Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bayern München prolongeert landstitel en vergroot zorgen Werder

Laatste update:

Bayern München heeft dinsdagavond voor het achtste seizoen op rij de landstitel in Duitsland gewonnen: nummer dertig in de clubhistorie. Het team van trainer Hansi Flick stapte bij Werder Bremen als winnaar van het veld en kan zodoende niet meer door Borussia Dortmund, dat woensdag thuis tegen FSV Mainz 05 speelt, worden achterhaald: 0-1. Robert Lewandowski maakte de enige treffer in het Weserstadion. Het verschil tussen de nummers een en twee bedraagt tien punten: 76 om 66. De nederlaag komt Werder bijzonder ongelegen in de strijd tegen degradatie.

Bayern was na de eerste helft, waarin de regen met bakken uit de hemel viel, reeds auf Meisterkurs. De voordelige marge na 45 minuten was weliswaar niet onverdiend, maar het team van Flick mocht zich tegelijkertijd ook gelukkig prijzen. Het moedige Werder hield immers goed tegen en had ook mogelijkheden om aan de leiding te gaan, terwijl Bayern van geluk mocht spreken dat men de rust met elf man haalde. Alphonso Davies trapte na negentien minuten spelen ogenschijnlijk na jegens Leonardo Bittencourt, maar Harald Osmers trok slechts geel en de VAR zag geen reden om in actie te komen.

Werder, met Davy Klaassen in de basis, had een minuut eerder een goede kans om op 1-0 te komen. De inzet van Maximilian Eggestein ging echter een paar centimeter naast het doel van Manuel Neuer. Ook Theodor Gebre Selassie en Klaassen hadden het vizier niet op scherp staan. Een fraai doelpunt bracht het duel vlak voor rust uit balans. Een pass van Jerome Boateng over de defensie van Werder werd door Lewandowski met de borst aangenomen, waarna hij de bal diagonaal achter Jiri Pavlenka schoot: 0-1.

Bayern begon aanvankelijk betrekkelijk rustig aan de tweede helft, maar al snel maakte der Rekordmeister de dienst uit. Uiteindelijk moest de ploeg van Flick alsnog met tien man de prolongatie van de landstitel veiligstellen: Davies kreeg in de 79e minuut zijn tweede gele kaart voor het belemmeren van Milos Veljkovic. Met Lucas Hernández in de plaats van Serge Gnabry bouwde Bayern wat meer defensieve zekerheid in, maar het was uiteindelijk aan Neuer te danken dat het 0-1 bleef. Hij verhinderde in de slotfase dat invaller Claudio Pizarro een kopbal van Yuya Osako over de doellijn werkte. Klaassen werd enkele minuten voor tijd vervangen door Nicklas Füllkrug; Joshua Zirkzee bleef negentig minuten op de bank.

Werder wacht af of FSV Mainz 05 en Fortuna Düsseldorf, de voornaamste concurrenten, woensdagavond eveneens verliezen als men bij respectievelijk Borussia Dortmund en RB Leipzig op bezoek gaat. De zestiende plek, die recht geeft op promotie/degradatieduels behoort nu op basis van doelsaldo toe aan Fortuna Düsseldorf. Bayern sluit het Bundesliga-seizoen af met een thuiswedstrijd tegen SC Freiburg en een uitduel met VfL Wolfsburg. Op 4 juli wacht de finale van het toernooi om de DFB Pokal tegen het Bayer Leverkusen van Peter Bosz.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gefeliciteerd, wedstrijd was overigens niet om aan te zien. Jammer dat de Bundesliga niet spannend meer is de afgelopen jaren. Knappe statistiek overigens van Coman, 9 landstitels op je 24e, is dit een wereldrecord in professioneel voetbal?

16 juni 2020 om 22:26

Dit seizoen was toch redelijk spannend tot de Corona toe sloeg? Leipzig en Dortmund hebben volgens mij in jaren lang Bayern niet zo lang kunnen bijbenen. Echt ontzettend knap van Bayern, 8 keer op rij in zo’n sterkte competitie. Of het leuk is en goed is misschien te betwijfelen, maar veel respect voor het beleid daar.

16 juni 2020 om 22:30

@messi, het was even spannend inderdaad net zoals afgelopen jaar met dortmund bijv. Je weet dat ze het uiteindelijk toch wel halen omdat concurrenten chocken (net als in italie). Jammer, maar dat maakt de prestatie natuurlijk ook weer knapper. Als het moet dan staan ze er.

16 juni 2020 om 22:28

Het is voor Coman ook niet moeilijk om elk jaar kampioen te worden als je hebt gespeeld bij Juventus, PSG en Bayern

16 juni 2020 om 22:29

Huntelaar speelde bij Ajax, Real en Milan jarenlang. Won toch pas op zijn 35e de 1e landstitel. Verder wel met je eens 😉.

16 juni 2020 om 22:44

Je hebt het over drie clubs die WEL tegenstand hebben. Real heeft altijd wel tegenstand van Barcelona, Milan had destijds ook genoeg tegenstand (juve, Inter) en hier in Nederland bieden afwisselend Psv/feyenoord/az tegenstand aan Ajax.

16 juni 2020 om 22:29

Vorig jaar op de laatste wedstrijddag beslist. Ook dit jaar was het spannend zat. Leipzig herbstmeister, Bayern 7 punten achter op de koploper. Dat mensen een andere kampioen willen is anders dan dat de Bundesliga niet spannend is. Die dingen worden door elkaar gehaald.

16 juni 2020 om 22:42

Coman heeft nu toch 8 landstitels? 2 bij psg, 1 bij juve en nu 5 bij Bayern.

16 juni 2020 om 22:45

Hoe kom je aan 9? Ik kijk ook op wikipedia en tel er 8? 12-13 Psg 13-14 Psg 14-15 Juve 15-16 Bayern 16-17 Bayern 17-18 Bayern 18-19 Bayern 19-20 Bayern

16 juni 2020 om 22:49

Hij won in 1 voetbalseizoen 2 titels omdat hij in de winter de overstap maakte naar Bayern. Maar wel gespeeld had bij Juventus dus ook de titel op zijn naam kreeg.

16 juni 2020 om 23:20

Staat zo niet op wikipedia aangegeven. Daarnaast moet je toch x wedstrijden hebben gespeeld? Ik las dit laatst nog Larsson bij United, die kreeg ook geen medaille. Te weinig wedstrijden, Ferguson vroeg het wel aan de bond, zogezegd toegestaan maar had nooit wat ontvangen.

16 juni 2020 om 23:24

Zo ver ik weet krijg je een medaille wanneer je een wedstrijd hebt gespeeld, weet niet zeker hoe het verder zit.

16 juni 2020 om 23:27

Medellin: Wikipedia is dan ook niet een erg betrouwbare bron 😉.

16 juni 2020 om 23:42

@mamiga ik ook niet van uit, was eerst om de data te checken. Maar normaal zou het bij de meeste club en bonden zo zijn, te weinig wedstrijden gespeeld (minder dan 10) en je hebt geen recht op een medaille.

Meer dan terecht natuurlijk. Als je ze ziet voetballen zo ongekend goed. Voor mij favoriet voor de champions league

16 juni 2020 om 22:27

Lastig om een favoriet aan te wijzen, als City en PSG (Neymar & Mbappe) het op hun heupen hebben, kunnen die echt van iedereen winnen. Bayern wel extreem compleet imo.

16 juni 2020 om 22:48

Psg speelt geen wedstrijden he , streep die maar door

16 juni 2020 om 22:30

ik vind het persoonlijk ook erg knap. als je ziet wat bv een Barca uitgeeft aan spelers en je vergelijkt dat met de uitgaves van Bayern dan is het des te knapper dat een club als Bayern zo vaak hoge ogen gooit in Europa en geweldig voetbal speelt

16 juni 2020 om 23:17

Bayern faalt juist steeds in Europa, na 2013 steeds er lelijk af

16 juni 2020 om 23:42

ok, dan lijken de halve finale plekken misschien korter geleden dan dat het daadwerkelijk is maar ik ben altijd wel onder de indruk van het beleid bij Bayern. ze doen zelden hele grote uitgaven maar horen wel structureel bij de Europese top

16 juni 2020 om 23:44

@Japie: je doet iets te romantisch over Bayern als je het mij vraagt. Ook Bayern smijt elk jaar met veel geld en zijn bovendien ook heel veel kwijt aan salarissen. Zo’n groot verschil met Barca is er niet op dat vlak .

17 juni 2020 om 00:11

@4ever4ajax de duurste aankoop die ik me kan herinneren daar de laatste jaren is Hernandez voor 80 miljoen maar misschien vergeet ik er dan een paar

17 juni 2020 om 08:26

Klopt, en buiten Hernandez heeft Bayern slechts 2 keer in de geschiedenis (tolisso 41.5 en Javi Martinez 40) veertig miljoen of meer uitgegeven. Bij Barca tel ik er zo 10 boven de 40 miljoen waarvan 3 boven de 100 miljoen (die geen van alle echt top presteren ook nog eens..), daar zit dus echt nog wel een verschilletje in hoor.

17 juni 2020 om 13:16

Op de rangschikking van meest waardevolle clubs stond Bayern (2.70 miljard) derde en Barca (2.68 miljard) vierde; onderzoek uit zomer 2019. Kijk je puur naar de omzet staat Barca inderdaad wel hoger: 840 miljoen over voorgaand seizoen, t.o.v. 660 miljoen van Bayern. Bijna twee keer zo hoge inkomsten is dus wel wat overdreven maar ze hebben wel hogere inkomsten inderdaad. Het verschil in transferuitgaven is daarentegen niet proportioneel met het verschil in inkomsten hoor. Waar Barca in de periode 2009-2019 een transferbalans had van zo'n -590 miljoen euro (en dit is nog flink bijgeschaafd door de enorme klapper van 222m voor Neymar natuurlijk) is die bij Bayern een stuk minder negatief met zo'n -240 miljoen euro. Uiteraard geven beide clubs veel geld uit (en verdienen ze ook veel geld), dat is normaal voor absolute tobclubs. Maar toch is het aankoopbeleid bij Bayern wel iets genuanceerder dan bij Barca hoor!

17 juni 2020 om 16:11

@hangover96 maar clubs weten toch ook dat Bayern ook een dik budget heeft? die gaan er alleen verstandiger mee om imo

16 juni 2020 om 23:01

De titel is wel terecht, deze overwinning zeker niet. Davies had er met rood af gemoeten (VAR was blijkbaar even naar de wc) en dan had ik het nog maar moeten zien of Bayern wel ging winnen.

17 juni 2020 om 11:38

Davies ging er ook gewoon met rood ervan af in 60ste minuut.

17 juni 2020 om 16:48

Al veel eerder bedoel ik natuurlijk, het vieze natrappen.

Super! Wat een sensatie en spannend gevoel moet het zijn geweest voor Bayern en zijn supporters, want het was op het nippertje hoor! Gefeliciteerd iedereen.

Zou het echt echt zuur en jammer vinden dat een club als Werder volgend jaar niet meer in de Bundesliga speelt. Hoop dat ze het nog gaan redden, voorgaande jaren ging het ook uiteraard op de valreep.

16 juni 2020 om 22:33

Ik denk dat het Bremen niet verkeerd uitkomt dat ze maar met 1-0 hebben verloren, want doelsaldo kan nog wel eens een grote rol gaan spelen onderin. Als ze de wedstrijd tegen Mainz winnen zie ik ze nog 15e eindigen. En als ze 16e worden en relegation moeten spelen geef ik ze grote kans om te winnen tegen HSV of Stuttgart, want dat is ook maar matig niveau.

16 juni 2020 om 22:39

Mocht Leipzig morgen dik winnen van Düsseldorf stijgt Werder gewoon een plekje alles is nog mogelijk!

17 juni 2020 om 00:14

Ik denk dat Werder het sowieso wel red. Hebben een iets ‘makkelijker’ programma dan Düsseldorf naar mijn mening. Werder moet tegen Mainz (50/50) en Köln nog. Zeker tegen Köln moeten de 3 punten gehaald worden, want die zijn echt heel erg zwak sinds de herstart. Düsseldorf moet na Leipzig nog tegen Union die heel behoorlijk bezig zijn en Augsburg (50/50).

Ik weet dat de Ballon d'or een populariteitsprijs is, maar zelfs ondanks dat kan er dit seizoen toch echt niet om Lewandowski heen als winnaar? 31 goals en topscorer in de BL, 11 goals en topscorer in de CL tot nu toe, en keer op keer belangrijk.

16 juni 2020 om 22:38

Als het je echt puur naar de beste voetballer kijkt zou je elk jaar messi moeten doen de meest aantrekelijke met marktwaarde door zijn onderbroekmerk en zijn alroundheid ronaldo. En voor de jonge fans mbappe

16 juni 2020 om 23:11

Het gaat er natuurlijk niet om wie de beste voetballer is en al helemaal niet wie het mooiste onderbroekenmerk heeft. Het gaat erom welke voetballer dit jaar het beste heeft gepresteerd. Juist dat je marktwaarde erbij betrekt toont precies aan wat het probleem is van deze prijs, dat het inderdaad om marketing waarde gaat, en daarom een populariteitsprijs wordt. Adidas lobby't voor Messi, Nike lobby't voor Ronaldo, en de objectieve prestaties worden uit het oog verloren.

16 juni 2020 om 22:58

Kan je toch nu niet al bepalen..? We zijn in juni en veel competities lopen nog. Als messi of Ronaldo weer 40 doelpunten aantikken in 2020 en ze winnen landstitels en 1 van hun cl dan gaat gewoon naar 1 van de 2.

16 juni 2020 om 23:14

Je hebt gelijk, in principe is het nog te vroeg. Toch blijkt de eerste helft van het jaar, dus het gedeelte waarin de teamprijzen worden verdeeld, telkens doorslaggevend voor de uitslag van de Ballon d'or, en doen de latere maanden er niet zoveel toe. Dat gecombineerd met mijn frustratie dat Lewandowski vorig jaar een schandalige 8ste plek had, is waarschijnlijk hetgeen dat mij nu hierover laat beginnen. Verder heb je gelijk, en is dit een discussie voor in November.

16 juni 2020 om 23:30

Snap ik wel hoor. Lewa is naarmate hij ouder wordt steeds beter te worden lijkt het. 8ste plek slaat natuurlijk nergens op vind hem in ieder geval top 5 afgelopen 2 seizoenen. Normaal heb je gelijk dat in juni al beetje vast staat wie hem gaat winnen maar dit is beetje vaag seizoen en de cl wordt pas in augustus afgespeeld dus daarna kunnen we er naar kijken. Denk dat lewa er voor nu wel het beste voor staat

Wat een redding van Neuer in de 89ste minuut!!deze landstitel is toch echt op het conto van Flick te schrijven, Bayern onder Kovac in zak en as, niet om aan te zien. Grote achterstand op de koploper toen. Bizar hoe flick de ploeg heeft omgeturnd in zo een korte tijd. Nooit gedacht dat we nog met de titel ervandoor zouden gaan. Hulde aan Hansi Flick!!

17 juni 2020 om 00:21

Davies, Kimmich, Gnabry, Lewandowski, Alaba, Sule, Goretzka, Thiago, Neuer; gewoon een heerlijk team. Coman btw ook die vind ik onderschat. Muller die weer helemaal is opgeleefd. Als ze Hakimi echt halen voor de RB dan is het plaatje helemaal compleet. Sané nog erbij en Bayern gaat de komende jaren samen met vooral Liverpool en City de dienst uitmaken. PSG als ze het middenveld versterken wellicht ook. Real en BarcaMoet ik nog maar zien evenals Juventus.

Gefeliciteerd. De enige terechte kampioen gladbach te wisselvalig,dordmund hetzelfde verhaal alleen van die weet je elk jaar dat ze als de prijzen worden verdeeld er niet staan. Gefeliciteerd bayern stërn des süderns

Trouwens mooi om te zien dat Freiburg weer gewonnen heeft. Hopelijk halen ze nog Europees voetbal, dat gun je die club wel als je ziet wat met beperkte middelen daar gepresteerd wordt. Goed dat Streich heeft bijgetekend want die doet het echt geweldig daar. Is toch wel een iconische trainer geworden.

Had bayern gezien de hele selectie niet al 3 potjes eerder kampioen moeten worden? Of zelfs nog eerder. Kovac heeft echt veel punten verknoeid. Dit je een geoliede machine.

Flick verdiend een standbeeld. Starten als assistent van kovac. Leipzig liep forst uit. Flick neemt het over en bayern begint te draaien als een gek. Respect

En zo zie je maar weer, de andere ploegen in de Bundesliga doen voor spek en bonen mee. Bayern heeft de eerste competitiehelft enorm veel laten liggen en toch zijn ze lachend twee wedstrijden voor het einde kampioen. De hegemonie van Bayern is ongekend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren