Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Buitenlandse media strooien met krachttermen na historische afgang van Ajax

Laatste update:

De historische afgang van Ajax in de Klassieker maakt niet alleen in Nederland de tongen los. Ook over de grens erkennen de media de algehele chaos in Amsterdam, en strooien ze met krachttermen.

Met de 6-0 nederlaag in De Kuip vestigde Ajax niet voor het eerst dit seizoen een negatief clubrecord. Nog nooit ging Ajax er met zulke harde cijfers af in competitieverband, en de statistieken waren veelzeggend. Zo loste Feyenoord dertig keer een schot, wat nog nooit voorkwam sinds bureau Opta de data bijhoudt. Sindsdien noteerde Ajax ook nog nooit zo weinig schoten op doel als zondag: één, ten opzichte van vijf in 2010/11.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Het Algemeen Dagblad vergelijkt het duel met de 10-0 overwinning van PSV op Feyenoord in 2010. "Neem bijvoorbeeld het moment van knakken", schrijft de krant maandagochtend. "De 3-0 in Eindhoven viel destijds in 47ste minuut. Nu was dat in minuut 45+2. En die wanhopige blik in de ogen van een 18-jarige Stefan de Vrij was nu de blik van een 18-jarige Jorrel Hato."

De Telegraaf rept van een 'tot op het bot vernederd Ajax', en 'een geenszins geflatteerde monsterzege'. "Opnieuw werd pijnlijk duidelijk dat de met pek en veren vertrokken bestuurders Maurits Hendriks, Sven Mislintat en Jan van Halst er een ongelooflijke puinhoop van hebben gemaakt. De 'toezichthouders' Cees van Oevelen, Annette Mosman, Georgette Schlick en in eerste instantie ook nog Van Halst stonden erbij en keken ernaar hoe voor 115 miljoen een dramatisch selectie werd gesmeed." 'Het levende bewijs' voor dat laatste werd zondag pijnlijk duidelijk, aldus het dagblad.

Buitenlandse media: 'Nieuw dieptepunt in een al desastreus seizoen'


De nederlaag kon ook in het buitenland niet onopgemerkt blijven. Zo schrijft het Engelse The Guardian van een 'nieuw dieptepunt in een al desastreus seizoen', terwijl de BBC soortgelijke woorden gebruikt. Het Duitse Kicker doet er nog een schepje bovenop.

"Een Amsterdamse vernedering", zo omschrijft het voetbaltijdschrift de wedstrijd van zondag. "Bijna geen wedstrijd is zo spannend als het duel tussen Feyenoord en Ajax. Maar deze keer was het duel allesbehalve: de overweldigde recordkampioen werd van het kastje naar de muur getikt."

L'Équipe zag dat 'Feyenoord Ajax opat', Marca sloeg gade 'dat het een wedstrijd bleef tot Feyenoord er zin in kreeg'. De omschrijvingen zijn inwisselbaar, de waarnemingen eensgezind: 'Het snertseizoen van Ajax heeft nog een extra episode gekregen', aldus Sporza.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ik heb nog steeds het gevoel dat Frans Bauer elk moment onder m'n bank vandaan kan kruipen en dit de meest toegewijde en intensief georganiseerde aflevering van Bananensplit ooit was.

8 april 2024 om 11:18

Ik snap wat je zegt, maar zei vorige week nog tegen een collega (Hij Ajacied, ik Feyenoorder) dat je toch wel een enorme kronkel in je hoofd moet hebben als je zoiets weet te verzinnen. De collega benoemde zelf (ik had het nog niet gelezen) dat Kroes alweer op non-actief was gezet.

Dat er mensen zijn die kunnen verzinnen dat het even wat minder gaat met de club, lijkt mij logisch, dat een kaartenhuis zo lang (en langzaam) kan instorten, en voordat een kaart rechtop is gezet weer opnieuw omvalt is natuurlijk wel bijzonder.

Maar ook die collega heeft er geen woorden voor, dat zal die over gisteren ook niet hebben, niet anders dan de gemene deler denk ik, het was gewoon (enorm) ondermaats, leek nergens op en was eigenlijk niet eens om te lachen.

8 april 2024 om 11:57

Zonder diepe dalen, geen enorme hoogtepunten. Het is echt even flink op de blaren zitten, maar het gaat beter worden, wanneer de juiste pionnetjes op de geschikte posities komen te werken. Nog even door de zure appel heen bijten.

8 april 2024 om 12:07

Als je zo diep gaat als Ajax dit seizoen, dan kan het ook alleen maar beter gaan. Ik zou zelf nou nog wel als trainer durven instappen. Daar ga ik niks aan verliezen.

8 april 2024 om 12:32

Helemaal waar Yoda, dit kan alleen maar beter worden.

8 april 2024 om 14:35

Ik vind het allemaal wat makkelijk om te zeggen dat het nu zo slecht gaat, dat het niet slechter kan.

Dat werd onder Steijn ook geroepen. Toch heeft John inmiddels zelf ook voor wat dieptepuntjes en negatieve records gezorgd.

En zelfs nu kan het nog steeds slechter.

8 april 2024 om 13:12

Haha, prachtig

8 april 2024 om 13:16

Dan moet die bank wel op hoge poten staan.

8 april 2024 om 15:22

Bananasplit was Ralph Inbar, niet die lach-of-ik-schiet show wat Bauer deed.

De verwachte berichtgeving met veel open deuren en vooral Ajacieden (waaronder ik) die de gehele ochtend dergelijke opmerkingen horen bij de koffiemachine.

8 april 2024 om 09:46

Even wat anders he, hoe heeft Ajax het eigenlijk gedaan gisteren?

8 april 2024 om 12:08

Die hebben gisteren niet gevoetbald, kun je dan in alle eerlijkheid zeggen

8 april 2024 om 13:26

Even teletekst checken.

OK - vandaag dan nog even nagenieten en dan daarna de knop om. Blijkbaar was Volendam uit nodig om voor de Klassieker iedereen weer scherp te krijgen.

Dan maar de komende wedstrijd een zepert tegen Fortuna als dat bekerwinst tegen NEC betekent, dat potje hebben we nog niet gewonnen.

8 april 2024 om 09:52

Denk dat Volendam uit er niks mee te maken heeft. Als je, jezelf niet kan motiveren voor de klassieker, moet je per direct vertrekken. Dat mag geen verschil zijn als je op halve kracht met 4-0 gewonnen had van Voldam.

Ach, je begint er als ajacied haast aan te wennen

8 april 2024 om 09:39

Ajacied ben je ook niet voor de lol

8 april 2024 om 09:43

Juist wel toch? Halve volksstammen uit Zeeland, Drenthe en Limburg zijn Ajacied geworden omdat ze de meeste prijzen pakken. Anders zag je ze wel bij FC Emmen, Roda oid op de tribune

8 april 2024 om 09:43

Momenteel niet nee.....

8 april 2024 om 09:49

Ik denk dat Ajax juist veel supporters heeft omdat Ajax over het algemeen wel presteert.

8 april 2024 om 09:56

Dooddoenertje..dom gelul. Gelukkig zijn er halve volksstammen die die al 20 -30 jaar fan van Ajax zijn en ook nu blijven en die uit de
genoemde provincie komen

8 april 2024 om 10:03

AlckmariaAZ, ik ben waaonachtig geweest in Amsterdam, maar geëmigreerd naar DK, mag ik nu wel Ajacied blijven???????

8 april 2024 om 10:26

Ah daar hebben we de moraalridder. De persoon die voor de rest van de bevolking beslist dat je alleen voor Ajax mag zijn als je in Amsterdam geboren en getogen bent. Ik ben benieuwd, hoe zit jij met je voorkeuren? Niet stiekem fan van Red Bull in de F1, die komen immers ook niet uit Nederland. Ik heb nieuws voor je wat je waarschijnlijk niet zult geloven: er zijn mensen fan van AZ die niet uit Alkmaar komen. Schokkend he?

8 april 2024 om 10:29

@Alckmaria: Dat zijn ook stuk voor stuk successupporters. Mensen die bij een grote groep willen horen omwille van het succes dat het boekt en hiermee te koop loopt.

Of een groep dat voor een bepaald type voetbal is gevallen. Doorgaans niet de die hard-fans met een grote mond. Maar gewoon genieters.

Zelf kan ik als Drent het niet begrijpen dat je jezelf echt een fan van Ajax, Feyenoord of PSV kan noemen. Liefhebber wel. Dat is begrijpelijk zelfs.

8 april 2024 om 10:37

@faptherooster: wat een onzin. Ik ben Feyenoord supporter sinds de basisschool. De hele klas zat de wereldbekerwedstrijd van Ajax te kijken in 1995 ofzo,dus je snapt dat ik de enige op mijn Friese basisschool was die geen ajaxsupporter was. Überhaupt kun je Feyenoord supporters zelden succes supporter noemen want zoveel prijzen hebben we niet gewonnen.

8 april 2024 om 10:52

Nee herlev, van Alckmariaaz mag dat inderdaar niet. Van Alckmariaaz kun je alleen supporter van Ajax zijn als je in de Bijlmer woont. Ik mag als Drenth geen supporter zijn, ondanks dat ik al 23 jaar een seizoenkaart heb. Als "buitenlander" mag je dat al helemaal niet zijn! Snap dat dan!!

8 april 2024 om 11:07

jeetje wat een gehap.

8 april 2024 om 12:07

Herlev precies, en dan zoveel mensen willen beledigen. Wat laag.

8 april 2024 om 13:04

Half az zat vroeger bij Ajax op
De tribune geloof mij maar

8 april 2024 om 13:13

@ajaja,

Je weet dat er wel een kern van waarheid bijzit. Je ziet het ook in de F1 door Max.

8 april 2024 om 13:20

@wac79,

Ik zat vroeger op vrijdag-/zaterdagavond bij FC Wageningen. Op zondag met 5 andere naar Feyenoord. Op station Utrecht voegden zich De graafschap, Emmen en NEC supporters erbij en waren we met een groep van 18 man.

Bij Almere is denk ik ook minstens de helft Ajacied.

8 april 2024 om 14:41

Wat een bijzondere reacties allemaal. Azalckmaria zegt toch helemaal nergens dat het niet mag?

Hij constateert slechts dat iets is zoals het is.
Want laten we eerlijk zijn.....iedereen kent wel mensen in hun omgeving die roepen dat ze voor Ajax zijn, maar zodra het minder gaan nooit kijken (Of dat uberhaupt al nauwelijks doen.) en wrs nog geen 6 basis spelers kunnen opnoemen. Andere clubs hebben dat aanzienlijk minder....en dat zal idd komen omdat mensen graag met achter "de winnaar" aanlopen.

Eigenlijk kan je toch beginnen stellen dat het eigenlijk nog slechter is onder Van ‘t Schip dan onder Steijn. Het potje tegen de amateurs, de recordnederlaag tegen Feyenoord en eigenlijk was ook die pot tegen Bodo een vernedering. Het is dat je daar alle geluk van de wereld hebt, maar als het daar 4-1/5-2 wordt dan kan je er ook maar weinig van zeggen.

Benieuwd of er eens een goede trainer aangesteld wordt. Want het rijtje Schreuder-Heitinga-Steijn-Van ‘t Schip is eerder een rijtje voor NAC dan voor Ajax.

8 april 2024 om 09:36

En ze stellen rustig Jansen aan na dit seizoen hoor, reken er maar op. Die zou ook bij NAC niet misstaan.

8 april 2024 om 09:43

IK had gisteren toch juist begrepen dat ze ver zouden zijn met Potter?

8 april 2024 om 09:47

Potter zou beter zijn, maar ik weet niet of hij de boel kan stabiliseren. Ik heb echt veel liever Jans. Op die heuvel zal ik sterven

8 april 2024 om 10:05

Die kans ga je alsnog krijgen, zie het nieuwe topic over Potter

8 april 2024 om 10:07

Laatste nieuws is dat Potter m niet gaat worden.

8 april 2024 om 09:54

“ Want het rijtje Schreuder-Heitinga-Steijn-Van ‘t Schip is eerder een rijtje voor NAC dan voor Ajax.”

Spijker op z’n op en helemaal mee eens.

8 april 2024 om 09:55

Iedereen die nu nog steeds beweert dat het aan Steijn lag heeft een dubbele agenda a la Pierre van Hooijdonk. Daarmee zeg ik niet dat Steijn een betere trainer is dan Van t Schip, maar ook zeker niet slechter. Ook met Steijn had je prima een tussenjaar als dit (als het door de club dan zo bestempeld wordt) kunnen afdoen.

8 april 2024 om 10:00

Steijn heeft gewoon zijn eigen glazen ingegooid door (naast matig presteren) een prive oorlog uit te vechten met Mislintat over de ruggen van de (nieuwe) spelers.

8 april 2024 om 10:02

Zonder Steijn had Ajax er nu beter voor gestaan. Die heeft vanaf het begin het vertrouwen van alle spelers dieper begraven, dan van het schip kon graven. Dus ja dit is nog volledig te danken aan Steijn.

8 april 2024 om 10:22

Een trainer waarmee je als club met de duurste selectie van de competitie op de laatste plaats bent beland, die is sowieso niet houdbaar, ook al ligt het niet aan hem.

Ik heb nog nooit een voetbalclub gezien waar de trainer in zo'n geval niet werd ontslagen.

8 april 2024 om 10:41

Zijn beide geen toppers.

8 april 2024 om 12:22

Dit is helemaal niet aan Steijn te danken. Hij was de eerste die Mislintat doorzag en de strijd aan ging. Hij was de enige die riep dat de nieuwe spelers niet goed genoeg waren. Inmiddels ziet iedereen het. Lees net een topic van Sjaak Swart die het roept en nog een hele rits supporters en iconen.

Don’t shoot the messenger, iets dat ze bij Ajax wel hebben gedaan.

8 april 2024 om 13:57

Beetje koffiedik kijken zo een stelling.
Spelers komen gewoon zwaar te kort ook, op een aantal na moet iedereen vervangen worden, middenveld is waardeloos, defensie waardeloos, geen rechtsbuiten.
Als brobbey vertrekt is ook de aanval waardeloos.

8 april 2024 om 09:57

Dat kun je inderdaad wel stellen ja. De eerste paar wedstrijden na zijn komst waren nog aardig, maar dat had dan meer te maken met een soort shock-effect. Daarna zijn we weer dramatisch gaan zakken. Hadden tegen Bodo er inderdaad al uit moeten liggen en verdienden het absoluut niet om door te gaan.

Als de verhalen over Potter kloppen, dan wordt ik redelijk enthousiast. Dan hebben we in ieder geval weer een trainer met een plan die spelers beter maakt. Het is in ieder geval een betere naam dan bijvoorbeeld Jansen of weer Frank de Boer.

8 april 2024 om 10:04

Steijn had een volledige fitte selectie. Van het schip heeft dit maar even gehad. Indien Steijn was gebleven, dan hadden we nog steeds op positie 15-18 gestaan.

8 april 2024 om 10:00

.......... Puur omdat van het schip na alle moeilijke potjes pas begon leek het alsof hij het goed deed maar het is 100% velen malen slechter dan onder steijn. Er zit geen idee in het spel niks, dat was onder steijn ook zo maar toen speelden ze allemaal net samen. Wat steijn vooral de kop koste was zijn negativiteit en koppigheid om alle aankopen links te laten liggen. Het feit blijft dat ajax gewoon een degradatie team heeft met 2 - 3 spelers die ajax nog tot de 6e plek weten te tillen. Als de eredivisie nog enig niveau zou hebben dan stonden we 100% rechter rijtje maar helaas is de eredivisie ook 50% kkd teams tegenwoordig

Zo verrassend was het ook weer niet. Slechtste Ajax deze eeuw en dan zijn de spelers die nog een beetje mee kunnen ook nog allemaal geblesseerd.

8 april 2024 om 09:45

Zag een ruime uitslag ook wel aankomen.
Spelers hebben maanden geleden al het koppie laten hangen. Trainer die na elke wedstrijd zijn verbazing uitspreekt en in alles uitstraalt helemaal geen zin te hebben om trainer te zijn van dit Ajax. De beste spelers van dit team ook nog geblesseerd. Uit in de Kuip tegen een Feyenoord wat bloed ruikt. 6-0 is pijnlijk maar je voelde dat dit zeker mogelijk was.

8 april 2024 om 09:57

Is nou niet zo dat toen de betere spelers er tweede helft in kwamen (Akpom, van de Boomen??) het ineens een stuk beter ging toch?

8 april 2024 om 10:39

Het was ook niet verrassend, want Feyenoord speelt al 2 seizoenen fantastisch voetbal (op een paar potjes na) dus daar kan Ajax gewoon niet tegen op. Feyenoord en Psv steken er gewoon al 2 seizoenen met kop en schouders boven de rest uit

Het is dat dit seizoen over 5 wedstrijden afgelopen is, maar als er nog 15-20 wedstrijden te gaan waren, had ik het niet gek gevonden als Ajax eerder richting de degradatiezone aan het voetballen was. Sinds de winterstop lijkt het helemaal nergens op. Alleen tegen Utrecht, Villa thuis en delen tegen PSV waren okee. Gemiddeld 1,55 pts per wedstrijd, 55 tegendoelpunten (nr12 van de ED) en het meest pijnlijke dat er totaal geen idee op het veld is. Zelfs de spelers weten dat niet. Het merendeel lijkt al vrede te hebben gesloten dat nog even door de zure appel moeten bijten en na de zomer niet meer voor Ajax hoeven te spelen.
Ik ben oprecht van mening dat Ajax gewoon 9e moet worden. Geen playoffs, en geen Europees voetbal volgend seizoen, maar schoon schip maken en de volledige zomer benutten om met de nieuwe trainer en selectie opnieuw te bouwen.

8 april 2024 om 09:42

Waarschijnlijk krijg je zelfs met plek 9 nog play offs. Aangezien N.e.c en Feyenoord beide hoger lijken te eindigen dan p9 en daardoor volgens mij een plek opschuift.

8 april 2024 om 10:04

.......... De play offs gaan ze echt niet winnen. Er zit geen hoop in het team, geen passie en 0 kracht. Zelfs amateurteams winnen dan van je, elk team dat een beetje inzet toont zal winnen van dit ajax. Er is dan ook weinig hoop dat er in de toekomst weer aan een team gebouwd kan worden. Eerst moet iedereen verkocht worden en een totaal nieuw bestuur, ze moeten van de beurs en helemaal opnieuw beginnen. Het zal me niks verbazen als we volgend jaar degraderen.

8 april 2024 om 12:06

Ik zeg ook niet dat ze gaan winnen, alleen dat het bijna onmogelijk is de play offs te onlopen.
Dit seizoen is helemaal afgeschreven en het is nog een wedstrijd of 7 door de zure appel bijten. Ik verwacht echter dat Ajax volgend seizoen weer heel anders voor de dag komt met een groot aantal van dezelfde spelers als dit seizoen. Geloof er niet in dat er 15 spelers vertrekken en er zoveel nieuwe spelers komen. Heb wel de hoop dat na 4 mislukkingen er eindelijk weer een trainer komt die meer uit de spelers weet te halen en ajax dan automatisch mee doet voor de 3e plek. Een Potter als nieuwe trainer lijkt me bijv. een positieve ontwikkeling.

8 april 2024 om 14:46

Hoe kan jij nou eigenlijk 0 punten hebben, een verwijderd account hebben en toch steeds reageren? Pure nieuwsgierigheid.

Wat die playoffs betreft ligt het er maar net aan wie je gaat treffen. Als ik naar AZ zit te kijken dan zijn die ook compleet ingestort. NEC, Go Ahead en Utrecht ga je het wel zwaar tegen krijgen. Wat die laatste 2 betreft moet je nog waken dat ze er niet nog overheen gaan

Zou die Bergwijn niet alsnog geschorst kunnen worden gebaseerd op tv beelden...want dit is toch een vorm van competitie vervalsing!

Deze gast speelt straks gewoon tegen teams die keihard vechten voor een europese ticket

8 april 2024 om 09:45

@skylab,

Nee dat kan niet, want het was geen rood.
Gaat tegenwoordig om hoe hard de klap is, en dit was er niet een die extreem hard was.
Dan Nieuwkoop gaat liggen huilen als een klein meisje, terwijl hij zelf Bergwijn vasthield, maakt het niet erger.

8 april 2024 om 09:51

Dit is gewoon 100% rood. Het was een klap, geen zacht tikje over de bol. Je ziet hem zelfs nog de zwaaiende beweging maken.

Ajax heeft enorm gemazzeld gisteren met dit moment en de twee potentiële strafschopmomenten.

8 april 2024 om 09:58

Die 'strafschopmomenten' worden zo overschat, twee keer van heel dichtbij tegen de hand gekomen waarvan 1 via de eigen keeper. Die laatste was sowieso nooit een strafschop. Wel was het inderdaad rood, maar is deze niet gegeven omdat er waarschijnlijk geen goed camerabeeld van beschikbaar was.

8 april 2024 om 10:01

Dan is voortaan niks meer rood. Volgens mij ben je de enige die dit roept. En Perez, die twijfelt 🤣🤣

8 april 2024 om 10:03

Geen goed camerabeeld? Ondanks dat het slecht in beeld werd gebracht was het volkomen duidelijk. Kreeg via de app nog wat ingezoomde filmpjes. Neem aan dat ze dat in de VAR mobiel ook kunnen

8 april 2024 om 10:07

Beide momenten geen hands. 1e was arm langs het lichaam en bij de tweede gaat de bal zelfs via de arm van een Feyenoorder. Berwijn had rood moeten zijn (ookal was het aanstellerij, maar dit is helaas normaal binnen de voetballerij).

8 april 2024 om 10:10

Je verhaal is heel duidelijk, maar nieuwkoop als een klein meisje huilen zag ik toch niet. Ik zag eerder een heel elftal plus staf en fans huilen zondag.
En dan voor de vorm een bus tegenhouden bij een evenementen hal, terwijl dat iedereen met een gezond verstand dit al mijlen ver zag aankomen.

Maar ik wens je nog veel succes voor de rest van de competitie, want je weet toch heel goed dat dit nog niet klaar is.

8 april 2024 om 10:18

Over kleine meisjes gesproken. Lekker geslapen Jeroentje?

8 april 2024 om 10:23

@skylab,

Nieuwkoop ging sneller naar de grond dan een baksteen.
Begon te huilen als een klein meisje inderdaad. Dat aanstellerige gedrag altijd.

En inderdaad, dit is nog niet klaar. Maar we zullen niet net als jullie 18 jaar moeten wachten op een schaal

8 april 2024 om 10:23

Heerlijk geslapen, en jij ?

8 april 2024 om 12:25

In slaap gehuild zeker?

8 april 2024 om 12:34

@burdym,

Nee hoor.
Heb mijn TV na de eerste helft uitgezet en ben lekker op het terras gaan zitten.

Kan me dit seizoen niet meer zo druk maken. De Gifbeker moet leeg en is eindeloos.

8 april 2024 om 12:48

Ah je hebt je tv uitgezet en daarom niet gezien dat het wel degelijk rood was?

8 april 2024 om 13:20

@fr010frdam,

Ten eerste heb je tegenwoordig internet, waar je dingen kan terugzien.
Ten tweede heeft de KNVB zelf de regel gemaakt dat het om de hardheid van de klap gaat, wat wel mee viel.
Ten derde moeten Feyenoord supporters absoluut niet klagen, want ze zijn dit seizoen al 1000x geholpen in de kuip

8 april 2024 om 10:23

Wat maakt het uit, het is voor Ajax supporters een grotere straf dat hij niet geschorst is op dit moment. Nou kunnen ze hem weer opstellen. Competitievervalsing is een mooi woord trouwens, moet je niet te vaak mee strooien. Dan mist het zijn effect. Gewoon lekker genieten van 6-0, volgend jaar de CL in en je niet meer druk maken over wel of geen rode kaart, is mijn advies.

8 april 2024 om 10:34

Daar doe je elke Ajacied een plezier mee. Wat een non voetballer en captain is dat. Nooit begrepen waarom Ajax hem haalde. En heeft werkelijk nog niks laten zien in Ajax. De verguisde Taylor en Hlynson doen nog beter hun best.

Toen ik hoorde dat Bergwijn aanvoerder werd wist ik al dat dit een rampseizoen zou worden.

Ik ben wel echt geschokt door hoe Ajax er af en toe verdedigend bij stond. Nog buiten de persoonlijke fouten die leidden tot de kansen. Ik vraag me ook nog steeds af wat de opstelling precies was; speelden ze nu echt maar met 3 verdedigers? Wisten ze zelf überhaupt wel wat de bedoeling was?
Het leek bij vlagen wel of ze dachten 1-tegen-1 te kunnen spelen achterin en er was echt geen enkele communicatie onderling.

Hoe kan het dat bij een corner iedereen stapt behalve een CV die helemaal aan de andere kant van de 16 staat. Feyenoord staat daar gewoon 4-tegen-2 in het doelgebied en de rest staat lucht te dekken.
Bij de 4-0 staan er 7 spelers van Ajax in eigen 16 en kan Minteh zonder enige druk binnen schieten.

Echt een totale tactische wanvertoning. Dit team is nog veel en veel slechter dan voor de winterstop en dat mag je Van Het Schip aanrekenen.

Heel Europa kan het slechtste Ajax ooit volgen. Met de meest afschuwelijke aankopen voor enorme bedragen. Vervolgens mag Mislintat nu BVB kapot gaan maken. De voetballerij blijft mij verbazen

8 april 2024 om 09:45

Misschien nog wel erger gisteren speelde er maar 3 aankopen, de andere 8 waren er al voordat Mislintat er was.

Ach, om positief te blijven. Ik heb vaak gehoord op voetbalzone dat als je in het buitenland bent de locals wel Ajax noemen maar niet de andere topclubs. Dit versterkt de naam en merkbekendheid weer een beetje

8 april 2024 om 10:07

......... Ja en na volgend jaar kunnen de buitenlanders maar een naam in de kkd. Het boeit me toch heel weinig welke clubs in Nederland ze in China kennen

Dat het een wedstrijd bleef totdat Feyenoord er zin in kreeg, vind ik toch wel een fijne om te lezen. Wat een machtsvertoon, hier kunnen we weer even op teren.

8 april 2024 om 10:20

Aan de andere kant, die eerste 2 goals geeft Ajax letterlijk zelf weg. Kaplan en Hato verspelen op bijna identieke manieren de bal waarna de organisatie niet goed staat. Daarna kreeg Feyenoord er zin in en was er inderdaad geen houden meer aan.

8 april 2024 om 10:42

Die ballen werden verspeeld door het goeie druk zetten van Feyenoord

8 april 2024 om 10:50

Op je eigen 16 gaan dribbelen als er hoog druk wordt gezet is nooit een goed idee, dan peer je die bal gewoon weg. Zeker als de 1e tegengoal al valt op deze manier, en een minuut later je precies hetzelfde doet.

8 april 2024 om 15:17

@madmarcel dat dwingt Feyenoord wat vaker af, maar dat was in deze gevallen echt niet zo. Beide heren wilden iemand van Feyenoord voorbij en mislukten daarin. Terwijl er in beide gevallen minimaal 1 of 2 middenvelders van Ajax vrij stonden.

Hato en Berwijn zijn van het niveau RKC

8 april 2024 om 15:08

Bergwijn zou eerder niet misstaan bij Pelikaan S uit Oostwold.
Hato kan voorlopig beter terug naar jong ajax.
Zo'n Sutalo en Van den Boomen zijn niveautje 5e klasse zondag, zoiets als JVV.

Niemand wilt het roepen maar deze afgang heeft gewoon met Bergwijn te maken.
Als ik een teamgenoot had die 5 miljoen per jaar opstrijkt en er niks van bakt, al 2 hele seizoenen 0.0 toevoegt. Waarom zou ik wel dan me best doen? Blijkbaar word dat allemaal wel geaccepteerd. Ik zei al vanaf het begin dat hij de grootste miskoop zou worden.

8 april 2024 om 11:10

Dat is natuurlijk onzin. Dat Bergwijn niet presteert en qua mentaliteit niks brengt, lijkt me evident. Maar omdat er één klaploper in de groep zit, is de hele groep maar een klaploper geworden? Beetje kort door de bocht, nietwaar?

Het mooiste is dat Ajax zijn onschendbaarheid is kwijtgeraakt. En dan kunnen een hoop Ajaxieden roepen dat dit niet hun Ajax is alsof het niet meetelt, maar dit is een historische kentering.

VD Vaart werd gelukkig een beetje tegengesproken mbt dat een Nieuwkoop Feyenoord dna is. De meeste supporters van Feyenoord zaten al jaren zich te verbijten dat dit soort spelers altijd naar Feyenoord werden geschreven door de media. Feyenoord is van oudsher een club dat technisch hoogstaand voetbal speelt, vraag maar aan Sjaak Swart.

En de club maakt nu eindelijk die omslag. Natuurlijk heeft Slot daar zijn aandeel in maar ook in de jeugd en de scouting heeft Feyenoord stappen daarin gemaakt.

Een Feyenoord wat naast Psv goed beleid voert, maar het voor Ajax nog extra lastig om op korte termijn dominant te worden.

8 april 2024 om 11:01

Dit Ajax verliest van een amateur ploeg. Dus het is sowieso niet een topploeg.
Vorig seizoen een 5 dit seizoen echt een 1.
PSV steekt zwaar boven de rest uit. Dan is Feyenoord de solide twee en Twente presteert zeer goed naar vermogen. Az is ook beter dan Ajax en dan komt dus Ajax dat Utrecht dankbaar mag zijn voor het zeer slechte eerste seizoenshelft

8 april 2024 om 15:11

Je vergeet NEC voor het gemak. Die zijn Ajax weer gepasseerd op de ranglijst. NEC staat nu vijfde, Ajax zesde. En dan staat Go Ahead Eagles maar slechts 3 puntjes erachter.

Het blijft ook ongelooflijk. Ik volg het voetbal sinds 1990 en ik had never nooit verwacht dat Ajax op een dag zó slecht zou kunnen worden. Het leek wel een amateurploeg. Nog nooit meegemaakt ook dat er bij de klassieker eigenlijk totaal geen spanning was en dat het echt alleen de vraag was hoeveel doelpunten Feyenoord ging maken. Totaal anders dan bij die 6-2 van een aantal jaren geleden. Op zich ook een grote uitslag, maar het was toen toch een echte wedstrijd. Ik vind het nog steeds verbijsterend hoe Ajax binnen zo'n relatief korte tijd compleet de vernieling in is geholpen. Dit was gewoon ondenkbaar in het verleden. Het is dus écht historisch. En het zoveelste bewijs dat er sowieso een aantal mensen bij Ajax keihard hebben gefaald en er een puinhoop van hebben gemaakt.

Vreemd genoeg kan ik het al die Mislintat-import niet zo kwalijk nemen: het zijn geen Ajax-spelers, niet mentaal, niet kwalitatief; ze hebben niet zoveel met de club en ik als liefhebber van de club heb niet veel met hen. Ik ben met name ontsteld door zgn. 'echte clubspelers' als Stevie Bergwijn, en met name Devyne Rensch en Kenneth Taylor.

Die hebben twee/drie seizoenen lang meegelopen met toppers als Tadic, ervaren lui als Blind en Klaassen, talent dat doorstroomde naar grote buitenlandse clubs; dan heb je toch zeker daarvan iets opgepikt? Want ongeacht op welke plek je in het elftal staat, dat moet toch terugkomen in je spel?

Hetzelfde geldt voor Bergwijn: hij heeft meegelopen bij Spurs, wat heeft hij daar niet zien binnenkomen en vertrekken?. En een juiste trainer kreeg hem enigszins ook aan de praat. Maar bij Ajax is het na vijf verschillende trainers allemaal zo lusteloos. Niet om aan te gluren.

Toch blijf ik erbij dat de 'aankomende talenten' (ik weet het, dat klinkt haast sarcastisch) hiervan beter worden, indien ze komend seizoen worden bijgestaan door drie tot vijf kwaliteitspelers. Ik zeg niet, dat Ajax opeens weer voor de prijzen gaat, maar het zou zeker wat stabieler zijn dan nu.

Ik persoonlijk word niet vrolijk van het vooruitzicht dat Potter trainer zou gaan worden van Ajax. Hij heeft een leuke spelopvatting daar niet van, maar ik zie voornamelijk dat er teveel van buitenaf naar Ajax wordt gehaald en dan begin ik een verband te zien tussen een niet authentiek Ajax en niet-authentieke resultaten van Ajax.

En daarnaast zijn de spelers bij Ajax of jonger dan 22, of ouder dan 30 - er zit haast niks in de leeftijdscategorie waar spelers op hun zogenaamde piek zouden moeten presteren (25-30 jaar). Dus daar moet nodig in worden geinvesteerd, nu het nog kan.

Twee seizoenen geleden kwam Ajax zonder een punt te morsen door de groepsfase Champions League. Nu, Overmars, Schreuder, Sar, Hendriks, Mislintat, Steijn, Schip en enkele aandelen later, de grootste nederlaag in het slechtste seizoen ooit. Nog nooit zo snel, zulke pieken en dalen meegemaakt. Dan hou ik me vast aan de voetbalgeschiedenis van Kaiserslautern in 1998. Die degradeerden in 1996 voor het eerst in hun geschiedenis (dus, hun slechtste seizoen tot dan toe), wonnen 2. Bundesliga in 1997 om meteen kampioen van Duitsland te worden in 1998. Zo doe je dus een ultieme rebound. Nu Ajax nog.

Wel toevallig dat die echte toppers als Berghuis en gast die als god is binnegehaald ..henderson bij dit soort wedstrijden altijd ziek zwak of zwanger zijn!
Die Boonen werd ook geroemd om zijn diepte passen en zo zijn er nog een nest vol van dioe spelers die binnen kwamen als de "next best thing".

Wat wel positief was is dat de wedstrijd gewoon in een keer itgespeeld is!

Een slechter Ajax dan dit ga je denk ik nooit meer zien in een klassieker. Wat was het beschamend slecht zeg. Als je maar een schot kan creëeren in de hele wedstrijd zegt dat genoeg. En dan speel je met 5 verdedigers en krijg je de ene kans naar de andere tegen. Van t’schip is gewoon een hele matige coach en kan niet eens fatsoenlijk instructies geven en een tactiek erin slepen. Hier had je de bus moeten parkeren en dan moeten counteren. Maar dan wil die proberen op te bouwen met deze spelers. Tja dan gaat het helemaal fout.

8 april 2024 om 10:43

Zeg dat nou niet "een slechter ajax" dat dacht ik ook toen er in die evenementen hal gespeeld werd..dat het daar een dieptepunt was!
En dan die trainers..eerst screuder torn heitinga en die held van sparta...hier zijn mensen bezig die er echt kijk op hebben hoor...dit gaat echt nog wel een tijdje door!

8 april 2024 om 10:51

Ben er vrij zeker van dat je niet een slechtere performance dan dit Ajax gaat zien in een Klassieker. 1 schotje op doel en dat is het.

Degene die er een puinhoop van gemaakt hebben zijn overmars en van der Sar.

8 april 2024 om 15:15

Nee. Sowieso van der Sar niet. Overmars was alleen met zichzelf bezig, letterlijk.
Onder andere Van Halst en die Lenderink, alsmede ook Hendriks. Die hebben Mislintat binnen gehaald en zorgden ervoor dat deze vrij spel had.

Even voor alle duidelijkheid, ik kan hier enorm van genieten. Maar na dit seizoen moet die onzin in Amsterdam afgelopen zijn. Het is toch leuker om van een sterk Ajax te winnen dan van ...... geen idee wat dit is.

8 april 2024 om 15:00

Dat is niet in 1 keer te repareren. Volgend seizoen zal Ajax ook moeten passen en zal het weer tussen PSV en Feyenoord gaan, met twente in het kielzog, net als dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren