Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Held van Feyenoord-Legioen al 16 maanden zonder club: ‘Dan is het voorbij’

Laatste update:

Voormalig Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen zit al zestien maanden zonder club. De 32-jarige aanvaller uit Denemarken liep in de zomer van 2022 uit zijn contract bij FC Kopenhagen en is er sindsdien niet in geslaagd een nieuwe werkgever te vinden. Jørgensen hoopt nog altijd op een buitenlands avontuur, al is het nog maar de vraag of de 39-voudig international van het Deense elftal een nieuwe uitdaging gaat vinden.

Met 21 doelpunten en 13 assists in 32 competitiewedstrijden had Jørgensen een ontegenzeggelijk aandeel in Feyenoords landstitel van 2017. De rechtspoot werd topscorer van de Eredivisie en kon rekenen op interesse van Newcastle United. Een transfer kwam er echter niet, waarna Jørgensen nooit meer zijn topvorm bereikte in Rotterdam-Zuid. Uiteindelijk speelde Jørgensen 151 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij goed was voor 58 doelpunten en 23 assists.

Door zijn aandeel in de eerste landstitel in achttien jaar is Jørgensen nog altijd zeer geliefd bij Het Legioen. Na vijf seizoenen in De Kuip vertrok de Deen in de zomer van 2021 naar Kasimpasa, maar in Turkije kon hij niet aarden. In vijftien wedstrijden wist Jørgensen slechts twee keer te scoren, waardoor Kasimpasa hem na een half jaar transfervrij naar Kopenhagen liet vertrekken.

Bij zijn voormalig werkgever werd het er echter niet beter op, daar Jørgensen in een half seizoen slechts 380 minuten in actie kwam, verdeeld over 10 optredens. De aanvalsleider wist slechts eenmaal te scoren, waardoor Kopenhagen besloot niet met hem verder te gaan. Sinds de zomer van 2022 zit Jørgensen zonder club. Zijn schoenen heeft hij echter nog niet definitief aan de wilgen gehangen, zo laat hij weten in de Deense show Klubben van Discovery+.

“Ik wacht op een mooi avontuur in het buitenland”, aldus Jørgensen. “Een mooi avontuur voor mij en mijn familie, waarin we terechtkomen op een leuke plek. Tot dusver is er geen mooie bestemming voorbijgekomen. Ik zou zeggen dat ik nu op een punt ben gekomen waarin het moeilijk gaat worden.”

Jørgensen hoopte op landen als Australië of de Verenigde Staten, maar een concreet avontuur is er nog niet van gekomen. De spits wacht nog twee transferperiodes tot hij een definitieve knoop doorhakt over zijn carrière. “Tenzij er een wonder gebeurt en we een kans krijgen, denk ik dat ik klaar ben met voetbal. De laatste kans voor mij is komende zomer, anders is het voorbij.”

Vitesse
Jørgensen werd afgelopen zomer nog gelinkt aan Vitesse. In gesprek met het Deense BOLD bevestigde de spits zelfs de interesse van de Arnhemmers. Jørgensen gaf aan Vitesse te zien als een mooie uitdaging, maar tot een dienstverband kwam het niet. Mogelijk is de financiële situatie van de hekkensluiter van de Eredivisie daar een reden voor. Nu lijkt Jørgensen net als Jan-Arie van der Heijden, die ook een sleutelrol speelde in Feyenoords landstitel van 2017, af te stevenen op een roemloos afscheid van het profvoetbal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Veel ervaring, veel gescoord laatste jaren flink gedaald. Ik zou idd hopen op een club uit de VS of Australie. Verder zou je carriere afluisten en een nieuw leven opbouwen in Zuid Afrika, Brazilie of Thailand ook niet vervelend zijn.

9 november 2023 om 11:53

Toch jammer, kon weinig in de systemen van trainers als Advocaat en Stam, zeker de laatste jaren onder Dick moest je het als spits doen met een 1 of 2 kansen per wedstrijd, maar had hem ergens ook wel eens willen zien in het huidige team en de huidige spelopvatting. Los van zijn blessures en zijn zelfvertrouwen was hij een behoorlijk complete spits.

Lijkt me dat in de VS of Australie toch wel een club geinteresseerd is in deze jongen? Als ik kijk welke andere ex-eredivisie spelers daar terecht zijn gekomen..

9 november 2023 om 18:01

Zal combinatie zijn van salariseisen (bekend of geschat) en een zaakwaarnemer die zijn cliënt weet te verkopen. Wellicht ook wel wensen van de speler zelf dat hij x-competities niet in overweging wil nemen.

Het is altijd maar de vraag hoe fit iemand nog is na zolang zonder club. Maar als een club uit de Eredivisie nu met hem aan de slag gaat, moet je hem toch wedstrijdfit kunnen krijgen voor na de winterstop. Misschien kan NEC een poging wagen om het gat van Dost te vullen. Die hebben wel vaker spelers uit een dal kunnen halen en weer laten presteren.



Zou bij verschillende eredivisie clubs wel wat toe kunnen voegen, maar denk dat ze bang zijn voor blessures.

9 november 2023 om 11:57

Bang voor hun bankrekening, hij zal dan toch wat moeten inleveren, als hij dat ook niet wilt dan houd dat natuurlijk op.

9 november 2023 om 12:06

jurumy ik weet er heel weinig vanaf, maar een club als copenhagen zal toch ook geen miljoenen per jaar aftikken voor een blessuregevoelige speler.

9 november 2023 om 16:58

Dan weet je er heel weinig vanaf, clubs zijn zo gek om de gekste salarissen te betalen aan spelers met een grote naam, maar toch blessure gevoellig (neymar bijv.) Jorgenson heeft wel een naam in Denemarken.

9 november 2023 om 13:02

Past in het profiel van FC Utrecht.
Voormalig top ED.
Vaak geblesseerd.
Geen echte spits
Op leeftijd

Maar goed, toch zonde dat hij z'n vorm uit 't kampioensjaar niet kon doortrekken

Misschien 3e back-up achter Ueda? Je moet als topclub zijnde de posities drie dubbelbezet hebben toch

9 november 2023 om 12:16

Hoe sarcastisch dan ook, als Jorgensen nu naar Feyenoord gaat duurt het ongeveer 16 maanden voor hij fit genoeg is om mee te kunnen spelen in dit tempo haha.

9 november 2023 om 16:01

Ik denk mits snel op decent fitheid dat die meer brengt dan ueda. Man man man wat ben ik teleurgesteld in deze aankoop zeg. 10 mil en hij brengt echt letterlijk 0. Geen goals, assist, fysiek en niet eens een beetje gevaar. Raakte tegen lazio gwn 4x de bal! 10 miljoen nogmaals :’|

9 november 2023 om 16:46

Laat me raden zo praatte je vorigjaar ook over santi?
Ueda zie je zn loopacties constant goed zijn, heeft wat ritme nodig, maarja santi staat op zijn plek. Ik geloof oprecht wel in deze jongen!

9 november 2023 om 16:50

Santi bracht elke wedstrijd wat toen hij inviel. Danilo later ook. Er gebeurde wat. Er was dreiging. Daarvoor met linssen en dessers idem. Dessers bracht wat toen die inviel en later toen dessers wissel was bracht linssen dreiging. Kan me alleen bij ueda zn eerste goal en tegen ajax herinneren waar dreiging van hem kwam. Tegen atletico paar leuke loop acties maar meer ook niet.Ik gun ueda echt alles maar het is veel te pover. Ik zie zijn talent zeker. In belgie was die ook goed. Maar voor een 10 miljoen aankoop brengt die letterlijk niks. 1 goal en geen assist.

Zestien maanden zonder club is wel heel lang, weet niet of er een club in de VS of Australië is die die gok nog wilt nemen icm zijn verwachte salaris.

Wat ik nooit zo goed begrijp, maar dat komt ongetwijfeld door mijn gebrek aan kennis, is waarom jongens ervoor kiezen om te stoppen met voetbal als ze geen club treffen met een fijn financieel plaatje.

Krijgen ze meer geld als ze stoppen? Uit een bepaald potje, waar ze gedurende hun carriere voor hebben gespaard (soort voetbalpensioen) of wat is het? Nu lijkt het (voor mij) alsof ze dan niets zouden vangen.

9 november 2023 om 12:59

Ja dat je dan toch beter voor een club kan kiezen die je in ieder geval iets betaald. Kan me namelijk niet voorstellen dat er geen club is die hem niet kan gebruiken maar dan moet je misschien je financiële plaatje wel gaan aanpassen. Maar goed kan me ook wel voorstellen dat je inmiddels zo'n salaris gewend bent dat je voor bepaald bedrag niet meer je bed uit komt.

9 november 2023 om 13:02

Er is inderdaad sprake van een verplichte afdracht van het brutosalaris voor het zogeheten voetbalpensioen. Daarnaast draagt de club hier ook wat aan bij. De lengte en de hoogte van deze uitkering is afhankelijk van het fondssaldo. Duurt maximaal 20 jaar volgens mij. Het staat ook niet bepaald in verhouding met het salaris wat de heren voetballers tijdens hun werkende leven opstrijken.

One season wonder die na dat ene topjaar de een na de andere blessure opliep meer in de lappenmand zat dan dat hij minuten maakte

Wanneer je de genoemde competitiewedstrijden in het kampioensjaar en de daarbij behorende doelpunten en assist aftrekt van het totaal, dan blijft er niet echt iets heel indrukwekkends over: 37 doelpunten en 10 assists in 119 wedstrijden. Goed voor een club in het rechterrijtje, maar niets bijzonders voor een topclub.

9 november 2023 om 14:58

In zijn laatste seizoenen moet hij ongeveer een ton per doelpunt gekost hebben. Er zijn slechtere manieren om je geld te verdienen.

Helaas een eendagsvlieg gebleken, maar wat voor een.
Dank voor 2017 Nicolai.
Triest dat hij niet ergens op een lager niveau iets heeft kunnen vinden.

Hij is/was inderdaad geliefd, maar ik heb me toch ook kunnen storen aan zijn kleinzerig gedrag na het kampioensjaar. Er was een periode dat hij niet op kunstgras wilde spelen, totdat Advocaat uiteindelijk tegen hem zei dat hij zich niet moest aanstellen. Fysieke snipperdagen, zoals ze dat toen noemden. Erg blij dat de cultuur onder Slot zo erg veranderd is. Ben Nico erg dankbaar voor zijn jaar in 2017, waarin zijn aandeel in het succes enorm was, maar wat een watje kon deze gozer zijn zeg...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren