Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Olij bezorgt Sparta finaleplek tegen Twente met heldenrol in strafschoppenserie

Zondag, 4 juni 2023 om 20:51Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 21:52

Sparta Rotterdam heeft zich zondagavond geplaatst voor de finaleronde van de play-offs voor Europees voetbal. Na de 1-2 overwinning op bezoek bij FC Utrecht ging de ploeg van Maurice Steijn in eigen huis met 0-1 onderuit. Verlenging en uiteindelijk strafschoppen moesten daardoor de beslissing brengen. Daarin bleek Sparta de sterkste. Nick Olij werd de grote man door twee penalty's te stoppen. Sparta neemt het in de finale op tegen FC Twente, dat over twee wedstrijden te sterk was voor sc Heerenveen.

Trainer Maurice Steijn moest voor de return tegen Utrecht noodgedwongen puzzelen aan zijn basisopstelling, daar Michael Pinto en Jonathan de Guzman niet ongeschonden uit het heenduel kwamen. Zij werden vervangen door Aaron Meijers en Younes Namli. De Guzman wist deze week wel zijn contract te verlengen bij Sparta en is dus ook komend seizoen te bewonderen op Spangen. Bij Utrecht keerde Mike van der Hoorn terug in de basisopstelling. Dat ging ten koste van Ruben Kluivert.

In een weinig verheffende eerste helft zakte het niveau na de eerste tien minuten ver weg. De beste kansen waren toen al genoteerd door Namli en Tobias Lauritsen. Eerstgenoemde draaide een voorzet vanaf de rechterkant van het veld op de paal, waarna Lauritsen in diezelfde aanval op de andere paal kopte. Ook Koki Saito kreeg een mogelijkheid om de score te openen. De Japanner trok vanaf links naar binnen en haalde uit, maar vond Vasilios Barkas op zijn weg. Tot ongeloof bij Steijn was er niemand om de rebound te benutten.

Ook in het tweede bedrijf lag de amusementswaarde laag. Schoten van Lauritsen en Namli gingen ruim over. Bij de derde poging was het wel raak. Shurandy Sambo zette voor en zag Vito van Crooij
afronden op aangeven van Lauritsen. De rechtsback had in de aanloop naar de treffer echter een overtreding begaan op Othman Boussaid, waardoor Jochem Kamphuis de treffer op advies van de VAR afkeurde. Aan de andere kant was het tien minuten voor tijd wel raak. Een voorzet van Can Bozdogan kon bij de tweede paal worden binnengelopen door Nick Viergever.

Daarmee kwamen beide ploegen over twee wedstrijden gezien op gelijke hoogte te staan, waarmee het duel leek af te stevenen op een verlenging. Ware het niet dat Taylor Booth twee minuten na de 0-1 de 0-2 op de schoen had. De invaller haalde snoeihard uit met een volley, maar vond de uitstekend keepende Olij op zijn weg. Ook Sparta ging in de slotfase op jacht naar de finaleplek en was er een aantal keren dichtbij. Ondanks tien minuten blessuretijd wisten beide ploegen echter niet meer tot scoren te komen, waardoor een verlenging volgde.

In de verlenging waren de beste kansen voor Sparta. De Guzman schoot in de korte hoek op Barkas, waarna Joshua Kitolano de beste mogelijkheid kreeg. De middenvelder kreeg de bal aan de rechterkant van de zestien mee, maar zag de bal via Barkas op de lat gaan. Even leek het erop alsof Hidde ter Avest de bal alsnog in eigen doel werkte, maar dat was optisch bedrog. Namens Utrecht kopte Bas Dost rakelings over. In de strafschoppenserie bleek Sparta te sterk doordat Olij zich ontpopte tot ware penaltyspecialist.

Strafschoppenserie Sparta - FC Utrecht 5-4:
1-0 Van Crooij schiet raak
1-1 Dost schiet raak
2-1 Verschueren schiet raak
2-2 Booth schiet raak
3-2 Abels schiet raak
3-3 Van de Streek schiet raak
4-3 Kitolano schiet raak
4-3 Brouwers mist
4-3 Auassar mist
4-4 Bozdogan schiet raak
5-4 Sambo schiet raak
5-4 Van der Hoorn mistGerelateerd

Meer sportnieuws

75 reacties (laatste reactie door maximus2702)

Dit sparta wint echt Never nooit van twente

4 juni 2023 om 20:55

Je weet nooit hoe een koe een haas vangt.. het zou wel een enorme deceptie zijn.

4 juni 2023 om 20:57

Het is 11 tegen 11. Maar als twente net zo al vandaag spelen, zijn er maar weinig clubs die van twente winnen. Maar het kan altijd alle kanten op gaan.

4 juni 2023 om 21:07

Sparta heeft net een prachtige prestatie geleverd door na 120 minuten voetbal en penalty's alsnog te winnen. En dan kom je met deze opmerking...Gefeliciteerd Sparta en succes tegen Twente.

4 juni 2023 om 21:18

Monstertruck zou het maar niet te hard roepen, hoe cliché het ook klinkt de bal is rond. En Sparta dit jaar kon het iedere club in de Eredivisie moeilijk maken.

4 juni 2023 om 21:24

En verliest ook never nooit van dit twente, getuige dit seizoen 🤷

4 juni 2023 om 22:05

Heerenveen verloor ook niet van twente....

5 juni 2023 om 07:03

@suvarius123 maar dat deed utrecht ook niet van sparta getuige dit seizoen......

5 juni 2023 om 06:23

Dit gedrag is niet meteen nodig. Voor Twente is het gunstig dat dit tweeluik naar strafschoppen ging, maar daar eindigt wat mij betreft het voordeel. Verder beginnen we over een paar dagen met beide ploegen op 0, dus kan het alle kanten uit.

Zo moeten pingels genomen worden!

4 juni 2023 om 20:56

Die van Sparta vond ik wel meevallen zaten er wel echt een paar goede tussen, maar die keeper van Utrecht. Ik denk als je er 1000 schiet hij er nog geen een stopt.

Het is Sparta gegund, mooie club. Denk dat Auassar behoorlijk opgelucht is. Iets teveel naar VVV gekeken gisteren 🤣

4 juni 2023 om 21:14

Het Kasteel in vuur en vlam!
Sparta is een leuke club maar Europa waardig dan denk ik eerder aan Twente of Utrecht

4 juni 2023 om 21:23

Laat Utrecht maar weg. Alleen Twente kun je Europees mee aan komen. Gun het Sparta echter wel. Leuke club en een goede trainer.

Goede reddingen van Olij. Wel ook vrijwel alle penalty's van Utrecht in dezelfde hoek. Knap van Sparta, al verwacht ik dat Twente aan het langste eind trekt, toch een mooie bekroning van al een goed seizoen van Sparta.

Meer dan verdiend! Wat een seizoen voor Sparta, extreme gunfactor hebben ze

Gefeliciteerd Sparta! Terecht naar de finale!

Trots op Sparta en hopelijk gaan ze Europa in, en wat een speler die Bozdogan van Utrecht man man die blijft maar doorgaan longen van een paard

4 juni 2023 om 20:56

Sparta heeft niks in Europa te zoeken...

4 juni 2023 om 21:05

Heeft Twente wel wat in Europa te zoeken? Vlogen er vorig jaar in de voorronde eruit. De winnaar van de play offs verdient het ticket en laten we hopen dat die ploeg de voorrondes door komt.

4 juni 2023 om 21:09

Twente vloog er ternauwernood uit tegen de huidige finalist. Beetje kortzichtig, dit..

4 juni 2023 om 21:11

El Fenomeno, tegen de sterkste ploeg die je kon loten. Beetje goedkoop scoren, maar daar kennen we jou ook van.

4 juni 2023 om 21:13

Tegen Fioritina daar zal zelfs de top3 moeite mee hebben. Ik hoop dat Sparta de finale wint laatste x was 1986 zal toch geweldig zijn! Sparta terecht gewonnen die hadden het al veel eerder moeten afmaken. Vond Utrecht ook niet heel sterk kwamen met geluk 0 1 en hadden daarna een aantal minuten het betere spel maar het einde en de verlenging was het alleen Sparta dat wilde voetballen. Sparta fans gefeliciteerd en succes in de finale!

4 juni 2023 om 21:23

Feyenoord had er ook uitgevlogen tegen fiorentina.

4 juni 2023 om 21:53

Tja, zulke ploegen kun je nu eenmaal treffen in de voorronde en als je daar niet doorheen komt dan heb je ook niets te zoeken in de ECL. Feyenoord had wel tegen dit Fiorentina gewonnen, zijn veel beter dan Twente.

4 juni 2023 om 22:08

Jij loopt altijd te provoceren bij Twente topics. Reageer dan gewoon niet man...

4 juni 2023 om 22:11

Volgens mij counter ik enkel een provocerende reactie van een Twente supporter hier boven en kom ik met een legitiem argument.

4 juni 2023 om 23:25

Hahaha el fenomeno, fiorentina is de huidige finalist. En het was echt een 51/49 tweeluik. Dus twente heeft zeker wel wat te zoeken in de conference league.

5 juni 2023 om 08:01

El Fenomeno, Twente werd uitgeschakeld door de nummer 8 van de Serie A. Feyenoord door de nummer 7.

5 juni 2023 om 08:29

Het grappige is dat Fenomeno reageert op een provocatie van een FC Twente fan: "Sparta heeft niets in Europa te zoeken". Prima dat je Fenomeno aanspreekt, maar doe dat dan ook even bij je eigen fan en z'n provocatie.

Oh nee natuurlijk niet. We hebben alleen een clubbrilletje op en verdedigen dat lekker primitief.

Als je oogkleppen op hebt en ze zitten lekker is de kans groot dat je een paardenkop hebt. (Leek me wel een toepasselijke uitspraak voor het kliekje uit Enschede).

5 juni 2023 om 13:09

@FCTwenteRSD, Feyenoord is de kampioen van NL die speel fiorentina van de mat en er is best wel een groot kwaliteitsverschil tussen twente en feyenoord

5 juni 2023 om 13:38

Gluubster sneren v Fenomeno zijn we wel gewend maar van jou niet. Meestal ben je genuanceerd (waarvoor hulde) en nu ben ik een paardenkop 😂. Maar je hebt gelijk, het is maar de vraag of wij er volgend jaar wat te zoeken hebben als de leegloop komt, want die zal er komen.

4 juni 2023 om 20:59

Als sparta Europa in gaat komen ze nooit door de groepsfase ik geef Twente meer kans om door te komen in de groepsfase

4 juni 2023 om 21:01

Ik gun Sparta veel, maar NL moet presteren voor de coëfficiënten ranglijst, om het aantal tickets te behouden. Sparta wordt leeggekocht, hopelijk Twente Europa in.

Zit je te kijken, Koeman? Olij een van de betere keepers van de Eredivisie en pakt ook nog 2 pingels. Hij had toch geselecteerd moeten worden?

4 juni 2023 om 21:01

Hij pakt ze omdat ze slecht ingeschoten zijn zelfs mijn opa had deze pingels nog gepakt

4 juni 2023 om 22:13

En dan alsnog is het gewoon een enorm goede lijnkeeper die goed kan meevoetballen.

Die gast heeft in de heenwedstrijd drie, vier geweldige reddingen verricht en was gedurende het hele seizoen een uitblinker en enorme puntenpakker.

4 juni 2023 om 21:07

Verbruggen is ook niet geselecteerd.. Ik denk dat Bijlow en Flekken echt nog wel beter zijn dan Olij. Voor de derde keeper kun je beter een ervaren doelman hebben, voor de kleedkamer, speelt toch niet.

5 juni 2023 om 00:34

Ah ja dan doen we de ervaren Noppert met 50 wedstrijden op professioneel niveau

5 juni 2023 om 08:50

WK gespeeld, dat is toch een ervaring die weinig keepers hebben

Mooi. Sparta en Twente verdienen het ook gewoon het meest op basis van dit seizoen. Het Kasteel als Europees toneel zou prachtig zijn.

4 juni 2023 om 21:13

Dat vind ik dus niet. Zo'n klein stadion in Europa is een beetje jammer. Zie liever de Veste 😁

Je laat Brouwers en v.d Hoorn een penalty nemen. Vervolgens laat je alle spelers in dezelfde hoek schieten. Wtf. Dommerts zijn het soms. Silberbauer, dank je voor dit rot seizoen, maar pak aub je tas en ga weg...

4 juni 2023 om 21:17

Mee eens en laat hem meteen zijn 2 assistenten ook meenemen voegen ook niks toe. Zelfs wij zullen betere opstellingen maken dan deze 3 clowns bij elkaar. Er zit geen systeem in , geen vastigheden en elke keer laat die dezelfde spelers spelen die er niks van bakken

Het neemt niks weg van de prestatie van sparta maar barkas heeft de echt geen idee wat je moet doen bij penalties

4 juni 2023 om 21:01

Haha, ik moest denken aan Cillessen bij Barkas. Hij stond er maar voor de sier bij, ik snap Auassar ook echt niet, zolang je hem binnen de palen schiet gaat hij er bij zo'n keeper sowieso in. Zullen de zenuwen geweest zijn

4 juni 2023 om 21:14

Olij ging ten minste met overtuiging naar een hoek toe. Barkas ging niet of hij ging half naar de hoek. Je denkt bijna dat hij de penalties met zijn reflexen probeert te stoppen.

Sparta met een verlenging in de benen tegen een kwalitatief iets sterker Twente is een formaliteit. Zeker op basis van twee wedstrijden. Hoor ik van Viergever weer dat penalties een loterij zijn, maar bij VD Hoorn en Brouwers zag je aan hun lichaamshouding dat ze in die hoek gingen schieten en dan ook nog twee van die rolletjes, gewoon kwestie van kwaliteit.

5 juni 2023 om 06:33

Dat hele interview van Viergever spatte het ongemak vanaf. Een beetje zoals het tijdens de wedstrijd ook ging. Ach ja, de verdiende ploeg door, dus de jongens op Spangen: Gefeliciteerd! Nu is het hopen op 2 grandioze open potten. Niet dat het een typische finale wordt waarin men vooral niet wil verliezen.

Beste voor Nederland is te hopen dat Twente dit gaat winnen.

Mike vd Hoorn en penalties haha, dan wil je inderdaad verliezen!

Leuk voor Nick, kreeg bij AZ eigenlijk nooit de kans en toen hij bij NAC uitblonk, had AZ hem wel terug mogen halen van mij. Nu zal hij inmiddels wel te duur zijn geworden (en hebben we met Ryan op zich wel een goede keeper staan).

En denk dat Sparta over beide wedstrijden (en op basis van de competitie in het geheel) wel de verdiende finalist is.

Maar denk toch dat Twente gaat winnen.

Je hebt dus echt niets aan Sparta in Europa. Die bakken er helemaal niets van dus laat lekker Twente doorgaan. En nee dit is ook geen topteam nu die verrast in Europa maar in ieder geval beter dan Sparta.

4 juni 2023 om 22:39

Hoezo zijn ze dan zover gekomen als ze er niets van bakken?

Leuk en aardig, naar hopelijk gaat Twente Europa in. Simpel, maken gewoon meer kans in die competitie.

Gevalletje eigen schuld dikke bult dan hadden we het thuis maar moeten afmaken waar de kansen waren. Gefeliciteerd naar Sparta die een top seizoen meemaakt en ik zou het leuk vinden als jullie het Europese ticket pakken. Voor Utrecht is het evalueren en doorpakken, gelukkig hebben we daar bozdogan bij want die liet de afgelopen wedstrijden zien dat hij echt een topper is. Voor dit seizoen kut maar we gaan het gewoon weer opnieuw proberen.
Uuuuu

Die Olij is een penaltykiller puur op z'n intuïtie. Hebben we nodig in Oranje.

Hoop dat silberbauer en viergever en vd hoorn snel opsouten!

Het is dat ze tegen Twente moeten anders had ik het ze wel gegund

Wel fijn dat Sparta straks een verlengde wedstrijd in de benen heeft zitten. Geeft ons ook extra kan op Het Kasteel

Gefeliciteerd Spartanen! Terechte winnaar. Weer Joey Kooij als minkukel bij de onterecht afgekeurde goal van Sparta. Ook 2x hands van Utrecht niet bestraft. Ongekend dat deze man nog iets met betrekking tot scheidsrechter mag uitvoeren..

Toch mooi dit: van samen strijden in de eerste divisie, naar samen strijden om Europees voetbal. Samen vinden we een weg omhoog. Gefeliciteerd Sparta!

Met een doelman als Vasilios Cornelius Barkas in het doel win je als club, vrees ik, nooit een strafschoppenserie. Barkas stond eerder vanavond als een 'dood vogeltje' op de doellijn te wachten op de strafschoppen van Sparta. Hij is in geen enkel opzicht te vergelijken met Nick Olij, de pro-aktieve keeper van de club uit Rotterdam Spangen.

4 juni 2023 om 22:54

Gelukkig eindigen 99 vd 100 wedstrijden niet in een strafschoppen serie. In de wedstrijd zelf gewoon een prima keeper... gezeur

4 juni 2023 om 23:19

@dagrim1, voor de duidelijkheid: Ik ben zelf supporter van Sparta Rotterdam. En heb het in mijn commentaar puur over het optreden van de doelman van FC Utrecht bij de strafschoppenserie. Vasilios Barkas straalde bij die serie niets uit. En had, vind ik, best één of twee Spartaanse strafschoppen kunnen stoppen.

5 juni 2023 om 06:17

Ach ok, fair enough... Hij was bij de strafschoppen serie idd heel zwak en waar zijn rust en onvoorstoorbaarheid in de normale wedstrijd zelf een pluspunt is is dat bij de strafschoppen niet het geval.

Mi scusa, las het iets anders dan je bedoelde

Toch knap van Sparta. Niet alleen de resultaten, maar ook de consistentie van de ploeg. Dat heeft Steijn toch uitstekend gedaan (en de rest van de technische staf natuurlijk).

Pffff gelukkig zeg! Wat zou het vandaag als onrecht hebben aangevoeld mocht Sparta het niet hebben gered! En weer zou Joey kooi een kwalijke hoofdrol daarin hebben opgeëist! Heeft deze pseudo scheidsrechter iets tegen Sparta of zo? Echt serieus de slechtste VAR beslissing na de goal van Kudus tegen GAE dit jaar.

Terecht dat Twente en Sparta om de prijs gaan spelen. Als nummer 5 en 6 van de competitie hadden zij er het meeste recht op. Sparta is dit seizoen een lastige tegenstander gebleken voor Twente. Verwacht dan ook 2 lastige wedstrijden. Ik houd me maar vast aan het feit dat Heerenveen ons in de competitie ook 4 punten afhandig heeft gemaakt en in de play-offs met 6-1 onderuit ging. Wel veel respect wat Steyn met Sparta heeft gepresteerd dit jaar.

Van harte Spartanen, Utreht heeft het de eerste wedstrijd laten liggen, op het tandvlees naar een verlenging, en dan zo k*t je pingels in schieten, ik hoop op 2 leuke laatste wedstrijden van het seizoen voor twente en sparta. waarbij mijn hart zegt sparta maar mijn hersenen zeggen twente!

ik denk dat onze Burgemeester het al in zijn broek doet. Twee Rotterdamse clubs in Europa betekent dus 2x zo vaak uitspelende fans ontvangen.

Denk overigens niet dat Sparta wint van Twente. Twente speelde top afgelopen pot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Ajax51
15.Vitesse3-6
16.FC Utrecht3-10
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. El KarouaniVerdediger60
C. BozdoğanMiddenvelder60
M. SeuntjensMiddenvelder60
H. ter AvestVerdediger50
V. BarkasKeeper50
V. JensenMiddenvelder51
J. ToornstraMiddenvelder50
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

0 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren