Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ED: PSV biedt Ihattaren laatste kans voordat transfer noodzakelijk wordt

Laatste update:

PSV biedt Mohamed Ihattaren nog één kans, meldt het Eindhovens Dagblad. Als de negentienjarige middenvelder die kans niet pakt, is het volgens de krant over en sluiten en gaat hij ‘ongetwijfeld op de transferlijst’. Ihattaren mag zich woensdag weer melden als de PSV-selectie voor het eerst gaat trainen sinds het duel van zondag met Ajax (1-1) op weg naar de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Ihattaren werd zondag buiten de wedstrijdselectie gelaten door trainer Roger Schmidt. Speler en trainer hebben vorige week een aanvaring gehad, zo meldden diverse media. Het regionale dagblad heeft het vermoeden dat Ihattaren over de schreef is gegaan. “Spelers die bij PSV trammelant veroorzaken, moeten het doorgaans behoorlijk bont maken om gestraft te worden. Van oudsher staat de Eindhovense club bekend als een vergevingsgezind voetbalbolwerk, waar ‘moeilijke’ jongens of spelers met een krasje zich soms opvallend goed kunnen ontwikkelen”, schrijft clubwatcher Rik Elfrink.

Na afloop van het gelijkspel tegen Ajax ging Schmidt nog in op de situatie van Ihattaren. Volgens de trainer was de discipline van de jeugdinternational afgelopen week zoek. “Totaal onacceptabel was het”, aldus Schmidt. “Ik kon hem onmogelijk in de groep opnemen. Vandaag (zondag, red.) heeft hij kunnen zien wat er nodig is op zijn positie. Als hij net zo hard werkt als Mario Götze, Ryan Thomas, Mauro Júnior, Cody Gakpo of Noni Madueke kan het goedkomen. Zo niet, dan is het kansloos.” Woensdag kan Ihattaren weer aansluiten bij de A-selectie. “Of hij weer in wedstrijden gaat spelen, is aan hem.”

Schmidt duidelijk over Ihattaren: 'Als hij dat niet kan opbrengen, heeft hij geen kans hier'

Volgens de krant mist Schmidt de volledige toewijding bij Ihattaren. Op trainingen zou hij onvoldoende focus laten zien en is hij bij teleurstellingen te snel uit het lood geslagen. Toen Ihattaren donderdag wissel zat tegen Olympiacos in de Europa League (2-1 winst) zou hij bovendien lak gehad hebben aan de door Schmidt gestelde eisen om beschikbaar te zijn. “Hij gedroeg zich egoïstisch en provocerend richting anderen en toonde geen enkele teamspirit, zo valt te beluisteren vanuit PSV. Zijn eigen teleurstelling was belangrijker dan beschikbaar blijven voor de ploeg”, aldus Elfrink. “Dat hij kort na de wedstrijd wel in staat was om met zijn mobieltje openbaar felicitaties aan een met hem bevriende Ajax-speler over te brengen, hielp voor het oordeel van de buitenwacht niet mee.”

Mino Raiola, zaakwaarnemer van Ihattaren, heeft al aangekondigd in gesprek te willen met PSV. Tegen De Telegraaf uitte de belangenbehartiger zijn onvrede over de manier waarop Schmidt met Ihattaren omgaat. “Niet iedere trainer past bij iedere speler en andersom. Dat heb ik met de grootste spelers meegemaakt en dat is niet zo erg. Maar wat deze trainer in de communicatie laat zien, is heel slap. Ik ga dit met de clubleiding bespreken, maar hou er niet van derde partijen erbij te betrekken. Ik vind dit PSV-onwaardig.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Veel mensen verdedigen Ihattaren puur omdat hij talent heeft, terwijl bij een doodnormale speler met dezelfde kutmentaliteit als Ihattaren, waarschijnlijk al lang door iedereen de kant van de trainer was gekozen. Kwaliteit of talent doet hier totaal maar dan ook totaal niets aan af, een speler met een verkeerde mentaliteit in je selectie kan op termijn een doodsteek zijn in je selectie. PSV moet tijd investeren in jongens die wel ervoor willen gaan, zoals Gakpo en Madueke en zelfs de mindere goden als Teze en Boscagli die zich ook stormachtig ontwikkelen onder Schmidt. Ihattaren mag zich gaan afvragen waarom talenten om hem heen zich wel ontwikkelen maar hijzelf niet.

1 maart 2021 om 08:57

Mwa, het verschil is mijns inziens is dat als je Ihattaren weer aan her voetballen krijgen je als club wel meer rendement eruit haalt dan als bijvoorbeeld Viergever zoiets zou overkomen. Daarnaast behartigd Ihattaren ook wel een mooie transferwaarde natuurlijk. Ik zou hem voorlopig wel het voordeel van de twijfel geven.

1 maart 2021 om 09:04

Als je de berichtgeving mag geloven speelt dit al een hele tijd en hebben ze hem dus een hele periode het voordeel van de twijfel gegeven. Maar ergens moet een lijn getrokken worden uiteraard.

1 maart 2021 om 09:04

Ik denk dat PSV hem al een tijdje het voordeel van de twijfel is aan het geven. Al die keren dat hij totaal onverwachts "ziek" was voor een duel zonder uitleg, beginnen nu wel wat duidelijker te worden. Ihattaren gaat geen enorme waarde meer vertegenwoordigen als hij niet zijn best doet om beter te worden op de trainingen.

1 maart 2021 om 09:08

Dit gaat toch geen gevalletje Bakkali worden? Ook bij die jongen waren er na zijn debuut superlatieven tekort om te omschrijven hoe goed hij wel niet was en was het kwestie van tijd voor hij bij Real Madrid of Barcelona zou gaan spelen. Maar uiteindelijk bleek Bakkali, mede door zijn mentaliteit, helemaal niet zo een uitzonderlijke speler...

Gaat het ook deze kant opgaan voor Itaharran? Voorlopig zijn er toch al enkele parallellen merkbaar. Er is geen enkele twijfel dat Itaharran heel goed kan voetballen maar blijkbaar is zijn mentaliteit van een totaal andere (lees: minder) niveau. Het zal aan hem zelf liggen of hij er nog iets kan van maken maar de huidige signalen zijn weinig veelbelovend (naar mijn mening)

1 maart 2021 om 09:08

Op basis waarvan behartigd Ihattaren dan een mooie transferwaarde ? Alsof er ook maar 1 topclub zit te wachten op een iets te dikke totaal niet fitte , en dan ook nog eens luie tiener die welgeteld 8 goede wedstrijden heeft gespeeld in 2 jaar tijd. Maar goed Perez en Derksen zagen hem 2x buitenkant voet een fantastische bal spelen, en hij was zogenaamd van buitencategorie zie hier de macht van de media. Die jongen is er zelf ook in gaan geloven, speelde tegen Ajax voor het eerst in 8 maanden een behoorlijke wedstrijd en geeft dan direct een stuitend interview alsof hij als hij niet gewisseld was de wedstrijd wel even had beslist.

1 maart 2021 om 09:13

Mario dus PSV moet het dus maar naar de hof maken omdat hij eventueel in de toekomst meer geld op levert? Nee vind ik niet. Spelers als Gakpo, Madeuke, Teze en Malen zullen ook geld op leveren en daarnaast spelen zijn heel veel. Hoe kan het dat zij nooit gezeik hebben met de coach en meneer Ihattaren wel? Lijkt me gewoon dat Mo beetje naast zijn schoenen is gaan lopen en dat hij nu met een coach te maken krijgt die hem gewoon als 1 van de spelers ziet en niet als een toekomstige goudmijn. En zo hoort het gewoon

1 maart 2021 om 09:25

Je vergeet dat Psv, zonder toestemming van de speler, helemaal niets mag zeggen over ziekte of wat dan ook. Dit ivm de privacywet.

1 maart 2021 om 09:29

@lierse en Rombom,

Eens hoor. Natuurlijk moet je ergens een grens trekken. Maar ik geloof nog steeds in die jongen. Al moet hij het wel zelf gaan oppakken nu.

@thenry,

Ik snap de vergelijking. Al moet je niet vergeten dat Ihattaren zijn vader is verloren en daarnaast begreep ik dat hij vorig jaar ook een vertrouwenspersoon binnen PSV is verloren aan een slopende ziekte. Laten we niet vergeten wat voor invloed dat heeft op zo'n jonge jongen. Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat dat ook een grote invloed heeft op hem. Vooral mentaal. Ik denk dat die jongen momenteel gewoon een schouder nodig heeft om op uit te huilen, in plaats van deze hardere trainer. Althans, zo komt Schmidt op mij over. Niets mis mee overigens, elke trainer heeft zijn eigen stijl.

@baradona,

Dat hij zijn niveau niet haalt lijkt mij helder. Hij komt niet eens in de buurt. Is niet fit en speelt met Psv. Lijkt mij ook helder. Maar deze jongen heeft iets speciaals. Als hij zijn koppie weer terug op de rails krijgt, en helaas twijfel ik daar zelf ook aan, dan heeft hij kwaliteiten van de buitencategorie.

@barca,

Zie mijn reactie op Henry. Ik denk dat wij zijn mentale gesteldheid niet moeten onderschatten. Voetballen kan hij, maar nu is het aan hem om de mentale klap die hij heeft gekregen om te buigen naar iets positiefs.

1 maart 2021 om 09:33

@DR.Mario, PSV heeft dat vertrouwen ook nog wel lijkt me. Anders zou dit wel anders aangepakt worden en zou er geen opening gehouden worden. Dat mentale aspect is inderdaad een ding, al moet het wel niet als een vrijgeleide gezien worden.

1 maart 2021 om 09:39

@lierse,

Ik geloof er ook niet in dat het als iets vrijblijvend gezien moet worden. Maar als ik naar Ihattaren kijk, en misschien zit ik er helemaal naast hoor, dan zie ik een gebroken jongen. Een jongen die nog in een rouwfase zit en die amper de tijd heeft gekregen dit echt voor zichzelf allemaal eens goed te verwerken. De buitenwereld verwacht direct prestaties, verwacht dat hij er staat, dat hij fit is, etc. Ik ben gelukkig mijn eigen vader nog niet verloren, dus ik weet niet hoe het voelt, maar ik kan mij voorstellen dat dat als je zo jong bent dit helemaal een grote invloed op je heeft.

Ik geloof er echt in dat als die jongen de kans krijgt om zijn verdriet, pijn, etc een plaats te geven hij vrij in zijn hoofd wordt en dan weer beter kan gaan voetballen. Er zijn legio voorbeelden van voetballers die niet goed presteren door randzaken buiten het voetbal. Zie Promes en Alvarez van Ajax als recente voorbeelden.

1 maart 2021 om 09:47

Ja zeker en vast. Maar dat is dan misschien inderdaad beter even buiten de selectie. Het is sowieso een lastige kwestie.

1 maart 2021 om 10:01

@mario ik volg Mo op Instagram en zie dit gewoon helemaal niet. Tuurlijk verteld social media niks maar als je ziek meldt en je chilt met je maatjes dan vind ik dat niet een teken van gebroken zijn. Meer iemand die beetje schijt heeft en er van uit gaat dat hij wel gaat maken met zijn talent zonder hard werken. Prima dat je gebroken bent en misschien helemaal logisch maar dan juist dien je je proactief op te stellen. Praat met je trainer, zeg dat je het lastig hebt. Dit doet hij ook niet anders had Schmidt hem niet zo in de media afgemaakt. Daarnaast kan je als je in rouw zit best een provisionele houding opzetten lijkt me en hoef je je niet als een snotneus te gedragen.

1 maart 2021 om 10:08

@barca,

Dat je er gelukkig uitziet aan de buitenkant, zegt niks over je innerlijke gesteldheid. Ik ben een tijdlang depressief geweest en er waren vrij weinig mensen die dat doorhadden. Ik kon dat prima '' wegacteren ''. Dat iemand er gelukkig uitziet, betekend niet dat die persoon ook gelukkig is.

Rest van je verhaal eens hoor. Hij moet dit ook aangeven, maar praten over je gevoel is het moeilijkste wat er is. Helemaal als het kloten gaat en al helemaal met iemand waar je niet goed mee bent. Dat weet ik uit eigen ervaring dan helaas wel weer.

1 maart 2021 om 11:24

@baradona "en geeft dan direct een stuitend interview alsof hij als hij niet gewisseld was de wedstrijd wel even had beslist."

Je bedoelt zoals die oudere Lang die na 1 CL match riep Ik leef voor zulke top wedstrijden?

Zo jij kan lekker selectief zijn he hahaha. Lang mag alles veroorloven en Ihattaren totaal niet, terwijl laatste jonger is en uit een diepe dal komt.

1 maart 2021 om 11:52

Schmidt kan beter zijn tijd en energie steken in topplayer Rosario aangezien Ihattaren niet zo goed blijkt te zijn als Messi

1 maart 2021 om 11:55

Iedereen vind er wat van maar niemand hier kent het echte verhaal. Ik denk dat het voor Mo sowieso beter is om het bij een andere club te proberen. Dit wordt altijd tegen hem gebruikt, wel enorme kapitaalvernietiging dit.

1 maart 2021 om 12:05

Exact. RvP haalde ook geen heel hoog rendement bij Feyenoord en was ook te lastig voor de trainer. Een paar jaar later werd hij onder de vleugels van Wenger, Bergkamp en Henry wereldtop. Lastige jongen Lang speelt nu de pannen van het dak bij Club Brugge. Soms hebben deze jongens een wat andere aanpak nodig maar dan moet je als trainer de handleiding wel snappen

1 maart 2021 om 09:16

Je hebt deels wel gelijk maar ik vind toch ook dat je bij Ihattaren mee moet rekenen dat hij z'n vader kwijt is geraakt. Hij gaat ook gewoon door een rouwperiode heen.. Ik vind het toch altijd wel bijzonder dat aan dit soort zaken voorbij wordt gegaan..

Net als dat Alvarez bij Ajax nu ineens wel goed is. Ongeveer gelijktijdig met dat z'n gezin over is gekomen. Wat dat betreft zou met name de goede journalistiek zulke sociologische omstandigheden toch wel mogen meewegen in het beoordelen van prestaties

1 maart 2021 om 09:57

Ja dat denk ik dus ook de hele tijd. Die jongen heeft gewoon iets heel vervelends meegemaakt en tegelijkertijd wordt verwacht dat hij als ''supertalent'' ons wel even bij de hand neemt. Die jongen is nog heel jong en moet gewoon goed begeleid worden, dan is een transfer helemaal niet nodig. Laten we hopen dat hij gewoon bij PSV z'n weg vindt.

1 maart 2021 om 09:21

Helemaal mee eens tvl11

1 maart 2021 om 09:23

Waren er eerder al problemen met Ihatarren? Voor deze periode/trainer? Niet echt toch.. Dan mag j e m ook wel t voordeel van de twijfel geven. Je moet een toptalent wel een dipje kunnen gunnen, qua spel en soms ook mentaal. Ze staan onder grote druk.

1 maart 2021 om 09:37

Er zijn genoeg spelers die jarenlang een talent zijn en het opeens niet meer laten zien. Met spelers als Bakkali of Labyad waren er ook nooit problemen. Ik wil hem niet perse in die categorie zetten hoor. Maar ik heb het idee dat hij een beetje een te hoge pet van zichzelf op heeft. Als je zo'n interview ziet na Ajax - PSV in de beker dan lijkt hij er weinig om te geven dat ze verloren hebben en hij lijkt wel graag te horen hoe goed hij is. Terwijl het helemaal niet gek is als hij aan zou geven dat hij gewoon niet goed genoeg presteert, omdat zijn statistieken gewoon waardeloos zijn. Het kan best dat het niet klikt met Schmidt maar de andere spelers lijken nergens last van te hebben. Hij zal echt niet de enige zijn die zich wel is ergert aan de trainer, maar hij is wel de enige die ruim onder zijn kunnen presteert.

1 maart 2021 om 09:48

Situaties als dit gebeuren soms gewoon, ook op werk. Dan heb je er ook altijd zat die hun mond houden maar de baas wel degelijk niet zien zitten, dat zegt niet zoveel. Ihatarren was wel een stapje verder dan de status talent die jij bedoelt. en ja, het gebeurt vaker, maar het is soms wel de vraag waar het dan aan ligt dat t niet lukt. Ik geloof wel dat een deel in de begeleiding van het mentale deel zit. Talent is er.

1 maart 2021 om 09:51

Ik denk dat het met iets als een depressie te maken heeft. Het ziekmelden, het ongeïnteresseerd overkomen, dat kan allemaal liggen aan dat hij nog steeds depressief is en denkt aan zijn vader, zijn steun en toeverlaat. Misschien is het enige wat die jongen wil lekker voetballen en afleiding, maar als hij na een goede wedstrijd (als tegen Ajax) zo kapot gemaakt wordt door Schmidt, dan maakt dat het alleen maar erger. En dan tot overmaat van ramp Pablo Rosario wel een topplayer noemen. Dat is echt om van te walgen. Snap niet dat zoveel volwassen mensen proberen te oordelen terwijl ze het zelf niet meegemaakt hebben. Het lijkt wel taboe voor Schmidt om Ihattaren een keer een complimentje te geven.

1 maart 2021 om 10:00

Het zal ook vast wel voor een (groot) deel aan de mentaliteit van Ihattaren zelf liggen. Wellicht werkt de dood van zijn vader nog flink in op deze situatie, zeker als het wat minder gaat. Maar ik vraag me wel af waarom hij het voor de komst van Schmidt zo naar zijn zin had en bij vlagen heel goed speelde, waardoor iedereen hem het label van 'toptalent' gaf. Mo komt op mij altijd nuchter en verstandig over en het lijkt me sterk dat hij onder van Bommel / Faber lekker kon freewheelen. Overal wordt gezegd dat Mo meer zijn best moet doen en niet voldoende hard werkt. Als dat echt zo is, nou.. tuurlijk zal ik niet zeggen dat dat okã© is, omdat hij iets beter kan voetballen dan een ander. Maar als ik dan deze trainer hoor roepen dat spelers, zoals Rosaio en Sangarã© 'key players' of 'top level' zijn, dan krab ik me wel achter mijn oren hoor. En volgens mij greep Ihattaren zijn kans tegen oa. Ajax door te werken en een verdienstelijke wedstrijd te spelen, maar werd vervolgens alsnog gewisseld. Weinig mensen begrepen iets van deze wissel en met zoiets demotiveer je zo'n jongen wel. Lang verhaal kort: Ihattaren zal vast ook deels schuldig zijn aan deze situatie, maar ik vind Schmidt met zijn uitspraken en wisselbeleid toch een aparte man die het halve land tegen het harnas injaagt. Ik heb geen moeite om te geloven dat hij niet echt lekker om weet te gaan met jongens zoals met Mo.

1 maart 2021 om 10:00

@TVL11 het heeft niet zozeer alleen met het verdedigen van Ihattaren te maken. Inmiddels weten dat Schmidt iemand van principes is en tuurlijk moet Ihattaren gewoon harder werken maar dat Schmidt en Ihattaren elkaar vanaf begin niet mochten is me duidelijk. Hierbij lijkt Schmidt ook de hele staff tegen Ihattaren op te zetten, daarmee maak je het niet makkelijker voor die jongen, de band moet hersteld worden tussen deze twee heren en ja het moet ook van de kant van Schmidt komen. Ihattaren moet harder werken en discipline tonen, maar Schmidt moet ook een manier vinden hoe met zulke gasten om te gaan. Niet vergeten dat Ihattaren vader nog korte tijd overleden is, wellicht dat hij het hierdoor mentaal af en toe laat af weten, om niet te vergeten dat hij 18 / 19 jaar is.Niet alle voetballers zijn harde werkers (zoals het zou moeten), als Schmidt trainer was geweest van een Ronaldo, Ronaldinho en Maradona dan had Schmidt waarschijnlijk ook overhoop met ze gelegen.

1 maart 2021 om 10:59

Ik ben het niet met je eens. Eind vorig seizoen had hij wel af en toe vervelen trekjes in het veld. Dit jaar zie ik dat hij zijn best doet om het verschil te maken. Na een zwakke start haalde hij weer een geod niveau en wat doet de trainer... De wisselt hem keer op keer. Ik kan me voorstellen dat als je gewisseld wordt voor spelers als Mauro dat je dan weinig vertrouwen voelt. Tel daarbij op dat Schmidt al heeft gezegd dat hij het talent van ihataren niet ziet en bijvoorbeeld ook met droge ogen zei dat ihataren tegen ajax net de beste speler was. Dat was hij natuurlijk wel. Dus volgens mij is de situatie precies omgekeerd dan wat psv doet vermoeden. Het is niet ihataren die psv steeds teleur stelt, het is psv (Schmidt) die ihataren steeds teleur stelt. Dat hij dan uiteindelijk geen positieve houding meer kan aanhouden is niet goed, maar wel begrijpelijk. Het doet me echt denken aan van gaal en sneider. Waarbij sneider mentaal al een stuk verder was dan ihataren en zich niet kapot liet maken. Dat dat bij ihataren lastiger is, is gezien zijn leeftijd logisch. Komt nog eens bij dat Rosario, die structureel slecht speelt, constant wordt opgesteld en als steunpilaar wordt gebombardeerd. En let op: ook met malen gaat het deze kant uit. Die speelt nu nog, maar niet meer voor psv en Schmidt, maar alleen nog maar voor zichzelf.

1 maart 2021 om 11:04

Stel, het lukt niet meer met Ihattaren bij Psv. Dan komt hij op de transferlijst met nog 1 contractjaar. Welke club zou hem willen kopen, met het huidige verhaal? Ajax? Moet ik nog zien. Al denk ik wel dat Ten Hag als trainer hem beter zal liggen dan de humorloze en strikte Schmidt. Buitenlandse clubs? Wie durft een gok te wagen? Alleen als de transfersom laag is. Ik denk dat PSV behoorlijk verlies gaat lijden op die komende transfer. Contract verlengen met Schmidt aan het bewind, is een nul optie. Dus dat wordt ‘m niet. En ik geloof er ook niet in dat Ihattaren zich vanaf woensdag braaf gaat gedragen bij PSV - lees, onder Schmidt. Zal het er op uitdraaien dat hij uiteindelijk eindigt als een van de vroegrijpe gedoodverfde talenten, bij een club als FC Utrecht of Vitesse? Dit wordt, vooral voor hem en Psv, een moeilijk verhaal.

1 maart 2021 om 11:17

Natuurlijk doet kwaliteit er wel toe. Ethisch gezien misschien niet helemaal correct, maar economisch gezien zeer logisch. Ihattaren heeft al aangetoond dat hij een uitzonderlijk talent is. Niet zo vreemd dat een werkgever bereid is daar meer tijd in te steken dan een huis, tuin & keuken-voetballer.
Het houdt natuurlijk wel een keer op. En dat het tussen Schmidt en Mo nooit meer goed komt, is voor mij wel duidelijk.

1 maart 2021 om 11:21

@tvl11 "ihattaren mag zich gaan afvragen waarom talenten om hem heen zich wel ontwikkelen maar hijzelf niet."

Komt dit niet ook deels door Schmidt? Dat Ihattaren amper kansen krijgt. In de beker tegen Ajax speelde hij best goed. Wordt afgekraakt door zijn coach. Daarna tegen Ado op de bank. En ook in de EL mocht hij niet spelen.

Hoe moet Ihattaren dan kans pakken en wedstrijdfit worden? Goed meekunnen tegen Ajax was blijkbaar niet genoeg. Andere spelers mogen continue grote fouten maken zoals Rosario. Malen en Zahavi mogen super egoistisch zijn.

Ik zou ook niet weten waar ik aan toe was als ik in zijn schoenen stond.

Ihattaren is bevriend met Afelally en v Bommel. Kan natuurlijk dat hij wat negatieve vibes krijgt van hen, maar hier moet je als trainer toch boven staan.

1 maart 2021 om 11:24

Iets zegt mij dat als hij naar ajax zou kunnen hij zn gedrag aan gaat passen en alles van zijn medespelers blind, tadic etc aan zal nemen om zich te ontwikkelen. Even dat pansie van hem er af en hij zou de perfect aanvulling voor ajax zijn op de plek van neres als die vertrekt en liever nog op de plek van klaassen wanneer die vertrekt of een slechtere vorm aanneemt.

Ik hoop in elkgeval dat hij de draad weer oppakt. Zou voor de toekomst van oranje echt een missing link kunnen zijn, verdediging zit wel goed maar een creatieve 10 kunnen we wel gebruiken

1 maart 2021 om 11:34

De oplossing. Ga met Hiddink praten. Die weet wel hoe je de jongens met een lastig karakter voor je wint dus misschien kan Schmidt daar advies inwinnen over hoe je met dit soort jongens omgaat

Tja, we kunnen er allemaal iets van vinden vanaf de zijlijn, maar het enige dat we allemaal kunnen zien, is dat hij te zwaar terugkwam uit de zomerstop, en dat hij in de speelminuten die hij dit seizoen wel heeft gekregen (en dat zijn er best nog behoorlijk wat geweest), te weinig heeft laten zien. Maar wel goed dat hij nog die laatste kans krijgt, want hij is nog jong en het is ook niet niks wat hij de laatste tijd heeft meegemaakt. Ik hoop - al is het nu een beetje tegen beter weten in - dat het nog goed komt.

Natuurlijk ook een tactiek om de malaise rondom Schmidt af te leiden. Lekker een talentvolle jongen die het even niet laat zien met de grond gelijk maken. Die warme club die PSV pretendeert te zijn is het al een tijdje niet meer. Bovendien hebben ze met Schmidt gewoon echt een verkeerde coach aangesteld. Weg met die vent en laat de Jong en Gerbrands hun biezen ook maar eens pakken. Deze club verdient veel beter.

1 maart 2021 om 08:56

Die het even niet laat zien? Je denkt toch niet dat dit uit de lucht komt vallen? Dit speelt al 1,5 jaar (!) he? Niet 1,5e maand.

1 maart 2021 om 09:27

@Skede maar elk mens zit anders in elkaar he.
Ik denk nog steeds dat deze jongen het erg zwaar heeft met het verlies op zo'n jonge leeftijd van zijn vader.
De ene verwerkt het sneller dan de andere

1 maart 2021 om 09:42

Uiteraard, maar dat betekent niet dat je als club alles moet pikken. In het begin is daar genoeg begrip voor geweest. En als Mo zou zeggen: ja sorry jongens ik kan het even niet opbrengen omdat ik het moeilijk heb, zou niemand binnen PSV daar problemen mee hebben. Maar je moet ergens de grens trekken na 1,5 jaar.

1 maart 2021 om 10:05

Klopt mee eens.
Hij moet zelf die stap te durven te nemen om te zeggen jongens het spijt, had het even moeilijk maar wil weer knallen.
Ook is het geen schande als hij naar een psycholoog zou gaan lopen on te praten.
Ben benieuwd hoe het afloopt want het blijft nog steeds een voetballer met veel talent

1 maart 2021 om 11:30

@skede hoe kom je op 1,5 jaar? Vorig jaar rond maart lag competitie stil en werd gestopt.

1 maart 2021 om 13:55

Dat is knap Skede! Schmidt is pas dit seizoen in dienst bij Psv, hoe jij aan 1,5 jaar komt is lachwekkend.

1 maart 2021 om 08:56

Hij komt binnen met overgewicht, zet zich niet vol in op trainingen en presteert gewoon slecht. PSV moet dat maar accepteren? PSV heeft Ihattaren al meerdere keren geholpen door te zeggen dat hij ziek was, wat natuurlijk niet zo was. Ook hebben ze met die Benjamin Kugel, de conditietrainer, erg veel tijd in Mo gestoken door hem extra privetrainingen te geven.

1 maart 2021 om 09:32

Natuurlijk moet PSV dat niet accepteren, maar wat hier boven ook al iemand zegt, je vader op jonge leeftijd verliezen heeft een enorme impact. Dat kan nog jaren naslepen voor zo'n jonge jongen. Nogmaals, dat hoeft niet te zeggen dat PSV maar alles moet accepteren natuurlijk, maar hoop wel dat ze dit proces goed begeleiden. Ihattaren is een groot talent en hoop dat PSV hem weer kan 'herstarten'.

1 maart 2021 om 09:45

Je kan hem ook gewoon niet opstellen. De trainer bepaalt en niemand is groter dan het team, maar mijn gevoel zegt me ook dat je anders met Ihattaren moet omgaan dat publiekelijk keihard straffen.

1 maart 2021 om 09:48

Heeft PSV ook niet een beetje verantwoordelijkheid voor de fitheid van haar spelers? Mo moet echt beter op zijn voeding gaan letten als hij een prof wilt zijn, maar de club moet ook beter op haar assets gaan letten. Dit fitheid probleem zien we nu bij meerdere Psvers terug.

1 maart 2021 om 09:49

Mogelijk zien ze dat is als een soort laatste optie om hem wakker te schudden? Het is uiteraard maar speculatie maar anders is het wel wat vreemd om een jonge jongen zo publiek af te vallen/een veeg uit de pan te geven.

1 maart 2021 om 11:15

Die vraag wordt inderdaad amper gesteld. We zijn nu in maart beland met de diverse competities, en nog steeds kunnen diverse Psv’ers geen negentig minuten volmaken. Ook veel blessuregevallen, maar daar wordt nauwelijks aan gerefereerd. En die trainer doet niets anders dan maar orakelen dat het zo goed gaat met het elftal en de selectie. Het wordt steeds beter, aldus Schmidt. Alleen niet met de resultaten. Zou een trainer ala Faber ook zo’n seizoen worden gegund? De vraag stellen is deze beantwoorden. Het bestuur van PSV heeft de trainer de sleutel van de club gegeven. Met nu alle gevolgen van dien. Naar een ander wijzen helpt niet meer. Ageren op de arbitrage ook niet. Tijd om te concluderen dat PSV heeft gegokt en verloren. Maar als men zich als het ware aan elkaar heeft overgegeven, is er blijkbaar geen weg terug. Al denk ik dat als er geen CL ticket wordt bemachtigd, het doek wel eens snel kan vallen voor de Schmidt clan, Gerbrands en de Jong. Al is die laatste min of meer gedegradeerd tot loopjongen. Ach, dat verdient ook lekker. En hij weet als geen ander: voor mij komt er geen trein meer voorbij;-)).

1 maart 2021 om 11:49

@DNSDKR ach de superieuriteir van de trainers. Mo moet zogenaamd top presteren elke week maar Schmidt bakt er niks van, gedraagd zich als een malloot in de media en die wordt daar dan niet op afgerekend. Van zo een coach gaan er 13 uit een dozijn, van een speciaal talent als Ihattaren niet

1 maart 2021 om 08:56

Stel je niet aan. Daar heeft het helemaal niks mee te maken. Dit artikel omschrijft precies wat er aan de hand is omtrent Mo. Intern is er helemaal geen Heisa wat Schmidt betreft. De rust zelve regeert.

1 maart 2021 om 08:58

Bwa 'het even niet laat zien'... Van een megatalent zoals Ihatarran mag je toch wel (veel) meer verwachten dat hij nu laat zien? Daarnaast is het Ihatarran die zelf voor deze afleiding zorgt, niet PSV of Schmidt. PSV (en Schmidt) winnen immers niets bij deze situatie, integendeel!

De huidige ontwikkelingen lijken me ook mogelijk nefast voor zijn verdere carrière want ik kan me inbeelden dat ploegen met interesse nu toch op een andere manier naar deze jongen beginnen kijken.

1 maart 2021 om 09:28

@messino dat het voetballend allemaal even niet zo makkelijk gaat is heel wat anders dan niet hard werken, verkeerde instelling, niet maximaal gaan, egoïstisch en eigenwijs zijn.

Dat eerste is bij geen enkele trainer een probleem, de rest is natuurlijk geen optie, helemaal niet voor een jong ventje die alles nog te bewijzen heeft.

Duidelijke taal, je moet je volledig voor PSV in kunnen zetten en als je dat niet wilt/kunt doen dan mag je lekker vertrekken. Ik voel een tweede bakkali aankomen, jammer maar helaas.

2 maart 2021 om 07:46

Idd.. en ik ken wel meer hele grote talenten zoals toen werd gezegd, waar niets van terecht is gekomen. (Aissati Maher). Een garantie dat deze jongen wereldtop wordt kan niemand afgeven.
Vlgs mij heeft psv al echt veel geïnvesteerd in hem. En dat er geen geweldige klik is tussen trainer en hem, dat kan. Maar je zult wel moeten voldoen aan de groepsvoorwaarden en anders mag ie lekker vertrekken

Wat een soap is dit aan het worden.
Het is te hopen voor beide partijen er nu uitkomen.

Om zo modder te gooien in de media heeft weinig zin want iedereen gaat speculeren. Noem dan gewoon de punten wat hij misdaan heeft. Nu lees ik provocerend gedrag op de bank en dat hij een berichtje had geliked van een ajacied na de wedstrijd donderdag. Tja zijn dat nu dus de redenen? En de keren dat hij ziek was, was hij toen ook echt ziek of had hij zich toen misdragen? Zeg of niets in de media of benoem alles. Anders gaan verhalen een eigen leven leiden.

1 maart 2021 om 10:06

Dit gaat natuurlijk veel verder dan de door jouw benoemde acties/redenen. Als zijn verwijdering uit de selectie min of meer gesteund wordt door ploeggenoten, directieleden, de staf, etc. is er natuurlijk veel meer aan de hand en speelt dit al een stuk langer.

Lijkt mij prima als hij nog een kans krijgt. Maar hij moet hem natuurlijk wel gaan pakken. Een frisse start is nodig, maar kan dat nog wel? Schmidt was best duidelijk en hard gisteren. Die zou zichzelf ongeloofwaardig maken als hij binnen 2 weken weer een beroep op Ihattaren doet. Die is immers in de hierarchie gezakt tot achter spelers als Mauro, Gotze, Thomas, Madueke, Vertessen en Gakpo met zijn instelling en inzet. Lijkt mij dat je zoiets niet binnen 2 weken eventjes rechttrekt.

1 maart 2021 om 09:29

Hij krijgt binnenkort weer een kans, dan is ie zo opgefokt dat ie al vroeg in de wedstrijd rood krijgt, door te hard inkomen. Dan is het gelijk einde verhaal voor mo bij psv. (had vandaag de glazenbol thuis van de moeder van dumfries. Schijnt een heks te zijn)

Gaat nog spannend worden dit. Dat Mo kan voetballen staat buiten kijf. Maar om de top te halen moet er ook hard gewerkt worden. Natuurlijk heeft het verliezen van je vader, de druk om te kiezen voor een land en de een naar de andere bewieroking veel invloed op zo'n jonge jongen. Daar moet hij dan volledig in ondersteund worden. Ik heb het gevoel dat psv hierin alles heeft gedaan. De maat is een keer vol en Mo moet gaan werken voor z'n centen.

1 maart 2021 om 11:25

Inderdaad. Auto, overgewicht, social media, lichaamstaal, interviews, prestaties. Het zijn allemaal radertjes in de algehele beeldvorming. Een optelsom heet dat.

PSV is de laatste jaren toch iets minder gemoedelijk geworden. Vroeger was men er goed in om dit soort gasten in het gareel te houden. Niet dat ik de schuld bij psv leg, maar dit valt me op.

1 maart 2021 om 09:03

Vroeger gebeurde dit ook gewoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Labyad, Bazoer, Tannane en Bakkali. Die hebben uiteindelijk ook niet bepaald hun potentie waargemaakt.

1 maart 2021 om 09:19

Hebben jullie gelijk in, die had ik niet goed op mijn netvlies. Wel zonde, voor al die jongens was het waarschijnlijk beter om de eerste jaren gewoon bij PSV te blijven. (met uitzondering van Bazoer, hoewel die weer te vroeg bij Ajax weg is gegaan)

1 maart 2021 om 11:20

Zou het ook niet gewoon aan die jongens kunnen liggen, in plaats van welke club dan ook? Spelers met bepaalde roots, waar (misplaatste) trots een belangrijke rol in het sociale leven speelt. Althans, het is wel een dingetje....

1 maart 2021 om 11:45

Ziyech speelt nu bij Chelsea. Zo kan het ook gaan als je de zogenaamde lastige jongens voor je weet te winnen

1 maart 2021 om 09:03

Vroeger is dit ook vaak genoeg voorgekomen met o.a. Labyad en Bakkali. Misschien is PSV juist wel zo'n gemoedelijke club omdat ze bepaalde normen en waarden verwachten van hun spelers.

1 maart 2021 om 10:07

En ik geef ze groot gelijk.

Ihattaren eindigdt als elghazi, bazoer, maher etc. Hij gaat nooit basis spelen bij de subtop in de top 5 competities van europa. En al helemaal niet voor een topclub. Ik durf daar 1000€ euro op te wedden. Snap ook niet waarom marokko hem wou. Zulke talenten komen vaak voor daarna daalt hun niveau zoals labyad op begin en aisatie. Bij marokko is barkok van frankfurt paar klasse beter dan ihattaren. Heb hem nooit speciaal gevonden. Sancho, camavinga etc zijn even oud als hem. Dat zijn pas wereld talenten.

1 maart 2021 om 09:23

Nu vind ik El Ghazi niet echt in dit rijtje passen gezien hij best veel minuten maakt voor Aston Villa, ook als basisspeler. Maar ik snap het idee wel en zie hem ook wel eindigen als een Aissati of een Maher. Groot talent maar het lijkt tussen zijn oren niet helemaal goed te zitten sinds zijn vader is overleden. Denk dat die man heel veel positieve invloed had op Mo.

1 maart 2021 om 09:29

Daarnaast werd EL Ghazi ook nooit gezien als talent van de buitencategorie. Absoluut talentvol maar die is nooit zo op het schild gehezen als een Mahee, Aissati.

1 maart 2021 om 09:41

Aston villa is geen subtop of topclub. Bij el ghazi zeiden ze dat die de nieuwe cr7 werd hahaha.

1 maart 2021 om 09:54

Toch speelt El Ghazi in de Premier League, volgens velen de zwaarste voetbal competitie die er is. Het CR7 verhaal ging geloof ik over een interview waarin El Ghazi zei dat hij naar Ronaldo opkeek. Hij vergeleek zijn input op de training met die van Cr7 (waarvan ik de juistheid durf te betwijfelen), niet zijn kwaliteiten. Dat zou ronduit lachwekkend zijn om hen daarin te vergelijken.

1 maart 2021 om 10:02

Er spelen houthakkers basis bij premier league clubs ook. We hadden het over subtop en wereldtop. Ze zeiden dat elghazi een grote zou worden. Bleek niks! Overrated

1 maart 2021 om 10:06

Aston Villa staat anders wel op een subtop plek, die staan qua verliespunten boven Chelsea en Liverpool onder andere. Daarnaast werd de vergelijking met Ronaldo vooral gemaakt qua fysiek, niet talent. El Ghazi is qua lengte en bouw best wel vergelijkbaar. Heeft een goed schot, is redelijk fysiek, is vrij snel. Natuurlijk een aantal klasses minder dan Ronaldo, maar ik vond de vergelijking nooit zo gek.

Heel kinderachtig vorige week. Beste jongen is pas 18, heeft zijn vader verloren, zijn basisplek (misschien enige waar die zijn troost aan kon vasthouden) en zit dus waarschijnlijk zwaar in de depressie. Dan ook nog in de media je zo uiten. Bah. Ja, het houdt een keer op, maar je had hem moeten steunen. Maar goed. Clubs zijn soms te zakelijk.

1 maart 2021 om 09:02

Uiteraard zijn dat allemaal stevige situaties die een hevige invloed kunnen hebben, maar wat moet psv dan doen? Uiteindelijk moet er altijd een zekere professionaliteit gelden. En als die er niet is + blijkbaar te weinig inzet + gewoon al een jaar matige prestaties + blijkbaar wel een grote mond dan stopt het uiteindelijk ooit wel eens. Ze houden Ihataren nu al een jaar lang een hand boven het hoofd want hij krijgt gewoon heel veel speelminuten maar geeft er eigenlijk bitter weinig voor terug.

1 maart 2021 om 09:52

Dat ie niet speelt, is logisch. De trainer bepaalt en als je niet presteert, speel je niet. PSV is een professionele topclub en daar gelden deze regels. Punt. Maar voor mijn gevoel wordt Ihattaren wel publiekelijk aan de schandpaal genageld. Schmidt kan ook zeggen: 'hij speelt niet, want hij is niet in vorm', of 'anderen presteren beter', of 'ik ben hier om over de wedstrijd te praten en niet over spelers afzonderlijk'. En ik ben benieuwd naar de mentale begeleiding die deze jongen krijgt.

1 maart 2021 om 11:27

Ik heb het hierboven al ergens gereageerd maar het is natuurlijk mogelijk dat PSV dit als een ultiem middel zien om Ihataren wakker te schudden of iets dergelijks.

1 maart 2021 om 09:05

Oh ja, 'zit dus waarschijnlijk zwaar in de depressie'. Welja, waarom ook niet. Iedereen snapt dondersgoed waar deze knul doorheen is gegaan, vandaar dat ie ook zoveel kansen krijgt van iedereen. Maar het lijkt erop dat ie überhaupt discipline problemen heeft. In de jeugd was ie ook al met regelmaat te zwaar, vrat ie veel patat en nam ie zelfs dutjes om maar niet aan eten te denken. Keer een interview gezien van m, giet ie ook een halve kilo suiker in z'n thee. Allemaal momenten natuurlijk, maar het geeft een bepaald beeld van iemand die gewoon moeite heeft met het leven als een topsporter. Als je dan ook nog een keer een grote bek hebt en je taken niet goed uitvoert, dan wordt het lastig. Hoeveel talent je ook hebt.

1 maart 2021 om 10:08

Heel de club tot aan de koffiejuffrouw steunt 'm en is met 'm bezig zo lijkt het juist. En zal het ook zijn. Alleen houdt de steun ook een keer op en moeten de ogen geopend worden.

1 maart 2021 om 10:16

@iedereen ik vind het toch raar hoe meerdere toptalenten (op Affelay na) bij PSV het niet echt weet te redden. Aisatti, Bakkali, Labyad (oke dat was 200% zijn eigen schuld) en nu Ihattaren. Oke, ik zie wat jullie zien. Allemaal zelfde achtergrond, maar daar zou het toch niet allemaal mee te maken kunnen hebben? Meestal zijn de jongens met een moeilijk karakter de meer bijzondere spelers. Misschien botsen de culturen een beetje (emotie vs luisteren). Dan zou je als PSV zijnde daar toch wat meer aan doen? Als 1 van deze jongens was geslaagd, had PSV nu meer geld verdiend dan wat er nu gebeurt.

1 maart 2021 om 10:16

@iedereen ik vind het toch raar hoe meerdere toptalenten (op Affelay na) bij PSV het niet echt weet te redden. Aisatti, Bakkali, Labyad (oke dat was 200% zijn eigen schuld) en nu Ihattaren. Oke, ik zie wat jullie zien. Allemaal zelfde achtergrond, maar daar zou het toch niet allemaal mee te maken kunnen hebben? Meestal zijn de jongens met een moeilijk karakter de meer bijzondere spelers. Misschien botsen de culturen een beetje (emotie vs luisteren). Dan zou je als PSV zijnde daar toch wat meer aan doen? Als 1 van deze jongens was geslaagd, had PSV nu meer geld verdiend dan wat er nu gebeurt.

1 maart 2021 om 10:56

@jeffreysch Zowel Labyad, Bakkali als Ihattaren konden een meerjarig contract tekenen, maar hielden zelf de boot af. Wat kan PSV dan nog meer doen? Aissati heeft drie jaar in het eerste gezeten, maar wist maar niet definitief door te breken en is toen vertrokken. Ik zie niet echt in wat PSV hierin aantoonbaar te verwijten valt. Uiteindelijk moet het ook uit die jongens zelf komen.

1 maart 2021 om 11:27

Ik heb het idee dat dit is ontstaan sinds hij van Raiola zijn tekengeld binnen had. Dure auto kon kopen en dacht dat hij het gemaakt had. Die maniertjes zijn eind vorig seizoen begonnen toen hij de overstap naar Raiola maakte.

Ja tuurlijk, laten we voor de 7e keer in de afgelopen 24 uur laten horen wat we van hem vinden. Het is ook een keer klaar hoor

Alle schuld word hier Bij Ihatarren gelegd. Ik weet niet wat hij precies gezegd of gedaan heeft. Maar misschien moeten ze in Eindhoven ook even gaan kijken naar de trainer. Je hebt in het begin van het seizoen verschillende aankopen mogen doen, en psv had volgens velen een selectie om het Ajax moeilijk te maken om kampioen te worden. Sommigen beweerde zelfs dat ze een betere selectie hadden dan Ajax. Nu is het begin Maart, en ben je al helemaal klaar. Geen Europees, geen beker, geen competitie. Ook zit er totaal nog geen voetbal in. Het is niet dat psv gisteren zo daverend was. Ook merk je wel dat veel spelers conditioneel niet goed genoeg zijn. Continu hebben ze het aan het einde van de wedstrijd moeilijk.

1 maart 2021 om 09:11

Schmidt is niet de enige die in de begeleiding van spelers iets doet hè.. De club, niet Schmidt, zal niet voor niks een dergelijk, keihard, statement maken. Er wordt geen schuld gelegd, er worden eisen gesteld en standaarden gehanteerd waar speler x zich niet aan wil meten. Of speler x Viergever heet (toevallig voorbeeldprof) of Ihattaren doet daarin toch niet veel ter zake?

1 maart 2021 om 09:12

Afgelopen 2 wedstrijden zag ik best goed voetbal aan de kant van PSV. Olympiacos gewonnen, alleen uitschakeling door de vliegkunsten van Baumgartl. Tegen Ajax hadden we enorme pech met de VAR, waarbij elke cruciale beslissing in ons nadeel was of natrappende bewegingen niet werden gezien. Als PSV 2de wordt is het prima. De EL winnen is niet realistisch en in de beker uitgeschakeld tegen Ajax, wat kan gebeuren. Ik zie de stijgende lijn van Schmidt wel en volgend seizoen zou het nog maar eens beter kunnen gaan als deze lijn zich doorzet. Moet PSV ook even doorselecteren in de selectie.

1 maart 2021 om 10:35

@andres13 Je maakt een grap hoop ik?! Behalve het moment van Martinez, welke dingen vielen in jullie nadeel uit ? Of ga je nu zeggen dat het geen pingel was? Denk dat je van geluk mag spreken dat het geen rode kaart was, want hij ontneemt gewoon een 100% doelpunt. Ik vond het voetbal van psv tegen Ajax totaal niet goed, maar Ajax was zwaar triest in de passing. Pas toen Ajax achterin 1 op 1 ging spelen kregen jullie grote kansen. Het was gewoon van beide kanten een zeer zwakke wedstrijd. Waarbij psv de minst zwakke was.

1 maart 2021 om 11:00

Ik zeg niet dat de penalty niet terecht was, maar aan de andere kant werd er wel een doelpunt van ons afkeurd door ongelukkig hands. Vertessen had zijn arm in een natuurlijke houding en kon helemaal niks doen dat de bal tegen zijn arm kwam. De VAR was er als kippen bij om het gelijk af te keuren, terwijl niet eens de moeite werd genomen om naar de overtreding van Martinez te kijken. Dat noem ik behoorlijk onfortuinlijk. Verder vond ik PSV vrij stabiel spelen gisteren. Kreeg nauwelijks kansen tegen. Het is in ieder geval beter dan afgelopen maanden.

1 maart 2021 om 11:15

Euh... Dat iets terecht is betekent niet dat het niet in je nadeel kan zijn hoor.

2-0 afgekeurd met de Var, penalty toegekend met de Var, geen rood voor Martinez ondanks VAR (maar blijkbaar mag je expres op iemands voet gaan staan zolang je maar niet te veel kracht zeg), evt penalty moment met Dumfries die een bodycheck krijgt maar er een vrijetrap gegeven wordt voor een eerder moment.

Ajax heeft gewoon erg veel geluk gehad gisteren, klaar. Dat ze allebei slecht speelden doet daar weinig aan af.

Misschien een idee van die duitser om hem ietd normaler te behandelen? Is maar een tip hoor. Ik bedoel onder van bommel kon hij wel presteren..

1 maart 2021 om 09:22

Omdat ie toen debuteerde, Oranje in werd geschreven en op een sportieve wolk leefde. Nu zit het tegen sportief/fysiek en moet ie zich terugvechten. Ligt echt niet alleen aan Schmidt, want met de rest van de selectie lijkt ie geen problemen te hebben.

Sund... Ken PSV inmiddels al heel wat jaren, er wordt met het nodige geduld en aandacht gewerkt met jonge gasten. Een passant als Schmidt heeft daar niet zoveel invloed op. Natuurlijk is het erg vervelend, voor zowel PSV als Ihattaren zelf. Met focus en volle inzet was er wellicht al iets heel moois ontstaan, nu is het vooral lelijk en eeuwig zonde. Ik hoop dat hij die laatste kans pakt en samen met Gakpo en Madueke voor wat jong spektakel kan gaan zorgen de komende jaren. Hard hoofd in, maar laat me graag verrassen..

Persoonlijk denk ik dat er 2 kanten zijn aan het verhaal.. Namelijk het lijkt me dat Ihattaren geen vertrouwen heeft in de trainer, en hier (nog) niet mee om kan gaan, wat resulteert in een slechte houding en ongeïnteresseerd zijn tijdens de training. Ik bedoel hij speelt toch niet en anders mag ik er weer na 70 minuten uit of zo.. In mijn ogen is het goed dat hier op in wordt gegrepen.
Al denk ik ook dat Schmidt communicatief soms slecht overkomt naar zijn spelersgroep waardoor deze problemen op kunnen bloeien.
Echter vind ik het apart dat de hele spelersgroep hier achter staat. Ik vind in deze dat de spelersgroep niet in zo'n statement naar voren hoort te komen. Tuurlijk ze moeten er iets van vinden en de speler in kwestie mag je ook aanspreken op zijn gedrag (dat gedoe met ajax en zo, daaruit blijkt wel echt desinteresse in PSV in mijn ogen) zet hem maar eens op zijn plaats.. al heb ik het idee dat PSV hierin de spelers mist die dit kunnen doen. Al heb ik hoop dat Zahavi (nu hij eindelijk begint te presteren, ik bedoel een spits die niet presteert denk je achteraf ook om van ja moet jij zeggen..) ook het overwicht heeft in de selectie om dit te kunnen doen.

Conflict nummer 300 van dhr. Schmidt. Hoe krijgt 1 trainer het in een half seizoen voor elkaar om met alles en iedereen in de clinch te liggen?

Tuurlijk moet Ihatarren bij zichzelf te rade gaan, maar het kan geen toeval meer zijn dat Schmidt bij het zoveelste conflict betrokken is.

Gevalletje Bakkali aan het worden? Zoveel talent, maar door omstandigheden wilt het niet eruit komen. Misschien van de zomer cursusje bij Tadic aangaande professioneel trainen en in jezelf investeren volgen (en nee, niet het gedrag van Tadic overnemen maar wel de spirit)?

Lekker, als je door je werkgever in de media zo voor lul wordt gezet.

Is het normaal dat er op maandag en dinsdag niet getraind wordt of mis ik nu iets? Ik las dat sommige teams nog na de wedstrijd een uitlooptraining hielden en dan meestal maandag of dinsdag weer begonnen aan de week (1 van de 2 wel als rustdag).

In Nederland zijn wij altijd snel met het bewieroken van zogenaamde toptalenten nu zal ik niet zeggen dat Ihattaran geen talent is maar laat deze jongen nu eerst eens een heel seizoen presteren , ipv hem na een goede wedstrijd in het Nederlands elftal te plaatsen daar is hij op dit moment zeker nog niet goed genoeg voor en ook voor PSV in deze vorm niet maar een seizoen geleden werd dat al geopperd , hetzelfde zie je nu ook bij Gravenberch die speelt nu ook al een paar wedstrijden minder wat ook gewoon logisch is op die leeftijd maar blijft wel hard werken , alleen met voetbal en techniek kom je er tegenwoordig niet meer je zult meer strijd moeten leveren en dat is nu juist wat ik bij met name jonge spelers mis , een trainer kan je hierbij helpen maar het grootste deel zal bij je zelf vandaan moeten komen hoeveel zogenaamde talenten zijn er niet geweest waarvan wij dachten dat worden toppers en waar je naderhand nooit meer wat van hoort , want geen enkele trainer zet zijn beste spelers er naast hoor als Ihattaran de inzet zou hebben van Dumfries en dat gekoppeld aan zijn talent dat zou hij allang en breed in de basis hebben gestaan denk ik .

1 maart 2021 om 11:38

In Nederland zijn we ook altijd heel snel in het afschrijven van talenten. Al die trainers acteren topcoaches maar heeft een talent een wat lastiger karakter dan weten ze niet hoe te handelen

1 maart 2021 om 12:28

(japie)
En jij weet dat wel hoe je moet omgaan talenten ? hou toch op man PSV is een topclub geen speeltuin , heb je gisteren Götze gezien ? Wereldkampioen met ruim 60 interlands voor Duitsland waar hij de schoenen nog niet van mag poetsen die zag ik ook terug verdedigen en veel vuil werk opknappen daar zou deze jongen eens naar moeten kijken ipv de mooie voetballer uit te hangen , en met hard werken komt je talent vanzelf bovendrijven en inderdaad heeft die trainer gelijk dat hij zegt dat hij Messie niet is die status moet je verdienen en dat kan alleen op het veld .

1 maart 2021 om 12:47

Dan moet je idd je tijd en energie blijven steken in topplayers als Rosario

Ik heb veel op zowel organisatorisch, technisch als tactisch vlak aan te merken bij PSV dit seizoen en de seizoenen ervoor, maar dit vind ik grote klasse van de club. Niet nog maandenlang een moeilijke dans in een vervelende soap met Ihattaren en Raiola aangaan, maar in februari gewoon stellen: buigen of barsten. Aanpassen, je best doen en bijtekenen en anders maar opdonderen. Cijfermatig doet Ihattaren het slechter dan Thomas. En niet alleen de hoeveelheid vieze meters of ingezette tackles. Het miskende prinsje gaf in omgerekend 17 wedstrijden volle speeltijd slechts één assists en maakte maar twee goals, terwijl meeverdedigen en helemaal afgetraind zijn sowieso een veelgevraagde optie lijkt te zijn. Als Ihattaren met zijn huidige houding en track record denkt niet in de voetsporen te treden van Maaroufi Pereira, Aissati, Labyad, Bakkali, Bazoer en Braaf moet-ie dat lekker proberen. Persoonlijk denk ik dat geen club gelijkwaardig of hoger dan PSV hem anders zal behandelen of meer privileges en basisplaatsen gaan geven. Talent is wat waard, maar op de langetermijn niets mentaliteit en professionaliteit te wensen overlaten. Met Gakpo, Madueke, Ledezma, Romero en Vertesse heeft PSV genoeg jonge jongens die wél voor volle 100% willen werken om bij PSV te slagen.

Ook strategisch denk ik dat de harde opstelling van PSV een slimme zet is. Het geeft een duidelijk signaal af dat Ihattaren allerminst heilig of onvervangbaar is. Dat zal clubs op het vinkentouw meer doen twijfelen dan wanneer de club met zalven en masseren de komende maanden smekend om contractverlenging aan de voeten van die snotneus en zijn zaakwaarnemer ligt.

1 maart 2021 om 09:44

Nadat je Ihattaren begon te vergelijken met Thomas ben ik afgehaakt. Jeetje jij bent hier de PSV supporter dan heb je toch alle baat bij het renderen van toptalent Mo Ihattaren? Hij vertegenwoordigt een enorm kapitaal! Er staan een aantal ideale schoonzonen die braaf achter die idioterie van Schmidt aanrennen en zich nauwelijks roeren, maar daar ga je uiteindelijk de oorlog echt niet mee winnen. Het is juist aan de club om deze jongen het vertrouwen te geven en hem hier bovenop te helpen. Onder vBommel werd hij belangrijk gemaakt, dat hebben jongens uit die cultuur nu eenmaal nodig. Anders kun je ze net zo goed vanuit de jeugd meteen bij een andere club laten instromen.

1 maart 2021 om 11:02

@kalou2005, natuurlijk moet er uiteindelijk gezorgd worden dat Ihattaren in zijn kracht komt te spelen en een miljoenenbedrag gaat vertegenwoordigen. Als hij echter weigert om ervoor te werken, zich vervelend opstelt en vervolgens ook nog eens amper rendement heeft op het veld dan houdt het op een gegeven moment op. Dan wordt er gekozen voor jongens als Thomas die veel minder talent hebben, maar wel doen wat er gevraagd wordt. De bal ligt nu echt bij Ihattaren. Een jongen van net 19 kan niet verwachten dat hij er niet voor hoeft te werken terwijl hij dit jaar nog amper iets heeft laten zien.

1 maart 2021 om 15:13

Ten eerste is het geen vergelijk op talent en aanleg, maar op rendement in het hier en nu.

Ten tweede is het vergelijk tussen Thomas en Ihattaren niet mijn vergelijk, maar werd het gisteren tijdens Langs de Lijn gemaakt op basis van data van Opta. Thomas speelt tot dusver minder dan Ihattaren, die aantoonbaar niet over de professionaliteit beschikt om fit te zijn en vooral zijn taken uit te voeren. Lekker makkelijk om dan Schmidt daar de schuld van te geven. Malen vertegenwoordigt evengoed het kapitaal bij Psv, die doet toch ook gewoon wat er van hem gevraagd wordt binnen het kader dat hem gegeven wordt?

Ten derde: wat vreemd om spelers die doen wat een coach of een systeem van hen neerbuigend te kwalificeren als 'ideale schoonzonen.' Zonder veel fantasie lijkt me 'professionaliteit' hier de betere term.

Ten vierde: 'vertrouwen geven' is wel een bijzondere hier. In het profvoetbal, waar concurrentie de norm is, zou vertrouwen 'verdienen' en er dus hard voor werken een gezondere verwachting zijn van de wederzijdse relatie.

Ten slotte: op basis waarvan is de roep om een betere behandeling nu gebaseerd dan? Wat is uberhaupt het probleem van Ihattaren? Er zijn negen spelers die meer speelminuten maakten dit seizoen bij Psv. Het supertalent scoorde ter illustratie evenveel goals als Boscagli en één minder dan Piroe, met één assist is de oogst ook niet heel groot als aangever en alleen bij Van Ginkel, Saibari en Vertessen, die samen zes keer minder speelminuten maakten dan Psv's kroonjuweel, hebben een lager punten (verhouding w/g/v) achter hun naam.

Intussen is Ihattaren nog steeds niet volledig fit, meldt-ie zich om de haverklap ziek en laat-ie zich vooral gelden op Instagram. En ook dat is natuurlijk allemaal de schuld van Schmidt.

Je vergelijking met Van Bommel slaat nergens op. Als je dat seizoen een beetje gevolgd had, had je de conclusie kunnen trekken dat Ihattaren en Bergwijn de enige waren die echt iets uit konden richten in een schandalig zwakke selectie waar John de Jong zijn naam onder zette. Ihattaren werd uit nood kartrekker, niet omdat hij het toptalent was om die reden belangrijk gemaakt moest worden. En gezien de hoeveelheid optredens: waarom pakt hij die rol om belangrijk te zijn dan niet gewoon?

Volgens mij is Ihattaren een trotse jongen en is Schmidt gewoon een totale mismatch voor hem. Ja, hij zal zich best vervelend opstellen en het zal allemaal wel kloppen hoor, maar ik denk dat hij gewoon wegmoet en elders zijn talent moet laten zien. Bij PSV gaat het niet meer lukken, zeker als Schmidt langer aanblijft.

1 maart 2021 om 09:40

Precies dat. Alleen maak je één foutje. Is het wel Ihattaren die weg moet, of is het de passant Schmidt die weg moet?

1 maart 2021 om 09:51

En Ihataren is geen passant? Hoe lang duurt het nu voordat zijn contract verlengt wordt?

1 maart 2021 om 09:53

Waarom zou Schmidt weg moeten? Spelen er nog meer problemen bij andere spelers, voor zover is dat niet bekend. Bij de enige van wie ik het zou kunnen verwachten is Malen, omdat hij een paar keer met een chagrijnig hoofd het veld afliep nadat hij gewisseld werd. Maar dat is heel normaal en zie je meerdere keren per seizoen bij de meeste clubs. Nu gaat PSV weer naar een normaal schema en verwacht ik niet dat hij zijn beste spelers maar een helft mee laat doen. Het feit is wel dat Ihatarren de enige is die niet presteert zoals verwacht wordt.

1 maart 2021 om 09:58

Zo is iedereen natuurlijk een passant. Ik denk dat je de betekenis hiervan dan toch niet helemaal begrijpt. Mo speelt sinds 2010 bij PSV en vertegenwoordigt, mits in vorm, een absurd miljoenen bedrag. Als Schmidt 11 jaar in dienst is mag je met je argument terug komen.

1 maart 2021 om 10:01

Van mij mag Schmidt nog jaren aanblijven hoor. Ik vermaak me er kostelijk mee en ik begrijp echt niet hoe het mogelijk is dat tamelijk veel PSV aanhangers hem de hand boven het hoofd houden. PSV heeft nu eenmaal veel ideale schoonzonen op het veld staan, die gaan niet zo snel tegen de trainer in. Mo komt uit een hele andere cultuur en daar moet je op een andere manier mee omgaan. vBommel deed dat uitstekend, omdat hij ook een mannetje was op en rondom het veld, kon hij zich hierin herkennen. Schmidt heeft die ervaring zelf natuurlijk helemaal niet.

1 maart 2021 om 10:37

Tegen de trainer in gaan kan best, maar dan moet je niet aankomen met 2 goals en 1 assist. Als hij nou 10 goals had en 10 assists dan heeft hij recht van spreken, maar dat heeft hij niet dus moet hij gewoon zijn mond dichthouden en zijn best doen. Het feit is dat spelers als Thomas, Gotze, Madueke, Gakpo, Malen en Zahavi bij meer goals betrokken zijn. En dat spelers als Mauro en Piroe bij evenveel goals zijn betrokken met veel minder minuten.

1 maart 2021 om 10:47

Uiteraard zijn die bij meer goals betrokken. Die spelen. Ihattaren krijgt, maar ik val in herhaling, het vertrouwen niet, speelt niet en kan dus nooit zijn vorm herpakken.

1 maart 2021 om 11:21

Jij houdt er je eigen feiten op na. Ihatarren heeft meer minuten dan bijna al die spelers alleen Malen en Zahavi zullen meer gespeeld hebben. Is het zo lastig om toe te geven dat hij gewoon matig speelt?

1 maart 2021 om 11:29

Dus omdat hij zo lang in de jeugd gespeeld heeft moet de club zich maar volledig aan zijn wensen onderwerpen? Momenteel ziet het er niet naar uit dat Ihataren nog lang bij PSV zit en het lijkt me wel de bedoeling dat Schmidt nog even blijft zitten.

1 maart 2021 om 11:58

Van een coach als Schmidt gaan er 13 uit een dozijn, van een talent als Ihattaren niet dus ik weet wel voor wie ik zou kiezen

1 maart 2021 om 14:00

@japie_krekel 13 in een dozijn? Heb nog niet zo een aparte coach meegemaakt. Die een opkrabbelende talent geen Messi noemt, ruzie met scheidsrechters, ruzie met Var, onvolgbaar wisselbeleid en zelfs met smoesjes komt na weggespeeld te zijn door Volendam.

Gisteren was de wedsrtijd intens maar zeer slecht. Hij noemde dit hoger niveau... Hiernaar toe met psv werken...dan weet je genoeg lijkt mij

1 maart 2021 om 15:38

@lierse; waarom trek jij keer op keer zwart-wit conclusies? Dat is best bijzonder, aangezien ze 9 vd 10 x totaal onjuist getrokken zijn.

1 maart 2021 om 15:42

@ memphis; je snapt mijn punt niet. Dat geeft niet, zoals ik al zei worden we het niet eens. Het zou top zijn als Ihattaran niet meer aan spelen toe komt en aan het einde van het seizoen voor een schijntje naarbijv ajax verkast. Daar volledig tot bloeit komt bij een trainer die het wel snapt en vervolgens voor 80 miljoen naar de europse top verkast. Geweldig beleid van Psv! Zo trek je in de toekomst volle zalen met toekomstige talenten die zeker welwillend tegenover een stap naar de gemoedelijke Brabantse club staan. Ik ben helemaal om.

Is iedereen gewoon even vergeten dat Mo laatst gewoon weer goed bezig was? Voordat hij ziek werd was toch gewoon goed bezig? Hij heeft toch heel was wedstrijden gehad waar hij gewoon goed spelde?

Schmidt mocht hem niet. Dan kan, maar hoe hij toen al Ihattaren in de media kleineerde was best bijzonder. Na die ene wedstrijd tegen Ajax, waar Mo als enige strijd leverde, vond Schmidt het nodig of even tegen de media te vertellen dat hij geen Messi is. Wie doet zo iets? Hoe klein ben je dan wel niet als trainer.

Ik vind het vooral niet chic hoe de club PSV en haar fans de mentaliteit van Mo is twijfel trekken, maar doen als of het allemaal oke is bovenkamer van de trainer. Dit terwijl de trainer zich veel vaker heeft misdragen dan Mo. Schmidt heeft laten zien dat hij mentaal niet helemaal in orde is. Dat incident voor camera met Nijhuis bijvoorbeeld. Ik heb ook het idee dat hij heel graag de media opzoekt als hij iemand wilt aanvallen. Dat kan je als trainer echt niet maken. Ook dit had je niet zo uitgebreid in de media moeten brengen.

Snap echt niet waar PSV allemaal mee bezig is. Dat je je zo laat leiden door een passant.

Waar baseert men op dat deze jongen een slechte mentaliteit heeft? Mensen die dat zeggen kennen hem blijkbaar persoonlijk? Gaan regelmatig met hem om of hebben dit van zijn beste vrienden/familie vernomen. Als we naar de feiten kijken zien we een aantal dingen; een absurd talent, een talent dat belangrijk was voor PSV onder vBommel en een talent dat onder Schmidt totaal niet uit de verf komt. Vraag is vervolgens waar ligt dat aan? Het begint uiteraard bij de staf. Jongens uit deze cultuur hebben gewoon het idee nodig dat ze belangrijk zijn. Ziyech had dat ook, als het gevoel niet goed is komt er een nukkig gezicht en presteert het mannetje niet. Maar hij vertegenwoordigt tegelijkertijd wel een enorm kapitaal voor PSV en als ze niet oppassen kiest hij in de zomer eieren voor zijn geld en gaat hij elders aan de slag.

1 maart 2021 om 10:00

Jij hebt toch zelf ook gezien hoe hij er bijliep aan het begin van het seizoen. Als jij dat het lichaam van een topsporter vind dan zou dat lachwekkend zijn. Dat hij een goed kan voetballen dat ziet iedereen ook Schmidt. Maar met alleen goed voetballen kom je er niet. Hoeveel spelers zoals hem zie je nou in de top? Het probleem is dat je met zijn speelstijl gewoon bij een doelpunt of 20-30 betrokken moet zijn, omdat hij fysiek niet heel erg goed is en ook niet snel is. Een speler als de Bruyne kan fantastisch voetballen, maar hij kan ook gigantisch veel als hij niet in balbezit is. Je ziet ook hoe moeilijk spelers als Isco of Ozil het de laatste jaren hebben gehad, terwijl er technisch niet veel betere spelers zijn.

1 maart 2021 om 10:06

Ho wacht even, je hebt het hier over twee totaal verschillende zaken. Ik hou het even bij het punt waar het daadwerkelijk over gaat. Het zal zeker koppen dat hij begin dit seizoen niet helemaal fit op de club kwam. Ik vraag me dan meteen af; hoe is dat mogelijk? Erg makkelijk om dan naar een jongen van 18 te wijzen. Denk dat je als club dan toch wat meer naar jezelf kunt kijken. Dat alle andere brave PSV jongens, die overigens bijna allemaal een stuk ouder zijn en geen vreselijk familiair jaar achter de rug hebben, wel fit terugkeren vind ik geen sterk argument. Ik zie het zo; hij matcht totaal niet met Schmidt, voelt zich niet begrepen, voelt zich niet belangrijk en uit dat in vervelend gedrag, wat overigens niet goed te praten valt. Onder vBommel was dit nooit gebeurd daar ben ik echt van overtuigd. Al zullen we dat nooit 100% zeker weten.

1 maart 2021 om 10:32

En onder van Bommel waren Teze en Boscagli misschien nooit doorgebroken. Zo kun je dingen blijven verzinnen, ook van Bommel maakte rare beslissingen. Het feit is dat hij het met Schmidt moet doen en wel naar de trainer kan wijzen, maar hij zal toch echt zelf moeten presteren. Leeftijd maakt weinig uit, het wordt al duidelijk gemaakt sinds de jeugd dat je goed op je lichaam moet letten. Hij laat het zelf gebeuren en dat is zijn eigen fout, daar kan je niemand anders de schuld voor geven. Natuurlijk heeft hij wat omstandigheden die geen positieve rol spelen, maar je moet niet doen alsof andere spelers hier niet mee te maken hebben. Er zijn genoeg spelers die met hetzelfde te maken hebben gehad en bij hun heb je dat soort verhalen nooit gehoord. Door zijn instelling zijn er uiteindelijk alleen maar verliezers. Hij zal zich zelf ook niet lekker voelen als hij niet speelt of niet eens mee met de selectie mag, PSV heeft een speler die minder waard wordt en hij zal zijn potentie niet waarmaken als hij het tij niet kan keren. Het feit is wel dat als hij 50% van de mentaliteit van een Dumfries had dit allemaal niet gebeurt was.

1 maart 2021 om 10:51

Wat je hier allemaal zegt, beschrijft in mijn ogen het hele probleem van PSV met Ihattaren. Elk individu heeft zijn eigen gebruiksaanwijzing. Die van Mo is wat uitgebreider en PSV heeft weinig trek om die helemaal door te nemen. Dat Teze doorgebroken is vind ik overigens eerder bij gebrek aan beter dan dat het op het conto van Schmidt valt te schrijven. Bovendien is het een loze kreet als je roept dat ze onder vBommel niet doorgebroken waren. Mark moest het met beduidend minder materiaal doen en maakte op basis daarvan meestal hele logische keuzes. We gaan het niet eens worden, is niet erg. De toekomst gaat uitwijzen of Mo het wellicht bij een andere club met andere begeleiding wel gaat maken.

1 maart 2021 om 11:30

Hoezo is dat een loze kreet, van Bommel bleef Viergever en Schwaab het vertrouwen geven terwijl er dus wel betere spelers waren. Ik ga hier niet verkondigen dat Teze een top verdediger wordt in de toekomst, maar hij doet het vrij aardig. Mark van Bommel heeft echt niet alleen maar logische keuzes gemaakt hoor of vond jij Sadilek een geweldige back.

Tja als je een groot talent van PSV of Feyenoord bent, die in heel Nederland geroemd wordt, en de stiekeme droom hebt om bij Ajax te spelen, dan is dit wellicht de enige manier om dat voor elkaar te krijgen... Zeker als Overmars ook nog lovende woorden over je spreekt in interviews.

Misschien is hij hier wel echt op uit.. Een paar flirten met Ajax, Ajax dat terug flirt, botsen met trainer en vervolgens zorgen dat je op de transferlijst wordt gezet.

Achja, het is speculatie, maar mocht dit waar zijn dan zegt het wel iets over de status waar PSV naar toe gaat. Als na Bergwijn er weer een speler van PSV het sterke verlangen heeft om naar Ajax te gaan, wie volgt er dan volgend seizoen? Het doet mij een beetje denken aan de verhoudingen tussen Bayern en Dortmund.

PSV geeft Ihattaren nog één kans!! Hahahaha.. De ironie spat er vanaf.. Volgens mij moeten ze Schmidt eens aanspreken op zijn beleid! Ik hoor persoonlijk van PSV supporters dat ze hopen dat PSV hem er eerdaags uitgooien omdat ze klaar zijn met Schmidt en zijn opstellingen en wisselbeleid.. En dat hij Rosario maar steeds opstelt die gewoon niks goed doet in het veld. Dat zijn de woorden van PSV supporters die ik ken. Dus Ihattaren is gewoon mans genoeg om tegen die duitser in te gaan. Dus chapeau Mo!! Dhr. T. Gerbrands kan nog een hoop van je leren.

1 maart 2021 om 10:59

Komt schmidt wel goed uit dat alle ogen op Mo zijn gericht, dan hoeft ie het niet te hebben over het waardeloze seizoen.

Door deze hele situatie is wat ie gepresteerd heeft weer helemaal naar de achtergrond verdrongen. Hij moet zich weer helemaal opnieuw bewijzen. Dat kan bij PSV maar makkelijker is in een nieuwe omgeving. Laat het maar zien Mo. We weten niet meer of je een goede speler bent dat is te lang geleden dat je matchwinner was.

Ze verspillen daar hun tijd met deze jongen, het is echt tussen Mo en Shmidt, zolang die coach daar zit wordt het niks en aangezien de coach is de baas hoe het ook hoort rest PSV maar een ding en dat is afscheid nemen van Ihattaren!

Ihataren laat niets meer zien van het talent dat hij vorig jaar had. Ja, er is veel gebeurd in de privé sfeer maar ik heb niet de indruk dat PSV hem daarin niet heeft gesteund. Zelfs na een bijna verloren seizoen waarin hij nauwelijks van waarde is geweest gaat PSV nog goed met hem om. En zelfs als hij het niet met opzet doet dan gaat er toch echt wel iets verkeerd met hem. Hij is te zwaar, flirt met Ajax...ik kan me zo maar indenken dat dat wordt gezien als egoïsme en een tekort aan teamspirit. Gek hè. Als Mo zo doorgaat zal hij uit de A-selectie worden gezet en zullen er niet veel clubs interesse in hem tonen. Zeker geen grote clubs.

1 maart 2021 om 14:18

Je zegt het goed, er is veel met hem gebeurd. Maar binnen het jaar moet hij daar maar overheen zijn. Psv stond altijd bekend om het warme deken. Nu mankeert er van alles, is hij te dik, werkt niet hard genoeg, heeft hij geen rendement, is hij egoïstisch en flirt hij een beetje. Wat een waanzin. Ik denk dat Schmidt hem gebruikt voor zijn eigen falen. Ondanks de miljoenen en vele spelers die gekomen zijn, is Psv eind feb uitgeschakeld in Europa, voor de beker en vrijwel voor de titel. Misschien werkt Schmidt wel niet hard genoeg, is hij te egoïstisch etc...

psv heeft geld nodig en wil hem weg hebben, voor een goedkoop bedrag op te halen lijkt me?
Dit seizoen heeft psv heel veel geïnvesteerd en geen prijzen gepakt

1 maart 2021 om 11:35

Dat prijzen pakken vind ik altijd zo goedkoop. Wanneer PSV de beker pakt zeggen critici direct dat dat geen echte prijs is. Wat verwacht je dan? Dat ze het huidige Ajax zo maar van de troon stoten of dat ze de Europa League winnen?

1 maart 2021 om 13:45

zonder supporters in het stadion, het niet ver kunnen komen in Europa en nog niet zeker zijn van plek 3 en dus CL word het best een moeilijk verhaal, kijk naar Feyenoord die moeten verkopen om te kunnen overleven

1 maart 2021 om 14:31

Ik zeg ook niet dat het makkelijk is, maar het is best logisch toch dat Ajax op dit moment wat verder is? Daarnaast levert een bekerwinst financieel ook niet gek veel op. Europees hebben ze het naar behoren gedaan. Niet super, maar ook niet slecht wanneer je het afzet tegen de laatste vijf jaar.

Los van de social media vind ik het heel frappant dat een 18 jarige jonge met overgewicht kampt terwijl hij al 2 a 3 maanden in training is! Zie tweede goal van Granada in Eindhoven, waar hij een speler met bal niet bij kan houden! Lees ook veel dat PSV ook naar de trainer moet kijken en dat de trainer talenten verpest enz enz....ik zou tegen die mensen willen zeggen kijk naar de ontwikkeling van Gakpo en Teze die in een aantal maanden sterkhouders geworden zijn. Ja ook ik ben niet eens met de systeem omdat ik het systeem te kwetsbaar vindt in de as van het veld. Maar dat doet er in deze niet toe! Wat ik wel hoop is dat het kwartje gaat vallen bij Mo want dit lijkt me een cruciale beslissing in zijn carrière. Gaat hij een mooie carrière tegemoet of wordt het een type Bakkali enz enz..

1 maart 2021 om 11:32

Bakkali, Aisatti, Tannane, Labyad, Ihattaren. Allemaal problemen bij PSV inzake ego, teambelang, discipline en geld.

1 maart 2021 om 11:42

En Ziyech speelt nu bij Chelsea

1 maart 2021 om 11:57

Ik heb het over PSV omdat er hier gezegd werd dat het bij PSV mogelijk aan de juiste begeleiding ontbreekt. En dat Schmidt hem zou verpesten, terwijl andere Marokkaans-Nederlandse talenten daar ook problemen hadden.

1 maart 2021 om 12:00

Ik zie idd ook een patroon maar misschien kunnen we dan ook concluderen dat PSV niet de kennis heeft om lastigere karakters wel aan de praat te krijgen. Hoe kan het dat iemand als Hiddink nooit problemen had met de lastige jongens en die wel aan de praat kreeg in zijn carrière?

1 maart 2021 om 12:15

Hiddink had op dat gebied inderdaad wel een gave, maar ik probeer gewoon eerlijk aan te geven hoe ik erover denk. Het valt me simpelweg op dat bepaalde elementen uit de cultuur van die jongens een succesvolle loopbaan in de weg staan. Ziyech vormt daarop geen uitzondering, maar die heeft een dusdanige overdosis aan talent dat er niet snel discussie ontstaat. Ik bedoel dat wanneer je anders bent dan de rest, je dat dan ook moet compenseren met uitzonderlijke prestaties. En dat heeft Ziyech bij Heerenveen, Twente en Ajax telkens gedaan. Net als Memphis dat de laatste jaren ook doet.

Als hij deze laat liggen, vast nog een.Denk niet dat ze dit dreigement echt menen maar respect als ze voet bij stuk houden. Blijft toch een speler waar ze veel waarde in zien.

Het kan natuurlijk dat Ihateren veel minder zijn best doet dan de namen die schmidt noemt. Dit zijn merendeel niet- basisspelers. Logisch dus

Waarom, er gemakshalve ervan uitgaan dat Schmit gelijk heeft.
Waarom zou een prof als Ihateren dit doen?
De aanleiding tot kantjes er van aflopen is niet belangrijk meneer Schmidt
De oorzaak wel.
Je hebt bewust Ihataren uit het veld gehaald toen hij top was tegen.Ajax en daarna gezegd dat hij niet bijzonder was of woorden van die strekking, terwijl IEDEREEN hem toen top vond.
Tagliafico ook. Dit was de aanleiding.
Maar de oorzaak meneer Schmidt wat is deoorzaal?

Schmidt is zoals ik gisterenmiddag ook al schreef aan kapitaalsvernietiging bezig.
Hij is de duurste trainer die Psv ooit heeft gehad

Geen mentaliteit Mo
En geen teamspirit
Je laat je teammaten mooi in de steek
En nu wil die zaakwaarnemer van je uitleg van PSV? Ben je helemaal van de pot gerukt

Deze jongen is nog zo jong. Hoe vaak tijdens z'n carriere gaat 'ie nog wisselen van club, 3-4 keer? En hoe vaak zal hij bij die clubs telkens nieuwe trainers voor zich krijgen? En nu heeft Mo een andere trainer dan Cocu of Faber. Ja inderdaad. Een er maar aan gast. Stel je eens op als een vent, in plaats van dat gejank. Ga eens je best doen, meer dan dat, laat zien dat je het verschil maakt. Iedere dag weer. Dit is toch geen mentaliteit man.

Als het aan PSV lag was die liever vandaag dan morgen weg maar natuurlijk willen ze wat verdienen en begrijpelijk maar om te zeggen van ja laatse kan anders ga je op transfermarkt als je je kans nier grijpt stel dat tie zijn kans niet grijpt dan beland ie op zijspoor en op de bank of helemaal niet in wedstrijd selectie dan is hij helemaal niks meer financieel waard waardoor eindhoven weinig aan hem zal verdienen echt zo zonde

Leuk al deze reacties. Doet me denken aan een vervelende jongen. Een snot aap in rotterdam. Lastig. Geen goede mentaliteit volgens vele. Heeft talent maar zal er nooit komen omdat hij “ lastig” is.

Grappig dat een jonge spelers zo makkelijk word afgeschreven. Maar eigenlijk moeten we die trainer afrekenen. Waarom krijgt hij een ambitieuze jonge talent volle jongen zo slecht voor de dag.
Hij is immers buiten trainer ook de persoon die voor beleving en motivatie moet zorgen. Een ieder heeft ze eigen prikkel nodig

Maargoed om terug te komen op de vervelende snotaap die het niet zou gaan maken.
Tien tal jaren verder. Legende. Volle zakken. Prachtige staat van dienst. Waar Feyenoord maar weinig van geprofiteerd heeft. Want hij was lastig

Aka RvP

1 maart 2021 om 12:26

Je wilt Ihattaren toch niet vergelijken met Van Persie? Kom op zeg. Van Persie was een balvirtuoos, had een prachtige trap, snelheid en een passeerbeweging. Daarnaast was hij in 2002 op 19-jarige leeftijd al beslissend bij de Uefa Cup-zege van Feyenoord in knock-out duels tegen Glasgow Rangers, Inter en Borussia Dortmund. Ihattaren heeft amper 8 goede potjes in de eredivisie gespeeld.

Zonder werklust en een goede mentaliteit speelt ie bij geen 1 topteam in de basis. Ook bij Ajax of Feyenoord niet bijv. Beteren of wegwezen

Met Raiola als zaakwaarnemer is een vertrek nu wel heel dichtbij. Er is duidelijk geen match tussen Schmidt en Ihattaren. Hem wordt alles verweten, maar spelers als Rosario en Baumgartel mogen maar aanmodderen en fouten maken. Dumfries mag als een dolle duiken en verdedigend zijn taken niet uitvoeren en Ihattaren wordt van alles verweten. Dit komt niet goed. Ik zie in NL alleen AZ voor hem komen, anders zal het buitenland worden en daarvoor is het eigenlijk te vroeg! Hoe dan ook, een recordtransferbedrag gaat dat niet worden.... Dus ergens is er wat mis gegaan.

Ihattaren gaat dit niet leuk vinden. Dus hij gaat niet bijtekenen en gewoon zijn contract uitdienen. PSV gaat geen cent krijgen. Een jaartje met de 2e trainen en daarna transfervrij naar Ajax, AZ of Vitesse.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren