Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guardiola: ‘Lahm is de intelligentste speler met wie ik heb gewerkt’

Laatste update:
/

Josep Guardiola werkte in zijn relatief korte trainerscarrière reeds met absolute toppers als Lionel Messi, Xavi en Andrés Iniesta, maar volgens de Catalaan steekt er toch één speler met kop en schouders bovenuit: Philipp Lahm. De rechterverdediger van Bayern München speelde vrijdag in de Supercup ook een prima wedstrijd tegen Chelsea en der Rekordmeister pakte na strafschoppen de eerste officiële prijs van het seizoen.

Guardiola stak zijn waardering voor de aanvoerder na de finale in Praag niet onder stoelen of banken. “Lahm is voor mij de intelligentste speller die ik in mijn carrière getraind heb. Ik ben blij om hier te zijn en dat ik hem mag trainen. Mijn team heeft veel geweldige spelers, maar Lahm zit op een ander niveau”, zei Pep in gesprek met TZ-Online. De 29-jarige Duitser is alweer aan zijn negende officiële seizoen bezig bij de Beierse grootmacht.

Lahm komt uit de jeugd van Bayern en werd voor twee seizoenen verhuurd aan VfB Stuttgart. In 2005 keerde hij terug bij der Rekordmeister. Hij speelde al 236 wedstrijden in de Bundesliga voor Bayern en scoorde 7 keer. Hij werd reeds vijf keer landskampioen en won vorig seizoen de Champions League. Lahm is ook de aanvoerder van de nationale ploeg.

Is Philipp Lahm de beste rechtsback in de wereld?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Intelligent, maar niet intelligenter dan een Xavi, Iniesta, Busquets of Messi

31 augustus 2013 om 12:05

Want jouw observaties vanaf de tv zijn betrouwbaarder dan de first hand observaties van een Guardiola, een speler die indertijd zelf bekend stond om zijn enorme spelintelligentie en die denk ik heel goed in staat moet zijn spelers van eenzelfde denkniveau te herkennen

31 augustus 2013 om 13:39

Wat Guardiola hier zegt is niet gebaseerd op waarheid maar gebaseerd op bepaalde belangen. Het is algemeen bekend dat trainers hun eigen spelers de hemel in prijzen. Guardiola weet heel goed dat Lahm niet slimmer is dan Messi en Iniesta.

31 augustus 2013 om 13:46

Mss heeft hij het niet alleen over voetbal intelligentie... denk wel dat xavi op het veld wat meer ervaring en intelligentie heeft.

Maar hij steekt hier een pluim in Lahm zijn ** en eigenlijk is dat niet verwonderlijk..
Hij is ongelooflijk goed, belangelijk voor het team, nuchter en wat zijn 'intelligentie' betreft.. bedoelt Guardiola mss niet alleen op het veld maar wat ruimer dan dat..

31 augustus 2013 om 12:06

hoe weet jij dat dan? het hoeft hier niet eens om voetbalintelligentie te gaan, maar ook die heeft Lahm zeker. Xavi en Iniesta hebben misschien de beste voetbalintelligentie die er is, nog een stuk beter dan Messi. Busquets komt daar overigens echt voor geen meter in de buurt.

31 augustus 2013 om 12:19

Als jij zegt dat Busquets daar amper in de buurt komt kijk jij nooit maar Barcelona of het Spaanse Elftal, hij is zo ongelooflijk belangrijk in het spel van Barca en Spanje. Hij is de meest ongewaardeerde speler ter wereld en mensen moeten anders naar hem gaan kijken.

31 augustus 2013 om 12:24

Busquets heeft daarentegen wel de beste acteer talent.

31 augustus 2013 om 12:25

Busquets is intelligenter dan iniesta en xavi als je dat niet weet kijk je helaas geen genoeg barcelona , sorry

31 augustus 2013 om 12:27

smerige overtredingen maken terwijl de scheids niet kijkt en de tegenstanders kaarten aan naaien... dat is busquets. Uiteraard kan je dat intelligent noemen want barca wint hierdoor wel makkelijker zijn wedstrijden maar ik zie dat hetzelfde als een tien halen voor je proefwerk omdat je afkijkt.. heel intelligent dus!

31 augustus 2013 om 13:01

Besq. is een misselijke speler, de manier hoe hij zich gedraagt maakt hem voor mij erg irritant. Maaaaar hij is wel degelijk slim, slimste van Barca naar mijn mening. Hij heeft zo een goed positiespel, inzicht en speelt simpel.

31 augustus 2013 om 13:52

Zo heeft elke goede speler wel nare trekjes. Het is een genot om naar een speler als C. Ronaldo te kijken, tenzij hij als een klein kind in de snoep winkel boos op de grond loopt te slaan of te stamp voeten..

Of een Zlatan die geniale acties kan hebben, maar soms de benen van zijn tegenstander probeert te breken.

31 augustus 2013 om 14:58

Ja en balotelli is de slimste van allemaal

31 augustus 2013 om 15:09

@xavihern. Je hebt groot gelijk. Daarom vind ik het onbegrijpelijk dat sommige spelers (in dit geval Busq.) niet gewaardeerd worden als voetballer maar worden beoordeeld op hun persoonlijkheid. Het zijn nare trekjes van sergio, maar ik heb respect voor zijn winnaarsmentaliteit.

31 augustus 2013 om 17:59

Ik moet de barca supporters gelijk geven.. Busquets is mss een acteur 1ste klasse, maar ik denk ook dat hij slimmer is dan xavi iniesta of wie dan ook bij barca.. Het tiki taka begint bij hem, mensen die beweren dat hij weinig inbreng heeft weten er nix van..

On: guardiola wil mss lahm wat meer motiveren.. Niet dat hij ng meer nodig heeft. Maar ik geloof dat hij de waarheid spreekt als hij lahm de intelligenste vind.. En voor die da zeggen dan messi slimmer is.. Komaan, messi zijn spel is 80% gebaseerd op instinct.. Is een verschil met een speler dat constant met zijn hoofd omhoog speelt..

31 augustus 2013 om 12:07

Jawel intelligenter, want Lahm beheerst inzicht in alle facetten van het spelletje. Verdedigen, positie spel, 1 op 1 zowel aanvallend als verderdigend. Die vier die jij opnoemt, zouden samen het brein van Lahm kunnen zijn, alleen loopt het bij die vier iets soepeler bij de beentjes.

31 augustus 2013 om 12:07

Busquets had je niet moeten zeggen.

31 augustus 2013 om 12:09

Dat weet jij natuurlijk veel beter dan Guardiola, die jarenlang met die jongens heeft getraind. Ik kan me wel vinden in deze uitspraak van Guardiola. Lahm speelt echt zelden tot nooit een slechte wedstrijd, vervult binnen de lijnen een belangrijke rol als aanvoerder, en je hoort ook nooit iets niet-voetbal gerelateerds over hem in het nieuws. Kortom een voorbeeldprof binnen en buiten te lijnen. Maar omdat hij niet zo opvalt als rechtsback, krijgen die 4 jongens die jij noemt meer waardering, maar spelers als Lahm zijn minstens zo belangrijk voor een team.

31 augustus 2013 om 12:09

Jij hebt waarschijnlijk jaren met Lahm samengewerkt, dus dat mag jij best zeggen.

Guardiola heeft het over intelligentie, niet over voetbal intelligentie. Wat Frank de Boer heeft met Siem de Jong. Waarmee je buiten het veld om ook normaal mee kan communiceren.

31 augustus 2013 om 12:36

ik heb juist begrepen dat messi helemaal niet zo intelligent is

31 augustus 2013 om 13:04

Fanboy alert denkt het beter te weten dan de persoon die dagelijks met de genoemde spelers omgaat.

31 augustus 2013 om 13:12

Doet pijn dat Guardiola is een keer niks over Barca zegt?

Niet alles moet om die club uit Catalonië gaan...


On: Blijft een geweldige speler en speelt al aantal jaren constant op het hoogste niveau. Terwijl het eigenlijk niet eens zo hele grote vent is of iets, maar hij weer precies waar ie moet zijn

Dat zou voor mij de winnaar zijn geweest van die best player of Europe award, maar als verdediger is hij bij voorbaat al aardig kansloos.

31 augustus 2013 om 12:06

Inderdaad. Was ook mijn favoriet. Maar ja altijd maar naar aanvallers zien of aanvallend ingestelde spelers..

31 augustus 2013 om 12:09

@catalonia
Precies, deze gozer heeft wederom zo'n top seizoen gedraaid.
Lahm zie je bijna nooit fouten maken, en hoewel "geen fouten maken" verwacht moet kunnen worden van de beste spelers ter wereld voegt deze man aanvallend en verdedigend ook nog eens een hoop toe aan je spel..
Vond Ribery toch gister veel naast schieten voor de beste van Europa (alweer) zie dat bij Messi en Ronaldo toch niet zo vaak..

31 augustus 2013 om 12:09

@catalonia
Precies, deze gozer heeft wederom zo'n top seizoen gedraaid.
Lahm zie je bijna nooit fouten maken, en hoewel "geen fouten maken" verwacht moet kunnen worden van de beste spelers ter wereld voegt deze man aanvallend en verdedigend ook nog eens een hoop toe aan je spel..
Vond Ribery toch gister veel naast schieten voor de beste van Europa (alweer) zie dat bij Messi en Ronaldo toch niet zo vaak..

31 augustus 2013 om 12:23

gisteren liet hij zich wel kinderlijk eenvoudig dollen Door hazard met die goal. hij stapte zo dom in. neemt natuurlijk niet weg dat hij geweldig goed is

31 augustus 2013 om 13:43

Als er iemand is die veel naast schiet, dan is het wel CR7. bovendien is iets creëren veel intelligenter dan geen fouten maken.

1 september 2013 om 06:59

Boateng stapte nog slechter in trouwens. Maar dat gebeurd lahm niet vaak idd.

31 augustus 2013 om 12:12

Hij was inderdaad ook mijn favoriet maar hij was niet eens genomineerd. Waardeloze verkiezing is dat.

ik ben ook een groot fan van Lahm. Lijkt me een geweldige kerel en werkt altijd keihard. Prachtig hoe hij ook heel vaak zijn kopduels weet te winnen ondanks zijn lengte. Voor mij de beste rechtsback die er al jaren rondloopt.

31 augustus 2013 om 12:17

Inderdaad, wat een voorbeeld is het ook voor iedere voetballer. Een echte captain, barst van de kwaliteit en verzaakt nooit. Ik zou zijn nominatie als beste voetballer zeker ondersteunen, alleen de positie waar hij normaliter speelt is nou niet echt de favoriete positie van een populatiteitsprijs. Jammer want alleen zijn aanwezigheid maakt een team al twee keer zo goed, iets wat heel weinig voetballers hebben.

normale reactie, niets mis mee

eens kijken wie hier weer iets negatiefs in ziet.

31 augustus 2013 om 18:17

Ongeveer iedere 'objectieve' fan van Barcelona, uitzonderingen daargelaten(catalonia).

ON: mooi compliment, maar natuurlijk zijn dit soort uitspraken nooit gemaakt toen hij Lahm als speler zag, voordat hij hem onder zijn hoede had. En ik ben benieuwd of hij dit zegt over 10 jaar, als alles voorbij is en hij geen belang heeft bij het juiste antwoord.

31 augustus 2013 om 19:38

denk je?

ik denk namelijk niet negatief en denk dat hij het echt meent. Hij dat gewoon.

maar achter alles wat iemand normaal zegt schuilt natuurlijk iets.....

zo erg is het tegenwoordig, dingen worden niet meer al normaal gezien

hoe bedoel je trouwens iedere objectieve barca fan?

2 september 2013 om 10:50

Dat objectieve stond tussen aanhalingstekens omdat het sarcastisch was.

Ik vind het moeilijk te beoordelen hoe men dit kan opvatten, iedereen heeft daar zijn eigen manieren voor. De mijne is in ieder geval dat ik het opvallend vind dat hij er belangen bij heeft om dit te zeggen, dan neem ik het zelf altijd met een korreltje zout.

Zo erg is het natuurlijk niet overal, maar in de voetballerij helaas wel inderdaad.

Heb ik ook al gezegd. Hij is echt enorm intelligent. Zijn voorzetten zijn enorm precies en verdedigend staat hij positioneel bijna altijd perfect. 1 van mijn favoriete spelers en een echte topverdediger.

31 augustus 2013 om 18:50

Enkel moet Guardiola hem op de backpositie houden. Snap niet waarom hij met hem gisteren op het middenveld speelde.

What about Sergio Busquets?

Of hij de beste rechtsback is? Nee ik vind Daniel Alves zeker de beste op dit moment.

Maar ik kan wel begrijpen dat hij Lahm een intelligente speler vind. Hij is een echte aanvoerder met veel kennis en ervaring op het hoogste niveau. Echt een klasse speler om in je team te hebben. 29 jaar al. Pff.

31 augustus 2013 om 12:10

Lahm is beter dan Alves op dit moment, eerlijk is eerlijk.

31 augustus 2013 om 12:24

@catalonia

Pff, eindelijk echt respect voor jou, 1e Barça fan die het toegeeft, love you honey.

31 augustus 2013 om 12:54

Ik zeg als Barca fan dat Lahm al jaren de beste is.. Alves is misschien aanvallend beter maar Lahm heeft gewoon betere defensieve skills en is aanvallend ook een van de beste maar gewoon minder leuk voor het oog zeg maar. Verdedigen blijft natuurlijk de primaire taak van een verdediger dus ja...

Misschien is Ivanovic zelfs beter... by the way Dani Alves is bij het nationale team altijd een klasse minder vind ik.

31 augustus 2013 om 12:58

Alves is zowel aanvallend als verdedigend minder, verdedigend wereld hij echt helemaal zoek gelopen door Ribéry en menig andere buitenspelers vorig jaar hoor.

En aanvallend kan ook niemand aan lahm tippen, 20 assists vorig seizoen.

1 september 2013 om 14:14

Aanvallend vind ze een beetje anders zeg maar.. mede door de stijl van Barca meer combinerend maar als je niet naar de statistieken kijkt vind ik Alves beter. Stats zijn niet alles he... puur op skills zoals loopacties passing shot vind ik hem beter..

Edit: Piszczek is ook beter dan Alves Srna vind ik ook een top back maar die speelt niet bij een topclub en is al wat ouder.. anyways

31 augustus 2013 om 12:12

Alves. Die duiker die goed kan aanvallen maar niet kan verdedigen. Nee lahm is vele malen beter dan alves

31 augustus 2013 om 12:12

Duidelijk Barca fanboy.
Guardiola die jaar met Busquets heeft gewerkt gaat niet beter weten zeker...
En Alves beter als Lahm? Kijk je wel voetbal?

31 augustus 2013 om 12:21

Nee ik kijk geen voetbal.

31 augustus 2013 om 13:16

Als je geen voetbal kijkt wat doe je hier dan?

31 augustus 2013 om 14:08

Praten over voetbal misschien?

31 augustus 2013 om 12:25

Ik snap dat je Barcelonafan bent, maar Lahm is gewoon veel beter dan Alves en Guardiola zal wel weten waar hij het over heeft zeker? Busquets is ook een intelligente speler en volgens Guardiola vroeger ook de meest intelligente, maar blijkbaar is Lahm toch nog net iets slimmer.

31 augustus 2013 om 14:48

Of zal het mischien liggen aan het feit dat hij een van zijn eige spelers wilt moemen?

31 augustus 2013 om 12:54

hahaha, het balverlies wat Alves in z'n uppie lijdt is iets wat de hele barca selectie bij elkaar nog niet presteert

Dus als je zo vriendelijk zou willen zijn om dat Barca-bord voor je hasses weg te willen halen dan zie je tenminste nog wat van de wedstrijd

31 augustus 2013 om 13:05

Haha doe eens normaal van fanboy. Lahm is de beste rechtsback op dit moment, Dani Alves is lang niet even goed.

31 augustus 2013 om 13:15

Wij van WC eens adviseren WC eend....

En dit gaan niet over de beste rechtsback maar over meest intelligente speler.

En dat is Dani Alves (met alle respect) zeker niet

31 augustus 2013 om 19:00

Ik vind Lahm echt op eenzame hoogte staan qua backs. Alves kan heel hard naar voren rennen en doet leuk mee als Varca clubs als Zaragoza van het veld blaast, maar Lahm vind ik persoonlijk veel beter. Itt bij de meeste backs zit er bij Lahm altijd een idee achter. Het is nooit als kip zonder kop. Daarnaast ook een zeer sportieve, nette speler.

Volgens mij zei hij een paar weken geleden hetzelfde over Schweinsteiger

Fijn om te zien dat Lahm eens de credits krijgt die hij verdient. Geweldige back, ik begrijp ook niet hoe mensen een speler als Alves zoveel hoger inschatten dan Lahm. Kan zowel op links als rechts uit de voeten, heeft een uitstekende traptechniek, is pijlsnel en zijn tackle is ongekend. By far de meest onderschatte speler van dit Bayern

31 augustus 2013 om 12:13

Alves komt echt niet in de buurt van Lahm. Wat de rechtsback betreft is Lahm voor mij op een eenzame hoogte, net als Messi en Ronaldo dat zijn voor de aanvallend ingestelde spelers.

Ik zou hem zelfs de beste van de wereld kunnen noemen en een kandidaat voor de Gouden Bal, maar ik denk dat bijna niemand het met mij eens zou zijn aangezien Lahm een verdediger is, ook al beheerst hij het aanvallend gedeelte van zijn taak meer dan uitstekend.

Hij presteert eigenlijk al jarenlang constant. Hij is de meest constante speler die ik ken.

31 augustus 2013 om 12:31

Ja dat soort dingen zijn altijd lastig. Enerzijds is Lahm veruit de beste op zijn positie inderdaad en vult hij zijn rol echt perfect in, net als Messi zijn rol als aanvaller nagenoeg perfect invult. In die zin zou je hem een kandidaat voor de Gouden Bal kunnen maken. Het probleem is dat hij een back is en blijft - ook al gebruikt Guardiola hem gek genoeg ook veel als AM - en backs nou eenmaal weinig wedstrijden voor je winnen. Dus hoe goed Lahm het ook doet, ik denk niet dat het ooit helemaal rechtvaardig is de Gouden Bal te geven aan een dienende speler.

Maar inderdaad, dat was ik nog vergeten te noemen, zijn consistency is fenomenaal inderdaad. Naast een goede voetballer is hij ook nog heel betrouwbaar. Een perfect captain en uithangboord voor Bayern

31 augustus 2013 om 12:56

Lahm had afgelopen seizoen 20 assists als rechtsback, daar mogen menige beste buitenspelers en nummer 10's jaloers op zijn, gewoon fenomenaal, en zowel de beste links als rechtsback ter wereld

31 augustus 2013 om 12:37

150? Je weet dat Einstein een IQ had van 165? 150 zou betekenen dat Lampard buitengewoon begaafd is. Ik zeg niet dat dat niet zo is, maar 150 is wel heel extreem. Hoe kom je aan die info?

31 augustus 2013 om 12:48

Het klopt wel, ik heb het meermaals gelezen (google maar op Lampard iq en zoek naar bronnen die betrouwbaar ogen, ik heb het oa meermaals op Eurosport gezien en in een VI artikel gelezen, maar er zijn natuurlijk nog betrouwbaardere bronnen te vinden).

In elk geval, dat iq van Einstein moet je wel aanpassen naar de huidige standaard. Door digitalisering en de grotere informatievoorziening die alle kinderen nu krijgen, hebben we tegenwoordig gemiddeld tien iq punten meer dan honderd jaar geleden dus een zuivere vergelijking gaat sowieso niet helemaal op. Omgerekend naar de huidige schaal heeft Leonardo da Vinci een iq van ongeveer 200/220 gehad en dat is de norm voor moderne intelligentie. Momenteel woont er ook een ingenieur in Zuid-Korea (kim Ung-yong) wiens iq 210 is, waarmee zijn iq veel hoger ligt dan dat van Einstein.

Maar iq vertelt je heel weinig. Het geeft alleen aan in hoeverre jij in staat bent patronen te herkennen en verbanden te leggen. Maar dat je een hoger iq hebt vertelt je natuurlijk niet meteen dat je slimmer bent en de kans dat Kim Ung-Yong intelligenter is dan Einstein of in ieder geval meer gaat bereiken dan Einstein is nihil. Veel belangrijker is hoe je intelligentie verdeeld zit en in hoeverre jij nieuwsgierig bent en bereid bent er het maximale uit te halen.

31 augustus 2013 om 12:52

En het verschil tussen 150 en 165 is trouwens ook enorm. Een iq-score is niets anders dan een normaalverdeling rondom een norm, waarbij 130 de 95% bovengrens is. Iedereen die daarboven zit is een abnormaliteit en daarmee wordt een iq-score meteen onbetrouwbaar.

En zoals ik al zei, iq zegt sowieso weinig. mijn iq is ooit gemeten op 152 maar ik maak me geen enkele illusies dat ik in de buurt kom van de intelligentie van een Einstein

31 augustus 2013 om 12:52

Oke, interessant om te lezen, wist ik niet. Ik ben het overigens volledig met je eens dat IQ opzichzelf een weinig interessant begrip is. Je ziet mensen met een sky-high IQ keihard falen in het leven en genoeg mensen met geen buitengewoon IQ keihard slagen (al is een bepaald niveau van intelligentie toch wel nodig wil je het maken). Maar motivatie en karakter zijn minstens zo belangrijk als je IQ.

31 augustus 2013 om 14:26

Om Jordinho zijn punt nog wat kracht bij te zetten; Je moet het raadsel van Einstein is opzoeken. In zijn tijd zei Einstein dat enkel de slimsten der aarde deze uit konden vogelen, tegenwoordig doet de gemiddelde mens er niet langer over dan 30/40 minuten.

Moet je maar is zoeken op Einstein raadsel. Heb je even wat te doen!

31 augustus 2013 om 19:53

@ Jordinhoo

Dat is niet helemaal waar.

Volgens het Flynn-effect stijgt het IQ zo'n 3 a 5 punten per decennium, waarop de test weer moet worden aangepast omdat het gemiddelde altijd een score van 100 is.

Einstein had in deze moderne tijd waarschijnlijk ook een score behaald dat ongeveer vier standaarddeviaties van het gemiddelde af ligt, hetzelfde geld voor Leonardo da Vinci.

Het intelligentie quotiënt is dan ook niets meer dan een diagnostisch middel en je moet dan ook geen waarde hechten aan het absolute getal. Standaarddeviaties zijn veel interessanter.

Als iemand bijvoorbeeld een IQ heeft dat twee standaarddeviaties boven het gemiddelde ligt (130), dan is de kans dat diegene het syndroom van down heeft bijna 0, omdat dit syndroom vrijwel alleen bij mensen voorkomt met een IQ onder de 70 (twee standaarddeviaties onder het gemiddelde). Op die manier is het een diagnostisch middel en niet veel meer dan dat.

Lekkere uitspraak van pep zeg, echt niet verwacht hoe hij Lahm intelligenter vind dan Messi, verder hebben: Xavi, Busquets en Iniesta ook meer inzicht in het spel dan Lahm. Hiermee doe ik natuurlijk niets af van Lahm want hij is gewoon de beste rechtsback die er rondloopt.

Lahm is eigenlijk de ultieme rechtsback. Hij voldoet aan het ideale profiel voor een speler op zijn positie. Zijn voorzetten zijn echt fenomenaal.

Xavi en pirlo lijken me qua voetbal intelligentie er zwaar uitsteken tegenwoordig. Met de laatste heeft hij niet samengewerkt.

Ozil zal over een aantal jaren de meest intelligente voetballer zijn.

31 augustus 2013 om 12:26

Ik vind het erg moeilijk om dat te zeggen, Ozil is zeker een intelligente voetballer, maar er zijn mogelijk nog zoveel andere spelers die dat niveau in de loop der jaren kunnen bereiken en zelfs overstijgen.

Verder vind ik intelligentie als concept te breed, ik neem aan dat het in termen van voetbalintelligentie wordt bedoeld, in dat licht kunnen spelers als Isco, Maher, Insigne, Wilshere zeker in aanmerking komen voor de toekomst.

Kaka is was trouwens in zijn milan tijd ook van een voetbalintelligentie-niveau waar je u tegen zei.

Het is ook een geweldige speler.
Ik zie de Barca fans al van: "en Messi en Sergio dan"?
Pep zegt dit natuurlijk niet zomaar.

Dit is de mening van Pep en laten we die respecteren

31 augustus 2013 om 12:24

ik ben barca fan maar weet zelf natuurlijk niets over he verschil tussen intelligentie van lahm en messi...

dus kan ik niets zeggen

31 augustus 2013 om 12:42

@ Freddy4

Misschien alleen van de wedstrijden, dan nog zien wij te weinig om daar een goed oordeel over te kunnen geven. Vaak zie je meer op trainingen dan in de wedstrijd.
Volgens Pep is dat momenteel Lahm. Prima toch

Word ik moe van deze man.. eerst was robben een cadeautje daarna waren ribery en schweinsteiger geweldig en nu is lahm de intelligentste waarmee guardioala heeft gewerkt. Wie is er volgende week aan de beurt, muller?

Wat Zanetti op links is, is Lahm op rechts voor mij

31 augustus 2013 om 12:46

@
Gsumutgs

Oude garde mag?
Lastig....maldini (links) en Cafu (rechts)
of Lahm (links) en Cafu (rechts)

Lahm is zonder enige twijfel de beste RB ter wereld.
Hij kan alles wat een RB moet kunnen.
Wat ik heerlijk aan hem vind is zijn bescheidenheid en zeker geen "inbeeld springer"
Goddank is de tijd voorbij dat ge als een wereldvoetballer wilde overkomen abnormale gedragingen en wereldschokkende woorden moest uitkramen.

Ben totaal niet overtuigd van dit Bayern München, als zij de favoriet voor de Champions League zijn, acht ik Chelsea net zo'n grote kans op de beker met de grote oren. Ze hadden heel veel moeite met Chelsea en andersom ook. Philip Lahm daarentegen is al een held voor die Duitsers sinds ik me kan herinneren. Hij en Ashley Cole speelde een puike pot gisteravond. En dit zegt wat over een trainer die spelers als Iniesta en Xavi onder zijn hoede heeft gehad.

Ook een echte gentleman Philip Lahm die gelijk zijn medeleven toonde aan Lukaku gisteren.

31 augustus 2013 om 13:27

ik ben met je eens. Ik heb alle wedstrijden van Bayern gezien, en ik ben niet onder de indruk. Deze wedstrijd was weliswaar de beste wedstrijd van Bayern onder Pep.
Beiden coaches hebben nog werk te verrichten. Ik ga niet voor Bayern praten maar ik weet zeker dat Cfc beter zal gaan spelen met Willian en Mata erbij en natuurlijk ook een degelijke spits..

Gister was er een poll: wie is de betere coach, Mourinho of Guardiola? Mourinho won de strijd en na de wedstrijd van gister is Guardiola weer de betere ahhahahahhaha. Voetbal toch..

31 augustus 2013 om 13:29

Blink,

Bayern hanteert het Pep-systeem en ze moeten daar nog aan wennen. Laten we over een paar maanden gaan praten.

31 augustus 2013 om 13:27

Als je de wedstrijd goed bekeken hebt, dus ook een beetje hebt kunnen analyseren dan weet je dat Chelsea 2 bussen voor het doel heeft geparkeerd. En er is geen ploeg die beter kan verdedigen dan Chelsea. Zo hebben ze namelijk ook de CL gewonnen.

Laten we niet kijken naar wat VZ als extra info heeft gezet maar naar wat Guardiola heeft gezegd:

“lahm is voor mij de intelligentste speller die ik in mijn carrière getraind heb. Ik ben blij om hier te zijn en dat ik hem mag trainen. Mijn team heeft veel geweldige spelers, maar Lahm zit op een ander niveau”,

De intelligentste speler in zijn carriere. (intelligent als in communiceren of voetballen?)
Zijn team, dus hij heeft het hier alleen over Bayern, heeft veel geweldige spelers, maar Lahm zit daar helemaal bovenop. Lahm is dus de beste van Bayern. Dat is toch wel heel wat anders dan een vergelijking maken met spelers van andere teams zoals Barcelona.

31 augustus 2013 om 14:29

Qua intelligentie de beste van iedereen die hij ooit getrained heeft. Voetbal intelligentie zal het wel over gaan, anders heeft het geen nut om daar uitspraken over te doen.

Ik ben ook groot fan van Lahm. Ik werd op dit forum overigens nog beschimpt toen ik Lahm beter vond dan Ferdinand, maar dat terzijde.

Opvallend vond ik de originele spelhervattingen bij Bayern. Eindelijk iemand die daar op traint.

31 augustus 2013 om 18:40

Ferdinand is geen RB. Misschien komt het daar door.

Eng ventje die Guardiola. Een ontzettende onbetrouwbare slijmbal. Hij raakt die spelers ook te veel aan. Al dat knuffelen en kussen daar en die uitspraken steeds. Lachwekkend.

Wat een zooitje ongeregeld is dat Bayern onder Guardiola zeg... Ik heb ze echt jaren niet zo slecht zien spelen als gisteren.

In plaats dat Guardiola gewoon meeveert en voortborduurt op t succesvan Bayern wilt ie zogenaamd zn stempel op t team drukken waardoor alles misgaat.

Guardiola is de Gerard Kemkers van Bayern Munchen.

Lahm is op dit moment wel een van de meest complete voetballers die er zijn. Je kan hem zelfs op 10 zetten en hij zou het nog goed doen. Iniesta en Xavi, die sommigen hier intelligenter vinden, lezen het spel echt niet zo als Lahm hoor. Lahm is een soort Zanetti, die wordt alleen maar beter.

Lahm is ongetwijfeld de beste RB op dit moment. Hij had vorig jaar 20(!!) assists, wat fenomenaal is voor een RB. Verdedigend laat hij er ook niemand langs. Maar of hij de meeste intelligente speler is waar Guardiola ooit mee heeft gewerkt trek ik in twijfel.

Deze opmerking van Guardiola vinden al die Barca fanboys niet leuk haha. Lahm is gewoon een hele complete speler die Bayern verdedigend bij de hand neemt, al heel wat jaren lang.

31 augustus 2013 om 19:41

waarom?

ik ben Barcelona fan, maar hij heeft het volste recht om te zeggen wat hij vindt toch?

dus waarom zou ik deze opmerking niet leuk vinden? als hij dat vindt, mag hij dat vinden toch?

31 augustus 2013 om 19:49

Je hebt helemaal gelijk! Iedereen mag vinden wat ie wil.
Natuurlijk chargeer ik, maar mijn opmerking sloeg meer op de reactie hierboven die ik zo heb gelezen.

31 augustus 2013 om 20:44

aha, oke.

dacht ook al. dan is mij kritiek op jou ook ongpast

Nou dan vind ik Thiago Silva veel intelligenter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren