Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Edson Álvarez geeft jawoord en is op weg naar de uitgang bij Ajax

Laatste update:

Edson Álvarez zet zijn zinnen op een transfer naar West Ham United. Fabrizio Romano meldt vrijdagavond dat de 25-jarige middenvelder van Ajax een persoonlijk akkoord heeft bereikt met West Ham United. De Premier League-club treedt dit weekend nog in onderhandeling met de Amsterdammers. "De deal hangt af van de clubs, Edson heeft al ja gezegd", zo schrijft Romano.

Álvarez staat al maanden in de belangstelling van West Ham, maar de Mexicaan gold niet als eerste keus. The Hammers probeerden eind juli om Conor Gallagher weg te halen bij Chelsea, maar een bod van 46 miljoen euro werd volgens Romano meteen afgewezen. Chelsea verlangt 58 miljoen euro voor de Engelse middenvelder, een bedrag dat West Ham niet op tafel wenst te leggen.

De regerend houder van de Conference League gaat in plaats daarvan alsnog voor Álvarez, die een stuk goedkoper is. Mike Verweij van De Telegraaf meldde eerder dat Ajax ongeveer veertig miljoen euro vraagt voor de Latijns-Amerikaan, die al vier seizoenen voor de Amsterdammers speelt. Álvarez kwam in 2019 voor een bedrag van vijftien miljoen euro over van Club América. Hij staat op 147 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 13 goals en 6 assists voor zijn rekening nam.

Bij West Ham moest Álvarez de opvolger worden van Declan Rice, die deze zomer de duurste speler uit de clubgeschiedenis van the Hammers werd. Arsenal maakte ongeveer 116 miljoen euro over voor Rice. West Ham deed deze zomer opvallend genoeg nog geen enkele aankoop. De club legde wel diverse aanbiedingen neer, die steeds werden afgewezen. Zo wilde Manchester United niet meewerken aan een transfer voor Harry Maguire, voor wie West Ham 23 miljoen euro overhad.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi, ben er ook wel klaar mee. Als er toch schoon schip wordt gemaakt, dan moet juist hij absoluut weg. Was een man die voorop ging in de strijd hoor, maar absoluut geen Ajax DNA. Gewoon een waterdrager die afgelopen seizoen veel te belangrijk werd (gemaakt). Ik wens hem een mooie carrière en hoop een prachtige 40 miljoen haha.

4 augustus 2023 om 23:32

Ajax harkt wel weer een bak geld binnen deze transferperiode. Ik hoop allleen wel dat de aankopen dit jaar succesvoller zijn dan het afgelopen jaar.

4 augustus 2023 om 23:38

Ja, als dit doorgaat zit Ajax "gewoon" weer op 100 miljoen+ daar waar ik las dat de waarde van het Ajaxteam verdampt zou zijn tijdens en na afgelopen seizoen. Dat beeld werd hier door vriend en vijand weer veel te negatief geschetst, maar dat zeiden we toen al.

4 augustus 2023 om 23:50

De waardes zijn toch ook verdampt , timber was vorige jaar nog tussen 60 en 80 miljoen waard. Alvarez 50 als je dat niet verdampen noemt dan wat wel.

4 augustus 2023 om 23:54

Dat Alvarez 10 mln minder waard is nadat hij nu een jaar minder contract heeft en 'al' 25 jaar is, is geheel logisch voor zo'n speler. Timber is echt behoorlijk minder waard geworden tov de geruchten van vorig jaar, maar voor Ajax is Timber een zelf opgeleide jongen dus die is van 0 naar 40 miljoen gegaan en nee, dat is dus niet verdampen. Alvarez is voor 15 miljoen aangekocht en dus bijna verdrievoudigd bij Ajax in 4 jaar en nee, dat is dus ook niet verdampen. Bassey zou niets meer waard zijn en die wordt voor zo goed als z'n aankoopbedrag verkocht, dus nee, dat is ooi niet verdampen. De waarde van Ajaxselectie is dus wat mij betreft niet echt verdampt te noemen.

5 augustus 2023 om 00:19

Je weet je voorbeelden wel uit te kiezen naar je verhaal. Kan je het ook hebben over Bergwijn, Wijndal, Kaplan, Conceicao en de 5 miljoen huurprijs voor Ocampos en Lucca? Er is echt zeldzaam slecht ingekocht en ja, er is veel waarde verdampt. Godzijdank hebben we Bassey met een bescheiden verlies kunnen verkopen.

5 augustus 2023 om 00:33

Bergwijn, Wijndal, Kaplan en Conceicao hebben allemaal nog een doorlopend contract en nee, je kan ze beter nu niet verkopen maar je kan nergens zeggen dat hun waarde is verdampt gezien ze nog jaren bij Ajax onder contract staan. Zelfs over Timber zei ik dat Ajax die beter nu niet had kunnen verkopen gezien ik denk dat hij op zn dieptepunt zat. Ocampos was een waardeloze constructie maar dat was een huurling dus je hebt sowieso niets aan de waarde van die spelers. En laten we nog even beginnen over Daramy die geen fatsoenlijke pot voor Ajax 1 heeft gespeeld en zelfs gestegen is in waarde..

5 augustus 2023 om 00:35

Bergwijn, Wijndal, Conceicao en Kaplan zijn nog niet verkocht, dus wat is er nu verdampt precies. Even zien als we een seizoen verder zijn. Ocampos huur, dus bij voorbaat geen verkoopverlies. Blijft Luca over inderdaad, het valt dus nog wel mee nu.

5 augustus 2023 om 02:57

Lucca was gehuurd voor 1 miljoen dus dat valt wel mee. En alvarez was enkel 50 miljoen waard vanwege chelsea. Als die voor 40 gaat is dat een bonus.

5 augustus 2023 om 07:54

7 toch?

5 augustus 2023 om 08:01

Clubs als Chelsea, Bayern, etc. willen ook allemaal nog een 6. Terwijl er weinig op de markt zijn in die prijsklasse.

Dat zorgt ervoor dat Ajax prima zit met hem, als ik Ajax was zou ik 50m vragen. De druk bij West Ham wordt ook steeds groter.

5 augustus 2023 om 08:07

Nee als ze de niet verplichte koopoptie hadden gelicht, hadden ze hem voor 7 miljoen kunnen overnemen. Dat hebben ze niet gedaan. Nu heeft Lucca slechts 1 miljoen gekost.

5 augustus 2023 om 10:56

Maar goed als je die vorig jaar had verkocht had je misschien niet ineens geen europees voetbal gehaald. En dan had je nog meer panier aankopen gedaan.

4 augustus 2023 om 23:34

Voor 40mln inderdaad 100% weg laten gaan. Tahirovic dit seizoen het over laten nemen, heb daar echt wel vertrouwen in. Met die 40mln heb je weer zoveel opties, zoals het definitef binnenhalen van Sutalo. Vind dit een prima deal voor alle 3 de partijen zo.

4 augustus 2023 om 23:52

Waarom doet iedereen alsof Tahirovic even de nieuwe 6 wordt? Maakt nog geen sterke indruk tot nu toe, zeker de afgelopen wedstrijd viel hij door de mand. Zou mij niks verbazen als hij straks op de bank komt wanneer Berghuis fit is en dat er eventueel met Vd Boomen of Vos op 6 wordt gespeeld (en ook Fitz-Jim is nog een optie al zien velen het niet in hem zitten en is nog niet fit).

5 augustus 2023 om 00:01

Is een prima speler hoor, bij Roma in de jeugd erg sterk. Zit potentie in. Gelijk weer negatief denken.. Geef ze eens de kans.

5 augustus 2023 om 00:04

Ik denk dat Ajax de markt op gaat bij vertrek Alvarez. Je kan niet met een onervaren Tahirovic spelen in de basis op 6. Ajax verloopt eerst voordat ze basis spelers kopen of er is een koopje cq kans. Alvarez was beter dan men denkt hier en zal nog lastig te vervangen worden.

5 augustus 2023 om 00:10

AS Roma is een goede subtopper met in het eerste elftal goede spelers, maar heel eerlijk wat voor waarde heeft het als je zegt goed in de jeugd bij Roma? Goed in de jeugd bij Ajax is dan toch eigenlijk zelfs meer waard, aangezien Ajax wss een hoger niveau in de jeugdelftallen heeft. Ajax heeft genoeg spelers met potentie, maar heeft juist nu spelers nodig die er direct staan voor het komende seizoen. Hopelijk is Tahirovic dat, maar ik heb het nog niet gezien.

5 augustus 2023 om 00:11

Dit is niet negatief denken. Ik laat de opties open voor Vos, Fitz-Jim en Van den Boomen op 6 die daar ook kans moeten maken. Tahirovic gaat genoeg kansen krijgen, maar constant de basis in schrijven terwijl hij ook nog weinig heeft laten zien (zie ook niet ontzettend veel potentie in hem persoonlijk) hoeft van mij ook niet. Leuk in de jeugd van Roma zegt niet alles. Ajax had meer behoefte aan een ervaren 6, want met Vos en Fitz-Jim heb je daar al potentie. En Tahirovic heeft nog niet aangetoond beter te zijn dan de andere opties die ik noem. Toch stellen een hoop mensen zijn positie ook maar niet een klein beetje ter discussie alsof hij geen enkele concurrentie heeft.

5 augustus 2023 om 00:30

@Thamike waarom halen ze dan Tahirovic voor 8 miljoen als ze ook Vos zijn contract verlengen met 5 jaar? Dan haal je toch een ervaren 6 als vervanger voor Alvarez en laat je Vos (en Fitz-Jim als zijn contract verlengd wordt) daar achter groeien? Als er nog een 6 komt zal Vos zich ook achter de oren krabben.

5 augustus 2023 om 08:03

Tahirovic geen goede indruk? Die jongen maakt juist uitstekende indruk, fijn aan de bal, pakt ballen af, ik vind hem een uitstekende indruk maken tot nu toe.

5 augustus 2023 om 08:09

Tahirovic maakt anders ook geen slechte indruk. Als je dat vergelijkt met de beginperiode van Alvarez bij Ajax, dan kan je stellen dat Tahirovic een aantal klassen beter is dan de Alvarez op die leeftijd. Toen sprongen de tranen je in de ogen bij iedere aanname.

5 augustus 2023 om 09:54

Ajax zoekt spelers die kunnen voetballen en een bepaalde over mijn lijk mentaliteit tonen, daar heeft de jeugd van ajax de afgelopen jaren niet echt in uitgeblonken om het maar voorzichtig te zeggen...de , als mijn haar maar goed zit, generatie

5 augustus 2023 om 10:40

Ik vond hem zeker niet uitstekend. Is niet slecht aan de bal, maar ook niet erg goed. Onder druk heeft hij wel veel moeite aan de bal (vooral qua handelingssnelheid) en speelt nog weinig vooruit zoals je van een 6 wil zien bij Ajax. Ballen afpakken was vooral de eerste wedstrijd, daarna weinig meer gezien toch?

5 augustus 2023 om 10:42

Ik vergelijk het met de andere opties en vind ook dat zij daar kansen moeten krijgen in plaats van alle hoop vestigen op 1 speler. Vind die spelers namelijk ook niet minder op dit moment.

4 augustus 2023 om 23:35

Helemaal mee eens. Kost je ook nog door domme overtreding ronde verder CL. Raar dat veel mede ajaxieden hem toch zo belangrijk vinden

4 augustus 2023 om 23:44

Daar ben ik er eentje van. Ik vind het jammer dat hij weggaat, ondanks zn, soms, ongecontroleerde acties...wat ik tot nu toe heb gezien van de voorbereiding is echt om te janken.

5 augustus 2023 om 00:03

Dat hij de reden is dat je überhaupt zover komt vergeet je even te melden.

5 augustus 2023 om 00:38

@Jasienvan Etti : in Amsterdam vinden we het niet zo boeiend wat Ajaxieden ervan vinden…

4 augustus 2023 om 23:38

Man wat negatief. De jongen moest de rest meenemen in het strijden. Heeft volgensmij altijd alles gegeven om te winnen. Daar ontbrak het nogal aan bij sommige van jullie. Daarnaast prima stap naar de premier league en als hij het goed doet kan hij altijd nog een grotere stap maken. Niet de beste speler, wel een echte strijder.

4 augustus 2023 om 23:41

Alles wat je zegt is waar maar alles wat Alvarez deed en kon is trainbaar. Ik ben voor Ajax omdat daar vaak pareltjes opgeleid worden of aangekocht worden die dingen kunnen die ik nooit van m'n leven zou kunnen. Alvarez kon heel goed meekomen in het team na 18-19, heeft nog hele goede CL potten gespeeld, maar altijd als waterdrager. Die heb je ook nodig ja, maar ze moeten weg als dat je meest ervaren spelers/vedetten zijn. Want de spelers die nog boven hem in de pikorde stonden als Tadic, zijn ook weg.

4 augustus 2023 om 23:42

Absoluut met je eens Mario. Ongelofelijk dat mede Ajacieden een van de spelers die iig nog strijd leverde afgelopen jaar klaar met hem zijn…

4 augustus 2023 om 23:45

Denk dat niemand klaar met hem is, maar soms is het ook gewoon beter om uit elkaar te gaan. Alvarez is toe aan een nieuwe uitdaging, Ajax krijgt geld en kan weer vooruit met andere type spelers. Prima zo voor alle partijen

4 augustus 2023 om 23:48

Lees even het eerste bericht van MyVision. Een waterdrager, mijn god. Deze man wordt zo ongelofelijk ondergewaardeerd door sommige mensen. Zijn mentaliteit is zeker niet trainbaar (wat dezelfde Myvision beweert).

4 augustus 2023 om 23:49

Ik ben hem zeer dankbaar voor z'n bewezen diensten maar nogmaals, hij is een dienende speler. Gezien we een totaal hervormd Ajax zien lijkt het me niet handig dat we een Alvarez zouden behouden die via z'n leeftijd en al 4 jaar bij Ajax op een natuurlijke wijze hoog in de pikorde zou staan en ik wil gewoon niet iemand met weinig inzicht en Ajaxbloed zo belangrijk hebben bij Ajax. Ik ergerde me juist meer aan de mensen die klaar waren met Tafic. Want die liet jaar na jaar buitengewone dingen en cijfers zien.

4 augustus 2023 om 23:50

@KingB: ik was precies zo'n speler als Alvarez in het veld, dat is misschien de reden waarom ik zo tegen hem aan kijk. Hij doet me niet verwonderen. En ik ben hem zeer dankbaar voor z'n tijd bij Ajax maar hij is zeker vervangbaar en juist die mentaliteit is zeker trainbaar.

4 augustus 2023 om 23:54

Mentaliteit is niet trainbaar. Anders zou een Bergwijn er wel anders bijlopen als het even tegenzit , denk je niet?

4 augustus 2023 om 23:57

Huh, wie zegt dat Bergwijn uitgeleerd is dan? Ziyech liet in z'n laatste jaar bij Ajax bijvoorbeeld zien dat hij z'n mentaliteit behoorlijk had geupgrade. Ziyech is daarnaast ook nog een buitengewoon talent en dan heb je een win win. Bergwijn kan die stap ook nog maken. Alvarez heeft een gigantische motor, ontzettend veel respect voor z'n inzet, maar hij heeft me nogmaals zelden doen verwonderen. Tadic, Litmanen, Bergkamp, Kluivert, Frenkie, Ziyech..die heb ik live dingen zien doen waarvan je weet dat Ajax ze direct gaat missen. Alvarez is honderd procent vervangbaar.

5 augustus 2023 om 00:00

Iemand kan je echt wel beïnvloeden in je mentaliteit, die knop moet alleen omgaan. Heb dat zelf ook ervaren.

5 augustus 2023 om 00:04

@myvision - Uitgeleerd misschien niet, maar Bergwijn staat al 4 jaar stil in zijn ontwikkeling. Dat is vaak geen goed teken met betrekking tot progressie. Nou denk ik wel dat Ajax nog wat aan Bergwijn gaat hebben hoor, maar cijfers als die van Ziyech of Tadic; daar gaat hij niet enigszins aankomen.

Overigens overschat je Tadic en Ziyech nogal. Ze hebben specifieke kwaliteiten op een mooi niveau, maar we gaan toch niet serieus doen alsof het wereldtoppers zijn? Daar hebben ze beiden te veel tekortkomingen voor. Sterkhouders voor een club als Ajax, maar voor Europese topclubs valt het allemaal nogal tegen.

5 augustus 2023 om 00:05

Kom op Myvision, mentaliteit is niet te trainen. Mannen zoals Alvarez kunnen wel mensen meenemen in hun drive “mentaliteit”. Maar dan moet je wel een paar van die kerels in het veld hebben staan die tot het gaatje willen gaan. Tadic had het , is weg, Nico had het , is al ff weg, Martinez had het, Alverez had het. Wie heeft het nu nog? Berghuis in mindere maten.

5 augustus 2023 om 00:13

Je vergelijkt compleet verschillende posities. Wat was de rol van Alvarez en wat van Litmanen , bergkamp, kluivert, en Ziyech? Dan ook maar helemaal geen linksback en keeper meer opstellen omdat die minder coole dingen doen dan de spelers die jij live hebt meegemaakt?

5 augustus 2023 om 00:14

Dan zal ik die drive als Alvarez in het veld had wel hebben gehad wasrdoor ik het heel normaal vind, maar betekent nog niet dat hij onmisbaar is toch? Helemaal mee eens dat er weer meer gasten moeten komen die die drive hebben, maar daar is relatief makkelijker aan te komen dan een type Frenkie of Tadic. Tadic is Ajax' beste aankoop sinds Litmanen ofzo.Ik vind meer dat gezien Ajax met de aftocht van Tadic definitief voor een nieuwe weg heeft gekozen dat spelers als Alvarez die sowieso nog een keer weg wil gezien z'n leeftijd ook echt gedag moet zeggen.@Sirius: Tadic overschat ik niet, Tadic werd behoorlijk onderschat in Nederland. Dat past ook bij onze cultuur maar dat vind ik vrij ondankbaar. Die cijfers jaar na jaar, ook tegen de absolute wereldtop, is niet normaal.

5 augustus 2023 om 00:16

Nee Kingb, ik vergelijk supertalent met hard werken en mentaliteit. Ik denk dat Ajax prima een type Alvarez kan halen als ze 40 miljoen voor hem boeren. Tadic is onvervangbaar, Frenkie was onvervangbaar, Ziyech was onvervangbaar. Alvarez zou zo door een harde werker vervangen kunnen worden.

5 augustus 2023 om 00:16

Een trainer kan dat er heel erg in krijgen, daar verkijk je je op. Aan Steijn dus om er gemotiveerde spelers van te maken die vechten voor elke meter en goed druk zetten. Sommige spelers hebben dat van nature al, dat natuurlijk wel.

5 augustus 2023 om 00:20

Exact, Ten Hag kon dat bij Ziyech ook.

5 augustus 2023 om 00:21

Frenkie kan je qua positie enigzins vergelijken. Nou Myvision, die gaan we deze en de komende 15 transfer windows niet krijgen. Tadic (en al die andere spelers die je ergens hierboven benoemd) met Alvarez vergelijken is natuurlijk waanzin

5 augustus 2023 om 00:30

“Ik denk dat Ajax prima een type Alvarez kan halen als ze 40 miljoen voor hem boeren” ah oke , dus we zijn het eens? We hebben dus een type Alvarez nodig? Dat vermeld je nergens. Ik ben het eens als je zegt dat je hem moet laten gaan voor 40 miljoen, MAAR dan moet er wel een vervanger komen met zijn eigenschappen.. en ik vrees toch echt dat dat niet gaat gebeuren met als gevolg dat je behoorlijk wat “drive” gaat inleveren.

5 augustus 2023 om 00:35

Hij heeft het alleen over de type spelers. Een type Alvarez is veel makkelijker te vinden dan spelers als Tadic, Frenkie en Ziyech die naast geweldige voetballende kwaliteiten ook mentaal sterk zijn. Dat zijn bijzondere spelers.

Ajax moet dus eigenlijk proberen spelers te vinden die drive hebben én comfortabel voetballen.

5 augustus 2023 om 00:35

Je begrijpt me niet of wil me niet begrijpen. Ajax heeft zeker waterdragers nodig maar Alvarez wil zich gaan nestelen bovenaan in de pikorde van Ajaxspelers en dat is niet handig.

5 augustus 2023 om 00:53

Ik begrijp je wel hoor. Je vindt het prima dat Alvarez weg gaat, want die kunnen we wel makkelijk(er) vervangen. Ik denk juist dat jij zijn kwaliteiten zwaar onderschat. Jij geeft aan dat Tadic onvervangbaar is, qua goals assist? Dat is geregeld, die nemen Borges en Bergwijn wel over. Weet je waarom Tadic onvervangbaar is? Zijn winnaars mentaliteit, die gaat Ajax enorm missen. En nu gaat Alvarez ook nog weg, die ook zo’n mentaliteit heeft. Je koopt niet even een speler die direct met opgestroopte mouwen het veld in gaat, en alles doet om te winnen. Alvarez, Martinez hadden beide een seizoen nodig.

5 augustus 2023 om 09:07

@KingB, Hato heeft het, vd Boomen heeft het, de trainer heeft het, Godts heeft het. En de TD vindt dat een van de speerpunten waar hij op scout, terwijl er nog spelers bij komen. Kijk niet raar op als het elftal van Ajax juist daarop heel hoog scoren en minder op flair. Zijn bv ook geruchten dat Ajax een zuid Amerikaanse speler uit Venezuela heeft aangetrokken met veel flair, maar die komt dan pas in de winterstop. Dat lijkt ook heel erg de gedachtegang van Mislinrat te zijn. Eerst een bepaalde basis, waar mentaliteit en werkethos hoog in het vaandel staat en dan wat meer flair toevoegen. Op zichzelf niet verkeerd want flair betekend best vaak ook wat flegmatiek.

4 augustus 2023 om 23:48

Hij heeft zijn waarde voor Ajax bewezen. Dit zou denk ik voor beide partijen het beste zijn. Het zegt genoeg dat hij vorig seizoen als beste speler werd gezien, dat lag niet zo zeer aan hem maar aan zijn medespelers.

5 augustus 2023 om 00:00

Hoezo voor beide partijen? Bij Alvarez weet je in ieder geval wat je krijgt en het aankoopbeleid is nog niet bepaald een zekerheidje voor succes. Op dit moment heb je eigenlijk geen idee of je er uberhaupt een gelijkwaardige speler voor terugkrijgt.

5 augustus 2023 om 00:18

Alvarez is geen onvervangbare speler , we moeten hem niet groter maken dan hij is.
Je moet inderdaad maar afwachten wat je er voor terug krijgt, maar dat is elk jaar zo als je spelers koopt. Dus dat is niks nieuws onder de zon.

5 augustus 2023 om 01:00

Wie gaat het team, na vertrek van Tadic, als het even lastig wordt, nog op sleeptouw nemen dan? Berghuis zou het kunnen, maar op momenten dat het tegen zit is hij 1 van eerste die zn hoofd laat hangen.

5 augustus 2023 om 01:33

Het team op sleeptouw nemen is iets anders dan er even stevig inkleunen. Het was nou geen spelers die zijn mede-spelers motiveerde of ze even op hun donder gaf.
Martinez had dat bv voorbeeld wel, dat liet zich vorig seizoen gelijk merken.

4 augustus 2023 om 23:49

Waarschijnlijk is dit hier een onpopulaire mening, maar ik vind Alvarez juist een onmisbare kracht voor een team als Ajax. Nee het is niet de technische speler die je in een Ajax shirt verwacht. Maar waterdrager Alvarez heeft op het middenveld zo enorm veel vuil werk opgeknapt, iets wat zo enorm belangrijk is voor een ploeg wat hoog pressie voetbal speelt. Niet voor niets dat Zidane als eerst Casemiro opschreef in de basis 11 (nee Edson heeft niet zijn niveau, maar is qua rol op het veld vergelijkbaar). Vorig jaar is hij volledig overlopen vanwege het gebrek aan kwaliteir om hem heen. Dit soort spelers moeten een team dienen, niet dragen.

4 augustus 2023 om 23:59

Ik deel je mening hoor. Je zag hoe we afgelopen jaar een Nico miste. Als we Alvarez ook nog eens missen hebben we helemaal geen gif meer in de verdediging en op het middenveld. Men komt er wel achter hoeveel we deze kerel gaan missen.

4 augustus 2023 om 23:59

Veel te belangrijk werd gemaakt? Puur kijkend naar hoe spelers hun posities invulden, was Alvarez de beste man van Ajax het afgelopen seizoen. Je kunt niet met enkel 'voetballers' spelen op het middenveld. Zeker niet met de verdediging die Ajax momenteel heeft. Dat zogenaamde Ajax-DNA is gewoon subjectief gelul in de ruimte. Ik durf best te stellen dat je zonder Alvarez zeer waarschijnlijk vierde en misschien zelfs vijfde was geworden. Met name in de tweede seizoenshelft heeft hij ontzettend veel weggehaald en de verdediging enorm ontlast (voor zover dat nog mogelijk was).

5 augustus 2023 om 00:26

Persoonlijk vind ik het wel jammer. Niet de beste voetballer, wel iemand die voorop in de strijd gaat. Pakte wel enorm veel domme gele kaarten en vaan onnodige overtredingen, maar heb liever dat Klaassen en Taylor weggaan.

5 augustus 2023 om 07:56

Totaal niet met je eens. “Waterdrager”?? Alvarez was afgelopen seizoen de enige speler in de selectie die je het stempel ‘leider’ kon geven. De enige die komend seizoen de aanvoerdersband zou mogen dragen. Precies waar Ajax zo’n gebrek aan heeft; een leider.
Het gebrek daar aan gaat Ajax opbreken dit seizoen.

5 augustus 2023 om 07:57

Totaal niet met je eens. “Waterdrager”?? Alvarez was afgelopen seizoen de enige speler in de selectie die je het stempel ‘leider’ kon geven. De enige die komend seizoen de aanvoerdersband zou mogen dragen. Precies waar Ajax zo’n gebrek aan heeft; een leider.
Het gebrek daar aan gaat Ajax opbreken dit seizoen.

5 augustus 2023 om 11:38

Kijk, dit zijn nu wijze woorden. Leuk, die inzet, maar als je moeite hebt om de bal van a naar b te spelen dan hoor je toch echt niet in Ajax 1 thuis. Veel te belangrijk gemaakt inderdaad, maar misschien wel de oorzaak van de teloorgang.

Is 3e keus! Moet het nog zien! Kom vorig jaar voor 63 miljoen weg!

4 augustus 2023 om 23:30

En hij zal gemist worden.

4 augustus 2023 om 23:32

Nou ik ben blij als die weggaat. Door mij word Alvarez absoluut niet gemist haha. toch wel een eind gekomen aan de bloedzuigers bij Ajax.

4 augustus 2023 om 23:40

Haha nou moeten wij het doen dit seizoen met Luuk, wordt saai alleen Luuk.

4 augustus 2023 om 23:43

Veerman en Lang kunnen er ook wat van hoor.

4 augustus 2023 om 23:44

Als je Alvarez al als bloedzuiger bestempeld, dan zijn er een hoop bloedzuigers in de ED. Gewoon een geschikte kerel die tot het gaatje ging.

4 augustus 2023 om 23:46

Alvarez is echt wel de grootste bloedzuiger van de afgelopen 5 jaar hoor. Even je Ajax-bril afzetten

4 augustus 2023 om 23:55

Oh, ik dacht dat dat tadis was, of Antony, of tagliafico, of toch martinez? Het is elke dag weer iemand anders volgens de anticieden

5 augustus 2023 om 00:09

Bloedzuiger in wat dan? Is toch gewoon een prima kerel? Ja af en toe wat hard in de duels, maar kom op, tis geen korfbal wat we spelen.

4 augustus 2023 om 23:52

Elk bod wat enkele uren voor het sluiten van de markt binnenkomt (in dit geval is die 63 miljoen ook later ooit een keer door de Telegraaf opgerakeld en nergens anders bevestigd) moet je met een berg zout nemen. Was een blind paniek bod van Chelsea en Ajax had al voor dik 200 miljoen een stuk of 5 basissplers zien vertrekken. Natuurlijk werd dat afgewezen, alleen een complete dwaas zou dat bod (op dat specifieke moment) accepteren.

Jeetje kerel echt ? Als je zo graag weg wilt.. was afgelopen zomer al wel te zien tegen het einde van het seizoen. Maar West Ham is toch wel treurig als je bedenkt dat het vorig jaar bijna Chelsea was. Wordt wel lastig om deze knaap te vervangen. Niet laten gaan voor minder dan 45 trouwens.

4 augustus 2023 om 23:33

Hij kan daar waarschijnlijk 4x zo veel verdienen en heeft hier alles gewonnen. Snap hem wel. London en PL

4 augustus 2023 om 23:37

Ja er zitten zeker duidelijke voordelen aan; maar geloof ook dat als hij een seizoen wel weer goed zou spelen bij Ajax dat hij ook nog naar de (sub)top van Europa kan gaan. Dit lijkt eerder op opgeven dan een stap vooruit zetten.

4 augustus 2023 om 23:44

Ik geloof eerder dat hij een storende factor zou zijn bij het nieuwe Ajax omdat hij er het langste zo'n beetje zit nu. En als je hem een rol beter niet kan toebedienen dan is dat een leidersrol want hij is helemaal geen verfijnde speler met inzicht.

4 augustus 2023 om 23:48

Daarom schandalig dat 'wij' hem vorig seizoen tegen gehouden hebben. Zo zie je dat sommige topclubs maar 1 keer voorbij komen (geldt ook voor Sangare die nu blij moet zijn met Nottingham).

Vorig seizoen zou 60 miljoen zijn en Alavarez naar een topclub.

Nu 40 max en WHU.

5 augustus 2023 om 00:31

Vorig seizoen kwam Chelsea vlak voor het verstrijken van de deadline in de lucht. Ik kan dat echt niet schandalig van een club noemen. Vooral als ze niet op zijn vertrek hebben voorgesorteerd.

Je weet niet of de topclubs maar 1 keer voorbij komen. Soms klopt dat, maar soms blijft een speler sterk presteren en komen ze alsnog. Voor Alvarez zelf ben ik eigenlijk heel blij dat hij door Ajax is tegengehouden. Kijk alleen wat voor shitshow Chelsea is met alle aankopen die ze sindsdien hebben gemaakt. Kans bestond dat hij na de winter op de bank kwam, puur vanwege de heisa die bij Chelsea ontstond.

Nu heeft hij zich 1 seizoen aardig ontrokken van de malaise die bij Ajax speelde, maakt een transfer naar een club waar hij zo'n beetje zeker zal zijn van een basisplaats en heeft verder de kans om zich op een hoog niveau te laten zien. Als hij zo constant blijft als nu, zie ik zonder gekkigheid een United, Chelsea, Bayern of Juventus voor hem op de stoep komen.

4 augustus 2023 om 23:50

Achja uiteindelijk zijn WHU en Chelsea binnen 4 punten van mekaar geeindigd en heeft WHU de ConfL gewonnen. Ontlopen mekaar niet veel momenteel.

5 augustus 2023 om 00:22

West Ham is toch een mooie club, middenmoter EPL in een geweldige competitie. Alvarez is niet goed genoeg voor betere clubs. Chelsea was destijss labiel.

40 miljoen voor Alvarez is, ondanks het belang van hem als strijder op het middenveld, een zeer mooi bedrag. Daar kan Ajax wat mooie spelers van halen.

Zonde, had stiekem de hoop dat we hem nog één seizoen voor de nr. 6 positie hadden kunnen behouden.

Absoluut een aderlating, maar zit er al lang aan te komen. Snel afwikkelen zodat we verder kunnen. Verwacht geen aankoop op 6 en dat Vos een kans krijgt met Tahirovic en Boomen

4 augustus 2023 om 23:56

Hoop persoonlijk ook dat Fitz-Jim nog een keer een kans krijgt als hij fit is, al zien velen het niet in hem zitten vanwege zijn fysiek (al is hij de afgelopen tijd ontzettend veel in de gym geweest en altijd al een felle speler met veel balonderscheppingen). Nu Tahirovic er toch is, is een aankoop overbodig. Al zag ik liever een meer ervaren 6 komen.

40 miljoen blijft toch wel een mooi bedrag voor Edson, heeft het uiteindelijk prima gedaan maar toch nooit helemaal de sterspeler kunnen worden. Bizar eigenlijk dat hij dan alsnog voor meer dan Kokcu vertrekt, maar dat is wat meerdere seizoenen in de CL spelen blijkbaar met je martkwaarde doet. Ik denk dat hij bij West Ham best kan slagen overigens.

5 augustus 2023 om 00:06

Verdedigende middenvelders worden dan ook zelden sterspelers. Alvarez is voor een club als Ajax gewoon een ideale verdedigende middenvelder qua niveau. In de jaren voor 2022 was 40 miljoen euro een lekker bod geweest waar je genoeg mee kon doen, maar ik vraag me af of Ajax momenteel adequate vervangers weet te halen.

Dat lijkt mij sportief geen stap vooruit…. Zou gewoon lekker bij Ajax blijven.

Ik wil hem liever zien blijven altijd 150% zit bijna overal tussen haal maar is zo'n vervanger. Ik ben waarschijnlijk een van de paar Ajacieden wie altijd ze waarde zag. En ja hij kan wat minder voetballen maar je moet ook gewoon echt gozers hebben wie echt kunnen verdedigen.

4 augustus 2023 om 23:44

Edson word zo onder gewaardeerd

5 augustus 2023 om 00:02

Zijn mentaliteit en inzet zijn fantastisch. Maar het bloedzuigen en niet vooruit voetballen zal ik zéker niet missen. Na 4 jaar is het de hoogste tijd voor een transfer.

5 augustus 2023 om 00:46

Wordt juist ontzettend gewaardeerd.

Had ergens hoop dat hij aanvoerder zou worden en met een afspraak dat hij volgend jaar voor een appel en een ei weg zou mogen nog een jaar zou blijven.

Denk ook dat hij hoger als West Ham aan zou kunnen maar hij wil gewoon weg en misschien is het ook wel tijd.

Dit heb ik inmiddels te vaak gezien, hoop dat 3x scheepsrecht is en hij nu wel echt vertrekt. West Ham is ook een goede stap, sluit niet uit dat ie het daar gaat redden. Zij spelen zijn voetbal.

4 augustus 2023 om 23:57

Daar gaat hij echt wel een goede speler zijn, ben ik wel van overtuigd.

5 augustus 2023 om 00:08

Hoezo hoop je dat hij echt vertrekt? Hij was het afgelopen seizoen de beste man van Ajax, wellicht samen met Tadic als je naar z'n rendement kijkt.

5 augustus 2023 om 00:19

Iedereen weet dat hij van waarde is geweest, maar in de opbouw is het wel een nadeel zo’n 6. Een aantal supporters hopen dus een voetballende 6 te zien die comfortabel aan de bal is, veel ballen naar voren speelt en ook verdedigend inzicht heeft.

Ook voor 39 miljoen ie weg hoor! Graag met spoed een RCV, linksback en een backup spits.

5 augustus 2023 om 00:02

Misschien eerst nog een derde keeper?

Edson ga je missen als hij er niet meer is. Alles wat Branco heeft heeft Edson niet. En andersom. Ajax kan dit opvingen door betere verdedigers en een voetballende middenvelder. En dan ga jer er op vooruit.

Zoals ik al schreef; Álvarez zal echt nog wel een transfer maken deze transferperiode en dat zal nu dus waarschijnlijk West Ham United worden. Zou een mooie stap voor hem zijn. Misschien qua club en mogelijkheid om voor de Champions League en kampioenschap te spelen minder aantrekkelijk dan dat Borussia Dortmund was, maar West Ham is natuurlijk ook een prachtige club met goede spelers van een goed niveau en spelen natuurlijk in de Premier League.

Betalen ook hele goede salarissen en je woont natuurlijk in Londen, wat heerlijk wonen is. Volgens mij heeft het gezin van Álvarez sowieso al eerder 1 jaar of 1,5 jaar in Londen gewoond doordat ze hier nog niet naar Nederland konden komen. Vanaf het moment dat ze naar Nederland kwamen begon Álvarez ook veel beter te spelen bij Ajax, maar z'n gezin zal het leven in Londen dus al goed kennen.

West Ham heeft natuurlijk genoeg geld na de verkoop van Rice. Ik hoop dat Ajax hier ongeveer 40 miljoen uithaalt, heb je een prima deal.

Altijd een verschrikkelijke speler in het veld gevonden, maar ja ik ben dan ook niet voor Ajax. Dat moment met van Aanholt terwijl Alvarez het duel verloor was typisch voor wie Alvarez is. Wel een fantastisch bedrag voor ajax als 't op 40m uit komt

Snap het wel, niveau van ajax is slecht en west ham is natuurlijk wel en paar stapjes hoger

4 augustus 2023 om 23:55

Borges dacht daar anders over 🙂

5 augustus 2023 om 00:09

Tja, die komt van een competitie waar Tahith Chong ook excelleerde

5 augustus 2023 om 00:44

Dat is wel erg makkelijk, hè? Zo kan ik het met voorbeelden ook laten lijken alsof de PL en de Serie A niet veel voorstellen. Met jonge spelers is het altijd een gok, maar zijn statistieken zijn buitengewoon. En hij heeft voor Ajax gekozen boven West Ham.

5 augustus 2023 om 06:19

Dat heeft niets te maken met dat hij Ajax boven een PL club heeft gezet. Hij had PL kunnen spelen. Hij kiest voor Ajax. Moeilijk te verkroppen voor sommigen maar het is gewoon zo.

Zelf probeer ik spelers nooit vroeg af te schrijven, maar Alvarez was het eerste jaar zo bizar verschrikkelijk. Ik dacht dat er geen kans bestond om uberhaupt 1/3 van zijn transfersom terug te krijgen.

En daarom is Alvarez so bijzonder. Heeft ons 'kritische Ajacieden' enorm voor het blok gezet door zich zo sterk te ontwikkelen. Hier houd ik echt van: tegen alle verwachtingen in, jezelf verbeteren, in het team knokken en tot een dragende speler promoveren. Ontzettend veel respect voor spelers met zulke karakters en cohones.

5 augustus 2023 om 07:39

Alvarez en Martinez kwam ongeveer gelijk. Waarbij Martinez in eerste instantie een rol als 6 werd weggelegdna veel gepuzzel (gehaald als veelzijdige speler die als LB, LCV en CVM kon spelen) was Alvarez gehaald als RCV. Martinez op het middenveld was redelijk tot prima, maar kwam het beste tot zn recht toen hij op LCV kwam te spelen. Alvarez was niet best in het begin op de RCV, maar de omturning naar CVM heeft hem goed gedaan en hem veel vertrouwen gegeven en is uitgegroeid tot een sterke balanshouder. Ook de hereniging met zn familie heeft hem goed gedaan. Ik zal hem missen maar ik denk dat hij wel vervangbaar is (vooral het voetballende gedeelte is vervangbaar)

5 augustus 2023 om 11:03

@gaeajax: Ook in het begin was het zo stuntelig. Ik kan me het seizoen herinneren toen hij in de basis als cvm begon, maar daarna naar de bank verdween. Jongen trapte op alles, behalve de bal. Seizoen daarop werd het opeens een heel ander verhaal. Had dacht ik inderdaad met z'n gezinssituatie te maken.

5 augustus 2023 om 07:40

Ik ben blij dat ik hem tot vervelends toe vanaf dag 1 heb lopen verdedigen. Wat heeft die jongen zich naar boven gewerkt na dat eerste seizoen. Dat zijn gezin hier naartoe kwam hielp hem zo.

Als Ajax rond de 40 miljoen kan krijgen voor Alvarez is dat een hele mooie deal. Niet alleen voor Ajax maar ook voor hemzelf. Hij wil gewoon die stap maken en dan is het mooi als het voor beide partijen een goeie deal is. Hij kan prima naast Soucek spelen met Paqueta ervoor. En Ajax kan weer meer gaan investeren in de eigen selectie.

Mooi voor hem. En daar hoeven we niets voor terug te halen omdat ze daar al op geanticipeerd hebben met Branco en Tahirovic ( woorden van Ajax zelf )

Een transfer die er natuurlijk aan zat te komen ( al dachten we al dat hij weg was toen Dortmund kwam) liever nu dan eind augustus. Nu is er nog tijd om de opbrengst te herinvesteren in nieuwe spelers. Ik ga er alleen vanuit dat Kudus nog vertrekt (miss Klaasen en Berghuis?) Tuurlijk ga ik zn mentaliteit en strijd wel missen, maar denk wel dat hij vervangbaar is. Voetballend was hij niet geweldig (viel niet uit de toon zoals een Bassey, maar was voetballend ook niet heel bepalend). Is een fijne speler om erbij te hebben. Zodra er andere bepalende spelers het spel kunnen maken, kan hij goed zorgen voor de balans. Dat hij vorig jaar zo belangrijk was en als bepalende speler gezien werd bij Ajax lag dan ook vooral aan het niveau/vorm van de rest van de selectie bij Ajax.

Dit is een van de laatste spelers (kudus) die nog enige waarde vertegenwoordigd en waar je een financiële klapper mee kunt maken. Met de selectie die overblijft wordt het kommer en kwel qua transferbedragen.

Qua speler is hij niet zo moeilijk vervangbaar, een waterdrager die regelmatig over de schreef gaat moet niet zo moeilijk te scouten zijn.

5 augustus 2023 om 09:42

Want de huidige spelers kunnen zich niet ontwikkelen en hun transferwaarde verhogen? Nogal een kortzichtige reactie.

6 augustus 2023 om 13:19

Er zit 0 potentie in de groep die overblijft

Goed onderhandelen met bodem 40 miljoen en daarna meteen Sutalo binnenhalen om verdediging te complementeren met Rensch, Emig en Hato. Dan alleen nog Spertyan en er kan serieus meegedaan worden om het kampioenschap

Die gaat wel verkocht worden, hoop wel dat Ajax met de transfersom dan eindelijk de benodigde defensieve versterkingen gaat halen. Met Tahirovic krijg je meer voetbal maar minder verdediging op het middenveld. De rest van het team zal dus het defensieve werk moeten overnemen wat Alvarez achterlaat. Twee beesten van centrale verdedigers en een links en rechtsback die als eerste taak verdedigen hebben ipv als een blindpaard naar voren rennen zou schelen.

Haha ajax is echt lekker bezig willen die nog wel is behalen dit seizoen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren