Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Amsterdamse bluf in een Ajax-shirt, ik schoot er zelfs van in de lach’

Laatste update:

Komende zondag staat De Klassieker op het programma en veel fans van Feyenoord zien in de confrontatie met Ajax de ideale gelegenheid om een stap te maken naar een goede eindklassering. Oud-Feyenoorder Sjaak Troost kijkt uit naar de clash tussen de twee aartsrivalen, maar zegt dat in het verleden de spelers onderling goed met elkaar omgingen.

Troost, die binnenkort wordt toegevoegd aan de raad van commissarissen van de Rotterdamse club, kon in zijn tijd bij het Nederlands elftal wel lachen met de Ajacieden. "Geweldige jongens, dat meen ik echt", zegt de oud-voetballer in gesprek met De Telegraaf. Troost verbaasde zich echter altijd over de mediaoptredens van de spelers van Ajax: "Dan waren het zulke, ongelooflijk zelfverzekerde mannetjes."

"Amsterdamse bluf in een Ajax-shirt. Ik schoot er zelfs van in de lach. 'Joh, ik ken jou, je spoort niet dat je dit allemaal roept', dacht ik dan. Dat verandert nooit meer. Het is de cultuur van Ajax, waar ze zich de besten vinden", vervolgt Troost. "Maar intussen is wel gebleken dat we met onze opleiding, vooral door spelertjes heel vroeg goed op te leiden, ook bij Feyenoord geweldige talenten hebben geproduceerd voor het eerste elftal."

Wat verwacht jij van Ajax-Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is dat Amsterdamse bluf verhaal niet een beetje achterhaald?
.
Aan het begin van het seizoen hoor ik bij Ajax vaak een heldere ambitie: kampioen worden en overwinteren in Europa. Dat lijkt mij verder gezond voor een topsport omgeving. Qua spelers valt het toch al jaren mee met bluf en (dat hoor ik ook veel) arrogantie?

18 januari 2018 om 10:24

Dat is een imago waar Ajax niet snel van af zal komen. Hoe je het ook wendt of keert, Ajax is de grootste club van Nederland. En hoge bomen vangen nou eenmaal veel wind. Voor een flink aantal clubs in de eredivisie zijn de wedstrijden tegen Ajax dé wedstrijden van het jaar.

Als je vanuit dat standpunt naar interviews luistert kun je alles wel als arrogant interpreteren en dat gebeurt ook vaak.

18 januari 2018 om 11:08

Ik keek laatst een interview na Fortuna - Jong Ajax met Perr Schuurs, de bescheiden, doch zelfverzekerde overkomende Limburger, die komende zomer naar Ajax verkast. Hij verklaarde ondermeer, dat Ajax ‘de beste club van Nederland’ is.

Nu wordt hij nog gezien als Fortunees en waren er geen reacties op die opmerking. Maar zodra hij in het Ajaxshirt rondloopt, dan zal dezelfde opmerking hoogstwaarschijnlijk als arrogant worden betiteld door vele niet-Ajacieden.

Met Schône is precies hetzelfde gebeurd. Er wordt anders aangekeken tegen de interviews en uitspraken van de Ajacied Schöne, dan tegen de Heerenveen-, De Graafschap- en NEC-Schöne van weleer.

Schijnbaar werkt de rode baan op het witte tenue voor sommigen als wat een rode lap is voor een stier.

18 januari 2018 om 11:51

Er kwamen wel reacties over die opmerking van Schuurs, zoek maar terug hier op VZ. Kan me overigens niet voorstellen dat Schone bij zijn oude clubs met een achterstand verklaarde op zeker kampioen te worden.
Wat je zegt zal zeker deels kloppen. Maar dat ze in Amsterdam andere uitspraken doen, soms onrealistisch, klopt ook. Zo kan je de laatste jaren natuurlijk niet zeggen dat Ajax de beste club is.

18 januari 2018 om 12:10

Nee tuurlijk deed Schöne dat niet, bij zijn oude clubs deed hij ook helemaal niet mee om het kampioenschap, nogal wiedes dat hij dat niet zegt. Ajax doet nagenoeg altijd tot het einde mee om de titel, als ze hem niet winnen worden ze bijna altijd 2e ook (de laatste sowieso), dus ja: hij mag gewoon blijven uitspreken dat hij kampioen wil worden en dat ook gaat doen, vertrouwen hebben in je ploeg! Overigens is het voor fans van andere clubs heel leuk om te roepen dat Ajax niet de beste is de laatste jaren enzo, maar ik denk dat ze in bijvoorbeeld de laatste 5 seizoenen opgeteld gewoon de meeste punten hebben gehaald hoor, alleen resulteerde dat nu helaas in drie tweede plaatsen op rij, waarvan twee met vrij minimaal verschil. Zo slecht als de supporters van de concurrentie het wil laten lijken is het dus ook weer allemaal niet, helemaal niet als je nagaat dat er ook nog een Europese finale gehaald is vorig jaar.

18 januari 2018 om 12:13

Ik heb het artikel hier op VZ naar aanleiding van de bewuste video even opgezocht. De hoeveelheid reacties was miniem. Ik durf te wedden dat dat anders was geweest als hij al Ajacied was geweest.

In totaal werd er 9 keer gerageerd, waarvan er 8 zijn verwijderd door de mods. Dat zullen waarschijnlijk draadjes met reacties op één of twee negatieve posts zijn geweest. Nogal verwaarloosbaar dus ten opzichte van de hoogstwaarschijnlijke stortkar, die hij in het Ajax-shirt over zich heen zou hebben gekregen imo

Verder geef ik geen specifieke uitspraken van Schöne in mijn vorige post. Ik schrijf nergens dat ik het specifiek heb over uitspraken als ‘zeker kampioen worden’

Elk interview van Schöne hier op VZ wordt in reacties beschouwd onversneden arrogantie. Elke uitspraak van Schöne is tegenwoordig aanleiding voor velen om het als bedenkelijk te betitelen. Op elke slak wordt zout gestooid.

De Schöne van weleer was in interviews net zo zelfovertuigd, als het ging om zijn gelijk in de controverse met Foppe over zijn afwijkende haardracht en levensstijl bij Heerenveen, het zeker ontlopen van degradatie bij De Graafschap of in de overtuiging die hij vooraf uitsprak over de uitslag in de derby tegen rivaal Vitesse.

Terwijl de Heerenveen-, De Graafschap- en NEC-Schöne in het verleden meestal werd omschreven als onafhankelijk en vriendelijk karakter, een buitenbeentje, die geen blad voor de mond nam en verder onschuldig, is hij nu typisch een arrogante Ajacied uit het arrogante Amsterdam.

Het bijzondere is dat hij qua karakter en interviews nog dezelfde Schöne is, maar dat het nu hij Ajacied is als arrogant wordt beschouwd.

Overigens kun je zeker wel zeggen dat Ajax qua prijzenkast historisch gezien de beste Nederlandse club uit de geschiedenis is. Waarom het alleen toespitsen op en refereren aan de laatste jaren? Geen club in Nederland is decennia aaneengesloten kampioen. Maar Ajax is wel de enige club met drie sterren op de borst en vier cups met de grote oren in de kast.

18 januari 2018 om 10:42

@koos Busters: nee. Amsterdamse bluf is niet achterhaald. Vooral in het oosten van het land heb je een beetje die 'haat' tegen het westen, omdat ze zo zelfverzekerd over komen. Het begint al bij: wij zijn Ajax, wij zijn de beste. In veel delen van het land kan je zulke teksten niet roepen. Daar is het een beetje een taboe. En als je dan de interviews ziet, vooral ten tijde van een Klassieker, dat Ajax een grote kans maakt op de winst, dan is dat wel arrogant te noemen. Waarom? Omdat je in het voetbal niets zeker weet. Je verliest ook van Heracles. Iets dat de Ajacieden in jaren niet hebben meegemaakt.
Het is precies zoals wat de vrouw van Jeroen Krabbe gisteren op TV zei: als je vertelt dat je met Lady Diana tijd hebt doorgebracht, wordt je arrogant genoemd. Ook al is het de werkelijkheid. Het enkel al noemen betreft een taboe. En dat zegt ze vanuit Amsterdam. Dus blijkbaar gaat het wel om een landelijk taboe.

18 januari 2018 om 10:55

Weet je wat ik nooit begrijp? Dat iedereen dat 'wij zijn Ajax wij zijn de beste' interpreteert als 'wij staan bovenaan'. In Rotterdam zingen ze 'niets is sterker dan dat ene woord, Feyenoord' en in Eindhoven 'het kampioenschap zal weer in het zuiden zijn'. Dat is volgens mij allemaal van hetzelfde laken een pak, maar uiteraard wordt er bij één club een stempel op gedrukt.

18 januari 2018 om 11:09

Het "Niets is sterker dan dat ene woord" draait dan ook om de sterke binding die supporters hebben met (het woord) Feyenoord.

18 januari 2018 om 11:13

Dat is nou precies mijn punt, dat geldt ook voor Ajacieden die hun kreet gebruiken. Alles draait om de liefde voor de club, dat maakt de één niet arroganter dan de ander.

18 januari 2018 om 11:17

Ja, en 'wij zijn Ajax, wij zijn de beste' draait dan ook om dat Ajacieden hun club de beste club vinden, dat is de club waarvan ze houden. Spandoek heeft gewoon gelijk, het komt gewoon allemaal op hetzelfde neer: iedereen vind zijn club de beste, de mooiste, de meest aansprekende. Alleen Ajacieden zijn arrogant als ze het zeggen, bij de rest maakt het niet uit.

18 januari 2018 om 11:35

@spandoek: Nu ben ik het met je eens dat het lied van PSV ook zeker als arrogant getypeerd kan worden. Maar er zit een verschil tussen Ajax en Psv. Dat komt omdat PSV naast dat lied niet heel arrogant in het nieuws komt. PSV voelt (en ademt) meer als een uit de kluiten gewassen provincieclub. Een heel andere sfeer dan bij Ajax. Je merkt het ook op de tribune(s). Bij Ajax gaat de meerderheid van de supporters ervan uit dat ze elke (thuis)wedstrijd winnen. 'dat hoort bij Ajax' zeggen ze dan. Voor minder doen ze het niet. Zelfs niet als ze helemaal weggespeeld worden zie je weinig realiteit. PSV gaat weliswaar uit van een kampioenschap, maar geven eerder eerlijk toe dat ze bepaalde wedstrijden niet zomaar gewonnen hebben of terecht hebben verloren. NB: het gaat hier om een cultuurdingetje. Geen waarde-oordeel over de personen zelf.

Bij Feyenoord straalt er geen arrogantie af van 'niets is sterker dan dat ene woord, Feyenoord'. Vooral omdat zij niet spreken over 'de beste zijn', of 'het kampioenschap halen we snel binnen'. Ze zijn trots op de club. Niet zozeer op de prestaties. Nu klopt het natuurlijk dat ze ook niet veel hebben gevierd de afgelopen jaren, maar dan nog hoor je het ze niet zeggen.

Wat ik dus eigenlijk wil zeggen: Ajax is gekeken naar de prijzenkast feitelijk de grootste van Nederland. Alleen hoeft de meerderheid van de mensen die voor een andere club is dat niet continue te horen: die kunnen ook zelf research doen naar de prijzenverdeling. Die 'blaaskakerij' maakt het dat mensen een beetje Ajax-moe worden.

18 januari 2018 om 11:40

Bij PSV draaien ze jarenlang volgens mij bij opkomst van de spelers: “You're simply the best, better than all the rest. Better than anyone, anyone I ever met.’

En deze passage uit Hand in Hand, het clublied van de Rotterdammers is ook niets verhullend: “Kijk ze komen op het veld, een gejuich uit duizend kelen. Man, je staat ervan versteld als die sterrenploeg gaat spelen”

Stel je voor dat deze liederen in de Arena gedraaid worden bij aanvang van de wedstrijden. Dan wordt er compleet anders geïnterpreteerd door velen.

18 januari 2018 om 11:53

@buitenspelval: dat zijn geen vergelijkbare dingen, sorry. Het klopt wel dat als die liederen bij Ajax gedraaid zouden worden, dat het dan waarschijnlijk als arrogant aangemerkt zou worden. Dat komt gewoon door de status van de clubs bij andere supporters.

Voor wat betreft Psv: Simply the best van Tina Turner is een liefdeslied. Dat lied heeft een gekleurde mening: persoon 1 die het zingt ziet persoon 2 (of die personen) als de beste. Het staat er niet als een voldongen feit.

Ten aanzien van Feyenoord: een sterrenteam hoeft niet het beste team van de hele competitie te zijn. Het gaat over een team vol met sterke spelers: sterren.

18 januari 2018 om 11:54

Mexicanooo,

Kijk ook even de reactie van buitenspelval, die vult mijn reactie goed aan. Ik vind het uitspreken van 'niets is sterker dan dat ene woord, Feyenoord' toch echt ook uitspreken dat je jouw club het beste vindt. Het is misschien wat cryptischer, maar laten we nou niet gaan doen alsof dat er niet staat omdat het niet zo letterlijk is als bij Ajax. Zoals ik zei, uiteindelijk gaat het om de binding met je club, en dat is bij iedere club voor iedere supporter gelijk.

Wat betreft de verwachting heb je gelijk, dat ligt inderdaad in de cultuur van Ajax en door de historie van de clubs hebben Ajax, Feyenoord en PSV een andere sfeer en een ander type supporters. Ik heb de uitleg al 100x gegeven hier maar het verleden wijst uit dat een groot deel van de bezoekers hier het niet wil geloven of de moeite er niet voor doet om het te begrijpen.

Voor wie het wel echt interesseert, het staat beschreven in het boek van R. Spaaij (2008) Hooligans, Fans en Fanatisme. Een internationale vergelijking van club- en supportersculturen.

Verder zijn Ajacieden ook echt trots op de club hoor, ik zou niet weten waarom dat alleen aan Feyenoorders toegeschreven zou mogen worden. Mensen die het alleen maar over een prijzenkast hebben zijn doorgaans niet de meest snuggere en ik adviseer je dan ook dat lekker te negeren. Scheelt je een hoop vermoeidheid .

18 januari 2018 om 12:10

@spandoek: ik vertel alleen waarom mensen zo denken. Juist het op die manier vertellen en het niet verhullen maakt dat jullie als arrogant te boek staan. Ergens vind ik het mooi dat er zoveel verschillen zijn. En ik vind 'arrogantie' helemaal bij jullie passen en zeker niet negatief. Ik heb al vaker op dit forum gepredikt dat er meer durf en arrogantie moet zijn in het hedendaagse voetbal. Dat jullie trots zijn op de club Ajax moet ook lekker zo blijven. Daar is niets mis mee.

Verder wil ik je eraan herinneren dat een bron als Ramon Spaaij geen sterk punt maakt. Het gaat hier om een persoon met een Amsterdamse mentaliteit, die in Amsterdam professor is. Hij voelt namelijk liefde voor Ajax, terwijl zijn broer en vader voor Feyenoord zijn. Dat hij zelf voor Ajax is laat hij echter vaak in het midden om zijn integriteit te behouden. Dan word je snel als niet objectief gezien in de discussie. Ergens zit daar natuurlijk ook wel een kern van waarheid in.

18 januari 2018 om 12:24

Jij brengt zijn integriteit in twijfel omdat hij uit Amsterdam komt? Spaaij is bijzonder hoogleraar en gepromoveerd op zijn vakgebied. Die graad krijg je niet als je al vooringenomen een thesis schrijft. Lees het eens zou ik zeggen, dat scheelt een hoop. Er staan ook zat dingen in ten nadele van Ajacieden, die het beeld bevestigen wat veel mensen van Ajacieden hebben. Ik kan er ook niets aan doen dat hij in Amsterdam publiceert en niet in Rotterdam. Juist het cultuurverschil waar jij op hamert duidt hij aan, en ook waar het vandaan komt.

Als een boek of proefschrift van een bijzonder hoogleraar al geen goede bron meer is omdat hij toevallig uit de verkeerde stad komt, dan houdt het snel op.

18 januari 2018 om 12:39

@spandoek: vergelijk het met een wetenschappelijk onderzoek dat gesubsidieerd wordt door een bedrijf die er baat bij heeft dat het bedrijf of het product positief in het nieuws komt. Een recentelijk voorbeeld: de voordelen van (pure) chocolade in de wetenschappelijke literatuur. Daar staan nuanceverschillen in die heel anders gelezen kunnen worden. Sterker nog: bepaalde voordelen zijn nooit in de relatie chocolade - voordeelhoudende stof onderzocht.

Ook wetenschappers met een mening ontkomen niet altijd aan die gekleurde bril. Daarom zeg ik niet dat het een geheel foute bron is, maar wel dat je op moet passen met zo'n bron. Een bron van een andere professor met liefde voor bijvoorbeeld NAC Breda was in dit geval inderdaad beter geweest. Zo voorkom je subjectiviteit.

18 januari 2018 om 12:42

Tjonge Mexicanooo, jij tracht ook in drie alinea’s echt alles recht te lullen wat zichtbaar krom is. Geen vergelijkbare dingen door de andere status van clubs bij andere supporters... Zo lust ik er nog wel een paar.

Enige wat ik er op wil antwoorden is, dat je ongewild de reden voor Ajacieden, die hun club als de beste zien, verklaard. Je zegt namelijk, dat liederen uit liefde voor de club worden gezongen c.q. gedraaid. Wat maakt dat anders voor Ajacieden? Die zijn in hetzelfde geval wèl arrogant?

Een fijne voortzetting van de dag nog.

18 januari 2018 om 12:49

Dat verschil begrijp ik en als ik een bron had van iemand anders had ik die wel gegeven, maar die heb ik niet. Jij hebt het nu over het verschil tussen correlatie en causaliteit, maar dat gaat hier niet op (ander type onderzoek).

Natuurlijk zal elke onderzoek door een bepaalde bril kijken, maar bij NAC is weer rivaliteit met Feyenoord, dus dan zou je ook weer gekleurd kunnen zijn. Dat is het idee juist van peer reviewed onderzoek, dat je dat soort paradigma's uit de weg kunt gaan door er vanuit meerdere perspectieven naar te kijken. Zodra daarvoor voor zover mogelijk gecorrigeerd is heb je gewoon een goede bron, waar die ook vandaan komt.

Goeie discussie wel verder

18 januari 2018 om 12:56

@buitenspelval: nee. ik hoopte heel duidelijk aan te geven wat het verschil was. Maar toegegeven, dat heb ik niet benoemd. Wat ik bedoel is dat fans van Ajax het woord 'de beste' in de mond nemen en dat doen andere clubs niet. Persoonlijk zie ik ook niet in wat iemand de beste noemen met liefde voor je club te maken heeft. De kreet 'wij zijn de beste' lijkt mij slaan op een objectief gegeven. Beter lijkt mij dus: ik vind Ajax de beste. En over de waarheid (t.a.v. objectieve gegevens), daar moet je mijn eerste post even over lezen m.b.t. Lady Diana.

Ook voor jou een fijne voorzetting van de dag gewenst!

18 januari 2018 om 12:59

@mexicanooo

Wat een onzin zeg. Oké, onderzoek dat door 1 of ander bedrijf is gesubsidieerd daar ben ik zelf ook geen fan van, want daar zitten vaak (grote) economische belangen en voordelen aan.
Maar dat iemand zijn geloofwaardigheid in zijn vakgebied waar hij tig jaar voor heeft gewerkt zou willen besmeuren vanwege clubliefde? Clubliefde is denk ik iets wat velen van ons hebben, maar de gedachte dat het een waas voor je ogen schetst dat je je werk niet neutraal en objectief meer kunt uitvoeren is ten zotte. Ik zou dat ik jou was eerder de stelling nemen dat objectiviteit überhaupt niet bestaat, dat is makkelijk te onderbouwen dan te beweren dat clubvoorkeur zo sterk is dat men niet normaal kan functioneren.

En ja hoor er zijn vast wel mensen in dit land voor wie dat wel geldt. De twee Feyenoorders die hun Ziggo abonnement hebben opgezegd nadat Ziggo hoofdsponsor van Ajax werd. Je hebt vast ook wel zo'n buurman die al tig keer heeft gezworen nooit in een Opel te zullen rijden, maar stiekem niet eens fiat kan betalen. De Feyenoord supporter die wel paar honderd euro wilde neerleggen voor een nieuwe telefoon, nadat hij z'n oude op het hoofd van Bazoer probeerde te mikken. Dit zijn echter allemaal mensen die met hun verhaal bij Jambers terechtkomen, doorgaans in het leven al niet serieus worden genomen en totaal niet de 99.99 procent van rest van het land vertegenwoordigen.

18 januari 2018 om 13:15

@mexicanooo,

Nog even als reactie op je post waar je nota bene een compliment voor hebt gekregen op het volgende:

"bij Feyenoord straalt er geen arrogantie af van 'niets is sterker dan dat ene woord, Feyenoord'. Vooral omdat zij niet spreken over 'de beste zijn', of 'het kampioenschap halen we snel binnen'. Ze zijn trots op de club. Niet zozeer op de prestaties. Nu klopt het natuurlijk dat ze ook niet veel hebben gevierd de afgelopen jaren, maar dan nog hoor je het ze niet zeggen."

Bij Feyenoord wordt ook 'we zijn het Legioen en we worden kampioen' gezongen. Aangezien er geen competitie is voor supportersscharen kunnen we het wel eens worden over het feit dat dit over het elftal gaat hè? Dan kun je dat argument ook schrappen.

Kom ik terug op mijn aanvankelijke punt, dat alle clubliedjes, kreten of wat dan ook uiteindelijk zijn bedoeld om de binding met een club aan te duiden en het is onzinnig om te differentiëren op arrogantie, want elke supporter van de traditionele top-3 vindt haar eigen club de beste, de mooiste, de grootste.

Fijne dag!

18 januari 2018 om 16:13

@mexicanooo
Mooi verwoord. Het is gewoon een cultuurdingetje. Zoals 'een gemiddelde' Eindhovenaar anders is en reageert dan 'een gemiddelde' Amsterdammer.

Wat dat betreft snap ik sommige discussies ook niet zo goed, zeker niet over de status van PSV als topclub. Alsof PSV zou moeten concurreren met Ajax als grootste (of voor mijn part beste) voetbalclub van Nederland. PSV is niet Ajax Eindhoven en wil dat ook niet worden. PSV is PSV Eindhoven. En heeft een uniek karakter, wat veel beter past bij de lokale bevolking en aanhang. Dat is juist de grootste aantrekkingskracht voor die supporters en zijn ze zo trouw aan de club.

Dat laatste is in mijn ogen trouwens ook de grote verwarring in de ' iedereen haat Ajax/alle supporters van alle clubs zijn meer anti Ajax dan voor hun eigen club'-discussie. Het is in de meeste gevallen totaal niet de haat die de drijfveer is, maar gewoon simpelweg bewondering voor de eigen club.

18 januari 2018 om 22:51

Iedereen die langere tijd tussen echte Amsterdammers heeft doorgebracht weet gewoon dat er bovengemiddeld veel tussen zitten die de stad als het centrum van de wereld zien en een beetje neerkijken op de rest van Nederland.

18 januari 2018 om 23:21

Feynzo

Dat is absoluut waar, maar dat ervaar ik vooral met 'import Amsterdammers'. Bij de echte Amsterdammer is dat gelukkig een stuk minder, maar daar zijn er helaas steeds minder van over.

18 januari 2018 om 11:13

Spelers als Kluivert, Nouri en Van de Beek brachten of brengen wel bravoure qua uitspraken. Zelfverzekerde Amsterdamse spelers, kinderen van de club. Anderen zullen het ervaren als arrogant, ik geniet ervan. Het hoort er ook bij wat mij betreft.

18 januari 2018 om 13:20

Nou dan ben je alle uitspraken vorig jaar zeker vergeten toen Ajax dichterbij Feyenoord kwam. Zo achterhaald is dat dus niet

Bij het Nederlands Elftal moet ook iedereen goed met elkaar kunnen opschieten, dan speel je immers voor ons land.
Maar tijdens de Klassieker speel je voor je club, je stad, en is het altijd heerlijk als er een beetje olie op het vuur gegooid wordt en de duels tegen het randje aan zitten.

18 januari 2018 om 10:03

De duels op het randje zie ik graag, zeker tijdens de wedstrijd. Er staat veel op het spel en je speelt tegen de rivaal, dan moet je tegen de rand zitten. Ik hoop zo dat Kuipers het niet helemaal dood fluit, zoals hij wel vaker heeft gedaan met een Klassieker, dat kwam de amusementswaarde niet ten goede. Olie op het vuur hou ik zelf niet zo van. Het slaat alleen maar over op de supporters en die uiten het doorgaans niet met de meest smaakvolle liederen. Zeker de meest simpele hebben enkel de kanalen van belediging en geweld om hun emoties te uiten, die hoef je van mij niet op te naaien.

18 januari 2018 om 10:09

De Klassiekers van vroeger (jaren 90) vond ik leuker om te kijken. Gewoon supporters van beide partijen en een pot op het scherpst van de snede. Daarbij was alles in die tijd kwalitatief beter, maar daar moeten we nu mee leven (in het post-Bosman tijdperk).

Dan heb je inderdaad niet iemand nodig die correct fluit, maar niet dood fluit (voor ieder wissewasje).

18 januari 2018 om 10:08

zsvajax:

Tegenwoordig zijn het steeds meer vriendjes van elkaar die jeugd spelers.
Vooral die van Ajax/psv en Feyenoord doorlopen ook al de jeugd teams van Oranje met elkaar en hebben de zelfde levens stijl en interesse.

Leven ook het zelfde en trekken dan toch meer naar elkaar toe. De meeste rivaliteit zie je nu juist eerder bij gasten die niet uit de jeugd komen. En zeker die haat en nijd die er vroeger echt was op het veld zie je al helemaal niet meer terug.

alleen nog op de forums online en de tribunes haha.

18 januari 2018 om 10:15

@ Capis:

Haha ja daar zit wat in.

Maar niks is toch mooier als een Klassieker waarbij het er fel op gaat en tegen het scherpst van de snede? Tuurlijk is mooi voetbal ook een groot pluspunt tijdens deze wedstrijd, maar ik vermaak me altijd meer dan goed als het er 'hard' aan toe gaat en ieder 110% geeft.

18 januari 2018 om 13:45

Dat klopt wel Capice. Maar dat vind ik ergens ook wel mooi. Als ze op het veld er maar vol voor gaan mogen ze daarbuiten gewoon goede vrienden zijn toch

Het zijn ook gewoon allemaal normale mensen, het ligt puur aan de club. Die arrogantie word ze daar gewoon min of meer ingefluisterd. Kijk bijvoorbeeld naar Peter Bosz en Kenneth Vermeer, zijn in dienst van beide ploegen geweest en gedroegen zich bij beide ploegen overduidelijk anders. Zelfde geld voor bijvoorbeeld Cillessen en Ziyech.

18 januari 2018 om 10:04

Dit is wel een van de meest belachelijke reacties die ik ooit hier heb gelezen. Puur om reacties uit te lokken, zonder onderbouwing. Verder ga ik er niet op in, is het niet waard.

18 januari 2018 om 10:40

Lekker laten gaan, had gister ook al een discussie met 'm terwijl hij gister pas lid is geworden. Z'n oude account zal wel geband zijn.

18 januari 2018 om 10:07

Noem mij voorbeelden waarin Vermeer of Bosz tijdens hun Ajax periode arogant zijn geweest? Dat hele arogante is alleen maar iets wat julie verzinnen om Ajax lekker af te zeiken. Zegt Ajax iets zelfverzekerds is het arogant. Zegt een PSV of Feyenoorder precies hetzelfde is het gewoon uit gaan van eigen krachten. Dat hele arogante is gewoon verzonnen puur omdat een paar fans zo nu en dan supporters van andere clubs op de kast jagen door uitdagende uitspraken op dit soort forums te zetten.

18 januari 2018 om 10:10

@ El-Nino

Wat een dwaze opmerking.
Alsof de club de spelers arrogantie zou influisteren.

En Bosz en Vermeer gedroegen zich bij Feyenoord heel anders dan bij Ajax? En Cillessen (nec bedoel je denk ik) en Ziyech (van Twente) daarna bij Ajax ook heel anders??

Dit slaat echt helemaal nergens op.

18 januari 2018 om 10:10

Wat is waarschijnlijker? Dat de spelers ineens van karakter veranderden of dat jij anders naar ze ging kijken toen ze een Ajax shirt aantrokken.

Ik denk het laatste.

18 januari 2018 om 10:52

Wat is waarschijnlijker? Dat je dit zegt omdat je er oprecht achter staat door objectief naar de situatie te kijken, of omdat je misschien een lichte voorkeur hebt voor Ajax?

Ik denk het laatste.

18 januari 2018 om 11:32

En als jij er opbjectief naar keek kon jij mij wel voorbeelden geven over het gedrag van Bosz en Vermeer. Maar aangezien jij puur vanuit je gevoel praat kan je dat niet.

18 januari 2018 om 11:34

El_NiN0_9, even heel eerlijk? Heb je nu gisteren een account aangemaakt puur en alleen om op Ajax te mekkeren? Heb je gisteren en vandaag alleen nog negatief over Ajax gezien, echt echt met de meest dwaze dingen. Lees je zelf wat je typt, de afgunst druipt er vanaf, lijkt me heel erg naar om zo te moeten leven, met zo'n afgunstige tunnelvisie jegens een andere club, ik kan me dat ook echt niet voorstellen. En je zegt ook nog ergens "in heel het land zien ze dat alle Ajacieden arrogant zijn maar ze zullen het zelf nuet toegeven", zelfs al zou dit waar zijn: geef mij dan alsnog maar 10x liever een 'arrogant' iemand dan een persoon die zo afgunstig en vol sneer is als jij, naar zeg..

18 januari 2018 om 10:31

Ja joh, el Nino, dat calimero gedrag van bepaalde Feyenoorders dat is pas om moe van te worden. Zelfs in dit artikel. Ja wij hebben laten zien dat wij ook heel goed kunnen opleiden. Ja heel nederland heeft laten zien dat ook zij heel goed kunnen opleiden. Waar onder ook Willem 2 en Fortuna Sittard (om er maar eens een twee te noemen).

Of het nog meer lachwekkende, wij zijn afgelopen seizoen kampioen geworden, jullie hebben al vier jaar niet meer. En laten we het vooral niet hebben over de mensen die in de fontein sprongen toen Ajax de El finale verloor. Zag er toch verdomd weinig in de gracht springen toen Feyenoord kansloos onderuit ging ten City.

En als we het dan toch hebben over arrogant. In het begin van het seizoen riepen heel wat Feyenoorders wij hebben geweldig ingekocht en Ajax loopt alleen maar achter de feiten aan. Toen vervolgens Ajacieden zeiden, wacht nou maar af, dat dachten wij vroeger ook vaker op het moment dat wij goede spelers overnamen van subtopppers, werd het weggehoond en moesten we vooral naar ons eigen clubbie kijken want wij kochten zo slecht in dat we geen eens in de EL terecht kwamen. Want ja Feyenoord had Haps en Ajax moest Dijks opstellen (werd geen eens gekeken naar blessures op die positie). Larsson zou het wel ff laten zien, en Boetiuis was echt wel gegroeid in het buitenland en het enige wat wij hadden was een wiet rokende Braziliaan die toch al mislukt was, Kluivert met 0,0 rendement en van het niveau Lukoki en de nooit scorende Younes.

En niet te vergeten de ultra dodelijke opmerking van Overmars, Larsson vinden wij niet goed genoeg dus daarom geen interesse getoond, dat kon al helemaal niet en was super arrogant want Overmars had er al helemaal geen verstand van, hoe haalde hij het in zijn hoofd met de troep die hij haalde.

Wat overblijft als de rest van de argumenten wegvallen is het altijd terug kerende jullie zijn arrogant. Klaassen was inderdaad zo'n super arrogante speler, van de Beek komt ook over als de arrogantie zelve. Wober is in een paar maanden tijd getransformeerd van zachaardige uitstraling naar mister zelfverzekerdheid en arrogantie zelve. Dolberg straalt weinig emotie uit, maar dat komt zeker en vast door de arrogantie. Keizer was de meest arrogante coach van de eredivisie.

En alle Ajacieden zijn ultra arrogant. Roepen week in week uit dat ze supporter zijn van de mooiste club met het mooiste stadion, beste gras en de mooiste en meest trouwe aanhang..........

18 januari 2018 om 10:47

De laatste 2 stukjes waren vast cynisch bedoeld, maar dat is inderdaad wel hoe ik erin sta. Misschien op Keizer na.

18 januari 2018 om 11:06

Dat zegt dan meer over jou dan over de spelers van Ajax. Voor een andere club zijn os normaal, maar zo'n hekel hebben aan Ajax getuigt maar weer eens van het enorme minderwaardigheidscomplex van Rotterdammers en Feyenoorders

18 januari 2018 om 11:44

Je zag wellicht weinig mensen in de gracht springen toen Feyenoord verloor van City. Maar heb je al die Ajacieden niet gezien met hun praatjes dat ze de titel van Feyenoord deden vergeten door het winnen van de Europa League?

Lachwekkend.

18 januari 2018 om 12:29

Wat FR12Jules beschrijft, dat is nou het gene wat bij mensen de keelgaten uitkomt. Die misplaatste arrogantie. "Feyenoord is kampioen, maar kijk eens naar onze prijzenkast." Alsof je iemand daar jaloers mee wilt maken ofzo? Dat is misselijk gedrag en Mr Roy beaamt maar weer eens wat ik bedoel. Over welk minderwaardigheidscomplex heb jij het? De club Ajax is een mooie club, maar haar supporters met dat haantjesgedrag. Dat zie ik echt zelden bij andere clubs.

18 januari 2018 om 12:58

Fr12jules,

Natuurlijk waren die er. En groot gelijk hebben ze. Dat is toch pure plagerij. Ik begrijp echt niet waarom men daar de humor niet van in kan zien. Het gros van de reacties was 'jullie mogen de schaal, dan pakken wij de EL wel' met een vette knipoog. Je mocht het Feyenoord ook niet gunnen, want dat was te denigrerend. Bekijk het allemaal eens met een glimlach, gun elkaar eens wat. Dat vijandelijke constant, dat vind ik nou echt lachwekkend.

18 januari 2018 om 12:12

Klopt. Ajacieden zien dit waarschijnlijk niet, maar ook Koeman bij Ajax had een heel onsympathiek overkomen voor de microfoon. Bij Feyenoord begon hij gewoon te praten. Ik dacht nog is dit de zelfde man.
De enige die zich hier vaak van onthield was Frank de Boer. Die werd dan ook in Rotterdam sympathiek gevonden.
En ach, lees de reacties van Ajacieden maar eens na. De meeste zijn arrogantie ten top. (de meeste, dus niet allemaal!!)
En owee, als er wat door een niet Ajacied, iets negatiefs wordt gezegd, terwijl ze zelf wel staf en spelers regelmatig afkraken.

Er zijn vaak genoeg al berichten verschenen dat de spelers van Feyenoord en Ajax gewoon erg goed met elkaar kunnen opschieten. Zoveel verschillen de clubs ook niet, alleen verschilt de beleving van de supporters van beide clubs.

18 januari 2018 om 10:22

Er zijn nog wel verschillen tussen beide clubs, maar dat hoeft geen bezwaar te zijn. Ik heb het idee dat Ajax en Feyenoord iets dichter naar elkaar toe groeien. Feyenoord heeft weer een titel, nu is het Ajax dat al even droog staat. Ook heb ik het idee dat er in de stadions veel verandert, bij Ajax is er voor mijn gevoel met het jaar meer beleving, terwijl voor mijn gevoel de agressie op de tribunes bij ons ook minder is geworden (maar kan ook door maatregelen Europese wedstrijden komen). Voor mij persoonlijk heeft, hoe tragisch ook, het drama met Nouri daar ook wel effect op. Op dat moment is rivaliteit niet meer belangrijk. Waarom je nog druk maken om de Klassieker, die jongen kan nooit meer praten of lopen, laat staan voetballen. Nou goed, ik voel tegenwoordig veel minder weerstand tegen Ajax dan vroeger, we zullen nooit fuseren, maar ik denk dat beide supportersgroepen wel respect hebben voor de andere club, al zijn het maar bepaalde aspecten. Neemt niet weg dat wij zondag wel gewoon moeten winnen natuurlijk

18 januari 2018 om 11:35

Goed gesproken Baardgrasmus.
Denk ook dat de supporters van beide kanten fatsoenlijker worden. De mafkeesen beide suporters groepen uitgezonderd.

Die zogenaamde rivaliteit heerst ook alleen tussen de supporters. Beide partijen zijn extra gebrand om deze wedstrijd te winnen maar de spelers bestuurders en technischestaf gaan op een normale manier met elkaar om, Alleen "sommige" supporters staan elkaar naar het leven...

Bij Feyenoord zijn inderdaad uitstekende spelers opgeleid. Toch vind ik de impact van spelers die voor Feyenoord uitkwamen – zelf opgeleid, dan wel aangekocht – minder groot in hun vervolgcarriere dan ex-Ajacieden en ex-PSV’ers ondervinden. Het grootste talent van de laatste decennia, Robin van Persie, werd een wereldtopper, Van Bronckhorst werd bij Barcelona een verdienstelijke back en De Vrij zal uiteindelijk wel een internationale topclub vinden, maar volgens mij houdt het daarmee wel op.
Toen de financiele nood hoog was wendde Feyenoord zich met succes tot eigen jongens als Clasie, Martins Indi, Van Beek, Vilhena en Nieuwkoop. Ik had gehoopt dat ze daarmee het licht zouden hebben gezien dat van Varkenoord prima kwaliteit komt, maar met de knip weer gevuld wendt Feyenoord zich toch vooral weer tot het aantrekken van spelers uit de Nederlandse markt jammer genoeg. Zelfs bij PSV is inmiddels de focus op doorstroom van beloften groter.

18 januari 2018 om 10:37

Dat valt toch ook wel mee? In de basiself staan regelmatig van Beek, Vilhena, Nieuwkoop, Nelom en Boetius. Met Bijlow, Malacia en Vente heb je weer drie toptalenten die aan de deur rammelen. Daarnaast staan in de A1 ook weer een paar zeer goede spelers klaar (kokcu, el Bouchatoui, Geertruida). Denk dat het niet veel verschilt van een PSV of Ajax.

Dat daarnaast de selectie wordt aangesterkt met spelers die het niveau van FC Utrecht, AZ, Vitesse of Heerenveen zijn ontgroeid vind ik niet per se een slecht ding. 7 a 8 jaar geleden was het voor Feyenoord ondenkbaar om dit soort jongens aan te trekken.

En de jeugd als zaligmakend is iets waar ze ook bij Ajax vanaf stappen, zie de koopzucht van Overmars.

18 januari 2018 om 11:28

Jullie vergeten Wijnaldum nog, misschien wel de beste opgeleide speler sinds Van Persie.

Het kopen bij Ajax valt ook wel mee hoor Orgullo, het is gewoon het opvangen van gat in de jeugd, als het talent er niet is moet je kopen. En als talent wegvalt (weg gekocht, of ongelukkig zoals Nouri) moet je het gat ook opvullen met aankopen. Maar alsnog breken De Ligt, Kluivert en Van De Beek door.

18 januari 2018 om 12:02

Ik denk ook dat het een verstandig besluit is van Overmars.

18 januari 2018 om 11:49

Bij PSV de focus op doorstroom groter? Welke spelers zijn er nou echt doorgebroken de afgelopen tijd dan?

Bij Feyenoord was de doorstroom inderdaad minder, maar dat komt ook omdat de lichting gewoon niet bracht wat gehoopt werd. Ondertussen kloppen er al weer genoeg nieuwe talenten op de deur, denk aan El Bouchatoui, Vente, Malacia, Hansson, Toure, Kokcu, Geertruida, Burger..

Wel vind ik dat Gio deze jongens wat vaker de kans mag geven. Kijk bijvoorbeeld naar de wedstrijd tegen Sparta. Je speelt ze helemaal ondersteboven en het staat 4-0 bij rust, waarom geef je dan een speler geen rust en zet je een talent er in?

18 januari 2018 om 21:31

Echt doorgebroken momenteel inderdaad niet. Wel kun je zeggen dat Hendrix inmiddels een onmisbare schakel is. Maar feit is wel dat sinds dit seizoen behalve de al langere krachten Zoet, Locadia, Brenet en genoemde Hendrix ook Lammers, Ljungqvist, Rosario, Obispo, Rigo, Mauro Junior, Gudmundson, Koopmans en Van Osch en inmiddels ook Malen volwaardige selectieleden zijn. De meeste van hen krijgen nu al regelmatig speeltijd, maar volgend jaar zal een deel van hen steeds nadrukkelijker een rol bij de eerste 16 krijgen. Niet voor niets heeft PSV erg hard geïnvesteerd in jeugdopleiding en -scouting de afgelopen jaren, en dat gaat zeker volgend jaar zijn vruchten definitief afwerpen. Ik heb van Feyenoord minder het gevoel dat Varkenoord een prominente rol speelt in het hoofd van Van Geel. Macacia is al snel een aardige vervanger voor Nelom zolang Haps niet beschikbaar is, terwijl Vente verder een uitzondering vormt.

Behalve de toegenomen koopzucht van Van Geel de laatste jaren is het ook een teken dat Feyenoord - met op zich toch niet de minste jeugdopleiding toch - geen beloftenteam op de proef stelt in de Jupiler League. Wat je van dat concept vindt daargelaten, feit is wel dat Ajax, Psv, AZ en FC Utrecht hun talenten meten langs de scherpte die volwaardige profs van clubs als NEC en Go Ahead Eagles wekelijks aan de dag leggen om hun brood mee te verdienen. Dat lijkt wel zijn vruchten af te werpen, want op die manier heeft de prestatie van een speler veel meer kader voor een coach om hem op waarde te schatten. Zoals aangegeven geeft dat PSV de overtuiging deze jongens eerder te betrekken bij het eerste, zet Ajax zijn traditionele doorstroom door, heeft FC Utrecht altijd een getest alternatief in huis om uitgaande transfers intern op te vangen en is AZ inmiddels de voorbeeldclub van Nederland waar het gaat om talent op waarde schatten.

Ik vind het jammer dat Feyenoord zich vol lijkt te vreten met externe krachten. Van de jongens die jij noemt betwijfel ik echt of ze hoog op het verlanglijstje van Van Bronckhorst staan.

Dat is een te makkelijke conclusie gomes1psv. We hadden gewoon niet zo veel in de jeugd, dan kan je ze wel doorstromen, maar dan worden het in het eerste niet ineens wereldspelers. Nu komt er een betere lichting aan en ik verwacht dat die ook meer zal doorstromen. Bovendien werd de titel gepakt, dat was niet gelukt zonder aankopen, die overigens vrij weinig kostten vergeleken bij wat Ajax of PSV neerlegt voor spelers. Ik weet niet of bij PSV er meer doorstroomt, ik zal eens kijken.

Bij Psv: Zoet, Van Osch, Brenet, Hendrix, Rosario, Riga, Paal, Lundqvist, Bergwijn, Gudmundsson, Locadia, Mauro, Lammers.

Bij Feyenoord: Bijlow, Ten Hove, Van Beek, Geertruida, Knoester, Malacia, Nelom, Nieuwkoop, Vilhena, Hansson, Toure, Boëtius en Vente.

Dan tel ik er beide dertien. Nou heeft bij Feyenoord dit jaar Ten Hove en Knoester geen een keer gespeeld. Maar ik denk dat bij PSV ook bepaalde spelers nog geen speeltijd hebben gekregen. De lijst komt van transfermarkt.de en dan beide eerste selecties vergeleken. Maar daar zitten dus ook jeugdspelers tussen (riga, Paal, Geertruida etc.).

Trouwens, Gio was wel meer dan een verdienstelijke back, ik denk rustig de beste linksback van de afgelopen 30 jaar in Nederland. En je zou nog Kalou, Kuijt en Wijnaldum kunnen noemen, die zijn toch ook vrij aardig terecht gekomen. Maar toegegeven, het is geen Ronaldo of Romario.

18 januari 2018 om 11:09

Je vind inderdaad wel 13 spelers terug bij beide ploegen, maar hoeveel daarvan zijn daadwerkelijk een meerwaarde? En Wijnaldum is wel Feyenoord jeugd, maar zijn succes kan je wat mij betreft op het conto van PSV schrijven

18 januari 2018 om 11:28

Tja, meerwaarde, of niet. Vilhena heeft meer wedstrijden voor Feyenoord gespeeld dan Zoet voor Psv. En zo kan je er nog wel een paar afgaan, Boëtius of Hendrix, Brenet of Malacia. We zullen het moeten afwachten wie verder komen.

En ik weet niet waarom we Wijnaldum op het conto van PSV moeten schrijven, het ging toch om jeugdspelers? Het is niet alsof hij uit Jong PSV komt.

18 januari 2018 om 11:51

Wijnaldum had zichzelf al bewezen in de Eredivisie voor hij uberhaupt naar PSV kwam. PSV heeft zeer zeker bijgedragen aan de ontwikkeling van Wijnaldum, maar om PSV de credits te geven?

Ik zou het eerder op een 50/50 zetten. Bij Feyenoord heeft hij een goede basis gelegt, bij PSV is hij echt de bepalende speler geworden.

18 januari 2018 om 12:27

Ik zou zeggen dat 80% of meer op het conto van Feyenoord te schrijven is. Het was dat Feyenoord toen in een gigantische (financiele) dip zat, maar Wijnaldum had de stap sowieso wel kunnen maken.

Wat een flapdrol. Hoe waren Been, Royston Drenthe, Guidetti? Is allemaal niks anders dan afgunst.
Iemand in een dergelijke positie moet zulke teksten niet doen.
Hij moet de-escalerend zijn en de rivaliteit niet aanscherpen.
Geeft wel zijn niveau aan.

"het is de cultuur van Ajax, waar ze zich de besten vinden", vervolgt Troost. "maar intussen is wel gebleken dat we met onze opleiding, vooral door spelertjes heel vroeg goed op te leiden, ook bij Feyenoord geweldige talenten hebben geproduceerd voor het eerste elftal."

Eerst "vinden" ze zich bij ajax de beste, maar daarna vergelijkt hij feyenoord in het heden met ajax en zegt dat "intussen wel is gebleken" dat feyenoord Ook...

Dus Ajax was in het verleden dus eigenlijk wel de ....?

Troost geeft terecht aan dat het Amsterdamse bluf is. De haat tegen Ajax wordt zeker zeer aangewakkerd door de media. Ook hoe ze nieuws over Ajax naar buiten brengen, maar het gaat veel verder.
Elk zelf geproduceerd programma van Npo, Rtl, en SBS is Amsterdams. Waarin een buitenstaander als een malloot wordt neergezet.
Ik kan honderden voorbeelden noemen, maar een mooi voorbeeld is de serie "zomer in Zeeland", waarin Zeeuwen als vreemde wezens worden uitgebeeld. En heel wrang, de opnames zijn hoofdzakelijk in Noord Holland, want ja Zeeland ligt wel erg ver van Amsterdam.
Elk Amsterdams probleem wordt geprobeerd landelijk te projecteren.
En als dan zelfs de nieuwe burgemeester zegt dat we moeten oppassen dat Amsterdam geen eiland wordt, bevestigt de status aparte.
Als dan Filemon ook nog over de start van de Tour de France zegt dat hij als wielerfanaat niet snapt dat de Utrechters zo enthousiast zijn, want wij Amsterdammeers zijn niet enthousiast, want wij zijn zoveel meer gewend.
Bij Boulevard. Frank: We moeten van Gerven met een rondvaart in Amsterdam huldigen. De organisator, Nee dan doen wij in Vught!!!!
Oké dit gaat niet over voetbal, maat toont wel aan hoe Amsterdam zich profileert.

18 januari 2018 om 12:12

Haat vind ik zo een groot woord

18 januari 2018 om 12:29

Al die voorbeelden die jij op noemt daar kan Ajax niet zoveel aan doen. Amsterdam is de laatste 10 jaar overgenomen door Yuppen, goed betaalde moderne mensen die erg neer kijken op de rest van het land, al die media gasten die jij opnoemt horen ook tot die categorie. Echter 90 procent van dat volk heeft niets met voetbal en dus ook niets met Ajax. Ik weet dat het raar klinkt maar Ajax is kwa aanhang eigenlijk een hele provinciale club, ga na een willekeurig boerendorpen of vissersdorp en vraag in de kroeg wie er voor Ajax is. De helft steekt zen hand op. En daar zit ook gelijk de haat, Iedereen kent in zen nabije omgeving Ajax supporters, dat wringt altijd met de supporters van de locale club. Als half Twente of Brabant feest viert omdat Ajax geen kampioen word is dat vooral een uitlaatklep op de buurman, collega, broer, vriend die voor Ajax is.

18 januari 2018 om 12:43

@willem410. Ben er mee eens dat het meer een Amsterdams probleem is. Maar die yuppen media bericht wel over Ajax, al kan Ajax hier zelf waarschijnlijk helemaal niets aan doen.

Zegt niks bijzonders. Probeer alleen te bedenken welke talenten doorgebroken zijn de laatste tijd(en) en naar top/subtop europa zijn gegaan van Feyenoord en daar succesvol zijn?

Die arrogantie van Ajax is tanende want binnen zeer korte tijd spreekt er in Ajax 1 niemand meer Nederlands laat staan het arrogante Mokumse dialect !!!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren