Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fans zijn boos om nieuw, ‘Russisch’ shirt Heerenveen: ‘Dit kan niet, pas aan!’

Laatste update:

De presentatie van het nieuwe uitshirt van sc Heerenveen heeft tot meerdere verbaasde reacties geleid. Donderdag presenteerde de Friezen een speciaal tricot voor het seizoen 2023/’24, waarmee het dertigste jaar Eredivisie op rij wordt ‘gevierd’. Een detail op de mouwen van de shirts wekt verontwaardigde reacties op.

Met het rode uittenue brengt Heerenveen een eerbetoon aan het seizoen 1993/94, toen de club promoveerde naar de Eredivisie. Sindsdien speelden de Friezen onafgebroken op het hoogste niveau van Nederland. “In de rode stof van het shirt zijn ook de contouren van de zeven rode pompeblêden (de rode, hartvormige bladen, red.) gedrukt, waardoor het uit- en thuisshirt perfect bij elkaar aansluiten. Wat ook overeenkomt in beide shirts is de strofe ‘Lit jim gean, Friezen’, aan de binnenkant van het shirt”, zo schrijft de Heerenveen in het persbericht.

Direct na de aankondiging van het nieuwe tenue stromen de reacties binnen. Een opvallend detail, dat ook werd gebruikt in het uitshirt van dertig jaar geleden, blijkt namelijk een doorn in het oog bij veel Twitter-gebruikers. Op beide mouwen is namelijk een witte, een blauwe en een rode streep te zien, waardoor het uiteinde veel weg heeft van de vlag van Rusland. Het wordt direct opgemerkt door veel fans.

“Russische vlag op de mouw...”, reageert een Twitter-gebruiker. “Een vlag van Rusland! Dat kan echt niet in deze tijd. Aanpassen!”, snauwt een ander, uiteraard refererend aan de Russische inval in Oekraïne. “Een Russische vlag op de mouwen. Wie heeft dit bedacht? Dit kan echt niet” en “De vlag van Rusland had niet gehoeven van mij”, zo klinkt het verder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

soms vraag je je toch af of niemand dat bij de kledingsponsor of de club zelf ziet. Het zal natuurlijk nooit de bedoeling zijn geweest, maar in deze tijd wel een beetje onhandig.

6 juli 2023 om 19:32

Yup gewoon onhandig maar meer moeten we er ook echt niet van maken. Woorden als schandalig en walgelijk worden me iets te snel gebruikt.

6 juli 2023 om 19:32

Het valt best hard op natuurlijk.

Al is het ook niet zo erg of iets dergelijks. Dat er 5 mensen op Twitter iets over roepen is ook volledig irrelevant.

6 juli 2023 om 20:27

Ach, als ze het een beetje aanpassen naar het shirt van 93, dan is het gezeik ook zo afgelopen. Tenminste, ik zie bij Verbeek tussen de witte en blauwe balk, een rode balk zitten. Als ze dat gewoon exact kopiëren, is het probleem opgelost.

6 juli 2023 om 20:42

Beetje omgekeerde wereld dat een kledingsponsor of club rekening moeten houden met jankerds die overal iets verkeerds of ergs in willen zien. Dit is geen Russische vlag, Heerenveen wil hier ook geen Russische vlag mee duiden, maar een shirt uit de historie herinneren en vieren. Deze jankerds hebben zelf niet door dat het eerder walgelijk is dat ze overal zelf een bepaalde connectie willen leggen.

6 juli 2023 om 21:42

Precies. Er is altijd wel gezeik en gezeur van een aantal als een uit shirt word gepresenteerd. Ik vind het een gaaf shirt!

7 juli 2023 om 07:44

Vind er niks onhandig aan, dat detail zit ook op het oude shirt. Mensen zeuren tegenwoordig echt over alles...

Is er nou werkelijk waar niemand die dit gewoon zien bij het bedenken van dit shirt? Dit kan toch niet?

6 juli 2023 om 20:43

Wat kan niet? Een belangrijk shirt uit de historie vieren?

7 juli 2023 om 00:42

Helemaal niet mee eens. Dat shirt was rood en simpel. Dit is weer overdreven doen en dan ondoordacht een rare keuze maken.

7 juli 2023 om 09:29

Friestho. Je ziet hierboven letterlijk het verschil in 1 van die posts staan. Dat shirt was niet alleen rood en simpel, maar had eenzelfde soort printje op de mauw. Er zat alleen nog 1 extra rode baan tussen, ik snap niet zo goed waarom ze die niet hebben overgenomen.

6 juli 2023 om 22:13

Het is maar wat je er in wilt zien. Ik zie een rood shirt met de Heerenveen clubkleuren (blauw en wit) op de mouwen. Niks mis mee.

7 juli 2023 om 08:21

Ik zie rood wit blauw, dat is de Nederlandse vlag. Het is inderdaad net wat je wil zien.

7 juli 2023 om 07:17

Hahaha soccerfan, verontwaardigd?
Hou toch op met deze onzin.
Wat een drama weer veel reacties hier. Ontspan, zou ik zeggen. Maak je niet druk. Het is maar een shirt met een NL vlag erop.
Ja je kan er ook een andere vlag in zien. Tja als je dat wil....maar echt serieus, maak je niet te druk. Het is geen ramp.

Ik vind het maar gejank om niks. Het probleem ligt eerder bij deze fans, zij leggen immers de link. Zo kun je overal wat achter zoeken...

6 juli 2023 om 19:50

Overal wat achter zoeken? Is toch overduidelijk?

6 juli 2023 om 21:17

Ik zie gewoon een rood shirt met aan beide kanten de rood wit blauwe vlag van NL. Dat het wit blauw rood op het eind ongelukkig uitkomt omdat er nu een oorlog gaande is, is idd zoeken.

6 juli 2023 om 23:11

4fRedondo ok zal wel net zoiets zijn als zo'n tekeningetje waar mensen verschillende dingen in zien. Mij viel het in ieder geval gelijk op.
Mij stoort het niet zo en al helemaal niet om de oorlog, maar ik zou ook liever niets op mijn clubs shirt willen dat lijkt op een vlag uit een ander land. Ongeacht welk land.

7 juli 2023 om 13:33

Heel officieel zou je ook naar de kleurcode moeten kijken. Het blauw van NL is weer anders dan die van Luxemburg. Die van Rusland zal ook weer afwijken van beiden. NL is donkerder dan die van Luxemburg en Rusland zit er weer tussenin volgens mij.

Afijn, waar we ons tegenwoordig niet mee bezig houden 😂

7 juli 2023 om 13:54

Nee, daar zou je hierbij juist niet naar moeten kijken. Het gaat erom wat mensen op het eerste gezicht zien, niet of ze in rgb termen 100% gelijk hebben.

6 juli 2023 om 19:52

Iets achter zoeken? Ze hebben 2 keer gewoon de Russische vlag erop gezet. Dat is overduidelijk en ziet echt iedereen…

6 juli 2023 om 19:55

De rode streep in de Russische vlag is niet dikker dan de andere strepen, op de shirt wel. Alsof de makers hebben gedacht "laten we een Russische vlag erop zetten, bij een Nederlandse club". Dit is wel degelijk zoeken naar iets wat er niet is.

6 juli 2023 om 20:07

Je hoeft alleen maar naar het shirt te kijken en je ziet meteen een Russische vlag, noem je dat zoeken naar?

6 juli 2023 om 20:22

Omdat het benoemd wordt valt het op. In eerste instantie zag ik een rood shirt met blauw en witte banen.

6 juli 2023 om 20:27

Omdat jij het niet meteen ziet wil het niet zeggen dat het niet opvalt.

6 juli 2023 om 20:27

Ja het is zoeken, wie gaat er “bewust” een Russische vlag op een shirt zetten? Italiaans merk denkt, we gaan Rusland 🇷🇺 lekker promoten… Zo niet is het onwijs zoeken naar iets ja. Kijkend naar het 93 shirt en het eerbetoon moeten mensen niet zo huilen.

6 juli 2023 om 20:28

Het is ook niet bewust. Maar dat wil niet zeggen dat het zoeken is. Je hoeft alleen maar naar dat shirt te kijken en je ziet meteen een Russische vlag. Heeft niets met promoten te maken.

6 juli 2023 om 20:29

Misschien ben ik gewoon wat naïever. Ik vertik het overal maar wat achter te zien alsof we leven in een boze wereld.

6 juli 2023 om 22:27

Ja dat is zoeken naar. Et staat geen Russische vlag op de shirt. Het zijn een witte en blauwe strepen op een rode achtergrond, vandaar ook dat de rode "streep" dikker is dan de witte en blauwe. Maar sommige mensen hebben natuurlijk weer wat nodig om te klagen.

7 juli 2023 om 07:13

Ik zie een Nederlandse vlag en geen russische in eerste instantie. Wat een gehuil weer zeg om niks. Zeer vermoeiend allemaal.
Zullen we het hier de hele dag verontwaardigd over gaan hebben? Heb toch niets beters te doen.

7 juli 2023 om 07:22

Overdrijf niet zo zeg. Het enige wat wordt gezegd is dat er een Russische vlag op staat, dat kun je moeilijk ontkennen. Dat is gewoon een domme zet van Heerenveen en de sponsor.

6 juli 2023 om 20:19

Haha gast, je herkent het gewoon duidelijk.

Zelfs in een andere situatie is het vrij raar om met een vlag van een (ander) land op je mouw te lopen.

6 juli 2023 om 20:25

Maar het is geen vlag...

6 juli 2023 om 20:33

Je herkent er een vlag in. Ze zullen het niet bewust hebben gedaan, maar het is gewoon dom ontwerpen.

6 juli 2023 om 21:07

Dat is wat anders.
Het is hoogstens onhandig. Geen verkeerde intenties en dus hoeft het naar mijn mening niet aangepast te worden.

6 juli 2023 om 20:22

Nouja in dit geval is het wel erg duidelijk, evenals het rood-wit-blauw van Bayern toen wat ook wel op kritiek kwam te staan!

6 juli 2023 om 20:27

Wat is het volgende? Ik ken ook een amateurclub met de kleuren rood - wit - blauw. Zijn meerdere banen waardoor het ergens op het shirt ook de volgorde van de Russische vlag heeft. Verbannen?

6 juli 2023 om 20:36

Wie heeft het nou over verbannen? Probeer je hier nou een soort semi-politieke discussie van te maken? Valt me sws op dat een bepaald deel van de bevolking probeert alle topics waar rusland in voorkomt te hijacken.
Denk gewoon aan je favorieten nederlandse club die zwart rood geel aan het einde van de mouw heeft. Dan gaan fans ook roepen dat ze geen duitse vlag erop willen. Zelfs als het geen vlag of bewuste actie is.

6 juli 2023 om 20:45

Ironman United. Heh? Juist de mensen die in bovenstaand shirt een Russische vlag zien en dat niet vinden kunnen maken er een semi politieke discussie van toch?

6 juli 2023 om 21:03

Je verdraait nogal de boel en vult behoorlijk wat in. Ik probeer het juist te bagatelliseren. Jij begint over politiek.

7 juli 2023 om 07:33

Ik betwijfel of het zin heeft om hier met ironmanunt verder over in gesprek te gaan.

Als je niet door hebt dat het een semi politieke discussie wordt als je er vlaggen op gaat zien die niet te pruimen zijn (volgens jou) vanwege politieke toestanden. Ja oorlog is helaas ook politiek, daar waar het praten is gestopt.

6 juli 2023 om 20:51

Je kunt het gejank om niets vinden, als je kijkt naar alle reacties op de socials door de supporters van deze club dan kun je niet anders dan concluderen de supporters dit shirt niet pruimen. Kun je maar 1 ding mee doen als supporter, de shirts laten hangen in de rekken.

6 juli 2023 om 21:06

De grootste groep zijn de zwijgende mensen, dat is de groep dat het allemaal wel best vindt.

6 juli 2023 om 21:59

Dat waag ik te betwijfelen. Niet iedereen wil met naam reageren. Dat staat zo zwart-wit op het net. Ik weet in ieder geval beter door mensen die ik ken. Dit shirt valt gewoon niet in goede aarde.

7 juli 2023 om 08:02

Alsjeblieft, altijd lees je alleen alles van de schreeuwerds. Het is zelden tot nooit representatief voor de samenleving.

Ach, beetje onzinnig. Je kunt overa wel wat van maken, dit is toch geen vlag. Hou op met me

Simpel op te lossen of de onderste rode rand verwijderen en het wit en blauw breder maken of de bovenste rode ran iets door trekken

7 juli 2023 om 14:16

Nog simpeler op te lossen: gewoon laten gaan. Het is geen Russische vlag dus klaar.

Ik zie er in de verste verte geen Russische vlag in

Jammer. De vorige uitsshirts waren zo mooi. Zeker die van 2021-2022 is waanzinnig mooi. Dit is al een verschrikkelijk shirt en dan ook nog die overbodige kleurtjes waardoor het russisch lijkt.

Tja, misschien zat het in de deel met het resterende geld van Ejuke

Als dit een remake is van het shirt van 1993 dan zouden ze net als bij het origineel een rood randje tussen het blauw en wit moeten doen. Dan is het ook geen Russische vlag meer.

Ik begrijp de supporters wel en vind het onbegrijpelijk dat dit er door komt in Heerenveen.

Dit is wel echt knullig. Natuurlijk is dit niet zo bedoeld maar dan nog moet je in een tijd als deze dit soort associaties te allen tijde voorkomen.

Buiten die vlag is het ook nog eens een heel lelijk shirt.

Muggezifterij,spijkers op laag water enz.
Er is niets mis met dit uitshirt, persoonlijk vind ik het zelfs een mooi ontwerp/kleurcombinatie.
De kleurcombinatie heeft ook links met onze eigen Nederlandse vlag.

Hoe kunnen mensen nou zeggen dat ze moeite hebben er een Russische vlag in te zien. Of het je boeit moet je zelf weten, maar je ziet meteen een Russische vlag en als je dan denk, ohja als je maar een klein stukje van de hele rode mouw neemt, is het een Nederlandse. Het is gewoon een dom ontwerp. Of het nou een Russische, Duitse of Chileense vlag is. Het is een Heerenbeen shirt. Schaatsen, De Kast, dat soort dingen.

Ongelukkig dit. Onderste rode rand eraf en het is weer een Nederlandse vlag zoals het bedoeld was.

Ik snap dat mensen denken "hee, een Russische vlag", maar ik snap niet dat ze naar die mouwen kijken en het niet willen laten bij "stom toeval, omdat zowel Heerenveen als Friesland als Nederland gebruik maken van precies die kleuren" en het voor de rest met rust laten. Dat er ook maar een beetje problemen mee worden gemaakt, vind ik echt te stom voor woorden. Maar goed, het is Twitter, Twitter is niet real life. Niemand boeit dit echt.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren