Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fabrizio Romano onthult ware reden achter afgeslagen bod Ajax op Kudus

Laatste update:

Het is nog maar de vraag of West Ham United de interesse in Mohammed Kudus langer gaat doorzetten. De Londenaren zagen dinsdag een bod op de Ghanees worden afgewezen door Ajax. Volgens Fabrizio Romano ging het om een bedrag van 42 miljoen euro. Daags na de afwijzing komt de Italiaanse transferjournalist met de daadwerkelijke reden.

Woensdagochtend meldt Romano dat Ajax het bod op Kudus heeft afgewezen omdat de club vermoedt dat nog meer partijen zich gaan mengen in de strijd om de Ghanees. Ook denkt directeur voetbalzaken Sven Mislintat meer te kunnen krijgen dan de 42 miljoen euro. De Duitser mikt naar verluidt op een bedrag tussen de 45 en 50 miljoen euro.

Kudus is daarom woensdag 'gewoon' met Ajax in het vliegtuig gestapt voor de play-offs van de Europa League tegen het Bulgaarse Ludogorets. Het is de vraag of West Ham terugkomt met een derde bod - er werden reeds twee biedingen afgeslagen - of dat het doorschakelt naar alternatieven. Bij the Hammers wordt Kudus gezien als opvolger van Lucas Paquetá.

Zaterdag wist David Ornstein namens The Athletic al te melden dat een eerste bod op Kudus was afgeslagen. Het is onbekend wat de hoogte van die aanbieding is, maar nu lag er dus een bedrag van 42 miljoen op tafel. Dit is meer dan de 40 miljoen die in juli door Brighton & Hove Albion werd geboden. Destijds ging Ajax akkoord, maar kon Kudus niet tot overeenstemming komen met the Seagulls.

Had Ajax akkoord moeten gaan met 42 miljoen euro voor Kudus?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het zou mij echt verbazen als Kudus blijft. Met de interesse die er in hem is kan ik het niet voorstellen. Ik hoop zelf dat hij blijft ook omdat de competitie al begonnen is... heb liever een goeie speler op het veld dan extra knaken op de bank

23 augustus 2023 om 11:21

Toch zou ik hem ook niet verkopen. Hij is toch een smaakmaker en je wil als Ajax zijnde toch kampioen worden en de EL winnen. Spertsyan zie ik namelijk ook niet meer komen.

23 augustus 2023 om 11:31

Spertsyan komt voorlopig niet omdat de RvC nog dwars ligt. Ik denk dat Mislintat net als bij Sutalo wel el overeenstemming met club en speler heeft. Hopelijk krijft hij de RvC aan zijn zijde en wordt Spertsyan alsnog snel gepresenteerd. Ik zie het elftal namelijk steeds meer vorm krijgen maar ik mis nog steeds de creatieve middenvelder die voor de openingen moet zorgen. Klaassen en Taylor komen te kort. Kudus is ook geen 10 maar rendeert het beste hangend vanaf rechts. Dan blijft Berghuis over voor die positie en de vraag is of die zijn oude vorm gaat terugvinden. Dat gaan we morgen deels zien maar zeker volgende week als ook Sutalo en Avila speelgerechtigd zijn.

23 augustus 2023 om 11:32

"spertsyan zie ik namelijk ook niet meer komen."

Er zijn toch meer aanvallende middenvelders.. Waarom of Spertysan of geen speler. Begrijp dit niet.

23 augustus 2023 om 11:38

Noem er eens een waar Ajax snel een akkoord mee kan hebben? Het einde van de transferperiode nadert…

23 augustus 2023 om 11:40

Nou onze nieuwe linksback is ook in sneltreinvaart naar binnen gehengeld. Kan snel gaan hoor

23 augustus 2023 om 11:44

Ze moeten wel haalbaar en in het systeem passen (daarbij ook willen, Ajax speelt dit seizoen immers geen Cl).
Dus dan wordt de spoeling wel wat dunner lijkt mij.

En........spertsyan is ook wel een hele leuke speler hoor.

23 augustus 2023 om 11:50

De Arrascaeta van Flamengo zou de perfecte 10 zijn voor Ajax! 25 tot 30mil moet genoeg zijn, dan haal je een echte topper in huis.

23 augustus 2023 om 11:59

Ik begrijp jullie opmerkingen (fututes ea) echt niet....
Kudus die eigenlijk nog geen seizoen overtuigend heeft gespeeld bij Ajax, speelt al sinds vorig seizoen ongeïnspireerd mee. Hij laat zo ontzettend blijken dat ie er geen zin meer in heeft, met zn prestaties in de toppers vorig jaar als stuitend voorbeeld.
En dan willen jullie dat ie dit jaar nog een keer blijft??
Ondanks dat ik Kudus wat betreft talent, misschien wel de allerbeste speler van dit Ajax vind, mag hij van mij linea recta wegwezen. Echt klaar met die broodvoetballer mentaliteit, waarbij het hem niks uitmaakt of ie al heeft uitgeblonken bij Ajax voordat ie ze inruilt voor 1 of andere suffe middenmoter in Engeland. Ga alsjeblieft... en met zon mentaliteit ben ik ervan overtuigd: tot nooit meer hoors.

23 augustus 2023 om 12:07

Helemaal met jou eens Clark. Iedereen ziet dat hij heel goed kan voetballen. Maar als je het slechts sporadisch laat zien, dan moet je hem toch ten alle tijd verkopen bij een bod van 40+.

23 augustus 2023 om 11:24

Volgens mij wil zijn zaakwaarnemer ook behoorlijk was innen, redelijk onbekende dame uit Frankrijk, dit samen met de prijs van 50 miljoen maakt het dat West Ham waarschijnlijk afhaakt. Ook al lijkt Ajax prima te onderhandelen, lijkt moeilijk te worden om een goede deal te maken, volgens mij heeft kamp Kudus het ook iets te hoog in de bol.

23 augustus 2023 om 12:21

Welke clubs dan?

Blijft verbazingwekkend voor niet Ajax fans hoe jullie telkens in de positie komen (en het dan ook top uitvoeren) om sterk te onderhandelen en gigantische bedragen op te halen.
In Eindhoven was er bij een bod van 35 miljoen op een speler als Kudus meteen een strik omgedaan, maar in Amsterdam vragen ze er doodleuk 10-15 bij.
Het zou me niks verbazen als hij straks voor 50+ de deur uitgaat.

23 augustus 2023 om 11:03

Ik heb al jaren geleden eens gezegd dat Ajax een geweldige verkoopafdeling heeft.
Natuurlijk zaten er een paar parels tussen de verkopen in de afgelopen jaren, maar er zijn ook echte verkoopwonders verricht.

23 augustus 2023 om 11:08

Njfromvol

Ik vraag mij af wie echt de verkoopwonder is, Ajax of Az.

AZ verkoopt voor een kleine club ook erg goed. Spelen geen CL dus niet podium om spelers in picture te zetten. Heeft een kleinere naam dan Ajax wereldwijd.

Omzet volgens mij net boven 30 miljoen, maar halen jaar in gewoon records binnen met transferverkopen.

Volgens mij zijn qua omzetten en potentie, achterban etc Utrecht, Twente en Vitesse groter maar die verkopen zowat niets.

23 augustus 2023 om 11:20

Ja nu je het zegt. Az moet best wat op de rekening hebben staan toch? Ze geven namelijk nooit echt hoge bedragen uit voor aanwinsten.

23 augustus 2023 om 11:23

Az heeft ook een gezond beleid, waar Utrecht en Vitesse teren op een geldschieter. Vitesse was anders al lang failliet geweest.

23 augustus 2023 om 11:28

@njfromvol, dit heeft natuurlijk ook te maken met dat er bij Ajax wat meer vet op de botten zit. Als je 100m reserve op de bank hebt ondanks het mislopen van CL dan kan je wat makkelijker een bod van 40m afwijzen. Daarnaast speelt natuurlijk ook mee dat je maar 1 week hebt om een vervanger te halen. Kudus kon eerst voor 40m weg, maar nu de deadline nadert gooi je er gewoon nog 10-15m bovenop omdat hij niet perse weg hoeft. Kudus maakt Ajax wat betreft ook gewoon sterker. Het is maar de vraag of Forbs zich gaat ontwikkelen en Berghuis en/of Bergwijn op rechts is niet van topniveau.

23 augustus 2023 om 11:51

Mee eens dat AZ het goed doet. Maar als ik dan lees dat ze Karlsson verkopen voor 11 miljoen dan vind ik dat toch vrij karig.

23 augustus 2023 om 11:06

Poker op hoog niveau. Maar kan me deze afwijzing alleen voorstellen als er reeds contact met een andere club is, die binnenkort concreet wordt. Anders sla je 42 mln voor Kudus niet af. Zou prima prijs zijn namelijk.

23 augustus 2023 om 11:20

@zlatan65: Zo gek vind ik het helemaal niet. Kudus wordt vaak omschreven als een blind paard, maar is desondanks nog steeds een geweldige voetballer die bij Ajax van grote waarde kan zijn.
Bovendien, hoe korter het transferwindow nog open is, hoe lastiger het wordt om een waardige vervanger te krijgen. Ook daarom ga je als club dan hoger in de boom zitten. Het is dan, plat gezegd "pay up or fuck off"-tijd in de voetballerij.

23 augustus 2023 om 11:34

Blind paard met een heerlijke assist op Klaassen in zijn laatste wedstrijd. laat ze maar lullen en laat Kudus maar blijven.

23 augustus 2023 om 11:52

Maar de wens van Kudus zal toch ook meetellen? Als dit nou een club is waar hij niet heen wil?

23 augustus 2023 om 11:54

Voor 42 mln mag hij van mij vertrekken. Ik neem aan dat ze al contact hebben gelegd met zijn evt opvolger. Maar als hij verkocht moet worden, dan wel deze week idd. Anders wordt het te kort dag.

23 augustus 2023 om 11:06

Ajax spelers hebben bewezen dat ze vaak het stapje hoger wel aankunnen. Ajax heeft nog altijd een goede naam in Europa en bewezen spelers te leveren die presteren bij hun nieuwe club. En als je ook nog eens niet hoeft te verkopen is je onderhandelings positie ook sterk

23 augustus 2023 om 11:19



Mwah, ik heb eerder de indruk dat veel succesvolle Ajax spelers in het buitenland minder succesvol zijn.
In het recente verleden: Klaassen, vd Beek, Antony, Ziyech, Gravenberch, Mazraoui,

Terwijl spelers die het in Ajax niet gered hebben, juist wel in het buitenland tot hun recht komen, zoals Botman en Schuurs.

23 augustus 2023 om 11:28

Zo fantastisch is het track record van Ajax spelers de laatste jaren toch juist niet? Veel semi geflopt na hun stap naar het buitenland.

23 augustus 2023 om 11:31

Beetje raar rijtje wat je opnoemt. Klaassen was gewoon succesvol. Antony volgens mij gewoon basisspeler. Ziyech en vd beek inderdaad gefaald. Gravenberch nog heel erg jong en mazraoui ging naar een club waar ze al een betere speler hadden.

23 augustus 2023 om 11:41

Klaassen heeft het in Duitsland gewoon prima gedaan hoor.

23 augustus 2023 om 11:45

Precies dit is wat me verbaasd dat elk jaar weer spelers voor topprijzen verkocht worden.
Los van Frenkie heeft geen andere speler zijn hoge transfer écht waargemaakt.
Zelfs De Ligt is niet onomstreden, waar velen anderen zelfs flink tegenvielen in het buitenland.
Toch blijven de sommen hoog, zelfs voor spelers die in Nederland als minder talentvol gezien worden dan hun voorgangers.

23 augustus 2023 om 11:52

Klaassen was in Duitsland idd een gewaardeerde speler. Hierbij kun je misschien wel opmerken dat het bij een degradatiekandidaat was.

23 augustus 2023 om 12:47

Klaassen succesvol? Vanaf de stap naar Everton waar hij geen potten kon breken, naar een laag geklasseerde bundesliga club.
Verwacht niet dat topclubs dat als een succes zien

23 augustus 2023 om 13:05

Klaassen zo succesvol dat hij na 250 minuten Everton weer op mocht rotten. Daarna uitstekend gedaan bij Bremen dat 8ste en 17de eindigde. En wat betreft Antony is daar 95 miljoen voor betaald, dus die zal Erik (mede dankzij zijn eigen koppigheid) niet zo snel op de bank zetten. Als je zoveel centjes hebt betaald verwacht je wel wat meer dan vergelijkbare cijfers hebben als Summerville en Sinisterra die zijn gedegradeerd.

23 augustus 2023 om 14:05

Antony eerste jaar inderdaad net als Mazroui twijfelachtig, maar niet succesvol zou ik nu nog niet zeggen. Maar denk dat je aardig wat goede succesvolle transfers vergeet die het nu in het buitenland goed doen: De ligt, De jong, Tagliafico, Haller, Martinez, Onana, Neres, Lang (belgie, maar nu ook weer bij psv goed)

23 augustus 2023 om 11:06

Dat heeft met meerdere factoren te maken. Niet alleen alsof het aan de clubnaam ligt.

- CL ervaring
- Ajax hoeft niet te verkopen
- Kudus is een vast international

23 augustus 2023 om 11:28

Toch vind ik het erg knap van Ajax. Zelfs voor Bassey kregen ze nog een groot bedrag terug. Anthony voor meer dan 100 miljoen. En nu met een beetje mazzel zelfs 50 miljoen voor Kudus.

Anthony vond ik nog geen €50 miljoen waard en ook Kudus vind ik geen €50 miljoen waard.

Dus erg knap. En dit heeft niets met Mislintat te maken want dit lukt Ajax al sinds Frenkie en De Ligt. Dus daar zit iemand die goed kan onderhandelen.

Ben benieuwd of dit straks ook lukt met de aankopen die niet door Overmars zijn gedaan.

23 augustus 2023 om 11:53

Inzake Anthony hadden ze natuurlijk wel het geluk dat ten Hag hem wilde hebben en hij de club zo gek kreeg dit te betalen. Ik vraag mij af of er ooit een andere club zo veel voor hem zou betalen.

23 augustus 2023 om 11:07

In principe niet gek dat Ajax dat doet. Ajax weet ook dat de clubs gek genoeg zijn om dat soort bedragen neer te leggen.

23 augustus 2023 om 11:20

Het is eigenlijk een simpel gegeven. Ajax hoeft niet perse te verkopen. Kudus wil zelf eigenlijk liever ook naar een grotere club als West Ham United dus doet nu niet moeilijk.

Dus wachten ze gewoon de transferperiode af tot het einde, dan krijg je altijd vuurwerk zoals met Chelsea verleden jaar. Dan vliegen de bedragen omhoog want clubs zijn bang achter het net te vissen.

En mocht het dan niet lukken, dan gaat hij gewoon in de winter of komende zomer alsnog een transfer maken.

23 augustus 2023 om 11:38

Wat Ajax krijgt voor hun transfers is vergeleken met PSV en Feyenoord is een ongekend groot verschil. Zeker PSV waar het eigenlijk altijd uitverkoop is.

23 augustus 2023 om 11:52

Ajax heeft voornamelijk profijt van de grootse Europese resultaten uit het verleden: Ajax staat bekend als een club waar veel talenten worden grootgebracht die zich ook op Europees niveau laten gelden. Of het nou uit eigen opleiding is of niet.

Daarnaast speelt goed onderhandelen natuurlijk ook een rol: dat kon Overmars als de beste maar Mislinat lijkt het ook vrij goed te spelen.

Overigens heeft Kudus vorig jaar ook gewoon laten zien in de CL mee te kunnen. Met zijn fysiek, dribbel, en scoringsvermogen, vind ik een bedrag van 50+ miljoen echt niet gek in de huidige markt.

23 augustus 2023 om 11:53

@Ruuud,

Ajax begon de transferperiode met 270 miljoen eigen vermogen waarvan 42 miljoen liquide middelen. Ook met een negatief vooruitzicht van -35 miljoen euro door mislopen CL.

Door de verkopen van Bassey, Timbe, Daramy en Alvarez is er 120 miljoen binnen gehaald. En heeft Ajax dus ook een positief saldo van 85 miljoen. Waarvan ondertussen 75 miljoen is uitgegeven. Dus resteert nog steeds positief saldo.

In de tussentijd is er ook nog 10-15 miljoen aan salaris bespaart. Gaan de afschrijvingen met 5 miljoen om hoog.

Aan het einde van het verhaal:
- 270 miljoen eigen vermogen
- 42 miljoen liquide middelen
- negatief saldo weg gewerkt
- positief transfersaldo van 10 mil
- positief salaris/afschrijving saldo van 10 mil

Er is geen club ter wereld die dit praktisch evenaart.. dus Ajax kan het vragen…

23 augustus 2023 om 12:57

En dan dit jaar minimaal 2e worden in competitie en niemand hoeven te verkopen. Gemiddelde leeftijd naar beneden en doorbreken jeugd. Hier zit dus beleid achter.
Trouwens Kudus out voor 50 en Spertysan in voor 15, wordt het nog leuker.

23 augustus 2023 om 12:00

Voor minder dan 50 miljoen euro zou ik hem ook absoluut niet verkopen. Kudus heeft zich inmiddels al bewezen en het verschil gemaakt in de Champions League en op het WK. Daar kun je normaal gesproken hoe langer hij blijft meer voor vragen. En er is financieel ook geen noodzaak om hem nu te verkopen voor Ajax.

23 augustus 2023 om 12:08

Je zegt het leuk maar deze speler is ook geen 35 waard. ik hoop dat Mislintat gelijk krijgt maar vind hem zelf niet meer dan 15 waard, en vind het persoonlijk een groot risico hem voor die paar miljoen meer, langer te houden en je dus iet te kunnen richten op het halen van een vervanger. Voor je het weet staat op 31 Augustus Ocampos weer voor je neus...

23 augustus 2023 om 12:21

PSV wil al boven de 30 miljoen voor een speler als Bakayoko.. 45-50 voor Kudus lijkt me een vrij normaal bedrag.

23 augustus 2023 om 12:30

Meenemend dat Kudus al jaren aangeeft weg te willen bij Ajax. Bij elke andere club zou je dan zsm van de hand zijn gedaan voor een redelijke prijs, bij Ajax blijven ze pushen op hoger.

23 augustus 2023 om 12:36

Deze transfer is een verhaal op zich en dat heeft met geloofwaardigheid te maken. Ajax heeft Kudus vorig seizoen beloofd om dit seizoen medewerking te verlenen aan een eventuele transfer. En dat heeft de club ook gedaan toen Brighton zich meldde en is met die club een transfersom van naar verluid 40 miljoen overeen gekomen. Kudus en zijn entourage bleven echter maar dralen ipv bij Brighton te tekenen en toen dat maar bleef duren, heeft de club hem een ultimatum gesteld: of tekenen bij Brighton anders kwam die afspraak te vervallen.

Toen Kudius maar bleef dralen tot Brighton uiteindelijk de stekker uit de onderhandelingen trok, heeft Ajax hem verteld dat zijn transfersom omhoog zou gaan en hoger zou worden naarmate de transferdeadline naderbij zou komen. Als je dat doet kan je niet anders dan je poot stijf houden omdat je anders je geloofwaardigheid verliest. Naar verluid moet Kudus inmiddels ruim 50 miljoen kosten en zal dat bedrag verhoogd worden naar 60 miljoen als hij niet op korte termijn een transfer maakt. Omdat Ajax dan wellicht niet voldoende tijd meer heeft om een vervanger te halen. Het was tot nu toe mijn persoonlijke verwachting dat Kudus deze transfer window zou vertrekken, maar daar ben ik inmiddels een stuk minder zeker van nu de transfermarkt nog maar ruim een week open is.

23 augustus 2023 om 13:06



@ruuuud Dat is natuurlijk mooi al dat geld, allemaal in het rood witte spaarvarken. Een garantie op succes is het gelukkig niet. Blijft bijzonder dat Feyenoord vorig jaar met minimale middelen mooi en goed voetbal speelt en de titel haalt. AZ is ook een voorbeeld, met een verstandig beleid mooi spel op de mat leggen. AZ doet aan het beleid wat bij Ajax hoort.

Wat dat betreft moet ik het allemaal zien bij Ajax geld binnenharken is leuk en aardig maar wat doe je ermee? Een vreemdelingenlegioen binnenharken. Gaan het zien, maar vind dat Ajax al een tijd het noorden kwijt is en zijn afkomst verloochend.

23 augustus 2023 om 18:45

Ja Ajax heeft een aardige naam en buitenlandse clubs willen daardoor wat dieper in de buidel tasten. Maar wat gewoon helpt zijn een paar aardige wedstrijden in de CL. Die wedstrijden worden door iedereen bekeken en als je daar positief kan opvallen is dat goud waard.

De goals van Kudus tegen Liverpool en Rangers blijven wel hangen hoor in Engeland.

Hopelijk lukt het Feyenoord en PSV dit jaar ook om een rol van betekenis spelen op dat podium. Met 0 uit 6 zal je de volgende transferpodium ook geen premium kunnen vragen.

Gewoon nog even een jaartje verder dit niveau laten zien en je hebt ze voor het uitkiezen!

23 augustus 2023 om 11:07

Welk niveau precies? Zo best vind ik hem namelijk op het moment nog niet.

23 augustus 2023 om 12:04

Bedoelde het niveau van een topclub.(vergeten erbij te plaatsen) Hij is te wisselvallig 100%!

23 augustus 2023 om 11:52

Dan is er nog wel werk aan de winkel hoor. Zo hoog niveau vind ik Kudus eigenlijk nog niet halen ondanks dat hij wel over veel facetten van een topvoetballer beschikt. Tijd om het niveau op te krikken en dit te koppelen aan rendement.

23 augustus 2023 om 12:33

En natuurlijk consistentie. Kudus raakt wel eens een goed hoog niveau, maar wisselt dit te vaak af met onzichtbare wedstrijden.

Aan de ene kant is 42 miljoen een heel mooi bod, maar als je al voor meer dan 150 miljoen hebt verkocht ja dan snap ik dat je de hoofdprijs wil vangen voor de meest waardevolle speler aangezien je het geld niet nodig hebt. Het is niet alsof de Engelse clubs geen geld hebben, getuige Newcastle die 35 miljoen voor een hele matige back neerleggen.

23 augustus 2023 om 11:15

55 mln en dan die speler uit Rusland halen. Dan houdt je ook nog eens 40 mln over. prima

ik denk ook wel dat er nog in deze laatste week van de transfermarkt een gekke club komt die rond de 45-50mil gaat bieden.

zou voor de eredivisie leuk zijn als hij nog een jaar blijft, maar voor ajax ook geen probleem (financieel gezien) wanneer hij vertrekt. ben alleen wel bang dat een heel jaar forbs/rensch aan de rechterkant niet heel veel rendement gaat opleveren. en niet dat ik geen vertrouwen heb in het talent van forbs maar meer omdat hij gewoon nog heel jong is, en dit pas zijn eerste wedstrijden bij het "mannen" voetbal zijn.. is toch echt heel anders dan voetballen tegen leeftijdsgenoten

23 augustus 2023 om 11:00

" een gekke club komt die rond de 45-50mil gaat bieden."

Chelsea? Man U?

23 augustus 2023 om 11:22

Chelsea gaat nog komen, daar kun je pap op zeggen. Er wordt nog gezocht naar een aanvallende versterking en na het verlengen van Olise en het vertrek van Doku naar City denk ik dat ze sowieso nog een keer gaan uitkomen bij Kudus.

23 augustus 2023 om 11:26

Als Chelsea komt, hopen dat die gekke Amerikaan gelijk 60 miljoen onze kant opgooit

Aanvallend mag er zeker wat bij. Anders gaan jullie top 4 niet halen. Vooral een spits.

23 augustus 2023 om 11:38

Ik denk alleen niet dat Kudus die upgrade is die je wel naar de top 4 gaat helpen. Er is in januari al een net-nietje uit de Eredivisie gehaald, ik denk echt niet dat je er beter op wordt als je Kudus haalt..

Een spits is echt broodnodig. Ik blijf het idioot vinden dat je Vlahovic voor een relatief lage prijs+Lukaku kunt krijgen en dan besluit om het niet te doen….

23 augustus 2023 om 11:40

Ik weet niet of Vlahovic zou passen. Er is iets met Chelsea en spitsen.

Enige spits die ik echt geschikt zou vinden en Pogba zou laten vergeten is Oshimen. Ik vind dat echt een Chelsea spits op de een of ander manier.

23 augustus 2023 om 11:48

Drogba bedoel je neem ik aan? Het ligt heel erg aan de speelstijl en wat voor soort spitsen je haalt. De bedroevend slechte cijfers van bepaalde spitsen zijn heel erg goed te verklaren als je een beetje kijkt naar wat zij goed kunnen en naar wat ze bij Chelsea moesten doen. Lukaku deed het prima tot hij zich kinderachtig ging gedragen, Werner moest voetballen in een kleine ruimte waar zijn kracht gewoon niet lag, Torres was lichamelijk compleet naar de knoppen, Morata was afhankelijk van de voorzetten van Alonso en Azpiliqueta (dat was dus kansloos), Abraham was 20 en heeft geen enkele kans meer gekregen na Lampard.. Ga zo maar even door! De scouting was een complete ramp!

Ik weet dat niet elke medesuporter het met me eens is, maar ik zal toch blij zijn als Kudus weg is. zeker voor een mooie bedrag.
2 jaar niet kunnen spelen.
Past niet bij het spel,loopt met tegen zin rond en doet bij het minst of gerinst moeilijk..tijd voor een andere speler en een echte rechtsbuiten bij ajax.

23 augustus 2023 om 11:07

Ik denk wel dat de meeste er zo over denken hoor. Je kan nu ook nog cashen voor hem wat volgend jaar niet meer lukt. Nu kan je je ook nog versterken op 10 of rechtsbuiten

23 augustus 2023 om 11:09

Ik ben het aan de ene kant met je eens, maar aan de andere kant kunnen we op dit moment niet zonder hem. We hebben geen creativiteit als Kudus er niet staat. Dus zou er dan een speler voor terug moeten komen. Wie haal je dan nog zo laat in de transferperiode? Ik zou Spertsyan graag zien komen, die zou dat denk ik wel op kunnen vangen, maar ik denk dat dat station helaas gepasseerd is.

23 augustus 2023 om 11:17

Ergens ga ik er vanuit dat als de deadline verstreken is dat Kudus de knop omdraait en zich van de goede kant laat zien. Dit zou hij ook moeten doen om de belangstelling voor hem in het volgende jaar te behouden. En dan denk ik dat ie voor hetzelfde bedrag verkocht kan worden dus van mij mag ie blijven

23 augustus 2023 om 12:35

Ja ik ben het er wel mee oneens, maar ik snap je punt hoor. Echter lijkt het me lastig om nu nog een geschikte vervanger te regelen van zijn niveau voor een normaal bedrag.

Terecht dat Mislintat voor het hoogste bod gaat. Kudus is nog een van de weinige spelers je punten bezorgt. Als ik het lijstje spelers ziet wat donderdag in de selectie zit, ben ik hartstikke blij dat Kudus nog bij Ajax zit.

Eigenlijk hoop ik dat Kudus verlengt en dit seizoen helemaal niet weggaat.

Mislintat heeft aangegeven dat, indien Kudus het contract van Brighton niet zou accepteren, de prijs omhoog zou gaan omdat het einde van de transferperiode in zicht is. Als WHU een take it or leave it bod van 42m heeft gedaan, dan zal dat niet tot een akkoord leiden.

Kudus is persoonlijk wel akkoord met WHU, ondanks die kenau van een zaakwaarneemster. Wellicht dacht WHU dat als drukmiddel te kunnen gebruiken. Laat Kudus maar wat inleveren aan salaris zodat WHU meer kan bieden.

Persoonlijk denk ik dat het beste is dat je afscheid neemt van Kudus. Hij is je beste speler als hij er zin in heeft, maar heeft er vaak geen zin in. Echter is de rechtsbuiten positie niet heel sterk bezet, dus dan moet er iemand bij komen. En volgens vele Ajacieden zit die beste man nu in Turkije.

23 augustus 2023 om 12:44

"mislintat heeft aangegeven dat, indien Kudus het contract van Brighton niet zou accepteren, de prijs omhoog zou gaan omdat het einde van de transferperiode in zicht is."

OP zich heel leuk, maar het kan ook tegen je werken. Ik zie liever een paar miljoen minder maar nog wel tijd voor een versterking halen, dan paar miljoen meer en het moeten doen met de huidige selectie

Wat ik nou niet snap. 42 miljoen lijkt me een uitstekende bieding voor Kudus (zit zeker talent in, maar wat heeft ie nou werkelijk helemaal laten zien?). Dan ga je nu zitten moeten over 3-5 miljoen extra. Vergeet echter niet dat je nu nog een week hebt om een vervanger te halen. Over een week krijg je er geheid 45-50 miljoen voor, maar kan je geen vervanger meer halen. Als je toch al geld zat hebt, want dat hebben we, is dat het je dan waard?

Wat mij betreft dus strik erom en de markt op, Herr Sven!

23 augustus 2023 om 11:22

Als Ajax rond 50 mil wil dan gaat het wel om verschil van 8 miljoen. Hoop geld voor NL clubs.
En je moet een vervanger hebben, die moet ook wennen.

Verder heeft WHU ook keihard opgesteld met Rice. Deden ook moeilijk om paar miljoen waardoor City was gestopt.

Laat ze maar lappen, want als een Chelsea komt, is WHU kansloos.

23 augustus 2023 om 11:41

ik zie Liverpool nog wel voor Kudus aankloppen. Die hebben nog wel iemand nodig op het Middenveld, net als Man United.. de tijd zal het leren.

23 augustus 2023 om 13:41

Zeker veel geld, maar geen of geen goede vervanger kunnen halen kan nog weleens veel meer geld kosten. Ajax zit naar mijn idee niet verlegen om 5-8 miljoen.

Het is ook slechts een week, begrijp ik, maar morgen is t geen week meer. Ik zou schakelen!

23 augustus 2023 om 11:24

Wat jij ziet als "nog een week", zien ze bij Ajax als "slechts een week". En zo zien andere clubs dat vaak ook. Hoe later in de transferwindow je aanklopt voor een speler, hoe groter de kans dat de verkopende club een hoger bedrag verlangt. Ik vind het daarom helemaal niet onlogisch dat Ajax datzelfde spelletje speelt, want Ajax zal zelf óók meer moeten betalen als ze nu nog iemand willen aantrekken.

Tja nog maar 8 dagen voor het einde van de transferwindow. Mislintat heeft al gezegd dat de prijs steeds verder omhoog gaat omdat het ook steeds moeilijker wordt om een vervanger voor hem te vinden. Ben benieuwd bij welke club Kudus speelt na 1 september. Heb ook het gevoel dat Kudus niet meer met zijn hoofd helemaal bij Ajax zit.

gewoon behouden die gast. Hoeven hem nu niet te verkopen, en er hebben hem zelfs hard nodig. Hij kan in de winterstop alsnog weg voor een soortgelijk bedrag. Kortom behouden want als hij verkast verliest Ajax de beste selectie speler en zakt het niveau nog meer. Echt niet doen!

Persoonlijk hoop ik dat Kudus gewoon blijft. Fantastische speler die altijd 3 spelers van de tegenpartij bezig houdt en zorgt voor ruimte bij anderen. Ja, hij mist soms het overzicht om die ruimte dan te vinden, maar ik heb nog steeds goede hoop dat dat kwartje wel gaat vallen.

Dat hij verdedigend niet altijd mee verdedigt accepteer ik wel zolang hij voorin maar het verschil blijft maken.

Overigens zou ik zelf geen flauw idee hebben wie Kudus zou moeten vervangen als hij vertrekt? Zijn er mensen die daar ideeën bij hebben? Spertsyan is meer een 10 (wel een hele goede, waarvan ik hoop dat die sowieso nog komt los van het wel/niet vertrekken van Kudus), waarbij ik Forbs nog te licht vind voor een basisplek op rechts (naast dat het meer een linksbuiten is). Ik neem aan dat Ajax de transfermarkt nog op gaat als Kudus vertrekt, maar voor wie?

23 augustus 2023 om 12:50

Lozano

Ik dacht gisteren gelezen te hebben dat er inmiddels al 51,5 op tafel gelegd was maar dat het nu nog niet doorging vanwege de zaakwaarneemster van Kudus.

Ik zou eerlijk gezegd als Kudus zijnde niet naar West Ham willen gaan hoor. Vorig jaar een prima Conference League seizoen gedraaid, maar in de competitie gaan ze het gewoon zwaar krijgen dit jaar. Heb de afgelopen weken even naar BHA gekeken, maar wat een heerlijke ploeg is dat joh. Ik zou sowieso daarvoor kiezen als speler zijnde, dan maar een paar tonnetjes minder, maar wel leuk voetbal + succes gegarandeerd. En ik denk dat BHA tegenwoordig de perfecte opspringplank is. Verkochte topspelers: Caicedo, Mac Allister, Cucurella, Bissouma, Trossard, White, Burn. En nu hebben ze Estupinan, Ferguson, Verbruggen en die Japanner, die over enkele jaren ook voor een sloot geld weggaan.

“Onthult de ware reden”, dit suggereert dat er eerder een drogreden is gegeven, wat onzin is. Als je een bod afwijst, is het toch logisch dat je dit doet omdat je denkt dat je er meer voor kunt krijgen.


Ajax wil zichzelf natuurlijk eerst Europees kwalificeren en daarna pas meer spelers gaan verkopen.

50+ miljoen zou natuurlijk heerlijk zijn, maar ik hoop dat het uiteindelijk dusdanig goedkomt dat beide partijen, Ajax en Kudus, tevreden zijn. Ik zit niet echt te wachten op de berichten dat Kudus gaat staken e.d.

Het kan ook zijn dat Ajax hem nog wilt gebruiken voor de kwalificatie en het daarom een beetje rekt. Morgen nog even opstellen en daarna een strik eromheen. Een heerlijk bedrag maar we moeten wel een vervanger halen die er meteen staat, niet weer een gokje of een talentje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren