Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Pascal Jansen voerde al ‘twee prachtige gesprekken’, onthult hij aan de NOS

Laatste update:

Pascal Jansen was zondag te gast bij Studio Voetbal, en logischerwijs ging het ook over zijn toekomst. De 51-jarige trainer werd in januari ontslagen door AZ en is sindsdien clubloos. Hij werd onder andere gelinkt aan Ajax, maar de Amsterdammers namen nooit contact met Jansen op. Twee andere clubs deden dat wél.

Jansen werd in januari enigszins verrassend aan de kant gezet door AZ. Na een flitsende seizoenstart gleden de Alkmaarders steeds verder af, en de clubleiding was bang dat Jansen het niet meer op de rit zou krijgen.

Ajax, eveneens kwakkelend, zou de geboren Brit daarna op het lijstje hebben gezet. De Amsterdammers spraken echter nooit met Jansen, zo onthult bij zondag bij NOS Studio Voetbal.

Op de vraag of hij benaderd is kan Jansen kort maar krachtig zijn: "Nee." Ook Feyenoord, dat door het vertrek van Arne Slot óók op zoek moet, nam nog geen contact op.

"En dat steekt me niet, zeker niet", aldus Jansen. "Ze weten me te vinden als ze denken dat ik een geschikte kandidaat ben, en voor de rest vaar ik gewoon mijn eigen koers."

Jansen zegt tevens nog geen concrete aanbiedingen te hebben ontvangen. Wel voerde de keuzeheer al twee 'prachtige' gesprekken.

Of dat om Spartak Moskou en Lech Poznan gaat – welke geruchten gingen in de Nederlandse en Poolse media – wil Jansen bevestigen noch ontkrachten. "Maar ze zijn wel voorbijgekomen in de media", deelt hij met een veelzeggende glimlach.

Jansen werd in december 2020 hoofdtrainer bij AZ, na twee jaar assistent te zijn geweest van Slot. Het was de eerste A-selectie ooit waar hij aan het hoofd kwam te staan.

Jansen leidde AZ achtereenvolgens naar plek drie, vijf en vier in de Eredivisie, maar zijn hoogtepunt tekende zich af op het Europese toneel. AZ behaalde in 2023 de halve finale van de Conference League, waarin het zijn meerdere moest erkennen in West Ham United, de uiteindelijke winnaar van dat jaar.

In totaal wist Jansen 96 van zijn 162 (officiële) wedstrijden in winst om te zetten. Hij nam afscheid met een puntengemiddelde van 1.93.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze man heeft heel goed gevaard op hoe Arne Slot het had neergezet. Maar naarmate de tijd verstreek, zag je dat zijn eigen visie toch echt een stuk minder is. Vaak defensief neerzetten, en niet uitgaan van eigen kracht. Ik vond zijn ontslag dan ook niet verrassend.

20 mei 2024 om 09:07

Niet verrassend? AZ heeft het na zijn vertrek natuurlijk beter gedaan. Zijn ontslag was totale onzin.

20 mei 2024 om 10:09

Arends@ Mee eens. Ajax loopt te slapen. Die halen liever een trainer met weinig ervaring. Pascal is gewoon een goede trainer. Ik denk dat hij bij Feyenoord ook zal passen.

20 mei 2024 om 10:23

Ja als PSV fan zou ik ook zeggen dat Jansen goed is voor Ajax en Feyenoord. Dan weet je direct dat je de titel gaat prolongeren. Wat een matige coach is dat zeg

20 mei 2024 om 10:43

Arsenal890@ Dat ligt toch aan de aankopen. Met goede spelers doe je gewoon mee voor de kampioenschap.

20 mei 2024 om 10:48

Niet met een coach als Jansen

20 mei 2024 om 10:53

@Pesso-PSV, lekker hé dat trollen. De trainer die Ajax voor ogen heeft, heeft net zo veel ervaring als Janssen. Scheelt 10 wedstrijden. Daarbij heeft Farioli al in verschillende competities aan het roer gestaan en niet alleen onder contract bij het gemoedelijke AZ, waar nauwelijks onrust is.

20 mei 2024 om 11:03

Ik trol echt niet. We zullen zien wat er van terecht komt . Ik gun elke club succes. En nogmaals het ligt welke spelers worden er gekocht. Als je Farioli matige spelers komen doet hij ook niks met Ajax

20 mei 2024 om 12:11

Az heeft het na zijn vertrek absoluut beter gedaan. Jansen heeft un zijn laatste 8 wedstrijden 8 punten gepakt. Het gemiddelde van Martens ligt op bijna 2 punten per wedstrijd en die heeft niet daarvoor 3 jaar aan het roer gestaan bij die selectie. Dan heb je het imo absoluut beter gedaan, goed gezien!

20 mei 2024 om 09:14

Dat is ook echt onzin. Slot heeft maar iets minder dan 1,5 seizoen gezeten bij az, waarbij slot nog werkte met stengs, koopmeiners, bizot, en boadu, die allemaal het seizoen erop toen Jansen aantrad en Slot eruit werd gebonjourd door Eenhoorn, vertrokken. Dus jansen moest weer vanuit scratch beginnen. Dat jansen gebash is echt zo’n onzin. Hij speelde saai voetbal en heeft het dergelijk gedaan. Niet geweldig, maar wel als derde, vijfde en vierde met meer punten dan Slot in zijn eerste seizoen (56 tegenover 71, 61 en 67).

20 mei 2024 om 09:39

Hahaha haalt even het covid jaar erbij waarbij de competitie na 25 wedstrijden was afgelopen en AZ op doelsaldo 2e is geworden achter Ajax

20 mei 2024 om 09:57

Bizarre vorm van scorebord journalistiek ja. Als je zijn puntengemiddelde doorrekent in het seizoen 19/20, was hij op 76 punten gekomen.

20 mei 2024 om 10:54

@georgeamadeus - ah chips, moet dat even rectificeren dan op dat vlak. Was even vergeten dat covid roet in het eten gooide in de eredivisie. My bad, sterk voor het aanduiden.

20 mei 2024 om 09:58

Ik lees eigenlijk alleen maar totale onzin. Hij heeft zwaar gefaald in de Conference League, de competitie van de lamme en de blinde. Hij is een tactisch onbenul, een linksbuiten voor een linksbuiten vervangen ook al kwam die jongen zwaar te kort. Hij heeft spelers als Bazoer, Lahdo en mees de wit gewoon de hele jaar laten banken, liet Brederode en odgaard elke wedstrijd staan. Je stelt gewoon je beste jongens op en gaat dan schuiven met wat posities, wat goeie trainers kunnen. Als je ziet waar Reijnders nu speelt of wat Beukema en Karlson hebben bereikt bij Bologna. Hij had op zn dooie gemak een prijs moeten pakken met dat selectie zoals altijd 95 procent van de reacties hier, gaat nergens over.

20 mei 2024 om 16:36

Slot, had niet zoveel achter gelaten en zat daar ook niet lang genoeg op echt wat neer te zetten in mijn optiek. De 3 jaar dat Janssen daar zat zag ik vooral zijn eigen visie, het was niet super, maar om te zeggen dat zijn successen te danken zijn door Slot is onzin.

Janssen heeft het niet verkeerd gedaan bij AZ. Als je ziet op welke plekken hij de competitie heeft afgesloten is dat prima. Ook niets aparts maar gewoon prima. Denk dat hij dat ook gewoon is, een prima trainer. Niets spectaculairs. Je weet niet of hij kan slagen bij een topclub in de eredivisie of in het buitenland. Dat heeft hij nog nooit gedaan want bij AZ is het in mijn ogen toch redelijk vrijblijvend, ondanks zijn ontslag.

Nou Spartak Moskou lijkt mij in deze situatie toch alles behalve prachtig. Ook Lech Poznan lijkt me t.o.v. AZ een stap achteruit.

Ik zou dan liever wachten en hopen dat er een andere mooie club contact opneemt

20 mei 2024 om 08:42

Waarschijnlijk hebben ze het dan ook over Feyenoord en Ajax 😉

Is toch mooi dat je alleen op de tribune van Ajax zit en meteen een load aan berichten over een trainersschap voorbij ziet komen. Tegenwoordig kan je al niet eens meer op uitnodiging, van vrienden, een voetbalwedstrijd in je vrije tijd bezoeken 🤣 assumptions are the mother of all f… ups…..

20 mei 2024 om 09:20

Is natuurlijk vanuit zijn management ook een manier om hem in de markt te zetten. Je weet dat die verhalen dan gaan komen, en dat er clubs dan toch gaan denken he misschien is het ook wel wat voor ons.

20 mei 2024 om 09:27

Janssen is volgens mij beter dan sommigen denken. Hij is dan weliswaar geen kampioen geworden met AZ, maar ook geen 1 keer 9e of 10e. De club is nog steeds een stabiele subtopper en als hij fatsoenlijke buitenspelers had gehad ten tijden van West Ham had hij de Conference League misschien wel gewonnen.

Lech Poznan of Spartak Moskou zou ik echt teleurstellend vinden. Dan kun je ook gelijk stoppen..

Edit: Arne Slot haalde met AZ 56 punten en Jansen respectievelijk 61,71 en 76 punten, dus dat zegt wel iets.

20 mei 2024 om 09:56

@pieter

Niet stiekem het afgebroken seizoen erbij halen hoor, dat is echt enorm flauw.

Als je het puntengemiddelde zou doortrekken naar een heel seizoen, zou hij uitkomen op 76 punten.

20 mei 2024 om 10:19

En als je het puntgemiddelde van zijn laatste 10 wedstrijden zou doortrekken dan had AZ maar een paar punten gehaald.

20 mei 2024 om 10:28

en als……

20 mei 2024 om 12:15

Jansen heeft ten tijde van West Ham met Karlsson, vBrederode en Odgaard op de flanken gespeeld. Als het aan Jansen had gelegen was daar precies niks aan veranderd, zelfs al hadden we de nieuwe Mbappe in de jeugd rondlopen. We hadden sowieso wel verloren van West Ham, die waren gewoon beter. Ook flauw om een afgebroken seizoen erbij te halen. 56 punten in 25 wedstrijden halen is gewoon knap, al helemaal als je je bedenkt dat het grootste deel van de moeilijke potten al gespeeld was. Over 34 wedstrijden waren dat 76 punten geworden, maar gezien het programma hadden dat er makkelijk meer kunnen zijn. Beetje hetzelfde alsof je zegt dat Jansen in zijn laatste seizoen maar 34 punten heeft gehaald. Feitelijk juist, maar natuurlijk volledig zonder context.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren