Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fraser laakt arbitrage: 'Ik kan zo beelden laten zien waar het aantoonbaar is'

Laatste update:

Henk Fraser roept de scheidsrechters in Nederland op om eens in de spiegel te kijken. De coach van ADO Den Haag is ervan overtuigd dat er in de Eredivisie met twee maten wordt gemeten, en dan niet in het voordeel van zijn ploeg: “Ik kan zo beelden laten zien waar het aantoonbaar is.”

/

Als voorbeeld wijst Fraser naar Dirk Kuyt, aanvoerder van Feyenoord, zondag de tegenstander van ADO. “Wij krijgen een gele kaart krijgen voor armgebaren, terwijl Dirk Kuyt armgebaren maakt en ik heb hem behoorlijk zien schreeuwen tegen de scheidsrechter”, zegt Fraser tegen de NOS. Daarmee doelde hij op het gedrag van Kuyt in de bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen Ajax.

Fraser weet dat hij vooral naar zijn eigen ploeg moet kijken: “Maar je bent wel afhankelijk van de scheidsrechter. De een geeft een gele kaart en de ander niet. Dat is soms frustrerend, maar dat zal zondag niet bepalend zijn voor de wedstrijd."

Henk Fraser heeft gelijk

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik moet Henk Fraser hier gelijk geven, het viel inderdaad op dat er tussen de wedstrijden veel verschil zit. Zo kan Bazoer dit weekend niet spelen omdat zijn knie kapsel na een behoorlijke overtreding van Vilhena beschadigd is, echter het was geen eens een kaart. Ook Kuyt mocht verbaal heel veel, waar in andere wedstrijden direct geel getrokken wordt. We zullen er maar vanuit gaan dat in de strijd om de beker meer mag dan in de normale competitie.

30 oktober 2015 om 18:37

@ Speedyafc

Je kunt langzamerhand wel zeggen dat Feyenoord meer mag dan een andere club. Het is echt ongelooflijk hoe vaak die de scheidsrechter al mee hebben gehad dit seizoen. Ik vind het dan ook wel mooi dat Fraser hier wat over zegt. Dat werd hoog tijd.

30 oktober 2015 om 22:40

Ajax mocht ook alles van Van Boekel, maar die deden dat niet.

31 oktober 2015 om 10:35

De traditionele top 3 mag meer dan alle andere clubs. En dat blijkt letterlijk iedere week weer.
En dat is zeer kwalijk te noemen. Ook de reden dat de voetballers van deze club enorm overschat worden. Gaan ze de grens over dan vallen ze keer op keer door de mand. Of het nu Europees voetbal is of voor oranje uitkomen, ze weten niet wat hun overkomt.
Dezeanoer van fluiten is niet alleen de doodsteek voor een aantal.voetbalclub geweest, maar uiteindelijk voor het Nederlands voetbal in het algemeen.

30 oktober 2015 om 18:59

Het was Vilhena die Bazoer blesseerde, Elia schopte Schone neer...

Er mochten overigens wel wat meer kaarten vallen: Kuyt, El Ahmadi, Elia, Vilhena, Younes, Bazoer...

30 oktober 2015 om 19:34

Ik snap het ook wel. Nu is de frustratie en van gisteren en dat Feyenoord eens wat mee heeft gehad heel hoog.
Na jaren van voordeel is dat eventjes weg en word het tijd om te schoppen want dat kan natuurlijk niet.

Ook heel selectief natuurlijk om alleen Feyenoord spelers te noemen die wel kaarten mochten hebben. Waar Veltman weg komt zonder geel bij het blok. Waar younnes mag blijven staan na zijn schwalbe .

Maar uiteraard geeft dat niet . Joh pak het als een man want de beker was toch niet belangrijk en daar ben je nu uit.

Deze scheidsrechter liet veel toe en Feyenoord durfde het randje te zoeken en Ajax durfde dat niet Feyenoord had een plan B en Ajax niet.

De volgende wedstrijd met een andere scheids is er weer wat anders nodig prima maar ga niet lopen huilen als wen klein kind .

30 oktober 2015 om 20:01

Wat was plan B? Ze gewoon verrot schoppen? Ik heb verder geen enkel plan kunnen ontdekken.

De Knjb bestaat alleen in het hoofd van de Feyenoord supporters. En dan alleen degene zonder fatsoen. Helaas is dat het merendeel.

30 oktober 2015 om 20:47

Nope het randje van het toelaatbare opzoeken en dat hebben ze gedaan. Of dat in de ogen van de verliezers ta hard was zou kunnen.
We hebben Iig geen spelers die als een klein kind voor de camera komt op iemand te naaien die zelf iets veroorzaakt.

Nee we hebben spelers die toegeven dat het misschien wat hard was alleen de scheids bestrafte het niet.

Het plan van de Boer was om in de 95 ste min een echte spits te brengen haha

30 oktober 2015 om 21:27

Hahaha, jullie hebben spelers die zeggen dat spelers buiten het veld maar even gangster moeten doen, of spelers die een verslaggever een grote mond geven omdat hij denkt dat hij voor Ajax is... Doe nou maar niet zo schijnheilig. Als je de cijfers er op nakijkt wordt Feyenoord de laatste jaren vaker bevoordeeld dan welke club dan ook thuis. Kijk alleen maar naar de penaltys of naar afgelopen klassieker.

30 oktober 2015 om 22:11

Sjakie zou jij die cijfers aan mij kunnen laten zien ik ken ze niet.
Maar dan kan ik ook oordelen...

31 oktober 2015 om 09:08

Bij Feyenoord-AZ liet de scheids na om rood te geven voor een doorgebroken speler en kreeg Feyenoord een penalty cadeautje

On:
Feyenoord speelt momenteel wel als een team dat kampioen wilt worden en daarnaast hebben zij dit jaar "het geluk van de kampioen" dat je zelfs slechte wedstrijden wint

Feyenoord heeft al het heel seizoen geen klagen over de arbitrage. Zeker in de wedstrijd tegen Cambuur kregen ze de punten cadeau.

30 oktober 2015 om 18:47

En in de wedstrijd tegen de graafschap ook.

30 oktober 2015 om 18:49

Heel het seizoen geen klagen? Dan heb je heel wat momenten gemist waarbij Feyenoord juist benadeeld werd.

30 oktober 2015 om 18:54

Ik had werkelijk niet verwacht dat iemand van Feyenoord zijde een negatief woord over de arbitrage zou durven zeggen, maar blijkbaar zijn er nog mensen met dat lef. In welke situatie is Feyenoord netto benadeeld dan dit seizoen? De rode kaart van Karsdorp tegen Utrecht was onterecht maar daar is Feyenoord nog in diezelfde wedstrijd ruim voor gecompenseerd.

30 oktober 2015 om 19:07

Lef? Gewoon realiteit hoor. Er wordt enorm overdreven de laatste tijd. Feyenoord is dit seizoen vaker benadeeld dan bevoordeeld door de scheids. Hoezo netto? Ik kijk naar iedere beslissing, of die nu beslissend voor de uitslag was of niet.

30 oktober 2015 om 19:22

Wanneer dan ? Ik zie op Karsdorp's kaart na alleen maar voordelen voor Feyenoord.

30 oktober 2015 om 19:22

Leg dan ook even uit waar je het over hebt ? Welke wedstrijd is feyenoord zo benadeelt ?

30 oktober 2015 om 20:02

Ik zal alleen ff een aantal benadeelde situaties opsommen die mij nog bijstaan:
- rode kaart Karsdorp
- penalty Utrecht
- geen penalty tegen Cambuur voor een zuivere handsbal (anders zelfs doelpunt) tegen Cambuur bij 0-0.
- geen penalty tegen Roda waar El A onderuit werd gehaald.
- 3x ten onrechte afgevlagt buitenspel tegen Vitesse bij 0-0 stand, waarbij Vitesse 2x ten onrechte doormocht.
- penalty van Psv.
- Younes die zijn tweede gele kaart niet krijgt.
- FOX en de media die eenzijdige hetze start tegen Feyenoord. Nooit eerder zoiets meegemaakt.
En zo zal ik nog tig nadelen vergeten zijn, maar dit zijn toch de belangrijkste.

30 oktober 2015 om 20:15

@heisenberggg Bijv. de handsbal bij Cambuur en uit bij Psv, thuis tegen Utrecht duidelijke penals niet gegeven en ga zo maar door!

30 oktober 2015 om 20:17

@daanson In meerdere wedstrijden. Zie de opsomming hierboven. En dat na pas 10 wedstrijden.

30 oktober 2015 om 22:40

Penalty PSV was ook onterecht.

En hoe kan je dat compenseren noemen als je met 10 man blijft staan tegen Utrecht. Nee Feyenoord heeft echt veel de scheids niet mee gehad.. Uiteindelijk streep je het allemaal tegen elkaar weg. Niet zo miepen allemaal. Je dwingt het ook af, als je veel in de aanval ben heb je meer kans op penals mee. Zelfde voor Ajax en Psv, elk jaar krijgen deze ploegen de meeste penals mee.

31 oktober 2015 om 07:28


@ 4fredondo
Ik weet het allemaal niet, hoor. Maar bij Younes zit je i.i.g. mis. De eerste wordt hem aangesmeerd door kuijt en die van van beek dus ook. Kuijt laat younes "oplopen".en bij de vermeende tweede is er niets buiten dat er geel voor het "vragen om" moet komen.
Al met al is dit voordelig voor Feyenoord, De overige situaties ken ik niet, maar zullen ongetwijfeld ook met een gekleurde bril zijn waargenomen.
En over hetzes gesproken: Als je via advocaten telkens middels de letter met onoorbare zaken vrij komt, roep je het zelf over je af.

31 oktober 2015 om 14:47

Een schwalbe is gewoon geel. Maakt niet uit hoe hij aan zijn eerste gele kaart was gekomen. 2 x geel is rood.

Deze situaties zijn niet met een gekleurde bril waargenomen. Iedereen kan die samenvattingen terugzien en dan zul je merken dat dat Feyenoord regelmatig onterecht benadeeld is.

30 oktober 2015 om 19:51

Heeft mede-koploper Ajax al reden tot klagen gehad? PSV wellicht ook?

30 oktober 2015 om 20:00

Nee hoor, maar zeker geen reden tot juichen. Feyenoord is een aantal maal bevoordeeld waar Ajax en PSV dat niet zijn, zeker niet zo expliciet. Dat ze niet direct benadeeld zijn betekent niet dat ze niet indirect benadeeld zijn door de enorme mazzel die Feyenoord in arbitrale zin steeds krijgt.

30 oktober 2015 om 20:11

Gudelj die rood moet hebben tegen Heracles, daarnaartoe de overtredingen in de bekerwedstrijd nog niks bij. Veltman die rood moet hebben tegen Psv, natrappen Locadia waarbij dit enge ventje Locadia nog een rode kaart probeert aan te naaien ook. Toch logisch dat Locadia hem een duw geeft van wat flik jij nou. Youness die zijn tweede geel moet hebben. Verder volg ik Ajax niet zo goed.

PSV de penalty tegen Feyenoord. Penalty +rood tegen Cambuur. Week later tegen dezelfde tegenstander alleen penalty tegen voor wel een opzettelijke handsbal, maar geen rood. Moreno die rood moet hebben. Locadia die rood moet hebben na doe wurggreep. Buitenspeldoelpunt Locadia of die Belg waarvan zijn vader ernstig ziek is.

Maar daar horen we de media niet over.

30 oktober 2015 om 20:17

Sorry Jordinhoo, maar je overdrijft echt gigantisch. De strafschoppen tegen Utrecht en Cambuur waren onterecht, waarbij die tegen Utrecht al een soort van goed gemaakt is door een net zo belachelijke strafschop aan de andere kant.

De bal die Van Beek al dan niet achter de lijn weghaalt, daar kan niemand met zekerheid over zeggen dat hij over de lijn was. Dan blijft de afgekeurde goal tegen en van de Graafschap over, waarbij de scheidsrechter in mijn ogen een geldige reden voor had. Een tikkie overdreven wellicht, maar niet volkomen onterecht.

31 oktober 2015 om 09:12

De strafschop bij Feyenoord-AZ is ook onterecht, coutinho speelt in beginsel de bal... En daarna kan hij niet ineens uit de weg gaan.... Waardoor die Gustafs er tegen aanloopt

Ik lees nu wel veel onterechte penalty's in deze thread.... Bizar eigenlijk!

Fraser moet gewoon even stoppen met zeuren en zijn ploeg aan de praat krijgen. Vorig jaar lukte hem dit naar mijn idee wel en toen zeurde hij niet zo veel.

30 oktober 2015 om 18:44

Vorig jaar heeft Fraser anders ook aardig wat kritiek op de scheidsrechters gehad

Helemaal mee eens.

Het mag best eens gezegd worden dat Feyenoord wel erg veel de scheidsrechter mee heeft. Nu heeft de traditionele top 3 dat wel vaker en dat is altijd een frustratie, maar ik heb het zo extreem als met Feyenoord dit seizoen nog niet gezien.

Dat is elk seizoen zo. En daar zijn de topclubs mee in het voordeel. Ajax,Feyenoord en PSV mogen meer zo oogt het tenminste dan de andere teams.

30 oktober 2015 om 18:52

Maar dat gaat op voor elke sport, topclubs en topspeler worden vrijwel altijd bevoordeeld door scheidsrechters. Een Ronaldo gaat geen tweede gele kaart krijgen voor protesteren. In het tennis zal een scheidsrechter een Djokovic of Murray nooit als verliezer aanwijzen omdat ze veel commentaar hebben of met hun racket op het court slaan. Grote clubs en grote spelers mogen meer en dat is de tragiek van de sport. Het wordt pas opvallend wanneer één van die clubs en spelers daadwerkelijk meer wordt bevoordeeld dan de anderen en dit seizoen is dat inderdaad fors opvallend.

31 oktober 2015 om 10:40

Klopt, maar het zal zo niet moeten zijn. Daarnaast in het voetbal en zeker in NL neemt het wel hele extreme vormen aan. Daar speelt de media ook een grote rol in. Arbiters denken ook aan hun loopbaan en een grove blunder in het nadeel van bv roda krijgt minder aandacht dan wanneer je de traditionele top 3 een keer heel misschien een beetje benadeeld hebt.

Feyenoord wordt al genoeg onterecht benadeeld de laatste tijd. Al meerdere keren duidelijke penalties niet meegekregen (2 x handsbal), penalties onterecht tegen gekregen, Karsdorp er onterecht met rood af, kansrijke aanval afgefloten wegens verkeerde beslissing van de grensrechter, etc. Daarnaast ook enkele keren dat het meezat maar dat waren er zeker minder!

Wel grappig trouwens dat wanneer Feyenoorders kritiek hebben op de scheids dan mogen ze niet zeuren en wordt telkens gezegd dat aan het eind van het seizoen alle beslissingen tegen elkaar weggestreept kunnen worden. Nu dus ook! Niet zo zeuren.

30 oktober 2015 om 18:58

Helemaal met je eens,geen speld tussen te krijgen.

Helaas blijft vaak het negatieve bij mensen hangen,en zien ze andere dingen juist minder.

Allemaal huilende veltmannetjes hier, ten eerste was die schop op de knie van bazoer van vilhena en werd die duikende duitser gespaard voor zn tweede gele kaart na zijn schwalbe dus loop maar niet zo te jammeren ik begrijp dat het moeilijk te verkroppen is als je net de wedstrijd van het jaar verloren hebt maar wees eens een kerel en accepteer je verlies!

30 oktober 2015 om 18:52

Je hebt gelijk, het was Vilhena, ik heb het aangepast. Het gaat hier niet meer over de wedstrijd maar over de verschillen in arbitrage tussen verschillende wedstrijden. Dat is waar Fraser het over heeft. Geldt uiteraard ook voor het niet bestraffen van een schwalbe, elders wordt die wel bestraft.

Het klopt echt wel wat Fraeser zegt. Ik zeg niet dat scheidsrechters doelbewust in het voordeel fluiten van de topclubs, maar dat er geen gelijke straffen op gelijke vergrijpen bestaan is overduidelijk.

30 oktober 2015 om 20:34

en dat geld ook voor supporterszaken

Beetje opzichtige poging van Fraser om de arbitrage op scherp te zetten voor zondag. Valt me een beetje tegen van Henk.

30 oktober 2015 om 20:13

Dat was toch wel te verwachten? Er zal langzamerhand steeds meer druk komen te staan op de arbitrage om in te grijpen. Logisch dat Fraser dat momentum aangrijpt om de boel op scherp te zetten. Bepaalde Feyenoord spelers zullen zich nu in moeten houden wat Den Haag een voordeel oplevert.

30 oktober 2015 om 20:20

Tegen ADO zal Feyenoord waarschijnlijk ook niet op dezelfde manier als afgelopen woensdag hoeven spelen, dus ik denk niet dat iemand zich in zal moeten houden.

30 oktober 2015 om 20:31

In dat geval heeft het psychologische spelletje van Fraser niet zoveel zin, maar goed, we zullen van het weekend zien of het effect heeft of niet.

30 oktober 2015 om 22:28

Vorig seizoen is ADO Den Haag anders wel zwaar benadeeld in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord, waardoor Feyenoord met elf tegen tien man van ADO kwam te spelen en uiteindelijk in extremis won. Goed dat Henk dit weer even aankaart en zo het arbitrale trio op scherpt zet.

Hahaha het gejank op Feyenoord blijft is weer begonnen hoor. Ze draaien weer eens goed mee bovenin, ondanks nog niet altijd het geweldige spel. Gelijk de zielige verhalen dat Feyenoord altijd bevoordeeld word.

hij heeft gewoon een punt bij twijfel geven de scheidsrechters altijd de top 3 het voordeel mee ook krijg de top3 minder snel kaarten dan bvb een zwolle dat is al jaren zo en gewoon erg jammer voor het voetbal

Eindelijk een Feyenoorder die niet in de polonaise aansluit. Begrijp me niet verkeerd hoor, veel respect voor Kuijt wat hij brengt bij Feyenoord. Maar afgelopen woensdag leek het alsof hij aan de drugs zat. Niet te geloven hoe hij tekeer ging tegen de scheids. Verder stond hij bij zowat elke situatie vooraan bij van Boekel om de beklag overal van te doen. Het was gewoon stuitend hoe onsportief hij was. Gedrag waar Feyenoorders op dit forum normaalgesproken van walgen.

30 oktober 2015 om 23:28

Helemaal mee eens! Daarbij hitste hij nog iedereen op. Toen iemand aan zijn shirtje trok ging hij op een belachelijke manier tekeer tegen die speler waardoor een opstootje ontstond. Ik zie dat ik niet de enige ben die vind dat Kuyt een vervelende vent geworden is.
Fraser heeft op zich wel gelijk. Ik denk ook niet dat het expres zo gebeurt, maar scheidsrechters laten zich wel beinvloeden. Natuurlijk kunnen ze niet alles zien, waardoor een ploeg zich te kort gedaan voelt. Maar afgelopen woensdag hebben we een scheidsrechter gezien met kuipvrees, die volgens mij opgelucht was dat hij geen verlenging hoefde te fluiten.
Daarbij vind ik het niveau van de Nederlandse scheidsrechters niet al te hoog.

31 oktober 2015 om 01:50

Je beklag doen als aanvoerder mag gewoon. Als aanvoerder mag je om uitleg vragen bij de scheids. Niemand weet wat Kuijt gezegd heeft en dat hij schreeuwde zal wel komen omdat er 50.000 man om hem heen aan het schreeuwen waren lijkt me. Lijkt me niets onsportiefs aan.

Dit kan elke club in de Eredivisie, PL, Bundesliga of waar dan ook doen. Overdreven geneuzel en voor trainers alleen een onderwerp van gesprek als er niet gepresteerd wordt.

En inderdaad ik kan Henk Fraser alleen maar gelijk geven. Al zovele malen gezien dat kleinere clubs in het nadeel zijn en inderdaad ook een club als feyenoord heeft totaal niets te klagen.

31 oktober 2015 om 01:53

Er valt genoeg te klagen als ziet hoeveel beslissingen in het nadeel van Feyenoord zijn gegeven de laatste 10 wedstrijden. Dat Feyenoord zoveel bevoordeeld wordt is echt onzin en wordt door iedereen nagepraat.

Het is meer dan waar dat de topclubs meestal meer voordeel hebben. In en in triest natuurlijk en daarom volkomen terecht dat Fraser het op scherp zet. Ben benieuwd of de scheids met 2 harde ploegen ook zo veel toe laat als tegen een voetballende ploeg...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren