Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Edwin van der Sar: ‘De kans dat Ajax in beroep gaat is dan ook groot’

Laatste update:

Ajax neemt het op dinsdag 5 november op Stamford Bridge op tegen Chelsea en de Amsterdammers zullen dan, zoals het er nu naar uitziet, niet worden gesteund door meegereisde fans. De UEFA besloot vorige week, naar aanleiding van vermeende ongeregeldheden tijdens het bezoek van de Ajax aan Valencia, geen uitsupporters toe te laten in Londen. Afgelopen weekend werd door de achterban van de club tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk weer geprotesteerd tegen dit besluit, tot onvrede van algemeen directeur Edwin van der Sar.

“Zondagochtend vroeg landde ik weer in Nederland en ik was blij met de zege op RKC”, schrijft hij in zijn column in De Telegraaf. Van der Sar was vorige week in China om onder meer het partnership met Guangzhou R&F uit te breiden en een kantoor van zijn club in het Verre Oosten te openen. “Daar was ook wat te doen rond onze fans. Over onze aanhang wordt veel gezegd en geschreven.”

Razvan Marin: 'Als ik mijn kans krijg, grijp ik hem'

“De straf die we als club van de UEFA hebben gekregen na de wedstrijd in Valencia vind ik heel onverdiend en teleurstellend. In het stadion heerste een prima sfeer en voor onze supporters in Spanje had ik alleen maar complimenten”, gaat hij verder. “Er is één relletje buiten het stadion geweest. Dat had niets met onze officiële supporters te maken. De kans dat we in beroep gaan is dan ook groot.”

De supporters van Ajax lieten in Waalwijk door middel van fakkels en vuurwerk hun onvrede blijken. Dit kan echter niet op de goedkeuring van de oud-doelman rekenen: “Daar help je niemand mee. Op deze manier luistert echt niemand naar je. Nu hangt ons ook in Nederland een straf boven het hoofd.” Ajax ontvangt Chelsea woensdagavond eerst in de eigen Johan Cruijff ArenA. The Blues hebben momenteel drie punten minder dan de koploper uit Amsterdam.

Denk jij dat een beroep van Ajax kans van slagen heeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Edwin steekt wel vaker zijn kop in de grond vwb het wangedrag van eigen supporters.
Een relletje buiten het stadion waren niet de officiële supporters... waren het dan de onofficiële supporters? Heerenveen supporters verkleed als Ajax supporters?
En tegen RKC waren zeker ook niet de officiële supporters? Schei uit man en veroordeel het gedrag van deze "supporters" eens!

22 oktober 2019 om 07:17

Hij bedoelt die mensen die niks met voetbal te maken hebben en lopen te kloten in het buitenland. Die soort “hooligans”

22 oktober 2019 om 16:51

Friets305ben het volledig met je eens! Ik vind het optreden van Van der Sar dit seizoen op dit vlak inmiddels stuitende proporties aannemen. Zoals hij ook vorig seizoen al een kwalijke rol speelde door zich op puur negatieve wijze te profileren rond die bekerwedstrijd Feyenoord - Ajax. En zoals hij ook dit seizoen dreigde met stappen en ook zelfs een klacht indiende bij de Knvb over het niet toelaten van Ajaxfans bij ADO Den Haag. Echt walgelijke toestanden die vooral aantonen dat Van der Sar dus onder de invloed staat van de harde kern, zich door hen laat ringeloren en niet in staat is zelfreinigend en zuiverend op te treden, omdat hij bang is dat ze dan bij hem in de tuin staan,..... Nee, na het echec rond zijn genante optreden bij de bekerfinale tegen Zwolle (waar hij van zenuwen eerst zijn eigen lip stuk beet en toen stamelend het Ajaxvak tot rust probeerde te manen), het feit dat hij eigenlijk nog helemaal geen directeur wilde worden (maar Van Kinsbergen moest weg dus hij had geen keuze meer) bij zijn aanstelling en zijn schandalige aanpak van het dossier 'nouri' is inmiddels wel duidelijk dat Van der Sar totaal geen waardig Ajaxdirecteur is en niet geschikt is voor zijn functie. En oh ja, voor die goochemerds die zouden willen stellen: 'ja maar ho effe, Ajax staat bovenaan, Real Madrid is afgeserveerd en we hebben geld als water en dús klopt niet wat jij zegt" zeg ik nu alvast: leuke poging jongens, maar dat is nonsens. Overmars gaat over de spelers. En niet Sar. En de successen van Ajax verbloemen het disfunctioneren van Van der Sar alleen voor die fans die geen kritiek kunnen verdragen. Alle overigen hebben beter zicht op de situatie. Ik kan enkel hopen dat Sar zich nog ontwikkeld, anders zullen er nog heel erg veel genante en Ajaxonwaardige zaken de revue gaan passeren.

22 oktober 2019 om 07:33

Jij was er zeker bij in Valencia of niet? Altijd zo makkelijk van alles roepen. Daarnaast keurt hij toch af wat er bij RKC is gebeurd?

22 oktober 2019 om 08:16

Edwin blijft maar afkeuren. Word een keer tijd om actie te ondernemen. Hoor of lees alleen maar bühne klets vanuit zn columns.

22 oktober 2019 om 08:43

Hij keurt het af? “Hier help je niemand mee”. Nou wat een blijk van afkeuring zeg.

22 oktober 2019 om 07:47

Deze supporters hadden geen kaart, daar kan je als club toch niks aan doen..

22 oktober 2019 om 08:31

Geloof jij het zelf?

Afijn, de uefa straft niet voor wat er in de stad is gebeurt. Maar het gaat hier om wat er in en bij het stadion is gebeurt. Bij de ingang naar het vak zijn diverse opstootjes geweest en in het uitvak zijn er diverse vernielingen vergelijkbaar met afgelopen weekend.

22 oktober 2019 om 08:03

Tsja, Friet305, de Uefa heeft nou eenmaal niets te zeggen over wat hooligans buiten het stadion doen.

Wat er hij RKC gebeurde heeft verder niets te maken met wat er in Valencia gebeurd is buiten het stadion.

22 oktober 2019 om 08:17

Buiten het stadion heeft de UEFA niets te zeggen en toch krijgen de Ajax-supporters een stadionverbod voor de eerst volgende uitwedstrijd! M.a.w. Er hebben ook ongeregeldheden plaatsgevonden binnen het stadion.

22 oktober 2019 om 08:19

Ze hebben er niets over te zeggen inderdaad, maar je kan me niet wijsmaken dat het niet meeweegt al is het in het achterhoofd. Daarbij is er niets positiefs aan om als club iedere keer zo in de spotlight te komen.

22 oktober 2019 om 12:55

Er hebben dus geen ongeregeldheden plaatsgevonden binnen het stadion. Daarom gaat Van der Sar in beroep. Logisch dus

22 oktober 2019 om 17:01

myvisionje bent niet goed geinformeerd. De boete en de verplichting om zonder uitpubliek te spelen tegen Chelsea zijn het gevolg van vernielingen (door Ajaxfans) 'binnen het stadion'! Want voor de ingang van het stadion valt binnen de reikwijdte van de regels, logisch ook, omdat dit binnen de directe omgeving van het stadion is. Prima dat jij kennelijk afgaat op wat Van der Sar allemaal roept (in het stadion heerste een prima sfeer.....) maar ik hoor een soort echo van die onzin die de Bulgaarse bondsbestuurders riepen toen hun fans zich racistisch gedroegen tegen Engeland (huh, wij hebben niets gehoord). Er is dus wel degelijk schade aangericht door Ajaxfans in het stadion! En dã¡ã¡r is de straf nu voor. Het is dus niet logisch dat Sar in beroep gaat. Integendeel. Sar riskeert nu alleen maar een hogere straf. En om je vast voor te bereiden, de Uefa heeft Ajax ook nog een extra straf, voorwaardelijk, van nã³g een wedstrijd gegeven. Dus, als die zogenaamde 'fans' (diezelfden die zich natuurlijk volgens jou ook elders altijd zo netjes gedragen, terwijl ze Rotterdam en Den Haag al niet meer in mogen omdat ze zich structureel misdroegen) zich nã³g een keertje misdragen gaan die straffen zich opstapelen. En als je als club dan ook nog zo dom bent om je actief wederspannig op te stellen richting Uefa zou ik er niet van opkijken als de straffen alleen maar heftiger worden. Dus het clientelisme van Sar zal zich dan als een boemerang tegen Ajax keren. En het zou zonde zijn als Ajax straks in de kwartfinales bijvoorbeeld zonder publiek een thuiswedstrijd moet gaan spelen. Of vind jij dat niet zonde??

22 oktober 2019 om 09:50

In plaats van in hoger beroep te gaan tegen de Uefa zou van der Sar eens datverrotte tuig dat zich Ajax supporter noemt aan moet pakken. Zolang die gasten zie gedragen zoals afgelopen zaterdag , volgen vdsar “wat aan de hand”, en zoals bij jong Ajax tegen jong Feyenoord moeten die eens aangepakt worden. En dan niet gaan zeuren dat je fans niet welkom zijn en den haag en Rotterdam. Eerst dat tuig aanpakken, dan praten we verder. Het is toch te gek voor woorden dat de laatste jaren Ajax fans in opspraak komen en dat de club ze gewoon nog toelaat bij diverse wedstrijden. Overigens, ook mijn club Feyenoord moet eens het Rotterdamse tuig aanpakken, komen we ook geloofwaardig over ( voordat er Ajax supporters mij van anti gevoelens Calimero etc gaan beschuldigen)

22 oktober 2019 om 09:56

Iedereen die ajax echt volgt weet dat de harde kern (zoals bij meer clubs) bij ajax bestaat uit criminelen en hun (jonge) meelopers. Ze zorgen voor sfeer en zijn er elke uitwedstrijd bij, dat klopt. maar er zijn door de harde kern van ajax afgelopen jaren moorden gepleegd, grootschalige drugshandel en productie veroordelingen en brandstichtingen. Iedereen weet dat deze gasten, degene zijn die voor sfeer zorgen maar tegelijkertijd is iedereen inclusief vd Sar doodsbenauwd voor deze groep hooligans waarvan allang bewezen is dat de leiders gewoon dikke criminelen zijn. Is dit uniek in Europa? Nee. Maar laten we ajb niet in de media gaan doen alsof het alleen maar leuke joingens izjn en de uefa voor niks deze straffen uitdeelt.

22 oktober 2019 om 10:39

@friets305, hou toch op man. In Valencia is in het stadion echt niets gebeurd. Ik lees hier en daar wat over stoeltjes? Niets van gezien. Sommigen zeggen dat ze al los zaten en al niet konden zitten. Of dat waar is? Geen idee.bovendien is er een vechtpartij geweest ná de wedstrijd, waarbij (het schijnt, ik was zelf al een tijdje op een terras) 15 Ajax supporters werden aangevallen door 50 supporters van Valencia. Wie zegt dat die 15 Ajax supporters ook daadwerkelijk in het stadion waren? Ik kwam genoeg Nl's tegen in Valencia? En dan nog, ik hou me keurig netjes aan alle regels. Ik sloop niets. Als ik echter word aangevallen, wat moet ik dan? Moet ik dat maar toestaan? Dan ga je ook meppen en grote kans dat mijn vrienden mij dan ook gaan helpen. Was ik iets van plan? Nee natuurlijk niet.keur ik het goed? Natuurlijk niet! Kijk in Madrid is een net vernield, dat vond ik ook zeer triest en mag een boete voor komen. Dan benadeel je als supporter je club. Moet je daarom zonder supporters spelen? Kom op, het gaat om een net en er zijn geen mensen in gevaar geweest. Als er objecten naar beneden waren gegooid was het een ander verhaal geweest.gewoon een dikke boete vragen en checken of er camerabeelden zijn, zodat je de betreffende supporters die het deden kunt identificeren en een stadionverbod kunt geven.niet 2500 man benadelen door (mogelijk) 15 idioten, waarvan niet eens zeker is of ze wel een kaartje hadden. Dat beleid zou je eens moeten toepassen op andere maatschappelijke kwesties, dan heb je de poppen aan het dansen.

22 oktober 2019 om 17:15

Als ik jouw relaas lees, Jows, dan lijkt het alsof Ajaxfans dus het slachtoffer zijn van een groot complot. Ze doen namelijk niets, nooit ook, gedragen zich als koorknapjes en worden hier, om welke reden ook die totaal onbekend blijft, onrechtmatig, onrechtvaardig en onterecht aangepakt en benadeeld. Zet wat vioolmuziek onder je relaas en ik houd het denk ik niet droog. Maar sorry hoor, wilde jij hier werkelijk volhouden dat de Uefa dit allemaal uit haar duim zuigt en dat ze dus, zomaar, om niks en zonder dat daar aanleiding toe was boetes en uitsluitingen uitdeelt? Wát een onzin! Ook voor jou tijd om eens een hand in eigen boezem te steken. Als jij je misdraagt als fan dan heeft dat gevolgen. En die gevolgen raken de club. Misschien eens tijd om daar bij stil te staan? Waar is het zelfreinigende vermogen bij Ajax? Begin eens bij jezelf en maak daar eerst schoon schip, voordat je met dit soort complottheorietjes aan komt.

Wat een clown. Altijd maar draaien om zijn eigen ‘supporters’ maar niet tegen zich te krijgen. Wat zijn niet-officiële supporters? Echt een hele zwakke reactie. De supporters van Ajax slopen toiletten, hekken, schoppen stoeltjes kapot, vernielen een stuk veld en proberen de supporters van RKC aan te vallen. In plaats van keihard veroordelen is het in de ogen van deze man iets “waar je niemand mee helpt”. Zeer zwak.

22 oktober 2019 om 07:24

Volgens mij lees je het artikel niet goed. Hij heeft het over Valencia. Over het gebundelde pakket aan wangedrag bij rkc zegt hij dat je er niemand mee helpt. Wat moet hij dan zeggen? Ik durf te beweren dat hij dit zelf ook schandalig vindt, alleen dat is geen antwoord op de vraag van de journalist. Het antwoord is dat het alleen maar tegen je werkt. Dat antwoord geeft hij ook. Het lijkt mij overigens niet zo moeilijk deze ‘supporters’ aan te pakken. Ze kopen die uitkaarten allemaal op naam. Pak ze gewoon keihard aan. Deze gasten ben je als club zijnde liever kwijt dan rijk.

22 oktober 2019 om 07:32

Hij kan toch eens gaan erkennen dat het dossier met incidenten met hun aanhang bijna met iedere wedstrijd dikker wordt en dat het prio 1 voor de club is om dit aan te pakken, zodat straffen zoals voor de wedstrijd tegen Chelsea in de toekomst niet meer nodig behoren te zijn.

22 oktober 2019 om 07:43

@FR-RKC en @sammerens in hoeverre is Ajax verantwoordelijk voor hun eigen supporters? Wat er in de stad misgaat, is dat niet de verantwoordelijkheid van de lokale politie? Ajax kan moeilijk op elke hoek van de straat in Valencia een groepje beveiligers neerzetten. Volgens mij zou Ajax verantwoordelijk moeten zijn voor de kaartverkoop (mensen met een stadionverbod moeten geen kaarten kunnen kopen, wat ook zo is) en Ajax zou beveiliging voor in het stadion moeten laten afreizen (om het uitpubliek in het gareel te houden). Wat er bij RKC gebeurde is triest, wat Van Der Sar ook zegt.

22 oktober 2019 om 08:05

Waarom moet hij straffen zoals tegen Chelsea voorkomen Sammerens als dat een onterechte straf is? Vertel mij maar eens haarfijn waarom Ajax die straf heeft gekregen want als je met die rel buiten het stadion aankomt dan heb je geen argument.

22 oktober 2019 om 08:22

Myvision, er staat me iets van stoelen bij. Iedereen kan zeggen dat ze los zaten, maar was dit ook zo? Losse stoeltjes breken niet zomaar af. In het stadion gebeurd, voorwaardelijke straf omgezet?

22 oktober 2019 om 08:36

Diverse vernielingen in het uitvak waaronder het afbreken van stoeltjes en bij de ingang naar het uitvak hebben zich ook opstootjes / vechtpartijen met de lokale stewards plaatsgevonden.

22 oktober 2019 om 08:39

Ik lees het artikel heel duidelijk. Wat moet hij dan zeggen? Hij moet het keihard veroordelen en zeggen dat Ajax er alles aan doet om dit kansloze volk aan te pakken. Zij supporters slopen een deel van het stadion van een andere club en hij zegt: hier helpen jullie niemand mee. Dat zal ze leren!

22 oktober 2019 om 08:51

Laat ik het even over RKC hebben. Ajax is verantwoordlijk voor hoe haar supporters zich gedragen in een ander stadion. Op twee manieren. Tussen RKC en uitclubs ligt de afspraak dat de uitclub verantwoordelijk is voor de veiligheid en het gedrag in het uitvak. Ajax is dus verantwoordlijk voor de controle van de supporters dus het afsteken van het vuurwerk is Ajax te verwijten. Daarnaast is het natuurlijk een feit dat je bepaald gedrag niet preventief kunt aanpakken, maar dit gedrag Kun je achteraf wel corrigeren, al is het alleen maar door het scherp te veroordelen, en niet met zon slap excuus te komen.

22 oktober 2019 om 08:55

Klopt er waren wat stoeltjes gesloopt dus tja ik snap niet dat Ajax supporters dit goed praten. Terechte straf die eraan zat te komen omdat er elke keer wel kleine dingetjes gebeuren. Optelsom. Dan lees ik dingen als die stoeltjes zaten al los. Al zou dat zo zijn dan heb je nog niet het recht om ze helemaal te slopen. Verder is het triest dat zulke raddraaiers er niet uit gevist kunnen worden en een levenslang stadion verbod kunnen krijgen.

22 oktober 2019 om 09:07

@davy de Pouw: Dit is natuurlijk onzin. Als die mensen een club achterna reizen hebben ze toch onlosmakelijk een verband? Het gebeuren is dan ook zeker gelieerd aan de club. Het vuurwerk van afgelopen weekend is ook niet de eerste keer. Hoe krijgen die gasten dat mee in de bus? Het genoemde onderscheid in officiële supporters en niet officiële supporters valt niet te maken.ondanks de goede sportieve prestaties heeft de aanhang zich vooral gekenmerkt door incidenten. Het Amsterdamse team verovert harten, de aanhang zaait haat. Helaas kunnen ze met het gewonnen geld been andere aanhang kopen, het werd nodig tijd.

22 oktober 2019 om 09:18

Stoeltjes die al los zaten? Wel heel toevallig dat ze dan kapot moeten gaan als er Ajax supporters zijn. Lijkt mij dat dat vak toch wel vaker wordt gebruikt? Bij RKC zaten de stoeltjes zeker ook wat los?

22 oktober 2019 om 11:40

@doordebenen, hoeveel stoeltjes zijn er gesloopt? Nogmaals, het is onzin om 2500 man (in het geval van Chelsea 800) een uitwedstrijd te ontzeggen, omdat 5 of 10 man een stoeltje hebben gesloopt? Er waren genoeg stewards in het stadion en zij waren behoorlijk streng. Dat moet echt wel gezien zijn. Dan is het volgens mij zaak om de personen in kwestie te identificeren en te straffen en tevens voor de kosten te laten opdraaien.ik erger me ook enorm aan deze figuren, maar je kunt niet iedereen dan maar straffen. Zet wat moderne techniek in met tags e.d. Iedere uitsupporter krijgt een tag mee naar binnen en die moet hij ook weer inleveren. Die is gekoppeld aan jouw persoon. Aan de hand van een slimme camera kun je dan precies zien wie waar in het vak staat en de overtreding begaat. Probleem opgelost.kost wat centjes, maar dan heb je ook wat. Dit gaat nergens over.

22 oktober 2019 om 13:41

jows, kom op man..het zijn gen 5-10 man. Iedereen weet dat de harde kern vol zit met doorgesnoven criminelen en dat die gasten een overgroot deel van de uitwedstrijd supporters uitmaken. Ik begrijp het dilemma van ajax want ze zorgen ook voor de sfeer met hun gezang, maar er is echt wat aan de hand met de harde kern van Ajax. vd Sar poept gewoon in zn broek en ze hebben de directie van Ajax bij de kladden. . das een publiek geheim.

22 oktober 2019 om 08:27

FR-RKC, Waar van der Sar op doelt met niet-officiële supporters is waarschijnlijk het verschil tussen supporters die volgens een afgesproken regeling met Ajax mee reizen naar Valencia en supporters die zonder kaartje naar Valencia reizen om daar op eigen houtje stennis te schoppen, om het maar even algemeen te houden. Dat maakt voor wat betreft opvolging, sanctionering en het aanpakken waar iedereen het graag over heeft nogal wat uit voor Ajax. Ook juridisch, hier ontstaat namelijk de discussie of je het als voetbalgerelateerd kunt aanmerken of niet. Als het supporters betreft met toegangskaart kan Ajax er makkelijker werk van maken (op basis hiervan hebben zij namelijk de middelen) om dit te linken aan de wedstrijd en hen zodoende flink te sanctioneren in samenwerking met politie en justitie. Betreft het supporters zonder toegangskaart, dan wordt het een (juridische) discussie dat dit geen voetbalgerelateerd feit betreft en kan Ajax heel zwart-wit ook weinig tot niets. Ja, het publiekelijk afkeuren uiteraard, ook voor de buhne. En dat doet van der Sar dan ook, maar ben het wel volledig met het merendeel eens dat dit een uitermate zwak statement is. Ook zijn uitingen betreft RKC-uit zijn net zo zwak, al zie ik dat wel los van wat hij bedoelt over de uitwedstrijd in Valencia.

Vd Sar heeft een flinke klont boter op z'n hoofd. Het is toch helemaal de schuld van een klein deel dan de eigen aanhang dat ze niet naar Londen mogen. Vd Sar zou veel kritischer moeten zijn als je ziet wst er de laatste jaren gebeurd is maar nee hoor vd Sar bagatelliseert het weer. Pak die onnozele ganzen die het voor een grote groep verknallen nou eens aan in plaats van weg te kijken.

22 oktober 2019 om 07:52

Goh, wel toevallig dat bij de andere clubs in London ook geen uit supporters mogen komen..

22 oktober 2019 om 08:01

Ajax had vorig jaar toch ook supporters mee naar Tottenham? Dat ging ook niet helemaal goed maar ze waren er wel....

22 oktober 2019 om 08:07

Wat ging er niet goed dan?

22 oktober 2019 om 08:40

Agent een klap voor z'n kop gekregen....lijkt mij niet geheel volgens de in west Europa geldende omgangsnormen..

22 oktober 2019 om 08:57

En verder? Nu graag iets in het stadion. Randzaken buiten het veld heeft de uefa niks mee van doen. Daar hebben ze politie voor uitgevonden

22 oktober 2019 om 09:07

Het slaan van de agent heeft niets met deze straf te maken wel dat Chelsea / gemeente Londen niet zo happig is om Ajacieden toe te laten.
De straf is opgebouwd. Meermalen is Ajax beboet voor het bij thuis duels bezet houden van de trappen. Ajacieden die in Griekenland rellen in het stadion bij Valencia met stoeltjes gaan gooien. Schijnbaar was de UEFA het zat.

22 oktober 2019 om 12:38

@doordebenen - Dan zou ik me toch maar wat meer verdiepen in dat soort zaken. Alles wat voetbalgerelateerd en gebonden is aan de Uefa, kan door dat orgaan ook bestraft worden.

24 oktober 2019 om 20:04

Ik realiseer me nu dat het niet helemaal goed naar voren kwam in mijn reactie, maar ik had het over dit jaar. Dus bij Arsenal en Spurs mogen nu ook geen uitsupporters komen (rode ster en nog een andere club). Dat is toch hoogstens vreemd?

22 oktober 2019 om 08:07

"pak die onnozele gasten". Was het maar zo simpel. Met betrekking tot de supporters in het stadion die een kaart op naam heb gekocht; helemaal met je eens. Maar er zijn (zoals in Valencia) ook veel mensen die op eigen gelegenheid naar de uitclub afreizen om daar even de popiejopie uit te hangen. Als ik een vliegticket naar Londen boek, daar een F-side vest uit m'n tas trek en vervolgens een terras ga slopen, wat kan Ajax daar tegen doen? Neemt niet weg dat ze er alles aan móéten doen om dit soort idioten op te sporen en te pakken natuurlijk, maar het is gewoon niet altijd even makkelijk.

22 oktober 2019 om 08:41

Maar daar wordt Ajax en haar supporters niet voor gestraft. De straf wordt opgelegd voor wat er is gebeurt rondom het stadion bij de ingangen en de vernielingen in het stadion.

Ja, nee er gebeurde wel iets, maar dat zijn niet onze 'officiële supporters'.Het zijn toch echt wel van die doorgesnoven gekken die bij -5 in hun blote bast in de arena staan Edwin. Dat maakt het jouw supporters, dus jouw verantwoordelijkheid als Directeur. Neem die ook gewoon in plaats van dit slappe gelul.

Wees blij dat Ajax veel fanatieke supporters heeft. Zonder hen was ajax echt niet zo ver in de CL gekomen vorig seizoen hoor, dat weet ik heel zeker.

22 oktober 2019 om 08:04

Fanatieke supporters of volledige randdebiellen die continu de confrontatie aangaan en tribunes slopen is wel een verschil. Er heeft niemand wat tegen fanatieke supporters maar wel tegen dat uitschot dat niet voor de wedstrijd komt maar alleen maar op pad gaat om de boel te verknallen. Dat soort gasten heeft niets met Ajax die vinden alleen zichzelf heel stoer en belangrijk..

22 oktober 2019 om 08:04

En waarom is dat relevant?

22 oktober 2019 om 09:01

Dat schijnen mensen mooi te vinden. Daarom zijn ook veel mensen fan van jou club. Want van het voetbal moeten ze het al een tijdje niet hebben. Dus ergens vinden mensen dat wel relevant ja

22 oktober 2019 om 09:14

Fanatiek zijn is geen probleem maar je kan niet ontkennen dat Ajax een probleem heeft met een deel van de aanhang. Agent meppen in Londen. Rellen in Griekenland. Trappen structureel bezet houden bij thuiswedstrijden in de CL. Stadions slopen in Griekenland en Spanje. Op het eigen jeugdcomplex niet in staat zijn de veiligheid van ouders van kinderen te garanderen omdat er een paar leeghoofden helemaal blind worden als ze iets zien wat aan Feyenoord gerelateerd is.

Van der Sar en Ajax zijn allang de baas niet meer over een deel van de aanhang. Het zou vd Sar sieren om hard op te treden in plaats van verontwaardigd te gaan doen.

22 oktober 2019 om 09:19

Nu is de relevantie me echt volkomen duidelijk Doordebenen. We moeten blij zijn dat er fanatieke aanhang is die zich misdraagt, want dat schijnen mensen mooi te vinden. Ik weet verder niet precies wat je nou probeert te zeggen, maar het is in elk geval geen antwoord op mijn vraag.

22 oktober 2019 om 09:30

Griekenland was een heel ander verhaal! Daar werden de Ajax supporters aangevallen in hun vak er werd een bom ingegooid en de suppoosten legden geen strobreed in de weg toen die Grieken langs het veld naar het Ajax vak gingen! Dat daar in de hitte van de strijd dingen zijn gesloopt/kapotgegaan kan je de Ajax supporters in dit geval niet verwijten maar de Griekse supporters club en zelfs politie die stond er bij en keek ernaar!

22 oktober 2019 om 09:56

Ok ... ik begrijp het nu. Als je aangevallen wordt dan mag je alles slopen want dan valt er niemand wat te verwijten. Dom van mij

22 oktober 2019 om 12:35

@doordebenen - Leg de telefoon eens weg voordat de juffrouw 'm afpakt. Man, wat een onvolwassen reactie, zeg! Het gaat hier niet over fanatieke supporters, maar over raddraaiers die "hun" club alleen maar boetes en sancties bezorgen. Daardoor kunnen de echte supporters niet afreizen om hun club aan te moedigen in dit soort belangrijke uitwedstrijden.

22 oktober 2019 om 08:09

Ga weg, deze idioten mogen de naam 'Ajax-supporter' niet dragen. Als ik in de arena zit zing en schreeuw ik ook de longen uit m'n lijf. Maar het komt niet in me op om iets in de fik te zetten of een toilet te slopen. Daar heb je echt niet deze 'fanatieke supporters' voor nodig.

22 oktober 2019 om 12:31

Er is een verschil tussen fanatieke supporters en simpele raddraaiers die hun clubs alleen maar straffen en sancties bezorgen.

Ik hoop dat Edwin even wakker wordt en de geregistreerde uit suporters een stadionverbod gaat geven in samenwerking met de autoriteiten! (Bedoel die tegen rkc) wanneer dit soort dingen gebeuren zou dat de straf moeten zijn dus de daders die we kennen want geregistreerd stadion verbod geven voor 10 jaar dan haal je snel de angel eruit.
Ben bang dat uit tegen Chelsea er heel veel tuig naar London gaat en daar gaat vechten en slopen en nu zijn ze niet te registreren dus kan je ze ook niet op deze manier straffen.

Kan iemand mij uitleggen wat het verschil is tussen officiële en onofficiële fans?

22 oktober 2019 om 11:04

@tres, officiele fans zijn aanhangers die zich in en rond het stadion weten te gedragen. En onofficiele fans zijn officiele aanhangers die zich niet weten te gedragen

Wat zijn "officiële supporters" ? Hebben die een speciaal supporters paspoort? Of een geheime handdruk? Of moet je dan Heitinga als facebook vriend hebben?

Edwin van der Sar moet onderhand wel een stijve nek hebben van het voortdurend wegkijken voor de misdragingen van een deel van de Ajax-aanhang.

Voetbalclubs zijn overigens gewoon ook bang voor hun harde kern. Iemand geeft het hierboven al aan. Niet bij alle voetbalclubs, maar bij Ajax, Feyenoord en ook grote buitenlandse clubs maken die gasten gewoon de dienst uit. Die willen ze niet tegen zich krijgen. Daarom krijg je altijd van dit soort labbekakkerige antwoorden.

Van Der Sar mist in deze helaas de objectiviteit om de juiste handelingen te doen. Een klein groepje verknalt het voor de rest en Van Der Sar maakt zich druk om de straf (die overigens niet onterecht is). Pak die raddraaiers eens aan zodat de echte supporters af kunnen blijven reizen om hun club te steunen in Europa. Dat heeft meer zin dan dit soort ongeloofwaardige reacties om een allemansvriendje te blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren