Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Twente ontloopt sterkst mogelijke opponent in 3e voorronde Champions League

Laatste update:

Goed nieuws voor FC Twente in aanloop naar de derde voorronde van de Champions League in augustus. Dankzij de zege van Atalanta op Torino (3-0) eindigt Atalanta sowieso bij de eerste vier in de Serie A, wat inhoudt dat Benfica direct geplaatst is voor het hoofdtoernooi van het miljardenbal en dus geen mogelijke tegenstander van Twente in de voorrondes zal zijn.

Om Benfica te ontlopen, had Twente de nodige hulp nodig. Als Bayer Leverkusen de Europa League zou winnen, zouden de Tukkers Benfica sowieso ontlopen. Leverkusen verloor echter van Atalanta (0-3) en zat daarom nog even in de wachtkamer. Atalanta moest in de top vier eindigen en dat is na de zege van zondagmiddag op Torino een feit.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Atalanta, met Teun Koopmeiners als enige Nederlander in de basis, versloeg Torino overtuigend dankzij treffers van Gianluca Scamacca, Ademola Lookman en Mario Pasalic.

Atalanta eindigt minimaal vierde en neemt plek drie van Juventus nog over, als la Dea zijn laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Fiorentina, wint.

Het directe Champions League-ticket dat Atalanta verdiende met de Europa League-winst, schuift dankzij de top vier-klassering van de ploeg uit Bergamo door naar de ploeg in de voorronde met het hoogste coëfficiënt: Benfica.

FC Twente neemt het op 6 of 7 en 13 augustus in de derde voorronde van de Champions League op tegen één van de volgende geplaatste ploegen: Rangers FC, Slavia Praag, Red Bull Salzburg of LOSC Lille. Als Twente die ronde overleeft, wacht de club nog een play-offronde. Als die ronde ook overleefd wordt, is de groepsfase bereikt.

Overigens heeft de zege van Atalanta negatieve gevolgen voor AS Roma, dat als zesde Italiaanse ploeg de Champions League in zou zijn gegaan áls Atalanta vijfde zou eindigen. Dat gebeurde echter niet en dus is het zeker dat Roma niet voor het vierde seizoen op rij Feyenoord treft.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

vooral leuk voor benfica. Voor twente maakt het denk ik niet heel veel uit... ja op papier is een slavia praag of salzburg minder, maar het blijft een hele opgave om die groepsfase te bereiken.

26 mei 2024 om 21:18

Mochten we deze ronde overleven hebben we er al gauw €5 miljoen bij meende ik ergens te lezen

Überhaupt groepsfase halen gaat hem waarschijnlijk niet worden.. maar je bent nooit kansloos zo zie je maar in Deventer

26 mei 2024 om 21:43

Het verschil Eagles - Utrecht is wel wat kleiner dan Twente tegen vrijwel alle clubs in die voorronde hahah. Maar hoop doet leven. We hebben ook van een goed Feyenoord gewonnen dit jaar, dat is denk ik wel een beetje het niveau wat je kan verwachten.

27 mei 2024 om 09:28

@ruiz_fct, vergeet niet dat er werd gewonnen door een arbitrale dwaling door Propper geen 2e geel te geven en een penalty te geven aan Feyenoord. De wedstrijd had er dan natuurlijk compleet anders uit gezien.

Persoonlijk denk ik niet dat Twente ook maar 1 van die 4 ploegen zal gaan pakken over 2 wedstrijden.

27 mei 2024 om 10:02

Weszol maar vergeet jij voor het gemak niet dat Twente die wedstrijd gewoon beter speelde dan jouw aller Feyenoord?

27 mei 2024 om 10:22

Aller Feyenoord, ben je in de war met een andere club? Hoezo kun je niet toegeven dat die wedstrijd is gewonnen door een arbitrale dwaling, dat is toch zo? Beter spelen betekent niet altijd en automatisch maar dat je wint.

27 mei 2024 om 11:20

Nee niet in de war hoor, ik zie echter gelijkenissen in het klein proberen te houden van andere clubs want oh de angst.
Daarbij is het niet gezegd dat de penalty erin ging en hadden we nooit geweten hoe het verdere spelverloop was gegaan. Oftewel: you win some you lose some.

27 mei 2024 om 11:21

Weszol en jij vergeet even dat Feyenoord in de Kuip een belachelijke penalty kreeg EN Vlap een 300 kans om zeep hielp (door voor de bal te gaan lopen bij 2 op 1 met de keeper). Die wedstrijd had Twente echt moeten winnen. Altijd mooi die eenzijdige frustraties.

27 mei 2024 om 14:18

Selectief zijn ze in Rotterdam wel vaker. Punt is dat je over 2 wedstrijden altijd een kans maakt, ook als er kwaliteitsverschil is. Gewoon het beste ervan maken.

Zitten heerlijke affiches bij, hoop echt op Rangers en anders Slavia dat zijn de mooiste clubs om tegen te spelen

Denk dat Lille de moeilijkste is van de mogelijke tegenstanders

Nou, als ik mogelijke tegenstanders bekijk van Twente, is goed nieuws maar net hoe je ernaar kijkt. Rangers FC, Slavia Praag, Red Bull Salzburg of LOSC Lille.allemaal ploegen waarvan ik nou niet denk, die zijn te pakken. De kans bij Slavia en RB Salzburg is iets groter in vergelijking met Rangers en Lille, maar ik denk dat er nu iets te gemakkelijk is gedacht op basis van de huidige selectie. Maar met het vertrek van Sadilek, Smal en ik vrees Steijn verwacht ik niet dat ze een vuist kunnen maken. (zeker niet wanneer spelers als Kuipers de versterkingen zijn)

26 mei 2024 om 21:45

Dat zijn goede ploegen maar ook geen wereldtop of zo. Een beetje het niveau van PSV en Feyenoord, en waarschijnlijk zelfs iets minder.

26 mei 2024 om 21:50

Nee, maar toch zijn het ploegen waarin ik Twente (even met alle vertrekken vs aanwinsten) niet zo 1,2,3 zie winnen. RB Salzburg en Slavia zijn denk ik wel vergelijkbaar met of net onder Feyenoord, maar ik zou dat niet zeggen bij Lille of Rangers.

26 mei 2024 om 22:51

Twente heeft dit jaar thuis gewonnen van feyenoord en uit gelijk gespeeld. Zou tegen deze ploegen gewoon mogelijk moeten zijn. Echter gaat het heel zwaar worden natuurlijk. We gaan het zien, maar zijn zeker niet bij voorbaat kansloos.

27 mei 2024 om 10:10

Excellent ben het wel met je eens hoor, maar we zijn nog niet klaar op de transfermarkt natuurlijk.
Weghorst komt er bij (ga ik maar even vanuit), linksbuiten is aangetrokken (ltaief), echter die is voor mij onbekend.
Geloof het of niet, maar Smal kunnen we missen naar mijn mening, was het laatste half jaar behoorlijk minder.
Sadilek zullen we wel echt missen, zeker ook Europees. Maar: ook die is nog niet weg. En Steijn ook nog niet.

Hoeveel wedstrijden moet Twente spelen om de groepsfase te bereiken ??

26 mei 2024 om 22:08

moeten 2 teams uitschakelen om in de groepsfase Champions League te komen.

maar mochten we de 1ste wedstrijd gelijk verliezen, wij hebben al sws groepsfase Europa League

26 mei 2024 om 22:47

Echt al geweldig dat je sowieso groepsfase EL hebt komend jaar. Waarschijnlijk is dat qua spanning zelfs leuker om in te zitten dan de CL waar je 9 van de 10 keer kansloos 4e wordt.

27 mei 2024 om 09:18

De opzet van de EL en CL is vanaf komend seizoen anders. Je komt niet meer in groepjes van 4.
Nieuwe opzet Champions League
In plaats van verschillende groepen spelen clubs vanaf 2024 in één grote groep van 36 teams. Nu zijn dat er nog 32, verdeeld over acht groepen van vier deelnemers. Uit de grote groep gaan de beste acht teams direct naar de knock-outfase van de Champions League.

De nummers negen tot en met 24 moeten nog een tussenronde zien te overleven, waarbij de nummers zes en zestien tegen elkaar spelen en de nummers zeventien en 24. De nummers 25 tot en met 36 zijn direct uitgeschakeld voor Europees voetbal. De verliezers van de tussenronde hebben de Europa League wél als vangnet, waar dit in de Europa League zelf de Conference League is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren