Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het was wel makkelijk gegeven, Veltman deed alsof ik zijn enkel brak’

Laatste update:

Feyenoord verloor zondagmiddag de Klassieker met 2-0 van Ajax en de Rotterdammers wisten ook niet met elf man het laatste fluitsignaal te halen. Nicolai Jörgensen kreeg na een klein uur spelen zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Björn Kuipers en baalde na afloop van de wedstrijd van het resultaat en zijn uitsluiting.

“Ik maakte een stomme actie en gaf de scheidsrechter een reden om mij een tweede gele kaart te geven. Het was wel makkelijk gegeven. Joël Veltman deed alsof ik zijn enkel brak”, reageerde hij voor de camera’s van FOX Sports. “Daarvoor moet ik de schuld op me nemen. Je mag de scheidsrechter de kans niet geven daarvoor. Na de rode kaart was het over. Nu moeten we alles maar op de beker zetten.”

Aanvoerder Karim El Ahmadi is het eens met Jörgensen dat Feyenoord prolongatie van de landstitel nu wel uit het hoofd kan zetten: “Het gat is nu wel heel groot... Dit was een cruciale wedstrijd, die we niet naar onze hand hebben kunnen zetten. Dat is jammer. Met tien man is het moeilijk om hier nog een resultaat te halen. Het stond ook al 2-0. Met een man meer is Ajax nog beter, dus het werd moeilijker.”

De middenvelder had in de eerste helft niet het gevoel dat Feyenoord kansloos was en zag dat zijn ploeg via Steven Berghuis voor de rust een grote kans kreeg. André Onana slaagde er echter in om met een geweldige redding zijn doel schoon te houden: “Daar hadden we meer mee moeten doen. Ajax werd in de eerste helft ook niet echt gevaarlijk, na rust kregen ze wel wat kansen.”

Vond jij de tweede gele kaart voor Nicolai Jörgensen terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Die elleboog was geel, voor de overtreding een minuut later kreeg hij terecht geel en deze overtreding was gewoon lomp, hard en net te laat. Conclusie: jorgensen heeft hier niets te klagen.

21 januari 2018 om 17:25

Dat doet hij ook niet, hij steekt de hand in eigen boezem.

21 januari 2018 om 17:36

Maar hij vindt het wel nodig om Veltman zwart te maken. Als hij echt een man is, neemt hij de verantwoordelijk op zich zonder sneer. Het was ook gewoon terecht.

21 januari 2018 om 17:40

Overdreven reactie van Veltman, daar is toch niks aan gelogen? Of het terecht geel was laat ik in het midden. Dat wordt toch een ja-nee spelletje. Ik vind het walgelijk matennaai gedrag.

21 januari 2018 om 17:51

Deze man moet eerst in de spiegel kijken. Dat doet hij maar half nu. Jorgensen is gewoon heel dom geweest en zou hem sieren om alleen hierover te hebben. Dat doet hij niet, en zegt meer over Jorgensen dan over Veltman.

21 januari 2018 om 17:55

Hij wordt ook gewoon loeihard op z'n enkel geraakt he, iedereen kan wel steeds roepen dat het aanstellerij is maar ik wil jullie allemaal weleens horen als je zo'n tik krijgt. Terechte rode kaart, 100% Jørgensen's schuld.

21 januari 2018 om 17:55

Hij wordt ook gewoon loeihard op z'n enkel geraakt he, iedereen kan wel steeds roepen dat het aanstellerij is maar ik wil jullie allemaal weleens horen als je zo'n tik krijgt. Terechte rode kaart, 100% Jørgensen's schuld.

21 januari 2018 om 17:55

@therazer

Het zijn dan ook geen maten, maar tegenstanders in 1 van de belangrijkste wedstrijden van het jaar. Slim gedaan door Veltman. Zou het nog bijna jammer vinden als hij weg gaat..

21 januari 2018 om 18:14

Totaal geen matennaai gedrag. Ik heb hem zich regelmatig aan zien stellen, maar nu deed hij echt niet of zijn enkel eraf lag. Jorgensen raakt hem gewoon op zijn enkel.

21 januari 2018 om 18:18

En met je opmerking laat je dus niets in het midden....

21 januari 2018 om 21:54

Ach kom nou toch! Veltman had helemaal geen pijn, hij was moord en brand aan het schreeuwen alsof hij door een granaat getroffen was, maar ondertussen wel elke keer aan het kijken of de scheids wel een kaart ging trekken. Direct na de kaart stond hij op een rende en passte hij weer net als daarvoor.

Veltman is gewoon echt een smerige matennaaier die hopelijk binnenkort zelf een aantal keer een rode kaart aangenaaid krijgt. Ik vind Ajax inmiddels echt een leuke ploeg hebben, maar Veltman vind ik echt zo een verschrikkelijk walgelijk mannetje dat ik snap dat mensen een antipathie voor Ajax krijgen. Ik hoop dat ten Hag dit ook niet accepteert en hem er de volgende keer direct na zo’n stomme actie direct wisselt.

22 januari 2018 om 07:20

je hand in eigen boezem steken ja, maar zeiken dat veltman deed of zijn enkel zou hebben gebroken, kijk de video eens na, dan zie je gewoon dat hij vol zijn enkel raakt.
acepteer het gewoon als vent en zeik niet

22 januari 2018 om 07:25

nou dan moet ik toch doof zijn geweest, heb hem x hard horen schreeuwen en daarna lag hij alleen met zijn enkel vast te houden, overdrijven van de tegenstander is ook een kunst.

Veltman maakte zeker theater, maar moet je daarom geen geel geven? Jorgensen was duidelijk te laat en dat is oerdom op die plek met al geel op zak.

21 januari 2018 om 16:59

Helemaal mee eens. Ik vind het ook overdreven wat Veltman doet maar kijkend naar Jorgensen is het echt hartstikke dom om een tackle in te zetten met geel op zak en frustratie omdat hij niet in de wedstrijd zat. Oerdomme kaart van hem.

21 januari 2018 om 17:22

Jorgensen laat zich kennen door hierover te beginnen, hij moet in de spiegel kijken.

Veltman is altijd het pispaaltje zoals Blind dat ook was. Hij heeft een dikke huid, is onder elke trainer basisspeler, aanvoerder zelfs en overlegt keurige statistieken. Dat hij alles gebruikt om te winnen pleit in feite voor hem, ookal heeft hij zeker streken. Wat vandaag vooral zal bijblijven is de keurige assist van Veltman. Vakwerk.

21 januari 2018 om 17:37

Hij kijkt toch ook juist in de spiegel? Dat zegt ie juist. Hij voegt toe dat Veltman een backflip maakt. Alhoewel onnodig, niet minder waar!

Tja, zo’n kans moet je Kuipers ook niet geven. Ik had ook sterk de indruk dat Kuipers niet meer wist dat Jorgensen al geel had.

21 januari 2018 om 17:05

Jorgensson was al goed weggekomen met die elleboog. Vrije trap wel gegeven maar geen kaart. Je zou dan denken, hou je een beetje in. Maar nee, gewoon weer een overtreding maken en dan klagen dat je eraf gestuurd wordt. Beetje jammer.

21 januari 2018 om 17:27

Kom op, is dit niet eenzijdig kijken?

Dan moet je ook de 'elleboog' van Neres op Vilhena noemen na zo'n 10 minuten en het natrappen van Zyech in de eerste helft. Maar met Kuipers weet je dat er nog wel eens spannende dingen kunnen gebeuren.

Het was van de zotte dat hij helemaal kwijt was dat het Jorgensens tweede gele kaart was. Het zou niet uit moeten maken, maar we weten dat er bij de tweede gele kaart vaak met een andere maat gemeten wordt.

21 januari 2018 om 17:36

Als je al geel op zak hebt, dan moet je je inhouden, iedereen weet dat. Op een gegeven moment houdt het op. Ga je dan vrolijk door met overtredingen maken, dan vlieg je er vroeg of laat af.

Terwijl je al 2-0 achter stond. En nu mist Feyenoord hem in de belangrijke wedstrijd tegen Utrecht.

21 januari 2018 om 21:52

Ja het is waarschijnlijk een gekleurd perspectief, maar Neres erbij halen is dan ook wel weer extreem. Als dat een elleboog was dan kunnen we beter ophouden met voetballen een mannensport te noemen. Het was gewoon een duel om de bal en ieder mens heeft nu eenmaal armen die, als je rent, in beweging zijn. Maar soit, Kuipers floot vandaag slordig en inconsequent. Hij was ook een van de hoofdredenen dat het maar een matige klassieker is geworden. Terwijl ik hem normaal toch wel een goede duidelijke scheidsrechter vind. Maar iedereen heeft recht op een slechte dag.

21 januari 2018 om 17:10

Dat had ik ook inderdaad, dat ik dacht dat Kuipers even vergeten was dat Jorgensen al geek had. Die gele kaart trok hij razendsnel maar rood duurde nog best lang.

Precies, "ik maak een domme actie, op een plek waar dat niet nodig is en krijg terecht een gele kaart"
En dan vergeet je de eerste helft nog, want dat slaan sloeg nergens op. Of zullen we het een elleboogje noemen? En voor die rode kaart had je 1 hele kans.

21 januari 2018 om 17:04

Slaan , elleboog?

Elleboog js als je gehoekt met je arm naar achter gaan. Slaan was ook niet aan de orde.
Breed maken ja juist dat was het .

21 januari 2018 om 18:20

Met je armen naar achter zwaaien terwijl je weet dat er een tegenstander achter je staat.... Dat "breed maken" is gewoon een overtreding, waar vaak genoeg een kaart getrokken wordt..

21 januari 2018 om 20:01

Jorgensen had zijn arm recht in het duel?

22 januari 2018 om 08:11

Licht gebogen .
Sprong omhoog en beide armen waren breed.
Zou er ook zeker voor fluiten. Maar rood nooit van zijn leven.

Ziyceh zat eerder tegen een kaart aan met zijn rare beweging...

Ja misschien niet slim, maar de grens van Kuipers was ook niet duidelijk. Ajax was vandaag niet al te best, Feyenoord was slechter, Kuipers het aller slechtste weer. Maakte mij niks uit wie er won, maar dat zo'n inconsequente, arrogante man dan de aandacht wil krijgen is ergerlijk. Verder een hele saaie pot op 5minuten na bij de doelpunten.

21 januari 2018 om 17:02

Wat deed hij dan allemaal verkeerd eigenlijk? Zeker niet perfect, maar ook geen grote belangrijke fouten volgens mij

Veltman is gewoon slimmer dan de spelers van Feyenoord, kuipers fluit toch alles af, en dat weet je. maak dan gewoon lekker veel theater. ik kan het Veltman deze keer niet eens kwalijk nemen.

21 januari 2018 om 17:12

Wat Veltman doet is behoorlijk overdreven, maar de overtreding zelf is gewoon geel. Waarom maak je op die plek een overtreding, met al geel op zak? Wat mij betreft moet hij even zijn excuses aanbieden aan zijn eigen team. Verder was het een armoedige wedstrijd. Met aan Feyenoord zijde de linksback als beste man en bij Ajax De Ligt en Ziyech. Op naar de volgende.

21 januari 2018 om 17:43

Laten we het straks even beoordelen in de samenvatting?! In het stadion was dit overduidelijk geel, maar we gaan het zien......

21 januari 2018 om 18:37

Was wat mij betreft overduidelijk. Daarbij hoop ik dat de scheidsrechter de actie van Ziyech heeft waargenomen, want anders krijgt die ook nog een schorsing. Dat was ook een lompe actie.

Het was in mijn ogen terecht.. redelijk harde overtreding.. komt gewoon te laat. Veltman speelde weer een lekkere pot, ondanks de negatieve kritieken die hij veel krijgt

Oliedom natuurlijk. Ik begrijp zijn frustratie over de wedstrijd maar op die plek, serieus?

Natuurlijk deed Veltman het veel erger doen overkomen als dat het was. Ik weet niet zo goed of ik dat nou akelig naar gedrag vind of ook weer slim. Hij doet dit soort dingen natuurlijk vaker, maar het werkt wel altijd om zijn tegenstander uit het spel te halen. Voordeel halen uit je eigen beperkingen. Het is een beetje van beide, maar ik houd er totaal niet van om het te zien.

21 januari 2018 om 17:11

Wat dacht je van zijn eerste gele kaart. Het was geeneens zijn man die hij vastpakte, gewoon voor de ogen van Kuipers. Daarna kwam hij nog goed weg met zijn elleboog, werd wel voor gefloten maar geen kaart. En dan gewoon nog een keertje een overtreding maken waarvoor je geel kan krijgen.

Ik hou er juist wel van dat een speler dan wat theater maakt, om de eenvoudige reden dat spelers anders veel te makkelijk wegkomen met al die overtredingen. Jorgenson is notabene de spits, waarom maakt hij er zoveel overtredingen die geel waard zijn? Het antwoord isvrij eenvoudig, puur uit frustratie omdat hij totaal geen fatsoenlijke aanvoer kreeg en de hele wedstrijd alleen maar moest koppen op de lange bal, terwijl niemand hem ondersteunde.

Als je dat gaat afreageren op je tegenstander, dan verdien je gewoon een kaart. En als je dan na de eerste gele kaart gewoon maar door blijft gaan, ja dan ga je eraf. En het was ook nog eens compleet onnodig, je staat al 2-0 achter en het was een op een plek dat Ajax helemaal niet gevaarlijk was.

En nu is hij tegen utrecht geschorst.de pleog die maar drie punten op je achter staat en waarvan je dus moet winnen.

21 januari 2018 om 17:30

Die eerste pakt hij natuurlijk bewust. Het was een paar minuten voor rust en De Jong stoomde op terwijl er 2 middenvelders van Feyenoord weg waren. Nico koost voor de gele kaart om met zekerheid 0-0 te gaan rusten.

Die 'elleboog' was natuurlijk nooit een gele kaart, hij komt een beetje verkeerd terecht, maar totaal geen intentie om iemand te blesseren en hij kwam ook niet hard aan. Dat hoort bij voetbal.

Theater vind ik alleen kunnen als je het mondjesmaat doet en tegelijkertijd ook een man bent die af en toe kan incasseren. Denk dan aan spelers zoals Diego Costa en ook Messi/ronaldo.
Spelers die het continu doen om tegenstanders te naaien zoals Suarez, Busquets en Veltman heb ik veel minder mee.

22 januari 2018 om 09:01

Je vergeet nog Iemand te noemen, die speler die een paar seizoenen nog een paar meter door bleef rollen na een vermeende overtreding....

Ik als objectieve kijker had na de 1e helft al voorspeld dat Jorgensen rood zou krijgen. Liep er maar geïrriteerd bij. Kreeg amper een bal en deed niks goed. Vond het beide gewoon geel dus terecht rood.

21 januari 2018 om 17:32

Ik, als niet objectieve kijker ook. Hij was idd constant vervelend aan het doen.

Deze slidings zie je buiten NL om de laat minuten. Mannen- en contact sport. Mede dankzij kunstgras beoordelen we hier alsof het zaalvoetbal is.

21 januari 2018 om 17:12

Dat is niet waar, alleen in Engeland mag heel veel. In landen zoals Frankrijk en Spanje krijg je hier direct geel voor.

En de kaart is niet voor de sliding, de kaart is omdat hij de tegenstander trapt terwijl hij de bal niet speelt.

Ik vraag me eerst af waarom Jorgensen met geel op zak dan daar zo inkomt? Een andere scheids had de Feyenoorder op het veld gelaten, maar zelfs zonder dit incident leken de Rotterdammers kansloos. Ik had echt veel meer van hun verwacht. Buiten die kopbal van Berghuis had Onana een zeer rustige dag.

21 januari 2018 om 17:13

Hij had er al na die elleboog af gekund. Het is puur frustratie omdat hij geen fatsoenlijke aanvoer kreeg. alleen maar lange ballen terwijl niemand aansloot. Dus reageerde hij het af op de spelers van Ajax terwijl hij eigenlijk gewoon bij zijn eigen coach moet zijn.

21 januari 2018 om 17:22

Ik had even telefoon dus die elleboog heb ik gemist....Ahh, die elleboog in een luchtduel? Hij raakte volgens mij Fico niet?

21 januari 2018 om 17:36

Onbegrijpelijk dat er mensen zijn die over een elleboog beginnen. Is een duel tussen twee spelers van verschillende lengte, waarbij de langste zijn armen ter hoogte van het gezicht van de tegenstander komen. Geen beweging richting de speler. De twee gele kaarten kunnen gegeven worden, dus rood

Zo is het ook. Jørgensen mag de scheids nooit in deze situatie brengen en hem de kans geven. Fout van Jorgensen zelf echter kan hij veltman ook niks kwalijk nemen. Die jongen kan gewoon niet beter en probeert zich met deze maniertjes staande te houden. Zeer matige voetballer.

Terecht geel, Veltman is een jankerd, maar dat maakt het niet minder geel. Voor die elleboog had ie ook al geel kunnen hebben.

21 januari 2018 om 17:47

Correctie, jij vindt..... het een jankerd. Ik vind het een goede back, die vandaag beslissend was.
On, Jörgensen liep de hele wedstrijd al opgefokt rond, met dit als resultaat.

21 januari 2018 om 19:03

Je kan ook een goede back en een jankerd zijn kijk maar naar Alba.

Vind jij Veltman dan geen aansteller? Echt niet? Oprecht niet? Ook niet als je z’n tenue ff weg denkt?

21 januari 2018 om 20:08

Kijk hoe hard Jorgensen erin komt. Elke speler had zo gereageerd als Veltman.

Deed hij erger voor dan dat het was? Ja, maar dat zie je in elke wedstrijd wel gebeuren. Gewoon een terechte 2e gele kaart dus rood. Niet zeuren, hij speelde de hele wedstrijd al met een bepaalde frustratie, en na die 2-0 zag je het alleen maar erger worden.

Het was gewoon geel hele domme overtreding. Veltman moet zijn naam wel in eer houden als de meest ranzige speler van de eredivisie.

Stom dat hij inderdaad Kuipers die kans op een tweede gele kaart geeft.
Feyenoord speelde imo erg bedroevend voor een ploeg die een "laatste" kans had om de competitie nog kleur te geven voor hen.

Wel erg vermakelijk dat hij nu zegt......"dan nu maar alles op de beker", die uitspraak zag je al van mijlen verweg aankomen naarmate de wedstrijddag dichterbij kwam.
Alsof Gio iedereen van te voren instructies had gegeven om dat maar te zeggen bij eventueel (imo onvermijdelijk) verlies.

Of Veltman een jankerd is of niet, het is gewoon een gele kaart (en dus een tweede). Jorgensen speelde een kansloze wedstrijd, verloor bijna elk kopduel van Schone nota bene.

Hahaha geweldig de reacties van alle ajaciedjes op ajaxzone. je kan gewoon realistisch blijven en zeggen dat er helemaal niks aan de hand was en zeker geen 2e gele kaart is. Ajax was overigens wel beter dus verdiende de overwinning maar dat maakt hierover niks uit.

Die Jorgensen heeft wederom weer geen goal weten te maken in een topwedstrijd en vorig seizoen las ik reacties van Feyenoorders dat Dolberg een hoop goals tegen mindere tegenstanders had gemaakt, maar Jorgensen heeft in nog geen enkele topduel een goal gemaakt, niet tegen Ajax en niet tegen PSV en ook in Europees verband heeft hij alleen 1 goal vorig seizoen tegen dat Zorja Loehansk gemaakt en dit seizoen 1x tegen Napoli, maar Dolberg die heeft zich wat dat betreft toch wel wat meer laten gelden, met goals tegen Feyenoord (3x), Celta de Vigo (2x), Lyon (2x), Kopenhagen (2x) en nog een aantal belangrijke goals, dus wat maakt Jorgensen dan een betere spits als Dolberg en ja, ik vind Jorgensen een prima spits hoor, maar ik vraag me dan af waarom er dan kritiek op Dolberg was dat hij vorig seizoen tegen kleine teams scoorde, terwijl Jorgensen het wat dat betreft nog slechter doet?

En zelfs een Dolberg uit vorm, schoot er dit seizoen in de Kuip nog 2 in tegen Feyenoord en ja, vandaag stond Jorgensen zo'n beetje helemaal alleen op een eiland, maar dat had Dolberg vorig seizoen ook in de wedstrijd in de Kuip tegen Feyenoord: hij stond zo'n beetje helemaal alleen op een eiland, kreeg een pass van Ziyech, speelde van der Heijden door z'n benen, bleef kalm en wipte de bal over Jones heen.

Over de rode kaart: ja, Veltman maakt het erger dan dat het was, maar een gele kaart was het wel. En aangezien hij al eerder geel had, voor het vasthouden van volgens mij de Jong of Schöne (weet niet meer wie) had hij al 'n gele kaart en z'n overtreding op Veltman was geen rood, maar wel geel en 1x geel plus nog 'n keer geel, dat is volgens mij rood toch?

Hij zegt het perfect, veltman overdrijft, naar het was gewoon een gele kaart. Dat ziet hij gelukkig zelf ook wel. Of veltman nou wel of niet theater maakt, de overtreding is aanleiding. Zoals hij zelf zegt, niet handig.

21 januari 2018 om 17:48

Jorgensson zegt ook: 'of het ook geel was geweest als Veltman minder theater had gemaakt? Dat weet ik niet, maar dat doet er ook niet meer toe.'

Kortom, het theater van Veltman is kennelijk in de ogen van Jorgensson noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de scheidsrechter hem niet laat ontsnappen.

22 januari 2018 om 14:49

Dat staat hier niet, dus dat zal ik gemist hebben. Maar hierin staat “Ik maakte een stomme actie en gaf de scheidsrechter een reden om mij een tweede gele kaart te geven."

Ongeacht Veltman zijn reactie, was het hijzelf die aanleiding gaf.

Hoor je pas geel te krijgen bij botbreuken dan?

Veltman overdrijft wellicht, maar je geeft hem ook aanleiding om te overdrijven. Dat is volgens mij ook al een tijdje gaande in het voetbal dat men bij dit soort overtredingen het aandikt. Het maakt voor mij de kaart niet onterecht overigens, want hier kun je een kaart voor geven en als je er al eentje hebt is dat dan de tweede. Meeste schuld ligt bij Jorgensen en niet bij Veltman.

21 januari 2018 om 17:57

Je moet aandikken omdat de scheidsrechter het anders wegwuift. Er is al een tijdje een tendens gaande om steeds meer toe te laten in het voetbal. Veltman besefte dat heel goed, zodra hij de bal speelde wist hij dat Jorgenson hem ging raken. Dus doet hij een beetje extra auw zodat de scheidsrechter niet anders kan dan geel te trekken. Zeer professioneel, Veltman is gewoon zeer ervaren en snapt hoe het werkt.

Jorgensen liep er verloren bij. Denk dat hij de druk van van persie gaat voelen. Hetzelfde gebeurde ook bij Ajax toek Huntelaar kwam zag je Dolberg ook niet meer. Feyenoord heeft dezelfde tactiek gebruikt als psv eerder. Zonder branie naar de arena komen

At dømme efter den måde du kom ind, havde du helt sikkert til hensigt at bryde sin ankel.

We kennen Veltman inmiddels. Onsympathieke voetballer die lachend z'n tegenstander kaarten aan naait. De 1 vind het professioneel de ander matennaaien. In zuid Amerika doen ze niet anders, in Nederland zijn we dat niet gewend, ik zal er ook nooit aan wennen...

Als je tegen 'm speelt is hij zwaar irritant, maar als hij bij je in het team zit ben je gelukkig met hem. Noem het onsportief maar hij doet alles om te winnen. Terechte tweede gele kaart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren