Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Chelsea hakt knoop door en zet Mourinho op straat

Laatste update:

José Mourinho is donderdag ontslagen als hoofdtrainer van Chelsea. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten bij de club. Overwintering in de Champions League leek het hachje van Mourinho te redden, maar de nederlaag tegen Leicester City (2-1) was de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen.

/

“Chelsea wil José bedanken voor de immense bijdrage die hij heeft geleverd sinds zijn terugkeer in 2013”, luidt een statement via de officiële kanalen. “Hij is de meest succesvolle manager in onze historie, maar José en het bestuur kwamen samen tot de conclusie dat de resultaten niet goed genoeg zijn. Beide partijen zijn van mening dat het beter is om de wegen te scheiden. José blijft altijd een geliefd, gerespecteerd en belangrijk persoon voor Chelsea. Tot we een nieuwe trainer hebben, doen we geen mededelingen meer.”

De 52-jarige Portugees was dus bezig aan zijn tweede periode bij Chelsea. Zijn eerste periode liep van 2004 tot 2007 en na omzwervingen bij Internazionale en Real Madrid keerde hij in 2013 terug in Londen. Zeven maanden na het winnen van de landstitel is het dus einde verhaal. Namen als Josep Guardiola, Guus Hiddink, Brendan Rodgers en Juande Ramos worden genoemd als mogelijke opvolger. Diverse Engelse media melden dat Hiddink de topkandidaat is om het seizoen af te maken als hoofdcoach. Hiddink werkte eerder al op interim-basis bij Chelsea.

/

Mourinho laat Chelsea achter in een sportieve crisis: de club staat twintig punten achter koploper Leicester City en slechts een punt boven de degradatiestreep. Kwalificatie voor de Champions League, Chelsea moet dan bij de eerste vier eindigen, is zo goed als onmogelijk. Niet alleen op sportief vlak had Mourinho problemen, ook buiten de lijnen ging het mis. Zo kreeg de oefenmeester het aan de stok met clubdokter Eva Carneiro, die de club verliet en naar de rechter stapte om Mourinho aan te klagen.

De Portugees had het ook continu aan de stok met scheidsrechters; zo kreeg hij in september nog een boete van circa 68.000 euro omdat hij de scheidsrechters beledigd had. In augustus tekende Mourinho nog een nieuw, vierjarig contract. Bij Chelsea won hij drie landstitels, een keer de FA Cup en drie keer de Capital One Cup. Naar verluidt ontvangt hij een werkelijk gigantische afkoopsom van circa vijftig miljoen euro.

Het is terecht dat José Mourinho ontslagen is

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was wel redelijk te verwachten. Vond het nog wat lang duren eigenlijk.

17 december 2015 om 15:50

Het schijnt wel dat 50 miljoen een hoop wonden heelt.....

17 december 2015 om 15:52

Die vent is nu lekker binnen, vind wel wat nieuws

17 december 2015 om 15:54

Zielig hoor. Eerste keer dat het slecht gaat en dan op straat worden gezet. Al heeft hij 50 mil meegekregen.

17 december 2015 om 15:58

op bbc staat dat hij alleen dit seizoen uitbetaald krijgt, verder niet.

17 december 2015 om 16:02

Maak je maar geen zorgen om Mourinho. Die heeft de schaapjes allang op het droge.

17 december 2015 om 16:03

Jorge Mendes is zijn zaakwaarnemer, geloof nou maar dat hij gewoon de volle mep uitbetaald krijgt. Contractueel is dit verplicht tenzij er clausules in staan. Maar nogmaals: Jorge Mendes..

17 december 2015 om 16:06

Waar is ie binnen? Volgens mij is ie net op straat gezet. Verklaar je aub nader

17 december 2015 om 16:07

Het is toch zo dat de club hem uit moet blijven betalen totdat hij een nieuwe baan heeft?

Ik denk niet dat Mourinho 4 jaar niets gaat doen en gaat cashen. Gezien zijn ego wil hij zich zo snel mogelijk revancheren.

17 december 2015 om 16:07

De eerste keer dat het slecht gaat? Natuurlijk kan je een keer een mindere wedstrijd hebben misschien zelfs 2, maar nu is het compleet waardeloos! Waarschijnlijk hebben ze hem aangehouden door die veel te hoge afkoop som die ze zouden moeten betalen. Als ik Mourinho was zou ik eens lekker met pensioen gaan voor dat geld. Hier in Portugal is vrijwel alles goedkoop!

17 december 2015 om 16:35

Dat je binnen bent, dat is een uitdrukking voor zoveel geld hebben dat je nooit meer hoeft te werken.

17 december 2015 om 16:38

Nee, soms word er al eerder een akkoord bereikt en betalen ex-werkgevers ineens een grotere som, in plaats van jaren door te blijven betalen. Veel ontslagen werknemers wachten daarom ook met het aangaan van een nieuw dienstverband, zodat ze eerst nog flink wat kunnen cashen (als ze al iets vinden inderdaad). Ex-collega van mij had een dag nadat alles op papier stond een nieuwe baan gevonden. Had daar al eerder een gesprek gehad, maar met opzet gewacht met tekenen (de nieuwe werkgever vond dit ook goed) en beginnen met werken, zodat eerst alles afgewikkeld was.

17 december 2015 om 16:51

Het is heel gebruikelijk dat wanneer werknemers te duur zijn om te ontslaan, gewoon onder contract blijven staan en zogezegd "geen functie" krijgen. Wanneer Mourinho komend seizoen dan elders aan de slag gaat, houden de loonkosten natuurlijk ook op.

17 december 2015 om 16:58

In financieel opzicht is hij binnen bijvoorbeeld. Niet zo moeilijk te begrijpen lijkt me.

17 december 2015 om 17:10

Je snapt toch wel dat die bedoelt dat die dik uitbetaald krijgt of t nou nog voor 1 seizoen is of voor nog 5 seizoenen, want hij had nog 4 jaar bijgetekent als je goed gelezen heb..
Wat ik overigens erg dom vind van chelsea ik zou eerst minimaal tot de winterstop wachten met een volgend contract opstellen. Maarja iniedergeval of het die nou voor 1 of meerdere seizoenen uitbetaald krijgt het is veel geld.. Dat wou ik ff zeggen want hij verdient 15 Miljoen per jaar.

17 december 2015 om 17:57

@ Mr.barca, als het alleen aan de resultaten zou liggen dan was het inderdaad nogal zielig. Maar het heeft niet alleen met de resultaten te maken. Ook de conflicten met medewerkers van Chelsea en spelers waren een reden om niet langer door te gaan met Mourinho. Door die actie met die mooie arts van Chelsea is ook veel sympathie kwijtgeraakt bij de supporters van Chelsea. Ik denk dat het verstandig is geweest om hem nu te ontslaan. Hiddink zal wel chef interim worden.

17 december 2015 om 18:53

Slecht is nog een soft woord. Ze degraderen als ze zo door gaan vriend. Dat ligt echt niet aan het team.

17 december 2015 om 19:30

nou daar zit je toch wel effe verkeerd man !

na een studie in het UK omtrent de persoonlijke statiestieken van de basisspelers van chelsea nu en in vergelijking tot vorig seizoen is er maar één speler die persoonlijk betere cijfers kan voorleggen en dat is Willian en min of meer ook Zouma , maar die was vorig seizoen nog geen onbetwistbaar titularis , nu wel .

die persoonlijke statistieken gaan over de persoonlijke prestaties inzake , gelukte intercepties, mislukte intercepties, gewonnen luchtduels, loopafstanden, gewonnen man/man duels , aantal passes die een aanzet betekenen tot doelgevaar , assist , doelpogingen on target en off target , gemaakte doelpunten, ..... enz .

het is uitermate vreemd dat enkel één basisspeler t o v vorig seizoen betere cijfers kan tonen en al de rest mindere resultaten .... ook het aantal doelkansen is enorm minder t o v vorig seizoen ..... vreemd !

is dit de schuld van mourinho ? Misschien wel , maar ik zou toch als speler ook beschaamd zijn indien ik zulke slechte cijfers in mijn prestaties kan voorleggen !

wat er gaande is / was zullen we ook nooit echt zeker weten maar één ding is zeker .... de spelers zijn hier niet vrij van fouten en mogen een grote verantwoordelijkheid van deze malaise op hun conto zetten !

17 december 2015 om 19:46

Nu? Allang man, denk je dat hij na Real Madrid alleen al niet binnen was? En zijn successen met Porto..?

17 december 2015 om 15:53

Had natuurlijk een enorm krediet bij de fans. Ik vind het zelf persoonlijk jammer, alsof een andere coach dit seizoen wel nog kan redden.

17 december 2015 om 16:08

Klopt wat je zegt maar je ziet dat mourinho het niet meer aan de praat gaat krijgen en dat betekend dat het spel een drama blijft en dat kan je niet maken tegenover je fans

17 december 2015 om 16:17

Absoluut, zet daar een guardiola en her gaat draaien of ancelotti 100% zeker!

17 december 2015 om 15:54

Een desastreuze zet van Chelsea. Ik denk dat dit een minder seizoen was/is! Maar dat volgend seizoen alles weer goed was gekomen!

17 december 2015 om 16:00

Ja precies , en kan je nagaan dat dit Chelsea zo'n 40 tot 55 miljoen zal kosten! Insane.
Van dat geld kan je een topper halen. Ben benieuwd welke minkukel deze beslissing heeft genomen. Gegroet, Ivaan.

17 december 2015 om 16:01

Leg de schuld bij de spelers zou ik zeggen. Alsof een coach zo veel impact heeft? Vorig jaar terecht nr 1 en dan nu dit. Valt toch niet alleen mourinho te verwijten??

17 december 2015 om 16:04

Ja, de coach heeft vreselijk veel impact. De relatie tussen mourinho en spelers was kapot. De volgende trainer brengt frisse wind, en, dat gaat ze goed doen.

17 december 2015 om 16:24

Er is geen enkele aanleiding om te geloven dat alles plotseling volgend seizoen weer goed zou komen. Waardoor zou dat moeten komen?

Het was over en uit tussen Mourinho enerzijds en de club en de spelers anderzijds. Dat verandert niet zomaar. Dit is de enige juiste beslissing.

17 december 2015 om 16:05

Ajax sla je slag! De Boer naar chelsea en Mourinho naar ajax. Chelsea betaald dan 10 miljoen voor de boer daarmee kan ajax dat doorsluizen naar mourinho als tekengeld en dan is mourinho wel bereid om te tekenen voor een jaarsalaris van 978.982,83 euro per jaar. ik zeg Doen!

17 december 2015 om 16:12

ik neem aan dat je een grapje maakt?
Al was mourinho gratis dan nog hoef ik m niet als coach

17 december 2015 om 16:25

Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren, maar ik zou echt direct mijn ajax-shirtjes in een diep donker gat begraven als ze deze idioot zouden halen. Goede trainer, maar vreselijk gedrag. Ver weg houden van de club.

17 december 2015 om 18:23

Ha ha. Kan je het ook even laten om in elk topic over ajax te praten? Is dit het eerste waar je aan denkt?

17 december 2015 om 16:08

Heerlijk voor de specialist in failure... Wat een arrogante klootzak is het toch en dan nu zelf zo slecht presteren. Geweldig als hij daadwerkelijk weggestuurd is.

17 december 2015 om 16:19

Denk dat hij nu voor het bondscoachschap gaat bij Portugal na het EK

17 december 2015 om 17:05

Met Fernando Santos die de neiging heeft om defensief te spelen met spelers die niet zo zijn ingesteld zou dat nog eens een leuke verandering zijn.

Mourinho mag best Portugal leiden. Hopen dat hij het nog beter kan doen dan Scolari. Met hem was het genieten.

17 december 2015 om 16:36

Ik hoop het niet. Voor Chelsea zou het natuurlijk mooi zijn, want het is en blijft een klasse coach.

17 december 2015 om 16:58

Dat Hiddink kandidaat is dat vind ik opmerkelijk wel een totaal andere aanpak dan Mourinho namelijk totaaal geen aanpak... wordt championship volgend jaar ben ik bang

17 december 2015 om 15:58

schijnt dat ie alleen dit seizoen uitbetaald krijgt en verder niet.

17 december 2015 om 16:41

Dan krijgt hij alsnog miljoenen gratis mee heerlijk toch slapend rijk worden.

17 december 2015 om 16:54

klopt, maar we hoeven sowieso geen medelijden met hem te hebben, want hij heeft al meer geld dan hij ooit op krijgt.

Zo.. Was te verwachten maar zag het niet aankomen. Zo special Is hij nu niet mee daar dus. Wel terrecht natuurlijk. Het heeft lang genoeg geduurd.

Makkelijk verdient voor hem zo!

Zo... dat komt even binnenvallen... Ik zou het juist geen slimme zet vinden als dit echt waar blijkt te zijn. Ik had er echt wel in geloofd dat Mourinho de boel weer op orde zou krijgen.

17 december 2015 om 15:56

Hoe ironisch is het dat Ranieri's team de doorslag gaf dat Mourinho werd ontslagen haha. Oooooh de ironie, echt een payback van Ranieri.

17 december 2015 om 16:16

@bianconeri

Hoezo payback? Mourinho kan er toch niks aan doen dat hij Ranieri moest opvolgen bij Chelsea. Of gaat dit over een of andere uitspraak van Mourinho?

17 december 2015 om 16:22

Hallo Hallo Hallo, even dimmen allemaal, jemig zeg, van verbazing viel ik gewoon mijn stoel af. Even kappen nu, even centraal en respectvol aub, even rustig allemaal nu, gewoon kalm, rustig zijn nu allemaal.

Payback? Dat je dat zo durft te noemen, even niet oude koeien uit de sloot halen aub.

Mijn voorstel nu is, Manager Ruil tussen de club van Benitez en de club van Mourinho, Mourinho naar Real Madrid en Benitez naar de straat?

ok?

17 december 2015 om 16:26

@Arsenal-Gunner,

Het is inderdaad niet een echte payback, maar het is wel grappig dat Mourinho de plaats van Ranieri overnam en dat Ranieri hem nu 'terugpakt' door van hem te winnen waardoor hij wordt ontslagen. Moet voor Ranieri toch wel als een soort gerechtigheid voelen. Ook al was hij misschien wel terecht ontslagen.

17 december 2015 om 17:00

Ironie? ja. Payback denk niet dat Ranieri het zelf zo zag.

17 december 2015 om 15:58

Op basis waarvan dan? Er zat geen enkele verbetering in het spel van Chelsea en de spelersgroep begon zich ook al tegen Jose te keren. Als je sommigen bronnen moest geloven is zelfs zijn favoriete speler (terry) inmiddels al naar het bestuur gestapt om zijn ongenoegen over de trainer te uiten.

17 december 2015 om 16:16

Ja, zo kan ik ook nog wel 100 geruchten van zogenaamd ontevreden spelers gaan benoemen, maar ik volg extreem veel nieuws van Chelsea en als je kijkt naar de interviews van bepaalde spelers met o.a. Cahill, Ivanovic en Terry die zeggen volle vertrouwen te hebben in Jose.

17 december 2015 om 16:21

Tuurlijk zeggen ze dat ze vertrouwen hebben in Mourinho, zou ik ook doen als hij nog baas is. Maar of ze het menen betwijfel ik ten zeerste.

17 december 2015 om 17:20

Ja daar heb je een punt, maar dat is precies hetzelfde als dat ik morgen een gerucht in de media ga plaatsen over dat de spelers mourinho weg willen hebben om sensatie te kweken. Het is allemaal hetzelfde. Het is allemaal een spelletje.

17 december 2015 om 15:58

Waaruit blijkt dat? Ik heb dit gevoel helemaal niet. Er is geen cohesie, geen samenhang, geen passie, iedereen door de ondergrens etc. Ik zie niks waaruit enig vertrouwen spreekt.

17 december 2015 om 15:59

Ik denk dat dit voor alle partijen het beste is. Ik had er ook totaal geen vertrouwen dat Mourinho de boel weer op de rails zou krijgen. Hopelijk krijgt zijn opvolger de boel weer aan het voetballen.

En terecht! Niet preseteren dus eruit. Maar volgens mij hoeft niemand medelijden te hebben met Dhr, Mourhinho

17 december 2015 om 15:50

Moeten de spelers er ook uit dan?

17 december 2015 om 15:53

een aantal waarschijnlijk wel

17 december 2015 om 15:55

Als ze mij een gouden handdruk geven van 40 miljoen pond hoef ik ook geen medelijden en verheug ik me op een mooi einde van het jaar

Verassend. Denk dat hij wel op meer krediet mag rekenen. Hij heeft van Chelsea toch een europese topploeg gemaakt weliswaar geen champions league mee gewonnen maar mede door Mourinho is chelsea groot geworden.

17 december 2015 om 15:51

Heeft hij dat gedaan, of Abramovic?

17 december 2015 om 15:52

@eli884
Iedereen met dat budget zou van chelsea een topploeg kunnen maken.

17 december 2015 om 15:57

Louis van Gaal bewijst toch het tegendeel bij united haha.

17 december 2015 om 15:59

@djabber als je het vergelijkt met het jaar voor louis van gaal wel

17 december 2015 om 16:00

Hij wijst meer op de eerste aanstelling van Mourinho, toen Chelsea opgericht werd zeg maar.

17 december 2015 om 16:11

Dat weet jij niet.

17 december 2015 om 16:15

Jax van Samcro heeft gelijk ;-) ik wijs op zn 1e periode

17 december 2015 om 16:40

ja dan geldt hetzelfde. Met zoveel geld kan bijna elke manager dat

17 december 2015 om 16:41

Onzin, trainer moet wel zijn selectie scherp houden en goed voorbereiden, niet iedereen kan dat.

17 december 2015 om 15:54

Nou ik denk toch voornamelijk abramovich.... Wat ranieri met leicester doet vind ik meer getuigen van vakmanschap dan met elke vedette/miljoenen ploeg park the bus spelen..

17 december 2015 om 19:29

Uhm ranieri teert op de successen van de coach voor hem die de club naar de pl bracht , haar daar hield met aanvallend voetbal en een ongeloofelijke eindsprint aan het eind van het seizoen....als dank werd hij ontslagen en mocht ranieri instappen als coach van een team vol vertrouwen .....al doet ranieri verder niks verkeerd natuurlijk dit seizoen

En daar is dan de genadeslag. Volkomen begrijpelijk. Ik ben benieuwd wie het opvolgt, Ancelotti weer? Of een interim?

17 december 2015 om 15:56

Neen Ancelotti begint nu volop met de cursus Duits!

Abramovich 50 miljoen aan oprotpremies armer.
En Chelsea zonder trainer

17 december 2015 om 15:51

tja..wat heb je aan een trainer die niet presteert. Kan net zo goed Terry het overnemen. Slechter dan het nu gaat kan toch niet.

schijnt dat ie trouwens alleen dit jaar maar uitbetaald krijgt en verder niet.

hmm....ik zei in augustus al dat het een TDK-tje zou worden... En jawel...1 week voor de kerst.
Ik kreeg toen alleen heel erg veel commentaar, maar heb dus toch weer gelijk.

17 december 2015 om 15:54

Nou, gefeliciteerd jouw dag kan niet meer stuk, je had weer gelijk! Dit zag iedereen toch aankomen? Enige wat Chelsea FC tegenhield lijkt mij de afkoopsom. Maar jij zou het wel weten...

17 december 2015 om 16:00

@feyegae t schijnt dat ie alleen t salaris voor dit seizoen mee krijgt. Dus dan valt het wel mee.
En als iedereen het al wist, waarom kreeg hij dan een nieuw contract aan t begin van dit seizoen?

17 december 2015 om 16:07

Ik zag dit echt niet aankomen.

Tuurlijk de resultaten waren bagger, maar iedereen weet dat mourinho een zeer goede trainer is. Als iemand ze uit deze slechte situatie kan loodsen, is hij het zelf wel.

Daarnaast gaan ze toch de top4 niet meer halen, dus had ie net zo goed het seizoen kunnen afmaken.

17 december 2015 om 16:07

Dus hij krijgt alleen nog salaris voor dit seizoen als ik het goed heb begrepen, je bent niet echt heel duidelijk-_-

17 december 2015 om 16:01

ach als je wist hoeveel commentaar ik kreeg en dat ik gelijk weer een "hater" was en zo, dan vind ik het best grappig. Maar slapen doe ik sowieso wel goed

17 december 2015 om 16:19

Stop toch met het steken van veren in je eigen reet. Jouw houding is echt huilen met de pet op.

17 december 2015 om 16:30

@babymongo, heb je nog een bron van die uitspraak? Zou ik oprecht knap vinden, in augustus melden dat Mourinho de kerst niet zou halen. Ik zag het in elk geval totaal niet aan komen. Chelsea was huizenhoog favoriet wat mij betreft.

17 december 2015 om 17:00

@edo je kunt maar 2 maanden terug zoeken op voetbalzone.
Via google heb ik al 1 stukje gevonden die zal ik ff in je inbox zetten.

17 december 2015 om 17:20

@babymongo wat doe je? Je praat echt onzin. Je hebt genoeg gezegd dat Mourinho z'n salaris krijgt van dit seizoen meer niet(zeg jij) toen zeg jij dat jij t al in augustus 'wist' dat Mourinho ontslagen ging worden. Vervolgens zegt Feygae dat t iedereen t zag aankomen toen zei jij en ik citeer "waarom kreeg hij dan een nieuw contract aan t begin van dit seizoen"..... En wat Edo al zei hoe kon je nou weten dat Mou t niet ging redden met dit vooraf favoriete Chelsea?

17 december 2015 om 19:39

O.a. omdat hij het nergens langer dan 3 jaar uit houdt. Dan is de chemie weg. Komt door zn manier van werken en coachen. Dat werkt heel goed maar wel tijdelijk

Zonde ik had gehoopt dat hij zou blijven maar er is duidelijk iets aan de hand binnen Chelsea. Ik hoop echt dat Ranieri of Koeman het gaat overnemen nu.

Well that escalated quickly! :-)

Zet Hiddink er maar neer en volgend seizoen op dinsdagavond uit naar Rotherham en Bristol City!
Veel plezier in de Championship!

De resultaten waren zeker niet goed, maar dit lag deels ook aan de spelers. Kijk naar een Hazard, Costa en Fabregas die vorig seizoen nog geweldig presteerde maar nu hopeloos uit vorm zijn. Denk dat Mourinho hier weinig aan kan doen, tenzij dat er berichten uit de spelersgroep komen dat hij ze niet meer kan motiveren of niet meer goed in de groep ligt.

Hoe dan ook, even 50 mil cashen voor de kerst is niet verkeerd.

17 december 2015 om 15:58

Wat een drogreden. Het klikte gewoon niet meer met de selectie. Mourinho vond zichzelf te belangrijk voor iedereen.

Werd wel tijd. Hehe cashen

Frank de Boer dit is je kans ! Komt met de winterstop in zicht goed uit. Chelsea is een mooie club om aan je carrière verder te breien. ..

17 december 2015 om 16:02

Als Chelsea voortaan dat inspiratieloze pussyvoetbal van De Boer moet gaan spelen maak ik mezelf echt van kant.

17 december 2015 om 16:13

Vorig jaar uitgezonderd hebben ze dat jaren gedaan. Dus het probleem precies?

17 december 2015 om 16:14

Buiten het feit dat Frenkie niet naar chelsea gaat, denk ik dat 90% van de chelsea aanhang liever met onaantrekkelijk voetbal in de top 5 staat, dan 16de.

17 december 2015 om 16:14

Ze speelden sowieso al "pussyvoetbal". Wie zou jij dan graag zien komen die het daadwerkelijk beter zal gaan doen?

17 december 2015 om 16:24

Chelsea onder Hiddink wel eens gezien? Lieten Barcelona alle hoeken van Stamford Bridge zien. Chelsea onder Ancelotti wel eens gezien? All time record van het aantal PL goals in 1 seizoen. En dan we Ajax nu tikkie breed, tikkie terug spelen.. Nee daar bedank ik voor. Slap gelul zonder research hierboven.

17 december 2015 om 16:36

Als je het over slap lullen hebt, sinds 2011 heb je dus geen fatsoenlijk voorbeeld meer maar wij lullen dat Chelsea saai voetbal speelt? Je hebt geluk, Hiddink wordt toch interim-manager, kun je weer teren op een pot 6 jaar terug.

17 december 2015 om 18:54

Eerst was het elk jaar afgezonderd van vorig jaar, dan is het sinds 2011. Je spreekt jezelf nogal tegen en dat noem ik slap lullen. Het gaat niet zozeer om die pot, het gaat om waar ze destijds toe in staat waren. Mocht dat zich herhalen, al schat ik die kans op korte termijn niet hoog in, dan zou PSG geen probleem mogen zijn. Dit jaar is echter gewoon verloren, gewoon uitspelen met jongens als Loftus Cheek in de basis en volgend seizoen opnieuw beginnen.

Ka-Ching. Kassa voor Mourinho! Nu kan het hem in ieder geval niet meer overkomen dat hij degradeert met een topclub. Win-win volgens mij, want hij leek er zelf ook al weinig zin meer in te hebben.

17 december 2015 om 16:37

Volgens de BBC heeft hij de rest van z'n salaris laten zitten dus daar ging het sowieso niet om.

17 december 2015 om 16:14

Edit: Hmm, reactie komt kennelijk onder de verkeerde reactie. Ignore it.

Natuurlijk te begrijpen, maar wel jammer. Vind 't altijd mooi als Mourinho faalt, maar nu krijgt hij ook nog zo'n enorme bonus mee.. Waarom laat je hem niet lekker zitten? Degraderen gebeurt toch niet en het is absoluut niet alleen de trainer. Je had beter dit seizoen uit kunnen spelen en volgend jaar weer vol voor het kampioenschap kunnen gaan.

17 december 2015 om 16:01

In het begin hield ik als fan ook nog wel hoop in Mourinho, maar het is nu wel duidelijk dat het gewoon ontbreekt aan chemie tussen hem en de spelers. Het blijft een top trainer, maar op deze toer verder gaan maakt de sfeer in de club er niet beter op denk ik.

Al bij al is natuurlijk de vraag of de opvolger wel een vooruitgang is, hopelijk krijgt Ancelotti weer de kans.

17 december 2015 om 17:18

Mourinho past niet bij lange termijn denk ik.

Ja wordt spannend. Ik denk dat Ancelotti afwacht. Guardiola maakt deze week (of iig binnenkort) bekend wat hij gaat doen. Als hij niet verlengt, denk ik dat Bayern Ancelotti wil hebben. Mocht Guardiola verlengen, dan gaat hij denk ik naar Chelsea. Denk dus ook dat Ancelotti Chelsea in de wachtrij zet.

Om een of andere reden vind ik Ancelotti wel beter bij Chelsea passen, komt door de kleur blauw.

17 december 2015 om 16:02

De laatste dagen zullen gebruikt zijn om de oprotpremie vast te stellen. Voornamelijk te verlagen dus lijkt me.

17 december 2015 om 16:10

Gooner

Voor de eerste x ben ik het met je eens.

17 december 2015 om 17:16

Eerste keer al? Toemaar.

''diverse Engelse media'' Is iemand er al achter gekomen welke media dit gereporteerd hebben?

17 december 2015 om 15:59

Nou, BBC sport bijvoorbeeld, om er maar eentje te noemen.
http://www.bbc.com/sport/0/football/34670192

17 december 2015 om 16:15

Ook sky meldt het.

Als ik word ontslagen moet ik het doen met een zure WW van drie maanden. Deze knaap verziekt de boel, wordt vervolgens ontslagen en krijgt 40 miljoen pond. Wat een leven, hehe.

Edit: Schijnt dat hij alleen dit jaar uitbetaald krijgt.

En terecht natuurlijk, arrogante prutser! Heeft zijn kwaliteiten maar niet de kwaliteiten om het tij te keren als het niet goed gaat - en dat is zijn eigen schuld.

Mmm, als Mourinho inderdaad net een nieuw contract had getekend dan hoeft ie zich in ieder geval geen financiele zorgen te maken. Na een rustperiode krijgt ie vast en zeker een nieuwe werkgever.

17 december 2015 om 16:03

Zoals? Bayern? Terug naar Inter?

17 december 2015 om 16:35

Mourinho heeft gewoon een naam die altijd wel aan de slag kan, wat er ook gebeurd is. Ik doe geen voorspelling, we zien het wel.

Ik vind het heel jammer, maar wel te begrijpen. Dat gedoe met mevrouw Carneiro, dat is toch weer een schandvlek geworden, op het blazoen van hem én dat van Chelsea. Dat heeft hem te veel krediet doen verliezen. Ik hoop (tegen beter weten in) dat hij dergelijke incidenten voortaan achterwege kan laten. Die incidenten zijn voor mij de reden hem (nog) niet tot de grootsten aller tijden te rekenen. Zijn prestaties als manager zijn niet of nauwelijks te evenaren, maar zijn gedrag past niet bij dat van een grootheid.

Het zat er aan te komen maar ik vind het belachelijk. Hij verdient meer respect. Onder Ferguson is het ook vaak slecht gegaan maar United hield ook altijd het vertrouwen in hem. Dit ontslag verandert ook niks aan ons spel, het zit niet goed met de mentaliteit bij de spelers. Tuurlijk was het deels Mourinho zijn schuld dat het zo slecht gaat maar het lag ook heel erg aan de spelers zelf. Het makkelijkste is dan wel om de trainer te ontslaan. Velen zullen wel blij zijn, ik vind het zonde dat we uiteindelijk altijd dezelfde stappen ondernemen, kom je geen steek mee verder.

17 december 2015 om 16:11

Zo bekijk ik het ook. Wat moeten we nu... De fans overstuur, spelers die elkaar niet meer kunnen uitstaan. Uiterst triest dit.

17 december 2015 om 16:36

Helemaal eens met je. Hele domme stap dit. Mourinho heeft te veel voor de club betekent om bij een mindere periode te ontslaan. Dit seizoen kan je toch niet meer reden dus ze moesten hem de tijd geven om te bouwen aan volgend seizoen. En nog erger is dat het bestuur weer het tegenover gestelde doet van wat de fans willen. De fans houden van Mourinho en ik persoonlijk kan me geen betere trainer voorstellen. Hoop dat Mourinho een ijzersterke come back gaat maken bij zijn nieuwe club. Wens hem veel succes en veel prijzen. Bedankt voor alles Mou!

17 december 2015 om 17:24

Mee eens. Natuurlijk is Mourinho hoofdverantwoordelijke, maar het ligt ook voor een groot deel aan de spelers. Slechte resultaten leiden tot een gebrek aan vertrouwen en daar moet je samen uit komen. Bespreek dit met elkaar, werk er samen als één team aan en begin gewoon weer op 0.

Als topclub heb je soms een minder jaar, tja dat moet dan maar. Dit jaar moet je gewoon laten lopen en vast bezig zijn met volgend jaar etc. Degradatie gebeurt toch niet, Europees voetbal (vooral Cl) haal je ook met een nieuwe trainer niet. Wat boeit het dan of je bijvoorbeeld met de nieuwe trainer 8e wordt ipv met Mourinho 14e?

17 december 2015 om 18:36

Precies. Seizoen is toch al verknald en degraderen doe je ook niet. Juist nu kan je als club een statement maken door achter de trainer te staan in moeilijke tijden. Ook het moment waarop het gebeurt is lachwekkend. Of je ontslaat hem meteen na de wedstrijd tegen Leicester of je geeft hem zaterdag nog de kans. Maar ga niet iemand midden in de week ontslaan, een dag voor de volgende wedstrijd. En dan Hiddink tijdelijk aannemen? Je ontslaat Mourinho, een grootheid voor de club, vanwege de slechte resultaten en dan haal je iemand die het afgelopen jaar op alle gebieden is gefaald? Ik ben lange tijd niet zo boos en gefrustreerd geweest maar met deze beslissing is dat toch weer gelukt. Wat een wanbeleid, soms schaam ik me voor dit beleid.

18 december 2015 om 11:38

Het is ook om te schamen.. Bij elke club gebeurt zoiets wel eens. Heb toch vaak het gevoel dat er teveel domme, niet nadenkende mensen aan de top zitten bij clubs.

17 december 2015 om 18:39

Aan de andere kant: Heeft SAF het ooit zo slecht gedaan? Chelsea speelt komend weekend een duel wat in principe gewoon een degradatiekraker is, dat is gewoon bizar.

En het is opzich best een logische gedachte, het lijkt er niet bepaald op dat Mourinho het tij kan keren.

Jaja, daar gaat de manger carrosel weer draaien! Laten we hopen dat bij de volgende thuiswedstrijd we Mourihno een hart onder de riem kunnen steken. Ons seizoen gaat uitdraaien op nog minder als het al is.... Laten we Holland maar als manager nemen.. Chelsea man, door en door. Dat is wat we nodig hebben.

Misschien was het beter dat hij het jaar kon afmaken en nieuwe seizoen met schone lei beginnen. Nu is het al te laat om wonden te likken lijkt mij. Hoeveel Chelsea aan oprotpremies heeft uitgegeven de afgelopen 10 jaar is ronduit belachelijk veel en het hoogste resultaat wat ze daarmee hebben bereikt is 1 CL titel. Uiteraad met alle geluk van de wereld en nota bene door 'assitent coach' diMatteo. Met alle respect voor chelsea maar succes koop je niet. Ook al heeft Ambramovic miljarden, dit is gewoon doodzonde van het geld. Maar goed dat is mijn mening, hoewel mijn clubje Man U ook aardig die kant op gaat helaas. We zijn allemaal er over eens dat huidige bedragen van tegenwoordig te bizar voor woorden is.

17 december 2015 om 16:12

Di matteo terug en daan weer de CL winnen! Waar kan ik tekenen?

17 december 2015 om 16:26

Haha was het maar zo'n feest, wie weet. Ze doen in ieder geval nog mee in de CL. Chelsea is voor mij altijd onvoorspelbaar geweest met hun betonvoetbal. Had net een discussie met mijn vrienden over welke coach het beste zou zijn voor chelsea, mijn mening was dat Simeone wel perfect is. Lekker streng en keihard, die drilt ze wel even. Maar of die nou weg wilt bij Atletico is maar de vraag..

Ondanks dat de resultaten tegenvielen zetten ze toch een goede trainer op straat. Wie is er op dit moment beschikbaar die het wel op de rails kan krijgen? Ik weet het niet.

17 december 2015 om 16:14

carlo?

17 december 2015 om 16:45

Dick Advocaat? Hij heeft vorig seizoen Sunderland ook van degradatie kunnen behoeden.

Heb het idee dat er achter de schermen gesproken is met guardiola en dat hij volgend jaar chelsea overneemt.

Ik zie het nu op de officiele website van Chelsea.
Het is natuurlijk wel te begrijpen. Op basis van eerdere prestaties bij Chelsea kon Mourinho het lang volhouden. Maar dit seizoen is het rampzalig.

Persoonlijk vind ik het wel jammer. Ik vind Mourinho echt bij Chelsea passen en denk nogsteeds dat hij het op de rit zou krijgen!

Laat het speculeren over zijn opvolger maar beginnen..

Zeg het haast nooit maar wat schaam ik me toch diep voor deze wanhoop en grap van een club.

Ik snap dat niet. Het is weliswaar 'gebruikelijk', maar laat die man toch gewoon doorgaan. Zijn technisch en tactisch vermogen zal hij niet plotseling kwijt zijn geraakt. Ik ben ook geen fan van hem, maar ik denk dat zijn ontslag geen effect heeft. Ze zullen waarschijnlijk hoger dan plaats 16 eindigen, maar dat was Mourinho ook gelukt. Top4 halen ze niet meer, dus het seizoen is verloren.
De naam Hiddink moet een grapje zijn lijkt me.

Shokkkng news! Is natuurlijk wel logisch als je 16e staat met Chelsea na 16 wedstrijden. Maar blijft natuurlijk bizar voor woorden mister Chelsea ontslagen na vorig jaar waarin Chelsea weergaloos speelde. Volgens mij is dit de eerste keer dat Mourinho wordt ontslagen in het lopende seizoen, de man dat Chelsea de voorbije jaren naar een hoger niveau tilde. Ben benieuwd wie dit Chelsea weer op de rit krijgt

Om het verhaal maar even af te maken. ....en hij krijgt ruim 40miljoen mee als oprotpremie.

Tsja dit was te verwachten. Dit was gewoonweg niet meer te redden. Het zag er steeds weer hopeloos uit en ik denk dat dit het beste is voor Chelsea en Mou zelf.

17 december 2015 om 17:06

The even richer one! Uit elkaar gegaan met wederzijdse goedkeuring dus voor zijn imago is dit niet super slecht, een echt ontslag is het niet en de volgende topclub zal staan springen voor Mourinho binnen te halen, guaranteed! Er is hier maar één winnaar, Jose zelf, en meerdere verliezers, al wie en wat Chelsea ademt en is.

Hij lacht iedereen uit nu hij verdient gewoon 55 miljoen. Hij is echt slim

Het zou een wederzijdse beslissing zijn.. maar ik baal er enorm van. Mourinho is de perfecte coach voor Chelsea. Abramovich zou zich moeten realiseren wat een geluk hij had dat een van de beste coaches ter wereld Chelsea in het hart heeft, en andersom ook.

Elke mogelijke waardige opvolger zie ik niet snel komen. Een Anchelotti zal dit ook wel zien als een goede reden om niet net als Mourinho de dappere keuze te maken om terug te keren, terwijl er heel wat moet gebeuren voordat een Guardiola wordt geaccepteerd op de Bridge. De enige optie die zou kunnen is Diego Simeone, maar als hij komt komt hij in de zomer en bovendien zit op dit moment prima op zijn plek in Madrid. Buiten deze 3 coaches ga je er gewoon heel snel op achteruit.

Er zal waarschijnlijk een interm trainer worden aangesteld in plaats van een andere coach direct. Hoop zelf dat Ray Wilkins terug zou willen komen.

Zouden ze het ja woord van guardiola hebben gekregen? En daarom nu maar vast jose hebben ontslagen?

Aangezien de geruchten zijn dat die in de zomer wil vertrekken bij Bayern

Nu Benitez vervangen bij Real en dan kunnen we weer genieten van de vlijmscherpe counters!

Erg dom, Chelsea gaat gewoon door een wat lastigere periode, Mourinho is en blijft een topcoach. Dit valt voor mij onder de categorie van Carlo die bij Real werd ontslagen. In ben zeker geen fan van Mourinho, maar er zijn weinig betere trainers en met het oog op de toekomst is dit niet slim van Chelsea.

Ok en nu? Het seizoen is al niet meer te redden, je hebt nu geen trainer en een team dat waardeloos draait. Je had dit seizoen al moeten afschrijven, misschien nog hopen op een wonder in de Champions League en volgend seizoen hem een nieuwe kans gegeven. Mourinho is zonder twijfel een topcoach, en zal waarschijnlijk de rest van zijn carrière worden herinnerd aan dit seizoen. Ik denk dat hij genoeg voor Chelsea heeft gedaan dat hij nog een kans verdiende op nog een seizoen. Ik baal hier echt enorm van, want eindelijk dacht ik dat een een coach hadden voor een lang termijn. Mourinho wilde dit en ik had de indruk dat de Chelsea fans dit ook wilden. Ik denk echt dat Chelsea hier spijt van gaat krijgen.

Ik vind het terecht zijn ontslag de man was meer bezig met zich zelf leek wel afentoe met die intervieuws en het klikte niet met Hazard en nog paar spellers ik ben benieuw wie de opvolger wordt maar de special one hoeft niet te vrezen zijn Bank is allanggg gevuld en die zit zo weer bij een nieuwe club voor de centjes hoeft die het niet te doen al gaat die nu 5 jaar niks doen heeft die nog genoeg maar dat doet die niet die man is gedreven om aan de kant van de veld te staan ik denk dat Bayern zijn nieuwe club wordt??? of terug naar Real Madrid!!! zijn ego is te groot om voor een kleinere club te gaan.

Zonde eigenlijk. Natuurlijk, het is geen sympathieke trainer. Maar straks verdwijnt hij uit de radar. Wat gaat Chelsea nu doen? Ik hoop op een Chelsea dat voetbalt met een andere filosofie. De selectie is uitstekend, de jeugd is ook van hoge kwaliteit. De middelen zijn er om richting de top 3 van Europa te groeien. Iets wat PSG en City ook voor doel hebben.

Op dit moment was het gewoon de beste oplossing. Hij kreeg het niet meer voor elkaar.

Als hij naar een andere club vertrekt zal hij geen 50 miljoen krijgen moet 4 jaar niets doen.
Tenzij hij weer iets speciaals in zijn contract heeft gezet.

Lees net in de Engelse pers dat de afkoopsom 'maar' 10 mil pond is

Terecht!!

Hoe noemde meneer jose het ook alweer.
Wenger is specialist in falen.

Mourinho out wenger zit er nog steeds haha
Sorry dat ik hier een sneer uitdeel maar na al die idiote uitspraken van die gast over arsenal en wenger mag deze terugkaats bal wel.

Zijn geliefde chelsea waar die zijn naam helemaal groot heeft gemaakt loopt nu toch een deukje op zijn carriere.
Maar voor de chelsea fans jullie zullen altijd hem geliefd houden maar zonder mourinho komen jullie verder in de toekomst dan met hem!
Ben benieuwd hoe chelsea antwoord van het weekend.

Wat mij heel erg opviel is wel dat de resultaten wegbleven sinds dat gezeik met die dokter carneiro. Ik denk dat de spelers dat heel erg hebben gevonden en zoiets hadden van zei eruit jij gaat er ook uit.

Jammer hoor, doordat het team niet presteerd wordt mourinho ontslagen.. Maarja ze komen er wel achter dat het niet aan mourinho ligt!

Begrijpelijk! Met zo een selectie zolang armoedig presteren, dan vraag je erom. Ik zou het mooi vinden als Koeman de takenpakket zou overnemen, heeft laten zien dat hij het spelletje in de PL wel snapt en met een matige team heel mooi heeft gepresteerd de afgelopen seizoen.

Dit komt door het falen van de spelers niet het falen van Mourinho

José Mourinho is donderdag ontslagen als hoofdtrainer van Chelsea.
Ja het is me wat zeg,je kan Mourinho de schuld en je kan de spelers de schuld,
geven. De leiding van de club Chelsea heeft besloten om Mourinho te ontslaan.
Nu ben ik benieuwd en dat weten we over weken dat Chelsea in eens gaat,
voetballen en het gaat weer lopen en stijgen op de ranglijst.als dat zo is wilden de,
Spelers niet meer met Mourinho samen werken.we wachten af.

Opgeruimd staat netjes. Goede trainer, maar een walgelijke vent. Eerst dacht ik dat het allemaal een spel voor hem was om de media zover te krijgen dat ze zich op hem richten i.p.v. de spelersgroep, maar na dat incident met de dokter . . . Een beetje man kan accepteren dat hij daar over de schreef ging en bied zijn excuses aan. Maar nee, zijn eigen ego is echt zo groot.

Ongelofelijk lastig persoon, maar was eerlijk en oprecht zonder een blad voor de mond en daar hou ik van. Gelijk of ongelijk terzijde.

Ook ongelofelijk dom van Abramovic op hem geen seizoen te gunnen op het om te gooien. Ik geef de schuld aan de ongelofelijk domme fans van tegenwoordig, die zich laten opjutten door de media. Daarmee bedoel ik nu dus domme Chelsea fans die de media naroepen en na 8 slechte wedstrijden al om het hoofd van Mourinho riepen. Domme fans in het algemeen noem ik dus in de positieve en slechte zin, want de ene week is het buitenaards en de andere week dodelijk slecht gevoerd door de media.

Om moe van te worden en voel je je aangesproken? Denk eens na over wat je leest, want wat je lees is niet altijd waar. Vorm je eigen mening!

On Mourinho: hij mist al sinds januari 2015 een spits die het voor hem doet, een leider en een speler die een briljante actie kan maken.
- Terry werd minder en er is daarna geen nieuwe leider gekomen
- Hazard is de man van een goede loop actie, zuivere slimme passing, maar niet de afronding of 1 op 1 actie
- Costa, Falcao, Remy, Drogba, Torres zijn allemaal bij verre niet voor langere tijd de Drogba van vroeger, Eto'o of Ronaldo voor hem geweest. Costa tot januari maar daarna bergafwaarts.

Je mist een routinier a la Xabi Alonso (leider), Costa (bayern man van actie) en een Lewandowski (dodelijke spits). Niet om Bayern veren in het hol te steken, maar dat zijn wel goede voorbeelden.

Dit futloze wat ze hebben komt gewoon omdat ze in 14/15 zakelijk en te makkelijk kampioen werden , want na januari was het erg slecht, maar daar zijn ze zich niet van bewust lijkt het wel.

18 december 2015 om 03:06

Sorry maar fans die om het hoofd van Mourinho vroegen..? Ik weet niet in welke wereld jij leeft, maar op Stamford Bridge werd Mourinho continu toegezongen, op sociale media geven Chelsea fans juist massaal hun ongenoegen hiermee aan. Voor de fans ligt de schuld niet bij de manager, maar bij de spelers.
Ik vind inderdaad dat de voetbalwereld heel snel de media napraten en daarmee heel snel dom gedrag vertoont. Ook nu waren er genoeg mensen die inderdaad om het hoofd van Mourinho vroegen, maar ditmaal waren het juist niet de fans die dat deden. Dit waren eerder de zogenaamde experts die er van overtuigd waren dat Mourinho het niet meer op de rails kreeg. Chelsea fans verdienen in deze juist een veer in de reet na hun continue steun aan de club en manager terwijl de resultaten (om over het spel nog niet eens te beginnen..) een waar dieptepunt zijn, waar termen als beschamend niet eens sterk genoeg zijn om deze wanprestatie te definiëren.

18 december 2015 om 10:55

Ik heb genoeg fans op de fora hun ongenoegen over Mourinho zien uitten en er werd al genoeg "tot januari de tijd geven" geroepen om deze mening te vormen. Denk je dat ik die uit de lucht grijp om Chelsea de bashen? Een andere wereld blijkbaar, want met dat argument plus jou ervaring probeer je mijn statement te weerleggen. Well done!

19 december 2015 om 05:09

Nee ik denk niet dat het uit de lucht komt vallen, ik geef aan dat er genoeg mensen zijn die inderdaad om zijn hoofd vroegen, echter mijn hele verhaal stelt dus dat het niet de (echte) fans waren, maar juist de wereld eromheen: de experts, de media etc.

Ik denk niet dat jij Chelsea wilt bashen (stel ik ook nergens..), maar ik reageer gewoon op een incorrectheid in jouw reactie. Uiteraard zal je fans gevonden hebben op fora zoals deze die Mourinho weg wilden hebben, maar de overgrote meerderheid wilde hem behouden. Juist de wedstrijden op SB en sociale media direct na zijn ontslag zijn goede bronnen om dit te meten. Dat er dan een enkeling een andere mening heeft, vind ik een onjuiste representatie van de situatie.
Ik denk dat jouw verhaal ook gebaseerd is op deze onjuiste representatie en daarom reageer ik (kritisch) op jouw stuk. Niet om jouw belachelijk te maken of te stellen dat jij wilt bashen, maar gewoon omdat ik denk dat jij op een veel te kleine informatiebasis je conclusies hebt getrokken.

Ik kon gister niet direct reageren, puur uit ongeloof was ik echt even stil. Bij deze wil ik toch graag mijn frustratie kwijt.

Waarom snapt het bestuur niet dat een echte topclub stabiliteit in de vorm van een trainersvisie nodig heeft? Waarom is in de voetballerij en uiteraard bij Chelsea bij uitstek de manager altijd degene die eruit gestuurd wordt? Waarom is deze beslissing op een donderdagavond genomen terwijl de laatste teleurstelling maandag al was?

Ik snap niet welke trainer in de wereld nog zo gek zou willen zijn om bij Chelsea aan de slag te gaan. De man die Vorig jaar kampioen werd, de man die eerder al twee landstitels en ontiegelijk veel cups binnensleepte en niet te vergeten de trainer die over de afgelopen decennia het meeste krediet heeft verzameld bij de supporters, die beste man wordt zelfs ontslagen als het een half jaartje niet loopt. Op zo'n manier kun je toch nooit zekerheid bieden aan een manager, zo kan je toch nooit vragen aan een manager om geleidelijk jeugd kansen te geven?

Ja, het is dit seizoen ruk. Ja, Mourinho heeft daar schuld aan.
Echter, CL zal dit seizoen sowieso niet meer lukken, dus trainerswissel is onzinnig (laat staan de kosten die je hiermee maakt..). Daarbij heeft Emenalo aangegeven dat ze verwachten dat de squad nu zal laten zien dat ze wel goed zijn, op basis van in godsnaam wat zal dat nu wel gebeuren? Op basis van het feit dat Costa, Hazard, Cesc, Ivanovic en Matic zo potverdomme consistent zijn?

Voor mij ligt het probleem ditmaal echt voor 90% bij de spelers. Ik kan/wil/zal niet geloven dat kleine akkefietjes van Mourinho met FA, Carneiro, etc echt zoveel effect heeft gehad (laat staan mag hebben op professionals..) dat de spelers daardoor zo dramatisch waren. De spelers waren gewoon dramatisch omdat ze - helaas maar waar - niet echte topspelers zijn. Ze kunnen een gigantisch hoog niveau halen als iedereen in vorm is, maar waar een Messi/ronaldo zelfs op hun slechtste dag een meerwaarde is voor iedere club, kan dit niet gezegd worden over Hazard/cesc.
Dramatisch voor de club, want zonder CL volgend seizoen, zie ik ze geen grote aankopen doen, waardoor meestrijden om de absolute top plots veel verder weg ligt dan afgelopen zomer.

Mijn hoop - ik kan het bijna niet geloven, want ik vind het een lul - ligt nu op Guardiola. Als iemand deze verwende jochies die technisch redelijk zijn, aan de praat kan krijgen, dan denk ik dat hij het nu wel moet zijn. Al met al een compleet verloren seizoen voor Chelsea.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren