Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Hopelijk is dit het begin van een stabiel herstel van het Italiaanse voetbal’

Laatste update:

De Serie A was in het verleden de sterkste competitie ter wereld, maar de Italiaanse competitie werd de voorbije jaren ingehaald door de Premier League, de Primera División en de Bundesliga. Het Italiaanse voetbal lijkt echter weer in de lift te zitten en landskampioen Juventus haalde de finale van de Champions League. Bondscoach Antonio Conte is trots.

/

Conte was vorig seizoen nog hoofdcoach van Juventus. “Een Italiaans team in de finale van de Champions League dit seizoen, dat is een buitengewone prestatie”, begint Conte tegen Sport Mediaset. “We moeten ons hoofd niet op hol laten brengen. Hopelijk zijn de prestaties van dit seizoen het begin van een stabiel herstel.”

“Hopelijk zorgen de resultaten van Juventus ervoor dat ook de andere Italiaanse clubs vooruit geduwd worden”, laat Conte optekenen. Juventus, dat in de halve finale van de Champions League afrekende met Real Madrid, neemt het in de eindstrijd van het miljardenbal op tegen Barcelona. De finale wordt op 6 juni gespeeld in Berlijn.

Denk je dat dit het begin is van het herstel van het Italiaanse voetbal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop het ook.
Clubs als Inter, Milan, Napoli, AS Roma, Lazio, Juventus hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in Europese toernooien. Ik hoop dat de gloriedagen daar weer terug keren.

19 mei 2015 om 15:45

dat hoop ik inderdaad ook...ik vind milan en napoli persoonlijk de mooiste clubs, maar juventus en as roma vind ik ook heel erg mooie clubs...inter en lazio ben ik niet kapot van

ik hoop dat italie zich weer kan mengen in de europese top

19 mei 2015 om 17:01

Ik zelf vind na Juve Lazio en Genoa er leuk om naar te kijken

19 mei 2015 om 16:13

Waarom zou je dat willen. Italiaanse clubs staan niet bekend om hun mooie voetbal. Ze spelen op Juve na allemaal lelijk resultaatvoetbal.

19 mei 2015 om 16:29

Dan moet je eens wat vaker naar de Serie A kijken.

19 mei 2015 om 16:34

Dat je nou juist Juve noemt laat zien hoe weinig verstand je ervan hebt. Fiorentina, Genoa, Lazio, dat zijn pas ploegen die leuk voetbal spelen. Juve speelt ook wel leuk, maar bovengenoemde ploegen minimaal net zo aanvallend.

19 mei 2015 om 20:36

Wat is de criteria van mooi voetbal?
Ik hou van Italiaans voetbal, van de supporters, van de macho's, van de gekke, gepassioneerde trainers. Genieten van een combinatie kan op meerdere manieren.

19 mei 2015 om 23:14

Juve speelt juist vaak in de Serie A enorm op resultaat. Tegen vrijwel alle degratiekandidaten en middenmoters winnen we met een krappe 1-0. In europa is het anders, al snijden we ons dan ook vaak in de vingers door tegen de kleinere clubs op een kleine overwinning te spelen. Dus als je vind dat Juve dit niet doet, ga jij heel veel genieten van andere Italiaanse clubs
Hoeft overigens totaal niet saai te zijn, ik vind het verschrikkelijk om te zien hoe een team door naief verdedigen een wedstrijd weg geeft.

20 mei 2015 om 08:52

lazio speelt momenteel inderdaad leuk voetbal, maar over het algemeen vind ik het minder leuk om naar te kijken...dat is persoonlijk

over genoa kan ik weinig zeggen daar kijk ik eigenlijk nooit naar

en betreft de opmerking lelijk resultaatvoetbal is dat bij milan nooit zo geweest, alleen hebben ze nu geen materiaal om aanvallend te spelen, al jaren niet meer eigenlijk en dat is jammer...maar er hebben altijd grote spelers gespeeld

19 mei 2015 om 18:24

Dat wijst wel op de klassering van Inter en AC.

19 mei 2015 om 18:42

@nakata

Napoli en Lazio hebben niet altijd belangrijke rollen gespeeld in de Europese toernooien? Het zijn Inter, Milan, Juve en AS Roma die belangrijk waren het afegelopen decennium in de CL.

De andere ploegen stellen niet zo heel veel voor. Juventus is ook al 4 keer op rij kampioen geworden met steeds een straatlengte voorsporong. Denk dat Juventus nu eindelijk het ook goed doet in Europa na en tijdje ipv dat de italiaanse competitie stabiel is geworden.

19 mei 2015 om 15:47

toch zitten milan en napoli ook zo aan de top met een paar hele goede aankopen, maar die moeten er zeker komen

juventus heeft gewoon het beste middenveld van de wereld met spelers als marchisio, pirlo , pogba en vidal...daar kunnen madrid, barcelona en munchen zelfs niet tegenop, ook de verdediging is heel erg sterk, misschien ook wel de sterkste...alleen voorin missen ze wat kwaliteit tov die 3 clubs in ieder geval

pirlo zal wel aan zijn laatste topseizoen bezig zijn en pogba zal verkassen, dat scheelt natuurlijk wel enorm

19 mei 2015 om 17:18

Gaat een beetje ver? Modric vind ik al beter dan vidal/pogba/en ja zelfs pirlo. Neemt niet weg dat bovengenoemden geweldenaren zijn. Een Iniesta of Rakitic doen ook zeker niet ten onder aan het middenveld van Juve. Persoonlijk denk ik dat Real en barca het sterkste middenveld hebben.

19 mei 2015 om 18:25

De top is niet breed in Italië.

Wat een CL krijg je dan wanneer AC Milan en Inter Milan weer op hun top zitten. Barcelona Real Madrid Atletico Madrid Bayern Munchen Chelsea Man Utd Juventus AC Milan Inter Milan PsG ...

19 mei 2015 om 15:44

Gaat helaas voorlopig niet gebeuren...
Maar waar clubs neergaan, zullen andere clubs opstaan.

"neemt het in de eindstrijd van het miljardenbal op tegen "
Hebben ze het 'miljoenbal' veranderd in miljardenbal? Of is dit gewoon een domme fout...
Mooi voor Juve! Maar ik verwacht dat dit een incident is. En, nadat grote spelers zijn vertrokken, Juve 'gewoon' er weer in de kwartfinale uitvliegt. Op papier vind ik clubs als Chelsea, Arsenal, City, PSG en Atletico sterker dan Juve.

19 mei 2015 om 15:47

Uefa keert jaarlijks meer dan een miljard uit.

19 mei 2015 om 15:50

City kan Europees niks klaarspelen en Arsenal vind ik op papier zeker niet sterker. Ook Ateletico heeft geen betere selectie, zij hebben het meer van hun strijd en teamspel. Ik vind dat Juve in een rijtje hoort met clubs als Atletico en Psg. Ik denk overigens wel dat je gelijk hebt over dat Juve normaal gesproken niet zover zal komen in de CL. Maar geluk is ook een belangrijke factor. Een beetje geluk met de loting en met het verloop van een wedstrijd kan je erg ver brengen.

19 mei 2015 om 17:04

Een goed beleid is ook belangrijk, kijk maar naar Zenit, Arsenal, PSG en bijvoorbeeld City die in europa niet veel hebben laten zien maar die toch een hoger of gelijk budget hebben als Juve of Atletico

19 mei 2015 om 17:08

PSG heeft een veel grotere omzet, maar die van Juve is ook erg aan het stijgen. Daarnaast kan PSG niet zoveel uitgeven als het wil vanwege dan Ffp. Ik denk dat Juve er financieel toch beter voorstaat dan Atletico, Juve heeft de laatste jaren niet veel uitgegeven en heeft veel nieuwe sponsors. Ook de tv rechten in Italië zijn vanaf volgend seizoen na de PL het hoogste. Liverpool staat er financieel erg goed voor maar is toch beduidend minder qua prestaties en selectie dan Juve. Ik zie een club als Liverpool of Arsenal ook niet snel zo ver komen in de CL. Liverpool heeft zich de laatste jaren niet vaak gekwalificeerd voor CL voetbal en ik weet niet of daar verandering in gaat komen. Dortmund, Atletico en PSG vind ik in hetzelfde rijtje passen qua kwaliteit in de selectie.

19 mei 2015 om 19:00

Juventus in een rijtje met Dortmund en Liverpool is een belediging voor Juventus. Wij kunnen iedere ploeg ter wereld aan maar Real Madrid over 2 wedstrijden kapotspelen is blijkbaar niet genoeg om jullie te overtuigen. een Liverpool komt nog niet tot aan de tenen van Juventus qua sportieve prestaties en Dortmund gelijkstellen met Juventus na die 0-3 pandoering is al helemaal belachelijk. Atletico heeft een uitstekende ploeg maar financieel kunnen ze niet op tegen Juventus.

19 mei 2015 om 19:10

Juventus is momenteel ook echt wel sterker dan Dortmund en Liverpool. Ik zie ze ook alleen maar beter worden.

Ik weet niet hoe je het bedoeld, maar Liverpool is qua sportieve prestaties een grotere club dat Juve.

19 mei 2015 om 19:22

Sorry, dat bedoelde ik ook niet. Ik bedoelde de recente sportieve prestaties, Liverpool is qua historie een hele grote club.

19 mei 2015 om 22:22

Tuurlijk is dit een seizoen dat er bovenuit springt en dit wordt waarschijnlijk geen gewoonte. Maar Liverpool vind ik de laatste jaren niet echt in hetzelfde rijtje passen en BvB is financieel ook minder sterk. Denk wel dat ze terug zullen keren in de CL na volgend seizoen maar het is moeilijk te voorspellen of ze dan nog steeds van dezelfde kwaliteit zijn als voorheen.

19 mei 2015 om 16:30

Verschil is dat Juve financieel er gewoon weer heel goed opstaat. En d'r komt een aanzienlijke groei aan, stadion is eigendom van Juve, nieuwe adidas deal en Champions League inkomsten worden steeds meer.

Grote spelers die weggaan? Tevez zal nog minimaal een jaar blijven. Pirlo is al een tijdje geen dragende kracht meer, Pogba is dat nog niet. Buffon kan nog 2/3 seizoenen mee.

Naast Pirlo zie ik niemand verkassen dit seizoen, ook Pogba niet.
Tevez wordt denk ik goed opgevolgd door Dybala, hij voegt zich vanaf de zomer bij de selectie. Morata en Dybala hebben veel potentie en zullen nog een seizoen nodig hebben om samen het verlies van Tevez(gaat gelukkig nog niet weg) niet zichtbaar te maken.
Berardi heeft ook alle potentie om een hele grote te worden. Hij is pas 20 jaar en heeft in ongeveer 52 wedstrijden 30 goals en 14 assists in zijn eerste twee seizoenen Serie A, dat zijn nog eens statistieken. Los van zijn stats is hij voetballend ook ontzettend gegroeid.
Verder heb je met Coman een ruwe diamant, ik zie zo veel potentie in hem. Een verhuurperiode aan een team die voetbalt en ik zie hem hele hoge ogen gooien.

Defensief kan Juve zeker nog een aantal seizoenen door met dezelfde stel op Barzagli en Evra na. Rugani meldt zich bij Juve en dat is een toptalent. Verder verwacht ik dat Juve op de linksback nog een aankoop zal doen, deze zomer of de volgende.

Op het middenveld heeft Juve met Marchisio, Vidal, Pogba, Pereyra, Sturaro en Asamoah genoeg kwaliteit. Mocht Pogba vertrekken, dan ontvang je een monsterbedrag en kun je lekker gaan inkopen. Juve wordt, integendeel tot wat jij zegt, juist steeds sterker.

Volgend seizoen met deze 11 en met jongens als Caceres, Barzagli, Rugani, Asamoah, Pereyra, Sturaro, Berardi, Zaza en Coman?, heb je gewoon heel veel kwaliteit op de bank en in de basiself. Zeker voldoende om opnieuw minimaal in de halve finale te staan.

Een finale en zelfs een halve finale had ik eerlijk gezegd ook niet verwacht, maar dat komt vanwege de mindere prestaties van de afgelopen jaren. Met deze selectie is het niet gek om in de halve finale te staan en ik verwacht dus dat Juve steeds meer kwaliteit zal inkopen.
Rugani, Dybala is een héél goed begin. Nu nog hopelijk de clausules van Berardi en Pereyra activeren en een talentvolle linksback en je bent klaar wat mij betreft.

Buffon
Lichtsteiner
Bonucci
Chiellini
Evra/aankoop
Vidal
Marchisio
Pogba
Dybala
Tevez
Morata
19 mei 2015 om 17:27

Mooie beredenering, ik ben heel benieuwd! (bedankt ook, ik volg Juve niet zo)
Ik zeg ook niet dat Juve niet stabiel blijft etc. Maar geef eigenlijk alleen aan dat ik denk dat het een incident is dat ze de finale halen. Er zijn gewoon veel ploegen met meer kapitaalkracht die in mijn ogen meer kans maken die finale/halve finales etc te halen.
Maar goed, in Italië heeft Juve, zoals bewezen, een tamelijk sterke ploeg. Maar ook Lazio en AS Roma hebben elk jaar een steeds sterkere selectie, dat kan nog leuk worden. Ik heb alleen geen beeld van hoe die clubs er financieel voor staan. Inter en AC hebben nog wel wat jaartjes nodig voordat ze weer 'top' zijn.

19 mei 2015 om 19:24

Over die talentvolle Lb, Darmian! Groot talent, italiaans, kan op lb & rb spelen, niet te duur, ...

19 mei 2015 om 18:27

en welke grote spelers zouden dan moeten vetrekken? Alleen Pogba vertrekt mogelijk, dat is niet eens zeker. De structuur blijft bestaan, zelfs als Pirlo weg is heb je nog vidal en marchisio, die geweldenaren zijn.

19 mei 2015 om 20:35

Vreemd papier heb je dan. Je noemt allemaal clubs die de kwartfinale CL niet overleefd hebben. . Overigens is het helaas een mijlardenbal geworden.

Pirlo word oud, Tevez wil terug naar Argentinie, Pogba gaat straks ook weg en het zelfde geldt waarschijnlijk voor Vidal. Ik zie Juve alleen maar zwakker worden na dit seizoen en de andere Italiaanse ploegen stellen geen reet voor.

19 mei 2015 om 16:05

En Tevez en vooral Pogba gaan geen miljoenen leveren? Juventus kan minimum 80 miljoen euro krijgen voor beide spelers en met alle respect voor Liverpool en Tottenham maar Juventus zal wel weten wat te doen met dat bedrag zij kopen altijd nuttige spelers.

Nee de vertrouwen is er.

19 mei 2015 om 16:41

Daarbij is Juve financieel een zeer stabiele club geworden met een zeer goed inkoopbeleid. Ook vorig jaar toen het Europees slecht ging bleef iedereen en heeft Juve zeer grote bedragen afgelsagen voor bijvoorbeeld Vidal. Met de nieuwe tv rechten in de Serie A, de nieuwe shirtsponsors en de 100 miljoen euro van de CL dit jaar kan Juve zeker hun spelers behouden en gaan ze juist alleen maar sterker worden.

19 mei 2015 om 18:30

Tevez levert helaas niets op, hij gaat niet aankomend maar de seizoen erop weg omdat zijn contract dan afloopt. Hij wil nirt bijtekenen maar naar boca juniors. Pogba zal echter veel opleveren

19 mei 2015 om 16:36

Pirlo is al een tijdje geen dragende kracht meer. Ik zie hem momenteel liefst niet eens in de basis. Tevez blijft nog minimaal een seizoen, heeft hij en zijn zaakwaarnemer aangegeven. Pogba blijft denk ik nog 1 seizoen, maar mocht hij vertrekken, dan gaat hij voor een idioot hoog bedrag weg. Juve zal dat geld heel verstandig investeren.
Vidal blijft, die zal bijna zeker niet vertrekken, en is dat toch wel het geval dan levert hij ook veel geld op en dat zal weer goed geïnvesteerd worden.

Juve wordt steeds sterker. Dybala en Rugani zijn binnen. Berardi en Pereyra nog definitief vastleggen en nog een linksback en je hebt een absolute topbasis met hele talentvolle reserves.

Italiaanse competitie gaat nooit meer terugkeren op oud niveau.
Het is saai. Hierdoor worden de tv-rechten minder waard dus minder inkomsten.
Geen topclubs meer, vooral door matig bestuur bij AC en Inter.
En er is nog steeds corruptie, afgelopen week weer veel arrestaties omtrent corruptie in het Italiaanse voetbal. Dat is ook funest voor je competitie.

19 mei 2015 om 16:06

Dit zegt al dat je dit seizoen geen serie a hebt gekeken. Het was alles behalve saai.

19 mei 2015 om 16:09

Saai? Wat noem je saai? Wat Juventus presteert momenteel is zeker niet saai en dan mag je de Spaanse, Engelse of Duitse competitie de beste noemen en de spannendste maar die 'saaie' Italiaanse club heeft wel een Spaanse, Duitse team uit de CL gegooid en zitten gewoon in de finale van de CL.

Dit zien ook andere clubs in Italie dat het gewoon mogelijk is om de top te bereiken zonder al te veel miljoenen smijten. Juventus is een voorbeeld voor andere Italiaanse clubs en dit zal hun de vertrouwen geven.

19 mei 2015 om 16:45

Juventus mag dan als uitzondering beschouwd worden.

Maar waar ik in Engeland ook prima vermaakt wordt door een wedstrijd tussen twee middenmoters, viel ik bij vergelijkbare wedstrijden uit de Serie A in slaap. @romamerda heb na vorig seizoen ook mijn abonnement op de serie a opgezegd en inderdaad dit seizoen geen Italiaanse wedstrijden gezien.

@mrancelotti ja Juventus heeft een salaris plafond van 5.5 miljoen en een begroting van 300 miljoen. Met deze middelen doen ze het zeker goed, daar geef ik je gelijk in. Daarnaast zit hun stadion vaak wel vol. Maar dit geldt niet voor de andere serie A clubs. Zoals ik al zei: Juventus mag als uitzondering beschouwd worden.

19 mei 2015 om 17:29

@alexandervdh Ik vind dit echt zo een onzin. Ik keek naar de topper tussen Arsenal en Man U dit weekend. En wat was dat een slechte wedstrijd zeg. Mensen doen net of de PL zo spectaculair is maar dat val ook wel mee.

Ik had echt zin in die wedstrijd maar ben gewoon iest anders gaan doen.

19 mei 2015 om 16:36

Bedankt voor deze geweldige open deuren. Milan en Inter hebben vroeger ook mindere periodes gehad, maar zijn telkens weer teruggekomen. Zeker met buitenlandse eigenaren hebben de Milanese clubs weer de mogelijkheid zich te melden in de top. Corruptie heb je overal, in Italie wordt er tenminste wat aan gedaan. En saai voetbal? Check de uitslagen er maar op na, kom dan maar terug.

19 mei 2015 om 17:10

Ik keek de laatste tijd vaak naar Genoa en Palermo en ik vind dat ze erg attractief voetbal spelen :-)

19 mei 2015 om 19:42

Thanks. Palermo speelt wat meer op de counter, al kan dat met spelers als Dybala en Vazquez ook heel aantrekkelijk zijn!

Juventus is geweldig bezig laatste jaren. Een hele gestage groei hebben ze doorlopen. Juventus kan mits het goede vervangers kan regelen voor Pogba, Tevez en Pirlo echt bij de top van Europa blijven. Echter zegt dit alles over Juventus en vrijwel niks over de Serie A. Het was aandoenlijk om te zien hoe supporters van Internazionale en Milan krediet claimden voor de prachtprestatie van Juventus afgelopen week. Er zal nog veel moeten gebeuren voordat de twee Milanese clubs weer mee gaan doen om het eremetaal.

19 mei 2015 om 16:41

Het is inderdaad jammer dat een Milan en Inter momenteel zo matig presteren. Daartegenover heeft de Serie A met Fiorentina, Napoli, Lazio en Roma(minder goede doen) een aantal prachtige clubs in de top, die heel mooi voetbal spelen. Jammer dat Napoli en Fiorentina het zo af hebben laten weten in de halve finales van de Europa League. Het enige minpunt aan deze rijtje clubs is dat ze niet constant zijn, ze spelen periodes goed en vervolgens zakken ze door de ondergrens. Ze hebben een beetje het Arsenal-syndroom lijkt het wel.

19 mei 2015 om 16:46

Ha-Ha-Ha.... het arsenal syndroom. Leuk.

19 mei 2015 om 17:04

Hoezo claimde zij krediet dan? Dat heb ik gemist

19 mei 2015 om 18:16

Door ontzettend hard mee te juichen voor hun rivaal (wtf?) en dan een verhaal beginnen over dat je nooit Juve en andere Italiaanse clubs moet onderschatten en dat de Serie A sterker is dan men denkt etc. Heeft niks met Italiaanse clubs te maken, was gewoon Juve's prestatie that's it.

19 mei 2015 om 18:42

Haha ja de nood aan Europees succes is zo groot dat zelfs de grootste rivaliteiten heel even aan de kant worden geschoven

Dat is waar ja, Juve heeft dit gedaan net door afstand te nemen van al haar oude methodes, waaronder veel betalen aan lonen, waaronder compleet afhankelijk zijn van Fiat en dus Agnelli, en door een eigen stadion te bouwen dat realistisch is naargelang het volk dat komt opdagen. Beter een nokvol stadion van 41.000 mensen dan een halfvol stadion met een capaciteit van 70.000 mensen.

We zijn tegen de richting gaan zwemmen en nu is het hopen dat de andere clubs ook 180 graden keren, zodat we allemaal samen Europa weer wat kunnen bieden. En het aanzien samen kunnen verhogen, dan pas is het de prestatie van de Italiaanse clubs.

19 mei 2015 om 18:43

Haha ik weet niet hoor, maar ik vind het wel heel triest als jij van spaanse afkomst bent, maar dan tegen Barca bent alleen omdat het Barca is. Ik vind Inter een vreselijke club, het is onze grote rivaal, maar dat neemt niet weg dat ik voor ze juich als ze in de Finale staan. Want ik voel me boven Juventino toch vooral Italiaan, en ik denk dat elke Italiaans hier op VZ hetzelfde denkt.

Na de gevallen grootmacht Milan ben ik benieuwd wie die plek gaat innemen..

Bwa ik weet het niet hopelijk. Maar juventus is mss in Italië de enige ploeg dat echt Italië kan vertegenwoordigen in Europa. Kijk naar fiorentina pak slaag van Sevilla. Napoli verast door dnipro. As roma verast in de champions ligue. Mijn lievelings ploeg Italië milan dat is gwn een ramp en inter hebben een project maar dat is het ook niet. En om verder op juventus te gaan pirlo en buffon worden ouder tevez gaat weg. Pogba blijft niet. Waar is dan de continuïteit? Ik vrees juist voor het Italiaans voetbal. Feit is top spelers gaan liever naar Spanje, Engeland en Duitsland. Italië is den 4de optie...

19 mei 2015 om 17:35

Je kan het ook anders bekijken. Napoli en Fiorentina hebben allebij de halve finale gehaald. Napoli door de nummer 2 van Duitsland genadeloos af te straffen en Fiorentina heeft Tottenham uitgeschakeld. Als de scheid goed was bij Napoli stonden ze gewoon in de halve finale.

In Duitsland is Bayern ook de enige club die de finale van de CL kan halen. Ik geloof echt niet dat Dordmund een hoogvlieger in de CL is.

Pirlo vind ik de laatse tijd niet best het is voor hem misschien wel tijd om te stoppen. Buffon gaat zeker gemist worden maar dat zou hij overal zijn. Juventus gaat dit echt wel oplossen.

Ja Pogba gaat dit of volgend seizoen weg maar je bergijpt wel dat Juventus hier min 80 miljoen voor gaat krijgen.

Het is voor mij duidelijk dat Juventus in een stijgende lijn zit.

Buiten dat gaat Italie gewoon die vierde plek terug krijgen. Italiaanse clubs namen de EL nooit serieus en je ziet in het jaar wanneer EL winst een CL plaats oplever gelijk 2 Italiaasne clubs in de halve finale.

19 mei 2015 om 18:10

@adriano9 Dordmund heeft anders zich wel een een flinke weg omhoog geslagen, onbekende club met weinig tot geen middelen en op randje van de afgrond.

2 kampioenschappen in Duitsland cl finale en heel goed team. Dat het nu minder is heeft ook te maken dat veel spelers weg zijn of weg gaan. Lewa/gotze weg en aubameyang en mikitharyan ofzo ervoor terug, Hummels gaat weg, gundogan wil niet bijtekenen dus gaat ook weg, Klopp gaat weg.

Bij italiaanse clubs als inter en milan waren heel groot en goed en zijn gewoon zo slecht nu dat je tranen ervan krijgt. In Italië is alleen Juve echt goed de rest is niet zo heel bijzonder.

Daarbij is in italie veel stadions nooit vol

19 mei 2015 om 18:28

Lijk net of ik tegen een muur praat. LOL Ik vind niets beter aan Duitsland behalve Bayern en de volle stadions. En dit is volgens mij Duitsland op zijn best ooit terwijl de Serie A op zijn slechts ooit is en ze zijn nog vergelijkbaar moet je nagaan als alle topclubs in de serie A een eigen stadion krijgen.. Er zit nog heel veel rek in de Serie A.

Alleen met de positieve prestaties van Juventus win je het niet.
Fiorentina en Napoli deden het Europees ook goed maar waar blijven de grootmachten AS Roma, Inter Milaan en AC Milaan.
Die scoren slecht in de Serie A en zijn niet toe aan Europees voetbal.

19 mei 2015 om 19:31

Die andere grootmachten zijn niet nodig als ze vervangen worden door Fiorentina en Napoli.

Het is zaak dat het Italiaanse voetbal hun competitie aantrekkelijker gaat maken. Dat begint met de stadions en infrastructuur van de clubs. Alleen Juventus heeft het oude del a alpi verlaten voor een modern stadion met minder toeschouwers maar veel meer sfeer. De rest loopt nog achter de feiten aan. Ondanks dat is het amusement van de wedstrijden beter geworden. Teams als bijvoorbeeld Lazio, Fiorentina, Napoli, Sampdoria en Torino spelen verzorgd voetbal. Ook laagvliegers als Sassuolo, Empoli hebben leuke wedstrijden gespeeld dit seizoen. het is een begin maar de standaard 0-0 wedstrijden met 4 rode kaarten lijken taboo voor het Italiaanse voetbal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren