Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Flick wil grote schoonmaak bij Barça om plaats te maken voor onder meer Frimpong

Laatste update:

Hansi Flick wil zich als kersverse trainer van FC Barcelona gaan versterken met maar liefst vier spelers uit de Bundesliga, zo meldt BILD. Onder andere Jeremie Frimpong, die een indrukwekkend seizoen beleeft bij Bayer Leverkusen, staat op het lijstje van de 59-jarige Duitser.

Vrijdag kreeg Xavi, vlak voor de laatste speelronde van de competitie, zijn ontslag bij Barcelona. Niet veel later volgde de berichtgeving van onder anderen Fabrizio Romano, die meldde dat Flick de opvolger werd van Xavi en een contract zou hebben getekend tot medio 2026. Zijn komst moet nog wel officieel bevestigd worden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Volgens de berichtgeving neemt Flick twee landgenoten als assistent mee naar Barcelona, al zijn de namen daarvan nog niet bekend. Over de gehele invulling van de technische staf voor komend seizoen zal normaal gesproken in de komende weken meer duidelijkheid komen.

Die assistenten zijn niet de enige voor hem bekende namen die hij mee wil nemen naar Catalonië. Flick heeft namelijk zijn pijlen gericht op een viertal spelers, dat momenteel actief is in de Bundesliga. Ook heeft hij al een lijstje van namen opgesteld die hij niet meer nodig heeft bij Barcelona en dus mogen vertrekken.

Flick heeft namelijk geen plannen met Sergi Roberto, Marcos Alonso, Oriol Romeu, Ferran Torres, Iñigo Martínez, João Félix en zelfs miljoenenaankoop Vitor Roque. Wel wil hij door met Robert Lewandowski. De spits werd de afgelopen tijd in verband gebracht met een vertrek bij Barça, maar Flick kent de Poolse spits nog uit zijn tijd bij Bayern München en zou graag weer de samenwerking aangaan.

In plaats voor bovenstaande spelers, zou Flick zijn oog hebben laten vallen op Joshua Kimmich (Bayern München), Dani Olmo, David Raum (Beiden RB Leipzig) en dus Frimpong. Kimmich zou het gat op moeten vullen dat Sergio Busquets bij zijn vertrek vorig jaar achterliet. De Duitser wil zijn contract, dat afloopt in 2025, naar alle waarschijnlijkheid niet verlengen, waardoor een zomerse transfer voor de hand ligt.

Olmo komt uit de jeugdopleiding van Barcelona, maar geniet naar verluidt ook interesse van Bayern München. Zijn afkoopclausule bedraagt maar liefst 60 miljoen euro. Voor Raum zou een transfersom van 30 miljoen euro betaald moeten worden. Flick ziet beide mannen als ‘een uitstekende aanvulling’ op de selectie van Barça.

Ook Frimpong staat hoog op het lijstje van Flick. De Nederlander beleeft een geweldig seizoen en neigt naar een vertrek deze zomer. Dankzij een ontsnappingsclausule kunnen geïnteresseerde clubs hem voor 40 miljoen euro oppikken. Het lijkt echter onwaarschijnlijk dat het financieel worstelende Barcelona al deze vier spelers kan aantrekken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Olmo is onnodig en duur.

Raum hangt af van de prijs, stel die is goedkoop kan hij prima concurreren met Baldé.

Kimmich is top, alleen defensief niet sterk genoeg om in zijn eentje de defensieve middenvelder te zijn. Heeft al eerder succesvol met Flick samengewerkt dus zou ik vanuit Flick zijn perspectief niet heel gek vinden.

Frimpong is top maar véél te aanvallend om in een 433 rechtsback te zijn. Zeker met Baldé op links. Al zou ik de aankoop niet slecht vinden door zijn veelzijdigheid.

Overigens lijkt me dit een onzinbericht. Ik kan me niet voorstellen dat Flick, zonder ook maar één keer getraind te hebben met de groep, al heeft besloten wie weg moet. Bij een Romeu weet iedereen al dat hij waarschijnlijk weg gaat, maar spelers als Ferran kan Flick misschien nog wel iets van maken. Al is het vanaf de bank.

25 mei 2024 om 11:41

Ik ben vooral benieuwd met welk geld Barcalona denkt spelers te halen. Ze hebben haast niks meer te verkopen aan mediarechten, dus ik verwacht dat ze bezuinigingen niet langer kunnen uitstellen of dat er weer smeercampagnes richting spelers komen zoals Frenkie vorig seizoen.

25 mei 2024 om 11:45

Ze gaan een contract tekenen met Nike ter waarde van 120 miljoen per jaar met ook nog eens 110 miljoen tekenbonus. Ze hoeven dus geen mediaverkopen te doen om geld binnen te halen.

De grootste vraag is of ze gaan voldoen aan de 1:1 regel van Laliga. Als ze dat doen gaat het salarisplafond ineens van grofweg 300 miljoen naar grofweg 500 miljoen. Dan is er dus ruimte om wat aankopen te doen, en nog belangrijker, om ze in te kunnen schrijven.

25 mei 2024 om 12:57

Dus in plaats van wat schulden weg te werken gaan ze daarmee meteen de transfermarkt op?

25 mei 2024 om 13:16

Dat vermoed ik wel ja. Kan me niet voorstellen dat Laporta voor een tweede zomer op rij niks gaat doen. Vorige zomer heeft hij maar 3 miljoen uitgegeven in totaal. Zeker nu hijzelf onder druk staat vermoed ik dat hij dit wilt goedmaken met wat aankopen.

Of het verstandig is, is een andere discussie. Ik vermoed echter dat er wel wat aankopen worden gedaan ja.

25 mei 2024 om 13:32

Schulden zijn vaste afbetalingen die gedekt worden via de vaste inkomsten, dat weet jij ook wel Lierse1997. Een extra premie van 100 miljoen is niet de volledige omzet. En zo'n premie krijg je vaak ook vanuit commercieel oogmerk, dus maw Nike sponsort Barca als het ware om een speler te halen die in een Nike shirt zal spelen.

25 mei 2024 om 13:55

@FCBCruijf

Schulden kun je ook versneld aflossen en daarmee je rente percentages terug dringen. In principe zijn schulden alleen goed op het moment dat je het gebruikt om te investeren in rendement dat de schuld betaald… pas dan ga je echt stappen zetten als club..

Dan creeer je namelijk vaste inkomsten, breng je de vaste lasten naar beneden en kan je structureel elk jaar meer uit gaan geven..

25 mei 2024 om 14:20

Zeker waar @D-Bergkamp, maar hoe vertaal je dat praktisch naar Barcelona?

Het is ook niet verstandig om al je geld in het aflossen van schulden te steken, om vervolgens een slecht team te hebben en daarmee jaren op rij enorm belangrijke inkomsten mis te lopen (CL, WK-clubs, Supercopa etc.).

Daarnaast is wat je zegt enkel van toepassing op het aangaan van nieuwe leningen met daarbij behorende schulden. Een bestaande schuld kun je moeilijk investeren, dus daar heeft Barca ook niks aan op het moment.

25 mei 2024 om 11:42

Overduidelijk een onzinbericht haha. De beste man heeft zijn krabbel nog niet eens gezet, maar toch zit de media er als aasgieren bovenop met allerhande sensatieverhalen. We kunnen gerust voorspellen dat er de komende weken nog tientallen andere namen zullen gelinkt worden aan Flicks wensenlijstje.

Overigens ben ik niet akkoord dat Kimmich ongeschikt zou zijn als enkele pivot. Allereerst is hij geen doetje en kan hij echt wel verdedigen. Je moet hem niet afrekenen op rechtstreekse duels met Vinicius, want op de Rb positie is hij eigenlijk niet op zijn best qua natuurlijke aanleg.

Voorts is verdedigen bij Barca een collectief positionele aangelegenheid. Als het positiespel correct gehanteerd wordt, de linies kort bij elkaar staan en het hele team collectief goed druk zet bij balverlies, dan is Kimmich (net zoals Busquets voorheen) een zeer geschikte speler voor de pivot rol naar de Barca-filosofie invulling. Bij Chelsea zou hij inderdaad niet de juiste man zijn gezien hun traditionele speelstijl minder positioneel gericht is.

Voetbal speel je zowel met je voeten als met je hoofd. Zeker als je aanvallend voetbal wil spelen, moet je over tactische intelligentie en inzicht beschikken om dit positiespel correct uit te voeren. Barca heeft behoefte aan dergelijke intelligente spelers. Zubimendi, Pepelu en Ederson (Atalanta) zouden hiervoor ook in aanmerking komen, maar een Kimmich zou zeker ook een versterking zijn. Over Frimpong ben ik het wel eens, temeer je al reeds beschikt over Cancelo (ik ga ervan uit dat hij permanent wordt aangetrokken) en Fort. En dan is er ook nog Julian Araujo.

25 mei 2024 om 11:53

Kimmich speelt zelden als solo nummer 6 hoor. Speelt voornamelijk met iemand naast hem zodat hij er niet alleen voor staat. Flick speelde Kimmich ook niet als defensieve middenvelder. Daar stonden Goretzka en Thiago samen. Kimmich was de rechtsback. Dat je Kimmich kan ontlasten door goed collectief druk te zetten snap ik, maar het is alsnog niet een speler die je voor je defensie zet met het idee dat hij hen defensief wat kan ontlasten. Die zet je daar neer om zijn voetballende vermogen. Wat doe je met Frenkie als je Kimmich op 6 zet in een 433? Naast elkaar zouden ze best kunnen in een 4231. Vraag me echter wel af of dat kan tegen een topteam als Real Madrid/City/Arsenal/Bayern. Lijkt me toch te licht. Frenkie op linkshalf, Kimmich op 6 en Gündogan op rechtshalf is een mogelijkheid.

Als we Cancelo halen is Frimpong wel een domme aankoop vind ik. Cancelo en Frimpong tegelijk erin kan niet, tenzij je Frimpong rechtsbuiten zet. Cancelo kan absoluut niet verdedigen en Frimpong ook niet, maar Frimpong heeft wel de pure snelheid om gaten dicht te lopen. Dit mist Cancelo toch wel vind ik.

25 mei 2024 om 13:26

Er zijn maar weinig pure solo nummers 6 op de markt, de meeste ploegen spelen nu eenmaal met een dubbele pivot. Onana is ook geen solo 6.

Wie bij Barca komt spelen moet zich sowieso kunnen aanpassen aan de voetbalfilosofie en dient vandaar dus over tactische spelintelligentie te beschikken om die aanpassing te kunnen maken. Je wordt bij Barca namelijk verder gevormd. Dus het gaat om een bepaald profiel dat je moet hebben, i.e. de voetbaltechnische en tactische kwaliteiten.

Kimmich beschikt daarover en zou dat normaal moeten kunnen invullen. Hij moet niet als enige speler de verdediging ontlasten, zoals ik vorige keer zei begint het verdedigen bij de voorste 3 die druk naar voren moeten zetten. De nummer 6 moet in dit geheel positioneel verdedigen (uiteraard moet je ook wel kunnen tackelen e.a. basiszaken) en niet zozeer "een breker" zijn. We zien bij Liverpool ook MacAllister vaak die pivot rol op zich nemen.

Betreffende De Jong: ik zou in het geval Kimmich effectief zou komen, niet uitsluiten dat hij zou (mogen).vertrekken. De plekken worden duur dus dat zal dan moeten blijken.
Of mogelijk zou Flick een middenveld voor ogen hebben met Kimmich, De Jong en Gundogan en wilt hij het misschien rustiger aandoen met Gavi en Pedri.

25 mei 2024 om 15:00

Even geromantiseerd gedacht: stel je weet Frimpong aan te trekken en in de toekomst een van de Ven. Dan heb je Balde op links en Araujo nog centraal. Dan heb j waarschijnlijk de snelste defensie ter wereld. Is wel wat je nodig zal hebben tegen Endrick, Vini en Mbappe.cruijffista,Wat vindt je van Schouten als enkele pivot?

25 mei 2024 om 17:12

@fcbcruijffista, kun je ons uitleggen waarom Laporta dé aangewezen man is om dit Barca uit de crisis te helpen? In het andere artikel over Xavi liep je weg voor de discussie. Hierbij benoem ik opnieuw mijn redenen waarom ik hem een regelrechte ramp vind voor Barca.

Het is duidelijk dat Joan Laporta's ambtstermijn als president van FC Barcelona tot nu toe niet zonder controverse is geweest. Er zijn verschillende beslissingen en gebeurtenissen die vraagtekens zetten bij zijn leiderschap en geschiktheid voor deze rol. Alleen de naïeve supporters steunen zijn presidentschap. Ik zal e.e.a. toelichten.

Ten eerste is er het financiële wanbeleid. Een van de meest schrijnende aspecten van Laporta's presidentschap is het financiële wanbeheer dat onder zijn leiding heeft plaatsgevonden. Toen Laporta in maart 2021 terugkeerde, erfde hij een club met aanzienlijke schulden. In plaats van een strategie te ontwikkelen om deze schulden op een verantwoorde manier te reduceren, koos Laporta ervoor om risicovolle financiële manoeuvres uit te voeren. Zo werden toekomstige inkomsten, waaronder televisierechten en merchandising, verkocht om de huidige schuldenlast te verlichten. Dit "selling the family silver" beleid mag dan op korte termijn verlichting bieden, maar het legt een zware hypotheek op de toekomstige financiële gezondheid van de club.

Ten tweede heeft Laporta ook sportieve beslissingen genomen die op zijn zachtst gezegd twijfelachtig zijn. De besluiteloosheid en het gebrek aan visie in de aanstelling en het ontslaan van trainers hebben bijgedragen aan een instabiele sportieve situatie. De wisselingen van coaches en het gebrek aan consistentie in de technische staf hebben geleid tot een gebrek aan samenhang en continuïteit op het veld. Dit gebrek aan sportieve stabiliteit vertaalt zich direct in tegenvallende resultaten, waardoor de club verder wordt teruggeworpen. Denk alleen al aan het meest recente voorbeeld: de beslissing om Xavi te ontslaan als coach. Ondanks het winnen van de LaLiga-titel in zijn tweede jaar, wordt Xavi ontslagen na een seizoen zonder titels. Dit roept vragen op over Laporta’s geduld en vertrouwen in zijn coaches. Laporta maakt van de club een heuse dramaserie. Eerst wilde Laporta af van Xavi, of wilde Xavi zelf vertrekken? Daarna ging Laporta bijna op zijn knieën om Xavi als trainer te overtuigen te blijven. Niet veel later wees Xavi de supporters op de feiten: Barca staat er financieel niet goed voor. Dat lijkt de druppel te zijn geweest voor Laporta. Je mag alles zeggen, maar durf niet zijn luchtkasteel, dat hij de naïeve supporters aanpraat, leeg te prikken. Durf niet de supporters het eerlijke verhaal te vertellen.

Ten derde is een ander belangrijk punt van kritiek het salarisbeleid onder Laporta, met name het contract van Robert Lewandowski. Hoewel Lewandowski een speler van wereldklasse is, was het toekennen van een megasalaris aan een speler van zijn leeftijd (34 jaar ten tijde van de transfer) een riskante beslissing. Volgens rapporten verdient Lewandowski een netto(!!!) jaarsalaris van €9 miljoen in het seizoen 2022/23, €13 miljoen in het seizoen 2023/24, en maar liefst €16 miljoen in het seizoen 2024/25. Volgens betrouwbare berichtgevingen krijgt Lewandowski een loonsverhoging waardoor hij, na Mbappé, de bestbetaalde voetballer van Europa gaat worden (met een jaarsalaris van 30 miljoen EU). Het hoge salaris van Lewandowski legt een enorme druk op de loonlijst van Barcelona, die al bekend stond om zijn buitensporige salarisuitgaven. Dit soort uitgaven heeft geleid tot beperkingen op het gebied van nieuwe transfers en het inschrijven van nieuwe spelers, waardoor de competitieve positie van het team op lange termijn wordt ondermijnd. Laat overigens net een aspect zijn wat aan zijn voorganger wordt toegerekend en wat hem enorm kwalijk wordt genomen. Laporta zet die lijn leuk door en eens in de zo veel maanden gaat hij bij de jonkies langs met een zak (om hen op een dwingende toon te verzoeken een loonsverlaging te accepteren).

P.s:
Twee opmerkingen achteraf. Ten eerste heb ik, als supporter van de aartsrivaal van jouw club, er geen belang bij om Laporta bij Barca weg te hebben. Ten tweede wil ik je vragen om niet telkens zijn eerste termijn als clubpresident in de discussie te betrekken om het debacle dat zich nu afspeelt recht te praten.

25 mei 2024 om 19:24

Ik heb mijn standpunt al meermaals zeer helder uiteengezet. Ik ga dit nog één keer aan jou toelichten, ook al neem ik je niet serieus omdat ik weet dat je louter komt provoceren. Dat herken ik meteen, o.a. door sommigen die ingaan tegen jouw geprovoceer neer te zetten als "naïef" en door valselijk te beweren dat ik "wegloop" van een discussie, terwijl ik in werkelijkheid mijn standpunt al vaker heb uitgelegd en jij degene bent die alles negeert omdat jij al hebt uitgemaakt voor jezelf dat je hoe dan ook ongenuanceerd wil blijven bashen op Laporta én Barca. Uit alles maak ik op dat je totaal geen kennis hebt van zaken noch over de juiste feitenkennis beschikt of het vermogen om genuanceerder te denken dan jouw zwart-wit mindset. Dit gezegd hebbende:

1) Het gevoerde financieel beleid is absoluut géén wanbeleid. Dit heb ik al meermaals uitgelegd. Het is een beleidskeuze geweest om enkele assets (tijdelijk) te verkopen, maar dat is allemaal zeer zorgvuldig verlopen. Denk je dat Laporta dit op eigen houtje heeft besloten of heeft hij een team van financieel experts rond hem heen die alle mogelijke opties zeer gedetailleerd hebben bestudeerd?

Het eerste wat Laporta en zijn team deden was een interne audit uitvoeren, die bijna een halfjaar in beslag nam. Ondertussen hadden ze al wel werk gemaakt van het salarishuis, dat ze uiteindelijk met de helft (!) hebben weten te reduceren. Is dat geen verantwoord schuldenbeleid, om te beginnen met die zware lasten te verlagen? Eenmaal alle onderzoek werd verricht, hebben ze vervolgens een aantal financieringspistes overlopen. Als bestuur zijn ze dan overeengekomen dat ze benoemde assets tijdelijk willen verkopen, maar nog voor dit alles plaatsvond hielden ze hier een referendum over onder de socio's. Toen die akkoord gingen zijn ze vervolgens overgegaan tot de uitvoering van dit plan.

In dit plan is het echter niet de bedoeling dat de club gedurende die tijdelijke periode het effectief met minder inkomsten moet doen. Nee, ook dit heb ik meermaals uitgelegd. De tv-inkomsten zullen weliswaar minder zijn de komende jaren, maar het idee is wel dat dit gecompenseerd wordt door enerzijds hogere inkomsten via andere inkomstenbronnen (o.a. het innovatieve Espai Project, strategische commerciële inkomsten uit samenwerking met Spotify en nieuwe sponsordeals) en anderzijds de kosten lager te houden door dat salarishuis structureel op peil te houden door een systeem van meritocratie, zoals hij dat eerder installeerde uit zijn eerste ambstermijn (d.i. een geplafonneerd basisloon en bonussen bij prestaties).

Je kan het met deze beleidskeuzes eens of oneens zijn, maar het is géén wanbeleid want dit is een uitgewerkt doordacht plan. Bovendien, en dit heb ik ook al talloze keren gezegd, is Barca een ledenclub en geen bedrijf met winstoogmerk. Zelfs al zouden de inkomsten en winstmarges tijdelijk lager zitten als de beleidskeuzes niet volgens plan gaan, dan is dat geen ramp. De schuldenlastsaneringen zijn een aparte luik, maar als Barca minder omzet en/of winst genereert dan andere topclubs, dan is dat maar zo. Barca beoogt niet de rijkste club te zijn met het meeste spaargeld, de socio's willen enkel een competitief team zijn die voetbalt vanuit de eigen unieke identiteit, i.e. aanvallend voetbal met voldoende jeugdspelers in de gelederen. Maar ik herhaal: het plan an sich is er zeker op gericht dat de inkomsten via andere kanalen stijgen en dat de club ook financieel bij de top blijft behoren.

2) Een zoveelste blijk van jouw karikaturale provocatieve mindset zonder kennis van feiten. Het leven is bovendien ook veel genuanceerder jongen, jij moet nog wat levenservaringen opdoen denk ik. Niemand smeekte Xavi, noch moet hij weg énkel vanwege die uitspraken tijdens desbetreffende persconferentie. Allereerst is Laporta de persoon bij uitstek geweest die Xavi van meet af aan door dik en dun steunde. Echter was Laporta ook van in het begin al de mening toebedeeld dat Xavi best begonnen was bij de jeugd en dan kon doorgroeien naar de positie van hoofdcoach. Zijn entourage had wel vertrouwen in de directe aanstelling van Xavi en dus vertrouwde Laporta op zijn sportieve beleidsmakers. Dat is de achtergrond informatie.

Vorig jaar won de ploeg prijzen en zat het qua teamspirit en karakter goed in elkaar, dat was zeker en vast Xavi's verdienste. Maar het spel was niet des Barca voor degenen die kritisch zijn. En dus was het doel voor dit jaar om het spel te verbeteren en competitief te zijn. Beiden zijn niet echt geslaagd, mede ook door tegenslagen, maar ergens zag je wel dat Xavi nog wat ervaring moet opdoen om het echt naar zijn hand te kunnen zetten. En dan kwam dat moment van zelfreflectie waarin hij zelf aangaf ermee te stoppen omdat het team een andere impuls nodig had. De sportieve beleidsmakers gingen toen al aan de slag om een vervanger te zoeken. Laporta wou het toch nog afwachten, omdat hij Xavi nu eenmaal graag heeft. Maar de sportieve beleidsmakers waren wel bezig met hun werk. Een maand geleden kwam Xavi terug op zijn besluit en ging Laporta daarop in. De sportieve beleidsmakers zagen het echter anders en toen het seizoenslot hen niet overtuigde, vonden ze het toch aangewezen om een nieuwe coach aan te stellen. Die uitspraken van Xavi waren een extra reden voor Laporta om zich uiteindelijk te scharen achter zijn beleidsmakers, omdat ze het anders zien. Dat noemen ze een meningsverschil en die kunnen soms alsmede leiden tot een breuk, maar betekent niet dat ze uit rancune Xavi dan maar snel snel ontslagen zoals jij het karikaturaal provocatief schetst. Als je dat écht denkt , tjah....

3) Je schetst een onjuist beeld over het salarishuis zonder nuance en met weinig kennis van feiten. Lewandowski is inderdaad wel een uitzondering, dat is het enigste wat klopt. Bedenk wel dat hij serieus inleverde om bij Barca te tekenen, ook al is zijn salaris relatief hoog heeft hij dus wel een inspanning gedaan om de passen in de huidige salarisschalen. De rest van de feiten zelf heb ik hierboven al geplaatst.

Kortom, je kan het eens of oneens zijn met beleidskeuzes, maar onder Laporta is er juist wél een visie en worden er juist wél beslissingen genomen. Sportief beleid gericht op terugkeer naar de Barca filosofie met veel eigen talenten. Commercieel beleid gericht op strategische lange termijn samenwerkingen en het Espai Project en financieel beleid door salarisschalen in te passen zoals in zijn eerste ambtstermijn, waarmee ze toen ook een groot deel van de schulden afbouwden.

25 mei 2024 om 19:28

Joga Bonita:

Ik denk dat qua centrale verdedigers Barca wel goed voorzien is. Er zijn alvast andere prioriteiten en met beperkte middelen moet je wel keuzes maken. Dus Van de Ven is niet nodig vind ik, met Araujo en Kounde heb je goede centrale verdedigers met snelheid, met Christenssen ook een positional player (niet zo snel) en dan heb je een talent zoals Faye, die ook snel is. Op de backs met Balde en Fort ook goede talenten en ik ben ook gecharmeerd van Julian Araujo, die is ook snel en verdient een kans in de voorbereiding vind ik.

Schouten als profiel zeker een ideaal type, maar qua niveau komt hij denk ik tekort en is al op een bepaalde leeftijd dat hij denk ik niet veel meer groeimarge heeft.

26 mei 2024 om 16:43

Hansi Flick speelt 4-2-3-1 met Kimmich in een dubbele pivot. Middenveld wordt dan waarschijnlijk Kimmich Gundogan Pedri met Pedri op 10. Dit is wel echt wat Barca nodig heeft een trainer die de intensiteit verhoogt en constant hoog druk zetten bij balverlies. Ik ben benieuwd. Die 2 Portugezen is Hansi ook niet van onder de indruk, lees ik. Dus wordt gewoon weer de verdediging van vorig jaar. Wat veel beter was met balde en kounde als backs. Enige positie wat nog niet duidelijk is, is de linkervleugelaanval. Ferran is Hansi ook niet van gecharmeerd lees ik en terecht. Olmo is duur, Nico ook. Zal wel jaartje Xavi Simons worden en dan weer Fati en/of Nico als er geld is.

26 mei 2024 om 17:17

Ik denk eerder Kimmich Gundogan Pedri. Dat is wat ik lees in de buitenlandse media. Pedri en Gundogan zijn de twee beste middenvelders die Barca momenteel heeft.

Tja wordt weer een geruchten saga. Elke keer weer verbijsterd hoever ze financieel afgegleden zijn. Vgl met Real wordt pijnlijker per seizoen.
Zal wel weer veel stunt en vliegwerk aan te pas komen en een poging om veelverdieners te verkopen. Krijgen we weer Frenkie toestanden..
Tis dat ze nog talenten hebben anders was t totaal kansloos

Het grappige aan Xavi die ontslagen is omdat hij zegt dat Barcelona gelimiteerd wordt door de matige financiële situatie is dat zijn opvolger grote dingen kan vragen zonder dat Laporta dan kan zeggen dat die spelers financieel niet haalbaar zijn.

Eigenlijk ben je knettergek als je Levekusen verlaat voor Barcelona. Real is komend jaren gewoon veel te sterk en Barcelona is bestuurlijk ook een wanorde.

25 mei 2024 om 14:16

Koekoek, het is weer eens tijd voor je doktersbezoekje

Kimmich is de enige die Barca direct zou kunnen versterken en van buitencatogerie is. De rest is er nog helemaal niet.

Hebben ze Hansi soms niet geïnformeerd over de financiële situatie van de club?

25 mei 2024 om 12:42

Die schijnt ontslagen te zijn.

Klinkt wel verstandig, al zou ik Lewandowski ook van de hand doen denk ik.

Olmo 60 miljoen is zonde van het geld. De andere 3 zijn prima en die prijs waard. Olmo vind ik persoonlijk niet bijzonder. Voor 60 miljoen is er toch wel een betere te vinden. En dan vooral op links ipv rechts

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren