Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dat getuigt niet van creativiteit, Twente is natuurlijk geen topclub meer’

Laatste update:

FC Twente staat na drie wedstrijden in de Eredivisie op één punt; er werd verloren van ADO Den Haag en PEC Zwolle, zodat de ploeg van trainer Alfred Schreuder alleen hekkensluiter De Graafschap nog onder zich heeft. De druk op de coach neemt dan ook alweer toe in Enschede.

/

Menig supporter is van mening dat de clubleiding er goed aan zou doen om afscheid te nemen van Schreuder. De beleidsbepalers hebben echter herhaaldelijk hun vertrouwen uitgesproken in de 42-jarige oefenmeester en technisch manager Ted van Leeuwen ziet geen reden om daar verandering in te brengen; een nieuwe coach voor de groep zetten zou volgens hem geen verbetering opleveren.

“Een beetje roepen dat de trainer weg moet, dat getuigt niet van creativiteit. Van weinig kennis ook. Je moet het proces elke dag volgen”, maakt Van Leeuwen duidelijk in gesprek met de NOS. Het probleem is eerder dat het verwachtingspatroon bij de Tukkers niet reëel is, meent de manager. “Twente wordt door sommigen nog altijd beschouwd als een topclub, maar dat is het natuurlijk niet meer. Dat besef is nog niet overal doorgedrongen.”

Denk je dat Alfred Schreuider het seizoen afmaakt bij FC Twente?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed van de leiding. Nu moeten de Twente supporters het nog gaan begrijpen en dan kan iedereen zich eindelijk weer eens focussen op wat het belangrijkste is: Gezond worden en weer in de top 5 eindigen. Dit kan met Schreuder!

25 augustus 2015 om 11:32

Zo, van plek 17 ineens naar de top 5..
Terwijl Corona en Ziyech misschien nog verkocht worden? Ik zou je eerder richten op de top 8 dan.

Ik vind het wel sneu hoe snel het kan lopen van titel, Champions League naar deze situatie!

25 augustus 2015 om 11:39

Waar zegt-ie dat dat in één keer moet? Gezond worden gaat nog wel een paar jaar duren, tot die tijd is het behelpen geblazen.

25 augustus 2015 om 12:23

Ze hebben volgens mijn nog steeds de 5de begroting van Nederland, dan mag je ze toch ook wel rond die plaats verwachten aan het einde van het seizoen.
Ik begrijp die Twente fans ergens wel, de club is naar een dramatisch jaar in alle opzichten aan een hele nieuwe periode begonnen.
Heel veel mensen hebben noodgedwongen de club moeten verlaten, een trainer is toch het gezicht als het goed maar ook als het slecht gaat, uitgerekend hem laten ze zitten.
De supporters willen nu gewoon met een schone lei beginnen en afreken met het verleden door met andere 'nieuwe'mensen verder te gaan.


25 augustus 2015 om 12:30

Twente heeft de 4e begroting van Nl
Maar ook toen Schreuder kon werken met de 3e begroying van Nl was hij niet instaat om leuk voetbal te spelen of zich te plaatsen voor een europees hoofdtoernooi.

25 augustus 2015 om 12:38

De meeste clubs kunnen alleen maar dromen van een titel en CL. Twente heeft er misschien een vervelende situatie aan over gehouden nu, maar die titel en dat seizoen CL nemen ze Twente nooit meer af. Geschiedenis geschreven en mooie herinneringen aan over gehouden. Zelfde geldt voor AZ, hebben ondanks de problemen die er op volgden, een titel gehaald en CL gespeeld. Dat je daarna een paar jaar opnieuw moet opbouwen lijkt het me best waard als je supporter bent van Twente of AZ.

25 augustus 2015 om 12:54

Laat schreuder maar zitten. Vanaf nu standaard peet bijen opstellen met katsikas. En schouders eronder, zowel spelers als staf als supporters

25 augustus 2015 om 12:57

Ja en rond de 80m schuld wat ze nooit meer kunnen afbetalen in de eerste divisie,je club naar de klote voor 1 titel nou ik wacht liever wat jaren. En az heeft wel alles op een rij is niet te vergelijken.

25 augustus 2015 om 12:58

Ja en weet in welke situatie az zat,maar is niet in verhouding met Twente

25 augustus 2015 om 13:06

Dat lijkt mij ook. Niet te vergelijken. Heel andere situatie waarin de clubs verkeren

25 augustus 2015 om 13:27

Het is te vergelijken in de zin dat het beide clubs zijn die boven hun stand hebben geleefd, er prijzen mee hebben ge wonnen, en daarna in de problemen zijn gekomen. Verder is geen van beide clubs naar de klote, zitten ze beide nog in de eredivisie, en zullen echt niet degraderen. Voor dit soort clubs is het toch helemaal niet vanzelfsprekend dat ze ooit kampioen worden, en dat is wel gelukt.

25 augustus 2015 om 13:55

Dat heb je mooi verwoord. Realistische kijk op de gang van zaken!

25 augustus 2015 om 13:58

Als ik Excelsior 80m laat investeren worden ze ook kampioen,dat ze t daarna niet redden is dus voor jou onbelangrijk? Nee Twente is nog niet naar de klote,maar het enige is dat ze hun begroting nu in orde hebben,de schuld is nog t zelfde de selectie heeft geen waarde aangezien de spelers geeneens van Twente zelf zijn,wat bij az wel t geval was,ze staan 16e met een vrij makkelijk programma wat ze hadden. Dus degradatie is echt niet uitgesloten al denken jullie dat ze nog top 5 zijn. Corona vertrekt ook nog eens dus ik zie het erg niet zo rooskleurig in idd,maar ja dat kan je hier niet echt zeggen want de meesten denken dat Twente geeneens schulden hebben maar ok kampioen worden is dus belangrijker voor jou dan je favoriete team naar de klote zien gaan. Ok echte clubliefde dus.

25 augustus 2015 om 13:59

Vind ik niet..
Twente was ten tijde van het kampioenschap gewoon een financieel gezonde club. Dit kampioenschap is dan ook op een faire wijze verdient. Daarna begon de waanzin pas met exorbitante salarissen en aankoopsommen, en veel te snelle uitbreiding van het stadion.

25 augustus 2015 om 15:12

@ Feyroferr

Twente ging van een bijna-faillissement naar een gezonde club wat de titel won, naar weer een financieel drama. Echter waren ze in tijden van de titel gewoon gezond hoor. Echter gokte Munsterman op CL-inkomsten terwijl het al heel wat is voor Twente als ze dat 1x weten te behalen. Het ging mis een jaar later op de laatste speeldag, als ze weer kampioen waren geworden was Twente nu niet zo'n ramp geweest. Maar je doet alsof ze 80 miljoen investeerden om kampioen te worden. Ze zijn rustig en gezond steeds verder gegroeid. Echter kreeg Munsterman het na de titel te hoog in de bol, met alle gevolgen van dien.

Feyenoord gokte ook op CL-inkomsten met de komst van veel dure spelers. CL werd niet gehaald, en ze zijn nu nog aan het puinruimen daar. Ik snap ook niet waarom je zo reageert. Twente werd kampioen met gezond beleid, Feyenoord wou CL met puur gokken op te dure spelers die ze niet konden halen.

25 augustus 2015 om 15:48

@Feyroferr, je beschikt niet helemaal over de juiste kennis en informatie: ten tijde van het kampioenschap was Twente financieel gezond. Daarna ging het pas mis doordat er enorm hoge salarissen werden betaald voor middelmatige spelers. Bovendien is een flink deel van de schuld een hypotheekschuld op het stadion dat Twente, in tegenstelling tot andere clubs in eigen beheer heeft. Jouw ouders hebben misschien ook wel een hypotheek omdat ze een eigen woning bezitten. Zolang ze de rente en aflossing kunnen betalen is er niets aan de hand. Twente heeft/had echter een tekort aan liquide middelen door rente, aflossing en salarissen nauwelijks nog betaald konden worden. Ik hoop dat ik het zo een beetje duidelijk heb omschreven?

25 augustus 2015 om 16:01

Suskewiske

Laat Schreuder maar niet zitten. Maar ik weet dat je een fan van hem bent en we het hier niet over eens worden.

"de schouders eronder" vind ik hilarisch: dat is nou nl. juist wat Schreuder niet over kan brengen naar deze spelers. Of zie jij de hangende kopjes niet wekelijks? Of zie je Schreuder spelers wekelijks aansporen? Ik zie hem alleen maar zittend in de dug-out op penibele momenten. Zie jij ze ooit knokken? Die man heeft gewoon een bijzonder slechte invloed op de selectie. Als jij denkt dat deze selectie met een Verbeek of Preud'homme voor de groep hetzelfde zou presteren als met een Schreuder voor de groep, dan vind ik dat op zijn zachtst gezegd bijzonder.

25 augustus 2015 om 16:12

Ik heb wel de kennis en informatie,maar we verschillen van mening. Vorig jaar was er ook volgensvelen nog niks aan de hand maar jullie denken wel dat Twente gezond was tijdens t kampioenschap terwijl ze een paar jaar ervoor ook al amper nog in leven waren. Ik denk dat je t allemaal wilt geloven wat munsterman riep maar ik dus niet. Geeft ook verder niet maar ben niet zo goedgelovig nou verder succes met Twente.

25 augustus 2015 om 16:57

Twenteov

Ik ben geen fan van schreuder. Echt niet. Ik zie hem ook liever niet voor de groep staan. Alleen mijn favorieten voor de eventuele vacature zijn allemaal bezet: Verbeek, Preud'homme en jans. Rutten hoef ik eigenlijk ook niet voor de groep te zien. Ben er bang voor dat dit een joekel van een flop wordt....

Ik vind echter wel dat de uitstraling van schreuder verbeterd is. Ook de wissels van afgelopen zaterdag zijn bijvoorbeeld (naar mijn bescheiden mening) wel te verklaren. Ik hoop alleen van ganser harte dat hij deze lijn doorzet en dat de spelers idd het gras weer op gaan vreten.

25 augustus 2015 om 17:09

Meng je niet in een discussie als je er geen weet van hebt! De schulden komen door de deals die buiten het voetbal om zijn gesloten met 'inversteerders' en andere klootzakken door onze meneer Munsterman en Van der laan!

25 augustus 2015 om 20:08

Ja, want categorie 3 in het kampioensjaar was financieel ongezond... zucht

25 augustus 2015 om 11:55

Ik begin er zo moe van te worden dat iedereen elkaar maar na roept, gisteren die Derksen ookal.. Waarom hebben jullie medelijden met Schreuder? Dit slaat nergens op en die man moet gewoon weg, toen het redelijk met Twente ging wist hij ook niet te presteren. Het is gewoon een hele slechte coach die geen enkel visie heeft dan alleen zijn spelers tevreden houden.

Kijk eens naar de realiteit inplaats van elkaar na roepen, kijk hoe twente voetbalt.. ze hebben redelijke spelers die gewoon rond top-6 moet kunnen mee draaien maar door visieloos Schreuder speelt Twente al maanden uitzichtloos en saai. Tuurlijk zit twente in de put, maar kijk eens naar wat er op het veld gebeurt en hoe Twente al maanden voetbalt.. Schreuder moet gewoon weg.

25 augustus 2015 om 12:07

Helemaal mee eens. Onder Schreuder is het alleen maar bergafwaarts gegaan. Ik ben fan van Derksen maar wat hin zegt slaat nergens op.Hij verdedigt Schreuder alleen maar omdat zijn grote vriend Munsterman Alfred naar voren had geschoven. Dus Derksen is verre van objectief

25 augustus 2015 om 14:49

Natuurlijk moet hij weg, maar hij heeft eerlijk gezegd niet het materiaal waar je veel mee gaat presteren. Ik vind Ziyech de enige die top eredivisie waardig is, verder valt de rest wekelijks door de mand. Corona heeft het in zich, maar vind hem niet zo bepalend als Ziyech. Ik heb die Schreuder nooit een goede coach gevonden, ik vind het maar een slome. Er zit ook sinds zijn komst geen enkel mooi voetbal meer in. Ze moeten zich beter gaan focussen op een financieel herstel en vervolgens weer opbouwen naar een subtop. Daarna kun je verder kijken. Ze hebben een mooi voorbeeld en dat is Feyenoord. Ze kunnen beter naar het plan van aanpak kijken van 5-10 jaar terug.

25 augustus 2015 om 16:40

En zo is het!

Gisteren ook gigantisch aan Derksen gestoord. Het is echt alleen maar medelijden. Nooit wordt er gesproken over voetbaltechnische zaken: beslissingen van Schreuder, ontzettend slap wisselbeleid, de wisselende tactieken, het jarenlange falen van deze talentvolle selectie (zeggen ze zelf, niet mijn woorden) met als eindverantwoordelijke: die nietszeggende Schreuder.

Het beleid was kloten de afgelopen jaren, zoveel is nu wel duidelijk, Schreuders' contract is hiervan het resultaat. En dat spelers van het wanbeleid dingen meekrijgen die vervelend zijn, snap ik. Dat er weleens iets naar buiten komt wat voor hen vervelend is snap ik ook (salarissen). Maar kom op: ondanks wanbeleid wordt er gewoon gevoetbald en de salarissen worden ook gewoon betaald. Niet enkel naar de financiële situatie wijzen en dat als excuus voor Schreuders falen gebruiken, want dat doet Derksen. En Schreuder zelf waarschijnlijk ook.

En voor Schreuder en de zeurende spelers: wees een man en deal with it. Het financiële beleid heeft je geen voet gekost.

25 augustus 2015 om 17:07

Die Derksen lijkt ook niet eens zelf nog voetbal te kijken, maar meer wat te roepen om het mismanagement van zijn vriendje Munsterman goed te praten.

25 augustus 2015 om 11:58

Hou toch op.. Twente heeft nog een meer dan uitstekende selectie die vorig jaar echt niet onderdeed voor die van AZ. Er wordt dit kalenderjaar echter gewoon een regelrechte wanprestatie geleverd. Logisch dat Schreuder moet sneuvelen. Die heeft op geen enkel vlak overtuigd.

25 augustus 2015 om 12:33

Hoe kom je daarbij? Het spel doet pijn aan de ogen en ze staan op de een na laatste plaats, die schreuder kan er helemaal niks van want de selectie is ook dit jaar goed genoeg voor het linker rijtje!

25 augustus 2015 om 13:45

ga toch heen, het is al heel lang erg slecht terwijl de selectie niet slecht is, de taktiek wissels wedstrijdinstelling, schreuder is verantwoordelijk en moet gewoon oprotten. gaan ziyech en corona nog weg kan twente gewoon degraderen, ik zie het nog gebeuren zolang die zak hooi er nog zit.

25 augustus 2015 om 16:17

Kiscassidy

Gezond worden is zeker het allerbelangrijkst, dat beaam ik zeker! Maar niet ten koste van plaats 14 t/m 18 aan het einde vd competitie met zo'n selectie. De selectie is geen top, maar op deze manier stevenen we daar recht op af.

Wat betreft Schreuder: Klopt, Schreuder weet de spelers duidelijk te raken en de 99% van de Twentesupporters die wel wekelijks volledige wedstrijden van FcT kijken hebben het alle-maal fout en geen gefundeerde mening.

Mocht jij toevallig alles van FCT zien en een daarop gebaseerde mening hebben, dan neem ik mijn bovenstaande sarcastische woorden terug, maar ik durf mijn schoonmoeder erop te verwedden van niet.

Wat heeft Ted er alweer een ongelooflijke troep van gemaakt bij Twente. Niks toevoegende spelers gehaald, zoals Uivini (die er echt niks van kan), Katsikas en de matige Olaitan. Die jeugdspeler die inviel, oosterwijk ofzo, was twee klassen beter. Ja, dan zou ik Schreuder ook maar beschermen. Deze man met zo'n tropische verassingen kon wel eens het laatste zetje voor twente zijn. In negatieve richting.

25 augustus 2015 om 11:38

hou toch op man.. Ted heeft goed werk geleverd met de middelen die hij tot zijn beschikking had. Veel onnodige spelers verkocht en relatief veel geld kunnen vangen voor deze spelers. Ik vind het nogal vreemd dat jij na 3 wedstrijden kan zien dat deze spelers er niks van kunnen. Olaitan maakt een best aardige indruk tot nu toe.

25 augustus 2015 om 13:34

Spelers verkopen kan iedereen, daar hoef je geen talent voor te hebben. Alleen haalt hij totaal onnodige spelers naar Twente, die jeugdspelers in de weg lopen en wel geld kosten. Je wordt ben kampioen en je degradeert niet. Geef dan een jeugdspeler de kans ipv allemaal vreemdelingen te halen die niet significant beter zijn. Dan spaar je pas geld uit.

25 augustus 2015 om 11:50

Met een lege portemonnee boodschappen doen is toch behoorlijk lastig? Waar het middenveld nog kwaliteit heeft, is de defensie en aanval gewoon erg zwak. Buitenlandse onbekende spelers halen is vaak geen juiste oplossing, maar zonder geld moet je misschien wel. Hopen dat als ze geld vangen voor Ebecilio of Mokotjo ze daarmee 1 of 2 spelers kunnen halen, maar gaat dat geld dan ook niet direct in de schuldenlast gestoken worden?

25 augustus 2015 om 11:53

Ebecilio is al verhuurd, daar vangen ze weinig geld voor. Mokotjo zie ik niet meer weg gaan aangezien die nog in de basisopstelling wordt opgesteld.

25 augustus 2015 om 12:04

Oke. Dat is mij ontgaan.

25 augustus 2015 om 12:58

@ Fcda

Nee er zijn al een aantal grootverdieners vertrokken en ook voor een paar leuke bedragen. Bjelland, Castaignos, Chikh, Martina hebben samen zo een 7 miljoen? opgeleverd maar ook samen met de andere vertrokken spelers ongeveer 5 miljoen in het salarishuis bespaart. Al met al is er dus 12 miljoen euro aan schuldenlast verminderd.

Hoe stom het ook klinkt, eigenlijk is het te hopen dat ze Ziyech verkopen voor 15 miljoen of iets dergelijks. Ja het is een smaakmaker en zonder hem word het lastig. Maar je kan wel in één klap de financiële zorgen op zij zetten en weer echt gaan bouwen aan een team.

25 augustus 2015 om 13:04

Uvini vind ik ook niet zo best maar olaitan en katsikas maken wel een goede indruk.

25 augustus 2015 om 13:09

Ik zou eerder corona gaan verkopen en Ziyech proberen te behouden. Corona is van investeerders, kost een boel salaris en levert toch niets op voor de club. Kun je beter een jaar salaris gaan besparen. Ziyech is volgend jaar ook nog wel hetzelfde waard, wellicht nog wel meer

25 augustus 2015 om 13:36

Ziyech verkopen en Twente kan gelijk overschrijving aanvragen naar de Jupiler League. Twente bestaat alleen maar uit Ziyech. Van de laatste 22 goals was hij 21x de aangever of de afmaker.

25 augustus 2015 om 14:00

Overdrijven is ook een vak. Het zal inderdaad een flinke aderlating zijn maar dan komt er wel weer een ander op die plek te spelen. Waarschijnlijk niet zo goed als Ziyech maar misschien zorgt diegene wel voor een andere dynamiek waardoor het elftal beter in balans komt en het elftal beter begint te spelen.

25 augustus 2015 om 15:14

Overdrijven? Hij is bij ruim 95% van de laatste 22 goals betrokken geweest. Slechts 1 goal niet. Ja, als hij er niet is staat er wel een ander omdat je er 11 moet opstellen, maar dat is hetzelfde als je zegt dat Messi prima vervangen kan worden door Immers... Nee, dit Twente draait grotendeels om Ziyech, als hij weggaat heb je niet zomaar een speler terug die voor net zo gevaar zorgt als hij.

Ben wel eens met Van Leeuwen dat roepen dat de trainer weg moet niet getuigd van creativiteit.
Schreuder is niet goed bezig maar zal t helpen hem nu te vervangen?

25 augustus 2015 om 11:40

Schreuder getuigt zelf niet van weinig creativiteit. Ik vind het vaak een slechte ingreep om de trainer te vervangen omdat vaak het niet aan de trainer ligt maar gewoon aan de spelers. Maar dit Twente heeft nog niet zo'n slecht team, maar Schreuder laat ze elke week weer met poep in de broek voetballen. En de inzet die ze tonen, of beter gezegd, die ze niet tonen. Nee, het is duidelijk dat Schreuder niet de juiste trainer is voor dit Twente. Hij krijgt het vertrouwen omdat hij veel salaris krijgt en Twente niet in staat is om hem af te kopen.

Van Leeuwen weet dus ook overduidelijk niet wat er speelt onder de supporters. Twente wordt niet door de supporters als topclub gezien en de verwachtingen zijn niet hoog. Als ze niet degraderen zijn ze tevreden, als er maar een leuk spelend en herkenbaar team te zien is wat op zijn minst inzet toont. Tegen PEC zag je dat de meeste spelers er gewoon geen zin in hadden, liepen een beetje te sjokken over het veld. Dat is puur de schuld van de trainer, je spelers motiveren is zo'n beetje de primaire taak van een trainer en daarin faalt Schreuder hard, en dat al geruime tijd. Het aanblijven van Schreuder is niet meer te handhaven. Ze wouden hem vorig jaar al weg hebben, hij kreeg het 'vertrouwen' van de directie en de supporters gingen met tegenzin akkoord. Maar je kan er op wachten dat als de resultatten/spelniveau slecht zijn/is de protesten weer de kop op gaan steken. Als zaterdag weer wordt verloren dan ben ik blij dat ik geen Schreuder ben, want dan volgen er maatregelen.

25 augustus 2015 om 11:38

Wat klagen de supporters dan?
Voorlopig staan ze niet op degraderen dus is alles toch volgens verwachtingen?

Als je gewoon minder bent dan je tegenstander lijkt het altijd of je er maar "achteraan loopt"
Ik kan 90 minuten lang rondjes gaan sprinten en me helemaal leeglopen maar als ik steeds de verkeerde kant oploop lijk ik nog steeds te laat.

25 augustus 2015 om 11:43

Vorig jaar eindigde NAC op de 16e plaats, spelen nu in de Jupiler League...

Kijk de wedstrijden eens, ze hebben zo'n beetje 5 Messi's in het team. Niet qua voetbal, maar qua wandelgedrag. De spelers stralen niet uit dat ze ervoor willen strijden. Maar goed, ik kan weer een heel betoog houden, maar jouw reactie raakt kant noch wal en heb eigenlijk weinig zin om hier verder nog inhoudelijk op te reageren.

25 augustus 2015 om 11:45

Hij zegt in zijn post toch duidelijk waar de supporters om klagen?

25 augustus 2015 om 11:50

Waar het om gaat zijn de "verwachtingen"
Dat is precies het "besef wat niet is doorgedrongen"

Die verwachtingen zijn niet alleen de "stand op de ranglijst" maar ook het spel wat je te zien krijgt. Als ploeg komt Twente gewoon tekort. Op meerdere vlakken. "strijd" is er 1 van.

25 augustus 2015 om 11:56

Copr, je praat onzin. Ja, dit Twente is kwalitatief stukken minder dan 5 jaar geleden. Maar dat wil niet zeggen dat je geen strijd kan tonen. De spelers zijn ongemotiveerd, dat is voor het grootste deel de verantwoordelijkheid van de trainer. De supporters klagen over het spel en gebrek aan inzet en de wil om te voetballen. Dat zijn allemaal dingen waar de trainer verantwoordelijk voor is. Het is geen Real wat jaarlijks van trainer wisselt.

Verder begrijp ik nu niet precies wat je wil zeggen. Je vraagt dingen die gewoon in mijn eerste reactie staan vermeld...

25 augustus 2015 om 12:20

Waarom mogen supporters niet meer verwachten dan dat die spelers hun stinkende best doen op het veld?
Zou van de gekke zijn wanneer spelers niet meer hoeven te strijden..

25 augustus 2015 om 12:50

Het is helemaal geen onzin.

Je kan gewoonweg niet aan spelers zien of ze "wel of niet hun best doen"
Dat ligt gewoon aan het type speler en hoe deze speler "overkomt"

bv een meer "technisch" type speler als bv "luigi Bruins" oogt langzaam en dan lijkt het net alsof hij zich niet inzet terwijl hij echt niet altijd de kantjes ervan af loopt.

Bij een "lex Immers" of "dirk Kuyt" type lijkt het al snel dat hij technisch minder is maar "hij werkt wel hard" en die "zetten zich altijd 100 in"

Als je dus weinig tot geen spelers hebt die in de laatste categorie zitten lijkt het dus al snel dat er geen strijd geleverd wordt.
De Twente selectie heeft gewoon te weinig van dergelijke spelers.


"strijd leveren" is ook een kwaliteit.

25 augustus 2015 om 12:29

Dat duurbetaalde spelers over het veld sjokken is puur de schuld van de trainer? Spelers zijn nog altijd zelf verantwoordelijk voor hun inzet. Als de inzet van de spelers niet voldoende is moeten de supporters het in eerste instantie bij de spelers zoeken en niet de makkelijkste weg kiezen door naar de trainer te wijzen.

Gebrek aan inzet en de wil om te voetballen... Dat lijken mij toch de basisprincipes die vanuit een speler zelf moeten komen. Voetballen doe je voor jezelf, voor je club en de supporters. Als dat niet voldoende is en je daarin afhankelijk bent van een trainer dan houdt het heel snel op. Misschien wordt het juist tijd dat de supporters in Twente eens achter hun trainer gaan staan ipv die verwende kwasten te verdedigen.

"zodat de ploeg van trainer Alfred Schreuder alleen hekkensluiter De Graafschap nog onder zich heeft" ... Hallo VZ, Cambuur staat er ook nog onder!

25 augustus 2015 om 11:43

Qua punten niet, wellicht dat ze daar op doelen.

25 augustus 2015 om 13:22

Ongetwijfeld, maar een doelsaldo is er niet voor niets. Nu wordt de indruk gewekt dat ze 17e zijn, terwijl dat niet zo is. Als ze doelsaldo niet mee willen tellen hadden ze net zo goed kunnen stellen dat Twente gedeeld 15e staat met Excelsior en Cambuur.

25 augustus 2015 om 13:24

Ja, dat klopt. Ik zou het zelf ook niet zo omschrijven want het is in feite onjuist. Als je zegt dat ze qua punten 1 plaats boven De Graafschap staat was het wel juist geweest. Maar ach, de journalistiek op VZ is niet van zo'n hoog niveau

Het zou Alfred Schreuder sieren dat hij eindelijk zijn conclusies trekt. En zijn contract inlevert. Dat had hij, wat mij als voetballiefhebber betreft, al veel eerder moeten doen. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat hij tot medio 2019 blijft parasiteren op en profiteren van FC Twente. De beginnend trainer is samen met Joop Munsterman verantwoordelijk voor het wegzakken van de club uit de top van de Eredivisie. Als Schreuder blijft weigeren zijn conclusies te trekken dan kijk ik er helemaal niet van op dat de grote en trouwe aanhang van de club hem daarbij een handje zal helpen. Wie niet horen wil moet maar voelen.

25 augustus 2015 om 11:45

Tja, hij denkt ook aan zichzelf. Aan alles kun je zien dat hij er zelf ook geen vertrouwen in heeft. Ten minste, dat straalt hij uit. Maar met zo'n dik salaris is het moeilijk opstappen. Ik kan best begrijpen dat hij zijn salaris wil behouden.

25 augustus 2015 om 11:45

wat volstrekt idiote reactie zeg

schreuder heeft een zeer goed contract bij twente dus hij zou gek zijn als hij dat zelf opzegt

twente heeft hem dat contract aangeboden nadat hij eerst een tijd ''onderbetaald'''gewerkt heeft omdat er geen geld was voor een passed contract, toen zijn direct de afspraken gemaakt dat dat gecompenseerd zou worden met zn huidige contract

en twente heeft zon duur en langlopend contract aangeboden, zonder dat er opties of evaluatie momenten in opgenomen zijn, waardoor ze het contract nu af moeten kopen als ze van schreuder af willen

25 augustus 2015 om 12:14

Je mag het idioot vinden. Wat ik nog veel idioter vind is dat een trainercoach al 1,5 seizoen lang een best redelijke spelersgroep niet aan het voetballen krijgt. En kans ziet de voetballiefhebber van de tribune te jagen. Dan wordt het tijd dat je in de spiegel kijkt en tegen jezelf roept: Alfred, laten we er hier maar mee stoppen. Want hier wordt het nooit meer wat. Dat Alfred Schreuder daarbij zijn salaris voor het lopende seizoen meekrijgt lijkt me niet meer dan logisch. Meer heeft deze beginnende trainer, ondanks een doorlopend contract, absoluut niet verdiend. Elke werknemer wordt afgerekend op zijn prestaties. En als die ernstig te wensen overlaten dan mag je daar, wat mij betreft, op afgerekend worden.

25 augustus 2015 om 12:17

Schreuder zal gek zijn om van zijn salaris af te zien. Hij komt hierna nooit meer ergens aan de bak lijkt mij. Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk als Schreuder uit zichzelf op gaat stappen. Het zou hem sieren, maar ik denk niet dat hij dat zal doen.

25 augustus 2015 om 12:26

je mag hem gerust afrekenen op zn prestaties,maar als je hem wilt ontslaan moet je zn lopende contract afkopen

twente heeft hem dat zelf aangeboden zonder er tussentijdse evaluaties op opties in op te nemen, wat elke goede organisatie wel zou doen bij een beginnend coach

en omdat ze dat niet gedaan hebben moeten ze de portemonee trekken

dat is de reden dat er contracten zijn, want als jouw werkgever van je af wilt kan dat ook niet zomaar, ook niet als jij onder de maat presteert...

25 augustus 2015 om 13:02

@ Dd28

Het zou hem sieren, ach dat is inderdaad mooi gesproken vanaf de zijlijn. Schreuder weet ondertussen wel dat hij in de voetbal wereld verguisd word en dat de kans op een baan als assistent trainer, laat staan hoofd trainer er op korte termijn gewoon niet in zit. Als hij dat uberhaupt ooit nog krijgt aangezien hij vooral van Munsterman vertrouwen kreeg.

Verwachten dat iemand een contract tot 2019 opzegt twv 800.000 euro per jaar. Oftewel het zou hem sieren als hij 3,2 miljoen euro even over de balk heen gooit en dankjewel zegt.

Dat zou niemand doen,,,,

25 augustus 2015 om 13:18

@D-Bergkamp, als het alleen maar ordinair om poen in het aardse leven zou gaan, heb je gelijk. Maar er is in mijn beleving ook nog zoiets als plezier in het werk en in het leven. En perspectief op een betere toekomst van FC Twente. Het gaat er echter steeds meer op lijken dat Alfred Schreuder alleen maar oog heeft voor het eerste. De beste man heeft blijkbaar niet door dat hij op die manier niet alleen de toekomst van FC Twente maar ook zijn toekomst als voetbaltrainer aan het verknallen is.

25 augustus 2015 om 13:23

@ D-Bergkamp

Je zegt in feite hetzelfde. Ik zeg ook dat hij nooit meer ergens aan de bak komt, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat hij gaat opstappen. Maar de club komt niet verder, de supporters willen hem weg en als hij niet zoveel zou kosten was hij al ontslagen geweest. Daarom zou het hem sieren als hij gewoon zou opstappen, maar ik zou dat niet doen en met mij 99%.

25 augustus 2015 om 11:49

Is dit een aanzet tot agressie? Realiseer je dat er altijd mensen zijn die dit als een vrijbrief zien om los te gaan. Daarbij is het zulke grote onzin te zeggen dat de trainer moet opstappen. Alsof hij de spelers opdracht geeft er een potje van te maken. Er is te weinig kwaliteit, punt. Van Leeuwen heeft het perfect verwoord. Schreuder en zijn ploeg 10 wedstrijden de volle steun geven en dan pas zeiken.

25 augustus 2015 om 11:58

Van Leeuwen heeft het juist niet perfect verwoord, het tegendeel juist. Hij weet absoluut niet wat er leeft onder de supporters als hij zegt dat ze denken dat Twente nog een topclub is. Een gebrek aan creativiteit? Ja, dat is er, maar dan bij de trainer. Hij maakt onlogische keuzes, motiveert zijn spelers niet, maakt spelers niet beter. Kortom, hij doet zo'n beetje alles verkeerd wat hij verkeerd kan doen zonder ook maar enig uitzicht op verbetering. Het wordt gewoon steeds slechter.

25 augustus 2015 om 12:30

gezien de hee situatie heeft van leeuwen gezegd wat hij moest zeggen, als hij nu namelijk de trainer af zou vallen zou er nog meer onrust ontstaan aangezien twente niet de financiele mogelijkheden heeft om schreuder te ontslaan en een vervanger aan te trekken

dus mi is dit juist een statement in het belang van de club, intern zal van leeuwen heus zn dingen zeggen en verder zal hij hopelijk alle velden afstruinen om goedkope jongens die een meerwaarde kunnen zijn te scouten, want dat is te zn grote kracht

25 augustus 2015 om 13:04

Schreuder mag blij zijn met zulke fatsoenlijke supporters bij twente.
Hij ontneemt een hele regio al jaren het plezier van voetbal kijken. Heeft de club in een vrijeval gebracht die zijn weerga niet kent. Hij laat zien dat hij naast een waardeloze trainer ook een waardeloos persoon is door maar niet te vertrekken maar met een stalen gezicht jaren lang iedere week een andere lachwekkende smoes te verzinnen.
Ondanks dat, krijgt hij geen rouwadvertentie door de bus zoals bij Feyenoord, hij wordt niet opgesloten zoals bij ajax ( v basten ), er komt geen veld bestormings zoals bij den haag (adelaar ).
Vreedzaam actie voeren, daarvoor hulde.


Twente wordt helemaal niet meer door veel supporters gezien als topclub.. Maar je mag met deze selectie toch wel verwacht dat ze mee kunnen doen met de plekken 6 t/m 9. Het gaat bij mij vooral om de rare opstelling en de absurde wissels van Schreuder. A

ls je Tapia de ene week opstelt op de flank(?) en hij speelt als een dwijl en je wisselt dan van der Heyden die 3x zo goed speelt (?). De andere week zet je Tapia op de bank en dan geef je aan dat hij nog niet volledig fit was (?). Waarom liet je hem dan de vorige wedstrijd wel 90 minuten spelen? Ben ik dan gek of zijn dit 4 rare keuzes achterelkaar?...

25 augustus 2015 om 11:48

Onbegrijpelijk inderdaad. Net als in de voorbereiding goed spelen met 4-3-3 en plotseling de competitie waardeloos starten met 4-4-2. Waarom in godsnaam nog voorbereiden?

25 augustus 2015 om 11:49

Speelde toch 4-3-3 afgelopen weekend?

25 augustus 2015 om 11:57

inderdaad, hij gaat nog een formatie uitproberen als de competitie gestart is tegen tegenstanders waarvan we eigenlijk Moeten winnen en waar we tegen we de punten hard nodig zijn..

25 augustus 2015 om 11:58

De wedstrijden ervoor 4-4-2

Dit roep ik al weken alleen is er nog steeds geen Twente supporter het er mee eens en willen ze "meer strijd zien"

nog steeds is het mij niet duidelijk hoe de financiële situatie is. Is als Zyech verkocht wordt de schuld, op hypotheek stadion na, weggewerkt? Welke spelers zijn nog voor een deel eigendom van derden?
Is met het verdwijnen van enkele grootverdieners en trainers en mensen op de administratie de begroting in evenwicht?

Nou ik zal dan wel niet creatief zijn. Dat wij dan week in week uit de Veste teleurgesteld verlaten zal dan wel met ons te maken hebben(ong al 3 jaar lang)
En dan die flauwekul dat we teveel verwachten en dat de Twentesupporters het te hoog in de bol hebben
De Twente supporters weten echt wel dat twente niet meer meedoet om t kampioenschap en dat verwachten ze ook niet. Wat we wel willen zien is een beetje lijn in t spel,spelers die er voor gaan en inzet tonen.nu lopen ze er verdwaald en ongeinteresseert bij.

Nee Ted, een trainer die ieder jaar faalt , 4 (!)seizoenen laten zitten getuigt van weinig creativiteit !

Ziyech voor 15 miljoen verkopen, trainer ontslaan, een buitenspeler halen en Twente doet mee voor de play-offs.. jammer dat de directie dat niet doorheeft.

25 augustus 2015 om 11:50

grappenmaker

als ziyech voor 15 mln verkocht wordt gaat dat geld naar de schuldeissers en is er nog steeds geen geld om schreuder te ontslaan en een buitenspeler te halen die zo god is dat hij in zn eentje van een ploeg die onderin staat een ploeg maakt die om de play offs speelt

jammer dat er zoveel mensen op deze site zijn die maar ongefundeerde dingen blijven roepen terwijl ze blijkbaar totaal geen idee van de financiele situatie heben

25 augustus 2015 om 11:52

Vorig jaar konden ze hem ook kopen.. en hadden toen een torenhoge schuld. Als hij voor 15 miljoen word verkocht gaan er misschien 12 naar schuldeisers, dan blijft er nog een beetje over waarvoor je Schreuder kan ontslaan en ook nog een buitenspeler ergens vandaan kan halen. Van Leeuwen heeft het netwerk en heeft bewezen goedkoop aardige spelers te kunnen halen

25 augustus 2015 om 12:23

nee twetne mocht ziyech afgelopen jaar ook niet halen, daarom hebben ze straf gekregen en ze staan nu onder zeer strenge curatele van de vond

dus ga jenou eerst eens inlezen voor je dit soort vreemde verzinsels de wereld in slingert

25 augustus 2015 om 12:31

Ga jij je nou maar eens inlezen. De Knvb mocht dit contract met terugwerkende kracht nietig verklaren, maar zag daar (destijds) door de verkoop van Tadic en Promes geen aanleiding toe. Dit was nog voordat de grootste beerput was opengetrokken.
De boete kreeg Twente vanwege de transferdatum, die vóór de formele goedkeuring lag.

25 augustus 2015 om 12:47

ze hebben de transfer niet teruggedraait omdat dan heerenveen en de speler in kwestie benadeeld zouden worden, niet omdat twente zon goede financiele huishouding had

en zoalsje zelf ook al aangeeft zijn er na dat moment nog een berg lijken uit de kast gekomen waardoor twente nu helemaal niet in staat is zoiets te doen en ze nu ook onder strenge curatele staan

25 augustus 2015 om 13:13

Dat ben ik honderd procent met je eens. Er wordt zo veel geroepen maar het is zo onrealistisch..... Als je zoveel schulden hebt als Twente heeft dan kun je corona en Ziyech verkopen maar nog steeds geen geld hebben om een transfersom te kunnen betalen voor een vervanger

25 augustus 2015 om 13:19

Ik neem aan dat dat eerste een onderbuikgevoel van je is?
Anders zou ik graag die bron eens willen zien...

Knvb heeft nog gewoon die overweging gemaakt, en dan is het niet raar dat ze toestemming geven voor de koop van een speler van 3 miljoen als daar 20 miljoen aan transferinkomsten tegenover staat.
Nu zouden ze inderdaad niet meer in staat zijn zoiets te doen, nadat is uitgekomen wat de Knvb en ons supporters allemaal is voorgelogen.

25 augustus 2015 om 22:55

de 20 miljoen die roept komt verspreid over meerdere jaren binnen, en van de eerste termijnen moeten eerst alle externe geldschieters betaald worden, dus het duurt nog een tijd voor er bij twente geld binnenkomt van die transfers

maar blijkbaar heb jij je eigen mening/visie en sta jij niet open voor de feiten

we zullen het er maar op houden dat je een te groot supporter bent om reeel naar je eigen club te kijken, maar ik ben nu wel klaar met jou uitleggen wat er werkelijk aan de gang is, je kan namelijk ok zelf eens op onderzoek uitganipv alleen maar dingen die jij posistief vindt geloven en verzinnen

26 augustus 2015 om 08:37

Ja, en de transfersom van Ziyech wordt ook over meerdere termijnen betaald, dus wat is je punt?
Ik kan er natuurlijk niets aan doen dat jij uit onderbuik gevoel reageert, anders kon je ook wel een bron of quote geven. Jammer dat je op deze wijze probeert te provoceren.

Wat is de oplossing dan Ted? Hij doet het veldwerk en jij zorgt voor de spelers. Waar gaat het mis waardoor we dit zielloze en ongeinspireerde voetbal voorgeschoteld krijgen?

Is het ooit een top club geweest dan? 1 keer kampioen kan ik geen top club noemen.

25 augustus 2015 om 11:48

Daar gaat t helemaal niet om of Twente nu een topclub is of niet Lekker belangerijk. Het gaat erom dat de supporter week in week uit op een dramawedstrijd getrakteerd worden.maar ja je moest natuurlijk even laten blijken dat Je Twente geen topclub vindt. Nou wees gerust ik snap ook wel dat Twente niet de resultaten van een Ajax PSV en Feyenoord zal evernaren en ja we zijn maar 1 keer kampioen geweest en hebben geen internationale bekers. Maar we hebben tenminste een kampioenschap 3 knvb bekers en 2 jc schalen

25 augustus 2015 om 11:51

1x kampioen, 1x net tweede op de laatste speeldag tegen Ajax. 1x beker, 2x jc schaal. In die 2 a 3 jaar was FC Twente voor Nederlandse begrippen wel een topclub.

25 augustus 2015 om 12:52

Als je met financieel wanbeleid en gezwendel een keer met geluk met een punt voorsprong en een slechter doelsaldo kampioen wordt en een keer tweede wordt ben je geen topclub. Noch zakelijk noch sportief.

25 augustus 2015 om 13:08

Twente domineerde in die tijd. Pakte op een gegeven moment 4 vd 5 laatste nationale prijzen. Alleen het opvolgende kampioenschap op een haar na niet, toen de knvb ze de laatste wedstrijd van het seizoen als kampioen naar de runnerup ajax hadden ingedeeld.

25 augustus 2015 om 13:59

Geef jij eens aan waar Twente in het kampioensjaar zwendel gebruikt heeft om kampioen te worden?vind het wel lachen Als twente kampioen wordt is t geluk en bedrog en als een andere club kampioen wordt (zal geen namen noemen) is t kunde en waren ze gewoon de beste dat jaar
Nou Twente was de beste in dat jaar.
Het financiele wanbeleid is pas na t kampioensjaar begonnen.en als je met een punt voorsprong kampioen bent geworden ben je de terechte kampioen. Als Ajax dat jaar in de Veste gewonnen had ipv met 1-0 verloren waren zij kampioen geweest.
En ik vind de hele discussie topclub of iet zinloos. Je bent zo goed als de punten die je op dat moment hebt ook al ben je 40 keer kampioen geweest.

25 augustus 2015 om 14:10

Dus met andere woorden AZ was vroeger ook een top club? Heerenveen in 1999/2000 ook 2e geworden en 1x beker winst. Dus wij zijn ook een topclub dus. Nee vergeet het maar.

25 augustus 2015 om 14:30

T is maar hoe je t begrip topclub bekijkt. In de jaren van t kampioenschap hoorde Twente bij de top van Nederland net als AZ in hun kampioenjaren. Is dat genoeg om een topclub genoemd te worden. Ik vind van niet maar dat mag een ieder voor zich zelf uitmaken. Ajax hoorde in de goede jaren bij de top van de wereld en dat zal een twente AZ of Heerenveen nooit bereiken mede omdat t hele Nederlandse voetbal op europees en werelds niveau niets meer voorstelt
Maar ik vindt t ook niet belangerijk of men Twente een topclub vind of niet.een ieder is trots op de prestatie s van hun club .dat heb ik bij Twente en dat heeft een supporter van AZ en ook van Heerenveen etc.daar moet je als supporter van een andere club ook begrip voor hebben .een een beetje respect voor een anders prestatie s doet niemand zeer.

25 augustus 2015 om 18:32

Heerenveen heeft Europees nooit echt wat klaar gespeeld. FC Twente was jarenlang een geduchte top/subtopclub op Europees niveau. Daarom vindt ik Twente (en AZ ook) eerder een topclub dan Heerenveen

Ze blijven Alfred Schreuder maar beschermen, en ze kunnen ook niet anders met zo'n mega contract. Ze hebben gewoon het geld niet om zijn contract af te kopen. Dat begrijp ik nog wel. Maar deze trainer krijgt deze ploeg niet aan het lopen. Verlies tegen Heracles zal niet worden geaccepteerd. Vooral als je volgende week tegen Ajax moet. Ik weet ook wel dat we geen topclub meer zijn, dankzij de huidige voorzitter en de oud voorzitter Joop Munsterman. Ik hoef geen kampioenschap, wil gewoon leuk en aanvallend voetbal zien. Is dat teveel gevraagd. Met spelers op het veld die daar in staat voor moeten zijn.

Nu heb ik er niet heel veel verstand van Twente... Maar ik krijg toch elke keer de indruk als ik de verhalen lees:
*twente des tijds een coach heeft aangesteld waarvan men hoopte dat hij Twente vooruit zou brengen
*De coach blijkt een niet heel sterke coach te zijn
*De bestuurders komen daar bij Twente te laat achter en hebben niet het geld om het (veel te dure) contract af te kopen
*de bestuurders bij Twente op het punt wachten dat de druk de coach te veel wordt en hij zelf opstapt (wat bijzonder lang kan gaan duren volgens mij).

25 augustus 2015 om 12:19

Er wordt het vertrouwen in hem uitgesproken, maar ik denk niet dat ze echt vertrouwen in hem hebben, maar dat hij mag blijven omdat ze geen geld hebben om hem af te kopen.

Je eerste punt moet je Twente vervangen door Munsterman. Hij heeft Schreuder aangesteld tegen een dik salaris. De huidige bestuurders zitten nu met hem opgescheept en zeggen dan maar dat ze vertrouwen in hem hebben.

25 augustus 2015 om 12:28

En bij Munsterman mag je ook onze huidige bestuurder Van der Laan noemen. Hij was immers op de hoogte, en grote ja-knikker naast Munsterman. Hij is evenmin schuldig aan dit knettergekke contract.

25 augustus 2015 om 22:57

waarom loop jij dan constant op schreuder te zeiken ipv op vd laan, of ben je vandaag eindelijk begonnen met je inlezen?

25 augustus 2015 om 23:03

@ reeel

Heb je het tegen mij? Schreuder is verantwoordelijk voor de 11 op het veld (niet voor de samenstelling van de selectie), hij moet de spelers een bepaalde tactiek meegeven, een aanvalsplan, de spelers motiveren. Kortom, alles waarvoor een trainer wordt aangesteld. Hij faalt hierin vrij hard en daarom zit ik op hem te zeiken. Ik vind hem gewoon niet geschikt als trainer voor dit Twente (vraag me af voor welke club hij wel geschikt is maar dit terzijde). De discussie over VD Laan is dan een beetje 'offtopic' in mijn ogen. Natuurlijk heeft hij fouten gemaakt en als ik eerlijk ben mag hij best van mij vertrekken, maar dat is de hele discussie niet van dit topic. Verder weet ik niet heel veel af van de situatie achter de schermen en oordeel ik op wat ik weet en zie, en wat ik zie is een matige trainer met een selectie waar meer uit te halen is, maar die overduidelijk de motivatie en dergelijke mist.

26 augustus 2015 om 08:39

Haha, nee Dd28. Hij heeft de pik op mij en speelt dan op de man
Hij denkt blijkbaar zelfs dat ik Van der Laan niets kwalijk neem, terwijl hij net zo verantwoordelijk is.

26 augustus 2015 om 11:45

dd28,

ikheb het niet tegen jou, jij bent in je reacties, die ik lees, heel reeel
jouw reacties omtrent schreuder en de financiee situatie laten mij zien dat je een supporter bent, maar wel weet wat er gaande is en ook nog fatsoen in je lijf hebt door niet zoals bepaalde figuren hier bijna aan te zetten tot haat

de reactie was gericht op jansen joenite, die onterecht denkt dat ik de pik op hem heb oid, maar ja hij denktook dat iedereen buiten twente en helemaal, ik citeer '' mensen uit het westen'' als levensdoel hebben twente en haar inwoners klein houden etc

en ja een jansen joenite dan...

ik zalhet er maar op houden dat hij zo enorm gefrustreerd is om hoe het met zn clubje gaat dat hij de waarheid niet onder ogen wilt zien en daarom ook maar heel hard gaat zeiken op anderen in de hoop dat hij zn eigen sores vergeet...

26 augustus 2015 om 11:45

dd28,

ikheb het niet tegen jou, jij bent in je reacties, die ik lees, heel reeel
jouw reacties omtrent schreuder en de financiee situatie laten mij zien dat je een supporter bent, maar wel weet wat er gaande is en ook nog fatsoen in je lijf hebt door niet zoals bepaalde figuren hier bijna aan te zetten tot haat

de reactie was gericht op jansen joenite, die onterecht denkt dat ik de pik op hem heb oid, maar ja hij denktook dat iedereen buiten twente en helemaal, ik citeer '' mensen uit het westen'' als levensdoel hebben twente en haar inwoners klein houden etc

en ja een jansen joenite dan...

ik zalhet er maar op houden dat hij zo enorm gefrustreerd is om hoe het met zn clubje gaat dat hij de waarheid niet onder ogen wilt zien en daarom ook maar heel hard gaat zeiken op anderen in de hoop dat hij zn eigen sores vergeet...

26 augustus 2015 om 12:13

@ reeel

Ik ben geen supporter van Twente hoor

Ik zit zaterdag wel bij een wedstrijd van Twente, echter heb ik een zwartwitte sjaal om en schreeuw ik ook voor de zwartwitten

26 augustus 2015 om 12:17

Wil je me dan toch eens uitleggen welke waarheid (lees: geen onderbuikgevoel) ik niet onder ogen zie volgens jou wat betreft FC Twente?
Want ik heb het idee dat jij hier compleet de plank mis slaat.

26 augustus 2015 om 13:44

dd28,

aaaah my bet,

maar je bent dan wss wel een echte voetbalfan net als ik

ook waardeer ik het dat je op een prettige wijze inhoudelijk reageert, want helaas zijn er veel mensen die dat niet kunnen

btw, heb je al in '' het nieuwe stadion'' gezeten en zo ja, hoe bevalt dat?

26 augustus 2015 om 15:20

Jammer.. ik had gehoopt dat je toch kon uitleggen welke waarheid ik volgens jou niet onder ogen zou kunnen zien...

27 augustus 2015 om 11:26

@ reeel

Geeft niet. Wel grappig dat je dat dacht. Ik laat me soms ook wel weer negatief uit en dan word ik weer uitgemaakt voor calimero

Maar tegenwoordig komt Twente niet echt positief in het nieuws en dan zijn er weer mensen die met onjuiste dingen aankomen (zoals dat ze nog steeds denken dat Twente een topclub is). Ik probeer gewoon zo objectief mogelijk te zijn, iets wat niet veel mensen hier zijn heb ik het idee.

Nope, heb geen seizoenskaart meer en ga er zo af en toe heen. Zaterdag wordt mijn eerste keer in het vernieuwde stadion.

Ach ja de mensen van het bestuur komen er vanzelf wel een keer achter als we straks in degradatienood zitten. De tactiek van schreuder is altijd geweest: hopen op beslissende acties van individuele spelers. Er zit totaal geen gedachte achter het spel en dat gaat je komend jaar heel erg parten spelen aangezien corona al zo goed als weg is en ziyech ook nog wel gaat. Er blijven dus vrijwel geen goede voetballers over en dan moet je het van het team hebben en dat gaat nooit goed komen onder schreuder

Sorry, maar FC Twente is nooit een topclub geweest.
Ze hebben 3 jaat top gedraaid, maar er komt veel meer bij kijken om een topclub te worden.
Achteraf gezien was het ook een heel hoge prijs om een keer kampioen te worden.
De club heeft jammer genoeg een vrije val meegemaakt.
Zodra ze de boel op orde hebben zullen ze weer een stabiele middenmoter/subtopper zijn.

25 augustus 2015 om 13:21

In Twente spreekt men ook niet van topclub en maakt het ook geen ruk uit wat een subtop, top, of middenmoot is. Sterker nog: er zijn geen richtlijnen voor!
Het zijn vooral de mensen in de Randstad die veel waarde hechten aan zo'n stempeltje.

25 augustus 2015 om 16:41

De mensen in de Randstad?
Nee hoor, bij Twente willen ze het ook graag uitspreken.
Ik citeer:

“twente wordt door sommigen nog altijd beschouwd als een topclub, maar dat is het natuurlijk niet meer. Dat besef is nog niet overal doorgedrongen.”

Deze woorden komen van Ted van Leeuwen, Technisch manager bij FC Twente.
Vooral het zinnetje: “twente wordt door sommigen nog altijd beschouwd als een topclub, maar dat is het natuurlijk niet meer.” Geeft al aan dat ze vonden dat Twente een topclub is/was.

25 augustus 2015 om 17:03

Waar staat dat Twentenaren die "sommigen" zijn?
Vooral vanuit het westen wil men alleen maar benadrukken dat Twente geen topclub is. Prima hoor, want dat beweert geen weldenkend mens hier.

25 augustus 2015 om 21:26

Nogmaals, ik quote de technisch manager van Twente, niet het westen.

25 augustus 2015 om 21:36

Nogmaals... wat zegt die quote?
Zegt die dat mensen in Twente de club als topclub beschouwen?

25 augustus 2015 om 23:01

fraxz,

je hebt helemaal gelijk, maar dat gaat jansen joenite niet (willen) snappen hij blijft maar apart reageren terwijl hij de feiten negeert en ondertussen heel nederland op twente na de schuld blijft geven, dus ik raad je aan je niks van dit figuur aan te trekken, want je schiet er niks mee op aangezien hij een in beton gegoten mening heeft en niet open staat voor feiten...

25 augustus 2015 om 23:08

@ Fraxz

En jij laat je mening afhangen van een enkel zinnetje...

Ik geef hierboven al aan dat Van Leeuwen overduidelijk niet weet wat er speelt onder de supporters. Geen enkele supporter denkt of dacht dat Twente een topclub was, nu niet en nooit niet. Ja, ze deden wel mee in de top, dat klopt. Maar dat is heel wat anders.

Geloof me, ik spreek veel supporters van Twente en de verwachtingen zijn allesbehalve hoog en er is helemaal niemand die denkt dat Twente nog steeds een topclub is. Ik vind het een zeer vreemde uitspraak van Van Leeuwen. Zoals ik zei, hij weet dus absoluut niet wat er speelt bij de supporters. Ze willen een vertrek van Schreuder, maar niet omdat Twente ondermaats presteert maar omdat er een totaal onherkenbaar Twente op het veld staat, wat speelt zonder fut, passie, strijd etc.

26 augustus 2015 om 08:44

Haha, reeel probeert mij weer op een of andere wijze iets in de schoenen te schuiven. Zet jezelf nou niet zo voor aap joh, want je opmerkingen slaan kant noch wal.
Ook hier weer probeert hij in zijn post dingen naar eigen waanzin te verdraaien. Reeel... hoeveel Tukkers (die een beetje goed bij verstand zijn) ken jij dan die Twente als topclub beschouwen? Ik ken zelfs niemand die waarde hecht aan dat stempeltje.
Maar als je het beestje per se een naam wil geven, zijn er maar 2 topclubs in Nederland, en dat zijn PSV en Ajax.

26 augustus 2015 om 11:48

jansen.

joh ga jij nou maar lekker verder met je kruistocht tegen ''het westen/de randstad''

je zet je jezelf totaal voor lul met al die denigrerende stereotype beelden die helemaal niet kloppen en het zou je sieren als je een niet zo bevooroordeeld naar je club zou kijken en voor de feiten open zou staan

26 augustus 2015 om 12:13

Ga jij zelf eens kijken naar feiten in plaats van jouw onderbuikgevoelens. Constant maar in het wilde weg wat raaskallen en roepen dat andere niet ingelezen zijn komt nou niet bijster slim over..

25 augustus 2015 om 18:51

@FraXz 3 jaar top gedraaid? Ik denk eerder een jaar of 10. Daarna ging het zoals bekend elk jaar een stukje minder. Als Twente in de alles beslissende wedstrijd niet met 3-2 van Feyenoord had verloren had het er nu misschien allemaal wel heel anders uitgezien...

25 augustus 2015 om 21:28

Twente en 10 jaar top gedraaid?
Nee de 7 jaar ervoor was Twente een stabiele subtopper.
Ze presteerden volgens verwachting.
Pas nadat Twente achteraf gezien financiele risico's ging nemen werden ze kampioen met alle gevolgen van dien.

25 augustus 2015 om 23:12

Onjuist, na het kampioenschap hebben ze te veel risico's genomen. Dat jaar hadden ze Ruiz gehaald voor 5.5 miljoen, verder weinig grote uitgaven gedaan en qua salaris viel het ook mee. Na het kampioenschap een paar grote transfers gehad en kregen de spelers ook veel salaris, zoals een Castaignos.

Voor het kampioenschap werd Twente 2x tweede. Dat gaf aan dat ze om de titel mee zouden kunnen doen. Met een paar gerichte aankopen werd dit ook gerealiseerd. Pas later kwam het verval doordat Munsterman aan de top wou blijven en zich rijk rekende met mogelijke transfers en CL-inkomsten.

26 augustus 2015 om 07:03

@ Fraxz

Daarvoor een stabiele subtopper? Voor die ongeveer 10 jaar dat FC Twente als topclub werd gezien deed Sportclub Enschede (sinds de invoering van het betaalde voetbal) ook vrij aardig mee in de top van Nederland.

26 augustus 2015 om 12:08

klopt dd28,

tot aan het kampioensjaar ging het crescendo met twente en was er eigenlijk al jaren een stijgende lijn te zien qua organisatie en prestaties, waardoor ze ineens redelijk onverwacht, en een stuk sneller dan verwacht, kampioen werden

toen dacht de twetneleiding( ik noem expres niet alleen munsterman want hij is niet als enige verantwoordelijk voor deze situatie) dat ze met een aantal investeringen direct een sprong van een zeer goed presterende subtopper naar een nationale topclub konden maken

er zijn heel veel spelers met extreem hoge salarissen voor lange tijd vastgelegd, maar van die spelers zijn er ook een heel aantal geweest die niks gepresteerd hebben, maar twente bakken met geld gekost hebben

en omdat er veel langlopende contracten afgesloten werden is er qua salarissen een problem ontstaan aangezien twente de prestaties niet vast kon houden waardoor de inkomsten daalden, maar de uitgaven helaas niet, sterker nog in een poging eer mee te doen met de top is er nog meer geinvesteerd waardoor het een sneeuwbaleffect werd

als voetbalfan vind ik het enorm jammer hoe het met twente is verlopen, want ik had goede hoop dat als ze de ingeslagen weg gevolgd hadden twente nu echt bovenin mee zou kunnen doen en de nationale top 3 een top 4 had kunnen maken enzo de competitie omhoog zouden kunnen tillen

26 augustus 2015 om 12:11

tattersal,

roep jij nu serieus dat sc enschede en twetne jarenlang een topclub zijn geweest?

twente is een aantal jaar een erg leuke subtopper geweest met als uitschieter het kampioensjaar, maar een topclub is twente nooit geweest

dat is een tijdje in de bestuurkamer gedacht, waarop ze hun uitgaven hebben aangepast naar die van een topclub, maar de inkomsten en prestaties zijn nooit die van een topclub geweest, hoe graag ik ze ook aansluiting had zien maken bij de nationale top

26 augustus 2015 om 12:52

@reeel: Sportclub deed een aantal jaar mee om het landskampioenschap en Twente daarna ook. Dat Twente geen kampioen werd kwam door de uitzonderlijk goede elftallen van Ajax en Feyenoord. Maar ik vind dat Twente toen idd tot de top van Nederland gerekend kon worden. Ook mede dankzij de mooie Europese prestaties, bijv. tegen Juventus

26 augustus 2015 om 13:47

ttattersall

wetne heeft een paar keer een uitschieter naar boven gehad, maar heeft nooit jarenlang structureel bovenin meegedaan wat mi toch echt nodig is om een topclub te zijn en de club hoeft dan heus niet 10x achter elkaar kampioen te worden

tussen een paar jaar top presteren en een topclub vind ik een heel groot verschil zitten, waar jij het mi hebt over een paar jaar uitzonderlijke topprestaties voor twente

26 augustus 2015 om 14:49

@reeelIk begrijp wel wat je bedoelt, maar waar het mij om gaat is dat sommige mensen denken dat Twente pas de afgelopen jaren wat heeft gepresteerd terwijl het met afstand de 4e club van Nederland is (op basis van de eeuwige ranglijst en aantal Europese wedstrijden)

26 augustus 2015 om 15:20

twente heeft in het verleden fantastische spelers als bv epy drost gehad en het zou zomaar kunnen dat ze idd op de '' all time ranking''binnen nederland de 4e club zijn, dat neem ik van je aan

maar dan zou ik twetne toch eerder als de beste subtopper omschrijven omdat ze mi toch echt veel te weinig gepresteerd hebben om als nationale topclub gezien te worden

en er is mi ook helemaal niks mis met een subtopper die soms zn uitschieters naar boven en soms zn uitschieters naar beneden heeft, een nationale competitie met alleen maar topclubs zou een verdomd kleine en saaie competitie worden ben ik bang haha

Ik denk dat het een stuk beter zal gaan als alle zogenaamde supporters eens ophouden te zeiken en achter hun ploeg gaan staan. Heb je meer aan als wekelijks herhalen wat er allemaal wel niet deugt.
Realiseer je dat het een tijdje wat minder zal gaan met je club. Trainer en spelers hebben steun nodig om te kunnen presteren en niet het gezeik van hun eigen "supporters". Zoek de fout eens bij jezelf in plaats van bij de trainers en spelers. Gaat het vast een stuk beter.

Ik ben ook geen fan van Schreuder, het ziet er allemaal slap en niet overtuigend uit. Maar goed, ik bekijk het van afstand. Als je opnieuw begint is het verstandig om met nieuwe mensen te beginnen. Zo ook de trainersstaf, ook al moet je dan veel geld afschrijven.
Volgens mij heeft Twente nog steeds een begroting van ruim boven de 30 miljoen euro, zo slecht is dat toch niet. Ik heb niet naar PEC - Twente gekeken met het idee dat de spelers er niets aan deden. In tegendeel zelfs. Wel snap ik dat spelers die nog getransfereerd worden of willen worden, nu niet alleen bezig zijn met ,,voetbal'', hoe gek dat ook mag klinken. Deze week is dat gedoe eindelijk weer voor een tijdje voorbij. Ik begrijp de onvrede van de supporters wel, maar ,,eisen'' dat de trainer weg moet, nee dat toch echt niet. Daar zijn de bestuurders voor. Het zou voor Twente jammer zijn als er deze week nog dragende spelers vertrekken. Is dat wel het geval, dan geld aanwenden om trainer te wisselen. Ik denk dat Ron Jans een prima trainer zou zijn in deze situatie en er dan voetbaltechnisch veel winst valt te behalen, het technisch beleid opnieuw ontwikkeld kan worden en de rust rondom de club weer terugkeert. Supporters.... wel even wat geduld opbrengen en de huidige leiding haar werk laten doen.

25 augustus 2015 om 16:28

He daar is Peinke weer, de zgn Pec supporter die stiekem een tukker is. Ron Jans naar twente, volgens mij heeft Twente voldoende gewinkeld in Zwolle. Dat je als Pec supporter het idee durft te opperen.....laten ze Fred Rutten maar aanstellen, iedereen blij in Twente.

26 augustus 2015 om 08:43

Ah, daar hebben we weer zo'n ,,altijd-reageren-om-te-reageren-figuur'' met een bord voor z'n kop. Ik bepaal niet het beleid, geef geen advies, maar denk dat Ron Jans het juiste type is als je het hebt over technisch beleid wat er nodig is in Twente. Wat is daar mis mee, het is maar een mening. En luister goed, ik opper ideeen die ik zelf wil, stakker! Voor mij is niet iedereen buiten Zwolle een vijand. Voetbal is maar voetbal.

26 augustus 2015 om 09:03

Ach, daar hebben we Peinke weer die altijd reageert met een negatieve inslag m.b.t. Pec. Misschien je avatar veranderen, want je bent het Zwolse wapen niet waard. Tuurlijk is er niets mis met Ron Jans bij Twente, Jans zou ook prima bij veel andere clubs passen. Maar hij zit gelukkig bij PEC en doet het tot nu toe erg goed. Daarnaast heeft Twente niet eens de financiele mogelijkheden om Jans te halen. Maar Fred Rutten heeft geen club en is op en top Twente man, die zou er nog beter passen. En luister goed, ik bepaal zelf waar en op wie ik wil reageren, stakker. En de reacties die jij geeft op dit forum geven aanleiding tot een tegenreactie. Wen er maar aan.

26 augustus 2015 om 12:16

ik denk dat als twente rutten aanstelt het helemaal een grote '' heel nederland is tegen twetne'' show wordt in twetne, want rutten kan totaal niet met kritiek omgaan en heeft veel te weinig zelfvertouwen om kritiek van af te laten glijden

rutten is een goede veldtrainer, maar als hoofdtrainer vind ik hem ongeschikt omdat hij altijd maar ruzie loopt te stoken en denkt dat iedereen tegen hem is

en aangezien er al heel veel twenefans zijn die denken dat ''het westen/de randstad'' (zoals bv jansen joenite dat zo vaak zegt) tegen twetne is zal een rutten alleen maar verder doorslaan met zn complottheorien en dat zorgt niet vor een ideale werksfeer...

26 augustus 2015 om 14:06

Hij maakt er weer een eigen verhaal van, haha. Ik heb alleen gezegd dat wij in Twente onze club geen topclub vinden, maar dat men in het westen dat stempeltje belangrijker vind.

Hier in Twente kregen we overigens begrijpend lezen. Jullie ook?

Niet om het een of ander, maar als Twente Schreuder nu wegsturen moeten ze hem een hoop geld meegeven wat ze volgens mij niet eens hebben. Daarnaast moet je maar een andere trainer zien te vinden die bij Twente past en ook maar zien of dat die het beter gaat doen. Overigens zou ik het netjes van Schreuder vinden als die zou zeggen doe maar

25 augustus 2015 om 13:18

Nee dat is onzin. Bij een ontslag van schreuder kun je alleen maar besparen op zijn salaris.
De extra kosten zitten in het salaris van een nieuwe trainer.

25 augustus 2015 om 13:27

@J. Staatsen, overigens begrijp ik er niets van dat er geen spelers bij FC Twente zijn of opstaan die het presteren van hun trainer-coach ter discussie stellen. Een zichzelf respecterende speler moet toch altijd willen dat hij er prestatief, tactisch, conditioneel en technisch op vooruit gaat?

Ik hoop echt dat schreuder blijft. .. want dan hebben we zoiezo niets van Twente te vrezen dit jaar.
ik snap schreuder zelf ook niet...want iedereen kotst hem uit... maar deze blijkbaar is deze man bereid zijn ziel te verkopen voor geld..
nogmaals... succes Twente

25 augustus 2015 om 14:03

Haha, dank je. Ik verwacht overigens sowieso dat jullie weinig te vrezen hebben van ons. We hebben een paar leuke spelers, maar een deel past ook prima bij onze plek op de ranglijst.

25 augustus 2015 om 15:16

Contract voor 4 jaar met 8 ton per jaar. Voor 3.2 miljoen doen mensen gekke dingen hoor. Ik had hetzelfde gedaan, jij hoogstwaarschijnlijk ook. Dit is het debuut van Schreuder als hoofdtrainer, hij komt hierna nooit meer aan de bak en dat beseft hij zich ook.

Uhh Fc Twente is nooit een topclub geweest. Ze hebben een aantal jaren een topploeg gehad. Te lang boven hun stand geleefd, supporters wijs gemaakt dat ze een topclub in wording waren. Dit is allemaal als sneeuw voor de zon verdwenen. Twente is een regionale club en zal dat ook blijven.

25 augustus 2015 om 14:08

Dan doe je FC Twente echt tekort. De club heeft jarenlang een vooraanstaande rol in de vaderlandse competitie maar ook in Europees verband gespeeld. Misschien niet zoals clubs als Ajax, Feyenoord en Psv. Dan heb je het wel over de grote drie van ons land. Maar wel direct daarna, met een ploeg als AZ.

25 augustus 2015 om 14:58

Europees haalde twente toentertijd Europees ongeveer het zelfde aantal punten als psv en ajax op de uefa ranglijst (berekend over een tijdlijn van 5 jaar) en veel meer dan Feyenoord . Extra knap omdat ze de 1e jaren geen beschermende status hadden.
Totdat schreuder kwam in het seizoen 12-13. Sindsdien hebben ze nooit meer een Europees hoofdtoernooi gehaald....

25 augustus 2015 om 16:06

Dat hebben ze inderdaad gedaan, maar tegen welke prijs? Twente is nu zijn wonden aan het likken en als het zo door gaat kan het straks helemaal opnieuw beginnen.

Twente kan je inschalen als een subtopper.

25 augustus 2015 om 19:52

Twente komt er wel weer bovenop.we hebben vaker diepe dalen meegemaakt.het is nu balen maar goed Ik had het kampioenschap en de jaren daaromheen niet willen missen.en dan beginnen we maar weer opnieuw.en hoe we door anderen ingeschaald worden kan me helemaal al niet schelen.een keer is t dieptepunt bereikt en zal t weer beter gaan

Ik wordt zo moe van dat verwachtingspatroon geneuzel. We zijn geen topclub, maar we willen aanvallend voetbal zien, dat we nog een jaartje *rechter rijtje spelen is mij om het even, ik wil een trainer met ballen, die de creativiteit uit deze selectie haalt, want dat zit erin.
Niet een laffe angsthaas die 451 gaat spelen.

Twente moet onderin het linker rijtje of bovenin het rechter rijtje mee kunnen draaien. Maar vooral qua spelbeeld stelt Twente mij vooral teleur. Twente hoor een positieve aanvallend ingestelde ploeg te zijn die met durf vooruit wil voetballen en met een enorme passie en vechtlust het iedere tegenstander lastig wil maken. Dat is er nu een beetje af.

25 augustus 2015 om 15:18

Dus voor Twente is het zowel goed mogelijk dat ze kampioen worden maar is de kans ook net zo groot dat ze gaan degraderen. Alleen middenmoot zit er niet in.

(Al snap ik wel wat je wel bedoeld, moest wel even nadenken toen ik het las haha)

25 augustus 2015 om 15:21

Hahaha bedankt dat je me er even op wijst, had het zelf nog niet eens door.

Dd28 een duimpje voor jou, perfect verwoord.
Wat Munsterman heeft gegokt is jammer, maar toch snap ik het wel die jaren strijde Ajax en Twente om het kampioenschap. Ajax verkocht z'n beste speler Suarez en Twente verkocht niet z'n beste spelers.
Als we toen kampioen waren geworden in Amsterdam hadden we nu een stadion van 44000 en waren we denk ik nu al 3 of 4 keer kampioen geworden. Want dan bleven spelers als Theo Janssen ook wel.

Nu zijn we een paar jaar verder en gaat het wat minder, maar hier komen we wel uit. We hebben de 4e beste begroting en een van de beste selecties van Nederland alleen hebben we..... Alfred..... een man met geen kennis over voetbal, zeer frustrerend als Twente supporter.

Het zelfde geld als Barcelona moet spelen tegen Real Madrid dan zet je spelers als Messi ook niet op de bank en zet je Suarez ook niet op het middenveld en Neymar op de tribune. Die man snapt gewoon niet dat je een middenveld moet hebben met tapia zyech en gutti in plaats van Tapia op de bank en dan een jonge jongen met geen eredivisie ervaring, zo'n speler moet je een keer inbrengen met een voorsprong van 2 of 3-0.

25 augustus 2015 om 23:19

Bedankt voor het compliment

Munsterman gaf dat zelf ook aan, hij had risico genomen maar als die ene wedstrijd in Amsterdam anders was verlopen was hij niet via de achteruitgang vertrokken. Toch heeft hij te veel risico genomen en ook gewoon domme beslissingen, zoals het aanstellen van Schreuder. Dat je hem aanstelt, prima, maar waarom gelijk 8 ton per jaar en een contract tot 2019? Dat is gewoon wanbeleid.

Verder denk ik ook dat Twente wel weer komt bovendrijven. Ze hebben het stadion in eigen beheer, dat zorgt op dit moment voor hoge lasten, maar op den duur is het een gouden zet. Een grote achterban die Schreuder nog niet weet weg te krijgen Twente is de 4e club van de Eredivisie en ik denk dat ze uiteindelijk ook wel weer daar zullen komen, alleen moeten ze nu een pas op de plaats maken. Ze hebben nu ook een prima selectie met een paar leuke spelers (tapia, Gutierrez, Ziyech, Corona), alleen Schreuder doet er niets mee. Een vertrek lijkt mij gewoon het beste voor heel Twente, alleen Schreuder wil zijn jaarlijkse 8 ton natuurlijk niet missen. Het is vervelend dat Twente nu nog de gevolgen ondervindt van het beleid van Munsterman terwijl hij gewoon weg is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren