Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord legt Pellè geen boete op en wacht voorstel af

Laatste update:
/

Graziano Pellè krijgt geen geldboete of schorsing van Feyenoord, zo schrijven De Telegraaf en het Algemeen Dagblad dinsdag. Na de wedstrijd tegen FC Twente (2-2) schopte de aanvaller tegen de dug-out, een reclamebord en een lamp in de catacomben. Intern heeft Feyenoord wel degelijk een hartig woordje met de spits gesproken. Hij heeft daarbij een flinke berisping gehad.

Martin van Geel keerde maandag terug van een scoutingsreis naar Spanje en moest worden bijgepraat over de situatie. “We wachten het vooronderzoek af, tot die tijd zeg ik er niets over”, stelt de technisch directeur in het Algemeen Dagblad. “Een boete voor Pellè? Nee, dan had ik het nu wel geweten.” Als verzachtende omstandigheid geldt in de ogen van de club, aldus De Telegraaf, dat Feyenoord groot onrecht werd aangedaan door toedoen van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

Feyenoord en Pellè hebben tot dinsdag 11.00 uur de tijd om te reageren op het vooronderzoek van de aanklager betaald voetbal van de KNVB. Mocht Pelle een een schorsing aan zijn broek krijgen, dan zal de Rotterdamse club sowieso in beroep gaan. Die beroepszaak zou dan na de zitting van de tuchtcommissie, donderdag, niet meer voor het weekeinde plaats hebben. Zodoende komt de aanwezigheid van Pellè in de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord niet in gevaar.

Een wijs besluit van Feyenoord

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zegt genoeg over Feyenoord. Ze willen gewoon 2e worden of kampioen. Maar durven niet hun schande van zondag op zich te nemen. Nou KNVB schors hem maar voor 4 wedstrijden.

25 februari 2014 om 07:46

Jij hebt je aanleiding gevonden om feyenoord op een bepaalde manier te positioneren merk ik?

25 februari 2014 om 09:04

Matje84,

Die aanleiding heeft Feyenoord gewoon op een zilveren dienblad gepresenteerd.

25 februari 2014 om 09:19

Dat doen ze zelf, en hij heeft gewoon gelijk.
Hahahaha wat laten zij zich kennen zeg daar in Zuid…

En dan ook het “sowieso” in beroep gaan… diep en diep en diep triest.
Mocht dat gebeuren hoop ik dat de Knvb hem nog harder aanpakt!

En feyenoord, stop dan aub met dat hypocriete gedrag en draag vanaf komende zondag geen respect badges meer!
Want dat hebben jullie niet.
Geen lef in je donder, geen respect en ze geven alleen maar negatieve signalen af.
Al die bezoekjes aan ziekenhuizen en achterbuurten worden teniet gedaan door deze italiaanse malloot en feyenoord laat het toe, echt schandalig.

Hahaha maar dit geeft wel de angst aan bij de gasten.
Bang voor de kampioen
En terecht....

25 februari 2014 om 09:21

Je moet toch toegeven dat Feyenoord hier gewoon de plank mis slaat! En nog maar eens wijzen naar de scheidsrechter. Triest!

De scheidsrechter heeft wat mij betreft een goede beslissing genomen en als Feyenoord ondanks zijn 'hulp' toch die 2-2 tegen had gekregen was hij ook door het lint gegaan. Het is makkelijk om dit zo naar buiten toe te communiceren dat het door onrecht van de scheids komt, maar het komt door het idiote gedrag van hem. Ezel!

25 februari 2014 om 09:34

Feyenoord doet het niet echt slim. Al hadden ze die jongen alleen een boete opgelegd, dan hadden ze in ieder geval afstand gedaan van zijn gedrag, nu wordt het goed gepraat en er een excuus aan verbonden dat de scheidsrechter de oorzaak is. Dan zijn we weer een beetje terug bij af lijkt me. Of de scheidsrechter en nu naast zat of niet, we willen juist af van het agressieve gedrag, ook al is het tegen een muur of camera, het blijft agressie dat niet als voorbeeld moet dienen voor de jeugd.
Nu is het bij Feyenoord, morgen kan het bij Ajax gebeuren, we zijn ten slotte allemaal mensen, maar we dienen er wel afstand van te nemen.

25 februari 2014 om 09:43

Als Ajacied mag je zo en ze het woord respect niet in je mond nemen met de spelers die jullie in je team hebben gehad en die jullie keer op keer hebben lopen verdedigen.
Je zou eigenlijk niet moeten durven reageren op dit onderwerp.

25 februari 2014 om 09:57

@ Afca020

Hypocriete gedrag? Respect bandjes? Bezoekjes aan ziekenhuizen worden teniet gedaan?

Waar heb je het over?

Pelle heeft na de wedstrijd tegen wat dingen aan geschopt. Ok, vertel hem dat dit niet kan en daarmee klaar. Jij maakt het weer veel groter dan het is.

Overigens fijn dat Feyenoord gewoon eerlijk toegeeft dat ze zijn acties dom vinden, maar ook begrip hebben voor zijn emotie en eerlijk aangeven hem geen schorsing of boete op willen leggen.

Je kunt het er niet mee eens zijn, maar ze zijn tenminste oprecht...respect!

25 februari 2014 om 09:58

wehave,

Welke Ajacieden hebben Suarez dan verdedigd? Natuurlijk waren er enkele Ajacieden die Suarez en/of Vertonghen in verdediging namen, maar zijn het ook diegene die nu hier op dit topic reageren op Pellè? Als je dat niet weet, wees dan gewoon stil.

25 februari 2014 om 10:37

Wat heeft respect nou weer te maken met het slopen van wat voorwerpen? Kom op man, als hij nou ging vechten is het wat anders, voorwerpen zijn vervangbaar.

Ik vind het zeker niet goed wat Pelle gedaan heeft, maar mensen die nog serieus zeggen dat Feyenoord hem zelf moet schorsen voor de Klassieker, snappen echt niets van hoe het voelt om Feyenoorder te zijn. Natúúrlijk gaat Feyenoord niet hun belangrijkste speler in de belangrijkste wedstrijd van het jaar vrijwillig niet mee laten doen.

25 februari 2014 om 11:31

Nee dat doet feijenoord helemaal zelf.
Boos zijn op de ref mag , maar om je dan als een volslagen idioot te laten gaan niet.
Feijenoord en de spelers zelf kunnen beter boos zijn op zichzelf.
Tegen nac waren ze beter en verzuimen ze de 2-0 te maken (al in de eerste helft) en tegen twente waren ze ook beter maar dan laat opa mathijsen zijn spits "een beetje vrij" achter zijn rug weglopen.
Daarna zijn er nog steeds kansen op 1-3 maar ze verzagen weer om vervolgens in de 95e minuut een twente speler een bak koffie aan te bieden en zeggen dat hij die bal er op zijn gemak in mag schieten.

Zoiets heet kwaliteit tekort en dat zat pelle dwars.

25 februari 2014 om 11:31

Respect voor andermans spullen? Of vind jij het normaal om willekeurig andermans spullen te slopen? Dan toon je geen respect voor de persoon van wie de spullen zijn.

Overigens snap ik zeker dat Feyenoord hun beste speler het liefste niet kwijt is tegen Ajax. Maar het is wel een klein smetje op hun naam.

25 februari 2014 om 11:42

Ik begrijp hier ook niets van. Voor de duidelijkheid, het maakt me niet uit van welke club een speler is, al is hij van Ajax, dit kan gewoon niet. Als ik zoiets doe dan kan ik een dagvaarding en/of schikking ( boete) verwachten, omdat vernieling nou eenmaal een misdrijf is volgens het wetboek van strafrecht. Deze speler krijgt een fikse berisping??!! Wat is dat? Twee keer foei?! Dit moet je als club nooit accepteren! Verzachtende omstandigheden? Hou toch op zeg, geen reden!
Ik hoop dat Pelle gewoon op het veld staat tegen Ajax, want je moet winnen van de sterkste tegenstander, maar dat staat hier totaal los van. Deze speler moet je openlijk door het stof laten gaan, zeker na zijn reactie. Wat ga je de volgende keer doen als een speler van Feyenoord over de scheef gaat?

25 februari 2014 om 11:51

Eerst was ik niet van plan te gaan reageren, maar blijkbaar kent niet iedereen elk verhaal in het verleden. Een aantal voorbeelden:

Chevalier van RKC kreeg een tweede gele kaart tegen Willem II op 23 december 2012 en spuugde hierbij op de weg naar de kleedkamer naar de tegenstander en trapte een gat in de deur van de catacomben. Een schorsing kreeg de spits van RKC niet, behalve één duel vanwege de twee gele kaarten in één wedstrijd.

Kevin Conboy tegen Roda JC op 27 oktober 2012. Meneer kreeg een rode kaart en schold de grensrechter uit en molde ook een deur van het stadion. Ook hierbij vond de Knvb het niet nodig om een schorsing uit te delen.

Dus ga hier maar eens over nadenken stelletje haters. Een deur mollen van een stadion vind ik nog een tikje erger dan een flinke dreun tegen de dug-out zonder schade en een camera mollen die je zo weer nieuw in de winkel kan kopen. Ja, het gaat om het idee. Maar als we dan toch kijken naar de 'schade' die je aanricht, dan valt dit reuze mee.

Dus donder allemaal maar lekker op dat de Knvb hem harder moet aanpakken. De Knvb zal dit wel doen, aangezien ik steeds meer het idee heb dat Feyenoord bij de Knvb niet zo goed staat. Interlands al kwijt geraakt en de scheidsrechters besluiten ook steeds vaker in uitwedstrijden tegen Feyenoord te gaan fluiten. Als je gaat kijken hoe vaak wij benadeeld worden door een scheidsrechter, is dat niet normaal. En in thuiswedstrijden worden we vaak genoeg niet geholpen door een scheidsrechter, want tegen Twente eerder dit seizoen in de Kuip waren we nou ook niet bepaald geholpen wel? Stelletje haters.

25 februari 2014 om 13:27

Nou, dan gaat maar eens verder kijken. Erik Pieters sloeg een ruit kapot en kreeg 3 wedstrijden (de wedstrijd van zijn rode kaart meegenomen), waarom zou Pelle dat dan niet mogen krijgen? Een schorsing was uiteindelijk niet nodig geweest (was echter verplicht vanwege de rode kaart), want god strafte hier onmiddellijk, maar Pelle kan gewoon spelen volgende week.

Romero sloeg tegen een muur en was 6 weken uit de roulatie. Vandaar dat de Knvb hem niet hoefde te schorsen. Geen rood en er langere tijd uit.

Bij Chevalier was een verdere schorsing dan 1 wedstrijd ook niet nodig, omdat de club hem ook strafte (wat Feyenoord nalaat).

Conboy werd 4 wedstrijden geschorst, waarbij ook zijn agressie op weg naar de kleedkamer werd meegenomen.

Echter moet gezegd worden dat dat van Conboy en Romero al voor de nieuwe overeenkomst over respect is gebeurd. Ook hebben alle spelers de mogelijke schade zelf moeten betalen, maar dat lijkt me vanzelfsprekend. Verder is er ook het verschil dat de clubs van al deze spelers de actie meteen veroordeeld hebben en er maatregelen voor hebben genomen (boete/schorsing/maatschappelijke straf), daar waar Feyenoord het goed probeert te praten.

Als Feyenoord echt niets doet, dan zal de Knvb dus echt wel maatregelen nemen. En terecht overigens. Verder maakt het dan eigenlijk niet uit of ie dan tegen Ajax er wel of niet bij is, maar wanneer Feyenoord slim is, dan schorsen ze hem zelf 2 wedstrijden. Wanneer Feyenoord de actie van Pelle niet zelf veroordeelt, dan verwacht ik dat de Knvb een voorbeeld gaat stellen en Pelle een flinke schorsing geeft. De club straffen kan helaas niet, maar dat de club niet publiekelijk afstand neemt, denk ik dat ze dat wel meenemen in de strafmaat. En eerlijk gezegd, hoop ik dat ook. Zoiets mag je gewoon niet goed praten.

Edit: Ik vind trouwens het mollen van een deur minder erg dan het mollen van een camera. Een camera is vele malen duurder en veel kwetsbaarder.

25 februari 2014 om 07:48

Echt heel triest dat ze een speler niet kunnen schorsen voor zijn wangedrag, hoe bedoel je speler groter dan de club. Pelle kan gewoon doen wat hij wil.

25 februari 2014 om 08:37

Net zo triest als ajax suarez destijds niet schorste na het bijten van een Bakkal.

25 februari 2014 om 08:37

Dat deed Ajax wel, zoek het maar op.

25 februari 2014 om 09:10

Suarez en Verthongen werden geschorst door Ajax in de tijd dat ze aanvoerder waren.

Maar maakt niet uit....feijnoord is niet te vergelijken met Ajax, daar komen ze te kort voor. Mij maakt het toch niet uit of Pelle nu wel of niet word geschorst. Ik win liever van een Feijenoord met Pelle erbij, dan zijn ze al een excuus armer als ze verliezen.

25 februari 2014 om 09:14

Ken je feiten hattrick...

25 februari 2014 om 09:17

Hattrick je zet jezelf voor lul! Ajax heeft Suarez zelf ook meteen geschorst vriend. Beter opletten voortaan!

25 februari 2014 om 09:25

Die schijnschorsing bedoel je?

Nou schijnheiliger dan die 3 wedstrijden schorsing voordat de Knvb erover kwam met een megaschorsing kun je het niet krijgen. Om hem vervolgens wel gewoon te laten spelen in de CL .

Moeten we daar dan voorbeeld aan nemen. Doen alsof je er afstand van neemt, maar er helemaal niks van menen? Nou, doe mij dan maar op z'n Rotterdams.....gewoon eerlijk zeggen dat je begrip hebt voor Pelle en hem niet gaat schorsen

25 februari 2014 om 09:32

Wat heeft Ajax nu hiermee te maken? Een beetje oude koeien uit de sloot halen als een Ajacied hier gewoon zijn mening geeft. En als je oude koeien uit de sloot wilt halen, doe het dan goed.

Feyenoord is nu de enige club die zijn speler niet bestraft voor wangedrag. Suarez, Pieters, Janssen, Lens, Vertonghen en Douglas waren allemaal door hun eigen club bestraft voor wangedrag.

25 februari 2014 om 09:40

Heerlijk gezegd Threelions! Ajax 'schorste' hem, maar wel tijdens de periode dat hij zijn schorsing van de Knvb uitzat. En dan nu hun mond opentrekken tegen Feyenoord. Zielig volk daar in Amsterdam.

On: Wel schandalig dat hij er zonder boete mee wegkomt. Die had toch wel op z'n plaats geweest. Dat ze hem niet schorsen kan ik enigszins begrijpen, maar dit gaat wel te ver. Erg zwak gehandeld van het bestuur / technische staf. Dit geeft direct het statement af dat het in de toekomst weer toegelaten wordt.

25 februari 2014 om 09:42

-Suarez bijt een tegenstander in z'n nek tijdens de wedstrijd, overigens was schorsing van de club een schijnschorsing wetende dat de Knvb hem sowieso zou schorsen.
-Pieters kreeg een rode kaart en sloeg een ruit in. Die benadeelde dus eerst z'n team in het veld. Die schorsing was ook niks waard aangezien hij z'n slagader opensloeg en maanden aan de kant zat.
-Janssen reed dronken in z'n auto iemand het ziekenhuis in.
-lens ging na de wedstrijd in de catacomben z'n tegenstander opwachten voor een knokpartij
-Douglas' viel de scheidsrechter aan

-Pelle schopte na de wedstrijd, bestolen door de scheids, tegen een dug out en een camera.

Sorry hoor. Feyenoord bestraft ook zijn speler. Deze doet dit gewoon met een goed gesprek. De straffen voor de andere spelers waren zwaarder vanuit de club, maar de incidenten waren ook allemaal vele malen erger.

Als je een blikje steelt in de winkel krijg je ook niet dezelfde straf als een gewapend overval, maar het is beiden wel crimineel gedrag....

25 februari 2014 om 09:54

@threelions

Schijnschorsing of niet, Ajax had wel het lef om Suarez te schorsen. Feyenoord weet dat de Knvb Pelle ook sowieso gaat schorsen, dat recht heeft de Knvb ook gewoon na de vertoning van zondag. En toch gaat Feyenoord (zeer) onterecht, zeker in beroep. Dat heeft helemaal niks meer met een voorbeeld functie te maken.

Maar goed in de race om het kampioenschap begrijp ik dat nog wel, dan zijn ineens alle middelen geoorloofd als er tegen een concurrent gespeeld moet worden (net zoals Ajax Suarez gebruikte in de Cl). Maar waarom ze Pelle geen boete opleggen? Als ze ook maar enig verstand hebben dan leggen ze die jongen wel even een boete op om goede wil te tonen. Zou ook netjes zijn tegenover de persoon waarvan de camera toch enigszins schade opgeleverd zou moeten hebben.

Je kan er nu op wachten dat de Knvb een fikse schorsing gaan neerleggen na aankomen weekend, want blijkbaar hebben ze er niks van geleerd.

25 februari 2014 om 10:03

@inkeajacied

Wil je het dan gewoon niet snappen?
Ajax had helemaal niet het lef om Suarez te schorsen.
Als ze het lef hadden om Suarez te schorsen dan hadden ze die 3 wedstrijden in laten gaan nadat zijn schorsing van de Knvb afgelopen was of hadden ze hem intern ook geschorst voor de CL wedstrijden ten tijde van zijn schorsing,

Dat hebben ze niet gedaan, dus ze hebben helemaal geen lef getoond door Suarez te schorsen,

Wat ze hebben gedaan is nog veel erger dan dat Feyenoord heeft gedaan.

Feyenoord geeft gewoon toe achter Pelle te staan en wacht de Knvb af.
Ajax wist al dat Suarez een schorsing zou krijgen van de Knvb en kon met zo'n schijnschorsing doen alsof ze als club zijn gedrag afkeurden, terwijl het niet gemeend is en gewoon een achterbakse actie is.

Hoe durf je dan over lef te spreken?

Lef had Ajax gehad als ze zouden zeggen; we accepteren de schorsing van de Knvb, maar we gaan hem als clubzijnde niet extra schorsen, daarvoor is hij én te belangrijk én naar onze mening voldoende gestraft door de Knvb.

Dat is lef...dat is eerlijkheid en oprechtheid...wat Ajax met Suarez deed is niet lef, maar is laf en achterbaks.

25 februari 2014 om 10:08

threelions,

Feyenoord bestraft ook zijn speler door een goed gesprek? Wat is dat dan voor een kleuterjuf straf? "foei, niet meer doen, stoute jongen" Nou, dat maakt indruk.

Ooh, en die camera waar Pellè tegenaan schopte was geen camera van 50 Euro die je bij Wehkamp kunt bestellen. Maar een camera van een TV zender die er een enorm geld voor heeft betaald waar men zelfs een auto voor kunt kopen. Zo'n camera is nog duurder dan een bushokje.

Maar tja, ik lees hier verhalen over dat Ajacieden het wangedrag van Suarez destijds in bescherming nam, maar nu gebeurd het met Feyenoorders die wangedrag van Pellè willen goedpraten.

25 februari 2014 om 10:16

@threelions

Volgens mij in 2007 tijdens de klassieker, haalde Adrie Koster gewoon Suarez en Luque naar de kant.

Op dat moment 2 super belangrijke spelers, omdat ze gedragingen hadden die niet past bij een club als Ajax.
Feyenoord doet keer op keer alles met de mantel der liefde bedekken.

Ze durven niet in te grijpen tegen die debielen in het publiek, ze durven niet in te grijpen tegen de eigen spelers, ze verkopen zelf de clubs aan wat zakenmannen omdat ze ook al niet kunnen besturen.
Ze wijzen altijd naar de tegenstander of de scheids. Steek de hand eens in eigen boezem. Kom eens op waar je voor staat zeg asjeblieft. Laf, afgunstig, jaloers op de succesvolle concurrent(en), zo komt feyenoord tegenwoordig over.

Kortom:

Piep piep hallo…..

25 februari 2014 om 10:21

@threelions

Achjoh, als jij het lef vindt om je niet te distantiëren van mensen die molesteren, zegt dat alweer meer dan genoeg over waar jij in de maatschappij staat. 'keep up the good work', zou ik zeggen.

Ajax had niet het lef om hem te schorsen? Ze hebben hem toch geschorst? kom op zeg. Ajax wist inderdaad dat Suarez geschorst ging worden, maar wat is er nou in hemelsnaam laf en achterbaks om je sterspeler daarvoor zelf al te schorsen én de hoogste boete op te leggen? Te laten zien dat dit gedrag niet kan, ook al ben je de belangrijkste speler.

Wat je daarna zegt is ook wel leuk, ze hebben daarna namelijk ook de schorsing die de Knvb eroverheen legde gelijk geaccepteerd. En wat lees ik nou net in bovenstaand stuk? Feyenoord wacht helemaal niet de schorsing van de Knvb af, Feyenoord is van plan de schorsing van Knvb niet te gaan accepteren zodat hij tegen Ajax nog mee kan doen. Nogmaals: Ik begrijp dat opzich wel, wedstrijd tegen de concurrent, dan is alles geoorloofd. Maar leg die jongen gewoon een boete op en laat even zien aan de maatschappij dat je dit gedrag afkeurt.

Nee in plaats daarvan berispen ze Pelle maar weer helemaal niet, omdat de grote man helemaal niks fout kan doen in Rotterdam. Hij is zo belangrijk dat ze hem niet eens durven te berispen, bang dat ze zijn dat hij zijn kont in de krib gaat gooien ofzo? En dan spreek jij over lef, Threelions, oke als dat jou definitie van lef is.

25 februari 2014 om 10:23

@inkajacied

Je verdraait mijn woorden.

Ik vind het lef dat je eerlijk bent. Jij vindt het lef als je als Ajax zijnde doet alsof je Suarez schorst en doet alsof je je distantieert van zijn acties, terwijl het een schijnvertoning is. Daar hebben we t toch over...

25 februari 2014 om 10:42

-Pelle schopte na de wedstrijd, bestolen door de scheids, tegen een dug out en een camera.

Hahahah ook echt het excuusje alsof de scheids die Feyenoord een keertje tegen had het goed praat. Pelle ging helemaal door het lint, ga je schamen man..

25 februari 2014 om 11:07

threelions

Onbegrijpelijk hoe je al de hele tijd alles recht probeert te praten, dat zo krom is als een banaan. Blijkbaar heeft een 'goed' gesprek hoe jij datr zo schattig zegt niks geholpen. Hij heeft nog een voorwaardelijke straf open staan van een wedstrijd nota bene.

En nogmaals of een incident nou erger is of niet, wangedrasg hoort ten allen tijden bestraft te worden.

25 februari 2014 om 11:44

Die van Feyenoord zijn echt doetjes. Bij Lens vs. Mathijsen schreeuwden ze moord en brand voor schorsing maar nu is schorsen natuurlijk overdreven omdat het HUN grote Pellè betreft. Als Feyenoord echt ballen had schorsten ze Pellè 3 wedstrijden. Dat zou nou echt stoer zijn en dan zou ik echt respect ervoor hebben. Maar dit is zo enorm zielig..

Hoop alsnog op 3 wedstrijden voor Pellè. Vergeet niet dat hij dit seizoen al meerdere malen in de fout is gegaan met ellebogen en kopstoten..

25 februari 2014 om 12:05

"en nogmaals of een incident nou erger is of niet, wangedrasg hoort ten allen tijden bestraft te worden."

Tuurlijk, maar zo krijg je ook voor de ene wetsovertreding een waarschuwing, voor een ander een boete en een ander een celstraf. Alles verdient een straf, maar hoe erger het incident, hoe erger de straf.

Zo krijgt pelle een waarschuwing voor het schoppen tegen een dug-out en lens 'n schorsing voor het opwachten en aanvallen van zijn tegenstander. Moeilijk hè!?

25 februari 2014 om 12:07

@theelions

Ja maar 'doen alsof je schorst', dat gaat helemaal niet op in deze. Ajax heeft niet gedaan alsof het Suarez schorste, het heeft Suarez geschorst. Inderdaad niet naar de strafmaten van de Knvb, maar het heeft die strafmaten vervolgens wel direct geaccepteerd. Bovendien nog eens de hoogste boete opgelegd, dus zich duidelijk van het gedrag gedistantieerd, maar tegelijkertijd inderdaad laten zien dat Suarez wel te belangrijk was voor Ajax om te lang te schorsen vanuit de club.

Wat Feyenoord daarentegen doet is zich totaal niet distantiëren, het maakt ze helemaal niks uit wat Pelle deed. Het heeft er zelfs schijn van dat ze het goed praten, 'na zo'n wedstrijd waarin je benadeeld wordt'. Dat vind ik nogal onrespectvol t.o.v Twente en t.o.v. het materiaal dat schade heeft ondervonden. Volgens Feyenoord mag je blijkbaar om je heen gaan schoppen naar spullen van anderen als een beslissing niet naar je zin is, dat is de boodschap die Feyenoord heeft afgegeven in deze. En nog een keer: ik snap dat ze hem niet zelf schorsen, maar een flinke geldboete mag je na dat gedrag toch wel verwachten, of niet dan?

25 februari 2014 om 17:59

@ Ajaxdude
Als je iemand corrigreerd doe het dan goed.ajajx heeft Suarez niet meteen geschorst. Eerst mocht hij nog fijntjes mee doen tegen madrid daarna kwamen de makkelijke wedstrijden en werd hij idd door ajax zelf geschorst op het moment dat het Ajax het beste uitkomt.beetje heilig doen aar als puntje bij paaltje komt deed hij gewwon mee tegen Madrid. Wees dan een vent en zeg da je hem nodig hebt en de Maar wil jij nu een bijtende Suarez vergelijken met een Pelle die tegen een kartonnen bord aan schopt? Moet niet gekker worden. las ook al dat iemand vond dat hij aangeklaagd moest worden omdat hij een misdrijf zou hebben begaan. Zit me af te vragen wat NAC aantal weken/maanden terug had moeten doen toen een Lurling over de rooie ging entegen van alles en nog wat schopte en sloeg. Inclusief een digitaal reclame bord wat kapot ging. Toen werd er gezegd pff die laat zich wel kennen maar als iemand als Pelle het in mindere mate doet, moet er geschorst worden en moet er gekeken worden naar voorbeelden als een bijtende suarez of een vechtende Lens. Wat Pelle deed zie je elke week wel ergens in de eredivisie. Waarom nu ineens zo'n Hype? Waarom al die ophef over Pelle terwijl het stikt van dergelijke voorbeelden in de eredivisie. Heb zelfs Frank de Boer enkele weken geleden tegen de dug-out zien schoppen uit frustrtie bij een tegendoelpunt. Niets ergs en erg begrijpelijk maar exact dezelfde reactie als die van Pelle. Waarom hoor je daar niemand over? Trouwens dat snap ik wel want zo schokkend is afreageren niet zolang je het maar niet op je tegenstander doet. Vraag me alleen wel af waarom het nu wel ineens zo onder de loep word gnomen. En waarom 80% van de reacties van een ajacied is. Was toch Twente Feyenoord en niet Ajax Feyenoord? Of zou het meer met volgende week te maken hebben? Kan me niet voorstellen dat Ajax bang is.

25 februari 2014 om 07:49

Kuch, kwestie Suarez na het bijten van Bakkal. De club gaf hem twee wedstrijden schorsing, maar liet hem tegen Real Madrid lekker wel spelen, beetje hypocriet, niet? Ik denk dat het een boete wordt en een duel voorwaardelijk.

25 februari 2014 om 07:57

Volgens mij had hij nog een voorwaardelijke straf dus dat lijkt me sterk. Hij zal gewoon gestraft worden, en terecht. Ajax had tenminste ballen om Suarez zelf te schorsen.

25 februari 2014 om 07:58

Precies, geen enkele club gaat zijn belangrijkste speler schorsen vlak voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar. En dat incident met Suarez, schorste de club hem niet heel veilig voor de vorm 2 wedstrijden? Het was namelijk wel duidelijk dat de bond veel meer wedstrijden zou eisen.

25 februari 2014 om 07:59

wat hypocriet, ten eerste hebben ze hem 3 wedstrijden gegeven, knvb nog eens 5 schorsingen en de wedstrijd van real madrid was voor de CL bedoeld en in de regel mag de speler, dus suarez, dan gewoon spelen.

25 februari 2014 om 08:00

@tisjeboymax0,
Helemaal gelijk in, hypocriet ten top.
En nu zullen we niks meer van die vervelende ajacieden meer horen.
zo irritand dat er blijkbaar maar 1 straf bestaat volgens vele hier.

25 februari 2014 om 08:00

Wat ? Men wist dat hij sowieso meer dan 2 wedstrijden schorsing zal krijgen ..Suarez was het boegbeeld van Ajax destijds, ik had 10 wedstrijden verwacht.

25 februari 2014 om 08:01

Maar Suarez beet toch ook in de Eredivisie en niet kn de CL. Schorst KNVB mensen voor CL wedstrijden of eredivisie?

25 februari 2014 om 08:15

Het gaat er toch om dat de club de speler nog moet schorsen voor zijn wangedrag?

Tenminste. Ik zie bovenaan een Ajacied claimen dat dit alles zegt over Feyenoord dat ze hem zelf geen schorsing opleggen, vervolgens noemt iemand dat hypocriet en wijst hiervoor naar Suarez die ook niet intern geschorst werd en gewoon CL mocht spelen....het feit dat de Knvb niet mag schorsen voor de CL heeft dan volgens mij weinig met deze zielige discussie te maken.

On: goed dat Feyenoord geen schorsing oplegt. Gewoon intern oplossen. Zijn gedrag is niet goed te praten, maar ook niet onbegrijpelijk. Pelle hebben we keihard nodig komende zondag en in de restant vh seizoen

25 februari 2014 om 08:19

Ja peentjes, alleen het voorval met Suarez gebeurde tijdens de wedstrijd en hij verwondde daarmee opzettelijk Bakkal.

25 februari 2014 om 08:30

Wat nou belangrijkste wedstrijd van het jaar, Feyenoord staat 9 punten achter !! En voor Ajax is dit gewoon een wedstrijd zoals alle andere. Kan aan mij liggen, maar ik begrijp het niet.

25 februari 2014 om 08:30

Je hebt gelijk bij wangedrag MOET een club zijn speler schorsen, erg hypocriet dat Feyenoord het niet doet en het dus ook goedkeurt! Geef een statement of schors Pele of neem zijn aanvoerdersband af, maar doe iets.

25 februari 2014 om 08:31

Deze gestoorde gek moet toch ook gestraft worden? Hij had door Feyenoord naar de psycholoog gestuurd moeten worden. Dit is niet de eerste keer dat hij zijn emoties niet onder bedwang kan houden.

25 februari 2014 om 08:36

Hoewel ik me afvraag waarom Suarez hier bij wordt gehaal, ik wil best even je geheugen opfrissen... Suarez kreeg van Ajax de hoogst mogelijke geldboete.
Dat intern schorsen voor 2 wedstrijden al dan niet symbolisch is kan je over discussieren, maar het laat in ieder geval zien dat je je als club er van distantieert. Net zoals Ajax destijds ook geen beroep heeft aangetekend.

Schorsen van Pelle vind ik zelf overigens wat ver gaan, want zo erg was het allemaal nou ook weer niet. Maar vind dat je als club wel een boete moet geven en duidelijker afstand moet nemen van dergelijk gedrag.

25 februari 2014 om 09:18

CL wedstrijd is heel wat anders dan een competitie wedstrijd!!! Zo'n schorsing geldt alleen voor de competitie maar ja de anti's proberen van alles te verzinnen om maar weer terug te slaan.

25 februari 2014 om 09:22

@ ajaxdude

Waar heb je het over. Je kan als clubzijnde je speler toch gewoon overal voor schorsen. CL en beker en competitie.....het gaat niet om de Knvb schorsing, maar om de interne schorsing.

Dat deze niet telt voor de CL. Is onzin, dat bepaalt de club....heeft dus niets met antis te maken.

25 februari 2014 om 09:35

Voor 2 wedstrijden, wetende dat hij van de Knvb meer wedstrijden ging krijgen. Het was pas klasse geweest, dat ze hem die 2 wedstrijden hadden geschorst nadat hij de schorsing van de Knvb had uitgezeten.

25 februari 2014 om 09:46

@jantenac

Precies...dan doe je er pas afstand van en niet op zo'n achterbaks schijnheilige manier en dan hier komen doen alsof je club een voorbeeld is voor anderen.

"dan heb je geen bord voor je kop, maar een hele bunker voor je taas" (jules deelder)

Dit is zo lachwekkend typisch allemaal

25 februari 2014 om 09:49

Tjee Ajacieden hier zijn dommer dan ik had verwacht.
Ga alle voorbeelden nog eens langs.

De Ajacieden die ik ken zijn allemaal een stuk realistischer en reageren gewoon normaal en eerlijk op deze situatie.
Iedereen wil zo graag dat hij geschorst omdat ze schijten voor onze spits dat ze Pelé vergelijken met al die spelers die 10x ergere zaken hadden gedaan.

25 februari 2014 om 10:12

Dat jij bij elke reactie je schijt uitstort over Ajax zegt genoeg over jou.

Je kan wel blijven ouwehoeren over het feit dat Ajax Suárez liet spelen tegen Madrid, maar alleen al het feit dat ze hem wel een schorsing gaven (al is het maar voor de competitie) + een torenhoge boete gaven, was een statement dat ze zich wouden distantiëren van het gedrag van Suárez. En dat is veel meer waard dan zo'n waardeloos intern gesprek. Ik zou je hierbij dan ook willen vragen vanaf nu eens op het onderwerp in te gaan en niet over Ajax te blijven ouwehoeren 'omdat een ajacied wat slechts zegt over feyenoord'.

Daarbij zegt die gozer boven je ook totale onzin, want ik ken genoeg mede ajacieden die net zoals ik liever pelle zien spelen aankomende zondag. Pas dan kan je namelijk zeggen dat je Feyenoord verslagen hebt. Een boete zou volstaan voor pelle, maar zelfs dat durven ze niet.

25 februari 2014 om 10:27

@erikje

Ik had het ook niet over Ajax willen hebben, ware het niet dat ik hier veel reacties van Ajacieden lees die de manier waarop zij met het Suarez incident als goed voorbeeld nemen hoe je je moet distantieren van zo'n actie.
Zoals jij nu ook weer doet. Ook jij komt hier vertellen hoe goed Ajax het aanpakte, terwijl iedereen toch inziet dat dit een tactische zet was en totaal niet een echte schorsing was vanuit de club. Als de Knvb Suarez voor. 5 wedstrijden schorst, dan maak je een statement door er 3 bovenop te doen, niet door er. 3 te geven die nikszeggend zijn door de 5 van de Knvb. Het was gewoon een achterbakse schijnvertoning waarmee Ajax deed alsof ze zich maatschappelijk verantwoordelijk voelden voor Suarez, maar binnenskamers de sportieve prestaties veel belangrijker zijn. Dat is overigens prima, maar dan moet je dat gewoon eerlijk toegeven.

Als Feyenoord het als Ajax had aangepakt zouden jullie wel blij zijn?

In dat geval had Feyenoord dus eigenlijk moeten zeggen; we geven Pelle een flinke boete, maar deze boete vervolgens intern gewoon kwijtschelden. Dan doe je je mooi voor voor de buitenwereld, maar meen je er eigenlijk niks van.

Prima, ik vind het mooier als een club gewoon eerlijk is zoals Feyenoord nu. Dan kun je het er mee eens zijn of niet, ze houden in ieder geval geen schijnvertoning op zoals Ajax destijds deed met die neppe schorsing voor Suarez.

Zo moeilijk is het toch niet om te begrijpen

25 februari 2014 om 10:41

Persoonlijk vindt ik ook dat Feyenoord de allerhoogste boete had moeten opleggen en zijn aanvoerdersband moet afstaan. Daarbij dient hij de schade te betalen en nog beter zou zijn als hij een taakstraf kreeg.

Maar als je als Knvb een scheids zo verdedigt, terwijl vrijwel alle kenners waaronder oud-scheidsrechters het tegendeel beweren, zou ik ook de hakken in het zand zetten en de confrontatie aangaan met de knvb ook al weet je dat Pelle intern geschorst dient te worden.

Ben echt benieuwd welke straf de knvb in eerste instantie mee gaat komen.

Los daarvan is het meedoen van Pelle wel eerlijker tegenover Vitesse en Twente. Niet dat ik Feyenoord met Pelle nu wel van ajax ziet winnen, je hoeft maar even flink druk te zetten en de onzekerheid slaat toe en alles begint te wankelen. Aan de andere kant heeft RBS ook de zwakheid van ajax bloot gelegd.
En of de scheids geen belangrijke fouten maakt, want die man zal met een enorme druk deze wedstrijd moeten begeleiden. Heb er nu al zin in.

25 februari 2014 om 07:52

Ooit al eens een club gezien of gehoord die geen kampioen wil worden? Natuurlijk wilt Feyenoord kampioen worden. En ook Feyenoord weet dat het kampioenschap mede door de afgelopen twee wedstrijden (lees: benadeelde wedstrijden) niet meer haalbaar is. Dus is het hoogst haalbare de tweede plaats. Maar wel knap dat jij dat nu al in de gaten hebt !

25 februari 2014 om 07:58

Ik vind schorsen gewoon onzin.
Ja hij werd te emotioneel maar wie nou niet? Sowieso ben je niet 100% als je heel erg woest bent.
En hij deed niemand pijn of zo, kom op zeg. Alleen omdat het Pelle is wordt het uitvergroot. Als hij een almere city speler was had niemand een mening hierover.

25 februari 2014 om 08:00

dus met andere woorden, de spelers mogen alles doen, want als men hun niet schors voor zoiets, zullen ze het niet afleren als ze dat al kunnen

25 februari 2014 om 08:14

Nee maar iedereen overdrijft enorm.
Ik heb liever dat een club niet schorst dan dat een club zogenaamd straft door een boete te geven twv een bedrag die de speler in kwestie binnen een dag verdiend. En ja zijn gedrag was belachelijk maar in ieder geval deed hij niemand kwaad.

25 februari 2014 om 08:21

Dus als ik deur van je auto kapot trap doe ik niemand kwaad?

25 februari 2014 om 08:34

@lee112 mensen die hun emoties niet onder controle hebben, worden gecontroleerd door hun emoties.
Dat levert altijd gevaarlijke situaties op en zulke mensen horen niet vrij op straat te lopen omdat dit altijd ten koste van anderen gaat.

Natuurlijk is het voorval met Pelle niet zo ernstig, maar het is wel triest dat hij zich zelf niet kan gedragen. Helemaal omdat hij wel in staat is om te wachten tot hij van het veld af is, omdat hij bang is voor een gele kaart. Nou als je 5 minuten kunt wachten, dan kun je je ook wel helemaal in houden.

25 februari 2014 om 09:22

Lee112......hij deed niemand pijn. Mooi dan gaan we nu lekker met zn alles je ruiten inslaan en alles kapot schoppen. We doen dan toch niemand kwaad. Kom op zeg! Hij vernield een ander zn eigendom! Daar blijf je gewoon vanaf!!

25 februari 2014 om 11:53

Ik snap wat je bedoeld, maar het is niet helemaal waar wat je zegt. Het gaat hier namelijk ook over een werkgever - werknemer verhouding. Als ik iets zou uithalen op mijn werk, dan loop ik het risico om zowel strafrechtelijk als door mijn werkgever aangepakt te worden. Nogmaals, het gaat mij helemaal niet om de club Feyenoord, het gaat erom dat ik van mening ben dat je dit als werkgever nooit van je werknemer mag accepteren en dat de werkgever dus zelf op moet staan en niet wachten en/of kijken naar wat de Knvb gaat doen.

25 februari 2014 om 14:00


@babymongo. Eens, maar ik heb het meer over het feit dat velen komen met 4 wedstrijden schorsen..... Wat een onzin! Zo erg is het nou ook alweer niet. Mensen overdrijven enorm.

@ajaxdude. Ja moeder Teresa, sjonge jonge.

@ Vakkie-L. Daar heb je gelijk in zeker weten, maar wat doen de meeste clubs? Boete van pak en beet 10.000 euro. Ik ben ervan overtuigd dat Pelle een berisping veel meer voelt. Hij is denk ik gewoon op zijn plaats gezet door de club en nogmaals ik keur zijn gedrag zeker weten niet goed. Maar dat sommige 4+ wedstrijden schorsing willen zien vind ik echt lachwekkend.
We weten namelijk niet wat Feyenoord heeft gedaan met Pelle. Maar toch oordeelt iedereen obv een ultra klein artikeltje.

25 februari 2014 om 14:05

@fredotan. Mij in ieder geval niet, ik ben verzekerd. Je brengt alleen jezelf ten schande. Net als Pelle. Denk je nou echt dat het mensen kan schelen wat er met dat reclamebord is gebeurd? Pelle heeft er alleen zichzelf mee

25 februari 2014 om 08:01

Enige schande was de scheidsrechter Serdar Gözubüyük!

25 februari 2014 om 08:18

Feyenoord heeft nog nooit wat over kaart vriendje guzuzubuyuk te klagen gehad, dus nu moeten jullie aub ook niet beginnen.

25 februari 2014 om 08:39

Dat hoor ik meer, maar vertel nou eens op welke manier hij Feijenoord benadeeld heeft......

En kom dan niet met het buitenspeldoelpunt of de vermeende strafschop, want tegen beide is iets vergelijkbaars tegenover te stellen...

25 februari 2014 om 08:45

Stel eens iets vergelijkbaar tegen het feit dat jullie keeper na 3 minuten van het veld had moeten zijn én Feyenoord daar een penalty had moeten hebben dan?

Overigens is dat allang niet meer "vermeend", dat is inmiddels wel duidelijk, zelfs voor de scheidsrechter, achteraf.

Maar goed, over het algemeen mogen we niet klagen, dus dat moeten we niet te hard doen inderdaad, ook niet na twee wedstrijden met pech. Maar dat wil niet zeggen dat het niet waar is wat er beweerd wordt over afgelopen zondag, moustro.

25 februari 2014 om 09:37

De overtreding die Immers eerst op Marsman maakt?

25 februari 2014 om 09:45

Ah, die is nieuw.

Dus jij twijfelt aan de verklaring van de scheidsrechter, achteraf? Ná bestudering van de beelden? Waarn hij zegt dat het een 100 penalty en rode kaart is?

25 februari 2014 om 10:52

Onder andere het "verdedigen" van Castaignos door Mathijssen, in de 85e minuut... 1 hand om de arm van Castaignos, de andere in z'n nek en hem dan naar de grond duwen.. Lijkt me niet bepaald reglementair.. Eerder in de wedstrijd springt Mathijssen hem ook nogal bot in z'n nek... Die man komt gewoon tekort.. Geen schande op zich, tot je je eigen tekortkomingen gaat maskeren door anderen te blesseren..

En ja.. hoewel ik denk dat we goed weg zijn gekomen bij die situatie, zou je nog kunnen stellen dat Immers een overtreding begaat om Marsman idd...

Wat er wordt beweerd, is dat Feijenoord bestolen is van 2 punten.. Ik bestrijd dat! Op basis van het wedstrijdbeeld had Feijenoord weliswaar verdiend om te winnen, maar de arbitrage was er niet de oorzaak van dat ze dat niet hebben gedaan.. Penaltymoment staat een moment tegenover. Goal van Pelle was buitenspel, en hinderlijk ook..

25 februari 2014 om 11:17

hahaha ja hoor.

Je gaat alleen voorbij aan het feit dat de kans dat er ook maar één zo'n moment tegenover zal staan een heel stuk kleiner is als de scheids in minuut 3 gewoon doet wat hij moet doen.

Nu haal jij er ineens allerlei andere zaken bij, maar je kijkt nogal selectief. Het had je gesierd als je dan ook de elleboog in de nek van Pelle had genoemd, waar slechts geel voor gegeven werd. Dat je dat niet doet, zegt eigenlijk alles.

Maar goed, dat zei het feit dat je volgens jou zou kunnen zeggen dat Immers de eerste overtreding maakt eigenlijk ook al.

De arbitrage is er zeker niet de oorzaak van dat we twee punten verliezen. De arbitrage heeft wel heel hard meegewerkt aan het feit dat het niet al heel gauw beslist was. Daar heeft dat buitenspeldoelpunt nog niet eens mee te maken. Je kunt het natuurlijk ook gewoon toegeven, in plaats van allerlei vage momenten uit de wedstrijd te gaan pikken die ook "iets" hadden kunnen zijn, en vervolgens niet de elleboog op Pelle of de handsbal in de 16 te noemen, als we het dan toch over dicutabele momenten hebben. Oh wacht, de doodschop van Bengtsson waar Boetius nog net overheen kan springen. Was je die al vergeten?

En nee, IK begon niet over dat soort momenten, dat was jij.

Zwaktebod.

Nogmaals, we hebben het zelf verpest, en we hebben er ook vaak genoeg geluk mee, maar ga nou niet ontkennen dat de scheids zondag van invloed was.

25 februari 2014 om 12:30

Enige schande is die opa Mathijssen die zijn man laat lopen en die oerdomme Immers. Geeft zo een corner gratis weg. Dan zit je maar op de blaren!

25 februari 2014 om 13:20

@michiel2424
wat ik probeer aan te geven, is dat het vrijwel altijd, en in deze wedstrijd zeker, zo is dat er over en weer situaties verkeerd worden beoordeeld door de scheidsrechter... Ik haal er geen andere zaken bij, ik geef alleen aan dat er ook situaties te noemen zijn waar Feijenoord goed is weg gekomen.. Daar ging de discussie namelijk over.. Als je met het dan min of meer verbied om argumenten te gebruiken om mijn standpunten bij te staan, dan ben maak je het me onmogelijk de discussie te voeren..

Als het moment van Bengtsson met droge ogen een handsbal durft te noemen, moet ik je toch echt even verwijzen naar de spelregels.... De inzet richting Boetius was wat onbezonnen, daar ben ik het dan wel mee eens..

25 februari 2014 om 14:59

Ik verbied je geen argumenten te gebruiken, ik geef alleen aan dat je ze maar heel selectief gebruikt naar mijn idee, en dat staat nog steeds.
Ook mijn punt dat de kans veel kleiner is dat Feyenoord in zulke situaties was gekomen als de scheids gewoon doet wat ie moet doen in minuut 3 staat nog.

Derhalve blijf ik bij mijn punt dat de zaken in deze wedstrijd niet tegen elkaar weg te strepen zijn qua gevolgen, en dat het handelen van de scheidsrechter wel degelijk de wedstrijd heeft beinvloed.

Dat kan je soms mee hebben, en soms tegen, maar je kunt het moeilijk ontkennen, denk ik, en dat doe jij dus wel.

Voor de duidelijkheid :ik vond de handsbal ook geen penalty, de grap is alleen dat we die vorig week wél tegen kregen op zo'n manier, vandaar. Ik vond dat overigens nog éérder een penalty dan de door jouw geschetste sitautie mat Mathijssen en Castaignos.

25 februari 2014 om 10:57

Ik wil de ajacieden wel eens horen als je in 2 weken tijd 4 punten onrechtmatig afhandig wordt genomen. Ik was wel benieuwd hoe jij zou reageren als je ipv mee doet om het kampioenschap, nergens meer om speelt.

Maar goed, als ajacied zal je daar niet zo snel last van hebben, aangezien je daar van de Knvb als prettige samenwerking af en toe een taart, bos bloemen of gewoon penaltys cadeau krijgt.

25 februari 2014 om 11:53

Fcda

Wat triest zeg, hoe te pas en on tepas Ajax er altijd word bijgehaald, volgens mij gaat dit topic over Feyenoord die faalt haar aanvoerder te straffen. En ik zou zeggen zoek het document er op af, hoeveel punten meer Ajax had moeten hebben en penalties die niet zijn gegeven. Daar heb je niemand over gehoord, om over Roda Jc te zwijgen die hebben pas recht van spreken.

En dan ook die rare complotteorieen daar ga ik helemaal neit op in, heel jammer dit.

25 februari 2014 om 12:27

Penalty's cadeau krijgt? Volgens mij heeft Feyenoord de meeste penalty's mee gekregen de afgelopen seizoenen. Natuurlijk is Feyenoord erg benadeeld door de niet gegeven strafschop en rode kaart in de 3e minuut. Maar alsjeblieft zoek het toch echt bij jezelf.

Je komt op 0-2 en er is totaal niets aan de hand. Dan laat die opa Mathijssen zijn man zo uit zijn rug weglopen. En in de laatste minuut van de wedstrijd geeft Immers op de domste manier een corner weg. Ramt hij die bal naar voren en win je. Niemand boos, iedereen blij. Dus zoek het alsjeblieft bij jezelf. Je moet ook geen hulp van de scheids willen om te winnen. Vooral Immers laatste minuut. Die corner had nooit mogen komen en dan was die situatie erna nooit geweest.

25 februari 2014 om 11:48

Feyenoord moet Pelle een dikke boete opleggen van paar ton. Wanneer hij as zondag de winnende maakt dan strepen we de boete weer door.

25 februari 2014 om 12:34

De pot verwijt de ketel...

Kan me een incident met Suarez nog herinneren en Bakkal. Ajax schorste hem toen maar liefst voor 1 hele wedstrijd. Maar dan wel een competitiewedstrijd, want ze moesten eerst nog Europees spelen en daarin mocht hij wel meedoen. Natuurlijk wil Feyenoord kampioen worden en Pelle is daarin te belangrijk. En ook al wordt hij door de Knvb geschorst, dan speelt hij nog steeds tegen Ajax hoor.

25 februari 2014 om 14:09

3 competitiewedstrijden werd Suarez door Ajax geschorst. Ook heeft Ajax de hoogst mogelijke boete opgelegd aan Suarez en meteen het schikkingsvoorstel (5 wedstrijden) geaccepteerd. Als Feyenoord dat ook zou doen, dan zouden ze Pelle voor 1 competitiewedstrijd schorsen (aangezien het vergrijp een stuk minder erg was), een boete opleggen (buiten de schade die hij heeft veroorzaakt om) en het schikkingsvoorstel direct accepteren (wat waarschijnlijk 2 wedstrijden wordt, aangezien hij nog een voorwaardelijke schorsing open heeft staan van 1 wedstrijd).

Echter schorst Feyenoord hem niet zelf, geeft geen boete en geeft meteen al aan dat ze niet akkoord gaan met een schikkingsvoorstel. Ze nemen dus eigenlijk helemaal geen afstand, maar keuren het gedrag eigenlijk gewoon goed. Ja, je kan zeggen dat ze hem straffen door hem vermanend toe te spreken, maar kom op, dat doe je in groep 1 bij een jongetje dat een ander jongetje omduwt en niet bij een volwassen vent die zijn frustraties niet in kan houden en om zich heen gaat slaan en schoppen. Een volwassen vent krijgt hier normaal gesproken een strafblad voor (ja, vandalisme is een misdrijf en komt voor de rechter).

Diep in mijn hart hoop ik dat Feyenoord verstandig is en dit statement terugtrekt en dan nog maatregelen tegen Pelle neemt. Echter verwacht ik dat men dit niet doet, waardoor ik hoop dat de Knvb niet alleen de speler straft, maar ook een statement maakt door hem voor 5 wedstrijden te schorsen (met als reden dat zijn club het goed keurt en ze de club willen bestraffen met een langere schorsing van hun sterspeler en aanvoerder). De volgende club zal dan wel opletten en zo'n gedrag direct afkeuren.

27 februari 2014 om 13:25

We zitten er beide naast, het was 2 wedstrijden.

Maar Ajax wist al lang dat hij langer geschorst zou worden. En als ze echt een statement wouden maken hadden ze hem ook in Europa niet laten meedoen. Ik vind dit meer dat ze willen laten zien dat ze een speler bestraffen, maar diep van binnen konden ze niet zonder hem (wat later niet bleek te zijn). Feyenoord heeft Pelle ook nodig en daarom zullen ze hem zelf niet schorsen. Begrijpelijk. Maar het geeft wel aan dat Pelle langzamerhand groter begint te worden dan de club zelf, en ik betwijfel of je dat zou moeten willen.

Belachelijk, dit vind ik nog erger dan het gedrag van Pelle.
Een club als Feyenoord die dit gewoon goed keurt en zelfs begrijpt.

Een flinke berisping, hahaha.
Twente schorst Theo Janssen voor iets wat buiten het voetbal veld gebeurt in het seizoen waarin ze voor het eerste kampioen kunnen worden.
Het heeft te maken met de voorbeeldfunctie die je hebt en de normen en waarden die je uitdraagt.

Straks mag Feyenoord hun voetballers ook niet meer meenemen naar uitwedstrijden!

25 februari 2014 om 07:53

Janssen reed met zijn dronken kop iemand het ziekenhuis in. Dat wil jij vergelijken met teleurstelling bij een gestolen wedstrijd? Laat me niet lachen.

25 februari 2014 om 08:07

Wat Jansen deed was veel erger, absoluut eens. Maar ondanks waar je staat op de ranglijst, als club vind ik dat je alles moet doen om dit gedrag openlijk af te keuren.

Het is toch belachelijk om in beroep te gaan zodat hij kan voetballen tegen Ajax?
Ik als Twente supporter zou het niet erg vinden als Pelle speelt tegen Ajax.

25 februari 2014 om 08:13

Bow

Wat een zwaktebod, Maestro wilt alleen maar aaangeven dat welke vorm van wangedrag dan ook. Ten allen tijden bestraft dient te worden.

25 februari 2014 om 08:27

@sulejmani

Onzin!

Pelle wordt ook gestraft.
Hij krijgt een flinke berisping.
Maestro vindt deze straf niet zwaar genoeg en neemt de situatie Twente-Janssen als voorbeeld hoe de club wél zou moeten handelen.

Als je dit soort voorbeelden aanhaalt is het ook niet vreemd dat de ernst van de verschillende situaties aangehaald worden.

Het wordt weer eens bijzonder overdreven allemaal. Pelle was boos en teleurgesteld, hij heeft zich op niemand af gereageerd en heeft alleen wat materiële schade veroorzaakt. Hup, dikke boete geven en weer verder gaan. Mensen komen met schorsingen vanuit de club? Hoezo dan? Een boete is prima en een goed gesprek met de clubleiding.

Tuurlijk heb je een maatschappelijke voorbeeldfunctie als club zijnde; iemand het ziekenhuis in rijden met je dronken kop is maatschappelijk gezien wel een serieuzer en gevaarlijker probleem dan je emoties de vrije loop te laten gaan na een wedstrijd en tegen een dug-out en camera aan te schoppen.

Overdrijf toch allemaal niet zo

25 februari 2014 om 08:51

Threelions

De meeste Feyenoorders zijn overmand door supportersgevoelens (wat alle andere supporters ook zouden hebben hoor) maar kom op zeg. Wat jezelf al aangeeft Pelle is jullie belangrijkste speler, geloof je zelf dat hij een flinke berisping gehad heeft? Bij zijn vorige straf werd alles ook door de mantel der liefde gedekt.

Ik denk dat iedereen er over eens is, dat jullie benadeeld zijn en dat jullie hadden moeten winnen. Maar nog steeds is het geen vrijbrief om je zo te misdragen als Pelle deed, hij heeft blijkbaar niks geleerd van zijn vorige schorsing. Zo een gesprek wat je aangeeft heeft dus precies 0 geholpen, en hij krijgt geens een boete als we de kranten moeten beloven.

Je gaat bijna denken dat Pelle groter is dan Feyenoord is, en alles maar okay is wat hij doet. Ik begrijp niet dat je vind dat hij niet gestraft moet worden, hij is voorbeeld voor alle jonge Feyenoorders.

Ik snap dat de club hem tegen Ajax niet schorst, zou ik ook niet willen. Stel dat Ajax wint dan is het omdat Pelle niet meedeed. Maar het zou Feyenoord sieren hem alsnog te schorsen na die wedstrijd.

25 februari 2014 om 09:04

@sulejmanii,

schorsen okay maar hoeveel wedstrijden is dit waard?? zijn er voorbeelden van andere soortgelijke gevallen (nee niet Pieters, die had al rood). Als ik zie dat je voor een overtreding die lichamelijk letsel kan toebrengen je soms 2 of 3 wedstrijden krijgt dan denk ik dat dit maar 1 wedstrijd is en 1 voorwaardelijk, hij was terecht boos en moet meegewogen worden, het zijn emoties van mensen, maar hier word gedaan of hij weet niet wat gedaan heeft en 5 tot 8 wedstrijden geschorst moet worden, of maatschappelijk werk moet gaan doen....

Mensen overdrijven gewoon zwaar, ik weet zeker dat iedereen wel eens boos is geweest en dat zo boos dat hij ergens tegen aan heeft geschopt of geslagen, nou hij deed dat ook alleen staan er camera's bij maar hij doet niemand pijn...

Feyenoord zegt ook niet dat ze hem niet gaan straffen, ze zeggen te wachten. en dat de meeste Feyenoorders reageren zoals jij zegt heeft ook te maken met het feit dat vele hier zwaar overdreven reageren en dit aangrijpen om eens lekker te provoceren.

1 wedstrijd 1 voorwaardelijk is meer dan genoen, alles meer moeten ze in beroep gaan

25 februari 2014 om 09:30

@bow: wat maakt de reden van zijn boosheid in godsnaam uit?
Die jongen is aanvoerder van de tweede club van Nederland, heeft een voorbeeldfunctie voor miljoenen mensen en gaat hier gewoon over de schreef.
Suarez beet Bakkal ook, maakt het dan uit omdat dit komt doordat het uit frustratie komt of omdat het door slecht fluiten van de scheids gebeurd?
Als jij iemand een klap verkoopt en je wordt opgepakt dan zou je ook vrijuit moeten gaan omdat de security zijn werk slecht deed?

In beide gevallen boeit het niet wat de aanleiding is, Pelle heeft een voorbeeldfunctie en dient je daar naar te gedragen.
Dat je echter het in je hoofd haalt om de aanleiding als excuus te gebruiken slaat helemaal nergens op, Pelle moet zich gewoon gedragen.

On:
Dat je hier als club geen consequenties aan verbind is naar mijn mening dan gewoon een zwaktebod van Feyenoord...
Het is wel begrijpelijk, Feyenoord wil gewoon zo hoog mogelijk eindigen en daar heb je Pelle voor nodig.
Laat de aanklager zijn onderzoek maar doen en die uitspraak zal wel rechtvaardig zijn.

25 februari 2014 om 12:37

Justbecause

Ik vind dit zeker minimaal twee wedstrijden waard, en ja ook als het een Ajacied was geweest Twentenaren of wat dan ook. En waarom al die Feyenoorders spelers van andere clubs erbij blijven halen. Dit topic gaat over Feyenoord, en al die andere spelers die je oplepelt zijn geschorst door hun club hoe het hoort.

En ik heb jullie ook gelijk geven om terecht boos te zijn, na die wanprestatie van die Turkse scheidsrechter. Maar die manier van Pelle om dat te uiten is gewoon verkeerd, en valt op geen enkele manieren goed te praten. En dat hij fysiek niemand pijn doet maakt tocvh niks uit, dat moest er nog bij komen zeg.

En waarom word dit als provoceren gezien? Mensen van andere clubs geven alleen aan dat Feyenoord hier gefaald heeft, en nogmaals als dit bij Ajax was geweest of welke club dan ook geldt hetzelfde laat dat duidelijk zijn.

En wat mij persoonlijk steekt, is dat Feyenoord in de Kuip werkelijk alles mee krijgt. En dan als het nu twee keer misgaat is de wereld te klein dat is jammer. Als je het document ziet wat ik al tegen andere Feyenoorders zei, dat is een onderzoek van krant waaruit kwam dat Roda JC het meest is benadeeld en daarna Ajax, en ook hoeveel penalties en punten Feyenoord dus te veel had. En ondanks dat werd Ajax toch kampioen, dus Feyenoord mag ook wel bij zichzelf te reade gaan. Ze hadden dit helemaal neit weg mogen geven, dan was er niks aan de hand geweest.

25 februari 2014 om 13:27

Janssen was niet dronken, hij had een paar biertjes op, maar bleef binnen de wettelijke norm. Verder is aangetoond dat het ongeluk niet viel te wijten aan het drankgebruik. Een ongelukje kan gebeuren, jezelf zo laten gaan vind ik dan erger. Dit is niet de eerste keer dat hij zo vreselijk onsportief is na een verloren wedstrijd. Blijkbaar leert Pelle er niet van, en als hij zo de hand boven het hoofd wordt gehouden zal hij er ook nooit van leren.

25 februari 2014 om 08:02

Lol theo deed toch echt wat extremer he....

Het ging misschien wat ver, maar ze zijn dan ook extreem sneu benadeeld. Snap de reactie van Pellé en Feyenoord helemaal.

25 februari 2014 om 07:53

Roda is 2 seizoen lang zo benadeeld, en keer op keer ook nog. Feyenoord krijgt in de Kuip alles mee, en uit zit het nu een keer tegen, en meteen gaan ze als kleuters tekeer. Ik snap de reacties van beiden niet. Van Pellè is het enorm kinderachtig voor de aanvoerder van Feyenoord, het uithangbord en hij heeft natuurlijk als aanvoerder een voorbeeldsfunctie. Feyenoord is te zwak om in te grijpen en hem een boete te geven, triest vind ik zoiets. Helemaal als je hoort dat hij niet eens spijt heeft...

25 februari 2014 om 08:11

Ja blijft raar dat dit bij roda en ajax vorig seizoen ook niet voorkwam, hoe vaak ze ook benadeeld zijn. Maar blijkbaar mogen andere clubs nu in de kuip ook slopen als de scheids tegen hun fluit. Feyenoord vind het van hun eigen spelers goed, dus dan kunnen ze ook niks over andere zeggen

25 februari 2014 om 08:50

wat heeft dat er nou mee te maken man, wij krijgen helemaal niet alles mee in de Kuip, vooral dit jaar niet en wat hebben andere clubs en andere seizoenen hier nou mee te maken.....fouten van scheidsrechters zijn fouten van scheidsrechters het maakt niet uit....zoals jullie zeggen moeten wij maar denken dat het goed is omdat het bij Roda ook gebeurd???? echt helemaal van het padje af....pelle gewoon 1 wedstrijd schorsen en klaar, intern krijgt hij ook nog wel een straf(je), maar niet te zwaar hij heeft niemand afgetrapt of een elleboog gegeven hoor

25 februari 2014 om 08:57

jaapvan haalte,

jij moet je account maar verwijderen heb jou op nog geen enkele normale post zien plaatsen, al wat je doen is zwaar overdreven reageren op topics over feyenoord/pelle

Wat hebben Roda en ajax hier mee te maken, wie zegt dat feyenoord alles toelaat???

dat je ajax hierbij haalt snap ik niet, en al die keren dat je benadeelt zijn door de scheidsrechters reageerde jullie het zelfde... Roda heeft zeker recht van spreken het geeft wel aan wat een fladdrollen van scheidsrechters we hebben, zoals Mario v/d Ende al zei deze man kan gewoon geen topwedstrijden fluiten en was gewoon zwaar zenuwachtig omdat er een Fifa waarnemer op de tribune zal voor hem....nou hoop niet dat ze deze man ooit buiten de grenzen laten fluiten want dan staan we mooi voor lul.

Verder wacht Feyenoord de straf af voordat ze beslissen of ze zelf wat gaan doen, en terecht en kom niet met een suarez voorbeeld want die bracht iemand lichamelijk letsel aan en al wat Pelle deed is boos worden en een reclame bord kapot schoppen.

Voordat je begint....ik keur het gedrag niet goed maar begrijp hem wel

25 februari 2014 om 11:00

Hahahahaha Feyenoord krijgt in de kuip alles mee. en dat zegt een Twente van. Feyenoord - Twente begin vh seizoen niet gekeken? Hou toch op man. Ondanks dat we in de Kuip regeren en voornamelijk op de helft van de tegenstander spelen, krijgen we ook daar genoeg penaltys tegen. Daarnaast vind ik het triest van jou om over penaltys en Feyenoord te praten als je 1 onterechte penalty tegen krijgt en 3 niet mee krijgt in 2 wedstrijden.

25 februari 2014 om 11:05

Dit seizoen is het minder, maar Feyenoord kreeg bijv. vorig seizoen alles mee in de Kuip. Als je dat ontkent ben je gewoon blind.

Bovendien ben ik niet eens voor Twente, weet niet hoe je daar bij komt?

25 februari 2014 om 08:09

Vind t ook allemaal beetje ver gaan. Als het standpunt schorsen is, is dat een keus welke consequent toegepast moet worden. Wat is het verschil tussen na een wedstrijd ergens tegenaan schoppen of tijdens de wedstrijd tegen reclamebord of doelpaal?

25 februari 2014 om 09:40

of tegen een waterzak trappen na een wissel,
of een wegwerpgebaar maken naar de trainer.?
Pelle trapt uit pure frustratie tegen een dug-out, who cares??
Hier is gewoon vrij weinig aan de hand en het gesprek wat Feyenoord met Pelle heeft gehouden is wat mij betreft voldoende.
ik vind dat de Knvb hier wel heel zwaar boven opzit terwijl er ook voldoende andere zaken lopen waar we helemaal niets meer van horen zoals de schandalige ontvangst van de PEC-supporters in de Arena en het belachelijke spandoek dat daar opgehangen is. Dit riekt naar willekeur en dan zeg ik het nog netjes

25 februari 2014 om 08:32

dus als je ergens benadeeld wordt mag je spullen van een ander zomaar kapot schoppen, als je maar niemand pijn doet. Ik denk dat de gewone burger daar niet mee weg komt. Bovendien heeft pelle een voorbeeldrol. Ronduit laf dat feyenoord hier niks mee doet.

25 februari 2014 om 12:47

we hebben er ook geen probleem mee dat hij de evnetuele schade moet vergoeden.
Hem uitsluiten voor het schoppen tegen een dugout lijkt me echter niet nodig.

Wat zwak van feyenoord! Ik snap dat ze hun beste speler niet schorsen voor de wedstrijd tegen een rivaal cq. Concurrent maar een boete op z'n minst was hier wel op z'n plaats. Daarnaast zou het feyenoord ook sieren als ze Pelle een aantal uurtjes maatschappelijke dienstverlening laten verzorgen.in een blijf-van-mijn-lijfhuis of iets dergelijks. Kan Pelle eens inzien hoe schandalig het is als iemand door het lint gaat. Maar dat terzijde, ik had het idee dat Pelle dit expres deed voor de camera.

25 februari 2014 om 08:23

Goed idee van die maatschappelijke dienstverlening, maar ben het niet mee eens dat hij het misschien alleen maar voor de camera deed.
Stap je zelf nooit eens zo ongelooflijk kwaad van het veld?

25 februari 2014 om 08:47

echt schandalig, hij is boos (en terecht) en schop een reclamebord kapot?? ja direct maatschappelijk werk een taakstraf en weet ik het wat?? als ik vorige week naar Ajax RSB kijkt, om maar een wedstrijd te noemen, zie ik daar een aantal ajax spelers zwaar gefrustreerd tekeer gaan in het veld met slidingen door halen op spelers na trappen.....dat vind ik 100x erger als iemand die boos is het veld afloopt en tegen een reclameboord schopt....die spelers moeten ze maar eens zwaar straffen en naar een "blijf van me lijf huis" sturen.

En ja hij gaat echt express voor de camera te keer...denk even na man

25 februari 2014 om 11:04

Blijf van mijn lijfhuis? Hahaha wat is dat nou weer voor een straf. Ik zie de relatie tussen het kapot schoppen van reclame boarding niet echt met het blijf van mijn lijf huis..

Zonde, gemiste kans van de Feyenoord directie om in ieder geval afstand te nemen van zijn gedrag en door middel van een geldboete aan te geven dat je het niet goedkeurt. Hiermee geef je indirect een signaal af dat het normaal is om de boel te slopen als het tegen zit. Slechte zaak.

25 februari 2014 om 08:30

Ach ja, als Feyenoord van het weekend verliest weten de supporters tenminste dat ze straffeloos het maasgebouw kunnen slopen... Feyenoord maakt het niet uit.

25 februari 2014 om 08:42

ze wachten af wat de aanklager doet, waarschijnlijk zal hij intern echt wel een straf krijgen, maar echt mensen kom op.....men praat over Pelle alsof hij weet niet wat heb gedaan, hij was gewoon terecht boos en laat zich een beetje gaan kom zeg...

Het lijkt wel of supporters van andere clubs het gewoon heerlijk vinden om zwaar overdreven te reageren op deze zaak dat is pas echt te triest voor worden.

Wat een klasse politiek zeg, en wat maakt Feyenoord zich volledig belachelijk ongeloofwaardig. Waar zijn de normen en waarden gebleven? Die Pelle is onze lieve heer niet, die maar alles kan maken en doen wat hij wilt.

Als het wisselspeler Ruud Vormer was geweest, zat hij drie weken op de tribune met een boete. En bovendien zit het wel eens mee en tegen, wat betreft de arbitrage. En als je het mij vraagt is Feyenoord de meest bevoorrechte club van Nederland zeker in de Kuip, kijk de statistieken er maar op na. Wie echt reden tot klagen heeft, is een Roda Jc, die hebben al jaren structureel de scheidsrechter tegen. Feyenoord had die 2-0 voorsporng nooit weg moeten geven dan was er niks aan de hand, maar de frustratie is wel begrijpelijk want die Turkse scheidsrechter deed bijna alles fout.

25 februari 2014 om 08:36

Zeik niet zo man met je drie weken tribune, 1 wedstrijd is meer dan genoeg hij heeft niemand letsel aan gedaan zoals sommige spelers op het veld doen. daarbij is hij al aardig gestraft door de al die negatieve media aandacht.

En wat betreft bevoorrecht in de kuip, dat slaat helemaal nergens op, welke statistieken??? alle strafschoppen die we kregen vorig jaar en de jaren daarvoor waren terecht op het randje. En wat in hemelsnaam hebben statistieken te maken van andere seizoenen met dit seizoen??? dat slaat helemaal nergens op het gaat allemaal over dit seizoen, je lijkt wel een klein kind..

25 februari 2014 om 10:35

Justbecause

Wil je ontkennen dat als het een minder belangrijke speler was geweest, dat Feyenoord niet had ingegrepen? (hoe ze hadden moeten doen omdat het toch een fatsoenlijke club is normaal gesproken) Stuitend, dat je dat niet wilt toegeven, en op werkelijk iedere manier goed probeert te praten.

Ik heb al aangegeven dat het begrijpelijk is dat Feyenoord zo boos is en Pelle, maar wat hij deed als aanvoerder nota bene is niet de manier. Zegt meer over jou, dan over de supporters van Twente, Ajax, Psv en de andere clubs die vinden dat Pelle wel gestraft moet worden. Zeker naar die openstaande voorwaardelijke straf die nog loopt, heeft er duidelijk niks van geleerd niet met alles weg te komen.

En die andere seizoenen haal ik erbij om aan te geven, dat Feyenoord vaker e scheids mee heeft dan tegen en in het bijzonder in de Kuip. Als je dat niet toegeeft dan heb je boter op je hoofd, iedere scheidsrechter behalve een Kuipers bezwijkt aan de druk. Die overtreding van Guidetti kan ik me nog perfect heugen, die zogenaamde rode kaart van Moisander.

Je zou het dociment terug moeten zoeken over de arbitrage, waarin staat dat Ajax en Roda Jc het ergst te maken had met arbitrale dwalingen. En daarin staat ook hoeveel punten Feyenoord teveel had, en penalties meekreeg wat dat niet waren.

Maar nee gelukkig ben jij lekker volwassen.

Pelle begaat geen overtreding op het veld maar gedraagt zich als een verwende idioot na de wedstrijd, plus hij loopt bewust vh veld af om ernaast los te kunnen gaan... Mooi voorbeeld voor de jeugd als er tijdens de wedstrijd onrecht wordt aangedaan (redelijk standaard met de scheids die door de thuisclub wordt geleverd), die hebben nu een voorbeeld dat dit blijkbaar maatschappelijk geaccepteerd wordt door de club...

Heel zwak beleid van Feyenoord! Ze hadden nu een punt kunnen maken en ook Pelle terug kunnen fluiten met zijn vedette gedrag... Jammer jammer jammer!

De Knvb heeft ook nog eens de regels uitgelegd over buitenspel, iets wat ze normaal niet eens doen, duidelijk dus dat de gelijkmaker gewoon eigen schuld is. De reactie daarop zou gestreaft moeten worden door Feyenoord... Denk aan Pieters, Suarez, Lens....

25 februari 2014 om 09:45

Kijk nog maar eens de 21e minuut na. Dan haalt hij tijdens een kopduel vol met zijn onderarm door op de nek van Bjelland. Was eigenlijk minstens geel, maar had ook rood mogen zijn. Hij kreeg niet eens een kaart.

Dit is heel erg zwak. Hiermee zeg je dus dat geen straf waard vind en geef je het slechte voorbeeld. Als ze daarna in beroep gaan tegen een eventuele schorsing ben je helemaal niet meer geloofwaardig als club.

Ja, dacht ik het niet, geven hem niks, omdat hoe dan ook terecht het is, ontnomen van een penaltie en rode kaart, geven ze pelle geen boet of schorsing. Mooie voorbeeld feyenoord, geef je spelers hiemee maar een vrijbriefje, mag alles doen, krijg toch er niks voor.
Pelle is de aanvoerder en heeft nog niet eens spijt van de actie, omdat hij in zijn ogen niemand pijn heeft gedaan, had niet veel gescheeld man, bij de dugout bijna iemand trappen, de lamp die omviel bijna op iemands hoofd, geweldige voorbeeldfunctie heeft hij hier laten zien.

25 februari 2014 om 08:01

@jolano helemaal mee eens. Dot slaat nergens op. Geweldig signaal vanuit Rotterdam, waar vechtvoetbal toch altijd al gewaardeerd wwerd en dit perfect in die lijn past.
Erg jammer ook voor Ajax, want het systeem met Pelle is bijzonder simpel te verdedigen.

Eind oktober kreeg Pelle rood, en was het voorstel 3 wedstrijden en 1 voorwaardelijk. Zo een voorwaardelijke schorsing blijft 1 seizoen staan als ik me niet vergis. Betekent dit niet dat Pelle dan sowieso geschorst is tegen Ajax, of ze nou in beroep gaan of niet?
Help me out, please!

25 februari 2014 om 08:11

Jammer, daar kan ik je ook niet helpen, maar zou mooi zijn, maar zie het niet gebeuren.

25 februari 2014 om 08:39

Stel je niet zo aan man.
Ja, het was slecht gedrag, maar is hem schorsen dan direct de enige straf?

Feyenoord werd genaaid door de scheids en gaf in de laatste minuten een erg belangrijke overwinning weg. Dat verzacht de reactie van Pelle. Hij had namelijk het recht om heel erg boos te zijn. Dat hij deze boosheid anders moet uiten is een feit, hij heeft er nu voor gekozen om tegen een dug-out te schoppen en tegen een camera.

Ok, dat kan niet, maar we moeten het ook niet groter maken dan het is.

Valt me overigens wel op dat het vooral Ajacieden zijn hier die lopen te piepen over voorbeeldfunctie, schorsingen, Suarez etc.
Jullie bevestigen ook maar weer eens jullie fijne karakter...bahbah

25 februari 2014 om 09:00

Wat een mooie generalisering van jou? Wie ben jij om over de karakter van een ander te praten.

Ik kan me werkelijk niet voorstellen dat dit bericht waar is...
De reden van excuus wordt opgegeven, verzachtende omstandigheid!!!!! Dit kan niet waar zijn!!
Pelle heeft zich schuldig gemaakt aan nodeloos vandalisme, ieder ander burger zou in deze maatschappij opgepakt en gearresteerd worden met daarbij een pittige boete, wat voor reden dan aan ook, een voetbalsupporter krijgt een pittig stadionverbod en nog eens een boete overheen en wat krijgt Pelle....een hartig gesprek!!!

Wat een hypocriet gelul van een hoop Ajacieden hier. Natuurlijk misdraagt Pelle zich hier en zou een schorsing op zijn plaats zijn, maar diezelfde Ajacieden zouden in dezelfde situatie hun eigen spelers natuurlijk vrjipleiten en vinden dat Ajax een goede beslissing neemt.

25 februari 2014 om 08:03

Mag ik jouw glazen bol lenen? Waarom doe je alsof je helderziend bent jongen. In het verleden werd Suarez ook door Ajax geschorst en dat vonden we ook goed.

25 februari 2014 om 08:12

@ Ajaxcunian.

Heeft weinig met helderziendheid te maken, maar geloof er vooral zelf in. Top reactie.

@ Smik,

Ik waag het ten zeerste te betwijfelen of de meeste Ajacieden hier in dezelfde situatie, het zelfde zouden reageren. Dat jij dat wel zou doen siert je.

@ Jolano,

Appels met peren natuurlijk. Suarez bracht lichamelijk letsel toe op een tegenstander, Pelle op een reclamebord. Ik praat het niet goed, ik vind de situatie alleen wel volslagen anders.

Daarnaast sla je met je insinuatie dat ik zou afgeven op de rivaal de plank echt volledig mis. Ik ben in de verste verte geen Feyenoorder. Ik vind de reacties van de Ajacieden hier alleen schrijnend.

25 februari 2014 om 08:19

Nou jij doet alsof je weet wat de ajacieden zouden doen, als jij iets zegt te weten wat nog niet gebeurd is dan moet je helderziend zijn. Bij Ajax was wel een soortgelijke incident gebeurd en toen hebben we op een juiste manier gereageerd.

25 februari 2014 om 08:24

Ik meen mij nog te herinneren dat er veel Ajacieden waren die destijds ook niet gecharmeerd waren van de reactie van hun eigen club, aangezien die besloot hun beste speler te schorsen voor zijn wangedrag. Pot verwijt de ketel.

25 februari 2014 om 08:30

Natuurlijk zijn er een groepje mensen die het er niet mee eens zijn. Maar jij praat alsof de ajacieden die op deze topic reageren allemaal hun eigen spelers ook zouden vrijpleiten en dat is niet zo.

25 februari 2014 om 08:33

Waarom neemt iedereen het voorbeeld van Suarez mee? Zijn toch ook totaal verschillende situaties.

Suarez bijt in de wedstrijd zijn tegenstander in z'n nek. Onsportief, geen respect voor tegenstander, dingen die niet op het veld moeten etc etc.

Pelle is gefrustreerd dat ze het in de laatste minuut weggeven en genaaid zijn door de scheids (wat de scheids zelf ook toegeeft). Hij loopt teleurgesteld van het veld, in z'n emoties niet meer de baas en schopt tegen de dug out en een camera en zorgt voor wat materiële schade.

Ben ik nou achterlijk of zijn beide situaties gewoon totaal verschillend?

25 februari 2014 om 08:33

Vast niet allemaal. Het overgrote deel natuurlijk wel. Dat er een enkeling zich daar niet schuldig aan maakt, dat siert ze.

25 februari 2014 om 08:36

Door hem te schorsen zogenaamd, terwijl hij sowieso geschorst zou worden door de knvb, maar wel schijnheilig opstellen in de Champions League....hypocrietje.

25 februari 2014 om 08:41

Het schorsen van je eigen speler is meer het acteren als bond, dus Ajax speelt dan KNVB en schorst haar speler. Maar zoals je weet schorst KNVB niet voor CL.

25 februari 2014 om 08:43

Is het niet onsportief dat Pelle het veld afloopt en niet iedereen een handje geeft, hij heeft geen respect voor andermans spullen. En hoevaak is Feyenoord bevoordeeld. De KNVB heeft al gezegd dat de goal geen buitenspel was, dus eigenlijk is er niks aan de hand. Wat Pelle doet is vandalisme en je misdragen, is het dan niet op zijn plaats dat hij 1 of 2 wedstrijden geschorst wordt.

25 februari 2014 om 08:45

Als je een speler schorst voor wangedrag, en dat was bij Suarez blijkbaar de reden die Ajax aangaf, dan doe je dat toch voor alle competities? Anders geef je sowieso een verkeerd beeld af, alle goede bedoelingen ten spijt.

Dat de Knvb aan geeft dat het geen buitenspel was, zegt natuurlijk weer genoeg over het orgaan zelf. Gozobuyuk beschermen en hem uit de wind houden, is immers het grootste talent wat ze hebben in Zeist. Mulder raakt Castaignos zelfs nog aan, 2 seconde voor het schot. Dat kun je onmogelijk niet hinderlijk noemen. Of hij vervolgens nou het beeld van Mulder blokkeert of niet, hij hindert hem overduidelijk.

25 februari 2014 om 08:48

Teneerste ja dat deed suarez, al was er geen letsel overgebleven, wanneer ik in mijn nek blijf kratsen met mijn nagel, krijg ik ook een rode plek, want je zag niks bij bakkal. En jij vind het appels met peren vergelijken, het gaat mij om het voorbeeldfunctie, wat een voetballer heeft, een aanvoerder nog erger dan een gewone speler, of je lichamelijk of aan bv reclamebord, niet alleen daar heeft pelle tegen getrapt als je de video terug kijkt. Maar de ajacieden piepen niet, geeft gewoon antwoord op degene die ajax erbij halen en sommige willen gewoon het verschil laten zien tussen de clubleiding.
Misschien gaat schorsen te ver, maar een boete en er afstand van doen zou toch terecht zijn

25 februari 2014 om 08:49

@ajaxcunian

Hou toch op man.
Ajax schorste Suarez puur en alleen om tactische redenen, ga fietsen man.

Ajax wist dat de Knvb Suarez zou schorsen. Door zelf al 3 te geven, hoopten ze dat de Knvb het hierbij zou laten.
In het ergste geval zou de Knvb er alsnog overheen gaan (wat dus ook gebeurde), maar dan zou Ajax kunnen zeggen dat ze zich als club distantieerde van het gedrag van Suarez.(wat ze dus ook konden en waardoor jullie hier nu ook heilig hypocrietje kunnen spelen)

Dus kom nu niet doen of Ajax dit allemaal vanuit hun voorbeeldige maatschappelijke functie heeft aangepakt.

Als ze dat echt hadden gemeend, dan hadden ze Suarez ten tijde van zijn schorsing inderdaad ook wel aan de kant gehouden tegen Madrid in de Cl.

Dat je er zelf nog intrapt ook...haha...dan ben je een partij achterlijk zeg

25 februari 2014 om 08:55

@ Jolano,

Dat Feyenoord zich niet distansieert van deze affaire is inderdaad schrijnend, dit gedrag zou nooit goed moeten worden gekeurd natuurlijk.

Ik vind persoonlijk het etiket '' Voorbeeldfunctie '' ook een beetje uit het verband gerukt. Voetbal is emotie. Ik vind het ergens ook wel weer mooi, hoe zowel Pieters als Pelle reageerde. Dat zie ik persoonlijk liever dan een speler die bij een rode kaart lachend van het veld gaat. Het ergste geval is natuurlijk Gozubuyuk zelf. Die man heeft het constant over respect en voorbeeldfunctie, maar is op dit moment misschien Juist wel volledig het tegenovergstelde. Een beter begin, begint altijd bij jezelf.

25 februari 2014 om 09:02

Hoe durf jij iemand achterlijk te noemen? Jij doet steeds alsof je alles weet en alsof je de hoofd van het bestuur bent van Ajax. Je kan een theorie verzinnen oke maar wie zegt dat het waar is.

25 februari 2014 om 09:13

@ajaxcunian

Jij hebt echt moeite met goede argumenten te komen.

Als je het niet meer weet kom je met "ben jij helderziend dan" of "ben je de hoofd van het bestuur van Ajax"

Nee, ik hoef niet het hoofd van het Ajax bestuur te zijn om door die schijnvertoning van een Ajax schorsing heen te prikken. Iedereen met een beetje intelligentie die prikte daar doorheen, vandaar ook dat ik kan zeggen dat je achterlijk bent als je dat niet zag.

Wat me stoort is dat ondanks dat de Knvb er niet intrapte, dat er nu massaal Ajacieden komen vertellen hoe Feyenoord net als Ajax een voorbeeldfunctie had moeten nemen blablabla....nee nee nee...zo is het niet gegaan. Wel bij de les blijven.

Moeten we voorbeeld nemen van een club die doet alsof ze er afstand van nemen ongeacht sportieve belangen, maar eigenlijk gewoon de schijn hoog houdt? Of moeten we voorbeeld nemen aan een club dat gewoon eerlijk zegt het gedrag niet goed te keuren, maar tegelijkertijd ook begrip heeft voor de speler en het niet zwaar genoeg vindt voor een interne schorsing of boete?

Of je het nu eens bent met Feyenoord of niet...altijd beter dan dat ze zouden zeggen we geven hem een gigantische boete en het vervolgens niet doen of zoals Ajax doen alsof ze hem schorsen wetende dat er een schorsing aan komt en hem vervolgens wel gewoon te laten spelen in de Cl.
En als kers op de taart krijg je hier allemaal ajacieden die hun eigen club als voorbeeld aan gaan halen van hoe ze om zouden moeten gaan met zo'n situatie.

Nou echt, hypocrisie en achterbaksheid ten top hierzo. Dit is pa een klassieker, daar hoef je niet voor tot zondag te wachten

25 februari 2014 om 10:02

Nee hoor schijnschorsingen tellen niet mee.
Wat een zielige personen hier zeg.
Lekker stoer doen achter de pc.

25 februari 2014 om 08:05

Ach ga toch weg kerel, als dit soort gedrag vertoont zou worden door bv Siem, zou ik me kapot schamen als Ajax niks zou doen. Ik kan het me niet eens voorstellen dat iemand zo zou flippen bij Ajax aangezien ze wel weten dat ze daar flink op aangepakt worden.

25 februari 2014 om 08:07

Zeg jongen, als je je nog goed kan herrineren heeft ajax, suarez naar het accefietje met bakkal hem 3 wedstrijden geschorst en ik kan je zeggen, ook al ben ik een grote fan van suarez, nu nog, zo'n gedrag keur ik absoluut af en vond het terecht dat die geschorst werd en als ajax dat niet had gedaan, keurde ik dit ook af en zou het ook zeggen, net zoals vele ajacieden dat zullen afkeuren. Alleen kan je je nu afreageren op je rivaal en dat is zo kleinzierig.

25 februari 2014 om 08:45

Zeg jongen.

Ajax schorste Suarez voordat de Knvb dit kon doen, wetende dat Suarez sowieso een schorsing zou krijgen van de Knvb.
Hopende dat de Knvb geen extra schorsing zou geven en wanneer de Knvb dit wel zou doen, dat ze in ieder geval (zoals jij nu doet) kunnen zeggen dat ze hier als club zijnde afstand van doen.

Daarnaast is het Suarez incident toch totaal niet te vergelijken met wat Pelle doet. Suarez bijt een speler tijdens de wedstrijd in z'n nek.
Pelle schopt na een belangrijke wedstrijd (waarin ze genaaid werden door de scheids) tegen de dug out en een camera.

Hou toch op man met je vingertje wijzen

25 februari 2014 om 08:50

is geen vingertje wijzen, maar jij je mening, zoals ik de mijne, maar het verschil laten zien wat de club betreft

25 februari 2014 om 09:15

Lekker makkelijk.

Eerst jouw club als de grote goedheid afschilderen, maar als ik dan uitleg dat die actie van Ajax puur tactisch was dan kom je met; jij je mening, ik de mijne.

Hahaha

25 februari 2014 om 11:50

Nou ik wel, ook al ben ik een fan van suarez, zoiets wil en kan ik niet goed keuren en direct ook laten weten toen. Het gaat er ook om wat ajax heeft gedaan en wat feyenoord nu doet en dat is zich laten kennen en drie wedstrijden, hypocriet, totaal niet.

25 februari 2014 om 13:02


Hypocriet ja. Sportieve belangen gaan voorop, dat liet Ajax wel zien met de zaak Suarez ook al probeerden ze zich destijds te verschuilen achter een schijnschorsing en -statement.

Ik snap nog wel dat de club hem zelf niet gaat schorsen met Ajax die zondag voor de deur staat.. Maar verder ook geen boete of wat dan ook?? Feyenoord keurt dit gedrag dus gewoon goed, wat een grap. Je kan boos zijn na een wedstrijd, maar als een teenage drama queen het veld afstormen, je tegenstanders geen hand geven en tegen alles aanschoppen... Misselijk mannetje soms.

Oeps hier toont Feyenoord zich een hele kleineclub zonder maatschappelijke verantwoordingsgevoel!!! Tijd voor de openbaaraanklager flink op te treden en met een onheroepelijje schorsing te komen!

25 februari 2014 om 08:09

En Koeman mogen ze ook gelijk aanpakken, zijn broer werd voor minder ook aangepakt.

Domme actie van Feyenoord, dit komt echt totaal niet professioneel over. Daarbij het excuus gebruiken dat de scheidsrechter een slechte wedstrijd floot is al helemaal lachwekkend.

Zou lekker zijn, als ik de autospiegel van de buren eraf schop als ik boos ben, dan ben ik toch ook de lul?

Wat een trieste club, kansloos, echt niet te geloven dat je dit als club goedkeurt. Hoe ver ben je dan afgezakt.

Mocht je een stadionverbod hebben omdat je wat hebt stuk gemaakt kunnen ze die ook gelijk seponeren.

Waar gaat dit over, hij heeft niemand geblesseerd of zo.
Gewoon de schade betalen en over tot de orde van de dag.

Als ze een paar week later tegen Ajax hadden gemoeten hadden ze een boete geaccepteerd!!
Dat is hypocriet!
Maar ze zijn als club zóó bezig met hun voorbeeldfunctie naar de jeugd......bah!!
Zo kunnen clubs redelijk bepalen wat ze met hun schorsingen doen bij duidelijke schorsingen. Ik vind het competitie vervalsing.
Zo heeft Kramer na een belachelijke overtreding op Cillesen een week later de wedstrijd tegen Groningen nog beslist om vervolgens 3 wedstrijden geschorst te worden.
Compleet belachelijk!

Pèlle is groter dan de club. Zegt genoeg over hoe klein Feyenoord daadwerkelijk is.

25 februari 2014 om 08:31

Vooral omdat Pelle nieteens zo een hele grote meneer is uberhaupt. Ik dacht wel dat Feyenoord boven dit soort dingen staat.

25 februari 2014 om 08:37

Ja laten we voor de buitenwereld een hypcriete boete opleggen, zijn jullie echt zo simpel. Net of die pelle daar wakker van ligt

Geef hem op zijn minst een geldboete. Dan toon je tenminste nog aan dat dit gedrag onacceptabel is. Nu zeggen ze eigenlijk dat het normale manier van reageren is omdat ze onrecht is aangedaan. Kansloos dit.

Wat mij betreft een juiste actie van Feyenoord! De scheids is deze wedstrijd - evenals in een vorige wedstrijd trouwens - 3 x in de fout gegaan en de Knvb gaat er nog achter staan ook! Castagnos zou niet hinderlijk in de weg gestaan hebben - nou, geloof mij, Mulder zag die bal door hem helemaal niet aankomen, anders had hij er wel naar gedoken, hij stond nog gewoon rechtop en zag ineens die bal langskomen! De 2 eerdere blunders van de scheids in deze wedstrijd worden zelfs helemaal niet genoemd! DAT is een verkeerd voorbeeld! Pelle mag geen spullen van een ander vernielen, maar laat hij dan de kosten daarvan maar vergoeden.
En wat de zogenaamde betrokkenheid van Ajax betreft: dit weekend werd er weer een Heel Vieze overtreding gemaakt, zonder bestraffing. Als je dan wilt vergelijken moet je zoiets ook aanpakken!
Nee, Feyenoord heeft hier gewoon een punt!

Je kunt twisten over welke straf hij verdient. Dat wil ik hier nu even niet doen, want daar kunnen sommigen hier niet tegen.....

Maar je kunt dit toch niet voorbij laten gaan zonder hem te straffen. Niet eens een boete. Hoe onbelangrijk een boete voor Pelle wellicht ook is, hij verdiend redelijk volgens mij....

Maar überhaupt geen straf geven.... daar geef je echt een goed voorbeeld mee.... Wij zijn Feijenoord, als wij vinden dat de scheidsrechter een fout maakt, mogen wij alles slopen.... Dat wij zelf een fout maken door 2-0 voorsprong uit handen te geven, vergeten we maar even.

Logisch. Ja hij had niet zo moeten reageren, maar een straf gaat veel te fur. Met Suarez vergelen is ook gwon debiel. Ajax wist dat de knvb hem een megaschorsing op ging leggen, dus dan is het makkelijk scoren met een interne schorsing.
Totaal niet vergelijkbaar dus...

25 februari 2014 om 08:32

Ajax schorste wél!
wat ze nu doen is laf.
Tuurlijk commercieel niet handig om hem te schorsen, maar er zijn toch ook principes??
Je moet het niet goed praten, want het gedrag kan niet!!

Als leerlingen bij mij op school zo uit hun dak gaan worden ze geschorst omdat ze zo uit hun dak gaan, terecht boos of niet. Het gaat om het gedrag, al dan niet terecht, maar de mate van agressie wordt niet getolereerd

Dat ze hem niet schorsen bij Feyenoord snap ik wel met een klassieker opkomst, maar wat hij deed lijkt mij toch wel een boete waard. Kan mij niet voorstellen dat een club als Feyenoord dergelijk gedrag van de aanvoerder accepteert. Je geeft een verkeerd signaal naar de jeugd en eigen fans af. Hoe kun je je eigen fans aanspreken op vernielingen na een teleurstelling als je aanvoerder hetzelfde doet.

Zegt genoeg over Feyenoord. Wat een ontzettend verkeerd signaal wordt er afgegeven naar de buitenwereld toe. In en intriest, zeer slechte zaak.

Dit is dus een vrijbrief voor geweld naast het veld, al dan niet tegen personen? Feyenoord laat zich hier niet echt van haar goede kant zien, Pelle heeft een voorbeeld functie en kan zijn frustratie niet de baas zijn. De scheids heeft fouten gemaakt ja, maar die zijn menselijk én hij geeft ze toe. Als prof moet je hier boven staan, iedere eredivisieclub heeft last van dit vreselijke scheidsrechters korps..

25 februari 2014 om 08:33

Het is maar wat je onder geweld verstaat. Tegen spullen aantrappen, ook niet goed maar, meer frustratie dan geweld.

25 februari 2014 om 08:37

En juist deze kijk maakt het zo frappant, want naast jou ook vele anderen, keuren het goed dat je spullen van anderen mag slopen? Pelle is een dwaas, een zielig mannetje dien niet tegen zijn verlies kan.

25 februari 2014 om 08:40

Als fans buiten het stadion uit frustratie tegen dingen aan gaan trappen heet dat vandalisme, als een speler dat buiten het veld doet frustratie? Mooi om te weten.

beboeten van een club vind ik sowieso hypocriet en voor de buitenwereld. Voor die spelers maakt dat niks uit en stelt dat niks voor. Verwacht dat de knvb een boete oplegt en een voorwaardelijke schorsing. En dan zulle alle ajax/twente/psv supporters wel van een schande spreken. Welkom in de hypocrieten wereld die club voetbal heet.

Wat laat Feyenoord hier zich toch kennen. Zelfs na het bestuderen van de beelden komt iedereen die de regels kent tot de conclusie dat het geen buitenspel was.

25 februari 2014 om 08:34

Kijk is op voetbalofniet staat een prachtige analyse die jou ongelijk bewijst

25 februari 2014 om 08:42

Tja voetbalofniet, of de Knvb die de regels zelf bedacht heeft.

De Knvb heeft de situatie herzien en opnieuw Serdar Gözübüyük in het gelijk gesteld.

Met een duidelijke verklaring er bij die in lijn zijn met de geschreven regels.

Ik ben het vaak niet eens met het beleid van de Knvb of hun handelingen. Maar hier kan je gewoon niet onderuit.

25 februari 2014 om 08:50

Heb je die onderbouwing gelezen? Die is zo lek als een zeef. Dat de Knvb zelf een verklaring geeft, maakt nog niet dat het klopt natuurlijk. Zeker in dit geval niet, want de Knvb heeft er natuurlijk belang bij om haar eigen scheidsrechters in bescherming te nemen. Zeker als het zoveel invloed heeft op de uitkomst van een wedstrijd.

Vind overigens zelf als Feyenoord supporter dat ze het zelf uit handen hebben gegeven, laat ik dat nog even benadrukken.

25 februari 2014 om 08:46

Iedereen? Zoals drie oud topscheidsrechters als Dick Jol, Roelof Luinge en Mario van der Ende zeker? Oh wacht, die vonden het alle drie buitenspel.

25 februari 2014 om 08:48

Die blijkbaar niet op de hoogte zijn van de 'nieuwe' regels die eerder dit jaar nog duidelijk doorgecommunicieerd zijn aan alle clubs.

25 februari 2014 om 08:55

Ach wat een dooddoener.

Ten eerste moet Mulder hem een split second voor het schot aan de kant duwen (hoezo hinderlijk) en ten tweede staat Castaignos precies op de plek waar Mulder naartoe moet duiken en ten derde zet Castaignos een stapje opzij om de bal door te laten. Hoe sta je dan in godsnaam niet hinderlijk buitenspel? Of heb ik nou zo'n raar beeld van het principe hinderlijk? Is hinderlijk pas als hij op Mulders tenen gaat staan en keihard BOE in zijn oren toetert ofzo? Dan verklaar ik de regels voor krankzinnig.

25 februari 2014 om 09:48

Castaignos stond daar omdat Mathijssen hem met twee handen aan de arm had getrokken.. penalty?

Wat laat Feyenoord zich hier ontzettend kennen...
Wees eerlijk en geef toe dat sportieve belangen hoger wegen dan je rug recht houden.
Goed voorbeeld geven ze hieraf...

Dus als een spelertje in de jeugd het niet eens in met de scheidsrechter dan mag hij door het lint gaan en van alles en nog wat kapot schoppen?
Want omdat de scheidsrechter een fout maakt geldt dat als verzachtende omstandigheid...

Als de Knvb eerlijk is krijgt het net zoveel wedstrijden schorsing als Pieters destijds...

Of Pelle nu wel of niet mee doet tegen Ajax, Ajax moet gewoon die wedstrijd kunnen winnen.

25 februari 2014 om 08:35

Pieters kreeg een schorsing voor zijn rode kaart en die zorgde dat hij er zelf 8 wedstrijden uitlag.

25 februari 2014 om 14:49

Nee, de schorsing was voor de rode kaart en daar was het afreageren van zijn frustratie in meegenomen (en waarschijnlijk ook dat hij zichzelf als strafte door zich zwaar te blesseren).

het valt me op dat 95 procent van de reacties van ajax supporters zijn.
die willen allemaal dat hij een schorsing krijgt.
het liefst aankomende zondag nog ik ruik hier angst voor feyenoord.
bang voor pelle.
dat is toch de reden van jullie betoog om te roepen dat hij geschorst moet worden?
klasse van feyenoord om aan die mediahype niet mee te doen zoveel bijzonders is het niet maar ja het is pelle he.
de spits die volgens media er niets van kon en nu een ongewoon hoog moyenne heeft.
de beste spits in nederlandse competitie.
en ja dat is frusterend in amsterdam want dat missen ze.
stelletje hypocriete broekpoepers.

25 februari 2014 om 08:39

Zelfs als het een speler van Ajax zou zijn, zou ik het ook terecht vinden als hij geschorst wordt of op z'n minst een boete krijgt!!
Feyenoord maakt zichzelf hiermee echt belachelijk, het gedrag keuren ze hiermee dus goed!
En ja dat zou ik ook over Ajax gezegd hebben, zo objectief kan ik zijn.

Het gaat mij niet perse om Pelle, al was het De Vrij. ...

25 februari 2014 om 08:45

Dat ruik jij dan totaal verkeerd. Als Pelle geschorst wordt zondag heeft Ajax mazzel. Wordt hij niet geschorst dan is er geen enkele reden om daar bang voor te zijn. Ajax heeft 4x tegen een Feyenoord met Pelle gespeeld en 3x gewonnen en 1x gelijkgespeeld waarvoor Feyenoord ook nog een doelpunt in blessuretijd nodig had. Een garantie op 3 punten voor Feyenoord is hij dus niet.

De reden waarom hij geschorst moet worden heeft dan ook niks met de klassieker te maken, maar met zijn gedrag wat je als club onacceptabel zou moeten vinden. Een geldboete had ik wel verwacht van Feyenoord. Tenslotte mag je als supporter buiten het stadion ook geen vernielingen plegen, maar als speler schijnbaar wel. Dat is het signaal dat je afgeeft als club. Als hij zondag speelt en daarna geschorst wordt vind ik het ook prima, want het gaat mij er niet om dat ik hem komende zondag niet wil zien. Het liefst zie ik een klassieker met 2 ploegen op volle sterkte.

25 februari 2014 om 08:54

1. Feyenoord moet winnen zondag.
2. Ajax heeft de afgelopen 10 jaar 2x verloren in de kuip.
3. Feyenoord staat zondag zoals gewoonlijk zo agressief op het velt dat ze compleet vergeten te voetballen.

Niets om te vrezen voor Ajax dus.

Het is waarschijnlijk meer een signaal/middelvinger richting de KNVB dan dat ze het gedrag goed keuren. Blijft wel raar. Je kan Pelle sowieso de schade laten betalen en aan Twente z'n excuses maken.
Mensen moeten hier verder ook niet zo verongelijkt over doen. Spelers intern schorsen binnen de opgelegde schorsing van de KNVB is ook maar symbool politiek.

Er is voor tegenstanders van Feyenoord maar 1 manier om hier op te reageren en dat is winnen van Feyenoord! Hoe meer aandacht hoe groter het wordt.

Ik vind het een heel slecht gebaar van Feyenoord. Ze moeten tegen Ajax dus durven ze hem niet te schorsen? Zou dat de gedachte zijn? Als club zijnde moet je hem 3 wedstrijden schorsen, ongeacht of het de beste speler is van je club. Schandalig dat Feyenoord hun aanvoerder die zich zo misdraagt en een voorbeeldfunctie heeft geen boete of schorsing oplegt. Belachelijk! Natuurlijk is het emotie en dat hoort bij voetbal maar dit gaat veel te ver. Nu is het ook nog is de aanvoerder..

Nu is het toevallig Feyenoord, maar dit hoort natuurlijk bij elke club. Een speler misdraagt zich omdat hij niet tegen zijn verlies kan en gaat dan alles maar kort en klein schoppen, schorsen die handel!! Kan gewoon niet, verschrikkelijk!

Mooi al die afgunst hier en die vele reacties hier die schreeuwen om een boete. Dat zegt meer over de samenleving dan pelle. Nederland het land van hypocrieten en afgunst.

25 februari 2014 om 09:27

als jij door pure frustratie door misschien een zeer begrijpelijke privesituatie een bushokje ineen trapt of de schutting van de buren...denk je dan ook dat je buren en de politie zegt ...ach dat moet kunnen gezien de situatie??...als speler heb je een voorbeeldfunctie...een zeer goed betaalde voorbeeldfunctie...voor zowel jeugd als voor de imago van de club...ik vind dat de club dit gedrag niet moet tolereren...en als men hem niet durft te schorsen ivm komende wedstrijd dan op z'n minst een boete ...en laat het publiekelijk zijn dus laat hem de cheque overdragen voor de camera aan bij Mc Donaldhuis of Kika.

Geen schorsing of boete door Feijenoord geeft een heel verkeerd signaal af naar de jeugd, die Pelle werkelijk adorereert. Nu wordt het gezien als normaal terwijl we juist met z'n allen de verloedering op de amateurvelden willen tegen gaan! Wat mij betreft speelt Pelle gewoon zondag, dat is beter voor de wedstrijd. Maar een flinke boete was op zijn plaats geweest.

Heel slecht signaal dit. Je moet als club echt hier iets aan doen. Een boete is wel het minimale.
Zoals ik het er mee eens was dat Pieters extra gestraft werd voor zijn ongein met een raam slopen zal ik het er ook mee eens zijn als Pelle 1 of 2 wedstrijden schorsing krijgt.

Ik bedoel: dit kan toch niet? Was ook nog een zeer bewuste actie want hij zegt zelf te hebben gewacht tot ie het veld af was en geen geel meer kon krijgen. Heel berekenend en fout.

25 februari 2014 om 09:22

geheel gelijk..als ik omwille privesituatie sterk gefrustereerd een bushokje op straat sloop...zegt men ook niet 'ach ik begrijp het wel gezien z'n situatie' ...nope...dan kan ik de kosten gaan vergoeden...die zelfde dag/nacht doorbrengen op het bureau en daaroverheen een boete betalen...en met een beetje pech ook nog een taakstraf gaan vervullen. Ik begrijp de frustratie met een falende Knvb trio op het veld maar je bent prof ...ga lekker na afloop hardlopen of op een zandzak slaan...maar ga niet als prof en als belangrijkste speler van het team je zo te buiten...dit is niet wat een sportlub wil uitstralen naar jeugd maar ook (potentiele) investeerders.

Boete zou minimaal van toepassing moeten zijn..

25 februari 2014 om 10:12

PSV straft hem tenminste, ook nog eens met een boete. Daar kan Feyenoord wat van leren in plaats van weer naar anderen te wijzen. Bovendien werd Pieters door de Knvb extra geschorst voor zijn gedrag.

25 februari 2014 om 10:33

de verwondingen staan los van de strafmaat...als hij wel had kunnen voetballen had hij die tijd op de tribune mogen doorbrengen...als ik iets strafbaars doe maar in het strafbaar proces mijzelf verwond of ziek word loopt mijn straf door...dus voor pieters een geluk bij een ongeluk dat hij sowieso niet kon spelen...maar straf was gegeven zowel in tijd als financieel...idem als je rood krijgt en je door eigen toedoen ook blesseerd raakt...ook dan zit je een wedstrijd uit die als je geel had gehad ook niet had kunnen spelen.

Achja, lag in de lijn der verwachtingen toch?? Als ze volgende week tegen RKC (met alle respect) zouden moeten spelen, was het misschien een overweging geweest, maar tegen Ajax thuis zeker niet, ook omdat ze in beroep kunnen gaan tegen de straf en dus zeker weten dat hij er wel bij is Zondag. Dus Feyenoord gooit zijn sociale imago graag te grabbel. Ik denk zelf dat Feyenoord er niet veel aan gaat hebben. Ajax creëerde wel erg makkelijk kansen tegen AZ en Feyenoord komt zoals gewoonlijk met schuim om zijn bek het velt op gelopen, veel te agressief en vergeten totaal te voetballen. Precies de reden dat Ajax de afgelopen 10 jaar maar 2 keer heeft verloren.

Ongelofelijk dat Pelle zijn actie nog goed gepraat wordt door vele maar goed spreekt voor zich dat hij een schorsing verdient van 3 wedstrijden. Hij sloopt eigendommen van een andere club, gedraagt zich enorm agressief en verknalt zijn voorbeeld functie.

Eigenlijk mis je "nooit" de eerstvolgende na je zoveelste gele kaart of direct rood. Men kan altijd in beroep gaan.

Laat maar weer eens zien wat voor normen en waarden ze hebben bij Feyenoord.. Triest dat de club er zelf niks tegen doet.. Iedere andere club zou zijn eigen speler schorsen als die speler zich misdragen heeft.

25 februari 2014 om 16:19

Slaat inderdaad nergens op. Maar ik ga er wel vanuit dat de Knvb hem nog gaat schorsen. Ik ben benieuwd voor hoeveel wedstrijden.

Het falen van de arbitrage is geen vrijbrief om als speler van de benadeelde club je gaan gedragen als een beest. Beide zijn totaal verschillende gevallen...de knvb moet het falende trio eens publiekelijk aanpakken en Feyenoord zou in deze moeten laten zien dit niet toe te willen laten...ik vraag me af of men deze houding ook had aangenomen als de speler in kwestie van minder groot belang zou zijn geweest voor het team!?

Schorsing was wat mij betreft ook niet nodig geweest. Een boete had ik echter wel verwacht, vind dat Feyenoord dit wel met erg weinig af doet door zelfs geen boete te geven. Je moet als club toch juist een standpunt innemen dat dit niet getolereerd wordt ook al word je benadeeld in de bewuste wedstrijd.

Nogmaals een schorsing vind ik zeker niet nodig, maar een boete had ik wel verwacht.

@villaboas, de arbitrage was uiterst belabberd en Feyenoord had reden tot klagen maar veelal hebben jullie de arbitrage flink mee..zeker in thuiswedstrijden. De Knvb faalde wederom maar dat heeft niets te maken met Ajax (zoals jij subtiel aanhaald) ...ajax had volgens statestieken vorig jaar de arbitrage flink tegen alwaar Feyenoord deze het meest mee had...de enige club in mijn ogen die al 2 jaar openlijk mag klagen is Roda..die worden bijna wekelijks benadeeld.

Ik vind dat niet de Knvb maar de club zelf dit moet bestraffen..en als je schorsen niet aandurft dan op zijn minst een publieke boete ...laat hem geld overhandigen aan Kika ofzo..

Het geeft de onmacht van Feyenoord aan. Die club durft Pelle gewoon niet te straffen, zo afhankelijk zijn ze van hem.

De Knvb kennende wordt dit aspect wel meegenomen in de hoogte van de strafmaat.

Oei misser van Feyenoord. Ze hoeven hem niet te schorsen, maar een geldboete of werkstraf zou niet misstaan. Pelle moet zijn woede niet uitten voor de camera's, maar gewoon in de kleedkamer of thuis....

Ik hoor alleen maar dingen over scheidsrechters als clubs iets tegen krijgen maar hoe vaak krijgt Feyenoord in de kuip dingen mee. Ontzettend vaak! daar hoor ik geen Feyenoord supporter over. Mensen moeten niet zo zeiken! Je krijgt dingen mee en je krijgt dingen tegen! Klaar...heel simpel! Dat overkomt elke ploeg! Jullie moeten nu niet gaan zeiken als je thuis veelal alles meekrijgt!! Zullen we zondag ook weer gaan zien. Dat moet je gewoon accepteren.

25 februari 2014 om 09:33

vorige jaar waren ze de meest bevoordeelde club bij dubieuze beslissingen Knvb op basis van statistieken. En natuurlijk begrijp ik dat de club en spelers zich rot mogen voelen als de Knvb wederom de plank misslaat. Maar aan de andere kant Feyenoord creeerde zelf de situaties waardoor de 2-0 in gevaar liep...je moet in deze de arbitrage niet de mogelikheid geven te falen.

Nu maakt Feyenoord zich echt belachelijk. Had hem een geldboete gegeven. Dat ze hem niet schorsen snap ik met deze wedstrijd voor de boeg. En ze gaan ook in beroep en Pelle kan gewoon spelen. Precies zoals ik al zei. Zijn aanwezigheid is nooit in gevaar gekomen.

Dus als ik vind dat mijn club bestolen is door de scheidsrechter mag ik dan ook als supporter iets vernielen? Want dit signaal geeft Feyenoord nu af.

Logisch dat ze hem niet schorsen, zo erg was het allemaal ook weer niet. Maar geen boete? Dat vind ik wel zwak.

Terecht. De Knvb moet de consequenties van hun eigen fouten ook eens in ogenschouw nemen. Als Feyenoord na 3 minuten met 1-0 voor staat tegen 10 man dan was dit nooit gebeurd. Pelle moet zich natuurlijk gedragen maar emotie hoort ook bij de sport. Hij heeft geen mensen geslagen of beledigt.

25 februari 2014 om 09:55

moet een andere club de consequenties dragen zal je bedoelen...hij sloopt het materiaal van Twente omwille foute beslissingen Knvb...er zit toaal geen logica in wat je zegt...immers als ik het niet eens ben met Den Haag of gemeente mag ik, indien ik niemand wat aandoe, publieke/gemeentelijke eigendommen slopen...wat dat is volgens jou redenatie heel normaal te noemen??

25 februari 2014 om 10:50

Dan zul je moeten betalen en dat zal Pelle in dit geval ook wel moeten doen. En dan zal Twente eerst aangifte van vandalisme moeten doen bij de politie. Blijkbaar wil jij dat Pelle 5 jaar de gevangenis in gaat ofzo.

25 februari 2014 om 11:03

nee hoor en schorsen hoeft van mij ook niet...maar waarom zou je als supporter, die met dezelfde frustratie rondloopt, een 6 maanden stadionverbod krijgen, een boete en de kosten voor herstel...terwijl de heer Pelle hier een vrijbriefje voor krijgt van de club....dus als Ajax weer supporters mee mag nemen naar de kuip en wij mede door falende arbitrage verliezen mogen de supporters en spelers de boel stuktrappen....en dan is volgens jou een wijzend vingertje voldoende?

Kan toch niet anders dan dat de knvb hem voor drie wedstrijden schorst?!
Gisteren die hypocriete snor gezien en me groen en geel geergerd aan zijn woorden.
Door dit te bagataliseren is hij bij mij nog verder gezonken.
Ik ben uit nieuwsgierigheid de uitzending gaan zoeken na het gevalletje Pieters.
Daaruit kan ik maar 1 conclusie trekken: die snor spoort niet en praat met dubbele tong.
Hoe graag ik ajax ook zie verliezen : deze malloot moet gestraft worden!

25 februari 2014 om 10:28

O dan ..... nee dan is het wel oke als je aanvoerder dit doet..............
De twee zaken zijn ook niet in alle opzichten met elkaar te vergelijken.
Het gaat er gewoon om dat zowel pieters als pelle zich als een volslagen idioot gedragen en dat daar tegenop getreden moet worden.
Vind jij dan dat hier geen schorsing van een potje of drie op moet volgen?

25 februari 2014 om 10:37

het feit dat hij zich niet blesseerde maakt het bestraffen van de actie overbodig?? Ook de aanleiding mag geen reden zijn om het de ene keer wel en de andere keer niet toe te laten...dit gedrag is niet toelaatbaar en men had in ieder geval een boete mogen opleggen...geloof me als ik zeg dat ik pelle liever erbij heb...win het liefst van de sterkste opstelling

25 februari 2014 om 18:40

Pelle en feyenoord had ook geen reden om te klagen.. Ze hebben dat puntenverlies volkomen aan zichzelf te wijten.. Daarnaast bracht pelle ook mensen in gevaar, denk bijvoobeeld maar aan die lamp die hij om trapte waar iemand stond.. voor hetzelfde geld had die persoon die lamp op zijn hoofd gekregen.

25 februari 2014 om 10:34

Die Derksen neem ik allang niet meer serieus! Die vent heeft zich de afgelopen tijd volkomen ongeloofwaardig gemaakt door zichzelf keer op keer tegen te spreken. En dan inderdaad ook gisteren weer. Wat een gênant gezever was dat weer.

En net zoals het ontoelaatbare gedrag van Pieters vorig seizoen, is ook dit gedrag van Pellé onacceptabel. Doet de Knvb hier nu niets mee, is het hek van de dam. En dan vraag ik me af waar de grens dan nog ligt.

25 februari 2014 om 13:01

patpsv

Inderdaad VI is zelfs mijn favoriete programma, maar Derksen sloeg de plank volledig mis! Het gedrag van Pelle is op geen enkele maniet goed te praten, vond het wel mooi en vooral terecht om te zien hoe Gijp wel de situatie veroordeelde.

Lekkere statement maakt Feyenoord hier hoor! Als je boos bent omdat je in jouw ogen onrecht is aangedaan, mag je gewoon andermans spullen kapot gaan maken. Schijnbaar heel normaal daar bij Feyenoord, aangezien Pelle ook geen spijt heeft.
Het minste dat je kan doen is hem een boete opleggen, maar nee ze gaan weer wijzen naar de scheidsrechter. Dat zie je ze ook niet doen als ze weer eens de scheids meehebben in de Kuip. Stelletje kleuters dat het zijn daar, totaal geen eigen verantwoordelijkheid.

Kan er voor Graziano Pelle en/of Feyenoord dan zelfs geen publiekelijke excuses vanaf? Dit zou die zogenaamde ' flinke berisping ' die de spits van de club heeft gekregen, alleen maar kracht bij zetten. Nu zijn het slechts loze woorden. In alles merk je nu dat alleen Feyenoord zich benadeeld voelt. Dit heeft zich geuit in het wangedrag van Pelle en word door de club als goed en gerechtvaardigd gezien. Iets anders kan ik er helaas niet van maken. Het hek is van de dam als meerdere clubs bij scheidsrechterlijke dwalingen dit slechte voorbeeld zullen gaan volgen. Overigens, word Feyenoord in haar eigen kuip ook niet met regelmaat bevoordeeld door de arbitrage? Denk b.v. eens aan de wedstrijd tegen PSV waar scheidsrechter Danny Makkelie met enkele dubieuze beslissingen de thuisclub in het zadel hielp. Echter dan is alles hosanna en maakt men zich absoluut niet druk over foutieve beslissingen, zolang ze henzelf maar niet ten deel vallen. Over hypocrisie gesproken.

Hebben sommigen nou stront in hun ogen?

Pellè misdraagt zich en wordt door zijn club in bescherming genomen. Ik snap dan niet waarom sommigen hier m.n. threelions, met de vinger naar Ajax wijzen. Wat heeft Ajax nu hiermee te maken?

Als mijn zoon bijvoorbeeld iets vernield of wat dan ook en mijn buurman ziet dat en attendeert mij daarop, dan ga ik toch ook niet tegen hem zeggen van "ja, maar jouw zoon deed dat 2, 3 of 4 jaar geleden ook".

Dus men kan wel met de vinger naar Ajax en Suarez wijzen voor iets wat velen jaren geleden is gebeurd, maar dat is verleden tijd en daar hebben we nu niets aan.

Nu hoop ik gewoon dat de Knvb hier wat aan gaat doen. De club is altijd verantwoordelijk voor de gedragingen van zijn spelers en als de club verzaakt om daar wat aan te doen, dan mag van mij de Knvb hier extra wat aan doen.

25 februari 2014 om 10:42

Moeilijk hè om oorzaak en gevolg uit elkaar te houden?

Ik wijs helemaal niet naar Ajax.

De enige reden dat ik het over Ajax heb is omdat hier allemaal reacties van Ajacieden zijn die hun club ophemelen om hoe zij met de zaak Suarez zijn omgesprongen.

Dan reageer ik daar inderdaad op.

De zaak Suarez is ten eerste een totaal andere situatie en de schorsing die de club Suarez oplegde (waar alle Ajacieden het hier zo trots over moeten hebben) was gewoon een schijnvertoning. Een achterbakse zet om te doen alsof je afstand neemt en doet alsof de voorbeeldfunctie belangrijker is dan de sportieve prestaties, terwijl je er eigenlijk niks van meent.

Volgens de meeste Ajacieden hier was dat correct afgehandeld door Ajax. Dan reageer ik inderdaad door te zeggen dat deze schijnvertoning nog erger is dan wat Feyenoord doet.

Ik reageer dus niet direct met het vingertje naar Ajax. Het zijn de Ajacieden die hun eigen club als voorbeeld moeten nemen van hoe het wel moet en dit ook nog eens volledig ten onrechte doen naar mijn mening.

Snap je het nu?

25 februari 2014 om 10:45

@hootch30,

Threelions heeft het over Ajax omdat veel Ajacieden hier reageren en met de beschuldigende vinger wijzen naar de club Feyenoord.
Het is dan ook logisch dat Ajax ter sprake komt bij de andere groep.

Ik ben het met je eens dat Feyenoord had moeten optreden, al is het alleen maar om een signaal af te geven aan de buitenwereld dat het niet achter dergelijk gedrag staat.
Het benadelen van de arbitrage zou hier absoluut geen rol in mogen spelen.

Ik ben het totaal niet met je eens dat de Knvb dan extra zware maatregelen moet nemen. Dit is iets tussen club en speler, daar heeft de Knvb niets over te zeggen.

25 februari 2014 om 12:22

threelions en Fr4evah,

De discussie over Suarez is tot stand gekomen, vanwege de eerste reactie dat dan van een Ajacied is.

Wat Pellè heeft gedaan is gewoon ontiegelijk dom, maar wat Feyenoord nu doet vind ik ook gewoon zeer dom. En dan vind ik dat een Ajacied gewoon zijn terechte mening mag geven zonder dat er meteen diep gegraven gaat worden in het verleden van Ajax. Maar dat zal wellicht de mentaliteit zijn daar bij Feyenoord. Pelle misdraagt zich en er wordt vanuit Rotterdam geroepen, van "ja maar de scheidsrechter....". Een Ajacied geeft zijn mening daarover en het is, van "ja maar Suarez....." Feyenoord en sommige supporters proberen blijkbaar het gedrag goed te praten door met hun vinger naar een ander te wijzen.

En jij threelions bent daar een voorbeeld van. Nu ook weer met je opmerking over oorzaak en gevolg. De scheidsrechter is geen oorzaak van wat Pellè heeft gedaan. Dat Pellè kwaad was en dat Feyenoord gelijk heeft gespeeld is wel de oorzaak van de scheidsrechter, maar niet voor het gedrag van Pellè. Waarom kunnen dan de andere spelers zich dan wel gedragen?

25 februari 2014 om 13:12

Jij noemt mij persoonlijk in mijn bericht dat ik mijn vinger naar Ajax wijs,
maar ik reageer alleen op Ajacieden die de zaak Suarez als voorbeeld aanhalen..

Dat de discussie over Suarez is begonnen door een niet Ajacied kan mij een worst wezen. Ik lees reacties van Ajacieden die Suarez als voorbeeld nemen en geef daarop mijn mening. Dat ik zomaar vanuit de zaak pelle naar Ajax ga wijzen is dus een valse beschuldiging.

Nu beschuldig je mij er weer van dat ik het gedrag van pelle goed praat door naar een ander te wijzen. Weer een valse beschuldiging.
Ik ben het gewoon niet eens dat de zaak Suarez als voorbeeld wordt genomen of dat andere ernstige gevallen worden aangehaald om de reactie van Feyenoord te beoordelen.

Volgens mij geef ik overigens aan dat ik zijn boosheid kan begrijpen gezien de omstandigheden (laatste minuut bekangrijke overwinning weg geven benadeeld door scheids), maar dat de manier waarop hij zijn boosheid vervolgens uit niet goed te praten is.
Dit is wat jij in je laatste alinea zegt, maar is iets wat ik ook al een paar keer heb gezegd.

Toen ik het had over oorzaak en gevolg doelde ik op mijn reacties richting Ajax en niet om de zaak pelle en de scheidsrechter.

Je zit er dus volledig naast en als je iemand persoonlijk wilt benoemen in je bericht, zorg dan dat je het zelf allemaal wel snapt en bij het goede end hebt

25 februari 2014 om 16:47

Wat begrijp jij nou niet? Het zijn niet de Ajacieden die ermee begonnen zijn? Elke reactie van jou op een Ajacied die over Suarez heeft kwam tot stand door supporters zoals jij.

En natuurlijk kan het jou een worst wezen wie ermee begonnen is. het punt is dat elk ander supporter Pellè mag veroordelen, maar zodra een Ajacied wat zegt krijgen we een discussie over Suarez. En jij bent vervolgens eentje die dan ook met de vinger naar Ajax wijst door mee te gaan in die discussie om Ajax te veroordelen van wat ze in het verleden gedaan hebben.

Hier gaat het over de daad van Pellè en jij mag Pellè van mijn part best wel in verdediging nemen, want daar is VZ voor bedacht. Echter men moet dan niet een discussie beginnen over heel wat anders.

En verder zeg jij toch zelf dat je het gedrag van Pellè kunt begrijpen? Daar doel jij mee op de beslissing van de scheidsrechter en vandaar dat ik bedoel dat jij het gedrag probeert goed te praten door naar een ander te wijzen. Als je nou gezegd had dat je zijn gedrag kon begrijpen, omdat hij gewoon dom is of moeite heeft om normaal te doen dan was het een ander verhaal geweest. Nu zeg je gewoon dat Pellè zich niet kon gedragen, omdat de scheidsrechter tot 2 maal toe Feyenoord genaaid heeft. De rest van de spelers konden zich toch wel gedragen? Dus het lag helemaal aan Pellè zelf van wat hij gedaan heeft.

Het is heel simpel. Boosheid van Pellè is te begrijpen, maar zijn gedrag niet. Boosheid is een emotie en je verstand controleert je emotie.

Lekker in beroep laten gaan, lekker laten spelen tegen Ajax. Ik vind het allemaal prima. Die schorsing komt toch wel. In beroep of niet. Feyenoord zal hoe dan ook op de blaren moeten zitten en het gaat ze hoe dan ook punten kosten.

Droom door Rotterdamse vrienden, ook dit jaar worden jullie geen kampioen.

Heel merkwaardig dit!
Gisteren heb ik verschillende keren gezegd dat een schorsing te zwaar is. Een boete is de perfecte sanctie voor dergelijk gedrag.
Als club kun je hier toch niet achter staan?!

Natuurlijk, Feyenoord is benadeeld, en dat heeft een grote rol gespeeld in de frustratie van Pellè, maar dat is geen argument om er als club maar helemaal niks mee te doen.

Ik vind dat het bestuur een heel slecht signaal afgeeft.

25 februari 2014 om 10:42

prima reactie, idd als jij als supporter in het stadion, die dezelfde frustratie deeld, een stoeltje voor de oog van de camera inelkaar trapt word je ook geschorst en krijg je een boete (+ koste vergoeding)...nu hoeft pelle van mij niet te ontbreken tegen Ajax...zou het zelfs jammer vinden...maar deze passieve houding van Feyenoord werkt avrechts.

25 februari 2014 om 14:46

Kijk, eindelijk een Feyenoorder die het ermee eens is dat Feyenoord zich hier slecht opstelt. Niet straffen is gewoon goedkeuren en dat is niet de bedoeling.

Pelle en feijenoord hebben een keer de ref een beetje tegen zich, ach ach ach
Zo voelen 16 andere clubs zich jaarlijks als ze naar de kuip moeten.
Dus niet zeuren rotterdam , jullie waren beter als twente maar vergeten het af te maken eigen schuld dikke bult.
Dat de aanvoerder zich dan als een totaal losgeslagen idioot gedraagt slaat als een tang op een varken evenals de "sanctie" van de club zelf.dit getuigd van een bijzonder laag Iq.
Een schandalige reactie gevolgd door een nog erger optreden van de club zelf.
Het zal mij benieuwen wat ze in zeist hiervan vinden.

Dan zet je jezelf als club toch wel een klein beetje voor schut vind ik. Ik bedoel maar, hij trapt van alles kort en klein als een doorgeslagen idioot. Het lijkt me toch dat je hier als club tegen moet optreden. Als je niet bestraft dan geef je dus het signaal af dat het oké is.

Echt een heel mooi voorbeeld naar de jeugd en naar de supporters....zucht..in wat voor wereld zijn we beland!

25 februari 2014 om 14:38

Jij snapt het. Feyenoord laat het mooi afweten om een statement te maken tegen vandalisme.

Wat zitten mensen hier toch zwaar overtrokken te reageren zeg, wat zijn we opeens allemaal de moraalridder, sjonge jonge. Wat heeft Pelle, die terecht overkookte van woede na een wanprestatie van de arbiter, nou werkelijk gedaan? Een lamp omgegooid? Erg hoor... Tegen de dug-out geschopt? Jongens wat een schande! Ja, hij heeft een reclamebord kapot gemaakt. Het is misdadig gewoon.

Schei toch uit man, stelletje ongelofelijke hypocrieten. Ajacieden zijn gewoon bang voor Pelle en hopen dat hij niet kan spelen in de Klassieker, dat is het.

Nee, het was niet netjes wat Pelle deed en hij had zich als aanvoerder moeten beheersen en het goede voorbeeld moeten geven, dat staat vast. Maar hij wordt gestraft. Er wordt onderzoek gedaan en hij zal een straf krijgen van de Knvb. En hij is door Feyenoord officieel berispt. Het zal hem waarschijnlijk in niet mis te verstane woorden zijn verteld hoe stom hij is geweest. Is het dan zo onlogisch dat Feyenoord, dat zelf ook in alle geledingen nog kookt van woede over de geleverde arbitrale wanprestaties, zijn beste speler en aanvoerder verder een beetje de hand boven het hoofd houdt? De genomen maatregelen lijken mij meer dan voldoende voor wat Pelle heeft gedaan. Kom op zeg, er wordt gedaan alsof hij iemand dood heeft geschopt of het halve stadion heeft afgebroken, stelletje dwazen. En de vergelijkingen met Suarez en weet ik veel wie, die allemaal daadwerkelijk schandalige fratsen hebben gehaald op het veld? Really?

Toen Excelsior een paar jaar geleden promoveerde op het Kasteel bij Sparta, schopte Fernandez uit vreugde ook een reclamebord aan gort na zijn winnende doelpunt. Geen haan die ernaar kraaide.

25 februari 2014 om 11:24

dus om exact dezelfde reden zouden de supporters zonder problemen hun stoeltje mogen stuktrappen...want ook zij delen in de frustratie en ach het stoeltje is niet meer dan wat plastiek...ik zeg niet dat hij geschorst moet worden maar minimaal beboet door de club..als jij en ik dit gedrag na zo'n wedstrijd vertonen komen we minimaal 6 maanden niet in het stadion, hebben we een hoge boete te pakken en draaien we op voor de kosten van het lullige stukje plastiek ...wat Suarez deed was van een volledig andere orde en is terecht door zowel club als Knvb zwaar bestraft...dit staat niet als model voor het veel lichtere vergrijp van Pelle...maar niets doen is laf en een slecht signaal.

25 februari 2014 om 11:41

Je kan niet lezen, want ik zeg nergens dat Pelles wangedrag niet bestraft moet worden. Zijn gedrag wordt bestraft en terecht. De Knvb zal hem hoogstwaarschijnlijk een straf opleggen, wat voor straf dat dan ook is. En Feyenoord heeft hem stevig berispt.

Een vergelijking maken met supporters die stoeltjes slopen slaat nergens op. Je hebt het dan over hooligans. Moet een Pelle dezelfde straf krijgen als een hooligan die daadwerkelijk het stadion afbreekt? Lijkt mij wat overdreven.

Nogmaals, Fernandez sloopt een reclamebord en niemand heeft het erover, Pelle sloopt een reclamebord en alle moraalridders komen uit hun holen om er schande van te spreken. Ongelofelijk.

25 februari 2014 om 11:57

ik heb het niet over het slopen van het stadion maar over een stoeltje...en wat is het verschil als een speler uit frustratie een reclame board sloopt en een supporter met dezelfde frustratie een stoeltje??

Daarbij vind ik dat niet de Knvb maar de club zelf met een passende strafmaat moet komen...en jij leest ook niet goed want ik zeg niet dat hij een stadionverbod moet krijgen of idem staf als supporter...ik zeg dat hij minimaal een boete moet krijgen...liefst publiekelijk overdragen aan bijv. kika of r. Mcdonaldhuis...

al met al zeg ik niet dat hij heel zwaar gestraft hoeft te worden en hij mag (graag zelfs) van mij gewoon op het veld staan tegen Ajax...maar de houding van de club nu naar buiten toe is veel te slap en laf.

25 februari 2014 om 13:11

Aapje

Ajacieden zijn bang om tegen Pelle te spelen? Ik heb veel kul gelezen en goedpraterij van Feyenoorders, maar deze reactie slaat nergens op. Ajax heeft geen een keer verloren van Feyenoord toen Pelle meedeed in welgeteld twee keer. Bovendien wil k wel dat Pelle meedoet, omdat stel Ajax wint dit soort geblaat voorkomen wordt.

En zo een zwaktebod dat er weer naart clubs gegeken wordt, bovendien reageren naast Ajacieden ook zat Psv-ers en Twentenaren.

En ookal is het vergriijp van Pelle lichter dan een Pieters, iedere vorm van wangedrag dient bestraft te worden. Ongelovelijk hoe het wangedrag van jullie aanvoerder wordt goedgepraat, helaas ook geen enkele objectieve Feyenoorder gezien die het eens is het merendeels. En begrijpelijk dat Pelle tegen Ajax moet spelen, iedereen zou zijn beste speler laten spelen. Maar het zou van karakter tonen asls Feyenoord hem daarna alsnog schorst voor enkele(en)wedstrijd.

25 februari 2014 om 21:33

Gast, dat Ajacieden bang zijn zei ik alleen maar om een beetje te provoceren. Het was welgeteld 1 zinnetje in mijn gehele tekst. Dat supporters van andere clubs ook meegaan met de waan van de dag en het niet alleen Ajacieden zijn zie ik ook wel.

Ik keur het gedrag van Pelle niet goed en vind dat 'ie gestraft moet worden, wat ik ook minstens een keer of twee heb uitgelegd. Ik zeg alleen dat er zwaar overdreven wordt gereageerd op dit voorvalletje, wat uiteraard breed is uitgemeten in de media met het oog op de naderende Klassieker. Pelle was niet netjes, verdient een straf en die heeft hij nu ook gekregen. Ik erger me gewoon dood aan al die mannetjes zoals jij die moord en brand schreeuwen en de moraalridder uithangen en totaal niet nadenken over wat er nu werkelijk is gebeurd en wat de belangen zijn.

Pelle is nu zoals verwacht gestraft met een voorwaardelijke schorsing en een flinke boete. Een prima, passende straf voor dit 'vergrijp'. Iedereen in Nederland weet dit nu, ook de domme supportertjes die zich mogelijk door Pelles wangedrag laten inspireren. Dan is het onnodig dat Feyenoord daar ook nog eens een straf bovenop legt. Feyenoord wil minstens tweede worden en kan zijn sterspeler Pelle daarbij goed gebruiken. En misschien maakt Pelle niet de winnende tegen Ajax, maar wel weer een Schit-ter-en-de gelijkmaker in de laatste minuut! ;-)

25 februari 2014 om 18:44

poeh poeh at zijn we bang voor pelle zeg, zelfs al doet die mee dan nog hoeft Ajax niet te vrezen voor feyenoord..
Daarnaast was er absoluut geen rede om zo opgefokt te reageren zoals pelle deed, als hij al kwaad moet zijn dan moet hij op zijn eigen team en zijn eigen spel kwaad zijn, Zij geven een 0-2 voorsprong uit handen door eigen onkunde, Daar heeft de scheidsrechter absoluut geen deel in gehad..

Daarnaast had het Feyenoord goed gestaan om pelle te bestraffen, en dat hebben ze nagelaten.. nu is het voor iedereen een vrijbrief om maar alles buiten het veld kapot te trappen enz

25 februari 2014 om 21:47

Heeft de scheidsrechter geen aandeel gehad in het verloop van de wedstrijd?!!?? Hahahahahaha, serieus!? Dat is zo'n beetje het enige waar iedereen in Nederland het wél over eens is (dat het zeker geen 2-2 was geworden als de scheidsrechter zijn werk goed had gedaan).

Pelle is nu zoals verwacht gestraft met een voorwaardelijke schorsing en een flinke boete. Een prima, passende straf voor dit 'vergrijp'. Iedereen in Nederland weet dit nu, ook de domme supportertjes die zich volgens jou mogelijk door Pelles wangedrag laten inspireren. Dan is het onnodig dat Feyenoord daar zelf ook nog eens een forse straf bovenop legt (ze hebben hem overigens al gestraft met een fikse berisping). Feyenoord wil minstens tweede worden en kan zijn sterspeler Pelle daarbij goed gebruiken. En misschien maakt Pelle niet de winnende tegen Ajax, maar wel weer een Schit-ter-en-de gelijkmaker in de laatste minuut! ;-)

En denk je nu echt werkelijk dat er mensen zijn die denken, hé, Pelle maakt in zijn frustratie iets kapot, nu mag ik ook iets slopen? Schei alsjeblieft uit man. Als mensen zó debiel zijn, dan gaan ze toch wel slopen. Pelle gaf het slechte voorbeeld, is nu gestraft, klaar. Laten we weer verder gaan tot de orde van de dag.

25 februari 2014 om 22:44

Nee de verwachte straf die eigenlijk iedereen verwachte, behalve supporters van de rotterdamse clubs, was dat Pelle minimaal 1 tot 2 wedstrijden schoring zou krijgen.. En wow wat een straf van feyenoord zeg, een berisping..
Als Feyenoord ballen had, dan hadden ze pelle zelf een wedstrijd geschorst, net zoals de andere clubs dat ook gedaan hebben met eigen spelers na misdragingen,

Wat Pelle deed kan niet. Echter vind ik dit eigenlijk een club aangelegenheid.

Feyenoord moet bepalen wat ze ervan vinden en Pelle aanpakken zoals zij dat willen. Het is namelijk het image van Feyenoord dat beschadigt kan worden.

Hoewel ik het niet eens ben met de houding van Feyenoord; het goedpraten omdat iemand anders slechte beslissingen nam; vind ik niet dat de Knvb er nog iets mee moet doen. Iedereen kan wel moralistisch gaan roepen dat hij het goede voorbeeld moet geven, maar dan kun je je afvragen of je uberhaubt nog wel voetbal moet uitzenden op tv en 90% van de overige tv programma's en sporten.

Het enige die hem echt wat kan verwijten is Feyenoord. Bij de supporters maakt dit Pelle misschien enkel een grotere held; maar sponsoren zijn niet altijd blij met zulke uitspattingen. Op de lange termijn kunnen misdragingen van spelers een club gewoon in de problemen brengen.

Het had mijns inziens Feyenoord gesierd wanneer ze hem wel een boete hadden gegeven en het openbaar afkeurden; zonder het presteren van de scheidsrechter als excuus te gebruiken.

25 februari 2014 om 14:35

Niet helemaal mee eens. Tot en met de kleedkamer moet een speler zich in mijn ogen gedragen volgens de regels van de Knvb. Wat ie in de kleedkamer doet (al schopt ie de hele kleedkamer kapot), dat moet ie zelf weten.

Buiten dat ze hiermee het gedrag met de mantel der liefde bedekken, geven ze hiermee nogmaals het statement af als zou Feyenoord genaaid zijn door de arbitrage (knvb). Hoe onlogisch ook, dit is bedacht door de Fifa. Iedere aangesloten vereniging committeert zich aan de spelregels. Dan moet je, hoe onrechtvaardig ze soms ook uitvallen, je daarbij neerleggen. Als een amateur dit doet heeft hij grote kans geroyeerd te worden als lid. Maar ja, misschien moeten we met z'n allen eens iets meer begrip opbrengen voor (uitingen van) teleurstelling?

http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/251061/v... -kapotte-deur/

Nog niemand is geschorst voor zulk gedrag, dus mocht Pellè dit wel krijgen, wordt Feyenoord wederom onrechtvaardig behandeld.

Feyenoord had hem overigens wel een boete mogen opleggen en de schade op hem verhalen. Zijn toch bedragen die voor hem verwaarloosbaar zijn...

25 februari 2014 om 14:33

Komt ie met een bron aanzetten en dan leest ie de bron niet eens normaal. Pieters werd bestraft (3 wedstrijden incl. 1 voor de rode kaart), net als Conboy (4 wedstrijden, al staat dat dan weer niet in de bron) en de anderen hebben ook gewoon de schade moeten betalen en hebben erna meerdere wedstrijden niet gevoetbald (soms is de blessure straf genoeg (romero) en soms wil de club je niet meer opstellen (chevalier)).

Het is jammer dat wanneer iemand dan echt een bron gebruikt, dat de bron niet helemaal klopt en dat de bron niet goed gebruikt wordt.

Ik denk dat ik maar naar een psychiater moet. Ik wordt helemaal gek van wat ik hier nu allemaal lees.

Het gedrag van Pellè wordt hier gewoon goed gesproken door met de vinger naar de scheidsrechter te wijzen. Zelfs het gedrag van Suarez wordt erbij gehaald om het gedrag van Pellè goed te praten.

Ben ik nou zo gek of zijn Feyenoord en sommige van de supporters nu gewoon zielig.

25 februari 2014 om 13:32

Ik praat het niet goed maar om het uberhaupt over een schorsing te hebben vind ik weer van de gekke.
Pieters werd niet gestraft voor door een raam te slaan en Lens werd niet geschorst vanwege het naar de keel grijpen van een tegenstander dus waarom dan wel Pelle schorsen omdat hij tegen een kartonnen bord heeft geschopt.
Dat lijkt me wat overdreven, Er zijn zoveel spelers die een dergelijek reactie hebben wat nooit bestraft is. Denk aan wissels waar de speler het niet mee eens is of rode kaarten waar men het niet mee eens is. Nooit word er dan gesproken over de reactie van de speler. Ik vraag me dus af waarom nu wel? Wat was er zo erg dat er een schorsing moet plaatvinden en wat is daar zo anders aan dan die andere reacties van spelers waar nooit over gesproken is.

25 februari 2014 om 14:29

Waar heb jij het over? Pieters werd wel bestraft voor die ruit, door zowel PSV als de Knvb. Lens werd ook zowel door PSV als de Knvb gestraft. Jouw hele pleidooi verliest alleen hierdoor al zijn kracht.

25 februari 2014 om 14:29

Lens kreeg 3 wedstrijden voor zijn rol in dat opstootje. Pieters kreeg 3 wedstrijden (inclusief 1 voor de rode kaart). Ik vraag me af waar jij je feiten vandaan haalt, maar ze kloppen van geen kant.

Ik vind dat Pelle minimaal 1 wedstrijd schorsing verdient (plus een boete en het vergoeden van de schade) en dan zullen het er 2 worden, want hij heeft nog 1 wedstrijd voorwaardelijk openstaan. Dat men gefrustreerd overkomt en reageert, dat kan. De kwaliteit is om je frustraties zodanig te uiten, dat niemand er schade van heeft. Dus niet met geweld/vandalisme of beledigingen naar anderen.

Wat Pelle heeft gedaan, valt gewoon onder vandalisme. Vandalisme is een misdrijf (geen overtreding, maar zwaarder) en daar mag men normaal gesproken voor voor de rechter verschijnen en krijgt men een strafblad. Dit vind ik in dit geval dan weer wat overdreven.

25 februari 2014 om 14:42

Je kunt je opmerking omtrent de reacties van ajacieden en de komende wedstrijd Feyenoord-Ajax ook omdraaien...neemt de club een laffe en slappe houding aan omdat het toeval wil dat komende zondag Ajax op bezoek komt?? zou men tegen een kleine club wel een schorsing hebben opgelegd?

Het is niet dat ik wil dat Pelle word geschorst...heb hem er liever komende zondag bij...want heb al jaren lang vervelende Klassiekers gezien en wat spanning maakt het alleen maar leuker...echter had ik wel meer van de club verwacht dan wat ze nu doen.

25 februari 2014 om 15:08

Excus Lens heeft inderdaad een straf van drie wedstrijden gehad. Echter heeft Pieters geen straf voor het slaan van die ruit gehad. Op de volkskrant webbsite staat het expliciet vernoemd. 3 wedstrijden voor gestrekt been van achteren op de enkels. Lijtk me ook niet dat deze rode kaart 1 wedstrijd waar zou zijn.
Maar ecuus, Wat betreft Lens heb je gelijk.
Maar de actie vabn Lens is ook wel even iets anders. Iemand met geweld opwachten. Afreageren uit frustratie zie je elke week wel zoals de voorbeelden die ik genoemd heb. Waarom hoor je dan niets over die incidenten en word dit incident zo gigantisch opgeblazen?

25 februari 2014 om 16:15

Maar het was toch ook niet nodig om Pieters langer te schorsen. Hij was al gestraft met een blessure. Een loze schorsing lost voor de Knvb ook niets op, zolang ie toch al langer uitgeschakeld is.

25 februari 2014 om 16:34

Heb je gelijk in. Maar men haalt nu als argument op dat Pieters ook geshorst werd vanwege die ruit die hij had ingeslagen en dat is niet het geval. Ik krijg steeds agumenten dat Pieers en Lens ook gestraft werden dus Pelle moet ook gestraft worden maar ik vind zelf dat er een groot verschil is tussen iemand bij de strot grjpen en een schop tegen een kartonnen reclame bord geven.
Was net zelfs iemand die beweerde dat Pelle een camera had gesloopt. Doelde waarschijnlijk op die lamp die pelle ondersteboven liep maar ook zelf weer opving. Men verdraait van alles hier op dit forum,net zolang tot ze hun gelijk hebben gehaald. Ik heb nog geen reactie gehad op de voorbeelden van afreageren door andere spelers in het algemeen. Want dit zie je wekelijks, dat een speler zijn frustratie uit. Dus snap de ophef net zo. Ik kan me een Lurling nog voor me halen dit seizoen die alles kort en klein sloeg toen hij gewisseld werd. Toen werd er ook gezegd, hij laat zich wel kennen maar er werd door niets of niemand geoppperd om hem te schorsen. Ik blijf nog steeds vebaasd waarom men dat nu ineens wel vind. Dit terwijl Pelle over het algemeen niet echte vervelende trekjes heeft. Hij schiet nu uit zijn slof maar normaliter gedraagt hij zich wel. OK is soms wat hyper met gebaren naarploeggenoten maar dat is iets geheel anders.

25 februari 2014 om 18:05

Ik vind persoonlijk wel dat Pelle best vervelende trekjes heeft, maar daar hoor je me verder niet over. Ik vind wel gewoon dat wanneer men iets breekt, dat men daarvoor gestraft moet worden. Zoals hieronder al aangegeven, wanneer je ergens tegen schopt, dan weet je dat het kapot kan gaan (dan is het vandalisme) en wanneer dat gebeurt moet je de gevolgen ervan ondervinden. Sla je bijvoorbeeld tegen een muur, dan is de kans vrij klein dat er schade is (hooguit je hand) en dan hoeft er van mij ook niet gestraft te worden.

De straf moet in mijn ogen gegeven worden voor de vernieling (ongeacht de waarde) en niet voor uiten van frustratie. Het uiten van frustratie is geoorloofd, al mag dat natuurlijk ook op een andere betere manier.

Waarom moet pelle geschorst worden eigelijk? Hij heeft zich ten opzichte van de tegenstander en de scheids keurig gedragen. Dat hij zijn frustatie van zich af schopt op een lartonnen bord kan ik me niet echt druk over maken. Of moeten spelers die een uitgelezen kans missen en tegen het doel schoppen uit frustratie ook direct geschorst worden. Of iemand die gewisseld word en flessen en tassen de lucht in schopt uit frustratie ook maar direct schorsen? Of spelers die met rood het veld afgaan en uit frustratie tegen de dug-out of deur aan schoppen ook maar direct extra schorsen? Nee lijkt me niet toch? Dus waarom Pelle dan wel? Omdat het volgende week Feyenoord Ajax is? Daar lijkt het althans wel verdomd veel op. Pieters kreeg ook geen extra schorsing toen hij het raam insloeg. Lens kreeg ook geen schorsing voor het na de keel grijpen in de catacombe.
Vind het eigenlijk wel netjes dat hij zich zo afregeerd en zich niet richting scheids over tegenstander richt. Waar praten we tenslotte over? 1 trap op een kartonnen/piepschuimen bord.
Het is natuurlijk niet goed wat hij deed maar om uberhaupt over een schrsing te praten vind ik al veel te ver gezocht. Een reprimande heeft hij reeds gehad en daarmee lijkt mij de kous af. Mocht de aanklager over gaan tot schorsing zal dit nog een vervelend staartje krijgen want dan krijg je waarom wel pelle en geen Pieters en Lens?

25 februari 2014 om 14:21

Waarom niet? Dat was gewoon vandalisme en vandalisme is een misdrijf en daar moet je voor gestraft worden. Verder is die camera waar hij tegenaan schopte toch wel duizenden euro's waard.

25 februari 2014 om 15:25

Kijk ff de beelden na aub. Hij schopt tegen een kartonnen of piepschuinen bord en loopt de standaard met Lamp ( geen camera dus) omver. Echter vangt hij hem zelf op en duwt hem terug rechtop iets te hard waardoor de beste man die daar zat de lamp alsnog opvangt.
Maar ook die lamp kost wel wat verwacht ik zo maar nu beschuldig je iemand voor iets wat hij juist niet deed. Dat kartonnen bord zal niet zo gek duur geweest zijn maar eigenlijk doet dat er niet toe. Het gaat om de actie niet om de waarde.
Maar gaan we nu spelers die tegen de reclame borden schoppen uit frustratie ook schorsen. Die zijn een stuk duurder dan een kartonnen bord en dat gebeurd met enige regelmaat. Volgens jouw redenatie zouden die zeker meerdere wedstrijden geschorst moeten worden.
Mijn punt is: zo veel spelers reageren soms zo en daar hoor je nooit wat van. Pelle doet niemand kwaad, reageert zich niet af op de scheids of tegenstander of andere mensen.
Je kan het ook zo zien. Juist goed dat hij zich zo afregeert ipv iemand bij de strot grijpen of een doodschop verkopen of de scheids vol schelden. Wat hij doet hoort niet en is zeker fout maar ik zie hier geen schorsing in.

25 februari 2014 om 16:13

Een straf is sowieso op zijn plaats, wat de straf dan moet zijn is voor iedereen anders. Verder werden Lens en Pieters ook geschorst, maar dat deel van je eerste reactie had ik niet meer gelezen.

Verder is er gewoon een verschil tussen je frustratie afreageren en daadwerkelijk iets vernielen. Hij had ook tegen een muur kunnen slaan. Vernieling moet gewoon altijd bestraft worden, ongeacht de waarde van het vernielde object.

En ik dacht trouwens echt dat het de camera was die geraakt werd, maar zal me vergist hebben.

25 februari 2014 om 16:49

Die lamp ving hij juist op nadat hij hem zelf ondersteboven liep overigens. Vernielingen moeten altijd betaald worden helemaal mee eens. Denk alleen niet dat Pelle of Twente wakker ligt van een kapotte kartonnen reclame bord. Als twente een vergoeding vraagt voor dat bord zal die ook zeker betaald worden. Anders betaal ik die wel uit mn eigen zak. Moet je me wel ff PB-tje sturen.
Betwijfel ook erg of dit wel vandalsme betreft. Bij mijn weten is vandalisme doelbewust iets slopen en denk niet dat Pelle dacht laat ik dat bord even slopen. Dat bord was waarschijnlijk al kapot voordat Pelle er erg in had. Wil niet zeggen dat hij onschuldig is ofzo maar zoals je zelf aangeeft is vandalisme een misdrijf en dat is een ernstig vergrijp. Zo'n korte woede aanval zal niet als misdrijf gezien worden mag ik hopen. Als jij uit frustatie tegen een auto schopt en je melddat netjes zal dat echt niet als misdrijf opgepakt worden.

25 februari 2014 om 17:59

Vandalisme is het moedwillig beschadigen of vernietigen van de spullen van een ander (ongeacht de waarde). Je kan me niet vertellen dat wanneer je ergens zo tegen schopt, dat dat niet moedwillig is. De intentie om dat ding te slopen is er misschien niet, maar wel de intentie om tegen dat ding aan te slaan. Wanneer ie bijvoorbeeld achter zich keek en vervolgens dat ding om liep en het was kapot, dan was het een ander verhaal. Je kan moeilijk zeggen dat wanneer je tegen zo'n bord slaat, dat je dan niet doorhebt dat het kapot kan gaan.

Er bestaat trouwens de term frustratievandalisme, wat inhoudt dat men uit frustratie dingen kapot maakt. Dit is wel strafbaar (pelle probeert bijvoorbeeld gewoon het bord te raken en dus is er opzet), daar waar bijvoorbeeld bij spelvandalisme (bijvoorbeeld het breken van een ruit tijdens een potje voetbal) geen opzet is (men probeert de ruit niet te raken) en men vaak alleen de schade hoeft te betalen.

Maar, we wijken te ver af. De Knvb heeft Pelle gestraft, zoals het hoort, en misschien zal Feyenoord zelf ook wel begrijpen dat men dat zelf ook moet doen.

25 februari 2014 om 19:45

Spelvandalisme. Je bedoeld een ongelukje. Het doel van het voetballen is toch niet de ruit kapot schieten? Moedwillig betekend dat je op voorhand al de gedacht hebt iets te gaan doen, In dit geval het kapot schoppen van het bord.
Maar we begrijpen allebei dat Pelle daar niet naar binnen liep met het doel een bord kapot te schoppen.

26 februari 2014 om 00:05

Nee, maar hij schopt wel met opzet tegen het bord en dat is wat anders dan spelvandalisme. Wanneer je met opzet tegen een ruit gaat trappen en de ruit gaat kapot, dan is dat toch ook vandalisme? Zelfs al had je niet de intentie dat de ruit ook brak, dan nog weet je dat je dat risico loopt.

We kunnen toch allebei duidelijk zeggen dat Pelle met opzet tegen dat bord aanschopte en daarmee het risico nam dat het kapot ging? Dan valt het dus onder vandalisme.

Maar zoals ik al zei, de regels hierin zijn vrij duidelijk en we wijken te ver af. Wat de Nederlandse wet voorschrijft is echter niet zoveel anders dan wat de Knvb voorschrijft.

Wat grappig dat alle ajax-fans graag zouden zien dat Pelle geschorst zou worden voor aankomende zondag. Kan ik alleen maar uit opmaken dat ze er weinig vertrouwen in hebben komende zondag. Als Feyenoord zondag tegen pakmbeet Nec thuis had gemoeten had er geen Amsterdamse haan naar gekraaid.

25 februari 2014 om 14:36

Niet alle hoor...zie hem graag komende zondag op het veld staan...winnen van de sterkst mogelijke opstelling geeft meer voldoening. Maar ook als het NEC betrof zouden er net zoveel berichten worden gepost gezien de laffe en slappe houding van de club rondom dit incident(je). Daarbij als de volgende wedstrijd tegen NEC was geweest had hij waarschijnlijk wel een schorsing van de club gehad

Feyenoord vertikt het om zich uit te spreken en de speler te straffen (berispen doe je met een jochie van 5 in groep 1, niet met een volwassen vent die een misdrijf pleegt), waarvoor in mijn ogen de club ook bestraft hoort te worden. Agressie en misdrijven mogen nooit goedgepraat worden, maar Feyenoord doet het hier toch echt. Iets wat een normaal persoon een strafblad op zou leveren, dat levert Pelle een kort gesprek op kantoor op.

Feyenoord wees eens realistisch en pak je aanvoerder aan. Voor mijn part geef je hem een boete en laat je hem sowieso ook de schade betalen. Neem je verlies en accepteer de schorsing (wat nog helemaal geen zekerheid is) die de Knvb geeft direct. Zulk gedrag kan niet door de beugel en Feyenoord zegt wel dat ze het niet accepteren, maar laten het echter gewoon zijn gangetje gaan. Wat is belangrijker? De integriteit van de club over de lange termijn of een wedstrijd op zondag tegen Ajax? Zeer triest dit.

25 februari 2014 om 19:57

Berispen betekend aangeven dat je iemands gedrag afkeurt. Komt idd vaak bij kleine kinderen voor maar kan net zo goed op een volwassen persoon toegepast worden. Een verkeersboete is ook een berisping. Wel appart als je die allleen aan kleine kinderen kan geven.
En heb jij het bericht wel gelezen van Feyenoord? Je geeft aan dat Feyenoord het zn gangetje laat gaan terwijl er in het bericht van Feyenoord duidelijk is gezegd we kijken eerst wat de Knvb doet en daarna kijken we of een aanvullende straf op zijn plaats is. Dus dit boek is nog niet gesloten. maar daar ga jij gemakshalve al wel vanuit. Zeer triest zulke aannames.

26 februari 2014 om 00:01

Een verkeersboete is een straf. Iemand een waarschuwing geven, omdat zijn licht het niet goed doet, dat is een berisping.

Feyenoord geeft duidelijk aan dat ze zeker in beroep gaan (al vraag ik me af of dat nog zo is), maar dat ze verder geen maatregelen nemen. Als jij al zeker in beroep gaat, zonder de strafmaat te weten, dan laat je toch duidelijk blijken dat je het onzin vindt dat ze er een onderzoek naar instellen. Als je laat blijken dat je het onzin vindt, dan geef je indirect ook aan dat je dit best toelaatbaar vindt.

26 februari 2014 om 08:24

Een bekeuring is een berisping.
Daarnaast geeft Feyenoord helemaal niet aan of ze een eventuele straf van de aanklager accepteren of niet. Dat beoordelen ze pas als ze de straf weten. Stond ook al in mijn vorige reactie maar jij leest wat je wil lezen lijkt het. En dan geef jij ook nog aan dat ik in beroep zou gaan terwijl ik mij daar ook niet over heb uitgelaten. En ja ik vind het onzin en toelaatbaar. Zeker niet netjes maar als een dergelijk iets al tig keer is voorgevallen en daar word nooit aandacht aan besteed zie ik niet waarom nu ineens wel. Iedereen doet alsof er nog nooit een speler zich heeft afgereageerd in de catacombe terwijl dat aan de lopende band gebeurd.

26 februari 2014 om 12:04

Een bekeuring is toch echt een straf, aangezien je een boete krijgt. Een berisping is het zelfde als een waarschuwing (waarschuwing is zelfs een synoniem).

Verder staat er duidelijk in de tekst dat men tegen elke vorm van schorsing in beroep gaat. En met jij, bedoelde ik meer de vorm je of men.

Mijn mening is dat je dit moet doen buiten het beeld van de camera's. Er binnen ben je aan het werk en hoor je je professioneel op te stellen.

26 februari 2014 om 16:43

Berispen is letterlijk: iemands gedrag afkeuren, Dit kan door middel van een waarschuwing maar kan doormiddel van het opleggen van een boete. In beide vormen word het gedrag afgkeurd. Er word nergens gezegd of geschreven dat een berisping alleen een waarschuwing kan zijn. Dat is jouw eigen interpretatie. Elke vorm van het afkeuren van het gedrag kan men zien als een berisping. Zelf een celstraf kan je zien als een berisping.

Welke tekst doel jij op met staat duidelijk dat men tegen elke schorsing in beroep gaat? Neem aan dat jij het originele bericht van Feyenoord bedoeld? Daar word er namelijk niets over gezegd. Er zijn idd niet objectieve websites die dat artikel anders hebben verwoord op hun site maar ikkan moeilijk op elk verzonnen verhaltje ingaan. Net zoals die sites ropen dat Pelle wild om zich heen schopt. Werkelijkheid is 1 trap en een lamp ondersteboven lopen wat zo te zien nog per ongeluk was ook. Was een gevolg van dat bord kapot trappen.

Met je laatste reactie ben ik het met je eens. Alleen vermoed ik dat Pelle zich niet bewust was dat er een camera gericht stond op de catacombe. Maar je hebt wel gelijk in je laatste opmerking.

Feyenoord heeft natuurlijk gewoon het recht om hem geen boete te geven,of het slim is dat is wat anders. In 1e instantie had ik ook van,een schorsing moet hij krijgen,maar stel dat bij deze bij. Pelle heeft zich tijdens de wedstrijd goed gedragen,dus waarom zou hij geschorst moeten worden voor iets wat buiten het veld gebeurt. Dat Feyenoord met een eventuele schorsing niet akkoord gaat is begrijpelijk,welke club zou namelijk zijn beste speler opofferen voor zo'n belangrijke wedstrijd?

25 februari 2014 om 16:21

Is ook precies mij idee. Zo erg is het toch niet wat hij deed. Zeker niet netjes en moet zeker wat van gezegd worden. Maar moeten we nu elke speler die zijn frustratie afreageert straffen of schorsen? Kan leuk worden dan, heb je volgende week 10 schorsingen omdat men niet eens is met een wissel of rode kaart. Spelers zie je dan tegen zoveel dingen schoppen of slaan zoals dug-out, reclame borden, bidons enz. Meeste mensen schieten een beetje door hier op deze site. Valt wel op overigens dat op VZ de meeste mensen voor een schorsing zijn terwijl de trend op andere sites juist is waar maakt men zich zo druk om. Hoe komt dit? Waarom is men op VZ zo en bv op VC juist niet. Zouden beide objectieve voetbal sites moeten zijn. Maar gezien de manier waarop dit artikel hier geplaatst word kan ik niets van enige objectiviteit terug lezen. VZ gaat er namelijk al vanuit dat Feyenoord geen boete oplegt terwijl dat niet hetgeen is wat Feyenoord naar buiten heeft gebracht. Feyenoord wacht namelijk af wat de aanklager doet en kijkt daarna naar de opties die er dan zijn. Dus VZ loopt een beetje op de zaken vooruit met dit artikel wat enkel provocerend werkt. Zie onzin reacties hierboven. +/- 90 %.

Zo laat Feyenoord meteen zien hoe ze er over denken.
PSV straft Lens zelf ook. Ze strafte Pieters ook.
Ajax straf Suaréz en Vertongen.

Maar Feyenoord is te schijterig om het goede voorbeeld te geven ?
Man man man man woorden schieten mij te kort. Denk dat ze hun eigen stadion ook alles kapot schoppen zodra Ajax net in de laatste minuut wint of gelijk maakt. Want van hun werk gever Feyenoord mag dat natuurlijk.

25 februari 2014 om 19:52

Lens werd door de Knvb bestraft en Pieters was geblesseerd. hoe heeft PSV Pieters bestraft dan?
PS Pelle is ook bestraft overigens. Geldboete en 1 wedstrijd voorwaardelijk.
Ajax straft Suarez, je bedoeld die drie wedstrijdjes na het bijten? En mocht Suarez nog wel eerst even in de CL uitkomen om daarna de straf toe te passen. Laat me niet lachen dat is geen straffen dat is een heilig voetje halen bij je supporters. Zeg dan gewoon waar het op staat zoals bij Feyenoord nu.
Vertongen was ook volledig terecht. Als supporters er al voor gestraft worden door dergelijke uitlatingen kan je een speler moeilijk zijn gang laten gaan.
Wat een vergelijkingen weer.
Ik pak een pen om iets op te schrijven en vergeet deze terug te leggen. Kan je ook zeggen is diefstal, de overvallers van Brussel airport met ruim 30 mijoen aan juwelen kregen ook 16 jaar dus moet ik ook maar 16 jaar de bak in voor een pen die ik gestolen zou hebben. Dit is een vergelijking zoals jij die nu ook maakt. Slaat kant nog wal. Maar wees jij lekker blij met dat punt welke jullie van de Knvb toegespeeld hebben gekregen.

25 februari 2014 om 21:58

Jij vergelijkt graag appels met peren, zie ik. Ik zal je eens wat vertellen. Appels zij iets heel anders dan peren, net als die incidenten met spelers die jij noemt.

Pelle is nu gestraft en terecht. Dat hij verder niet geschorst wordt zal men bij 'topclub' Twente, waar ze een 2-2 in een thuiswedstrijd vieren alsof ze de Champions League hebben gewonnen, begrijpelijkerwijs wel jammer vinden. Daar zien ze concurrent Feyenoord natuurlijk graag even hun sterspeler kwijtraken. Maar helaas...

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren