Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Telegraaf: Lassina Traoré op weg naar de uitgang bij Ajax

Laatste update:

Lassina Traoré is onderweg naar Shakhtar Donetsk, zo meldt De Telegraaf dinsdagavond. Het management van de twintigjarige spits is gesignaleerd in Kiev en zou in grote lijnen akkoord zijn over een overgang. Het dagblad meldt dat er geruchten gaan over een transfersom van tien miljoen euro, maar die berichten worden door zijn zaakwaarnemer niet bevestigd. Er ligt voor Traoré een meerjarig contract klaar in Oekraïne.

Zaakwaarnemers Daan Kramp en Revien Kanhai bevestigen tegenover bovengenoemd dagblad dat er op hoofdlijnen een akkoord ligt omtrent de overgang van Traoré. "Het klopt dat we daar zijn geweest en heel goede gesprekken met Shakhtar hebben gevoerd", aldus Kramp. "We zijn nu druk bezig om al het papierwerk in orde te maken. Maar de plannen die de club en met name de trainer met Lassina heeft, zijn zeer positief. Lassina moet via Shakhtar stappen gaan maken richting de internationale top."

Traoré kwam dit seizoen mede door blessureleed amper in actie voor de ploeg van trainer Erik ten Hag. De spits kwam tot twaalf optredens in de Eredivisie, waarvan zeven keer als basisspeler. De aanvaller wist dit seizoen zeven keer te scoren, waaronder vijf keer in de met 13-0 gewonnen uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. In die wedstrijd leverde hij bovendien drie assists af. Na de winterstop bleef de teller steken op slechts twee invalbeurten. Daarnaast kwam Traoré in de Champions League vijf keer in actie en mocht hij in de Europa League één keer aantreden. De aanvaller had bij Ajax nog een contract tot volgend jaar zomer.

Begin januari 2019 kwam Traoré naar Ajax, maar een echte doorbraak bij de Amsterdamse club kende hij niet. De Telegraaf schrijft dat trainer Roberto de Zerbi van Shakhtar in Traoré zijn beoogde eerste spits ziet. Naar verluidt waren er meer clubs geïnteresseerd in de Ajacied, maar heeft het verhaal van de club uit Oekraïne de doorslag gegeven. Shakhtar eindigde afgelopen seizoen als nummer twee in de Oekraïense Premier League op elf punten achterstand van kampioen Dinamo Kiev. In de Europa League was AS Roma in de achtste finales te sterk over twee duels.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

10 miljoen, man man. Ik heb nog een paar oude horloges liggen die Marc voor mij mag verkopen.

8 juni 2021 om 21:29

Niet normaal hè. Ik denk dat 5 miljoen voor zijn wedstrijd tegen VVV is en 2 miljoen voor Atalanta, de overige 3 miljoen is zijn werkelijke waarde

8 juni 2021 om 21:32

Hahaha maar echt, wel weer klasse van Overmars hoor. Geef die man een gouden standbeeld met een hark 💰 💰

8 juni 2021 om 21:31

Én ook weer leuk om vooruit te kijken aangezien er wel weer een spits of twee worden gehaald. Zeker gezien er in de jeugd ook niks loopt boven de 16. Ik kijk altijd wel uit naar nieuwe spitsen, blijft speciaal.

8 juni 2021 om 21:32

Tom ik begrijp je beredering, man man dit is niet normaal! Met 4 of miljoen mag me tevreden zijn, zou je zeggen voor Traoré.

8 juni 2021 om 21:59

Ben echt groot fan van Overmars hoor, maar 10 miljoen voor een jonge sterke spits valt toch ook wel weer mee. Zeker als je kijkt naar een onbekende zoals Bozenik, die 4 miljoen kostte. Gewoon prima verkocht, maar jullie reageren overdreven in mijn ogen.

8 juni 2021 om 22:04

Traore is het seizoen geëindigd als vierde spits van Ajax. Daarnaast loopt zijn contract In 2022 af. Ik vind dit echt een topdeal van Overmars.

8 juni 2021 om 22:12

Inderdaad. Betaalt natuurlijk ook voor potentie en dan is 10 miljoen zo gek nog niet. Geen hele bijzondere deal. Een talent van Ajax die prima statistieken heeft kost al snel 10 miljoen. Ook zonder de wedstrijd tegen VVV heeft hij geen dramatische statistieken voor een jong talent zonder al te veel minuten. Al met al is 10 miljoen dus gewoon marktconform.

8 juni 2021 om 22:16

Inderdaad 10 miljoen is een leuk bedrag maar we moeten het ook niet overdrijven.

8 juni 2021 om 22:32

Ja ik vind het inderdaad ook weer niet zó bijzonder eerlijk gezegd. Sam Lammers ging van PSV ook voor zo'n 10 miljoen euro weg met een 1-jarig contract, en dat vond men in Nederland maar een beperkte spits en had ook nauwelijks in PSV 1 kunnen laten zien. Traore maakte zelfs nog wat belangrijke Europese goals en een vijfklapper tegen VVV waardoor dit soort clubs komen. Prima deal maar 'standbeeld' etc vind ik beetje overdreven haha.

8 juni 2021 om 22:52

Heb vooral het gevoel dat er niet het maximale uit zn spel/ontwikkeling is gehaald.

8 juni 2021 om 21:57

Hahaha prachtige uitspraak ik ga stuk..horloge verkopen!

8 juni 2021 om 22:23

Ajax weet zijn "vuiltjes" goed te verkopen, de echter hoger ingeschatte Tagliafico en voor Onana moet dan toch met minder genoegen worden genomen dan aanvankelijk gedacht (gehoopt).

9 juni 2021 om 10:11

Tagliafico had twee jaar geleden al kunnen vertrekken. Ajax heeft met hem afgesproken gewoon mee te werken als er nu een mooie club komt. Ze hadden hem ook twee seizoenen geleden voor 25 miljoen kunnen verkopen, maar je hebt toch liever het kapitaal op het veld staan. Sportief levert het je veel op en dan is het sympathiek om daarna ook mee te denken met een speler die je veel heeft gegeven.

8 juni 2021 om 22:53

Wauw wat een bedrag ja. Ik riep een maand geleden nog dat Ajax dat er niet voor ging vangen. Zat ik er even naast.Ik was vergeten dat de hand van Overmars lijkt op die van koning Midas. Alles wat hij aanraakt veranderd in goud.

9 juni 2021 om 15:32

Onder de 10 miljoen had Ajax hem ook echt nooit laten gaan hoor, dan hadden ze hem gewoon verhuurd.

8 juni 2021 om 23:06

Ik breng hem wel weg voordat ze wakker worden daar……

8 juni 2021 om 23:46

@hansje, zo slecht was hij toch niet? Heb hem een keer of 5 zien spelen en meestal scoorde hij of was hij wel een plaag voor de verdediging. En hij is nog wel jong genoeg dat hij zich kan ontwikkelen.

9 juni 2021 om 00:12

Klopt. Maar hij is geen spits die past bij de Ajax speelwijze en daarom maar weinig opgesteld.

9 juni 2021 om 00:08

Zulke bedragen kan je vragen als je hoog op de Europese ranking staat. Want daar word wel degelijk naar gekeken.

10 miljoen zou wel echt top zijn voor zo’n beperkte spits. Die komt gewoon niet meer in de plannen voor van Ten Hag.

8 juni 2021 om 21:35

Klinkt hoog maar hij is 20 he, als hij er een paar seizoenen 15+ maakt is er wel een PL ploeg die minimaal 20 miljoen neerlegt.

8 juni 2021 om 21:51

Klopt, dan heeft Shakhtar geluk. Maar Ajax verkoopt hem nu al voor een super prijs en bij ons komt ie toch niet echt aan de bak waarschijnlijk.

8 juni 2021 om 21:55

Deze jongen maakt dus nooit 15+ Laat staan “een paar seizoen”

8 juni 2021 om 22:02

Hoezo niet Goldman? Als je deze jongen een vol jaar in de basis had gezet bij Ajax had ie er zomaar 15 kunnen maken hoor. In de Oekraïense competitie kan dat ook zeker want die is nog zwakker dan de ED.

8 juni 2021 om 22:02

Nou. Als hij in een systeem komt dat iets meer op hem afgesteld is zou het zomaar kunnen.

Misschien niet de move die hij voor ogen had, gezien er ook interesse uit de Prem en Serie A was. Maar genoeg spelers die inderdaad via Shakhtar ook in de top belanden. Ik heb alleen geen flauw idee hoe de spitsen situatie daar is.

8 juni 2021 om 22:14

Dat zeg je nu wel Sanderk91, maar er is tot nu toe nog maar 1 speler die gemiddeld 0,5 goals per wedstrijd of meer scoorde. Namelijk Junior Moraes. Qua goals haalde Willian bijvoorbeeld een gelijk gemiddelde als in de premier League. Ik denk zeker dat het niveau lager ligt, maar dat het verdedigend echt wel een hoger niveau is.

8 juni 2021 om 23:27

Sluit niet uit dat hij het elders gewoon goed gaat doen. En dan komt er een Engelse club en dan lachen ze in Donetsk zich de voetballen uit het netje.

Absoluut topwerk weer van Overmars. 10 miljoen voor Traore is echt heel erg veel.

10 miljoen is wel knap zeg, mooi bedrag. Op zich wel een talentvolle jongen maar veel te houterig om bij Ajax in de spits te staan.

8 juni 2021 om 21:31

Zeker. Zie het hem best maken in het buitenland maar zoals je zegt gewoon te houterig voor Ajax. Kan goede statistieken overleggen maar ben persoonlijk blij dat er doorgeselecteerd wordt.

8 juni 2021 om 21:32

We hebben ook niet echt keus natuurlijk. We moeten gezien de financiële situatie ook wel verkopen.

8 juni 2021 om 22:26

Het lijkt mij niet een kwestie van moeten. Ajax kan toch makkelijk een seizoen rode cijfers draaien, zeker na de afgelopen jaren.

Geweldige deal zou dat zijn! Nu wel nog even een geschikte vervanger vinden...

8 juni 2021 om 21:32

Mooie vervanger? Gewoon de bank opvullen. Die traore had hier toch niks te zoeken man. Haal hunter dan maar terug, al is het alleen voor de ervaring want spelen zou hij ook niet meer doen denk

10 miljoen haha jezus, die verkoopt de koffiejuffrouw nog voor 3 miljoen. Niet normaal wat voor bedragen die eruit sleept.

8 juni 2021 om 22:53

De luxe van niet hoeven verkopen. Nu gaat dat hier niet volledig op maar zoiets zag je ook met Scherpen (gerucht?) naar PL. Is miljoen of 2 waard voor Ajax, met jaar verhuren kan hij misschien meer waard worden maar als club dat voor wilt zijn betalen ze maar extra. Overmars zal na vertrek Brobbey wel claimen dat Traore tweede spits is en niet weg hoeft. Betaal je toch extra voor een spits waar Ajax niet per se mee dood wilt. Luxepositie wat dat betreft. Zelfde zal gaan met iemand als Schuurs en Danilo nu Traore weg lijkt te gaan. Die is gewoon "tweede spits" als een club komt informeren.

9 juni 2021 om 00:43

90% vanuit de jeugd haalt het 1e niet eens omdat de lat heel hoog ligt. Het zijn gedwongen verkopen maar wel om heel andere reden die jij steld, er word net als voorgaande jaren weer doorgeselecteerd.

Dit zou een mooie stap voor hem zijn denk ik. En goed voor de bankrekening van ajax

Tja, je begint je nu toch echt af te vragen waarom Brobbey vertrokken is. Van 4 spitsen (incl. KJH) naar 1 echte spits. Wel een mooi bedrag!

Laten we van die 10 miljoen de helft pakken en het Marc Overmars Museum bouwen. Met een aantal meesterwerken wat die kerel voor elkaar heeft gekregen. Ik denk oprecht dat Henk Veerman bijvoorbeeld een betere is als Traore.

9 juni 2021 om 00:24

Als je serieus denkt dat Henk Veerman beter is dan Traoré dan heb je niet veel wedstrijden gezien van Traoré. Hij is echt niet zo slecht als mensen hier zeggen en is al zeker beter dan Veerman.

9 juni 2021 om 10:17

Ik heb echt elke minuut gezien van Ajax en dus ook van Traore. Ook in Jong Ajax redelijk veel en ik vind hem echt heel matig. Hij is wel een echte atleet, maar zijn voetballende kwaliteiten (vooral zijn eerste aanname) zijn echt bar en bar slecht.

9 juni 2021 om 11:49

En dan nog is die beter dan Veerman, want dat is al helemaal een matige voetballer. Traore moet het niet hebben van zijn techniek, maar van zijn duelkracht. Zie in hem een erg goed aanspeelpunt, maar misschien niet een speler voor het Ajax spel. 10 miljoen is een prima deal, niks meer niks minder, want kan in een ander systeem van grote waarde zijn denk ik.Verder is die nog jong met veel potentie, komt van Ajax, prima statistieken en heeft in de CL gespeeld. Dan kom je snel uit op 10 miljoen.

Wauw 10 miljoen voor Traore. Daar kan wel een mooie vervanger voor komen hoop ik

Tien miljoen zou een goede deal zijn. Zie in hem geen typische en toekomstige Ajax spits. Voetballend ontzettend matig en ook erg druisig in de omgang met zijn kansen. Voor Ajax ideaal, 10 miljoen tikt toch aan bij de benodigde 50 miljoen om break even te draaien.

8 juni 2021 om 21:33

Een goede deal? Dit is een FANTASTISCHE deal. Deze jongen is max 3/4 miljoen waard.

8 juni 2021 om 21:37

Ja is geweldig onderhandeld door Overmars. Heeft denk ik handig gebruik gemaakt van de wedstrijd tegen VVV en Atlanta.

8 juni 2021 om 21:45

Scherpen 5, Marin 12(?), Traore 10, Nico 15, Magallan 5 en Lang 6. Op deze vrij eenvoudige manier zijn we er al joh.

8 juni 2021 om 21:49

Is Marin al echt weg? Is Nico al weg? En Magallan? Scherpen is ook nog niet helemaal beklonken volgens mij. Dus we zijn er zeker niet.

8 juni 2021 om 22:00

Nee nee dat weet ik wel. Dit is alleen een vrij realistisch scenario. Marin of Magallan was bij handhaving een verplichte optie tot koop trouwens. Welke weet ik even niet meer.

8 juni 2021 om 22:04

Marin is verplichte optie tot koop (voor 10 miljoen trouwens, geen 12 - Ajax heeft nog wel doorverkooppercentage bedongen overigens). Magallan was dat bij handhaving ook alleen Crotone is laatste geworden dus die keert in eerste instantie nog terug, maar zal ook zeker wel verkocht worden neem ik aan.

Mooi, zijn we daar vanaf. Prima gozer hoor maar t enige hoogtepunt is 5 goals tegen venlo. Hetzelfde met ekkelekamp, mag ook weg. Na 4 jaar heeft die maar één hoogtepunt. Ronaldo tackelen…

8 juni 2021 om 22:02

En hoeveel kansen heeft hij daarna gehad om zich te bewijzen? Ik ben van mening dat deze jongen als hij de kans krijgt zeker nog wat kan toevoegen. Is pas 20 jaar.

9 juni 2021 om 00:20

Het is niet zo dat je net zo lang mag spelen tot je een goede wedstrijd speelt.

Hij heeft zeker kansen gehad, maar hij is gewoon niet zo goed als dat we iemand met zijn postuur zouden willen zien.

Ik zie hem al jaren en het eerste waar ik bij Ekkie aan denk: die scoort nooit.

Tien miljoen. Dat is een aardig bedrag. Het was ook geen slechte spits, als spits van Ajax is hij echter te weinig een aanspeelpunt door zijn gebrekkige techniek en is hij soms ook te wild in de afronding. Verder heeft hij niet echt een individuele actie en is hij niet zo snel en minder beweeglijk als een Brobbey. Maar er staat nog steeds een blok beton, een speler die duels wint en toch regelmatig scoort.

8 juni 2021 om 21:33

Vooral dat wilde bij het afronden is lastig om te verbeteren volgens mij. Schoot ze soms echt met de wreef in een baan om de aarde.

Denk dat een vertrek bij Ajax wel het beste voor Traoré is. Met Haller als eerste keus ga je niet veel spelen en hij komt ook wel wat tekort vind ik. Toch heeft ie wel potentie en z'n cijfers zijn niet heel slecht. Hoop dat ie het gaat maken daar.

8 juni 2021 om 21:52

Zou mij niet verbazen, is die jongen ook zeker gegund! Pas niet echt bij Ajax, dus mocht hij slagen en over 2/3 jaar voor 30 miljoen verkocht worden door Shaktar, dan is het zo. Dan niet roepen met ze alle dat Ajax hem nooit had moeten verkopen.

Marc Overmars is volgens mij op Harvard afgestudeerd om de kunst van onderhandelen te meesteren. Ik hoop niet dat mensen gaan roepen als hij het goed doet bij Shaktar dat ze hem “nooit moesten” verkopen. Waarschijnlijk Danilo als back-up aankomend seizoen.

8 juni 2021 om 21:34

Zie ik ook een veel betere voetballer in dan Traore. Danilo heeft het ook best goed gedaan bij Twente, zeker de eerste seizoenshelft was ijzersterk.

Verdorie zeg, 10 miljoen voor toch een redelijk beperkte voetballer. Goed om te zien wat alleen de naam ajax al doet in de prijs.

Weer een scoop van Mike Verweij. Mooi bedrag, niet verwacht want ik vind het een erg beperkte speler. Het leek ook wel of ie steeds breder begon te worden.

Hij had op een gegeven moment wel echt een bloedvorm. Door zijn blessure is het teruggezakt, maar hij kreeg toen ook veel minder minuten. In principe gewoon een goede spits als hij minuten krijgt en het soort voetbal van de club/trainer bij hem past. €10 miljoen is netjes hoor, maar als je het vergelijkt met Botman (kreeg Ajax ook €8 miljoen voor) is het wel logisch want Traore heeft veel meer laten zien dan Botman toen (die had nog geeneens zijn debuut gemaakt).

8 juni 2021 om 22:17

1 wedstrijd tegen VVV noem ik nou niet echt een bloedvorm.

9 juni 2021 om 07:57

Klopt daarom waren het ook meer wedstrijden (waaronder Europese).

10 miljoen???🤯
Strik erom heen.
En doei. Zeer beperkte spits.

10 miljoen! Marc is weer bezig hoor. Ik hoop voor Traore dat hij speeltijd krijgt. Er zit best wel potentie in maar zo'n bedrag is voor Ajax niet af te slaan.

Snap niet dat iedereen zo verrast is dat hij 10M gaat opbrengen. Is gewoon een jonge spits die het prima in de CL heeft gedaan dus vind dit een goeie prijs.

En toch vraag ik me af wat nou daadwerkelijk de invloed van Overmars op deze deal is. Iedereen roept hier dat hij zo gigantisch goed onderhandelt. Dat zal best zo zijn, maar het is heus niet zo dat hij de prijs op heeft gedreven van 4 miljoen naar 10 miljoen. De naam Ajax en de sportieve prestaties van de laatste jaren, dát zijn mijns inziens de belangrijkste redenen dat dergelijke spelers voor mooie bedragen verkassen. Denk dat velen hier de rol van Overmars schromelijk overschatten.

8 juni 2021 om 22:13

Overmars is een sleutelfiguur in het realiseren van die sportieve prestaties geweest. Hij heeft echt stap voor stap hier naartoe gebouwd, hij heeft de merknaam Ajax weer veel duidelijker op kaart gezet. Hij heeft zeker een grote rol gehad in het feit dat Ajax de laatste jaren iedereen voor knalprijzen de deur uit doet. Nee, hij tilt de prijs niet eigenhandig van 4 naar 10 miljoen, maar ik denk dat jij zijn rol wel een beetje onderschat juist.

8 juni 2021 om 22:44

@Sanderk, je hebt mijn reactie verkeerd begrepen of ik heb me verkeerd uitgedrukt. Alle credits voor het werk van Overmars en ben het eens met je opsomming. Uit veel reacties haal ik echter dat Overmars geweldig onderhandeld zou hebben. En daar sta ik anders in. Velen hier doen alsof hij onderhandelingen voert met een soort magisch toverstokje. Ik zie deze bedragen meer als voortvloeisel uit het beleid en niet zo zeer als onderhandelingsresultaat. Dus ja, puur op onderhandelingsgebied heb ik het idee dat de rol van Overmars groter wordt gemaakt dan dat hij werkelijk is.

8 juni 2021 om 22:55

In dat geval volledig met je eens inderdaad. Het is echt een proces van lange tijd geweest. Niet ineens pats boem geef me maar 10 miljoen meer voor elke koekenbakker. Het onderhandelen an sich is niet zo doorslaggevend, het gaat om het totaalplaatje dat hij gecreëerd heeft.

9 juni 2021 om 00:30

Nou ja, de naam als handelshuis van Ajax speelt een rol. En als marc nou een kutdirecteur was dan hadden de deals echt wel minder uitgevallen.

Ajax staat in de top 3 wanneer het om winst uit transfers gaat volgens mij. Dat komt ook niet alleen maar door een paar goede europese wedstrijden

Knap werk als je hem voor 10 miljoen kan verkopen. Kan je serieus werk maken om Brobbey weer voor 7 miljoen terug te halen. Verkoop dan Danilo nog erbij voor 5 miljoen en dan heb je de spits positie voor komende jaren weer goed ingevuld en heb je nog geld verdient ook.

8 juni 2021 om 21:51

@sebasjuh, je blijft wel volhardend. Brobbey die voor 7 miljoen terugkeert bij Ajax? Lijkt me nog steeds volledig onrealistisch.

8 juni 2021 om 21:56

Laat Brobbey maar lekker op de blaren zitten, hem terughalen is het aller slechtste signaal ooit wat je kan afgeven richting de jeugd. Overigens vind ik Brobbey de momenten dat hij langer als 10/15 minuten speelde compleet onzichtbaar. Gooide al zijn energie in die korte invalbeurten.

8 juni 2021 om 22:25

Het feit is wel dat hij een heel groot talent is, als je hem voor 7 miljoen op kan halen dan zou ik dat zeker meteen doen. Maar goed snap wel dat je er niet aan begint, maar ik kan me voorstellen dat die jongen misschien een domme fout heeft gemaakt en als hij niet beroerd is dat toe te geven dan zou ik het wel overwegen.

Goeie deal! maar donetsk gaat deze speler over 2 jaar voor +30 mil verkopen.Ik weet niet wat de meeste hier lullen met 'houterig' dit dat .Sinds wanneer zijn spitsen buitenspelers? hij is 20 genoeg te leren.

Traore heeft gelijk. Eerst veel geld daarna ziet hij wel weer. Het is immers niet zo dat grote clubs in de rij staan. Goed presteren aldaar en wie weet. Maar totdan........... zakken vullen

10 Miljoen voor een spits die eigenlijk nog helemaal niks heeft laten zien. Goed bezig Marc.

De voetbal wereld blijft vreemd. Miljoenen krijgt Marc voor botman en traore, maar Nico kan hij maar niet slijten.

De term "Het onderste uit de kan halen" geldt voor Overmars niet. 10 miljoen voor zo'n topper in wording is natuurlijk een prikkie. Zonder gekheid: Dit soort clubs hebben puur naar de statistieken gekeken lijkt mij. Veelste traag, en ondanks zijn fysieke bouw matig in de duels. Chapeau Marc!

Het valt niet te zeggen of het een koopje is of dat er veel teveel is betaald. Ik vind Traoré een bepaald type spits dat in het Ajax systeem gewoonweg niet past. Hij is niet verfijnd genoeg voor het spel in de kleine ruimte, maar hij kan wel goed kaatsen en is vooral eindpunt. Daar zit gelijk zijn beperking in. Ik schat in dat ie op hetzelfde niveau kan komen als Luuk de Jong, dan is tien miljoen in deze tijd niet de hoofdprijs. En het is niet zomaar dat meer clubs interesse hebben, die zijn niet allemaal achterlijk natuurlijk. Maar met nog een contract tot 2022 sowieso goed weggezet.

Wel een beetje overdreven gedoe wat betreft het ophemelen van Marc. Hij zal vast zijn aandeel hebben in de hoge prijzen die clubs overhebben voor Ajax talenten, maar grotendeels komt dat puur door de naam die Ajax heeft.

Ajax heeft al tientallen jaren lang de reputatie dat het een talentenfabriek is, en als je kijkt naar de spelers die zij groot hebben gemaakt. Van de generatie Kluivert, de Boer, seedorf, generatie Zlatan, Sneijder, vd Vaart, maxwell en de afgelopen jaren met De Jong en De Ligt.

Als een speler van Ajax komt heeft men gewoon meer geld over. Of nou Overmars de TD is of Hans Worst, er wordt gewoon goed betaald voor Ajax spelers. Als deze beperkte speler bij Feyenoord of Psv zou spelen, zou Overmars hem nooit voor 10 miljoen kunnen verkopen.

9 juni 2021 om 00:54

Ik kan me hier niet helemaal in vinden. Ja, de historische waarde van Ajax weegt altijd mee en de Europese campagnes van de laatste jaren krikken de prijzen van deze selecties ook enorm omhoog... Maar Overmars is ook geen Hans Worst.

Een Frenkie of De ligt verkopen wij ook wel voor goed bedrag, maar de beperkte verliezen op spelers die het niet haalden bij Ajax is toch wel redelijk knap.

Een speler als Marin bijvoorbeeld zonder verlies slijten. De deal met Promes of de miljoenen van Botman. 40 miljoen voor Sanchez! Winst op scherpen en nu ook op Traore.

Deze deals zorgen ervoor dat Ajax ook voor de breedte en talenten in die vijver van 10 miljoen kan blijven vissen. Daar mag je gewoon niet te veel op afschrijven, dan heb je namelijk direct een gat van miljoenen.

Bij PSV wil ik wel eens zien hoeveel ze pakken voor die portugese buitenspeler. Maar ook voor Sangare en Boscagli zijn toch ook buitengewoon hoge tranafersommen meegemoeid.

Na de verwachte transfersommen voor Onana en Tagliafico en de verkoop van Scherpen is dit de volgende flater van Overmars. Wat is tegenwoordig 10 voor miljoen voor een speler met deze statistieken. Geef hem 34 wedstrijden en hij wordt topscorer van de Eredivisie. Hierna nog maar 1 spits in de selectie.

8 juni 2021 om 23:33

Ik tel er met Haller, Tadic en Danilo sowieso 3, maar goed. De rest van je reactie toont wel aan dat je compleet de weg kwijt bent hahah.. xD

10 Miljoen voor Traore. Shakhtar is echt helemaal gek geworden. Wat is het volgende. Overmars verkoopt Magallan voor 10 Miljoen en Labyad voor 15 Miljoen waarom trappen clubs er elke keer in om veel te veel geld te betalen voor spelers. Scherpen is 5 ton waard en geen 5 Miljoen

8 juni 2021 om 23:31

Je denkt dat je minstens 20 bij moet leggen -en dus een recordaankoop van 30 miljoen of meer (!!) doen- om een spits van het kaliber Traoré aan te trekken voor de breedte?! Oke, bedtijd voor jou kerel, bedtijd..

10 miljoen voor Traoré, ongelofelijk. Dat is bijna een duizelingwekkend bedrag voor een spits van zijn kaliber. De vierde spits van Ajax en het levert 10 miljoen op. Bouw dat standbeeld voor Overmars maar.

Ben een van de weinige, zo niet de enige, die het jammer vindt dat ie weggaat. Jonge gast die best productief is inclusief assists. Achter Haller en Tadic had hij komend seizoen prima vlieguren kunnen maken. Voor 10 miljoen koop je niet zomaar een spits die en goed genoeg is en op het tweede plan mee wil draaien.

9 juni 2021 om 15:30

Je bent niet de enige, ik denk dit namelijk ook.

Zou een mooie stap voor Traore zijn. Voor alle Partijen is dit wel het beste. Traore gaat hopelijk nu wel af en toe spelen. Traore is nog jong en heeft het best behoorlijk gedaan bij Ajax. Marktconform kon Ajax denk ik wel 16 miljoen vragen. Traore is sterk, snel en nog jong.

Tja wat hier nu van te zeggen. Traoré heeft prima wedstrijden gespeeld en hij heeft een uitstekende drive op het veld maar op gegeven moment merk je gewoon dat Ajax het niet in hem ziet zitten. Dan kan hij het beste vertrekken maar ik had wel een andere club verwacht (frankrijk of Italië) met zijn fysiek en leeftijd een prima bestemming.

Zou een vreemde move van Shakhtar zijn! Die zijn altijd wel goed in het vinden van kwaliteit. Maar dit vind ik echt geen bijzondere speler

Hoe overmars het toch elke keer flikt. Knap hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren