Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Het lijkt wel of we vier punten achter PSV staan in plaats van voor'

Laatste update:

Ajax heeft na drie competitiewedstrijden het maximale puntenaantal, maar de supporters zijn absoluut niet tevreden. Het in het afgelopen seizoen veelvuldig bekritiseerde voetbal is nauwelijks verbeterd en ook zondag tegen NEC ging het weer erg moeizaam voor de recordkampioen. Toch werd er gewonnen in Nijmegen, dankzij goals van Arek Milik en Rens van Eijden (eigen doelpunt).

/

Na drie wedstrijden staat de teller zodoende op negen punten, terwijl titelhouder PSV er pas vijf heeft. “Gezien al het commentaar lijkt het wel of we vier punten achter PSV staan in plaats van voor”, zegt aanvoerder Davy Klaassen in De Telegraaf. “Je weet dat je bij Ajax alles moet winnen en goed moet spelen. Dat is terecht en we willen ook sprankelender voetballen. Alleen is dat nu niet zo, wel zakelijk.”

Volgens Klaassen heeft Ajax na Rapid Wien wel een lesje geleerd en kiest de ploeg er nu voor om af en toe op zeker te spelen, in plaats van risico te nemen en puntenverlies te lijden. “Het grote voordeel van hoe we nu spelen, is dat we heel weinig weggeven. Nu moet alleen de afstemming nog beter”, stelt de middenvelder, die het opneemt voor Frank de Boer: volgens Klaassen is het heilige vuur bij de bekritiseerde coach absoluut nog aanwezig en is hij nog precies dezelfde coach als bijvoorbeeld drie jaar geleden.

Ik zie geen enkele verbetering bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede duidelijke en degelijke afspraak. Tegen Rapid proberen meer aanvallend en opportunistisch te voetballen en de deksel op je neus krijgen. Weliswaar leuker om naar te kijken maar de punten tellen ook heel zwaar mee. Op het moment is het gewoon iets meer op safe maar wel heel erg solide. Er word weinig weg gegeven en 4 wedstrijden op rij zijn winnend afgesloten.

Natuurlijk moet het voetballend beter, er worden nog (veel) te vaak te veilige oplossingen gekozen terwijl er veel meer mogelijkheden zijn. Ballen diep durven spelen heeft hier ook veel mee te maken. Alleen hebben diezelfde ballen diep ook de risico's gebracht tegen o.a. Rapid.

24 augustus 2015 om 07:50

Bergkamp ik verbaas me telkens weer over jou blind vertouwen in het huidige beleid en het tegen het belachlijke toe verdedigen ervan.

Je kunt toch zien dat het nivo achteruithold. Internationale prestaties zijn daar een goede maatstaaf voor. Niet tegen clubs uit de grote internationale competities wordt slecht gepresteerd maar tegen clubs uit de kleintjes met vele malen een mindere omzet. Tja dat ze tegen NEC kunnen winnen ben jij misschien van onder de indruk maar ik niet. Gezien de omzet en omvang van de club mag dat verwacht worden.

Er mag ook een logische doorontwikkeling in het spel verwacht worden. Ook dat zit er niet in. Dan mag geconcludeerd worden dat het huidige beleid niet functioneerd.... Maar heb zo een gevoel dat jij er toch niet mee eens zult zijn want Ajax doet alles goed nietwaar? 😉

24 augustus 2015 om 07:59

@ Robert41

Blind vertrouwen in het huidige beleid, nee er is genoeg ruimte voor een kritische noot en die plaats ik ook. Maar er bestaat een verschil tussen jezelf blindstaren op alleen het negatieve. Of je blik verbreden, jezelf in lezen en ook de positieve kanten zien die wel degelijk gebeuren. Het niveau holt achteruit volgens iedereen, maar voorlopig is Ajax 4 jaar op rij kampioen geworden en vorig jaar 2e. Voorlopig staan ze bovenaan en hebben ze 4 wedsrijden op rij gewonnen zonder tegen doelpunten. Dus als het niveau zo achteruit rent waar is dan de concurrentie die schijnbaar nog harder achter uit rent?

Ajax moet winnen tegen kleinere clubs zoals Nec, geen misverstand daarover. Maar dat gebeurt toch ook gewoon. Weliswaar niet sprankelend maar wel heel erg degelijk. Dit zijn de wedstrijden die je vorig jaar de kop koste en die nu wel gewoon winnend worden afgesloten. En een ontwikkeling in het spel, we hebben tegen Rapid met vlagen mooi voetbal gezien. Tegen Willem 2 hadden we 15 schoten op doel. Gisteren had je eigenlijk ook in de eerste helft al met 2-0 voor moeten staan

De basis is simpel, nul houden en zelf scoren. Dat lukt nu vrij aardig en op basis daarvan ga je verder bouwen. Tenslotte is kampioen worden met de 18 miljoen aan CL gelden de doelstelling.

24 augustus 2015 om 08:04

4 op rij gewonnen zonder tegendoelpunten? Wat mis ik hier?

24 augustus 2015 om 08:05

Ik zie alleen niet zo goed wat het huidige beleid hiermee te maken heeft... dat spelers niet diep durven geven of te zwak inspelen of geen sprankelende dingen doen op het veld, dat heeft toch niets met beleid te maken. De Boer die scheld zich 3 slagen in de rondte langs de lijn als het weer terug gaat, dat zal toch niet zo afgesproken zijn dan. ja, het moet absoluut beter ja. Maar het is saai niet dramatisch. Tegenstander, veld, ervaring, gogme, stand... er komen veel dingen bij kijken. Maar de hoeveelheid gezeur die ajax te verduren krijgt kan ook echt alleen bij ajax. Het is saai... Barcelona is volgens mij de enige club ter wereld waar het niet saai mag zijn. Maar laten we ajax nou niet op dat niveau scharen toch. Ja het moet beter, maar dat bioscoop publiek in het stadion kan ook gewoon lekker naar het strand gaan ipv dat gezeur en gefluit. Zelfde hier. Ajax wint 2-0 en geen positief bericht te vinden.

24 augustus 2015 om 08:05

Ik heb je reeds aangegeven dat een maatstaaf de internationale prestaties zijn. Die worden steeds slechter tegen kleine clubjes. Waar dat vroeger tegen de groten was.

Daarvoor hoef ik me niet in te lezen. Als voetballer kan ik een wedstrijd wel beoordelen op kwaliteit.

24 augustus 2015 om 08:18

@ Robert41

Ja de internationale wedstrijden tegen Rapid Wien staat bij iedereen vers in het geheugen en is dan ook gelijk het grootste kritiek punt van iedereen. En daar had je gewoon van moeten winnen en naar de volgende ronde moeten gaan. Dat mag gerust benoemt worden en aangegeven worden.

Desondanks is dat één punt, weliswaar belangrijk maar slechts één punt. De hoeveelheid kritiek die Ajax te verduren krijgt is gewoon bizar. Alles word vergeleken met andere clubs zoals PSV en Feyenoord. Aankopen, jeugd, transferbeleid, speelwijze etc etc. En vrijwel alles word negatief bestempeld jegens Ajax. Maar schijnbaar doen ze het niet zo verkeerd gezien de prestaties van de afgelopen 5 jaar.

En het niveau rent achteruit, zelf vind ik dat de huidige selectie genoeg kwaliteit heeft. Het is voor het eerst in 4,5 jaar tijd dat F de Boer met een compleet zelf samengestelde selectie mag spelen zonder dat grote spelers vertrokken zijn. En het mooiste is, deze groep ligt vrijwel allemaal tot 2018/2019 vast. Oftewel geef F de Boer iets meer krediet.

En ook het gezeur op Overmars. De selectie is wederom kampioenwaardig (5e keer in 6 jaar), er is voor de 5e keer in 6 jaar een positieve transferbalans behaald, spelers als Bazoer, Ghazi, Milik, Sinkgraven, Gudelj, Dijks en Cillessen zijn allemaal basis en aankopen van Overmars. Om over de aangetrokken jeugd talenten nog maar te zwijgen. Oftewel, Overmars verdient iets meer krediet.

En het gezeur op het bestuur, er staat een lange termijn planning met een compleet nieuw jeugdcomplex en een stadion overname voor de deur die Ajax naar de 100 miljoen omzet per jaar moeten sturen. Dit kan vrijwel volledig gefinancieerd worden zonder externe leningen en dus rentes. Daarnaast is er jaarlijks geld voor aankopen (gudel+sinkgraven voor 12 mil). Oftewel het bestuur verdient iets meer credits.

En de jeugd spelers die doorbreken, denk aan Bazoer, Klaassen, Tete, Riedewald. Maar ook Cerny, Nouri, Muric, vd Beek etc. Daar mag de jeugdopleiding ook wel iets van credits voor krijgen.

Nogmaals, er is echt heel veel positiefs te vertellen over Ajax. Alleen moet je dat wel kunnen en willen lezen. En dat kan alleen als je jezelf ergens in verdiept. Ja Rapid Wien was een fiasco, maar voorlopig is dat één van de weinige echte kritiek punten. Voor de rest gaat het zo beroerd nog niet. Mensen meoten eens trots zijn op wat er bij hun club Ajax gebeurt ipv lopen janken.

24 augustus 2015 om 08:24

Die Nouri en vd Beek heb ik vrijdag tegen Nac zien spelen, ik zou nog even wachten met credits incasseren...

24 augustus 2015 om 08:26

Je mist de 1-0 tegen jablonec

24 augustus 2015 om 08:32

@d-Bergkamp #32

Je haalt me de woorden uit de mond.

24 augustus 2015 om 08:34

@ Prithender

De jeugdopleiding mag voorlopig de credits incasseren voor het afleveren van twee uitblinkers van Nederlandse Jeugd elftallen. Dezelfde spelers werden vorig jaar met de A1 (fluitend) kampioen met goed aanvallend voetbal en overklasten bijna elke tegenstander in Nederland maar ook europees. Of ze daadwerkelijk het eerste gaan halen, dat is de vraag altijd. Maar voorlopig mag de jeugdopleiding staf best wel de credits pakken voor twee spelers die afgelopen jaar dusdanig goed gepresteerd hebben.

24 augustus 2015 om 08:38

@prithender

Nouri en van de Beek spelen net seniorenvoetbal, dat is nogal een flinke stap omhoog. Het slaat nergens op om de wedstrijd tegen NAC als voorlopige maatstaf te nemen. Die ploeg is veel meer ervaren en fysiek volgroeider dan die tieners van Jong Ajax.

24 augustus 2015 om 08:59

Bergkamp: waar staat het dat ik over Rapid spreek? Dat maak jij ervan omdat dat voor jou standpunt beter uitkomt...

Nogmaals ik spreek over de internationale prestaties in zijn geheel. Dus over de laatste jaren. Dat is toch niet zo moeilijk te begrijpen?
Als je die als maatstaf neemt gaat het nivo gewoon heel rap achteruit. Jij zult misschien tevreden zijn dat Ajax wint van NEC en Willem 2. Ik vind dat er meer verwacht mag worden. Het nivo van Ajax is sinds de start van de "revolutie" schrikbarend gedaald en ik zie het niet stoppen. Inderdaad; als ze dit team nog 5 jaar vast kunnen houden zal het wel beter gaan maar het is gewoon een utopie dat te hopen. (dat was trouwens 5, 10 en 30 jaar geleden ook het geval). Wat jij doet is wishfull thinking. en its time to wake up!

24 augustus 2015 om 09:05

@prithender: volgens mij wordt er gedoeld op AZ- Ajax (0-3), Ajax - Willem II (3-0) Ajax - Jablonec (1-0) en NEC - Ajax (0-2)

24 augustus 2015 om 09:25

En inspiratieloos voetbal en slaapverwekkend spel mag niets over gezegd worden.
Moeten het gewoon doen als voor de Boer en ook hoe het gaat worden na de Boer.
Aanvallend en winnen of verliezen met 5-2 of 3-4 (het liefst winnen natuurlijk) maar leuk om naar te kijken.

24 augustus 2015 om 09:28

@robert41

Dat het algehele niveau van het Nederlandse clubvoetbal achteruitholt en dat internationaal pijnlijk zichtbaar is geworden de afgelopen jaren, dat is toch niet enkel bij Ajax het geval? Dat kun je niet ophangen aan het gevoerde beleid bij Ajax of aan het selectiebeleid of de trainerskwaiteiten van de Boer?

Duidelijk is dan wij als Nederland en andere kleine landen met een lager inwonersaantal dan landen als Engeland, Spanje, Duitsland, Frankrijk, Rusland niet meer kunnen wedijveren op het gebied van sponsor-, recette- en tv-gelden. Grote spelers komen niet naar onze Eredivisie.
Daardoor moeten we het met internationale b-garnituur en jeugdspelers doen.
Dat kun je Ajax individueel moeilijk kwalijk nemen.

Zoals Ajax et nu voorstaat met een elftal voor talenten van behoorlijk niveau en een redelijk tot goed functionerende jeugdopleiding, is in dat licht bezien helemaal niet zo slecht en mede de verdienste van het gevoerde beleid door de leiding van Ajax.

24 augustus 2015 om 09:41

Rapid, komt volgens mij niet uit een groot voetballand, net als Red Bull, Jablonec, Dnipropetrovsk, Steau, .. allemaal clubs uit kleine landen.

De theorie dat Nederland leeggekocht wordt gaat dus niet op want die clubs voetballen allemaal in een klein voetballand.

Dat Ajax daartegen niet kan overtuigen met vaak een veel hogere omzet is gewoon slecht te noemen.

Overigens heb je wel gelijk wat betreft de andere nederlandse clubs. Die presteren internationaal net zo slecht. De hele nederlandse competitie holt achteruit. maar gezien het feit dat de omzetcijfers in orde zijn en die vaak veel hoger zijn dan de andere internationale tegenstanders denk ik dat er in het hele nederlandse voetbal iets flink mis zit. Er wordt door die beleidsbepalers die daarvoor verantwoordelijk zijn (net als jij doet) echter continu geroepen dat we niet meekunnen met Engeland, Spanje, etc... Dat doet in deze discussie dus helemaal niet ter zake. Het gaat erom dat je voorop blijft lopen op de kleinere landen. En dat lukt niet (met veel meer geld)

24 augustus 2015 om 09:59

@ buitenspelval

Dat doe ik ook niet, ik zeg even te wachten met credits uitdelen.

24 augustus 2015 om 10:15

Je wilt toch niet veronderstellen dat Rapid, Red Bull, Jablonec, Dnipropetrovsk, Steaua, wel kunnen de concurrentie aan kunnen met de grote voetballanden en internationaal grote successen behalen en Europese prijzen binnenslepen?

Op het moment dat deze clubs een incidenteel succesje behalen, worden inderdaad de topspelers ook weggekaapt om op de bank bij Psg, Manchester City of Chelsea plaats te nemen. Clubs uit deze landen zitten in het zelfde schuitje als wij.
De theorie gaat zeker ook voor die kleine voetballanden op en door corruptie en louche zaakjes bij dat soort clubs is het zelfs voor Nederlandse clubs moeilijker een voorsprong te behouden op dat soort landen.

Qua niveau zitten we nou eenmaal op Europees sub-niveau of daaronder. En kunnen we zowel winnen als verliezen tegen clubs als Rapid, Red Bull, Jablonec, Dnipropetrovsk, Steaua met onze talentvolle jeugdteams dat is helaas de realiteit.

De discussie dat we internationaal (financieel) pas op de plaats hebben moeten maken ten aanzien van de rijke voetballanden, is zeker relevant. Deze landen staan boven in de hiërarchie en bepalen met de medewerking van de Uefa en Fifa hoe het organogram van het voetbalwereld in elkaar steekt. En hoe de gelden gegenereerd worden.

24 augustus 2015 om 10:32

@prithender

Wat ik probeer te zeggen is, dat wat Nouri en van de Beek lieten zien tegen NAC niets zegt, een momentopname is als prille profvoetballer, maar zeker zeer talentvol zijn en potentie hebben om door te breken.
Natuurlijk staat er niets vast over het verdere verloop van hun carrière, maar tot op heden in hun ontwikkeling illustreren ze succesverhaal van de Amsterdamse jeugdopleiding door wat ze lieten zien in de algelopen seizoenen. Dat verdient tot nu toe ook credits, net als de doorstroming van jongens als Riedewald, Tete, Bazoer, Klaassen, El Ghazi, Veltman, en daarvoor Eriksen, de Jong, Blind, Vertonghen, etc.

24 augustus 2015 om 11:08

Buitenspelval:
Ik zeg toch helemaal niet dat die kleine clubs met de grote clubs uit de grote landen moeten concurreren of wel??

Ik zeg dat Ajax er niet mee kan concureren terwijl ze een veel grotere omzet hebben.

Neem eerst eens een leescursus vent...

24 augustus 2015 om 12:15

D-Bergkamp

Je lult uit je nek of je leeft in idyllisch leefwereldje met dwergen en eenhoorns en potten goud onder de regenboog.

Slechts één punt??... Toevallig wel de belangrijkste... Je kaart allerlei zaken aan, maar je gaat voorbij het feit dat Ajax 1 nauwelijks tot niet in staat is om dwingend en aanvallend spel te spelen. Het heeft niet zozeer met Rapid Wien te maken, maar het is gewoon een pijnlijke conclusie na 5 jaar De Boer. Ja, we zijn kampioen geworden, maar iedereen heeft kunnen zien hoe. 3 van die kampioenschappen kunnen mij gestolen worden; zoals vele andere Ajacieden geef ik veel om attractief spel.

Je verdedigt Overmars en De Boer met hand en tand. Zoals Robert41 plaats ik daar vraagtekens bij. Overmars is vooral goed gebleken in het halen van spelers met het oog op de toekomst. Spelers met ervaring die het eerste elftal direct moeten versterken kan hij niet scouten (op Poulsen en
Schone na). Heitinga? Sanogo? Zimling?terecht dat Fey en PSV erbij worden gehaald, want die halen wél oudere spelers met succes binnen. Waar De Boer klaagt dat ze 'niet voor Ajax kiezen' gaat Ajax voor het kaliber Eto'o, waar PSV Luuk de Jong, Guardado, Lestienne en Moreno binnenhaalt.
Leuk hoor die talenten die eraan komen, plus onvermijdelijke verdere jeugdaankopen die Overmars zal doen. Maar zonder ervaren spelers in het veld blijf je aanmodderen met kinderlijke fouten.

De Boer. Begon zo fantastisch in zijn eerste wedstrijden, om na de eerste tegenvallers 'zekerheden' in te bouwen in het elftal. Nou, het is een zekerheidje dat we geen spektakel zullen zien onder zijn leiding, tenzij we tegen een Barca ofzo spelen. Hij kan zich blijven opwinden, hij blijven schreeuwen wat hij wilt; Ajax speelt zonder lef. Dat is zijn schuld. Hij blijft zo graag aan zijn lievelingetjes vastklampen, ongeacht hoe slecht ze spelen, dat niemand gestimuleerd wordt om te vechten voor zijn plaats. Lamlendig en ongeïnspireerd hoe de meeste erbij lopen. Geen beweging in het elftal, geen wonder dat de verdedigers de bal nergens kwijt kunnen.

Ik heb dit allemaal al vaker verteld, maar als ik reacties als de jouwe lees verbaas ik mij toch hoe rooskleurig en naïef sommige zijn en denken

24 augustus 2015 om 12:31

Prithender, kan je beter negeren. Haalt alles naar beneden, wat over Ajax gaat.

24 augustus 2015 om 13:50

Nou nou Robert41, eat a snicker because you turn into a.....

Ik stel toch nergens dat jij zegt dat die kleine clubs met grote clubs uit grote landen zou moeten kunnen concurreren?
Ik vráág je toch enkel of jij zou veronderstellen dat die clubs net als Ajax internationaal met grote landen zouden moeten kunnen concurreren?

Vragen of jij zou verronderstellen is wat anders dan stellen dat jij dat beweerd hebt.

Lees zelf eens wat zorgvuldiger of neem zelf een leescursus (vent).

24 augustus 2015 om 14:11

waar heb jij het nu allemaal over??

je probeert je nu te drukken omdat je weet dat je fout zit... haha

24 augustus 2015 om 14:26

Tsja, volgens mij begrijp je prima wat ik zeg.

Je hebt het over een theorie die ik zou hebben over leegloop in Nederland en gebruikt als raar argument dat Ajax met een grotere omzet boven eerder genoemde clubs zou moeten staan, omdat die clubs ook uit kleine voetballanden komen.
Terwijl ik het daarboven slechts over de onmogelijkheid had om als club uit een klein land op te boksen tegen clubs uit grote landen.

Ik probeer me nergens te drukken. Lees maar hoe ke het wil lezen.

24 augustus 2015 om 14:37

@buitenspelval

"qua niveau zitten we nou eenmaal op Europees sub-niveau of daaronder. En kunnen we zowel winnen als verliezen tegen clubs als Rapid, Red Bull, Jablonec, Dnipropetrovsk, Steaua met onze talentvolle jeugdteams dat is helaas de realiteit. "

Winnen? Hoe vaak wonnen we van die clubs? We verliezen veel meer dan we er winnen. Je argument insinueert ook dat je vrede hebt met het huidige vertoonde spel. Of vindt je niet dat wij met onze individuele kwaliteiten eigenlijk altijd zouden moeten winnen van dat soort ploegen? Robert41 heeft gewoon gelijk: als je tevreden bent dat je van WII en NEC hebt gewonnen, en dan nog de manier waarop, dan begrijp ik dat het je niet stoort dat Ajax zich blameert op Europees gebied.

Je spreekt over dat Ajax niet meekan met de grote en economisch sterkere landen. Echter, zijn de eerder genoemde clubs van een zwakker kaliber. Een incident kan, maar er structureel van verliezen betekent veel. Voornamelijk in dit geval dat De Boer niet capabel genoeg is om een goed team te smeden, want individueel zijn we echt niet slechter dan die clubs!

24 augustus 2015 om 18:48

@buitenspelval ga je nog is een keer lezen wat Robert zegt of wil je laten zien hoe goed je het allemaal weet? Het gaat er niet om dat al die ploegen als Red Bull ook niet kunnen aansluiten, het gaat om de Nederlandse clubs en dan vooral Ajax, PSV, Feyenoord en AZ.
Het is toch ook schrikbarend dat Nederlandse ploegen in het algemeen moeite hebben met subtoppers uit Oostenrijk, Polen, Roemenie en Hongarije. Dan is er inderdaad wat mis met het beleid en de scouting. Bovendien moet bijvoorbeeld Ajax is de knip durven trekken in plaats van alleen maar hopen op jonge talenten.

24 augustus 2015 om 07:59

@D-Bergkamp

Het is al vier jaar lang zelfde verhaal, we voetballen saai maar als we zo door gaan worden we weer makkelijk kampioen door dat andere clubs als Psv of Feyenoord punten gaan verspillen waar wij de punten halen met saai voetbal. Europees komen we wel zeer te kort en ben bang dat zelf kampioenen van landen als Roemenie, tsjechië, Oostenrijk etc. ons voorbij gaan streven kwa niveau.

Persoonlijk denk ik dat het probleem veel verder ligt dan een balletje 'diep durven spelen', het gaat om het mentale aspect, de Nederlandse clubs hebben kwa spelers best wel kwaliteit rondlopen. Kijk maar afgelopen jaar hoeveel goede voetballers we hebben afgeleverd aan Engeland. Zoveel goede voetballers zie ik landen als Roemenie, tsjechië, Oostenrijk etc niet leveren. Nogmaals het gaat naar mijn mening om het mentale aspect, hoe kan het zijn dat je in Wenen met 1 man meer op het veld staat en toch niet weet weg te lopen naar 3 a 4 doelpunten verschil? Je staat met 0-2 voor en als je met een man meer komt te staan geef je het weg? Dit heeft ook met ervaring te maken maar zeker ook met het mentale aspect. een team uit Engeland zou het zeker al daar in Wenen hebben afgemaakt zodat je thuis überhaupt in problemen hoeft te komen. Dit zie ik al jaren voorkomen bij alle Nederlandse clubs, ze komen mentaal te kort wanneer ze een tegenstander daadwerkelijk in houdgreep moeten hebben en afmaken die handel, weglopen met veel doelpunten.

Behalve het spel zelf moet Ajax (hoe jong de spelers ook zijn) killer instinct aanleren en proberen bij te brengen, het mentale switch moet er zijn anders zullen we zeer zeker voorbij gestreefd worden door landen die vol met het hart en geloof spelen. Uiteindelijk gaat erom wie het meeste ballen erin heeft liggen en niet om wie de ballen tweehonderd keer breed heeft gespeeld.

24 augustus 2015 om 08:09

@ Caribbean

Het mentale aspect is inderdaad hetgeen waar het veelal aan schort, dat ben ik roerend met je eens. Waar Frank de Boer een winnaar in hart en nieren is en zichzelf helemaal naar de getver zou lopen. Die hadden we te weinig afgelopen seizoen in de selectie. Het willen werken voor elkaar is de basis van elk team, zeker met positiespel en combinatie voetbal mag er geen verzaker tussen zitten.

Dit heeft onder andere ook te maken met de samenleving en kwaliteitsstandaard die er heerst in Nederland. Jongens groeien in het voetbal maar behalen daarnaast nog een diploma, gaan naar school en hebben altijd nog een back up plan en komen vrijwel altijd goed terecht. Terwijl (bijvoorbeeld) Oost europese jongeren het zien als hun ultieme kans en kunnen ontsnapen aan de relatieve armoede. Nederlandse jeugd is gerust een soort van verwend te noemen en heeft niet meer de mentaliteit die benodigd is. Het grootste pijnpunt van het Nederlandse voetbal.

Zodra je ziet dat jongens die mentaliteit wel hebben, dan zie je ook dat ze ver komen. Blind en Depay zijn recente voorbeelden van een uitstekende mentaliteit.

24 augustus 2015 om 08:53

@Bergkamp ik vind dat je altijd veel woorden nodig hebt om je punt duidelijk te maken, maar sluit me verder 100% bij je standpunten aan

24 augustus 2015 om 08:06

Het spel is gewoon niet goed genoeg. Ik had gister het idee. Dat we dit winnen met 3-0. Maar uit eindelijk is het billenknijpen en win je wel. Maar het is alles behalve overtuigend.

24 augustus 2015 om 08:33

Dat zeggen ze al drie jaar dat het voetballend beter moet. Maar ze kijken natuurlijk ook hoeveel ze weggeven. Zolang ze niet veel tegendoelpunten krijgen zal dat denk ik ook niet snel veranderen. Leuk dat ze drie wedstrijden gewonnen hebben, je gaat op deze manier ook gewoon veel wedstrijden winnen, maar het wordt elke keer saaier om naar te kijken.

Ach ja wat de boer zegt is ook waar.
Je hebt twee teams nodig om te voetballen.
Was een 4 jaar geleden ook vaak het probleem dat teams niet kunnen of willen voetballen tegen Ajax.
Dan moet je geduld bewaren en dat hebben ze goed gedaan.

Tsja, als je het aan mij vraagt heb ik ook liever de punten dan goed voetbal..... Het is maar net waar je het meeste om geeft. 34x Lelijk winnen is gewoon een kampioenschap...

24 augustus 2015 om 07:47

Da's waar. Denk dat wij ervoor zouden tekenen. Toch vraag ik me af hoe ze t doen tegen betere tegenstanders

24 augustus 2015 om 07:58

Ik denk dat dit twee kanten op werkt. Er zal minder defensieve zekerheid kunnen worden ingebouwd, maar er komt ook meer ruimte om zelf te voetballen. Spelers zoals el ghazi komen 1 op 1 met ruimte ipv 2 of 3 verdedigers die nog de wacht houden. Ajax speelt niet best, maar ze hadden de afgelopen 3 wedstrijden volgens mij gewoon 20 minuten achterin kunnen hooghouden en nog kwam er geen tegenstander jagen. Nou, dan zeg ik, ga lekker hooghouden en dan ga ik even broodje maken. Tuurlijk hoop ik op beter voetbal, maar als je 1-0 voorstaat en de tegenstander blijft defensief, helaas voor het leuke spel.

24 augustus 2015 om 07:52

Het punt is dus alleen dat Ajax op deze manier niet blijft winnen.

PSV speelt ook niet al te best maar hebben het naar mijn mening ook een beetje zelf laten liggen door enorm veel kansen te laten liggen of door in de extra tijd onnodig punten te verkloten en daarnaast mist PSV Willems en Moreno nog die het achterin ook veel stabieler kunnen maken.

Ajax heeft relatief weinig nieuwe spelers ten opzichte van vorig jaar dus ik snap goed dat de Ajacieden niet tevreden zijn met wat er vertoont wordt op het veld. Ajax zou verder moeten zijn dan PSV op dit moment.

Met 4 punten verschil lijkt dat op papier het geval maar ik denk nog steeds dat Ajax echt beter moet gaan spelen om het PSV lastig te gaan maken aan het eind van de rit.

24 augustus 2015 om 07:58

Ik denk dat Ajax wel zo blijft winnen. Alleen tegen ploegen die het gaspedaal helemaal intrappen krijgen ze het lastig. Teams als Utrecht, cambuur en Groningen(in de Euroborg)

24 augustus 2015 om 08:48

En ADO en PEC

24 augustus 2015 om 09:03

@panerai #12

"ajax heeft relatief weinig nieuwe spelers ten opzichte van vorig jaar dus ik snap goed dat de Ajacieden niet tevreden zijn met wat er vertoont wordt op het veld. Ajax zou verder moeten zijn dan PSV op dit moment."

Relatief weinig nieuwe spelers?
- Tete ipv Van Rhijn
- Riedewald ipv Moisander
- Dijks ipv Boilesen/ Viergever
- Bazoer ipv Serero/ Zimling
- Gudelj ipv Schöne/ Zimling/ Andersen
- Milik ipv Sigthorsson
- Sinkgraven ipv Kishna/ Schöne

7 van de elf spelers en dan het hebben over relatief weinig nieuwe spelers?

Los van het feit dat het mij als Ajacied niet boeit wat PSV doet lijkt mij Ajax verder dan Psv: 3 wedstrijden gespeeld en 3 keer gewonnen.

24 augustus 2015 om 09:07

Zet er Cillissen ook nog even bij dan ziet het er nog leuker uit.

Sinkgraven, Milik en Bazoer speelden vorig jaar gewoon geloof ik. Daarnaast zijn er weinig spelers van buitenaf gekomen. weinig spelers die zich moeten aanpassen dus.

PSV heeft Pereiro, Lestienne, Moreno en Propper die zich allemaal aan de club moeten aanpassen. Dat is een stuk lastiger dan wat er bij Ajax gaande is lijkt me.

24 augustus 2015 om 09:55

@panerai #53
Ga alsjeblieft eerst na hoeveel betreffende spelers speelden.
Daarbij nogmaals boeit het mij niet wat PSV doet.
Ajax heeft 3 wedstrijden gespeeld en alledrie gewonnen.

Daarbij spelen van de genoemde vier alleen maar twee in de basis bij PSV de afgelopen drie wedstrijden om ben ik nou gek? Dus twee spelers moeten ingepast worden ipv zeven of vier. Vier is nog steeds meer dan twee of ben ik gek?

Maar nu ben ik klaar met "vergelijken" met PSV want PSV boeit mij niet. Ajax is niet afhankelijk van wat PSV zolang (!) Ajax gewoon zelf presteert.

Er is sowieso een heel grote verbetering ten opzichte van vorig jaar. De linksback.
Waar Boilesen vaak de zwakste schakel was zie ik nu iemand die echt (soms als enige) alles geeft en gewoon goed speelt.
Het verbaast mij echt dat Tete wel in de voorselectie zit en Dijks niet.

Dat is net zo'n uitspraak als "we zijn 4 x kampioen geworden".
Klopt maar de supporters kijken ook iets verder als hun neus lang is en die zien dat het nivo achteruithold. Een goede maatstaaf daarvoor is de internationale prestaties, die steeds slechter worden. Niet tegen clubs uit grote internationale competities maar uit de kleintjes.

De beloftes waren echter dat juist die zouden verbeteren. Dat gebeurd niet en dus gaan de supporters morren. Logisch

Bij Ajax is winnen gewoonweg niet voldoende, je moet ook goed spel op de mat leggen. Het enige waar ik me bij Ajax aan irriteer is dat het tempo zo laag ligt. Ze proberen met combinatievoetbal een doelpunt te maken, maar daarvoor zou het allemaal twee keer sneller moeten gaan.

Daarnaast is de selectie van Ajax t.o.v. vier jaar geleden er niet op vooruit gegaan. Men spreekt van een revolutie, maar een revolutie kenmerkt zich door vooruitgang, en dat zie ik niet bij Ajax. Leuk dat er zoveel jeugd speelt, waar je bij vlagen natuurlijk van kan genieten, maar jongeren zijn niet consistent genoeg en dat gaat je vooral Europees de kop kosten.

24 augustus 2015 om 08:32

NestaMilan, hoezo is er dan geen sprake van vooruitgang? Financieel is de club gezonder dan ooit tevoren, en er zijn vier kampioenschappen binnen (en een tweede plek). Dat het spel niet attractief is en er Europees nog geen successen zijn behaald wil niet zeggen dat die andere factoren geen vooruitgang zijn.

24 augustus 2015 om 08:55

Als je goed leest heb ik het over de selectie. Vier jaar geleden had je spelers als Aldeweireld, Van der Wiel, Blind, Vertonghen, Anita, Eriksen, De Jong etc. Nu moet je het doen met Veltman, Dijks, Sinkgraven, Van Rhijn etc. Ik noem dat zeker geen vooruitgang. Daarnaast, wat heb je als supporter aan al dat geld dat Ajax op de bank heeft? Je betaalt €300 per jaar om naar je club te kijken, met de gedachte dat ze in staat zijn om betere spelers op het veld te kunnen brengen. Ieder jaar ben je weer teleurgesteld omdat Ajax Europees niet doorgaan, mede omdat ze ervoor kiezen om geen geld uit te geven envoor de jeugd te kiezen.

Begrijp me niet verkeerd, investeren in je jeugd is erg belangrijk, en het heeft Ajax ook veel gebracht. Maar je moet een balans vinden tussen aankopen en jeugd brengen, en niet voor één uiterste kiezen. En wat Ajax koopt, is zelden ouder dan 24.

24 augustus 2015 om 10:26

Nesta

En over vier jaar zeg je weer hetzelfde met de voorbeelden: bazoer, klaassen, el ghazi, riedewald en milik.

Groningen, Heereveen en ado, of Willem 2, NEC en Az vind ik ook nog wel een andere start.

24 augustus 2015 om 07:52

Dat valt wel mee. W2 eindigde vorig seizoen gelijk met Groningen en AZ ruim boven Heerenveen. Alleen ado is zeker een stuk beter dan NEC

24 augustus 2015 om 08:07

Heerenveen en ado zijn alleen wel sterker geworden en dat kun je zeker niet van AZ en W2 zeggen.

24 augustus 2015 om 08:30

Het is inderdaad niet eerlijk.... Weet je wat ook niet eerlijk is.... Ajax moet dit jaar 2 keer tegen de kampioen, en PSV helemaal niet......

* sarcasme uit *

Als PSV weer kampioen wil worden, moeten ze niet tegen dit soort clubs punten laten liggen. Net zoals Ajax nu, moet je tegen de kleinere, en je slechte wedstrijden, gewoon winnen.

FdB is naar mijn mening niet echt een topcoach. Ik zie niet dat hij spelers beter maakt. Het enige wat ik zie ik dat hij de moeilijke jongens eruit werkt. Een topcoach zou ook met dat soort jongens moeten kunnen werken, en er voor kunnen zorgen dat ze beter worden en voor hem en het team willen vechten. FdB heeft vier jaar de schaal gewonnen, maar ik begin me af te vragen of dat geheel door zijn vakmanschap komt...

Tegen een ploeg die niet wil voetballen is het ook lastig om sprankelend voetbal op de mat te leggen. Dan moet er gewoon een knop om en moeten de punten worden binnengehaald. We hebben helaas geen Suarez meer die altijd drie man bezig hield. Gelukkig zag het er zakelijk en professioneel uit en is er nauwelijks een kans weggegeven.

24 augustus 2015 om 08:12

Dat vind ik toch wel zo een dooddoener. Laat ik voorop stellen dat ik gisteren alleen de eerste 60 minuten heb gezien. In die 60 minuten was het echt niet zo dat NEC volle bak verdedigde, die hebben grote delen van de eerste helft zelfs de bal gecontroleerd. Buiten dat, je mag van een ploeg als Ajax toch op z'n minst verwachten dat het baltempo dan wat omhoog gaat. Als dit ploeg met 11 man verdedigt zoals FdB graag wil doen geloven, dan probeer je door de bal sneller rond te laten gaan openingen te creeeren. Dat heeft niets met de tegenstander te maken maar met je eigen kwaliteit en instelling.

24 augustus 2015 om 09:02

"je mag van een ploeg als Ajax toch op z'n minst verwachten dat het baltempo dan wat omhoog gaat." Zoveel verwachtingen heb ik niet van dit Ajax. Als je ziet dat Gudelj tegen Jablonec drie keer een bal over de zijlijn schiet omdat hij het tempo wil verhogen dan zijn mijn verwachtingen over dat hoge tempo niet meer zo denderend. Dat is wel de manier om zo'n muur te doorbreken maar Ajax heeft daar niet de kwaliteit voor imo. Sinkgraven en Bazoer zijn nog te onervaren en maken regelmatig de verkeerde keuzes. Terwijl Gudelj nog even moet wennen lijkt het.
Ik zou juist zien dat Ajax wat opportunistischer gaat spelen. Als je op de helft vd tegenstander staat; gooi die bal dan maar achter de verdediging. Dan gaat het een paar keer fout, maar op een gegeven moment loopt er wel iemand tegenaan.

24 augustus 2015 om 10:02

Wat je nu zegt rijmt toch helemaal niet met je eerdere comment dat er twee ploegen nodig zijn voor goed voetbal?

24 augustus 2015 om 10:13

Dat is niet waar; ten eerste zeg ik niet dat je twee ploegen nodig hebt voor goed voetbal. Ik zeg dat t lastig is wanneer je tegen een defensief ingestelde tegenstander speelt om een sprankelende wedstrijd op de mat te leggen. Dan moet je allereerst zeer effectief met je kansjes omgaan want die krijg je niet veel. En als je die kans maakt moet je zorgen dat de rest van de wedstrijd zakelijk afgewerkt wordt. Dat is het geen wat er gisteren gebeurde. Nu komt er kritiek dat men wil dat Ajax ook nog eens NEC alle hoeken van het veld laat zien; maar naar mijn mening hebben we niet de kwaliteit om dat te doen. In een wedstrijd waar er weinig ruimte is moet je een hoog baltempo hanteren zoals je zelf zegt en de bal snel verplaatsen van de eene naar de andere kant van het veld en de tegenstander laten lopen.

Ajax heeft de volle 9 punten juist omdat ze zo risicoloos oersaai resultaatvoetbal spelen. De marge nooit willen uitbreiden. En de Boer defensiive wissels toepast. Ajax heeft niet het lef om te schittere. Met een van de meest getalenteerde selecties ooit. Er missen persoonlijkheden die het in het veld bepalen en als die er zijn geweest zijn die aan de kant gewerkt. Onder (dictator) De Boer zal het nooit sprankelend worden. Dat zal ook de reden zijn dat de echt grote clubs zich nooit voor hem zullen melden. Gevalletje v. Marwijk. Clubs met zulke grote scharen fans en die spelen om plek 1 en CL zijn gewoonweg verplicht om ook te entertainen.

24 augustus 2015 om 08:17

En wat deed PSV dan... juist ook met de kont naar achteren en op z'n Italiaans counteren. Pas toen het ging lopen gingen ze meer aanvallen. Is alles voor te zeggen. Het zelfde geldt voor Ajax op dit moment. Het heeft geen zin om risico's te lopen, de belangen zijn te groot. Dan maar lelijk.

Ik zat gister in het Goffertstadion maar weinig kansen weggegeven vind ik gewoon propaganda, als NEC voorin wat meer kwaliteit had dan had je ook met 3-0 de rust in kunnen gaan. NEC had meer kansen dan Ajax is mijn mening.

24 augustus 2015 om 08:13

NEC heeft welgeteld 2 schoten op doel gehad en die waren allebei niet dreigend. Volgens mij heb jij een totaal andere wedstrijd gezien?

24 augustus 2015 om 19:41

Idd 2 schoten omdat ze te krom waren om te schieten, alleen op goal af en over de bal struikelen, er doorheen zijn maar geen goede voorzet geven etc... Die gaan er tegen een beter elftal allemaal in. Dat ze dit niet laten zien bij samenvatting kan ik ook niks aan doen.

24 augustus 2015 om 08:35

Harriz, ik zou dat plekje van jou nooit meer afstaan. Vanuit die stoel zie je dingen die nergens anders waarneembaar zijn, zeg niet met alle camera's van FOX. Daarvoor ga je naar het stadion. Geweldig!

24 augustus 2015 om 19:43

Uitvak. Maar k bedoelde dat ze te krom waren om te scoren foute voorzetten, alleen op goal af en struikelen over de bal etc.. Een betere tegenstander straft dit af. En dan sta je zo 3-0 achter. Hopelijk begrijp je mijn bericht nu beter?

Natuurlijk kan en moet het eigenlijk beter, maar ze hebben wel gelijk. Voetballen doe je om te winnen. Punten punten punten. Als het niet mooi kan, of niet wil, dan maar lelijk! Uiteindelijk als het gevoel beter wordt, naar mijn mening is het team in een paar weken na de zomer nog niet op elkaar ingespeeld, zal het voetbal ook beter worden. Je ziet het af en toe wel lukken. snelle combinaties door de as van het veld.

Ik ben blij dat 9 punten staan, 8 voor en 0 tegen. Als ik dat op voorhand geweten had, had ik blindelings getekend!

24 augustus 2015 om 08:09

Eerlijk gezegd gister moest het ook gewoon puur winst zijn. PSV speelt gelijk en Feyenoord zit op de loer. Dan kan je niet permitteren om risico voetbal te spelen.

Heel grappig om te zien idd. Feyenoord wint haar wedstrijden door al dan niet terecht toegekende pingels, speelt dramatisch, Psv is op het oog los zand en bij deze twee hoor je amper kritiek. Dit terwijl er net zo slecht en zo niet slechter wordt gespeeld dan Ajax, de lat ligt voor Ajax blijkbaar wat hoger.

24 augustus 2015 om 08:54

Bij PSV is wel degelijk veel kritiek op het spel dat ze nu laten zien. Alleen de verschillen ADO uit, Groningen thuis, Heerenveen uit tegenover een AZ uit, Willem 2 thuis, NEC uit in meteen de start van het seizoen nu ons elftal nog niet op elkaar is ingespeeld vind ik 4 punten achter nog wel meevallen.

Heerlijk, eindelijk lijkt Ajax volwassen te zijn geworden en weet het wat er moet gebeuren.
Zakelijk spelen en niet teveel energie verbruiken in wedstrijden waar de tegenstander toch niet wilt voetballen.
Ze hebben duidelijk geleerd van de Champions league uitschakeling.
Gewoon balbezit, en zakelijke overwinningen. Zelf wel een aantal kansen creëren en weinig weg geven.
Dit is de basis voor dit seizoen en de spelers zullen elkaar steeds makkelijker vinden.
Daarnaast is dit seizoen de officiële doorbraak voor 5 spelers, Milik, Sinkgraven, Tete, Riedewald en Dijks.
EN lijkt er nu ook duidelijk een vaste 11 te zijn.
Het zal steeds beter op elkaar ingespeeld raken en dan zal het veldspel ook beter worden.
Dit seizoen heb ik eindelijk weer echt vertrouwen in Ajax.
En vind alle kritiek dan ook onterecht.
Punten tellen zo simpel is het.
Na de wanvertoning in de champions league is er een knop om gegaan en ik ben blij dat een Nederlandse club eindelijk zakelijk voetbalt.

24 augustus 2015 om 10:27

Ze hebben helemaal niets geleerd van de Cl.
Ajax is met exact hetzelfde voetbal uitgeschakeld door Rapid Wien door de tweede helft in Wenen zakelijk en op balbezit laf te willen voetballen tegen 10 man kregen ze de deksel op de neus.
De teams waar ze nu tegen spelen zijn te zwak om dat af te straffen. Maar het eerst volgende team wat snel direct naar het doel van Ajax speelt, straft dat genadeloos af.
De enige keer waar ze fatsoenlijk voetbalden (de laatste 25 minuten van de eerste helft tegen Rapid Wien uit) creëren ze kans na kans en spelen ze goed omdat ze de diepte zochten.
De tweede helft met de handrem erop gelijk de deksel op de neus.
Met dit soort voetbal kom je gewoon niet weg. Dat heb je vorig seizoen al gezien.
Dit is exact hetzelfde voetbal als vorig jaar met het enige verschil dat de backs niet meer zo vaak op mogen komen.
Oersaai lelijk betonvoetbal. Dit is gewoon laf verdedigend voetbal zonder ook maar voor een snelle uitbraak te gaan. Zoveel mensen achter de bal.

24 augustus 2015 om 10:34

Dat moeten we als Nederlandse clubs, anders lopen we iedere wedstrijd in het mes van de tegenstander. Het is gewoon zakelijk en professioneel, niet mooi maar wel winnend.
Als Nederland ooit nog wat wilt voorstellen moeten ze zo voetballen.
Iedereen weet dat als Ajax aanvallend speelt waar de zwaktes liggen dus dat is momenteel een zelfmoord actie. Er zijn 5 nieuwe spelers in het team en het voetbal komt vanzelf, gewoon geduldig zijn en blij zijn met de resultaten.

24 augustus 2015 om 10:49

Doe niet zo naief en geloof aub niet in die fabels.
We lopen juist in het mes omdat we zo traag breed opbouwen wat een godsgeschenk is voor counter teams.
De enige keren dat Ajax de laatste jaren resultaat in Europa geboekt heeft, is met voetbal met lef en met passing vooruit.
Ga maar alle wedstrijden in de CL na de afgelopen jaren waar het resultaat geboekt is.

laten we hopen dat Klaassen zijn nivo vast kan houden. Vind hem echt een geweldige speler en echte aanvoerder. Ook gezien dit soort reacties

24 augustus 2015 om 09:16

ik vond Klaassen juist tegen NEC eigenlijk een van de zwakste schakels. Hij werkte kei hard en knapte veel vuil werk op. Maar qua aannames en passes liep het allemaal net wat minder dan anders. Maar dat is niet erg, als je in de mindere wedstrijden nog een 6je haalt en wint dan wil dat alleen maar zeggen dat je stabiel speelt.

24 augustus 2015 om 10:29

Welke vorm?
Hij is absoluut geen nummer 10.
Hij doet niets anders dan alleen de 16 in rennen op zoek naar doelpunten.
Doet niet mee aan het spel en biedt zich nooit tussen de linies aan. Is geen spelverdeler. In mijn ogen een rechtshalf.

Als Ajaxfan hoop je dat het spel beter wordt. Maar afgaand op wat ze tot op heden hebben laten zien is het logisch dat het vertrouwen tot onder het nulpunt is gedaald. Het is ook niet van de afgelopen maand dat het spel van een bedenkelijk niveau is. In mei waren we met z'n allen blij dat het seizoen was afgelopen. Maar nu na 3 gespeelde wedstrijden lijkt er niets veranderd te zijn en wordt er nog steeds maar wat aangemodderd! De wedstrijden zijn saai. De spelers tonen geen lef en van Frank de Boer heb ik het idee dat hij andere wedstrijden ziet! Het enige positieve is de 9 op 3 met een doelsaldo van 8 voor en 0 tegen!

Het is net alsof ik een politicus hoor, die komen ook altijd met die standaard verhaaltjes aanzetten waarom mensen zogenaamd ontevreden zijn, maar geen flauw idee hebben wat de bevolking/achterban precies vind. Verder vind ik het ook komisch dat hij serieus beroerd voetbal als "zakelijk" beschouwt. Maar goed; als ze al jaren niet willen luisteren wat betreft het baltempo, vooruit spelen en meer bewegen etc, dan is het ook logisch dat ze geen flauw idee hebben waarom een hele grote groeiende groep Ajacieden ontevreden is.

Hij heeft natuurlijk wel een punt. Het spel mag dan wel niet altijd even oogstrelend zijn, maar het resultaat staat gewoon als een huis. Nu al vier punten voorsprong op één van de titelkandidaten, wie had dat voor aanvang van het seizoen verwacht. Als het voor Ajax een beetje meezit kunnen ze begin oktober PSV al op grote achterstand zetten.

De resultaten zijn prima en hebben prioriteit. Zodra Ajax geweldig aantrekkelijk voetbal speelt maar niet wint is er niemand die aandacht heeft voor het spel. Zodra je wint wordt er natuurlijk gekeken naar hoe er is gespeeld. Prima dat daar kritiek op is, volkomen terecht ook. Maar in zekere zin speelt Ajax voorlopig op safe, na het debacle tegen Rapid Wien. Als je nu uit de Europa League vliegt of al vroeg in het seizoen puntverlies lijd dan wordt de onvrede pas echt serieus.

Wat Klaassen er trouwens niet bijzet is dat de punten gepakt werden tegen AZ, Willem II en Nec. Die laatste twee moet je ten alle tijden winnen, AZ begint met een compleet nieuwe selectie dus een overwinning in Alkmaar is ook niet om van op te kijken. Dan is 4 punten voorsprong op PSV leuk, maar vergeet niet dat PSV al drie jaar op rij verloren had in Heerenveen. Dan is een gelijkspel een resultaat wat zeker niet opmerkelijk is. Tegen ADO was natuurlijk onverwacht puntverlies, dat was mooi meegenomen. Maar het totaal van 4 punten voorsprong is ook te danken aan het relatief makkelijke programma.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren