Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Een contract bij Shakhtar, al een jaar in Nederland: ‘Dat is tekenend voor Ajax’

Laatste update:

Het was een jaar om nooit te vergeten voor Lassina Traoré. De 21-jarige spits transfereerde afgelopen zomer van Ajax naar Shakhtar Donetsk, maar werd na een flitsende start al gauw getroffen door een zware kruisbandblessure. Terwijl Traoré met toestemming van zijn club revalideerde in Amsterdam, brak de oorlog uit tussen Rusland en Oekraïne. In Nederland werkt de Burkinees aan de laatste stappen in zijn herstel, terwijl zijn voormalige werkgever het in een benefietduel opneemt tegen zijn huidige broodheer. "Het is tekenend voor de warmte die ik bij Ajax ervaren heb."

Shakhtar telde in juli 2021 tien miljoen euro neer voor Traoré, welke investering zich direct leek uit te betalen. De jonge spits wist liefst negenmaal het net te vinden in zijn eerste veertien duels, tot het noodlot toesloeg. Traoré moest zich in het Champions League-treffen met Internazionale eind september al na elf minuten laten vervangen na een duel met Denzel Dumfries. Diagnose: een gescheurde kruisband, en maandenlang revalideren.

Traoré kreeg al snel toestemming van Shakhtar om naar 'het bekende' Amsterdam terug te keren. "Als je als jonge speler in een nieuw vreemd land komt en zo’n tegenslag krijgt te verwerken, ben je verdrietig en voel je je eenzaam. Maar met hulp van Joep (Beerepoot, voormalig kickbokskampioen en privétrainer, red.) heb ik de knop snel kunnen omzetten. Ik heb in Amsterdam van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds met de fysiotherapeuten en Joep gebikkeld om sterk te terug te komen."

Door zijn vertrek naar Nederland bevond Traoré zich niet op Oekraïens grondgebied toen de oorlog uitbrak. Onder meer (inmiddels ex-)ploeggenoot David Neres werd daardoor gedwongen te vluchten. Toch hoeft Traoré niet per se weg bij Shakhtar. "Natuurlijk heb ik dromen en is sinds mijn komst van Ajax duidelijk dat dit een tussenstap naar een topcompetitie moet zijn. Ik sta daar zeker voor open. Maar ik vind het nu niet het moment om erover te praten, omdat de mensen bij Shakhtar nu wel iets anders aan hun hoofd hebben en ik me volledig op de laatste fase van mijn revalidatie richt. Ik moet zorgen dat ik klaar ben voor een topseizoen met Shakhtar – in de competitie en Champions League – of voor een nieuwe stap."

Voor Traoré mag het treffen met Ajax van dinsdagavond dan iets te vroeg komen, wel wil de ex-aanvalsleider van de Amsterdammers zijn club mooie woorden meegeven vanwege het organiseren van het benefietduel. "Dat vind ik fantastisch en is voor mij tekenend voor de warmte die ik bij Ajax heb ervaren. Voetbal lijkt voor een voetballer het allerbelangrijkste op aarde, maar er is veel meer. Het is mooi dat Ajax oog heeft voor de mensen die het op dit moment zo zwaar hebben."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja zonde, zo'n lekker begin werd hem gegund bij zijn nieuwe club. Jammer dat ie er zo lomp uit gebeukt werd door Dumfries, hopelijk komt hij er snel weer bovenop.

26 juli 2022 om 12:51

Hij werd er helemaal niet lomp uitgebeukt door Dumfries, het was een zeer ongelukkig moment. Maarja 'lomp' en 'dumfries' in één zin doet het wel lekker altijd hè. Hopelijk kan hij het niveau van voor die verschrikkelijke blessure weer halen.

Prima stukje, al betwijfel ik of hij de topcompetities aan zal kunnen. Aan motivatie ligt het in ieder geval niet bij deze jongen, en ik gun hem een prachtige carrière.

Wijze woorden van een leuke jongen.

Was totaal geen niveau Ajax en was blij dat hij verkocht werd.

26 juli 2022 om 13:04

Niet helemaal waar het artikel over gaat maar bedankt voor je empathische reactie.

26 juli 2022 om 13:22

Naja, als 2e spits was hij een prima alternatief. Beter dan een Danilo imo. Alleen een beetje zonde om op zo'n leeftijd wekelijks op de bank te zitten natuurlijk

26 juli 2022 om 13:33

Al zegt dat vooral veel over Danilo. Desalniettemin, had ik ondanks dat je duidelijk kon zien dat hij niet bij Ajax paste, toch wel een zwak voor Traore. Ik hoop van harte dat hij nog een mooie carrière krijgt.

Met de instelling van deze jongen is in ieder geval niets mis. talent heeft hij ook ontegenzeggelijk. Hoop dat ajax een mooi doorverkooppercentage heeft afgesproken. Zie hem zomaar eens een overstap maken naar een engelse (sub)topper

26 juli 2022 om 12:58

Dat zie ik zeker niet gebeuren de beste man mist techniek en souplesse. Hij is te gespierd en mist wendbaarheid. Ook speelt die met 2 bakstenen als voeten.

26 juli 2022 om 13:06

Talent is juist wat er ontbreekt bij hem, hij heeft warme voeten want alles springt van z'n voeten en techniek komt hij extreem tekort. Moet het hebben van hoge ballen of intikkers, sorry ik weet niet wat er zo bijzonder is aan hem dat jij hem schrijft naar een Engelse subtopper of topper.

26 juli 2022 om 13:22

Talent is probleem niet, dat is reden dat hij tot Europa heeft geschopt en zonder moeite zich Jong Ajax inspeelde waar bepaalde benchmark op technisch gebied echt nodig was. Technisch is hij slordig maar absoluut niet slecht, kaatst in kleine ruimte verrassend goed nog en met enige regelmaat hele fraaie aannames onder druk. Had hem wel eens willen zien als hij eerder in professionele opleiding kwam.

26 juli 2022 om 13:29

Dan heeft hij toch juist harde voeten en geen warme voeten?

Nog steeds maar 21 jaar, voelt echt al als jaren geleden op een of andere manier

Is dit niet de stormram voor Ajax? Veel mensen zullen zeggen dat hij het niveau niet had maar ik vond meer dat hij de concurrentie strijd ging verliezen uiteindelijk en voor speeltijd koos als eerste spits ergens, had wel potentie vond ik. Huren van Shaktar voor 1 jaar als hij accepteert 2e keus te zijn lijkt me niet heel gek. Zou niet zo snel een betere optie hebben, kent de club ook en is in ieder geval sterk en snel.

Hele sympathieke gozer, jammer dat ie er al een jaar uit ligt na die belachelijke overtreding op hem. Zeker hem gun je dat niet. Heeft het behoorlijk goed gedaan bij ons waardoor ie 10 miljoen heeft opgeleverd met een jaartje contract. Hij begon ook heel sterk in Oekraïne tot dat vervelende moment. Ik denk dat Lassina wel in de PL terecht komt. Hij is vrij compleet en zijn mentaliteit is top. Leuk om weer eens van hem te horen, mooi dat ie zo lovend is over Ajax.

26 juli 2022 om 14:11

Behoorlijk goed gedaan ? Volgens mij bakt het Behoorlijk tegen wat hij heeft laten zien bij ajax.

26 juli 2022 om 14:25

Zijn laatste seizoen bij ajax was prima hoor gezien de speeltijd die hij kreeg.

26 juli 2022 om 14:25

Hangt van je definitie van behoorlijk goed af, maar als 19-jarige deed hij het toch niet slecht dat half jaar. Daarna pech met blessure en de komst van Haller. Geen geweldenaar maar ook geen koekenbakker, anders betalen ze ook geen 10M

26 juli 2022 om 14:31

Maar waarom werd Haller dan gekocht. En als je de 5 goals tegen VVV ervan af haalt, dan vallen zijn statistieken eerder tegen dan mee. Als spits van Ajax krijg je toch veel meer kansen dan bij een andere club.

26 juli 2022 om 14:34

Onder andere omdat hij geblesseerd was (en Brobbey niet wou verlengen) En daarnaast deed die het 'redelijk' zei ik, niet fantastisch

Overigens speelde hij slechts 9 wedstrijden meer dan 45min - in 7 daarvan was hij direct betrokken bij minimaal 1 doelpunt. Dat is inclusief 2 wedstrijden in de CL. Hield zich gewoon redelijk staande in de caroussel met Tadic, KJH en Brobbey

26 juli 2022 om 14:59

Redelijk is toch totaal iets anders dan behoorlijk goed en prima zoals Hakim en Soccerfan lopen te verkondigen !!!

26 juli 2022 om 18:04

@Janssen elke 81 minuten een g/a over zijn hele professionele carrière gezien, dat zijn prima cijfers. Zijn spel bij Jong Ajax en output in Ajax 1 leverde hem een 10 miljoen transfer op naar een CL ploeg waar hij ook direct niveau voor basis had, terwijl hij net zijn tienerjaren uit was. Behoorlijk onderschat, stond hij basis dan leverde hij elke wedstrijd opnieuw middels goal of assist. Was alleen geen goede invaller voor Ajax in laatste kwartier. Dat kon Brobbey veel beter, op moment van zijn vertrek hier was Traore meer aan het leveren vanuit basis dan Brobbey.

26 juli 2022 om 18:34

@wolterx, ik heb je hoog zitten maar statistieken van Jong Ajax zeggen mij niet zoveel. Mijn clubje speelt veel te vaak in de KKD en dat niveau is vaak toch vrij laag. Daarnaast wordt zijn gemiddelde flink omhoog getrokken door 5 goals tegen een uitermate zwak VVV. Dus zijn statistieken worden door deze dingen wel uit hun verband getrokken.
Dat hij zoveel opgebracht heeft zal voor veel mensen een hele grote verrassing geweest zijn en ik denk dat als jij scout bij een andere club geweest was had jij ook nooit hem gehaald voor 10 miljoen.

Wat een mooie gozer is dit zeg. Hart van goud, enorm sympathieke kerel. Jammer dat hij nu zo'n blessure heeft. Is daar heel goed begonnen ook. Niet een Ajax spits echt, maar heeft zeker z'n kwaliteiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren