Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dani Olmo zet Matthijs de Ligt ongelooflijk te kijk in Duitse Supercup

Laatste update:

RB Leipzig heeft voor het eerst in zijn geschiedenis beslag gelegd op de Duitse Supercup. Die Roten Bullen wonnen dankzij een hattrick van Dani Olmo met 0-3 van Bayern München. Met name het tweede doelpunt van de Spanjaard was er een om in te lijsten. Met een 'Bergkampiaanse' beweging ontdeed hij zich van Matthijs de Ligt, waarna hij door de benen van Sven Ulreich afrondde. Bayern, waar topaankoop Harry Kane in de 63ste minuut zijn debuut maakte, bleek aanvallend onmachtig.

Aan de kant van Bayern begon Kane op de bank. Trainer Thomas Tuchel liet Mathys Tel in de spits beginnen. Serge Gnabry en Leroy Sané moesten vanaf de flanken voor het gevaar zorgen. Jamal Musiala begon op 10. De Ligt had in het hart van de verdediging een basisplaats naast Dayot Upamecano. Benjamin Pavard stond gewoon aan de aftrap, ondanks concrete interesse van Manchester United. Ulreich verdedigde het doel. Bij Leipzig stond Xavi Simons aan de aftrap. De Oranje-international werd als hangende vleugelspeler aan de rechterkant geposteerd. Zomeraanwinst Loïs Openda vormde met Timo Werner het spitsenkoppel.

Leipzig kende een absolute droomstart in de Allianz Arena, de thuishaven van Bayern. Een vrije indraaiende vrije trap kon niet goed worden weggewerkt door de Beierse defensie, waarna Olmo er als de kippen bij was om de verre hoek te vinden: 0-1. De vroege domper had een duidelijk effect op Bayern, dat in de openingsfase niet goed in het duel zat. Toch kreeg de thuisploeg na een kwartier een enorme mogelijkheid. Nicolas Seiwald liet zich de kaas van het brood eten door Gnabry, die meegaf aan Tel. Van dichtbij stuitte hij op Leipzig-goalie Janis Blaswich.

Mohamed Simakan zorgde even later onbedoeld bijna alsnog voor de gelijkmaker. De Fransman raakte de bal verkeerd en zag de bal tegen zijn eigen paal belanden. Aan de andere kant stuurde Simons Werner weg met een pass via buitenkant voet, maar het leverde uiteindelijk geen kans op. Vlak voor rust kwam de 0-2 er alsnog en weer was Olmo de gevierde man. De Spanjaard zette De Ligt te kijk met een 'Bergkampiaanse' voetbeweging, waarna hij door de benen van Ulreich afrondde.

Tuchel besloot in te grijpen en haalde De Ligt, Pavard en Laimer naar de kant ten faveure van Kingsley Coman, Kim Min-jae en Noussair Mazraoui. Hoewel Bayern nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker, kwam het in het kwartier na rust niet tot grote kansen. Met name Sané probeerde het tevergeefs. Na ruim een uur loste Kane Tel af in de spits. De Engelsman zag hoe Leipzig drie minuten na zijn entree een strafschop kreeg na hands van Mazraoui. Olmo kreeg de kans op zijn hattrick en faalde niet: 0-3. Benjamin Sesko leek zelfs voor de 0-4 te zorgen, maar Kim haalde zijn inzet van de lijn. Kane kwam er, net als de rest van zijn ploeggenoten, in de slotfase niet meer aan te pas.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Er is echt fundamenteel iets mis bij Bayern sinds 2020. Opbouwen gaat moeilijk, scoren lukt niet, verdedigend worden er veel fouten gemaakt.

Het is niet de schuld van Tuchel of Nagelsmann of dat Lewandowski weg is. Bayern heeft bijna op iedere positie een kwalitatief betere speler dan Leipzig maar Leipzig haalt het maximale uit hun spelers.

Ondanks de aankopen van Kane, Kim en Laimer heb ik weinig vertrouwen in dit CL seizoen.

12 augustus 2023 om 22:46

Olmo zal gewoon spelen bij Bayern. Blaswich is beter dan Ulreich. Gvardiol, Nkunku, Laimer en Szoboszlai zouden ook spelen maar die zijn helaas weg. Als ik Simons vandaag zie spelen is die ook niks minder dan Gnabry of Sane.

12 augustus 2023 om 22:50

Sane is nog wel nuttig met zijn turbo en heeft nog wel wat dreigende acties, van Gnabry zie ik meer ballen de derde ring in vliegen dan bij een medespeler. En dan wisselt Tuchel De Ligt, ja die wordt even te kijk gezet door Olmo maar kom op zeg..

12 augustus 2023 om 22:55

Bayern als geheel klopt gewoon niet en daardoor haalt niemand hun niveau. Sané en Coman zouden gewoon basisspelers zijn bij Leipzig. Gnabry is gewoon passé en daar moet Bayern zo snel mogelijk van af.

12 augustus 2023 om 23:03

Ik zal Sane nooit laten spelen ten faveure van Olmo maar das mijn mening. Denk dat Schlager ook niet zal misstaan bij Bayern. Een echte cvm.

12 augustus 2023 om 23:16

Gnabry passé, voorgaande wedstrijden was hij toch heel belangrijk voor ons. Vandaag leek iedereen een off day te hebben.

12 augustus 2023 om 23:37

Al 3 jaar speelt hij voornamelijk slecht, af en toe een bevlieging die 2 of 3 wedstrijden duurt. Na iedere goeie wedstrijd hoop ik dat hij zijn niveau van 2019/20 zal volhouden maar ik heb dat wel opgegeven

12 augustus 2023 om 22:47

Er ontbreekt inderdaad al een tijdje iets bij Bayern. Die echte killersmentaliteit is eruit, het is allemaal zo braafjes en met een mentaliteit van het komt wel goed. Het is niet meer het oude Bayern dat ploegen kon wegblazen en overlopen.

12 augustus 2023 om 22:58

Hetzelfde is er aan de hand bij het Duitse elftal. Er staan genoeg topspelers in om een halve finale van het wk te halen maar als geheel klopt het gewoon niet. Ik kan ook niet precies zeggen waardoor het komt

12 augustus 2023 om 23:22

Het Duitse voetbal lijkt wel hun identiteit te verloren hebben.

12 augustus 2023 om 23:32

Het Duitse elftal is inderdaad een raar geval, daar lijkt mentaal iets verkeerd te zitten dat ze zo vaak door de ondergrens zitten. En dat voor Duitsers…

Bayern was vorig jaar toch wel redelijk dicht bij het winnen van de CL, daar zit toch wel muziek in - die hoeven maar een beetje constanter te worden en een spits die weet waar de goal staat, en ik zie ze gewoon weer in de halve finale belanden.

12 augustus 2023 om 23:39

Kijk je de Bundesliga wedstrijden wel? Het spel was niet om aan te zien vorig seizoen. In de cl was het spel ook niet best maar Bayern won wel hun wedstrijden tot aan man city

12 augustus 2023 om 23:50

Die hele soap rond de trainerswissel zorgde voor nogal wat chaos, maar er zit toch duidelijk kwaliteit in de ploeg.

Natuurlijk hadden ze tegen PSG ietwat mazzel, maar toch - je moet t maar doen. In een slecht jaar toch de halve finale CL halen, dan kan je toch onmogelijk de lat laag gaan leggen voor het volgende seizoen, zeker met Kane erbij en een toptrainer als Tuchel.

13 augustus 2023 om 00:19

Halve finale? Bayern heeft al sinds 2020 geen halve finale gehaald in de CL.

13 augustus 2023 om 00:39

O ja, was de kwartfinale. Alsnog, in de zware kant van de loting…ik denk dat je voor komend seizoen gewoon halve finale moet kunnen verwachten van dit Bayern.

13 augustus 2023 om 12:22

Onder Nagelsman was het spel om te watertanden.. Dat is nog niet zo lang geleden.

De vloek van Kane en volgend seizoen speelt Olmo voor Bayern

Bayern zal wel weer kampioen worden maar het zal eerder de kampioen van de armoede zijn. Want tot nu toe is het niet om aan te gluren sinds die engnek aan het roer staat.

Hoe prachtig zou het zijn als Tottenham de FA cup of Carabao cup wint en Bayern niks dit jaar? Ik denk dat ik dan niet meer bijkom van het lachen.

Denk dat de voorbode is van de nivellering in de Bundesliga die vorig seizoen eigenlijk al is ingezet. Leipzig zelf zou weleens hoge ogen kunnen gooien.

Dat eerste balcontact van Olmo is bedoeld, de tweede, met de hak van zijn linkse voet, is m.i. een gelukje. Maar het komt wel goed uit, en hij maakt hem mooi af.

Een erg sterk debuut van Xavi Simons. Vaak gevaarlijk geweest op zijn debuut tegen een van de lastigste tegenstanders in Europa, sowieso de lastigste in Duitsland. Begon in de tweede helft Davies ook meer door te hebben. Met Olmo zie ik hem in het bijzonder een goede klik hebben. Bij beide spelers zie je La Masia-DNA omhoog komen in deze westrijd. Ook een energieke spits als Openda om hem heen zal hem erg goed uitkomen, met altijd iemand om aan te spelen, weg te sturen of een voorzet op te geven.

Dit is een waarschuwing op het juiste moment. Veel had men niet moeten verwachten vandaag. Zelfs al scoorde Leipzig vanuit 2 onterechte vrije trappen.
Bayern München heeft dringend nood aan een echte defensieve middenvelder. Kimmich kan dit echt niet aan. Dat was vandaag weer duidelijk. Laimer is daarmee niet de oplossing. Ik hoop dat Tuchel hard op tafel klopt en hierop nog eens aandringt.

12 augustus 2023 om 22:55

Als nota bene een echte Bayern fan zou je toch moeten weten dat Bayern erom bekend staat dat de trainer nauwelijks invloed heeft op het transferbeleid/grote aankopen, aangezien ook in dat opzicht de Hoge Heren volledig aan de touwtjes trekken

12 augustus 2023 om 23:05

de hoge heren moeten eindelijk inzien dat het moeilijk lukt zonder defensieve middenveld. Bij ieder balverlies op de helft van de tegenstander zijn de lijnen helemaal uit elkaar getrokken

12 augustus 2023 om 23:13

Oh ik snap je punt hoor, zal heus wel moeten worden ingekocht, maar bedoelde eigenlijk dat juist bij Bayern München trainers maar random passanten zijn die zich vooral moeten bezighouden met de opstelling/interviews/training/persconferenties. And that's it.

Niet lullig bedoeld, maar Tuchel is toch een absolute tegenpool van alles waar Bayern voor staat op het gebied van voetbal? Een totale mismatch.

12 augustus 2023 om 23:10

Ik weet niet welke match je vandaag gezien hebt. Bayern maakt de kansen voorin niet af, Leipzig deed het wel waarbij de eerste 2 doelpunten vielen vanuit 2 onterechte vrije trappen.
Tuchel verlangt overigens een echte defensieve middenvelder. Vandaag was het weer duidelijk dat zo'n type middenvelder ontbrak.

13 augustus 2023 om 00:16

Tuchel is een typische Duitse trainer met typisch Duits werkvoetbal, hoog tempo veel druk zetten - waarom zou dat niet bij Bayern passen?

Ik verwacht veel van Leipzig en Leverkusen dit seizoen. Het kampioenschap kan wel eens spannend worden.

12 augustus 2023 om 23:56

Van Leipzig wordt elk jaar veel verwacht. Tot ze zichzelf gaande het seizoen weer in de voet schieten. Traditiegetrouw. Zoals Dortmund.

Verdedigend is het sind vorig seizoen een zooitje daar bij Bayern. Maar ik verwacht dat de aanval in de competitie een hoop zal camoufleren zoals afgelopen seizoen. Vorig seizoen met alle geluk van de wereld nog kampioen maar hou mijn hart vast voor dit seizoen ondanks het aantrekken van Kane

Masterclass van Leipzig. Ben blij dat ik een liefhebber van ze ben. Sterk, voetballende ploeg met gigantisch veel creativiteit, voetballend vermogen, dreiging, wapens en positiewisselingen. Een club die creatief weet te scouten en in verhouding met andere clubs maar weinig uitgeeft. Wat een club.

12 augustus 2023 om 23:19

Je bent blij dat je een liefhebber van ze bent? Alsof je daar niet zelf voor kiest. De opsomming die je daarna maakt zijn toch de motieven om een liefhebber van ze te zijn?

Olmo heeft de ligt vernederd 😳 die goal. bayern verliest maar zullen wel de Bundesliga heersen 😳

Het Kane virus is toegeslagen op Bayern. Worden ook geen kampioen dit jaar. Leipzig heeft zich goed versterkt deze window ondanks de uitgaande transfers. Ik zie ze zomaar eens de titel pakken dit seizoen

12 augustus 2023 om 23:07

Ik zei het vooraf voor de grap; zal je net zien dat Bayern geen prijzen meer pakt, Kane nog steeds prijsloos lol, Bundesliga titel is kwestie van consistentie, iets waar Dortmund problemen mee heeft en Bayern, normaliter niet. Wellicht dat Leipzig dit jaar wat kan doen maar heb er een hard hoofd in

12 augustus 2023 om 23:27

Onderschat Leverkusen niet leuke ploeg en Grimaldo, Xhaka, Hofmann en Boniface erbij gehaald. Alonso doet het erg goed daar.

12 augustus 2023 om 23:40

Leuke spelers maar geen toppers buiten Xhaka(van het laatste jaar Arsenal welteverstaan) Bayern, Dortmund of Leipzig. Dat wordt m’.Zou mij zeer verbazen als een andere club überhaupt op de 2e plek komt, laat staan, 1e.

12 augustus 2023 om 23:54

Leverkusen heeft ook een aardige selectie, echter denk ik niet dat ze consistent genoeg gaan zijn om voor de titel mee te spelen. Ik hoop zelf op BvB maar ben nog niet zo onder de indruk van de nieuwe spelers.

Bayern dat overal nee krijgt te horen van potentiële aanwinsten en vandaag een pak slaag kreeg. Kane moet bergen verzetten om prijzen te winnen. Ik gun het. Is Spurs lang trouw gebleven. Wachten op de jaarlijkse Bundesliga titel dan maar.

12 augustus 2023 om 23:28

Jij kan ook niks anders dan provoceren. Je hebt de pot niet eens gezien en dan kom je weer met dit soort kreten. In plaats van Leipzig een compliment te geven ga je Bayern afzeiken.

12 augustus 2023 om 23:43

Bayern is in het slechtste staat sinds jaren naar mijn mening.
Ze zijn niet aantrekkelijk voor veel spelers. Had aangezet vlak voor dat Kane inviel.
Bijna niets gecreëerd en Kimmich even later gewisseld na een paar ziekenhuis ballen.
Ik ben niet voor niets kritisch op Bayern. Maar ik mag dat niet benoemen volgens jou.

13 augustus 2023 om 10:14

En jij bent veel teveel met anderen bezig en beledigt ze zelfs als ze niet met je in gesprek zijn. Als je alle spelers van zowel Bayern als Leipzig wereldtop vindt is er altijd wel iets te vinden om anderen mee aan te pakken. Gisteren was die ‘na City beste selectie van Europa’ in geen velden of wegen te bekennen. Betekent dit nu dat Leipzig na City de beste is? Of ga je er weer een andere draai aan geven? Davies, leverde gisteren wel een stuk of 10x de bal in, volgens jou zijn er weinig betere in Europa. Dortmund zou kampioen spelen vorig seizoen. Sane en Coman zijn veel beter dan Martinelli en Saka. Maar ik ben degene die er altijd naast zit in jouw ogen. Ga fietsen.

13 augustus 2023 om 00:19

Bayern heeft net ja gehoord van Kane en Kim Min Jae waar iedereen achteraan zit, en heeft vorig jaar de door iedereen gewilde De Ligt binnengehaald, dat zijn toch niet de minste aankopen? Welke spelers zeggen nee, Mbappe en Neymar?

13 augustus 2023 om 10:17

Het valt wel op dat Bayern deze zomer niet alle spelers heeft kunnen halen die ze wilden, dat kan dan toch best benoemd worden? Niet elke speler staat te springen om in Duitsland te spelen zo blijkt. Kane lijkt me logisch, die kon alleen naar Bayern omdat Levy niet in Engeland wilde verkopen.

13 augustus 2023 om 11:19

Het bestuur denkt te veel dat een defensieve middenvelder niet nodig is. Na gisteren is gebleken dat zo'n type middenvelder welgekomen is.

13 augustus 2023 om 11:38

Ik snap de club (land) banter enzo, maar serieus, Bayern heeft toch niet meer mislukte transfers dan andere topteams? Niet elke deal werkt.

Willen spelers niet meer naar City toe omdat ze naast oa Rice, Sancho en Maguire grepen? Willen ze niet meer naar Real Madrid omdat Donny en Mbappe (en nu blijkbaar De Gea) niet gingen?

De Ligt gaat t niet redden!Jammer

12 augustus 2023 om 23:31

Overschatte verdediger. Gun hem..echt...maar komt net iets te kort.

13 augustus 2023 om 10:16

Lekker in de waan van de dag na een eerste serieuze pot na een blessure. Vorig jaar was de Ligt de absolute sterkhouder en was Upamecano de grote bron van onrust achterin. Ik verwacht dan ook dat De Ligt en Kim een duo gaan vormen.

13 augustus 2023 om 11:55

De ligt heeft het al gered. Daar doet een keer voorbij worden gespeeld niks aan af.

Heeft xavi simons toch een goede beslissing genomen. Nu alweer een prijs in de prijzenkast net als vorig seizoen met PSV.

Wie stelt er dan ook een De Ligt op als je Kim Min Jae heb op je bank ? Een absolute monster.

Ik lees over dat de Ligt te kijk is gezet maar dat is nog niet eerder voorgekomen. De Ligt is normaal erg sterk achter maar vandaag liep heel Bayern niet, genoeg kansen maar niemand die het af maakt. Ik blijf geloven in het grote Bayern maar ik heb geen vertrouwen in Tuchel, we gaan het zien.

13 augustus 2023 om 11:15

Het is te hopen dat het bestuur wakker wordt en eindelijk inziet dat de verdediging van Bayern in de problemen komt tegen toppers als het geen defensieve middenvelder vastlegt. Zelfs Tuchel roept hier naar.

Het verschil is dat het bij Olmo tot 2keer toe purel mazzel was en bij Bergkamp bewust en technische perfectie.

Wat een crazy goed beleid heeft dit Leizpig toch. Al hun toppers weg maar ze vervangen die telkens moeiteloos. Lukeba, Bitshiabu, Sesko, Seiwald en Simons zijn gewoon grote talenten aangevuld met Baumgartner & Openda. Bayern gaat het zwaar krijgen dit seizoen.

Die 'wereldgoal'van Olmo, waar de Ligt 'te kijk wordt gezet' is gewoon mazzel. Krijgt de bal met geluk mee..

13 augustus 2023 om 01:27

Met geluk mee?? Kijk die goal nog even terug aub.

13 augustus 2023 om 13:46

Ben je op je hoofd gevallen tijger?

congratz aan RB, zeer effectief gespeeld en de kansen die er waren ook meteen benut. de wedstrijd zelf was eigenlijk 1 richtings verkeer met Bayern dat wil aanvallen, maar de bal er gewoon niet in krijgt. zuur, maar gelukkig gaat het seizoen nog lang zijn.
positieve indruk overgehouden aan veel spelers bij RB weer. Openda die lekker ging, Blaswich die echt goede reddingen in huis had, en olmo die eiskoud was gisteren. het viel totaal niet op dat 3/4 toppers zijn vertrokken daar.

13 augustus 2023 om 11:18

gewoon balverlies goed afgedwongen op middenveld en het geluk met de scheidsrechter kwam er ook bij. De eerste 2 goals vielen na onterechte vrije trappen.
Dat bestuur moet eindelijk haar werk goed maken en het grootste struikelblok bij Bayern oplossen. Tegen topteams gaat het moeilijk lukken zonder een defensieve middenvelder.

Het is pas de eerste echte wedstrijd van het seizoen. Bayern komt er wel en gaat gewoon weer spelen om de prijzen.
Ik denk sowieso dat de Duitse ploegen het erg goed gaan doen. Leipzig is ook gewoon een topploeg.

Olmo is een echte klasbak. Techniek, intelligentie, overzicht, werklust, effectiviteit...wat een verademing tussen de hardlopers en de modepoppetjes.

Bergkamp deed hem trouwens nog veel bewuster en veel gracieuzer tegen Newcastle..wat een prachtig voetbalmoment was dat. Bergkamp...dát was een klasbak van de absolute buitencategorie. Zulke spelers bestaan vrijwel niet meer...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren