Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hypocriete’ Eva Jinek en Sjaak Polak aan de schandpaal na Derksen-rel

Laatste update:

Eva Jinek en Sjaak Polak liggen zwaar onder vuur vanwege een video die nog altijd op de website van haar talkshow staat. In februari 2020 nodigde de presentatrice de oud-prof uit in de uitzending, die daar een anekdote vertelde over het vastbinden van ploeggenoot Anthony Obodai aan een massagetafel. Polak zou vervolgens 'Red Hot' - een pittige balsem - aangebracht hebben op de bilnaad van de Ghanees. In het licht van de rel rondom Johan Derksen worden ook Jinek en Polak verantwoording geroepen.

Jinek nodigt Polak in het fragment uit om zijn verhaal te doen, wat ze afdoet als 'kleedkamerhumor'. De voormalig linksback klapt uit de school over zijn periode bij Sparta Rotterdam. "Obodai liep altijd naakt door de gang heen omdat hij zo'n fantastisch lichaam had. Poedelnaakt. Hij zei dan altijd: I am the king. Toen zei ik: 'Nou moet je ophouden, want je bent maar een smurf'. Toen liep hij dus weer naar die massagetafel."

Polak vertelt dat toenmalig teamgenoot Ricky van den Bergh en hij Obodai beetpakten en de Ghanees vastbonden. "Ik liep heel rustig naar de medische kast en haal er zo'n houten spatel uit. Ik pakte 'Red Hot' - een best pittige balsem - en kijk zo zijn kringspier in. Ik bleef maar wachten tot hij ontspande en sloeg zo die spatel op zijn stuitje. Uiteindelijk haal ik hem zo via zijn bilnaad, via die balzak naar beneden."

Het fragment, daterend van 19 februari 2020, gaat momenteel viraal op internet en staat onder meer bij de best bekeken video's op Dumpert. Ook oud-lijsttrekker van D66 Alexander Pechtold is lachend te zien op het fragment, dat door De Limburger uit het verleden werd opgerakeld. Huidig partijleider van D66 Sigrid Kaag veroordeelde het incident van Derksen van afgelopen week wél. Het incident in de uitzending van Jinek wordt in het kader van die rel geplaatst.

Derksen vertelde dinsdag bij Vandaag Inside dat hij in zijn jongere jaren een kaars in het lichaam van een bewusteloze vrouw heeft geplaatst. Daardoor kwam de 73-jarige analyticus in opspraak. Er kwam een storm aan kritiek, sponsoren die de stekker uit de samenwerking trokken en een tafelgast die weigerde nog langer aan te schuiven in het programma. De hoofdofficier van het parket Noord-Nederland van het Openbaar Ministerie besloot bovendien een opsporingsonderzoek in te stellen.

Derksen weigerde zijn excuses te maken. Talpa Network sprak donderdag met het team van het programma en wilde toen niet de stekker eruit trekken. "Het overhaast stoppen van het programma draagt niet bij aan een oplossing", liet men weten aan NU.nl. Derksen zei wel spijt te hebben van zijn gedrag. Talpa reageerde meteen na de uitlatingen door 'ferm afstand' te nemen van de uitspraken van de televisiepersoonlijkheid. Talpa-topman Paul Römer nam vrijdagochtend al een voorschot op het einde van het programma. "Het is in ieder geval het afscheid van Derksen, maar ik weet niet of het het einde is van het programma”, aldus Römer bij NPO Radio 1. "Ik denk dat we altijd in gesprek moeten blijven, maar dit is zijn conclusie. Op een gegeven moment houdt het op. Ik denk niet dat hij nog over te halen is.”

Vrijdag werd bekend dat Vandaag Inside niet meer terugkeert op televisie. Zowel Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee stoppen ermee. Onder de voormalige naam VI Vandaag werd het programma sinds begin dit kalenderjaar iedere werkdag uitgezonden op SBS6. Daarmee kwam er een eind aan de voorgaande talkshow van het trio: Veronica Inside. In het nieuwe format schoven er vaste gasten aan die geen directe connectie hadden met voetbal. In 2001 was het programma, weliswaar in een andere vorm, voor het eerst te zien op de Nederlandse televisie. Men begon onder de naam Voetbal International, daar het direct gekoppeld was aan het gelijknamige weekblad waar Derksen hoofdredacteur van was. Nadien veranderde de naam van het praatprogramma in RTL Voetbal Insite, Voetbal Insite, Voetbal Inside en Veronica Inside en waren er diverse spin-offs te zien tijdens de EK’s en WK’s.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat ze ook van de buis moeten, kijken of nederland nu ook zo leuk is met de hele cancel culture.

1 mei 2022 om 13:58

VI moest niet van de buis hoor. Dat hebben ze toch echt wel zelf beslist.

1 mei 2022 om 14:09

Sponsoren trekken zich terug. Een programma loopt op sponsors dus dan weet je dat t logische gevolg is dat je moet gaan stoppen, dat je ze dan voor bent en t “zelf besluit” doet niks af aan t feit dat ze hiertoe “gedwongen” werden.

1 mei 2022 om 14:11

Dus bedrijven die zelf met hun geld doen wat ze willen die ‘dwingen’ hen te stoppen?

Bedrijven maken keuzes en dat hebben de kerels van VI ook gedaan. Niemand heeft hen verplicht ermee op te houden, gewoon een eigen keuze. Dat er externe factoren die keuze beïnvloeden lijkt me zo logisch als maar zijn kan.

1 mei 2022 om 14:15

Derksen moest toch de buis af? Dan is het toch geen keuze?

1 mei 2022 om 14:19

Ze hebben er zelf de stekker uitgetrokken inderdaad, maar hebben er ook een duidelijk signaal mee afgegeven. De kracht van de show was het live kunnen bespreken van elk topic en daar je ongeregisseerde mening over kunnen geven. Dat is in Nederland duidelijk niet meer mogelijk. En niet enkel door wat Johan deze week vertelde. De kritiek was er al veel langer natuurlijk. Zorgelijke richting gaan we hiermee op, want dat betekend dat je enkel geaccepteerde meningen mag hebben en uiten…

1 mei 2022 om 14:19

Ik heb het toch vrij duidelijk over VI? Het is letterlijk het eerste woord van mijn oorspronkelijke reactie.

1 mei 2022 om 14:20

Ja Lierse ze hebben inderdaad de eer aan zichzelf gehouden ja. Kom mij alleen niet vertellen dat dit een bewuste keuze is, die bedrijven dicteren ja of het nu wilt of niet.

1 mei 2022 om 14:21

@Liese dat is niet helemaal waar. Ze moesten excuses aanbieden en dan zou de directie kijken wat ze gingen doen. Toen heeft Derksen gezegd dat gan ga ik al eerder zelf stoppen.

Jij weet net zoals een ieder dat de mannen dit zelf niet bepalen maar dat sponsoren en media hier teveel invloed op hebben en dat de baasjes daar naar luisteren.

Verder MOEST Derksen stoppen met vele radio programma’s en shows en dat werd voor hem bepaald. Dus jij maakt het nu iets te makkelijk.

1 mei 2022 om 14:22

Je doet precies alsof die bedrijven verplicht zijn hun geld aan VI te geven?

Ik zou als sponsor ook twee keer nadenken als het programma dat ik sponsor vaker negatief dan positief in het nieuws komt de afgelopen jaren.

1 mei 2022 om 14:28

Überhaupt snap ik die idiosyncrasie omtrent ‘kunnen zeggen wat je denkt’ niet. Wij kunnen bijna alles zeggen wat we willen hier in Nederland (ik ben geen expert op het vlak, maar bijvoorbeeld holocaustontkenning is strafbaar volgens mij).

Maar vrijheid van meningsuiting is echt niet hetzelfde als vrijheid van gevolg. Je mag zeggen wat je wil, maar iedereen mag je dan ook een lul vinden daardoor en ervoor kiezen je niet meer te betalen een radioprogramma te maken.

En daar is gewoon helemaal niks mis mee. Niemand gooit je in de gevangenis, niemand snijdt je tong eruit, niemand vermoordt je,…

1 mei 2022 om 14:31

Natuurlijk mogen die bedrijven dit zelf weten, maar jij doet net alsof dit programma ook door kon gaan zonder hen?

1 mei 2022 om 14:35

Als je geen sponsors vindt dan is dat je eigen probleem.

Volgens die redenering hebben al die grote bedrijven mijn dagelijkse talkshow ook gedwongen te stoppen want ja ze willen geen geld geven aan mij.

Dat is dan toch echt je eigen probleem en schuld en niet van die bedrijven.

1 mei 2022 om 14:37

Uiteraard heb je vrijheid van gevolg. Maar zou het dan niet prettig zijn als we dezelfde maatstaven hanteren. Kijk we hebben Rutten die kan duizenden mensen duperen in de toeslagenaffaire en blijft gewoon zitten, we hebben de jonge met Sywert en die blijft gewoon zitten. Kaag die een jaar lang zwijgt over de affaire in haar partij en pas naar een week wat van zich laat horen als dit opgerakeld word. Bij alle 3 deze zaken is er meer dan 1000x aangifte gedaan en doet het OM er niks mee en zwijgt de media(grotendeels) en nu bij een man van 73 die iets opgerakeld van 50!!! Jaar geleden moet hij van de buis en gaat het OM onderzoek doen (say what?). Dat is dus wat er mis is in dit land en waarom mensen dit niet kunnen verkroppen. Die bedrijven samen met de media zorgen hiervoor terwijl het volk er voor t grotendeel helemaal niet voor kiest.
Die zouden liever zien dat een laag opflikkert en Johan gewoon blijft zitten.

1 mei 2022 om 14:39

Ja, dat is een probleem van die bedrijven van die zijn niet oprecht en consequent. Ze volgen alleen waar de media hen toe dwingt. Als hier geen gecreëerde ophef over zou zijn geweest zou TOTO zich dan terug hebben getrokken?

1 mei 2022 om 14:45

Het is onder druk inderdaad, maar nog steeds niet gedwongen. Men moet de juiste bewoordingen kiezen, omdat je er anders geen gesprek meer overkunt voeren.

1 mei 2022 om 14:47

Denk je nu echt dat er ook maar iets dat op een vervolging lijkt zal plaatsvinden bij Derksen?

Uiteindelijk maken bedrijven keuzes niet met hem samen te werken. Oh wat erg zeg.

1 mei 2022 om 14:50

Waarschijnlijk niet. Prima dat jij er de gevaren niet van inziet en door bedrijven laat bepalen wat wel en niet op tv kan.

1 mei 2022 om 14:54

Het is commerciële televisie, dan is het zo logisch als maar zijn kan dat bedrijven/sponsoren mee bepalen wat er op tv komt.

En daar hebben de heren gewoon zelf voor gekozen trouwens, want de commerciële televisie betaalt beter dan de npo.

1 mei 2022 om 14:56

@godenzonen Je klaagt over bedrijven en de media, maar uit je stuk blijkt dat je moet klagen over de politiek en de bevolking. De politiek dat ze hun problemen niet fatsoenlijk oplossen en de bevolking die toch echt zelf rutte heeft herkozen... Het is heel simpel, iedereen op de wereld heeft wel verantwoording af te leggen aan iemand. Bij tv programma's heb je verantwoording af te leggen aan degenen die je programma mogelijk maken en dat zijn dan bedrijven die het programma sponsoren bijvoorbeeld, maar ook de kijkers. Als jouw gedrag te ver afwijkt van de normen en waarden van die stakeholders dan kom je in de problemen. Bij de politiek is het probleem dat ze allemaal vriendjes van elkaar zijn en al dat partijen gedoe bullshit is. Ze gaan hun vriendjes niet zo ver afvallen dat ze weg moeten (op sommige gevallen na) en de bevolking blijft op ze stemmen en gaat ook niet massaal de straat op om te protesteren of iets dergelijks. Zelfs online komt meer reactie op deze rel dan op de politieke rellen. De media heeft ook aandacht gegeven aan die politieke gevallen hoor, maar als jij op nieuws sites kijkt waar je kunt reageren en een artikel met derksen haalt een paar duizend reacties en een artikel over toeslagenaffaire, mondkapjes deal etc. Haalt net aan 200 reacties dan geeft dat ook gewoon aan dat de bevolking er minder in geïnteresseerd is. Hoe je het ook went of keert. De media is er toch echt ook om geld te verdienen. Als 1 artikel 10x zoveel oplevert als het andere artikel dan ga je die situatie natuurlijk meer aandacht geven want dat levert meer geld op. Het probleem is niet de media en bedrijven. Het probleem is de verloedering in de maatschappij en het steeds erger wordende egoïsme dat is derksen in een notendop. Ordinair, geen fuck geven om de mening/gevoelens van een ander. Men geeft gewoon te weinig om zulke dingen echt aan te pakken. Alleen als hun paradepaardje een weerwoord krijgt staan ze gelijk klaar natuurlijk, want dan wordt hun levenswijze bekritiseerd. Overigens vind ik persoonlijk ook niet dat ze hoefden te stoppen hoor, maar uiteindelijk is het wel hun eige keuze geweest en zal ik het programma zeker niet missen.

1 mei 2022 om 15:01

'Niemand gooit je in de gevangenis.' Nou, zover zal het natuurlijk niet zijn gekomen, maar het OM begon wel gewoon een onderzoek voor iets van 50 jaar geleden. Terwijl duizenden aangiften van meisjes in de wachtrij staan. En niemand snijdt je mond eruit nee, maar het is echt een hetze. Het is volkomen idioot en ik ben blij dat het voorbeeld van Jinek en Polak naar boven komt. Niet omdat ik die uit hun functie wil, maar om hoe het de totale hypocrisie aangeeft. Mensen zitten als hyena's klaar als Johan Derksen gaat praten. Walgelijk. Niemand vermoord hem nee, maar karaktermoord kun je het wel noemen. Hij wordt volledig kapot gemaakt voor een incident van vijftig jaar geleden waar hij nota bene zelf over zegt zich dood te schamen

1 mei 2022 om 15:02

@Lierse1997 Dan wordt zo een Derksen geboycot door de TOTO omdat die zogenaamd opeens begaan zijn met het wel en wee van de mensheid.Een gokbedrijf wat mensen zo diep in de schulden werkt dat ze een eind maken aan hun leven. En zo een Talpa gaat daar mee in zee en straks ook aandacht besteden aandat walgelijke WK in Qatar. Het is toch te triest voor woorden? Dat is hetzelfde als dat ik nu een campagne begin tegen zinloos geweld om vervolgens mee te doen met een groepje dat iemand aftuigd zonder enige reden

1 mei 2022 om 15:21

Hij schaamde zich er zo over dat hij er een heel verhaal bij verzon…

Die kerel kan doen wat hij wil, ik heb er alleszins geen medelijden mee. Al is het wel gewoon jammer van die muziekprogramma’s want dat is toch wel echt zijn passie denk ik. Maar anderzijds mogen die bedrijven natuurlijk zelf weten wie ze betalen.

1 mei 2022 om 15:38

Ik ben benieuwd of die radiostations ook alle teksten van de muziek die ze draaien goed gaan ontleden. In de jaren 60 en 70 werden er namelijk genoeg controversiele dingen gezongen dus tijd dat die nummers ook worden gecancelled dan

1 mei 2022 om 16:01

Lierse heeft zichzelf vastgeluld. Als ik een pistool tegen je hoofd hou en je beveel iets te doen dan heb je volgens jou nog steeds de keuze om het niet te doen toch? Lekker man.

VI is slachtoffer geworden van de cancel cultuur. En als deze niet zo selectief was hadden ze Jinek net zo hard aan moeten pakken.

1 mei 2022 om 16:51

Ze mogen gewoon verder doen hoor. Dan moeten ze alleen maar andere sponsors vinden. Zo moeilijk is het niet.

1 mei 2022 om 20:05

ze zijn gewoon een maand eerder gestopt dan gepland, zo erg is het niet. Er is al weer spraken van dat ze online verder gaan. En je moet ook niet verbaasd zijn als ze later dit jaar weer ergens op tv verschijnen.

2 mei 2022 om 11:08

Roerend eens met Lierse. Vrijheid van meningsuiting wordt vaak verward met je moet alles kunnen zeggen en daar mag niets van gevonden worden. In Nederland mag je bijna alles zeggen, maar het is ook een kwestie van fatsoen om sommige dingen niet te zeggen. En als je dat wel doet kan dat inderdaad gevolgen hebben. Ik ben het in dit geval niet helemaal eens met de extreemheid van de gevolgen, want het is wel een beetje een heksenjacht geworden, maar dat er kritiek is op het optreden vind ik niet meer dan terecht.

2 mei 2022 om 12:46

@weef Je mist het hele punt. Het gaat om de selectiviteit en het meten met 2 maten, natuurlijk mag men aangesproken worden op gedrag, maar dan ook gelijke monniken gelijke kappen.

2 mei 2022 om 13:21

Lierse,

hypocriet. Hou eens op met deflecteren en reageer inhoudelijk. Jij riep vrij hard, wat Derksen zei en mogelijk gedaan heeft kan niet. ZO iets hoort niet thuis op televisie,

Hoe is dit anders dan een man vastbinden op een massagetafel, wachten tot hij zijn billen ontspant en vervolgens een lepel met balsem er door heen halen. En geen cm deflecteren met ze kozen er zelf voor en nog meer er omheen gelul. Waarom wel de massale verontwaardiging bij Derksen, maar niet de massale verontwaardiging bij Jinek, waarom wel een dusdanige publieke druk dat sponsoren weglopen en dit niet bij Jinek. Perez had hier een zeer mooie uitdrukking voor, als je in een glazen huis woont, moet je geen stenen werpen. En precies dat hangt mij langzaam de keel uit, die massale selectieve verontwaardiging. Derksen moest stoppen (of ze dat nu zelf deden of niet, dat was de publieke opinie), Overmars moest stoppen (zelf opgestapt maar zie de verontwaardiging bij zijn volgende job) en de functie van van der Sar hing aan een zijden draadje. De Voice, oprotten en kappen. Heel wat mensen werkeloos die er niets mee te maken hadden. Geval D66 volgens mij is Sigrid Kaag, ondanks de poging tot verdoezeling nog steeds vice premier, en zit d66 nog steeds in het kabinet. In tussen vraagt de PvdA zich af of ze wel intensiever met groen links moeten samen werken omdat die toch meer van het milieu zijn en niet zozeer economisch sociaal democraat.

Dit heb ik nu al een paar keer gehaald. In deze is er een lijn die voor alle gevallen moet gelden geen uitzondering. Zodra dat niet het geval is begeef je, je op glad ijs.

2 mei 2022 om 15:33

@G0D3NZ0N3N: Ik mis het punt niet, want ik heb het in het geheel niet over Jinek. Die mag van mij ook best aangesproken worden op dat item, want dat verheerlijkt ook verkeerd gedrag. Alleen dat kan ook best zonder cancellen. Mijn hele punt is dat je er best gevolgen mogen zijn als je bepaalde uitspraken doet of dingen verheerlijkt/bagatelliseert, maar dat het ook niet gelijk door hoeft te slaan, mitw er geen strafbare feiten zijn gepleegd.

2 mei 2022 om 13:17

Ugh nou dit is in elk geval wel een heel ranzig en fout verhaal. Kleedkamerhumor, prima, maar dat is dit niet wat mij betreft.

2 mei 2022 om 13:31

Ik lees in het AD een reactie van Jinek, dat ze destijds vooraf met die jongen gebeld had, om te checken hoe hij het incident had ervaren. Hij bleek het een hilarische grap te vinden. Dus dat maakt het allemaal heel anders. Het was netjes vantevoren gecheckt.

2 mei 2022 om 14:20

Vorige week wist je niet eens wat een cancelcultuur was.
Eindelijk dat Derksen en co gestopt zijn.
Jarenlang kwamen ze overal mee weg., en het werd steeds meer normaal...

Ik heb per ongeluk eens tijgerbalsem gesmeerd op mijn zak. Denk dat ik binnenkort toch maar eens in gesprek moet met mijzelf.

2 mei 2022 om 13:01

Heb je al publiekelijk excuses aan jezelf gemaakt? Anders kon dit wel eens nare gevolgen hebben.

Tja…. Wij deden ook wel eens tijgerbalsem in iemands onderbroek…. Mannen onder elkaar hebben ook wel een bepaalde harde humor, zeker in de voetbalkleedkamer of kantine….
Vind nou niet dat we het allemaal groter moeten gaan maken dan het is. Soms geef je en soms incasseer je. We worden een beetje soft met z’n allen aan al dat gezeik te zien

1 mei 2022 om 13:58

Wat dacht je van de watertrekker in je reet. Lekker kloten in de kleedkamer. Het hoort erbij

1 mei 2022 om 14:57

Ik las waterkoker

3 mei 2022 om 14:04

@itsTom

Dat hebben ze vroeger ook bij een oud-teamgenoot gedaan. Moest met inwendige bloedingen naar het ziekenhuis.

1 mei 2022 om 14:06

Mee eens. Ik kan me ook tig van die momenten herinneren. Alle kleding op t dak plaatsen en op prime time poedeltje naakt dat dak op. Als iemand er echt mee oneens was dan werd dat ook gewoon aangegeven. Meestal was t gewoon wachten tot de week erop degene teruggepakt werd. Men moet nu niet in ene alles op die manier belichten en voor de betrokken beslissen of dit ongewenste intimiteit betrof.

1 mei 2022 om 21:13

De betreffende speler had voor dit fragment al eens verteld dat hij in die tijd echt gepest werd bij Sparta. Als je altijd dezelfde pakt is het geen kleedkamerhumor meer. Dan is het gewoon pesten op het werk. Dit was overigens geen sambal in de onderbroek. Iemand werd vastgebonden en er werd met een spatel sambal door zijn bilnaad getrokken. Dat is gewoon aanranding. Uit het verhaal kun je ook heel duidelijk opmaken dat het slachtoffer het niet wilde.

2 mei 2022 om 13:32

Boris, ik lees net dat Jinek vooraf contact met die gast heeft gehad en dat hij het een goede grap vond, en dat ze goede vrienden waren en bleven.

2 mei 2022 om 13:09

Dat is idd nog humor, echter vind ik iemand vastbinden wel wat te ver gaan.

Hup Eva Jinek ook van de buis. Laten we het nog iets verder door trekken; laten we de televisie gewoon afschaffen joh, levert alleen maar gezeik op tegenwoordig.

1 mei 2022 om 14:16

Als we jou dan ook meteen af kunnen schaffen ziet de wereld er nóg beter uit ;-)

OT: omdat het hier over een man gaat werd er gezellig omgelachen want dat moet gewoon kunnen. Hadden ze Anouk Hoogendijk op die tafel gelegd, zaten Ricky en Sjakie nu in de De Schie. Hypocriete wereld.

1 mei 2022 om 14:20

Haha bedankt voor de persoonlijke aanval. Geeft niet hoor, beetje eelt op de ziel doet wonderen😉.

Ironisch genoeg ben ik het wel helemaal eens met het tweede deel van je reactie.

1 mei 2022 om 14:26

Mooie reactie Gluubster en idd heeft ie gelijk wat betreft verschil tussen man en vrouw.

Wat nog wel interessant is dat Johan een heel belangrijk punt maakte en daar dus gelijk in gaat krijgen. De scène met Polak was nog maar een paar jaar terug en dat werd dus geaccepteerd en dat zou een indicatie zin dat er wel degelijk een verschil in tijd zit.

Grote probleem lijkt niet te zijn wat je hebt gedaan maar wat je opbiecht. Er wordt niets gedaan aan het probleem behalve mensen ophangen die soort van opbiechten en zeggen er zich voor te schamen. Dit gaat er iig voor zorgen dat niemand meer zulke anekdotes of zaken gaan opbiechten.

Wij zij in Nederland niet zo heel goed in het oplossen van problemen. Wel zijn we goed in het benoemen ervan en mensen ervan te beschuldigen. Denk dat dit het grootste probleem is en ook voor de slachtoffers.

1 mei 2022 om 14:46

Thamike: amen. Hier ben ik het voor de volle 100 procent mee eens. Probleemoplossend vermogen is een puntje van aandacht in ons kikkerlandje.

1 mei 2022 om 15:55

Deels met je eens Thamike, maar op zijn minst onderdeel van het probleem is dat, hier een Derksen in zijn eerste optreden, in toon en woord keuze een verkrachting bagatelliseert en daar smakelijk om gelachen wordt. En dat hoeft voor jou of voor mij geen direct probleem te zijn maar voor andere wel. Dat er grotere problemen zijn, sure, dat het verhaal wellicht geheel verzonnen is, prima. Maar het doet niks af aan zijn eerste bericht. En deel van de oplossing is laten merken dat je dit niet accepteert. En er is blijkbaar veel steun. Sommige problemen, zijn haast gelijk aan gewoontes en zullen alleen over tijd veranderen, maar niet als niemand zich uitspreekt. Genoeg voorbeelden in de vaderlandse geschiedenis, soms is iets gewoon niet accepteren de oplossing.

2 mei 2022 om 13:34

Ik lees net in het AD dat Jinek vooraf contact heeft gehad met die jongen, en dat hij het een goede grap vond. Dat maakt het allemaal wel anders.

Dit betekent dat dus zowel Derksen als Polak aangepakt moeten worden en niet dat het verkrachtingsverhaal van Derksen meevalt of goed te praten valt.

1 mei 2022 om 14:10

Nee dat betekent selectieve verontwaardiging en schande dat de woke gemeenschap als minderheid veel te veel macht heeft. Om van te kotsen al die gutmenschen die de norm voor de meerderheid willen bepalen.

1 mei 2022 om 14:14

Probeer dan eens te verklaren waarom de “woke gemeenschap” ervoor kiest Derksen de t*** te cancelen maar dat ze ervoor kiezen Polak te sparen?

Want er zit toch geen enkele logica in die stelling. Of is Polak plots een uithangbord van de gutmenschen op deze wereld?

1 mei 2022 om 14:23

Dat ligt puur aan het programma waarin het verteld word. Daarbij is er niet ook nog eens een peloton van mensen die klaar staan om te toetsen of er niet weer is iets fout gegaan is bij één programma waar ze zelf een keer aan de beurt zijn gekomen of die niet in hun straatje past, wat bij Jinek waar ze op geilen duidelijk niet t geval is.

1 mei 2022 om 14:50

Omdat er een ongelijkheid is in de behandeling van mannen en vrouwen natuurlijk. Had Derksen dat bij een teamgenoot gedaan die KO lag was deze commotie niet zo groot.

1 mei 2022 om 14:57

We hebben het toch moeilijk als blanke heteromannen tegenwoordig.

1 mei 2022 om 16:59

JK-Ajax slaat de spijker op zn kop.

1 mei 2022 om 17:45

Lekker simpel Lierse, dat zeg ik nergens ik benoem alleen een ongelijkheid die ik vaker constateer. Daar kan je gewoon over spreken ipv met een dooddoener komen, maar het scoort wel beter zo’n holle kreet van je.

2 mei 2022 om 11:08

Alsof “omdat er ongelijkheid is tussen mannen en vrouwen” zelf ook totaal geen holle kreet is…

2 mei 2022 om 12:45

Burdy kun je me eens een link met wat cijfers sturen. In hoeverre is de woke gemeenschap of de gutmenschen (walgelijke term trouwens) de minderheid? En wie is precies de meerderheid? ZIjn dat alle slechtmenschen? Of zijn dat mensen die niet wakker (woke) zijn?
En in hoeverre is die gemeenschap machtig? De wokeys zijn namelijk volgens mij vooral bezig met sociale vraagstukken zoals racisme en ongelijkheid ed. Bij mijn weten is er aan die problemen nagenoeg niets gedaan sinds woke een populaire term (dooddoener) is bij simpele zielen die op het internet heel hard schreeuwen.

2 mei 2022 om 13:19

G0d3nz0n3n, wat een hoop kortzichtige reacties kan jij plaatsen zeg. Jinek was presentator waarbij iemand dit verhaal vertelde, totaal niet vergelijkbaar met Johan. Of het smakelijk was valt over te twisten, of het verhaal van Derksen vergelijkbaar is nee dat ook nog niet eens. Daarbij heb je nog de context, in 2020 stond nog niet de entertainmentindustrie op zijn kop mbt misbruik etc. Dat je nu anno 2022 zo'n verhaal al lachend op televisie gaat zitten doen en vervolgens je eigen gedrag daarbij gaat normaliseren is absurd. Feit dat jij en sommige anderen dat niet willen inzien is redelijk bijzonder te noemen. En dan heb ik het nog niet eens over de mensen die (semi) parasociaal gedrag vertonen, de mensen die denken precies te weten wat Johan denkt of waarom hij iets doet.

2 mei 2022 om 13:26

JK-Ajax, dat is makkelijk te roepen net zoals ik kan roepen dat het niet zo is. Want de relevantie in beide gevallen lijkt mij meer de timing. Want mocht je het gemist hebben, de entertainment sector ligt overhoop mbt misbruik/verkrachting etc gevallen. Speculeren met iets en dat vervolgens zelf als argument aanhalen.

2 mei 2022 om 13:38

Jinek heeft vooraf contact gehad met die jongen, om te checken wat hij er van vond. Bleek dat hij het een hilarische grap vond. Dat maakt het allemaal wel anders.

3 mei 2022 om 14:14

@lierse1997

Ja echt. Ze hebben het enorm zwaar. Dat krijg je als je altijd de status quo bent geweest. Daar bouw je geen ruggengraat van op.

1 mei 2022 om 14:11

Als je dat gaat doen, dan kun je elk voetbalelftal of elke studentenvereniging wel gaan aanpakken…. Ik heb bij beiden gezeten en er niks aan over gehouden. Hoop gejammer dit allemaal en voor anderen bepalen…

LoL, random Twitteraars zijn nu opeens een artikel waard? En ondertussen lekker reclame maken voor uiterst rechtse roddeltroll Jan R. en die haatzaaiende clownsite Dumpert. Niveatje Daily Mail hier tegenwoordig.


En voor de rest: appels en peren. Dat heeft geen verdere uitleg nodig.

1 mei 2022 om 16:14

Je hebt deels gelijk hoor. Die mensen zijn geen artikel waard inderdaad omdat ze inhoudelijk niet veel toevoegen

Wat je niet goed doet is labels plakken. Labellen van mensen is een groot onderdeel van de cancel cultuur. Je bent uiterst rechts dus een nazi. Je bent haatzaaiend dus een hater. Je heb een vrouwonvriendelijke opmerking gemaakt dus ben je een sexist. Andersom natuurlijk ook. Je eet alleen biologisch dus je bent een linke hippie.

Dit soort beeldvorming zorgt ervoor dat we alleen maar onze aandacht afleiden van de inhoud.
Terwijl de inhoud juist zo belangrijk is. Kijk naar een discussie tussen Rutten en Wilders. Het is alleen maar om de vorm en allebei winnen ze stemmen van hun doelgroep. De inhoud maakt daarin niks uit.

3 mei 2022 om 15:56

@superman

Helemaal eens alleen is dat echt een uitvinding van 'cancel culture' of vooral gewoon menselijk gedrag om mensen weg te zetten als gekken?

Gebeurt dat niet net zo met 'woke' mensen en dan bedoel ik door extreem veel meer mensen gezien het gros conservatief is en die totaal niet vies zijn van 'labelen'?

Als ik een ding zou zeggen is dat de 'woke cultuur' die vanaf het begin zo is weggezet, men gewoon dezelfde behandeling geeft als zij altijd hebben gekregen maar dat spontaan als fout wordt ervaren.

Wat het dus zeker is. De origine van het probleem, ligt alleen niet bij hun, maar juist bij de groep die hen juist compleet monddood hebben getracht te maken vanaf moment een.

1 mei 2022 om 16:27

Idd appels en peren. Wakker worden met een kaars tussen je benen en denken huh? en verder nergens last van hebben versus vastgepakt en op een tafel gelegd worden. Dit is echt zoveel malen erger. Als jij als vrouw op een tafel gedwongen wordt en vastgepakt wordt zodat je niet meer weg kan , wat gaat er dan door je hoofd denk je? Dat is blijkbaar prima? Oh nee wacht, het is een man dus dan kan het wel natuurlijk. Dan mag Jinek daar om lachen en wij noemen het appels en peren. Echt wtf

2 mei 2022 om 13:41

@Rick

Ik vind het ook echt een foute “grap” maar Jinek blijkt vantevoren gecheckt te hebben bij die speler, en die vond het een hilarische grap. Dat is dus wel zorgvuldig gegaan. Neemt niet weg dat ik er absoluut niet blij mee zou zijn, als zoiets bij mij gedaan zou worden.

1 mei 2022 om 16:27

Idd appels en peren. Wakker worden met een kaars tussen je benen en denken huh? en verder nergens last van hebben versus vastgepakt en op een tafel gelegd worden. Dit is echt zoveel malen erger. Als jij als vrouw op een tafel gedwongen wordt en vastgepakt wordt zodat je niet meer weg kan , wat gaat er dan door je hoofd denk je? Dat is blijkbaar prima? Oh nee wacht, het is een man dus dan kan het wel natuurlijk. Dan mag Jinek daar om lachen en wij noemen het appels en peren. Echt wtf

Ik zie die tweet en lees dit - "is dit niet vele malen heftiger dan wat we van de week in #vivandaag gezien hebben?"
Kijk, dat je een issue hebt met wat Polak had gedaan, dat snap ik. Maar altijd als mensen zo'n gebeurtenis naar voren halen en dat beginnen met een vrij recente gebeurtenis op een "maar what about this"-achtige wijze, dan bekommert zo'n persoon hun niet oprecht met de personen in gebeurtenis B, het is een verkapte manier om het op te nemen voor iemand in gebeurtenis A. Dus die ene tweet gaat meer om het op te nemen voor Derksen dan dat die ene vrouw het erg vindt wat er tussen Polak en Obodai heeft plaatsgevonden. Dat is ook gewoon walgelijke doorzichtige fake shit. Zieke wereld.

1 mei 2022 om 13:59

Toen Derksen aan de schandpaal moest na zijn racistische grappen en het treiteren van donkere oranje spelers, weet je wat hij toen deed? Qatar erbij halen. Het is echt een trieste cop out, daar zijn ze in de politiek ook goed in.

1 mei 2022 om 14:05

Het is zwaar doorzichtig, maar het werkt wel, want je haalt dan iets erbij waar idd iets mis mee is en daarmee ontwijk je het volledige gesprek over wat er mis is met wat jij deed. Eigenlijk best ongelooflijk dat het werkt, hoe simpel zijn mensen.

1 mei 2022 om 14:07

'Treiteren van donkere oranje spelers'. Heb je ook voorbeelden? Of ben je weer eens bezig met het denken in kleur en trek je daar je conclusies uit?

1 mei 2022 om 14:18

@ayCaramba En weet je wat de Woke gemeenschap toen deed? Net doen of er niks aan de hand is in Qatar en straks gewoon lekker het WK kijken want wat in Qatar gebeurd is met al die dode slaven stelt natuurlijk weinig voor in vergelijking met de uitspraak van Derksen

1 mei 2022 om 14:19

Daar hebben we aycaramba weer hoor. Bij alles weer de racisme kaart trekken . Echt een schurft hekel aan je gejammer altijd. Vooral omdat je onzin kletst . Jij bent echt triest!!

1 mei 2022 om 14:29

Ja Japie want als iemand geld aan het inzamelen is voor borst k*** zeik ik ook niet over hoeveel ze gedaan hebben voor Covid of Parkinsons.

1 mei 2022 om 14:31

Jmaassen ik ga nergens heen dus raak er maar lekker aan gewend. Volgende keer wel wat inhoudelijker zijn.

1 mei 2022 om 14:56

@ayCaramba Maar het is toch volstrekt belachelijk? Klagen over het leed van mensen maar vervolgens wel naar dat WK gaan zitten kijken. Dan is heel die cancelcultuur niet meer serieus te nemen. Dat is hetzelfde als ik nu prentendeer tegen zinloos geweld te zijn om vervolgens te gaan staan juichen voor een groepje dat iemand zonder enige reden in elkaar slaat

1 mei 2022 om 15:44

Je gooit het op cancel cultuur alsof Derksen niet zelf verantwoordelijk is voor zijn eigen cancel. Die woke mensen waar je normaal over klaagt willen graag verandering zien mbt sociale kwesties, in dit geval een verandering in de werkvoorzieningen en veiligheid voor de arbeiders, Qatar is onder druk gezet en ze hebben al wetswijzigingen doorgevoerd, dat is het beste wat je kan doen. Echt actie nemen in plaats van klagen.

1 mei 2022 om 15:49

Top! Nu Amerika, China, de TOTO, Unibet en al het andere wat niet in de haak is nog cancellen dan

2 mei 2022 om 12:52

Japie je lijkt de woke gemeenschap en cancel culture erg aan elkaar verbonden te hebben. Terwijl cancelen toch echt aan beide kanten van het veld gedaan word. Niet zo lang gelden riep trump iedereen nog op om geen goodyear meer te kopen, omdat die het geen goed idee vonden als mensen met maga petjes op het werk liepen. Om vervolgens weer te gaan ageren tegen cancel culture in dezelfde speech.
Misschien zou je daar eens iets aan moeten doen, omdat je zo graag eerlijk en gebalanceerd bent.

2 mei 2022 om 13:47

Voor iemand die tegen de woke en cancel cultuur is wil je wel een heleboel dingen zelf canceled @japie_krekel...

2 mei 2022 om 13:51

@Japie

Waarom moet alles tegelijk? Waarom mag iemand zich niet inzetten voor één zaak zonder te horen te krijgen dat ze meer moeten doen?

Er is zoveel mis in de wereld dat je zo nauwelijks kan leven. Je kan niks kopen bij de primark of de Ikea of de McDonalds want er is altijd wel iets mis, met arbeidsomstandigheden of dierenleed of iets anders. Moeten we dan alle klanten van die bedrijven aan de schandpaal nagelen?

En oprechte vraag, wat is er mis met unibet? Gewoon legaal toch?

2 mei 2022 om 15:49

Je zou kunnen beginnen met het WK boycotten. Dat kost niet zoveel moeite. Maar waarschijnlijk zitten al die cancellaars straks te juichen voor de TV want in deze zaak opkomen voor de mensenrechten komt ze net iets minder goed uit omdat ze voetbal zo leuk vinden. Gaan die cancellaars wel kijken vind ik het een hypocriet zooitje die moeilijk serieus te nemen is

2 mei 2022 om 18:48

Wow japie staat ie op repeat? Dit heb ik je in 2 dagen toch echt minimaal 10x horen (zien) zeggen, en ik lees lang niet alles hier. Wat is precies het doel van deze eindeloze herhaling? Aandacht vragen voor de problemen in qatar, of het bagatelliseren van punten die hier nu besproken worden?
Ik zie namelijk niet direct het verband tussen johan die aanranding bekend en daarmee in de problemen komt op de nederlandse tv, en aziatische arbeiders die slecht behandeld worden in qatar.

Ik hoop dat Nederland gecanceld wordt. Wat een zeiklandje

Het vingertje wijzen is begonnen. Dit is nog helemaal niks vergeleken met Derksen die Akwasi zwarte Piet noemde. Gaan we nou serieus Derksen die 100en media rellen starte vergelijken met een enkele voorbeeld van Jinek, hoe zielig moet je dan zijn. Je ziet dat heel veel in die kamp van VI fans, iedereen de schuld geven en de hand niet in eigen boezem steken. Derksen had allang gecancelled moeten zijn, die man is veelte lang op tv gebleven, daar gaan dit soort voorbeelden niks aan veranderen.

1 mei 2022 om 13:59

Liever iemand Zwarte Piet noemen dan oproepen tot geweld of even een paar laptops 'lenen'. Dat zo'n iemand nog niet van de buis is gehaald is mij echt een groot raadsel.

1 mei 2022 om 14:18

Ducktaildo jij zegt “Liever iemand zwarte Piet nemen dan oproepen tot geweld” Je weet dat zwarte piet in zo’n geval gelijk staat aan de N-woord? Wat denk dat daarop volgt? Geen geweld?

1 mei 2022 om 14:20

AyCaramba. Jij vindt dat het gelijk staat aan dat woord. Dat maakt het nog geen waarheid? En waarom roept dat precies op tot geweld? Zeggen dat je iemand op zijn bek gaat schoppen, dat roept op tot geweld.

1 mei 2022 om 14:24

Zeggen dat jij zelf iets doet roept nog niet anderen op om hetzelfde te doen natuurlijk. Als je zou zeggen ik spring vanavond maar weer ff op me vriendin roep je anderen namelijk ook niet op om op je vriendin te springen...

1 mei 2022 om 14:28

Blackthought. Je roept sowieso op tot geweld. Is het niet voor andere, dan is het wel voor jezelf.

1 mei 2022 om 14:35

Als je brutaal genoeg bent om Zwarte Piet of de n-woord te zeggen tegen een donkere persoon met wie je niet in de verte een hechte band hebt, dan zeg je dat je klaar bent voor een gevecht. Je daagt de ander uit om iets te doen. Je projecteert je dominantie en laat zien dat je ze niet respecteert, het maakt niet uit hoe ze zich voelen. Er zijn meer dan genoeg voorbeelden van mensen die zeggen dat ze niet zo genoemd willen worden. Je bent vrij om het te zeggen en ook vrij om een ​​klap te krijgen.

1 mei 2022 om 14:43

AyCarmaba. Heel verhaal, maar nogmaal jij vindt dat. Dat is natuurlijk je goed recht, maar breng het is een keer als een mening en niet als een feit. Feit is dat roepen dat je iemand op zijn bek gaat schoppen een oproep is tot geweld. Maar jij wilt graag het onderwerp verplaatsen (iets waar jij Derksen van beticht) omdat je er niet veel tegen in kan brengen. Want vind jij het normaal dat iemand op de buis mag blijven die publiek verkondigt dat hij mensen op zijn bek gaat schoppen?

1 mei 2022 om 14:51

Two wrongs don’t make a right maar afhankelijk van de omstandigheden kan geweld een passend antwoord zijn op belediging. Ik zie ‘zwarte piet’ hier niet in een speciaal bevoorrechte positie. Bij Akwasi was het opgebouwde emotie dat hem zoiets liet zeggen, bij Derksen was het gwn racisme. Racisme op zich is geen misdaad, alleen als het racisme zich manifesteert in illegale acties, zoals die comments onder de foto’s van donkere oranje spelers, tegelijkertijd toen Derksen ook problemen met ze had, zal het toeval zijn?

1 mei 2022 om 14:53

Woord is onzijdig, je zegt dus 'het woord'. Ben je je er trouwens van bewust dat dit allemaal gedachten zijn die je als waarheden neerzet? En dat een ander niet zoals jij redeneert? Over projectie gesproken...

1 mei 2022 om 14:56

@aycaramba oehhh het n woord. Dat hakt erin omdat mijn over over over grootvader slaaf geweest is. Nou nou, daar moet je echt wakker van liggen. Oh en m'n vrienden mogen trouwens wel t n woord tegen mij zeggen, dan vind om t wel gaaf! Is t iemand anders dan ga ik janken

1 mei 2022 om 14:56

Ahhh opgebouwde emotie.... Ik weet voldoende. Nog een fijne zondag.

1 mei 2022 om 14:57

En dan gelijk over vechten en respect beginnen. Als je moet vechten om respect te verdienen zul je nooit gerespecteerd worden. Wat een niveau zeg

1 mei 2022 om 14:58

Jullie kunnen lachend op reageren en er van denken wat je wil, maar het is een vaststaand feit dat dat woord weldegelijk agressieve gevoelens opwekt bij sommigen.

1 mei 2022 om 15:03

Het N-woord word gebruikt als vrijbrief om iemand het ziekenhuis in te slaan, het gaat al lang niet meer over racisme maar over een soort superioriteit over de ander wat nu ook gebruikt word door mensen met een donkere huidskleur. In beide gevallen is het ziekelijk gedrag.

1 mei 2022 om 15:07

Nederland79: niet nodig, respectloos. Het N-woord is echt een no-go vind ik. Met meerdere zwarte vrienden diepe discussies over gehad en het feit dat het nog zo gevoelig is zegt iets over de heftigheid van het verleden. Dat is niet om aan te stellen ofzo.

1 mei 2022 om 15:10

Ja Ducktaildo zwarte piet is gwn blackface uit de Jim Crow tijden dus vergelijkbaar met de n-woord of mensen aap noemen en dat wekt bepaalde gevoelens op. In jou wereld zijn jij of je voorouderen nooit vervolgd geweest voor het hebben van een andere huidskleur dus ik snap het als je het niet begrijpt.

1 mei 2022 om 17:05

Gozer. Mijn opa heeft in een jappenkamp gezeten als kind. Zoals gewoonlijk weet jij weer helemaal niks en trek je conclusies op aannamens.... Kan nu ook allemaal dingen over jou gaan roepen, maar op ken je niet dus ik veroordeel je ook niet op basis van mijn aannamens. Wellicht is een keertje niet zo uit de hoogte doen omdat je een bepaal kleurtje hebt die ik niet heb. Vind jij jezelf een racist?

1 mei 2022 om 21:12

Kun je toelichting geven? Weet niet zo 123 wat je bedoelt met jappenkamp. Het was een aanname van mij dat je blank was maar verder wil ik er wel aan toevoegen dat Joden en donkere mensen het meest vervolgd zijn in de geschiedenis dus je moet wel begrijpen dat het bij deze twee groeperingen diep ligt en onderdeel van hun identiteit is. Ik vind mezelf geen racist, wss zouden jij en ik goed opschieten met elkaar ook al zijn we het niet eens over bepaalde dingen. Je bent altijd netjes geweest in discussies, het zijn maar meningsverschillen en ik probeer zoveel mogelijk feitelijk te blijven en niet te spreken uit emotie.

2 mei 2022 om 12:31

Succes @ducktaildo,

Je gaat hem toch niet overtuigen. Het zit er bij hem ingebakken.
Maar wel verwachten dat iedereen en alles zich aanpast aan zijn situatie. Maar andersom, nee dat hoeft niet. Want de geschiedenis heeft volgens hem bepaald dat zijn kleur het meest zwaarst heeft gehad en dus weten anderen nooit wat hij heeft meegemaakt. Dat kunnen anderen mensen nooit ervaren volgens hem.

Hypocriet en onwetend. Succes om het hem uit te leggen.

2 mei 2022 om 18:18

KeeperToob ik ben verplicht mij aan te passen anders slagen mensen zoals ik nooit in het leven, jij hoeft je juist nooit aan te passen. Ducktaildo kan mij niet overtuigen indd want hij loopt niet in mijn schoenen, daarvoor heb ik teveel gelezen en directe ervaringen gehad met waar ik het over heb. De bestaande struikelblokken zullen mij niet stoppen met wat ik wil bereiken maar jij zult nooit de struggle van een zwarte man begrijpen maar je eigen privileges op mij reflecteren want waarom zou jij je er iets van aantrekken, het gebeurt toch niet bij jou. Witte privilege is geen mening, het is een verifieerbaar feit en het is op veel manieren aangetoond dat het bestaat. Een experiment stuurde bijvoorbeeld identieke cv's voor een baan. Het enige verschil was de naam op het cv. Degenen met namen die verband houden met zwarte of bruine mensen kregen een lagere respons dan degenen die niet zo werden geassocieerd. Als je niet gelooft dat White privilege bestaat, negeer je gewoon het bewijs omdat je het niet leuk vindt. Je vind mij hypocriet en onwetend omdat je wil dat ik me niks aantrek van dit soort dingen maar ik zal het blijven aankaarten tot er veranderingen plaatsvinden, er zijn heel veel goede blanke mensen die precies weten waar ik het over heb en dit niet opzettelijk negeren omdat zij ervan profiteren of bang zijn hun privileges te verliezen. Mijn generatie laat zich niet de mond snoeren zoals de vorige.

3 mei 2022 om 14:21

@Lierse

Ik heb een leuke quote.

'We'll tell you what's racism or not. We are white, we are the deciders of everything.'

Ze zien de ironie echt niet.

3 mei 2022 om 14:27

@Homelander

Dus dat iemand letterlijk een symbool van white supremacy wilt gebruiken is geen superioriteit maar dat iemand daar op reageert door je op je mond te tikken is 'superioriteit'.

Nee dat is gewoon een reactie op dat je respectloos bent. Wie zou in godsnaam tegen een donker persoon de N-woord willen gebruiken wanneer dat woord letterlijk voor en door racisten verzonnen is?

Het is wel prachtig hoe je de werkelijkheid volledig om kan draaien. Ironie.

1 mei 2022 om 14:00

Aiii Caramba toch, wat vind ik jou toch altijd paradoxaal. Je hebt het altijd over hetgeen dat je jezelf distantieert van enige vorm van generalisaties om vervolgens de ene na de andere situatie te generaliseren.

Erg doorzichtig en enorm jammer, want met regelmaat draag je wel een boodschap uit waar ik mij in kan vinden.

1 mei 2022 om 14:05

Ik generaliseer niet, ik geef alleen aan wat ik constateer. Jinek, Arie Boomsma, Kaag etc. hoeven echt helemaal niks te zeggen om de schuld te krijgen van deze mensen hoor. Die waren al schuldig voordat die uitspraken door Derksen waren gedaan. Het linkse enge clubje dat schijnbaar verantwoordelijk is voor de ondergang van Nederland. We weten natuurlijk met z’n allen hoe Derksen over Kaag denkt dus is het nou echt een verassing dat zijn fans Kaag en haar supporters ook niet mogen?

1 mei 2022 om 14:09

Hahah 'ik generaliseer niet' om vervolgens een hele groep mensen over een kam te scheren met de tekst: Jinek, Arie Boomsma, Kaag etc. hoeven echt helemaal niks te zeggen om de schuld te krijgen van deze mensen hoor. Die waren al schuldig voordat die uitspraken door Derksen waren gedaan.

Als je dit niet inzit is een inhoudelijke discussie(die ik graag met je voer omdat je echt wel goede punten hebt) niet mogelijk. Jammer.

1 mei 2022 om 14:12

Jij bent t voorbeeld van iemand die generaliseerd en mensen in hokjes plaatst iets wat je zelf zo lijkt te verafschuwen, je hebt t zelf alleen niet eens door..

1 mei 2022 om 14:12

Gluubster Doe niet zo moeilijk. Al die mensen die je noemt werden regelmatig beledigd en op hak genomen bij VI door voornamelijk Derksen. Dat is geen generalisatie, zijn supporters zijn het overwegend eens met hem over vrijwel alles.

1 mei 2022 om 14:17

Ik doe niet moeilijk, wat een conclusie zeg. Ik wijs je gewoon op je reacties waarvan het generaliserende toontje af druipt. Daarnaast bepaal je direct voor alle VI-fans dat ze het Johan Derksen eens zijn, zou dat ook een generalisatie zijn. Hmm, ik denk het wel ja.


Jouw waarheid is niet de absolute jongen, al probeer je het nog zo hard.

1 mei 2022 om 14:25

Je doet nog steeds moeilijk. Ik heb het specifiek over die groep mensen want ze zijn er zeker en vele ervan zitten ook op VZ, daar hoef je alleen de comments voor te lezen. Ik keek vroeger ook VI dus als Ik generaliseer weet ik dat er mensen zoals mij zijn die het ook kijken, ik ben me ervan bewust dat we allen uniek zijn maar dat neemt niks weg van de beelden die de meeste in dat groepje aanhangen.

1 mei 2022 om 14:31

Oh het niet direct met jou eens zijn is moeilijk doen. Akkoord, weet ik dat voor de toekomst.

Voor de rest weet ik niet zo goed wat ik moet antwoorden omdat ik je boodschap in je laatste reactie niet snap.

Wat ik wel weet is dat je uit mensen hun comments op voetbalzone lang niet alles kunt halen betreffende idealen, normen, waarden etc. Daarvoor zul je iemand toch eerst echt moeten leren kennen.

1 mei 2022 om 14:45

Ik vind het zo grappig dat je mij beschuldigd van het generaliseren en het uit context halen van dingen of aannames maken terwijl Derksen daar werkelijk de koning in is? Zonder filter worden er mensen beledigd, gepest, vernederend en noem het maar op. Ik blijf bij wat ik zei, ik hoef deze mensen niet in het echt te leren kennen, hun comments op social media en VZ laten hun ware kleuren zien.

1 mei 2022 om 14:48

Dat zegt inderdaad heel veel over Derksen. Maar dat jij je aan hetzelfde schuldig maakt lijk je niet door te hebben. Ook mensen niet willen leren kennen die 180 graden de andere kant uit denken zegt veel. Het betekent namelijk dat je niet bereid bent de dialoog aan te gaan met ze. Bovendien heb je je conclusies dan al getrokken alvorens je van de hoed en de rand weet, is het niet?

1 mei 2022 om 15:27

Dat gaat veel energie kosten als je straks moet gaan nadenken over hoe een persoon wel of niet in het echt is. Ik hoef ze niet te leren kennen in de zin van, ze hebben hun ware aard laten zien op het internet, niet dat ik werkelijk geen dialoog aan wil gaan in het echt. Ik geniet er juist van om met mensen te praten die compleet andere ideeën dan mij hebben, ik denk dat ik van iedereen wel wat kan leren.

1 mei 2022 om 14:20

Dat heet consequent zijn ayCaramba. Niet cancellen op basis van willekeur en een "ik mag je gehalte" maar cancellen op basis van netjes meten met 1 maat

1 mei 2022 om 15:14

Japie is het niet hypocriet? Dezelfde mensen die vinden dat je alles mag zeggen zijn nu ook lid van het cancel clubje? Lekker consequent.

1 mei 2022 om 15:41

Ik denk eerder dat het om gerechtigheid gaat. Als je mensen wil cancellen moet je daar consequent in zijn. Ongeacht afkomst of een "ik mag je gehalte". Dan ben je consequent

2 mei 2022 om 17:23

Dan moet je wel met één maat kunnen meten.

1 mei 2022 om 14:22

Zielig figuur! Stop met aanstellen . Als je hier niet tegen kan moet je serieus twijfelen aan jezelf . Door jouw geneuzel creëer je juist twee kampen die er hiervoor niet waren

2 mei 2022 om 13:54

@AyCaramba

Het is vooral iets anders. Wat Akwasi deed was verwerpelijk, wat Derksen deed en zei ook.

Maar het staat los van dit incident. Ik vind het goor en aanranding. Echt behoorlijk ernstig. Alleen is het gecheckt bij het slachtoffer en die vond het een goede grap.

Het is ook heel erg van deze tijd om zo snel mogelijk iemand hypocriet te noemen. "Ja, maar zij...", "Als je dit vindt, moet je dit ook vinden" etc. etc. Het enige dat dat elke keer weer oplevert is dat de discussie buiten het onderwerp komt te liggen dat in eerste instantie centraal stond. Gek word ik er van.

2 mei 2022 om 11:35

Het meest hypocriete vind ik nog steeds dat de mensen die zich moreel gezien geroepen hebben gevonden om Derksen aan te pakken, om vervolgens Helene te gaan bedreigen. Dan heb je de moral highground, om vervolgens iemand te gaan bedreigen die er niks mee te maken heeft. Dan ben je ook niks beter

Grappig dat nog geen enkele krant die onder dpg media valt het hebben gepubliceerd. Willen ze deze uitgesproken feminist misschien niet afvallen?

1 mei 2022 om 14:01

Dit valt toch niet te vergelijken met de Derksen-casus? Polak zit hier in de rol van Derksen en Jinek in de rol van Genee.

Verder doe je ook alsof ‘feminist’ een negatief iets is? Ik zou namelijk niet weten wat er mis is met een feminist (wat dat typ je, dus niet een extreme feminist of iets dergelijks maar gewoon een feminist). Alleen maar goed zelfs.

1 mei 2022 om 14:25

Bij jinek en diverse andere talkshows werd gezegd dat de lacherig sfeer eigenlijk nog het ergste was. Dat ze de slachtoffers niet serieus zouden nemen. Hier rollen de tranen over eva' wangen. Vrij vergelijkbaar toch?

1 mei 2022 om 14:29

Kan jij uitleggen wat voor jou het verschil is tussen een feminist en een extreme feminist?

1 mei 2022 om 14:31

Genee is volgens mij toch nergens zwaar aangepakt? Het gaat vooral over de figuur Derksen in de publieke opinie. Dus dan nog snap ik niet echt waarom je mensen met een compleet andere rol met elkaar vergelijkt.

1 mei 2022 om 14:33

Extreme feministen zijn voor mij van die types die elke man een klootzak vinden en van die dergelijke onzin.

Dat je daar geen fan van bent, kan ik snappen. Maar waarom zou je geen fan zijn van gewone feministen?

1 mei 2022 om 14:42

Genee was iig op beeld ook niet schaterlachend te zien? Maakt je rol iets uit of het is toegestaan om te lachen of niet? Bovendien heeft jinek expliciet aan polak gevraagd om dit verhaal te vertellen.

1 mei 2022 om 14:49

Van der Gijp wel, die is toch ook niet al zijn deals kwijt?

En natuurlijk is het relevant welke rol je hebt. Dat is toch zonneklaar?

1 mei 2022 om 14:50

Ik vind de feminist heden ten dage in Nederland overbodig, en niet meer noodzakelijk als een mannenbeweging zou zijn. De dubbele moraal is naar ongekende hoogte aan het stijgen, en als we naar de US kijken gaat het nog veel gekker worden. Voor misstanden zoals seksueel misbruik, huiselijk geweld, e.d. moet natuurlijk altijd aandacht blijven, maar liever wat minder eenzijdig als het er nu aan toe gaat. we moeten niet naar een samenleving toegaan waar een foute grap of een verkeerde blik je als naar het afvoerputje van de samenleving kan leiden. waarom vind jij dat de feminist nog nodig is? en waarom is de feminist noodzakelijker dan een mannenbeweging?

1 mei 2022 om 14:59

Zeg ik die laatste dingen? Jij doet gewoon alsof een feminist een slecht ding is. Dat vind ik allerminst zo.

1 mei 2022 om 15:04

Rene en steven werden in de media stevig aangepakt vanwege de lacherige sfeer. Dat ze hun deals niet kwijt zijn doet toch niet ter zake? Waarom kregen die 2 zoveel kritiek, en waarom verdiend eva jinek niet dezelfde behandeling? Er zit geen enkel verschil tussen jinek, en steven. Bij rene kun je zeggen dat hij nog olie op het vuur gooiden met zijn grap.

1 mei 2022 om 15:09

Dat zeg jij niet, maar het was gewoon een vraag. Ik vind eventuele misstanden onder het kopje feminisme bestrijden asociaal. En het houd de illusie in stand dat de vrouw eigenlijk bij haar geboorte al slachtoffer is. De samenleving heeft al heel veel moeite om vrouwen ook als dader te zien, zelfs als ze overduidelijk fout zitten.

2 mei 2022 om 15:03

@Sportweek

Ben het met je eens dat het op sommige vlakken minder eenzijdig kan. Mannen zijn inderdaad ook slachtoffer - al is het wel veel minder.

Vrouwen worden op de arbeidsmarkt nog steeds structureel onderbetaald tov mannen. En vanuit een eeuwenoude positie van “minderwaardig” aan de man trekt een vrouw ook cultureel vaak aan het kortste eind. Wat ik zelf een heel typisch voorbeeld vind, is dat veel medicijnen bijvoorbeeld getest worden op mannen, zodat de werking vaak ook beter is bij mannen dan bij vrouwen.

Tegelijk ben ik niet zo’n fan van het woord feminist. Maar ik ben en wel voor om aandacht te geven aan gebieden waar het scheef zit. Maar dan liefst op een niet al te moraliserende wijze.

het wordt echt steeds gekker. Patricia, bemoei je lekker met je jezelf. Niemand vraagt jou wat.

Ach ja. De cancelculture is alleen maar selectief bezig. En snap niet dat er mensen zijn die op het huidige D66 kunnen stemmen met die enge Kaag als hoofd van de partij. Blijf het een hypocriet vinden. Wel anderen aanspreken, maar Me Too zaken in haar eigen partij in de doofpot stoppen voor de verkiezingen.

Schandpaal?
Vrijwel geen enkel bericht in de media.
Schijnbaar mag hier niets over vermeld worden.

"Huidig partijleider van D66 Sigrid Kraag veroordeelde het incident van Derksen van afgelopen week wél." Geen idee wat VZ wil suggereren met deze bijzin, maar ik denk dat niemand er van opkijkt dat Kaag er weer als de kippen bij is om de reactie van Derksen te veroordelen. In anderen de maat nemen is ze namelijk erg bedreven, maar als het om haar eigen partij gaat over zaken die zij notabene zelf onder de pet heeft gehouden dan hoor of zie je haar niet. Veel hypocrieter dan Kaag zie je ze dan ook zelden. Zo vermoeiend vind ik zulke mensen

1 mei 2022 om 14:03

D66 is toch bij uitstek de partij waar hypocrisie hoog in het vaandel staat. Ik kijk er in ieder geval niet van op.

1 mei 2022 om 14:21

Precies. Kijken of Kaag consequent is en ook haar politieke vriendjes die mensen de voedselbank in jagen cancelt als ze echt zo begaan is met het wel en wee van de mensheid

Wat vinden de 'slachtoffers´ van al deze gebeurtenissen er eigenlijk zelf van.

2 mei 2022 om 15:05

Jinek heeft vooraf met die speler gebeld, en die vond het een hilarische grap. Dat heeft ze dus zorgvuldig aangepakt. Staat vandaag in het AD.

Ik weet niet of ik het mag zeggen maar ik vind dit gewoon een hele leuke grap. Zulke dingen worden zo vaak in de kleedkamer uitgehaald. Toffe gasten Ricky van den Bergh en Sjaak Polak. Ik hoop dat Sjaak snel weer goed hersteld van die vreselijke ziekte

1 mei 2022 om 21:18

In die tijd moesten ze wel altijd dezelfde hebben. Dat heeft in mijn ogen niets meer met humor te maken. Dat is gewoon pestgedrag.

2 mei 2022 om 15:07

Boris, vandaag in het AD heeft Jinek aangegeven dat ze vooraf met die speler heeft gesproken en dat hij het een hilarische grap vond.

2 mei 2022 om 18:54

Ik las het ook. Dat verbaast me, aangezien hij eerder ook over pestgedrag sprak. Ik verschil iig met hem van mening wat een hilarische grap is. Ik vind dit nog steeds te ver gaan.

Ik word echt moe van die cancel cultuur. Een kaars tussen de benen leggen van een slapende. dronken en kotsende vrouw en er wordt net gedaan alsof die iemand keihard heeft verkracht. Mocht die dat laatste bijv. doodleuk hebben gedaan en het dan doodleuk verkondigen, dan vind ik het terecht dat die wordt aangepakt, maar een kaars tussen de benen leggen van een vrouw en dan al deze commotie. Het gaat ze niet zozeer om dit incident, maar tegenwoordig heb je zoveel (linkse) schreeuwerds en moraalridders die het groter maken dan het is puur vanwege aandacht vragen voor de situatie, namelijk grensoverschrijdend gedrag jegens vrouwen. Ik vind dit een ook zeer belangrijk onderwerp en er kan niet genoeg aandacht voor zijn, maar ze focussen zich juist nu meer op zulke, kleinere onschuldige incidenten puur om weer aandacht te vragen voor dat onderwerp en ze zijn niet te beroerd iemand leven en carrière te verwoesten. Laten we het echt over de problemen op dit gebied hebben, uit onderzoek bleek dat 90% van de vrouwen met uitgaan in Rotterdam grensoverschrijdend worden aangesproken, betast of nog erger. Toen ik zelf nog vaak uitging heb ik dit ook weleens van dichtbij gezien, hoe een stel losers als hyena's aan vrouwen zitten die herhaaldelijk aangaven dat niet te willen. Of over het drogeren van vrouwen en die dan verkrachten, laat ze het daar aub over hebben. In België hebben ze het daar gelukkig al wel steeds meer over met zelfs een wetwijziging, in Nederland lopen we natuurlijk weer achter, daar schreeuwen we liever over randzaken en nooit over het echte probleem. Overigens vind ik dat incident met Polak bijzonder smakeloos en veel te ver gaan.

1 mei 2022 om 14:18

Een kaars in iemand d'r kut stoppen zonder toestemming is seksueel misbruik. Op z'n minst. Derksen heeft op TV aangegeven dat hij dit heeft gedaan. Een dag later probeerde hij het af te zwakken. Je mag zelf bepalen welke versie je wilt aannemen, maar ik ga voor versie 1. Ik snap niet dat dit niet universeel wordt afgekeurd, maar ja. Ergens snap ik het wel. Soms hoop ik op een komeet, echt waar, er zit hier niks waardevols.

1 mei 2022 om 14:22

Sambal in een bilnaad van een naakte vastgebonden persoon stoppen kan je dan ook uitleggen als verkrachting toch?

1 mei 2022 om 14:26



Dat ben ik met je eens hoor, seksueel misbruik en ook zeer ranzig. Maar goed, lastig om aan te nemen wat nu klopt, want daar wordt zoveel geroepen wat wordt aangedikt. Maar ik blijf toch bij mijn standpunt, ik hoop dat ze zich op de echte problemen rondom vrouwonvriendelijk gebied richten in dit land en dat gebeurt nu niet.

1 mei 2022 om 14:36

@japie - Het is op z'n minst seksueel misbruik, ja. Tenzij Obodai opeens zegt dat ie er toestemming voor had gegeven. Dan is het gewoon kinky.

@fenomeno - Ik vind dit vallen onder echte problemen, omdat het toegegeven misbruik in grote getallen wordt gebagatelliseerd, wat tevens een algemeen probleem is, ongeacht geslacht van dader en/of slachtoffer. Ik vind het knap dat jij op z'n minst toegeeft dat het ranzig is en dat is niet persoonlijk naar jou, maar het feit dat jij dat toegeeft is al uitzonderlijk vergeleken met de meeste mensen die ik hier zie reageren.

1 mei 2022 om 15:45

Als ze hem in een houdgreep moesten nemen met zijn tweeen en hem moesten vast binden dan heeft Obodai natuurlijk geen toestemming gegeven

1 mei 2022 om 18:36

I was being facetious.

2 mei 2022 om 15:08

Japie voor verkrachting is “seksueel binnendringen” nodig, dus dit verhaal is geen verkrachting. Bij Derksen hangt het er van af of zijn eerste of tweede versie waar is.

2 mei 2022 om 15:09

Japie voor verkrachting is “seksueel binnendringen” nodig, dus dit verhaal is geen verkrachting. Bij Derksen hangt het er van af of zijn eerste of tweede versie waar is.

2 mei 2022 om 15:11

@El Fenomeno

Wat zijn volgens jou dan de echte problemen? In mijn ogen in elk geval de arbeidsmarkt. Maar ik sprak pas een vrouw die op een congres werd gevraagd welke vrouw nog nooit slachtoffer was geweest van grensoverschrijdend gedrag. Er was er letterlijk niet één. Dus dat is wel echt een probleem.

2 mei 2022 om 09:24

@elfenomenoWat zijn de 'echte problemen dan'? Je vind vrouwen die lastiggevallen worden en betast fout en een 'echt probleem' maar een vrouw die bewusteloos een kaars naar binnen geduwd krijgt als 'grap' geen echt probleem?Sorry misschien ben ik volgens jou standaard te links maar ik kan even niet zien hoe alles wat je hebt benoemt 'echte problemen zijn' maar objecten in bewusteloze vrouwen duwen en dat compleet normaal vinden dit niet zou zijn.Het echte probleem is dat teveel mensen en zeker mannen dit soort gedrag zelfs als mensen LETTERLIJK aangeven er niet van gediend te zijn , zij desondanks niet alleen trachten die mensen als de gekken neer te zetten maar ook nog eens het des te meer te normaliseren door het keihard te verdedigen.Daardoor worden dergelijke problemen dus niet opgelost. Dat heeft niet en heeft nog nooit te maken gehad met de groep die het probleem ondervinden en erkennen met vrijwel geen enkel onderwerp. Het heeft alles te maken met mensen die er alles aan doen het te ontkennen om de status quo te bewaken. Kijk de geschiedenisboeken er maar op na. Deze tijd is niks anders dan voorheen qua mentaliteit en moraliteit ook al is het meer 'gematigd', al zou je zeggen van niet.

2 mei 2022 om 15:14

@Hero

Ik ben het met je eens hoor, maar we weten niet of die kaars naar binnen is geduwd. Er worden hier verschillende versies geloofd, maar we weten het gewoon niet.

Verder vind ik het aantal vergoelijkende reacties ook stuitend. Er zijn er ook die die eerste versie geloven en het niet zo’n probleem vinden. Dat is wel zorgelijk.

3 mei 2022 om 13:57

@vernon

Daarom maakt het voor mij weinig uit of de kaars naar binnen is geduwd(wat me aannemelijk lijkt en dat het vervolg gewoon damage control was), omdat velen het hoe dan ook verdedigen en vooral de redenen waarom zijn compleet stuitend of krom.

Het gaat mij vooral om de gedachtengang van mensen.

Da's toch onzin joh, Derksen duwt een kaars in een bewusteloze vrouw haar vagina en dat vergelijk je met Sjaak Polak die samen met Ricky van der Bergh een nieuwe ploeggenoot vuurdoopt (letterlijk). Er was hier weinig seksueels aan. Nee, appels met peren hoor.

1 mei 2022 om 14:27

Beide ongewenste intimiteit. Natuurlijk is t wel vergelijkbaar. Het wordt beide op een goed bekeken tv programma vermeld. De een krijgt een storm over zich heen omdat de links elite hen niet moet en bij de ander wordt t vast weer gladgetrokken goed gepraat omdat het bij die lieve zielige Eva Jinek ter sprake kwam.

2 mei 2022 om 09:21

@Godenzonen

Welke 'linkse elite' bedoel je? Bestaat links wel uberhaupt in Nederland als een significante groep, want ik zie mensen dit altijd zeggen en het klinkt zo enorm grappig.

Daarbij heeft Eva Jinek dit niet gedaan maar twee mannen bij een man. Alweer mannen dus waar zelfs mannen dus niet veilig voor zijn.

Haar rol is de rol van Genee in dit.

2 mei 2022 om 12:54

Zij is toch de gespreksleider, laat dit toe en lacht er zelf heel hard om en anderen wel veroordelen (hypocrisie noemt men dit). De linkse elite is een clubje van mensen die anderen hun wil opleggen door overal te infiltreren(schoolgemeenschap zie Soros) de rechterlijke macht(haast alle d66 rechters) en overal baantjes toegeschoven krijgen zie burgemeesters (Halseme, Bruls etc) of laatst die politicus die aangaf te moeten investeren in zonne-energie om er vervolgens een half jaar later zelf in te gaan werken) dit is in een notendop de linke-elite in mijn ogen.

2 mei 2022 om 15:15

Godenzonen, Jinek heeft vooraf bij die speler gecheckt, en hij vond het een hilarische grap. Dat maakt het wel heel anders.

Overigens vind ik het zelf een stuitende “grap”, maar goed, dat ben ik.

3 mei 2022 om 16:04

@godenzonen

En alsnog is het dus niet vergelijkbaar met Derksen die de handeling uitvoerde, maar met Genee die dus de gespreksleider is en niks te maken heeft met de gebeurde handeling van Derksen zelf. Wat jij doet is doen alsof Jinek dat zelf bij de man in kwestie gedaan heeft terwijl het alweer dus mannen waren die dit bij elkaar deden.

Daarbij, welke linkse elite? Volgens mij is er in 70 jaar los van Spanje welgeteld 4 keer een linkse partij aan de macht geweest in Europa en in Nederland 1 keer.

Laat het maar aan conservatieven over om bijna een eeuw constant rechtes of max centrum partijen(die vaker meer rechts zijn dan links moralistisch al noemen ze zichzelf 'centrum links' in te stemmen om vervolgens elke keer maar weer links de schuld te geven dat rechtse partijen worden ingestemd.

Mensen als Soros zijn ook niet persé links of rechts. Ze waaien mee met wat voor hun het meest handig is op het moment en anti-linkse sentiment sponsoren is al eeuwenoud.

Logisch ook welke elite persoon zou daadwerkelijk 'links' zijn op sociaal gebied? Dat betekent dat ze minder geld over zouden houden en minder macht. Die 'conserveren' hun macht en geld liever. Vandaar dat ze dus anti-sociaal linkse ideëen beinvloeden en tot propoganda middelen voor conservatieve politiek vormen.

1 mei 2022 om 14:30

Als die ploeggenoot een vrouwelijke masseur of iets dergelijks was geweest, dan lag het hele land op zijn gat en werden beide heren veroordeeld.

2 mei 2022 om 13:16

Nogal wiedes. Begrijp je dat een (ongewenste) interactie tussen man - vrouw (ongelijkwaardige collega want andere functie) anders is dan die tussen man - man (gelijkwaardige collega want ploeggenoot)? Wil je liever dat de verhouding, context en andere nuances buiten beschouwing gelaten bij de perceptie/beoordeling van iemands handelen?

1 mei 2022 om 14:41

Dus als je een man naakt op een tafel bindt en je wacht net zolang tot hij zijn anus ontspant om er iets op te smeren dan is dat niets seksueels? En wat als het een vrouw was geweest dan ineens wel?
Al vind ik zolang er geen aangiftes zijn gedaan hierover het kansloos om het te veroordelen. Want misschien zag de man waarbij het gebeurde het dan als grap ook.

1 mei 2022 om 15:15

Ik vind het gewoon niet van dezelfde orde. Maar het ligt wat genuanceerder dan onzin, zoals ik aanvankelijk verklaarde. Lastig, eerlijk gezegd.

2 mei 2022 om 11:46

Het verschil tussen een grap/ gebbetje en pesten/ misbruik is afhankelijk van de ontvanger he. Veel mensen zijn veel te druk bezig om het voor de ontvanger in te vullen. Daar moeten ze eens mee kappen. Dat is ook een beetje de woke cultuur. Focus op de 'daders' zonder af te vragen of de 'slachtoffers' er uberhaupt wel last van hebben. De meeste Lhbti of Rasisme voorvechters hebbeb in feite helemaal niks met de gemeenschap te maken.

1 mei 2022 om 15:01

Derksen heeft die kaars niet in haar vaginale geduwd . Althans, dat beweert hij, maar hij is nou eenmaal de enige bron.

1 mei 2022 om 15:17

Tsja, maar een kaars bij een vagina zetten- en niet erin -is ook niet 'tegenwoordig' verkrachting, zoals Derksen het bij zijn aanvankelijke bekentenis presenteerde. Dan valt heel Nederland over hem heen, dreigt hij al zijn platformen kwijt te raken, en dan heeft ie hem er ineens 'bijgezet'. Tsja. Volgens mij heeft de 'enige bron' zijn kruit verschoten bij de eerste bekentenis, alles wat daarna kwam leek een beetje paniekmodus.

1 mei 2022 om 15:45

Wat een onzin. In dit geval weet je dat die teamgenoot het niet wilde, is onder dwang gebeurt, dat weet je helemaal niet in het verhaal Derksen. Wat bekend is, is dat 2 dronken vrouwen 2 dronken kerels mee naar huis hebben gevraagd, dat die vrouwen die kerels hebben onder gekotst, dat die vrouwen (waarschijnlijk naakt gezien de context) in slaap zijn gevallen en er 1 van die vrouwen wakker is geworden met een kaars(waarschijnlijk op de grond want die blijft niet staan of zitten natuurlijk). Ik vraag me af of die vrouw daar uberhaubt last van heeft gehad itt deze teamgenoot. Ik vind dit verhaal veel erger eigenlijk.

2 mei 2022 om 13:53

In dit geval is gewoon duidelijk geworden dat jinek met de betreffende persoon heeft gesproken en die vond het gewoon een goede grap zoals ze in die tijd vaker grappen met elkaar uithaalden.

Jinek is toch ook gewoon een hypocriet raar vrouwtje die zich vooral letterlijk omhoog gewerkt heeft? Altijd het belerende vingertje wijzen vanaf haar hoge paard maar dit ondertussen zelf faciliteren.

Al met al wint iedere keer de cancelcultuur. Vroeg of laat. En blijkbaar kan een meerderheid (?) daar wel vrede mee hebben. Dan krijg je dus deugmensen als Kaag op je bordje. Een blik op het laatste jaar van haar carriére? Te veel om op te noemen, met als "hoogtepunt" het niet tijdig terughalen van aan onze ambassade gelieerde Afghanen. Die vanaf dat moment vogelvrij waren voor de Taliban. Dan moet ik denken aan wat Derksen in enige uitzending daarover opmerkte: zij heeft bloed aan haar handen. Maar het verschil is dat Derksen bijna overal gecanceld is vanwege een mislukte anekdote/grap, terwijl Kaag nog fier te paard verder trekt. Nederland anno 2022. Correct. Toch??

1 mei 2022 om 15:20

Tsja, het heeft weinig met cancelcultuur te maken dat mensen 14 maanden geleden massaal op Kaag zijn gaan stemmen. Ik ben zelf links georiënteerd en ik heb nooit begrepen waarom mensen D66 stemmen, maar goed. Zo is het nou eenmaal. In de politiek ben je politiek verantwoordelijk en is het aan het volk om jou en je partij af te straffen. In het medialandschap reflecteert de publieke opinie heel direct de marktwaarde en de concurrentiepositie. Er wordt dan dus ook direct gehandeld. De hele vergelijking met de politiek is dan ook eeuwig scheef.

Of zullen we het gewoon als (voetbal)humor zien en dat dan ook gewoon doen bij het verhaal van Derksen. Want dat is het en meer niet.

Vind het wel een grappig verhaal. Oh nee, mag niet gezegd worden natuurlijk.

Van mij mag je Jinek morgen nog van de buis gooien. Samen met alle andere talkshows. Iedereen zit daar alleen maar om zichzelf te pijpen. Niet letterlijk he, niet gelijk cancellen.

Ach ja kleedkamer humor. Er gebeuren vieze dingen, tijgerbalsem, jeukpoeder in onderbroek, shampoo erbij blijven gooien wanneer iemand zijn haren aan t wassen is, elkaar slaan met natte handdoeken, ineens een extra warme straal tegen je benen terwijl de douche dat niet kan zijn.. bah, niet iedereen zou dat even leuk hebben gevonden.

Bij de oranje dames hoorde ik dat dit soort dingen ook wel gebeuren, al prikte die er wel eens een vinger in bij het bukken of langslopen, staat nog op yt. Ook dit zal niet door iedereen gewaardeerd worden.

Van alle tijden, zo ook dit verhaal van Sjaak. Opzich is dit verhaal natuurlijk erger dan het verhaal van Johan Derksen, benieuwd hoe hier nu mee omgegaan zal worden. Want zeg je a moet je ook b zeggen, schijnbaar kan dit niet meer in deze tijd. Dan zullen er wel consequenties volgen wat voor mij absoluut niet hoeft overigens…

Iemand hypocriet noemen is op geen enkele manier een argument is, laat staan dat het een andere derde vrij spreekt. Sterker, in bepaalde zin geef je al aan dat je het 'probleem' wat deze hypocriete persoon zou zien dus ook herkent want anders kan je die persoon niet hypocriet noemen. Hitler kan Stalin uitmaken voor massamoordenaar, en hem allerlei verwijten maken. Dan is ie hypocriet maar heeft ie ook gelijk.
Nog los van de vraag of dat het geval is hier. Komt dit ook weer heel dicht bij een gevalletje whataboutism. Kunnen we ook weer omkeren, waarom wordt dit nu aangekaart, alsof Jinek en andere in eerdere gevallen niet 'hypocriet' zouden zijn geweest? Dat is nog eens hypocriet.
En nu wordt hier een heel artikel aan besteed? Op basis van een tweet en dumpert filmpje. Had op zijn minst iets van journalistiek toegepast, dit is VZ onwaardig.

2 mei 2022 om 17:50

Pure stemmingmakerij van Voetbalzone, dat lees je tussen de regels door. Vervolgens gooien ze Kaag er ook nog eens bij.

Kan niet wachten tot de Nederlandse tv is verlost van alle talkshows en BN’er programma’s. Gewoon lekker overal voetbal en andere sporten en hier en daar een kookprogramma en wat interessante en leerzame docu’s.

On topic: De reden dat er rondom Jinek geen Heisa is, is omdat het een man was die aan het laatste eind trok in de anekdote. Zou een vrouw een man uit het niets bij de ballen geknepen hebben dan zou er gelachen worden.
Dit hele woke feminisme gebeuren is gewoon een hitsen om mannen te kunnen onderdrukken. Die hele movement wil niet gelijk als mannen worden behandeld (als dat zo was dan zou er geen dubbele standaard zijn in kwesties zoals die van Derksen en Jinek), ze willen beter dan mannen worden behandeld. Ze beginnen zich bijna superieur te voelen ipv gelijkwaardig.

2 mei 2022 om 09:14

@R.M Zizou

Om mannen te onderdrukken? Feminisme? Poeh, poeh. Beginnen zich bijna superieur te voelen. Dat zijn wel flinke slachtoffer termen voor een 'niet woke' persoon.

Wat is dan de dubbele standaard hier. Jinek heeft dat niet gedaan. Ze reageert er laconiek op. Lijkt me wat anders dan dat zij dat met die speler had gedaan zoals Johan met die dame.

2 mei 2022 om 17:56

Hoe is hier een dubbele standaard? Jinek heef tot tweemaal toe gevalideerd hoe het verhaal zat. Tot tweemaal toe is er gezegd dat het om een grap ging. Er was niemand aan het woord die lacherig deed over misbruik cq verkrachting. Er was niemand aan het woord die dit gedrag vervolgens zat te normaliseren. Dat alles in tegenstelling bij Johan, die zat al grappend te vertellen dat hij een misdrijf had begaan om vervolgens zijn eigen verhaal te normaliseren.

Ik lees veel angst in je reactie, heeft je vrouw je zo erg onder de duim jongen? Er zijn nog genoeg vrouwen die zich in een jaren 50 rol willen schikken hoor.

We hebben toch al een overcapaciteit van talkshows wat nu steeds meer opgelost gaat worden. Niemand maar ook echt niemand komt oik maar in de buurt van v. Nieuwkerk, Pauw en Witteman.

1 mei 2022 om 17:51

Absoluut eens. Iedereen heeft wel wat op bijvoorbeeld Mathijs aan te merken maar imo een geweldige presentator.

Per direct van de buis die Jinek! Gelijke monniken gelijke kappen! Cancelen! En die Sjaak er bij. Met pek en veren door Accra slepen. En natuurlijk Kaag niet vergeten, die is zo hypocriet die mag nooit meer een functie met enige macht uitoefenen. Al geldt dat voor wel meer gladjakkers en huichelaars uit het Haagse.. Allemaal cancelen, geen tweede kans. Iedereen krijgt dezelfde behandeling want gelijkheid!

Walgelijk allemaal. Van mij mag zij ook de eer aan zichzelf houden. Voegt weinig toe. Kwaliteitarm. Mathijs, Paul,Witteman is dan van een ander level. Vroeger had je Maartje van Weegen, Sonja Barend, Mies Bouwman. Zo'n Jinek zal dat niveau nooit bereiken.

Ik dacht dat alleen rechts niks mocht zeggen, maar het kan ook gewoon dat het te maken heeft met mensen zelf. Kijk mensen ook spontaan eens vragen om het cancelen van Jinek.Nu zijn we wel allemaal woke he?

Haha, o mijn hemel kunnen we tegenwoordig ook al geen context meer plaatsen? 'iemand vastbinden op een tafel en tijgerbalsum in zn bilnaad smeren' is regelrecht misdadig. Maar als je de context erbij neemt, dan is het helemaal niks meer. Die boze reageerders kennen het fenomeen kleedkamer volgens mij niet, dus die hebben daar helemaal geen beeld bij. Ik ben ook wel eens in mn gezicht geslagen (absoluut ongewenst) met een lul. De tijd dat zwaffelen een ding was. Zwaar misdadig, maar in de context van met een biertje op in de kleedkamer na een wedstrijd: totaal wat anders.

Ik vond Derksen in de context van 'een dolle duikavond' zelfs al veel minder erg. Je moet een daad ook niet los van de omstandigheden en context zien. Dan is het vaak heel wat anders.

Gevalletje "man knockout geslagen" of "bokser slaat tegenstander knockout tijdens een bokswedstrijd"

2 mei 2022 om 11:51

@westend, ik begrijp wat je bedoeld. Je kunt veel humor helemaal plat redeneren en dan hele volksstammen oppakken. Maar stiekem een streep Red Hot in een schone, opgevouwen onderbroek smeren en terugleggen in de tas om vervolgens af te wachten tot de eigenaar hem aantrekt vind ik wel van een andere orde, dan iemand naakt vastbinnen en hem in zijn reet kijken om te zien wanneer zijn kringspier ontspant. En het vervolgens ook zelf aanbrengen. Los van smerig vind ik dat wel erg 'onvrijwillig intiem', jij niet?

2 mei 2022 om 14:23

Reactie van de speler is inmiddels ook alweer bekend: geen big deal. Die gozer liep altijd al naakt rond in de kleedkamers en dus ook op de massagetafel. Het klinkt allemaal vrij pornografisch, maar het is gewoon niet echt een big deal. Bij mij op de sport zijn de mensen ook extreem met hun lichaam bezig. In een kleedkamer onder mannen is naakt zijn ook niet zo bijzonder. Iemand die zn reet in je gezicht duwt en een scheet laat (mn tienerjaren) is niks sekistisch. Het is wat dat betreft gewoon een ander normaal.

2 mei 2022 om 14:25

Bedoel ook een beetje: misschien moeten we eens kappen om alles in te vullen voor 'de slachtoffers'. Er wordt zoveel ingevuld, terwijl de betrokkenen er helemaal geen last van hebben. Ik zie veel mensen die op de ballustrade staan voor Lhbti of rasisme ook steeds verder van de doelgroep staan. Dan kleineer je mensen nog meer door te stellen 'jij bent niet in staat om voor jezelf op te komen, dus doe ik het'

3 mei 2022 om 16:12

@Westend

Vul je nu niet zelf ook een hele boel voor anderen in zoals dat de 'betrokkenen er helemaal geen last van hebben' waar ik denk voor je te kunnen invullen dat je 'vaker' bedoelt?

Ben het niet geheel oneens met je, maar is een beetje dubbel wat je hebt gezegd.

Lees hier teleurstellend weinig over in de nieuwsmedia. Kan nog op gang komen natuurlijk, maar het lijkt me niet meer dan logisch dat cancelcultuur-aanhangend Nederland hier evenmin aan voorbij gaat. Een kaars bij een bewusteloze vrouw in de foef duwen als dronkenmansgrap in de losbandige jaren '70 is een ronduit misselijke grap. Maar twee jaar geleden, wanneer de puriteinen onder ons al enige tijd namend en shamend door het land trekken, een collega naakt vastbinden op een massagetafel om hem met een pollepel te slaan en geduldig te wachten op het moment dat je tijgerbalsem in zijn naad kan smeren vind ik wel next level. Zeker tegen de achtergrond dat toen al meer dan tien jaar bekend was dat Anthony Obodai claimde te zijn weggepest bij Sparta.

2 mei 2022 om 18:01

@gomes1psv

Anthony Obodai is weggegaan nadat zijn beste vriend, van der Bergh was vertrokken. Die twee en Sjaak Polak waren hechte vrienden. Er was ook ten tijde van de show contact geweest met Anthony Obodai over dit verhaal en hij heeft toen verklaard dat zij altijd dit soort ongein uithaalden met elkaar. Nu heeft wederom Jinek contact gezocht gezien de ophef en wederom verklaard hij dat het om een grap ging. Waarom probeer jij dan zo hard het verhaal te verdraaien?

Even wat quotes:

“ricky van den Bergh nam het altijd voor mij op, maar die steun had ik niet meer. De kust was vrij om mij aan te pakken,”

Bij RKC Waalwijk hoopt Obodai, die Yuri Rose en Denny Schenkel min of meer als schuldigen aanwijst, weer te kunnen laten zien hoe goed hij is.

Als het bij een man gebeurd is het natuurlijk geen probleem. Dubbele standaard is zo enorm aanwezig in de maatschappij. En vrouwen maar zeuren over dat ze niet gelijk behandeld worden. Als mannen over alles zouden klagen waar wij niet gelijk behandeld worden dan is het einde zoek.. talloze voorbeelden.

2 mei 2022 om 17:46

Tilburg013, dubbele standaard? Heb je überhaupt de tekst gelezen?

Ik vind dit toch wel een iets andere situatie. Ik ken dit verhaal ook deels omdat ik in die tijd zelf contacten had op de club omdat ik toen voor Stichting Breath werkte dat gelinieerd is aan Sparta (oprichter Nico de Borst was destijds ook bestuurder van Sparta geloof ik). Polak, Obodai en Van der Bergh waren hele goede vrienden die met z'n drieã«n gezamenlijk heel veel rottigheid met elkaar en met anderen uithaalden. Sterker nog. Obodai en Van der Bergh waren zo goed bevriend met elkaar dat die steevast Sjors en Sjimmie (naar de stripboeken) werden genoemd op de club. Die liepen altijd met z'n tweeã«n te grollen, te grappen en te rotzooien. Dat is toch wel een iets ander verhaal dan Derksen die het, zoals ik het verhaal ken, bij een vrouw deed die hij helemaal niet kende.

Nu kunnen we allemaal lekker naar Martin Meiland gaan zitten kijken.

Bedankt azijnzeikers.

Mooi. Die moeten ook kapot. Iedereen moet er aan geloven, iedereen moet weg. Totdat we allemaal eens wakker worden en we volledig zijn doorgeslagen. Gatverdamme, wat zijn we een zielig volk geworden.

3 mei 2022 om 16:13

@nalyd

Ja wat een duivelse wereld dat we trachten te denken aan moralistische verbetering. Het einde van de wereld.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren