Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona zet Real Madrid op schier onoverbrugbare achterstand

Laatste update:

Real Madrid lijkt uitgeschakeld in de strijd om de landstitel van Spanje. De ploeg van Santiago Solari verloor zaterdag voor eigen publiek met 0-1 van koploper Barcelona en heeft nu een achterstand van twaalf punten. Het was de tweede zege voor Barcelona in El Clásico in vier dagen tijd en de derde van het seizoen. Ivan Rakitic werd de matchwinner met een doelpunt in de eerste helft. Dinsdagavond neemt Real Madrid het in de Champions League op tegen Ajax.

Real Madrid had vóór zaterdag al vijf competitieduels op rij niet gewonnen van Barcelona: de langste zegeloze reeks sinds december 2011 (zeven duels). Trainer Solari voerde twee wijzigingen door ten opzichte van de ploeg die woensdag met 0-3 onderuit ging in de Copa del Rey. Gareth Bale verving Lucas Vázquez in de voorhoede en Thibaut Courtois nam weer plaats onder de lat ten koste van Keylor Navas. Bij Barcelona werd Nélson Semedo op het middenrif vervangen door Arthur Melo. Woensdag kwam Barcelona 'pas' in de vijftigste minuut op voorsprong; ditmaal werd de 0-1 al na 25 minuten geproduceerd.

Aan de rechterflank ontsnapte Rakitic uit de rug van Sergio Ramos en zijn loopactie werd opgemerkt door Sergi Roberto. De middenvelder stuurde Rakitic weg, waarna de Kroaat de uitgekomen doelman Courtois verschalkte met een lobje. Het was voor Roberto zijn zesde assist in een Clásico: evenveel als Xavi en drie minder dan Lionel Messi (negen). De voorsprong nam Barcelona mee de rust in en dat was verdiend te noemen. Het team van Ernesto Valverde was duidelijk sterker in het Santiago Bernabéu; door reddingen van Courtois op inzetten van Luis Suárez bleef het voor rust bij een doelpunt verschil.

Real Madrid kreeg wel enkele kansen, maar wist Barcelona niet in grote problemen te brengen. Bale schoot over uit een vrije trap en twee schoten van Luka Modric waren evenmin op doel. Barcelona, dat al 23 Clásicos op rij heeft gescoord in LaLiga en daarmee het record (voor beide ploegen) verbeterde, eindigde de eerste helft woedend. Ramos trof Lionel Messi met de elleboog, maar de verdediger bleef onbestraft. In de tweede helft beet Real Madrid ook op voetballend gebied van zich af. De vrijstaande Karim Benzema schoot van dichtbij naast en Vinícius Júnior liet twee grote kansen onbenut: hij stuitte op Marc-André ter Stegen en even later van dichtbij op Clément Lenglet.

Daarna kwam de klad er echter in bij Real Madrid. De onzichtbare Bale werd na een uur naar de kant gehaald en werd massaal uitgefloten door de aanwezige supporters. Marco Asensio was zijn vervanger, maar ook hij kon niet voor een nieuwe impuls zorgen bij de Koninklijke. De tweede helft kabbelde voort en de voorsprong van Barcelona kwam niet vaak meer in gevaar. In de slotfase kreeg zowel Real Madrid als Barcelona nog enkele kansjes. Barcelona heeft nu voor het eerst in 87 jaar de overhand in El Clásico, als het gaat om de onderlinge balans. Van de 242 officiële ontmoetingen wonnen de Catalanen er 96, tegenover 95 zeges voor Real Madrid (51 remises).

Verdiende Barcelona de zege op Real Madrid?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een wedstrijd om snel te vergeten voor beide kanten. Real speelde op volle oorlog sterkte en ze zitten op dit moment Ajax zeer waarschijnlijk te onderschatten en dat gaat ze duur te komen staan dinsdag maar je weet het nooit met real en het is eerlijk gezegd heel zielig als ze zitten te bouwen op een 18 jarig joch met leuke dribbels en versnellingen maar daar houdt het op hij is geen afmaker dat is duidelijk. Ook over bale gesproken die gaat zo goed als zeker vertrekken als marcelo en isco en dat moet hij zeker na dat fluitconcert. En nu over het "almachtige" Barcelona je ziet overduidelijk Valverde is niet het type Barça coach maar dat zie niet zo snel door het elftal die het echte Barça voetbal in hun beentjes hebben en niet zo zijn van het counteren. Ik ben echt nieuwsgierig hoe Barça ermee zal gaan als Messi weggaat? Gaan ze weer honderden miljoenen uitgeven of toch wel in het legendarische la masia. Maar goed als ik over Barça doorga dan ben ik morgen nog niet klaar. Real en Barça moeten snel veranderingen door voeren.

2 maart 2019 om 22:51

Hopen dat Ten Hag dinsdag i.i.g. Neres opstelt tegen Real Madrid. Diepgang is cruciaal tegen een defensie van Madrid dat hoog staat wil je kans maken. Tadic als false 9 met Neres en Ziyech op de vleugels zou perfect zijn. Ik acht dan de kans 30 procent dat Ajax doorgaat.

3 maart 2019 om 00:01

Tegen Feyenoord liet Neres ook niets zien.

Ik denk dat de verwachtingen iets voorlopen tegen wat hij werkelijk kan brengen

3 maart 2019 om 00:12

Feyenoord is een andere tegenstander dan Real, Real zal meer naar voren spelen in eigen huis dus komt er ruimte die je kan benutten via Neres.

3 maart 2019 om 03:40

@NJfromVOL tegen Real was Neres juist één van de, zo niet dé uitblinker bij Ajax. Maar laten we hem inderdaad maar afschrijven en niet meer opstellen omdat hij tegen Feyenoord een slechte wedstrijd speelde (waar hij bij de 3-0 alsnog erg belangrijk was).

3 maart 2019 om 09:38

Neres belangrijk tegen Feyenoord? Mis ik iets'? Neres scoort.soms een 7 maar vaker een 5

3 maart 2019 om 10:20

Real gaat gewoon afwachten om op de counter toe te slaan. Ajax zal veel balbezit hebben (krijgen).

3 maart 2019 om 12:02

Dit krijgt ajax ook van iedereen te horen. Dus laten we als supporter niet dezelfde kant op gaan. Ajax heeft een kansje om door te gaan omdat Real nu wankelt. Maar ze zullen ook extra gebrand zijn om nog wat te maken van de CL nu ze nergens anders meer voor spelen. Ik ben benieuwd hoe ze daarmee om gaan!

3 maart 2019 om 05:44

Real speelde op volle oorlog sterkte en ze zitten op dit moment Ajax zeer waarschijnlijk te onderschatten en dat gaat ze duur te komen staan dinsdag maar je weet het nooit met real en het is eerlijk gezegd heel zielig als ze zitten te bouwen op een 18 jarig joch met leuke dribbels en versnellingen maar daar houdt het op hij is geen afmaker dat is duidelijk huh?

Pique werkelijk fantastisch. Wat een geweldenaar. Elke voorzet was voor hem, elk schot werd geblokt en elke pass onderschept. Man of the match. Wat een leider en wat een clubicoon.

Ik heb me kapot lopen ergeren aan Real. Barcelona krijgt vaak kritiek voor vallen en acteren, maar man man man Real is 10x erger. Vinicius valt letterlijk elke keer als hij een actie maakt. Reguillon en Asensio hadden geel moeten krijgen voor verschrikkelijke schwalbes en Ramos natuurlijk rood voor die smerige, bewuste, onnodige en zo typerende elleboogstoot direct voor rust. Maar deze scheidsrechter was werkelijk een schande voor het vak.

Dembele was vandaag weer FC Balverlies. Vidal viel geweldig in (ik moet mijn mening over hem toch echt bijstellen. Zijn vechtlust voecht echt wat toe en hij voetbalt prima mee), Coutinho helaas weer niet. Hopelijk vindt hij snel zijn vorm terug. Rakitic speelde ook echt een goede wedstrijd! Zijn goal deed me echt weer denken aan zijn gloriedagen van een paar jaar geleden door zijn enorme loopvermogen. De wissels van Valverde waren helaas al 3 weken geleden te bedenken: Vidal voor Arthur en Coutinho voor Dembele. Verdedigende, antivoetbal wissels helaas... Ik blijf hopen dat hij vertrekt maar ben trots en blij dat Barca gewoon weer wint in het Bernabeu

2 maart 2019 om 22:39

Zag ook die herhaling dat Vinicius op goal kon schieten en Piquet op te grond ligt en als uitgestrekt de bal probeert te blokken terwijl hij zich nog een beetje wist te verplaatsen .. al liggend

3 maart 2019 om 10:40

Ja echt een geweldige actie. John Terry deed dat vroeger ook wel eens. Echt alles gaf hij daar. Respect.

2 maart 2019 om 22:44

Pique verdient credits, maar Lenglet was ook weer eens geweldig. Twee gemaakte doelpunten voorkomen met een blok op zijn ribben en voor de rest echt solide.

3 maart 2019 om 10:41

Lenglet speelde inderdaad ook echt geweldig. Ook een echte strijder. Heeft Umtiti tot nu toe werkelijk geweldig vervangen. Wordt nog een lastige situatie als die weer fit is, want ik denk niet dat Lenglet graag wil banken.

2 maart 2019 om 22:47

Vergeet niet Sergi Roberto! Ook een uitstekende wedstrijd. Vinicius compleet onschadelijk gemaakt. Verdediging van Barcelona was gruwelijk. Iedere voorzet werd weggehaald, schoten werden geblokt, lichaams werden erin gegooid, heerlijk om te zien.

3 maart 2019 om 00:05

Vond hem het een stuk beter doen dan Semedo, hij dekte altijd zo dat het voor Vinicius moeilijk was naar binnen te gaan (wat hij het liefst doet)

3 maart 2019 om 10:42

Daar heb je helemaal gelijk in. Roberto wordt vaak zwaar onderschat. Is echt een belangrijke schakel en een typische Barcelona speler. In de opbouw ook belangrijk en verdedigend doet hij het echt knap voor iemand die eigenlijk op het middenveld hoort.

2 maart 2019 om 22:47

Vergeet niet Sergi Roberto! Ook een uitstekende wedstrijd. Vinicius compleet onschadelijk gemaakt. Verdediging van Barcelona was gruwelijk. Iedere voorzet werd weggehaald, schoten werden geblokt, lichaams werden erin gegooid, heerlijk om te zien.

2 maart 2019 om 22:48

Ja echt he... Ik zie 1000 schwalbes en dan vraag ik me echt af waarom die scheids geen geel geeft. Naast dat heeft hij goed gefloten...

3 maart 2019 om 10:45

Sorry maar dan heb je echt niet goed gekeken. Die man leed continue balverlies. 1x gooide Ter Stegen uit naar hem en keek hij niet eens om zich heen of naar de bal, zodat Modric hem makkelijk kon onderscheppen. Een andere keer kaatste hij veel te kort terug naar Alba waardoor een grote kans voor Real ontstond. Veel van zijn acties mislukten en het rendement van zijn voorzetten was ook niet aanwezig. In de passing heeft hij flink wat balverlies geleden en ook in de individuele duels. Ik kijk echt niet met haat naar Dembele maar vind dat hij veel meer moet brengen gezien zijn talent en hoeveel er voor hem betaald is. Hij kan zoveel beter. En als je dan leest dat hij te laat komt op trainingen en besprekingen, gamed tot diep in de nacht etc. Dat hoort gewoon niet. Zeker niet als je het op het veld niet waarmaakt.

2 maart 2019 om 23:21

Ik vond Dembele niet zo slecht spelen. Je ziet ook hoe belangrijk hij is met zijn snelheid. Hij heeft alleen nog geen chemie met Alba. Balletje meegeven wanneer Alba op volle snelheid eroverheen komt was altijd een goed wapen van Barca. Daarnaast vind ik dat Suarez hem ook absoluut niet helpt. Meerdere keren kan Suarez doorlopen in de 16-meter voor een voorzet maar die gaat gewoon om 30 meter toekijken wat Dembele met de bal gaat doen.. Arthur was weer heerlijk. Pique die een bal probeert te stoppen met zijn gezicht zegt alles over zijn vechtlust.

3 maart 2019 om 00:32

Helemaal gelijk wat betreft suarez en dembele. Suarez moet kappen met geirriteerd doen als iets mislukt bij Dembele. Dembele brengt zoveel gevaar met zijn snelheid, diepte en overzicht. Ik heb zelden iemand gezien die zo makkelijk voetbalt als hij

2 maart 2019 om 23:27

Prima verslag voor mij blijft echter het hoogtepunt de nieuwe bodega op San Blas en de gehele menu kaart..... Tjonge jonge Sierd, wat een nonsens commentaar weer

3 maart 2019 om 10:47

Ik vind het commentaar van Sierd juist geweldig. Hij heeft echt passie voor het voetbal en het leven eromheen. Weet die leuke extraatjes te vertellen in plaats van droog te zeggen wat ik zelf ook wel zie op het veld of te vertellen wat een week geleden al in het nieuws stond. Ik geniet altijd van Sierd.

Serieus mensen hoe mooier wil je het hebben.
2x zware klap delen aan je rivaal.
Finale en grote stap richting de kampioenschap. Echt mooier kan gewoon niet.

Nu nog Lyon en Atl Madrid pakken dan is de kampioenschap binnen en volgende ronde CL.

Dan zeggen mensen dat Ramos de beste is...wat was Pique juist echt een beest.

2 maart 2019 om 22:40

Ik heb zware twijfels bij Lyon er kan nog van alles daar gebeuren als ook nog eens kijk hoe ze vandaag spelen...

2 maart 2019 om 22:43

Geloof mij maar Barcelona in de CL thuis is ander verhaal.
Die gaan Lyon helemaal kapot spelen liet op me worden.

Voordeel is dat Barcelona ook een week vrij krijgt. Ook zij spelen volgende comp thuis en die kunnen spelers laten rusten.

2 maart 2019 om 23:20

Wordt inderdaad nog heel lastig vs Lyon, het is maar te hopen dat Messi echt top is. Vond hem de afgelopen 2 classico's niet zijn niveau halen wat die kan. Vooral de eerste classico niet (copa), moet wel zeggen dat hij vaak ook niet goed gebruikt werd, te laat werd ingespeeld enz...

Blij dat Frankie de Jong gaat komen naar Barcelona want Busquets was ook weer aan het schutteren,

3 maart 2019 om 00:07

Leek net of Messi vandaag vooral de 2e helft op 50 procent spelen ivm zijn lies, hopelijk niet te erg.

2 maart 2019 om 23:01

Pique speelt alleen de laastste tijd juist goed. Niet gek dat mensen zeggen dat Ramos beter was.

3 maart 2019 om 11:34

En ramos speelt wel goed wil je zeggen?
Ze hebben al 13 wedstrijden dit seizoen verloren. Vaak door een zwakke verdediging.
Vandaag ook weer rakitic liep heel simpel weg bij ramos voor de goal

Barca hoeft niet, Real kan niet.

Nogmaal gefiliciteeerd Barcelona-fans met jullie overwinning, weer is komt Real aanvallend te kort. Gracias witte helden, er komen weer betere dagen!

2 maart 2019 om 22:39

Oei oei. Zou het te maken hebben met het vertrek van Ronaldo? Hahaha, arrogante fans dat daar rondlopen. Met Ronaldo wonnen jullie deze wedstrijd.

2 maart 2019 om 22:42

Met Ronaldo heeft Real Madrid ook genoeg wedstrijden tegen Barcelona verloren, met Ronaldo verliest Juventus ook. Ronaldo is natuurlijk DE man van goals, maar nu is hij er niet meer en zoals Casemiro al zei : wij moeten verder.

2 maart 2019 om 22:47

Ze hebben er genoeg verloren. Maar jij weet dondersgoed dat Barça beide wedstrijden niet zou winnen, en zeker niet die vandaag met al die kansen die flapdrol Vinicius en Benzema kregen. Ronaldo leeft van zulke kansen.

Maar mij boeit het niet, zolang Real in de penarie zit ben ik tevreden, de grootste speler in hun geschiedenis via de achterdeur laten gaan is tekenend voor deze club. Als Messi Barcelona verlaat, al eindigt hij als een crimineel, dief,... dan nog zullen ze hem eren op de meest grandioze manier. Zo eer je namelijk niet alleen een legende maar een boegbeeld van de club. En dat was Ronaldo. Nu zie ik ze graag in een diepe dal, alleen maar genieten dus.

2 maart 2019 om 23:06

Misschien is het verstandiger om even naar de verdediging te kijken, die elke wedstrijd een paar goals krijgt, alles op de aanval te gooien. Natuurlijk missen de aanvallers kansen, maar als je elk wedstrijd 2,3 of meer goals tegen krijgt, dan kan je ook weinig. Snap niet dat ramos en varane als beste verdedigers worden gezien.

2 maart 2019 om 23:39

Houd aub op met je met ronaldo.. met ronaldo... Hij wilde zelf toch weg... Hij is er toch niet meer. Ik snap dat gezeik niet, "als Ronaldo er was wonnen jullie deze wedstrijd". Leuk en aardig maar hij is er niet meer. Geweldig wat hij voor real madrid heeft gedaan maar Real is groter dan alleen ronaldo. Moet je niet vergeten dat Ronaldo ook vol heeft geprofiteerd van Real madrid. Zowat bij elke aanval was Ronaldo het eindstation.

3 maart 2019 om 01:51

Wat de situatie geweest zou zijn met Cristiano er bij weten we niet want dat is niet aan de orde. Barca is al gaan winnen op Bernabeu met 3-4, 0-4 en 2-3 met Cristiano op het veld. Totaal zinloos argument dus.

3 maart 2019 om 13:17

Millionario het enige zinloos argument is de gebrek aan inzicht. Met Ronaldo erbij waren ze niet zoveel aan het missen, dit Barcelona is zo slecht dat we van geluk mogen spreken dat dit Real nog slechter is.

2 maart 2019 om 22:39

Oei oei. Zou het te maken hebben met het vertrek van Ronaldo? Hahaha, arrogante fans dat daar rondlopen. Met Ronaldo wonnen jullie deze wedstrijd.

2 maart 2019 om 22:43

Grotendeels ja. En er is ook niemand voor teruggehaald. Ronaldo is de grootste speler die voor Real heeft gespeeld. 4 CL's, meer goals dan wedstrijden, all time club topscorer. Geweldenaar en legende ! Maar we moeten door en ik wens mijn ergste vijand de heropbouw niet toe die volgt na het vertrek van een legende. Wat Real nu meemaakt gaat Barcelona vroeg of laat meemaken wanneer Messi vertrekt.

2 maart 2019 om 22:54

Dat is waar. Ik zei het ook nog. Messi heeft Barça zo veel gered. We zullen zien hoe ze het gaan oplossen. Want veel Barça fans gaan al zeker verschieten hoe zwak Barça werkelijk is en er zullen veel fans overlopen. Vroeg of laat zal Barça door een diepe dal gaan dat is onvermijdelijk!

2 maart 2019 om 23:39

Het verschil is dat Barça wel nu al jonge spelers haalt als Dembélé, Malcom en Coutinho in tegenstelling tot Real.

2 maart 2019 om 23:43

Coutinho wordt alweer 27. Malcom is niet echt uit de verf gekomen nog. En Dembele vind nu een beetje zijn draai maar is imo ook niet echt een Barca speler. Artur is echt een Barca speler.

Maar Real heeft dat ook gehaald: Vinicius, rodrygo, Vallejo, Mayoral, Ceballos. Hernandez. Verschil is meer dat Real talenten koopt die het nog moeten laten zien. Barca koopt doorgebroken talentjes die paar jaar ouder zijn.

2 maart 2019 om 22:41

Zeker ! Je kan niet altijd winnen in het voetbal. Soms zitten er slechte jaren tussen en dat hoeft absoluut niet erg te zijn. Hopelijk schud dit Perez wakker en komt hij met gerichte aankopen die ons verder gaan helpen. Laten we tenminste hopen dat ze alles op alles zetten in de CL en ten minste bij de laatste vier eindigen.

2 maart 2019 om 22:44

Hopelijk schud dit Perez inderdaad wakker en dat er gericht moet aangekocht worden, wij kunnen nog steeds fantastisch goed voetballen maar wedstrijden win je door goals te maken. Het is een tussenjaar, misschien tussenjaren ik kan het niet weten maar er komen zeker weer betere dagen.

2 maart 2019 om 22:54

Mag je 500 mil gaan investeren als je echt wilt mee doen om de prijzen. Puur omdat in Spanje Barca momenteel niet te overklassen is en de komende jaren zie ik daar geen verandering in. Real heeft een Cristiano type nodig en geen 18 jarig knulletje.

2 maart 2019 om 23:20

Wat is volgens jou dan een cristiano type, ik zie er niet zoveel die hem zouden kunnen opvangen, alleen mbappe eigenlijk de rest komt tekort

2 maart 2019 om 22:42

Hahahahah weet je wat grappig is.
Je zei in het begin we zijn begonnen met bouwen.
Terwijl ik nog steeds hetzelfde 11 zie op die braziliaan na.
Ieder keer witte helden.
Ik denk eerder je bedoelt witte schiemelen.
Want als je ze witte helden noemt, hoe moeten wij die bazen van uit Catalunia noemen.
Of vind je het nog steeds toeval en geluk 2x thuis tegen Barcelona te verliezen.

2 maart 2019 om 22:45

Kijk eens aan daar hebben we de eerste baby die komt provoceren. Reguilon, Asensio, Vinicius, Varane, Llorente, Ceballos, Rodrygo, Odriozola.. stuk voor stuk jonge spelers die barsten van het talent. Als het bestuur goed handelt en we gerichte aankopen doen om vers bloed met gearriveerde sterren te balanceren komt het helemaal goed. Nog gefeliciteerd met de winst !

2 maart 2019 om 22:54

Zeg wat denk je, mist Real Ronaldo met zijn 50 goals per seizoen eigenlijk😜

2 maart 2019 om 23:11

Daar dacht arrogante Perez anders over die zei tegen Ronaldo wij kunnen zonder jou ook wel.

2 maart 2019 om 23:12

Dat weet ik wel zeker!
Gemiddeld staan ze nu op 1,65 doelpunten per wedstrijd in de competitie.
Het slechtste seizoen in het "Ronaldo-tijdperk" stond het slechtste seizoen op 2,18.
De overige seizoen allemaal minimaal 2,5 per wedstrijd.

2 maart 2019 om 23:46

Het hoofdprobleem is dat onze aanval niet makkelijk een goal maakt. Met Ronaldo erbij viel dat natuurlijk niet zo op, want die maakte er alleen al 50. Benzema, Bale en vasquez zijn geen wereldspelers atm. Al hoewel ik denk dat Bale wel het talent heeft, maar hij zit duidelijk gewoon totaal niet goed in zn vel daar in Madrid.

Weer goed gespeeld maar verloren. Ditmaal wel terecht, Barcelona wad verdedigend gwn heel goed

Dit voelde totaal niet als een Clasico, bijna alle spelers zagen er vermoeid uit en wilden dat het zo snel mogelijk voorbij was.

Zo lekkere overwinning. Barcelona mocht wel iets scherper zijn om de 0-2 te maken. Ik vond Dembele wel zwak bezig. Niet creatief enzo. Maar toch nog een paar goede momenten voor hij werd gewisseld.

Zoals verwacht weer verloren, dit real komt gewoon veel te kort om van barcelona te winnen, zo een pijnlijke conclusie moet ik helaas geven. De verdediging is erg kwetsbaar en aanvallend komen ze ook veel te kort. Benzema is te wisselvallig, vinicius is wild voor de goal en bale zie je iets dreigends doen eens in de 20 wedstrijden. Woensdag word het ook denk ik uitgeschakeld tegen ajax en dan is dit super teleurstellende seizoen gelukkig snel voorbij.

2 maart 2019 om 22:41

Uitgeschakeld door Ajax, dat denk ik niet hoor. Ja real is matig dit seizoen maar ze kunnen haast toch niet met 2-0 verliezen in eigen huis van Ajax.

2 maart 2019 om 22:47

Cska moskou wint daar met 0-3, levante en real sociedad hebben er ook gewonnen dus ajax maakt zeker een hele goede kans.

2 maart 2019 om 23:01

Zoiets zegt natuurlijk niet veel, Ajax verliest toch ook van Heracles? In zo’n wedstrijd maakt vorm of verloren wedstrijden weinig uit.

2 maart 2019 om 23:07

Ajax had toen gewoon een off day, real heeft dit seizoen vaak kansloos verloren van kleinere clubs. Real heeft dit seizoen hooguit 5 goede wedstrijden gespeeld en de rest van de wedstrijden was zeer slecht tot matig.

2 maart 2019 om 23:20

Een belangrijke CL wedstrijd nemen ze heus wel serieus en ze zetten alles op alles voor CL want dat is de enige kans voor een prijs. Ik vind het altijd wel makkelijk praten off day dit en off day dat. Ajax is in meerdere wedstrijden ook echt kansloos geweest en met veel geluk nog gewonnen.

2 maart 2019 om 23:30

Alleen tegen psv uit, feyenoord uit (6-2) en heracles speelden ze dramatisch. In alle andere wedstrijden was het redelijk tot goed.

2 maart 2019 om 22:42

Nou Barcelona speelt anders ook niet groots. En de enige reden waarom barca deze afgelopen 2 Classicos heeft gewonnen is omdat ze wel effectief zijn en Real niet. Als Real nog 250 mogelijkheden krijgt dan gaat de bal er alsnog niet in. Als Perez deze 2 wedstrijden heeft zitten opletten moet ie toch ook wel beseffen dat er nu gewoon een aanvallende impuls MOET komen.

2 maart 2019 om 22:49

Veel te kort is een groot woord. Ondanks dat Barça vaak op Madrid wint is het niet een conclusie dat real gewoon te kort komt. Dat is gewoon een kwestie van pech hebben en niet de killer instinct voor de goal te hebben. Barça heeft nu een killer en dat is Messi in mindere maten Suárez. Bij real is er niemand meer. Op de copa had Veni zeker 3x gescoord eerste helft hij scoort niet en dan hou jij Barça ik leven. Had hij gewoon Veni ze binnen getikt dan dan was het verlies van Barça terecht want te waren zwak! Nu speelde real goed maar weeral probleem bij de afronding. En Barça verdedigde echt goed nota Piqué. Maar de bal is rond en tijden veranderen en ik ben er zeker van dat er positieve tijden komen voor real want dit kan ni zo blijven. Ik zou zeggen geniet er nog maar van want op alles komt er een einde!

2 maart 2019 om 23:09

Nou wel zeker veel te kort, barca heeft in de 2e helft gespeeld op 40% leek het en ze bleven simpel overeind.

2 maart 2019 om 22:58

Benzema ook hoor. 3 matchen goed, minstens 2 maanden slecht daarna. Maar ja, volgens Perez, gingen Bale en Benzema samen, het vertrekvan CR7 probleemloos opvangen. Voor de rest Florentino, droomt maar verder van uw overdekt stadion.

Saaie wedstrijd, Barca weer op cruise control gewonnen tegen Real Madrid. Motm Pique. Verder is Ramos een misselijke speler, voor de zoveelste keer bewezen. Dat mensen hem in een adem durven te noemen met Maldini, Baresi, Puyol, etc...

Verder Coutinho met zijn actie bewezen dat hij echt nog nodig gaat zijn dit seizoen. Vooral in de topwedstrijden, waarbij er automatisch meer ruimte is. Magische voetjes. Visca el Barca!

2 maart 2019 om 22:42

Vind hem niet beter dan Pique, Ramos heeft het echt geweldig gedaan voor zijn 'legacy' met die belangrijke goals in de CL. Daardoor wordt hij herinnerd als de beste van zijn generatie.

2 maart 2019 om 22:43

Dat Ramos een vieze speler is geef ik je gelijk in. Maar dat doet niks van zijn voetbal kwaliteiten hij hoort zeker wel in dat rijtje thuis.

2 maart 2019 om 22:48

Hamza op basis van wat hoort hij in dat rijtje? Een verdediger moet verdedigen. En in dat rijtje staat Ramos lichtjaren achter op het verdedigende gebied. Feit.

2 maart 2019 om 22:49

De enige aspects waarop Ramos bij hen in de buurt komt of hen zelfs overstijgt is zijn kwaliteit om goals te scoren, en zijn fysiek. Verder verdedigend, tactisch komt hij niet eens in de buurt. Al is hij ook zeker zeer sterk met de bal aan zijn voet.

2 maart 2019 om 23:01

Toch is hij 15 jaar al wereldklasse en daar kan je niet om heen. Hij heeft de gunfactor niet maar Ramos is zeker wel 1 vd beste verdedigers ooit.

2 maart 2019 om 23:12

Als jeje het hebt over een verdediger, dan kijk je hoe goed hij verdedigt en op dit vlak is ramos niet eens top 10. Goals maken als verdediger is een toevoeging die je kan hebben en die belangrijk kan zijn. Maar als je elke wedstrijd gem 3 goals tegenkrijgt, dan voegt het feit dat je vaak scoort niks toe.

2 maart 2019 om 23:13

Hij is vast een top100 verdediger of all time. Weet niet welke ondergrens ik zou geven. Vind hem niet niveau Silva, Chiellini, Pique, Van Dijk, Koulibaly persoonlijk. Ookal heeft hij meer dan hen gewonnen. Maar altijd moeilijk vergelijken dit soort dingen, als je niets wint kan je niet top zijn volgens velen.

2 maart 2019 om 23:17

Een van de beste verdedigers ooit. Hou op hoor. Kijk alleen al naar ret aantal gele en rode kaarten die meneer Ramos heeft gepakt. Veel van die kaarten komen omdat hij zijn verdedigende tekortkomingen moet compenseren met overtredingen en vuile maniertjes.


Mensen staren zich dood op de doelpunten die Ramos maakt, maar kijk je puur naar zijn verdedigende kwaliteiten dan valt het echt wel mee hoe goed hij is.

2 maart 2019 om 23:22

Ik denk dat Ramos en Varane een grote factor zijn voor de CL overwinningen, maar tegelijkertijd ook een grote fsctor waarom Real haast nooit de titel wint. Vaak is het echt zo lek als een mandje en kunnen alle ploegen er doorheen komen. Is bij Barcelona echt minder.

2 maart 2019 om 23:45

Maar Chiellini noemt Ramos de beste verdediger van de wereld. En ik denk wel dat Chiellini een wat beter oog heeft voor dat dan wij.

3 maart 2019 om 00:15

Mijn vader noemt me de beste voetballer van de wereld, en hij ziet me vaker spelen dan jullie dus hij heeft er meer verstand van. Wat een onzin om af te gaan op wat 1 speler zegt, vraag aan 100 andere spelers en kijken wat er dan uitkomt.

3 maart 2019 om 13:04

Chiellini zou dat over elke andere verdediger zeggen. Hij is hetzelfde als buffon, die zeggen nooit dat zij beter zijn dan anderen.

Matigste Clasico in jaren. Messi heeft zich niet eens 100 ingespand vandaag en real was redelijk kansloos bezig. Barca bijna op cruise control naar de overwinning.

Ik weet al wat Real de komende zomer gaat doen!

2 maart 2019 om 22:39

Begon wel saai te worden na 3e El Classico in 3 weken tijd.

2 maart 2019 om 22:45

Hahaha altijd als Messi geen goeie wedstrijd heeft doet die volgens jullie niet zijn best. Je kan ook gewoon zeggen dat Real hem goed in bedwang hield.

2 maart 2019 om 23:00

huh ik zeg toch niet dat Messi geen goeie wedstrijd had. Heeft volgens mij alles goed gedaan wat hij kon doen? Hij is alleen duidelijk niet maximaal gegaan vandaag dat zag je toch zelf ook wel.

2 maart 2019 om 23:06

Hij gaat al de laatste 3 El classicio’s niet “maximaal”

3 maart 2019 om 00:17

Messi spande zich zeker niet 100 procent in (zoals Sevilla 2e helft). Als Messi vandaag een actie maakte liet hij ook zo 3 a 4 spelers kansloos, dus in bedwang houden ik weet het zo nog niet.

Madrid uitgeschakeld voor het kampioenschap en Barcelona vrijwel zeker kampioen. Dit kater zal Madrid met gemak wegspoelen tegen Ajax komend week ondanks Ajax een weekendje rust heeft.

2 maart 2019 om 22:44

Denk je dat nou echt, ze zijn door Barca de beker en het kampioenschap uit geknikkerd en een CL wedstrijd maakt dat wel ff goed.. het is gewoon een slecht seizoen van Real. Afgelopen seizoenen ook, toen gingen ze ook pas gas geven na de winterstop.. al pakt het dit jaar niet zo goed uit. Als je ff pech hebt knikkert Ajax Real eruit al verwacht ik het niet

Gefeliciteerd Barca fans, ook met de titel uiteraard, dat gaat niet meer mis.
Terechte overwinning, dit Real is te zwak om iets te forceren.

3 maart 2019 om 02:59

Thx Chi - je bent een echte fan en ook groots in de nederlaag. Deze zomer zal Perez het verschil wel rechtzetten

Het wordt vandaag weer pijnlijk duidelijk dat we een echte killer voorin missen. We proberen iets te creeëren, maar er is niemand die koelbloedig de kansen kan afmaken. Tweede helft was Real niet echt slecht, maar er ontbreekt gewoon effectiviteit. Gefeliciteerd Barcelona fans met de landstitel, dit gat is te groot om nog in te halen. Op naar dinsdag dan maar, dat is ook nog niet gespeeld.

Beide teams vond ik niet overtuigen. Piqué speelde hele goeie wedstrijd en fantastisch natuurlijk hoe lenglet precies hetzelfde doet tegen ramos wat hij altijd doet. Even koekje van eigen deeg. Paar goeie invalbeurten van beide kanten.

Barca barca barca El Clasico kampioenen. Wat hebben we hier weer samen als team gestreden en natuurlijk piqué Lenglet wat een duo. Real Madrid is erg kwetsbaar en er is totaal geen geen speler op wie je kan rekenen dat hij zeker een goaltje mee pikt. 12 punten en onderlinge resultaat ook positief. 4 uitwedstrijden 10 punten wauw gewoon

Wat is het verschil tussendeks var in Nederland en Spanje? Wat een verademing, gewoon door voetballen, niet telkens wachten op die aandachtsgeile mannen! Motm Piqué!

Vooral niemand kopen Perez, zo win je komend 10 jaar geen kampioenschap. Benz kan niks, bale kan beter vervange worden door mij en op vini kun je nog nie vertrouwen. Schaam me dood als madridista

2 maart 2019 om 22:51

Afgelopen 10 jaar mét aankopen ook maar 2 keer kampioen geworden. Dus dat zal de reden niet zijn. Eerder de motivatie. Daar ligt het aan...

teleurstellende derby, real mist CR7 zo erg niet normaal, ze moeten sowieso flino inkopen, denk aan een klinische afmaker een hele goeie flankspeler en marcelo moet worden vervangd, probleem ligt in de voorhoede.

Lekkerste gevoel als Barca fan dat je je aarstrivaal Real Madrid in 1 week uitschakelt voor de beker en de competitie. Visca Barca!

Lekker drie punten maar ik heb me zwaar ge ergerd aan messi de tweede helft. Er ging zoveel fout bij hem. En begrijp niet waarom die gewoon af en toe niet via de zijkant gaat dribbelen.

Pique was veruit de beste op het veld.
Frenkie moet echt wat neerzetten wil die rakitic uit de basis spele.
Sergi roberto was velen male beter dan semedo afgelope woensdag.
Iedereen haat op valverde dat ie segi roberto speelt maar die roberto speelt wel veel beter dan semedo.

2 maart 2019 om 22:42

messi speelde toch redelijk?

2 maart 2019 om 22:46

vond het eerlijk gezegd ver beneden zijn niveau, maar misschien verwacht ik te veel van hem

2 maart 2019 om 22:50

Denk niet dat je elke week of de meeste wedstrijden van Barca kijkt eigenlijk (complete wedstrijden)

2 maart 2019 om 23:55

Messi deed gewoon het nodige en niet meer dan dat. Waarom zou hij voluit gaan? hij wint 2 classico's achter elkaar in bernabeu en heeft zijn zinnen op de CL gezet dit jaar. Alle prijzen zijn belangrijk, maar de CL heeft de hoogste prio voor Messi.

3 maart 2019 om 09:50

Messi was geblesseerd aan zijn lies. Vond dat hij het redelijk deed. Vond Suarez weer de kink in de kabel voorin. Altijd dreigend, maar zonder hem spelen Coutinho en Dembele veel vrijer.

2 maart 2019 om 22:43

Echt he, Sergi Roberto wist beter te positioneren dan Semedo deed afgelopen woensdag. Die zag echt sterretjes tegen Vinicius. Die jongen heeft zoveel potentie, het zou verkeerd zijn om hem af te rekenen op zijn minpunten nu.

Messi deed niet meer zoveel in de tweede helft, hoeft ook niet met het oog op Lyon wat belangrijker is.

3 maart 2019 om 12:14

Millonario

Na de prestatie van Roberto gisteren, herzie ik mijn mening over de prestatie van Semedo woensdag volledig. Dit was dag en nacht. Roberto heeft het fantastisch gedaan en zo zijn mijn eerdere twijfels volledig onterecht gebleken. Al was Barcelona in het algemeen wel gewoon sterker dan woensdag. Het is dat ze slordig waren in het laatste kwart van het veld of het had makkelijk opnieuw 0-3 kunnen geweest zijn. Wat een week om Barcelona supporter te zijn

3 maart 2019 om 15:28

Lamanita5

Toen ik je comment las over de sterke prestatie van Semedo afgelopen woensdag moest ik mijn wenkbrauwen wel fronsen idd haha.

Roberto was voortreffelijk, in alles. Voor mij blijft hij een middenvelder, maar omdat hij zo veelzijdig is kan hij ook rechtsachter spelen. En eerlijk gezegd mag hij dat van mij blijven doen. Semedo heeft zijn kans verkeken en mag van mij wel een tijdje banken tot ie weer snapt hoe je een flankaanvaller moet dekken. Met zijn snelheid zou je denken dat dat geen probleem vormt, maar je moet ook intelligent kunnen voetballen zoals Roberto dat kan.

En inderdaad, wat een week. Eerst woensdag mijn verjaardag gevierd met een mooie 0-3 en nu dit weekend weer feest, het kan niet op. Hopelijk een mooie voorbode voor komende weken.

2 maart 2019 om 22:44

Messi haalt de snelheid compleet uit het spel. En spelers als Dembele zijn daar de dupe van. Speelt ook nog eens met een blessure. De CL pakken zou een ware wonder zijn.

2 maart 2019 om 22:47

is wel apart want voor zijn blessure die hij opliep tegen valencia was die veel beter aan het spelen dan nu.
Hoop dat hij er snel overeenkomt want we hebben hem zwaar nodig in de hcampions league

2 maart 2019 om 22:48

De Jong is meer iemand voor de positie van Rakatic en Busquets neem ik aan.. denk dat Busquets meer verdedigend speelt

Ga er niet teveel woorden aan vuil maken, niet nodig. Barca gedaan wat het moest namelijk Real uitschakelen in de enige 2 competities waar ze nog wat kunnen. Compleet verdiend. Schitterende treffer van Rakitic.

Man of the Match: Messi.

Visca Barca

2 maart 2019 om 22:41

Messi motm? Messi was goed vandaag maar Pique was beter.

2 maart 2019 om 22:41

Messi? Eerder Pique. Die stond echt een wereldpot te spelen.

2 maart 2019 om 22:42

Messi??, pique was de beste vandaag zonder twijfel.

2 maart 2019 om 22:43

Hoe kan je Messi nu motm vinden. Misschien even naar Specsavers? Pique was overduidelijk de beste.

2 maart 2019 om 22:45

Serieus ? Ik ben Barca fan,maar Messi had vandaag een snipperdag ! Piqué de beste op het veld.

2 maart 2019 om 22:48

Messi was onder zijn niveau. Als er iemand het verdiend dan was het inderdaad Pique, zoals de heren hierboven al benoemen.

2 maart 2019 om 22:59

messi? heb jij de classico van vorig jaar gezien ofzo?

2 maart 2019 om 23:06

Vandaag heb ik letterlijk bijna niks van Messi gezien. Pique heb ik te vaak gezien, na een matige spel van Barca na de 0-1 zag je Pique hartstikke goed verdedigen.
Man of The Match: Pique!

Wat een verschil in niveau vergeleken met afgelopen Woensdag, was duidelijk te zien dat er voor beide ploegen nauwelijks iets op het spel stond. Slechtste Clasico in jaren.

Competitie vanaf volgend weekend gewoon gebruiken om de nieuwe Spaanse kern ervaring op te laten doen; Asensio, Odriozola, Reguilon, Ceballos, Brahim, Llorente en Vallejo. Schandalig seizoen waarin er niets meer te verliezen is, dus dan maar kiezen voor de ontwikkeling van de toekomst.

Gefeliciteerd Barcafans!

Vandaag ging het gewoon een stuk minder aan beide kanten, Real heeft 2 zware klappen gehad, tegen Ajax moeten ze los anders is dit seizoen voorbij.

Pique Motm, hij was heel goed.

2 maart 2019 om 22:55

Pique Motm zegt genoeg hoe zwakke voorhoede we hebben ik mis de tijden waar Ronaldo Pique helemaal wegspeelde.

3 maart 2019 om 09:52

En ik mis weer de jaren daarvoor wanneer Piqué Ronaldo opvrat.

3 maart 2019 om 03:04

Thx MaceReal! En idd Pique was moth. Cl tegen Ajax is 80% in het bakkie maar voor hetzelfde geld wint Ajax 0-2 of 1-3

Wie weet komen er nog 2 classicos in de cl. Barca in ieder geval de duidelijke winnaar van de classico's van de afgelopen 10 jaar

Het was geen leuke wedstrijd, maar Barca word vaak verweten dat t maar een slappe verdediging is maar werkelijkwaar die stonden vandaag toch goed te verdedigen. Pique en Lenglet hebben echt pp 10 ballen weggekopt. Roberto stond echt zijn mannentje tegen Vini, Alba was gewoon een dikke voldoende.

Top 2 prijzen in 1 week definitief uit handen gegeven. Man maar dit Real is de zwakste Real in jaren. 43 doelpunten en 31 tegen dat zijn bizar slechte cijfers. Ook aanvallend weer niks. Vini moet werken aan zijn schot. Maar goed je kan niet alles verwachten van een 18 jarige die overigens de enige was die wat probeerde. Wanneer komt er weer een galactico zomer want dat is echt nodig!

Dit is te mooi voor woorden, drie keer gewonnen dit seizoen van Real. Dit mag niet meer verkeerd lopen voor Barca in La Liga. Titel zo goed als binnen, denk niet dat Atletico echt nog in staat is om iets te doen en Barca laat zelden punten liggen.

Twee keer in Bernabeu winnen in een paar dagen tijd, als dit je geen boost geeft voor de Cl weet ik het ook niet meer haha.

Gefeliciteerd naar de Barca fans met opnieuw een landstitel. Het kon al niet meer fout gaan, maar nu zeker niet meer. Het was een van de slechtste Clasico die ik ooit heb gezien. Dat theater is er altijd wel, maar dat gecombineerd met goed voetbal. Dat laatste was er niet vandaag. Man of the match (krijg gewoon spierpijn in mijn vingers) maar is toch wel Pique. Heeft veel ballen weggehaald samen met Lenglet. Bij Real was het alleen Luka Modric die goed speelde. Op naar dinsdag en hopelijk klappen ze er op net als woensdag in de Copa. Fijne avond!

Goed spelen is niet voldoende om Barcelona te verslaan!
Dit Real komt gewoon te kort voor de absolute top. Je bent afhankelijk van 2 heren voorin die geen pepernoot raken afgelopen wedstrijden.

Wat een tijd om Barca fan te zijn. De aartsrivaal in een week tijd uit 2 bekers (zo goed als uit Liga) knikkeren!

De beste spelers waren de verdedigers achterin bij Barcelona vandaag. Beide Roberto en Lenglet hebben mij positief verrast! Ik dacht vooraf dat het grote risico zou zijn met Roberto tegenover Vinicius, maar hij deed het naar mijn mening zelfs beter dan Semedo tegenover hem. Als laatst, wat viel die Vidal heerlijk in zeg! Een echte bikkel van een speler. Hielp achterin zo goed mee en was mooi om te zien hoe hij ballen afpakte van Vinicius haha.

Tijd om achterover te leunen en naar de echte concurrent kijken morgen!

2 maart 2019 om 22:44

Real deed sowieso niet meer mee om de titel ookal hadden ze gewonnen... maar barcelona is ook de terechte kampioen.

2 maart 2019 om 22:49

Tot vandaag deden ze nog mee naar mijn mening. Helemaal als ze hier de 3 punten wisten te pakken, maar nu zijn ze voor 99,99% zeker uitgeschakeld.

3 maart 2019 om 03:10

Real was al uitgeschakeld met 9.5 punten achter maar nu gaan ze vol voor de titel met nog 1 of 2 moeilijke matchen en 7 punten voorsprong.. campeones!

3 maart 2019 om 14:14

Nu moeten we alleen niet verliezen van Atletico en hopen op een misstap van hun! Wellicht vandaag tegen stugge Real Sociedad!

3 maart 2019 om 17:05

Idd gelijkspelen tegen Atletico en je bent zowiezo kampioen. Maar denk dat ze daar willen winnen en het ineens beslissen

Dit Real Madrid mag zich wel enorm schamen zeg. 4 Classico's en maar 1 miezerig gelijkspel. Daarmee doe je je trouwe fans gewoon enorm te kort.

Één van de armoedigste Classico’s van de laatste jaren ! Een Barca die niet meer wilde voetballen en een Real Madrid die niets kon ! Wat waren de Classico’s met Ronaldo en Messi een verademing ! Haalde de beste bij elkaar naar boven !

Vincicius lekker in Castilia plaatsen kan echt niet afwerken en is te onstuimig en onrustig in zijn spel om te mogen acteren op dit niveau en Bale en Benzema meteen gratis wegdoen transfervrij van mijn part Benzema is is een matige speler hoe kan dat 10 jaar in Madrid zitten kan er echt weinig van en Isco hoort altijd te spelen als je die anderen ziet. Reguillion wat een eenvoudig huis en keuken voetballer dat hoort niet eens bij Real te spelen. Modric raakt na WK geen bal meer goed en Kroos is ook niks ...

2 maart 2019 om 22:44

Modric was echt de enige die vandaag nog iets deed. Knapte ontzettend veel vuil werk op

2 maart 2019 om 22:54

Wie wil jij dan gaan halen na het wegdoen van deze spelers, volgens jou is Hazard iemand die leuk mee kan voetballen maar geen rendement heeft, tja dan blijft er maar weinig over.

2 maart 2019 om 22:56

Waarom castilla? Vinicius moet beter worden in zijn afronding, dat klopt. Maar vincius zie je teminste nog proberen en strijden maar bale zie je helemaal niks doen, hoe het publiek reageerde toen hij gewisseld werd verklaart al een hoop. Vinicius gaat echt wel groeien.

2 maart 2019 om 22:59

Bij Real Madrid moet je er direct staan zo beoordeel ik ieder Real Madrid speler...

2 maart 2019 om 23:13

Oh en bale staat er wel? Vinicius heeft in 5 wedstrijden al meer laten zien dan bale in de afgelopen 2 seizoenen en al helemaa tegen barcelona speelt bale altijd verstoppertje...

3 maart 2019 om 00:01

Augstus: Benzema wordt de man dit seizoen. Oktober: Benzema kan er echt een reet van. Januari: Benzema is opgestaan, hij leidt het team dit seizoen! Maart: Benzema moet gratis weg. Ik volg jullie niet meer.

Real wordt dit seizoen even 3x vernederd. Deze pot zagen we wederom een zakelijk ingesteld Barcelona. 9 punten los laat real maar komen. Real krijgt net zoals woensdag hoop maar Barca is gewoon een klasse beter. Grootste angstgegner van Real de laatste jaren is Barca en vooral in Bernabeu is Barca op zn best. Dit had je kunnen inzien nadat Zidane en Cristiano vertrokken. Met een Vinicius met alle respect ga je de oorlog niet winnen

Drie Clasico's dit seizoen verloren, waarvan twee thuis in één week. Pijnlijk, maar helaas ben je gewoon terecht de mindere van de twee en moet je gewoon concluderen dat Barcelona terecht twee keer heeft gewonnen van ons in één week. Het veldspel zag er in beide wedstrijden dan wel aardig uit, maar dat is gewoon niet genoeg als je je kansen niet afmaakt, zeker niet tegen Barca die aan 1 of 2 kansen genoeg hebben om te scoren, helemaal met zo voorhoede. Zo irritant ook om te zien hoeveel kansen die Vinicius JR ook krijgt, ook vandaag weer. Geef al die kansen die Vinicius JR had gehad 180 minuten deze week tegen Barcelona aan Messi, en Messi had er meer dan vier gemaakt, of misschien wel vijf. Verrassend dat Ramos geen rood kreeg voor die elleboog op Messi, typisch weer.

Barcelona kwam deze week hier naar toe om zich te plaatsen voor de finale van de Copa en de 3 punten, en dat is hun gelukt ook. Dus nogmaals, felicitatie's aan de Barca fans, en de titel lijkt zo goed als binnen voor hun.

En wij? Tja, het seizoen dreigt op een nachtmerrie te worden. Uitgeschakeld in de Copa, en uitgeschakeld voor La Liga door 1 club. En de CL wederom weer winnen, zie ik Real deze keer niet doen. Niet in de huidige situatie waar we nu in zitten. Donkere tijden, moeilijke tijden, maar ook daar krijg je in de voetballerij te maken. Nog nooit heb ik ook zo gesnakt naar het einde. Echt een dramatische seizoen.

Open alsjeblieft je ogen Perez. Als je volgend jaar Barcelona het moeilijk wilt maken, dan moet de selectie veranderen.

Voor de wedstrijd maake ik me zorgen om sergi roberto die snelle vinicius moest stoppen. Maar hij is niet in problemen gekomen, heeft goed verdedigd en ook nog assist gegeven

Geen overtuigende wedstrijd maar wel heerlijk om 2x achter elkaar te winnen van Real. Ajax heeft kans in Bernabeu. Real twee zware klappen gekregen en ze scoren moeilijk, bovendien speelt die smerige Ramos niet dus als Ajax boven zijn niveau uitsteekt is het mogelijk.

Motm Pique, speelt echt ijzersterk de laatste tijd.

Bij real heb ik de laatste tijd dat er maar echt 2 spelers zijn die bij mij opvallen. Vinicius en reguilon. Het is alsof er ook gerekend wordt op Vinicius maar dat kan echt niet. Die jongen is 18 jaar jong en een 18 jarige kan een grootmacht niet dragen waar het wel op lijkt. Wanneer hij maar aan de bal is dan ruik je dreiging vuur benzine alles gewoon. Je gooit isco erin en denkt misschien laat hij zich nu wel zien. Die jonge heeft totaal geen wedstrijd ritme niks. Zo lang speel je geen wedstrijden mag je wel dagelijks trainen maar je gaat het conditioneel wel voelen. Ik vind solari tactish er zwak en is gewoon een hele koppige trainer die wilt laten zien dat hij soort van de baas is.

2 maart 2019 om 23:04

Ik ben het totaal met je eens, van mij mogen Balenen Isco wat vaker starten ipv Modric en Asensio. Die jongen is behoorlijk goed, maar wordt een beetje kapot gemaakt door hem op de bank te plaatsen. Doet mij een beetje denken aan kaka onder mourinho (al was kaka ook vaak geblesseerd.)

3 maart 2019 om 08:34

Ja maar wat denkt hij die solari? Je laat Bale warm lopen even later moet Valverde ook warm lopen dan komt Valverde nog eerder het veld op dat Bale en dat kan echt niet. Die solari wilt laten zien wie de baas is maar doet het op een verkeerde manier. Hoe kan je zo omgaan met je sterren die gast weet totaal niet hoe hij een spelersgroep moet handelen om

3 maart 2019 om 09:54

Modric? Die is de beste man op het veld bij Real. Haal dan Kroos eraf oid.

2 maart 2019 om 23:16

Heb je goed gezien, vinicius zijn afronding moet veel beter maar de dreiging is er in ieder geval en dat kan je van bale en vasquez zeker niet zeggen. Reguilon word een belangrijke speler, speelde een goede pot vandaag en geniet ook van zijn passie.

3 maart 2019 om 05:46

Reguilon is al een belangrijke speler. Wordt de beste LB ter wereld alleen irriteer ik me bij hem aan 1 dingetje. Wanneer er een overtreding gemaakt wordt op hem schreeuwt hij zo hard dat je echt denk Wtf! Helemaal niks aan de hand maar hij is nog een jonge gast dus komt zeker goed met hem. Solari moet weg totaal geen ervaring niks. Mourinho is ook geen trainer die daar past echt waar. De ideale trainer van real was in mijn ogen ancelotti/zidane. Florentino Perez heeft het zelf verpest en bemoeit zich teveel mee. Die perez kan net zo goed helemaal geen trainer halen want hij bepaalt meestal zelf wat er gebeurt.

Ik hoop ook dat het voor Perez nu duidelijk is dat dit niet langer kan. Je verkoopt Cristiano die goed was voor op zijn minst 35 goals, maar je haalt er niemand voor terug.. vragen om problemen. Ik verwacht vuurwerk in de zomer, maar als dat niet gebeurt kunnen het weleens moeilijke jaren gaan worden..

Solari kan niet omgaan met sterren en als je dat niet kan dan ga je zwaar de mist in. In mijn ogen is hij al door het ijs gezakt, krijgt totaal geen respect van sommige sterren en dat gaat je op een dag je kop kosten. Je kam wel roepen Bale slecht isco slecht marcelo slecht maar vind je echt gek, er wordt gespeeld met hun vertrouwen en hun zelf denken ook van wie ben jij. Motivatie gaat weg alles gewoon.

Pique sterk! Jezus, die Ramos had 100% rood moeten krijgen, schandalig van de scheids om hem op het veld te laten blijven staan

Wat vonden jullie van Modric vandaag en de afgelopen wedstrijd? Is het overigens een optie om hem te wisselen? Ik was in beide wedstrijden voor Real Madrid, maar onze Ballon d’Or winnaar had wat mij betreft vervangen mogen worden door Isco of iemand anders.

2 maart 2019 om 23:34

De beste aan de kant van Real. Waarom zou je hem wisselen? Begin van het seizoen was hij niet op zijn wereldniveau. Toen werd hij vaak zat gewisseld. Dat heeft hen goed gedaan en dat zie je nu ook terug. Hij kan het moeilijk in zijn eentje doen.

3 maart 2019 om 00:41

Vinicius en Reguilón zijn de beste aan de kant van Real. De elf van Barca tegen de elf van Real laat zien waar de problemen zitten.

Courtois doet niet onder voor Ter Stegen
Ramos en Varane doen niet onder voor Pique en Lenglet
Reguilon komt dicht bij Jordi Alba
Nacho en Carvajal zijn niet geweldig maar ik vind Samedo en Sergi Roberto ook geen geweldige rechtsbacks.

In de aanval doet Vinicius niet onder voor Dembele.
Tja Messi daar kan je moeilijk tegen op boksen. Een bale in goede vorm kan misschien wel wat maken.
Suarez speelt dit seizoen niet best, Benzema idem bij ons.

Dan komt het verschil toch op het middenveld aan: Casemiro is onze stofzuiger, Barca heeft Busquets wat een heel andere type is maar die vind je niet zo gauw. Desalnietmin is Casemiro erg nuttig op het middenveld.

Kroos zorgt voor balans, al vind ik hem een beetje oud worden. Maar we hebben die balans wel nodig, zoals Xabi Alonso dat voorheen deed (ookal was die wat ouder).

Modric moet degene zijn die creativiteit brengt en aanvallend ingesteld moet zijn. Modric kan geweldig passen maar we missen echt iemand die ook een actie kan maken en gaten trekt voor de spits. Ik vind het veel te veel leunen op de pass. Zo’n Rakitic bij barca die maakt zoveel loopacties en dribbels. Ik denk dat Isco dat wel kan brengen. Ik kan mij nog herrineren dat hij bij Spanje met Iniesta zoveel magie op het middenveld bracht vorig jaar. Als Isco in goede doen is kan die denk ik in sommige wedstrijden meer brengen dan modric. Als je ziet dat Barca met 9 achter de bal gaat staan dan kun je rond minuut 60 liever Isco erin bengen voor Modric.

3 maart 2019 om 01:38

Haakte al af bij Ruilligon komt in de buurt van alba.

Wie moet dan de afmaker bij Real gaan worden? Suggesties? Want dit gaat hem niet worden zo, joderrr tiooo

2 maart 2019 om 23:00

Hazard?

2 maart 2019 om 23:14

Real heeft een speler die beter wordt dan Hazard, ene Vinicius. Dit Real heeft goals nodig en daar is Hazard niet geschikt voor. Ik zal voor Kane gaan, sterk in de lucht en over de grond. Kane kan een grandioos duo vormen met Benzema. Benzema die ruimte maakt, Kane die de ruimte induikt, Carvajal die een voorzet geeft en Kane die scoort. Hazard is imo niet veel beter dan Bale in zijn tijd bij Tottenham. Ik voorzie een Bale-scenario mocht Hazard komen. En de kans dat Hazard komt is klein aangezien Chelsea gestraft is.

3 maart 2019 om 12:21

Ik geloof in Hazard. Is echt mentaal nog gegroeid en zal alles geven bij zijn favoriete club. Plus ik zie hem wel snel Spaans leren en integreren. Is een vrolijke jongen itt Bale

Scoren is een hele opgave voor dit Real. Totale controle bij vlagen maar voorin stagneert de boel en dat is het gevolg van het dramatische transferbeleid. Wat dacht men nou we verkopen 50 goals en kopen geen doelpunten in?!? Benzema is helemaal niet bevrijd van Ronaldo, hij mist hem. Benzema is een voetballende spits die ruimte maakt in het strafschopgebied. Maar niemand duikt die ruimte in. Real was een seizoen geroemd om haar voorzetten Benzema ging naar de tweede paal, Ronaldo naar de eerste. Dat was een effectief wapen in een wedstrijd waar het moeizaam ging. Dat wapen is er niet meer. Een target man ala Kane is wat Real nodig heeft. Sterk in de lucht en kan de ruimte in gaan dat Benzema creëert mocht hij blijven. Benzema mist iemand die hem begrijpt.

Bale ruilen voor Kane plus een transfersom?

vinicius mag echt aan zijn afwerking gaan werken hoor. op een gegeven moment als vinicius aan de bal kwam dacht ik van laat hem gewoon schieten joh.

Echt een hele hele hele slechte wedstrijd op de eerste 15 minuten van de eerste helft na, voor Barcelona.

Messi speelde beter dan afgelopen week maar nog steeds niet goed genoeg. Al vond ik ook dat hij vaak echt niet op de juiste momenten gebruikt werd. Daarnaast was Real echt weerloos en ondermaats, maar alsnog was Pique Motm voor mij.

Stond telkens goed als de bal van de zijkant kwam hoog of laag. Stond altijd op de goede plek. Gelukkig gewonnen en nu lekker een weekje rustig aan doen. Messi fit maken voor de CL want hij greep weer naar zijn lies. Hij moet straks tegen Lyon goed zijn. Maar wat speelde Barcelona het slecht uit (niet normaal zo slecht )

3 punten gepakt, 13 punten voor (ja 12 maar onderling resultaat is voor Barcelona). Atletico nu alleen nog als enige bedreiging voor de titel.

Voor mij blijft het hoogtepunt de nieuwe bodega op San Blas en de gehele menu kaart..... Tjonge jonge Sierd, wat een nonsens commentaar weer

Geschiedenis dit!! De aartsrivaal in 3 dagen uit 2 competities elimineren. Visca El Barca!!

Real Mist gewoon 2 buitenspelers van wereldklasse die Benzema fatsoenlijk kunnen bedienen en zelf ook kunnen scoren. Hazard en Mahrez zouden Real aanzienlijk sterker maken. Dan kan Vinicius ook rustig gebracht worden ipv zo voor de leeuwen worden gegooid.

Iedereen heeft t over Rakitic die moet pleiten als Frenkie van de zomer bij komt, maar ik zie de kans eigenlijk groter dat Busquets misschien gaat banken, die gast speelt week in week uit slechter. Maar iemand die na vandaag nog zegt dat Rakitic verkocht moet worden is helemaal gek geworden.

Ik hoop op dubbeldeal Salah en Firmino bij Real. Salah is de perfecte man op rechtsbuiten en Firmino ideale voetballende spits. Ik zou vol de knip voor deze 2 trekken en Bale laten gaan.

De barca fans hadden deze zomer gelijk dat Real een tandloze leeuw is geworden zonder Ronaldo. Maar die tanden zijn definitief weg. De Real leeuw heeft een nieuw gebit nodig

Zodra Messi ook ergens anders is, zou Atletico zomaar met afstand bovenaan kunnen staan o.O

Zeer en zeer matige Classicos gezien de afgelopen dagen. Naar mijn mening kan dit niet tippen aan de wedstrijden van vroeger. Waar je vroeger flitsend spel met flitsende aanvallen zag, zag je dd afgelopen dagen beide gewoon in een wandeltempo spelen. Weinig uitgespeelde kansen en geen enkel aanval of doelpunt om van te smullenn. De selectie van Real is gewoon matig en bij Barca is de coach schuldig. Ik roep het al vanaf zijn komst; hij moet vertrekken. Past niet bij Barca en speelt zo behoudend. Zijn wissels zijn ook defensief. Durf met Coutinho op het middenveld te spelen zou ik zeggen. Ze zullen hierom dan ook de CL winnen, ik vraag me af of het tegen Lyon goed komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren