Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Boer: ‘Hij heeft alles om een goede verdediger te worden’

Laatste update:

Mike van der Hoorn speelde vorig seizoen slechts drie wedstrijden in de Eredivisie en hoopte zich in het huidige voetbaljaar in de basis van Ajax te knokken. Dat is de verdediger echter nog niet gelukt en na het duel met ADO Den Haag (1-1) kreeg hij, niet voor het eerst, veel kritiek over zich heen.

/

Trainer Frank de Boer blijft desondanks achter de 22-jarige Van der Hoorn staan: “Ik vind dat Mike hele grote stappen heeft gemaakt dit jaar en dat zag je tegen Paris Saint-Germain. Het is niet makkelijk om vanuit de Jupiler League even tegen Zlatan Ibrahimovic te spelen, maar hij won bijna ieder duel”, zegt de coach tegen AT5.

“Behalve de bal die hij moet blokken waaruit Zlatan uiteindelijk scoort, dat is topvoetbal op het allerhoogste niveau. Ik ben ervan overtuigd dat hij Zlatan straks wel blokt. Hij heeft alles om een goede verdediger te worden. Of een verhuur goed voor hem is? Ik heb zelf ook een goede selectie nodig, ik moet denken aan Ajax.”

'Mike van der Hoorn heeft alles om een goede verdediger te worden’

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vrees dat de Boer nu echt de weg kwijt is.

5 december 2014 om 00:19

Hoezo de weg kwijt?

Hij heeft de body, de lengte en ook het verstand.

Als hij zich goed ontwikkeld heeft hij alles om een goede verdediger te worden. Geen wereldtop, maar wel een degelijke verdediger voor een subtopper op Europees niveau.

Het enige wat hij nodig heeft zijn speelminuten om ervaring op te doen. Dat is nogal moeilijk met een Nederlands international voor je.
Veltman is namelijk één van de sterkhouders dit seizoen.

Een verhuur is inderdaad het beste voor die jongen. Ik zou alleen niet weten wie dan stand-in voor Veltman moet zijn. Zuur voor hem, maar het beste voor Ajax.

5 december 2014 om 00:23

Idd als hij paar wedstrijden achter elkaar speelt em zelfvertrouwen kweekt kan het best goed komen met van de hoorn kan een beste killer worden.

5 december 2014 om 01:58

jaja, die man heeft wel heel lang de tijd. Een goede verdediger staat er al op zijn leeftijd.

Maar dat de boer dit zo zegt is weer typisch ajax. Ophemelen van spelers zijn ze goed in..

5 december 2014 om 02:47

@keeperroob: Het probleem is dat we niet kunnen beoordelen of hij er staat of niet. Daarvoor zul je hem toch echt meerdere wedstrijden (achter elkaar) moeten zien. Alle verdedigers maken wel fouten als hij doet, alleen liefst niet te vaak. Maar dat kan je dus alleen zien als hij bijvoorbeeld 10 wedstrijden achter elkaar er in staat.

Zelf schrijf ik hem nog niet af in elk geval. Hij is pas 22 en heeft nou al bijna anderhalf seizoen niet op niveau gevoetbald. Ik hoop dat deze jongen een keer de tijd krijgt om het voor langere tijd te laten zien.

En ik begrijp dat De Boer zijn selectie breed wil houden, maar deze jongen zouden ze in de winterstop moeten verhuren zodat hij gewoon minuten kan maken in de Eredivisie.

5 december 2014 om 02:56

Typisch Ajax.. De Boer zegt dit vooral om het zelfvertrouwen van die jongen weer wat omhoog te krikken (iets wat elke trainer doet wanneer dat nodig is), en dan nog, van der Hoorn heeft nog steeds de potentie om een prima verdediger te worden.

5 december 2014 om 08:54

Het heeft in mijn ogen ook heel veel met zelfvertrouwen te maken. van der Hoorn speelt volgens mij nu met het idee, dat als hij 1 fout maakt, hij zo weer bij Jong Ajax zit. En dan ga je die fout sowieso maken.

5 december 2014 om 08:59

@radoslav

Wat er typisch Ajax aan is begrijp ik niet zo. De Boer heeft Van der Hoorn niet voor niets de laatste tijd bij de selectie gehaald en hem een basisplaats tegen Zlatan gegeven.
Hij heeft in principe idd alles, om een meer dan modale centrale verdediger te worden. Hij is groot en fysiek kan hij nog doorgroeien, bezit een mooie lange bal en een goede inspeelpass, is kopsterk, heeft duelkracht en is met zijn 22 jaar nog relatief jong voor zijn positie.
Al die mensen die hem al afschrijven na een paar fouten door onervarenheid, schreven Ron Vlaar op die leeftijd waarschijnlijk ook al af. En Jaap Stam was pas op zijn 25ste de topververdediger, zoals we hem herinneren.
Ik denk de Boer de uitspraken niet alleen doet om van der Hoorn zelfvertrouwen te geven, maar ook werkelijk in hem gelooft.

5 december 2014 om 09:54

met body en lengte ben ik mee eens, maar zeker niet het verstand, hij staat soms net zo goed te dekken als Veltman en ook domme overtredingen.

5 december 2014 om 00:22

Frank is na Zimling en Siggy inderdaad de kluts kwijt.. niet serieus meer te nemen met onze trainer.

5 december 2014 om 00:26

Haal dat logo uit je profiel man, schaam je. Of je het eens bent met zijn keuzes of niet, de beste man heeft ons 4x kampioen gemaakt. Waarschijnlijk ben jij er zo eentje die elk jaar loopt te zeiken tijdens de mindere periode, maar uiteindelijk bij de polonaise voorop loopt en Frank zijn naam scandeert...

Sommige keuzes zijn wat minder logisch, ja Frank liet Sigthorsson te lang staan, wellicht om hem te kunnen slijten in januari? Terwijl andere keuzes gewoon hardstikke goed zijn, maar die vergeet je voor het gemak. Kijk maar eens naar al die spelers die doorbreken bijvoorbeeld.

5 december 2014 om 00:55

@oxxis

Sorry maar wie ben jij om te bepalen wie er wel niet een logo van Ajax mag hebben? Ik zie op deze forum genoeg mensen met een logo van Ajax. Hebben al die mensen eerst jou toestemming nodig?

De club Ajax is van iedereen maar ook tegelijkertijd van niemand. En je kan best respect hebben voor de Boer maar dat betekent niet dat je hem gelijk hoeft te verafgoden.

Als het om een goed team neer zetten gaat dan doet hij het uitstekend. Maar coopers heeft gelijk qua het aantrekken van Zimling. En ook heeft hij wel heel erg lang vertrouwen gehad in Siggy ook al zag iedereen dat hij niet voldoet en dat Milik op dit moment een betere keus is.

En als je kijkt naar de prestaties van van der Hoorn. Dan kan je niet anders dan concluderen dat hij tot op heden niet voldoet. Misschien doet hij het leuk op trainingen maar het gaat om de wedstrijden. Misschien dat de Boer zijn potentie ziet maar je mag je a.d.h.v. de gespeelde wedstrijden je best afvragen of de Boer het niet verkeerd ziet. Niemand is tenslotte perfect ook de Boer niet!

Neemt niet weg dat hij voor de rest een uitstekende trainer is.

5 december 2014 om 02:48

Steven West,

Sorry, maar wie is coopers om Frank de Boer af te schilderen als iemand die de kluts kwijt is? Niemand heeft het hier over verafgoden, maar respect voor de prestaties lijkt mij toch wel op zijn plaats, nietwaar? Iemand zo afschilderen terwijl je 'gewoon' even 4 maal op rij kampioen bent geworden is gewoonweg triest.

Het aantrekken van Zimling, ja dat is een misser tot nu toe. Siggy te lang in de basis, dat weet ik niet. Waarschijnlijk was het de bedoeling dat hij zich in de picture zou kunnen spelen, zodat Ajax hem kan slijten, maar dit is puur mijn interpretatie. Wat staat hier tegenover? Het aantrekken van Milik, waar niemand wat in zag, behalve de technische staf van Ajax. De doorbraak van verschillende jeugdspelers, elk seizoen weer. Tot nu toe heeft Frank de Boer meer goed gedaan dan fout, aangezien we elk jaar kampioen zijn geworden. Is het dan niet schandalig dat hij, door nota bene een Ajacied, zo afgeschetst wordt als coopers hier doet? Ik vind van wel.

5 december 2014 om 02:51

de club ajax is van de aandeelhouders...

5 december 2014 om 03:17

@reeel

Ja maar ook van de supporters, voetballers, etc...

Zonder deze mensen zou Ajax niet zo veel voorstellen hoor? En de aandeelhouders veranderen ook qua naam in de loop der tijd. Kortom het is van iedereen en tegelijkertijd van niemand!

5 december 2014 om 06:49

oxxis, dat is een vos in schaapkleren, ieder ajax item, kraakt die wel iemand af, het is niet normaal meer, frank weet wat hij doet en als de tijd komt dat er geen verandering is of wat anders gebeurd, zal frank de andere kant op gaan en afscheid nemen van die persoon.

Van den Hoorn kan best een goede verdediger worden, de pech is op het moment dat hij kwam stonden in een keer veltman en denswil op en deden het goed.
Maar die komt er wel, al is het later.

Bij PSG deed mike mee en deed het goed, op dat een moment na dan en die is afgestraft geworden. Maar niet door de minste spits, die had nu een keer het geluk aan zijn kant zitten, de rest blokte hij wel goed.

5 december 2014 om 08:19

@oxxis

Vind dat je enorm overdrijft, tuurlijk is Fdeboer een goede trainer maar ik denk niet dat je al die 4 kampioenschappen alleen op hem moet afschuiven, ik denk dat het hele organisatie met de visie van Cruijf meer de reden zijn voor die kampioenschappen dan Fdeboer zelf.

We kunnen pas gaan oordelen of Fdeboer wel zo goed is als hij straks bij een club komt waar de visie van Cruijf helemaal niet voorgedragen word, als een andere trainer straks hoofdcoach is van Ajax zal je zien dat de visie hetzelfde zal blijven en ook dat de resultaten de zelfde zullen zijn of zelfs beter zullen worden.

Vind dat Frank het goed doet bij Ajax hoor maar sommige keuzes van hem zijn af en toe onbegrijpelijk en dan heb ik het niet alleen over Sigi, je kan wel roepen dat hij Sigi te lang liet staan om hem in Januari te slijten maar dan kies Frank eerder voor het financieel aspect dan sportief? Als hij Milik had laten beginnen tegen Apoel waren we allang al geplaatst voor El.

Nogmaals Frank de boer is een prima trainer hoor, maar we kunnen pas over hem gaan oordelen als hij er straks er alleen voor staat bij een club als Totenhamhotspur, bij Ajax word hij gewoon gesteund door de visie van Cruijf en iedereen staat achter hem, mannen als Bergkamp en Stam zijn ook naar mij mening belangrijk achter die 4 kampioenschappen.

Zolang Ajax de visie van Cruijf blijft handhaven zullen ze met wat uitzondering hier en daar kampioen blijven worden ongeacht wie er hoofdcoach is.

5 december 2014 om 09:58

Alsof de Boer in de media zijn eigen spelers gaat afkraken.

5 december 2014 om 10:00

hij is teminste een supporter die niet aan het slijmen en ophemelen is maar ook gewoon kritisch kan zijn, goedzo Coopers!

5 december 2014 om 10:04

hahaha "ons"jij bent echt een succes supporter Oxxis, afbleeding van Liverpool, verder nog ajax, sparta, Napoli, niet serieus te nemen

5 december 2014 om 10:15

Ik mag toch klagen of niet dan. Als je Milik hebt die meer scoort en beter rendeert in de spits hoort hij gewoon te staan. Je mag mij als nep ajacied beweren.. joh, lekker blijven roepen met je liverpool logo! Heel Polen ziet het, alleen Frank niet. En trouwens, het gaat niet om siggy of hij wel of niet moet spelen voor zijn prijskaartje.. nee, het gaat om de club Ajax! Waar elke wedstrijd 52.000 mensen in het stadion een ramp wedstrijd moeten aan zien fluiten met die schaatsende ijslander en daarachter zimling die over de bal aait.

Man.. ik word er gewoon moe van met die balletje breed en terug. Het is tijd dat we eens van dat hollandse school af van gaan en 3-4-3 gaan spelen. Bayern zet Lahm ook op het middenveld en kijk eens naar Red Bull Salzburg.. spelen ook met 3 verdedigers, terwijl er op papier 4 staat. Maarjah, ik ben tuurlijk blij met 4 landstitels, maar er mag wel wat beter gevoetbald worden.

5 december 2014 om 11:47

Hoe kan je deze jongen al afschrijven als hij amper een hele wedstrijd heeft gespeeld? Hij heeft tegen de beste spitsen van de wereld 2x een foutje gemaakt. Maar met een enkele inval beurt krijgt hij nooit vertrouwen en ervaring. Je moet hem gewoon eens 10 wedstrijden laten spelen en dan oordelen. Veltman die speelt al een stuk langer in de basis maar die maakt nog net zo veel fouten als eerst.

5 december 2014 om 14:53

@oxxis: De kluts kwijt is inderdaad nogal grof uitgedrukt. Maar je kan niet ontkennen dat de Boer bepaalde dingen niet beter kan doen, hier een aantal op een rij die hij naar mijn mening anders had moeten doen:
1) Daley Blind had veel sneller CM moeten staan;
2) Andersen had veel sneller naar het middenveld gemoeten;
3) Sigthorsson had allang uit de spits gemoeten;
4) Hij wisselt vaak laat;
5) Tegen PSG uit Zimling brengen, terwijl je net gelijk bent gekomen en beter bent;
6) Tegen Ado een 0-1 voorsprong willen verdedigen;
7) Spelen met een statische aanval (sigthorsson, Milik, Schone). Met zo'n aanval ben je gegarandeerd niet gevaarlijk.

Zo zijn er nog wel wat punten te benoemen. Begrijp met niet verkeerd vind het een prima coach, maar soms maakt hij ook wel fouten. Over dat 4x kampioen geworden: met maximaal 76 punten inderdaad. Jol had er 85 (!) En meer dan 100 goals toen Ajax 2e werd. Die kampioenschappen komen ook grotendeels door een falende concurrentie. Natuurlijk zijn er prachtige prestaties in de CL, maar vergeet niet dat Ajax onder Jol ook gelijkspeelde tegen AC Milan en won van Auxerre. Verder verloor Ajax onder beide coaches kansloos van Real Madrid. Vind het spel dit jaar echter wel veel beter dan voorgaande seizoenen, heb al meerdere malen prachtige aanvallen gezien.

5 december 2014 om 00:22

Ik hoop het voor je, wie weet worden jullie dan wellicht een keer kampioen

Anyway, ik vind dat van der Hoorn te makkelijk als het lulletje van de groep wordt afgeschilderd elke keer. De man heeft nog nauwelijks een kans gehad en is een aantal keer gewoon erg ongelukkig ingevallen (zoals Milan thuis bijvoorbeeld). Hij is een jaar of 22, die gaat echt nog wel beter worden.

5 december 2014 om 00:23

Niet zo luisteren naar iedereen die maar wat in de media roept.. Er zit veel potentie in deze jongen, maar als je alleen maar de focus legt op zijn fouten, zie je het niet.

Speelde een goede wedstrijd tegen Zlatan, maar het enige dat je hoort, is dat hij zn been niet op het juiste moment uit stak. Dan breekt mn klomp, werkelijk 0 ervaring en dan mag je geen fout maken tegen de beste spits die er nu rond loopt.

Focus in zijn volgende wedstrijden eens op de dingen die hij goed doet, dan zie je de potentie van dit jonge talent. (een laatbloeier)

5 december 2014 om 00:25

Ja en als millik een paar kansen mist is er niks aan de hand terwijl dat ook gewoon fouten zijn en daar hoor je niemand over.

5 december 2014 om 00:35

Wat denk je van Veltman? Bij hem noemen ze het 'een de Boertje'.

Contrast kan niet groter zijn..

5 december 2014 om 01:07

Veltman is gewoon één van de sterkhouders dit seizoen. Die fouten zijn normaal voor iemand met nog maar één seizoen eredivisie ervaring.
Komt vanzelf wel goed.

5 december 2014 om 02:50

+1 paulurs, niks aan toe te voegen!

Hij moet gewoon een keer echt de kans krijgen 10 wedstrijden achter elkaar

5 december 2014 om 08:22

En daarom moet hij de kans krijgen om die 10 wedstrijden achter elkaar te spelen.

Die F de boer is niet meer serieus te nemen,hij blijft maar zijn miskopen verdedigen eerst met sightorson en nu van der hoorn,werkelijk lachwekkend allebei een miskoop van F de boer en daarom probeert hij telkens alles wat krom is recht te praten,alleen maar zodat F de boer niet als slechte trainer word gezien! Hou aub ander mensen voor de gek F de boer en niet de echte voetbal liefhebbers want die zien allemaal dat het een drama is die van der hoorn en dat voor 4 miljoen kapitaalvernietiging noem je dat

5 december 2014 om 00:30

Hoe kun je hem nu met Sigthorson vergelijken? Hij staat nooit in de basis, mag dan spelen tegen Zlatan en invallen in een team dat totaal niet draait tegen Ado.. Dat het dan mis gaat kan je hem moeilijk kwalijk nemen, tenzij je dacht dat deze jongen gehaald was om Vertonghen binnen een week te vergeten.

Sigthorson vind ik onbegrijpelijk van Frank, maar vd Hoorn moet nog beginnen.. Nu al zien dat hij het niet haalt, getuigd van niks meer dan kortzichtigheid en een gebrek aan oog voor detail.

5 december 2014 om 06:57

enige waardoor siggi speelt is dat hij aan een nieuwe club geholpen moet worden. Maar om te zeggen dat siggi een slechte spits is, nee dat is hij niet, alleen niet voor ajax. Ik had er me meer van voorgesteld en heb en blijf hem toch ook wat verdedigen, vorige seizoen draaide hij ook niet goed mee, maar op de grote momenten waar het aan toe deed, stond hij er wel en maakte de winnende goals.

Hij wordt niet goed door de flanken bediend, het is niet millik die snelheid heeft om snel te draaien enz. maar heeft een body, waar je normaal genomen, niet omduwt, alleen op een of ander manier wilt het gewoon niet lukken en dan krijg je dit en zette ze hem in de etelage om hem zo te verkopen. Ondanks alles, hard werken doet die wel

5 december 2014 om 08:23

Hoe meer Sigi speelt, des te moeilijker is hij te slijten. Die kun je beter vaker op de bank houden.

Pluto...waarom? Hij heeft gelijk. Mike is een lang beest en daardoor kopsterk. Alleen de slimmigheden ontbreken nog, en kwa positiespel valt er inderdaad nog genoeg bij te schaven. Hij ontbreekt precies hetgeen waar Veldman juist wel in uitblinkt. Je kan een Veldman niet een paar centimeter uitrekken, zodat hij langer is. Een van der Hoorn kun je wel slimmer maken

Ik moet ene kant heel hard lachen en wederzijds echt pijnlijk dat hij het ook echt meent. Met zulke uitspraken en in de realiteit gaan we nooit met zulke spelers de top halen in Champions League en zelfs de Europa League.

Frank moet eens ophouden om slechte spelers te verdedigen, maar gewoon keihard straffen om ze niet meer op te stellen of uit de selectie te zetten.. maar nee, hij heeft blijkbaar vriendjespolitiek met deze gasten.

5 december 2014 om 00:50

Je kan dit soort spelers wel afblaffen maar voorlopig komt er geen beter alternatief. Kan je zo'n jongen die potentie bezit beter verdedigen dan hem afkraken en ervoor zorgen dat hij totaal geen enkel vertrouwen meer heeft in slagen bij Ajax.

Vdhoorn bezit veel eigenschappen die hem tot een prima verdediger kunnen maken, maar loopt met een constant gebrek aan vertrouwen op het veld. Denk dat hij erg onzeker is geworden van zijn fouten in het begin bij Ajax en de constante scepsis die hem ten deel valt.

Het valt me sowieso op dat jouw kritiek niet echt constructief is maar dat je voornamelijk loopt te blaten en te zeiken op alles wat los en vast staat. Successupporter noemen we dat, alleen blij als het goed is maar de wereld is te klein als iets slecht gaat. Volg alsjeblieft het advies van oxxis en vervang je logo ofzo.

5 december 2014 om 10:17

Nee, met al dat postieve zinnen gaan we wat bereiken. Was Rinus Michels en Louis Van Gaal altijd postief na een gewonnen met wedstrijd met 5-0/6-0: Nee! Hij probeert het team altijd scherp te houden.. maar ik mis dat echt bij Frank.

5 december 2014 om 11:53

Je hebt er weinig kijk op, best pijnlijk aangezien ik aanneem dat je Ajax supporter bent. Als iemand nooit tevreden is dan is het Frank de Boer wel. Ik weet niet of jij nog een wedstrijd kan herinneren waarbij Ajax iets van 5-0 voor staat en de Boer helemaal los gaat op zijn team omdat ze naïef werden. En dan ga jij beweren dat de Boer te positief is, de reden dat Frank zo goed is, is vanwege zijn kritische houding.

Jij kan namelijk 2 zaken niet onderscheiden en die zaken zijn: media en intern. Naar de media roept Frank uiteraard positief commentaar en dergelijke, je gaat niet spelers openlijk afbranden. Maar wat denk jij, dat Frank dat intern niet doet ? haha wat een giller !

5 december 2014 om 12:49

@coopers

Gelukkig ben jij niet de hoofdcoach van Ajax. Er liep dan geen speler meer rond met nog een greintje zelfvertrouwen, als er überhaupt nog wel een speler rond liep op het veld, na al die uitsluitingen die je had uitgedeeld als keiharde straf na het maken van een fout.
Methodes, die ze vroeger in het Oostblok toepaste of tegenwoordig in sommige Afrikaanse landen. Spelers naar een militair strafkamp sturen na een verlieswedstrijd. Schrikbewind, dat is de oplossing.

Acties spreken luider dan woorden. Hij gaat zijn spelers niet afvallen, want dat werkt demotiverend - dan gaat zo'n jongen nog slechter spelen dan hij al doet. Maar het is goed mogelijk dat hij zonder veel gedoe, anoniem verkocht wordt: probleem opgelost. Tot die tijd moet De Boer aan zijn selectie denken: Moisander gaat al weg, van der Hoorn op het vinketouw, dan hou je 2.5 centrale verdedigers over. Wat moet De Boer dan doen; er maar 10 opstellen!? De Boer is hier correct bezig.

laat em gewoon nog even rijpen , dan denk ik wel dat hij er komt.
Moet zeggen dat hij er wel op een ongelukkig moment in kwam tegen ado, maar dat is geen excuus natuurlijk

Begrijpelijk dat de Boer zijn selectie blijft steunen naar de buitenwereld toe. Dat maakt hem o.a. ook een goede trainer met heel veel potentie om een wereldtrainer te worden. En natuurlijk wil hij van der Hoorn niet openlijk afvallen aangezien hij al veel kritiek krijgt van dezelfde buitenwereld. Als hij dat zou doen dan kan je deze jongen bij elkaar schrapen.

Ik geloof echt wel dat deze jongen echt zijn best doet en dat hij wel iets van potentie heeft. En misschien doet hij het ook wel aardig op de trainingen. Wat mij persoonlijk niks zegt het gaat tenslotte om de wedstrijden. Ik geloof niet dat spelers zoals Romario en Maradonna nou van die trainingsbeesten waren.

Maar als je kijkt naar de tot nu toe gespeelde wedstrijden dan kan ook de Boer niet ontkennen dat deze jongen tot op heden het niveau Niet heeft wat Ajax graag nastreeft. Ook is het maar de vraag of het er ooit een keer uitkomt. Al die pech die van der Hoorn in wedstrijden heeft is geen toeval meer maar is structureel. Dat is geen pech maar gewoon gebrek aan kwaliteit.

De Boer kan moeilijk zijn eigen aankoop af gaan kraken. Het is op zich duidelijk dat Van der Hoorn er helemaal niets van kan en helemaal niets in zich heeft om een grote verdediger te worden. De Boer probeert zijn eigen straatje schoon te vegen en zal in de media nooit bevestigen dat hij met Van der Hoorn naast de pot heeft gepist. Vorig jaar tegen Milan en dit jaar tegen Paris stond deze miljoenen aankoop van De Boer alleen maar lucht te dekken, in de wedstrijd tegen Den Haag zakte Van der Hoorn compleet door het ijs.

5 december 2014 om 08:25

Zowel Stam als de Boer dachten hem beter te kunnen maken maar dat is dus tegengevallen.

Toen Van der Hoorn nog bij Fc Utrecht speelde verdedigde hij best aardig althans vond ik. Maar het enige wat hij deed was de ballen naar voren rammen is het probleem nu niet elke keer dat hij meer moet mee voetballen? en dat hij misschien dit wel in de trainingen laat zien maar het er elke x er niet uitkomt op het veld en hij hier te veel mee bezig op het veld waardoor hij onnodige verdedigingsfouten gaat maken?

5 december 2014 om 03:09

hehe eindelijk iemand die verder denkt dan zn neus breed is...

is nl ookaan vermeer te zien, als hij de bal naar voren wilt trappen mag die dat lekker doen van rutten, waar bij ajax niet opgebouwd wordt om daar voordeel mee te halen, maar omdat het van de trainer moet.

kijk naar de periode van gomes bij psv, die heeft zat counters ingeleid met sn slingerworp,iets dat ondenkbaar is onder de boer.

niet iedere speler past goed bij elk spelsysteem, en een type van der horn kan idd verdedigen maar is veel te veel aan het denken wat ie moet doen als iedie bal heeft, waardoor hij de bal niet te paken krijgt

5 december 2014 om 03:48

@w020 en reeel

Daar hebben jullie wel degelijk een punt. De Boer is een trainer zoals van Gaal die een systeem hanteert en vervolgens spelers probeert in het systeem te passen.

Hoewel van Gaal het systeem noodgedwongen bij het NL elftal heeft moeten aanpassen. Omdat er te weinig spelers waren om zijn systeem te laten werken. Maar ook bij de nieuwe spelsysteem moesten de spelers in het systeem passen.

Er zijn ook trainers die naar het spelersmateriaal kijken en dan een systeem bedenken en spelers veel de vrijheid geven in het veld om het zelf in te vullen en aan te passen indien nodig. Bijvoorbeeld type Hiddink in zijn goede tijd.

De Boer is niet een trainer gebleken die spelers veel vrijheid geeft. En houdt van discipline! En aangezien zijn speltype werkt heeft hij hier dan ook gelijk in.

Dan moet juist de Boer toch concluderen dat van der Hoorn niet past in zijn spelsysteem? Hij mist daar gewoon kwaliteit voor die de Boer juist wel graag ziet voor een speler op die positie. Hij verwacht van een verdediger op die positie dat hij kan opbouwen, goed is in positie te kiezen, etc...

Zover ik van der Hoorn heb gezien: fysiek sterk, kopsterk, goede trap, etc.. Maar juist opbouwend vrij matig en qua positie kiezen ook zeer matig en is soms zelfs helemaal het overzicht kwijt.

Dus het is gewoon niet de type verdediger van de Boer. Die zelf juist zeer sterk was in de positiespel, uitstekende trap, een geweldige overzicht in het spel.

Het zou inderdaad heel goed kunnen dat van der Hoorn het goed zou doen bij een andere trainer. Die alleen verwacht dat hij zich beperkt tot het verdedigen en de rest aan anderen overlaat in het spel.

Maar de combinatie de Boer en van der Hoorn zie ik niet renderen. Hij is simpel gewoon niet wat de Boer graag wilt!

5 december 2014 om 04:27

Terwijl de Boer toch ook altijd het beste rendeerde met een type als stam naast zich. Of bij ajax bijv oliseh, melchiot en in zekere zin ook blind. Hoewel die voetballend ook best sterk was.

Nu heeft hij met veltman en moisander 2 types de boer. Zpals vertonghen dat ook was. Maar doe had wel alderweireld naast hem wat meer een type stam, vd hoorn enzo is. Meer verdedigen minder opbouwen. Of vd hoprn t gaat worden geen idee. Maar ajax kan best baat hebben bij 1 sterke CV

5 december 2014 om 05:21

@jorge

Mee eens dat een combinatie van verschillende 'type' verdedigers wel degelijk kan renderen. Zoals je al veel voorbeelden van geef. En kan van der Hoorn ook nog van nut zijn voor Ajax.

Alleen de Boer heeft teveel een systeem in het hoofd en daar past van der Hoorn gewoon niet in. Hij wil graag domineren, houdt van positiespel, etc.. En moet van der Hoorn in zijn positie kunnen opbouwen, goed positiespel, beheersen, etc...

En dat is nu juist waar van der Hoorn niet goed in is. Natuurlijk zijn bepaalde aspecten trainbaar. Maar zoals Danny Blind en de Boer waren beiden intelligente verdedigers. En dat is van der Hoorn niet zover ik heb kunnen zien. En dat kan je dan ook iemand niet aanleren.

Dus van der Hoorn moet simpele opdrachten hebben en daarnaast een intelligente speler. Veltman is wel zo een type maar beiden zijn rechtsbenig. Dus is het niet verrassend dat de Boer een voorkeur heeft voor de type verdediger die hij zelf ook was.

Misschien moet de Boer meer gaan kijken wat hij wel kan en niet teveel kijken wat hij niet kan. Dan kan het best een hele goede verdediger worden en meer een type Stam worden. Maar hij gaat sowieso nooit een type de Boer worden.

Maar dat moet je natuurlijk wel zoals tegen ADO bij een simpele opdracht het wel goed uitvoeren. Zijn enige opdracht leek dat hij de spits van ADO moest uitschakelen. Misschien is de druk te groot om iets fout te doen dat hij zelfs in zijn sterkste punt dan faalt. Hopelijk was dat ook een incident.

Maar tot nu toe is het op zijn zachtst gezegd een ongelukkig huwelijk.

Op zich is het mooi om te zien dat de Boer zich loyaal opstelt naar spelers (al is hij daarin ook wel selectief), maar die stappen hij zogenaamd gemaakt zou hebben zie ik niet. Het klopt dat hij bij vlagen redelijk voetbal liet zien maar hij gaat toch elke keer weer cruciaal in de fout wat allemaal dure verloren punten zijn geweest. Ajax en de Boer zeggen serieuze stappen te willen maken, maar dan moeten die fouten al jarenlang door verschillende selecties gemaakt worden nu echt eens ophouden.

Nu weet ik wel dat je spelers tijd moet geven maar het lijkt nu wel een "standaard excuus" te worden, je hoeft toch niet altijd jaren te wachten om te oordelen of een speler wel of niet goed genoeg is voor het niveau wat zijn club nastreeft. Persoonlijk denk ik dat van den Hoorn verspilde moeite en geld is. Een of twee gerichte aankopen zouden welkom zijn maar de kans dat Ajax iets zal gaan doen is vrijwel nihil, en daarmee zullen de al jaren bekende probleem punten nog steeds niet worden opgelost.

Ik denk dat De Boer hier wel een punt heeft. De potentie heeft Van der Hoorn wel degelijk.

Alleen geef hem dan een paar wedstrijden achtereen vertrouwen. Want net zoals hij zelf zegt, het valt niet mee de ene week in de Jupiler te spelen en dan in de CL te moeten acteren. En daarbij maakt Veltman ook genoeg slippertjes om hem te vervangen. Alles onder het mom; De beste speelt !

Als je 22 bent, waarom zet die De Boer deze jongen er dan niet in. Veltman, is die beter, ja met z'n mond. Waarom blijft die Moisander spelen. Ik denk eerder dat De Boer opdracht heeft gekregen om positief te lullen over al die vertrekkende gasten. Die moeten nog centjes opleveren in januari. Tel daarbij de slechte aankopen met als toppunt Zimling bij op en je komt tot de conclusie dat het tijd is voor De Boer om verder te kijken. Spelers worden iets beter, maar het team steeds slechter. De hand van De Boer moet juist in de vorming en groei van het team zitten. Ik zie het niet.
Natuurlijk reageert nu de ,,Ajax-succes-supporter'' met het argument 4x kampioen geworden. Tja, het zou een schande zijn als je met zo'n begroting niet ieder jaar kampioen wordt in onze Mickymousecompetitie.

Alleen komt het er nooit uit, Frank!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren