Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Ik heb Ajax’ beste 28 minuten van het seizoen gezien’

Laatste update:
/

Ajax versloeg zaterdagavond op eigen veld Go Ahead Eagles met 3-1 door doelpunten van Anwar El Ghazi, Arek Milik en Lasse Schöne. Geheel overtuigend was het niet wat de Amsterdammers lieten zien, maar voor rust was het wel goed. Zo dacht trainer Frank de Boer er ook over, toen hij na afloop van de wedstrijd FOX Sports te woord stond.

De Boer legde uit dat hij gemengde gevoelens had overgehouden aan het duel met Kowet. “Ik heb de beste 28 minuten van het seizoen gezien, de eerste helft. Maar na die eerste goal speelden we onszelf een beetje uit de wedstrijd. Dat was jammer, want we speelden daarvoor erg goed, vond ik. Je moet dan eigenlijk met drie, vier goals afstand nemen.”

“Na die 1-1 zag je een soort angst, twijfel komen en die mooie acties waren ineens verdwenen”, had De Boer gezien. Op de wedervraag waar die angst en twijfel dan vandaan kwamen, was hij duidelijk: Ajax heeft gemiddeld gezien een jong elftal en moet nog leren om te gaan met tegenslagen. Go Ahead werd wat zorgvuldiger, terwijl Ajax juist wat slordiger werd en het onheil langzaam over zich af leek te roepen. De goals van Milik en Schöne werkten echter bevrijdend voor de kampioen.

Speelde Ajax in het eerste half uur zoals het hoort te spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klopt. Het was beestachtig goed. Meteen na de 1-0 zakten ze vreemd genoeg in. Wel logisch gezien het lange programma, maar wel jammer want je moet gewoon verder met scoren, gezien je zomaar ineens doelpunten om je oren kan krijgen. Voor de rest goede wedstrijd. Op naar Urk. -_-

25 oktober 2014 om 23:30

Prima als je inzakt, maar als je gewoon de eerste half uur drie doelpunten maakt kan je dit pas permiteren. Zeker met zo'n zwakke verdediging hedendaags moeten we gewoon een marge opbouwen voordat we ons gaan ingraven.

Overigens moet je als je thuis speelt gewoon aanvallend spelen tegen clubs als Gae.

25 oktober 2014 om 23:43

Zeg toch hetzelfde als jou? Waarom herhaal je me? Ajax speelde ook aanvallend. Het waren alleen bepaalde momenten waar ze gae aan de bal lieten.

26 oktober 2014 om 00:19

Je zegt niet precies hetzelfde want jij vindt het logisch om na 1-0 in te zakken tegen Gae, gezien het programma. Delvecio vindt het prima om in te zakken als je 3-0 voor staat. Lijkt mij niet helemaal hetzelfde, maar misschien zit ik er langs en herhaal ik je weer?

25 oktober 2014 om 23:40

Ik ben een beetje sceptisch,Feyenoord speelde tegen Heracles en die Kroaten echt sterk en iedereen riep hier tja als je niet scoort dan verdien je t niet. Nu Lees ik van diezelfde mensen dat t spel zo grandioos was. Mensen zet bril de bril af en ga eens eerlijk commentaar leveren maar idd het was mooie periode van ajax

25 oktober 2014 om 23:42

Ik heb helemaal niks over Feyenoord gezegd. Ik vond het gewoon geweldig hoe ze speelden. Hele mooie aanvallen gezien. Weet eerlijk gezegd niet eens over wat je het hebt. Maargoed. Jij vond het niet indrukwekkend. Mooi.

25 oktober 2014 om 23:54

Feyeofeyrr: Ik wil echt niet lullig doen, maar hoe Ajax de eerste 20 minuten speelde was van een niveau wat ik bij Feyenoord afgelopen 10 jaar niet meer heb gezien.

25 oktober 2014 om 23:57

Zo lang is Feyenoord-Ajax nog niet geleden hoor...

26 oktober 2014 om 00:28

Dan kijk jij nooit Feyenoord,maar het is geen strijd,die strijd kan je op vz niet aangaan namelijk omdat je een ban krijgt dan. Maar voetballend was Feyenoord dit seizoen iedereen de baas op ADO na,ajax speelt 20 min eindelijk op zijn ajax ipv op fdb stijl. Ik hou van voetbal maar ajax heeft vandaag 20 minuten ajax voetbal laten zien in 3,jaar? En als je Feyenoord 10 jaar niet zo heb zien spelen heb je Feyenoord Heracles niet gezien of 10 jaar geen wedstrijd van Feyenoord. Feyenoord was vorig jaar namelijk 20 min ook superieur in de arena

26 oktober 2014 om 00:39

Feyroferr, dit gaat allemaal nergens over. De vergelijkingen slaan allemaal nergens op en dit topic gaat helemaal niet over Feyenoord.. Morgen na Cambuur kunnen we het over het spel van Feyenoord hebben..

On topic, eerste half uur was zeker goed, maar het was met alle respect wel gae he.. Laten we niet gelijk de polonaise lopen. Daarna viel het soms zorgwekkend veel terug. Als je zelf met geknepen billen de thuiswedstrijd tegen gae moet kijken zit er toch veel niet goed hoor.. Milik, van Rhijn, Veltman, Klaassen aardig. Riedewald komt er wel, moet wel wat meer naar voren durven spelen. Andersen moet minder dribbelen en Boilesen moet dit seizoen nog wakker worden.

26 oktober 2014 om 02:35

Sjakie ik vind gewoon de strijd onzinnig ik wil over wedstrijden praten en als Feyenoord verliest of wint een eerlijke analyse. Daar gaat deze site eigenlijk om maar het is meer elkaar dishen dus ik blijf reageren tot we volwassen gesprekken kunnen hebben.

26 oktober 2014 om 08:16

Jij blaast die discussie over jezelf af. De topic is ajax en eagles en feyenoord speelt vandaag, dus wacht eerst daarop af en dan kan je je los laten.
En feyenoord speelt niet zo goed als vorig seizoen met pelle, dus even dimmen

26 oktober 2014 om 13:16

Ze spelen zelfs beter dan vorig seizoen,helaas hebben we alleen Pelle er niet bij.

26 oktober 2014 om 13:23

En idd jolano,ik vind t belachelijk dat hier donderdag door vele ajacieden,Feyenoord onderuit werd gehaald terwijl je als blinde kon zien dat Feyenoord de iets boven liggende partij was,en nu zeggen diezelfde personen dat ajax GEWELDIG speelde nou zo geweldig was t niet,het was al met al namelijk een dubbeltje op zijn kant. En natuurlijk kan Feyenoord verliezen van cambuur wat nog geeneens heel gek zou zijn want cambuur is voor eredivisie begrippen een sterk team. Maar voorlopig gaat t niet onaardig.

26 oktober 2014 om 15:05

ze speelden aardig maar niet meer dan dat.
typische ajax arrogantie om meteen weer zo ontzettend te overdrijven.

26 oktober 2014 om 15:07

2feyeroffer: een volwassen gesprek met een ajacied is niet mogelijk dus bespaar je de moeite.
Zij vinden zichtzelf altijd zo geweldig en de overige ploegen vinden ze helemaal niks, dus is geen normaal gesprek mee aan te gaan.

26 oktober 2014 om 15:09

@sjakie: het was toch echt 1 van jouw vriendjes die de vergelijking maakte hoor.
En dan is het logisch dat wij daar als Feyenoorders op reageren.

26 oktober 2014 om 01:01

Frank de Boer moet gewoon deze basiself de kans geven en structuur aanbrengen. Het kan alleen maar beter worden met die jonge speler. Was Frank maar met dit basiself tegen Barcelona gaan spelen. Dan hadden we misschien voor een verrassing kunnen zorgen.

26 oktober 2014 om 15:10

met dit team was je tegen Barcelona ook kansloos geweest.

Treurig dat je dat in een wedstrijd met alle respect Go Ahead Eagles moet zeggen, wanneer gaan we Ajax eens 90 minuten goed zien spelen?

25 oktober 2014 om 23:30

Welk team speelt wel 90 minuten echt goed? Als een team dat kan blijven de spelers niet lang in NL...

25 oktober 2014 om 23:32

Er zijn zat teams die wel de hele wedstrijd constant en aanvallend spelen, die niet bang zijn voor een promovendus.

25 oktober 2014 om 23:42

Ach heeft niets met angst, maar alles met kwaliteit te maken. Het afbraakbeleid van Netto gaat nu zwaar zijn tol eisen

26 oktober 2014 om 00:10

Ach daar heb je Hansje weer met zn Netto

26 oktober 2014 om 00:20

Hansje1960: jij bent volgens mij geen supporter van onze club. Ongekend hoe negatief jij tegen jou zogenaamde eigen club bent. Go ahead pakte en Feyenoord en Zwolle, voetballen kunnen ze echt wel.

26 oktober 2014 om 00:51

Snap ook weinig van zijn avatar, hij wil veel geld uitgeven voor aankopen die er niet toe doen.

26 oktober 2014 om 08:17

wie dan, delvecio

26 oktober 2014 om 08:21

Hansje1969, ga toch fietsen man, met je netto, geld uitgeven vindt jij denkelijk belangrijker dan een team opstellen van eigen bodem en met jong talent. Dat je dan tegen slechte wedstrijden oploopt is toch normaal, maar het elftal van gisteren kan goed gaan groeien en dan is iedereen weer lyrisch er over.
Maar inderdaad wat observatie zegt, jij bent geen echte supporter van Ajax, als jij alleen een euroteken als goed voetbal ziet

26 oktober 2014 om 09:40

Waarom mag je hier van de positivo's hier nooit kritiek hebben op Ajax? Ik mocht in 1978 voor het eerst mee naar een uitwedstrijd van Ajax in Eindhoven. Ik ga dus al ruim 36 jaar en kom nog altijd.
Maar het gaat mij wel aan het hard als ik gisteren in de Arena zit en me moet ergeren aan Boilesen, Duarte, Zimling, het gebrei van Ajax en het continu gefluit van supporters om je heen.
Moeten we blij zijn als je vorig jaar in de competitie slechts van 3 teams 6 punten pakt vorig jaar?
We mogen geen geld uitgeven aan spelers. Seizoenkaarten zijn weer flink duurder geworden. Met zoveel geld op de bank. Maar overmars krijgt een cadeautje van 381.000 terwijl zijn aankopen van vorig jaar wederom allemaal mislukt waren. Mag je je hier niet aan ergeren? Met Duarte en vd Hoorn hebben we al zes miljoen over de balk gegooid en die verdien je niet meer terug. Koop dan gewoon een goede speler. En dan heb ik het nu nog alleen maar over de miskoopjes van afgelopen jaar. De rij is helaas veel langer

26 oktober 2014 om 10:17

Die eerste zin zegt genoeg, je leeft nog in het verleden en hebt totaal niet door dat de tijden nógal wat veranderd zijn.. Volgens mij hebben Feyenoord en PSV laten zien wat er gebeurt als je op te grote voet leeft.. Misschien moet je je nickname wijzigen in 'vroegerwasallesbeter'..

26 oktober 2014 om 10:26

Reageer dan eens op Overmars zijn miskopen.....goed alleen op die van vorig jaar. Dat is toch zes miljoen weggegooid met Duarte en Van der Hoorn? Dan hebben we het nog niet eens over De lange rij miskleunen van Overmars in de jaren ervoor.

26 oktober 2014 om 18:32

En dan hoor je niets meer

25 oktober 2014 om 23:35

Nooit, dat kan geen enkele ploeg in de wereld zelfs Barca, Real en Bayern niet. Zelfs Duitsland tegen Brazilie 7-0 niet.

Weinig treurig aan, Go Ahead doet weinig onder voor de rest van NL en voetbalde vanavond helemaal niet slecht.

Ik heb weinig te klagen en ben zeer tevreden. 8 spelers uit de eigen opleiding (iedereen behalve, Cillessen, Schone en Milik) en een extreem lage gemiddelde leeftijd (rond de 21) en dan dit op de mat leggen, heerlijk. Kosten voor het team dat er nu liep zijn ook nog extreem laag (cillessen, 3,5 miljoen, Boilesen 0,5 miljoen, Andersen 1,5 miljoen, totaal 5,5 miljoen). Een erg knap staaltje technisch beleid!

26 oktober 2014 om 06:43

@afcanats,

Eindelijk is iemand die het ziet. Dit is de jongste basisploeg in 10 jaar tijd en er zit echt heel veel kwaliteit in dit team. Dat het wat wisselvallig is, is maar heel normaal van jongens op deze leeftijd. Ik erger me aan al die zogenaamde Ajax fans die het huidige beleid afkraken. Ze willen kennelijk terug naar de tijd van Rik van den Boog en zijn vrienden. Deze lieden brachten Ajax niets anders dan grote verliezen en haalde onnodige spelers die niets toevoegden. Ik sta volledig achter het beleid zoals dat nu gevoerd wordt.

26 oktober 2014 om 08:11

De meesten hebben geen geduld en zijn korte termijndenkers..
We hebben mazzel dat we de sfgelopen 4 jaar kampioen zijn geworden maar Ajax staat nog steeds in de steigers en de resultaten van de renovatie Cruijff stijl zullen we over een aantal jaar pas echt kunnen beoordelen.

Go Ahead speelde slecht in het begin dat helpt natuurlijk ook. Jong team is wel vaker niet zo stabiel. Loesje zei dat de gemiddelde leeftijd 21,7 was. Daarnaast 5 wissels tov vorige week en vooral spelers met minder eredivisie wedstrijden

Helemaal mee eens, ik heb echt genoten. Hoe toevallig is het dat het gebeurd nu hij weer op onze levensader (de toekomst) terugvalt en Milik want die was ook erg goed.

Ben het helemaal met je eens Frank, ben nu ook echt lekker aan het genieten van een Duveltje op ons eerste halfuur. Na maanden ergeren aan het spel, zag ik eindelijk wat lef, durf, snelheid en combinaties in ons spel. We zijn er nog niet gezien het sterke verval, maar het lijkt allemaal de goede kant op te gaan.

25 oktober 2014 om 23:39

Juist ik heb ook al een koude weggetikt en pak er gewoon nog eentje. Wat een verademing. Moet je nu nog even Barca A1 - Ajax A1 gaan terugkijken, richting de toekomst maar flink wat inkopen doen (bier), dit is echt genieten.

25 oktober 2014 om 23:49

Afcanats

Haha, dat ga ik ook doen man! Ik heb al een aardig stuk gezien van die wedstrijd, erg onnodig dat het gelijk eindigde. Maar man man, wat een veelbelovende lichting komt eraan over een paar jaar. Moet je wel gelijk vinden, als een van de weinige op deze website blijf jij erg positief naar Overmars en het nieuwe beleid. Ik sta ook achter het nieuwe beleid, vind alleen dat ze iets wat doorgeslagen zijn. Vind nog steeds dat we een gerichte kwalitatieve aankoop moeten doen in de winterstop, maar ik wilde Mokotjo ook op zes. Maar als ik eigen jeugd Riedewald zo zie presteren, ben ik blij dat Mokotjo toch niet gehaald is achteraf.

25 oktober 2014 om 23:53

Ach de jeugdteams doen het al jaren goed, maar veel van die spelers die nu uitblinken gaan het toch weer niet halen. Zo gaat het altijd, maar als supporter wil je blijven dromen dat het in de toekomst beter wordt...

26 oktober 2014 om 00:09

@sulejmanii

Ja want het is echt geweldig dat we clubmensen hebben en ik vind dat die ook best een fout(je) mogen maken overigens. Ook Overmars is pas net begonnen en moet nog zaken leren, Ajax heeft dan ook een lerende organisatie. Wat gewoon onderdeel is van het plan Cruijff.

Als je mensen eruit gaat gooien frustreer je dit proces en mag je telkens opnieuw beginnen, dat was DE ellende voor de coup van Johan. Nu heerst er continuïteit en wordt er op de lange termijn gedacht. Als je mensen de ruimte geeft om te leren van hun fouten, ontwikkel je een organisatie.

Overigens heeft hij weinig fouten gemaakt. Mokotjo was leuk geweest, maar het is natuurlijk moeilijk in te schatten hoe de situatie Blind zich exact ontwikkeld. Toen Blind wegging was Mokotjo al verkocht. Ik vond het idee met Viergever die eventueel Blind maar ook Moisander kon vervangen best goed.

De beste aankoop die ajax kan doen is mijn ogen weer een toekomst gerichte, al hoewel dat ook korte termijn kan zijn, Martin Odegaard, dat is echt een groot talent. Verder heeft ajax weinig nodig in mijn ogen, de selectie is zeer breed bezet en de jeugd moet de ruimte krijgen, dan krijg je ook vaker die leuke verassingen zoals Riedewald.

Een Sinkgraven is gewoon compleet overbodig, als je Nouri, van de Beek, Bay, Esmorfidis in de opleiding hebt. Het is pas pijnlijk als die jongens door het kopen van Sinkgraven weinig perspectief zien. Verder hoop ik dat hij erin slaagt Denswil langer vast te leggen.

26 oktober 2014 om 02:54

afcanats

Dat er allemaal clubmensen bij ons zijn, en geen bobo's behalve Slop nog is het een zegen. Die blijft alle stormen maar overleven, ik begrijp daar helemaal niks van betwijfel of hij de juiste man op de post is. Wat denk jij daarvan?

Ik ben er sowieso voorstander van dat niemand eruit gegooid wordt, zeker voor het groepsproces. Maar ik vrees wel dat Frank na dit seizoen vertrekt, je merkt logischerwijs grote ergernis dat hij steeds opnieuw moet beginnen.

Ik had wel dat ze liever Mokotjo haalde gehaald, dan Viergever die werd namelijk ook vroeg in het seizoen gehaald, Er was belangstelling voor Blind nadrukkelijk van Manu,en Mokotjo was bovendien ook niet duur. En Viergever is echt geen middenvelder, die is echt een achterhoedespeler.

Die Odegaard heb ik nooit zien spelen, kan je wat meer over hem kwijt? En met wie hij eventueel te vergelijken is? En er is zoveel belangstelling, ik betwijfel of hij zo verstandig is naar ons te komen.

Nouri is het meest vergelijkbaar met Sinkgraven, maar die heeft nog een jaar of drie nodig denk ik. Een Sinkgraven staat er dan sneller, en Denswil zijn verlenging zal doorgaan. (hoop ik)

Tja,

als je het hele seizoen al zo ruk speelt is dat snel behaald.
Sorry maar moeten we hier genoegen mee nemen? Na 4 jaar het zelfde systeem erin slijpen? Binnen alle geledingen?
Misschien eens het fenomeen "strijd" invoeren bij de boys.

25 oktober 2014 om 23:41

Genoegen niet maar je mag er best van genieten een team met een gem. leeftijd van rond de 21, 8 spelers uit de eigen opleiding in de basis, 5,5 miljoen aan transferkosten en dan dit op de mat leggen.

Er zijn uiteraard nog wat verbeterpunten, maar soms moet je gewoon even tevreden zijn. Strijd was er vandaag en meteen resultaat, kortom goede analyse maar dat zullen de spelers zich nu ook beseffen.

26 oktober 2014 om 09:42

Genieten mag altijd, maar dit niveau zou überhaupt als minimum moeten zijn als ze spelen. Sorry hoor maar, 28 minuten redelijk goed voetbal tegen Go Ahead Eagles.
Waar hebben we het over?

25 oktober 2014 om 23:48

Sinds zijn aanstelling zijn geloof ik alleen Van Rhijn en Boilesen niet vertrokken. Dat zegt ook wel wat.

mijn god maar wat waren die overige 62 minuten rampzalig. Wederom gauw vergeten

25 oktober 2014 om 23:42

Ai, Ai wat ben jij zuur zeg. Sorry maar als je zo negatief bent kun je van een type overwinning Duitsland - Brazilie op het WK nog niet genieten. Ik heb genoten.

25 oktober 2014 om 23:47

Het was ook gewoon zeer slecht op momenten. Normaal is Ajax stabiel. Er gaan minder dingen heel goed, zoals in de bedoelde 28 minuten maar er gaan ook minder dingen heel slecht zoals dit duel gewoon ook gebeurde.

26 oktober 2014 om 00:18

Die overige 62 minuten was de spelintentie niet veel anders. Het enige verschil met ervoor was dat de acties niet meer lukte. Dan ga je fouten maken en slordig spelen. Uiteindelijk toch nog wel aardig herpakt, maar niet meer zo flitsend als dat eerst half uur.

26 oktober 2014 om 09:47

Ajax viel weer compleet terug in het tikkie breed, tikkie terug brei spel

In eigen huis 28 minuten goed gespeeld tegen Go Ahead.. Moet nu de champagne ontkurkt worden? Als we onszelf hiervoor al op de borst kloppen kunnen we beter direct stoppen.

25 oktober 2014 om 23:48

Nee maar een koud biertje mag best Champagne krijgen ze pas als ze kampioen worden, maar ik zie heel veel positieve aanknopingspunten.

25 oktober 2014 om 23:54

Ik heb ook een biertje op en als het spel tot de 1-0 doorgetrokken werd tot het eind of het verval minder was dan had ik van vreugde een krat leeggedronken.

25 oktober 2014 om 23:58

Ok ik stond ook op drie aan het einde. Maar ik teken voor het krat richting de toekomst

Frank je ziet dat er meer tempo in zit in het spel met denswil. Die speelt een bal strak in de voeten en gaat niet van de nutteloze lange ballen spelen zoals moisander. Tuurlijk was het niet perfect maar t zag er minder twijfelachtig uit. Boilesen is net als willems aanvallend goed maar verdedigend drama. En was er geen andere aanvoerder beschikbaar. Riedewald gaf een verkeerde bal waaruit de 1-1 viel, maar milik was de enige die zich om hem bekommerde. Ff een opbeurende tik geven bij zo'n jonge speler. Je merkte de frustratie in het stadion die ballen elke keer terug naar achteren en de achteloosheid bij balverlies.

25 oktober 2014 om 23:51

Het enige dat Denswil deed was op save spelen. Er zat zeer weinig risico in zijn spel, want dat gedeelte liet hij over aan ploeggenoten.. Lekker makkelijk voetballen voor hem en zo deed hij ook weinig dingen echt fout, maar het was wel erg sober in een wedstrijd waarin hij ook de ruimte kreeg om zich meer te onderscheiden. Die kans heeft hij laten liggen, dus hij speelde gewoon slecht. Iemand die goed speelt haalt het maximale eruit en laat het risico nemen niet over aan anderen..

Mooi, vraagt die verslaggever ook nog, bedoel je de 1e 28 minuten ? haha

Denk dat Ajax met Milik toch een behoorlijke spits binnen heeft gehaald. Nu nog wat meer scoren en het rendement verhogen. De omzettingen hadden toch een positief effect.

Moet je je ook kapot schamen als je je beste 28 minuten van het seizoen tegen de gae moet maken...
Met alles respect voor gae maar een club als Ajax moet daar toch gewoon zonder problemen over heen walsen....??

Toch jammer dat het dan weer zo wegzakt na een goal. Milik wel goed hoor deze wedstrijd! Hard werken en hij was erg gevaarlijk. Bij alle goals aanwezig. Verder vond ik El Ghazi weer erg sterk. Had ook even een terugvalletje halverwege, maar die jongen straalt toch wel veel gevaar uit.. En in de zestien is ie met die schijnbewegingen maar moeilijk te stoppen. Toch jammer dat Kishna dat niet heeft door kunnen zetten, dat zou echt dodelijk zijn, twee van zulke gasten op de flanken.

Trouwens, dat Kowet, dat klinkt precies zoals Koeman het altijd zegt. Kom het daar vandaan? Ik las hierboven ergens dat iemand zei dat het uit Deventer zelf kwam. Vind ik toch raar aangezien het me niet echt 'oosters' in de oren klinkt.

28 oktober 2014 om 12:39

Kowet is wel degelijk Deventers voor Go Ahead.

28 oktober 2014 om 13:05

Okee top bedankt! Jij zult het wel weten

Weer hetzelfde gelul van De Boer. Hij heeft de eerste 28 minuten het beste voetbal van dit seizoen gezien tegen een club uit de provincie en kan zijn spelers niet motiveren om 90 minuten druk te zetten. Volgende week graag Moisander in de basis voor Denswil, Boilesen op de bank en Lasse Schöne met de aanvoerdersband om zijn arm. De punten zitten in de tas maar over 90 minuten was het weer een matige wedstrijd!

26 oktober 2014 om 06:16

@pettersson1963

Er is geen enkele ploeg die 90 minuten lang druk kan zetten.
Bovendien was dit de jongste basis ploeg van Ajax in 10 jaar, met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar.
Er zit gewoon heel veel potentie in het team wat gisteren speelde. Natuurlijk is het wisselvallig, maar dit is heel normaal voor spelers op deze leeftijd.

In de eerste 28 minuten verdiende ze meer volgens de boer.....

Uhm "meer verdienen" wanneer heb ik heb dat ook al weer vaker horen zeggen?

O ja , iedere wedstrijd na afloop.

Iets structureels mis misschien Frank?

Het begin was idd erg lekker en hoopgevend. Daarna zakte het behoorlijk in en kwam Cillessen steeds vaker in beeld. Dit heeft vooral met vertrouwen te maken. Een aantal winstpartijen zal deze 11 erg goed doen. Erg blij met name over de terugkeer van Denswill; Milik in de spits en Riedewald op 6.

26 oktober 2014 om 03:32

Roerend mee eens Bogarde, hopelijk blijft Frank in deze samenstelling spelen.

26 oktober 2014 om 08:43

1, na een lastig programma in het begin krijgen we tot de winterstop een relatief makkelijke serie, al zitten daar ook lastige potjes tussen, maar goed. Daar moet je gewoon punten gaan pakken en hopen dat PSV gaat morsen. Dan kunnen we het misschien weer klassiek afmaken in het voorjaar, al vind ik Psv's selectie erg goed. Maar een voordeel is dat het er lang niet altijd uitkomt en ze hebben een coach die ik niet hoog heb zitten.

Riedewald was prima op 6. Ja, 1 blunder, maar normaal gesproken is balverlies op de helft van de tegenstander niet zo dodelijk. Dit keer wel omdat het wel erg open stond achter, maar ook omdat die pass van die GAE speler super was, mag ook gezegd worden.

Verder blijft Denswil opbouwend minder dan Moisander, maar het is een beest in de duels en dat liet hij gisteren zien. Speelde erg goed,

Over Milik hoef ik het niet te hebben, prima goal en wedstrijd en leidt het eerste goal in met een geweldige knal waarmee hij een kans die geen kans is tot kans verheft.

Hij heeft sowieso een prima knal in zijn benen, dat bewees hij gisteren ook in de eerste helft toen hij van rechts rand strafschopgebied de bal mooi inkrulde.

Voorlopig laten staan die jongen, al moeten we niet vergeten dat Sigi nationaal de laatste tijd ook aardig scoort (nac en Fct). Maar goed, iedere positie dubbel bezet heh.

26 oktober 2014 om 12:44

@cyprioot

Ik pak er even 1 deel uit.
Wat vind jij zo goed aan de opbouw van Moisander ? Hij wordt veel geroemd om zijn voetballend vermogen en zijn 2-benigheid. Ik zei het zelden bij Ajax. Daarbij is Moisander verdedigend veel te lief en coacht hij amper of niet. Toch wel cruciaal voor zijn positie en dat verwacht je wel van een speler met zijn ervaring en van een aanvoerder.
Dit was nu pas het eerste duel van Denswill, dus geef hem de komende weken het vertrouwen en je speelt met een vele betere centrumverdediger. Die verdedigend beter is en opbouwend zeker niet minder is dan Moisander !

26 oktober 2014 om 16:08

Cyprioot, wat ook nog belangrijk is we hebben al een hoop moeilijke uitwedstrijden gehad. En Psv heeft nog een hoop belangrijke uitwedstrijden, moet nog maar zien hoe ze daar op reageren. En ik ben een van de weinige die Siggy waardeert en inziet wat voor belangrijke goals (Twente, Feyenoord en Psv ieder jaar) hij gemaakt heeft, en als je dan leest hoe denigrerend over hem gesproken wordt vind ik dat triest. Maar kan wel begrijpen dat Milik nu wat meer speelt, doet het ook prima.

26 oktober 2014 om 16:10

Helemaal mee eens Cyprioot, ben blij dat de Boer sneller dan ik verwacht had ingezien heeft. Dat Moisander helemaal niks toevoegt, op geen enkele manier.

26 oktober 2014 om 17:54

@fcbogarde, misschien is het met name zijn tweebenigheid in de opbouw die sterk is. Hij heeft nl ook een goede inspeelpass met rechts.

Maar goed, hij stelt dit seizoen alleen maar teleur (moisander dus) en dat komt volgens mij met name omdat hij had gerekend op een transfer deze zomer. Hij loopt gefrustreerd rond.

Als zo'n jongen dan ook nog niet bijtekent en je hebt een zelf opgeleide speler als Denswil klaar staan dan moet je die opstellen.

Alweer?? Ik zie al 4 jaar het lelijkste voetbal van Ajax ooit. Het is echt betonvoetbal geworden, niks flair, niks bluf. Wat is de laatste mooie goal die Ajax maakte? Ben deze demagoog wel zat nu, komt elke keer vertellen dat het beter is geworden. Maar ik zie geen verandering. Mis de tijden dat Ajax creatieve spelers aantrok, deze hun gang laat gaan en er dik op casht. Nu is het alleen middelmaat binnen halen of niks. En roofbouw plegen op je jeugd. Dadelijk zijn de zakken gevuld van de zogenaamde ex-ajaxieden zoals Overmars, vd Sar en consorten en laten ze Ajax voor dood achter.

"een zwaluw die 28 minuten overvliegt brengt nog geen zomer", kom op zeg ze spelen keer zoals het Moet, gewoon tegen Gae, volgende keer zakt het weer des Ajax onder de ondergrens.. Ajax speelt al jaren met een labiel team, helaas wordt je daar in NL gewoon kampioen mee..

Er zijn nu al teveel wedstrijden geweest waarin Ajax goed spel liet zien maar zichzelf in de nesten werkte door de kansen niet af te maken. PSV thuis, Apoel uit en gisteren tegen GAE leek het ook te gebeuren maar gelukkig konden we die nog binnen slepen. PEC thuis was in ckere zin ook zo'n geval, al waren de kansen toen minder. Maar Milik lijkt duidelijk een betere afmaker dan Sigi en om die reden is het voorlopig voor mij geen vraagstuk wie in de spits moet. Milik, ook omdat ik hem voetballend beter vind.

Mijn mond viel inderdaad open zeker het eerste kwartier! Maar de 1-1 was ook wel weer een Back to reality momentje want heel het centrum was weg achterin en kort daarop hadden eagles de 1-2 kunnen hebben maar viel de bal net naast de andere kant van de paal!het worden toch een paar jaren met vallen en opstaan want ze gaan steeds meer jeugd inpassen ipv vervangers kopen voor spelers die weggaan ik hoop alleen dat ze die gasten met langere contracten goed vastleggen zodat het niet die duiventil blijft waar alles met een beetje meer kwaliteit meteen weer uitvliegt!! Respect voor eerste half uur maar er is nog een hoop werk te doen willen ze dat 90 minuten volhouden!!

Het mooie bij Ajax is dat als Jol het elftal tot nu toe zo had laten spelen buiten de eerste 28 minuten gisteren was hij ontslagen geweest. De Boer doet dit eigenlijk al 1,5 seizoen en dan hoort het bij de revolutie van Cruijff. Zo'n kromme gedachte daar in Amsterdam.

Ajax is net als een half-lege batterij. Iedere keer als je er even aan rammelt doet het apparaat het nog, maar uiteindelijk is het op. Dat moment komt steeds dichterbij. Geen enkel talent groeit echt door. Klaassen is fantastisch en een uitzondering, maar dat vinden ze klaarblijkelijk bij Ajax niet. Ze hebben liever zo'n ti-ta-tovenaar die na een paar wedstrijden weer inklapt als een kaartenhuis of 28 minuten in een flow kan spelen. Klaarblijkelijk zijn ze al blij als je 28 minuten tegen Go Ahead goed speelt, je al het matige aankoop- en jeugdbeleid kunt bedekken. Ik zit ook al tijden te wachten dat Ajax weer een stapje hogerop komt richting Europese subtop. Maar als ze nu al blij zijn met 28 minuten aardig spel, dan weet je al dat ze zichzelf zitten te kietelen en we met al die ,,talenten'' die uiteindelijk geen talenten blijken te zijn, door moeten. Tja, jammer als je als je als financieel gezonde club de mogelijkheid hebt om heel wat beters op het veld te zetten. Zeker v.w.b. routine, en jongens die de ,,talenten'' in het veld wel de push kunnen geven. Het commentaar van De Boer begrijp ik wel, mooi moment en afleiding. Maar in z'n hart is hij denk ik klaar met dit instabiele geneuzel wat ,,fluwelen revolutie'' wordt genoemd. Fluweel, is dat niet van dat softie-spul.....
En v.w.b. de aanvoerder, tja Boilessen. Bij geen enkele trainer zou dit opkomen. Jammer dat De Boer zich hiermee moet onderscheiden.

Toch jammer dat die beste 28 minuten dan gespeeld worden tegen (met alle respect) Go Ahead Eagles. Die hadden ze beter kunnen spelen tegen Barca, Psg, Groningen, Zwolle of Psv.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren