Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona denkt aan standbeeld voor Messi: ‘Ik vind het een goed idee’

Laatste update:
/

Lionel Messi is de beste speler die men in jaren heeft gezien in Barcelona. Misschien is de dribbelaar uit Argentinië wel de beste speler aller tijden, al is hij met zijn 26 jaar nog lang niet uitgevoetbald. In Catalonië denkt men er alvast over om een standbeeld van de aanvaller voor het stadion Camp Nou te plaatsen.

De clubleiding van Barcelona belegde maandag een persconferentie, waar plannen voor een spectaculair nieuw stadion uitgelegd werden. Een journalist uit Argentinië wilde weten of er bij het nieuwe stadion een standbeeld van Messi geplaatst wordt. “We hebben er nog niet over nagedacht, maar ik vind het een goed idee. We gaan het bekijken”, reageerde Sandro Rosell volgens de Spaanse media.

Messi heeft inmiddels 331 doelpunten gemaakt voor Barcelona en daarmee is hij topscorer aller tijden van de club. Hij is César Rodríguez, die er 232 maakte, al lang en breed voorbij. Nummer drie op de lijst is de legendarische Hongaar László Kubala met 194 treffers. Kubala heeft al een standbeeld bij Camp Nou. “Messi moet net als Kubala een standbeeld krijgen”, zei verdediger Adriano in 2011 al.

Lionel Messi verdient een standbeeld bij Barcelona

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
21 januari 2014 om 16:09

het lijkt me een beetje vroeg voor een standbeeld van Messi. Dat is meer iets voor na zijn carrière. Straks maakt hij een of andere gekke transfer en dan staan ze daar in Barcelona met hun standbeeld.

21 januari 2014 om 16:10

Messi een standbeeld, al zo vroeg in zijn carrière. Het is natuurlijk niet zo dat dit gedaan wordt binnen nu en 3 jaar, maar ik durf er geld op te zetten dat deze man vereeuwigd wordt bij (het nieuwe) Camp Nou

21 januari 2014 om 15:28

De ware aard van messi barca en de fans zijn dit jaar opvallend helder naar buiten gekomen, ze doen er werkelijk Alles aan om messi op te hemelen nadat cr7 de ballon heeft gewonnen, het begint gewoon zielig te worden.

21 januari 2014 om 16:19

Ronaldinho verdiend ook een standbeeld

21 januari 2014 om 16:44

Geen enkele persoon hoort in de vorm van een standbeeld aanbeden te worden. Ik denk dat Messi daar ook nuchter genoeg voor is om dit niet te accepteren.

Oke.... nu gaan we wel heel erg worden, wat is de volgende stap van Madrid, de stad Madrid wordt CR7 stad....pfffff dit wordt niet meer serieus op deze manier.

21 januari 2014 om 14:49

ik gebruik het als een voorbeeld, dat Barcelona en Madrid wel een soort van ding voeren met deze twee voetbal helden en dat vind ik jammer.
Ik moet als Portugees niet aan denken dat er een beeld van CR zou komen te staan in Spanje deze hoort in Portugal thuis.

Messi verdiend zeker een beeld zeker gezien hij als 12 aar bij deze club is begonnen, en zijn club trouw is en zo veel voor betekend, maar doe dat na zijn carrière, wat moet je zo een man geven als hij stopt ...

21 januari 2014 om 15:14

Messi moet Argentinië wereldkampioen maken, dan is hij op gelijke hoogte met Diego.

21 januari 2014 om 16:57

Misschien moet de hobbit het ook een keer de CL winnen met een andere club.

maar we praten aan het einde van het seizoen ook nog op deze prachtige site over de prijzen.

21 januari 2014 om 17:06

Stretfordend,
Ik hoop dat man u degradeert en lekjer in de championship gaat voetballen, lekker opheffen due kut club? Heeft toch geen bestaansrecht meer na saf, die rare trainer, die een zooitje heeft achtergelaten. De aankopen van de laatste 7 jaar zijn gewoon ronduit belachelijk, al die slappe Brazilianen die er niks van kunnen.

21 januari 2014 om 17:19

@blaugrana,

Nee aankopen als Song, Affelay, Ibrahimovic, Fabregas en David Villa zijn niet belachelijk. Om maar te zwijgen over het verkoop beleid. Villa voor een schrijntje en Thiago verkopen aan je grootste internationale concurrent. Thiago; hét grootste talent op de Xavi positie?

21 januari 2014 om 14:40

Wat een onzin kan iemand uitkramen zeg. Het gaat over een standbeeld bij Camp Nou, dus de stad Barcelona staat daar volledig los van. Er zijn tal van clubs die hun helden vereeuwigen in een standbeeld bij het stadion.

Het is natuurlijk nog te vroeg voor een standbeeld, dat moet je pas na een carrière zetten. En ik vind dat ze dan ook eerst Guardiola een standbeeld moeten geven, voor ze dat van Messi zetten.

Trouwens, het zou inderdaad belachelijk zijn als Ronaldo een standbeeld zou krijgen. Is niet opgeleid door de club, heeft de club geen enkele prijs opgeleverd en zal ook wel weer vertrekken bij de club om in Amerika te gaan spelen. Ronaldo heeft voor Madrid nog niet een tiende betekent van Messi voor Barcelona. Ronaldo heeft zelfs in zijn hele carrière niet zoveel betekent als Messi, waarom zou die gozer een standbeeld krijgen of een stad naar zich vernoemd krijgen?

21 januari 2014 om 14:44

ja klopt een helden na hun carrière.. dus wie kraait hier onzin...

als er ooit een stambeeld komt voor CR dan is dat in Portugal en zeker niet in Madrid.

ik vind dat met de tijd dat ook voor Messi zal zijn en zeker bij Barcelona als hij hier zijn carrière zou beëindigen.

ik neem mijn worden terug, zie nu pas dat 18 jaar bent.

21 januari 2014 om 14:46

Op basis van wat concludeer jij dat Ronaldo naar Amerika gaat vertrekken?

Dat hij niet is opgeleid door de club zou niet zoveel moeten uitmaken, Kubala heeft ook een standbeeld bij Barca ondanks dat hij geen jeugdspeler van Barca is en op dubieuze wijze naar Barca vertrok ipv Madrid.

21 januari 2014 om 14:50

absoluut ...

21 januari 2014 om 14:51

Om een standbeeld te verdienen bij een club moet je de club eerst iets opgeleverd hebben denk ik. Ik denk niet dat de supporters zo onder de indruk zij van 1 kampioenschap in 4 jaar. Hoeveel goals hij dan ook gemaakt mag hebben.

En ik baseer dat op de uitlatingen van Ronaldo zelf, die al heeft aangegeven om in de USA te willen voetballen om de competitie op een hoger niveau te brengen.

21 januari 2014 om 14:54

als er ooit een standbeeld komt voor CR dan is dat in Portugal en niet op een andere locatie.

21 januari 2014 om 14:47

Waarom is het zo'n slecht idee? Hij is een boegbeeld voor de club en topscorer aller tijden. Ik zie dat als goede redenen voor een standbeeld.

21 januari 2014 om 15:05

ik vind ook dat hij ooit een standbeeld verdiend... 4 goeden ballen en daar komt echt nog wel 1 bij is niet niets, en alle prestaties voor deze club, maar is het dan niet mooier als je die krijgt aan het einde van je carrière om op die manier geëerd te worden door Barcelona.

ik vind dat het in de zin een slecht idee omdat ik het pas hoort na en niet tijdens.

maar oke dat is een mening.

21 januari 2014 om 16:49

misschien kunnen ze van deze hobbit een standbeeld plaatsen op Madurodam.

Geen gek idee, net zoals bij andere grote clubs.

Hij verdiend het ook, naast de andere beelden voor Camp Nou.

21 januari 2014 om 14:38

kom op daar vind ik het nog een beetje te vroeg voor, om die nu all te krijgen, wat moet hij dan krijgen als jij de club verlaat....????

21 januari 2014 om 14:43

Bij veel clubs krijgen club legendes een standbeeld.
Messi is nu al een legende dus waarom niet?
Niemand bij barca gaat ooit zijn aantal inhalen hoor.
Dat verdient zeker een standbeeld.

21 januari 2014 om 14:52

ja maar wat is er mooier dan aan het einde van je carrière zo iets te krijgen.

21 januari 2014 om 14:53

hij verdiend het zeker, ja maar wat is er mooier dan aan het einde van je carrière zo iets te krijgen. dat is de grootste eer dat je dan nog kan krijgen.

21 januari 2014 om 16:00

Zo kun je appels met peren gaan vergelijken. Robben heeft al een tribune naar hem vernoemd, is nog niet gestopt. Dat Messi nu al een standbeeld na zich vernoemd krijgt, zegt denk ik wel meer dan genoeg. Van mij part maken ze het doel net met tekst Messi Goal!!!! Voor een gemiddelde Catalaan is Messi een god, zelfde als bijvoorbeeld Cruyff hun held is. Dus wat boeit het nou als ze nu een standbeeld er neerzetten en over 8 jaar als het stadion klaar is het stadion Nou Camp Messi Stadium noemen. Ik bedoel er alleen maar mee te zeggen, dat het niet meer dan logisch is, dat ze er over nadenken.

Anatomisch correct zeker niet! Dan kunnen ze hem op de rug meenemen.

26 jaar en de clubtopscorer met ruim 100 doelpunten voorbij, sjonge jonge is toch niet normaal. Alleen dit record is al legendarisch laat staan al die andere mooire records.

Na al die successen die hij Barcelona bracht, vind ik 't niet zo raar.

Over 10 jaar ofzo (als hij gestopt is) zou dat wel een goede idee zijn. In nabije toekomst zou het nog te vroeg zijn.

21 januari 2014 om 15:08

Inderdaad vind ik ook. Vooral aan het einde zal het nog veelmooier zijn en dan heeft vast nog meer records verbroken.

21 januari 2014 om 16:42

Ja dat bedoel ik. Laat hij nu maar lekker voetballen.

We kunnen hem nog wekelijks bewonderen, dus waarom zou een standbeeld nu nodig zijn. Eenmaal hij met voetbal stopt, dan is een standbeeld een goede idee. Hierdoor kan hij herinnerd worden.

21 januari 2014 om 15:08

Inderdaad vind ik ook. Vooral aan het einde zal het nog veelmooier zijn en dan heeft vast nog meer records verbroken.

21 januari 2014 om 15:19

Denk sowieso dat als het gebeurt, pas gebeurt als het nieuwe stadion af is, dan spreken we over 2021.. wie weet is Messi dan al vertrokken en is Neymar de nieuwe verlosser

21 januari 2014 om 16:44

Normaal zou het wel gebeuren. Dat is voor later, nu nog maar lekker genieten van hem.

Beetje vroeg niet? Doe dat dan na z'n loopbaan. Zelfde geldt voor Ronaldo.

21 januari 2014 om 14:40

helemaal mee eens, zo iets moet je krijgen als je stopt zo als dat bij elke belangrijk figuur is, of als hij zou te komen overlijden....even afkloppen tik tik tik

maar kom op zeg niet nu...

sowieso, een echte barca speler in hart en nieren ik hoop dat hij zijn carriere afsluit bij barca dan gaat er nooit iemand meer zijn records verbreken....

21 januari 2014 om 14:42

Hij gaat zijn carrière bij zijn oude club afsluiten, Newell's Old Boys.

Doe maar over 20 jaar ofzo, maar ik vind eigenlijk dat je met zoiets iedereen die bijgedragen heeft aan de teamprestatie tekort doet.

Kom op, hij is 26 jaar. Stel nou dat er komende zomer wat misgaat tussen de leiding en Messi, en dat hij een transfer eist naar het buitenland. Sta je dan met je standbeeld van een speler die pak em beet PSG naar elke prijs schiet.

Als hij na zijn 30ste nog bij Barcelona voetbalt ga je er over nadenken, en anders eventueel na zijn pensioen.

21 januari 2014 om 14:46

Kuch * Henry * kuch

21 januari 2014 om 14:49

Er is niks mis gegaan tussen Henry en de clubleiding van Arsenal

21 januari 2014 om 14:52

Ja, wat zeg ik dan verkeerd? Henry speelde tussen 1999 en 2007 bij Arsenal, en had een korte comeback in 2011/12. Hij was toen al aan het afbouwen als 34-jarige, en heeft in de winter van dat seizoen een standbeeld gekregen.

21 januari 2014 om 15:07

Ow sorry, ik dacht dat je bedoelde dat hij dan geen standbeeld verdiende ipv er al 1 had nu.
Over 10 jaar mogen ze wel op dit onderwerp terug komen dan.

Ik zou nog een paar jaar wachten met een standbeeld, hij verdient het enorm, hij staat symbool voor barca de laatste jaren, eigenlijk sinds Ronaldinho weg is. Maar kan me voorstellen dat Messi eerder een standbeeld krijgt omdat hij er al langer speelt. Nu wachten op een reactie uit Madrid, zoals Barcacr7ajax al zei. Zou me niks verbazen als Ronaldo een standbeeld krijgt met een grotere waarde, beide clubs vergeten dat het meer om het team gaat dan om de sterspeler.

Ik ben van mening dat hij nergens anders zijn Barcelona niveau kan halen.

21 januari 2014 om 14:47

Ik ben van mening dat jij dan geen verstand van voetbal hebt.

21 januari 2014 om 15:58

Och och, de Messi fanboys zijn weer eens op hun pik getrapt.

Dus ik heb geen verstand van voetbal omdat ik hem nog nergens anders heb zien renderen?
Dus ik heb geen verstand van voetbal omdat hij het Argentijns elftal niet op sleeptouw kan nemen?
Geen verstand van voetbal omdat ik ten zeerste betwijfel of hij blijft schitteren wanneer Xavi en Iniesta op leeftijd geraken?

21 januari 2014 om 16:06

Als je die 2 dingen als argument hebt dan zijn er maar 2 opties.
Of je kijkt niet, want hij krijgt slechts een laag percentage assists van Xavi/iniesta en hij presteert wel degelijk voor Argentinië. Sinds Sabella er zit scoort hij erop los, draagt de ploeg, beslist wedstrijden nu ook met goals ipv alleen assists als playmaker en was geweldig in de kwalificatiereeks.

Dus of je kijkt niet, of je hebt geen verstand van voetbal

Edit: even opgezocht ook voor de rest die deze argument steeds gebruikten.
Sinds 2009/10 heeft hij 251 goals in 238 wedstrijden voor Barcelona.
Volgens mijn statistieken zijn er 30 assists afkomstig van Xavi/iniesta samen, misschien zijn het er 1/2 meer/minder.
Uiteindelijk dus 12 (afgerond) van zijn assists komt van Xavi/iniesta.

Sinds Sabella coach geworden is in 2011 heeft Messi 20 goals in 22 wedstrijden gemaakt, 10 goals in de kwalificatiereeks dus (alleen Suarez had er 11).
Maarja lijkt me wel duidelijk dus.

21 januari 2014 om 20:09

Hoelang was hij de beste speler van de wereld en hoeveel grote toernooien heeft hij Argentinie er doorheen gesleept en gewonnen? Zoals een Ibrahimovic bijvoorbeeld die Zweden echt zoveel beter maakt. Leuke statistiekjes, maar hij staat niet op in een toernooi wanneer het écht telt. Komende zomer zullen we andermaal zien of hij zijn status als viervoudig wereldvoetballer Eindelijk eens kan waarmaken.

21 januari 2014 om 20:57

Ik zeg toch vanaf 2011, na de copa america eigenlijk, al was hij daar en op het wk ook de beste speler van de ploeg maar niet de Messi van Barca.
Ik verwacht ook een goede individuele prestatie van hem dit wk als hij gewoon fit is.
Ook al denk ik niet dat Argentinië het WK gaat winnen, we zullen zien.

Stel een doel op voor Messi : Bij 500 doelpunten krijg je een standbeeld. Gaat die toch overheen, maar is een leuk vooruitzicht.

21 januari 2014 om 14:47

Maak er dan 600 van, 500 heeft hij voor zijn 30e al bereikt.

21 januari 2014 om 17:26

Nou stel hij speelt tot zijn 35/36e dan is het niet zo onrealistisch dat hij er nog 100 bijmaakt. En dat zal niet in de epl zijn maar in Spanje/argentinië.

Er aan denken? Dat is g*dver een verplichting joh!

Na al die successen en statistieken vind ik het niet gek dat er een standbeeld komt! Gewoon doen!

In de tijd van elke profeet vanaf adam tot aan de profeet mohammed was het zo dat het een van de grootste zondes is om een standbeeld te maken. Want men ging vroeger in de tijd van de profeet standbeelden aanbidden terwijl elk profeet met 1 boodschap kwam. Aanbid god en niemand anders. Tot de dag van vandaag zijn er mensen die standbeelden aanbidden of om hulp vragen.

21 januari 2014 om 14:52

Ja de mensen in zuid Sudan en in Syrië die elke dag God om hulp smeken zijn beter af qua hulp dan een Boeddhist.

331 goals in 399 wedstrijden, dat zijn echt te gekke statistieken voor woorden. Zeker als je beseft dat hij in de eerste jaren van zijn carriere nog een youngster was die het moest hebben van invalbeurten en geteisterd werd door blessures. Sinds hij de leider is geworden van dit Barcelona ( in 2009 ) loopt hij meer dan 1 op 1, wat een fenomeen!

Een standbeeld nu is veel te vroeg, maar als er 1 speler is die er één verdient, dan is het Messi wel.

Jammer dat Ronaldinho het zijn hele carriere niet heeft volgehouden. Ronaldinho liet magische dingen zien bij Barca. Hij verdiende ook een standbeeld.

Messi is misschien wel de beste speler van Barca aller tijden. Voetbal gaat nou eenmaal om dribbelen en scoren. Daar is Messi de beste in, maar Ronaldinho vond ik leuker om naar te kijken.

21 januari 2014 om 15:10

Ronaldinho heeft Barca weer op de kaart gezet. Hij verdiend zoiezo een standbeeld.

21 januari 2014 om 15:18

Je weet dat niets dat jij zegt over Brazilianen serieus genomen kan worden?
Als je de naam van een Braziliaan hoort moet je je onderbroek verversen :/

21 januari 2014 om 15:56

Sowieso*


En nee. Pep heeft Barca weer op de kaart gezet. Ronaldinho verloor nog kansloze kampioenschappen tegen het Real van Capello en Schuster.


Ronaldinho is een fantastische voetballer geweest. Een legende omdat hij dingen liet zien die niemand anders kon. Maar hij is geen barca legende en heeft sowieso te kort gepresteerd om bij de aller grootste geschaard te mogen worden.

21 januari 2014 om 16:08

Haha Dinho geen Barca legende zegt hij dan, zeg dat maar tegen iemand op straat daar en je wordt vierkant uitgelachen

Zeg dat maar niet te hard op, voor je het weet eist van Gaal ook standbeeld voor zichzelf. Nee Messi verdient zeker een standbeeld, is een van de beste spelers alle tijden en is pas 26 jaar oud.

Doe dat maar als hij stopt met voetballen. Nu is dat nog een beetje te vroeg.

Messi gaat echt niet weg bij barca om meningsverschillen bij de leiding. Hij heeft aangegeven voor geen goud bij de club en spelers weg te willen. Daar gaat een klein meningsverschil niks aan veranderen.

Ben benieuwd of hij al meer doelpunten kan behalen dan de nummer 2 en 3 bij elkaar opgeteld in 2014!

Is mooi om een speler te eren met een standbeeld maar doe zoiets pas als zijn carriere over is!,

Denk dat het het beste is als hij is gestopt met voetballen.

Krijgt hij dadelijk een standbeeld. En een paar jaar later zie je hem nog bij madrid voetballen. (Het is pure onzin wat ik nu schrijf maar het zou toch zomaar kunnen . )

Ooit een standbeeld maken voor Messi is een optie, maar dan verdient Sergio Busquets ook een standbeeld.

Met vriendelijke groeten,

Sergio Busquets Burgos

FC Barcelona
Primera División 2009, 2010, 2011, 2013
Copa del Rey 2009, 2012
Spaanse Supercup 2009, 2010, 2011, 2013
Uefa Champions League 2009, 2011
Uefa Supercup 2009, 2011
Wereldkampioenschap voor Clubs 2009, 2011

21 januari 2014 om 15:19

Ja tuurlijk.

Wanneer was zijn laatste schwalbe ook alweer? Ehh...

21 januari 2014 om 15:33

trololol we zijn wel op dreef met die grappen vandaag ja XD heb me dood gelachen in de comments.

Ik vind de verafgoding van spelers veel te ver gaan op het moment dat er een standbeeld van ze gemaakt wordt. Ik kan me voorstellen dat ze er over nadenken in deze situatie, gezien het feit dat andere mindere goden daar ook een standbeeld gekregen hebben. We kunnen sowieso stellen dat Messi de allerbeste voetballer is die ooit bij Barcelona heeft gespeeld.
Maar dan wel naar afloop van zijn carrière.

Ik heb het idee dat dit gewoon een nette manier was om te zeggen nee. Niet dat ik denk dat Barcalona het niet doet maar het is nog veel te vroeg om nu al een standbeeld te maken. Ooit zal de standbeeld er wel komen daar twijfel ik niet aan.

Ligt die dan ook op de grond?

21 januari 2014 om 15:20

Zoek maar op op youtube, Messi doesn't dive/ Messi never dives.
Tal van voorbeelden waarin hij niet naar de grond gaat zelfs al had hij dan sowieso een penalty/vrije trap mee gekregen.
En nog iets, stront hoort uit je achterwerk te komen, niet uit je mond.

Stanbeeld voor zowel Lionel Messi, Xavi en Andres Iniesta. Meest legendarische trio die het azulgrana heeft mogen dragen. Ala Manchester United met George Best en Chartlon en nog zo'n speler.

Leo is een legende. Hij heeft Barcelona onvergetelike dingen gebracht en mag nooit vergeten worden. Een stanbeeld is een prachtig gebaar en dank voor zijn prestaties voor Barcelona.

21 januari 2014 om 15:27

Dennis Law dus. Maar inderdaad zoiets lijkt me ook mooi.

leuk idee..en lijkt me wel dat hij dat verdient..
maar ik zou het rond uit belachelijk vinden als ze dit serieus op korte termijn al zouden doen
(met korte termijn bedoel ik zolang messi nog voetbalt op hoogste niveau)

@ A iniesta8 Dat was dennis law

Mocht barca dat standbeeld laten maken dan mogen ze heb wel 3x zo groot maken als hij in t echt is anders past dat standbeeld bij iedereen in zn binnenzak en is die zo gestolen :P

Misschien als die gestopt is, dat lijkt me beter, zelfde geldt voor xavi en Iniesta als die hun carierre bij ons afsluiten.

Hij verdient zeker een standbeeld, alleen als hij gestopt is. Staat anders raar op de een of andere manier als ie als actieve speler een standbeeld krijgt.

tjah bij barca verdienen zoveel mensen een standbeeld zou niet eerlijk zijn tegenover hun.
pas als messi stopt moet je aan dit soort dingen denken.
spelers als xavi en iniesta abidal enz enz verdienen dit ook hoor dus om messi nu al 1 te geven vind ik een beetje onzin.
al is hij wel de beste speler ooit. maar waarom niet wachten tot hij stopt?

M'n god wrm zouden ze dat doen hij is niet eens een Spanjaard

332 is wel een ziek getal voor iemand die 26 is

Als hij komende zomer, argentinie naar het wereldkampioenschap schiet, kan het beeld mooi op de plaats van cristo redentor, en het liefst ook nog even groot!!!!!!!!

Messi dient sowieso een standbeeld te krijgen..... Wie had op zijn 26e al zoveel bereikt en betekend voor zijn club..? Deze man heeft de standaarden van het voetbal doen veranderen....

Waar voor Messi zijn tijd 30+ goals in een seizoen fenomenaal waren.... Hebben Messi (en C Ronaldo ook natuurlijk) ervoor gezorgd dat we elk seizoen 40, 50 of zelfs 60+ aan goals zien... Met als uitschieter natuurlijk Messi met zijn 90+ goals.

Messi is nu al een legende in Barcelona en als je het mij vraagt verdiend hij zeker een standbeeld.

21 januari 2014 om 16:37

Het klopt misschien wel dat je toen goede verdedigers had zoals Nesta Maldini Thuram etc. om maar even wat te noemen....

Maar ik denk niet dat er een verschil van maximaal 60 goals kan ontstaan enkel en alleen door mindere verdedigers.... Nu heb je ook goede verdedigers zoals Kompany, Thiago Silva en Lahm....

Messi is gewoon veel sneller, slimmer, beter dan alle andere profvoetballers, ik denk zelf dat hij 10 jaar terug misschien iets minder zou scoren, maar hij zou sowieso boven de rest uitsteken.

Dat wordt een kleine standbeeld dan. Messi verdient zeker een standbeeld, maar laat hun die standbeeld maar maken/plaatsen als Messi stopt met voetbal.

CR kreeg gisteren een belangrijke onderscheiding in zijn land maar daar lees ik hier op VZ niets van.

Ik vind ook gezien zijn prestaties al tot nu toe dat hij het verdient om vereeuwigd te worden.
Alleen weet niet of ze dat al tijdens zijn loopbaan als speler moeten doen.
Daarbij vind ik dat Puyol, Xavi en Iniesta ook een standbeeld o.i.d. verdienen na hun carriere bij Barca.

Als ze dat nu al doen. Gaan ze echt in de billen van Messi. Als die stopt met voetbal is het een ander verhaal. Maar nu al.

Messi is een legendarische voetballer, maar ik zie Ronaldo en Ronaldinho in hun beste jaren tog boven Messi.

22 januari 2014 om 09:21

En vergeet Romario niet...

Een voetballer vergelijken met God?.. Schaam je!

Lijkt me duidelijk dat Rosell dit zei met een vette knipoog. Een standbeeld voor Messi staat niet op de agenda.

Hoeft ook niet. Zelfs als Belg vind ik dat Cruijff meer betekend heeft voor Barcelona dan Messi. Zonder Cruijff zou Barcelona nooit zelfs maar overwogen hebben een 12-jarig jochie met groeiproblemen op te nemen in de club.

Messi is groots maar m.i. is Cruijff nog belangrijker geweest voor Barcelona.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren