Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Harde kern FC Utrecht bestormt veld: spelers Go Ahead sprinten voor hun leven

Laatste update:

De spelers van Go Ahead Eagles zijn direct na afloop van de finale van de play-offs naar binnen gerend. Zondagavond verzekerden de Deventenaren zich van een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League door FC Utrecht te verslaan (1-2), wat leidde tot woede bij fanatieke aanhangers van de Domstedelingen.

Het duel werd tweemaal stilgelegd vanwege incidenten met vuurwerk en voorwerpen op het veld. Het leidde tot een grimmige slotfase in de Galgenwaard, waar de bom na afloop barstte. Direct na het laatste fluitsignaal bestormden Utrecht-supporters het veld en werd de situatie onveilig, zo vertelt Milan van Dongen voor de camera van ESPN.

Ook de cameramensen en de werknemers van de televisiezender moesten naar de catacomben om de interviews na afloop te vervolgen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sprinten voor hun leven is een beetje overdreven, maar man man man wat een triest gedrag van beide supportersgroepen vandaag zeg. Het lijkt steeds erger te worden.

26 mei 2024 om 22:28

Deze is zeker zwaar overdreven. Had ook idee dat ze naar het uitvak wilde.
Maar helden waren het zeker werden door 10 man teruggeslagen. De droeftoeters.

Leve de harde kern! Kunnen deze mensen aub een stadionverbod + meldplicht krijgen? De ziekte van het hedendaags voetbal.

26 mei 2024 om 21:15

Kost teveel geld om te handhaven.

26 mei 2024 om 22:29

Inzet van tientallen politieagenten en de ME zal ook wel aardig in de papieren lopen. De "oplossing" van onze geweldige volksvertegenwoordigers zal wel worden dat uitsupporters uitgesloten gaan worden. Eerst als pilot voor twee maanden. En dan bevalt het zo goed dat ze het doortrekken tot het einde van het seizoen. En vervolgens tot het einde der tijden. Vergeten ze wel even dat het net zo vaak de thuissupporters die voor de problemen zorgen, maar hey "We hebben er weer de schouders eronder gezet en weer een hardnekkig probleem in de maatschappij opgelost!".

26 mei 2024 om 22:32

Als we nou gewoon eens beginnen met netten ophangen dan ben je al van het gros van de problemen af. De KNVB moet die dingen gewoon verplichten want momenteel kan überhaupt geen enkele club de veiligheid van de spelers en toeschouwers in haar eigen stadion garanderen.

Met netten kunnen supporters geen vuurwerk meer naar elkaar, of naar de spelers, gooien. Ook wordt een massale veldbestorming erg lastig als je wordt tegengehouden door netten.

Zelfs bij Feyenoord zijn er sinds het ophangen van de netten geen noemenswaardige problemen meer geweest. Dit terwijl het sindsdien bij ongeveer 50% van alle eredivisie teams het compleet ontspoord is. Het is gewoon de meest kosteneffectieve oplossing. Het is erg jammer maar het is echt nodig in Nederland.

27 mei 2024 om 11:26

De wedstrijden van Feyenoord zijn door die netten wel direct zo'n beetje de minst prettige wedstrijden om naar te kijken geworden. Op tv dan. Dus ik hoop zeker niet dat overal zover gaat komen.

26 mei 2024 om 22:14

En dat allemaal omdat er voor Go Ahead nu wel een reisje naar Dundalk, Almaty of Plovdiv in zit en voor Utrecht niet

Gewoon een wedstrijdje zonder publiek, ik vind dit echt te idioot.

Begrijpen de spelers van GAE niet dat je in Utrecht gewoon hoort te verliezen? Vreemd. Toch mooi en vriendschappelijk dat beide supportersgroepen elkaar vuurwerkcadeautjes gaven. En de spelers werden verfrissingen aangeboden op het veld. Daardoor hoefde Lindhout ook niet in te grijpen. Want dat doe je alleen wanneer het opzettelijk is. En daar was hier geen sprake van!

En zo verlies Utrecht dus niet alleen sportief maar ook op de tribunes. Ergens voelt het wel als een stukje rechtvaardigheid dat na dat vuurwerk, spelers bekogelen en dit gedoe na afloop GAE dit ticket pakt. Niet dat GAE fans zich helemaal onbetuigd lieten, maar bij Utrecht is het ook wel 12346ste keer. Echt te doen met de gewone fans van Utrecht die dit telkens moeten aanschouwen. Er zitten ook zoveel fatsoenlijke supporters daar, die moet toch ook ziek worden van dit geklooi?

26 mei 2024 om 22:02

Begonnen niet juist de GAE fans met het gooien van fakkels? Het is zeker niet de eerste keer dat het mis gaat met gae

26 mei 2024 om 22:20

Wie begon? Geen idee, ze waren beide aan het gooien in ieder geval.

Maar dit is alleen al dit seizoen zeker de 3de keer dat een wedstrijd in de Galgenwaard stilgelegd ivm wangedrag van Utrecht fans. En ook voorgaande seizoenen was het meerdere keren raak.

En natuurlijk is Utrecht niet de enige club in zo’n situatie, maar wel een van de uitschieters. En daar moet je als gewone Utrecht fan toch misselijk van worden? Terwijl er zoveel goede fans zijn die er een fatsoenlijk feestje van willen maken.

Gewoon laten zien wie de baas is. Er wordt geen feest gevierd door een ander team in je eigen huis. Dat zal de strekking wel zijn.

Gaat momenteel nog steeds mis in utr.
Ook onderling overigens

26 mei 2024 om 21:38

Nog steeds flink mis… van alle kanten

26 mei 2024 om 21:44

Denk dat die gasten uit Deventer straks stenen terug kunnen koppen. Zal vast nog wel een busruitje sneuvelen.

26 mei 2024 om 21:54

Politie lijkt ook te schieten, het is een enorme bende.

26 mei 2024 om 22:35

Is nu nog gaande, politie idd aan het schieten. Maar die zaten ook serieus in het nauw. Mega bende

Je ziet een clubje van ca. 100 man al de gehele wedstrijd achter de goal staan. Allen in het zwart, niemand echt bezig met het voetbal. Zet daar 40 camera's op. Zoek uit wie het zijn.

Zelfs nu gaan ze nog door, schandalige beelden. Gewoon een veldslag buiten het stadion, alsof we 30 jaar terug de tijd in zijn gegaan.

Men is sinds de lockdown echt de weg kwijt en je ziet dat heel hard terug in het voetbal. Debiel volk allemaal.

Ik zie het praktisch bij elke club misgaan. Nu Fc Utrecht en Go Ahead Eagles, eerder Ado Den Haag. Dat is het resultaat van drie wedstrijden in één weekend. Oké, de meeste supporters houden het netjes, maar met die reactie had je 20 jaar geleden nog een punt. Nu kun je dit argument echt niet meer gebruiken. Supporters die vuurwerk afsteken, tribunes slopen, velden slopen, in het gunstigste geval bier gooien, maar het kan ook urine zijn... Supporters die bestuurders bedreigen, spelersbussen opwachten, hele binnensteden slopen... Ja, het zijn hooligans, die je echt geen Supporters kunt noemen eigenlijk. Het valt niet meer te bagatelliseren, er moet keihard worden opgetreden. Te beginnen met afstraffing naar Engels model en voorlopig geen uitsupporters meer.

Laten we voortaan dit soort lui niet meer als "harde kern" aanmerken want ik heb het idee dat ze maar wat trots zijn op die benaming. Gewoon het beestje bij naam noemen: sneue volk.

"sneue volk bestormt veld" omschrijft de realiteit een stuk beter.

En die ouders van die gasten trots zijn zeg als ze hun zoon over dat veld zien rennen en vervolgens dronken thuis aantreffen.
Geweldige gasten blijven "harde kernen" toch.
Wat een triest soort misselijkmakend volk toch.
Elk stadion blijkt soms wel een soort opvang voor debielen te zijn.

27 mei 2024 om 15:25

Jij weet helemaal niet hoe de ouders hierop reageren. Zegt genoeg over jezelf je reactie eigenlijk.

27 mei 2024 om 21:00

Op basis van wat denk jij de reactie van honderden ouders te weten? Genoeg - met name vaders - ouders die walgen van dit tuig gedrag en zoonlief ongetwijfeld op z'n donder geven

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren