Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cillessen doet met Barça goede zaken in Copa del Rey

Laatste update:

Barcelona staat dankzij een 0-1 overwinning met één been in de halve finale van de Copa del Rey. De Catalanen, waar Jasper Cillessen weer eens in de basis mocht beginnen, hadden het in een kolkend Anoeta niet eenvoudig tegen Real Sociedad, maar een benutte elfmetertrap van Neymar zorgde voor de nodige lucht. De terugwedstrijd staat voor donderdag 26 januari op de rol.

/

Barcelona won voor het laatst in 2007 in San Sebastián en donderdagavond werd vanaf het begin duidelijk dat de ploeg van Luis Enrique het niet gemakkelijk zou gaan krijgen. Willian José kwam in de eerste speelminuut al dreigend het strafschopgebied in, maar kreeg na contact met Gerard Piqué nul op het rekest van de scheidsrechter. De bezoekers kwamen daarna beter in de wedstrijd en Cillessen stond na ruim twintig minuten spelen aan de geboorte van de openingstreffer.

Zijn bal belandde via Samuel Umtiti en Luis Suárez bij Neymar, die in de zestien werd neergehaald en daarna zelf de penalty benutte. Barcelona zette Sociedad daarna vast op de eigen helft, al was de thuisploeg uit de counter niet ongevaarlijk. Xabi Prieto mocht ruim vijf minuten na de rust uithalen en ook Yuri kreeg na een snelle uitbraak een aardige kans. Zijn schot vloog echter net voor het vijandelijke doel langs.

/

Slordig balverlies van invaller André Gomes leidde met nog ruim twintig minuten te gaan opnieuw tot potentieel gevaar van de Basken. Sociedad speelde de counter echter niet goed uit, waardoor het er niet in slaagde om gevaarlijk te worden. Asier Illaramendi liet Cillessen vlak voor tijd nog bijna schrikken, maar zijn kopbal op aangeven van Sergio Canales eindigde uiteindelijk naast het doel van de Nederlander.

Denk jij dat Barcelona volgende week door gaat naar de halve finale?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heb ik net naar een voetbal wedstrijd gekeken of een musical ? Mijn god wat kunnen ze acteren daar in Spanje, irriteer er mateloos aan. Maar goed voor de rest was het echt heel slecht van beide kanten. Dan met name Neymar, sorry een leuke speler maar verder niks, misschien toch maar een carrière switch maken naar het theater !

Dit is heel erg goed voor het vertrouwen van Barcelona. Zo een moeilijke uitwedstrijd winnen dan is dat gewoon heel erg knap vooral als het 10 jaar heeft geduurd. Ik denk dat Barcelona nu steeds beter in vorm zal raken en daar ben ik erg blij mee omdat het 2de seizoenshelft erg belangrijk is. Barcelona had de wedstrijd al veel eerder op slot kunnnen gooien. Wat mij erg opviel was Mess, die was heel erg geã¯rriteerd en dat kwam echt door die overtreding bij de hoekschop toen hij die bal tegen zich geschopt kreeg. Messi reageerde letterlijk op alles en iedereen zo ken ik hem echt helemaal niet en over scheidsrechters hoeven we niet te praten. Real sociedad is nooit echt gevaarlijk geweest en Barcelona domineerde het spel slim. Ik heb het al vaker geroepen wat is die umtiti toch een beest

Ik heb de wedstrijd niet gezien. Speelde Cillesen een goede wedstrijd? ( graag alleen serieus antwoorden)

19 januari 2017 om 23:15

Heeft niet veel werk gehad maar deed wat hij moest doen

19 januari 2017 om 23:16

Had niet veel te doe af en toe schoot hij de bal te vaak na voren en dat zag luis Enrique ook en gaf het hem ook aan tijdens de wedstrijd. Ik vond hem voor de rest rustig en cool overkomen bijvoorbeeld bij een uit trap of voetballend oplossen maar had niet echt wat te doen

19 januari 2017 om 23:17

Opzich niet heel veel te doen gehad. Je merkt wel dat hij door Barcelona heel erg geïnstrueerd wordt om het voetballend op te lossen heel vaak tikje breed en dat zie ik ook nog wel eens verkeerd aflopen. Komt soms zelf ook heel onrustig over door niet zo'n hele stabiele verdediging met umtiti erbij

19 januari 2017 om 23:17

Jah zoveel balcontact had hij nu ook niet. Er gebeurde niets vanuit real sociedad (hetzelfde voor barcelona hoor)

20 januari 2017 om 06:29

Netjes van Cillesen.
Het is voor hem belangrijk dat hij de 0 houdt en speelminuten maakt.
Het is voor hem te hopen dat Ter Stegen wat foutjes maakt in de opbouw en dergelijke zodat die coach toch gaat twijfelen.

19 januari 2017 om 23:17

Sierd was erg positief, maar ook niet objectief. Cillessen speelde niet heel slecht, maar absoluut niet goed (wat te verwachten is aangezien hij niet veel speelt). Zocht weinig de aansluiting met het middenveld en zocht in mijn ogen veel te vaak de lange bal. Daardoor kwamen Messi en Neymar op de middellijn in balbezit waardoor de opbouw verstoord wordt. Hij had veel meer Denis Suarez, Andre Gomes, Busquets, Rakitic en Iniesta moeten zoeken. Ik denk dat Cillessen zich serieus zorgen moet maken om de ontwikkeling van Jose Suarez, die erg sterk speelt in het tweede elftal dit seizoen.

19 januari 2017 om 23:21

Dat hij elke keer de bal diep naar voren speelde kwam door het goed druk zetten van Sociedad. Je zag dat hij in het begin veel te veel de bal achterin Wilde rond spelen. Alleen omdat de verdediging heel onstabiel leek en onrustig kreeg je veel meer de langs bal

19 januari 2017 om 23:31

Lekker makkelijke reactie. Laat me raden; jij vond ook dat Hart nog steeds bij City in de basis had moeten staan. Bij ploegen die voetbal spelen zoals Barcelona dat doet is een doelman heel belangrijk omdat dat degene is die de opbouw begint. Als je dan niet rustig kan blijven en je medespelers kan inspelen is dat zorgwekkend. En ja, ik ben er niet van overtuigd dat Cillissen dat goed genoeg kan.

19 januari 2017 om 23:33

Niet dat ik een Guaporta fan ben ofzo, maar ik vind dat je wel heel erg kort door de bocht reageert op zijn reactie. Bij Barcelona wordt een hogere eis verwacht dan alleen maar keepen. Daarnaast is het zo uitgebreid ook weer niet. Als je het zo'n vermoeiende analyse vindt, reageer dan niet...

19 januari 2017 om 23:41

"guaporta

Ik ben het vaak met je eens maar nu totaal niet. Cilessen deed het gewoon uitstekend dat hij zich kan verbeteren in het meevoetballen is duidelijk zeker ten opzichten van Ter Stegen, neemt niet weg dat Ter Stegen soms onnodig risico nemt om het voetballend probeert op te lossen. Je moet ook de tegenstander meenemen in je relaas. Hij zocht vaak genoeg het midden als het kon. Hij is minder risicovol als Ter Stegen en in een wedstrijd zoals vandaa is dat perfect.

Hij zal veel vaker het midden zoeken tegen teams die niet op de juiste manier druk zetten dan weet Cillessen vast wel de juiste oplossing te vinden.

20 januari 2017 om 01:19

Serieus? Ben het normaal wel met je eens, maar Cillessen speelde vandaag toch gewoon goed, geen gekke dingen gedaan en slechts 1 of 2 keer een zwakke pass gegeven. Speelde de bal alleen lang wanneer de pressie erg hoog was van Sociedad en dat was geregeld het geval vanavond. Heeft heel veel kort en voetballend opgelost. Wanneer Ter Stegen speelt zie je dat als hij gedwongen wordt de lange bal te spelen dat vaak erg slordig gebeurt. Voor mijn gevoel heb je Ter Stegen toch echt wat te hoog zitten en Cillessen te laag. Ben zelf geen fan van Cillessen maar hij speelde vanavond toch prima.

Eindelijk weer eens een zege in Aloeta. Dat heeft verdorie lang geduurd zeg. Het blijft vreemd voor een club als Barcelona om zo'n statistiek te hebben. De wedstrijd zelf was niet zo goed. Veel irritatie op het veld langs beide kanten en het spel lag voortdurend stil. Desondanks het belangrijke uitdoelpunt gemaakt en zelf de nul kunnen houden. Volgende week in Camp Nou zo snel mogelijk twee doelpunten prikken en de buit is binnen.

Overdreven elke x over neymar wanneer er echt een overtreding plaats vind is het ja acteer werk acteer werk ga weg man, bijna elke club heeft het gemunt op die jongen hoezo dat dan omdat hij van een uitdaging houd dat is voetbal. Ik snap het sms wel maar zo erg is het nou ook niet de meeste praten mekaar gewoon na

19 januari 2017 om 23:19

Nouja je moet toegeven dat hij soms wel echt acteert in een wedstrijd. Toen aan de zijlijn elke keer blijven rollen en schwalbe maken. Hierdoor maak je het zelf voor de scheids ook gewoon moeilijker om het nog objectief te bekijken. Heb ditzelfde soms ook bij busquets

19 januari 2017 om 23:23

Busquets vond ik veel erger paar jaar terug nu juist helemaal niet meer misschien een xtje okã© maar hij is erg volwassen geworden. Ik snap het zeg ik ook over neymar maar het wordt veelste groot gemaakt want bij die herhaling zag je toch dat de keeper contact had met neymar en neymar krijgt geel alleen door het gegil van anoeta maar goed

19 januari 2017 om 23:27

Klopt busquets heeft het wel een heel stuk minder dan vroeger, maar alsnog gebeurt het wel en dat vind ik soms toch wel jammer. Ik vond het eerder een overtreding op Suarez bij die tweede penalty en bij Neymar vond ik het een twijfelgeval. Maarja die scheids zou ook wel zoiets hebben gehad, daarnet gaf ik je een penalty en nu geef ik geel. (was niet deze wedstrijd zo) maar zo zie je veel scheidsrechters, vooral in spanje, toch hun fout proberen goed te maken van de eerste helft ofzo.

De vloek van Anoeta is gebroken; na tien jaar niet meer gewonnen te hebben eindelijk weer winst in Baskenland! Het was absoluut geen geweldige wedstrijd die eigenlijk werd gedomineerd door een waanzinnig slechte scheidsrechter die fout na fout opstapelde deze wedstrijd. Barcelona werd een strafschop onthouden, terwijl Real Sociedad keer op keer werd benadeeld en de fans zeer terecht de witte zakdoekjes tevoorschijn haalden. Denk dat het wel tekenend is dat Lionel Messi een gele kaart kreeg voor tijdrekkend, maar Gonzalez Gonzalez geen blessuretijd bijtelde in de eerste helft en zelfs midden in een aanval van La Real affloot voor rust. Het is echt te triest voor woorden met deze scheidsrechters in Spanje.

Verder overigens genoten van Busquets vandaag, die lijkt weer in vorm te raken voor de belangrijkste fase van het seizoen. Jasper Cillessen vond ik in tegenstelling tot Sierd erg matig, hij bleef maar paniekerig lange ballen spelen in plaats van de aansluiting met het middenveld te zoeken. Verder absoluut niet zeker tussen de palen en had wat mij betreft meer moeten doen. Denk dat hij zich echt zorgen moet maken om de stormachtige ontwikkeling van Jose Suarez in het tweede elftal. Verder vond ik Umtiti opvallend onrustig, Messi opvallend gefrustreerd en Digne pure middelmaat. En Lucho, hoe haal je het in je hoofd om Iniesta in de rust naar de kant te halen? Dan geef je meteen de controle op het middenveld weg. Kortom; Barcelona was niet best vandaag, maar het speelde wel de beste wedstrijd die ze in Anoeta hebben gespeeld sinds jaren. En dat zegt volgens mij ook genoeg over de vloek van Anoeta. Ben blij dat die vloek eindelijk gebroken is!

19 januari 2017 om 23:26

Allicht lezen we morgenochtend wel dat Iniesta een pijnlijke trap op zijn voet kreeg of zo - maak je niet zo druk.

19 januari 2017 om 23:34

"with Andres Iniesta taken off after soleus muscle injury concern in his left leg suffered in the first 45 minutes." - aldus Marca. Geen idee hoe betrouwbaar zij zijn, maar is weer heel makkelijk van iedereen om weer conclusies te trekken.

19 januari 2017 om 23:50

Marca is voor zover ik weet niet echt betrouwbaar, maar goed, het gaat er inderdaad om dat men geen stokken moet zoeken om mee te slaan.

20 januari 2017 om 08:38

Iniesta voelde zich niet helemaal fit meer. Voelde iets aan zijn spieren en werd uit voorzorg gewisseld. Verder ben ik het volledig met je reactie eens behalve de prestatie van Cilessen. Ik vond hem niet bijzonder maar ook zeker niet slecht. Real Sociedad zette heel goed druk en ik was blij dat hij soms toch het zekere voor het onzekere nam.

20 januari 2017 om 13:23

Iniesta had last van wat pijntjes en werd uit voorzorg gewisseld. Is wel begrijpelijk, Iniesta is namelijk een van de belangrijkste schakels in ons team.
Cillessen was inderdaad erg onrustig aan de bal. Teams als Barã§a willen rustig opbouwen en daar heb je een rustige keeper voor nodig. Cillessen was op keepers gebied anders wel goed bezig.
Umtiti was minder, kende een enorm goede start, maar heeft nu een klein dipje.

Hoe doet Jose Suarez het dan? Ik heb eerlijk gezegd nog nooit van hem gehoord. Wat voor een type keeper is het? Zoals Ter Stegen of eerder een echte lijnkeeper?

Man man man, kon alleen de 2e helft kijken maar wat een spijt zeg. Spelers van Barca die zich zo aanstellen en spelers van Sociedad die bij elk duwtje hun handen in hun gezicht doen alsof ze doodgaan en kaarten aannaaien. Ik weet niet wat dit voorstelde, maar eerder een toneelschool dan voetbalwedstrijd. Bah...

19 januari 2017 om 23:31

Dan heb je het nog niet eens gehad over de arbitrage.. Wat een niveau was dit zeg..

Aan de ene kant blij dat we eindelijk terug winnen op Anoeta, andere kant kon het meer geworden zijn dan 0-1. In de tweede helft (wissel Iniesta) is onze controle over de wedstrijd verdwenen. Lucho met zijn meesterplannen altijd natuurlijk.

Even over de arbitrage, wat een schandalig optreden. Ik ben normaal gezien niet het type dat over de scheidsrechters praat, maar dit was wel echt te erg voor woorden. Hij floot slecht langs beide kanten.
De mensen die de wedstrijd bekeken hebben zullen me wel begrijpen. Ongelofelijk.

Prima overwinning! Verdedigend weinig weg gegeven. Sociedad blijft een sterk team. Scheids is een ongelofelijk flapdrol. Wanneer wordt er nou wat aan dat scheidsrechter dillema in Spanje gedaan...?

Lucho was nog de grootste tegenstand met z'n tactische ingrepen, soceidad irriteerde verder langs alle kanten en het is onbegrijpelijk dat de scheids niet ingreep.. ondanks dat toch 0-1 winnen is heel sterk.. barca op weg om de copa te pakken

19 januari 2017 om 23:21

Mocht je het niet weten: Iniesta werd gewisseld omdat hij een lichte blessure heeft opgelopen.

19 januari 2017 om 23:30

Volgens catalaanse media gewisseld uit voorzorg omdat hij een heel lichte tik kreeg... ik denk dat elke speler op 45 min wel een lichte tik zal incasseren dus heb mn twijfels over deze uitleg. Heb je Iniesta zn gezicht gezien op de bank? Denk dat hij gewoon Messi kapitein wou maken om hem te beschermen voor een tweede gele kaart hoe gek dat ook klinkt

19 januari 2017 om 23:43

Dat klinkt inderdaad \gek.

19 januari 2017 om 23:22

Toch sterk dat hij zo slim was om uit tegen Real Sociedad met de beste elf (tien, negen) te spelen. Dat heeft hij dan toch geleerd.

Ik heb weer genoeg gezien. Luis Enrique, wat ben je een clown. Waarom verander je een opstelling waarmee je Las Palmas van de mat veegt? Vidal speelde goed, Rafinha speelde prima, maar nee meneer moet weer eigenwijs doen en Roberto en Rakitic opstellen.

19 januari 2017 om 23:21

Rafinha heeft een blesssure.

19 januari 2017 om 23:23

Man man ...doe eens rustig! Rafinha is geblesseerd en het doorwisselen zal zijn vruchten afwerpen aan het eind van seizoen. Spelen elke week 2 wedstrijden...je kunt altijd starten met zelfde spelers.

19 januari 2017 om 23:29

Dat zal wel, maar Rakitic raakt al het hele seizoen geen knikker. Roberto doet het ook niet zo fantastisch.

20 januari 2017 om 01:23

Trieste reactie. Ten eerste is Rafinha geblesseerd. Als je echt een Barca fan bent had je dit geweten. En twee, Andre Gomes wordt met mate gebracht en kan niet elke wedstrijd spelen dus is Rakitic de logische keuze.

Meer dan terecht gewonnen was zeker niet onze beste wedstrijd maar gelukkig een goeie uitgangspositie Messi moet zich niet gek laten maken door die zielige nep suporters daar maar ben al lang blij dat we daar weer eens hebben gewonnen

In de Premier League moeten ze rouleren, hier is het een potje voor de basiself om in hun ritme te komen op 90%. Verschillen zijn nooit waar volgens velen, maar ik vind dit toch weer een streepje voor de mensen die roepen dat de PL en hun cups zwaarder zijn.

Daarbuiten, dat acteren - bah bah.

20 januari 2017 om 03:58

Topclubs hebben het zo moeilijk in de premier league omdat ze zelf niet zo goed en constant zijn. Barca, real en bayern kan je niet vergelijken met die clubs uit de PL.

20 januari 2017 om 12:44

Oke bedankt voor de heldere uitleg ik zal er de wijsheden uit halen en meenemen in mijn volgende reactie als dit ter sprake komt.

Eã©n van de slechtste Barca wedstrijden in jaren. Dat geldt ook voor Messi.
Belachelijk dat Barca zo een vertoning nodig had om de ban te breken.

20 januari 2017 om 01:27

een van de slechtste in jaren? Wat een onzin zeg, was geen hoogstaand voetbal zeker niet, maar op bezoek in Anoeta is altijd pure strijd. Eerste overwinning daar in 10 jaar. Stonden verdedigend gewoon goed en bleven het voetballend oplossen. Kwamen er aanvallend niet al te veel aan te pas door het harde spel van Sociedad en doordat zij snel druk zetten, bovendien ook gewoon goed verdedigden.
En hoe is dit 'belachelijk' van Barca's kant? Ze maakte er het beste van.

Geen geweldig voetbal maar wel geweldig dat we in Anoeta na 10 jaar eindelijk weer eens hebben gewonnen, en terecht ook. Belangrijk uitdoelpunt en dat geeft vertrouwen voor de wedstrijd in Camp Nou, verwacht wel dat Barca doorgaat.

Cillessen is meevoetballend geen goede keeper voor Barcelona. Ik snap niet dat Barcelona geen goede meevoetballende keeper heeft gehaald. Die lange ballen leveren te vaak balverlies op. Dat was bij Ajax ook al zo.

19 januari 2017 om 23:37

Ben je sarcastisch ofzo? Bijna al z'n lange ballen kwamen aan.

20 januari 2017 om 17:47

Zo slecht deed hij het niet gisteren hoor.

eerste 30 min waren zeer goed, barca super geconcentreerd bezig, maar na de 0-1 ging de handrem op en bij rust moest Iniesta eraf van Lucho, de match was dan ineens ook dood.. spijtig voor diegenen die de eerste 30 min niet zagen

Je zal maar Messi, Suarez en Neymar in je aanval hebben lopen! Beseffen de Barcelona fans wel hoe bijzonder deze aanval eigenlijk is?

20 januari 2017 om 00:39

Weet je, beseffen ze wel dat we de beste aanval ooit hebben en dat 3 sterren mekaar alles gunnen dat is het mooiste wat ik vind, hun vriendschap!

Wat gebeurd er nou in de halve finale, woord er geloot? Kan iemand mij uitleggen aub alvast bedankt.

20 januari 2017 om 00:51

Ja, er wordt geloot. Maar we hebben nog de return tot de halve finale.

20 januari 2017 om 15:49

Ja return weet ik wel maar wel raar dat er niet gewoon zo een tabel is, dan weet je al voor je wint tegen wie je moet de volgende ronde.

Iniesta zal de wedstrijd tegen eibar dit weekend moeten missen, hopelijk is hij zo snel mogelijk terug

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren