Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Maak Van Gaal bondscoach en die Duitsers zijn favoriet om de finale te halen’

Dinsdag, 12 september 2023 om 20:06Jordi Tomasowa • Laatste update: 20:27

Als het aan Süleyman Öztürk ligt, kiest de nationale bond van Duitsland voor Louis van Gaal als nieuwe bondscoach. Hansi Flick werd afgelopen zondag wegens dramatische resultaten ontslagen. Öztürk ziet in Van Gaal een geschikte opvolger. De journalist van Voetbal International gelooft dat die Mannschaft bij een aanstelling van Van Gaal direct een van de favorieten voor het EK is.

Duitsland blameerde zich zaterdag voor de zoveelste keer op rij, door met 1-4 te verliezen van Japan. Hierdoor is Duitsland al vijf duels op rij zonder winst. Het land hoeft zich vanwege de gastrol niet te plaatsen voor het EK, maar de Duitse pers vreest juist een vroege uitschakeling óp het toernooi. In de ochtendbladen werd Flick zondag afgemaakt, waarna zijn ontslag een feit werd.

In de ogen van Öztürk riep Flick met zijn keuzes in de opstelling van Duitsland de problemen op zich af. De journalist denkt echter dat Van Gaal dat snel zal herstellen, indien de Duitse voetbalbond besluit de 72-jarige oefenmeester aan te stellen. “Zet Louis van Gaal daar neer, met zijn logica en regels. Van die moet op links en die op rechts en die moet niet op links en die moet niet op rechts”, zegt de journalist van Voetbal International.

“Met zijn structuur en duidelijkheid en die Duitsers zijn favoriet om de finale te halen op het EK”, stelt Özturk. “Op dit moment is er maar één favoriet voor het EK: Frankrijk. Zoals het nu is, hoef je het EK niet te spelen. De rest doet maar wat, ook Oranje doet maar wat. Bijna alle bondscoaches doen maar wat, behalve die van Spanje, die had een vrije logische opstelling.”

Van Gaal vertrok eind vorig jaar als bondscoach van Oranje.

Philippe Lahm
Oud-wereldkampioen Philipp Lahm pleit in de Duitse krant BILD eveneens voor Van Gaal als nieuwe bondscoach van Duitsland. De 39-jarige Lahm, die in 2017 zijn profcarrière beëindigde, kent Van Gaal uit zijn tijd bij Bayern München. Het tweetal werkte daar tussen 2009 en 2011 samen.

Ook door Lahm wordt Van Gaal geroemd om zijn discipline, orde en de structuur waarmee hij zijn teams laat spelen. “En dat brengt hij heel helder over. Bij Bayern was hij de juiste man die met zijn spelopvatting op het juiste moment de club vormgaf", aldus Lahm. “Hij is een sterke persoonlijkheid met veel ervaring, die hij als club- en bondscoach heeft opgedaan in het internationale topvoetbal.”

Volgens The Telegraph is Van Gaal echter niet bij de Duitse voetbalbond in beeld om Flick op te volgen. De DFB ziet in Julian Nagelsmann de ideale opvolger van de ontslagen Flick, zo melden ook verschillende Duitse media. Nagelsmann werd vanwege ‘teleurstellende resultaten’ in maart ontslagen bij Bayern München, maar staat nog altijd onder contract bij de Duitse club. Sky Sport weet dat Bayern bereid is om Nagelsmann gratis van de hand te doen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door denn01)

Ongetwijfeld, Duitsland heeft veel talent en potentie en dan is Louitje de ideale man om er een geoliede machine van te maken!

12 september 2023 om 20:21

Louis is de ideale man om een team met afgrijselijk voetbal een kleurloos toernooi te laten spelen zonder enkele prijs. Na 2014 is het snel bergafwaarts gegaan met Louis. Die stelt liever nog 11 houthakkers op die hard en lang kunnen rennen, dan ook maar enige vorm van voetbal. Is teveel gaan geloven in het programmeren van spelers en alles op basis van data en nog meer 'moderne' technieken. Echt niet meer aan beginnen als ik Duitsland was.

12 september 2023 om 20:28

Louis speelt resultaatvoetbal. Die weet zelf ook wel dat Oranje het met de selectie van 2022 (en tot in mindere mate 2014) het gewoon af gaat leggen als ze beginnen met voetballen tegen toplanden. Hij heeft er echter wel een machine van gemaakt waarmee hij het landen extreem moeilijk kon maken. En dat is ook gewoon het beste wat je uit het Nederlands elftal kan gaan halen op het moment. Met het team van Frankrijk had hij heel anders gespeeld.

12 september 2023 om 20:40

Louis wil maximaal 3 a 4 creatieve spelers in het veld hebben, waarvan de 2 wingbacks er 1 zijn. Dus ook met een selectie van Frankrijk gaat die afbraakvoetbal spelen. Echt geen coach meer die de sport ten goede komt.

12 september 2023 om 20:54

'louis wil maximaal 3 a 4 creatieve spelers in het veld hebben, waarvan de 2 wingbacks er 1 zijn. Dus ook met een selectie van Frankrijk gaat die afbraakvoetbal spelen. Echt geen coach meer die de sport ten goede komt.'

Inderdaad. Precies wat Van Gaal deed in deperiode 1992 tot 1996 waarin hij met een zeer jong team ultra verdedigend 2 keer de finale van de champions league haalde.

12 september 2023 om 21:09

Almachtig. Volgens mij leven wij nu in het jaar 2023 en niet in dat van 1992 tot 1996? Wat ik zeg heeft hij allemaal zelf aangeven, dus je slaat de plank aardig mis al zeg ik het zelf...

13 september 2023 om 01:59

@ducktaildo, mij is dat nooit opgevallen hoor. Dat hij graag spelers heeft die hard kunnen rennen. Berghuis op de vleugel ipv middenveld. Janssen die vanuit Mexico werd geplukt. Klaassen en Blind die eeuwig opgesteld werden. Traag, trager, traagst

13 september 2023 om 06:34

@Ducktaildo: Frankrijk speelt zonder Louis ook al afbraakvoetbal

Om favoriet te zijn hebben ze eerst een betere selectie nodig. Hun middenveld is absolute wereldklasse op papier, met Kimmich, Gundogan, Musiala, Muller, Wirtz, Goretzka, Brandt en nog een aantal spelers die ik persoonlijk graag bij Oranje zou hebben. Ter Stegen is een wereldkeeper, maar de verdediging en aanval zijn gewoon zwak in vergelijking met andere toplanden. Er zijn geen backs van hoog niveau, de spits is een enorme probleempositie en van de buitenspelers ben ik ook absoluut niet onder de indruk. Met Schlotterbeck een prima CV voor de toekomst maar Süle en Rüdiger hebben afgelopen paar potten ook maar weer eens bewezen dat het maar matige spelers zijn.

12 september 2023 om 20:23

Verdedigen is toch met name discipline en natuurlijk kracht en snelheid. Als er geen spirit, pit en geloof in een elftal zit ziet het er al gauw belabberd uit. Duitsland heeft in alle linies bovengemiddelde spelers.

12 september 2023 om 20:37

Als ik zo naar het Duitse nationale elftal kijk zie ik weinig spelers die basis zouden spelen bij een Frankrijk bijvoorbeeld. Je kan een argument maken voor Kimmich, Musiala en Ter Stegen maar de rest komt absoluut niet in.

12 september 2023 om 20:41

Dan gaat Louis gewoon lekker 1-3-5-2 spelen, zoals hij dat zou zeggen. Hij gooit de boel op slot, en gokt erop dat de grote jongens het verschil zullen maken.

12 september 2023 om 20:58

Alleen heeft hij geen Robben die hem bij die simpele, afschuwelijke tactiek kan redden.

12 september 2023 om 21:17

Het wordt straks gewoon weer Neuer. Gundogan geen basis bij Frankrijk? Sane vind ik ook niet minder dan Coman.

Zul je zien dat het hem met Duitsland wel lukt. Ach ja, het is hem van harte gegund nog een mooi eindtoernooi.

En geef Louie een lager land bijvoorbeeld een Oostenrijk en kijk dan of het hem lukt... bij het Nederlands elftal ook niks bereikt in verschillende periodes...

12 september 2023 om 20:30

3e op WK 2014 met een selectie waar iedereen op voorhand al negatief over was

12 september 2023 om 22:36

Nipt verliezen van de wereldkampioen met een zwakke selectie afgelopen WK vind ik een behoorlijke prestatie. Ik zie het Koeman niet doen.

Ach alsjeblieft, op basis waarvan doet Louisje het zo goed? Laatste 2x bondscoach en heb nog nooit zo lelijk voetbal gezien.
In Brazilië mogen we op onze knieën dat Arjen Robben de beste speler van de wereld was en in bloedvorm, maar dit had weinig te maken met het foei lelijke tactiek die vGaal voor ogen had. Afgelopen WK is om je dood te schamen natuurlijk. Spelers zijn nog steeds de weg kwijt door zijn rariteiten.
Zelfs bij Man-united heeft hij niets bereikt op een troostprijsje na in 3 seizoenen.
Deze man wordt gehyped omdat hij 35 jaar geleden mooi voetbal liet zien, eerlijk is eerlijk, daarna heeft hij nog maar weinig bereikt. Oh ja met AZ heeft hij een goede prestatie neergezet, maar dat was ook zijn laatste kunstje.

12 september 2023 om 21:12

Bro waarom heb jij zoveel geld over om azijn te kopen man. Louis van Gaal is enige coach die in korte tijd ons wel naar het WK heeft weten te loodsen. Laatste WK dateert uit 2010. Dat is 14 jaar geleden. Bovendien de enige goede WK was 2014 en dat is alweer 9 jaar geleden. Ja hoe pijnlijk is dat. En dan doe je net alsof Nederland genoeg coaches heeft die het even opknappen.

12 september 2023 om 21:27

Nee joh, geen azijn. Zijn gewoon de feiten.
In 2014 speelde we ook afbraakvoetbal, note bene met vPersie, Robben en Sneijder en Kuijt.
Ben tijdens het WK 22 gewoon wat anders gaan doen, zo erg anti voetbal werd er gespeeld door Oranje.
Frank de Boer was een grote fout, maar van Gaal heeft een nieuwe kijk op voetbal gekregen en die is niet goed voor je flatscreen. Je hoeft niet de grootste coach te hebben voor oranje, maar een die met plezier aanvallend voetbal wil spelen.

12 september 2023 om 21:46

Ik zeg 2002. Check de selectie en de uitkomst

12 september 2023 om 22:14

Met Dickie. Mooie wedstrijden, niet gekregen wat we wilden

12 september 2023 om 21:58

Kijk eens naar het winstpercentage van louis bij nederland, hij wint meer dan 70% van zijn wedstrijden (!), en is daarmee resultaat gezien onze beste bondscoach ooit. Een trainer moet toch gewoon wedstrijden winnen ofniet?

12 september 2023 om 22:10

Hartstikke leuk al die winst partijen, maar als ik mijn tv er niet voor aan wil zetten heb je er niets aan natuurlijk

12 september 2023 om 22:29

@Klapstoel: als je je hele identiteit overboord gooit (creativiteit, aanvallend, druk zetten) dan moet je het wk ook winnen. Wat mij betreft had hij zich niet in hoeven te graven tegen qatar, senegal, ecuador en de vs. Deed het ook tegen argentinie en kwam gewoon 0-2 achter. Wat heeft het opgeleverd? Met neutraal of aanvallend voetbal had hij ook wel de kwartfinale bereikt

12 september 2023 om 22:37

Misschien omdat Van Gaal op 2 WK’s 0 wedstrijden in reguliere speeltijd heeft verloren. Het enige wat je hem kan aanrekenen is om een verdediger in een penaltyserie te laten starten. Bij Bayern heeft hij het ook prima gedaan.

13 september 2023 om 18:37

Het WK in Brazilie waren Arjen Robben en Tim Krul de spelers die LvG verder hielpen. In Qatar faalde de tactiek van LvG hopeloos. Dankzij die rare actie van Weghorst was er nog wat te genieten. Het spel van NL zag er niet uit. Naar mijn mening heeft LvG nooit wat bereikt met Oranje.

13 september 2023 om 20:49

Wie was dan degene die Tim Krul erin had gezet om ervoor te zorgen dat ze verder kwamen?
Of wie zette Weghorst erin om te zorgen dat er een verlenging werd afgedwongen? Je kan natuurlijk ook alles negatief bekijken.

15 september 2023 om 22:07

LvG moest wel die ingrepen doen, anders lagen ze er meteen uit. Echt geen huzarenstukje of zo.

Lekker met pension gaan ome Louis. Het is mooi geweest!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 16
163 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. FüllkrugAanvaller32
S. GnabryAanvaller31
T. MüllerAanvaller30
L. SanéAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Duitsland.

Nederland
413 fans
Coach, 72 jaar
SeizoenClub
2021-2022 Nederland
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

Louis van Gaal kan PSV-talenten niet inspireren tot grootse daden in Sevilla

PSV Onder 19 is woensdagmiddag tegen een nederlaag aangelopen in de UEFA Youth League. Onder toeziend oog van voormalig bondscoach Louis van Gaal werd met minieme cijfers verloren van de leeftijdsgenoten...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren