Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alfred Schreuder vindt nieuwe trainersklus en gaat aan de slag bij Al-Nasr

Laatste update:

Alfred Schreuder heeft nog geen maand na zijn vertrek bij Al-Ain FC een nieuwe club gevonden. De 51-jarige oefenmeester gaat aan de slag bij Al-Nasr SC, de huidige nummer negen in de UAE Pro League (het hoogste niveau in de Verenigde Arabische Emiraten). Daar komt Schreuder zo binnenkort tegenover zijn vorige werkgever te staan.

De voormalig Ajax-trainer liet begin november zijn contract ontbinden bij Al-Ain, omdat hij het niet kon vinden met de rest van zijn technische staf. Aan de resultaten lag het namelijk niet: Schreuder wist dertien van zijn vijftien officiële wedstrijden aan het roer te winnen.

De Barnevelder werd opgevolgd door Hernán Crespo, tegenover wie hij volgend jaar april komt te staan. Dan gaat Al-Nasr op bezoek bij Al-Ain, dat als nummer twee van de UAE Pro League aanmerkelijk beter presteert dan Schreuders nieuwe club.

Dat is dus niet het Al-Nassr van Cristiano Ronaldo, maar het Al-Nasr uit Dubai in de VAE. Schreuder verkiest een langer verblijf in de Emiraten boven een dienstverband bij 1. FC Union Berlin, waar hij volgens BILD op een kandidatenlijst stond.

Schreuder wordt vergezeld door zijn broertje Bart (40), die bij Al-Ain ook al als zijn rechterhand diende. De jongere Schreuder was voor het avontuur in de Golfregio voornamelijk actief in het amateurvoetbal, waar hij onder meer vierdedivisionist SDV Barneveld drie jaar lang managede.

Vierde club in twee jaar tijd
Voor Alfred wordt het zijn vierde klus als hoofdtrainer in twee jaar tijd. Nadat de keuzeheer een halfjaar na zijn komst van Club Brugge de zak kreeg bij Ajax, stond hij van juli tot dus november aan het roer bij Al-Ain.

Schreuder was in het verleden ook nog eindverantwoordelijke van FC Twente en TSG Hoffenheim. Bij diezelfde clubs was hij ook nog assistent, net als bij Vitesse, Ajax en Barcelona.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

als ik even snel kijk naar de afgelopen 2 jaar bij deze club qua trainers.. die zitten er steeds maar een half jaar (van november tot juni, en van juni tot november)...
verder zeggen al de UAE spelers mij niks qua niveau, de buitenlandse "sterspelers" die er zitten zijn op leeftijd.. gabbiadini en taarabt. Andere bekende voor de eredivisie volgers, memisevic van groningen.
valt ook nog allemaal te zien hoeveel hiervan blijven bij de club en wat er nog bijkomt.

voor schreuder leuk dat hij daar kan blijven met zijn broertje... voor de cultuur zullen we maar zeggen dan. En niks anders

27 november 2023 om 10:37

"als ik even snel kijk naar de afgelopen 2 jaar bij deze club qua trainers.. die zitten er steeds maar een half jaar (van november tot juni, en van juni tot november).."

Wat dat betreft ook een prima club voor Schreuder. Hij wordt inmiddels wat dat betreft een soort tweede Verbeek.

Het enige wat Schreuder doet is aan zijn eigen portemonee denken, er zit totaal geen logica in zijn keuzes en lijkt op iedere trein te springen welke goed is voor zijn portemonee. Maargoed, wens hem veel succes....

27 november 2023 om 10:27

Hij beseft dat er met zijn kwaliteiten weinig treinen komen en springt daarom op iedere die langs komt, vult zijn zakken ook flink dus kan hem geen ongelijk geven.

27 november 2023 om 10:44

Ik geef hem geen ongelijk, ik denk niet dat hij financieel onafhankelijk is en hij moet ook gewoon zijn rekeningen betalen.

27 november 2023 om 11:00

Hij is inmiddels wel financieel onafhankelijk hoor, hij coached al heel lang op het allerhoogste niveau als assistent en als hoofdtrainer. Het ontslag bij Ajax heeft hem ook sowieso een miljoen opgeleverd.

27 november 2023 om 11:54

Financieel onafhankelijk is een heel vaag begrip.

27 november 2023 om 13:51

Nee hoor. Dat betekent dat je met rente op je bestaande vermogen zoveel geld verdient, dat je nooit meer hoeft te werken.

Dus laten we zeggen dat iemand 4 miljoen euro op zijn spaarrekening heeft. Hij heeft ook zijn huis al volledig afbetaald. Hij behaalt een jaarlijkse rente van 2 op zijn spaargeld door het in een zeer laag risico fonds te stoppen (dat is heel laag). Dan krijgt hij 80duizend euro per jaar aan rendement op zijn spaargeld. Dat is meer dan genoeg om van te leven. Zijn geld verdient dus zoveel geld, dat hij nooit meer hoeft te werken.

27 november 2023 om 10:51

Maar dan zit er toch wel logica in? Hij kiest steeds voor het snelle geld n

27 november 2023 om 11:09

wat vreemd he

27 november 2023 om 12:14

Ik vind er juist heel veel logica inzitten. Schreuder weet echt wel dat hij op een hoog niveau in Europa niet meer aan de bak komt. Dan kun je kiezen voor 3e rangs clubs in Europa of dit soort avonturen aangaan. Goed geld verdienen, niet verkeerd om te wonen als je veel geld verdient en aanmerkelijk minder stress. Bovendien is de afloop al bekend voor je er aan begint. Je wordt ontslagen en krijgt een vrachtwagentje met geld mee. Niets mis mee voor een gesjeesde coach als Alfred.

27 november 2023 om 14:24

@genieterr - Clubs in Europa hebben inmiddels ook wel door dat er beperkingen aan zijn kwaliteiten als coach zitten. Het kaliber Ajax komt vast niet (meer) bij Schreuder aankloppen.

Goeie keuze van hem om gewoon zijn zakken te vullen in het Midden-Oosten. Want zijn kwaliteiten zijn toch erg beperkt als hoofdtrainer.

Ze moeten eigenlijk de competities van Saoedi-Arabie, Qatar en de Emiraten bij elkaar voegen, heb je een leuke regionale liga met een beetje echte concurrentie tussen die sjeiks daar. Nu is het allemaal een beetje demonstratie sport.

Die is in april al lang weer weg daar.

Voetbalzone, als je een beetje research zou doen dan weet je inmiddels dat het niet kunnen vinden met de technische staf niet de reden van ontslag was. Zijn broer Bart, Carlo L’Ami en Edwin de Graaf waren namelijk zijn technische staf. De reden dat hij weg moest was omdat hij weigerde een bepaalde speler op te stellen, iemand die gehaald was door de eigenaar. Alfred koos ervoor om een 19 jarige jeugdspeler op te stellen die uitstekend presteerde. De overige staf is inmiddels ook ontslagen maar daar lees ik dan weer niks over, deze scoop krijg je nu gratis en voor niets….

Wat de naam 'ajax' op je CV toch voor deuren opent, waanzinnig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren