Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Barcelona overweegt om Ajax 22 miljoen euro rijker te maken'

Laatste update:

Frank de Boer zei zaterdag dat het 'in de lijn der verwachting ligt' dat er veel interesse in Daley Blind zal ontstaan en het lijkt voor Ajax lastig te worden om de verdediger annex middenvelder voor de club te behouden. Zeker als de berichtgeving uit El Mundo Deportivo klopt: de Catalaanse krant claimt dat Barcelona overweegt om 22 miljoen euro te betalen voor de international.

/

Blind werd afgelopen woensdag voor het eerst in verband gebracht met Barcelona, dat de Ajacied als reserveplan zou hebben. De Spaanse grootmacht is druk bezig met de komst van Jérémy Mathieu, maar de onderhandelingen met Valencia verlopen moeizaam. Los Che willen 20 miljoen euro hebben voor de Fransman; Blind zou 22 miljoen moeten kosten. Hij is wel zeven jaar jonger dan Mathieu en kan dus een stuk langer mee.

El Mundo Deportivo beweert dat de interesse van Barcelona in Blind serieus is en meldt het nieuws groot op de voorpagina van zaterdag. Louis van Gaal zou nog overwegen om de 24-jarige Amsterdammer naar Manchester United te halen en ook Borussia Dortmund schijnt nog op de loer te liggen. Het contract van Blind bij Ajax loopt nog twee jaar door, tot de zomer van 2016.

Daley Blind is goed genoeg voor Barcelona

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alle gekheid op een stokje, dit is natuurlijk teveel geld voor Daily. Tevens vraag ik me af of hij wel goed genoeg is voor de absolute top, maar goed. Ik zie hem zelf liever bij Ajax blijven, ondanks dat 22 miljoen een hoop geld is.

19 juli 2014 om 10:49

De enige manier om het uit te zoeken of hij goed genoeg is, is hem ook daadwerkelijk op dat niveau te laten spelen. Velen vonden het WK ook te hoog voor Daley, maar heeft zich tot ieders verbazing elke wedstrijd staande gehouden en vrijwel geen fout gemaakt.

Als Barcelona daadwerkelijk 22 miljoen wil neerleggen ben je als Ajax zijnde gek om het niet te doen. Spelers als Vertonghen en Eriksen gingen voor de helft wel en waren qua niveau sterker dan Blind op dit moment. Hoewel ik hem graag zie blijven, is 22 miljoen niet af te slaan.

19 juli 2014 om 10:53

Hij heeft weliswaar niet lopen blunderen, maar ook op het WK was het telkens hooguit een zesje waard. Daley ziet veel te vaak de vrijstaande man niet/kan hem niet bereiken met een pass, en vertraagt daardoor het spel onnodig. Aanvallend brengt hij te weinig gevaar en hij is verdedigend niet zo'n terrier dat hij door aanvallers gevreesd wordt.

19 juli 2014 om 10:56

Wat een mega roddel is dit zeg! Je moet toch wat op zo'n warme dag om de kliks te halen. Maar moet toegeven dat deze site een perfecte etalage voor Ajax is! Kom op zeg 22 miljoen! Denk dat de marktwaarde van iedere speler in de Eredivisie gigantisch stijgt!

19 juli 2014 om 10:57

Heb jij wel hetzelfde WK gekeken?

19 juli 2014 om 11:04

Zeker voor per?

19 juli 2014 om 11:04

*pec

19 juli 2014 om 11:18

Twee assists, een indirecte assist en een doelpunt op het wk. Ja inderdaad, hij brengt aanvallend te weinig

19 juli 2014 om 11:18

Daley heeft juist een goed inzicht. Probeert altijd vooruit te voetballen. Heb je die assists wel gezien op RvP en Robben tegen Spanje? Hoe hij die ballen daar in die ruimte legt is gewoon subliem. Ben het met je eens dat het geen terrier is, mag soms wat feller zijn.

19 juli 2014 om 11:29

Dan vergelijk Daley eens met een echte top LB zoals David Alaba. Dat hij toevallig tegen Spanje een assist heeft afgeleverd doet er niet toe. Met weinig ruimte achter de verdediging zie ik hem geen assist geven. Overigens zag hij ook in deze wedstrijd vaak genoeg de vrije man niet staan en koos hij weer voor het tikje terug. Waar was hij in de andere wedstrijden? Ook op het middenveld tegen Argentinie zag je meteen het verschil toen Clasie erin kwam. Hij zocht veel meer de diepte en Oranje kon zich veel beter verlossen van de druk.

19 juli 2014 om 11:40

Hahaha KategorieVE heb je t nou serieus over Blind? Ik denk dat jij beter handbalzone.nl kan volgen...

19 juli 2014 om 11:49

Ach gut, weer iemand die Blind loopt te bashen.

Blind wordt door Frank een van de sterkhouders genoemd.speelt al jaren solide bij Ajax.

Wordt door van Gaal meegenomen als LB en krijgt daar de voorkeur boven al die andere LB die zogenaamd beter zijn dan hij is. Vervolgens wordt hij doorgeschoven naar CVM omdat de Jong uitvalt. Daar krijgt hij dus ook de voorkeur boven bijvoorbeeld een Classie.

Maar goed, beidde coaches zullen het wel compleet fout hebben en Blind blijven opstellen ondanks dat hij geen inzicht heeft, niet kan verdedigen en het spel vertraagd.

19 juli 2014 om 12:15

Voor dit bedrag zal i wel weggaan.maar hoop eigenlijk gewoon dat i bij ons alle ajax blijft.gewoon omdat ik blind nog niet bij barca zie spelen .maar goed wanneer ze komen zou i wel gaan.

19 juli 2014 om 12:17

Les net 2minuten geleden dat manu zich heeft gemeld bij ajax om blind over te nemen.dus ff afwachten nu dan maar he.

19 juli 2014 om 12:20

@est.
Helemaal eens met je, complete waanzin 22 miljoen. !!
Maar mochten ze het echt willen betalen , strik erom heen , en zelf brengen dat je zeker weet dat tie weg gaat

19 juli 2014 om 12:26

Aanvallend te weinig? Je bent nu gewoon maar wat aan het roepen om je anti Blind status kracht bij te zetten. Zoals woutervanbrugge al eerder zegt heeft hij aanvallend juist heel veel gebracht

19 juli 2014 om 12:27

@sirlucious Jaren? 2 jaar geleden werd blind nog uitgefloten door de eigen aanhang. Hij heeft nu 1,5/2 seizoenen goed gepresteerd. Hij steekt er alleen niet bovenuit zoals vele spelers die vroeger naar topclubs zijn gegaan wel deden. Dat is voor mij een reden om te denken dat hij dit niveau niet aankan. Een tussenstap zou goed zijn voor Daley.

19 juli 2014 om 12:31

@kategoriege

Als er een overschatte voetballer is, dan is het wel de heer Alaba. Bij elke beetje tegenstander wordt hij in zijn hem gezet en wordt hij vreselijk onsportief. Bijvoorbeeld de bal in het gezicht van Robben.

19 juli 2014 om 12:50

Persoonlijk en da ga ik vast te ver. Doelpunt dos santos daleys schuld. Had zijn rechterbeen omhoog kunnen doen om het schot te blokken. Verder beetje een strootmannetje in de zin dat hij zich razend snel kan aanpassen en mee kan.

19 juli 2014 om 13:07

Ja man vpersie zocht ook vaak de linkerkant op. Sneijder kwam elke keer de bal halen waardoor hij ook gelimiteerd wordt in zijn passing. Blind was samen met de vrij een van de weinigen die door durfde te dekken naar het middenveld toe. Hij heeft vaak druk naar voren gezet waardoor het tempo bij de tegenstanders eruit gehaald werd. Tegen chili heb ik hem alexis sanchez weinig ruimte zien weg geven.

19 juli 2014 om 13:28

@lucious:
Even serieus 22 miljoen voor blind????
Dat is toch een lachertje, met 5 miljoen mogen ze hun handen dicht knijpen.
Ondanks 2 blinde voorzetten die fantastisch werden afgemaakt heeft hij echt geen fantastisch WK gespeeld.
Wel degelijk en beter dan ik verwacht had maar 2 miljoen is lachwekkend.

19 juli 2014 om 13:47

Dos santos goal was de schuld van vlaar en de vrij. Die kwamen allebij te laat in de mandekking en geen hem blokte

19 juli 2014 om 14:19

@lekkerbek, je beseft dat Alaba de linksback van Bayern is en niet die van Spanje..

19 juli 2014 om 14:37

@Fransen

Hahahahahahaha jij bent zeker de leukste thuis? Kom nou mafkees! Ik ben de eerste die zal roepen dat 22miljoen teveel is maar jij maakt t wel heel bond met je 'je mag in je handjes knijpen met 5'. Ben je ergens boos om? Heb je drugs op? Snap je gewoon geen reet van voetballen maar zat er vandaag niemand op handbalzone en verveelde je, je? Zeg t maar dan snappen we waarom je van die rare dingen zegt.

Ontopic: Ik zie blind t liefst naar Dortmund gaan waar de druk wat lager is maar hij wel echt in het topvoetbal bij kan leren. Daarna zie ik hem echt de stap maken naar een topclub. Daley is een geniale voetballer met oog voor ruimte, looplijnen en lost alles voetballend op. Als verdediger komt ie eigenlijk snelheid tekort maar door zijn geweldige spelinzicht merk je dit bijna nooit. Kijk de wedstrijd terug van Ajax vs Barcelona dan zie je precies wat ik bedoel. Daley is die dag erg belangrijk geweest in het behalen van de winst. Daarnaast sinds wanneer moet spelers met verdedigende posities heel veel opvallen..? Juist niet toch? Dan spelen ze hun beste wedstrijden ;-)

19 juli 2014 om 14:49

Het is balen voor heel veel gasten dat Blind in zijn eentje bijna de totale transfersom van drie spelers van één club oplevert.
En dan moeten de onderhandelingen nog beginnen.

19 juli 2014 om 14:59

Ja en omdat ie paar wedstrijden leuk speelt op t WK kan ie bij Barca aan de slag? Zegt geen fuck, Blind is te zwak voor Barca, hij is niveau Werder Bremen, Everton enz

19 juli 2014 om 17:16

Iedereen die hier roept dat 22 miljoen teveel is moet is even kijken naar de spelers uit Portugal die verkocht worden of David Luiz die voor 50M vertrekt.. Ik vind Blind meer potentie hebben dan David Luiz ooit in zijn leven zal krijgen, dus 22M is met het oog op de toekomst helemaal niet zo veel als je het vergelijkt met David Luiz...

Ajax hoeft hem niet te verkopen dus moeten ze de hoofdprijs eisen! Dat zouden meer Nederlandse clubs doen, maar die nemen helaas al genoeg met 7 à 8 miljoen waarna je over 2/3 jaar zult zien dat dezelfde speler voor een miljoen of 20/30/40 weer doorverkocht word. Ajax zou met die 22M laten zien dat de Eredivisie helemaal geen Mickey Mouse competitie hoeft te zijn en dat ze durven de hoofdprijs te eisen en anders blijft Daley lekker nog een jaartje bij Ajax en maakt hij ons gewoon weer kampioen. Want met een verzwakt Feyenoord en dit PSV ziet het er toch wel erg goed uit voor Ajax...

19 juli 2014 om 17:52

Hahaha inderdaad.22 miljoen voor de slechtste speler na Paul Verhaegh. Daley 'pass terug' Blind aan 2 ogen.

19 juli 2014 om 17:54

Kijk eens even terug hoeveel Vertonghen en Erikssen zijn verkocht dan zie je dat de eredivisie toch mickey mouse is.

19 juli 2014 om 18:42

Je weet dat hij linksback speelde??? Wat moet hij dan doen 4 man passeren en scoren? En nog eens 5 assists? Hij deed het gewoon goed. Stond verdedigend netjes en aanvallend gaf hij mooie assists.

On: 22 miljoen is een mooi bedrag. Denk dat daley het niveau uiteindelijk zou kunnen halen maar dan moet hij wel een jaartje de tijd krijgen van barca.

19 juli 2014 om 19:21

@aj43: blind is gewoon een zwaar overschatte speler.
Ik zeg niet dat hij slecht is maar 22 miljoen is een belachelijke prijs.
En 5 miljoen voor een middelmatige speler is echt niet zo gek hoor.

19 juli 2014 om 19:23

haha 22 miljoen is een mooi bedrag zegt hij dan ook nog.
Dat is een belachelijk en veel te hoog bedrag.
En je denkt toch niet dat ze dat gaan betalen voor een speler waarvan je zelf al zegt dat hij dat niveau nu nog niet aan kan.

19 juli 2014 om 23:31

Dit is het zelfde met affelay , blind op welke positie bij barca ? Lb ? Die houd bijv bale nooit bij ... lm ? Hij speelt neymar nie... dit gaat nergens over hij zou misschien basis staan bij clubs als qpr new united miss wel iets voor athletico

20 juli 2014 om 01:57

Wat jij allemaal zegt heeft idd een paar keer plaatsgevonden, maar dat je zegt van hooguit een 6 vind ik VEELS te ver gaan

20 juli 2014 om 02:14

Dat mensen überhaupt nog op een provocateur als fransen reageren....

Ontopic: vraag me af waarom ze Blind zouden willen, waarom nou niet een echte verdediger zoals Puyol was? Ze hebben in mascarano al een middenvelder die centraal kan spelen. Dan hoef je niet het zelfde soort speler te halen. Maarja als er inderdaad zoveel concurrentie is (man U, Dortmund en dus dan Barça) dan moet je wel met een stevig bod gaan komen. Dus heel irreëel is het bod niet dan, voor Ajax zit nu alles in het voordeel: concurrentie tussen kopers, doorlopend contract, speler die niet per se weg hoeft, speler van het jaar in de eredivisie, ajacied van vorig jaar en natuurlijk het financiële plaatje is dik in orde. Al met al komt een bod van 20 miljoen dan wel okay over, Ajax moet het niet voor (veel) minder doen.

20 juli 2014 om 02:45

@ Kategoriege

Ben het volkomen met je eens. Ik snap er ook echt helemaal niks van dat deze jongen zo de hemel in geprijsd wordt. Stiekem hoop ik zelfs dat hij naar Barcelona gaat want daar gaat hij geheid door de mand vallen. Helemaal met het systeem dat hun spelen.

Blind komt handelingssnelheid te kort, hij is totaal niet wendbaar/dynamisch en is simpelweg te sloom.

On: Als Ajax zijnde zou ik deze jongen gewoon verkopen. Als Barcelona zo gek is om 22 miljoen voor deze jongen te betalen dan zou ik er een grote strik om heen doen en op het vliegtuig naar Spanje zetten.

20 juli 2014 om 02:48

Ik snap ook niet dat Barcelona bereid is om 22 miljoen voor deze jongen te betalen (als dit allemaal waar is). Vergelijk een Blind met alle andere top linksbacks van de wereld (alaba, Marcelo, Schmelzer, Ashley Cole in zijn jongere jaren). Die jongen mist de handelingssnelheid. Plus dat alle deze back zeer snel - en wendbaar zijn. Blind is een houten klaas die het nooit zou gaan maken bij een topclub.

20 juli 2014 om 02:50

@ surreal

Waarom een provocateur? Hij geeft gewoon zijn mening zoals jij dat ook doet. En als mensen het ergens niet mee eens zijn dan mag dat ook gezegd worden, plus dat ik vind dat Fransen gewoon gelijk heeft. Maar dat staat hier verder buiten. Die meneer geeft gewoon zijn mening zoals jij en alle andere leden op voetbalzone ook doen.

19 juli 2014 om 10:51

Ik heb ook mijn twijfels bij Blind, maar een beter investering dan Mathieu is hij zeker. Voor 22 miljoen mag hij weg, al zal Ajax hem dan wel missen als ervaren motor op het middenveld

19 juli 2014 om 10:55

Haha broodje aap verhaal lijkt me...blind is bij lange na geen 22 miljoen waard. En als er dan echt een club zo gek is, dan moet Ajax er een mooie strik om heen doen. Voor dat geld kun je 3 vervangers halen die zeker niet minder zijn. (jeugd)

Op het WK 2 goede passes gegeven en je bent 22 miljoen waard...(aangenomen dat dit klopt) dat ie de rest van de wedstrijden eigenlijk bij de minderen behoorde, zal ze dan wel zijn ontgaan. Scoutingsapparaat van Barca heeft al behoorlijk wat opmerkelijke steekjes laten vallen volgens mij, als ze 22 miljoen gaan betalen voor Blind (misschien een vriendendienst?) kunnen ze de scouting wel opdoeken.

19 juli 2014 om 10:57

Meteen weer gezeik over Blind. Die jongen gaat het redden in het Camp Nou, enigste wat hij moet doen is ballen inleveren en elke aanval van de tegenstanders afpakken. Daarnaast speelt Ajax en Barca het zelfde spelletje, daar bij gingen er ook veel beelden door de hele wereld toen Ajax - FC Barcelona over elkaar stonden in de Amsterdam Arena toen Blind Neymar en Iniesta afpakte op de middencirkel.

Op het WK heeft dezelfde Daley Blind ieder zijn mond gesnoerd. Altijd gezeik meteen als Barcelona Daley Blind wilt, maar wie weet er beter?? Juist: FC Barcelona en niet iemand achter de pc die beter weet. Fijne dag nog!

19 juli 2014 om 11:37

Eigenlijk hoe jij zijn rol beschrijft klinkt zoals Nigel de Jong jaren is omschreven, Blind voetbalt bij Ajax nog en dat is zijn sterke punt, het is geen pure balafpakker en zal dat ook nooit worden omdat het te veel een voetballer is.

Dus als je dat zoekt moet je Blind niet aantrekken, de Boer zocht meer voetbal en dat kreeg hij met Blind op het middenveld en in zwaardere wedstrijden moest die soms op links spelen.

Wat een onzin trouwens net of dat Barcelona nooit miskopen doet, kijk naar Chygrynskiy, Keirrison om er maar een paar te noemen, ook Afellay mag in dat rijtje, dus niet omdat het almachtige Barcelona interesse zou hebben is het ook zo dat hij het aankan puur omdat zij hem willen. Voordat mensen straks gaan roepen van je hebt iets tegen Barcelona dat is helemaal niet ook grote clubs als Real maken daarin fouten waarvan iedereen van te voren zijn twijfels had denk aan Drenthe als bekendste voorbeeld.

19 juli 2014 om 11:46

Mooi bericht. Blind kan dit aan! Geweldige mentaliteit. Kent het spelletje. Fantastisch voetbalinzicht met nog aardig wat rek. Speelt bijna altijd naar dezelfde kleur. Verdedigend staat ie zn mannetje. En multi inzetbaar. Doen Barca!! Alleen ga ik m missen bij Ajax.

19 juli 2014 om 11:50

Blind met Drenthe mee te vergelijken vind ik echt lachwekkend. Blind is zo nuchter als weet niet wat en Drenthe vind ik echt zo aandachts--trekker met zijn ''nigga kapper'' en of hij even in de top kon horen (dus niet)

Maar aan je reactie te zien heb je niks met Blind, dan weet ik dat, maar kom niet verkondigen of hij niks kan. En hoe kom je in godsnaam hierbij: '' het is geen pure balafpakker en zal dat ook nooit worden omdat het te veel een voetballer is.''' Haha man serieus! ga toch wedstrijden kijken man, dan maar wat te roepen.

Zal ik wat zeggen.. hij is een balafpakker!

19 juli 2014 om 12:22

@coopers.
1 vd zwakste schakels deze Blind op het WK.
Tuurlijk leuke passes gegeven hoor maar daar kom je er niet mee.
Maaarrrrr mocht Barca hem willen voor dat geld , gelijk doen

19 juli 2014 om 12:53

Wat een onzin. Blind speelde altijd een voldoende. Zijn ondergrens ligt bijvoorbeeld hoger dan dat van depay die bekroond werd tot nieuwe cr7.
Blind is gewoon zeer solide. Hij is ook een Betrouwbare middenvelder en hij zeikt nooit. Daarnaast kent hij zijn sterktes en zwaktes uitstekend.

19 juli 2014 om 13:31

@cooper: Hij heeft niet slecht gespeeld maar de pers en de overige ajacieden overhypen hem weer ouderwets.
Als hij 22 miljoen waard is dan kan Feyenoord 44 miljoen vragen voor Clasie want die is minstens 2 keer zo goed

19 juli 2014 om 13:52

Clasie 2x zo goed?Ben jij wel helemaal goed blinde ? Alleen in bal afpakken, voor de rest mag hij niet eens de veters van Blind strikken. Daarnaast heeft blind CL ervaring , is 4x kampioen geworden , basis in Oranje op wk! 2 assist en een goal. En dan ga jij zeggen dat Clasie beter is...ben je blind ?

19 juli 2014 om 14:00

@derde ster: Ja 2 keer zo goed en niet alleen in ballen afpakken maar vooral ook in de combinatie en met zijn handelingssnelheid en steekballetjes.
Je zag tegen Argentinië en Brazilië ook dat het meteen beter ging toen hij er in stond en dat Wijnaldum en de Guzman met Clasie naast zich ook veel meer de bal kregen en beter speelden.
Zelfs de verslaggever van de NOS was lovend over het snelle denken en de handelingssnelheid van Clasie en verbaast dat hij er niet eerder in stond.
Iets dat kenners als van Haneghem al weken riepen.
En dat blinde zal ik maar negeren want van een ajacied en blind adept is dat juist een compliment.

19 juli 2014 om 17:07

Sinds wanneer is de menig van de commentator van belang? Dat is ook maar een leek zoals jij en ik.

En kenners als Van Hanegem? Je bedoelt blinde Feyenoorders als Van Hanegem, de man die vier jaar terug voorspelde dat Mokotjo twee jaar terug bij de beste spelers ter wereld zou horen en Feyenoord vorig jaar kampioen zou worden. Met zulke debiele voorspellingen durf ik wel te beweren dat Van Hanegem zijn mening ietwat gekleurd is (eufemisme intended).

Over je idiote perceptie omtrent Clasie en Blind ga ik niet eens in

19 juli 2014 om 19:25

@coopers: daarbij ga je er dus vanuit dat dit bericht waar is.
En daar geloof ik dus niks van.

20 juli 2014 om 02:53

@ coopers

Het enige verschil is dat het niveau van Barcelona 3/4 niveaus hoger ligt. En stop is met dat Barcelona fabeltje. Als Ajax 100 wedstrijden speelt tegen Barcelona dan wint Ajax er 1 en Barcelona de overige 99. En die dag was dat die ene wedstrijd dat Ajax won.

Daley Blind heeft op die 2 mooie assists tegen Spanje en zijn goal ook geen voortreffelijk toernooi gespeeld. Met name verdedigend kan hij het niet aan. Hij wordt er te makkelijk uitgelopen en in balbezit is zijn handelingssnelheid te traag.

19 juli 2014 om 11:02

Als strootman voor 20 weggaat terwijl hij op prijzenvlak niks heb gepresenteerd in de ed of in de cl vind ik het een goed bedrag voor blind met zijn staat van dienst

19 juli 2014 om 11:14

ohja fifa spelletje zijn de feiten haha gekke game nerd ga achter je pc

19 juli 2014 om 11:15

ohja als gaat niet op hier strootman is gegaan voor dat bedrag dus hou die als ,alstjeblieft bij je controller , nerd ahah

19 juli 2014 om 11:18

Wat een domme vergelijking met Strootman maak je toch. Een hele andere speler is het en 22 miljoen dan moet Ajax er snel een strik omheen doen en weg ermee. Heeft leuk gevoetbald op het WK maar was niks bijzonders. Al die roddels in deze periode word je ook gek van.

19 juli 2014 om 11:19

Feitelijk heb je gelijk, maar wat als Fifa 14 geen goede maatstaf blijkt te zijn? Wat dan?

19 juli 2014 om 11:31

Daarbij wordt voor het gemak vergeten dat als strootman fit was geweest, Blind geen minuut had gespeeld.

19 juli 2014 om 11:51

Want strootman is linksback? Jij onderontwikkeld iets.

19 juli 2014 om 12:12

Toeval020, toevallig is fifa erg realistisch dus ik zou gewoon ff je mond houden

19 juli 2014 om 12:29

hahah kill ik typ ik praat niet .. wat als ik nou niet ophou met type kan ik dan je braddas verwachten hahah ga a fifa nerd laat iedereen ophouden over speler te volgen en zijn mening klaar te hebben als ik de reacties lees moeten we het fifa spelletje gaan volgen .. hahah schei uit man

19 juli 2014 om 12:29

want daley speelt alleen maar linksback ?

19 juli 2014 om 12:30

trending woord stotterende eend ?? haha is dat een kreet uit fifa ?

19 juli 2014 om 13:33

Strootman is ook een veel betere speler dan blind.
Als Strootman niet geblesseerd was zou blind waarschijnlijk niet eens zijn meegegaan naar het K.

19 juli 2014 om 14:04

als als als , dus niet het geval thnx voor je bijdrage

19 juli 2014 om 14:52

Fransen wat ben je n zielige kerel man. Man man man met je opmerkingen. Blind is n held, n geweldige voetballer, heeft 1 wk gespiegeld, daar 3 assists gegeven en 1 goal gescoord. Heeft als grote boegbeeld van het Ajax, samen met lasse, van het afgelopen jaar ze voor de 33e keer kampioen van Nederland gemaakt.. Hij kan dus zeker wel iets met n bal, zeker hoger als Ajax, is zeker n stapje verder als clasie, is nog niet zover als strootman, zou als strootman ook mee was gegaan naar het wk gewoon lb hebben gespeeld..
Dus...

19 juli 2014 om 15:15

Dan zou blind gewoon linksback spelen hoor @suc6magnet

19 juli 2014 om 11:06

Alex Song is goed wou je zeggen

Voor mij is Daley een held, omdat hij zoveel stront over zich heen gekregen heeft en nota bene door het eigen publiek uitgefloten is, maar altijd zijn rug rechtgehouden heeft ,(schijnbaar) stoïcijns doorgeknokt en nooit heeft zitten zeuren. Ik zou willen dat ik mentaal zo sterk was als Daley. Wat een kerel voor zo'n jonge knul!

Het gevoel dat Blind een echte Ajacied is proef ik ook bij Siem de Jong (heeft inmiddels Ajax verlaten), Davy Klaassen en Joël Veltman. Ik benieuwd of Daley echt blijft(?) zeker als een mooie topclub als FC Barcelona langs komst zeg je (110 procent) geen nee tegen!

Al met al; De juiste prijs en hij is weg.

19 juli 2014 om 12:50

Wat een slijmbal ben jij zeg bah!
Voor het WK zat je blind nog hard te bashen en nu vind je hem een held ?
Ga toch heen man fakerd. Je pleite voor Patrick en vond het een schande dat blind meeging als lb en nu wil je slijmen, omdat hij het goed deed? Echt mensen als jij zijn zeer triest!
Enig pluspunt is dat je nu inziet hoe goed blind is.
Overzicht, passing, kan een bal veroveren en hij is ondanks zijn leeftijd zeer ervaren.

19 juli 2014 om 11:11

Hij is tot nu toe nog nergens door de mand gevallen, iets zegt me dat hij het zelfs bij Barca wel kan maken. Maar dan kijk ik ook door een rood-witte kleur.

19 juli 2014 om 11:21

Blind kon het niveau van ajax ook niet aan, een van de sterkhouders in elke topwedstrijd.. tegen barcelona behaalde die jongen een onovertroffen tempo.. hij is vaak traag, maar kan echt wel versnellen als het moet. Hij is ook niet de sneldte speler, maar door trainen en ervaring uit topwedstrijden kan hij zeker wel de top halen

19 juli 2014 om 12:55

Ja en daarom was hij 1 van de beste vs PSV thuis en Feyenoord uit. Je typt maar wat man. Juist in de topwedstrijden kunnen we altijd rekenen op blind!

19 juli 2014 om 13:34

@tom: hij is juist al heel vaak door de mand gevallen.

19 juli 2014 om 11:29

Dit moet je ook niet serieus nemen. Lullig voor Daley, maar zijn naam wordt hier misbruikt om Valencia onder druk te zetten.

19 juli 2014 om 13:57

Om eerlijk te zijn zou ik niet eens zo heel erg verbaast zijn als het klopt, hij heeft tegen Barcelona 2 keer goed gespeeld (ondanks een verliespartij), hij heeft tegen Spanje goed gespeeld is ook tot beste speler van de Eredivisie gekozen en met de Eredivisie is de 3e plaats op het WK behaald, verder is hij (erg) duidelijk in stijgende lijn. Een beetje zaakwaarnemer kan hier wel wat miljoentjes uit kloppen en zijn vader heeft ook de CL gewonnen, zoiets zal ook geen negatieve invloed hebben.

19 juli 2014 om 11:37

Maar als Mathieau die idd 7 jaar ouder is al 20 mag kosten, mag Blind die het al meer dan 1,5 seizoen uitstekend doet ook in de CL en een goed WK heeft gespeeld 22 kosten? lijkt me wel! Strootman gaat ook naar Roma voor 20 en had minder op zijn cv, ik zou zeggen Blind minimaal 30 miljoen! Ja en ik ben serieus!

Prijzen bepalen wij niet, maar de markt, het moment, de clubs, de speler, en ik vind Ajax daar soms wel zwak in.. Eriksen en Vertonghen trouwens imo beide ook veel te goedkoop verkocht, beide waren ze de koopjes van de PL en ook beide een van de beste in hun eerste jaar..

19 juli 2014 om 12:00

Alles mag, en ik gun het Ajax van harte zou een geniale transfer zijn. Maar om te zeggen dat hij een goed WK speelde is wel wat ver gezocht, hij was in 5 van de 7 wedstrijden een van de zwakkere bij Oranje. Adriaanse zei het al, mensen laten zich nogal vaak verleiden tot "scorebord journalistiek".

Voor 22 miljoen moet je hem natuurlijk altijd verkopen. Zo'n aanbieding krijg je nooit meer. (Al zou het me extreem verbazen als dit gerucht ooit waarheid wordt)

19 juli 2014 om 12:20

Echt? Ik vond Blind juist een van de beste dit WK. De enige verdediger die het positiespel ook in balbezit goed kan spelen. Ik vond hem nooit echt uitblinken ( omdat de tactiek niet zo goed bij hem paste) maar zeker iedere wedstrijd bij de betere horen.

19 juli 2014 om 12:55

Ach hij blonk niet uit, maar speelde gewoon een puik WK, en ja mocht dit waar zijn moeten ze hem wel verkopen over 3 maanden krijg je zoiets al niet meer maar neemt niet weg dat het geen gekke prijs is als je dit verhaaltje leest van Mathieu of het waar is is iets anders..

En scorebord dingen? Bij Blind gaat het juist niet om statistieken maar om zijn voetballend vermogen, scorebord journalistiek is dat we maar 4 tegendoelpunten hebben gehad waarvan 2 pingels, en dan stellen dat onze 3 cv's zo goed zijn... (ja in een 5 mans verdediging)

19 juli 2014 om 13:39

Hij heeft 1 helft goed gespeeld en de rest redelijk of matig.
Tegen Spanje had hij het geluk dat 2 goede ballen op een fantastische manier werden afgemaakt.. Zeker die goal van Robben was zeker niet op maat maar Robben plukte een onmogelijk bal op fantastische wijze uit de lucht.. En voor die 1e blinde pass die van Persie inkopte was blind veruit de slechtste man op het veld.
Deze tactiek was juist wel geschikt voor blind omdat het zijn zwakke plekken verdoezelde.

20 juli 2014 om 02:57

@ Ravnoss

Dat vind ik dus ook. Telkens als je iets 'slechts' over Blind zegt dan is het van: 'hij heeft wel 3 assists gegeven' , waarvan die 3e assist van hem geen eens een assist was. Maar die goal van Robben tegen Chili wordt als assist van Blind gezien (als ik het goed heb, dat weet ik niet zeker).

Verder vind dat ook wat jij zegt: 22 miljoen ga je nooit meer kunnen krijgen voor Blind. Als dit hele gerucht waar is dan moet Ajax er een grote strik omheen doen en verkopen.

19 juli 2014 om 12:15

Hahahha lachwekkend. Voor 20 mil heb je 20 zelfde spelers als hem. Ik vind hem niks . Met 3 assist word je echt geen topspeler. Vriendjespolitiek kan je het beter noemen. Puur zijn achternaam brengen hem zo ver... Zelfs voor Ajax vind ik hem niet voldoende. Laten we objectief blijven..

19 juli 2014 om 13:00

Ooo echt noem ze dan? Je kraamt maar wat uit. Blind is met afstand de beste controlerende middenvelder in de eredivisie. Altijd een voldoende. Dan is het wel zeer matig gesteld voor de overige controleurs als blind zogenaamd zo slecht is. Frank en Loui zien het natuurlijk belabberd, om maar eens te zwijgen over de mensen die hem de beste ED speler maakten.
Ze snappen er volgens jouw geen ene pepernoot van en jij uiteraard wel.

19 juli 2014 om 13:24

Inderdaad dit is echt te lachwekkend!!! Blind bij Barca hahahahah! die vent heeft 1 goede wedstrijd gespeeld op het WK en wordt nu al snoeihard opgehemeld door ons. Maar hij is echt overschat, en dat hoor je nu van een Ajacied

19 juli 2014 om 13:42

@leef: de telegraaf maakte hem de beste ED speler en dat was niet lachwekkend maar eerder corrupt. Zeker als je de cijfers bekijkt van de laatste wedstrijd die beslissend was want voor de wedstrijd stonden er 3 spelers gelijk aan kop. En iemand begrijpt dat blind een 7 kreeg voor een wanprestatie en Immers een 65 voor een goede wedstrijd waarin hij ok scoorde.
Dus check eerst je feiten voor je onzin uitkraam.

19 juli 2014 om 13:45

Opgehemeld? Ga toch vissen! Omdat barca zich misschien meldt? Wat kan blind daaraan doen dan behalve goed spelen? Kunnen supporters je een transfer aanpraten? Uhum nee! Ook al biedt barca 37 miljoen who cares of blind dat waard is? Zoveel mogelijk cashen zo simpel is het!

19 juli 2014 om 13:50

Want immers was natuurlijk de beste of wat? Waar was immers tijdens de topwedstrijden?
Wat boeit die cijfer nou? Heb je daar zoveel moeite mee? Kun je er niet tegen of zo? Blind was gewoon met afstand de beste speler afgelopen seizoen samen met Pelle (laatst genoemde had ik eerder willen zien winnen, maar ja die heeft het zelf verpest met zijn domme acties).

19 juli 2014 om 13:54

Immers vind ik ook niet de beste maar wel beter dan blind en had ook meer punten moeten hebben. Als bijvoorbeeld cillesen gewonnen had zou ik er geen moeite mee hebben gehad maar blind heeft het absoluut niet verdiend.
ij had een paar goede wedstrijden maar ook heel veel slechte wedstrijden en wordt vaak kinderlijk eenvoudig uitgespeeld.

19 juli 2014 om 14:57

Fransen jongen geef nou op waarom zo graag willen horen dat iedereen blind niet goed vind? Wilde hij je ooit geen handtekening geven? Of speelde jullie samen in de jeugd maar werd jij weggestuurd? Waarom die zielige en vooral onjuiste haat?

19 juli 2014 om 12:17

Voor 22 miljoen, zal Ajax beslissen: inpakken en wegwezen.

19 juli 2014 om 12:28

Hahahahahaha

19 juli 2014 om 15:22

Hij is niet goed genoeg om voor een super club als barca te spelen , hij maakt daar net nog te veel foutjes voor met passen etc , dat zag je ook tegen Argentinië waar die de bal aan janmaat wou geven maar het een inworp werd voor Argentinië

19 juli 2014 om 10:49

Haha 'op fifa 14 speelt die lekker', Held.

19 juli 2014 om 11:20

Speelt hij op Fifa 14 lekkerder als linksback of als defensieve middenvelder?

19 juli 2014 om 11:48

Dm als back is ie op fifa al helemaal te sloom voor

19 juli 2014 om 11:24

Ben wel benieuwd wat voor systeem je dan speelt, en wat geef je hem voor individuele rollen?

Ontopic
als er daadwerkelijk 22 miljoen geboden word zou ik hem wel heel snel wegdoen en dan gewoon een keer dat geld investeren in leuke spelers.
anders overleven ze de CL weer niet...

Haha dit zou Barcelona echt tot de slechtst bestuurde club van dit moment maken. 22 miljoen voor Daley Blind! Kan wel op meerdere posities spelen, maar gaat Alba en Busquets nooit uit de basis spelen.

19 juli 2014 om 10:55

Anders lees je even pipo. Als ze hem halen is dat als centrale verdediger.

19 juli 2014 om 11:06

Als centrale verdediger zou ik Vertonghen meer kans geven. Die zou toch ook in de belangstelling staan als ik t goed heb begrepen?

19 juli 2014 om 11:12

Ik zie de woorden centrum verdediger nergens staan. Mathieu is naar mijn weten een speler die ook als linksback kan spelen? Zo vreemd is mijn gedachtegang dus niet, of ik moet overal overheen lezen....

19 juli 2014 om 11:17

Nee, Alba is beter dan Blind wil je zeggen.. Die is in z'n niveau echt naar beneden gedonderd afgelopen seizoenen..

19 juli 2014 om 12:37

Alba is vele klasse beter dan Blind ja.

nou wordt dan lekker cashen voor ajax mocht dat weer zijn dan...
al betwijfel ik of blind het zelf zou willen... tuurlijk het is wel barca... maar het s en blijft een gok!
want dat (als hij al in de basis mag staan) wel van het begin tot eind zo'n beetje top presteren.

we zullen het wel weer zien! worden genoeg dingen geroepen en gepubliceerd de laatste tijd, waarvan veel dingen toch niet uitkomen of kloppen.

mocht het gebeuren, hoop ik wel op een vervanger!! aangezien ik de jeugd op die positie niet goed genoeg vind

19 juli 2014 om 11:17

Viergever. Moisander en Veltman centraal en zelfs bij vertrek Moisander kan ook Denswil.

Zozo aardig wat belangstelling haha

Nou dan zou ik het wel accepteren als ik ajax was ook al is hij nu samen met Cillessen onze beste speler. Blind zal nooit basis kunnen spelen daar denk ik maar met de blessure van adriano en als zij verder niemand meer halen of bijv. Song nog verkopen kan hij best vaak invallen of spelen bij blessures denk ik

vraag me af welke positie haal gewoon hummels en je zit goed

Voor 22 miljoen gelijk doen! Ajax vind wel weer een nieuwe speler voor die positie.

19 juli 2014 om 10:50

rakitic rafinha mascherano? denk niet dat halilovic eerste seizoen voor de a selectie is gehaald

19 juli 2014 om 10:56

Rakitic slecht? Huh

19 juli 2014 om 11:04

Haha lekker vergelijkbaar, voetbalspelletje en de werkelijkheid

19 juli 2014 om 11:24

Het schijnt dat ze Ivan Rakitic bij Fifa 15 wel beter gaan maken, dat hij ook daadwerkelijk doet wat jij wil dat hij doet. Dus doe je je joystick naar rechts dan gaat hij ook naar rechts, doe je je joystick naar links, dan gaat hij ook naar links enz. enz. Aangezien dit de opstelling voor volgend seizoen is kun je in ogenschouw nemen dat dit bij Fifa 15 dus beter werkt en dat hij dus goed genoeg is voor het eerste van Barcelona. Juist daar zijn er twijfels over Halilovic, hij zou na 3 maanden geblesseerd afhaken in je carrière. Dus kijk maar uit.

19 juli 2014 om 11:49

Heb jij ook al zin fifa 15?

Ajax heeft het geld niet direct nodig en er is belangstelling van andere clubs met een groot budget. Dan zou een vraagprijs van rond de dertig miljoen niet zo gek zijn.
Bovendien willen de fans Daley helemaal niet kwijt en is hij alleen bij Ajax zeker van een basisplaats.

19 juli 2014 om 10:51

Eh Blind, leuke voetballer hoor. Maar als je daar 20 miljoen voor zou krijgen nooit nee zeggen. Dat ga je mooi weer krijgen.

19 juli 2014 om 10:51

Nooit, stomme autocorrectie

19 juli 2014 om 12:15

Klopt wel, we hebben mooi weer gekregen.

19 juli 2014 om 10:56

Denk je dat er iemand 30 mil zal betalen. Dat ga ik niet geloven

19 juli 2014 om 11:03

30 miljoen? Je moet ook niet overdrijven.

Een reële prijs voor Blind is rond de 10-15 miljoen en dat vind ik al veel. Als Barcelona dan zo gek is en zomaar al 22 miljoen op tafel wilt leggen dan moet je dat pakken. Laat eerst maar een officieel bod binnen komen, ook van Dortmund en/of United voordat je de prijs opdrijft.

19 juli 2014 om 11:15

Waarom moet je dat pakken? Wat ga je met die 22 miljoen doen als je al weet dat je er geen vergelijkbare speler voor terug kan kopen. Want spelers is die prijsklasse laten Nederland links liggen en zijn te duur in salaris.
Ajax is er meer bij gebaat dat Blind blijft en dus moeten ze een absurde transfersom vragen.
Wat een speler waard is wordt allang niet meer bepaald door zijn kwaliteit maar door de mate waarin hij begeerd wordt door andere clubs. En in sommige gevallen hoe graag een club zijn zin wil krijgen. Dus is de prijs nu al weer gestegen tot 40 miljoen.

19 juli 2014 om 11:20

United, Dortmund, Barcelona, ... houden hem in het oog maar zolang niemand een officieel bod maakt dan ben je er weinig mee. Alsof iemand 30-40 miljoen euro voor Blind gaat betalen. Dan moet je uitzonderlijk goed zijn wat hij niet is.

En zoals gewoonlijk, nee je kunt geen vergelijkbare speler kopen die evenveel biedt als Blind maar zo is het altijd al geweest. 22 miljoen euro is een behoorlijk bedrag en dat mogen ze van mij accepteren. Deze clubs zijn slim genoeg en weten hoeveel ze max. kunnen/willen betalen voor Blind. Die gaan echt niet tegen elkaar opbieden tot 40 miljoen.

Hoe graag ik hem ook zie blijven, dit soort bedragen zul je niet vaak meer krijgen. Het is echter de vraag wat voor Ajax nu de doorslag gaat geven: het sportieve of het financiële. Gezien de vele deelnames in de Champions League en het zuinigere beleid, is de noodzaak van een verkoop wat minder. Maar eigenlijk kan je die jongen ook weer niet zo'n club laten ontnemen. Benieuwd wat Ajax gaat doen bij echt een bod als den deze.

Verder natuurlijk onzin dat hele bedrag; de wereld zal toch niet zo gek zijn geworden.

Vijf woorden; geloof er helemaal niets van. Jeremy Mathieu lijkt de favoriet van het bestuur te zijn, maar daarnaast zal er nog een verdediger worden aangetrokken. Nu Eliaquim Mangala naar Manchester City is vertrokken lijkt Barcelona geen 'bidding war' te hoeven voeren met de rijkste clubs ter wereld in de strijd om Mehdi Benatia. Veertig miljoen neertellen voor Benatia en tien á vijftien miljoen euro voor Eder Alvarez Balanta en je bent klaar.

19 juli 2014 om 10:55

Klopt natuurlijk maar er is helemaal geen nieuws over, het is Matthieu en dan Vertonghen, Hummels of Blind.
De komst van Benatia en een talent staat tussen prijzen/geen prijzen maar ze zien het niet.

Voor dat geld brengt het bestuur van Ajax hem achterop de fiets naar Barcelona. Belachelijk veel geld voor een speler die enkel een tikje terug kan doen en veel te weinig de achterlijn haalt. Komt snelheid tekort en zoekt te weinig de diepte.
Voor genoemde clubs komt hij tekort. Wellicht dat clubs die in de grote competities net onder de CL plaatsen zitten wat voor hem zijn.

19 juli 2014 om 11:43

Zoekt weinig de diepte zegt die..man man kerel, ga alsjeblieft wat meer wedstrijden terug kijken anders want je praat echt onzin! Blind is een back die juist wel veel opkomt en diepte zoekt! Beter kijken!

19 juli 2014 om 11:54

Heb ik op het WK anders veel te weinig van gezien. Tegen Cambuur kan mijn oma nog vijf keer per wedstrijd de achterlijn halen, maar we hebben het nu over internationaal topniveau.
Als Barcelona zo bezopen is hem te halen dan zien we hem vanzelf door de mand vallen.

20 juli 2014 om 09:49

Blind zal daar zeker niet door de mand vallen..het zal je verbazen als die daar speelt en goed gaat presteren daar! Hoe vaak heeft Blind uberhaupt linksback gestaan op het WK? Spanje, Australie, Brazilie?! Tegen Spanje levert die 2 fantastische assists af en tegen Brazilie staat die als back zijnde in het strafschopgebied tegenstander om te scoren..zegt mij genoeg lijkt me..!
Blind is een absolute topper met nog heel potentie in zich, die gaat het zeker wel redden!

Al meerdere keren afgeschreven, maar telkens als sterkst uit de strijd gekomen!

Ik denk dat iedereen zich verkijkt op de voetballer Blind, die gaat het verder schoppen als wij allen dachten!

United, Dortmund en Barca dan kan Ajax makkelijk die 22-24M krijgen die ze voor Blind vragen. Het zijn ook alle drie mooie clubs, denk dat Blind ze laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld heeft.

19 juli 2014 om 10:59

Dortmund kun je wegstrepen uit dit rijtje, die zullen nooit een dusdanig bedrag betalen voor een back. United heb ik ook mijn twijfels bij, aangezien ze Shaw hebben aangetrokken.
Ik mag toch hopen dat niemand Blind als een serieuze optie voor het middenveld van deze clubs ziet.

19 juli 2014 om 11:58

Hallo, hij kan ook op het middenveld uit de voeten, heb je soms onder een steen gelegen

Dortmund, United en Barca kunnen hem allemaal gebruiken. Misschien niet meteen voor de basis, maar als bankzitter.. en laat hem overigens even wennen aan de nieuwe(werk), omgeving en cultuur van het landschap.

Gelukkig heeft hij dan Suarez aan zijn zijnde, die kan nog een woordje Nederlands

19 juli 2014 om 12:04

Dat kan hij dus net niet op het middenveld uit te voeten. Althans, niet als ik me moet baseren op dit WK. Toen hij op het middenveld kwam heeft hij een record gezet! Hij heeft het hoogste percentage ballen naar achteren spelen gehaald van alle middenvelder op het WK! Als back heeft hij het een paar wedstrijden erg goed gedaan, maar als middenvelder was het gewoon heel slecht.

19 juli 2014 om 12:07

Op basis van welke prestaties zou een topclub hem als middenvelder willen halen? Bij mijn eigen club zijn betere middenvelders voor een fractie van het geld te koop.

19 juli 2014 om 15:10

Man man man jij lijkt er belanghebbend bij te zijn dat daley niet vertrekt.. Wat wil je dat Ajax voor de 5e keer kampioen wordt achter mekaar? Daley blijft altijd terugkomen. Altijd!!!!!

Alhoewel dit mij wat overdreven lijkt, blijven toch een hoop mensen Blind onderschatten. Kijk eens waar hij vandaan komt en waar hij nu staat. Waar ligt zijn plafond?

Blijft voor sommige lastig om de eerste indruk van Blind los te laten...

Voor 15 miljoen: ik zeg tegen zowel Ajax als Barca doen!

19 juli 2014 om 12:41

Daar gaat het niet eens om. Blind moet je gewoon zien in het spel van Barcelona. Daar is hij als back niet geschikt voor omdat hij niet snel genoeg is met de drive van Alves en Alba. Bij Barcelona zal hij constant eroverheen moeten gaan wanneer Neymar naar binnen trekt.

Als CV is het helemaal kansloos omdat hij dan over de middenlijn zou moeten spelen en bij een counter wordt hij helemaal voorbijgelopen.

Blind is zeker geen slechte speler, maar je moet hem wel in een goed systeem zetten.

Als Blind voor 22miljoen naar Barcelona gaat, eet ik mijn schoen op. Doe trouwens maar slipper, is makkelijker kauwen.

Dit is toch kei harde onzin? Waarom zou Barcelona hem halen en niet iemand de al bekend is op de Spaanse velden?

22 mio. Wat een geld voor Blind! Bovendien komt hij te kort voor Barca. Een Europese subtopper lijkt me veel beter voor hem. Misschien Tottenham, Valencia, Villareal, Everton etc.

De meerderheid denkt blijkbaar dat Blind dat niet zou redden, Barcelona. Waarom niet? Het zou leuk zijn als we met z'n allen wat positiever zouden zijn over Nederlandse voetballers. Van Gaal, die we nu wel hoog hebben zitten, rept al jaren van de technische vaardigheden van de spelers in de Eredivisie. De weerstand in de Eredivisie is helaas niet zo groot, maar toch worden er jaarlijks vele spelers gekocht door clubs ui de grote landen. Die zien dus wel de kwaliteiten die hier vaak niet gezien worden. Of ze zien in ieder geval de potentie die veel spelers hebben. Blind is nog jong, en heeft bewezen op hoog niveau mee te kunnen doen. Dat zagen we in de CL met Ajax en in het Nederlands XI-tal op het WK.
Of 22 mio de juiste prijs is weet ik niet. Wel dat Blind gewoon een topspeler is die nog veel verder kan komen.

Blind naar Barca? en dan Alba ??

Dat zou een klapper voor ajax zijn, maar ikzie dat bedrag niet gebeuren, En zeker zie ik Blind ook niet bij Barcelona spelen. En Blind is zeker een goede speler maar komt toch te kort voor een club als Barca. Maar mochten ze hem willen hallen voor 22 miljoen dan moet ajax dat altijd doen!

19 juli 2014 om 11:08

Als hij gaat wat ik betwijfel zal hij voor zo'n bedrag gaan anders laat Ajax hem niet gaan lijkt me!

Contract loopt nog redelijk lang door, is aanvoerder en tevens 1 van de sterkhouders. Daarnaast hoeft Ajax geen spelers te verkopen en wilt hij zelf ook niet ten koste van alles weg.

Goede speler die multifunctioneel is. Ik denk dat hij nog 1 jaar bij Ajax speelt en dan de stap maakt.

Barca lijkt de strijd met Juve aan te gaan wie het belachelijkste beleid kan voeren. Natuurlijk heeft blind zijn sporen verdiend afgelopen twee jaar en speelde een prima WK. Maar hij is niet van het niveau Barca en zal daar, ben ik bang, ook nooit komen en 22 miljoen is wel heel veel geld. Ajax zou geen seconde nadenken denk ik.

Luis Enrique is tactisch zwak gebleken bij Roma, defensief gezien tenminste en laat dat nou net de achilleshiel van Barca zijn.

Ook de transfer van Suarez is onbegrijpelijk. Je krijgt enorm veel kwaliteit, maar hij is een individualist en een impulsieve speler, past totaal niet in het spel van Barca(ook al willen ze er een beetje van af). Daarnaast heb je al met Neymar en Messi spelers die het best zijn als ze de bal opeisen en geen taak meekrijgen. Tja 4 maanden schorsing en hij mag niet eens in de stadion verschijnen. hij is een recidivist. Daar gaat Barcas imago als deftige club, als dat al niet afgegleden is door die incapabele bestuur.

Ongelooflijk je hebt echt werkelijk niets aan hem

Zou het dan tóch zo zijn? Lijkt me sterk dat ze hem dan als CV zouden halen, maar goed... Zou overigens wel een gigantisch jongensboek zijn voor Daley, als dit op waarheid berust.. Van uitgefloten door je eigen fans (al dan niet terecht), naar boegbeeld en held van de club! Bij het Nederland elftal zou ie, volgens velen, ook tekortkomen... En dan als beloning een transfer naar Barcelona afdwingen! Als ik het iemand gun, is het Daley wel! Ajax heeft dan wel alleen géén enkele speler meer die er direct staat, als verdedigende middenvelder... We gaan het zien!

Heeft Blind geen gelimiteerde transfersom dan? 22 mln is n boel geld, maar waar komt dat vandaan? Maximum bedrag dat Barcelona voor hem over heeft of heeft Ajax deze prijs afgegeven? Vooralsnog neem ik t met n korreltje zout...

Hij kan zeker een stapje hogerop, maar Barcelona is natuurlijk meteen de absolute top. Ik zou daar nog even mee wachten. Voor 22 miljoen zou ik hem als ik de Boer was persoonlijk komen brengen.

Zou een klapper zijn voor Ajax. Tegelijkertijd ook een behoorlijke aderlating. Voor de ontwikkeling van Blind wel een goede zaak, denk ik. Altijd na een WK (of EK) zie je dat spelers die hebben gepiekt tijdens zo'n kampioenschap een mooie transfer kunnen maken. De waan van de dag regeert.

Dat sommige zeggen hij zal niet slagen bij Barca of hij komt te kort maar zijn die verdedigers wel goed dan die Barca nu heeft??? Verdediging van Barca is drama en met Blind erbij zullen ze sterker worden

Hoe is het in godsnaam mogelijk dat Daley Blind meer geld waard is dan supersterren als Srna , Rakitic en Mandzukic .. Volgens mij worden Kroaten door de wereld onderschat . Srna is al jaren een van de beste rechtsbacks en Rakitic is 5x beter dan Blind .

19 juli 2014 om 11:42

Haha spelers van alle nationaliteiten worden onder en overschat, haha kijk niet zo nationalistisch, Kroaten worden eerder door hun eigen volk overschat, zoals Bosniers ook, eindstand Srna, Rakitic en Mandzukic bijv. zijn goede spelers maar supersterren haha!?

En waarom al dat verontwaardigde gedoe over Blind, haha echt een beetje zielig alsof mensen nog steeds niet kunnen handelen dat deze jongen het veel verder schopt dan 99% hier had gehoopt.

Een goede zaak. Zo krijgen we de komende jaren ook gewoon een gerenommeerd Nederlands elftal. Met dank aan de enorme boost die van gaal deze jongens gegeven heeft.

Onzin verhaal ga daar maar vanuit jongens.

Aan de ene kant hoop ik dat Daley Blind bij Ajax blijft, maar aan de andere kant gun ik hem ook wel een transfer.

Hij heeft een uitstekend WK achter de rug en dan komen er natuurlijk dit soort geruchten. Ikzelf betwijfel eerlijk gezegd of hij het niveau van FC Barcelona wel aankan, ondanks dat hij zich prima staande heeft gehouden op het Wk.

Ik vind een club als Borussia Dortmund toch meer bij Blind passen, maar de vraag is hoe serieus de belangstelling van clubs als Borussia Dortmund en FC Barcelona is.

18 miljoen en Sergi Roberto vind ik ook goed. Blind is een geweldige speler en ik ben echt fan van hem, maar zijn handelingssnelheid is nog steeds wat laag.

Haha nou ik denk dat ze hem voor de helft ook wel kunnen krijgen...

Hij kan het niveau van Barça niet aan maar 22 miljoen is een belachelijk bedrag maar van harte welkom. Adios Daley. Strik erom en verzenden. Daley is wel een van de dragende krachten in de selectie. Maar hij is te vervangen. Ik verwacht dat als dit werkelijk waar is dat Ajax dit bod accepteert. En dan een nieuwe meerwaardige speler koop of huurt. Misschien Alen Halilovic van Barça? Dus dan is de deal 22 Miljoen de huur van Halilovic voor Daley Blind. Goeie deal toch? Of zou Ajax Demy de Zeeuw, Hakim Ziyech of Rafael Van der Vaart terug moeten halen naar Amsterdam? Ja, Ziyech is een jeugdspeler geweest van Ajax.

Zie blind liever bij Ajax blijven maar voor 22 miljoen moet je hem niet willen houden.

Waarom al dat verontwaardigde gedoe over Blind, haha echt een beetje zielig alsof mensen nog steeds niet kunnen handelen dat deze jongen het veel verder schopt dan 99% hier had gehoopt.

Hoop dat Blind gewoon blijft, maar voor 22 miljoen (kan je er dus nog wel meer uithalen) direct doen, vdvaart terughalen en klaar is kees.

Die Spanjaarden hebben natuurlijk ook gezien hoe goed hij speelde tegen hun, dus ze zullen nu wel zeer opportunistisch helemaal overtuigd zijn van hem.blijft echter toch een beetje een gemankeerde speler, en vooral zijn gebrek aan snelheid blijf ik een groot minpunt vinden.als ze dat bedrag er werkelijk voor overhebben zou ik het als Ajax zijnde gelijk pakken.cashen nu die "hot" is. Iedereen is vervangbaar.

Damn wat een negatief gedoe hierzo zeg....
Blind met 2 jaar voor 22 mlj is veel te weinig!
Heeft niet iedere wedstrijd een 9 gescoord op het WK, dat klopt, maar wie wel?
Hij is voetballend zo goed, rustig aan de bal en als het moet kan hij ook hard zijn.....
Als linksback zou ik gewoon vasthouden aan Alba en incidenteel Blind maar naast Pique echt een verademing.

Ik zou die Blind niet meer dan 5mil inschatten en dat is nog veel. Dit is natuurlijk een broodje aap.

Dan verkopen we hem voor bijna hetzelfde als indi, janmaat en pelle bij elkaar. Dat zou een goede grap zijn. Zou zeggen, strik eromheen en een vervangende cdm halen voor 8 miljoen. Boilesen en Dijks kunnen lb wel opvangen.

Blind kan het niveau zeker aan, het word ook makkelijker voetballen met betere spelers om je heen, dat zagen we op het WK. Alleen ik denk niet dat hij de concurrentiestrijd zal winnen van Alba of Busquets, maar als hij gaat zal hij toch wel als invaller minuten maken. Natuurlijk ook als er iemand rust krijgt wat zeker nodig is met het drukke schema van Barcelona.

blind is eigenlijk een speler van niks maar trekt zich altijd op aan het niveau om hem heen
is heel sporadisch te betrappen op een beslissende pass, is verdedigend niet de beste en als back aanvallend is het eigenlijk ook niks.
22miljoen is dan ook absurd en als dat echt geboden wordt dan moet je hem gelijk laten gaan

De jackpot gaat naar Amsterdam mocht dit waar zijn.
Leuke speler voor de eredivisie,maar voor de echte top komt hij toch nog veel te kort.
Erg traag voor een verdediger.
Is rustig aan de bal maar in mijn ogen kiest hij iets te vaak en te makkelijk voor de veilige bal terug.

Manchester united schijnt zich ook gemeld te hebben. Hopelijk blijft hij!

22 miljoen.dat gelooft niemand.liverpool had zogenaamd 8 miljoen voor Bakalli over.bleek ook niet waar te zijn.

Onzin dit!!

Waarom niet zou een prachtige opstelling zijn waarin ook Daley zich zou kunnen uitleven. Al zou 15 mil voor Blind realistischer zijn, als Xavi weggaat gewoon Rakitic erin en ik denk dat Rakitic daar ook beter zou zijn dan Xavi.

Bravo
Mascherano
Piqué
Alba
Sergio
Blind
Neymar
Xavi (?)
Iniesta
Messi
Suarez

Zou voor Blind wel een geweldige stap zijn zeker in het nieuwe Barcelona team zou hij nog wel kans krijgen ook. En voor het Nederlands elftal zou dat toch geweldig zijn al die 'jonge' spelers van het huidige team nu naar grotere clubs verhuizen dan leren ze zoveel bij en heb je over 2/4 jaar gewoon echt een geweldige selectie die om prijzen mee gaat doen.

Als dit waar is: meteen verkopen, zoveel is hij namelijk helemaal niet waard. Ik vertrouw dit bericht echter niet zo.

Deal. Halen we wel Mokotjo en Van Aanholt ter vervanging

Haha 22 miljoen.denken ze daar dat Barca een gaatje in de kop heeft of zo.
gaat nog lang duren dit soort stripverhalen .Ik schat tot 31 augustus.

Ik schat dat Daley het komende seizoen niet meer voor Ajax zal spelen. Of 22 miljoen ook de werkelijkheid is weet ik niet, maar het is al jaren bekend dat Ajax meer krijgt voor hun spelers dan bij andere clubs. Dat is een doorn in het oog van de haters, maar 22 miljoen zou mij niet verbazen.

Hoe dan ook verwacht ik dat andere rijke clubs nog wel een poging gaan wagen om Daley en Ajax een mooie aanbieding te geven. Ik verwacht dus echt nog op nieuws en hopelijk dan ook voor een vervanger. Poulsen, Siem de Jong en Daley zijn wel ervaren jongens. We kunnen niet alle ervaren spelers laten gaan zonder iets terug te krijgen. Maar goed, ik vertrouw de Boer. We zullen de komende tijd gaan zien hoe serieus men is wat betreft Blind.

Haha als Barcelona dit echt wil geven zijn ze niet goed bij hun hoofd. Compleet verblind door het feit dat hij 2 goede ballen geeft tegen Spanje. Ik zie hem normaal niet zo veel toevoegen in aanvallend opzicht. 1 zwaluw maakt nog geen zomer.

Meestal zijn het vroege voorzetten en balletjes breed of terug. En laat die vroege voorzetten nou compleet nutteloos zijn voor Barcelona. De tegenstander graaft zich toch altijd ingraaft en speelt op de counter. En laat Blind nou net snelheid tekort komen.

Ik denk niet dat dit waar is. Een gemiddelde PL club zou wel bij Blind passen, daar kan hij mee.

Ik geloof er nog steeds helemaal niets van. Mag ik dat zeggen?

19 juli 2014 om 13:44

Dat mag je zeggen en het is ook ongeloofwaardig en lachwekkend.
22 miljoen voor een bankzitter?
Want hij gaat Alba nooit uit de basis spelen en op het middenveld komt hij nog veel meer te kort.

Hoewel ik hoop, dat Daley nog lang bij Ajax blijft (is tenslotte kind van de club), moet je wel na gaan denken voor bedragen rond de 20 miljoen Euro.

Als Barca en Manu werkelijk zulke bedragen over heeft voor Blind, dan zou ik het bod zeker accepteren. Voor dat geld kan Ajax Defour gaan halen en een directe rechtsbuiten en daarmee hou je tevens nog zo'n kleine 10 miljoen in de zak.

22 miljoen voor blind is wel heel veel. Hij is wel rond 8/10 miljoen waard

Ik denk dat VZ een komma foutje in het bedrag heeft zitten , persoonlijk vind ik 2,2 miljoen € al vrij veel .

Als dit waar is gelijk doen 22 is heel veel geld na nog paar goede seizoenen Zal hij toch vertrekken
Indien zijn contract minder word Zullen ze ook minder betalen

Ik vind blind een goede speler, zeker na zijn optreden op het wk maar ik denk dat barcelona (op dit moment) toch echt een stapje te hoog is voor daley.. Een engelse of duitse middemoter is nu waarschijnlijk het hoogst haalbare en het beste voor zijn ontwikkeling.

Goede speler. Komt alleen handelingssnelheid te kort voor Barça ben ik bang.

Blind is 1 van de beste zo niet de allerbeste waterdragers van de hele eredivisie dus zo gek vind ik het niet dat clubs als MU en Barcelona aan hem gaan trekken. v. Gaal (niet de minste) weet precies wat hij aan hem heeft.

Nee die gaat het niet redden bij barca noch bij man u zou voor zijn ontwikkeling beste zijn om nog een jaartje bij ajax en misschien vanuit daar naar sub top club in Spanje of Engeland, komt in mijn ogen nog veel te kort

Tja ik heb heel veel positieve reacties gehoord over Pirlo dit WK, een man die een bal op de lat heeft geschoten en een keer een mooie paas heeft gegeven.
Blind heeft een doelpunt gemaakt en een aantal schitterende passes gegeven, dus als je het puur op het afgelopen WK bekijkt, 22 miljoen en naar Barca klinkt dan zo gek nog niet.

Ik vind Blind de laatste jaren zich ongelooflijk goed ontwikkelen en ik hoop dat hij een stap omhoog gaat maken. Brca is denk ik nog een stap te hoog, maar ik gun hem die stap.

Het slaat nu wel weer door naar de andere kant. Ik denk dat NL mede zo goed presteerde doordat van Gaal er een team van wist te maken. Individueel zijn de spelers helemaal niet zo goed. En ook de Eredivisie is niet van een geweldig nivo, dat bewijzen we al jaren in Europese wedstrijden. Wat betreft Blind: 8 miljoen vind ik een goede prijs voor hem, 22 miljoen is echt belachelijk. En Barcelona is een veel te hoog nivo voor hem. Zorg er eerst maar voor dat je uitblinker wordt bij Ajax, en ga als dat lukt naar een Europese subtopper.

Frank De Boer en Louis Van Gaal ziet het zitten in Blind. Dortmund, Barcelona en Manchester United hebben interesse. Dat zegt natuurlijk genoeg.
Maar toch weten de anti Blind gasten het allemaal beter. Meer hoef ik niet te zeggen toch.

19 juli 2014 om 17:56

Laat maar lullen die z.g. analysten. Ze willen van Blind een uitblinker maken terwijl dienstbaar spelen zijn sterkste kant is. De stille schakel.

19 juli 2014 om 19:27

de stille schakel op de bank zal het worden als het door gaat.
Maar ik denk dat dat blind nog heel lang bij jullie zal spelen want geen enkele club zijn om grote bedragen uit te geven voor zo'n middelmatige speler.

19 juli 2014 om 20:29

Op het WK alle wedstrijden uitgespeeld en dat heeft hij te danken aan zijn middelmatigheid? Ik zal aan v. Gaal doorgeven dat hier een kenner zit en hij grote fouten gemaakt heeft door Blind op te stellen. Weet zeker dat hij jou archumenten serieus zal nemen.

22 miljoen euro? Hij is max 10 miljoen euro waard vind ik.

Strik d'r om heen . 22 mil koop je een achter hoede mee .

Hij zou handig zijn in de opbouw naast pique en kan ook eventueel linksback spelen of in de positie van busquets dus lijkt het me een goede aankoop als het doorgaat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren