Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Mos haalt uit: ‘Kan niet anders of dit is zijn laatste duel op dit niveau’

Laatste update:

Chelsea en Ajax hielden elkaar dinsdagavond in een bizar duel in evenwicht en scheidsrechter Gianluca Rocchi eiste een hoofdrol op in de wedstrijd, die uiteindelijk in 4-4 eindigde. De Italiaanse arbiter stuurde bij een 2-4 voorsprong voor de Amsterdammers Daley Blind en Joël Veltman weg met tweemaal twee keer een gele kaart, waarbij laatstgenoemde vanwege een vermeende handsbal ook nog een penalty tegen kreeg. Aad de Mos is een dag later niet te spreken over de arbitrage.

“Het kan haast niet anders of dit is zijn allerlaatste wedstrijd op dit niveau. Ajax is niet getild, maar zwaar getild”, vertelt de oud-trainer van de Amsterdammers in gesprek met De Telegraaf. De Mos geeft Rocchi het rapportcijfer 2 mee voor zijn optreden. “Maar ook de VAR liet Ajax in de steek. Die had zoals de regels voorschrijven na de overtreding van Blind moeten zeggen: we stoppen daar, bij twee keer geel. Dus geen penalty tegen en rood voor Veltman.”

Gefrustreerde Ten Hag: 'Zulke fouten van de VAR zijn heel bitter'

De Mos is wel te spreken over het optreden van Hakim Ziyech op Stamford Bridge. De spelmaker van Ajax krijgt namelijk een 10 voor zijn wedstrijd: “Laat iedereen nou alsjeblieft stoppen met de vraag of Hakim wel of niet geschikt is voor de absolute top. Hij speelt bij Ajax en dat is op dit moment wereldtop. Er zijn weinig ploegen die dit kunnen brengen tegen Chelsea.” Lisandro Martínez en André Onana krijgen van De Mos een 9 mee, terwijl Donny van de Beek en Quincy Promes worden beoordeeld met een 8.

Van de Beek speelde op een wat meer controlerende positie dan hij normaal gesproken doet en De Mos is tevreden met diens optreden. “Hij speelt nu op een andere plek, in dienst van de vier voor hem, terwijl het spel altijd op hem was afgestemd. Van de Beek heeft zich ontpopt tot een geweldige speler die klaar is voor de Europese top”, is hij lovend.

Ben jij het eens met Aad de Mos?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hee, Aad de Mos zegt verstandige dingen.

Heb me in tijden ook niet zo bestolen gevoeld na een wedstrijd. Wat een idioterie op het veld. Je hebt een VAR. Waarom gaat die scheids niet even een minuutje alle beelden terug kijken en beslis je dan?

6 november 2019 om 11:49

een scheids gaat alleen de beelden kijken als de VAR van mening is dat hij er echt naast zit. Dit is al vanaf de invoering van de Var. Anders blijft een scheidsrechter ook kijken. Dit is in niemands belang.

6 november 2019 om 11:57

Bij zo'n grote alles bepalende beslissing moet dat standaard zijn. Het blijkt maar weer dat de VAR bij de UEFA een wassen neus is. Ze doen er niks mee. De scheids kan gewoon overleggen met de VAR.

6 november 2019 om 12:22

Bij gele kaarten wordt er niet gekeken. Dat zijn de regels.

6 november 2019 om 12:28

Maar bij overtredingen ervoor dan? En bij tweede geel die leidt tot rood?

6 november 2019 om 12:31

Bij penalties en rode kaarten wel toch?

6 november 2019 om 12:33

Ze zouden gewoon de mensen van de VAR uit een ander land moeten halen. Nu kwam heel dat clubje uit Italië, reizen ze samen en zitten waarschijnlijk ook nog samen in hetzelfde hotel. Als de arbitrage Italiaans is, zou je bijvoorbeeld een Duitse VAR moeten nemen. Nu durft zo'n VAR niet zo snel in te grijpen.

In Nederland is dit anders, daar komt elke scheids met zijn eigen auto etc.

Stel de VAR floot de scheids gisteren terug... Was gezellig geworden de terugreis dan denk ik.

6 november 2019 om 12:51

nforl, precies, maar helaas kunnen we ze dat niet meer laten voelen. Ja, in de CL-finale. Maar Chelsea heeft gisteren en twee weken geleden te veel cadeau gekregen en dat stinkt aan alle kanten.knap hoor tegen 9 man 1 keer scoren (penalty niet meegerekend, want die rode kaart was direct verbonden met die penalty).

6 november 2019 om 13:03

@janssen: Bij gele kaarten wordt er niet gekeken? Wat een onzin zeg

6 november 2019 om 13:13

Echt hè! Als ik er aan terugdenk kan ik het gewoon niet geloven. Zulke bizarre beslissingen met een stalen gezicht genomen, hoe dan? En ik wil niet zielig komen doen hoor, wij krijgen soms ook een voordeeltje, een pingel of wat dan ook. Dat geldt voor elk team. Maar dit... dit is ongekend. En de hele wereld ziet het. Maar fok it! Vergeten, doorgaan en trots zijn op wat we hebben laten zien. Gewoon pure trots dat we weten dat we een ploeg als Chelsea in hun eigen huis zonder eigen supporters grote delen van de game de baas waren. Meer balbezit, meer passes die aankwamen, meer goals en meer entertainment. Gewoon pure trots! Vond Chelsea de beste tegenstander die we gezien hadden in de CL, vorig seizoen en dit seizoen, ze hadden echt soms dik overwicht en dan toch zo spelen op Stamford Bridge....

6 november 2019 om 13:36

De var had moeten in grijpen want er bestaat geen voordeel bij een rode of 2de gele kaart.. Het spel had al na de overtreding van blind als de scheids vind dat 't z'n 2de geel is dus rood stop moeten leggen.. Zijn gewoon regels zwart op wit

6 november 2019 om 13:39

Wat het nog zuurder maakt voor mij persoonlijk is dat ze met die millimeter software niet even lieten zien dat die 2-4 onside was. Die vent leek gewoon buitenspel te staan. En ook al stond hij het niet dan is het wel fijn dat je het laat zien zoals bij die 1-2. Met alles er om heen zou het mij niet eens verbazen als we daar al bestolen zijn.

6 november 2019 om 14:01

Durf niet te zeggen dat dat express is maar die willekeur is gewoon hinderlijk. Er moet gewoon duidelijkheid zijn in de zin van dit is waar we naar kijkwn en dit laten we zien. Bij elke wedstrijd, elke competitie. Nu zie je de ene week dit en de andere week weer wat anders.

6 november 2019 om 19:12

@ikweetalles07zoek eens op de site van de Knvb naar spelregels. Daar vind je o.a. bij artikel 4 op blz 26 wanneer een VAR mag assisteren. Hier staat o.a."directe rode kaart (geen tweede waarschuwing)".dit is ten aanzien van gele kaarten dus heel duidelijk. En ik vraag me dan ook af wat jij bedoeld met wat een onzin.

6 november 2019 om 11:50

Misschien omdat ze omgekocht zijn? Het is nog steeds een grote schande dat de echte beelden van het Promes doelpunt in de thuiswedstrijd niet zijn vrijgegeven door de Uefa. Dus ook deze beslissingen van de Uefa komen weer onder een vergrootglas te liggen. De integriteit van de Uefa is in het geding. Ik heb geen vertrouwen meer in de Uefa in ieder geval. Dit was wel heel erg dubieus allemaal.Ook erg dubieus dat de Uefa gewoon een scheidsrechter op deze wedstrijd heeft gezet die eerder geschorst was geweest doordat hij Juventus aan winst had geholpen met een reeks vreemde beslissingen. Erg sketchy allemaal!

6 november 2019 om 12:00

Ik vind het vooral ok vreemd dat de Uefa zegt: terecht afgekeurd en de verkeerde beelden zijn getoond. Toon dan ook de juiste beelden en bevestig je mening! Ze denken wel overal boven te staan. en komen overal mee weg. Wat een infantiele organisatie.

6 november 2019 om 12:14

Het grappige is dus dat ze in Londen ook menen bestolen te zijn en dat de Uefa iets tegen Chelsea heeft... Wat een idioterie. De korte blessuretijd had ajax dan weer geluk mee, maar die geel van Veltman was echt overdreven.

6 november 2019 om 12:31

Haha, dat komt omdat ze hadden afgesproken en betaald hadden voor winst Chelsea ðÿ˜‰. Maar even zonder gekheid, Chelsea had misschien nog 1 minuut extra gekregen? En dan? Moesten ze nog scoren. Toen Chelsea scoorde in buitenspel (?) en die penalty plus kaarten was Ajax veruit de betere en lag 1-5, 1-6 meer voor de hand dan 4-4. Dat waren gamechangers. 1 minuut meer of minder niet.

6 november 2019 om 11:56

De laatste keer dat ik me zo bestolen voelde was ongeveer 2 weken geleden nee zonder gekkigheid, gisteren was daar de overtreffende trap van. Wat aan aanfluiting. Dat kan Ajax (of misschien ook Valencia) erg duur komen te staan

6 november 2019 om 12:08

Ik vond iedere gele kaart wel te rechtvaardigen als je puur kijkt naar het spelregelboekje. Dat is ook waarom de VAR niet ingegrepen heeft.

Maar van een scheids mag toch ook verwacht worden dat hij een beetje in de geest van de wedstrijd fluit. Deze man heeft 0,0 gevoel voor de wedstrijd zelf, maar hij heeft heel goed het spelregelboekje uit zijn hoofd geleerd. Dat is wat ik hem kwalijk neem. Er was niet 1 iemand die zich bestolen had gevoeld wanneer hij alleen Blind een 2e heel had gegeven.

6 november 2019 om 12:20

De eerste word gemaakt op Blind. Als je daar eerst naar kijk is de rest niet nodig. VAR is volstrekte willekeur

6 november 2019 om 12:22

Die eerste gele kaarten van Blind en Veltman was toch niet veel aan de hand? Dat vond ik bij die van Azpilicueta ook eigenlijk.

6 november 2019 om 12:24

Precies dat, en dan had hij gewoon volgens de spelregels gehandeld. Naast de scheids heb je dan ook nog de VAR die hierover wat dient te zeggen als de spelregels niet worden gehanteerd, zeker bij een dergelijk cruciaal moment. Met 1x rood en een 2-4 stand had ik het nog moeten zijn. Verder was de 2-4 van Azpilicueta minstens zo discutabel als de afgekeurde van Promes tijdens de heenwedstrijd. Kortom je wordt benadeeld door scheidsrechterlijke dwalingen. Zeer kwalijk dat de Uefa dan ook geen stelling neemt hierin.

6 november 2019 om 12:24

Klopt, maar de eerste kaarten waren wel kaarten die volgens de regels kunnen. Alleen is dat per scheids afhankelijk of ze gegeven worden.

6 november 2019 om 12:24

Jij snapt er dus weinig van.De regel is dat als je een 2e gele kaart geeft / gaat geven. Je geen voordeel mag afwachten.Nog helemaal los van het feit dat blind niet eens een kaart moet krijgen omdat er een overtreding op blind gemaakt word.En nog los van alle blunders die daarna gemaakt worden.Maar meneer kent het spelregel boekje dus totaal niet.

6 november 2019 om 12:35

En dat is ook logisch, want stel iemand heeft rood maar je geeft voordeel. Diegene kan dan met carte blanche rondrennen en de bal op de lijn weghalen met de hand oid. Kortom, nadat je blind rood wil geven, moet je stoppen. En dan heeft formus hierboven helemaal gelijk dat zelfs dat niet nodig is als je gewoon fluit voor die overtreding op Blind. Absurde scheidsrechterlijke dwaling.

6 november 2019 om 12:37

@denk_eens_naik heb net gezocht op de spelregels (site Knvb) maar ik zie nergens staan dat er niet doorgespeeld mag worden na een 2de gele kaart. Kun je aangeven waar dit staat ?

6 november 2019 om 12:40

@LeidseHood van die regel ben ik niet op de hoogte, maar als dat zo is dan had de VAR inderdaad moeten ingrijpen en neem ik mijn woorden terug.

6 november 2019 om 12:44

@denk_eens_na ik zou net als Janssen graag bronvermelding zien van jouw bewering. Ik kan het ook niet vinden.

6 november 2019 om 12:48

@Jansen FIFA bond regelement law of the game (2018/2019) pagina 202 zie je de regel dat er bij een veelbelovende aanval doorgespeelt mag worden.

6 november 2019 om 13:02

Heb liever dat een scheidsrechter de regels hanteerd en niet in de geest van gaat fluiten omdat het 2de nouw juist willekeur veroorzaakt. Hij zit spelregeltechnisch gewoon een aantal keer volledig fout. Voordeel is niet mogenlijk als er een 2de geel gegeven moet worden dus moet hij daar gewoon fluiten en is het klaar. Chelsea maakt 1 keer aanvallend en een keer verdedigend hands en krijgt geen kaart maar Veltman weer wel.

6 november 2019 om 13:08

Plus de offside goal van azpi, hij raakt de bal als laatste en staat buitenspel. Ach die rocchi hopelijk nooit nog een match CL laten blazen.

6 november 2019 om 13:09

@La Decima,daar gaan we dus. Aan de ene kant heel zwart wit fluiten in het geval van die kaarten, maar hoe is dit een veelbelovende aanval, met nog 3 verdedigers tussen de aanvaller en de keeper en een van richting veranderd schot per ongeluk op de arm van een verdediger, vind ik geen veelbelovende aanval. Dus weer een interpretatie dingetje.hij had ook:- kunnen fluiten voor een overtreding op Blind- kunnen fluiten voor een overtreding van Blind, maar geen gele kaart geven omdat de VAR kon zien dat hier oorzaak-gevolg was (over 'in de geest van' te blijven), maar daar zal wel een of andere onnozele regel voor zijn dat dat niet mag- Veltman niet hoeven te bestraffen, zowel in penalty als in 2e gele kaart.dat zijn allemaal interpretatie dingetjes, die allemaal in het nadeel van Ajax uitvielen.

6 november 2019 om 13:14

Absoluut niet waar en hoe kunnen mensen hier een overtreding inzien tegen Blind...Hij gaat daarnaast door en maait hem onderuit en dat is gewoon geel. Dat de rode kaart van Veltman zeer discutabel is, JA maar Blind krijgt een 100% terechte gele kaart en moet vooral naar zichzelf kijken ipv de scheidsrechter... Jammer dat dit weer een eigen leven gaat leiden waar mensen massaal gaan roepen dat de kaart van Blind ook onterecht is, want hier heeft zowel scheids als VAR correct gehandeld.

6 november 2019 om 13:30

@psv Zwolle en Janssen die regel is er wel degelijk. Zie andere posts hieronder en hierboven. De uitzondering is een grote scoringskans. Dan mag je na rood wel voordeel geven. Dat was dit niet. Dus scheids had dit niet mogen doen.

6 november 2019 om 13:53

Dit is pure interpretatie. Grote scoringskans houdt niet in dat het doel leeg is ofzo, de kans was groot dat gezien positie en ruimte die Chelsea hier had er een doelpoging zou komen. Scheids had alle recht om door te laten spelen.

6 november 2019 om 14:06

@LA decima,bedankt. Er zijn hier mensen die zeggen dat ik ervnietsbvan snap en de regels niet ken, maar het is fijn de bevestiging te krijgen dat het eerder andersom is. Op de regels van de Knvb zie ik ook alleen maar staan dat er doorgespeeld moet worden en de kaart gegegevn moet worden als de bal uit het spel is.

6 november 2019 om 19:19

@leidschehoodmaar wat is een "duidelijke mogelijkheid om een doelpunt te maken" ? Een schietkans op rand 16 vind ik een mogelijkheid om een doelpunt te maken. Maar dit is wel weer een vaag begrip.

6 november 2019 om 13:01

De VAR is helemaal niet van toepassing. De scheids mag enkel voordeel geven bij een overtreding die leidt tot een veldverwijdering, als er een zeer grote doelkans ontstaat. Dus een doorgebroken speler die wordt neergehaald maar toch doorkan. Daar was in dit geval geen sprake van. Bal gast naar de zijkant en er is geen direct scoringskans. Scheids mag dus geen voordeel geven, moet fluiten voor overtreding van blind en daar tweede geel geven. ALS hij al doorlaat spelen, dan mag hij niet een pingel geven voor de handsbal, maar moet hij de scoring afwachten en als dit tot niks leidt, een vrije trap geven voor de eerste actie.

Terzijde dat ik de handsbal absoluut niet penalty waardig vond.

6 november 2019 om 13:23

@ JDG84 klopt je hebt helemaal gelijk. Het is na te lezen op pagina 202 van het spelregelboek Law of the game onder het kopje advantage. Alles na de 2e gele kaart van Blind had direct afgefloten moeten worden.

6 november 2019 om 14:14

Het blijft interpretatie natuurlijk. Ik vond het namelijk wel gewoon terechte kaarten en begrijp de ophef eigenlijk ook niet. En ik hoopte ook van harte dat Ajax de punten had gepakt...

6 november 2019 om 14:33

Misschien omdat de VAR alleen mag ingrijpen bij doelpunten, directe rode kaarten, persoonsverwisselingen en strafschoppen? Je hebt de wedstrijd kennelijk gezien, werden daar directe rode kaarten uitgedeeld? En waren die gele kaarten onterecht? Ik dacht het beide niet. Ik vind de commotie nogal hypocriet. Sommigen menen dat het geel voor Veltman bij de penalty niet terecht was, maar als hem dat niet fataal was geworden was er geen haan geweest die ernaar kraaide. Bovendien mocht Veltman al blij zijn dat hij bij de eerste penalty die hij veroorzaakte geen geel kreeg. Daarnaast is het lekker eenzijdig te claimen dat het geen opzettelijk hands was, maar om dezelfde reden werd na hands van Abraham ook de 5-4 van Azpilicueta afgekeurd en daar stemt iedereen hier ook mee in. Dus niet zo huilie huilie met zijn allen, gewoon een kwestie van pech en achteraf jammer dat Ten Hag ervoor koos Veltman ondanks geel en slecht spel gewoon liet staan.

7 november 2019 om 08:11

De VAR had hier niets mee te maken, al kan je twijfelen aan de interpretatie van hands van veltman, aangezien ik dit geen overtreding waardig hands vond. De commotie bij mij is vooral door het niet hanteren van bepaalde regels van de scheidsrechter. Voordeel bij een veldverwijdering mag enkel als het voordeel tot een directe grote kans tot scoren leidt. Daar was hier geen sprake van. Bal is aan de zijkant buiten de 16 en er staan nog 2 verdedigers. In dit geval mag de scheids geen voordeel geven. Als voorbeeld wordt hiervoor bijv gebruikt "voordeel gegeven, speler schiet. Ajax start aanval en Daley Blind scoort." Dan moet de scheids daarna geel en rood geven aan een speler die scoorde terwijl hij niet op het veld hoorde te staan. Dat de goal van Azpillicueta wordt afgekeurd is gewoon volgens de regels. Daar is zelfs specifiek een regel voor opgenomen dit jaar. die regel is voor de aanvallende partij, niet de verdedigende partij. Als je er dan ook twijfel is aan de afgekeurde goal vorige wedstrijd, het onterecht vlaggen bij een voordeel situatie wat niet volgens de regels is en nu lijkt uit beelden dat de 1-2 buitenspel van Azpillicueta ook buitenspel was, vind ik het heen "huilie huilie". Er zijn in twee wedstrijden een relatief groot aantal bijzondere arbitrale beslissingen geweest die in het nadeel van ajax hebben gewerkt. Dat bij elkaar opgeteld vind ik dat er best wat reden tot klagen is. Je schiet er verder weinig mee op, maar enigzins begrijpelijk vind het ik zeker wel.

Zie van de Beek sowieso liever wat verder teruggezakt ipv op 10. Vind de nummer 10 positie voor echte rasvoetballers zoals Ziyech, Ozil en James, jammer dat dit soort spelers steeds meer naar de buitenkant worden geschoven..

De overtreding op Blind vond ik geen overtreding, de gele kaart erna voor Blind was er 1 en geen discussie imo. De gele en dus rode voor Veltman plus een penalty..... Nee. Maar ben natuurlijk geen scheids. Wel eens met Aad dat dit de laatste wedstrijd is geweest voor de beste man.

6 november 2019 om 11:46

Ach, deze man is ook een aanfluiting in Italië en krijgt alsnog dit soort wedstrijden. Ik zag alweer tweets voorbij komen waar uit blijkt dat dit niet eens het gekste is wat hij ooit gedaan heeft.

6 november 2019 om 11:55

Is in verleden wel eens geschorst door UEFA en Italiaande vond en mocht/mag(?) geen wedstrijden van Roma meer fluiten. Na die schandalige pot tegen Juventus in 2014 waar hij eigenhandig Juventus winst bezorgde met een reeks aan vreemde beslissingen. Dat was ook waarvoor hij geschorst werd.

6 november 2019 om 12:07

Oftewel de bewuste man is juve supporter en had nog een kater van de uitschakeling vorig seizoen door Ajax.

6 november 2019 om 12:16

Haha, of staat open voor bepaalde financiële tegemoetkomingen 😉. Nee, zo kunnen we wel blijven gissen, maar omdat Rocchi gisteren slecht was, zijn VAR minstens zo slecht en de UEFA ons voor dom volk houdt, dan houden de aantijgingen niet op nee.

6 november 2019 om 11:47

Dat is maar de vraag. De Mos stelt dat er voordeel gegeven werd na de overtreding van Blind. Het voordeel verviel na de vermeende overtreding van Veltman. Volgens de Mos wordt dan de overtreding van Blind alsnog bestraft en vervalt het geen erna gebeurde. Er is veel onduidelijkheid hoe de voordeel regel nu precies werkt.

6 november 2019 om 12:11

Speedyafc: Nou, dat is het enige voor mij wat wel duidelijk is. Blind maakt de overtreding, de scheids geeft aan doorspelen, voordeel, daarna gebeurt er dus hands van Veltman, zodoende 2 gele kaarten en uiteindelijk rood voor beiden. Er is al uitgelegd in een eerder topic over de dubbele strafmaat die in dit geval niet gebeurt. Maar blijf het onbegrijpelijk vinden.

6 november 2019 om 12:16

Dan blijft het de vraag, bij een voordeel situatie die door een tweede overtreding geen voordeel meer is, is het dan een vrije trap op de plek van de eerste overtreding of op de plek van de tweede? Dat is voor mij echt niet duidelijk.

6 november 2019 om 12:18

Maar wat nou als Blind de bal van de doellijn had gehaald? Had Rocchi in veler ogen hem wel eerst met rood er af moeten sturen. Dus iedereen praat maar wat voor eigen parochie.

6 november 2019 om 12:19

Ik neem aan op de tweede, want als er een goal uit gekomen was, telde die ook, @speedyafc

6 november 2019 om 12:32

Formus, dat is onzinnig wat je nu aanhaalt "als Blind m van de lijn haalt....". Scheids geeft voordeel, spel gaat dus verder, of hij m erna van de lijn af zou halen of er nu een penalty gegeven word is 'na' het gegeven voordeel.

6 november 2019 om 12:34

SpeedyAFC, klip en klaar eigenlijk. Voordeel is gegeven, alles erna is dan de geldende norm. Spel gaat door.

6 november 2019 om 12:37

Nee maar FR JC het gaat erom dat die scheids helemaal geen voordeel mag (!) en kan geven als hij rood wil geven aan blind. Dan moet je gewoon stoppen. En dat moet de var ook corrigeren want het gaat om een onterechte penalty.

6 november 2019 om 12:38

Fr_jc, ik wilde daarmee de vraag stellen of je iemand met een rode kaart er nu wel of niet moet direct afsturen, omdat ie erna nog het spel kan beinvloeden. Daar hoor je nu veel vragen over op het net en hier op VZ. Weet jij dat? Iemand die rood moet krijgen kan dus in zo'n geval als gisteren nog invloed hebben op de wedstrijd, dus ik kan me voorstellen dat je hem er dan direct af moet sturen.

6 november 2019 om 12:42

Nee iemand heeft het al opgezocht in de Fifa regels. De scheidsrechter moet bepalen welke overtreding zwaarder was, de tackle van Blind op de voet van zijn tegenstander van achteren of de onbewuste handsbal. De vrije trap moet gegeven wordne op de plek van de zwaarste overtreding.

6 november 2019 om 12:51

Leidsehood, Hoe kom je bij rood? Het is een gele kaart (!), dat het zn 2e is en zodoende rood is niet van toepassing.

6 november 2019 om 12:54

Formus, de vergissing zit hem in het geval van de rode kaart. Het is geen rode kaart overtreding maar geel. Zoals ik zojuist al schreef is de rode kaart nvt. Dat het een gevolg is dat het zijn 2e is en zodoende rood maakt het niet dat er geen voordeel of doorspelen situatie gegeven mag worden. Enkel bij direct rood ligt het spel stil.

6 november 2019 om 12:58

Speedyafc, Dan zullen er veel scheidsrechters terug naar school moeten want er word zovaak doorgespeeld na geel en heb al meermaals gezien dat er daarna ook met geel bestrafte overtredingen gemaakt worden. Zeg maar 2 gele kaarten in dezelfde aanval / verdedigen?

6 november 2019 om 13:03

Voordeel kan niet worden gegeven als er een2de gele kaart wordt gegeven dus eigenlijk is er niks te kiezen. Een fout waar de VAR juist voor gekomen is maar die houden zich liever bezig of iemand wel of niet met zijn oksel buitenspel staat.

6 november 2019 om 13:06

Fr_jc, ok, neem het van je aan, maar dan had Blind hem dus van de lijn kunnen halen. Vervolgens had iedereen van Chelsea gezeurd dat Blind er al lang af had gemoeten en dan had ie die bal nooit meer tegen kunnen houden en was het een goal. Ik bedoel dus dat iedereen preekt voor eigen parochie.

6 november 2019 om 13:09

@fr_jc Nee je moet wel precies blijven, twee keer een tweede gele kaart in dezelfde aanval, in een voordeels situatie waarna een onbewuste handsbal als ernstiger gezien wordt dan een sliding van achter op de voet van een tegenstander.

6 november 2019 om 13:15

Speedy, kan het niet precies vinden, want er staan sterretjes bij die ergens naar verwijzen, maar die verwijzingen kan ik niet vinden. Maar uit al deze discussies blijkt dar Rucchi niet goed gefloten heeft, want anders krijg je dat never nooit.

6 november 2019 om 13:16

Dus de regel zegt; als ik bv t middenveld oversteek met de bal in een veelbelovende aanval, dat wanneer een verdediger die een onreglementaire actie uitvoerde die geel waard is (en hij er al eentje heeft) je de aanval moet onderbreken om geel en dus rood moet geven ipv de aanval af te maken?

6 november 2019 om 13:21

Yoda, niet helemaal. Als een "'clear chance" is mag er doorgespeeld worden. De interpretatie van een 'clear chance' z verschillen maar als in jouw scenario een teamgenoot 1 op 1 met de doelman gaat mag die door. Is er een 2v2 of zelfs 1v1 situatie met een verdediger zou afgefloten moeten worden en rood getrokken worden. Maar dat is weer iets met interpretatie aangezien "'clear chance" heel abstract is.

6 november 2019 om 13:25

@yoda Bekijk het van de andere kant, Messi begint een slalom van eigen helft, soms doet hij dat. De tegenstander maakt de ene na de andere overtreding om hem proberen af te stoppen totdat de aanval eindigd in een schoffel van achter in de zestien. Hoeveel spelers kunnen er dan afgestuurd worden? Drie, vier? We zien nimmer dubbel rode kaarten, een corner komt bij de eerste paal, verdediger maakt hands maar de bal vliegt naar de tweede paal. Andere verdediger tikt hem met de hand net voor het hoofd weg van de aanvaller. Twee keer rood en een enkele penalty?

6 november 2019 om 13:25

Deze regel is pertinent niet waar. Graag een bronvermelding hiervan. De zwaarste overtreding? Dit is totaal niet meetbaar.

6 november 2019 om 13:31

Mede forum lid La-Decima heeft het opgezocht in Fifa bond regelement law of the game (2018/2019) en kwam met deze verklaring. Ik heb dat voor waar aangenomen, zelf dacht ik eerst dat de eerste overtreding de plek moest zijn immers het voordeel is vervalllen dus wordt de eerste overtreding alsnog bestraft. Wat ook gebeurde, want blind kreeg zijn tweede gele, en dus rode kaart.

6 november 2019 om 11:48

Ik wil jou sowieso een compliment maken dat je vrij van je clubliefde kijkt. Zie wel wat mensen hier het moment grijpen om lekker te provoceren en het zelfs gooien op het gebrek aan kwaliteit van Blind en Veltman. Ajax zou zelf de wedstrijd verpest hebben en dat is in dit geval absoluut niet zo natuurlijk. Je bent een goede Feyenoordvrind ❤️

6 november 2019 om 12:15

Bedankt Myvision. Ik zou die omstreden meningen over mn rug laten glijden als ik jou was, beter voor je hart Ik kan in deze gerust zeggen dat ik er objectief naar kijk en een objectieve mening geef. Vond het een zeer vermakelijke pot om naar te kijken naast de ontstane controverse natuurlijk.

6 november 2019 om 13:18

Je doet iig moeite om de regels te begrijpen. Ik snap er inmiddels niks meer van. Vanuit Ajax oogpunt voelt het erg onrechtvaardig, maar wat nou de exacte regelgeving zegt over wat gisteren is gebeurt, dat heb ik nog niet echt gezien. Wel veel deel-stukjes en meningen.

6 november 2019 om 13:52

Eens Yoda, veel deel stukjes en meningen. Echter worden ook de reglementen geschreven en zelfs in dezelfde reglementen blijft een stukje interpretatie van kracht (scheids). Ook al zal de UEFA komen met verklaringen, er zal veel controverse blijven bestaan en dat Ajax en Ajacieden zich bestolen voelen kan ik me zelfs als Feyenoorder goed bij aansluiten. Zelfs al vind ik de beslissing van doorspelen na geel voor Blind zn overtreding de juiste.

6 november 2019 om 11:51

Maar Blind wordt ten val gebracht door Pulisic, waardoor hij vervolgens te laat bij de bal is. Hoe kan je dat geen overtreding vinden? Het is niet relevant dat het ongelukkig is en dat Pulisic geen intentie had om hem neer te halen. Wanneer je door toedoen van de tegenstander ten val komt en daar nadeel van hebt is het altijd een overtreding. Om die reden zou het dus ook geen geel moeten zijn voor Blind.

6 november 2019 om 11:59

En Pulisic zijn val wordt veroorzaakt doordat Blind hem tegen de grond werkt. Waarom wordt dit stukje cruciale informatie steeds weggelaten door Ajax supporters?

6 november 2019 om 12:03

Joshuak_, jij maakt ook de essentiele denkfout dat als het Blinds fout is in eerste instantie en je geeft dus voordeel aan Pulisic/chelsea dat dat geen reden is dat Pulisic gewoon ook een overtreding mag maken? Dan is gewoon het voordeel weg voor Chelsea en moet je voor die eerste overtreding van Blind fluiten. Dat is echt een heel rare denkfout. Dat vergeten "supporters" zoals jij gewoon.

6 november 2019 om 12:03

Dit kan ik ook niet begrijpen, een veel duidelijkerer overtreding ga je niet vinden. Pulisic verliest het duel, Blind blijft rechtop en kan de bal zo pakken maar de vallende Pulisic haakt Blind en brengt hem ten val. Als hij was blijven liggen was dat 100% zeker vrije trap Ajax geworden mocht er alsnog hands uit ballen. Maar de gele kaart van Blind en kaart voor Veltman zouden in deze instantie blijven staan maar spel had hervat moeten worden op plek van de eerste overtreding. Die was op Blind, dan was het spel hervat met 11v9 en een vrije trap voor Ajax. Je kan simpelweg nooit een penalty krijgen als je zelf de eerste overtreding maakt in de aanval die uitloopt op een penalty. De kaarten blijven dan wel logischerwijs staan.

6 november 2019 om 12:04

Dus de vermeende handsbal was de derde overtreding op rij die plaats vind in dezelfde voordeel situatie? Dus stel dat Blind geen geel had, dan kon hij geel krijgen voor het in jou ogen naar de grond werken van Pulicis, geel en dus rood voor zijn tackle daarna, tweede geel voor Veltman voor de vermeende handsbal en een vrije trap op de plek van de derde overtreding? Ik heb echt mijn twijfels of het zo werkt binnen de huidge regels.

6 november 2019 om 12:05

@joshuak Nee, onzin. Pulisic en Blind zijn in een duel. Pulisic verliest zelf zijn balans, daar komt niets onreglementairs van Blind bij kijken. Blind daarentegen, komt 1 op 1 ten val omdat hij wordt gehaakt door Pulisic. Het is echt geen hogere wiskunde.

6 november 2019 om 12:06

Daar valt allemaal over te discuseren en blijft in mijn ogen interpretatie. Blind loopt na het tikje van pulisic nog twee a drie stappen door en zet dan de tackel in dus hij had ook tijd om te besluiten niet te sliden. Terechte kaart. Wat ik me wel afvraag is of je door kan laten spelen na een rode kaart. Stel je voor dat de bal niet tegen de hand van Veltman waan gekomen, de aanval doorging Blind de bal van de lijn haalt en hem er aan de andere kant ingeschopt zou hebben. Vervolgens zou hij dan dus nog rood krijgen voor iets wat daar voor gebeurt is. Volgens mij kun je na een rode kaart, direct of twee keer geel, nooit voordeel geven. Een VAR moet dat zien.

6 november 2019 om 12:06

@JoshuaK, Blind wint een duel door een schouderduw waar het schouder tegen schouder was. Daardoor gaat Pulisic neer, dat is geen overtreding. Maar Pulisic die het been van Blind aantikt waardoor hij valt is simpelweg een overtreding. Vergelijk het met die momenten waar een speler duel verliest en zich op bal laat vallen en hands maakt, dan is de vrije trap ook voor tegenstander. Hier was dat ook maar ipv hands was hier een overtreding van Pulisic door been van Blind onder hem uit te tikken.

6 november 2019 om 12:12

Erg makkelijk wegwuiven als je dat van Blind wegzet als ‘schouderduw’, maar dat was het niet. Kijk waarvoor Azpi bijvoorbeeld al geel kreeg, dat was iets vergelijkbaars als wat Blind deed. In de ogen van deze scheids maakte Blind heus de eerste overtreding. Als we toch over ‘als als’ beginnen; in de eerste helft trok Blind Abraham omlaag om een veelbelovende counter te voorkomen maar ontsnapte aan geel. Hoe dan ook, Daley Blind hoorde gister gewoon rood te hebben.

6 november 2019 om 12:13

John Terry, de scheidsrechter maakt letterlijk gebaar van "niets" na dat duel. Hij maakt ook geen gebaar van voordeel oid. Dus nee, Blind maakte in ogen van de scheids zeker niet de eerste overtreding.

6 november 2019 om 12:17

@john Terry Dus eigenlijk zeg je, situatie die jij als geel beoordeelde werden niet bestraft, situaties die je geen geel vond werden wel bestraft. Dan is het in jou ogen toch een slechte scheidsrechter?

6 november 2019 om 12:18

@Formus & @Wolterx Als je doormiddel van een schouderduw voor je man wil komen, loop je het risico dat hij in z’n val jou ook neerhaalt. Voor dit soort duels wordt echt nooit gefloten, maar nu het in het nadeel van Ajax is moet dat wel. Ik ga er nu specifiek op letten hoe dit soort situaties beoordeelt worden & wat de reacties van het publiek zijn wanneer het niet hun favoriete club betreft.

6 november 2019 om 12:19

Ik bedoel dan natuurlijk zijn tackle op Abraham, dat is in de ogen van de scheids de eerste overtreding. Dat heb ik idd wat onduidelijk neergezet. Dit omdat hij de glijpartij van Blind en Pulisic denk ik door hem werd weggewuifd in het kader van ‘die zijn allebei bezig dus laat maar gewoon doorspelen’. En daar kan ik best in komen. Het enige waar ik nog niet uit ben is waar die tweede gele voor Veltman vandaan kwam. @speedyDaar ben ik het ook helemaal mee eens. In de eerste helft zat ik me op te vreten aan al die vrije trappen die Ajax zo makkelijk mee kreeg aan de flanken, in de tweede helft vroeg ik me af hoe mn team in hemelsnaam ineens tegen 9 man stond. Het was een rollercoaster maar dat daar niet ‘s werelds beste scheids stond moge duidelijk zijn.

6 november 2019 om 12:23

Terry, zo vaak herhaald, maar als Blind de overtreding maakt en Chelsea krijgt voordeel, is dat voordeel vervallen als Chelsea zelf een overtreding maakt. Jij zegt de hele tijd dat Blind eerst de fout maakte. Dan moet ie daarvoor fluiten. Voordeel geeft je geen vrijbrief om zelf overtredingen te maken. Reageer hier nou eens op?!

6 november 2019 om 12:27

@Joshua, dat risico dat hij in zijn val jou meeneemt staat letterlijk nergens in de regels. Dat blijft een overtreding. Dit zie je zo vaak met spelers die vallen en dan snel bal grijpen en vrije trap tegen krijgen. Als jij een duel wint en tegenstander valt en brengt jou zo ten val is het een overtreding. Voor dit soort dingen zijn ook vaak genoeg penalties gegeven.

6 november 2019 om 12:29

@john Terry Moet je je eens voorstellen dat Blind meteen opstond, Chelsea niet van afstand schoot maar probeerde Veltman uit te spelen en Blind vervolgens een harde tackle van achter maakte waarbij de tegenstander geblesseerd raakte. Dan zijn Blind dus zijn tweede geel krijgen, dus rood. Vervolgens een penalty tegen en zijn tweede rode kaart. Dat kan toch helemaal niet, twee keer rood in een wedstrijd?

6 november 2019 om 12:37

@Kukelekoki Ik zie hier steeds mensen opperen dat de scheidsrechter in de geest van de wedstrijd moet fluiten. Ook bij Chelsea werden simpele overtredingen bestraft, dus waarom geldt dat dan niet voor Blind? Als de kaarten omgedraaid waren zou geen enkele Ajacied hier roepen dat Chelsea bestolen was.

6 november 2019 om 12:43

Joshua_k, zou je nog een antwoord kunnen geven op mijn vraag betreffende jouw kwestie van dat Blind de eerste overtreding maakte? En of dat recht geeft aan Chelsea om in "hun gegeven voordeel" zelf ook een overtreding mag maken? Ik zie jou daar niet op reageren, maar wel afgeven op Ajacieden die de het wel een overtreding van Pulisic vonden. Zie vraag onder jouw comment. Thnx

6 november 2019 om 12:45

Andersom zou geen enkele Ajacied begrijpen dat er na een overtreding die tot een tweede gele kaart leid nog doorgespeeld wordt. Als Blind op stond en een ernstige overtreding beging, dan was dat wellicht direct rood waard. Krijgt een speler dus twee maal rood in een enkele wedstrijd? Verder blijkt te gelden dat bij een tweede overtreding in een voordeel situatie de zwaarste overtreding de plek voor de vrije trap is. Is een onbedoelde handsbal zwaarder dan een overtreding van achter op iemands voet? Die Chelsea speler gilde het uit van de pijn, rolde over de grond van de pijn. Ik kijk al heel lang voetbal maar heb dit nog nooit eerder gezien.

6 november 2019 om 12:51

Ahh sorry Formus, dat moet ik gemist hebben. Dat klinkt logisch, maar dan moet er wel sprake van een overtreding van Chelsea zijn in dat scenario. Als Blind in de ogen van de ref de eerste fout op Abraham maakt, kan hij vervolgens voordeel geven aan Odoi die hem vervolgens tegen de arm van Veltman opschiet. Ik geloof dat dat nu gebeurd is, dus in jouw beschreven scenario missen we de overtreding van Chelsea, Pulisic in dit geval. Hier zal de scheids dan geoordeeld moeten hebben dat er niks aan de hand was, of dat nou kwam doordat Blind eerst begon te duwen of hij vond dat Pulisic niks kon doen aan zijn positie als struikelblok. Mocht Pulisic nou zijn opgestaan en Blind een soortgelijke tackle als die op Abraham hebben uitgedeeld, dan was de pingel niet gebeurd, had Blind rood en Pulisic geel gekregen. Dat denk ik.

6 november 2019 om 12:57

Speedy Ja dat was wel echt belachelijk geweest. Maar ik denk niet dat dat kan, want volgens mij had de scheids de boel wel stil moeten leggen als Blind zich weer actief met het spel zou gaan bemoeien. Dat bleef uit en dus ontstond de pingelsituatie met rood voor Veltman. In zekere zin kunnen we dus stellen dat Blind Chelsea aardig heeft geholpen, want als hij voor Odoi was gaan lopen dan was het stilgelegd. Dan had alleen hij rood gekregen. Maar Blind bleef lekker even liggen en toen waren de rapen gaar.

6 november 2019 om 13:01

@formus sorry maar ik vind dit in beide gevallen totaal geen overtreding. Blind geeft een schouderduw om voor de man te komen, prima. Pulisic valt daardoor op Blind, ook prima. Als hier geen rode kaart voor Blind uitkwam zouden de Ajacieden ook niet spreken over een "overtreding" van Pulisic. Dan kun je wel met voordeel komen om de actie van Blind goed te praten, maar hij is zelf zo dom om een tackle te maken tegen een pijlsnelle speler waardoor je in zijn situatie nooit meer bij de bal komt.

6 november 2019 om 13:04

@joshuak Als er geen overtreding op Blind aan vooraf ging zou het zeker een overtreding en Geel voor hem zijn. Als je alles los van elkaar bekijkt valt er weinig te zeggen over de beslissingen, behalve dan wellicht de tweede gele kaart voor Veltman. Punt is echter dat het niet los staat van elkaar. Blind is te laat omdat er een overtreding op hem wordt gemaakt. Zelfs als je dat buiten beschouwing laat gaat er van alles mis. Als blind een overtreding maakt die geel waard is kan je voordeel geven en door laten spelen, echter wanneer dat stuk loopt zou de vrije trap moeten worden genomen op de plek waar Blind de overtreding maakte. Dat gaat dus ook al mis. De scheidsrechter maakt er gewoon een potje van in die 30 seconden.als je dan ook nog de rare afgekeurde goal van vorige wedstrijd meeneemt en gisteren de 2-4 van Chelsea, wat dus ook buitenspel was, maar waar de VAR om onduidelijke redenen niet ingrijpt, kan je alleen maar concluderen dat Ajax keihard is genomen door de arbitrage.

6 november 2019 om 13:24

Maar John, je zegt de hele tijd dat Blind de overtreding maakte op Puli en dat daarom Puli de overtreding maakte op Blind en dat wil je als voordeel wegzetten. Dat kan dus niet.puli deed echt zijn been omhoog en dat was niet Blinds schuld. En ook al was het Blinds schuld, dan nog is het een overtreding (of van Blind of Puli) en dan moet je fluiten

6 november 2019 om 13:28

Joshua_k, ik reageerde alleen zo omdat jij zei dat alle Ajacieden vergaten dat Blind eerst de overtreding beging op Puli en daarna pas Puli op Blind. En daar kan never nooit voordeel van Chelsea uit komen en dat is wat jij impliceerde en dat Ajacieden dat vergaten. En nog even: Pulisic valt niet op Blind, Pulisic steekt zijn been omhoog waardoor Blind valt. Heel wat anders.

6 november 2019 om 13:37

Daar ben ik het dus niet mee eens, ik zie namelijk helemaal geen overtreding. Het zou kunnen dat Blind Pulisic uit balans gooit en daarna gehaakt wordt door Pulisic, maar de meeste scheidsrechters laten in het geval van ‘die zijn allebei aan het hangen/wurgen/trekken gewoon doorspelen. Ze gaan dus allebei een beetje over de schreef, maar omdat ze het bij elkaar wegcijferen laat de scheids doorspelen. Dit gebeurt ook vaak bij corners, als spitsen en verdedigers elkaars shirt vasthouden wordt er ook niet gefloten voor een pingel of vrije trap. Ik snap dat jij graag een overtreding van enkel Pulisic wil zien, maar zelf vind ik dat hier vergezocht. Mijn mening hoor.

6 november 2019 om 13:42

@formus ik zeg nergens dat Blind of Pulisic een overtreding maakt. Ik zeg dat Pulisic door Blind naar de grond wordt gewerkt, waarna hij op Blind valt. Men doet hier net alsof Pulisic uit zichzelf naar de grond is gegaan en dan Blind heeft neergehaald, wat natuurlijk niet is gebeurd. Dit is gewoon een prima duel waar je door moet laten spelen, maar dat geldt blijkbaar niet omdat Blind een rode kaart krijgt. Deze duels worden elke wedstrijd uitgevochten en alleen pietluttige scheidsrechters die geen contact toestaan fluiten dit af. Edit: Ik heb net de beelden weer in slow motion gezien, de benen van Pulisic belanden tussen die van Blind waarna hij in de snelheid van de val tegen Blind aankomt. Dit is een normaal duel waarbij beide spelers op de grond belanden, als je dit oprecht alleen een overtreding van Pulisic vindt heeft het geen zin meer om verder te discussiã«ren.

6 november 2019 om 13:51

@joshua. Maar blind werkt hem helemaal niet naar de grond. Ze dueleren schouder aan schouder en Pulisic verliest zijn balans. Dus wel veroorzaakt door het duel met Blind, maar niet onreglementair. In zijn val haakt hij vervolgens Blind, wat dus wel onreglementair is. Dat het ongelukkig is vanuit Pulisic ben ik met je eens. Maar als je met je voet iemand zijn benen aantikt waardoor de persoon struikelt is het gewoon een overtreding. Vergelijkbaar met de eerste penalty van Chelsea. Dat is gewoon een overtreding van Veltman omdat zijn voet het onderbeen van die Chelsea speler raakt.

6 november 2019 om 12:24

Geen overtreding op Blind!?!? Ach ja ieder zijn mening... ik zou zeggen kijk de samenvatting even terug en besef je vooral dat er voor veel minder wel word gefloten!

6 november 2019 om 12:46

Ik heb dat moment reeds meerdere keren gezien Gunnerfan. En 'ik' vond en vind het geen overtreding. En voor minder gefloten? Laat me niet lachen hoor

6 november 2019 om 12:36

Soortgelijke overtreding als dat Veltman maakte, waar een penalty uitkomt.

6 november 2019 om 12:48

Lunny, Dan geef ik je het advies om nogmaals te kijken., De overtreding van Veltman was 100% een penalty en de overtreding (die ik geen overtreding vond) op Blind zijn verre van hetzelfde.

6 november 2019 om 13:25

Allebei het been omhoog doen om de man mee te nemen? Is toch gelijkwaardig lijkt me.

6 november 2019 om 14:16

Formus, kijk even hoe de overtreding op Blind gemaakt werd? Imo is het gewoon een duel en ja, geen overtreding. Lets agree to disagree

Het is dat Ajax een grote club is uit een klein land want was Barcelona of Chelsea zelf dit overkomen, dan had de wedstrijd haast opnieuw gespeeld moeten worden gok ik. Dit heeft namelijk nog nooit iemand gezien. Rocchi zien we nooit meer terug, dat is een geluk bij een ongeluk. Dat wederom Ajax daar eerst zo hard genaaid voor moest worden is wel jammer. Ik weet bijvoorbeeld ook zeker dat zo'n verkeerd moment pakken als thuis tegen Chelsea bij een buitenspel check ook niet meer gaat gebeuren in de CL. Het kost Ajax minstens 4 punten.

6 november 2019 om 11:57

Vergeet je niet dat Barcelona tegen Chelsea in 2010 (?) niet een van de bekendste wedstrijd is qua arbitrale dwalingen. Waar Drogba nog iets roept van "This is a disgrace" en waar scheidsrechter weigerde te fluiten voor overtredingen op Chelsea in 16. Blijft een van de meest bizarre wedstrijden qua arbitrale dwalingen die ik ooit heb gezien, ergens geloof ik dat die pot niet zuiver was.

6 november 2019 om 12:03

Ovrebo floot gewoon een slechte pot. Als het niet zuiver was dan had hij Abidal er niet onterecht met rood afgestuurd denk ik.

6 november 2019 om 12:04

Barcelona tegen PSG een aantal jaar terug komt nu ook bij mij ook naar boven. We moeten onze ogen niet sluiten voor de mogelijke kans van omkoping.

6 november 2019 om 12:05

Dat was echt 25 keer erger dan dit. Ajacieden denken dat ze iets hebben meegemaakt gister, nou ze weten nog niks.

6 november 2019 om 12:10

Vergeet ook niet de 6-1 van Barca tegen Psg, nadat ze de eerste wedstrijd 4-0 verloren.

6 november 2019 om 12:12

Hoe kan dat 25x erger zijn als je nu nog veel meer hulpmiddelen hebt? Ik zou het bestempelen als even erg, daar waar Chelsea ook al geholpen is in Amsterdam.

En verder kijk ik al 30 jaar Ajax en ik kan je vertellen dat ik zo 5 minstens zo onzuivere momenten op CL niveau kan bedenken. Om over de gedrogeerde CL finale tegen Juve maar te zwijgen. Toen was Chelsea nog niet gekocht.

6 november 2019 om 12:12

Ow ben het helemaal met je eens dat die pot erger was, John Terry. Alleen gisteren maakt de VAR een crusiale fout bij het hervatten van spel bij die 2e penalty. Hij gaat letterlijk tegen de voorschriften in en hervat met een penalty waar eerste overtreding van Pulisic op Blind was buiten 16. De VAR moet spel laten hervatten op plek van de eerste overtreding tenzij er voordeel is, dat was niet geval aangezien Ajax bal niet heeft gehad meer. Dat had volgens de regels nooit een penalty kunnen zijn, de kaarten zouden moeten blijven staan maar spel zou hervat moeten worden met een vrije trap voor Ajax. Vergelijkbaar met buitenspel, als Abraham buitenspel had gestaan en Blind had hem neergehaald en Veltman maakt erna hand dan zou in die situatie ook spel hervat worden met vrije trap voor Ajax maar met 9 man.

6 november 2019 om 12:35

Los van de gebeurtenissen, vergelijk de belangen eens. Chelsea was dat jaar als enige jaar ooit echt de beste ploeg ter wereld. De finale hadden ze hoe dan ook gepakt want dat United overtuigde toen niet. Destijds kostte het je de beker, nu kost het je een paar punten in de groepsfase. Tenzij je er zeker van bent dat je dit jaar de winst misloopt als je de groepsfase niet overleeft, spreken we hier van heel andere belangen.


Destijds werden 5 overduidelijke penalties niet gegeven, waarvan 1 Pique staat te basketballen voor de ogen van de scheids. Zo’n onguur moment kan ik me van gister niet herinneren. Ja overal valt over te discussieren, maar op de rode kaart van Veltman na is er niks gebeurd waarvan je direct zegt ‘dit is duidelijke matchfixing’. Ook Azpi stond onside want Martinez hefde buitenspel op, check de Ziggo samenvatting maar. Alles kan, one way or the other met een verklaring (zij het een slechte) worden uitgelegd. In 2009 kon dat dus niet.


Chelsea is niet geholpen in Amsterdam. Promes stond volgens de uefa buitenspel en dat vertrouw ik net wat meer dan die partijdige lui bij Veronica. Als jij dan liever wil geloven dat alles en iedereen het op Ajax gemund heeft: suit yourself. Hooguit had Ajax een penal moeten hebben voor hands Alonso, maar die had Chelsea moeten hebben voor hands Tagliafico. Ja de scheids was slecht, maar om bij de eerste beste tegenslag jezelf in het rijtje Chelsea-Barca of Barca-PSG te scharen vind ik wel erg dramatisch. Neemt niet weg dat ik het zuur voor de Ajacieden vind omdat ze wel meer verdienden.

6 november 2019 om 12:44

WolterxIk ben eerlijk gezegd niet heel goed op de hoogte van de constructies van de voordeelregel, maar hieruit kunnen we denk ik een simpel gegeven noteren; men vond dat Pulisic geen overtreding op Blind maakte. Zij het dat ze vonden dat Blind niet gehaakt werd of dat ze beiden door hun duel de balans verloren, dat weet ik niet. Maar als je die vermeende overtreding uit het plaatje weghaalt dan denk ik dat het zo best wel eens zou kunnen kloppen. Met nadruk op ‘zou kunnen’, want ik ben geen expert in de voordeelregel.

6 november 2019 om 12:54

Nee dat is ook gebeurd, de scheidsrechter beoordeelde het niet als een overtreding in dat duel. Of het nu teveel gebruiken van arm is van Blind -> vrije trap Pulisic dan. Of het een correcte schouderduw is en Pulisic maakt de overtreding -> Ajax overtreding. Dat had moment moeten zijn waar spel hervat diende te worden. Chelsea was voordeel kwijt op moment dat Blind bal kon halen, iets dat geval was voor hij aangetikt werd. Op het moment dat Pulisic Blind aantikt daar -> niet bewust, wel strafbaar vind de eerste overtreding plaats. Daar diende het spel dan ook hervat te worden. Wat na dat moment gebeurt gebeurt ook gewoon en zal niet overruled worden.

6 november 2019 om 15:00

John Terry, wolterx: ik blijf dit een van de beste voorbeelden van een slechte scheids maar altijd wordt geroepen dat Barcelona geholpen werd, en niet Chelsea. Chelsea had idd twee strafschoppen moeten hebben, maar niemand praat over de rode kaart die Lampard in Camp Nou had moeten krijgen, of de penalty die Barcelona niet kreeg daar. En dan nog niet te spreken over de onterechte rode kaart voor Abidal en de onbegrijpelijke hoeveelheid extra tijd die Chelsea kreeg om voor de zoveelste keer een penalty te claimen. 10 jaar later en niemand heeft het over alle kansen die Chelsea verprutst heeft om er 2, 3 en 4-0 van te maken.

6 november 2019 om 12:51

@myvision dat weet ik niet. PSG ging er vorig seizoen ook onterecht uit door een arbitrale dwaling en dat is tegenwoordig ook een grote club en kijkcijferkanon voor de CL. Ajax had gisteren te maken met een slechte scheids, VAR en een slecht centraal duo en helaas hebben ze daardoor niet de 3 punten gepakt waar ze imo recht op hadden

6 november 2019 om 13:04

@Japie Vergeet niet dat Ajax, buiten de omstandigheden om, gewoonweg niet in staat is om bij een 4-1 stand de wedstrijd professioneel uit te spelen. Zoals ook tegen Spurs het geval was. Neemt niet weg dat Ajax vreselijk tekort gedaan is natuurlijk

6 november 2019 om 14:47

Dat was Ajax natuurlijk wel. De omstandigheden zorgen er juist voor dat Ajax niet meer de voorsprong kon vasthouden. Daarbij kreeg Ajax met Alvarez en Promes nog gewoon kansen op de 4-5.

6 november 2019 om 15:29

Ajax heeft veel mensen voor de bal lopen bij een voorsprong. Het is leuk hoor om het publiek te vermaken, maar enigszins naïef is het ook.

Als een scheidsrechter voordeel kan geven bij een overtreding waar een rode kaart uit voortvloeit, kan een speler die dan eigenlijk niet meer op het veld mag staan (bijvoorbeeld) een eigen doelpunt maken of een penalty veroorzaken. Lijkt me onbestaanbaar.

6 november 2019 om 12:07

Precies dit. En een VAR is er om hier op te wijzen.

6 november 2019 om 12:09

Precies dit. Moet je voorstellen dat Ajax na de voordeelsituatie de bal had afgepakt van Chelsea, een counter had ingezet en vervolgens had Blind die al rood moest hebben gescoord. Exact om die reden moet je altijd het spel stilleggen bij een rode kaart. Deze scheids heeft in 30 seconden 3 cruciale fouten gemaakt die Ajax volledig de kop kosten.

6 november 2019 om 12:19

De spijker op zijn kop, dat is gewoon erg raar. En als het voordeel vervalt en je bestraft de eerste overtreding alsnog, moet er dan geen vrije trap genomen worden op de eerste plek, de overtreding waarvoor de speler alsnog met tweede geel en dus rood van het veld gaat? Of nog gekker, Blind veroorzaakt daarna een penalty waarvoor hij direct rood krijgt. Dan krijgt hij eerste zijn tweede gele kaart, daarna zijn rode kaart en dan zijn tweede rode kaart. Bizar gewoon.

Manmanman jongens, laten we er over ophouden. Scheidsrechter volgde gewoon de regels. Bij scoringskans mag er doorgespeelt worden, ook als de overtreding een tweede geel is. Kleine "overtredingen" (was meer eem struikelpartij) zoals gaan niet door de VAR (slechts in 4 situaties wordt de var gebruikt). Verder was de handsbal van Veltman volgens de nieuwe regels een penalty en geel. De scheids floot niet geweldig maar dat moment deed ie gewoon volgens de regels.

6 november 2019 om 11:49

Het punt is dat als er bij voordeel een tweede overtreding volgt waardoor het voordeel vervalt, is het dan geen vrije trap op de plek van de eerste overtreding?

6 november 2019 om 11:53

Geldt dat niet alleen als hij alsnog fluit voor de eerste overtreding (omdat er uiteindelijk geen voordeel was) nu laat hij doorspelen (want er was wel degelijk voordeel) en bestraft daarna de volgende overtreding (de handsbal van Veltman). Waarbij ik mij juist wel afvraag of het hands was. Hij houdt zijn armen langs het lichaam. Ik had begrepen dat het dan geen hands was.

6 november 2019 om 11:59

Wel of geen hands begrijpt niemand meer, ik durf me er niet aan te wagen. Hij bestraft de eerste overtreding alsnog, Blind krijgt tweede geel en dus rood maar hij geeft er geen vrije trap voor. Hij geeft wel een vrije trap voor de vermeende handsbal, de tweede overtreding. En omdat dat in de zestien was, werd die opgewaardeerd tot een penalty. Ik begrijp de voordeel regel ook niet meer, net zoals de Mos dat aan kaart. Ik dacht dat als het voordeel vervalt, zoals bij de vermeende tweede overtreding, de eerste overtreding als eerste bestraft wordt.

6 november 2019 om 12:14

@SpeedyAFC goede opmerking. Dat vraag ik me ook af. Ik heb snel door de regelementen gescant en zag het daar ook niet staan.

6 november 2019 om 12:23

@speedy volgens het spelregelement van de FIFA (2018/2019) staat dat de vrije trap inderdaad wordt genomen op de positie van de eerste overtreding TENZIJ er een serieuzere/ernstigere overtreding wordt gemaakt. Vandaar dat de penalty werd gegeven.

6 november 2019 om 12:32

Maar is een onbedoelde handsbal ernstiger dan de tackle van Blind die te laat was en dus op de voet van de tegenstander? Wat ik ook niet snap, stel dat Blind snel opstond, de achtervolging inzette en de speler van Chelsea niet schoot maar probeerde Veltman uit te spelen. Blind kan die speler dan van achter hard neerhalen, zo hard dat het direct rood was. Dan zou blind dus eerst een tweede gele kaart krijgen, daarna dus rood want twee keer geel en dan zijn tweede rode kaart?

6 november 2019 om 12:40

Ik denk dat een overtreding in de 16 als een serieuzere overtreding wordt gezien. In de situatie die jij voorspiegelt zou blind direct rood krijgen gok ik.

6 november 2019 om 12:49

Het zou kunnen wat je zegt maar het staat niet in de regels. Overtredingen in de zestien zijn niet zwaarder. Alleen is een directe vrije trap in de zestien een penalty. Een speler die met rood van het veld gestuurd gaat worden, zou niet meer aan het spel mogen deelnemen, niet alleen om de eventuele tweede rode kaart, hij kan er ook voor kiezen een tegenstander ernstig te blesseren. Een type als Barton, die in de wedstrijd tegen City destijds rood kreeg en daarna probeerde een vechtpartij uit te lokken om ook een tegenstander rood aan te smeren, hij zelf had al rood.

6 november 2019 om 12:57

Dit ligt dan aan de interpretatie van de scheids. Ik zou zelf de hands zwaarder vinden. Aangezien je een mogelijke scoringskans ontneemt in de 16 en gezien de straf die het oplevert.

6 november 2019 om 13:12

De strafmaat is gelijk, allebei een directe vrije trap. Scoringskans is lastig, bal van ver recht op de doelman af. Zeker als er geen opzet is, ontneemt Veltman geen kans, hij krijgt de bal gewoon erg ongelukkig op zijn arm, vlakbij zijn lichaam. Hoe dan ook, het is allemaal vrij extreem en niet een, twee, drie te begrijpen. Had allemaal voorkomen kunnen worden door gewoon af te fluiten en Blind er met rood af te sturen.

6 november 2019 om 13:18

Of door als Blind zijnde überhaupt niet die overtreding te maken. Aangezien hij zelf een zeer ervaren en over het algemeen ook slimme speler is. Het zou een stuk makkelijker zijn als de scheidsrechters en hun assistenten via de stadionspeakers te horen zijn, zodat iedereen ook direct de uitleg hoort. Dit zou met name bij overleg tijdens VAR momenten de boel een stuk duidelijker maken.

6 november 2019 om 11:49

"verder was de handsbal van Veltman volgens de nieuwe regels een penalty en geel."je bent bekend met de nieuwe regels rondom hands? Of wil je beweren dat Veltman zijn arm niet strak langs zijn lichaam had?

6 november 2019 om 12:04

Ik heb de beelden terug gekeken en het lijkt toch echt alsof veltman zich breder maakt. De arm zit niet 100% langs het lichaam. Ja, misschien wat makkelijk gegeven, maar je kunt hem geven.

6 november 2019 om 12:07

Als je hem geven "kunt", waarom doe je dat dan nadat je Blind van het veld stuurt en vervolgens Veltman omdat hij 'm geven kon?

6 november 2019 om 12:35

Als je stelt, ja misschien makkelijkg egeven, dan was de overtreding van Blind op de voet van zijn tegenstander toch ernstiger? Dus zou de vrije trap dan daar genomen moeten worden? Ik vind het allemaal zeer bizar. Zeker omdat theoretisch Blind twee keer rood in dezelfde wedstrijd zou kunnen krijgen.

6 november 2019 om 12:42

Zoals ik zonet zei, ik verwacht dat het te maken heeft met dat de overtreding in de 16 is en de straf zwaarder is. Maar dit kan ook aan de interpretatie van de scheids liggen.

6 november 2019 om 13:36

La Decima wat een kulverhaal weer van je zeg, dus een overtreding in de 16 hoort harder gestraft te worden (in dit geval met geel) dan wanneer het erbuiten is? Je oreert hier alsof jij de regels wel even kent met je '.. handsbal van Veltman volgens de nieuwe regels een penalty en geel..' dat is gewoonweg niet zo zwart-wit en interpretatiegevoelig. Verder kun je niet met droge ogen beweren dat Ajax hier niet enorm genaaid is door een zeer incapabele scheids, maar let me guess: dat doe jij wel? Het belerende en hautaine toontje in je eerste post zeg, wauw.

6 november 2019 om 14:05

Ik wordt zelf erg moe van het gehaat op de Uefa en hoe men dit ziet als dwalingen terwijl de scheids hier niet veel geks doet. Ik zat er gisteravond ook kwaad bij toen het gebeurde, maar nu ik het opnieuw bekijk deed hij niet zo veel fout. Ja, je hebt gelijk dat de scheids dingen ook anders kon interpreteren en dat het allemaal heel ongelukkig ging. Over dat van de penalty heb ik ook bij gezegd dat het aan de scheidsrechters interpretatie ligt. Ja de scheidsrechter was matig, gaf veel kaarten, floot erg vaak. Maar het moment is naar mijn mening gewoon binnen het kader van de regels behandeld.

6 november 2019 om 14:21

@la~decima Je praat jezelf tegen joh. Je zegt je kunt hem geven en de scheids doet niet veel geks behalve twee rode kaarten en een penalty geven. Als hij hem kã¡n geven, maar hij geeft van tevoren in diezelfde aanval geel-rood, dan is het toch juist gek dã¡t hij hem geeft een tweede geel/rood. Als dat niet iets geks is, dan gebeurt zoiets wekelijks of in ieder geval regelmatig. Anders zou het wel iets geks zijn. Noem mij nog eens 7 identieke dan wel vergelijkbare situaties van de afgelopen 2 jaar.

6 november 2019 om 14:26

Gek in de zin van, niet de regels volgen. Niet als in dit gebeurd weekelijks, het was inderdaad erg opmerkelijk.

6 november 2019 om 14:48

Hij had die penalty en rood voor Veltman niet moeten geven. Hoe gek het ook klinkt, maar ook zonder die penalty en rood had Ajax gewoon nog kunnen verliezen. Dat Veltman wegviel was geen ramp. Blind wel.zelfs als hij die penalty wel geeft hoeft hij die gele kaart niet te geven, omdat hij Chelsea tot tweemaal toe geen geel gaf voor hands. En het was natuurlijk niet zo dat Veltman een gevaarlijke situatie voorkwam doordat die bal op zin arm kwam. Het zou een vangballetje voor Onana zijn.

6 november 2019 om 11:50

Haha zo grappig dat jij gaat bepalen dat we over een van de meest malafide gebeurtenissen in de CL binnen een dag moeten ophouden. Hier moet je juist over discussiëren zodat het nooit meer gebeurt. En nee, het is in geen geval volgens de regels.

6 november 2019 om 12:05

Myvision, ik zou graag willen horen wat er precies malafide en fout is gegaan en waarom je zou denkt. Vertel eens?

6 november 2019 om 12:37

Doorgaan terwijl de scheidsrechter weet dat Blind zijn tweed gele kaart en dus rood gaat krijgen is bizar. Blind kan dan een tegenstander alsnog ernstig blesseren met een nieuwe overtreding, maakt niet uit hij heeft al rood op zak want twee keer geel. En zou dan dus twee keer rood kunnen krijgen.

6 november 2019 om 12:45

Mag volgens de fifa regels gewoon door. Als hij dat zou doen zou hij wss gewoon een extra lange schorsing krijgen. Als je zelf rood zou hebben en bij je aftocht iemand in het gezicht slaat krijg je ook geen 2x rood, maar zal dit leiden tot een langere schorsing.

6 november 2019 om 13:36

Welke fifa regels? Er is gewoon een regel die zegt dat bij veldverwijdering gestopt moet worden tenzij er een grote scoringskans achter volgt. Dat is de regel. En volgens die regel moet hij fluiten en stoppen bij rood voor blind.

6 november 2019 om 13:53

Zie mijn reactie die ik eerder maakte op je bij de eerste comment van het artikel. Pure interpretatie.

6 november 2019 om 14:53

@ladecima: Malafide:- Cesar Azpilicueta staat bij de 2-4 buitenspel- De afgekeurde goal, waar Abraham hands maakt, krijgt hij geen geel. Waarom krijgt Veltman die wel?- Er wordt eerst een overtreding op Blind gemaakt- En dan doorgaan terwijl Blind er af zou moeten,is natuurlijk helemaal achterlijk maar jij gaat dat voor het gemak maar even op interpretatie gooien. Daarom moet er dus over worden gediscussieerd, want je mag dit nooit op interpretatie kunnen gooien.

6 november 2019 om 11:51

De regel is stoppen bij een rode kaart.

6 november 2019 om 11:55

Is dat werkelijk de regel ? Ook bij een 2de gele kaart ? Ik heb hier nog nooit van gehoord en ik vind het daarbij een belachelijke regel, want je benadeeld dan eventueel een team.

6 november 2019 om 11:55

Voor de mensen die zeggen dat men direct moet stoppen bij rood: het spel moet stopgezet worden bij een mogelijke rode kaart, tenzij er voor de ploeg die de overtreding mee krijgt een mogelijkheid tot scoringkans is. Aangezien chelsea rond de 16 was aan het aanvallen was, mocht voordeel toepast worden.

6 november 2019 om 12:06

En als het voordeel vervalt door een tweede overtreding, is het dan een vrije trap op de plek van de eerste overtreding of op de plek van de tweede overtreding?

6 november 2019 om 13:37

Dat is ook niet waar La decima. Het moet gaan om een scoringskans. Niet een mogelijkheid tot. Dit was absoluut geen scoringskans.

6 november 2019 om 13:54

Wat zie je als scoringskans in deze context?

6 november 2019 om 11:51

En daarbij, als hij de regels volgde, dan hadden Veltman en zéker Blind nog geen geel op zak gehad! Je moet dan wel consequent blijven vind ik.

6 november 2019 om 11:56

Blind had de eerste helft (op het middenveld) ook al eerder geel kunnen krijgen. Daarbij was de eerste kaart van Veltman wel zwaar, maar ook zo ontzettend dom (zoals hij ze vaker krijgt).

6 november 2019 om 12:08

Had maar kreeg hem niet. Dus het was eg onduidelijk wanneer een speler nou wel of niet geel kreeg. Veltman geel voor hands, twee spelers van Chelsea wel een vrije trap tegen voor hands maar geen geel, waarvan een vrije trap rond de eigen zestien en een handsbal in de zestien van Ajax.

6 november 2019 om 12:09

Je bedoelt denk ik eerder dat de eerste gele kaart voor Veltman zwaar terecht was. Wat een oliebol zeg, zo onnodig. En dan met zijn vingertje de bal nawijzen alsof hij de bal speelde. Grapjas.

6 november 2019 om 12:11

Dus omdat het dom was van Veltman, maakt dat de kaart rechtvaardig. Duidelijk argument.

6 november 2019 om 13:10

@speedyafc: de regels zeggen het volgende:"there are different circumstances when a player must be cautioned forunsporting behaviour including if a player: - handles the ball to interfere with or stop a promising attack cautioned wordt hier gezien als het krijgen van een gele kaart, Veltman kreeg daarom geel. Chelsea kreeg in de de 16 van Ajax geen geel omdat dit geen veelbelovende aanval onderbrak, het moment kan ik me niet herinneren dus hier kan ik niet zeggen waarom er geen geel werd gegeven,

6 november 2019 om 11:53

Volgens de nieuwe regels? Ik citeer: Een handsbal in een aanvallende situatie is vanaf komend seizoen altijd hands. De intentie is straks niet meer relevant. Als een speler de bal met de hand raakt en uit die aanval valt een doelpunt, dan wordt dat moment afgefloten. Op dit moment is het zo dat er wordt gekeken of er opzet in het spel is.Veltman is geen aanvaller; de nieuwe regels zijn niet relevant voor deze situatie.

6 november 2019 om 13:29

niet helemaal, volgens Uefa's New Law of the game worden handsballen waarbij de speler zich breder maakt of met zijn armen een onnatuurlijke beweging maken ook bestraft, ookal is dit per ongeluk. Het moment met Veltman is erg lastig te zien maar hij lijkt zich wat breder te maken. Ook probeert hij zich weg te draaien van het schot. Ik denk dat men daarom er vanuit is gegaan dat het een onnatuurlijke beweging was en daarom een penalty.

6 november 2019 om 13:51

Als de handbal van Abraham bij het vijfde doelpunt als hands wordt aanzien en ieder van Ajax ging hier uiteraard in mee... Dan kan men toch geen discussie meer voeten over de hands van Veltman.
Veltman laat de bal van richting veranderen terwijl Abraham met zijn rug naar de bal staande , de bal tegen zijn loshangende hand tegen zijn lichaam
krijgt ....zonder dat hij er zelfs naar keek
Hier hoor je geen ajaxied over te keer gaan want het kwam hen goed uit terwijl een bal duidelijk van richting veranderd via Veltman's arm lichtelijk van het lichaam verwijderd... Is dan plots wel vol discussie
Dit klopt toch niet mensen...

6 november 2019 om 14:05

@domburg. Je vergeet hier even voor gemak dat bal aanraken met de arm als aanvaller (aanvallende partij, niet aanvaller an sich) Altijd hands is sinds dit seizoen. Bij verdedigende partij is dit niet zo anders kan je elke bal op de arm lepelen en elke wedstrijd paar penalties nemen. Die vlieger gaat dus totaal niet op hier.

7 november 2019 om 18:45

neen je haalt er net de regels uit het vernieuwde hands reglement in de back area , die jou het beste uitkomen maar eigenlijjk is het heel simpel ....de hands van Veltman is duidelijk hands want hij doet met zijn arm , lichtelijk van zijn lichaam verwijderd , niet tegen zijn lichaam , lichtelijk is er op de beelden op het ogenblik van de impact een gat tussen arm en lichaam.de hands van abraham wordt in het UK niet gefloten wegens het feit dat hij een onnatuurlijke houding had in de baan van de bal .....maar in de Uefa tornooien houden ze het letterlijk op de regel dat alle hands ballen verdedigend of aanvallend als hands worden aanzien en dus ook zo bestraft ! stop nu a.u.b. en ook jouw mede supporters met dat calimero gedrag ! plots worden er zelfs reglementen bijgemaakt of anders voorgesteld om toch maar de schuld op iemand anders dan iemand van ajax te steken of op te zadelen... de enige schuldige is Blind die zich al te makkelijk laat vallen om zo de aanval van chelsea af te breken , en toen de ref hierop niet inging , ging Blind als een blindeman vol op de voet van Abraham en dat terwijl hij al geel had... een ervaren speler als Blind daar wordt van verwacht dat hij zich in alle omstandigheden kan inhouden..... ajax was beter en stond terecht voor maar toen Blind zichzelf verloor startte de ellende voor ajax...en dat is enkel op rekening van Blind bij te schrijven . ik kan mij niet voorstellen dat men intern bij ajax toch ook wel objectief naar de eigen tekortkomingen zal zoeken en dit met de kern duidelijk bespreken. Ook het kaarten totaal van Ajax begint zorgwekkend hoog te worden ; ik heb gehoord het tweede meeste hoogste kaarten in de CL, en ook nu komt er weer een boete want ajax heeft 5 gele prenten gekregen en vanaf 4 boekingen krijgt elke club automatisch een boete ! raar gegeven voor een team dat het moet hebben van goed verzord voetbal zou ik zeggen. ik ben niet akkoord dat Veltman voor zijn hands, geel krijgt maar ook dat is een onderdeel van het nieuwe reglement dat wanneer een verdediger de baan van de bal veranderd door een hands bal , hij altijd geel moet krijgen..... indien je nu nog eens wil reageren , dan hoop ik dat het inhoudelijk is met kennis van de vernieuwde regels omtrent hands in de back area.... wil je enkel reageren met nogmaals aangepaste visies die de calimero's massaal posten , laat het dan maar .... indien niet schuif dan maar achteraan aan in de rij ..... het lijkt wel of er een nationale ramp heeft plaatsgevonden maar toch ... een mens begint al te hopen dat ajax volgende wedstrijd op Lille gewoon gaat winnen want anders begint het hele verhaal opnieuw en wie zou dan weer de zondebok worden ??

6 november 2019 om 11:54

Jij lult ook maar een eind uit je nek. Ken jij de regels überhaupt wel? Zolang je je lichaam niet onnatuurlijk groter maakt met je armen is er geen sprake van een penalty. Veltman heeft gewoon zijn arm naast zijn lichaam waar ze nou eenmaal zitten...

6 november 2019 om 12:48

@waylonn gisteren hoorde ik van een paar mensen op dit forum dat als een verdediger een mogelijke goal voorkomt dat meteen een penalty is volgens de nieuwe CL regels die dit jaar zijn ingevoerd, ook als het onopzettelijk is. of dat waar is durf ik alleen niet te zeggen want ik ken die nieuwe regels niet persoonlijk. die rode kaart die hij kreeg sloeg sowieso nergens op iig

7 november 2019 om 18:24

eindelijk iemand die dit ook eens aan al die ajax calimero's durft te zeggen !

6 november 2019 om 11:57

Of het nou wel of niet volgens de regels is: regels zijn er om voetbal eerlijk en rechtvaardig te maken. Als wat gisteren gebeurde volgens de regels is, zijn de regels niet toereikend. Het was gewoon onrechtvaardig. Al zou dat volgens de regels zijn, dan heb je als scheids de verantwoordelijkheid om iets verder te kijken dan dat en de wedstrijd aan te voelen. Regels zijn een middel, niet het doel op zich

6 november 2019 om 12:05

Duidelijk dat de regels niet aan jou besteed zijn. De VAR mag ingrijpen omdat het hier een penalty moment was, daarbij mag de VAR terugkijken tot het vorige dode spelmoment. Voor elke overtreding die vooraf begaan is mag er dan teruggefloten worden. Dus ook de lichte overtredingen, buitenspel, bal uit etc.etc.

6 november 2019 om 12:16

Klopt, de hele build-up naar penalty door dient bekeken te worden vanaf moment dat spel laatste keer stil heeft gelegen over er een wissel in balbezit is geweest van team.

6 november 2019 om 12:17

Zou je me daarvan de bron kunnen geven? Daarnaast was de overtreding ontzettend licht. Ja, in Nederland zou je er voor kunnen fluiten, maar in Engeland en Duitsland hadden ze gewoon doorgespeelt. Blind geeft een forse schouderduw incl. Elleboog en daardoor raakt Pulisic uit balans.

6 november 2019 om 12:39

Jahoor, uit regelboek: "The head referee can go back to conduct a Video Review at the first stoppage in play (whether it’s a natural stoppage in play or the referee stops play in a neutral zone). At that point the head referee can review any potential clear and obvious errors in any of the four (4) match-changing situations that may have occurred during the time between stoppages.

However, once a match restarts after a stoppage in play, then a referee CANNOT go back to review any incidents that occurred prior to the restart (the lone exception being a serious missed incident involving violent conduct, spitting or extremely offensive/insulting/abusive gestures)." Hier is het deel 'during stoppages' van essentieel belang. Dit geeft aan dat terug keken kan worden naar alles tussen de fluitsigalen in. Daar valt moment Pulisic - Blind dus tussen, de VAR kan er naar kijken omdat Ajax bal niet heeft gehad om een nieuwe situatie te creëren. Het is allemaal de zelfde aanval

6 november 2019 om 12:54

Thanks, ik las het zelf ook net. Ik denk dan dat het moment van Pulisic en Blind niet als overtreding is beoordeeld. Dit zou ik kunnen begrijpen omdat Blind eerst zelf stevig het duel aangaat waarna pulisic valt en blind in zijn val meeneemt.

6 november 2019 om 13:05

In dat scenario zou er voordeel voor Chelsea zijn, dat valt weg op het moment dat Blind bij de lijkt te kunnen. Dat is ook geval voor hij aangetikt wordt, dan valt voordeelsituatie wel en zou Chelsea een vrije trap krijgen op die positie. Ook in dat geval is het onmogelijk dat het een penalty is.

6 november 2019 om 13:13

Ik begrijp je hier niet helemaal, je bedoelt wanneer het niet wordt gezien als overtreding?

6 november 2019 om 13:29

Maakt Blind een overtreding -> Voordeel Chelsea.
Maakt Pulisic overtreding -> Vrije trap Ajax. Om even op door te gaan; de eerste overtreding van Blind zien ze als overtreding -> scheids maakt dan voordeel gebaar. Als bal in bezit van Chelsea blijft gaat spel door. Komt hij in bezit van Ajax -> Vrije trap. In dit geval maakt de scheidsrechter geen gebaar van voordeel. Maar stel dat maakte hij wél. Chelsea is eigenlijk de bal kwijt op moment dat Pulisic neergaat. Blind heeft die bal dan. -> vrije trap Chelsea is dan uitkomst. Alleen nu brengt Pulisic Blind ten val door been aan te tikken waardoor Chelsea bal in bezit blijft houden. Dit is niet mogelijk aangezien het ten val brengen van Blind volgens de regels simpelweg een overtreding is. Voordeel valt dus weg en Chelsea dient vrije trap te krijgen als Blind eerste overtreding op Pulisic maakte. Maakte hij die niet zou Ajax vrije trap moeten krijgen. De scheidsrechter beoordeelde allebei niet als overtreding -> laat doorspelen. Er gebeurt wat gebeurde. VAR gaat kijken, die gaan oordelen of Pulisic of Blind overtreding maakt. Eigenlijk moet daar spel hervat worden omdat er een overtreding is, maakt niets uit van welke partij.

6 november 2019 om 13:35

Volgens het spelregelement van de Fifa staat dat de vrije trap wordt genomen op de positie van de eerste overtreding Tenzij er een serieuzere/ernstigere overtreding wordt gemaakt. Dus als de VAR de overtreding op Blind geen overtreding vond, vervolgens voordeel gaf voor de overtreding van Blind waarna de handsbal ontstond mag hij een penalty geven als de scheidsrechter dit interpreteert als serieuzere overtreding. (het ontnemen van een scoringskans, hands en de straf die erop volgt).

6 november 2019 om 13:43

Maar het duel Blind -Pulisic was een te makkelijk neergaan van Blind .
Blind wou enkel het afbreken van een aanval bekomen door snel en makkelijk neer te gaan....de ref had dit ook wel door en liet zich niet vangen aan de duik van Blind.. en het spel ging verder.
Nadien hoefde de VAR hier niet op terug te komen omdat hier totaal geen "clear error' was en dus alles wat erna gebeurde volkomen volgens regels verliep.

6 november 2019 om 14:16

@la~decima. Dat klopt. Alleen is het onmogelijk om het moment Blind-Pulisic volgens regels af te doen als geen overtreding. Plaats er even beeldmateriaal bij: https://www.youtube.com/watch?v=crsb76zj5rk Als je deze beelden ziet kan je als VAR onmogelijk nog voordeel geven. Linkerbeen van Pulisic gaat omhoog en haalt daarmee Blind neer. Dat is een 100% overtreding.

6 november 2019 om 14:21

@domburg. Kijk dit filmpje en zeg me dat Blind makkelijk neergaat? Het is onmogelijk om rechtop te blijven hier als zijn been onder hem uit gehaald word. https://www.youtube.com/watch?v=crsb76zj5rk Speel hem desnoods op halve snelheid af. Dat is een overtreding, Blind wilt hier geen aanval afbreken. Blind had die bal gehad als hij niet ten val gebracht wordt door Pulisic. Dit is dus wel degelijk een clear error. De scheidsrechter mist een overtreding - Pulisic brengt Blind onreglementair ten val met zijn been.

Tja ik vind het een lastige. Het chauvinisme in mij zegt dat wij genaaid zijn, maar ik ken de regels niet goed genoeg om hier een goed oordeel over te vellen. Ook de overtreding op Blind vind ik er 1, maar ook hier spreekt het chauvinisme in mij en kan ik ook wel beamen dat mensen het eerst een overtreding van blind vonden, aangezien hij zijn lichaam er op zo'n manier indraait dat de chelsea speler uit evenwicht raakt. Ook de handsbal van veltman vind ik er geen, maar mocht Ajax op zo'n manier de penalty mee krijgen, dan had ik dat ook terecht gevonden. Alleen de gele kaart daarna vind ik overdreven, maar regeltechnisch zal het wel kloppen lijkt mij?

6 november 2019 om 11:52

Nou lees ik in de Engelse kranten ook dat het niet klopte dus het is wel breed gedragen hoor. Regeltechnisch klopt het niet. Het spel had moeten stoppen gezien de scheids al had bedacht dat Blind de tweede gele zou krijgen na z'n overtreding. Die handsbal was dus niet meer aan de orde.

6 november 2019 om 11:54

Daarbij als Veltman een tweede gele krijgt voor hands, waarom krijgt Abraham die dan niet bij z'n afgekeurde goal. Het was super inconsequent allemaal wat een mega invloed heeft op dit resultaat.

6 november 2019 om 12:07

Is het bij veltman niet het ontnemen van een scoringskans, dus dat daar geel voor staat? Want weet wel dat aanvallend hands (zoals bij abraham het geval was), dat er dan altijd wordt afgefloten. Dus dat Abraham zijn hands werd gezien als aangeschoten?

6 november 2019 om 14:54

Dat zou kunnen en dan is dus de interpretatie van de scheidsrechter redelijk achterlijk gezien Veltman zn arm netjes langs het lichaam hield en Arbaham hem uitstak.

Maar is er een regel die zegt dat bij een 2de gele kaart of bij een directe rode kaart direct af moet fluiten ? Ik zou dit een belachelijke regel vinden. Deze regel kan nooit in het voordeel van het voetbal zijn.

6 november 2019 om 11:50

Bij rood moet er direct gefloten worden, bij tweede geel weet men het niet precies. Hetzelfde als bij voordeel een tweede overtreding volgt, is het dan op de plek van de eerste of van de tweede overtreding een vrije trap? Er is veel onduidelijk. Vandaar experts in de media elkaar tegenspreken.

6 november 2019 om 11:51

Precies, en bovendien hebben wij het in Nederland altijd over 'voordeel moet voor de aanvallende ploeg zijn' en nu geldt dat dan ineens niet? Beetje vreemde redenatie en preken voor eigen parochie

6 november 2019 om 11:54

Dus de tweede gele kaart vond jij terecht. Jij vond niet dat Veltman zijn arm langs zijn lichaam hield?kom op man, die kerel floot een waardeloze wedstrijd. 3 van de 4 gele kaarten in de eerste helft waren onterecht.

6 november 2019 om 11:57

In Nederland zijn wij voor het fluiten in de geest van de wedstrijd. In Nederland geeft een scheids geen twee rode kaarten en nog een penalty in een enkele actie van 20 seconden. De VAR kijkt soweiso ook goed naar de aanleiding van de spelsituatie. Tuurlijk kan je de overtreding op Blind licht vinden maar hij werd wel uitbalans gebracht waardoor zijn sliding mis ging. Chelsea kreeg ook een penalty in het begin na een heel licht contact. Op mij kwam het allemaal niet consequent over, zeker omdat de Chelsea spelers geen geel voor hun handsballen kregen.

6 november 2019 om 12:04

Knap, dat zeg ik toch nergens. Maar ik vond de gele kaart voor Blind volkomen terecht; die van Veltman heb ik mijn twijfels over. Hoewel je in de herhaling toch ook wel ziet dat hij zich breed maakt en pas daarna zijn arm wegtrekt. De kaarten in de eerste helft voor beide heren waren wat mij betreft ook volkomen terecht en zeker die van Veltman was ongelooflijk dom. Die had eerder overigens ook al een momentje waarbij hij Abraham onder het gras stopte toen die vrij op Onana af kon. Leek buitenspel te zijn maar daar speelde Veltman ook met vuur.verder vond ik dat Nico een keer goed wegkwam en dat de overtreding op Tadic waaruit Ziyech scoort er geen was. Twijfel ik over het doelpunt van azpilicueta en ook over die van Promes.

6 november 2019 om 12:08

@speedyafcik ben het met je eens dat Blind ten val komt maar dat komt ten eerste doordat hij zelf een blok zet. En ten tweede heeft die val geen invloed op een tackle die hij al ingezet had of kun je aanvoeren dat hij door die val geen andere keuze had dan Abraham te raken. Die tackle zelf was geel waardig wat mij betreft en niet nodig ongeacht wat er allemaal daarvoor gebeurt. De VAR had denk ik de scheidsrechter nog een keer naar de penalty laten kijken maar de kaart van Blind was blijven staan.

6 november 2019 om 12:20

Sterker nog hij kreeg hem duidelijk tegen de boven arm die zeker langs zn lichaam was. Alleen onder arm was er maar iets vanaf door de zwaai van zijn draai om weg te duiken.

6 november 2019 om 12:25

In het camerabeeld van achter de goal zie je dat Veltman eerst een reactie met bovenarm richting de bal maakt en daarna zijn onderarm terugtrekt. Ik zeg niet dat het daarom een penalty moet zijn maar helemaal natuurlijk en onoverkoomlijk zoals sommigen beweren is het ook niet

6 november 2019 om 12:39

@dammie Stel dat Blind snel opstond, wederom deelnam aan het spel en nog een harde overtreding beging die direct rood waard is, dan zou Blind dus twee keer geel en dus rood en nog een tweede rode kaart ontvangen? Dat kan toch helemaal niet? Er moet toch gestopt worden na de eerste rood om dat soort dingen te voorkomen?

6 november 2019 om 14:15

Als de aanval doorgaat is de kans daarop natuurlijk wel heel erg klein en dan is het voordeel ook wel weg. Nu is het toch in essentie prima dat de scheidsrechter nog heel even door laat spelen om te kijken of Chelsea misschien scoort? Dat er daarna een strafschop volgt en nog een rode kaart is cru maar wij roepen altijd dat de aanvallende ploeg het voordeel moet krijgen en dat gebeurde hier.

Wat mij betreft was het ook de laatste wedstrijd van Veltman op dit niveau. Die jongen maakt helaas altijd beslussende fouten. Als hij nog maar een pupil was zou je zeggen “okay” maar hij zit al sinds 2012 bij Ajax 1. Ik zou in de winterstop werk maken van Alderwereld en/of Vertongen als ik Ajax was want Veltman dat kan écht niet meer

6 november 2019 om 11:51

Ben ik met je eens, tijd voor Alvares in de verdediging. Hij is nu wel gewend aan Ajax, een stuk verder als in het begin van het seizoen en eraan toe. sowieso is hij al veel sterker in de lucht wat ook een voordeel is.

6 november 2019 om 11:55

Helemaal mee eens kan in de ere divisie nauwelijks mee het is gewoon een aanfluiting dat hij er nog instaat , Alvarez heeft 20 minuten op die plek gestaan en deed het al beter maar tegen Utrecht zondag zal Veldman er wel weer instaan , echt treurig dat dit op internationaal niveau er nog instaat .

6 november 2019 om 11:57

Klopt Veltman weet je gewoon die kan altijd een domme overtreding maken. Al vind ik Alvarez verdedigend ook niet heel goed ogen. Veroorzaakte in de CL ook een hele domme penalty.

Sorry hoor, maar ik ben het gewoon eens met de beslissing van de scheidsrechter? Die tweede gele voor blind is gewoon logisch. Die handsbal van Veltman er valt gewoon over te discussieren hand langs het lichaam of naar de bal. Ik heb de herhaling duizend keer bekeken en ik zie dat veltman gewoon sneaky zijn hand voor de bal plaatst. Al met al hoefde de scheids geen geel te geven maar een pingel was het sws. Kortom munt valt een keer aan de andere kant

6 november 2019 om 12:01

Hoe bedoel je een keer? Ajax heeft nooit het geluk aan zijn zijde Europees gezien. Vorige wedstrijd ook al.

6 november 2019 om 12:46

@waylonn vorig jaar had Ajax gewoon prima scheidsrechters. dit jaar helaas twee keer op rij een incapabele gehad maar het centrale duo van Ajax gaat natuurlijk ook niet vrijuit. erg jammer want Ajax had gewoon verdiend om te winnen. ik snap de frustratie van de supporters overigens wel over de scheidsrechterlijke beslissingen. die rode kaart van Veltman bv was nergens voor nodig

6 november 2019 om 12:41

@kakaronaldo De regel blijkt te zijn dat de scheids moet bepalen welke overtreding zwaarder was, de tackle van Blind op de voet van zijn tegenstander of de onbewuste handsbal van Veltman. Lijkt me dat de overtreding van Blind zwaarder was.

Persoonlijk vind ik het een beetje jammer dat er zo hysterisch wordt gedaan door zo'n grote groep mensen die kijkt door rood-wit gekleurde glazen. Ik ben in Europees verband ook altijd voor de Nederlandse ploeg maar we moeten wel realistisch blijven. Tuurlijk floot deze scheids vrij zeikerig maar dit deed hij al constant de hele wedstrijd. De twee rode kaarten waren gewoon terecht. Blind zet zelf zijn arm erin bij Pulisic en geeft hem een beuk waarbij hij in zijn val ook Blind aantikt. Ik vond het daarom ook te licht te fluiten voor een overtreding van Blind en al helemaal geen overtreding van Pulisic. Vervolgens begaat Blind gewoon een hele domme en onnodige overtreding. Dan gaat de wedstrijd verder, want er is immers sprake van een scoringskans voor Chelsea en komt de bal op de handen van Veltman. Sinds afgelopen jaar met bijvoorbeeld PSG-MAN U weten we allemaal dat hier altijd hands voor wordt gegeven. Het gaat hierbij tevens om een schot op goal dat wordt geblokt met de hand dus is geel ook niet vreemd. Dat dit 2x de 2de gele kaart is is vooral erg jammer maar gewoon terecht. De scheids gaf in het algemeen te makkelijk gele kaarten wat later op een vrij ongelukkige wijze voor grote problemen zorgde bij Ajax. Dit is echter gewoon een stijl van fluiten, sommige scheidsrechters trekken veel geel en andere minder, sommige laten veel doorgaan en andere minder. Dit heb je tijdens een wedstrijd al vrij snel door als toeschouwer/speler en daar heb je dan rekening mee te houden in je spel. Ik vind dan ook niet dat Ajax benadeelt is door de scheidsrechter, het was simpelweg een jammerlijke samenloop van omstandigheden. Uiteindelijk denk ik dat de enige die je echt iets kwalijk kan nemen Blind is vanwege die domme overtreding.

6 november 2019 om 12:06

Het grappige is dat niet alleen rood wit gekleurde mensen dit zeggen...

6 november 2019 om 12:14

Ik heb nog niemand anders dan mensen die Ajax/nederlandse ploegen in Europa een heel warm hard toedragen dit horen zeggen. Maar gezien dat het enige is waarop je reageert neem ik aan dat jij je ook vinden in de rest van wat ik zeg? Dat is mooi, dan zijn er blijkbaar toch nog Ajacieden in Nederland die de dingen objectief kunnen beschouwen, mijn complimenten!

6 november 2019 om 12:21

Ik kan niet begrijpen hoe het geen overtreding van Pulisic is, hij brengt Blind letterlijk ten val door been aan te tikken. Het is ongelukkig maar dat is een overtreding, hij heeft zelfs het been op waardoor hij Blind aantikt. Het is niet alsof je alleen bewuste overtredingen kan maken.

6 november 2019 om 12:34

Blind had enkel oog voor de man en probeerde hem opzij te zetten. Pulisic valt en Blind brengt zichzelf hiermee uit balans. Pulisic raakt in zijn val Blind lichtjes maar het kwam vooral doordat hij uit balans was door zijn eigen actie. Hij gebruikt gewoon zijn gewicht om Pulisic tegen te houden en raakt hierdoor uit balans. Ik vond het persoonlijk nog eerder een overtreding hoe Blind er in kwam. Hij heeft enkel oog voor Pulisic en gebruikt ook zijn arm om hem af te stoppen. Ik denk dat je daarom de situatie ook als geheel moet bekijken. Blind komt onhandig in en moet vooral gelukkig zijn dat hij de overtreding niet tegen krijgt. Normaal is dat een voordeel alleen was het nu jammer dat hij vervolgens zelf zoiets doms doet. Pulisic hier een overtreding tegen geven zou als je de gehele actie bekijkt zwaar misplaatst zijn geweest.

6 november 2019 om 12:47

Blind blijft rechtop na duel, die gaat pas neer na dat zijn been aangetikt is. Je omschrijft hierin letterlijk een schouderduw; "probeerde hem opzij te zetten" -> doet dit schouder tegen schouder, dat is vrijwel enige manier van duelleren dat is toegestaan. "hij gebruikt zijn gewicht om Pulisic tegen te houden" -> dat is letterlijk wat elke speler doet in een duel. Als Blind zijn arm gebruikt en het is een overtreding moet Chelsea voordeel krijgen, dat valt weg op moment dat Blind duel wint en bal kan pakken. Dat zou zijn gebeurd als Pulisic hem niet ten val brengt met zijn been. Dan is de voordeelsituatie ook weg. Zelfs als het een overtreding van Blind is op Pulisic is het onmogelijk dat spel doorgaat na haken van Pulisic bij Blind. Dan had spel hervat moeten worden op plek van duel met vrije trap voor Chelsea. Je kan geen overtreding maken omdat je voordeel hebt.

6 november 2019 om 13:20

Blind probeert langszij te komen bij Pulisic door zijn gewicht in te zetten. Dit lukt niet dus zet hij in een splitsecond zijn arm voor hem en gebruikt die om het bovenlichaam van Pulisic naar achter te duwen. Pulisic valt naar achter in een sprint waarbij Blind tegen zijn been komt. Dit alles gebeurt in ongeveer 1 seconde en moet daarom naar mijn mening ook als 1 duel/actie beschouwt worden. Als je het eerste deel laat doorgaan onder het mom van 'mannelijk voetbal' (hetgeen hij overigens de rest van de wedstrijd niet deed) dan kun je niet fluiten voor iemand die uit balans is door het duel/de overtreding en er iemand tegenaan loopt. Ik had persoonlijk voordeel voor Chelsea meer op zijn plaats gevonden dan niks doen, het resultaat was echter hetzelfde; doorspelen. De voordeel situatie voor Chelsea was verder niet weg doordat binnen alles binnen een seconde gebeurd en binnen nog een seconde volgde de volgende actie/overtreding. Hiervoor wordt terecht voordeel en later geel gegeven. Er is echter een gevaarlijke situatie ontstaan waardoor er voordeel is. Dan volgt een schot op goal in de zestien die geblokt wordt door de hand van een Ajacied, terecht geel en een penalty. De scheids deed naar mijn mening niet alles perfect (niks i.p.v. voordeel bij de eerste actie van Blind) maar het voordeel werd verder terecht en eigenlijk zelfs perfect toegepast (gezien de gedachte van de voordeel regel) waardoor de ploeg uiteindelijk een goal scoorde en de 2 terechte kaarten alsnog werden gegeven.

6 november 2019 om 14:32

In het duel zit Blind vóór Pulisic die zijn arm inhaakt, niet Blind. Je laat het hier lijken alsof Blind alleen zijn arm gebruikt om Pulisic weg te duwen maar hij zat tussen de bal en Pulisic in op dat punt. Maar zelfs als wat jij zegt geval is; Pulisic doet zijn been omhoog en brengt daarmee Blind ten val (https://www.youtube.com/watch?v=crsb76zj5rk zie rondom het 8 seconde punt) dat is ten alle tijden een overtreding. Dan kan je ook geen voordeel meer geven aangezien je door middel van een overtreding balbezit doet behouden. Dus zelfs als Blind de eerste overtreding maakt is het onmogelijk dat bal resulteert in een penalty aangezien Pulisic óók een overtreding maakt. Sterker nog, Pulisic is enige die voordeel haalt uit zijn overtreding. Heb nu fragment meermaals terug gezien, scheidsrechter wuift duel weg maar mist volledig dat Blind zijn been onreglementair onder hem uit geveegd is door Pulisic. De VAR heeft die beelden wel en had daar in moeten grijpen.

Het grappige was dat er serieus media zijn die schrijven dat Chelsea een grootse comeback had... Zonder die twee rode kaarten was Chelsea afgedropen met een grotere achterstand en schande...

6 november 2019 om 12:08

Ik had zelfs het gevoel dat Ajax er nog wel 2 doelpunten bij had kunnen maken als ze geen rode kaarten hadden gehad. Zelfs met 9 man kon Ajax nog bijna scoren.

Omdat? Omdat de scheidsrechter in de ogen van babbel zieke Aad 1 of meerdere fouten heeft gemaakt? Aad is heel zijn leven foutloos geweest? Als trainer en als analist heeft Aad fout op fout gestapeld en nog steeds verschijnt hij in de media.

Laten we beginnen met minder Aad..

6 november 2019 om 12:41

oh, dus omdat hij weleens fouten gemaakt heeft mag hij niet andere fouten duiden?iets als wie zonder zonde is werpe de eerste steen..daarnaast heb jij nu kritiek op Aad en kunne we jou precies dezelfde vraag stellen; Tornado72 is heel zijn leven foutloos geweest?

6 november 2019 om 13:08

Tornado is verre van foutloos geweest in z'n leven maar Tornado zegt ook niet omdat iemand een fout maakt hij maar moet verdwijnen van het hoogste niveau. En Aad heeft alle recht om wat te zeggen en van het recht om onzin uit te kramen maakt hij dan ook veelvuldig gebruik. Ik heb het recht om wat van Aad te vinden en dat hier neer te pennen,..... en zo is het cirkeltje weer rond

Ajax fans zijn zoo salty niet normaal.
Wees blij dat jullie nog een punt hebben overgehouden aan deze duel want chelsea heeft de 5-4 echt laten liggen.
#KTBFFH

6 november 2019 om 12:10

En Ajax heeft een 1-4 weggegeven met hulp van de Uefa. Wees blij dat Chelsea er een punt aan overgehouden heeft. Ze hebben enorm gezwijnd met de arbitrage en de VAR.

6 november 2019 om 12:39

als Ajax niet twee rode kaarten had gehad was chelsea schandelijk met de staart tussen de benen afgedropen want zeker in de eerste helft had het grote Chelsea niets te v ertellen...

O ik dacht dat hij het over Veldman had😂 Scheids kan fouten maken

Of je jezelf tussen de wereldtop kunt scharen na 1.5 seizoen presteren weet ik nog niet. Maar Ajax in topvorm doet in mijn ogen voor niemand meer flink onder en dat had ik persoonlijk in mijn meest bizarre dromen nog niet eens gedacht te kunnen zeggen. Tekenend is ook dat een ploeg van het kaliber Chelsea tot aan 2 jaar geleden een overwinning op Ajax nog als 'usual business' zou zien en 2 weken geleden en gister er bijna een volksfeest uitbarstte bij de Londenaren. Al zullen ze vooral gister ook weten dat ze enorm gezwijnd hebben met de arbitrage en VAR

Alles wat Aad schrijft omschrijft mijn gevoel van gister.Blind had eraf gemoeten , mee eens. Maar het leek wel alsof ze dachten : YES nu hebben we ze (ajax) te pakken en nu pakken we door.Viel me nog mee dat de 5-4 afgekeurd werd , mijn gevoel zegt dat dat met tegenzin gebeurde (afkeuren)Ben trots op ajax , ajax in vorm kan iedereen ter wereld momenteel kloppen. In mijn ogen staan Liverpool en juventus boven ons dit seizoen, verder zijn we een outsider voor de Beker

6 november 2019 om 12:38

Calimero. Waarom zou de Uefa Ajax willen naaien? Vorig jaar werd bij PSG ook een pingel gegeven voor zo'n moment. En dit schot was zelfs daadwerkelijk op goal. Alleen die tweede gele kaart voor Veltman vond ik onnodig. Het was overduidelijk geen bewuste handsbal. Stel dat op Blind een overtreding wordt begaan (wat ik niet vond), dan mag ie nog geel krijgen, want hij gaat daarna gewoon gefrustreerd door op die jongen en raakt hem vol. Daar kun je gewoon geel voor krijgen, hoor. Ook als er daarvoor al een overtreding is begaan.

6 november 2019 om 17:30

Boris , mij een calimero noemen en dan vervolgens met me eens zijn dat veltman onnodig rood kreeg (hetgeen ik ook gewoon aangeef) ik zei zelfs dat Blind terecht rood kreeg

6 november 2019 om 17:48

Mijn calimero reactie is vooral gericht op het feit dat je zegt dat ze Ajax willen pakken. En dat ze goals met tegenzin afkeuren, etc. Sterker nog je hebt het in je reactie niet eens over Veltman.

6 november 2019 om 12:43

@rinkschippers ik denk dat het eerder onkunde is dan moedwillig Ajax willen naaien. als supporter snap ik dat je het zo beleefd maar als je andere wedstrijden in de CL kijkt zie je dit ook gebeuren. neem vorig jaar dat moment met Kimpembe of dat van Rose die tegen Man City zwaar onterecht een penalty tegen krijgt. het is raar dat het op dit niveau kan maar we zijn blijkbaar in Nederland niet de enige die slechte scheidsrechters hebben en de VAR heeft tot dusver nog aardig wat kinderziektes

Ik neem aan dat dit ook voor Veltman geldt?

Klasse Aadje, zo is het. Met name die opmerking over Ziyech.. waar moet hij het nog meer laten zien dan in de CL? Maar wij Ajacieden danken de andere topclubs dat ze hem maar niet weghalen!

die penalty van Veltman schijnt correct te zijn volgens de nieuwe regels in de CL maar waarom krijgt hij die rode kaart? dat sloeg helemaal nergens op. Blind had wel wat slimmer kunnen handelen. hij krijgt idd een overtreding niet mee maar die sliding daarna is totaal onnodig. met 10 of 11 man had je de 4-3 nog over de streep kunnen trekken misschien. geen best optreden gisteren van de scheids, de VAR en het centrale duo van Ajax wat echt jammer is want Ajax speelde geweldig en had de overwinning verdiend

Heb gisteren genoten van deze voetbalwedstrijd wat een strijd, vooral aan de zijde van Ajax.nu weet je dat deze scheidsrechter graag strooit met kaarten en dan vraag je je af waarom Blind dan zo'n overtreding maakt? Terecht geel en dus rood.wat de scheidsrechter in mijn ogen verkeerd heeft gedaan is een gele kaart geven aan Veltman en vraag ik mij nog steeds af of het tweede doelpunt van Chelsea geen buitenspel was.door de 4-4 is de spanning weer helemaal terug maar als Ajax zo blijft voetballen maken ze een prima kans om door te gaan.

Ik lees reacties als 'ja maar de bal komt op de hand van Veltman dus rood' of 'ten Hag had eerder moeten wisselen want het was dom om met centraal duo door te spelen met allebei geel op zak'. En dan nog maar niet te praten over die vreemde reacties dat het niet gek is wat er gisteren is gebeurd omtrent die dubbele rode kaart en die penalty. Ik weet zeker, voor 10000%, dat elke ploeg... en dan met name in de CL waar het om een grote prijs gaat, het prijzengeld en met name prestige.... dat dus elke ploeg zich Krankzinnig genaaid had gevoeld als hetgeen zou gebeuren wat er met Ajax gisteren is gebeurd. Denk men serieus dat als dit bij Chelsea was gebeurd dat die Engelsen hadden gezegd 'jaa tis eigenlijk wel terecht'? Ik kan me nog Drogba en Ballack herinneren na dat 'spektakelstuk' op Stamford Bridge tegen Barcelona. Die voelden zich ook compleet genaaid en uitten zich als de malle richting de camera, maar dit was een stuk erger. Nogmaals, elke ploeg had zich compleet genaaid, bestolen en bedonderd gevoeld als zij hetzelfde hadden meegemaakt als Ajax gisteren. De hele grap is dan ook nog dat dit niet één keer gebeurd, maar twee keer jegens Ajax... achter elkaar... tegen Chelsea....in de CL. Dus aub hahaha, let the jokes be the jokes and the facts be the facts.

Dus De Mos, maakt vlug vlug een nieuw reglement zodat het onmogelijk wordt om nog voordeel te geven.... Dat zou net oneerlijk zijn omdat dan elke professionele fout, zoals Blind deed met zijn domme tackle, toch het spel zou onderbreken terwijl het net de bedoeling is om het spel verder te laten gaan dit ten voordele van het voetbal!
Er is niets mis met de beslissingen van de ref in deze fase..... Blind laat zich eerst te makkelijk vallen om het spel trachtten cstil te leggen, omdat dat niet lukt probeert hij de infilratie te verhinderen door vol op de voet van Abraham te gaan , terwijl Blind al geel had staan ... De ref geeft voordeel en uit dat voordeel wordt een schot op doel van richting veranderd door contact met de arm van Veltman die lichtjes van zijn lichaam verwijderd is... Hierdoor wordt het schot op doel van richting veranderd, zodat het doelgevaar geweken is .....dat was duidelijk te zien .
Ref fluit strafschop en gaat nu zijn sanctie op het eerder gegeven voordeel volkomen volgens de regels uit voeren..... Een terechte tweede geel voor blind en strafschop voor hands.
Nu volgens de nieuwe regels omtrent hands in de backarea moet de ref voor het verhinderen van een doelpoging door middel van hands ook geel geven en dus volgt hij het reglement..... Ikzelf sta niet achter die nieuwe hands regels in de backarea maar dat doet niet terzake net zoals de opmerkingen van De Mos, vol van adoratie voor zijn team Ajax en dus totaal subjectief, er ook niet toe doen.....
De ref heeft echt niets fout gedaan...
Het geel voor Veltman voelt overdreven aan maar de strafschop is totaal terecht.....
Het tweede geel voor Blind is totaal voor zijn eigen rekening en daar moet hij enkel bij zichzelf te rade gaan want dat is het belangrijkste feit dat Ajax de overwinning, die verdiend zou zijn geweest op dat moment, in alle
tumult is verloren.
Ik had van een ervaren speler zoals Blind is..... Beter verwacht !

Bittere na smaak uiteindelijk over gehouden aan het tweeluik tegen Chelsea, voetbal het is een mooi spelletje maar het kan ook zo verdomd oneerlijk zijn. Bijzonder trots op dit Ajax dat zich weer flink in de kijker heeft gezet in Europa en wederom heeft bewezen waar het thuis hoort. Jammer dat zo'n scheidsrechters die onvoldoende capabel lijkt te zijn op dit niveau te fluiten, zo de wedstrijd de verdoemenis heeft in weten te krijgen. Toch gaan we door zo daadkrachtig als we zijn en op naar Lille om daar de volle punten te pakken.

Als ex trainer had ik niets anders verwacht,jammer dat hij niets zegt over de reden van het geven van de tweede gele kaart aan beide spelers...

Als je FIFA speelt is voordeel onmogelijk als de speler rood (of tweede geel) krijgt...
Het is of rood (of tweede geel) en spel stil.
Of voordeel en dan geen rood (of tweede geel)

Ik als Ajax supporter snapte er gisteren ook helemaal niks meer van.nu ik de emotie een beetje heb laten zakken nog maar eens objectief gekeken.alle situaties binnen die 20 seconden kun je beoordelen zoals de scheids heeft gedaan, onafhankelijk van het feit of de spelregels dit toelaten. Daar is mijn spelregelkennis te gering voor.echter, als scheidsrechter had ik de 5 situaties toch even teruggekeken, zeker vanwege de enorme impact op de wedstrijd. Overtreding op Blind / Overtreding van Blind / Blind 2e geel / Handsbal / 2e gele kaart Veltman.mocht hij na het terugzien van de beelden nog steeds tot dezelfde conslusie komen dan kan ik daar nog engiszins vrede mee hebben. Maar nu binnen een tijdsbestek van 20 seconden deze 5 situaties zo snel afwegen en besluiten, ik vind het knap. De gemiddelde scheids moet vaak al heel goed nadenken bij 1 zo'n situatie.

Wat ik mij nou afvraag hè. Als je fluit voor een overtreding en er wordt een seconde daarna gescoord telt de goal niet. Waarom wordt een handsbal met armen langs het lichaam vlak na een overtreding dan toch bestraft??!! Idioot gewoon! Niveautje onderbond!

En waar blijven al die schreeuwers die de aankoop van Promes en Promes zelf helemaal de grond in hebben gepraat? Als er 1 zijn gelijk heeft gehaald is dat Quincy.

Zijn er ondertussen al betere beelden van de 2-4? Ik vind het zo raar en verdacht dat het amper herhaald werd en ook de var al na 20 seconde klaar was. Het lijkt toch erg duidelijk buitenspel . Waar zijn de beelden vanuit een andere hoek en met lijnen?

6 november 2019 om 22:08

100%buitenspel beINSPORTS googlen

Wat een flapdrol, die Aad de Mos, met z'n doorzichtig goedkope meninkjes.hij probeert nu een platform te krijgen door de gemaakte ajax popi-jopie uit te hangen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren