Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Beoogd opvolger van Xavi bij FC Barcelona neemt al Spaanse lessen’

Laatste update:

Hansi Flick lijkt de nieuwe trainer te worden van FC Barcelona. De Duitse oefenmeester werd in de afgelopen week al in verband gebracht met de Catalaanse topclub en is momenteel druk bezig om de Spaanse taal onder de knie te krijgen, zo weet Sport Bild te melden.

De 58-jarige trainer zit na zijn ontslag bij de nationale ploeg van Duitsland zonder baan. Flick werd in september van 2023 ontslagen nadat tegenvallende resultaten aanhielden.

Het project van Barcelona spreekt hem enorm aan en Joan Laporta, president van de club, heeft intern aangedrongen op zijn komst. Laporta is volgens Bild Sport zeer groot fan van de voormalig assistent van Joachim Löw.

Na de pijnlijke thuisnederlaag tegen Villarreal (3-5) zorgde Xavi voor een shock in de voetbalwereld. De trainer vond het genoeg geweest en achtte de tijd rijp om te vertrekken uit Spotify Camp Nou.

"Er is geen weg terug, het is tijd voor verandering. Als Culé (fan van Barcelona, red.) denk ik dat het tijd is om te vertrekken", zo sprak Xavi op de persconferentie.

Robert Lewandowski en aanvoerder Sergi Roberto probeerden Xavi nog op andere gedachten te brengen, maar het mocht niet baten. Barça moet in de zomer dus op zoek naar een nieuwe trainer.

Mocht de club inderdaad uitkomen bij Flick, dan wordt Barcelona de vierde club uit zijn carrière. Hij begon zijn loopbaan bij FC Bammental (zesde divisie) en coachte daarna TSG Hoffenheim en Bayern München. Met de laatstgenoemde club legde hij in 2020 beslag op de treble.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is een goede optie, zou zeker niet misstaan bij Barcelona. Een iets realistischere opvatting dan Xavi denk ik en iemand die Barcelona ook fysiek vooruit zal helpen. Dat is wel een puntje waar Barcelona echt veel sterker in moet worden.

6 februari 2024 om 13:54

@FCBInsider1899

Ja inderdaad de enige speler die fysiek echt heel sterk is en bijna niet van de bal te krijgen is Gavi.

Ik kijk vaak de trainingen van Barca op Youtube en alle andere social media kanalen en ik zie ze alleen met de bal hard trainen maar fysiek amper

6 februari 2024 om 14:00

Barcelona deelt alleen korte fragmenten van de training, dus op basis daarvan kan je niet oordelen. logisch dat ze het spel met de bal op training laten zien, er zou geen hond kijken naar profvoetballers die cardio aan het trainen zijn.

Gavi is ook helemaal niet fysiek sterk, helemaal belachelijk dat je hem noemt als enige fysiek sterke speler terwijl je bijvoorbeeld Araujo hebt rondlopen.. paar maanden geleden vergeleek je Gavi nog met Casemiro qua fysiek.. moet niet gekker worden. Gavi is agressief en fanatiek en komt hierdoor vaak als winnaar uit de strijd, maar is fysiek absoluut niet te vergelijken met Casemiro/Rodri etc. Logisch gezien zijn lengte.

6 februari 2024 om 14:41

Klopt. Maar nou is er wel al een jaar of 20 bij monde van ex-spelers en coaches sprake van een gebrek aan fysieke training bij Barca. Wanneer een coach dat probeerde te implementeren kregen die het naar verluid altijd aan de stok met de vedettes. Nu denk ik niet dat deze selectie dat heeft maar tegelijkertijd is Xavi het als speler wel gewend om steeds uitsluitend met bal te trainen dus doet die genoeg fysiek als trainer momenteel? Obv de wedstrijden betwijfel ik dat om eerlijk te zijn. Dan zou een Flick stijl misschien wel eens niet slecht zijn.

6 februari 2024 om 14:47

Dat Barcelona fysiek zwak is snap ik heel goed hoor. alleen Messi zegt dit te zien door de YouTube trainingen. Dat vind ik simpelweg onzin.

je ziet in de wedstrijden dat ze fysiek zwak zijn, en vaak overrompeld worden. Ik ben voorstander van een trainer die Barcelona “moderner” maakt. Dus niet drie passers op het middenveld, maar ook spelers die duels winnen en tweede ballen winnen. In die zin is een Duitse trainer ideaal.

6 februari 2024 om 15:07

@messi_123

Met fysiek sterker worden bedoel ik niet iemand van de bal krijgen, dat is te kortzichtig.
Trouwens op die Youtube trainingen ga je nooit fysieke arbeid zien, die YT trainingen zijn maar een fragment van een training. Ze gaan natuurlijk nooit hele trainingen filmen.

Ik bedoel eerder veel korter en aggresiever druk zetten en hoog tempo voetbal. Ik merk dat wij tegen zulke ploegen (lees Liverpool, Bayern, Real Madrid) altijd het onderspit delven als wij in dat soort spel terecht komen.

6 februari 2024 om 21:49

@pedri16 zo raar is het niet om Gavi in deze context als enige fysiek sterke speler te noemen. Op lengte en lichaamsbouw geeft een trainer namelijk weinig invloed, op conditie en felheid weldegelijk. Dat is dus het relevante fysiek wat een coach kan verbeteren 😉

7 februari 2024 om 08:51

In die context is Frenkie ook fysiek, want die heeft heel veel longinhoud. Dan is Balde ook fysiek en zoals ik al noemde, Araujo.


Nogmaals, hij vergeleek niet zo lang geleden Gavi met Casemiro. Kom op..

Vind het een rare keuze. Bij Bayern deed hij het uitstekend, maar had toen ook een waanzinnig goed elftal. Bij het nationale elftal niet veel laten zien, en heeft het niet uit zijn sleur kunnen trekken. Op basis waarvan wordt hij dan aangetrokken, als je een team krijgt dat niet helemaal lekker loopt zie ik hem niet als de juiste persoon die Barcelona weer ongenaakbaar gaat maken.

6 februari 2024 om 13:57

Waanzinnig goed valt ook wel weer mee. Wel een prima ploeg natuurlijk. Toen hij instapte, liep Bayern ook voor geen meter. Dat begon juist te lopen toen hij z'n werk erop losliet.

Betreft de Duitse ploeg kun je je ook afvragen of dat wel door de coach komt. Het Duitse voetbal heeft nou eenmaal aan kwaliteit verloren in de afgelopen jaren. Het is kwalitatief allemaal niet meer zo goed als pakweg 10 jaar geleden. Ze hebben nog steeds wel de beschikking tot goede spelers, maar op de meeste posities lopen geen heuse topspelers meer rond.

Sowieso zie ik overeenkomsten tussen het Duitse en Nederlandse voetbal. Ook die geforceerde 5-3-2 zien we terug bij onze oosterburen. Dat excuus dat je daar nou eenmaal de spelers voor hebt, vind ik een dooddoener. Je hebt te maken met een nationale ploeg en dus heb je een aardig grote vijver waaruit je kunt vissen. Als er nou fenomenale resultaten mee werden gehaald, maar dat valt bij beide landen ook vies tegen. Ik denk dat Flick het niet per se slecht gedaan heeft. Ook niet goed, maar ik vraag me af of er wel zoveel meer uit te halen valt. De Duitse ploeg draait al jaren niet lekker.

6 februari 2024 om 15:23

Bayern had in 2020 een hele gebalanceerde goede ploeg, met een lewandowski in topvorm, een verdediging van Davies, Alaba, Boateng en kimmich, en een middenveld met thiago, goretzka muller, coman en gnabry. Dat noem ik een waanzinnig goed elftal.

Het nationale duitse elftal doet mij een beetje denken aan United, je hebt echt wel een surplus aan kwaliteit, maar het klopt gewoon niet, waardoor het gewoon niet loopt. De coaches proberen gewoon vanalles om te kijken hoe het wel gaat lopen. Daarom denk ik dat Flick geen goede is voor barca, omdat die eigenlijk een beetje met hetzelfde probleem rondlopen, en ik het hem niet zie oplossen

6 februari 2024 om 14:04

Dit gaat misschien als een schok voelen voor sommige Barca fans, maar met de huidige financiële situatie gaat geen 1 coach die club op korte termijn weer ongenaakbaar maken. Barca mist ook wel wat spelers op dit moment dus in mijn ogen doet Xavi het echt niet slecht op dit moment. Dat de fans meer eisen van deze ploeg kan. Maar met de spelersgroep die nu fit is mag je niet een groot verschil in het spel verwachten als er nu al een andere trainer zou instappen vind ik.

6 februari 2024 om 14:23

Hoezo zou dat als een schok voelen? Denk dat niemand verwacht dat Barcelona ongenaakbaar wordt. Er moet gewoon een geraamte worden gebouwd waar je de komende jaren mee verder kan groeien. Jeugd de kans geven zich te ontwikkelen en proberen langzaam aan de zwakke plekken in de selectie te vervangen met gerichte aankopen.

ik weet niet of je hier als Barcelona nu beter van wordt. uiteindelijk heeft Flick nog weinig laten zien. een Champions League in het coronajaar waarin toch ook heel veel op het conto van Thomas Müller en een uitstekende selectie kan worden geschoven. het zal een coach zijn die hele goede spelers op de juiste manier kan gebruiken (ook niet vanzelfsprekend) maar Barcelona heeft eerder een coach nodig die spelers echt beter maakt en met de talenten in de selectie aan de gang kan. ik weet niet direct of Flick daar dan de juiste man voor is.

6 februari 2024 om 13:55

Kan je dan een trainer noemen die talenten beter maakt, én dit koppelt aan goed voetbal? En eigenlijk ook nog eens de selectie fysiek en conditioneel verbetert als het even kan? Ik kan alleen Klopp bedenken, maar die komt niet.

Las wat geruchten omtrent Conceicao van Porto, dat lijkt me (samen met Marquez) de slechtste optie mogelijk. Ik weet niet zo goed wie ik het liefst heb, maar van Flick zou ik niet zo snel balen. ik zou vooral benieuwd zijn hoe iemand met een totaal andere blik naar dit Barcelona kijkt, en dit uitwerkt in een modernere speelstijl.

6 februari 2024 om 14:03

Klopp heeft ook bepaalde omstandigheden nodig en de tijd die een trainer als Arteta kreeg bij Arsenal, dat krijg je bij Barcelona simpelweg niet. Het maakt niet uit wie je bent als coach. Wordt je bij wijze van spreken derde met Barcelona en je vliegt er in de laatste 16 van de CL uit (of erger; geen overwintering), lig je eruit.

Verder zijn de omstandigheden bij Barcelona wel even wat anders dan die van Liverpool en eerder Dortmund. Financieel is er behoorlijke onzekerheid en dat heeft ook z'n invloed op de selectie. Bovendien was het verwachtingspatroon bij zowel Liverpool als Dortmund enorm afgebrokkeld toen Klopp kwam. Dat is bij Barcelona niet bepaald het geval.

6 februari 2024 om 14:18

Ik ken wel een trainer die in dat profiel past, wel meerdere. Maar Barca gaat geen van die trainers kunnen aantrekken op dit moment, die stappen niet op een zinkend schip.

6 februari 2024 om 14:20

Je hebt gelijk, maar Klopp komt het dichtst in de buurt van het “totaalpakket” trainer. Hij is een grote naam, kan werken met druk, geeft jeugd de kans en laat spelers niet wegkomen met half werk. Qua speelstijl bijvoorbeeld heeft hij snelheid nodig op de flank, dit is er niet, dus ook Klopp komt in de problemen met deze selectie. Er is in mijn ogen geen één trainer ideaal en een 100% match. Daarom zeg ik dat ik ook gewoon niet weet wie ik het liefst wil, want achter elke trainer kan je wel een vraagteken zetten.

Het liefst had ik Xavi behouden, omdat hij jeugd de kans durft te geven, en hij gewoon een icoon van de club is die meer tijd verdient. Vorig seizoen was hartstikke goed, en daardoor is het verwachtingspatroon onrealistisch geworden imo. Hij ligt bijvoorbeeld op schema om 82 punten te behalen in de competitie, ter vergelijking: Real haalde er vorig seizoen “maar” 78. Zij raakten echter niet van slag en lieten Ancelotti gewoon zitten.

6 februari 2024 om 15:38

Michel wellicht. Die eerste 2 aspecten toch zeker alleszins. Is natuurlijk wel een gok gezien zijn ervaring in de top.

6 februari 2024 om 14:09

Flick won de treble met werkelijk waar geweldig voetbal. 8-2 tegen barca, 6-1 (over 2 wedstrijden) tegen Chelsea. Vooral het verschil tussen Flick en zijn voorganger is echt gigantisch. Echt een absolute topcoach waar barca 3 stappen mee vooruit gaat tov Xavi.

Ik zou Hansi Flick heel graag bij Barca willen zien en denk ook dat hij zeker geschikt is voor ons, vooral op het fysieke gedeelte daar moeten de spelers echt veel en veel beter in worden.

Het enige directe voordeel dal ik zie is dat ik Flick een grotere kans zie hebben om Gundogan en Lewandowski weer in vorm te krijgen. Misschien dat deze heren wat meer gebaat zijn met een Duitse coach. Voor de rest weet ik niet wat Flick zijn beleid is ten aanzien van jeugdspelers. Ik heb het vermoeden dat hij niet meteen echt een coach is die jeugdspelers durft in te passen. Ik hoop daarom ook dat Xavi nu even misbruik maakt van zijn positie door zoveel mogelijk jeugd de kans te geven. Hij is in ieder geval al goed begonnen met het opstellen dan wel invallen van spelers als Cubarsi en Fort.

Ik dacht dat ze daar opzoek gingen naar een grote naam..

Ik was de eerste hier die zijn naam liet vallen. Was ook de enige trainer die vrij was ( voor dat Klopp het nieuws naar buiten bracht ) . Gewoon een keer wat anders. Doe eens gek en ga voor Flick. Haha lijkt dus nog te gebeuren ook.
Bij Bayern geweldig gedaan en echt wel een trainer die boven de groep stond . Bij het Duitse elftal minder succesvol natuurlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren