Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frenkie de Jong: ‘Natuurlijk had ik hem het liefst bij Barcelona gezien’

Laatste update:

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt speelden de afgelopen jaren samen bij Ajax en zij sloten hun periode in Amsterdam uiteindelijk af met een landstitel, de TOTO KNVB Beker en een plek in de halve finales van de Champions League. De Jong maakte in de zomer de overstap naar Barcelona, terwijl De Ligt ervoor koos om bij Juventus aan de slag te gaan. Ondanks dat de twee niet meer dezelfde kleedkamer delen, hebben zij nog wel geregeld contact en De Jong heeft zijn voormalige ploeggenoot ook al een aantal maal aan het werk gezien.

“Ik heb niet al zijn wedstrijden gezien, dus ik kan er niet te veel over zeggen. Ik heb de wedstrijden tegen Fiorentina en tegen Atlético Madrid gezien en daarin heeft hij het goed gedaan”, vertelt de middenvelder in gesprek met La Gazzetta dello Sport. “Vooralsnog maakt hij veel minuten en speelt hij goed, dus ik denk dat het een goede start voor hem is. Hij is nog jong (twintig jaar, red.) en om dan al basisspeler te zijn bij een club als Juventus, is enorm positief.”

De Ligt won dinsdagavond met Juventus in de Champions League van Bayer Leverkusen

De Ligt werd afgelopen zomer ook nadrukkelijk genoemd bij Barcelona, maar van een verhuizing naar het Camp Nou kwam het uiteindelijk niet: “Hij kon uit veel clubs kiezen en natuurlijk had ik hem het liefst hier, bij Barça, gezien. Ik heb er verder niets over gezegd, het was zijn keuze en die moest hij samen met zijn familie, zijn zaakwaarnemer en iedereen om hem heen maken”, zegt De Jong daarover.

“Uiteindelijk heeft hij voor Juventus gekozen en ik denk dat dat een goede keuze is geweest omdat het een van de grootste clubs van de wereld is. Ze spelen intelligent voetbal en het draait er niet alleen maar om verdedigen, je weet wat ze zeggen over Italië”, glimlacht hij. “Er wordt daar goed verdedigd en ik denk dat hij er veel kan leren, het was een goede stap voor hem.”

Denk jij dat Juventus de beste keus is geweest voor Matthijs de Ligt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Juventus is de beste ploeg uit italie en de serie staat bekend als verdedigende competitie dus hij kan er veel leren en ook naar de toekomst een clubicoon worden chielini en bonucci gaan ni zo Lang meer mee

2 oktober 2019 om 14:27

Ja ze zeggen dus dat het een verdedigende competitie is, maar aan het aantal doelpunten te zien, in vergelijking met de rest van Europa, blijkt dit toch niet zo te zijn.

2 oktober 2019 om 14:35

Misschien zijn ze in dat verdedigen niet zo goed meer.

2 oktober 2019 om 14:47

@realmezut ik denk dat dat gewoon een idee is dat altijd is blijven hangen, dat Italianen altijd alleen maar verdedigend voetbal spelen wat allang niet meer zo is

2 oktober 2019 om 16:06

De Ligt was naast zijn verdedigende werk ook echt super goed in het spelletje en opbouw, iets wat bij Juventus totaal niet wordt gedaan. Ik vind het persoonlijk zeer jammer dat hij niet bij een 'voetballende ploeg' terecht is gekomen. Zo zou ik het ook jammer vinden als hij bv naar Real of PSG was gegaan. Ik vind hem echt veel meer passen bij City, Liverpool of Bayern. In Italië leer je niks, ze worden jaarlijks met 2 vingers in de neus kampioen. Alleen in de Champions League is veel uitdaging, maarja die had hij ook bij Ajax.

2 oktober 2019 om 17:46

Ik had hem het liefst naar city zien gaan ik vind de speelstijl van guardiola well mooi

Ik had persoonlijk De Ligt ook het liefst bij Barca gezien. Niet omdat ik iets met Barca heb, maar omdat ik graag Frenkie en Matthijs wederom graag samen had zien spelen. Wie weet dat dat er ooit nog van komt (buiten Oranje), maar nu ze beiden al bij de ultieme top zitten, acht ik die kans niet heel groot meer.

2 oktober 2019 om 14:29

Voordeel is wel dat De Ligt Raiola als zaakwaarnemer heeft. En hij vindt het altijd wel fijn als zijn spelers elke 2 jaar van club wisselen.

2 oktober 2019 om 17:23

Ja maar Barca is helemaal klaar met Raiola. Zolang die een vinger in de pap heeft gaat De Ligt nooit voor Barca tekenen en dat voorbeeld zouden meer clubs moeten volgen. Xavi Simons kon ook vertrekken toen die voor Raiola koos. De club wou Raiola toen zelfs niet meer eens te woord staan.

2 oktober 2019 om 14:39

De Ligt met name is zo jong dat die op zijn 25e gewoon uit zijn contract kan lopen als hij wil. Dan is er nog een kans dat hij de overstap maakt naar Barcelona (of een andere topclub, als Frenkie een transfer maakt).

2 oktober 2019 om 15:30

Ik had de ligt graag bij Liverpool naast Vdijk gezien volgens mij past de premier leaque ook perfect bij de ligt. Italië opzich ook goed voor een verdediger maar vind die Sarri echt 3 keer niks.

Snap echt niet dat Barcelona niet voor De Ligt gegaan is. Die is nu al 2 klasse beter dan Pique waar ik nooit echt een hoge pet van op heb gehad. Voor mij was De Ligt/Umtiti de centrale verdediging. Jammer dat hij zoveel geblesseerd is. Lenglet voetbalt mee, maar blinkt nergens in uit. Echt schrijnend om te zien wat voor beleid er tegenwoordig word gevoerd daar.

2 oktober 2019 om 14:29

Echt schrijnend om te zien dat iemand met de naam ‘campnou84’ zegt dat Piqué iemand is waar ‘ik nooit zo een hoge pet van op heb gehad..’

2 oktober 2019 om 14:33

Is dat zo raar dan? In zijn beginjaren bij Barca heeft die naast Puyol gestaan die hem stuurde. Heeft ook goede wedstrijden, maar is voor mij nooit de echte wereldtop qua verdedigers geweest. Dat zijn een Ramos, Chiellini, Van Dijk etcetera namelijk. Het is een Catalaan en dan heb je veel krediet, net als Valdez, Oleguer etc. Gewoon geen wereldtop, zo simpel is het.

2 oktober 2019 om 14:46

Wacht even. Je noemt Valdes geen wereldtop? Zijn Buffon, Casillas, Neuer en Chech ook geen wereldtop(geweest)? Valdes is ze namelijk allemaal voor als het gaat om 'goals conceded/ per game' in de CL (het hoogste niveau) en dat allemaal met een matige Pique voor hem..

2 oktober 2019 om 15:38

Valdes vond ik ook geen wereldtop hoor. Prima keeper, zeker waar. 'goals conceded/ per game' is een statistiek dat verder weinig vertelt over hoe dat tot stand is gekomen. Het is maar hoe je het interpreteert. Zoals altijd met statistieken is de context belangrijk. Barca speelde destijds op 75 % balbezit, waardoor de verdediging en keeper ontlast werden. Snel druk zetten en de bal heroveren, zodat je minder hoeft te verdedigen. Pique heeft erg sterke periodes, vind ik. Of hij wel of niet wereldtop is, is discutabel (ik vind hem wel wereldtop). Maar, ik snap wat Campnou84 zegt, Pique heeft veel profijt gehad van Puyol die hem stuurde en de pure verdediger was.

2 oktober 2019 om 16:44

Isco24komop, Pique geen wereldtop noemen is een mening van Campnou84 die tot daar aan toe is. Maar wacht even. Valdes in hetzelfde rijtje durven te noemen als Buffon, Casillias, Neuer en Cech? Dat meen je toch niet serieus? En dan zo'n statistiek erbij nemen. Valdes was een prima keeper die draaide in een geweldig elftal toentertijd. Echter ook vaak genoeg slippertjes en rare acties. Het is dat de 2e keepers altijd drama waren dat er geen serieuze concurrent rondliep. Maar zat, ook niet in zijn prime, bij lange na niet op het niveau van de namen die je opnoemt.

2 oktober 2019 om 18:37

Valdes is jarenlang beter geweest dan Casillas. Alleen kijken mensen doorgaans meer naar namen dan naar prestaties. JIj bent daar blijkbaar éã©n van.je wordt namelijk de beste keeper in de geschiedenis van Barã§a, haalt niet een beter moyenne dan de door Isco24 genoemde keepers en behaalt niet de meeste Zamora's ooit(samen met Ramallets), zonder een absolute wereldkeeper te zijn. Als we de slippertjes gaan tellen van de La Liga jongens, dan zie je dat Casillas die meer heeft gehad in zijn laatste negen a tien seizoenen bij de madrilenen. En dan heb je nog iemand die beweert dat Pique geen wereldtop zou zijn. Tja, dat is gewoon iets niet wã­llen erkennen. Vooral als je met iemand als Sergio Ramos komt, die het record aan rode kaarten heeft gepakt én nog heel vaak weg is gekomen! Als die gozer niet zo fantastisch goed kon koppen en daarmee niet de cruciale doelpunten zou hebben gemaakt, zou men hem nooit in het rijtje van absolute toppers zetten.

2 oktober 2019 om 14:35

Heeft Barcelona wel gedaan, maar wilden niet voldoen aan de salariseisen. Hij zou in 1 klap tot de grootverdieners horen. En dat voor een jonge verdediger. Dat vonden ze te gortig. Misschien fout gedaan, maar ik begrijp het wel.hij zou bijv. meer verdienen dan Pique en Busquets. 2 van de iconen van Barcelona. Dat was onacceptabel.om het in perspectief te plaatsen: de Ligt verdient momenteel bij Juve meer dan o.a. 2 bovengenoemden, Harry Kane en Mohamed Salah. Dat is natuurlijk gekkenwerk.

2 oktober 2019 om 14:39

Dat begrijp ik ook nog wel. Maar dan hadden ze gewoon geen Griezzman moeten halen. Qua aankoopbeleid is het gewoon al jaren lachwekkend.

2 oktober 2019 om 15:55

Wijsheid komt niet bij iedereen met de jaren, hoe durf je Piqué zo neer te zetten zeker als je voor Barcelona bent. Hij is al jaren de rots in de branding en er zijn verschillende type verdedigers, het is geen Puyol maar hij is een voetballende verdediger. Jammer dat je hem zo neerzet maar het zegt waarschijnlijk meer over jou verstand van voetbal.

2 oktober 2019 om 17:25

1 grote reden en dat is Raiola. Enne Lenglet speelt dit seizoen de pannen van het dak hoor, veel beter dan Umtiti en kon aan zn tweede geel weinig verhelpen

Ah wat had ik graag Matthijs gezien in het shirt van Barca, had daar meer toekomst gezien dan bij Juve. waar de ligt zich voornamelijk bezig moet houden met enkel het afstoppen van de aanvallers. Bij Barcelona had de ligt meer kunnen inschuiven en de opbouw kunnen verzorgen. Maar wat voor mij de ligt echt een barca speler maakt is in mijn ogen zijn kwaliteit om met ruimte achter de verdediging te spelen waar de ligt snel genoeg ik de gaten dicht te lopen. Nu staat de verdeding bij juve op 1 lijn en staat het achter zeer compact waardoor we het beste van de Ligt nog niet hebben gezien. Misschien komt het nog en gaat juve met al die kwaliteiten aanvallen maar ik heb er helaas weinig vertrouwen in en sarri zal eerst zeker resultaten boven aanvallend spel verkiezen.

2 oktober 2019 om 14:45

@sleutelstad tegen de Spurs liep dat niet zo goed af dat opkomen en spelen met ruimte in zijn rug. Blind was bij Ajax de voetballende verdediger maar De Ligt vond ik dat niet echt. dat was toch meestal de man die zijn tegenstander gewoon uitschakelde en daarom vind ik hem bij Juve ook prima passen. ik kijk overigens met regelmaat naar Barca maar zoveel zie ik die verdedigers daar nou ook weer niet mee naar voren schuiven

2 oktober 2019 om 15:24

Kijk je überhaupt wel eens naar barca en juve? in verdedigend opzicht staat de verdedigende linie van barca een heel stuk hoger dan de verdedigers van juve. Waar barca druk zet blijft juve in 1 lijn staan en houd het de ruimtes klein waardoor ik denk dat je de kwaliteiten van de ligt teveel mee beperkt.ja tuurlijk bij ajax pakte de ligt de man op en was blind meer de opbouwer van achteruit, dat betekend echter niet dat de ligt niet goed zou kunnen opbouwen.

2 oktober 2019 om 15:50

@sleutelstad ik kijk zeker naar Barca. tegen Liverpool en PSV bv vorig seizoen heb ik ze alleen maar zien verdedigen en in de competitie zie ik ook nou ook niet echt frivool, aanvallend spel met hoge pressie momenteel. ik vind het allemaal vrij klinisch en zakelijk het voetbal dat Barca de laatste jaren laat zien. ik weet niet of De Ligt goed kan opbouwen omdat ik het hem zelden heb zien doen maar ik neem aan dat ze bij Juventus niet alleen maar de lange bal hanteren. die zullen ook vanuit de verdediging de aanval opbouwen

Hier word ik toch echt moe van. Blijkbaar Moet je naar Barca, Bayern of de PL. Als je dat niet doet, ben je een geldwolf en heb je de verkeerde keuze gemaakt.

2 oktober 2019 om 15:08

@dysentery Gary veel mensen in Nederland hebben op de een of andere manier een Barca fetisj en als je niet voor die club kiest dan kunnen ze er blijkbaar met hun hoofd niet bij. zelf vind ik nou niet dat Barca de laatste jaren zo indrukwekkend speel dat je denkt al die andere Europese topclubs zijn inferieur aan Barca

2 oktober 2019 om 15:22

Ja echt lachwekkend! Sommigen schijnen het beter te weten dan Matthijs wat goed voor hem is. Dat is wat mij betreft het toppunt van arrogantie! En vervolgens wordt hij iedere wedstrijd volledig omlaag gepraat. Terwijl Frenkie honderdduizend veren in zijn kont krijgt gestoken, alleen maar omdat naar Barca is gegaan. triest. Dat is wat ik erover kan zeggen.

2 oktober 2019 om 15:37

logisch toch? vanuit veel clubs van amateur niveau tot prof leren wij (ik althans) voetballen vanuit de Hollandse school, aanvallen, druk zetten, en vlot combineren. Dat is hoe ik voetbal het liefst zie, dan is het toch logisch dat iedereen (die geen geld kan verdienen aan de ligt) hem liever bij een club zie spelen waar het voetbal overeenkomt met die van ons. Italiaans voetbal staat nou eenmaal bekend om het verdedigen, omkoping en racisme en wanbetaling. Dat zal de reden zijn dat de meeste mensen een de vrij en de ligt liever bij andere ploegen zouden dan bij de Italiaanse.

2 oktober 2019 om 15:44

@sleutelstad dat kan zo zijn maar als je laatste jaren naar Barca kijkt dan zie je toch ook amper frivool, leuk aanvallend voetbal? ik vind het Italiaanse voetbal helemaal niet meer verdedigend als in andere competities ofzo. clubs als pakweg een AS Roma, Napoli en Atalanta spelen gewoon op de aanval. in Spanje zie je zo een Atletico Madrid voetballen, dat vind ik dan weer uitermate verdedigend

2 oktober 2019 om 15:54

Dit is ZO dom, dat het haast een troll moet zijn. Al die punten zijn makkelijk te weerleggen. Ik wil best 1 punt behandelen, meer tijd wil ik hier niet aan verspillen. Volgens mij gebeurt racisme overal? Pogba en Sterling in de PL. De aanhang van Chelsea is ook een aantal keer negatief in het nieuws gekomen. In Spanje hebben clubs als Real en Barca zelfs een extreemrechtse aanhang. Spelers als Eto'o zijn daar racistisch bejegend. Dus verdiep je in de materie, voordat je onzin verkoopt en daardoor voor lul staat.

2 oktober 2019 om 15:57

Nederlands voetbal staat bekend als mooi zonder resultaat voetbal.
Mensen lullen hier altijd zogenaamd politiek correct, maar ondertussen maken ze iemand als bijv. De Ligt voor geldwolf uit omdat hij niet heeft gekozen voor hun club.
Ook in Nederland (vooral amateur voetbal) komt racisme voor.
Ook in Nederland is corruptie op alle vlakken net zoals in elk land.
Je zou de geschiedenis er op na moeten kijken in Italië waar mensen zo principieel zijn dat ze zijn opgeblazen omdat ze de problemen wel wilden aanpakken ten koste van alles! In nl werkt de overheid mee aan de corruptie zolang ze maar gun deel krijgen. (Nederland wereldwijd bekend als belastingparadijs)
Aan Frenkie de Jong zou ik willen zeggen dat ik hem graag op het middenveld van Juve had gezien.

2 oktober 2019 om 17:27

Heb je Frenkie al zien spelen bij Barca? Die honderdduizend veren heeft hij één voor één verdiend

2 oktober 2019 om 20:00

Die honderdduizend veren zaten er al in voordat hij naar Barca ging en zijn er naar mijn idee veel te snel in gestopt.

2 oktober 2019 om 15:24

Que? “uiteindelijk heeft hij voor Juventus gekozen en ik denk dat dat een goede keuze is geweest omdat het een van de grootste clubs van de wereld is. " -- Waar zegt Frenkie dat ie een geldwolf is? Ik snap het niet.

2 oktober 2019 om 15:46

@isco24 ik denk dat hij doelt op veel mensen die deze mening hebben omdat De Ligt niet voor hun favoriete club Barca heeft gekozen. De Ligt werd daardoor op een gegeven moment neergezet als geldwolf omdat Juve hem meer salaris geeft. deze mensen konden niet geloven dat het een sportieve keuze is geweest van De Ligt

2 oktober 2019 om 15:46

Frenkie niet, maar vele mensen in Nederland denken er zo wel over.

2 oktober 2019 om 15:50

Maar als je er zo moe van wordt (dysentery Gary), waarom begin je er dan zelf over? Dat snap ik dan oprecht niet.

2 oktober 2019 om 16:03

Omdat ik er moe van wordt Dat is toch ook een reden. Al die gekke berichten hier lezen van 'de experts' die alles buiten Barca en Liverpool een slechte keuze vinden, begint me gewoon te irriteren. En dat wil ik graag met jullie delen.

2 oktober 2019 om 18:11

hm dat heeft niks met de experts te maken. Jij bent aan je foto te zien juventus fan, waar andere barca of liverpool fan zijn, accepteer het ga in discussie of zoek een voetbalsite waar niet gereageerd wordt want dit heeft weinig zin.

Achteraf gewoon een hele goeie stap. Iedereen doet alsof hij een matige ploeg heeft gekozen. Hij is 20 jaar en heeft nog 15 jaar in het voetbal. Hij leert nu een andere manier van verdedigen die later gewoon heel goed op z'n CV staat. Hij gaat uiteindelijk wel bij Barca eindigen denk ik. Frenkie is een geval apart aangezien hij gehaald was om direct te presteren en de motor van het team te worden de komende 10 jaar.

De Ligt heeft een goede wedstrijd gespeeld gisteren. Dan is het een aanwinst voor elk team. In Italië zal hij er verdedigend alleen maar beter van worden.

Als iemand een Juve fan in zijn of haar directe omgeving gek wil maken, roep dan gewoon het volgende:'' De overstap van de Ligt is een uitstekende transfer. Een paar jaar ontwikkelen in Italie om vervolgens de overstap te maken naar Barcelona of Manchester City.''

Uiteindelijk heeft Matthijs de Ligt gekozen voor het fiscale klimaat waar hij onder de streep het meest kon verdienen, niet voor een club waar hij met zijn speelstijl het meest bij zou passen. Op zich geen schande, denk namelijk dat er slechts enkelen zijn die een dergelijk verschil in netto salaris af zouden wijzen (inclusief ondergetekende, afhankelijk van omstandigheden natuurlijk). Had hij voor Barcelona gekozen, dan had hij op dit moment waarschijnlijk het centrum gevormd met Gerard Piqué en samen met Frenkie de Jong vragen moeten beantwoorden waarom het spel zo tranentrekkend slecht is onder Ernesto Valverde. Misschien was Manchester City achteraf gezien geen verkeerde optie geweest (als ze voor hem in de markt waren), daar had hij onder de beste coach ter wereld gespeeld in een elftal waarin zijn talent optimaal wordt gebruikt en had daar ongetwijfeld ook geen misselijk salaris verdiend. Bij Barcelona had hij zonder twijfel de voorkeur gekregen boven Clément Lenglet, die in mijn ogen niet goed genoeg is voor de absolute top en eigenlijk een ideale derde- of vierde verdediger is om in de ploeg te hebben. Samuel Umtiti heeft dat niveau wel, maar kwakkelt eigenlijk al anderhalf jaar met een knieblessure en weigert onder het mes te gaan. Dus de deur stond wagenwijd open voor Matthijs de Ligt om een basisplaats te veroveren. Maar goed, het is altijd makkelijk praten achteraf.

2 oktober 2019 om 18:33

Verdedigen leer je in Italië, prima keuze van de Ligt.

Zowel commercieel gezien als sportief hebben beide spelers imo de juiste keus gemaakt.het is natuurlijk ook leuk dat je dan met een fifa een juve met de Ligt kiest en een barca met Frenkie.italianen zijn meesters qua verdedigen dus helemaal top daar kan de Ligt van leren, en Frenkie tja... was al direct duidelijk dat hij goed bij Barca zou passen en eigenlijk geen enkele club kans maakte. Ik vind dit veel beter dan dat ze beide naar barca gingen. Vind alleen dat Barca en kranten etc alles wel op Frenkie spelen nu , en veel te veel met veren steken.. Hij is zo fantastisch hij gaat het barca een nieuw tijdperk inluiden blabla bla.. Ze mogen eens realistischer zijn daar.het gaat om een team maar ze doen alsof alles nu van De jong afhangt.

Hij zegt, dat moet hij zelf kiezen en met zijn familie en zakenwaarnemer bespreken maar ik kan me haast niet voorstellen dat frenkie niet tegen zijn ploegmaat zei: ouwe beter kom je ook naar barca :P. En ik weet zeker dat Matthijs in zijn hart het liefst zei, sowieso wij tweeen basis bij de beste ploeg ter wereld. Toch!? Maar de waarheid is, zelfs als je als speler de clubs voor het uitkiezen heb, dat je niet zelf mag kiezen. Want anders hadden die twee gewoon bij barca gevoetbald. Tuurlijk houden ouders, zakenwaarnemer en club er rekening mee dat zij twee vrienden zijn en samen willen spelen maar dat is waarschijnlijk het minst belangrijke bij het overwegen bij welke club zij moeten spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren