Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Newcastle en uitblinker Isak voltooien ongekende comeback tegen West Ham

Laatste update:

Newcastle United heeft eindelijk weer eens gewonnen in de Premier League. The Magpies, die het lang zonder Sven Botman moeten stellen, wonnen zaterdag op eigen veld met 4-3 van West Ham United, na een 1-3 achterstand in de slotfase. Mohammed Kudus tekende voor rust op fraaie wijze voor zijn zevende goal van deze Premier League-jaargang en hij gaf ook nog een assist. Alexander Isak was echter de grote held bij Newcastle United met twee goals en een assist.

Newcastle begon voortvarend. Isak benutte na vijf minuten een strafschop die door Anthony Gordon was veroorzaakt. West Ham trok de stand een kwartier later gelijk: Michail Antonio scoorde na een mooi steekballetje van Lucas Paquetá. Newcastle dacht in blessuretijd weer aan de leiding te komen, ware het niet dat de ongelukkige Bruno Guimarães de lat teisterde.

Het derde doelpunt van de middag viel juist aan de andere kant. Jarrod Bowen legde de bal panklaar neer voor Kudus, die van dichtbij binnenknalde: 1-2. De voormalig Ajacied liep vervolgens met een opgeheven vingertje naar een verbaasde ballenjongen, om daarna zoals hij bijna altijd doet op een reclamebord zijn goal te vieren. Het voorval zorgde voor woede en irratie bij de Newcastle-fans en manager Eddie Howe.

Kort na rust kwam West Ham op 1-3. Ditmaal was het Kudus die na een vlotte counter Bowen bediende en laatstgenoemde wist wel raad met het buitenkansje van dichtbij. De hoop keerde terug toen Kalvin Phillips in zijn eigen zestien de bal wilde wegrammen maar per ongeluk Gordon vol raakte. Na een check bij de VAR ging de bal op de stip en schoot Isak vanaf elf meter raak: 2-3.

Newcastle rook bloed en zette alles op alles voor de gelijkmaker, die er uiteindelijk ook kwam. Isak zette met een fraaie steekbal Harvey Barnes alleen voor doelman Lukasz Fabianski, die de inzet van de invaller door zijn benen in het doel zag rollen: 3-3. De fans van Newcastle waren in extase en schreeuwden de spelers naar voren. Het was in de slotminuut de sterk ingevallen Barnes die Fabianski wederom klopte met een heerlijke krulbal in de verre hoek: 4-3. Gordon, die de assist gaf op Harvey, kreeg kort daarna nog zijn tweede gele kaart, al kon dat de pret niet drukken.

Een ongelooflijke comeback dus van Newcastle, dat stijgt naar de achtste plaats in de Premier League. West Ham blijft steken op plaats zeven, met een punt meer dan de tegenstander van deze zaterdag. Newcastle heeft echter een wedstrijd minder gespeeld en heeft derhalve ook nummer zes Manchester United, dat vier punten meer heeft, in het vizier.

Newcastle United - West Ham United 4-3


10' 1-0 Aleksander Isak (strafschop)
21' 1-1 Michael Antonio (assist: Lucas Paquetá)
45' +10 1-2 Mohammed Kudus (assist: Jarrod Bowen)
48' 1-3 Jarrod Bowen (assist: Mohammed Kudus)
77' 2-3 Aleksander Isak (strafschop)
83' 3-3 Harvey Barnes (assist: Aleksander Isak)
90' 4-3 Harvey Barnes (assist: Anthony Gordon)

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties



Geweldige wedstrijd om te zien als neutrale kijker !

The Premier League is back!! Door dit soort wedstrijden wordt je echt blij dat clubvoetbal weer terug is.

30 maart 2024 om 15:48

Dit is waarom interlandbreaks zo vervelend zijn inderdaad. Zeker als het oefenwedstrijden zijn. Zalige pot dit.

Wat een heerlijke pot was dit zeg. Had er geen vertrouwen meer in na de 1-3, maar de vechtlust van Newcastle gaf de doorslag.

Ode aan het voetbal dit. Wat een wedstrijd

Pijnlijk voor Philips dat ie erin komt bij een 1-3 voorsprong, een penalty veroorzaakt (al was het naar mijn mening geen), en uiteindelijk 4-3 verliest.

2 keer overduidelijk op zoek naar een penalty door zijn been ervoor te zetten. Zou 2 keer geen penalty moeten zijn. Doodzonde dat scheidsrechters hierin mee gaan. Verpest het voetbal. Verder leuke wedstrijd.

Dat laatste kwartier was best geinig. Ik vind het overigens wel lastig die pingel. Het is zo onwijs niet expres.

Belachelijke beslissing weer om die penalty aan Newcastle toe te kennen. Philips kon die jongen nooit zien en wilde gewoon de bal wegtrappen. Echt ridicuul. West Ham is bestolen. Vermakelijke wedstrijd maar op deze manier toch ook wel zuur.

De Premier League stelt toch nooit teleur, ieder weekend heb je minstens één van die knotsgekke wedstrijden er tussen zitten. Het nadeel is wel na dat je een PL wedstrijd hebt gekeken, het zeer moeilijk is om nog een wedstrijd aandachtig te volgen uit een andere competitie.

Heerlijke wedstrijd, had mn toto op Newcastle staan wat het nog extra lekker maakt!

Wat een wedstrijd zeg pfff. Dat Newcastle zo op deze manier nog terugkwam na de ene na de andere tegenslag (blessures). Genoot ook in de eerste helft van de heerlijke duels tussen Bruno Guimaraes en Lucas Paqueta en natuurlijk de mooie rushes van Kudus. Pff en ook natuurlijk super pijnlijk voor Phillips die erin kwam voor Antonio als extra slot op de deur voor West Ham. Wat het nog pijnlijker maakte was misschien ook wel de commentator die zei dat Moyes Phillips erin had gebracht om hem zelfvertrouwen te geven en dan veroorzaakt nota bene hij de strafschop. Vond het zelf eerlijk gezegd geen strafschop want Gordon kon helemaal niet bij de bal komen en blokte eigenlijk alleen maar de voet van Phillips. Maarja was wel een mooi startschot van de comeback van Newcastle.

Ongekende comeback? Newcastl heeft twee dubieuze penalty's gehad. Dat helpt meestal.

Lekker begin van de zaterdag (voetbal) middag geweest!!

Qua aanval behoort Newcastle bij de top van de Premier League, alleen hebben ze dus ongeveer 2x zoveel goals geslikt als koploper Arsenal. En dát is dus de reden dat ze niet in de top 6 staan. Zonde, want als ze met hun financiële mogelijkheden gewoon hadden geïnvesteerd in een Premier League-top-waardige verdediging konden ze serieus strijden om de 4e en mischien zelfs wel 3e plaats...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren