Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Elia richt alle aandacht op zich en vloert Newcastle

Laatste update:
/

Southampton heeft zaterdag geen steek laten vallen, nadat eerder op de dag zowel Manchester United als Chelsea al won in de Premier League. Door een fenomenaal optreden van Eljero Elia won de ploeg uit bij Newcastle United met 1-2. De gehuurde aanvaller nam de beide goals voor zijn rekening voor het team van Ronald Koeman en richtte daarmee de schijnwerpers fel op zich. Newcastle United blijft als gevolg van het kostbare verlies op een teleurstellende elfde plaats staan.

De ontmoeting op St James’ Park was er een met de nodige Nederlandse invloeden. Bij de thuisclub verschenen Tim Krul, Daryl Janmaat en Vurnon Anita aan de aftrap; Siem de Jong kon er nog niet bij zijn, want hij is nog herstellende van een blessure. Bij Southampton begon Elia weer in de basis en coachten de broers Koeman vanaf de zijkant. Koeman zag hoe de tegenstander er meteen op klapte en dreigend werd via Moussa Sissoko, Ayoze Pérez en Yoann Gouffran. Het waren echter the Saints, die hun eerste serieuze kans omzetten in een goal. Elia werd de gevierde man na een pass van James Ward-Prowse.

/

De Nederlandse vleugelaanvaller, die eerder deze maand op huurbasis de overstap maakte vanaf Werder Bremen, kreeg de bal na voorbereidend werk van Graziano Pellè en de pass van Ward-Prowse. Janmaat probeerde er nog een voet tussen te krijgen, maar kon niet voorkomen dat Elia diagonaal de 0-1 binnen schoof. Uit pure blijdschap rende de aanvaller naar de zijlijn, waar hij Koeman in de armen sprong. De vreugde van Southampton duurde een kwartier, want toen vocht Newcastle United zich terug tot een gelijke stand.

Op zeer curieuze wijze wist Gouffran de 1-1 voor zijn rekening te nemen. De Fransman ging op weg naar het doel en Fraser Forster kwam al uit, maar Florin Gardos wilde er nog tussenkomen met een sliding. Hij gleed de bal tegen Gouffran aan en via diens been caramboleerde de bal binnen. Newcastle putte vertrouwen uit de gelijkmaker en kwam bijna ook op voorsprong, maar Pérez volleerde net naast. Na rust wachtte Koeman nog een kwartier en toen voerde hij een dubbele wissel door.

/

Jack Cork en Shane Long kwamen de gelederen versterken ten faveure van Ward-Prowse en Dusan Tadic, die zijn stempel niet wist te drukken. De linksbuiten nam een week geleden, als invaller, nog het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Manchester United voor zijn rekening. De wissels pakten goed uit, want nieuwkomer Long stond pas anderhalve minuut binnen de lijnen toen hij Elia lanceerde voor de 1-2. De aanvaller bewaarde de rust met Janmaat weer in zijn kielzog en haalde doeltreffend uit met rechts. Daarmee vestigde hij opnieuw alle aandacht op zich.

Met nog iets minder dan een half uur voor de boeg lag het initiatief weer bij de thuisclub. Interim-trainer John Carver haalde Anita en Gouffran van het veld en hoopte dat Emmanuel Rivière en Sammy Ameobi nieuw elan zouden brengen. De beste kans was daarna echter voor Pellè, die hoog sprong na een pass van Nathaniel Clyne en tegen de lat kopte. De Italiaanse spits scoorde op 20 december voor het laatst en had nu weer het geluk niet aan zijn zijde. Even later liet Koeman de man van de wedstrijd, Elia, onder applaus van het veld gaan. Hoewel Newcastle nog drukte en een penalty claimde in de slotfase, kwam de zege kwam niet meer in gevaar en dus gaat Southampton (42 punten) weer voorbij aan Manchester United (40 punten).

Denk jij dat Eljero Elia de komende maanden zo goed blijft presteren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

het sprookje van Koeman duurt voort geweldig zou Elia dan toch opleven onder Koeman?
mooi hoor.

17 januari 2015 om 20:27

Newcastle had op z'n minst een gelijkspel verdiend maar Southampton liet knap zien de meest effectieve te zijn. Wat een baas is die Elia toch. Gooit er bij zijn goal ook gewoon even een Ronaldo celebration in, haha.

Dat schot in blessuretijd kwam trouwens duidelijk op de hand van Fonte. Daar werd Newcastle keihard bestolen van een penalty, niets meer en niets minder.

17 januari 2015 om 20:54

Ff wat anders.. waar is die aankoop van afgelopen zomer eigenlijk gebleven van Inter Milan over kwam: Saphir Taïder??? Ik was die speler helemaal vergeten en kwam een foto van hem tegen.. weet iemand meer hier over.

Ps: Koeman echt een klasbak, hopen dat hij deze reeks door blijft zetten.. we gunnen allemaal Ronald en Erwin..

17 januari 2015 om 21:03

Taider kon er volgens mij geen zak van in Engeland op de trainingen en voelde zich totaal niet thuis. In goed overleg is er een einde gemaakt aan het verhuur en hij is door Inter nu verhuurd aan Parma of Sassuolo geloof ik. In ieder geval een ploeg in Italie. Toen ik het nieuws las vond ik het ook een buitengewoon frappant verhaal.

17 januari 2015 om 21:46

Oke bedankt

18 januari 2015 om 01:24

Taider zit idd nu bij sassu

17 januari 2015 om 20:29

Ik krijg het indruk dat hij sterker is dan ooit, lijkt alsof hij in de tussentijd aardig getraind heeft, fysiek was hij ijzersterk en niet makkelijk van de bal te brengen, als hij zo blijft spelen zie ik hem nog ver komen, vorige wedstrijd speelde hij ook redelijk maar deze was echt goed.

18 januari 2015 om 04:33

Goed voor het nederlands voetbal! Koeman speelt met een team van vergeten ex eredivisie spelers. Mooi om te zien.

17 januari 2015 om 20:35

Ja echt geweldig wat Koeman doet. Hij heeft een compleet vernieuwd elftal naar zijn hand weten te zetten en zelfs Elia begint te vlammen onder zijn hoede. Je zag t vorige week al vs United hoe blij Elia was na de wedstrijd voor Tadic die m kwam vervangen. Koeman weet m blijkbaar te raken, maar we zijn pas 2 wedstrijden onderweg en nu gaan de tegenstanders ook meer op m letten maar de tegenstanders zullen op de hele voorhoede moeten letten. Pelle laat iedereen om m heen beter spelen door ook hier zijn duels te winnen. Met Long, Mane, Tadic, Elia heb je echt een heel dynamisch en voetballende voorhoede die ook individueel een wedstrijd kunnen openbreken. Met Wanyama en Schneiderlin erachter die week in week uit uitblinken op t middenveld door de tegenaanvallen onschadelijk te maken en willen ze er doorheen komen dan staat er een meedogenloze verdediging. Het past en het klopt, kortom het staat!!!!

Koeman is een held, nog 16 wedstrijden te gaan!!! Het zou een wonder zijn om CL te spelen met Southampton hahaha

En ze blijven maar punten halen. Zeer netjes van Southampton. Een van de belangrijkste dingen in het voetbal, als je bovenin wil meedoen, is je slechte wedstrijden winnen. United deed dat dit seizoen al vaak en goed en ook Southampton flikt het nu al 2x op rij. Al heb je dan ook aardig wat geluk nodig maar dat hoort er bij.
Arsenal en Liverpool hebben  bijvoorbeeld veel meer moeite met slechte wedstrijden winnen.

Benieuwd hoe ze gaan eindigen. Ze hebben de moeilijke reeks redelijk goed doorlopen en krijgen weer een makkelijk schema. Ik zag ze nooit als uitdager van de Cl plaatsen, maar het komt wel dichterbij.. Wie weet.

17 januari 2015 om 22:25

Ik gaf ze geen schijn van kans vlak voor de zware periode met Utd, City, Arsenal... Maar ook tegen de toppers pakken ze punten. Dus ja, het kan. Maar toch zie ik het niet gebeuren.

Prachtig voor Elia en we mogen ondertussen wel zeggen dat Southampton terecht 3e staat.

17 januari 2015 om 20:25

gelijkspel was terecht geweest maar Soton heeft ook al wat topwedstrijden onterecht verloren dus die 3e plek is zeker terecht.

17 januari 2015 om 20:36

Welke hebben ze onterecht verloren dan? Tegen United wonnen ze nog onterecht vorige week enja thuis tegen United was United enorm effectief.

17 januari 2015 om 20:45

Nee ze wonnen niet onterecht van united maar united won onterecht van hun

17 januari 2015 om 20:47

Liverpool natuurlijk

17 januari 2015 om 21:30

United won met 3 doelpunten verschil, dat is toch best afgetekend. Was zeker geflatteerd, maar max een gelijkspel voor Southampton. Oh, dus vorige week was terecht? Haha nee.

18 januari 2015 om 00:28

? Het werd 1-2

Wat een geluk voor Soton! Was natuurlijk gewoon een penalty voor Newcastle. Speelde erg verdedigend trouwens. Gek, bedoel Newcastle is zwaar uit vorm.

17 januari 2015 om 20:44

ach ik vind het niet gek als je je opstelling wat aanpast en iets verdedigender als je 5 basiskrachten mist hoor.

Koeman klaagt er overigens zelf niet over maar als je: Yoshida, Alderweireld, Wanyama, Scheiderlein en Mane mist en je hebt gewoon maar een Subtopper budget, is deze prestatie nog veel knapper.

Penalty was wel terecht geweest idd, maar hulde om met een b team new castle zonder al teveel problemen van je af te houden.

17 januari 2015 om 22:27

Oja, hij mist heel veel spelers... Dan snap ik het allemaal wel

17 januari 2015 om 20:45

Ik vind het geen penal hoor, was hard en van dichtbij, leek mij niet opzettelijk

18 januari 2015 om 00:29

Maakt niet uit hij veranderd de bal van richting hij was op goal anders gegaan

Haha erg leuk dit voor Elia en Koeman! Wel weer een grote fout van de scheidsrechter....blijf het zeggen, ze zijn echt dramatisch dit seizoen. Denken jullie trouwens dat Southampton een CL plek zal winnen? Ze hadden het moeilijk toen ze opeens de grote tegenstanders achter elkaar kregen maar inmiddels al gewonnen van Arsenal en United.

17 januari 2015 om 20:38

Misschien wat opportunistisch maar waarom niet? Ze doen t nu al een half jaar goed, zelfs met n aantal blessures,
Vandaag deden Mané, Wanyana, , Jay Rodriquez (speelt weliswaar het hele seizoen al niet, maar toch) Alderweireld en Schneiderlin niet mee, allemaal hele belangrijke spelers en toch kunnen ze winnen.

17 januari 2015 om 20:47

en Yoshida niet te vergeten! Denk dat plek realistisch is, En dat is ook erg knap.

17 januari 2015 om 20:40

Ik denk het uiteindelijk niet, maar je weet het nooit. Ze krijgen het vanaf nu weer wat makkelijker en op het moment hebben ze het geluk mee en winnen ze slechte wedstrijden. Als ze na 1 slecht resultaat veerkracht tonen kan het zomaar.

Ik hoop nog steeds op een terug keer van Elia in oranje ! Mischien gaat dat wel lukken met het vertrouwen dat hij krijgt van Koeman.

17 januari 2015 om 20:30

Elia in Oranje lijkt me onwaarschijnlijk. Met Depay en Robben zijn de vleugels prima bezet.

17 januari 2015 om 20:33

Prima bezet? Na Depay en Robben vind ik het toch erg magertjes wat we hebben, we moeten blij zijn dat een speler als Elia terug is, een Elia in vorm hoor gewoon in het Nederlands elftal, elk persoon met een beetje verstand weet dat.

17 januari 2015 om 20:39

1 zwaluw maakt nog geen zomer he. Heel leuk en aardig dat ie nu 1 redelijke wedstrijd heeft gespeeld, maar hij heeft hiervoor ook 3 jaar wanprestaties geleverd.

17 januari 2015 om 20:41

Niet als robben en depay er zijn dat weet iedereen ook

17 januari 2015 om 23:01

Ja dus je hebt ook nog een bank met wisselspelers.

17 januari 2015 om 23:25

1 leuke wedstrijd? Paar goede seizoenen bedoel je!

17 januari 2015 om 23:26

Herstel verkeerd gelezen dacht dat hem om koeman ging, maar gaat om Elia;-)

18 januari 2015 om 00:31

Als Lens slim is gaat ie deze winter ook naar Engeland, die is echt gemaakt voor Engeland

Wat vertrouwen eens met een speler kan doen!!! Elia gaat nog genoeg laten zien, hij speelde echt geweldig!! Wordt vervolgd..

17 januari 2015 om 21:56

Trouwens de 1-2 een giga blunder van Janmaat.

18 januari 2015 om 00:34

Enige toelichting bij deze "giga blunder"? Dat de bal via zijn been in het doel gaat?

Geweldig dit! Zit Koeman allemaal wel mee zeg. Aankopen Pelle Tadic en nu Elia weer.

Volgens velen al lang en breed afgeschreven en dan zo debuteren! Geweldig Elia! Ik hoop dat hij dit vast blijft houden.

17 januari 2015 om 20:38

Debuteren?
Speelde al tegen United...

17 januari 2015 om 20:57

Sorry, is ook zo!

17 januari 2015 om 20:41

Was zijn tweede wedstrijd

17 januari 2015 om 21:15

Ik vond hem altijd dreigend, alleen kwam hij om diverse redenen niet aan spelen toe. Bij Juventus paste hij niet in het systeem, bij Werder was hij te duur dacht ik en wouden ze van hem af. Maar hij blijft een speler van wie ik gecharmeerd ben. Dus nee, ik had hem niet afgeschreven.

Niet dat ik de wijsheid in pacht heb, ik dacht dat Hoesen ook een aardige spits zou worden. Zou nog kunnen, maar hij is nu ook al wissel bij Groningen en dat zegt ook al genoeg.

18 januari 2015 om 11:57

Elia had het dan ook al op internationaal topniveau bewezen, ik herinner me nog een geweldige wedstrijd uit tegen Schotland en een paar prima optredens op het Wk2010. Terwijl ik bij Hoesen bij Fortuna al zag dat het geen topper ging worden.. Vaak lastig in te schatten waar iemand eindigt, maar Elia heeft gewoon een paar ongelukkige keuzes gemaakt en lijkt nu weer volledig met voetbal bezig te zijn. Top toch!

Is dit de dag die herinnerd zal worden als de dag dat Elia weer op voetbal ging?

17 januari 2015 om 21:21

Haha laten we het hopen!

17 januari 2015 om 21:43

Weet je wat ik denk dat het probleem is bij spelers als Elia/Taarabt, als ze dan er buiten vallen en zich moeten bewijzen lukt het wel totdat ze zich weer de ster gaan voelen. Al hoop ik dat Elia de lijn door kan trekken gun het hem van harte.

17 januari 2015 om 21:59

Moet nog zien of het wat wordt. Heb er geen baat bij als hij mislukt, dus hoop natuurlijk het beste. Het Nederlands elftal wordt hier alweer genoemd, maar ik moet het eerst zien en dan geloven. Als hij aan het einde van het seizoen nog steeds belangrijk is voor Southampton en geen gekke streken/praatjes heeft bestaat er een kans. Maar iets zegt mij dat het wel weer een keer mis gaat omdat hij naast zijn schoenen gaat lopen.

Waarom hou ik toch zo van Elia als hij speelt die flair die bewegingen die snelheid. Eigenlijk als je het zo ziet als die andere clubs had gekozen misschien wel top waardig misschien dat het via een omweg alsnog kan. We hopen het!!!!!!!!

Mooi voor Eljero Elia dat hij de vertrouwen van Koeman terugbetaald. Ik vind het bijzonder dat ze met zoveel blessures kampen en toch resultaten boeken.
Schneiderlin
Aldeweireld
Jay Rodriguez
Wanyama
Mané

Mijn respect voor Koeman en de spelers

Prachtig voor Elia en natuurlijk fantastisch voor Koeman zelf. Al zijn aankopen blijken tot nu toe een meerwaarde te zijn. Hoop dat hij deze maand nog zal investeren in een centrale verdediger! Goede winst vandaag, alleen had Newcastle aan het einde wel een penalty verdiend.

Ik weet nou niet wiens Engels slechter is.. Die vam V. Gaal, Koeman, of Elia hahaha.

ON; prachtig voor die jongen. Zijn werklust stond boven zijn techniek vandaag en dat verraste mij positief. Goals die ook op krul (1e) en janmaat (2e) aan te rekenen zijn, maar dus niet zou gebeuren zonder de doorzettingsvermogen van Elia.

Ook mooi dat ie Koeman de credits gaf, want hij raakte een beetje op een dood spoor

Knap hoor. Wedstrijd helaas niet gezien. Waren de doelpunten mooi van Elia?

17 januari 2015 om 20:43

De eerste was een mooie loopactie uit de rug van de verdedigers, en wilde hem in het lange hoek schuiven.. Hij schoot hem wat meer in het midden maar kwam alsnog onder krul terecht.

Tweede was best veel geluk. Holij toonde veel doorzettingsvermogen en janmaat kreeg de bal niet weg, Elia schoot de bal via janmaat en de paal erin, werd van richting veranderd dus krul kon er niks aan doen.

18 januari 2015 om 00:30

Ik moet wel zeggen dat de eerste goal te wijten valt aan Janmaat. Elia bevindt zich op moment van passen zo'n drie meter achter de twee centrale verdedigers. Janmaat loopt echter met zijn man mee in plaats van te stappen (wat hij na zo ver achter de 2 cb's te staan toch wel door mag hebben vind ik. Wil hiermee overigens geen afbreuk doen aan de loopactie en afronding van Elia, maar als Janmaat had nagedacht stond Elia meters buitenspel.

ALS Newcastle een penalty had gekregen (wat het natuurlijk gewoon was) en deze ook benut had, dan was ik nu 1450 euro rijker geweest.
Waar kan ik deze impotente scheidsrechter aanklagen?

17 januari 2015 om 21:18

Nergens. Niet gokken, of als je verliest, niet zeuren.

17 januari 2015 om 21:58

Het is toch allemaal omkoping waarom gok je?

"hoewel Newcastle nog drukte en een penalty claimde in de slotfase, kwam de zege kwam niet meer in gevaar."

Los van de taalfout, de claim voor een penalty was terecht. Een hard schot op goal wordt tegengehouden door een hand die naast het lichaam naar de bal gaat en dat in de 92e minuut. Dan kan je volgens mij moeilijk stellen dat de overwinning in de slotfase niet in gevaar kwam. Los daarvan was Newcastle flink aan het drukken op het eind en kwam Soton er niet meer uit.

Toch weer typisch om te lezen dat iedereen zo enthousiast reageert over Elia. Voordat hij naar Southampton ging las ik alleen maar negatieve reacties en na twee wedstrijden lijkt het alsof ik naar een weder opstanding van iemand kijk. Grappig hoe de voetbal wereld zo erg kan draaien.
Hopelijk kan Elia deze lijn nu wel door trekken en ziet hij dit als een mogelijkheid om zijn carrière nieuwe impuls te geven.
Ik blijf het knap vinden hoe Koeman het doet. Eerst bijna je basiself kwijt raken en vervolgens met gerichte aankopen een leuk team bouwen wat gewoon bovenin meedraait. Hopelijk halen zij CL. Als ze CL halen zou dit een ideale opstap voor spelers als Depay en Wijnaldum. En dan vanuit Southampton naar een topclub

Laten we nog niet te vroeg juichen over elia. 1 zwaluw maakt nog geen zomer. Bij werder was elia te vaak negatief in het nieuws, die streken zal hij heus nog niet verleerd zijn.

De juiste instelling van Elia !!! Geen zin hebben en niks doen , of wel zin hebben en uitblinken . Effe wachten totdat ie geen zin meer heeft

Hier heb ik geen woorden voor. Dit is geweldig, onbeschrijfelijk mooi.

Echt mooi wat de Koemans doen bij Southampton! Hopen dat Elia deze lijn vasthoud, want in vorm is hij toch een geweldige voetballer om naar te kijken.

Ik lach me kapot als ik de cijfers zie . Southampton zit op een gemiddelde van 8.5 terwijl Newcastle gemiddeld niet meer dan een 5 krijgt . Volgens mij was Newcastle op zijn minst gelijkwaardig en was een gelijkspel verdiend geweest .

18 januari 2015 om 08:59

Bedankt voor je perfect aanvullende reactie. Wordt zeker gewaardeerd.

Ik wist dat Koeman Elia weer een gevaarlijke voetballer kan maken. Elia heeft zoveel te bieden als hij in vorm is. Hoop dat hij dit vasthoud

Simpel: United heeft de verkeerde Nederlander aangesteld.

Leuk om te zien dit. Deze jongen had super veel talent, maar heeft daar te weinig mee gedaan. Ik denk dat hij bij Southampton nu wel op zn plek is. Past prima bij hem.

Zou mooi zijn als hij dit vol kan houden. Knap werk van Koeman.

Koeman begint steeds populairder te worden daar, nu Elia weer een nuttige (gehuurde) aankoop blijkt. Natuurlijk is het slechts 1 wedstrijd maar toch. Dat die jongen kan voetballen.wisten we allemaal wel, het kwam er alleen een tijd niet meer uit.

Jammer dat Pelle weer net niet dat geluk heeft, vaak de paal of lat geraakt laatste tijd. Maar toch belangrijk voor het team als aanspeelpunt, en weer betrokken bij de 1ste goal.

Elia terug in Oranje. Hij heeft vandaag laten zien dat hij nog altijd een zeer gevaarlijke speler is. Geweldig.

Ik zal wel ouderwets zijn maar dat rare juichen bij die tweede goal zou ik lekker achterwegen laten. Leuk, 2 goals door een keepersfout en een van richting verandert schot, maar geen reden om gelijk de ster uit te gaan hangen.

Maar goed hopelijk is dit het begin van iets moois, maar ik ben nog niet overtuigd.

18 januari 2015 om 09:41

Rustig blijven. Is gewoon een uiting van emotie na 3 jaar ondermaats presteren.

On: Elia is een speler die een 4 of een 8 haalt. Hopelijk weet Koeman hem op die 8 te houden.

18 januari 2015 om 14:50

Zou kunnen, misschien ben ik te pessimistisch. Ik hoop zeker dat hij gaat slagen, maar door zijn verleden heb ik de neiging hem het nadeel van de twijfel te geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren