Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Erdogan belt Özil: ‘Deze racistische behandeling is onaanvaardbaar’

Laatste update:

Mesut Özil heeft ook in de politiek veel teweeggebracht met zijn besluit om te stoppen als international van Duitsland. Bondskanselier Angela Merkel en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan hebben inmiddels gereageerd op het nieuws. Erdogan is niet te spreken over de manier waarop de middenvelder wordt behandeld in Duitsland.

Özil poseerde voorafgaand aan het WK voor een foto met Erdogan, wat tot veel kritiek leidde. "Een dergelijk racistische behandeling van een jonge man, die alles heeft gegeven voor het Duitse nationale team, vanwege zijn religieuze overtuiging, is onaanvaardbaar", reageert Erdogan dinsdag. Hij heeft telefonisch contact gehad met de 92-voudig international. "Ik heb Özil inmiddels gesproken en hoe hij hiermee omgaat verdient de grootste bewondering."

Via een woordvoerster gaf ook Merkel een statement. "Hij is een geweldige voetballer en heeft veel gedaan voor het nationale team", aldus de woordvoerster van de Duitse bondskanselier. "Duitsland is een land waar mensen met een achtergrond als immigrant welkom zijn. Integratie staat ook hoog bij ons op de agenda."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waar en wanneer kwam de religie van Özil eigenlijk ter sprake?

24 juli 2018 om 14:33

Eigenlijk helemaal niet. De uitspraak "een dergelijk racistische behandeling van een jonge man, die alles heeft gegeven voor het Duitse nationale team, [[vanwege zijn religieuze overtuiging]], is onaanvaardbaar" is dan ook een totaal andere wending geven aan het verhaal, maar dat past in zijn polariserende straatje. Godsdienst had helemaal niets met de politiek beladen kant van het verhaal te maken, totdat iemand besloot dit er bij te betrekken.

24 juli 2018 om 14:47

Dat de Duitse politicus Bernd Holzhauer Ozil een geitenneuker heeft genoemd zal zeer waarschijnlijk wel met zijn religie te maken hebben.

24 juli 2018 om 14:51

Die man wordt gelukkig ook vervolgd voor zijn uitspraak. Verder zie ik niet in wat een geitenneuker met de Islam te maken heeft, misschien dat je mij dat verder uit kunt leggen, of wil ik het niet weten?

Daarnaast staan enkele uitspraken van Erdogan minstens op gelijke hoogte als die van bovenstaande Duitse politicus, misselijkmakend.

24 juli 2018 om 15:02

Dat zie ik eerlijk gezegd ook niet. Wel is het een belediging die ik alleen geuit hoor worden naar moslims. Of zal dat toeval zijn?
Daarnaast vallen de uitspraken van Erdogan in het niet bij wat deze man heeft gezegd. Erdogan beschuldigde Merkel van "nazi-praktijken" nadat de tegenstanders van het referendum wel campagne mochten voeren en de voorstanders niet. Dat is een logische reactie, alhoewel ik dat ook niet de meest nette uitspraak vond.

24 juli 2018 om 15:14

Geitenneuker is dan racistisch ipv doelend op geloofsovertuiging. Maar al met al allemaal domme uitspraken van mensen met veel aanzien. Conclusie gooi dat respect voor de politici maar uit het raam en wees sceptisch bij alles wat ze zeggen

24 juli 2018 om 15:15

Geitenneuker is eerder een belediging voor Arabieren of mensen die er Arabisch uitzien, net als kaaskoppen voor Nederlanders en niet per se voor alle Christenen.

24 juli 2018 om 15:17

Marocberkane, zijn het niet de westerlingen die worden beschuldigd van hypocrisie als ze commentaar op Erdogan hebben? Moet Erdogan ineens gaan klagen over je oppositie monddood maken?

24 juli 2018 om 15:41

@marocberkane

Ik heb quotes van Erdogan voorbij zien komen die het daglicht ook niet kunnen verdragen. Om dus te zeggen dat het 1 beter is dan het ander, nee. Zowel de betreffende Duitse politicus als Erdogan hebben schandalige uitspraken gedaan, nu al dan niet in het verleden. Verder is Erdogan ook niet bepaald de persoon die kritiek hoort te hebben eenzijdige politiek of zoals Shorty1991 al aangeeft, het monddood maken van de oppositie.

24 juli 2018 om 16:01

@marocberkane,

Nee volgens mij is dat nog steeds niet bedoelt om "moslims" mee te beledigen. Deze natuurlijk zeer kwalijke uitspraak is inderdaad racistisch, maar dan ten opzichte van Arabische of Noord-Afrikaanse personen, denk ik. Een debiel maar simpel voorbeeld: zou hij een blond Duits persoon die zich tot de islam heeft bekeerd ook zo noemen? Ik denk het namelijk niet.

Neemt niet weg dat het een idioot is die Bernd, die dus eigenlijk geen podium verdient. Ik denk dat er helaas overal wel idioten rondlopen. Als we met z'n allen continu de negatieve kanten en de extreem negatieve "vocal minority" over en weer belichten, komen we nooit een steek verder. Je moet die Bernd als politicus trouwens niet groter maken dan hij is. Hij is gemeenteraadslid in een dorp van 13.000 inwoners haha. Dat is natuurlijk wel even wat anders dan een president van een land met 79.510.000 inwoners (aldus Wikipedia).

24 juli 2018 om 16:16

marocberkane

Ik denk niet dat deze opmerking van Holzhauer ook maar iets te maken heeft met de religie van Özil, maar dat het vooral ligt aan de evidente xenofobie waar meneer Holzhauer last van heeft.

24 juli 2018 om 16:01

Dit is de retoriek van populisten zoals Erdogan (en Trump en Poetin). Afleiden van waar het werkelijk om gaat d.m.v. polarisering. Polarisering waarmee ze meer macht naar zichzelf toetrekken. Zo doorzichtig, maar de massa heeft het niet of nauwelijks door.

Ik vind het eigenlijk ook een beetje nergens over gaan. En wel bekende fenomeen,'als je wint hoor je bij ons, als je verliest kom je van buitenaf'. Helaas is dit bij vele landen zo. Wat begon met op de foto gaan met een president is het nu volledig uit de hand gelopen. Ik kan Mesut Ozil wel begrijpen.

En los van die foto met Erdogan of je het ermee eens bent of niet, vind ik dat het nu overkomt alsof Ozil de zondeblok is waarom Duitsland zo een matige WK heeft gespeeld. Ik heb vrijwel weinig tot niets gehoord over Muller of Boateng. Werner had zijn kansen anders ook wel mogen afmaken.

24 juli 2018 om 14:33

Hetzelfde gebeurde met Benzema en Lukaku.

Het gaat idd nergens over, maar heeft er helaas wel toe geleid dat we zijn waar we nu zijn. Een Duitse politicus die Ozil en Gundogan 'geitenneukers' noemde heeft nog minder aandacht gekregen dan dit.

24 juli 2018 om 14:37

Denk dat Benzema het wel een beetje heel erg aan zichzelf heeft te danken.

24 juli 2018 om 14:37

Serieus? Wow, over die politicus heb ik inderdaad niets over gehoord. Ik vind het jammer. Je wint met z'n allen, en je verliest met z'n allen. En ook met Lukaku? Heb je het over afgelopen WK, of afgelopen toernooien? Want ik vond Lukaku zo slecht nog niet eerlijk gezegd.

24 juli 2018 om 14:48

Het is ook komkommertijd, media moet ergens over schrijven. Buiten Ozil zijn er nog wel meer spelers die vervangen moeten worden. Dit zie je bij veel landen. Nederland is te lang doorgegaan met onder andere Sneijder en Robben daardoor kunnen we nu met een hele nieuwe generatie beginnen te bouwen. Dat was destijds ook het geval met Sneijder, Robben, Van Persie en Van der Vaart... Wel droevig van de media om die foto erbij te halen, anderzijds is het ook niet handig van Ozil want als hij er beter over na had gedacht weet je dat je bepaalde dingen prive moet houden en niet teveel moet opvallen. Zie alleen de hoed van Memphis, eigenlijk belachelijk dat iedereen weet waar het over gaat wanneer je de hoed van Memphis zegt. Dat zegt genoeg.

24 juli 2018 om 15:27

Pparzyszek, 7 jaar terug heeft Ozil aan Erdogan een shirt overhandigd met alle handtekeningen van de selectie van Real. Commotie toen 0,0 maar omdat er nu spanningen zijn wordt er een heel verhaal omheen gezet.

24 juli 2018 om 15:29

Dutch, Benzema heeft ook eens gezegd zich alleen Fransman te kunnen voelen als er gewonnen wordt want bij verlies wordt hij behandeld als immigrant. Zelfde met Lukaku, bij winst een Belg en bij verlies een Afrikaan. Zijn allemaal quotes die terug te vinden zijn.

Roscoe, het gaat niet over buiten de selectie gelaten worden, maar over het gevoel dat de spelers krijgen door opmerkingen van fans.

24 juli 2018 om 15:36

@samcro

Maar dat zijn allemaal losse voorbeelden en vooral incidenteel. De meeste spelers hoor je er niet over en over het algemeen vallen dat soort discussies nog relatief mee. Er komt vaak pas een storm aan kritiek als ze juist niet voor die landen kiezen. Afellay en Boulahrouz hebben die discussie bijvoorbeeld nooit hoeven te voeren.

24 juli 2018 om 15:41

Sirius, dus we moeten dit met Ozil ook maar afdoen als een incident en onze ogen sluiten voor wat er daadwerkelijk aan de hand is? In Italie zouden ze eigenlijk ook geen aandacht moeten schenken aan fascistische leuzen op de tribunes, dan houden ze vanzelf wel op. Kom op hee..

Ik denk dat de Bondscoach zich nog wel drie keer bedenkt voor hij weer een Turkse speler oproept.

24 juli 2018 om 14:49

Ik hoop dat de Duitse bond zich wel drie keer bedenkt voordat ze iemand die in het verleden al racistische uitspraken heeft gedaan benoemen tot voorzitter van de Duitse voetbalbond.

24 juli 2018 om 14:55

Ja vast, voorlopig verwacht ik echter weinig turkse spelers.
En dat heeft Ozil dan toch maar mooi bereikt..

24 juli 2018 om 15:32

Ik zou niet weten waarom. Het is gewoon een pijnlijke situatie dat enorm geescaleerd is. Ten eerste gaat niet elke speler met Erdogan op de foto en ten tweede is dit pas het eerste geval waarbij het zo'n enorme impact heeft. Dit is naar mijn mening meer een incident. Spelers moeten gewoon kiezen voor het land waar hun hart ligt.

24 juli 2018 om 16:20

993410

Ik mag hopen dat de Duitse bondscoach wel tien keer nadenkt voordat hij een Turkse speler oproept. Hij mag namelijk alleen Duitse spelers oproepen!

Maar kennelijk, als ik jouw woorden mag geloven, heeft Ozil gelijk. Als er verloren wordt, dan zijn het Turken, als er gewonnen wordt, zijn het Duitsers. Exact hét probleen, dat trouwens in Nederland op exact hetzelfde niveau speelt. En dan het gek vinden dat jongens die ook voor andere landen kunnen kiezen voor die andere landen kiezen..... Waanzin!

24 juli 2018 om 17:06

Constant kanten,

Waar zeg ik dat dan, jij legt me geen woorden in de mond maar verzint complete alinea's ..

Wat je zegt; ...waanzin!

25 juli 2018 om 12:27

993410

Wie begon er over (het oproepen van) 'turkse spelers'? Dat was jij toch? Welke woorden leg ik dan in je mond precies, want jij hebt het toch over Turkse spelers? Ozil is een Duitser!

Yes, bericht 188 in de serie Ozil. Kunnen we weer lekker losgaan op elkander, de enkelpaspoorters tegen de dubbelpaspoorters. Weer op onderbuik gestaafde argumenten gebruiken waarbij gister nog iemand over de Romeinen begon hahah. Begint lachwekkende vormen aan te nemen deze discussie over een spel met bal.

Erdogan, wat is het nou? Racisme of z'n geloof? Deze zin doet overkomen alsof dat hetzelfde is, wat dus totaal niet het geval is. Buiten dat, heb ik niemand over de Islam gehoord, dus laat dat er dan ook lekker buiten.

Ik begrijp eerlijk gezegd niet waar Erdogan zich mee bemoeit. Wellicht wat olie op het vuur gooien, want anders kan ik geen logische reden bedenken waarom hij een statement zou moeten geven. Dat heeft namelijk alleen maar negatieve effecten. Verder loopt hij ook maar wat te bazelen, want niemand heeft het over zijn (ozil) geloof gehad. Naar mijn inzicht een poging om het vlammetje weer even wat erger aan te wakkeren.

Ik vind het heel jammer dat Ozil op deze wijze afscheid heeft moeten nemen van die Mannschaft. Echt onacceptabel. Hij moet niet bukken voor dat rotte volk. Gewoon schijt hebben aan die mensen en zeggen 'ik doe wat ik wil, ik ontmoet wie ik wil en ik stop met mijn internationale carriere wanneer ik wil, who the f*ck zijn jullie?!'

24 juli 2018 om 16:13

Jij begrijpt er helemaal niets van, net zoals Ozil zelf overigens, anders had hij het allemaal met een simpele opmerking kunnen stoppen. Wat die bondsman heeft gezegd kan niet, simpel. Maar naast dictator Erdogan op de foto gaan, terwijl je Duits staatsburger bent, wetende dat hij wordt uitgekotst evenmin.

24 juli 2018 om 16:28

jaakke

"maar naast dictator Erdogan op de foto gaan, terwijl je Duits staatsburger bent, wetende dat hij wordt uitgekotst evenmin."

Mág dat niet dan? Op de foto gaan met een bevriend staatshoofd van een bevriend land?met een man die aan het hoofd dtaat, bovendien, van een bijzonder belangrijker bondgenoot in de Navo, een belangrijke partner van Europa trouwens in de Internationale handel én de strijd tegen het Internationale terrorisme. En daar mag je, van jou, dus niet mee op de foto? Wat een nonsens zeg!

Maar als onze politici op bezoek gaan in Rusland en bij Poetin op de thee gaan, zoals Wilders en Baudet, dan klaagt er bijna niemand over dat deze populistjes gewoon op schoot zitten bij onze belangrijkste vijand en geopolitieke opponent. Ik bedoel, onder leiding van Poetin worden onze vrije westerse verkiezingen beinvloed, trollenfabrieken zijn bezig om in Nederland de opinie te bepalen, onze bedrijven staan onder grote druk van Russische spionage en hack pogingen, over Mh17 weigeren de Russen nog steeds mee te werken aan de onderzoeken en wordt de bewezen betrokkenheid nog steeds ontkent en is Poetin al jaren druk bezig om de Europese Unie te ondermijnen.

Dus met vijanden, nee ga gerust je gang en ga op de foto, maar als je met een bevriend staatshoofd op de foto gaat, ja nee dan ben je een geitenneuker. Hypocrisie kende nog nooit zo'n duidelijk voorbeeld. Bahbah!

24 juli 2018 om 18:34

Jaakke, tegen mij zeggen dat ik er helemaal niets van snap laat zien hoe arrogant jij bent. Ozil wil met niemand problemen en heeft niemand iets misdaan. Jij laat zien hoe achterlijk je bent door een president een dictator te noemen. Een dictator is iemand die alle macht (met nadruk op alle) in handen heeft. En dat kan tegenwoordig niet meer, en gelukkig! In Turkije is een groot deel tegen Erdogan, maar een groter deel is voor Erdogan. Ik heb zelf niet zoveel met zijn standpunten, maar om iemand te beoordelen omdat hij op de foto ging met de president van Turkije. Het laat je ware aard zien, Jaakke. Je bent bang van dingen die er niet zijn. Snowflake alert

24 juli 2018 om 18:40

Zeggen we dat Erdogan heiliger dan de paus is? Neen, dat kan niet in politiek en die zaken. Niemand was dat in het verleden, zelfs Obama niet waar iedereen door gecharmeerd was. Ze hebben allemaal een bepaalde hoeveelheid Machiavellisme in hun karakter.

26 juli 2018 om 12:28

Milnario. Een president kan geen dictator zijn? En dan mij achterlijk noemen.....
Dat jij hem niet ziet als dictator zegt iets over jouw visie op de wereld in mijn optiek.

En misschien zou je iets minder op de man kunnen spelen...?

24 juli 2018 om 19:33

Ik vraag me vooral af waarom je die kerel in elke toespraak zo ziet schreeuwen.
Maar jammer dat hij stopt hierdoor.

Dit bevriende staatshoofd maakt structureel andere gewaardeerde staatshoofden uit voor nazi's en houd er een zeer bedenkelijk beleid op na. Vele onschuldigen zitten vast door deze despoot .

Nog niet zo lang geleden zei hij;

“De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten… Er bestaat geen gematigde of niet-gematigde islam. Islam is islam en dat is het.” (recep Tayyip Erdoğan).

25 juli 2018 om 12:30

"dit bevriende staatshoofd maakt structureel andere gewaardeerde staatshoofden uit voor nazi's en houd er een zeer bedenkelijk beleid op na. Vele onschuldigen zitten vast door deze despoot ."

So? Nethanyahu is een massamoordenaar. Poetin een Despoot, Trump zegt ergere dingen en zo zijn er nog een paar. Maar kennelijk laat jij liever zien hoe hypocriet jij wel niet bent. Is ook prima.

Uhm... Erdogan.... Waarom zitten al die duizenden onschuldige mensen in Turkije in de gevangenis? Die hebben alleen n eigen mening en verder niks verkeerd gedaan. Wat N vreselijke vent

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren