Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is altijd wat met Robben, het is tijd om er nú afscheid van te nemen’

Laatste update:

Aad de Mos denkt niet dat Arjen Robben ooit op topniveau terugkeert bij het Nederlands elftal. De 32-jarige Robben heeft zich voor de WK-kwalificatieduels met Wit-Rusland en Frankrijk afgemeld met een ribblessure.

/

“Nu heeft hij last van zijn ribben en zo is het altijd wat”, zo laat De Mos optekenen in Het Laatste Nieuws. “Een week lang hing iedereen aan de lippen van Danny Blind, hopend op goed nieuws omtrent Robben. Al meer dan een jaar heeft hij geen interland gespeeld en toch blijven we met z'n allen rekenen op de man van glas. Daarom zeg ik: ‘Neem er nú afscheid van’.”

“Robben domineerde de voorbereiding op deze belangrijke interlands en zoiets is niet goed voor een spelersgroep. Dat werkt zelfs contraproductief. Die jongens krijgen het gevoel dat ze het enkel kunnen redden mét Robben en dat is natuurlijk niet het geval.” Volgens De Mos is het ook voor Robin van Persie en Klaas-Jan Huntelaar voorbij. “Sneijder is op dit moment wel nog belangrijk, maar ook hij loopt op zijn laatste benen. Blind moet nu echt doorselecteren, verjongen en schoon schip maken.”

Het is tijd om afscheid te nemen van Arjen Robben

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Huh..????...ja laten we de enige superster verbannen.

7 oktober 2016 om 10:58

Die verbant zichzelf jo dus zo erg is het niet

7 oktober 2016 om 11:06

Hij is op 1 been nog beter dan Narssingh. Gewoon niet van tevoren op m rekenen en als hij meedoet is het bonus. Robben, Strootman en De Vrij zijn de enige spelers die internationaal echt kunnen meedoen. Zuur dat ze allemaal blessuregevoelig zijn.

7 oktober 2016 om 11:32

Blind maakt Oranje kapot man!! Hiddink had het EK wel gehaald, daar ben ik van overtuigd. Van persie, Robben, N. De Jong, Sneijder en Huntelaar. Deze mannen moest je blijven oproepen totdat al die broekies exact wisten wat er van je gevraagd wordt bij Oranje. Ze hoefden echt niet allemaal basis, maar dat verjongen slaat hier in Nederland zo erg de ene kant op, dat er maar 1 of 2 spelers zijn die kritieke informatie door kunnen geven, zoals hoe om te gaan als wisselspeler zijnde, strijdlust, vechten voor je land etc. Tot het moment dat ze zelf aangeven zoals Kuyt te stoppen. Niet zo afdanken en meer eer geven aan deze mannen die Oranje jaren achter elkaar naar EK's en WK's hebben geschoten en vooral op WK's ongelofelijk hebben gepresteerd.

7 oktober 2016 om 11:53

Hiddink had het wel gehaald? Ben je nu serieus of maak je een grap? Hiddink stapte op omdat hij zelf ook al in zag dat het met die groep op dat moment waarschijnlijk niet ging lukken.

7 oktober 2016 om 14:41

Ik ben zeer serieus. Hiddink presteerde echt bij lange na niet optimaal, maar ga de resultaten maar terug bekijken. Nederland zou als nr. 2 / 3 zijn doorgegaan. Hiddink is vertrokken vanwege de respectloze media en de KNVB die hem liet vallen. Er was van geen enkele kant steun in zijn laatste periode. Ook ik was tegenstander, omdat ook ik Koeman wilde zien, maar hoe Hiddink is behandeld was niet eerlijk.

Wat is dat met die poll? Ik druk oneens, komt er te staan 2 stemmen 100 procent eens... Zo heb je dus niks aan een poll he.

Verder moet je natuurlijk geen afscheid nemen van Robben. Die man is veruit onze beste speler en hij moet nu gewoon na een vrije lange blessure weer een tijdje spelen. Die ribblessure is natuurlijk geen serieuze blessure maar Bayern gaat hem na maanden blessureleed en slechts twee of drie keer een deel van een wedstrijd spelen echt niet naar Oranje sturen om daar zich voorbij te lopen. Hij moet nu volledig fit rustig opbouwen om weer een langere periode te kunnen spelen en dan komt Oranje straks ook gewoon weer in november.

Grappig dat de Belgische pers zo'n Aad de Mos nog wel serieus neemt. Idem dito voor Jan Mulder.

7 oktober 2016 om 11:08

Alsjeblieft, neem ze terug. Ik kan het niet meer aan, hun gezwets is echt on-ver-draag-lijk. Dan heb ik zelfs het liefst Aadje die met alle winden mee waait want uit de mond van vader en zoon Mulder komt er al helemaal niets zinnigs.

Op het EK keek ik zelfs via de BBC of de Waalse zenders naar België, zo erg was het.

7 oktober 2016 om 14:37

Hahahah, sorry kerel, ik voel je pijn. We krijgen af en toe nog weleens een glimpje van deze heren in de Nederlandse media, maar gelukkig is dat geminimaliseerd tot een acceptabel niveau. Zeg maar heel weinig tot zelden. Hou vol, ze gaan ooit met pensioen.

7 oktober 2016 om 18:05

Ooit haha wat een troost

7 oktober 2016 om 11:15

Hoezo? Reken hem altijd af op wat hij zegt, ipv bij voorbaat.

Afscheid nemen van Robben is onzin. Elke wedstrijd die hij kan meepakken, is mooi meegenomen. Maar waar De Mos wat mij betreft wel een punt heeft, is dat er heel veel op Robben wordt ingezet. Niet volkomen onbegrijpelijk, Robben in vorm is wereldtop. Maar Oranje moet zich ook kunnen wapenen zonder hem. En daar moet op dit moment vooral op ingezet worden. Robben is altijd een onderwerp, terwijl het zou moeten zijn dat hij alleen een onderwerp is wanneer hij er wél is. Hetzelfde geldt voor de andere voormalige topspelers. De nieuwe garde moet een eigen identiteit gaan krijgen in Oranje. Dat is een onderdeel van de mentaliteit die nodig is om een nieuwe ontwikkeling te maken.

7 oktober 2016 om 14:35

Oke, wat hij hier zegt, is gewoon je reinste onzin.

“robben domineerde de voorbereiding op deze belangrijke interlands en zoiets is niet goed voor een spelersgroep. Dat werkt zelfs contraproductief. Die jongens krijgen het gevoel dat ze het enkel kunnen redden mét Robben en dat is natuurlijk niet het geval.”

Dit zijn spelers die dondersgoed weten wat ze zelf waard zijn en zichzelf niet gaan spiegelen aan een wereldspeler als Robben. Natuurlijk heb je die er liever wel bij, dan niet. Elke prutser die ooit in een team heeft gespeeld weet dat je altijd moet denken in het belang van het team en wat het beste is.

7 oktober 2016 om 15:20

Tja, dat De Mos tegenwoordig bij voorbaat al niet serieus genomen wordt is natuurlijk het gevolg van alle onzin die hij de afgelopen 10 jaar verkondigd heeft. Zo ook nu weer.

Zullen we gewoon wachten en kijken of Robben nog terug kan komen, voor we hem afschrijven? Mits fit, is hij zo belangrijk. Sowieso een van onze grootste spelers ooit, die zet je toch niet zomaar aan de kant, wat een onzin.

Echt onzin. Robben fit is altijd een aanwinst voor welke ploeg dan ook. Natuurlijk is het frustrerend dat hij zo vaak geblesseerd is maar om afscheid van hem te nemen? Een speler van dit kaliber laat je de keuze zelf maken en daar neem je geen afscheid van. Robben heeft de afgelopen decennia het Oranje publiek heel veel laten zien en gegeven! Helaas, niet de wereldtitel maar dankzij zijn spel en klasse was Oranje er 2x erg dichtbij.

Dat zal best maar als we nu gaan verjongen en doorselecteren halen we het ek zoiezo niet. Ik snap best dat blind hoopt op Robben en daar altijd de deur voor open laat staan.

Haha, wat maakt deze man zich constant belachelijk. Goed plan om je enige speler van topniveau niet meer te selecteren omdat hij regelmatig geblesseerd is.

Misschien is het tijd als De Mos een keertje afscheid neemt.. Wat kan die man een onzin uitkramen zeg! En niet één keer, nee, met enig regelmaat ook gewoon.

Totaal niet mee eens!

Deze heisa moet gewoon niet elke keer ontstaan. Als Robben 100% fit is en hij wil en kan, dan moet hij er altijd bij zijn. Het is godsamme de beste NL voetballer van mijn generatie en zoals het ernaar uitziet bljift hij ook nog wel even de beste NL voetballer.

7 oktober 2016 om 11:18

Hier sluit ik me bij aan. Mocht Robben zijn rechterbeen vervangen worden door een houten stok zorgt ie nog voor meer dreiging dan Narsingh en Berghuis samen. Indien hij kan en wil moet deze man als eerste op het wedstrijdformulier komen en gelijk de aanvoerdersband om zijn arm geschoven krijgen. Naast zijn uitzonderlijke kwaliteiten ook een buitengewoon leider en speler waar jongens zich aan op kunnen trekken.

Ik word ook moe van al die Ollanders die in België zich laatdunkend uitlaten over Oranje en de Nederlandse voetballers. Makkelijk scoren om de Belgische hype, met hun Gouden Generatie, in stand te houden.

7 oktober 2016 om 11:05

Ik kan niet begrijpen dat de belgische media hun betaalt om hun zegje te doen. Iedereen weet dat Aad de Mos en Jan Mulder vaak onzin praten

7 oktober 2016 om 11:12

Zal het niet zo zijn dat die Belgen het wel lachen vinden wat er met Oranje gebeurd? Ik bedoel, als niemand het wil horen trek je ze ook niet voor de tv. Vraag en aanbod.

7 oktober 2016 om 12:13

Daarnaast benadruk ik graag nog even dat dit ''falende Oranje'' de laatste twee WKs nog wel de finale en halve finale haalde. Deze ''gouden Generatie'' van België mag tot dusver alleen nog maar dromen van een halve finale. België mag dan stijf staan van de sterspelers en talenten momenteel, maar het is geen team. Hopeloos tegen Italë, matig tegen Zweden, zeer matig tegen Wales etc.

Als Blind alternatieven had gehad, had Aadje een punt gehad. Dat heeft Blind niet, dus Aadje moet niet zwetsen. Van Persie is over, die presteert niet meer, maar Robben moet er altijd bij zijn als hij enigzins fit is.

7 oktober 2016 om 11:19

Maar wat is het verschil dan? Je neemt geen afscheid van Robben maar toch speelt hij niet. Hij is geen 24 meer, zijn blessuregevoeligheid zal er niet minder op worden.

Het is toch triest dat we hopen op een 32 jarige speler omdat we geen andere topspeler hebben? Dat tijdperk is voorbij en we moeten het nu doen met een Depay en een Klaassen, terwijl Frankrijk Pogba, Griezmann en een Benzema tot de beschikking hebben.

Hij heeft denk ik wel een punt als het gaat om het beheersen van het nieuws of Robben wel of niet meedoet en dat dit een effect kan hebben/heeft op de spelersgroep die wel aanwezig is.

Zijn oproep om door te selecteren is m.i. ook geen vreemde. Volgens mij zitten we ook midden in dat proces. Daarbij gaat het wat mij betreft dan wel om spelers die niet van het niveau Robben zijn. Als Robben fit is en enigszins zijn niveau haalt, is hij een hele belangrijke schakel. Robben is buitencategorie (nog meer dan Sneijder vind ik). Alleen hebben we op dit moment geen idee waar hij staat.

Tien anderen voor Robben bijvoorbeeld berghuis en levi garcia.

Je moet gewoon niet meer op hem rekenen. Concentreren op een speler die zijn positie gaat overnemen en als Robben wel mee kan doen is het zeker mooi meegenomen.

7 oktober 2016 om 11:59

Precies. Je moet niet meer op hem rekenen en inderdaad concentreren op een speler die zijn positie gaat overnemen. Van Robben weet je wat hij kan. Doet hij mee dan is dat 100% winst en doet hij niet mee dan heeft zijn vervanger de volledige aandacht die hij verdiend. Ik zou zelfs zover willen gaan om tegen Robben te zeggen. Arjen, jij bepaalt hoe en wanneer en de kwalificatie dat moet de rest verzorgen. Blijft hij misschien langer blessurevrij?

7 oktober 2016 om 16:58

Maar ze vertrouwen er nog steeds op dat Robben eigenlijk altijd meedoet, ze rekenen op hem

Robben is een grote held en voetballer en deze vent mag zijn mening uiten, maar hij lijkt zijn mening te hebben gevormd uit frustratie en ergernis; dat belemmert vaak logisch doordachte redeneringen.

7 oktober 2016 om 12:07

Hetzelfde geldt voor meningsvorming vanuit idolisering van een speler. Het feit dat Robben een hele grote speler is en een Nederlandse voetbalheld sluit niet uit dat je met een kritische blik kan kijken naar het al dan niet selecteren voor Oranje.

Ik snap Aaad wel een beetje. Kijk nou naar z'n laatste wedstrijd bij Bayern. die actie waarbij hij z'n rib kneusde was niet eens echt extreem, maar hij kneusde z'n rib. Bij Oranje heb dus het issue dat je altijd 1 wissel voor Robben moet achterhouden omdat hij uit het niets geblesseerd kan raken. Je kan dan ook zo maar met 10 man staan.
Als hij dan al 3 keer gescoord heeft, oké . Bij andere spelers is dat risico toch een stuk lager.

Tja, het is wel één van de redenen dat we het EK hebben gemist.

Robben is belangrijk - Hierdoor wordt het hele spel op hem aangepast - Hij valt geblesseerd uit - Oranje kan niet zonder hem en presteert voor geen meter.

Aangezien we niet uit mogen gaan van de aanwezigheid van Robben, moeten we leren zonder hem te spelen.

Maar goed, dat neemt natuurlijk niet weg dat je hem moet inzetten als hij wél beschikbaar is.

Waarom zou je? Doorselecteren kan ook met Robben erbij.

Aad niet zo zuur doen. Arjen als die fit is moet je er altijd bij hebben. Zelfs op 75% nog steeds onze beste speler.

Denk het altijd beter te weten. Waarom zou je in godsnaam Robben moeten schrappen als International. Als Robben zelf nog wil en nog goed genoeg is. Nu mag hij de hele voorbereiding missen, als hij er staat op het WK is er niks aan de hand. Robben is trouwens altijd vaak geblesseerd geweest wat is het verschil.

Sneijder loopt op zijn laatste benen haha en dat zegt aart afkoop. Hij was de laatste interland beste man van het veld. Ze moeten eens ophouden altijd naar leeftijd te kijken. Gaat meer er om hoe fit je nog bent. Totti is op zijn veertigste nog beslissend terwijl kluivert al op zijn 28ste af was. Gewoon selecteren op fitheid en vorm.

Ik denk niet dat de spelersgroep van Oranje echt daadwerkelijk alles laten afhangen van of Robben speelt. Robben moet je zien als een extraatje. Hoe klein de kans ook is tegenwoordig, als hij speelt is dat mooi meegenomen, maar je moet er gewoon vanuit gaan dat hij dat niet doet. Niks meer, niks minder.

7 oktober 2016 om 12:04

Gewoon een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts en Dost in de spits en opgelost

Tuurlijk doorselecteren! We barsten van de talenten. We doen het top in Europa. Ff denken. Wie hebben we ook alweer op rechts? Whahaha. Er is gewoon niets. Waar hebben we het over. De gemankeerde " oudere" spelers doen het op een been beter dan ons aankomend talent. Er is niets! Oh ja. Depay. Waar speelt hij ook alweer. Of Clasie? Pfff.

Hou toch op man! Laten we nu eindelijk eens afscheid nemen van Aad de Mos! Daar komt echt werkelijk waar nooit wat zinnigs uit.
Sterker nog, dit is zeer respectloos richting Robben, wat een klote opmerking...
En door selecteren?? Ja joh, laten we maar een selectie nemen van gemiddeld 22 jaar of zo, daar ga je het zeker mee redden.
Als Robben fit is, is hij gewoon de beste van het Nederlands Elftal en je hoopt gewoon dat hij nog wat wedstrijden kan meepikken.

En Jong Oranje doet het ook bagger, dus dan valt er ook weinig door te selecteren.
Je hebt altijd een aantal ervaren spelers nodig die een eventueel volgend toernooi nog kunnen halen. Zonder ervaring ben je echt nergens.

Hoop dat de Belgen ook snel klaar zijn met zijn onzin verhalen, dat gebeurd vanzelf als hij over België gaat zeiken haha ;-)

Ik reageer opnieuw want zoals Aad over Sneijder praat is inderdaad bij het onbeschofte af. Als er één speler is die zich als een echte Oranje Leeuw gedraagt dan is dat Wesley wel. De laatste interland speelde hij, die volgens Aadje Afkoopsom de Mos, op zijn laatste benen loopt, waanzinnig. Hij was de beste man van het veld en dat werd zelfs onderschreven door de tegenstander. Iets wat ik in mijn voetballeven nog nooit eerder heb meegemaakt. Een speler van de tegenstander die als Man of The Match werd betitteld.

Afscheid ervan nemen vind ik overdreven, maar je hoeft ook niet op Robben te rekenen. Als Robben fit is dan moet hij natuurlijk opgeroepen worden. Echter is het zinloos om er een elftal omheen te willen bouwen of om hem als eerste aanvoerder aan te wijzen.

Maar goed, laat Robben eerst maar weer eens fit worden, als hij dat ooit nog wordt...

Elke keer als ik De Mos weer interessant zie doen in de media krijg ik een beetje jeuk. Man wat neemt die man zichzelf serieus, en man wat heeft hij er soms weinig van begrepen. Hier wil hij volgens mij ook gewoon alleen maar een beetje heisa maken. Hij snapt zelf ook wel dat we niet in de luxe-positie zitten om een Robben uit te zwaaien omdat hij niet vaak genoeg fit is.

Leuk dat verjongen en doorselecteren maar wil je op het WK in Rusland meedoen in 2018 of niet? Want dat is de keuze die je nu moet maken. Ik ben niet tegen doorselecteren en verjongen maar feit is dat het gewoon niet genoeg is.

Ik ben het niet vaak eens met de Mos, maar nu wel.
Tijd om afscheid te nemen van de oude garde. We zullen het moeten gaan doen met een jongere generatie.
Laat zij nu maar vast ervaring op doen,
Zij kunnen nu ervaring op doen want bij de komende wk zijn wij toch niet bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren