Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Als je posities bekijkt, lijkt het alsof ik niet ga spelen'

Laatste update:

Frank de Boer wilde graag wat meer ervaring aan zijn selectie toevoegen en kwam na een afwijzing van Rafael van der Vaart uiteindelijk uit bij John Heitinga. De verdediger moet de jonge ploeg van Ajax bij de hand gaan nemen, maar op dit moment lijkt het erop dat Heitinga niet eens een basisplaats zal gaan krijgen. Joël Veltman lijkt nog net wat hoger te staan in de rangorde.

/

Heitinga wordt van de hesjesverdeling op de trainingen niet veel wijzer, maar voelt zich geen onomstreden basisspeler. "Als je de posities nu bekijkt, lijkt het alsof ik niet ga spelen", zegt de routinier tegen Ajax Life. "Maar het gaat erom wie er eind juli staan." Ajax speelt dan de eerste wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League; vrijdag zal duidelijk worden wie daarin de tegenstander wordt.

Voor de wedstrijden in de voorrondes van de Champions League speelt Ajax nog twee oefenwedstrijden: tegen VfL Wolfsburg en Saint-Étienne. "Als ik niet speel, moet ik gewoon zorgen dat ik mezelf in het team speel", zegt Heitinga. "Ik zal net zo hard moeten vechten als alle anderen." Naast Veltman en Heitinga kan ook Mike van der Hoorn nog rechts centraal in de verdediging van Ajax spelen.

John Heitinga moet een basisplaats krijgen bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gudelj geen basisplaats, Heitinga geen basisplaats. Dan ben je wel lekker bezig om je elftal te versterken, not.

16 juli 2015 om 22:14

Waarschijnlijk is de rest veel beter geworden in hun vakantie.

16 juli 2015 om 22:17

Gudelj vind ik op dit moment al beter dan Bazoer, Andersen, Schone en Sinkgraven. hij kan op elke plek op het middenveld spelen. Alleen Klaassen vind ik echt beter. Bazoer is ook al erg goed maar Gudelj vind ik verder.

16 juli 2015 om 22:21

Maar misschien is de rest veel beter geworden in de tussentijd. Lekker die strijd laten gaan daar, worden ze allemaal betervan..

16 juli 2015 om 22:22

Klaassen - Sinkgraven - Bazoer/gudelj. Dit gaat waarschijnlijk het middenveld worden. Prima middenveld. Klaassen op 10. Bazoer of Gudelj achter hem samen met Sinkgraven. Sinkgraven en Klaassen hebben imo echt een goede klik op het veld. Het doet met denken aan Eriksen - De Jong. Die hadden dat ook. Iedereen zal veel spelen dit seizoen. Serero gaat ook wel zijn minuten mee pakken. Verder hoop ik dat Andersen verhuurd wordt. En het zou super zijn als ze Frenkie de Jong kopen en daarna 1-2 seizoenen verhuren. Nu is hij nog maar een paar ton en PSV wilt hem ook, al gaat hij het liefst naar Ajax.

16 juli 2015 om 22:37

Is Sinkgraven niet meer een nummer 10 dan een 8 of kan hij ook als 8 uit de voeten?

16 juli 2015 om 22:53

Sinkgraven is denk ik meer een nummer 10, maar dat is ook de ideale positie van Schone, Andersen en Klaassen. Bazoer, Gudelj en Serero Kunnen er ook allemaal spelen.

16 juli 2015 om 23:14

Als de taken goed verdeelt worden op het middenveld gaat dat prima.

16 juli 2015 om 23:55

Ik vind sinkgraven echt pure kak. Sjongejonge wat speelde hij slecht zeg de laatste wedstrijden van het seizoen.

17 juli 2015 om 00:16

Gudelj haal je toch niet voor de bank, kom op zeg.

17 juli 2015 om 03:21

gudelj gaat, ajax kennende, eerst een jaar in het tweede spelen om de ajax cultuur te leren kennen.

je word nou eenmaal niet binnen een jaar godenzoon.

heitinga is ook al een tijdje weg geweest. die moeten ze ook weer leren om saai, zonder risico balletjes breed te tikken, op z'n ajax

17 juli 2015 om 04:57

Frenkie de Jong kiest hoogstwaarschijnlijk voor PSV.

17 juli 2015 om 05:20

Sinkgraven is sowieso een 10, speelde bij Heerenveen eerst veel vanaf de flank maar hij komt het best tot zijn recht achter de spits. Klaassen lekker box-to-box laten spelen en Gudelj controlerend. Prachtig middenveld, op papier althans.

17 juli 2015 om 06:21

Ik ben het helemaal met je eens robinanimal, die Sinkgraven heeft een leuke techniek, maar verder heeft helemaal niks. Geen fysiek, geen fatsoenlijk schot,nul scorend vermogen. Ik vind het ook niks en het is helemaal onbegrijpelijk dat deze technische staf daar dan wel zoveel voor betaald heeft. Maargoed deze technische staf begrijp ik al jaren niet meer!

16 juli 2015 om 22:15

Je kunt het ook anders zien. De bank van Ajax is nu sterker dus de concurrentie groter. Als je niet goed speelt word je er sneller naast gezet. Voorgaande jaren was hier nauwelijks iets van te merken, mochten de jongens t slecht deden gewoon aan blijven prutsen omdat er geen goede concurrentie is.

16 juli 2015 om 22:18

Scherpe mening footballnerd. volledig mee eens.

16 juli 2015 om 22:26

Blij dat iemand het inziet . We zijn er sterker op geworden.
Cillessen - Tete- Veltman - Riedewald - Dijks - Bazoer - Sinkgraven - Klaassen - El Ghazi - Milik - Fischer lijkt de basis te worden. Vergeleken met vorig jaar heb je met Dijks een fysieke linksback. Dijks en Tete zijn verdedigend beter dan van Rhijn en Boilesen, alleen aanvallend minder. Riedewald maakt ook een goede ontwikkeling mee en ook Bazoer is lekker in vorm. Het is aan Heitinga en Gudelj om zich in de basis te knokken.

16 juli 2015 om 22:26

Wel dure krachten om voor de breedte te gebruiken. Ik vind het dan matig ingekocht. Je koopt toch om de basiself sterker te maken. Nu zit Heitinga straks de jeugd in de weg

16 juli 2015 om 22:32

Tip: Kijk de filmpjes op AT5 en Ajax TV. Interview met Frank over al deze dingen.

Je moet gewoon elke positie dubbel bezet hebben met daar achter een talent, wil je gewoon een heel seizoen constant presteren. Vorig jaar kon je 90% van de opstelling invullen, nu 30% ongeveer. Zo verwoorde Frank het. De ene keer zal Gudelj spelen, de andere keer Bazoer. Ligt gewoon aan de vorm en de tegenstander. Spelen we met een 10 of met een 6. Dat zijn allemaal dingen die meewegen.

16 juli 2015 om 23:53

Hier ben ik het helemaal mee eens Flasher93.

Stel ajax betaald 6 mil voor een 4de middenvelder (gudelj) dan is dat nog niet veel aangezien we geld genoeg hebben en er vaak wel 1 van de 3 geblesseerd/geschorst/vormdip oid heeft.

17 juli 2015 om 00:21

Ja maar in mijn ogen heeft Gudelj ook voldoende kwaliteiten en is hij die 6 miljoen waard . Het is een ander type speler die we kunnen gebruiken. Het is aan Frank om het puzzeltje voor dit moment goed in te vullen, maar dat betekent niet dat het een heel seizoen zo is. Het is gewoon jammer dat veel supporters die zich nergens in verdiepen of supporters van andere clubs gelijk alles zo overdrijven en niet verder kijken dan hun neus lang is.

17 juli 2015 om 01:01

En daar zie ik het probleem al weer bij Ajax in jouw opstelling: de leeftijd. Die gasten hebben op Cillessen en wellicht Klaassen na 0,0 ervaring en daarmee gaat Ajax no way de CL bereiken of kampioen worden. Ik denk trouwens ook gewoon dat het het beste is om Gudelj en Heitinga in de basis te zetten in plaats van Bazoer en Riedewald. 18-jarigen horen niet in de basis van een kampioenselftal, al zijn het grote talenten.

17 juli 2015 om 01:03

Ik weet t niet footballnerd, die de Boer speelde elke week met 5 wijzigingen per wedstrijd. Zo kan je lekker een team smeden! Je moet juist zorgen dat je een vaste basis laat staan, zo word je kampioen!

17 juli 2015 om 03:24

ok ajax is sterker geworden maar vgl bij psv een veel grotere achterstand opgelopen.
ik zie zelfs feyenoord boven ajax eindigen dit jaar.

16 juli 2015 om 22:19

Lekker kortzichtig. Concurrentie horen erbij. Een sterkere bank, maakt je ook beter. Ze moeten het zelf verdienen om in de basis te komen. Het is een lang seizoen. Snap je toch wel?

16 juli 2015 om 22:25

Ja, maar als je mensen haalt moeten die wel beter zijn dan als je al hebt. Dit zijn dure jongens voor de breedte. Gewoon erg matig aankoopbeleid tot nu toe.

16 juli 2015 om 22:30

Heitinga is een natuurlijk leider, Iets wat een groot probleem was vorig jaar. Met Zimling pakte dat totaal niet goed uit. Verder is Gudelj een middenvelder die we nog niet hadden. Hij is erg fysiek, echt een fanatieke speler, goed schot en ook eel leider in het veld.

Ik snap de ophef niet. We spelen in de Eredivisie, Beker en CL of Europa League. we hebben meer dan 11 spelers nodig. Zelfs meer dan 18 waarschijnlijk. Spelers die uit vorm zijn, geblesseerd, geschorst. Iedereen zal zijn minuten maken, mits ze het verdienen. Gudelj is lekker bezig, maar Bazoer is ook goed bezig. Serero komt te kort en ook Andersen voldoet momenteel niet. Daarom is Gudelj een prima versterking.

16 juli 2015 om 22:32

Koetzichtig? Man wie betaalt er nu 6 miljoen en haalt een vracht aan familie binnen voor een wisselspeler? Alleen Ajax met dat "beleid". Mag toch hopen dat het allemaal een grote grap is.

16 juli 2015 om 22:33

Beter weet ik niet, maar Heitinga heeft ervaring, dat misten ze vorig seizoen en Gudelj heeft power, dat misten ze ook. Dus je kunt ook gewoon zeggen dat ze spelers met andere kwaliteiten aangetrokken hebben

16 juli 2015 om 22:36

Nee jaapvanhaafte. Iedereen en de media heeft Ajax succesvol naar een ervaringscomplex geluld. Een cilessen, Veltman, Schone en sigthorsson waren allemaal ervaren. Ervaring was niet nodig maar kwaliteit!! Guardado is een goede speler. Maar door zijn kwaliteit, niet door zijn ervaring.

16 juli 2015 om 22:39

Poulsen, voetballend niet de beste, maar door zijn ervaring wel belangrijk geweest. Verzin ik niet, zeggen de spelers en zegt de Boer.
Maar je mag van mij een andere mening hebben

16 juli 2015 om 22:43

Gudelj gaat echt wel veel spelen. Wordt gewoon heel snel basis. En ze moeten iets met het geld...ze hebben genoeg. Grotere kans op een kampioenschap met een bredere selectie. Spelers die de basis 11 direct versterken liggen ook niet voor het oprapen.

16 juli 2015 om 22:44

Ach dat is achteraf. Poulsen speelde in zijn laatste seizoen dramatisch en was debet aan tal van tegengoals. Toen het seizoen erop slecht ging moest er een reden gezocht worden en wees iedereen naar Poulsen, ervaring bla bla. Dat soort onzin ga ik niet in mee. Goede kwaliteitsspelers zijn vooral belangrijk.

16 juli 2015 om 23:41

@Mentalist: zonder ervaring kun je geen situaties lezen, weet je niet wat je te wachten staat. Onderdeel van kwaliteit is namelijk ook Ervaring. Mensen worden onder andere beter door ervaring.
Ook het begeleiden van spelers, iemand uit de put praten of voorbereiden op een belangrijke wedstrijd gebeurd door spelers die ervaring hebben...
onbegrijpelijk hoe jij dat bagatelliseert. Komt zelf een beetje dommig over en dat ben ik niet van je gewend.

17 juli 2015 om 00:16

Sinds wanneer is Heitinga een leider. Wordt je automatisch een goede leider als je de 30 bent gepasseerd. De afgelopen jaren heeft hij de bank goed kunnen leiden. Ik hoop voor hem dat het hem nog gaat lukken maar denk niet dat hij Joel eruit gaat spelen.

17 juli 2015 om 00:18

Ach ervaring. Er zijn spelers van 18 die andere spelers aansturen, en spelers van 30 die op zichzelf zijn. Heb het al zovaak gezegd. Je kunt niet zomaar iemand bombarderen tot "man van de arm op de schouder" omdat die toevallig 30 is. Dat moet ook in een speler zitten en zoiets groeit. Als heitinga geen moet meer presteert, en door van alles wordt voorbij gelopen, nemen de jongere jongens hem echt niet serieus.

17 juli 2015 om 00:32

@mentalist

Door ervaring bezit je meer kwaliteit. Het een kan niet zonder het ander.

Daarnaast: wat verwacht jij nou van Ajax? Dat ze 20 miljoen aan 2 spelers uit gaan geven? Daar komen nog salarissen bij op, hoe ga je dat als Ajax zijnde rendabel maken?

Ik vind het al heel wat dat Ajax Sinkgraven en Gudelj hebben gehaald. Beiden zeer goede spelers die echt wat toevoegen. Mocht Gudelj op de bank belanden... nou en! Dat betekent dat er nog betere spelers rondlopen. Alleen maar goed dus. Gezien het huidige transferklimaat kunnen er maar zo 2 spelers vertrekken na een goed seizoen. Al je dan iemand als Gudelj nog hebt veminder je het probleem van de gaten die goede spelers achterlaten. Wil jij wel CL voetbal spelen eigenlijk? Ik snap jou echt niet. Dan haal je dus soms een speler van 6 miljoen voor op de bank.

Welke kwaliteitsspelers moet Ajax halen dan? Een speler als Guardado was een schot in de roos van Brands, maar wel een heel zeldzaam schot.

Ajax heeft sinds haar bestaan spelers opgeleid die veel waard zijn en kwalitatief sterk. Hiervan profiteert de club ten tijde dat deze spelers er spelen. Daar waar talenten het niveau nog niet kunnen brengen wordt links en rechts door goed scoutbeleid voor weinig geld veelbelovende spelers aangetrokken. Soms wordt de portemonnee getrokken voor goede eredivisiespelers. Hierdoor heeft Ajax altijd al goede spelers in de selectie gehad. En jij wilt nu... ja wat eigenlijk? Wat wil je nu dat Ajax doet? Aangezien je alles nu al een tijdje aan het afzeiken bent, neem ik aan dat je er wel een antwoord op hebt.

17 juli 2015 om 00:57

Wat ik wil is dat er eens een vaste speelwijze wordt gesmeed, met veel druk naar voren en met spelers die daar compatibel aan zijn. Dijks is blijkbaar een klasse beter geworden in een seizoen, Heitinga is het beste wel vanaf, traag dus daar kun je niet aan de middellijn mee verdedigen voldoet imo dus niet. Gudelj is een goede aankoop in eerste instantie. Maar een gevalletje 7 uur zondagavondscouting, idem met sinkgraven en zivkovic (in het midden gelaten of het goede aankopen zijn). Dan heb je een 21-jarige pool in de spits die eigenlijk niet bij het systeem past. Maar heeft het naar verwachting goed gedaan en kan er nog ingroeien. Echter, vorig seizoen was de onmacht om onder druk uit te voetballen symptomatisch. Dan heb je dus een spits nodig die sterk in de duels is, rust aan de bal heeft, redelijk kan afmaken en het liefst een aardige reputatie zodat verdedigingen zich op hem gaan instellen. En dan haal je een 22 jarige sanogo die alles te bewijzen heeft in een do-or-die seizoen voor zijn carriere bij Arsenal. Daar moet je de slag om de Cl mee gaan winnen. Win je die niet ,heb je in feite miljoenen uitgegeven aan ontoereikende spelers. Het is gewoon allemaal net niet. Het valt tussen wal en schip, er zit geen idee achter de aankopen. Het leidt niet tot een groter geheel. Je moet vooralsnog afwachten terwijl je over 2 weken je elftal klaar moet hebben.

17 juli 2015 om 06:04

Ervaring hebben is goed, maar je moet ook je kwaliteiten op het veld laten zien. Dan pas heb je recht van spreken en zullen de jongelingen je volgen. Anders heeft de ervaring die je hebt geen zin.

16 juli 2015 om 22:22

Euh....eigenlijk net als elk jaar bij Overmars toch?

16 juli 2015 om 22:24

Heitinga is gehaald voor de Ooijer rol. Hij moet er staan wanneer dat nodig is. Verder moet hij op de trainingen en in de kleedkamer als een soort vader figuur gedragen. Iedereen scherp houden, tips geven. Hij is een natuurlijke leider en Frank is heel positief over hem. Beste duo is Veltman - Riedewald. Beide een prima inspeelpass, kunnen goed indribbelen en hebben ook nog goed overzicht dan.

Gudelj is een prima vervanger. Die zal ook zijn minuten maken. Maar ze moeten het zelf afdwingen.

16 juli 2015 om 22:34

Ooijer rol, vaderfiguur. Kom ajb op man vent. Dan gaat ie toch lekker naar de kindercreche voor een baantje? Stond ook lekker te spelen tegen Nordsjaelland...man aub hier moeten we het maar mee doen dit seizoen.

16 juli 2015 om 23:44

Hahaha en nu ook nog eens 1 wedstrijd gebruiken om iemand af te vallen... kom op man. Ik kan me voorstellen dat je teleurgesteld bent in het één en ander, maar je kunt ook overdrijven...
en misschien leuk voor jou: bij psv is het nooit echt uitverkocht... iig niet bij de uitwedstrijden. Misschien is die club wat voor je.

17 juli 2015 om 05:57

@flasher93
Ik heb liever kwaliteit erbij dan een vader figuur, die rol zou Herman van Veen bij wijze van spreken toch ook kunnen vervullen mijn inziens

17 juli 2015 om 06:07

Elke speler in de A-selectie moet altijd staan en je kwaliteiten laten zien. Kun je dat niet opleveren, dan veranderd die vaderfiguur zomaar in een clownfiguur.

17 juli 2015 om 08:31

PSV heeft in mijn ogen goed ingekocht hoor, en het grote verschil met Ajax is dat PSV ook spelers heeft verkocht. Ajax heeft simpelweg te veel spelers in de selectie rondlopen. Concurrentie tot op zekere hoogte is goed, maar je moet het ook niet overdrijven. Vind het ook erg jammer dat jongens uit de jeugdopleiding met potentie nu worden geremd in hun ontwikkeling omdat er spelers van buitenaf zijn gehaald die zoals wel vaker waarschijnlijk niet zo heel veel toevoegen aan Ajax

16 juli 2015 om 22:30

@mrmihajlovic: Zou een mooie boel zijn als een speler alleen speelt vanwege de transfersom die je er voor betaald hebt. Zo'n grote onzin. Net als met die spelers wiens hun contract een jaar later aflopen: Die moeten dan per sé spelen omdat ze in de etalage moeten. En dan zijn er nog de spelers die niet willen verlengen: Die moeten beslist op de bank of tribune plaatsnemen. Als je je als trainer beperkt in dat soort regeltjes, dan kan je op een gegeven moment iedere wedstrijd dezelfde elf opstellen.

Gudelj en Heitinga zullen echt wel hun minuten maken. Maar als anderen beter zijn, moeten die spelen. Daarbij: Ze kunnen ook van nut zijn geweest, door die anderen gemotiveerd te krijgen, doordat ze nu concurrenten hebben. Veltman bijvoorbeeld, had vorig jaar helemaal geen concurrentie. Misschien is hij nu wel beter geworden omdat Heitinga hem op de hielen zit.

16 juli 2015 om 23:35

Dat bedoel ik ook niet. Ik bedoel als je zulke spelers haalt voor zulke bedragen en ze vervolgens op de bank zet deugt er iets niet. Ajax werd vorig jaar niet met flitsend voetbal kampioen. Dus moest er versterking komen. Ervaring moest er ook komen. Dus de portemonnee werd getrokken en er kwamen nieuwe spelers. Die nu in de voorbereiding al richting de bank gaan. Dan klopt je aankoopbeleid toch niet? En om zoveel uit te geven voor wissels lijkt me ook niet nuttig.

16 juli 2015 om 23:00

het elftal niet maar het team wel..

16 juli 2015 om 23:33

Zozo jij weet nu al wie Frank gaat opstellen, knap hoor !!

16 juli 2015 om 23:47

Je hebt ook nog zoiets als je in de breedte versterken. Je kunt niet met een half gare reservebank de CL in

17 juli 2015 om 00:10

Het gaat erom dat de ondergrens wat hoger wordt. Bij talenten (zeker de jonge high potentials van Ajax) schommelt het niveau gigantisch. Loopt alles lekker en is de vorm daar? Dan zijn een Sinkgraven en een Veltman beter dan Gudelj/Heitinga. Gaat het effe niet? Geen probleem, je valt terug op je ervaren jongens die zorgen dat de rest van het elftal blijft functioneren.

17 juli 2015 om 00:57

Want aankopen moéten spelen? Heerlijke logica dit.

17 juli 2015 om 04:45

Als je kijkt waar Heitinga zich het meeste thuis zal voelen, is dat bij Ajax. Het zal mij niks verbazen dat hij weer opbloeit en van grote waarde kan zijn. Ervaring, winnaarsmentaliteit en een echte verdediger die al weet hoe alles bij Ajax werkt. Hij kan de jongere gasten bij de hand nemen, dus een uitstekende aankoop. Transfervrij binnen gehaald.

Als hij een basisplaats wil zal hij Veltman er uit moeten spelen. Dat zie ik niet gebeuren. Voorlopig heeft hij de Ooyerrol.

16 juli 2015 om 22:15

Ik vind het moeilijk in te schatten wat het niveau van Heitinga is, maar met alle respect. Is het minder dan Veltman? Lijkt me sterk...

16 juli 2015 om 22:18

Ik weet niet wat iedereen tegen veltman heeft, maar ik vind het een best redelijke verdediger, niet geweldig (door zijn lengte), maar er zijn mindere verdedigers.

16 juli 2015 om 22:23

Kan goed mee voetballen, maar is in verdedigend opzicht zwak tot matig.

16 juli 2015 om 22:27

Hij maakt Frank de boer foutjes zonder net zo goed te spelen als Frank de boee

16 juli 2015 om 22:38

Veltman was met cilessen de beste speler vorig seizoen. Mensen blijven maar oordelen maar zouden eens wat meer wedstrijdjes moeten kijken van hem.

16 juli 2015 om 22:53

Verdedigen valt ook best mee. Tuurlijk heeft hij zijn slechte wedstrijden, maar vaak staat hij gewoon zijn mannetje hoor.

16 juli 2015 om 23:03

meer wedstrijdjes bekijken snap ik..maar laat die bekerwedstrijden maar achterwege..

17 juli 2015 om 00:16

Mensen die zo kritisch op hem zijn zien geen hele wedstrijden. In de CL was hij juist één van de spelers die zich wel goed aanpaste aan het hogere niveau. (Net als Klaassen en Cilessen)

16 juli 2015 om 22:24

Mayarood. Waar ik vooral benieuwd naar ben. Wie staat gaat er links centraal basis staan? Want als dat Riedewald is, dan juich ik dat toe!

17 juli 2015 om 11:38

Viergever misschien? maar dat zou ik ook toejuichen

Spelen verdien je op basis van wat je laat zien, niet eeuwig in het verleden blijven hangen. Basisplaats dwing je af. Ben benieuwd wat Johnny in z'n mars heeft. Het is geen Frank Rijkaard die terugkeert.

17 juli 2015 om 00:06

Dat verwacht ik wel. Frank gaat niet zo snel daar een rechtsbenige verdediger zetten. Ik las vandaag ergens dat een Frans tijdschrift een top vijftig van spelers onder de 21 had gemaakt. Depay stond bovenaan, maar Riedewald was de enige andere Nederlander op die lijst, ik meen op plaats 28.

17 juli 2015 om 03:50

Plaats 15 zelfs, Nathan die bij Vitesse speelt op huurbasis staat op 16.

Heitinga is niet naar Ajax gekomen om de bank warm te houden lijkt mij. Daar is hij ook wat duur voor. Zou een bewijs van wanbeleid zijn mocht Heitinga op de bank belanden. Je weet van te voren wat eel en niet kan en dan neem ik aan dat je een speler als Heitinga terug haalt voor de basis anders moet je het niet doen.

16 juli 2015 om 22:20

Waarschijnlijk spelen ze gewoon samen en Heitinga als linkse cv.

Weet ienabd hoelaat de liting voor cl is ?

16 juli 2015 om 22:16

Iemand*

16 juli 2015 om 22:19

12:00 uur. Alleen online te volgen via de site van uefa

16 juli 2015 om 22:24

12.00 uur

Met alle respect, maar ajax heeft gewoon slecht ingekocht. Heitinga was 5 jaar geleden wellicht een prima CV, maar dat is allang niet meer het geval.
Gudelj heeft veel techniek, maar niet aanzienlijk beter dan de rest. Vind hem ook geen hele harde werker, en hij zal even moeten wennen aan het "ajax spel". Die zal zeker niet in de basis staan.
Die nieuwe Duitser heb ik geen hoge verwachtingen van. Heeft het in Duitsland nou niet bepaald geweldig gedaan, anders was er wel een Duitse club die hem zou oppikken.
Op dit moment staan PSV maar zeker Feyenoord er beter voor.

16 juli 2015 om 23:53

We gaan het zien... valt geen peil op te trekken want we kunnen onze vermoedens alleen baseren op oefenwedstrijdjes.
Ik ben benieuwd wat jij vindt van de psv aankopen dan: statistieken van Lestienne zijn beroerd en je kunt volgens jou niet in het verleden blijven hangen... pereiro moet wennen dus daar heb je weinig aan en die moet zich nog bewijzen... isimat: handje vol wedstrijden gespeeld en was minder dan rekik... dus ga je ook op achteruit.
Psv lijkt toch ook te hebben ingeleverd...maar dan toch weer: we weten het niet..

ik hoop dat het erg dicht bijelkaar ligt. Leuke spannende competitie.

Ik zou hem linkscentraal opstellen, maar ik kan daar niet goed over oordelen want heb hem nog niet zien spelen. Ben sowieso benieuwd hoe het elftal van Ajax er uit ziet aan de start van het seizoen.
Ik hoop dat ze weer met de punt de naar voren gaan spelen en dus met een echte nummer 10.
Dan zou dit mijn opstelling zijn:

Dan hou je op de bank nog toptalenten als Bazoer, Riedewald en evt Kishna als hij blijft.
Overigens zou ik Andersen een jaartje verhuren..

Cillessen
Tete
Veltman
Heitinga
Dijks
Gudelj
Sinkgraven
Klaassen
El Ghazi
Milik
Fischer
16 juli 2015 om 23:12

Verdediging word Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Viergever

In welk opzicht is Van der Hoorn beter dan? Ik vind ze beiden matig.

Veltman lijkt me de enige onbetwiste basisspeler als centrale verdediger. Voor de plek van linker centrale verdediger naast Veltman moet er gestreden worden. Ik zie het somber in voor Heitinga, omdat in mijn ogen het duo Veltman (1.82m)-Heitinga(1.80m) qua fysiek en lengte tekort komt.

16 juli 2015 om 22:36

Maar de concurenten op LCV zijn Riedewald en Viergever. die zijn 1.82 en 1.83. Heitinga zelf is overigens ook 1.82.

Vind niet dat je Heitinga moet halen om op de bank te zetten, als je ervaring zoekt dan is het voor in het veld. Vanaf de bank kunnen Bergkamp, De Boer, Overmars, VD Sar etc ook voor ervaring zorgen.
Zou het echt wanbeleid vinden als de aankopen allemaal op de bank belanden (en die kans zit er nog in ook). Waarom haal je ze dan?

16 juli 2015 om 22:25

Precies, je wordt niet beter van een goede bank.
En vorige seizoen was al niet best

16 juli 2015 om 23:27

Tuurlijk word je wel beter van een goede bank. Indien er blessures zijn in de basiself, zal dit vanuit de bank opgevuld moeten worden. Dan heb je altijd liever dat je bank sterk vertegenwoordigd is.

16 juli 2015 om 23:41

Tuurlijk is een sterke bank belangrijk, maar je begint eerst met een sterke basis lijkt mij. Daar viel voor Ajax nog genoeg winst te behalen en dan ga je geld niet uitgeven aan de bank.

16 juli 2015 om 23:57

De basis is versterkt: dijks voor boilesen. Sinkgraven erin voor de creativiteit. Bazoer erbij. Milik vast erin. Fischer erbij.
Of beter: geen Moisander, Boilesen en Sigie meer. Lijkt me opzich al een vooruitgang.

17 juli 2015 om 02:08

@rvandoor

Jij zegt dat de basis is versterkt en vervolgens noem je 3 namen op die vorig seizoen al (regelmatig) basis stonden. Sinkgraven, Milik en Bazoer speelden vorig seizoen ook al, waarbij Sinkgraven totaal nog geen indruk heeft gemaakt en Milik nog wisselvallig is.

Wat betreft Fischer en Dijks: Fischer is 1,5 jaar geblesseerd geweest en in de periode voor zijn blessure speelde hij als een natte krant. Het is voor Ajax te hopen dat hij de vorm van zijn debuutjaar terug vindt anders ga je er t.o.v. Kishna op achteruit.

Dijks moet het eerst nog maar laten zien. Is niet voor niets eerder weggestuurd en de stap van Willem II naar Ajax is enorm. Desondanks zal hij wel beter zijn dan Boilessen, al is dat ook weer niet zo heel moeilijk.

Ik snap het aankoopbeleid van Ajax echt niet. Kopen Gudelj en Heitinga voor de bank en steken geld in een Duitser die in een heel seizoen 2 goals maakte in de 2e Bundesliga. Had het geld en salaris van deze 3 spelers bij elkaar genomen en daar een echt goede aanvaller van gekocht.

Wat heb je aan een sterke bank wanneer je basiself niet kampioenswaardig is?

17 juli 2015 om 13:37

Er worden ontzettend veel wedstrijden gespeeld. Spelers de tegen de basis aanzitten gaan echt wel genoeg minuten maken. Dan doel ik op alle aankopen (gudelj, Heitinga, Sanogo, Younes).

Ik vind een basis elf alles behalve het belangrijkste. de bank moet ook genoeg kracht hebben - een wissel moet geen inlevering van kwaliteit zijn maar juist de lijn doortrekken van de speler die op dat moment niet meer fit is.

16 juli 2015 om 23:44

Precies!

17 juli 2015 om 02:25

Ja en hoe vaak wissel je een verdediger in een wedstrijd? Wisselen doe je over het algemeen om iets te forceren en dan ga je geen Heitinga het veld insturen. Daar heb je goede aanvallers op de bank voor nodig.

Ik zie het zo, je hebt 4 linies: aanval, middenveld, verdediging, keeper. Hoe verder de linie naar voren staat hoe beter je wisselspelers op die positie moeten zijn. Aanvallers en aanvallende middenvelders worden vaak gewisseld. Verdedigers en keepers moeten zelden gewisseld worden. Waarom? Achterin is zekerheid nodig en moeten verdedigers en de keeper een goede klik hebben. Een concurrentiestrijd en doorwisselen achterin wekt alleen maar nervositeit en miscommunicaties op.

Zeggen dat een basiself niet het belangrijkste is, is natuurlijk onzin. Als je basiself niet goed genoeg is bereik je niets. Je wisselspelers zullen namelijk altijd nog minder zijn, anders zit je niet op de bank.

Je hoeft niet altijd de beste spelers in de basis te zetten om het beste elftal te krijgen.
Denk dat er wel meer ervaring in moet komen Gudelj lijkt me toch wel belangrijk te worden eveneens een Heitinga. We zullen toch weer in de Champions League moeten komen en kampioen worden anders gaan we achter de feiten aanlopen en PSV ons inhaalt. Dan maar de talenten iets langer op stal laten.

16 juli 2015 om 22:24

Het probleem is dat er over 4 a 5 jaar een stuk of 6 europeese top is bij andere ploegen. Wij verwachten allemaal wonderen van jonge spelers.

16 juli 2015 om 22:36

Ik weet het maar we mogen aankomend jaar de plank niet misslaan ik sta ook wel achter de filosofie van Ajax maar vindt wel dat we niet alleen maar mogen opleiden , baal ook wel dat een Lens afhaakt i.v.m de vraagprijs

17 juli 2015 om 00:01

Ach nee... zo een vaart zal het niet lopen. Psv doet hetzelfde als waarmee ze uiteindelijk bijna failliet gingen. Er lopen daar nogal domme mensen rond.
Ajax gaat de ArenA kopen en verhoogt daarmee structureel de begroting, de jeugd tikt een hoger niveau aan en dus zal Ajax binnen een jaar of 5-8 afstand gaan nemen van psv en feyenoord. Dat ene jaartje dat psv nog goed meedoet geef ik ze graag.

Ik moet toegeven dat ik Heitinga al een tijd niet meer gevolgd heb, maar ik kan mij toch niet voorstellen dat v/d Hoorn en Veltman beter zijn dan hem.
Wanneer dit wel het geval zou zijn begrijp ik de komst van Heitinga niet, want het niveau van die 2 is wel erg laag voor Ajax begrippen.

Ik ga er gewoon vanuit dat Heitinga de achterhoede zal leiden.

Wie is dan die onomstreden linkscentrale verdediger die niet wordt genoemd?

16 juli 2015 om 22:28

Dat vraag ik mij ook af

16 juli 2015 om 22:33

Mag hopen dat dat Riedewald is

Zou mooi zijn als ze fenerbahce loten

17 juli 2015 om 00:02

Ergens ben ik daar ook wel voor. Gelijk knallen... en dan erna een mooie tegenstander... die ook verslaan en met een goed gevoel naar Alkmaar.

Dat Heitinga op de bank begint is niet meer dan logisch. Hij is vrij traag en weinig balbeheersing. En Veltman vind ik nog een redelijke verdediger voor Ajax begrippen. Geen top maar wel nuttig. En een Gudelj verwacht ik ook nog geen basis plaats aangezien hij niet beel beter is dan de middenvelders die we al hebben. Al met al zijn het aankopen voor op de bank om je selectie te verbreden. Dan had Ajax net zo goed spelers kunnen halen die basisplaats waardig zijn en die is er geen een van gekocht. Misschien Dijks maar die is niet veel beter dan Boilesen. Maar dat lijkt me ook niet het verwachting van een oud speler van Willem 2. Heel erg jammer dat ze nu al de hand op de knip houden.

16 juli 2015 om 23:09

wat is er mis met een oud-speler van willem 2? een stam, een hyypia, een dembéle en zelfs een thomas gálàsek (direct naar ajax) hebben het na willem 2 goed gedaan..

Het is hoe het is, spelers van het kaliber Heitinga, is wat maximaal haalbaar is voor Ajax, een betere verdediger, of een 5 jaar jongere Heitinga, zal nooit naar Ajax willen komen.
Andersom geldt hetzelfde, voor een speler als Heitinga, die way over the hill is, is Ajax sportief gezien het maximale haalbare.
Met Heitinga ga je in Europa niet serieus meedoen, dat weet iedereen binnen Ajax incl Heitinga zelf ook wel.
Het is wachten totdat groter talent doorbreekt, want eigen jeugd als van Rhijn en Veltman, zal nooit potten gaan breken op internationaal niveau.
Riedewald heeft die potentie wel, het is alleen dood jammer dat die zich niet kan optrekken aan een type Jaap Stam.
Geef toe mensen, met solide verdedigers als Verthongen en Alderweireld, kon Ajax al niet doorpakken Europees en die waren wel een klasse beter dan het huidige materiaal wat nu achterin staat.
Ook het middenveld Blind, de Jong en Eriksen was verder dan wat Ajax nu kan opstellen, om nog maar te zwijgen over het verschil tussen Suarez en Milik.

Voor de nationale competitie is dit materiaal wellicht wel goed genoeg om bovenin mee te doen, maar de eredivisie is dan ook het lachertje van Europa inmiddels.

Heitinga een natuurlijk leider noemen is lachwekkend. Of vinden ze hem de schakel in De Fluwelen Revolutie?

Het slechtste Ajax ooit had ervaren spelers nodig om het niveau op te krikken. Wat doen ze vervolgens met de enige ervaren versterking? Die komt voorlopig op de bank terecht. Wat een logica.

Johnny is een beetje over de hill vrees ik, hooguit wat invalbeurtjes aankomend seizoen

Heitinga lekker laten spelen zeg ik. Wordt je echt kampioen mee!

Ik vind Veltman zo enorm overschat, hoe oud Heitinga ook is, hij is echt wel beter dan Veltman.

De enige ervaring die Heitinga meeneemt is bankzitten dat heeft hij bijna zijn hele buitenlandse avontuur gedaan.

Haha John Heitinga teruggehaald als de verlosser op basis van wat? Zat in het buitenland vaker op de bank dan dat hij speelde en ook nog bij Europese middenmoot, en beland nu weer op de bank, wat een beleid of beter wanbeleid

Gemakkelijk geld verdienen zo'n leidersrol waarbij je niet eens hoeft te voetballen.

Ik zie het heel simpel. Je probeert gewoon altijd je beste elf op te stellen. Als Heitinga er niet onder valt, dan stel je hem niet op. Die beste elf is natuurlijk een moment opname. De ene week kan De Boer Viergever opstellen en de volgende week ziet De Boer meer in Heitinga of een ander. Heitinga moet gewoon zijn best doen om in het elftal te gaan passen. Dit zijn dan ook mooie woorden van hem dat laat zien dat hij gewoon wil vechten voor een plek bij de eerste elf en niet à la Valdes er een beetje naar de pet mee gooien als je niet speelt. Heitinga heeft ervaring en een echt Ajax hart. Zelfs op deze leeftijd kan hij gewoon van waarde zijn voor Ajax. Dat betekent niet dat hij altijd speelt maar dat moet ook niet. Talenten moeten ook spelen om zich te ontwikkelen. Ik vind dit gewoon een goede aankoop voor Ajax en als hij gewoon jonge jongens wat kan leren vind ik het al prima. Heeft toch gewoon een tijdje bij Oranje in het hart van de verdediging erg sterk gespeeld in 2010. Bovendien, met 31 jaar ben je nog prima op leeftijd.

Ajax heeft gewoon van die talenten nodig die echt wat laten zien zoals vroeger en El Ghazi nu
Nu zijn het de meeste talentjes die de eredivisie nog net maar aankunnen daarom hebben ze gudelj gehaald hij is iemand die laat zien wat hij kan

Wat een lulverhaal dat Heitinga niet samen zou kunnen spelen met Veltman omdat ze beide zogenaamd RCB zijn. Dat verhaal met een rechts en linkspoot in de verdediging slaat kan nog wal. Met Heitinga en Veltman heb je toch voor eredivisie begrippen een prima centraal duo. Zou toch van de zotte zijn als Viergevertje een basisplaats krijgt puur omdat hij toevallig twee linkse poten heeft.

Samen met veltman mooi duo riedewald en van rhijn erbij moet lukken

Lijkt mij logisch dat hij speelt, ze zullen deze groot verdiener ( 1 miljoen per jaar) niet constant op de bank laten zitten.

Hij heeft wel zelfkennis dat moet gezegd worden. Maar wat had hij naders verwacht als je 4 jaar niet gevoetbald hebt. Die ga je toch niet basis zetten. Dit is gewoon een flop eerste klas. Kan hij niet in de spits ?

Als dit echt zo is dan is dat weer typisch Frank de Boer. Altijd maar weer vasthouden aan bepaalde spelers terwijl overduidelijk is dat zij het gewenste niveau niet halen. Het zal wel weer net zo'n kansloze bedoeling worden als afgelopen jaar als ie nu hier al mee begint.

Hoog tijd voor een nieuwe trainer die zijn team wel aanvallend durft te laten spelen ipv dat laffe, kansloze tikkie breed tikke terug voetbal. Al die grote woorden opt moment zijn precies dat, grote woorden. Degene die denken dat onder deze trainer eindelijk eens aantrekkelijk voetbal gespeeld gaat worden zullen weer van een koude kermis thuis komen. Zo jammer dat ie gebleven is...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren