Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aubameyang en Lacazette schieten Arsenal naar Europa League-finale

Laatste update:

Arsenal is er donderdagavond in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de Europa League ten koste van Valencia. De Londenaren wisten vorige week in eigen huis met 3-1 te zegevieren over de Spanjaarden en in het Estadio Mestalla kon Arsenal het karwei afmaken door overtuigend met 2-4 te winnen. De tegenstander van Arsenal in de finale in Baku komt uit de confrontatie tussen Chelsea en Eintracht Frankfurt.

Valencia wist dat het minimaal twee keer moest scoren om de finale te halen en de thuisploeg zette in de beginfase dan ook aan om tot een goed resultaat te komen. Na bijna een kwartier spelen werd Valencia al beloond voor de inspanningen. Bij een tegenaanval stoomde Goncalo Guedes op, die daarna Rodrigo bediende. De Spanjaard schoot de bal vervolgens snel voor het doel van doelman Petr Cech, die kansloos was op de poging van Kevin Gameiro: 1-0.

De fans van de thuisploeg waren nog niet klaar met juichen of Arsenal had aan de andere kant van het veld al gescoord via Pierre-Emerick Aubameyang. Na een uittrap van Cech werd er slecht geanticipeerd door de defensie van Valencia, een gegeven waar Alexandre Lacazette van kon profiteren. De Fransman kopte de bal door naar Aubameyang, die knap raak schoot: 1-1. Door de tegentreffer moest Valencia twee keer scoren om een verlenging af te dwingen.

Vlak na rust leek Lacazette aan alle spanning een einde te brengen. De spits wist een strakke pass van Lucas Torreira knap te controleren, zijn directe tegenstander het nakijken te geven en hard binnen te schieten: 1-2. Nog geen tien minuten later stond het echter alweer gelijk. Rodrigo kon een mooie aanval bekronen, maar zijn schot kwam terecht bij Gameiro, die na wat gestuntel met de bal de 2-2 maakte.

Valencia stond voor de schier onmogelijk taak om nog drie doelpunten te produceren. Halverwege de tweede helft maakte Aubameyang aan alle twijfels een einde met zijn tweede doelpunt van de avond. Ainsley Maitland-Niles kwam aan de rechterkant door en gaf een strakke voorzet, die op waarde werd geschat door de aanvaller uit Gabon: 2-3. In de slotfase verzorgde Aubameyang ook nog eens het slotakkoord door hard binnen te knallen: 2-4.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een verschil tussen Arsenal Europees en in de Premier League. Prachtige overwinning vandaag. Nou nog de cup pakken in Baku. Gefeliciteerd Gunners!

9 mei 2019 om 22:56

Dankjewel. Wat een wedstrijd. Zwak begin wederom maar sterk omgezet. Aubameyang met denk ik zijn beste wedstrijd dit seizoen, fenomenaal. Ik ben trots op de spelers. Maakt niet uit wie in de finale komt we gaan hem winnen! COYG!!

9 mei 2019 om 23:03

Emery is een magiër in de EL. Met zo een slechte achterhoede toch winnen.

9 mei 2019 om 23:05

Thnx!! Helemaal mee eens! Mooie overwinning lekker efficiënt. Auba en Laca waren goedd

Wat een fenomeen die AUBA! Toch een klasse spits die zowat op 40/50 goals zou staan als ie alle simpele kansen ook afmaakt!

Effectief gespeeld en t was ook redelijk stabiel in vergelijking met andere uitwedstrijden.... Mooizo! Op naar Baku! Iemand trouwens gezien wat er nu aan het einde gebeurde, mn stream viel even weg namelijk..

9 mei 2019 om 23:04

Er werd gevochten leek het... Ik zag Paulista weggehaald worden die was woedend. Geen idee waarom

9 mei 2019 om 23:07

Die Paulista die spoort niet helemaal. Probeert AMN vol in zn gezicht te slaan. Schors hem nog maar een paar wedstrijden..

9 mei 2019 om 23:17

Ik weet dat afkortingen gebruiken heel populair staat, maar wie is AMN?

9 mei 2019 om 23:19

Ainsley maitland-niles

9 mei 2019 om 23:19

Maitland-Niles, rechtsback van Arsenal.

9 mei 2019 om 23:19

@viggen Ainsley Maitland-niles

9 mei 2019 om 23:30

Ah bedankt, heb hem nog nooit zien spelen, maar heb hem wel eens voorbij zien komen op FIFA.

9 mei 2019 om 23:09

Er gebeurde iets tussen Gabriel en AMN maar dat werd niet uitgezonden dus weet niet zeker wie wat deed.

9 mei 2019 om 23:13

Jaa precies, zoiets dacht ik ook al... Maar goed we zullen in de komende dagen het wel terug zien wat er nu precies gebeurde.

Ongekend resultaat voor Arsenal in een uitduel, die pak ik graag in naar huis. Begonnen zoals gewoonlijk dramatisch maar Valencia is niet de beroerdste dus die lieten ons terugkomen met domme fouten. Auba hopelijk zijn vorm gevonden op precies het juiste moment, want er zal gewonnen moeten worden in de finale na het debacle tegen Palace en Brighton.

Over twee wedstrijden 7-3 en alle Arsenal doelpunten gescoord door Lacazette (3x) en Aubameyang (4x)

Hopelijk zijn ze ook in de finale koelbloedig want het zal toch echt van die twee moeten komen.

Heerlijke uit overwinning! Nu hopen dat Eintracht in de verlenging wint, want ik zie ze toch als makkelijker te pakken dan Chelsea.

COYG! Dit Arsenal is zo kwetsbaar achterin, maar die aanval is om van te smullen. Dit is letterlijk een gevalletje van outscoring your opponent want ik vind die verdediging van Arsenal gewoon rechterrijtje PL. Hoop dat we de finale winnen zodat wij toch nog CL halen en, een paar betere aankopen doen. Sowieso een CV, LB en een middenvelder. Kolasinac is zo oer slecht met zijn voorzetten etc.

Emery is toch echt een Europa League expert. Nu moeten we hem winnen ook!

Valencia wat doe je? Helaas terecht uitgeschakeld.. nu hopen op de beker om dit jubileumjaar mooi af te sluiten!!

Man wat hoop ik dat Arsenal de Europa League nu ook effectief pakt! Zou fantastisch zijn!

Wat een effectiviteit van die 2 geweldenaren voorin bij Arsenal, absurd.

Ongekend gewoon dat er 2 wedstrijden op rij eigenlijk nagenoeg hetzelfde gebeurd... Valencia begon beide potjes zo dominant, zo sterk, komen beide wedstrijden volledig terecht op 1-0 en dan compleet uit het niks valt de 1-1. In London betekende dat de doodsteek, vandaag hield men het nog erg lang vol maar vergaten ze, zoals vaker dit seizoen, de goals te maken.

Geflatteerde (totale)uitslag uiteindelijk wel, maar Arsenal was over 180 minuten gezien uiteindelijk de enige die het verdiende om door te gaan naar de finale. Grande Emery en veel succes in Baku!

9 mei 2019 om 23:07

Respect voor je post💪zeker zo kort na de wedstrijd

9 mei 2019 om 23:10

Mooie reactie van jou. Hoop dat valencia het goed doet tegen barca in de copa finale. Ik gun het zo'n mooie club wel om een prijs te winnen. Dan zou het betekenen dat we van valverde af zijn. Veel succes

Ja ja ja ja jaaaaaa, na alle ellende de afgelopen weken en dagen eindelijk reden tot juichen. Thanx auba

Ik weet niet of het gewoon een urban legend is of echt gebeurd is, maar de wedstrijd van vanavond deed me wat denken aan het verhaal van Charlie Chaplin die onder een valse naam deelnam aan een Charlie Chaplin look alike wedstrijd en 3de werd.

Wat is de link? Arsenal heeft vanavond gewonnen van een team dat nog meer op Arsenal leek dan Arsenal zelf. Valencia startte furieus en voetbalde eigenlijk aardig, maar was inefficiênt en gaf oerdomme goals cadeau door kinderlijk te verdedigen. Klinkt bekend voor Arsenal fans, denk ik. Dit was eigenlijk het Arsenal van Spanje. Arsenal zelf was zowaar eens koelbloedig, scoorde op de juiste momenten en hield al bij al makkelijk stand (al leek het eerste kwartier wel nergens op, het was net Barcelona tegen FC bal op het dak). Opmerkelijk genoeg had men veel meer moeite met Brighton en Crystal Palace dan met Valencia en Napoli. Op naar de finale! Lacazette en Aubameyang kunnen Arsenal naar de CL schieten.

10 mei 2019 om 00:37

Het is heel logisch. Je krijgt tegen Napoli en Valencia ruimte om te voetballen. Dan kan Arsenal wel wat. Daarnaast hebben die teams doorgaans minder veel spelers die het voornamelijk moeten hebben van werklust bijvoorbeeld.

Emery de Europa League koning! Hopelijk pakt hij die beker voor de vierde keer en zien we Arsenal in de CL volgend jaar. Een club als Arsenal hoort daar gewoon thuis.

Gewoon 4 Engelse clubs in de finales

9 mei 2019 om 23:52

3 uit 1 stad zelfs. Denk dat alle 4 selecties in totaal ongeveer 10 Engelsen herbergen overigens.

10 mei 2019 om 00:06

In de basis misschien wel inderdaad, qua selectie ben je toch iets aan de zuinige kant. Spurs en Liverpool hebben beide vaak al 3 in de basis, waarbij ze nog in de selectie wat extra hebben.

10 mei 2019 om 04:08

Even zien: Bij Arsenal heb je Holding die nu helaas een tijd eruit ligt, Amn, en je zou eventueel Iwobi mee kunnen rekenen (dubbel paspoort). Bij Chelsea heb je Cho, alleen is die nu zwaar geblesseerd, Cahill, Barkley, Rlc, en dan kan je eventueel Ampadu meerekenen met een dubbel paspoort. Bij Liverpool heb je Gomez, Taa, Henderson, Milner, Lallana en Sturridge. En dan bij Spurs heb je Dier, Kane, Winks, Alli, Rose en Trippier. En dan heb ik het niet over de Welshe spelers, zoals Ramsey en Davies, of de Schotten zoals Robertson.

En ja, de selecties zijn niet heel Engels, maar ook bij de Spaanse topclubs spelen veel meer buitenlandse dan Spaanse spelers.

Het zit die Engelse clubs ook wel ff mee allemaal zeg... nu Eintracht dat een drama beleeft.

10 mei 2019 om 13:22

Hoezo zit het mee? Wint men niet overtuigend? Oneerlijke scheids? Volgens mij niet hoor...

10 mei 2019 om 14:11

Wat mij opvalt is dat er weinig fans van de PL nu maar blijven herhalen dat de PL beter is dan La Liga... Gelukkig niet zeg ik er maar even bij, want het is uitermate vermoeiend om te moeten lezen.

Aan de andere kant, als er 4 Spaanse ploegen in de finales stonden, zag het hier zwart van dat soort opmerkingen, alsof de Liga fans zich een btje achtergesteld voelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren