Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Van Dijk sluit terugkeer naar Nederland uit: ‘Eredivisie zal me niet meer zien’

Laatste update:

Virgil van Dijk sluit uit dat hij tijdens zijn carrière als profvoetballer nog terugkeert naar de Eredivisie. Dat vertelt hij in gesprek met presentator Koen Weijland bij Viaplay. Van Dijk speelde op Eredivisie-niveau alleen voor FC Groningen, en daar zal het bij blijven, geeft hij aan. “De Eredivisie zal me niet meer zien.”

In een interview van Weijland met Van Dijk en Jaap Stam haalt de presentator aan dat Stam op latere leeftijd in zijn profcarrière nog terugkeerde naar de Eredivisie. “Is dat voor jou een optie, speel jij wel eens met die gedachte?”, vraagt Weijland aan Van Dijk. “Nee. Helemaal nooit”, is de Liverpool-verdediger duidelijk. Als Weijland even later vraagt of voor Van Dijk ook een terugkeer bij Willem II of FC Groningen niet mogelijk is, klinkt het antwoord: “Nee, dat gaat hem niet worden. De Eredivisie gaat me niet meer zien.”

Van Dijk maakte in 2010, op negentienjarige leeftijd, de overstap van Willem II naar FC Groningen. “Ik zat natuurlijk tien jaar lang in de jeugdopleiding bij Willem II”, blikt hij terug. “Mijn droom was altijd om bij Willem II in het eerste te komen. Uiteindelijk is het zo gelopen dat ik naar FC Groningen ben gegaan, en dan is normale progressie om naar een topclub in Nederland te gaan.”

Dat gebeurde echter niet; Ajax en PSV kozen voor respectievelijk Mike van der Hoorn en Jeffrey Bruma en Feyenoord had het geld niet om Van Dijk te halen. “Dat was toen de situatie, en dat was ieders goed recht. En toentertijd waren Jeffrey en Van der Hoorn misschien een stapje verder dan ik. Achteraf kun je misschien zeggen ‘hoe kan dat nou?’, maar dat is gewoon zo. Ik ging naar Celtic toen, en dat was ook gewoon een geweldige tijd”, aldus Van Dijk, die nog wel altijd een favoriete club heeft in Nederland. “Willem II is mijn club. Ik heb daar tien jaar lang gespeeld, en echt een geweldige tijd gehad. Ik ben daar echt dankbaar voor.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Met zijn huidige vorm zullen de topteams hem ook niet willen, dat scheelt al.

1 april 2023 om 16:53

Tuurlijk wel. Ik begrijp deze onzin over van Dijk nooit. Ok, hij heeft niet meer die absolute topniveau bereikt tijdens die 2-3 jaar periode waar ze de CL, titel en 99 punten haalde sinds zijn blessure. Toen was hij ook de beste in de wereld op zijn positie.

Maar ook na zijn blessure is hij nog steeds top, misschien niet de beste cb meer, maar alsnog top.

1 april 2023 om 17:12

Je hebt gelijk, ik heb hem zien schitteren de afgelopen wedstrijden, ik ben compleet om.

1 april 2023 om 18:48

Helemaal mee eens hij is zeker nog een top verdediger.
Omdat iemand soms een mindere periode heeft, lopen hier gelijk te zeiken.
Zo triest

1 april 2023 om 18:18

Met zijn huidige vorm kan hij prima mee bij Ajax. Kan niet slechter als Bassey.

1 april 2023 om 18:32

Onzin. Hij zou bij elke Nederlandse club als eerste op het wedstrijdformulier staan. 100%

Van Dijk paste ook veel beter bij Celtic dan bij Ajax of PSV. Spelers uit de Schotse competitie zijn gewoon een betere match voor Engelse teams. Andersom denk ik dat spelers uit de Eredivisie meer aarden bij Spaanse of Duitse teams. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

1 april 2023 om 16:43

Van Dijk heeft zich stormachtig ontwikkeld. Je weet natuurlijk nooit hoe het zou gaan lopen als hij naar PSV of Ajax was gegaan, maar je bewering dat hij beter bij Celtic zou passen dan bij PSV of Ajax begrijp ik niet echt. Hij is namelijk een van de meest complete verdedigers van de afgelopen jaren, na zijn blessure iets minder maar voor zijn blessure was er geen team in de wereld waar van Dijk niet zou passen.

1 april 2023 om 17:02

Omdat hij toen hij bij Groningen zat nog niet de voetballer was die hij nu is. Hij was toen echt een pure verdediger en dat was hij bij Celtic ook. Zijn voetballende kwaliteiten zijn, in mijn herinnering, ironisch genoeg vooral bij Southampton en daarna bij Liverpool vooral veel sterker geworden.

1 april 2023 om 17:19

Bij Groningen was hij aan de bal ook al goed hoor

1 april 2023 om 17:40

Schoot elke maand een vrije trap erin bij Celtic maar hij was er voetballend niet goed genoeg...

1 april 2023 om 17:51

Ah excuses, dan heb ik dat verkeerd opgeslagen in de hersenkamer. Ik kan me herinneren dat ik hem juist heel slecht voetballend vond.
Maar goed in 121 wedstrijden 15 goals en 7 assists, waaronder inderdaad 3 vrije trappen, zijn inderdaad prima cijfers voor een centrale verdediger.

Na vandaag denk ik ook niet perse dat andere grote clubs in de rij staan voor hem.

1 april 2023 om 17:18

Hij kan overal ter wereld terecht, geld opstrijken ik de Saudi-Arabië of een avontuur in de VS

Er was blijkbaar altijd twijfels bij de drie topclubs in Nlover hem toen hij bij Groningen zat. Echter hebben Derksen en Van der Gijp het altijd zien in hem want ze bleven maar roepen dat ze hem moesten halen.
Toch jammer dat hij waarschijnlijk nooit meer in NL gaat spelen

.

1 april 2023 om 17:22

Mwa echt jammer? Vind hem niet echt de speler waar je je tv voor aanzet of voor na het stadion gaat. En voor zijn interviews na de wedstrijd hoef je het ook niet te doen.

1 april 2023 om 18:14

Jammer in de zin van dat ik het altijd leuk vind als grote spelers hun carrière afsluiten in NL. Jaap Stam kwam je ook niet voor naar de stadion maar ik vond het leuk om te zien hoe hij zijn carrière afsloot bij Ajax.

Ik vind de hetze tegen van Dijk echt om misselijk van te worden. Snap best dat die jongen geen zin meer heeft om hier te spelen.

Mbappe werd eens gevraagd wie z’n sterkste tegenstander ooit is, drie keer raden welke naam hij noemde..

1 april 2023 om 16:59

Is gewoon terecht, hij is samen met Alexander Arnold bijzonder zwak. En wanneer heeft Mbappe dat gezegd? Paar jaar geleden zeker? We hebben afgelopen week nog gezien hoe moeilijk hij het had tegen Oranje...

1 april 2023 om 17:14

Hoezo hetze? Speelt gewoon slecht. Vandaag ook weer. Wordt aan alle kanten voorbij gelopen, loopt alleen maar lucht te dekken en loopt alleen maar achteruit. Opbouwend is het ook niks 10 meter links. 10 meter rechts of 10 meter terug en anders een wilde peer naar voren. Acteert een verdediger en leider maar is geen van beide.

1 april 2023 om 23:04

Hetze? Is jarenlang de beste verdediger ter wereld genoemd. Door sommigen zelfs de beste ooit.
Nu speelt hij waardeloos en hoor je dat veel.

2 april 2023 om 00:43

Daley Blind?

Zonder dollen je hebt wel gelijk. Hij wordt nu wel enorm afgemaakt alsof hij niet meer mee kan op Eredivisie niveau.

Iets met uit de hoogte. Zijn hele uitstraling is niks, hij is totaal niet sympathiek. Mag ik dit zeggen?

1 april 2023 om 17:06

Als jij dat vindt, mag je dat zeggen natuurlijk...daarom mag ik het er ook niet mee eens zijn. Alles wat je aanhaalt is suggestief en iedereen zal dit anders beleven.

1 april 2023 om 18:04

Je bent gewoon onzeker vanwege zijn zelfvertrouwen. Misschien kun je het ook niet echt aan dat hij eerlijk zegt dat hij niet terug naar de Eredivisie wil terwijl andere spelers normaal gesproken leugens daarover verspreiden om ''goodwill'' op te bouwen. Zoveel ex-internationals die onzin verhalen verkondigen over terugkeren en dan vervolgens in het buitenland geldzakken ophalen.

1 april 2023 om 19:43

Ik weet niet wat jij zegt, maar onzeker ben ik verre van. Ik zeg alleen dat hij onsympathiek is. En aangezien ik deze comment deed wou ik er zeker van zijn dat ze het niet zouden verwijderen.

1 april 2023 om 18:37

Mag je zeggen, maar is niet zo relevant. Ik vind/vond Sven Kramer en Max Verstappen bijvoorbeeld ook niet bijzonder sympathieke personen, maar ze zijn wel absolute wereldtop (geweest). van Dijk ook. En daar gaat het in de topsport toch vooral om.

1 april 2023 om 19:27

Veel mensen hebben moeite met zelfverzekerde personen omdat ze stiekem onzeker zijn. Niks mis mee maar dat is gewoon zo.

1 april 2023 om 19:58

Spreek voor jezelf. Het is een mening.

1 april 2023 om 20:09

Zelfverzekerd? Ik zie hier een onsympathiek persoon die het vleugje humor en zelfspot mist wat hem wel leuk zou maken voor de camera. Nee Van Dijk lijkt heel wat maar het is niet veel. Zn looks en uitstraling, meer niet

1 april 2023 om 20:07

Eens hoor Monaberry. Van Dijk vormt bij Oranje ook een vreselijk clubje met Memphis en Wijnaldum die elkaar constant "bro bro" noemen. We hebben het hier over 30 plussers. Ik heb juist het idee dat Van Dijk best wel onzeker is voor de camera en hoe hij uit zn woorden wil komen.

1 april 2023 om 21:12

Dat is gewoon hun lingo. Niet iedereen is opgegroeid in Staphorst of Emmen. Dit zijn jongens van Spangen en Zuid en hebben eenmaal hun eigen manier van praten. Dat zegt niks over iemands intelligentie. They beat all odds en zijn toch multi miljonair geworden.

1 april 2023 om 21:59

Exact dat! Je haalt de woorden uit mijn mond 💪🏻

2 april 2023 om 16:10

Aldus "mrloesoe" ...

Klinkt als iemand die misschien plotseling gaat stoppen met voetballen. Van Dijk is over een paar maanden 32, is al een flinke tijd heel slecht aan het spelen en lijkt me niet het type die steeds lager gaat ballen puur zodat hij nog ergens een balletje kan trappen uit liefde voor het spelletje. Misschien stopt hij na het EK, als we dat halen tenminste.

Ik vind dit geen verassende opmerking van Van Dijk. Komt op mij altijd over als iemand die niet echt een band heeft met een Club of bijvoorbeeld het Nederland elftal. Krijg ook nooit het idee dat hij voetballen echt leuk vindt om te doen. In zijn uitgingen vind ik hem altijd heel flets. Als iemand tegen hem zegt dat die volgende week kan gaan honkballen voor een beetje meer salaris zie ik het hem zo doen en zal die net zo ongeïnteresseerd overkomen.

Jammer, hoopte je nog bij Grunn in de KKD te bewonderen.. Wat een overschatte schijnverdediger en fake leider ben jij zeg..

Denk ook dat hij na 2025, als zijn contract bij Liverpool is afgelopen, hij met pensioen gaat. Ik zie Van Dijk niet tot laat in de 30 doorspelen. Dus snap wel dat hij het aangeeft. Hij takelt helaas ook gewoon af na die lange blessure en eindigen bij Liverpool zou naar mijn mening een prima einde zijn.

Heeft een paar sterke seizoenen gespeeld in de PL maar na zijn blessure is hij niet meer de speler die hij was .

1 april 2023 om 19:29

Dan nog, geen enkele Nederlandse verdediger heeft het niveau van prime Van Dijk aangetikt. Niet Koeman, niet Stam, niemand. Heel veel respect voor een van de beste Nederlandse voetballers aller tijden.

Gelukkig maar. Deze zogenaamde topverdediger wil je toch ook niet meer zien spelen. Altijd maar balletje breed of achteruit en altijd wijzen naar en ander. Gewoon een heel beperkt voetballertje.

Is precies op het juiste moment naar Liverpool gegaan. Ze hebben in die tijd echt de juiste spelers gehaald. Alles paste in elkaar en qua team echt sterk. Van Dijk is een goede verdediger, maar geen absolute wereldtop zoals een Ramos of een Canavaro was. Dat waren ook sterkhouders bij hun nationale elftallen en van Dijk heeft bij het nationale elftal niet zo’n impact. Charismatisch is het natuurlijk ook niet veel. Fletse en sombere vent.

Dus dan toch bij Degradatie van Grunn, van Dijk in de KKD? Dan is t geen eredivisie nee..

Ot
Logisch, het is geen type Stam

Kan die negativiteit rondom onze Nederlandse voetballers eens stoppen? Ik bedoel, kritiek geven mag gerust, graag zelfs, maar steeds spelers doormidden zagen omdat ze even in een mindere periode zitten, vind ik echt heel triest. Nu doen velen hier alsof hij te slecht is voor de Eredivisie. Sorry hoor, maar ondanks zijn mindere vorm, zou hij nog steeds basis staan bij Ajax, Feyenoord of PSV, laat staan de rest van de Eredivisie.

On: Met deze opmerkingen van hem denk ik dat hij in 2024 gaat stoppen, na het EK

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren