Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Door die twee opties die Van Gaal gaf leek het wel alsof ik móést falen’

Laatste update:

Wilfried Zaha heeft weinig goede herinneringen aan zijn kortstondige samenwerking met Louis van Gaal bij Manchester United in het seizoen 2014/15. De huidige aanvaller van Crystal Palace keerde na een verhuurperiode bij Cardiff City vol goede moed terug op Old Trafford, maar Zaha kwam er bij the Red Devils al snel achter dat hij onder Van Gaal nooit zijn topniveau zou halen als jonge speler.

"Bij terugkomst bij Manchester United kreeg ik dus te maken met Van Gaal", brengt Zaha in herinnering in de On The Judy Podcast, een platform voor interviews met spelers. "Dat was na het WK (in 2014, red.) toen hij bij het Nederlands elftal in de voorhoede met Arjen Robben en Robin van Persie speelde. Van Gaal gaf mij gelijk twee opties: je gaat spelen als wingback of als spits. Op die posities had ik echter nog nooit gespeeld, het leek wel alsof ik móest falen", verwijst Zaha naar de voor hem vervelende boodschap van Van Gaal.

"En dit kwam allemaal nadat ik bij Manchester United had gewerkt met David Moyes, toen ik echt ontgoocheld was door het feit dat het allemaal niet naar wens verliep voor mij", doelt Zaha op de voorganger van Van Gaal, die al na negen maanden werd ontslagen door de grootmacht. "Ik kwam terug van de periode bij Cardiff City en kreeg gelijk 'je speelt als spits of als wingback' voor mijn kiezen. En voor beide posities was ik duidelijk niet geschikt," Zaha is jaren later niet meer bang om op een andere positie te worden gezet.

"Ik kan nu veel meer variatie in mijn spel aanbrengen", vervolgt de 28-jarige aanvaller van Crystal Palace. "Je krijgt door de jaren heen natuurlijk de nodige ervaring. Toentertijd kon ik niet met de rug naar het doel spelen, omdat ik dat bewustzijn nog niet had. Verdedigers wisten mij destijds heel makkelijk de bal te ontfutselen, in dat onderdeel moest ik nog de nodige stappen maken", aldus Zaha, die zich nog kan herinneren dat hij duidelijk tekort kwam tegen enkele topverdedigers. "In de voorbereiding stond ik tegenover Nemanja Vidic van Internazionale en tegen Real Madrid had ik te maken met Sergio Ramos en Pepe. Tegen de allerbeste teams werd ik gewoon in het diepe gegooid."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

De selectie die Van Gaal samenstelde was gewoon uit balans. Teveel kwam terecht op de schouders van jonge spelers zoals ook een Depay. Dat soort jongens zouden zich juist moet kunnen optrekken aan de wat oudere spelers maar die hadden de kwaliteit niet. Die Maria wel maar die werd door Van Gaal letterlijk op elke positie neergezet waar hij niet hoorde te spelen

11 februari 2021 om 13:18

Van Gaal was de koning van balletjes opzij en naar achter. Herriner mij nog goed hoe wij een stuk of 10matchen telkens 0:0 de tweede helft ingingen.

Wat Zaha betreft gaat het niet meer worden wat hem voorspeld werd. Hij moest al een jaar of 2 geleden naar een ploeg als Leicester of Everton.

11 februari 2021 om 13:22

@japie je moet v Gaal ook niet laten kopen. Niet mee laten bemoeien want hij is daarin niet heel sterk. Geef hem een team met talenten (zoals bij Ajax of AZ) of goed team zoals Munchen of Oranje en laat hem daarmee werken.

11 februari 2021 om 13:27

@MrKrillin mee eens maar tegenwoordig denken trainers dat ze ook goede scouts zijn

11 februari 2021 om 15:54

Daar wil ik toch wel een kleine nuance aan toevoegen. Toen van Gaal in 2005 trainer werd van AZ was het eerste dat hij deed ''doelpunten inkopen''. In de vorm van Danny Koevermans en Shota Arveladze nam het voor 850 duizend euro gezamenlijk (koevermans 850.000 en Arveladze gratis) twee veelscorende aanvallers over. Tel daarbij een Steinson, Demi de Zeeuw, stein Schaars en een al vrij goede selectie bij op en het is een vrij aardige transferzomer voor AZ. Ik zeg niet dat ze allemaal uit de hoed van van Gaal kwamen maar dat seizoen werd wel gelijk gehaald waar het aan ontbrak. Koevermans maakte er 11 in 28 wedstrijden totaal. Arveladze maakte er 25 in 40 wedstrijden.

11 februari 2021 om 13:27

Di maria bakte er gewoon reet van lekker afgeven op van gaal onder het mom van... lekker makkelijk.

11 februari 2021 om 14:18

Als je Weghorst opeens rechtsbuiten zet bv zal hij ook minder presteren. Je zet een speler naar op een positie waar je weet dat hij kan renderen normaliter

11 februari 2021 om 18:10

Maar dan vergeet je de competitie mee te rekenen Hangover96. Het is zeker geen gekke gedachte, maar ook Di Maria zelf was mede verantwoordelijk. En ook Di Maria heeft wel degelijk op zijn favoriete posities mogen spelen, maar was ook daar dan niet goed. Het was gewoon de hele combinatie die niet werkte. En Di Maria is altijd al wisselvallig geweest. Dat is hij ook nu bij PSG nog. En was hij bij Real ook, m.u.v. dat ene echte topseizoen.

11 februari 2021 om 13:32

Ja, elke trainer heeft zijn eigen kwaliteiten. Van Gaal moet je een jonge groep geven. Jongens als Rashford en Lingard kregen onder hem een kans. Aankopen zou je niet aan hem moeten overlaten. Mourinho is zeg maar het tegenovergestelde. Hij werkt nauwelijks met jeugdspelers en wil het liefst voor elke positie een aankoop. Dit zijn echter dingen die je al weet bij het aanstellen van een trainer.

11 februari 2021 om 13:46

Grappig is dat juist Mourinho Lingard echt een serieuze kans gaf. Niet alleen een keer laten debuteren. Overigens SMT is ook doorgebroken onder Mourinho. Vond dat veel sterker omdat juist hij een speler is die weinig supporters wilden zien destijds.

11 februari 2021 om 13:55

En beiden bakten er toen weinig van. Niet echt doorgebroken te noemen. Lingard zit nu bij West Ham en SMT begint nu pas een acceptabel niveau aan te tikken.

11 februari 2021 om 14:02

Je moet ze eerst een kans geven en daarna kijken of het wat is. Dat doet Van Gaal vaker dan Mourinho.

11 februari 2021 om 15:17

Ik beticht van Gaal er ook van Januzaj kapot gemaakt te hebben. Die jongen deed het geweldig als jongeling, en wanneer hij bepalend was zat hij de volgende wedstrijd weer op de bank. Kon echt genieten van zijn kunsten en alles leek erop dat hij een grote zou worden.

11 februari 2021 om 20:01

Ik denk echt dat je een talent op die wijze kan 'breken' Sommige spelers moet je goed begeleiden anders raken ze van het juiste pad af. Wat hij bij United liet zien was echt enorm goed, die heeft echt een flinke knauw gehad.

11 februari 2021 om 18:54

Van Gaal stelde deze selectie helemaal niet samen. Als je kijkt naar alle uitspraken van trainers van United hadden ze allemaal hun wensenlijst maar kwam Woodward steeds met totaal andere spelers aanzetten. B garnituur als Fellaini of spelers die wel goed waren maar niet in het systeem pasten. Van Gaal heeft enkel invloed gehad op de aankopen van Blind en Depay, maar ook die stonden niet bovenaan zijn eigen lijstje. Woodward bakt er gewoon helemaal niks van en snapt niks van voetbal. Ga er maar aanstaan als trainer.

had meer van hem verwacht , wingers hebben het moeilijk bij man united, en bij real madrid ook zou iets met de verwachtingen na cr7 te maken kunnen hebben maar is toch wel opvallend , martial , hazard ,vinicius , zaha , en nog vast een paar die alle benede hun potentie spelen .

11 februari 2021 om 13:22

United heeft sinds Ronaldo eigenlijk geen top winger meer gehad. Een aantal namen: Obertan, Valencia, Bebe, Sanchez... Het is nu pas met Rashford en andere kant Greenwood of nieuw transfer à la Sancho dat wij eindelijk twee flanken hebben.

11 februari 2021 om 13:46

Aan de andere kant heb je ook Nani en Young gehad die het gewoon erg goed deden. Valencia heeft ook gewoon ruim 10 jaar in het eerste gespeeld, zij het later als back. Beter dan Ronaldo? Zeker niet, maar dat is niemand.

Ik vind het eigenlijk niet eens zo raar wat Van Gaal daarin heeft voorgesteld, ik snap dan ook eigenlijk niet waarom Zaha er zo door ontgoocheld was. Een Wingback doet namelijk bijzonder veel van wat hij zelf in die periode ook al deed, daar moest hij alleen aan toevoegen dat hij ook gewoon moest meeverdedigen (waar hij natuurlijk in mindere teams een compleet vrije rol kreeg). Verder als spits lijkt mij het ook niet een heel grote shock, gezien hij zelf al refereert naar de variant met Van Persie en Robben waar Van Gaal aan gewend was, en hij dus als wendbare speler eigenlijk gewoon prima in het profiel van Robben paste. Misschien dat het nog de leeftijd van Zaha was en het gebrek aan vertrouwen, maar ik denk dat de meeste spelers hier minder van wakker zouden liggen en het op zijn minst graag willen proberen. Ik denk dat je daarin dan ook een sterkere band ontwikkelt met een trainer juist omdat je graag laat zien dat je er alles voor over hebt om gewoon te willen spelen, ook al is het buiten je favoriete positie om, en zoals we allemaal weten is Van Gaal natuurlijk behoorlijk groot fan van dit soort amateur-psychologie spelletjes.

11 februari 2021 om 14:20

Verdedigen is toch echt iets heel anders als aanvallen. Je gaat Anthony bij Ajax toch ook niet opeens rechtsback zetten?

11 februari 2021 om 15:00

Een wingback is ook weer wat anders dan een back. Zie het verschil tussen Hateboer bij Atalanta en bij Oranje. Anthony zou ik overigens niet rechtsback zetten, maar spelers als Haps, Angelino, Cuadrado en eerder Kuyt om maar wat willekeurige namen te pakken kun je zowel op zowel back, wingback en voorin op de vleugel zetten. Ik heb niet meer helder voor ogen hoe Zaha toen als speler was, maar ik vind het ook geen rare gedachte.

Na het WK van 2014 dacht Van Gaal het licht te hebben gevonden met zijn 1-3-5-2 bij Oranje en bouwde bij binnenkomst bij United ook daar rigoureus de selectie om, waar wingers geen onderdeel meer van waren. Young en Valencia moesten gaan spelen als wingbacks, en spelers als Nani, Zaha en Welbeck werden er meteen uitgebonjourd. Echt een totale misvatting, en eigenlijk is Van Gaal nadat hij eindelijk (op zijn eigen manier met veel externe factoren aanwijzen als schuldige) toe gaf dat zijn visie en aanpak in Engeland en vooral bij United niet werkte, alleen maar bezig geweest dit recht te breien en daardoor is hij nooit toe gekomen aan een vaste kern maken met een aansprekende manier van voetballen wat iedereen had verwacht gebaseerd op zijn eerdere verleden in clubverband.

Ik lees ook eigenlijk weinig kritiek. Het is en blijft een onzekere jongen die vertrouwen put uit een fijne omgeving. Bij United is hij niet bij de arm genomen, waren de keuzes van de trainers anders en dat is hem funest geworden. Als hij binnen Londen kan switchen naar Arsenal lijkt mij dat voor hem de laatste mogelijkheid voor een stap naar boven, maar het lijkt er al op dat hij redelijk tevreden is met zijn carriã¨re bij Palace. Eigenlijk best goed om dat ook te zien, sterspelers van een team die gewoon goed zitten. Ik denk dan ook aan een Antonio en Vardy.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren