Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gerbrands tot actie gemaand: ‘PSV moet ingrijpen, het is een speeltuin’

Laatste update:

Willy van de Kerkhof kijkt met stijgende verbazing naar het wisselbeleid bij PSV. Trainer Roger Schmidt koos er afgelopen zaterdag tegen ADO Den Haag (2-2) voor om Denzel Dumfries en Mohamed Ihattaren op de bank te posteren, tot ongenoegen van de oud-speler van de Eindhovense club. "De wisselingen zijn absurd aan het worden", zo klinkt het twee dagen na het pijnlijke puntenverlies van PSV in het Cars Jeans Stadion.

Volgens Willy van de Kerkhof is het onmogelijk om bij een topclub alle spelers tevreden te houden en hij pleit er dan ook voor dat Schmidt kiest voor acht of negen basisspelers die altijd spelen. "Nu begin ik me toch zorgen te maken", verzucht de analist maandagochtend in gesprek met Omroep Brabant. Broer René van de Kerkhof is het roerend eens met de kritiek op Schmidt. "Hij moet er geen speeltuin van maken." Als voorbeeld wordt door hem verwezen naar Ihattaren, die vorige week in het bekerduel met Ajax (2-1 nederlaag) 'nog één van de uitblinkers' was.

Hugo Borst: ‘Het is echt belachelijk wat Roger Schmidt deed tegen ADO’

De columnist snapt niets van de keuzes van Roger Schmidt op het middenveld van PSV.Lees artikel

"Maar hij begint tegen ADO weer gewoon op de bank. Onbegrijpelijk", deelt René van de Kerkhof een onvoldoende uit aan Schmidt. Willy van de Kerkhof vindt dat het tijd wordt dat algemeen directeur Toon Gerbrands zich meer gaat bemoeien met de werkzaamheden van Schmidt. "Gerbrands moet geen opstelling bepalen", zo benadrukt hij, al moet de bestuurder 'wel om duidelijkheid vragen'. "PSV moet ingrijpen. De beste spelers moeten spelen. Het is, zoals René zegt, een speeltuin aan het worden. Als je goed speelt, weet je nog niet of je de volgende wedstrijd speelt. En dat is niet goed voor het zelfvertrouwen van spelers", waarschuwt René van de Kerkhof voor verdeeldheid in de kleedkamer.

De gebroeders Van de Kerkhof vinden tevens dat Schmidt zich niet meer moet uitlaten over de arbitrage in Nederland. De PSV-coach vindt onder meer dat de VAR moet worden afgeschaft in Nederland. "Hij moet met zijn elftal bezig zijn, niet met de scheidsrechters. Als je bovenaan staat, heb je wat te vertellen. Maar zolang je tweede staat, moet je je mond houden", verwijst René van de Kerkhof naar de plek op de ranglijst van PSV, met een achterstand van zes punten op koploper Ajax. De lijstaanvoerder uit Amsterdam heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.

Vind jij ook dat de PSV-leiding moet ingrijpen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Laat de coach zn werk doen. Daarvoor is hij ook gehaald.
De enige die PSV echt mist is Gotze. Of Mo nou wel of niet begint zal echt niet zoveel uitmaken.
Gotze daarentegen man wat was hij goed. Zijn slimme spel op het middenveld. De betere versie van Blind. Zodra die terug is dan valt het niet eens op hoe beperkt Rosario wel niet is.

15 februari 2021 om 11:03

Het enige wat je Schmidt tegen ADO kan aan rekenen is het elke keer laten staan van Rosario. Toch deed van Bommel en Faber het ook dus alle 3 de coaches moeten toch echt iets zien in die jongen wat de rest van voetbal Nederland niet ziet. Verder heb je gelijk dat Götze wordt gemist, die jongen is constant aanspeelbaar en speelt altijd onder druk uit. Maar ook Gakpo wordt gemist, tegen ADO had die er gewoon 2 in geschoten.

15 februari 2021 om 11:18

Doet me denken aan Veltman. Velen vonden het niks, maar speelde bij iedere coach altijd in de basis en zelfs Oranje. Waarschijnlijk kunnen ze lekker koken.

Klopt ook Gakpo zijn rendement wordt gemist. Hem was ik ff vergeten. In tegenstelling tot malen benut hij wel vaak zijn kansen.

15 februari 2021 om 11:19

Ik vind de wissel die hij op het laatste doet, Gutierez brengen voor Zahavi ook niet slim. Niks tegen de spelers, maar daar geef je onbedoeld toch een teken mee af van we gaan extra controlerend spelen om te overleven, daardoor ga je vaak altijd achteruit lopen.
Ik wil hiermee niet zeggen dat dit de reden is voor het puntverlies. Maar volgens mij heet PSV sinds minuut 85 aanvallend niet veel meer laten zien voor zover ik me kan herinneren..
Ook wil ik niet zeggen dat de punten verspeeld zijn door Schmidt, ik bedoel zoveel kansen missen zo'n wedstrijd heb je soms.. ik kan me nog een ajax sparta herinneren die eindigde in 0-0 (gespeeld op 23-08-2009 41 schoten 22 op goal voor ajax).

15 februari 2021 om 11:48

Nou als je Schuurs dit seizoen hebt zien spelen, dan is het opeens heel begrijpelijk dat Veltman speelde.

15 februari 2021 om 11:53

PSV speelt niet gelijk tegen Ado door Schmidt. Maar we mogen wel concluderem dat hij het matig doet toch? Ja we missen wat spelers, maar om nou zo koppig te zijn met je opstellingen en wissels? Rosario en Sangaré samen centraal werkt niet tegen mindere ploegen. Die moeten dan het spel creëren en dat kunnen ze beide niet. Het vast houden aan de 442 of 4222 is ook gwn onlogisch met de huidige selectie. Ja we missen een aantal spelers en Zahavi en Malen hadden vaker moeten scoren. Maar het beleid van Schmidt gaat me wel irriteren, want zo goed gaat het toch gwn niet?

15 februari 2021 om 11:59

Dat ben ik niet met je eens. De verdediging van PSV klotp gewoon niet. Twee goals tegen. Inmiddels al 24 tegengoals in 22 wedstrijden. Ajax zit op 15 tegengoals. Iets klopt er niet aan het systeem als je er zoveel tegen krijgt als PSV zijnde. Vergelijk het eens met het laatste volle seizoen van van Bommel twee jaar geleden, toen kreeg PSV er 26 tegen in een heel seizoen.

15 februari 2021 om 12:13

Ik durf zelfs te zeggen dat Madueke gemist wordt. Brengt veel, maar dan ook veel meer dan Mauro en Thomas en heeft een extreem goed rendement voor iemand die de helft van de tijd invalt.

15 februari 2021 om 14:28

Madueke en in grotere mate gakpo worden node gemist. Götze ook maar dat is geen constante factor, althans bij aanvang van dit seizoen. Met gakpo en madueke is de aanval sterker en stabieler.

15 februari 2021 om 11:12

Lee, laten we eerlijk zijn: als er bij Ajax zo gewerkt zou worden dan was de wereld te klein. Het is natuurlijk best ironisch dat de voorste linie van PSV zo werd geprezen. Nu missen ze er twee en het is crisis in Eindhoven. Vind ik overigens niet erg hoor, laat het nog maar even zo duren.

15 februari 2021 om 11:21

'' als er bij Ajax zo gewerkt zou worden dan was de wereld te klein.'' Het is nu bij/rondom PSV anders ook niet bepaald rustig..

15 februari 2021 om 11:23

Maar dat was toch ook het geval bij Ajax in december? AZ zal nog boven Ajax eindigen bla bla. Men heeft altijd een fase waarin een topclub wordt bekritiseerd. Nu is het PSV z'n tijd.
PSV vond ik dit weekend het best spelen van alle ED clubs. Yes zelfs beter dan Feyenoord aanvallend deze speelronde. Alleen als je zo omgaat met je kansen dan vraag je erom.
2 kansen weggegeven en beiden vliegen erin. Zelf 30 creëren en maar 2 x scoren is te min.

15 februari 2021 om 11:45

Ajax speelde in december en januari niet best, maar won wel. En laten we eerlijk zijn: daar gaat het toch om? Gewoon punten pakken als het moet. Soms moet je door dat soort fasen heen. Ik kan er daarom ook zo slecht tegen dat de spelers gelijk met de grond gelijk gemaakt worden en nu weer de beste van iedereen zijn. Nuances ontbreken vaak.

15 februari 2021 om 12:28

In Dec werd er dus niet gewonnen en daarom was er ook kritiek op Ajax toen.
Want inderdaad de punten tellen. Alleen dat. Als je wint hebt je vrienden.
In Jan speelde Ajax alleen slecht vs Feyenoord en 30 min vs Psv. De rest gewoon prima.

15 februari 2021 om 12:36

Ding is dat PSV speelde vanaf het begin niet goed, maar won (bijna) alles. De critici konden dus niet echt hun mond opentrekken. Nu PSV punten aan het verspelen is, wordt al die verzwegen kritiek er in 1 vlaag uitgegooid. Naar mijn mening zegt dit meer over de 'analisten', dan over Schmidt.

De kritiek die je nu hoort is wel terecht, maar het moment van kritiek geven is enigszins onterecht.

15 februari 2021 om 11:22

@Lee, ik ben het niet met je eens. Bij het begin van het seizoen was iedereen het erover eens dat PSV een uitstekende aanval + middenveld had. Het kan nu niet zo zijn dat omdat twee spelers (Götze en Madueke) er niet bij zijn, het hele elftal in elkaar stort.

15 februari 2021 om 11:26

@ Kyle66. Die Gotze zijn aanwezigheid laat de rest ook beter voetballen. Stel je bent Rosario of Sangare. Je ziet Gotze naast je staan. Toch lekker makkelijk om alleen de bal naar hem te passen ? Als vleugel idem. Alle ballen op Gotze. Die verzint wel wat met zijn passing en looplijnen. Madueke heeft niet voor niets geweldige stats als invaller. Met zo iemand kun je echt wat forceren. Meer dan met een Mo vind ik. Ze worden wel degelijk gemist. Als iedereen bij PSV fit is dan zijn ze ook gewoon heel erg sterk. Maar ja met een als koop je niets. Ik doel trouwens op aanvallend sterk. Verdedigend vind ik het centrum echt te min. Vandaar dat de coach denk ik ook zowel Sangare als Rosario opstelt. Puur om het belabberd slechte centrum te ontlasten.

15 februari 2021 om 11:47

PSV heeft ook een uitstekende voorhoede. Zeker wanneer iedereen fit is. Hoe vaak hebben we in de sterkste formatie kunnen aantreden? Ik geloof dat die keren op 1 hand te tellen zijn. Nu zijn het in mijn ogen de twee sterkste spelers op dit moment die ontbreken met Gotze en Madueke. In ieder geval de twee spelers die je het moeilijkste kunt opvangen. Gotze kan vooruit denken en onder de druk uit voetballen en heeft het overzicht. Is tevens de verbindende factor tussen het middenveld en de aanval. Madueke is continu dreigend en heeft dat flitsende in zijn spel. Natuurlijk voel je dat in je team en kan dat niet zomaar opgevangen worden.

Wanneer er bij Ajax, Tadic, Haller en Anthony ontbreken heb je toch ook nog steeds een goede voorhoede maar niet goed genoeg voor het niveau dat je wilt nastreven? Zo is het bij PSV net zo..

15 februari 2021 om 11:52

Gotze mag je in mijn ogen niet bij deze discussie betrekken. De goede aanval werd al zo bestempeld, toen iedereen nog dacht dat Gotze misschien met een beetje geluk in maart kon beginnen met wedstrijdjes spelen. Die prestaties van hem tot dusver zijn dus al een bonus wat mij betreft. Madueke is geen vaste basisspeler. Ik vind eerlijk gezegd met name Malen tegenvallen. Nog steeds is ie de beste aanvaller, al presteerde Gakpo minstens zo goed, maar Malen maakt ook niet echt grote stappen in zijn ontwikkeling. Met Bergwijn als partner blonk ie veel meer uit dan dat ie nu doet. Dit was het seizoen dat Malen het team op zijn schouders moet nemen en dat kan ie vooralsnog te weinig in mijn ogen.

15 februari 2021 om 12:10

@Alavez, Ajax heeft die periode ook gehad. Er waren drie basisspelers geblesseerd. Maar zelfs als je Götze mist, hoor je een wedstrijd tegen ADO over de streep te trekken. Je hoort geen twee doelpunten tegen te krijgen.

15 februari 2021 om 12:43

@shorty: Kijk dan liever naar de partner van Malen: Zahavi. in een 442 ben je als spits veel meer afhankelijk van de persoon aan wie je gekoppeld wordt. Ik zie totaal geen chemie tussen Malen en Zahavi. Malen is voetballend belachelijk goed, maar vindt bijna nooit ondersteuning bij Zahavi. Hij kan hem niet diep sturen, geen 1-2tjes mee doen en zijn passes en overzicht zijn ook belachelijk slecht.

15 februari 2021 om 14:58

@kyle66, sowieso krijgt PSV veel te veel tegengoals. Vrijwel elke wedstrijd is het raak. De verdediging en middenveld zijn helemaal niet op elkaar afgestemd. Tegen Ado kan je ook wel spreken van pech, dus vind dat niet perse een goed voorbeeld. Wel is het veelzeggend dat er weer twee tegen goals vallen. Daar moet PSV echt aan gaan werken, maar ben bang dat het met dit spelersmateriaal lastig zal worden.

15 februari 2021 om 12:15

Gã¶tze is nog net geen Robben II. Maar o zo blessuregevoelig. Op hem kun je nooit een hele competitie vertrouwen. Waarom denk je dat grotere clubs niet flink achter hem aan zijn gegaan? Over zijn kwaliteiten hoef je niet te twisten. Wel over zijn broze fysiek. Daarnaast mis je ook een Gapko. Wat bij PSV wel zorgwekkend is, is de algemene fysieke gesteldheid. Schmidt is nu al meer dan een half jaar bezig om spelers fysiek te sparen, maar dat heeft niet geleid tot een topfitte selectie. Integendeel zelfs. En over zijn tactisch vernuft - heb ik ook overschat - hoeven we het helemaal niet te hebben. Het kan wel eens blijken dat PSV een kat in de zak heeft gekocht. En die ook nog eens voor een aantal jaren de sleutels van de club heeft overhandigd. En dat kan uitlopen tot een dure grap. Kampioen wordt PSV meer dan waarschijnlijk niet meer. Maar tweede worden is ook niet een optelsommetje van de beste spelersselectie na Ajax. En gaat dat wel gebeuren, moet nog maar de groepsfase van de CL worden gehaald. Stel dat dat laatste niet lukt, hoe groot is dan de financiã«le schade? Los van hoe verder in de toekomst....?

15 februari 2021 om 12:49

Inderdaad, Rosario is een topplayer en Ihattaren is geen Messi

15 februari 2021 om 13:43

Wat hebben we toch een geniale groep mensen die achteraf elke week de trainer kan afmaken op basis van inzichten en goede keuzes. Alsof Willy weet wat er op de trainng gebeurt en wat Schmidt wilt? Ik vond Mo ook helemaal niet goed spelen maar dat mag niet gezegd worden lijkt het wel en snap Schmidt hierin wel. Lijkt wel of er vele al snel tevreden zijn als er maar een paar spelen. Laat dit aan de trainer over die veel meer inzichten heeft en dagelijks met ze werkt en geef kritiiek daarop. Maar kritiek op wissels geven is bewijs van onvermogen Als je in de ED afhankelijk moet zijn van wissels gaat er al iets niet goed en heeft dit niets met wissel beleid te maken.

Er klopt gewoon iets niet bij Psv. Spelers die beter kunnen laten het ineens niet meer zien of zijn minder scherp. Stel gewoon die vragen.

Jezus dat gezeik op Schmidt begint echt ernstige vormen aan te nemen. Tuurlijk krijgen een aantal spelers rust voor de EL, je speelt gvd tegen Ado! Je krijgt 20 grote kansen die je spitsen (malen en Zahavi) er niet in schieten en je basisverdediger (teze) maakt een domme fout waardoor je 2-2 speelt. Hoe is dit te rekenen aan Schmidt? Snap dat hij soms rare keuzes maakt maar de wedstrijd tegen ADO was er niet een van. PSV had daar gewoon met 2-6 moeten winnen maar de kansen werden op amateuristische wijze afgemaakt. Malen is een groot talent maar hij heeft altijd zo veel kansen nodig om tot een doelpunt te komen. Een Haaland (zelfde leeftijd) schiet er tegen ADO gewoon 5 in.

15 februari 2021 om 11:12

Probleem is denk ik dat Malen de enigste is die echt veel scoort. ondanks alle gemiste kansen schiet hij er toch 2 in. daarnaast zijn er 3 spelers die kunnen scoren geblesseerd. Noni Cody en Mario. al is die laatste niet echt een doelpunten maker maar die maakt het andere een stuk makkelijker.

15 februari 2021 om 11:12

Malen is natuurlijk ook geen Haaland, al doet Malen het wel stukken beter dan Zahavi. Je kunt het gelijke spel niet direct in de schoenen schuiven van Schmidt, maar ik denk wel dat het een elftal en een spits meer zelfvertrouwen geeft om wekelijks met grofweg hetzelfde team te spelen. En zelfvertrouwen is ontzettend belangrijk bij het maken van doelpunten. Aangezien er zoveel gewisseld wordt, kan dit ook juist een reden zijn waardoor het nu mis is gegaan. Daarnaast is het ook een beetje arrogant om niet met de sterkste 11 te beginnen. Daar kun je voor kiezen, maar dan moet je ook niet raar opkijken als dat een keer misgaat. PSV heeft al diverse wedstrijden gespeeld waarin het net goed ging. Nu dus een keer niet.

15 februari 2021 om 11:17

@afca met je eerste stuk kan ik nog wel inkomen. Maar dat het arrogant is als je 2 of 3 spelers tegen ADO rust geeft is natuurlijk onzin. Ondanks die wissels in het elftal was PSV veel en veel beter dan Ado en hadden ze genoeg kansen om veel doelpunten te scoren maar werden deze gemist.

15 februari 2021 om 11:27

@barcalover, ten eerste vind ik dat PSV geen twee doelpunten tegen hoort te krijgen van ADO. Ten tweede vraag ik me af in hoeverre het meespeelt in de hoofden van de spelers dat er geen vaste opstelling is. Als dingen niet goed lopen in een elftal kan dat ten koste gaan van het zelfvertrouwen.

15 februari 2021 om 11:28

Daarnaast: jullie spelen pas na vijf (!) dagen Europees. Hebben de spelers dan echt rust nodig?

15 februari 2021 om 15:45

@barcalover123, uiteraard was PSV veel beter dan ADO ondanks de wissels, maar ik probeer ook te verklaren waarom er dan toch punten verspeeld worden. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat dit gewoon zo'n wedstrijd was die je een keer in de zoveel tijd hebt, maar het is wel toevallig dat dit dan net gebeurt wanneer er toch al zoveel kritiek is op het spel van PSV en de trainer.

15 februari 2021 om 11:32

Helemaal met je eens. Het enige waar ik me twijfels over heb bij Schmidt is het eeuwige vertrouwen van Rosario. 't klopt dat Sangaré ook niet de pannen van het dak speelt, maar ik heb het gevoel dat Rosario daar ook deels de oorzaak van is. Kijk bij Ajax, daar speelt Alvarez ineens heel goed, die kan ook totaal niet opbouwen, maar die levert de bal die die afpakt in bij een goede voetballer. Sangaré is nu veroordeelt om beide te doen.. Ik zeg ook niet dat ik helmeaal gelijk heb, maar ik zou zeggen probeer het eens uit. Rosario een wedstrijd of 2 banken, en een wat betere voetballer naast Sangaré.

15 februari 2021 om 12:04

@barcalover123 Ik ben met je eens dat er te veel gezeikt wordt op de trainer. Je kan hem eigenlijk pas volgend seizoen echt beoordelen als hij nog paar spelers haalt die passen in zijn systeem.

Maar hij maakt natuurlijk wel wat foutjes. Tegen Ado had hij ook bijv rust kunnen geven aan Sangare of Rosario. Die spelen alles. Een Mohammed Ihattaren heeft nu juist veel minuten nodig om goed wedstrijd fit te worden.

Dat zijn natuurlijk wel vreemde keuzes die hij maakt.

Hij klaagt over blessures, niet fit zijn maar haalt ook het proces door de war met bijv Mohammed Ihattaren.
Mogelijk ziet hij het gewoon niet in hem. Kan natuurlijk ook.

Tot slot met Romero, Madueke, Gakpo en Gotze was veel PSV ook veel verder geweest.

15 februari 2021 om 12:53

@mrkrillin: Als ik me niet vergis heeft Schmidt al iets van 6 spelers gekregen die hij precies wilde. Zelfs in de top is het bijzonder dat een nieuwe trainer er al zoveel krijgt. Nu opteer je voor nog meer spelers?

15 februari 2021 om 12:42

Tja het is februari en PSV ligt uit de beker en wordt geen kampioen. Elke wedstrijd krijgt PSV wel een goal tegen. De centrale verdedigers en verdedigende middenvelders grossieren in de taktische fouten. Schmidt krijgt er maar geen vat op, weet het lek achterin maar niet te dichten.

Laat hem maar lekker zitten bij Psv. Zo hebben AZ, Feyenoord en Vitesse nog een goede kans om de tweede plek te behalen. Met een beetje fatsoenlijke trainer had PSV voor het kampioenschap kunnen gaan dit jaar.

15 februari 2021 om 11:19

Met dit middenveld had geen enkele trainer het beter gedaan. Er is ook geen beter alternatief beschikbaar dan Rosario en Sangare want van Ginkel heeft bijna 3 jaar niet gevoetbald, Thomas is PEC niveau en Fein valt ook tegen.

15 februari 2021 om 11:29

Waarom is Van Ginkel dan gehaald? Edit: na zijn eerste optreden hoorde ik juist positieve verhalen over Fein.

15 februari 2021 om 11:30

Het kan verkeren. Begin dit jaar had PSV een geweldige aanval en middenveld en werd ik net niet voor gek verklaard toen ik mijn twijfels erbij uitte. En nu kan geen enkele trainer het beter doen dan het huidige. Nogal opportunistisch. In het begin werd er van PSV een betere ploeg gemaakt dan het is en nu wordt er een minder goede ploeg van gemaakt dan het is.

15 februari 2021 om 12:06

@lierse97 Ik ben voor Ajax dus kijk wat objectiever naar Psv, maar ze hebben natuurlijk ook pech he. Met Romero, Gakpo, Gotze, Malen, Madueke, Ihattaren en Malen hebben zij natuurlijk wel onwijs veel kwaliteit voorin. Kunnen veel varieren en elkaar scherp houden.

Bij Ajax hebben wij voorin ook veel kwaliteit, maar breedte bij PSV is beter.

15 februari 2021 om 12:11

Je noemt Malen twee keer. Ik weet dat hij goed is, maar om hem dan twee keer te noemen? ;-). Edit: Ajax heeft ook blessures gehad. En toch hebben ze die wedstrijden over de streep getrokken.

15 februari 2021 om 12:23

Tja Romero is vaker geblesseerd dan fit en Götze was een enorm vraagteken qua fitheid. Als je dan Malen, Gakpo, Zahavi, Madueke en Ihataren hebt voor 4 posities (en dan lees ik nu ook regelmatig dat Ihataren of Götze ook naast Sangare of Rosario zou moeten staan). Is dat zo breed dan?

15 februari 2021 om 12:45

Prceis, Romero hebben we in al die jaren niks van gezien. Gotze is een brekebeen, een extraatje als die fit is maar niet iemand waar je je elftal omheen bouwt want hij is zelden fit.

Maar met Malen en Ihattaren heb je twee van de beste spelers van Nederland. Aangevuld met Gakpo. Met een dergelijke voorhoedde scoor je altijd wel, dan heb je dus 7 spelers over om het achterin dicht te timmeren. En dat lukt Schmidt maar niet, zelf ADO scoort twee maal.

15 februari 2021 om 13:00

PSV heeft ook niet de spelers voor een 442 opstelling. Als je iedere positie dubbel bezet wil hebben, dan zouden ze in feite 4 wingers moeten hebben en 4 spitsen. De vraag die ik mij stel: hoe kun je in godsnaam in een seizoen van Corona zo drammerig vasthouden aan je tactiek? Als je dan last hebt van blessures, dan ontkom je er niet aan om een middenvelder op de vleugels te zetten. Dat vind ik persoonlijk vrij dom.

15 februari 2021 om 16:57

Hoe kan Fein nou tegenvallen?
Die heeft misschien 2x de kans gehad in de basis en voor de rest, als hij al mag invallen krijgt hij 10 min om zich te bewijzen.
Als je ziet hoe vaak juffrouw rosario mag falen, met tegendoelpunten tot gevolg, vraag ik me af wat al die andere heel de week op de training fout doen, om weer te zien dat ze op het bankje zitten voor de wedstrijd.
Als je niet snapt dat PSV in ongeveer 24 wedstrijden in een seizoen de bovenliggende partij is op voorhand, mag je als trainer toch ook wel een keer de ballen tonen om maar een van de 2 anti voetballers op te stellen en er een voetballer zoals Fein of indien fit van Ginkel naast te zetten.
Of ben je bang dat het middelveld van Ado, Emmen of Fortuna over een surplus aan kwaliteiten beschikt en je omver blaast. Ze passen zich toch allemaal aan, je krijgt de bal van ze en ze trekken zich terug. Creativiteit is nodig ipv balafpakkers die ook nog eens de creatieve oplossingen moeten zoeken als ze de bal hebben. Daar hoef je geen trainerscursus van 5 jaar voor gedaan te hebben om dat te snappen

Man man man wat een gezeik weer op Psv. Alsof echt werkelijk alles mis is daar. Zelfs toen we in punten gelijk stonden met ajax was bij ons alles slecht en bij ajax alles fantastisch.

Zoals ik het zie gaan er 2 dingen verkeerd.

1. We creëren veel kansen maar maken te weinig goals. spelers die een goal kunnen forceren zijn geblesseerd: Noni, Cody en Mario. Vertessen is leuk maar daar mag je nog niks van verwachten.

2. Rosario. ik snap werkelijk niet wat trainers in hem zien. ze stellen hem allemaal op maar het is bij lange na niet het niveau wat we nodig hebben. Van Ginkel, Guti en Fein lijken mij allemaal betere opties maar ik neem aan dat de trainers een goede reden hebben om hem op te stellen.

De speelstijl die Schmidt hanteert is niet wat we gewend zijn maar we moeten hem ook de tijd geven.
hopelijk gaan Rosario Mauro Thomas en de spelers die verhuurt zijn weg. Daarnaast zal Denzel wel vertrekken. Hopelijk worden we dan in de breedte sterker en hebben we meer geluk met blessures en corona.

15 februari 2021 om 11:16

Alles te maken met hoe. Bij Ajax begonnen er ook twijfels te komen ondanks dat ze uitliepen. Spel was gewoon slecht en PSV blijft een goede en een slechte helft op de mat leggen.

15 februari 2021 om 12:32

Pas na de laatste wedstrijd in januari kwam het positieve erin bij Ajax, daarvoor was het ook veel slecht en negatief wat je van alle kanten hoorde.

1. je scoort inderdaad(helemaal dit weekend) veel te weinig goals, maar dat mag je onderhand toch voornamelijk Malen en Zahavi aanrekenen die kans op kans weten te verpesten. En het lijkt mij toch een stuk dragelijker om een Vertessen dan minuten te zien maken door de blessures dan dat je weer zo'n kansloze speler huurt als Mitroglu.

2. Nu ben ik zelf ook geen fan van Rosario, en misschien dat Van Ginkel volgend seizoen daar nog wel komt te staan, maar het zou mij verbazen als Van Ginkel na bijna 3 jaar geblesseerd te zijn dit seizoen überhaupt een wedstrijd vol kan maken. Daarnaast heeft Guti ondertussen toch ook al wel lang en breed bewezen dat hij het pit mist om op een controlerende positie te staan en heeft Fein natuurlijk ook nog helemaal niks laten zien om boven Rosario verkozen te mogen worden.

15 februari 2021 om 12:47

Het punt waar het meeste fout gaat bij PSV is de verdediging. Veel te veel tegengoals. Dat lek moet gedicht worden. Als het achterin dicht zit, dan win je gewoon met 2-0 van Ado, geen centje pijn.

Ik snap psv niet. Speel in Nederland 433 met keeper: mvogo verdediging: dumfries, teze, boscagli, Max middenveld: sangare, van ginkel, gotze, aanval: gakpo, malen, ihataren. Of speel 532 met keeper: mvogo, verdediging dumfries, teze, boscagli, viergever, Max middenveld: sangare, van ginkel, gotze aanval: gakpo, malen.

15 februari 2021 om 11:27

Zo zou ik het ook doen haha, maar het probleem is dat Gotze laat zien waar iedereen voor zijn aantrekken bang oor hoorde te zijn, hij is nu al vanaf januari geblesseerd en zijn moment van terugkomen is iedere keer later. En van Ginkel is na 2 jaar eindelijk weer een beetje fit, ik denk dat die nog lang niet op een niveau zit om basis te starten..
Ook is Schmidt eigenwijs in zijn 4-2-2-2 systeem en vindt hij Sangare en Rosario world players en zo.. dat is ook niet echt bevorderlijk haha. Ik heb laatst al gezegd, als je toch 4-2-2-2 zou spelen en iedereen zou fit zijn zou ik zo spelen als PSV zijnde;
Mvogo - Dumfries Teze Boscagli Max - Sangare van Ginkel/Gotze- Gotze/ihattaren Gakpo/Madueke- Malen Madueke/gakpo.

Hierbij gaf ik ook aan dat ik blij ben dat Schmidt trainer van PSV is en dit juist niet zo ziet, maar lekker met Rosario en Sangare blijft aankomen. En dat zijn 2 spelers die de bal niet vooruit krijgen, dit omdat de backs in mijn ogen vaak al te diep staan, en de 2 aanvallende middenvelders bijna niet te bereiken zijn door de 2 beperkte voetballers.

15 februari 2021 om 12:05

Dit vind ik wel heel makkelijk, want gotze en van ginkel zijn misschien wel de 2 meest chronisch geblesseerde spelers ter wereld, nog erger dan robben. Daarnaast is het ook maar de vraag hoe van ginkel ervoor staat na 3 jaar niet voetballen. Aan het begin van het seizoen wist je al dat die 2 veel geblesseerd zouden zijn. Je weet ook al dat ze dat volgend seizoen gaan zijn en dat seizoen erop. Het is een meer dan leuke bonus als ze fit zijn, maar je kan niet op die 2 gokken zoals Ajax met Gravenberch en Klaassen wel zou kunnen, want zo'n van ginkel rolt van zware blessure in zware blessure en gotze is ook nooit fit (plus een stofwisselingsziekte geloof ik). Als van ginkel nu weer gaat spelen is het niet de vraag of, maar wanneer hij weer een zware blessure oploopt. Ondanks dat het middenveld qua namen op papier sterk oogt, moet psv gewoon 2 goede middenvelders halen. Hoe je dit middenveld dan speel je volgend seizoen 10 wedstrijden met van ginkel-gotze en 40 met rosario-thomas-mauro.

15 februari 2021 om 12:06

Hoe=houd.

PSV heeft gegokt en verloren door afgelopen zomer deze trainer en een aantal dure aankopen binnen te halen.dit zullen ze aan het einde van het seizoen en het volgende seizoen wel gaan merken. Er zullen een aantal bepalende spelers verkocht moeten gaan worden om uit de rode cijfers te blijven.
Ze hebben er op gegokt dat ze kampioen zouden worden of via een tweede plek en voorondes CL te halen.
Het gaat allebei niet gebeuren en de financiele gevolgen zullen groot zijn voor komend seizoen.
De beste spelers weg en geen geld om vervangers te halen. En dan nog het ergste van alles is dat Ihataren waarschijnlijk naar Amsterdam gaat. Het zal best een goede trainer zijn maar hj is niet geschikt voor Psv.

15 februari 2021 om 11:28

Een verhaal met een heleboel aannames. Zullen we even het seizoen afwachten voordat we met allerlei conclusies gaan komen?

15 februari 2021 om 11:39

Er is al duidelijk aangegeven dat PSV komende zomer spelers moet verkopen. De enige manier om dat te voorkomen was een vol stadion, maar dat komt te laat voor Psv. Ik denk dat Malen en Dumfries verkocht zullen worden. Ihattaren moet eerst bijtekenen, maar ik vraag me af of dat gebeurt. Gakpo zullen ze moeten houden om aanvallend sterk genoeg te blijven. Ik zie Ihattaren niet naar Amsterdam gaan, mogelijk wel naar het buitenland...

15 februari 2021 om 12:27

Al was de financiele situatie wel goed, dan zouden Malen en Dumfries ook deze zomer een transfer maken. Beide geven aan toe te zijn aan een stap hogerop en hebben met PSV de afspraak dat ze met elkaar meedenken.

15 februari 2021 om 16:49

Nadeel is wel dat door toedoen van Schmidt de marktwaarde van deze 2 spelers en ook Ihattaren met de week omlaag gaat.
Hier mag het bestuur Schmidt best op aanspreken, dat hij ook het belang van PSV moet dienen hierin. Malen is ongelukkig, Dunfries zit ineens op de bank en speelt een stuk minder, om maar over Ihattaren te zwijgen want die straalt in alles uit dat hij echt niet zijn contract gaat verlengen.
3 spelers die een totale transferwaarde hadden afgelopen zomer van misschien wel 80-90 miljoen samen. Dat gaat op deze manier in rook op, aangezien ze om verschillende redenen minder functioneren en of niet spelen

15 februari 2021 om 17:25

Maar daar staat wel de stijging van andere spelers tegenover. De marktwaarde van o.a. Boscagli, Teze en Gakpo zijn flink gestegen.

15 februari 2021 om 19:07

Teze is van niets iets waard geworden. Die zit nog lang niet op het nivo dat een buitenlandse club er 10 miljoen voor gaat geven maar heeft zeker groei potentie. Boscagli was afgeschreven, heeft ook maar 1,5 miljoen gekost en is in waarde gestegen inderdaad. Maar we hebben het hier over kleine transfer waarden. Beide zullen nog wel een tijd zich moeten bewijzen en dan nog zijn dit spelers die naar de duitste, franse of engelse middenmoot gaan maximaal voor lage bedragen. Gakpo, indien fit vertegenwoordigd inderdaad een wat grote transferwaarde. Eigen jeugd, dus ook nog eens 100 winst. Maar het gaat erom dat je de parels, de jongens met de grootste waarde meer waard laat worden. Schmidt doet ons laten geloven dat we met Rosario de nieuwe Kante in huis hebben, maar in werkelijkheid zou hij bij clubs als Utrecht, Heerenveen en bijvoorbeeld Groningen het hard te halen hebben om in de basis te staan. Dan hebben we het over Psv, een club die de ambitie heeft om bij de top 32 van europa te horen. Ik hoop dat er komend seizoen de mogelijkheid is om door te selecteren. Een fitte van Ginkel in kunnen passen en Gotze. Een opgeleefde Ihattaren en van de inkomsten van Malen en Dumfries gebruiken om door te selecteren. Rosario, Mauro J, Thomas, het mag er best bijzitten maar dit zijn 14e-15e-16e spelers. Gebruiken indien nodig en geoorloofd. Gat met ajax mag financieel misschien groot zijn, maar we staan veel meer punten achter dan het eigenlijke verschil is. Ajax verliest ieder jaar ook sterkhouders en haalt er ook niet altijd dezelfde kwaliteit voor terug, ook al hebben ze het geld. Haller is een gok van 22 miljoen. die gokjes kunnen ze zich nu veroorloven, maar een dikkere portemonee wil niet altijd zeggen dat je er ook iets goeds mee doet. De jong heeft in de zomer van 2019 ongeveer 35 miljoen door de plee gespoeld met Bruma, Baumgartl, Doan.

Ik snap niet zo goed de kritiek op Rosario als je ziet wat voor een werk die jongen verricht tijdens het druk zetten en veel ballen vervoverd heeft hij zeker een toevoegde waarde aan Psv. Aan de bal is hij te vaak slorig en Sangare die zeker ook een toevoegd waarde is gebleken was werkelijk vreselijk aan de bal tegen Ado. Maar om nou te zeggen dat PSV met 1 van de 2 moet spelen slaat nergens op. Zeker gezien de selectie is er op dit moment niemand die Rosario of snangare vervangen kan. Van ginkel heeft 2 jaar niet gespeeld Guti is als allemaal niks en Fein hebben we gezien tegen Paok gezien dat je dan compleet overlopen wordt. PSV heeft afgelopen Zomer ervoor gekozen een compleet andere koers te varen nieuwe speelwijze nieuwe staf. HEt verloopt allemaal niet zo snel als ik en veel andere willen maar ik dnek dat er genoeg oorzaken zijn buiten Schmidt om waarom het nog niet zo loopt als moet. Corona, Geen winterstop groot aantal wedstrijd en blessures hebben geresulteerd dat Schimdt zelden met dezelfde 11 speelt waardoor vastheid moeilijk is. Daarentegen is het gedurende interviews over het algemeen heel redelijk en geeft hij interessante antwoord. HEt grote nadeel is dat hij in een interview van 20 min 2/3 minuten iets roept wat hij naar mijn mening achterwege moet laten waardoor dit beeld is ontstaan als een coach die alleen maar loopt te zeiken en alles en iedereen de schuld geeft en niet kritisch is.

Geinig, Willy en René waren enkele maanden geleden diep verontwaardigd toen Ibrahim Afellay de noodzaak van Psv's verzoek om uitstel van een wedstrijd tegen Paok nuanceerde. En nu wel in eigen persoon de trainer 'kaltstellen?'

Sowieso is de suggestie dat Gerbrands zich met voetbaltechnische zaken gaat bemoeien absurd. Die geraniumrupsen roepen maar wat natuurlijk, maar iedereen die de man een beetje kent weet dat het een heel duidelijk punt van Gerbrands is om zich alleen met de organisatie bezig te houden. En zo hoort het ook. Bovendien zou bemoeienis van Gerbrands niet bijdragen aan de stabiliteit en het terugvinden daarvan. Hooguit zou De Jong met Schmidt kunnen spreken over zijn keuzes, maar los van de vraag of deze wel gewichtig genoeg is om door de Duitsers voor vol te worden aangezien, kunnen De Jong en Gerbrands het zich niet veroorloven om direct of indirect vraagtekens te zetten bij de coach die ze zelf hebben aangesteld nadat ze zelf (terecht) de vorige de laan uit hebben gestuurd. Hun houdbaarheid drijft op dit Duitse schip. Dat dit seizoen zonder prijzen eindigt staat vast. Maar als dat met pakweg 15 punten achterstand op Ajax gebeurt en helemaal een resultaat dat minder is dan de tweede plaats dan zitten Gerbrands, De Jong en Schmidt komende zomer waarschijnlijk werkloos op een gezellige camping in Baden-Wurrtemberg en maken ze geen beslissingen meer voor PSV en diens toekomst.

Als Gerbrands dat doet dan geeft hij toe aan zijn eigen falen door Schmidt aan te stellen die ook het aankoopbeleid ging bepalen.

Dat Schmidt en PSV keihard worden aangepakt hebben ze volledig aan zichzelf te wijten. Schmidt is met grote bombarie binnengehaald en omhoog gepijpt tot de grootste en beste trainer die ooit in de geschiedenis van de Eredivisie, want PSV had clubs als Milan etc. afgetroeft. Vervolgens krijgt Schmidt alle vrijheid voor aankopen en het aanstellen van zijn gehele eigen staf, hij haalde nog net niet zijn eigen schoonmaker binnen. Dan krijg je tot aan december wekelijks te horen vanuit Eindhoven dat we in januari toch eens voetbal gaan zien op de Nederlandse velden en in Eindhoven met Gegenpressing waar je bang van wordt, want het voorbeeld tegen Ajax met Redbull werd maar al te graag aangehaald (besef Ajax speelde met Lerin Duarte op het middenveld toen). Vervolgens loopt het niet in januari, en dan ligt het aan alles en iedereen behalve aan PSV en Schmidt zelf. Schmidt en PSV heeft deze heisa volkomen aan zichzelf te wijten.

Schmidt riep na de wedstrijd tegen Ajax dat hij trots was met het gelijke spel in de eerste ontmoeting tegen Ajax (2-2) omdat dat Ajax meer geld had dan PSV (2-2)
Ik heb Schmidt niet horen roepen over het verschil in financieel vermogen na het gelijke spel van PSV tegen fcdenhaag (2-2)!

Ik was heel enthousiast met de aanstelling van Schmidt, maar het begint er steeds meer op te lijken dat we een nog eigenwijzere coach hebben dan van Bommel. Waar andere coaches zoals ten Hag, Advocaat of de coach van Vitesse met tactische aanpassingen komen voor of tijdens bepaalde wedstrijden , lijkt het er steeds meer op dat Schmidt alleen maar een plan A heeft en maar een speelwijze kan hanteren. Tegen Ado hoef je niet met 2 houthakkers centraal op het middenveld te spelen.een van de 2 zou genoeg moeten zijn om nog steeds te kunnen domineren en meer voetbal in de ploeg te krijgen. Want die 2 doen echt pijn aan je ogen in balbezit. Om maar te zwijgen over Baumgartl, die werkelijk waar in alles een parodie is op een verdediger. Je staat tegen Ajax met 2-1 achter, waarom haal je er niet Sangare of Rosario eruit en zet er van Ginkel in voor de laatste 15 min? Waarom haal je er je meest creatieve speler af om in te ruilen voor een simpel dravertje als Vertessen, die niet meer is dan een snelle counterspits die ruimte nodig heeft. De waarde van Ihattaren is gehalveerd in het half jaar dat Schmidt trainer is. Malen is zichtbaar gefrustreerd en zal koste wat kost weg willen deze zomer omdat hij alles bahalve gelukkig is onder Schmidt. Dit is het kapitaal van je club, deze jongens moeten een berg geld opleveren voor de club. Dat zou de leiding wel degelijk tegen Schmidt moeten zeggen. Want het is zeker zijn taak om de transferwaarde van deze talenten omhoog te krijgen ipv naar beneden. En dat is wel iets wat hij nu aan het doen is. Op deze manier tekent Ihattaren nooit en te never bij en loopt hij deze zomer voor een kwart van wat hij afgelopen zomer waard was de deur uit met Mino als zaakwaarnemer. Simpele huis tuin en keuken voetballers zoals Thomas, Guti, Mauro en Rosario zijn leuk voor de breedte maar mogen niet de dragers van je elftal worden. Schmidt kan in een enkel geval tactische keuzes maken en voor een werker als Thomas kiezen ipv Ihattaren, maar ik ben echt bang dat in de ogen van Schmidt Mauro en Thomas betere voetballers zijn voor zijn systeem dan Ihattaren. En daar moet de clubleiding heel snel een stokje voor steken. Ipv 60-70 miljoen te vangen in totaal voor Malen en Ihattaren, leveren die deze zomer nog maar 30-35 miljoen op. Maar heeft Schmidt wel de marktwaarde van Mauro J en Thomas verdubbeld van 5 naar 10 miljoen voor beide samen. Chapeau

Het wordt hoog tijd dat men in Eindhoven de ogen opent en ziet hoe men in A'dam uit het dal gekropen is, door naar de beurs te gaan, een nieuw stadion neer te zetten buiten de stadskern en een aantal gerichte, echte sterkhouders aan te trekken. Ik heb in mijn 50-jarige bestaan als supporter veel mooie jaren meegemaakt met spelers als Nilis, Van Nistelrooy, Romario, Ronaldo en echte mannen als Gerets, Nielsen, Koeman, Alex, Gomes, Guardado en ga zo maar door. Echte mannen, die de boel op sleeptouw namen en voor 200% voorop gingen in de strijd. En uiteraard een trainer die past bij de club, en inziet wat er moet gebeuren, zonder halsstarrig vast te houden aan zijn eigen gelijk... Het is toch te gek voor woorden dat Rosario als 1e opgesteld wordt in het elftal? Stop met jammeren en ga onderhand eens echt doorpakken, anders blijven alleen de herinneringen uit het verleden de moeite waard om naar te kijken!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren