Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kenneth Perez cynisch: ‘Toch nog een geslaagde transfer van Feyenoord’

Laatste update:

Kenneth Perez vindt Timon Wellenreuther een fantastische reservedoelman, zo zegt de analist van ESPN maandagavond in Voetbalpraat. De 28-jarige Duitser zal de komende weken weer onder de lat staan bij Feyenoord, daar Justin Bijlow afgelopen zondag tegen AZ (0-1 winst) opnieuw geblesseerd uitviel.

Wellenreuther werd afgelopen zomer voor slechts 1 miljoen euro definitief overgenomen van RSC Anderlecht, nadat hij Feyenoord in het kampioensjaar van de club al een belangrijke dienst had bewezen. In Rotterdam-Zuid ligt de sluitpost tot medio 2025 vast.

Perez is onder de indruk van de prestaties van Wellenreuther, zo laat hij blijken. “Hij doet het echt fantastisch. Hij heeft nu een tijdje niet gespeeld, maar komt erin en is klemvast en zeker. Er was geen spatje onzekerheid te zien. Daar moeten ze bij Feyenoord wel blij mee zijn.”

Journalist Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad vindt het eveneens verstandig dat Feyenoord heeft geïnvesteerd in Wellenreuther. “Ze hebben natuurlijk wel een beetje geanticipeerd op het feit dat Bijlow vaak geblesseerd is. Eerst hadden ze Ofir Marciano, die was gratis. Wellenreuther hebben ze echt gekocht met het idee dat hij weleens aan de bak zou moeten.”

“Dat hebben ze goed gezien”, aldus Perez, die lijkt te sneren naar het overige transferbeleid van de regerend landskampioen. “Toch nog een geslaagde transfer dus.” Gouka reageert met een lach. “Ja, die wel ja.”

Wellenreuther keepte tot dusver 24 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij zijn doel 6 keer wist schoon te houden. De Duitser kreeg in totaal 28 tegendoelpunten. Zijn meest cruciale redding in Rotterdamse dienst maakte Wellenreuther vorig jaar in de Johan Cruijff Arena. Op magistrale wijze keerde de goalie een inzet van Mohammed Kudus, waarna Feyenoord met 2-3 wist te winnen.

Luka Ivanusec


Met zijn opmerking over het transferbeleid van Feyenoord, kaartte Perez direct een nieuwe discussie aan. De Kroatische miljoenenaankoop Ivanusec moest het daarbij opnieuw ontgelden. “Dat begint wel een probleem te worden”, aldus Gouka. “Hij heeft tot op heden niet aan kunnen tonen dat hij mee kan in het spel dat Feyenoord wil spelen. Hij kan niet mee in de intensiteit die Arne Slot van hem verlangt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik schrok even, dacht dat Perez positief kon zijn over Feyenoord, maar moet uiteraard toch negatief zijn over de transfers.

Ben het uiteraard niet met hem eens. Stengs is ook gewoon een goede aankoop en ook Beelen is een uitstekende zet geweest. Ueda vind ik nog lastig inschatten. Zerrouki en vd Belt zijn momenteel wel echte miskopen gebleken. Ivanusec heeft nog tussentijds een blessure gehad en lastig in te schatten als hij fit blijft aan kan haken.

6 februari 2024 om 07:57

Maar zoals jij het schetst kun je toch moeilijk zeggen dat het een geslaagde transferwindow is geweest? Als je ziet hoeveel ze hebben geïnvesteerd t.o.v. voorgaande jaren?

6 februari 2024 om 08:09

Waar schets ik dat dan? Ik geef alleen aan dat Perez zegt dat alleen Wellenreuther (cynisch) een geslaagde aankoop is geweest en dat is reinste onzin gezien Stengs het prima doet en ook Beelen indruk maakt wanneer hij speelt. Ueda kan je moeilijk zeggen gezien hij nog altijd geen echte kans heeft gehad om voor langere tijd te spelen zoals bijvoorbeeld Zerrouki en Ivanusec dat wel hebben gehad. Ivanusec zoals gezegd heeft bij mij nog wel krediet omdat hij geblesseerd is geweest en Slotbal als speler moeilijk te spelen is als je er voor langere tijd hebt uitgelegen.

6 februari 2024 om 09:55

Ach, vorig jaar om deze tijd vonden we Timber ook allemaal een miskoop. Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed komt. Behalve bij Minteh dan; die gaat voor het eind van het seizoen nog niet structureel genoeg leveren om van meerwaarde te zijn en dan kan je beter een eigen speler daar neerzetten.

6 februari 2024 om 11:17

Maar kijk eens goed naar de transfers; wie is er specifiek gehaald voor de basis?
Stengs en Ivanusec. Twee andere transfers die echt geld hebben gekost zijn Ueda en Zerrouki. Betekend het dat ze niet geslaagd zijn als ze Gimenez en Timber/wieffer er niet uit hebben gespeeld? Nee, want ze zijn meer met het idee van opvolging gehaald.
Aleen van Ivanusec zou je iets kunnen zeggen, maar dat is dan ook onverwacht.
En nog steeds denk ik, laten we eerst maar afwachten hoe het gaat met zo'n speler als hij er langer zit en een voorbereiding meedraait en fit blijft.

Dus ja van de transfers die geld hebben gekost kun je niet zeggen dat het allemaal waardeloos is. Ivanusec valt tegen en that's it!
Dat er een stukje onoverwinnelijkheid mist en dat PSV alles wint in de eerste seizoenshelft doe je ook niks aan. In ieder ander seizoen zou Feyenoord hiermee volledig in de race zijn voor de titel.

6 februari 2024 om 08:06

Maar als Feyenoord een speler van 25 jaar voor 9 miljoen koopt, vind ik dat voorlopig ook een tegenvaller als deze na een half jaar nog geen basisspeler is en maar een paar honderd minuten heeft gemaakt.

6 februari 2024 om 08:10

Tegenvaller? Hij staat achter Gimenez dat voor de winterstop nog de topscorer was? Toch logisch dat je die niet uit de basis speelt? Ueda zijn tijd komt wel, zeker nu Gimenez echt uit vorm lijkt te zijn.

6 februari 2024 om 10:47

Maar je hoopt wel dat hij net als een Pepi en Akpom zijn momenten pakt. Die hebben allebei al rond de 10 goals gemaakt als invallers.

6 februari 2024 om 11:23

Psv-er,

Dat klopt, maar kijk dan ook even naar de inbreng van Slot.

Ueda valt in als Feyenoord een kansloze wedstrijd speelt en achter staat. Dan valt hij in en wordt hij samen met 5 andere opgesteld in de 16 van de tegenstander. Vaak als 2de spits of zelfs als 10. Zo werkt het natuurlijk niet.

Of Ueda valt in als de wedstrijd al lang en breed gespeeld is en niemand er meer zin in heeft.

Hij wordt dus ook niet bepaald geholpen door Slot. Geef hem is een kans als Santi slecht speelt of wissel is op tijd.

7 februari 2024 om 11:28

Dan is het alsnog een tegenvaller? Ueda heeft meer gekost en is al 25 en wordt door een jongere speler (die minder heeft gekost) uit de basis gehouden. Is niet perse heel erg voor Feyenoord gezien de marktwaarde van Gimenez maar als je sec kijkt naar Ueda is dat een tegenvaller.

6 februari 2024 om 08:13

Tja het is ook lastig in te schatten. Zerrouki en Ueda zijn duidelijk gehaald op het oog voor volgend seizoen als Wieffer en Santi weggaan. Kun je ze nu met amper minuten dan beoordelen? Stengs, Beelen en Wellenreuther prima. Vd Belt is niks, wat ook te verwachten was. Lingr krijgt amper kansen en deed het best prima in die minuten. Ivanusec deed het bij het begin natuurlijk prima en aan het eind van het jaar. Totdat hij geen minuten meer kreeg na de winterstop.

6 februari 2024 om 08:43

Dat je Ueda en Zerrouki niet echt kan beoordelen ben ik met je eens. Wat ik wel vind is dat je als Feyenoord zijnde best wat risico neemt door zulke grote transfersommen neer te leggen voor vervangers van spelers die er nu nog gewoon zijn. Terwijl je tegelijkertijd op best wat plekken in je basiselftal gewoon nog kwaliteit tekort komt.

Nu zal de logische verwachting zeker geweest zijn dat Ivanusec als buitenspeler veel meer impact gehad zou hebben, maar doordat dat niet het geval is vind ik dat je daarmee wel kan stellen dat de hele transferperiode als geheel gewoon mislukt is.

6 februari 2024 om 08:55

Ik vind het wel goed dat ze bijvoorbeeld een Ueda hebben gehaald. Je hebt meteen een kwalitatieve vervanger die al gewend is. Zerrouki vind ik dat minder doordat die veel te veel gekost heeft en ook kwalitatief niet goed genoeg is.

Kijk je naar het volledige basiself heb je alleen problemen op de flanken. In principe heb je met Ivanusec op links en Paixao op rechts meer dan genoeg kwaliteit natuurlijk. Het komt er alleen niet uit.

6 februari 2024 om 11:09

Het kan er ook niet uitkomen als ze nooit de kans krijgen eens 5 wedstrijden op die manier te starten.

6 februari 2024 om 11:24

Welke posities bedoel je dan?
Met Bijlow/wellenreuther, Hartman, Hancko, Geertruida, Wieffer, Timber, Stengs en Gimenez heb je toch best al goede spelers voor de basis. Dan tel ik expres Paixao en Trauner niet mee.
We hebben het over flankspelers voornamelijk lijkt me.
Daar is Ivanusec voor gehaald. Stengs ook, maar die doet het op 10 zo goed dat hij niet op de flank speelt.

Volgens mij is het juist goed dat Feyenoord in de breedte sterker is geworden door spelers te halen die op papier goed genoeg voor de basis zouden moeten zijn. Ik vind het echt een gek argument om te stellen dat ze niet geslaagd zijn omdat niet spelen. Moet je dan maar goedkoper inkopen en spelers halen die minder goed zijn zodat er zo min mogelijk marktwaarde op de bank zit?
Voor 7 a 8 miljoen haal je toch meestal geen speler die beter is dan wat er nu op het veld staat!

6 februari 2024 om 11:41

Ik snap dat gezeur dat ueda is gehaald niet zo, vele redenen zijn al genoemd maar er is er ook 1 die je haast niet hoor, omdat het niet is gebeurd. Maar gimenez is een jonge veel scorende spits. Hoevaak gebeurd het wel niet dat er ineens een club komt in de laatste dagen van de transfermarkt en dat je geen yijd hebt om een vervanger aan te trekken. Heel leuk, maar dan heb je een bak geld en geen fatsoenlijke spits voor een half jaar. Daarnaast blessures, als er een speler geblesseerd raakt waardoor 1 van deze er in moet komen ben je dol blij dat je ze hebt, nu gebeurd het niet en lijken ze een beetje overbodig. Maar was het andersom geweest en je had ze niet gehaald en er was iemand geblesseerd geraakt had juist iedereen weer geroepen, waarom heb je niet een fatsoenlijke back-up gehaald.
Je kan wel willen dat er elke keer als er een speler word gehaald, dat die veel beter is dan wat er staat, maar met de goede selectie die er al stond is dat niet zo makkelijk en ook niet iets dat zomaar even in he salarishuis past, dan is investeren in de breedte gewoon het belangrijkste. Het grootste probleem van feyenoord de vorige 2 jaar was dat het buiten de basis 11 allemaal wel matig was, met een blessure of een wissel ging het hard achteruit. Als het dan wat tegen zit met blessures dondert je hele jaar gelijk in elkaar en dat kan je er echt niet bij hebben, continuïteit is nu het belangrijkste, minimaal 2e worden en je hebt volgend jaar weer een financiële klapper, dat is het belangrijkste

6 februari 2024 om 10:44

Vd Belt echt een miskoop voor800.000 idd.. stuur maar weer terug!

6 februari 2024 om 11:09

Miskoop gaat inderdaad ver. Eerder een kwestie van (vooralsnog) gegokt en verloren.

6 februari 2024 om 11:22

Perez heeft gewoon gelijk natuurlijk. Je hebt dit seizoen meer geld uitgegeven is dan er is binnengekomen en het merendeel is niet geslaagd.

6 februari 2024 om 11:25

Wanneer bepaal je wanneer een speler geslaagd is? Beelen, vd belt, Zerrouki, Lingr, Minteh en Ueda zijn allemaal gehaald voor de breedte. Waarvan Beelen, vd belt, Zerrouki en Ueda met het oog op volgend seizoen. Zijn het dan miskopen? Alleen stengs en Ivanusec zijn voor de basis gehaald waar stengs het goed doet en Ivanusec voor zijn blessure ook.

6 februari 2024 om 12:55

Laat ik het anders zeggen, vooralsnog komen ze niet voldoende uit de verf. Ivanusec laat vooralsnog niets zien op twee potjes na, dat mag voor zijn bedrag natuurlijk niet.

6 februari 2024 om 12:57

Ik denk overigens dat Zerrouki niet voor de breedte is gehaald maar direct voor de basis, je hebt Stengs gehaald als buitenspeler die nu op 10 goed presteert waardoor er op het middenveld ineens geen plek meer is.

6 februari 2024 om 12:45

Ik vind Beelen niet makkelijker in te schatten dan Ueda of Ivanusec. Allen hebben gewoon nog te weinig minuten gemaakt om een goed oordeel over te kunnen vellen.

Dan word er weleens gezegd dat ze fan Mario Been niet meer over Feyenoord moeten laten praten, maar met Perez krijg je weer het andere uiterste. Dat hij kritisch is op de club dat is zijn werk. Maar het is vaak cynisch of met een toontje, waardoor ik het niet serieus kan nemen. Dan krijg ik ieder geval de indruk dat er wat achter zit, of gewoon een hekel heeft aan Feyenoord/slot.

6 februari 2024 om 12:53

Hij is kritisch op elke club en niet alleen Feyenoord. Soms gaat hij iets te ver, maar over het algemeen zegt hij niet iets wat totaal niet klopt.

Toch wel een dingetje die Kroaten in de Eredivisie, niet eentje die tot nu toe echt geslaagd is dit seizoen.

Feyenoord heeft allang beleid gemaakt op feit dat ze Bijlow minimaal aantal weken per seizoen kwijt zijn...wellenreuther is prima invaller! Dit kunnen ze nog jaren volhouden, want Bijlow wordt natuurlijk nooit verkocht met zijn blessure gevoeligheid

6 februari 2024 om 08:58

Ben ik het niet echt mee eens. Je moet er niet aan denken dat Wellenreuther een keer wat krijgt, of tegen een rode kaart aan loopt. Kan je zeggen, als-als. Maar bij een Bijlow die minimaal 10-15 wedstrijd per jaar mist, kan je het er niet op gokken dat het allemaal goed gaat. Verder hebben we geluk gehad dat Wellenreuther er gelijk stond, maar ook vaak zat dat hij wedstrijden nodig had om weer zijn niveau te halen. Ook Bijlow heeft daar soms last van. Als Feyenoord zijnde moet je minimaal 30 wedstrijden een beroep kunnen doen op een keeper van het niveau Bijlow. Wellenreuther is een prima keeper maar niet het niveau wat eigenlijk zou horen bij ons voor 10-15 wedstrijden.

6 februari 2024 om 10:03

Van Sas is ook een prima keeper. Sinds hij bij de O21 keept winnen ze tenminste en is steevast een van de uitblinkers.

Het keepersgilde is echt het enige waar ik me geen zorgen over maak bij Feyenoord.

6 februari 2024 om 10:27

Van Sas ken ik niet. Ik ben op een gegeven moment afgehaakt om O21 te kijken, dat werd te pijnlijk al doen ze het nu weer goed. Maar buiten dat vind ik het geschuif onder de lat topclub onwaardig. Zeker als ze beide nog weleens ritme nodig lijken te hebben, het is verre van ideaal. Mocht je nou nog 2 gelijkwaardige keepers hebben maar ook dat scheelt nog wel een stuk. Wellenreuther doet het prima en in de eredivisie kom je er ook wel mee weg. Met het oog op Roma hebben we nog geluk dat hij nog paar wedstrijden heeft om ritme te krijgen maar zoals toen met conference league finale, verre van ideale voorbereiding.

6 februari 2024 om 11:07

Ik zeg je dat Van Sas gewoon de eerste keeper wordt als we Bijlow verkopen. Had gehoopt dat het deze zomer zou zijn maar deze blessure gooit flink roet in het eten denk ik.

Vind verder het geschuif wel meevallen. Bijlow staat er 2/3 van het seizoen en als hij zijn jaarlijkse blessure oploopt komt Wellenreuther voorlopig. Prima toch, wordt ook allemaal wel groter gemaakt dan het is.

6 februari 2024 om 11:19

Ben benieuwd naar van Sas dan, al gaan wij Bijlow nooit verkopen. Tenzij je voor hem voor weinig tot niks laat gaan. Ik geloof niet dat er anders ooit een club zal komen die een blessuregevoelige keeper neemt. Ik begrijp je mening, maar blijf er bij dat het een moeilijke situatie is. Beide keepers gaan ook nooit echt beter worden omdat je nooit lange tijd achter mekaar speelt. Het is voor nu prima maar ik blijf hopen dat we gauw een 1e keeper hebben waar we minstens 30 wedstrijden per jaar van op aan kunnen.

Timon (ik bedoel dit niet alsof ik hem ken, ik vind Wellenreuther gewoon te veel letters) doet het inderdaad meteen weer goed. Had alles klem en doet geen gekke dingen. Hij begon vorig seizoen heel slecht, maar sinds "die ene" redding in de Arena doet ie heel weinig fout. Blijft alleen onhandig dat ie zoveel minder is met zijn voeten.

Wat betreft de overige transfers; we hebben tot nu toe geen verpletterende aankopen (al doet Stengs het ontzettend goed, die gaat gewoon met zowel goals en assists in de dubbele cijfers eindigen als ie het door trekt). Ik hoop inmiddels wel dat Ueda even 3 keer een basisplaats krijgt. Niet dat ik Santi af wil schrijven (ik ben immers geen analist op Espn), maar hij kan wel even rust gebruiken.

En Ivanusec tja, het blijft raar, die eerste 2 potjes toen we uitstekend draaide leek hij echt direct een topper, maar na de blessure heel ver teruggevallen en nu helemaal weg uit de pikorde, maar goed, ik houd hoop. Alleen is het een "rare" buitenspeler.

6 februari 2024 om 09:32

Nu heb je zowel Timon als Wellenreuther opgeschreven…ben je nog meer letters kwijt :D

6 februari 2024 om 16:41

Potverdrie je hebt gelijk.

Tip van mij: Gebruik toch maar gewoon Wellenreuther! Dat is een stuk korter dan "timon (ik bedoel dit niet alsof ik hem ken, ik vind Wellenreuther gewoon te veel letters)"

Feyenoord had gewoon ingeschat dat de basis al goed genoeg was.
Behalve de flanken en daar zijn Stengs en Ivanusec voor gehaald.
De één doet het op 10 te goed om op de flank te komen en de ander valt nog tegen helaas.

Als ze iemand voor de basis moesten halen had ie denk ik meer dan 10 mil gekost.
Ja soms koop je ze goedkoper als je goed scout, maar als je bewezen kwaliteit moet kopen, heeft dat zijn prijskaartje.

Nee ik vind het onzin dat de transfers niet goed zijn.
Feyenoord speelt prima, alleen ontbreekt er een stukje onoverwinnelijkheid.
De cijfers zijn goed, sommige statistieken zelfs beter dan vorig jaar.
Ze begonnen ook in de CL erg goed, maar vielen helaas terug.
Ze zijn er niet keihard afgegaan, maar wisten het net niet te beslissen.
Het valt net de andere kant op met een nummer 1 in de competitie die zichzelf de geschiedenisboeken inschiet. Tsja. Dat Perez dan de transfers basht....
Kenneth is echt lul eerste klas met zijn subjectiviteit en cynisme t.o.v. Feyenoord.

Inderdaad prima vervanger. Zolang die lamprou er maar.nooit in komt

Als je dit vergelijkt met die Israëlier in dat uitmuntende conference league jaar dan mag je inderdaad zeker in je handen knijpen met zo’n betrouwbare 2e keeper die zich ook goed in zijn rol schikt. Lijkt me toch heerlijk 2e keeper zijn bij Feyenoord, weet je iniedergeval dat je minstens net zoveel speelt als de eerste keeper… Blijft toch een sneu verhaal met Bijlow, kan een uitstekende keeper zijn en laat dat ook zien als hij fit is, maar toch is het elke keer weer raak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren