Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wederom niet voorbij 'angstgegner' PEC Zwolle

Laatste update:

Ajax is er wederom niet in geslaagd om te winnen van PEC Zwolle. Na winst in de bekerfinale en in de strijd om de Johan Cruijff Schaal, sleepte het elftal van Ron Jans dit keer een doelpuntloos gelijkspel uit het vuur tegen de regerend landskampioen. PSV is daardoor de lachende derde: de Eindhovenaren wonnen eerder op de dag met 3-0 van Excelsior en gaan nu weer alleen aan kop. Ajax en PEC volgen op twee punten, Cambuur staat daar één punt achter.

/

PEC begon stormachtig en had al na twee minuten op voorsprong kunnen staan. Tomas Necid bevond zich in kansrijke positie, maar zijn schot was slap en kon eenvoudig gepakt worden door Jasper Cillessen. Het antwoord van Ajax liet niet lang op zich wachten: Kolbeinn Sigthórsson kroop knap voor zijn man, maar stuitte op Warner Hahn, die in de daaropvolgende hoekschop het geluk had dat een inzet van het hoofd van de IJslander net over het doel vloog. De bezoekers bleven echter uitstekend meedoen, maar gaven het drukzetten gaandeweg de eerste helft op.

Ajax kon daardoor beter in de wedstrijd komen en nam het initiatief. Dat leidde wel tot mogelijkheden, maar de echt uitgespeelde kansen bleven nog uit. Niklas Moisander was dreigend met een schot van afstand, Lasse Schöne nam Hahn onder vuur uit een vrije trap en Ricardo van Rhijn schoot over via een tegenstander. Aan de overkant toonde Necid zich nogmaals, maar ook dit keer had Cillessen er goed het oog in en werd de inzet van de Tsjech zonder al te veel problemen onschadelijk gemaakt.

/

Thuisfans die dachten dat Ajax in de tweede helft door zou gaan drukken, kwamen bedrogen uit. PEC bleef prima meevoetballen, al moest Jans wel toezien hoe zijn ploeg rond het uur even ver in de eigen zestien werd teruggedrongen. Het korte Amsterdamse offensief zorgde voor dreiging, maar uitgespeelde kansen bleven ook nu uit. Een bekeken balletje van Lucas Andersen werd door iedereen en alles gemist, terwijl een voorzet van Van Rhijn ook aan geen ontvanger vond. Sigthórsson was niet veel later gevaarlijk, maar Hahn kon ook die inzet pareren.

De bezoekers uit Zwolle toonden daarna aan niet voor niets zo hoog te staan en voetbalden zich geregeld knap onder de druk van de thuisploeg uit. Zo was Necid nogmaals gevaarlijk met een steenhard schot, dat echter goed werd gepakt door Cillessen. In de slotfase poogde Ajax, onder meer met Anwar El Ghazi in de ploeg, alsnog iets te forceren door middel van een laatste offensief. Invaller Ricardo Kishna kreeg in blessuretijd nog wel een goede schietkans, maar de aanvaller gleed uit en zag zijn inzet ruim over gaan.

Wie verdiende de zege het meest?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het echt onbegrijpelijk dat Sigthorsson week in, week uit de onbetwiste basis spits is terwijl hij er niks van bakt! Elke kans laat hij onbenut of verneukt ze. Zijn 3 doelpunten tegen NAC waren niets meer dan een eenmalige vertoning. Wisselbeleid waardeloos van Frankie!!

Milik denkt ''welke club wilt mij hebben in de winterstop?''..

5 oktober 2014 om 18:40

De Boer moet onmiddelijk eruit Bah!!! Wie heeft Andersen gezien? Wie heeft de constant balopwachtende Serrero gezien...het Leek dat hij het redelijk deed maar was niet zo, bij balverlies op de pec helft zakt hij iedere keer terug in plaats van de tegenstander onder druk te zetten. Wie heeft de 3e holmaat sight van de boer gezien? Wie heeft Schone de rechtsbuiten van de boer gezien? met de rust wisselt hij 2 man aangezien hij weer eens niet een fatsoenlijke basisopstelling kan maken... na 65 minuten is die Domoor al door zijn wissels heen met alle gevaren vandien op nog een blessure waardoor je met 10 man kan komen.. F de Boer- Pec zwolle 0-0 Frank rot onmiddelijk op aub

5 oktober 2014 om 18:43

Perfect verwoord, frank de Boer moet morgen meteen ontslagen worden.

5 oktober 2014 om 18:43

Beetje respect mag ook wel voor een trainer die al 4 jaar op rij met een matige selectie kampioen wordt. Ga je schamen.

5 oktober 2014 om 18:43

Andersen en zeker Serero speelden gewoon goed, de zwakste speleres waren de andere buitenspelers, Schone, Kishna en El Ghazi.

5 oktober 2014 om 18:44

Frank rot op? Frank de Boer is de enige reden dat Ajax met zo'n matige selectie de laatste jaren kampioen is geworden. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij alles perfect doet maar zeggen dat hij op moet rotten? Zeg dan gewoon niks.

5 oktober 2014 om 18:45

Wat mij betreft gaat Frank de Boer er zo snel mogelijk uit, scheelt weer voor mijn cluppie. Al mag ik niet overmoedig worden.

5 oktober 2014 om 18:45

Gewoon een stel provocateurs die zich Ajacieden noemen. Ze doen het alleen om reacties uit te lokken. Gewoon niet op in gaan.

5 oktober 2014 om 18:45

Ik vind ook: De Boer mag na dit seizoen weg. Krijgt geen swing in het spel. Dramatische wedstrijd gezien. Nul kansen gecreëerd, en al creëer je wat, dan scoor je toch niet, want Sigtorsson kan er geen reet van. Andersen opnieuw zwak, Klaassen drama, Sigtorsson dus slecht. Invallers slecht. Moisander slecht. Wat een wanprestatie. Opnieuw, tegen Apoel ook al.

5 oktober 2014 om 18:46

Triest hoe sommige "supporters" roepen dat de boer weg moet. Na alle jaren waarin we 80 punten haalden en het beste doelsaldo hadden maar geen kampioen werden bracht deze man ons wel 4x op rij het kampioenschap. Meer respect is wel op zijn plaats. Ach ja je bent het niet eens waard om een supporter genoemd te worden.

5 oktober 2014 om 18:46

Coopers

Frank, moet eruit? Ga je schamen man, een beetje dankbaarheid mag wel na vier titels. Ik ben ook erg teleurgesteld, maar dit soort kreten gaan nergens over..

5 oktober 2014 om 18:48

Man zelden zo een domme reactie gelezen op deze site, proficiat.
Frank moet blijven en zo lang mogelijk. Hij is 1 van de weinige coaches die het in zich heeft om te presteren met middelmatige voetballers. Normaal gesproken had een coach allang om een zak met geld gesmeekt bij de TD. Frank houdt zich nog gedeisd.

5 oktober 2014 om 18:48

Grapje, Klaassen was juist wel oke, Schone bedoelde ik, die was bagger.

Ik geniet niet meer van het voetbal van De Boer. Na jaren zonder kampioenschap begrijp ik dat effectiviteit het belangrijkst is, maar nu wil ik mooi voetbal zien, en dat zie ik niet.

5 oktober 2014 om 18:49

Van mij mag de Boer ook oprotten haha

5 oktober 2014 om 18:49

wauw jij bent wel de fan met het minst verstand van voetbal.. frank is een van de beste nederlandse coaches, zonder hem speelde we nu in middenmood.. wat heb jij afgelopen 4 jaar zitten kijken, frank de boer is een toptrainer, en jij rekent hem af op een paar slechte wedstrijden. kolbein is geen goede spits, dat die milik niet opstelt vind ik ook raar. over schone moet je echt je kop houden, want hij is bijna altijd de gevaarlijkste voorin. andersen heeft ook een proma pot gespeeld. kishna en el ghazi hebben ook niet laten zien wat ze kunnen, dat is jammer maar helaas. dat jij frank hierop afrekent laat werkelijk zien dat je een idioot bent die beter door kan zappen naar nickelodeon.

5 oktober 2014 om 18:49

Typerende Ajaxfanboy reactie dat je de Boer wilt ontslaan, heeft al 4 jaar op rij jullie de titel bezorgd...

De Boer kan er vrij weinig aan doen dat er verder ook geen gerichte aankoop is geweest, Ajax had best in de breedte wat sterker kunnen zijn.

5 oktober 2014 om 18:50

Het gaat wel snel. Ajax heeft niet verloren toch? Ze staan 2e toch? Ik zie sigi, serrero, andersen en zelfs de boer langskomen die slecht waren. Hahaha er zijn verschillende manieren om met een gelijkspel om te gaan maar dit is er geen. Alhoewel ik moet zeggen dat het sterk is gedaan van Zwolle. Heerlijk

5 oktober 2014 om 18:51

Hahahahahaha. Jij hebt echt geen verstand van voetbal met je 'frank rot op'.

Ik als PSVer ben jaloers dat jullie zoon goede trainer hebben. Zijn wissels waren prima, dat el ghazi daarna belabberd speelt is jammer. Maar je kunt beter in de 60ste minuut wisselen om iets te forceren dan in de 80ste zoals cocu altijd.

Daarbij verdiend frank door wel wat meer credits met 4 kampioensschappen bij ajax.

5 oktober 2014 om 18:52

Frank is de beste trainer in Nederland,hij wist van een matig elftal een team te kneden. Als je iemand de schuld wil geven,geef m dan aan Overmars. Als Milik zo goed zou zijn dan zou die wel spelen. Is gewoon een matige speler die bij een Duitse laagvlieger op de bank zat. Beetje respect voor de man die jullie die 4 titels voor jullie won anders was t niks meer dan een matig elftal.

5 oktober 2014 om 18:55

Bla bla bla. De Boer heeft Ajax 4 keer kampioen gemaakt, dus nu mogen we niet meer kritisch zijn en mag hij de rest van zijn leven blijven zitten en zaad voetbal op de mat blijven leggen. De Boer zei aan het begin van het seizoen: we moeten mooi voetbal gaan laten zien, dat is nog niet gelukt. Dat was zijn doelstelling, en hij haalt die niet. Dan kunnen jullie hem wel blijven aanbidden (en enigszins terecht, mooie vent, kan een goed team smeden, altijd sympathiek, veel verstand van voetbal, echte ajacied), maar ondertussen is het voetbal heel traag en doet het pijn aan m'n ogen.

5 oktober 2014 om 18:55

Schaam je diep. Deze reactie is echt triest. Je hebt het over de beste trainer van nl. 4 jaar op rij kampioen waarvan 2 jaar niet met de beste selectie. Beetje respect mag wel.

5 oktober 2014 om 18:57

Coopers rot jij op man trieste teletekstpagina kijkende supporter ...flikker op man ....ga Vermeer aanmoedigen bij Feyenoord

5 oktober 2014 om 18:57

@coopers Als niet Ajacied kan ik niet wachten op het moment dat Frank de Boer vertrekt. Hij, en hij alleen is de reden dat Ajax de laatste 4 jaar kampioen is geworden met een selectie die ieder jaar zwakker word. Van der Sar, Jonk. Bergkamp en Overmars waren uitstekende voetballers. Van der Sar en Bergkamp zijn voor mij helden. Maar ze hebben tot op dit moment in hun functies niets bewezen. De enige van die oud spelers die zich wel bewijst is Frank de Boer en die wil je slachtofferen. Frank de Boer die door Overmars volledig voor joker word gezet met zijn ridicule aankoopbeleid. Ja laat Frank de Boer lekker vertrekken in de rest van voetballend Nederland gaat de vlag uit en er zal geen trainer zijn die kan evenaren wat de Boer presteert. Frank de Boer ga a.u.b. weg.

5 oktober 2014 om 18:58

Tjonge wat een domme reactie. Dat is hetzelfde als zeggen dat LVG nu weg moet bij Man Utd of Cocu bij Psv...

Wees blij wat de boer heeft bereikt met de kwaliteiten die hij bezit.

on:

Saaie en dan ook echt een doodsaaie pot. Ik heb 90 minuten verspild door deze saaie slechte pot te kijken.

5 oktober 2014 om 19:00

Echt Wtf!! Ik val zowat van mijn stoel. Jullie maken toch een grapje over de Boer???? Wtf!!! Volgens mij hebben jullie lui weer een hele andere wedstrijd zitten kijken...

Andersen niet super, maar zeeeeeker niet slecht! Ik zie hem steeds beter voetballen, met afgelopen dinsdag echt goede pot. Hoe kunnen jullie Serero slecht noemen? Voor het eerst, echt voor het eerst sinds het vertrek van Blind was het weer goed voetbal met 1x raken op het middenveld. Serero is de perfecte schakel tussen verdediging en middenveld. Daardoor ontstaat er ruimte om eindelijk Andersen op het middenveld te zitten. Zet hem daar 4 wedstrijden neer en hij geeft de ene steekpass na de ander! Verder zat Schone er niet echt lekker in en ben ik blij dat van Rhijn weer echt goed bezig is! Heerlijk om te zien.

Maar serieus... Wat bezield jullie om de kop van De Boer vragen? Ga jullie schamen!! Al worden we 3 jaar geen kampioen. Prima. Het is De Boer. Echt jongens, noemen jullie jezelf Ajacied?? Ga jullie je heel heel heel diep schamen!!!

Edit: Als jullie om een hoofd vragen, laat dat Moisander zijn. Mijn god wat is die de afgelopen weken slecht!! Langzaam van Denswil zich warm gaan lopen en anders hebben Viergever eventueel daarvoor nog. Liever Denswil laten proberen!

5 oktober 2014 om 19:01

100 euro betalen naar Siggy word je toch niet vrolijk man in 3 jaar tijd! landstitels moet daarnaast ook jaar in en jaar uit ook mooi voetbal zien met goals toch? dat zie je toch niet met deze Siggy!

5 oktober 2014 om 19:03

Het is zeker knap wat frankie heeft laten zien en daar verdient hij ook respect voor. Maar hij maakt wel fouten door kolbein steeds maar kansen te geven terwijl hij het steeds verkloot.

Ajax moet eens goed gaan zoeken naar een goeie spits en een bedrag van 7 a 8 miljoen uitgeven. Met een spits die 20 a 30 doelpunten erin schiet zou ajax nu 4 punten hebben in de champions leage en zeker eerste staan in de eredivisie. Dus ik begrijp de frustratie van sommige ajax supporters zeker.

5 oktober 2014 om 19:08

Leidsehood,

Natuurlijk mag je kritisch zijn op de boer, terecht zelfs. Alleen zit er wel een verschil tussen kritisch zijn en gaan lopen janken dat hij op moet rotten. Dat laatste is gewoon belachelijk

5 oktober 2014 om 19:13

Man man man wat walg ik van jullie succes supporters. Met elk kampioemschap was hij de grote held, en nu moet hij er uit... De Boer is niet iemand die grote talenten bij een tegenslag er uit haalt, maar de kans geeft. En.zodra dat goed gaat is Frank.de geote held, maar zodra het even tegen zit moet hij er uit. Bah,

5 oktober 2014 om 19:13

@troth

Echt ondankbaar en vooral onbegrijpelijk dat Frank door sommigen zo door de mangel genomen wordt. Ajax mist persoonlijkheid, De Boer moet roeien met de riemen die hij heeft.
Ik voel mij als Ajacied vooral in de maling genomen door het bestuurlijke orgaan vd club; we hebben zat knaken in kas, en er staat een team waar de Boer wonderen mee moet verrichten

5 oktober 2014 om 19:15

Poe jij weet er echt zo weinig van

5 oktober 2014 om 19:16

We zitten nu gewoon in eem tussenfase, men bet zou een wonder zijn mochten we dit jaar kampioen worden over 2 jaar hebben we weer een fantastische lichting met o.a. vd Beek en Nouri!

5 oktober 2014 om 19:19

Serero was een van de beste vandaag...frank eruit...come on wat een onzin

5 oktober 2014 om 19:21

Jezus 4 x kampioen achter elkaar ondankbaar volkje uit Amsterdam. En dat van een Psv fan. Verwende nesten zijn jullie. Bahhh

5 oktober 2014 om 19:33

Geef Frank de spelers terug die hij heeft zien gaan, en hij is halve finalist Cl.
Maar wat belangrijker is: geef hem eens voor de komende paar jaren dezelfde spelers in de selectie waar hij nu mee aan het werk is..
Welke spelers van 15 mei 2011 stonden vandaag in de basis?
Precies!!!!!!

5 oktober 2014 om 19:39

@coopers, @sjaakajax6

Ik kan alleen maar zeggen: jullie reactie is te triest voor woorden, dus die heb ik ook niet verder

5 oktober 2014 om 19:39

@Coopers: normaal vind ik dat iedereen recht heeft op zijn eigen mening, maar jij niet! Wat kraam jij een onzin uit, verschrikkelijke nep-supporter!

5 oktober 2014 om 19:53

@coopers.. koop een kaaartje bij de Kuip, dan zie je ene Kazim Richards.
Jij ook weer blij, je bent gewoonweg geen ajacied

5 oktober 2014 om 20:01

Toni9,
Komt meer door de wanprestaties van andere ploegen. In het jaar van Martin Jol werd er veel beter voetbal gespeeld en 85 punten binnen gehaald, meer dan 100 doelpunten gemaakt en speelden we lekker aanvallend voetbal. Vorig seizoen werden er 70 punten binnen gehaald en matig voetbal gespeeld. Geef mij dat eerste maar dan.

5 oktober 2014 om 20:27

Volgens sommige is frank zo goed dat hij ajax met weinig punten kampioen maakt. Waar gaat het hier mis?

Overigens mag overmars wel zijn biezen pakken. Frank hou ik geloof in, hij kan ook niets aan het materiaal doen

5 oktober 2014 om 20:35

En het gaat gewoon door. Ook geen enkel goed argument te lezen bijna. Zodra er kritiek is op Frank, dan ben je een nep supporter. Ondertussen zit ik week in week uit naar matige wedstrijden te kijken en staat er een matig elftal op het veld.

Leuk dat jullie alles als zoete koek slikken, maar iemand die wat kritischer is, is niet meteen een nep supporter. Kunnen jullie je dan niet meer herinneren wat De Boer aan het begin van het seizoen beloofde? Goed en aantrekkelijk voetbal. Hebben jullie al een goede en aantrekkelijke wedstrijd gezien? Ik niet namelijk. Gelijk tegen Apoel en Pec is gewoon slecht, en dan komt er kritiek op degene die verantwoordelijk is: De Boer. Hij hoeft niet per direct ontslagen te worden, maar hallo, het mag echt wel wat beter hoor.

5 oktober 2014 om 20:37

@icoon97

Nog nooit zoiets doms gehoord. Het gaat uiteindelijk om de winst en het kampioenschap voor de lange termijn. Als jij tevreden bent met mooi spel zonder resultaat dan kun je beter een andere sport volgen.

5 oktober 2014 om 21:07

Beetje respect voor de trainer die ons vier jaar op rij kampioen maakt. Hij weet heus wel wat hij doet en na de winterstop winnen we bijna alles weer.

5 oktober 2014 om 21:11

Lekker ondankbaar! 4 x landskampioen terwijl je niet eens het beste team hebt staan! Dan doet ie het altijd nog boven verwachting goed. De alternatieven zijn trouwens ook geen verbetering.

5 oktober 2014 om 22:19

ondankbaar? Het is toch triest dat je met zo'n begroting al jaren geen goed voetbal speelt met enkele uitzonderingen daar gelaten...

Ik vind het reuze knap van Frank dat hij kampioen wordt. Helaas met saai voetbal en geen bijzodnere resultaten.

Het scoutingsbeleid en Overmars kun je gewoon afschrijven

5 oktober 2014 om 23:57

Wat zijn ze verwend bij Ajax. Al vier keer achterelkaar kampioen en nog niet tevreden. Ik zou willen dat mijn clubje het ooit eens werd!

6 oktober 2014 om 01:53

Frank de Boer eruit? Hilarisch. Die man maakt Ajax vier keer op rij kampioen met een zeker niet veel betere selectie dan de concurrentie.

6 oktober 2014 om 02:48

Korenaar

Ik had het niet beter kunnen verwoorden, ben het helemaal eens met je betoog. Beschamend hoe sommige mede 'supporters' over Frank praten. Die man heeft met zulke slechte selecties moeten werken.

6 oktober 2014 om 09:37

Kun je me aangeven in welk seizoen Frank de Boer 80 punten of meer heeft gehaald? Ik kan het niet zien namelijk...

5 oktober 2014 om 18:42

Man jij en je Sigi gezeik weer. Schone bakte er anders helemaal niks van en daar typ je niks over. Zimling ook dramatisch en Kishna zijn invalbeurt was alles behalve overtuigend. Ook El Ghazi kon niks uitrichten. Alleen Klaassen speelde een degelijke pot en Serero was verdedigend zeer solide.

5 oktober 2014 om 18:48

Schone bakt er niks van? Ben je wel helemaal lekker! Het is potverdorie alleen Siggy die het hele team verzwakt.. je ziet toch dat niemand meer op hem zit te wachten in de basis in ons aller Ajax!

3 jaar niks gepresteerd! kinderen van 12 en Sabia Van der Vaart kunnen we beter in de spits dan deze ijspop.

5 oktober 2014 om 18:48

Is natuurlijk ook wel een verschil als je een keer een wedstrijd slecht speelt, terwijl je normaal gesproken de beste van het team bent. Of dat je week in, week uit vrij dramatisch presteert en nu weer niks laat zien. Ik ben ook al een tijdje klaar met Sigthorsson.

5 oktober 2014 om 18:49

Vandaag was Schone toch verschrikkelijk slecht of wat?
Vond jij hem goed? Het lijkt alsof hij nog geblesseerd is. Zal best, maar kom nou niet doen alsof hij een wereldpot heeft gespeeld, want hij verzuimde letterlijk bijna iedere aanval. Dat hij normaal gesproken goed speelt, yes I know, maar vandaag was ook hij 3 x niks. Ik vond Schone nog slechter dan Sig vandaag. Sterker nog Schone vond ik de slechtste op het veld met grote afstand!

Voor de rest vind ik Sigi ook dramatisch, maar vandaag waren er meer slecht. Bijna iedere Ajacied was dramatisch!

5 oktober 2014 om 18:51

@rafael van der Vaart

Ach man wat een onzin. Jij zal nog van een koude kermis thuis komen als je denkt dat dit zwakke spel alleen aan Sigi te danken is... Milik en Zivkovic (op dit moment) zijn van het niveau Sigthorsson, echt niet beter hoor. Daarnaast onderschat je hoe moeilijk het is om een spits te zijn in dit systeem. Niet voor niets dat we geen topscorers meer hebben gehad sinds Huntelaar.

5 oktober 2014 om 18:52

Siggy die het hele team verzwakt? De grootste onzin ooit. PEC was rijp voor de slacht maar het waren de hele tijd andersen en kishna/el ghazi die falen in de voortzetting. Sigthorsson maakt de meest wanhopige loopacties om bediend te worden. Maar echt 0.0 succes in de aanvoer. Het is armoedig. Zwaar onder de maat. Maar kijk aub eerst naar spelers met een aardige techniek die er geen reet van bakken.

5 oktober 2014 om 18:53

Schuif alles maar af op jullie beste spits. Sigi is DE spits in topwedstrijden voor ajax. Tegen psv oa presteert hij heel behoorlijk. Tegen de kleinere clubjes wat minder maar dat ligt ook aan de aanvoer. Tegen mindere tegenstanders gaan spelers sneller voor zichzelf. Zoals de 5 tegen 3 situatie, waarbij el ghazi zelf gaat. Kan sigi niets aan doen

5 oktober 2014 om 18:54

Lee112. Ja schone speelde slecht. Maar het verschil is dus dat Schone flinke krediet heeft (terecht) en Sigi totaal niet. Daarom wordt schone minder aangepakt na een slechte wedstrijd, dan Sigi na weeeer een slechte wedstrijd.

5 oktober 2014 om 18:56

Legt el ghazi af naar binnen is het 100% goal. Maar daar hoor je niemand over. Ik heb me vandaag meer geergerd aan nepronaldo en aan kishna dan aan siggy het hele seizoen

5 oktober 2014 om 18:56

Wat deed siggy slecht dan? Maakt er vorige week 3 maar daar kan ook niemand positief over doen.

5 oktober 2014 om 19:03

Nou zo beoordeel ik niet. Ik kijk gewoon naar de huidige situatie. Geen enkele aanvaller was goed vandaag. Schone, Sig, El Ghazi en Kishna speelden allemaal ondermaats. Sig deed het eigenlijk nog beter dan de andere aanvallers. Hij wordt te slecht bediend, maar daar hebben jullie het niet over. Het feit dat iedereen stil stond en amper bewoog, daar hebben jullie het ook niet over.

Andersen deed het overigens aardig (op het middenveld dan samen met Klaassen en Serero).

5 oktober 2014 om 19:05

Andersen is ook een flegmatiek vedergewicht. Daar win je de oorlog niet mee.

5 oktober 2014 om 19:12

We moeten het doen met wat we hebben. Ik heb 0.0 vertrouwen in eventuele aankopen. Ik heb geen zin in Duartes, vd Hoorns of Viergevers. Daar winnen we de oorlog namelijk ook niet mee.

5 oktober 2014 om 19:16

Mwa vind ik frappant. Als iemand keer op keer laat zien niet aan het niveau te kunnen voldoen ( want dat is het eigenlijk) , dan ga je je na een tijdje toch ergeren dat hij wel steeds in de basis blijft. Schone speelt keer op keer goed en nu een keer slecht, maar die wil je natuurlijk niet graag uit de basis kwijt. Sigi speelt keer op keer slecht, dan vraag je je toch af wanneer iemand anders eens echt de kans krijgt. Mentalist. Hij heeft toch weer 1 a 2 goede kansen gemist. Verder gewoon veel balverlies door onbeholpenheid. Het is gewoon totaal niet het meevoetballende type dat Ajax nodig heeft. Zou niet erg zijn als elke kans die hij kreeg er in zou gaan, maar hij heeft ook gewoon veel te veel kansen nodig. Vond overigens Klaassen, Serero (tweede helft was openbaring) en Veltman vooral goed spelen. Aanval was zeer slecht en de rest was matig.

5 oktober 2014 om 19:24

Wat moet je dan? Milik erin die overal loopt behalve in de spits of zivkovic die nog met luiers aan slaapt?

5 oktober 2014 om 19:34

Mentalist. Ik vind dat Milik wel een kans verdient ja. Heeft 1 serieuze wedstrijd gespeeld (heracles) en liet toen wel zien van halve kansen een goal te kunnen maken.

6 oktober 2014 om 02:49

Lee112

Roerend met je eens, Sigi is standaard de schuld van alles. En Schone had idd zijn dag niet.

5 oktober 2014 om 18:43

Wie dan precies? Milik is nou niet per se een beter alternatief. Wellicht Zivkovic, al heeft ie nog een hoop te leren. Aan de andere kant, hij heeft tenminste de potentie daadwerkelijk te leren, in tegenstelling tot....

5 oktober 2014 om 18:47

Tsja liever Zivkovic of Milik die nog beter kunnen worden in de toekomst dan Sigthorsson die alleen maar slechter wordt...

5 oktober 2014 om 18:43

Ik snap er ook niks van. Geef Milik nou eens 90 minuten de kans! Verder vond kk serero, veltman klaassen en van rhijn prima spelen. De rest matig. Terecht punt voor Zwolle aangezien er op die paar minuten na totaal geen beleving was om een goal te scoren.

5 oktober 2014 om 19:06

Denk dat hij volgende week gewoon thuis zit.

5 oktober 2014 om 18:47

Ajax is gewoon middelmaat, staan 3 a 4 spelers in die niet bij Ajax kunnen brengen wat ze horen te brengen.

Die Moisander is aanvoerder en speelt gewoon 5 ballen in de voeten van de tegenstander, onbegrijpelijk dat die man een Ajax shirt draagt.

Denk dat Nouri het nog beter doet dan Serero ook zo'n drama speler.

5 oktober 2014 om 18:48

Serero speelde vandaag gewoon een prima partij. Juist een van de weinigen bij Ajax die z'n niveau haalt. Dat kan over Moisander inderdaad niet gezegd worden.

5 oktober 2014 om 18:56

Vond inderdaad dat serero zijn niveau haalde. Maar ik vind ook dat serero voor ajax tekort komt.

Maar zo zijn er meer spelers, kishna en el ghazi vind ik ook erg matig.

5 oktober 2014 om 19:02

Serero speelde goed ???

Jij ziet hem een bal veroveren en een bal naar een team genoot spelen en dan vind jij hem goed spelen, deze jongen speelt al tijden super slecht, meneer kap een draaien heeft geen fysiek, geen assist, scoort nooit en is veel te wild aan de bal.

Maar goed misschien ben ik niet objectief genoeg omdat ik hem persoonlijk een waardeloze middenvelder vind voor een team als Ajax, past beter bij een Heerenveen naar mij mening.

6 oktober 2014 om 00:30

Coopers en vd vaart jullie worden de lachertjes van vz. Zeker jij coopers met je de boer moet eruit. De boer mag je op handen en voeten dragen!

5 oktober 2014 om 19:08

Niet alleen Siggy de schuld geven.

5 oktober 2014 om 19:36

Zeker geven we niet allen Siggy de schuld, maar gelet op zijn spel en daar bedoel ik niet alleen het afmaken van kansen, maar ook positionering, aannames en passing was ook hij dramatisch in aanvallend op zicht en gaf wederom aan dat hij duidelijk niet over het niveau beschikt waar Ajax uiteindelijk naar toe wil.

5 oktober 2014 om 19:58

Sigthorsson gaat ons ech niet naar een hoger niveau tillen. Het is eigenlijk schandalig van Ajax dat dit onze eerste spits is. Zet El Ghazi in de spits of Kishna. Zorg dat je in ieder geval Sigthorsson op de bank houdt, want hij oogt traag en bijna elke pass stuitert gewoon meters van zijn voeten af. Verder wat doet Viergever elke keer in de basis? Die man is meer een tegenstander voor Ajax, want wat hij laat zien is amateur. Geef Denswil eens gvd een kans. Die man heeft een beter pass en is fysiek misschien wel sterker dan Viergever. Viergever mag van mij wel in Jong Ajax spelen, want zelfs daar zou hij met moeite mee kunnen. Ongelooflijk. Waarom mag Kishna nooit beginnen en Andersen nu ineens wel? Andersen was vandaag echt drama. Kishna speelde ook matig, maar hij haalde wel tenminste een acceptabele niveau. De viermansverdediging was echt niet sneller dan een gemiddele slak. Echt aannemen, dan duurt het vier seconden voordat er gepass wordt. Zelfs mijn oma doet dat sneller. Van mij mag de hele basiselftal omgegooid worden en blijft dat de komende wedstrijden staan. Want als je constant blijf rouleren, dan raken de spelers nooit echt op elkaar ingespeeld.

Ciliessen
Van Rhijn
Veltman
Moisander
Boilessen
Serero
Denswil
Klaassen
El Ghazi
Schone
Kishna
6 oktober 2014 om 04:06

viergever stond niet in de basis.
Jammer dat Frank boilie wisselde
Zie ook dat Kishna minder scherp oogde.. Die wedstrijden op de bank hebben dat talent geen goed gedaan. Geluk werd het offer gemaakt voor Andersen. Die voegt echt wat toe. Speelde maar liefst 2x niet achteruit vandaag ;-)

El Ghazi trouwens geen echte rechtsbuiten.
Word moe van sigtorson. Kan je geen druk mee zetten. Is altijd te laat. Als ie op tijd is lukt t toch niet.
Serero heeft echt geen traptechniek. Denk dat de gemiddelde hoofdklasser een betere pass in de benen feeft.
Zimling is Mark Overmars zijn 9e miskoop.. Hij loopt nu 8 op 9
Klaassen loopt zijn jongen uit het lijf.
Schone is leuk maar is ook beperkt. ALs je er nou twee goede (en misschien snelle) spelers naast had, dan was t lekker, maar nu blijft het ook beperkt

6 oktober 2014 om 04:09

Densie op VM ???? hehe, die had ik in mijn stoutste dromen nog niet bedacht.

Haha na zimling te hebben gezien is alles geoorloofd.. Wanhoop bij ajax

6 oktober 2014 om 04:00

Goed werk Overmars!! ;-)

Wat een ongelovelijk kakvoetbal weer van Ajax. Hoe kan je nou zowel aanvallend minder zijn alsook verdedigend tegen Zwolle? Zwakke mentaliteit. Te weinig duelkracht, te weinig creativiteit, geen goede spits (voor dit systeem of sowieso niet).

En natuurlijk het welbekende te lage tempo.
Man man man, ik ben fan van Ajax omdat ze het mooiste voetbal vertoonden, maar het is de laatste jaren vaak huilen met de pet op.

5 oktober 2014 om 18:52

Heista. Ik vind velen wel erg negatief over deze wedstrijd (ook in het live meepraten). Ik heb persoonlijk geen beter Zwolle gezien. Alleen een Zwolle dat heel erg inzakte en eigenlijk niks deed en wilde doen (op de eerste 10 min na). Ajax heeft nog wel een paar aardige kansen gehad (sigi, moisander, kishna) die eigenlijk gewoon raak moeten. Het was inderdaad niet een wedstrijd van kans op kans, maar ik vond Ajax wel degelijk de bovenliggende partij die de overwinning binnen had moeten halen.

5 oktober 2014 om 18:59

Zowel aanvallend als verdedigend minder dan Zwolle? Wat een onzin! Ajax was absoluut zonder twijfel heer en meester, had niets te duchten van Zwolle. Maar Ajax kon het gewoon niet afmaken, of beter gezegd Ajax heeft geen spits die kan afmaken

Ajax 20 doelpogingen, waarvan 2 op doel, zeer zwak!

5 oktober 2014 om 18:47

Barcelona had laatst 0 schoten op doel tegen Malaga. Dus helemaal niks te schamen of wat je ook schreef. Tempo was veels te laag. Snapte er niks van. El Ghazikan volgend keer gewoon thuis blijven en vanaf daar op doel proberen te schieten. Want assist geven zit er niet bij hem in. Kunnen we niet een petitie ofzo startenn om die Sigi te lozen. Wat een drama is hij zeg!!!

5 oktober 2014 om 18:55

Natuurlijk wel en barcelona zelfs nog meer.

5 oktober 2014 om 18:58

Als maar 2 van de 20 schoten op doel gaan is er iig iets mis. Dat is echt niet best

5 oktober 2014 om 20:49

Alexies ik geef het voorbeeld alleen omdat Barca toch 1 van de beste ploegen is en dat hun geen kansen weten te creeeren (lees: schoten op doel) zegt toch wel veel. Dat Ajax 2 kansen op doel heeft gehad zegt dus niet veel.

5 oktober 2014 om 22:27

Dat zegt dus wel veel over zowel Ajax in deze wedstrijd als over Barca in die wedstrijd, wat hier overigens niets mee te maken heeft

5 oktober 2014 om 18:49

En die Zimling is ook echt een schot in de roos hé. Haha Ben Rienstra is al 3 klassen beter.

Heel matige pot, wat een armzalige tweede helft zeg... Het blijft niet direct genoeg het spel van Ajax. Alleen maar doodsaai rondtikken. Jammer hoor.

5 oktober 2014 om 18:42

De Boer is bijzonder koppig om die achterlijke kutspits te blijven opstellen. Moisander mag aufrausen en subiet en hetzelfde geldt voor die Andersen. Geen flikker waard

5 oktober 2014 om 18:49

Het ia niet hwt rondtikken dat rampzalig is maar de tempo. Dat bepaald of het saai is of zalig om naar te kijken. Dat was vandaag helaas het laagst. Maar een punt is ook wel goed. Zware doordeweekse wedstrijd dus aan de ene kant wel begrijpelijk. Plus Zwollles muur stond gewoon goed. Er is niks verloren. Hopelijk Sigi wel.

Zwolle heeft goed tegen gehouden maar met een Milik of Zivkovic in de spits had Ajax simpel gewonnen vandaag.

Wat een dramatische pot, ben er goed klaar mee. Hoe lang blijven we met die drama spelers doorspelen?

Wat was Ajax weer slecht zeg sjonge jonge werkelijk niet om aan te zien,was in de arena selectie werd terecht met een enorme fluitsignaal uit gegroet.

Spelers als Sigterson, Anderson, Kishna, El Ghazi komen voor nu veel weg te kort.
Ook snapte ik het huidige spel van Ajax niet, als je in de 80 min 0-0 staat ga je toch niet rustig die bal rond spelen?

Dan maar iets minder moois en die drie punten proberen te pakken.

5 oktober 2014 om 19:02

Andersen (moeilijk te spellen he?) Speelde anders gewoon heel goed en wordt per wedstrijd beter dus waar baseer je dat op?

5 oktober 2014 om 19:51

Speelde goed? Heeft geen bal goed geraakt. Raakt constant de bal kwijt, niks geen creativiteit en komt (nog) te kort. Komt mede doordat hij op de vleugel staat opgesteld.

5 oktober 2014 om 20:26

Nu zit je gewoon puur te liegen, hij gaf veel goede balletjes en speelde een paar keer goed zijn man voorbij. Hij had echt een paar mooie acties

Wat een armoede. 95 miljoen op de bank en een huidige transferwaarde van maximaal 10 miljoen op het veld.

Zwakke partij van Sigi. Serero wel lekker op cvm. En wordt echt gek van die balletjes breed en terug. Meer vooruit, op counter met juiste spits. Zit geen snelheid in.

Felicitaties Zwolle, top gespeeld! Kishna en El Ghana, hebben het dit moment toch niet. Ik heb Siggy lang verdedigd, en speelde niet slecht vind ik. Maar Milik mag van mij wel minimaal een helft de kans krijgen. Of desnoods Zivkovic, los van de schorsing heeft hij al een beetje kunnen ruiken aan het Ajax spelletje. Wat een teleurstellende wedstrijd zeg, Serrero vind ik tekort komen maar moet ik toch een pluim geven. Was vandaag misschien zelfs de beste, en Cillissen wat een topper daar kan ik echt van genieten..

5 oktober 2014 om 19:22

El Ghana ? Lol! Verder zitten wij op hetzelfde lijn inzake Sigtursson. Wat een hamlap is hij zeg! Zivko mag ook de beurt krijgen inderdaad.

6 oktober 2014 om 01:37

Gentleman

Lol.. Ik bedoelde natuurlijk El Ghana.

5 oktober 2014 om 21:03

Het Ajax spelletje stelt de afgelopen jaren geen reet voor. Iedereen kan een tikkie breed en terug geven. Vorig jaar maakte Zivkovich op zeer jonge leeftijd best wat treffers, moet hij dat nu ook kunnen. Ben het over Serero en Cillessen wel met je eens. Kishna en El Ghazi hebben het inderdaad op het moment niet. Maar ik zie liever dat zij de kans krijgen dan dat we weer met 2 nr 10´´s op de flanken spelen.

Bedankt Frank! Als je toch zonder spits wil gaan spelen, laat die Ijslander er dan gewoon voortaan uit.

Haha goed gedaan zwolle.nu volgende week uit naar twente!!! Dat word een spannende pot. Ben erg benieuwd of twente dat kan winnen

Wat een matig team is Ajax toch. Ik zei al een paar weken terug. Alleen de keeper, veltman en klaassen zijn echt van het niveau waar ajax heen wilt, of de spelers die ajax ook echt beter maken. De rest is echt pure middelmaat. Misschien wel genoeg om kampioen te worden maar in ieder geval kan Nederland beter stoppen met het afleveren van clubs in Europa. Ajax is daar een goed voorbeeld van. Man wat een matig team zeg. Ze worden elk jaar minder volgens mij. En dat is de top van Nederland haha.

5 oktober 2014 om 19:21

100% mee eens !!

5 oktober 2014 om 21:44

FC Twente en PSV zijn kwalitatief beter.

Wat een slechte pot was dit zeg. Voor de neutrale kijker is hier helemaal niks aan. Ajax creëert zo weinig en Zwolle kan geen vuist maken. Toch zie ik een paar hele goede dingen aan de kant van Ajax:

1) Serero als controleur werkt veel beter dan als half. Ik opperde hier op Ajax netwerk al voor toen Blind vertrok want het leek me wel een goede zet en mijn vermoeden wordt hiermee bevestigd. Hij is defensief sterk met goede slidings en aanjagen en aanvallend kan hij prima het spel verdelen. Hij ziet snel oplossingen en kan zich goed onder druk uit voetballen. Ik hoop dat hij hier blijft spelen.

2) Van Rhijn, Veltman en Andersen hebben hun spel een niveau hoger gebracht. Met name Van Rhijn begint het eindelijk waar te maken. Veltman doet het niet alleen verdedigend goed, maar aanvallend doet hij het ook goed. Hij komt zelfs zijn mannetje voorbij af en toe. Andersen begint zich geluidsloos in de basis te spelers. Zijn spel wordt iedere wedstrijd beter en het zal een kwestie van tijd worden voordat hij bepalend gaat worden. Bovendien verwacht ik dat hij heel constant zal presteren.

3) Dit Ajax begint in vorm te komen. Zoals Engelsen altijd zeggen "build from the back" staat het achterin bij Ajax een stuk beter dan eerst. Afgezien van enkele momenten had Ajax Zwolle volledig onder controle. Nu moet het voorin nog gaan draaien want daar ziet het er voor mij uit dat de spelers nog niet goed op elkaar zijn afgestemd. Dit zal echter overgaan wanneer het seizoen vordert en de spelers beter op elkaar ingespeeld raken en in vorm komen en dat zit er dik aan te komen.

Al met al moeten we niet teveel conclusies trekken uit deze wedstrijd.

5 oktober 2014 om 18:48

niet teveel conclusies? dat is juist het probleem van Ajax. Er wordt niet geleerd na zo'n slechte wedstrijd als dit. Daarom lopen ze het hele seizoen al te prutsen.
Maar de grote goeroe cruyff zal wel blij zijn met het balbezit van ajax. En de boer zal daar ook wel blij mee zijn en aanstippen dat zijn team toch echt meer balbezit had dan zwolle.
Dat zwolle, met dat mindere balbezit veel gevaarlijker was dan ajax wordt maar even vergeten.
Nee, het is crisis in Amsterdam met dit spel. Hoe lang wordt doping de boer nog beschermd daar door zijn vriendjes?

5 oktober 2014 om 18:57

Lees je wel waarom ik vind dat er niet teveel conclusies moeten worden gekomen? Ik zeg juist in mijn punten dat Ajax langzaam in vorm begint te komen. Achterin loopt het nu goed en voorin begint het heel geleidelijk aan te lopen. Dat kan ik zien aan dat Andersen op het middenveld is gekomen, Serero controleur en Kishna op de vleugels. Dat belooft alleen maar goeds. Ik vind het ook overbodig om uit deze wedstrijd veel conclusies te trekken behalve dat ik Sigthorsson eruit wil, maar dat staat sowieso al vast.

5 oktober 2014 om 19:05

lees jij het wel??
ajax in vorm komen? waarmee dan? lekker balbezit hebben en zwolle die het gevaarlijkst is met schoten op doel?
Volgens mij heb je last van een doping de boer syndroom dat je het niet helder meer ziet.
Cilissen is een goede keeper, van rhijn een goede back als hij zijn dagen heeft net als boilesen. Klaassen heeft potential. en dan? De rest van het team is minder dan middelmaat. Dat komt omdat Marc niet wil investeren in kwaliteit. Waar is de tijd dat ajax gewoon met 6-0 van zwolle wint? Waar is de tijd dat men bang was voor ajax? Waar is de tijd dat je lekker aanvallend voetbal zag met veel kansen en goals? Waar is dit alles? Dat is er dus niet en alle signalen dat dit ajax ergens naartoe groeit zijn er helaas niet.

5 oktober 2014 om 19:18

Nogmaals, achterin loopt het goed. Voorin beginnen spelers langzaam in vorm te komen. Andersen illustreert dat door iedere wedstrijd net iets beter te spelen.

Zwolle met 6-0 oprollen zal niet gebeuren, in ieder geval nog niet. Onze aanvallende talenten zijn nog niet in vorm, maar vorm komt met vertrouwen en speeltijd. Als we de opstelling van de tweede helft laten staan met Sigthorsson voor Milik en eventueel Viergever voor Boilesen, zal die vorm aanvallend gezien echt wel komen.

5 oktober 2014 om 20:04

ik weet niet welke bril jij op hebt, maar achterin loopt het ook helemaal niet. Tenzij je al die nutteloze balletjes breed meetelt. Uiteindelijk mag zwolle nog een paar keer gevaarlijk op het doel schieten terwijl ajax er helemaal geen gevaarlijke doelkans tegenover kan zetten.
Dus is het dan effectief? nee, lekker naief denken dat je beter bent, maar ondertussen geowned worden door zwolle 4x!!!!

Maar de concurrentie zal blij zijn met jouw beredenering. Die denken dat ajax compleet blind is voor zijn eigen valkuilen en krijgen de titel in hun schoot geworpen. Ajax is niet voor niets al 4x kampioen van de armoede geworden.

5 oktober 2014 om 22:10

Afgezien van een sporadische countermogelijkheid had Ajax Zwolle volledig onder controle. Dat je tegenstander er af en toe uitkomt is meer dan normaal. Ervoor zorgen dat de tegenstander geen enkele kans kan afdwingen is gewoon niet realistisch. Wedstrijden waarin dat gebeurt zijn gewoon uitzonderingen.

Balletjes breed geven is niet wat ik bedoel met achterin. Met achterin bedoel ik dat het in defensief opzicht nu aardig solide staat tov vorige wedstrijden. En er worden trouwens zoveel balletjes breed gegeven omdat de spelers verder op het veld moeilijk te bereiken zijn.

6 oktober 2014 om 22:36

onder controle is duidelijk geen wedstrijd winnen. Om maar eens een cruyff uitspraak aan te halen. Om te scoren moet je op doel schieten. Dat deed ajax dus niet en zwolle wel. Daarom had zwolle gewoon verdiend moeten winnen. Helaas kreeg ajax een punt teveel.

Deze uitslag verbaast mij,ik had verwacht dat zwolle de drie punten gewoon mee naar huis zouden nemen.

5 oktober 2014 om 20:01

Deze uitslag verbaast mij, ik had verwacht dat er gescoord zou worden.

Pec deed niet onder voor ajax. Pec had de betere kansen. Maar waarom Sigthorsson laten staan? Die is beperkt zeg.....

5 oktober 2014 om 19:13

PEC had helemaal niet de betere kansen, sterker, PEC heeft maar 1 echte grote kans gehad. Als je zoals Ajax de kansen die je krijgt niet benut en de tweede helft zo weinig creeert verdien je de winst ook niet, maar om te zeggen dat PEC betere kansen had is totale kolder. Als er 1 ploeg moest winnen had jax dat verdiend, maar eerlijk gezegd verdient Ajax niet meer dan 1 punt.

5 oktober 2014 om 19:44

Klink klare onzin. Je hebt niet objectief gekeken, en gelet op je avatar snap ik dat...

5 oktober 2014 om 21:42

Morgenochtend zal ik ff de momenten voor je opsommen. En heeft niets met avatar maar alles met feiten te maken.

6 oktober 2014 om 07:29

Dat heeft alles met je avatar te maken maar ik begrijp het wel, het is voor Ajax supporters simpelweg moeilijk te accepteren dat Pec in 2014 gewoon beter is

6 oktober 2014 om 12:16

@zuid3, volgens mij werd Ajax vorig jaar kampioen en eindigde Zwolle als 11e. Ook nu staat Ajax boven Zwolle. In de wedstrijd van gisteren creeerde Ajax in totaal 7 kansen/mogelijkheden tegen Zwolle hoogstens 2 (eerste minuut die Tsjech, tweede helft Rienstra). Het moge duidelijk zijn dat Ajax beter is dan Zwolle, daar doet een incidentele wedstrijd als een bekerfinale niets aan af. Als we incidentele wedstrijden als maatstaf zouden nemen zouden wij ook kunnen zeggen dat wij beter zijn dan Barcelona omdat we die vorig jaar versloegen. Zo werkt het niet.

6 oktober 2014 om 12:23

@lucunculus, ik tel in totaal 7 kansen/mogelijkheden voor Ajax (2x Sigthorsson, 2x Moisander, verder nog Schone, Veltman en Kishna) tegen Zwolle hoogstens 2 (eerste minuut die Tsjech, tweede helft lobje Rienstra).

Het is niet genoeg om te zeggen dat Ajax had moeten winnen, zoals bijv. F'noord thuis tegen ons, maar ik ben het eens met De Boer dat, als er dan 1 team had moeten winnen dit Ajax was en cker niet Zwolle.

Dus je kletst onzin als je zegt dat PEC de betere kansen had want die had Ajax. De statistieken en samenvatting bevestigen dat. Ik beweer niet dat een gelijkspel onverdiend is, Ajax liet te weinig zien voor een overwinning, maar nogmaals, ik beweer wel dat jouw stelling dat PEC de betere kansen had nergens op is gebaseerd.

Dit ajax word nooit en te nimmer voor de vijfde keer kampioen . Als ze met deze spelers blijven voetballen komen ze niet bij de eerste drie . Moisander, Sigi, Zimling, Boilessen, Anderssen en z o nog meer die gewoon te kort komen maar door De Boer gewoon blijven spelen. Daag titel.

5 oktober 2014 om 18:50

Schone speelt ook dramatisch dit seizoen.

5 oktober 2014 om 18:53

Schöne is net terug van een blessure. Tot die blessure was hij juist perfect in vorm:3 goals en 3 assists in 6 wedstrijden. Is dat niet in vorm? Dan houd je er een vreemde standaard op na.

Complimenten aan Ron Jans! 7 punten in 3 wedstrijden tegen ajax, doelsaldo 6-1!
Doen niet veel ploegen na.
ajax is zwalkend zodat de competitie spannend zal blijven omdat de andere toppers dat ook zijn. Feyenoord komt zeker ook voor de winterstop weer bij de bovenste 5.

Het voetbal onder de boer is al jaren matig
Hij heeft er gewoon een zakelijke ploeg van gemaakt

Ajax speelt al het hele seizoen zeer matig voetbal en hebben meer punten dan waar zij eigenlijk recht op hebben.

Feyenoord, Vitesse en ook Psv spelen het beste en mooiste voetbal tot nu toe. Zij hebben vaak 60% balbezit en creëren zat kansen.

Ajax kan toch niet zo lang domineren en geven veel kansen weg aan de tegenstander.

5 oktober 2014 om 19:25

Feyenoord en PSV mooi voetbal? Schei toch uit. Feyenoord speelt al jaren hit-and-run gecombineerd met vechtvoetbal en PSV speelt gewoon ordinair op de counter. Alleen Vitesse maakt voetballend indruk.

5 oktober 2014 om 19:50

Dit is niet meer het Feyenoord onder Koeman waarbij er telkens de lange bal werd gehanteerd.

Onder Rutten wordt de lijn vanuit de jeugd doorgetrokken naar het eerste. Feyenoord tikte Ajax helemaal zoek, dus ik zou je mond maar houden over het voetbal van Feyenoord.

Dit Feyenoord speelt zeer verzorgd voetbal onder Rutten.

5 oktober 2014 om 20:29

Wat een stompzinnige redenering, maar als je het zo wilt spelen; voorlopig staat Ajax boven Feyenoord, voorlopig staat het 1-0 in klassiekers voor Ajax, voorlopig speelt Ajax Champions League, dus ik zou je mond maar houden over het voetbal van Ajax. Ze bereiken meer dan Feyenoord.
Feyenoord heeft welgeteld 2 uitgespeelde kansen gehad die wedstrijd, met name de tweede helft, tegen een tegenstander die zich ingraaft, zijn ze tot geen enkele combinatie gekomen. Ik heb precies 1 aanval gezien waar een idee achter zat, en die zette Manu in zijn eentje op met een mooie individuele actie. Voor de rest zijn er enkel voorzetten blindelings de zestien in getrapt, wat uiteindelijk tot 0 resultaat heeft geleid.

6 oktober 2014 om 12:29

@frldorp, F'noord tikte Ajax zoek, maar dat was 1 incidentele wedstrijd. Feit is dat ze tot nu toe te weinig hebben laten zien om zich te meten met Ajax. Zorg nu maar eerst eens dat je in het rechterrijtje komt. Ik vind het vrij naief om meteen hallelujah te roepen omdat je toevallig hebt gewonnen van FC Groningen.

Sightorsson eruit aub, wat een slechte aannames en techniek heeft deze speler.
Milek in de volgende wedstrijd erin,respect voor zwolle die goed speelde,
en zelfs meer schoen op doel had.

Ik weet i.i.g. hoe ik mensen met slaapproblemen kan helpen. Wat een doodsaaie, en zwakke wedstrijd van beide kanten.

Hoe lang mag Sigthorsson blijven staan? Hoe lang mag hij kansen blijven verprutsen, ballen verkeerd aannemen etc? Waarom is Milik dan gehaald? Bij zijn halve kansen tegen Heracles vlogen die ballen er gewoon in. Tijd voor Milik. Serero, Veltman waren redelijk tot goed. De rest was redelijk of zeer matig.

5 oktober 2014 om 18:49

haha sigthorsson is de nieuwe manolev haha. Totale prutser en overmars beloonde hem met een nieuw contract. Ondertussen bakt hij er niks van. Dat wordt weer uitlachen bij vi hahaha.

PEC had de zege verdiend. Toch knap gedaan.

5 oktober 2014 om 18:47

Idd ajax dit ajax dat. Zwolle is gewoon goed bezig!

5 oktober 2014 om 18:50

Jij hebt zeker de herhaling van de bekerfinale zitten kijken. PEC had totaal geen aanspraak op de zege.

Ja heerlijk puntje weer! Gelukkig laten we nu meer dan vorig seizoen zien dat we goed kunnen voetballen en dit ook een tijdje vol kunnen houden. Gelijkspel meer dan terecht, ploegen waren in evenwicht. Uit bij Ajax net zoveel aanspraak maken op de overwinning als Ajax zelf is natuurlijk gewoon nog steeds erg knap! Heerlijk!

Forza Zwolleeeeee!

5 oktober 2014 om 18:46

Hoe maakte PEC aanspraak op de winst? Omdat ze af een toe een keer van afstand op goal schoten. PEC kwam er helemaal de tweede helft niet aan te pas

5 oktober 2014 om 22:30

Hoewel je gelijk hebt over onze speelwijze in deze wedstrijd, kan je die goedkope beledigingen wel achterwege laten de volgende keer. Overigens heeft Zwolle zeker niet jarenlang onderaan gebungeld, verre van zelfs

6 oktober 2014 om 00:08

Ach mensen, als jullie nu vinden dat Ajax meer aanspraak maakte op de winst hebben jullie echt niet goed gekeken. Oke zwolle speelde verdedigend. Maar dat is tegen ajax logisch want die komen er dan gewoon bijna niet door. En even over afstandschoten, of liever over het tegenovergestelde ervan: uitgespeelde kansen. Ik denk dat zwolle daar evenveel van had als ajax. Dus niet zo kinderachtig gaan beledigen. Lijk je alleen maar zielig en jaloers door

5 oktober 2014 om 19:00

Het was inderdaad regelmatig 'genieten' hoe PEC Ajax onder druk kon zetten en dat Ajax helemaal in paniek raakte. Zeker in het eerste deel van de eerste helft had PEC heel veel mogelijkheden om te kunnen scoren. Ajax moet zich heel erg gaan afvragen hoe het kan dat een PEC beter combinatievoetbal en beter kan drukzetten. Zeer zorgelijke zaak.

Wat een overdreven reacties hier. Ajax speelde een best aardige pot. Aanvallend ontbreekt de finesse tegen een zeer verdedigend PEC. Er werd goed druk gezet en Ajax was heer en meester op het veld. PEC is ook gewoon een goeie ploeg.

6 oktober 2014 om 07:25

@ ricking08 Gezien je reacties heb jij er wel moeite mee hé, al 4x niet gewonnen van Pec, anders gezegd: Pec is in 2014 een maatje te groot voor het matige Ajax. Maar goed, gewoon blijven ontkennen en Zwolle laf noemen. Echt lachwekkend

Was een oersaaie wedstrijd in Amsterdam, heb het wonderbaarlijk genoeg nog de hele 90 minuten volgehouden. In de tweede helft was Zwolle erg matig en die laatste kans van Kishna moet er natuurlijk in. Leek uiteindelijk een beetje machteloos bij Ajax en Zwolle was volgens mij allang tevreden met een gelijkspel.

Al met al, goed weekend voor Feyenoord. Zowel Twente als Ajax puntverlies en natuurlijk het meest belangrijk; de eigen tweede overwinning op rij in de Eredivisie.

Wat makkelijk allemaal om zo af te geven op Sigthorsson puur omdat Ajax niet gescoord heeft vandaag. Wat kan hij er nou aan doen dat Schone de bal totaal verkeerd aanneemt vrij voor doel na een goede pass van nota bene Sigthorsson. Ik zeg niet dat Sigi goed was vandaag, maar deze kritiek is echt veel te makkelijk. Welke opgelegde kansen heeft hij nou gehad vandaag? De schreeuw om Milik is helemaal lachwekkend. Wat heeft die nou laten zien tot nu toe? Ook totaal niet overtuigend in de wedstrijden die hij speelde. En nee 6 goals tegen een amateurclub zegt ook helemaal niks. Ik hecht nog meer waarde aan de hattrick van Sigthorsson tegen Nac.

5 oktober 2014 om 18:52

Ben het best met je eens hoor, maar de ijslander had vandaag twee kansen die hij kon benutten. Al met al is het niet zo dat zonder Sigthorsson Ajax ineens zwingend voetbal gaat spelen.
1) We hebben geen vleugels (schone is een middenvelder)
2) Het middenveld mist scorend vermogen. Klaassen is nog ok, maar aan Serero heb je niks.
Zou best kunnen zijn dat met twee goede buitenspelers en een scorende middenvelder ook Sigthorsson z'n goaltjes meepikt.

5 oktober 2014 om 19:03

Het ligt zeker niet alleen aan Sigthórsson. Ajax speelde lang met 1 (!!!!) aanvaller: Sigthórsson. Hij mag trouwens wel wat vaker kansen afmaken hoor en minder in de weg lopen. Milik mag van mij wel een kans krijgen. Maar ik wil graag dat Kishna in de basis begint en hoop dat Fischer sneller fit is dan verwacht.. De opbouw verloopt ook zó ontzettend traag, je wordt er gewoon moe van! Moisander mag er van mij uit, voor Denswil of Viergever. En het wordt tijd dat Zimling, Boilesen en Serero sneller de lange pass naar Van Rhijn/Schöne geven..

Ik vind het wel echt mooi om te zien hoe PEC Zwolle steeds hun beste spelers kwijt raakt en daarna nog zo goed blijven spelen. Ron Jans ook de perfecte trainer voor Pec. Ik zie ze geen kampioen worden, wel zie ik ze dit seizoen nog lang meedraaien in de top in de competitie.

Het gemak waarmee Zwolle keer op keer kinderlijk eenvoudig op de been blijft is echt schrijnend om te zien. Vooral Rienstra en Drost waren weer voortreffelijk. Ajax wederom inspiratieloos, geen enkele creativiteit in het spel. Het systeem of het materiaal of gewoon een combinatie van beide?

5 oktober 2014 om 21:18

Materiaal is het probleem. Onze aanvallende spelers zijn nog erg jong en komen pas net kijken. Het zal nog wel even duren voordat het aanvallend gezien zal gaan lopen.

Tja, als je keer op keer in de zomer je beste spelers verkoopt, het geld op de bank legt, en waardeloze spelers aantrekt dan krijg je dit. Zwolle was in de tweede helft best eens rijp voor een lekker pak slaag, maar met spelers als Serero, Andersen, Sigthorsson, en andere kom je nergens. Blind vertrekt en wie krijgen we er voor terug? jazeker, Zimling. Wat doet Milik bij Ajax als Sigthorsson maar blijft aanmodderen? Die vraag mag de Boer eens antwoorden.

De tweede helft zag ik tenminste de wil om te strijden, maar de overbetaalde spelers van Ajax kunnen dit waarschijnlijk geen negentig minuten. Ik begin steeds meer te geloven dat die vier titels op rij ons meer alleen maar slecht hebben gedaan. Ik vraag me ook af waar Cruijff is. Iemand hem gezien? Er waren tijden dat na elke slechte wedstrijd hij commentaar had, en nu? Spelen we beter voetbal dan onder Ten Cate? of Jol?

Zwolle is een uitgekookte ploeg. Jans weet precies hoe hij dit Ajax kan pijn doen en ondanks een slappe tweede helft van hun kant nemen ze een punt mee naar Zwolle. Frustrerend voor de Ajax fans, leuk voor de PSV fans...

5 oktober 2014 om 18:52

Gast jij doet alsof Frank de Boer het aankoopbeleid bepaalt. En je opmerking over de kampioenschappen is helemaal om te lachen, je kan best gefrustreerd zijn maar kijk even wat verder en wees realistisch. Zwolle is gewoon een prima ploeg, deal with it.

5 oktober 2014 om 18:59

Zwolle is een leuke ploeg. Niet meer dan dat. We hebben vier titels op rij, en iedereen ziet dat het voetbal steeds slechter wordt. Mag ik daar boos om zijn? dank u.

Als ik Frank de Boer niet de schuld mag geven voor het aankoopbeleid dan mag jij antwoorden waarom hij Milik geen kans meer geeft. Als je ziet wat wekelijks Serero, Andersen, Boilesen en Moisander op het veld doen, maar altijd basisklanten zijn. Waarom Schone op de flank moet spelen, deze jongen is een middenvelder.

Dan ok, dan mag Overmars eens aan ons uitleggen hoe dit team 'de beste selectie in jaren is'...de titels zijn geschiedenis, daar was ik erg blij mee, maar het beleid is ver van goed. Daar mag ik boos op zijn, niet?

ik vond het een bijzonder matige vertoning van 2 kanten.
zeer slordig en vooral ideeenloos.
dit zijn extra bonussen voor de concurenten.

De halve wedstrijd met 1 aanvaller spelen en dan is Frank de Boer teleurgesteld/boos.. Belachelijk!

Wordt weer lekker overdreven gereageerd op dit gelijkspel, een beetje realisme kan geen kwaad. Ditzelfde PEC speelde pas geleden nog PSV van de mat. Tot aan de 65e minuut was het veldspel best aardig en werden er genoeg kansen gecreëerd die er helaas niet ingingen, daarna ging Zwolle catenaccio spelen en brachten de wissels te weinig.
Helaas voor Siggy is het nu wel echt tijd voor Milik, want die kansen moet erin.
Serero beviel me overigens wel goed op de cvm positie, deed me denken aan Anita.

1-5
0-1
0-0
Ik zie een stijgende lijn voor Ajax.
Niet verrassend deze uitslag, want PEC is een goede club met een goede trainer. Ajax wordt met het jaar minder.

5 oktober 2014 om 18:54

Meer punten uit de eerste 8 duels dan vorige jaar. En betere tegenstanders gehad

5 oktober 2014 om 19:44

En het spel is wekelijks niet om aan te gluren. En betere tegenstanders is subjectief. Vitesse en Feyenoord worden door velen gezien als sterke tegenstanders, maar staan na 8 duels wel in het rechterrijtje.

Ajax komt gewoonweg kwaliteit te kort. Dat zag je vandaag weer, in nota bene eigen huis, dat PEC Zwolle bij vlagen de bovenliggende partij was. FC Twente en PSV zijn de titelfavorieten in mijn opinie.

5 oktober 2014 om 18:52

PSV wel Twente niet

5 oktober 2014 om 18:53

En datzelfde PSV werd door Zwolle van het kastje naar de muur gestuurd. Jij hebt ook een aardige bril op ofniet. De bovenliggende partij kom nou, buiten de eerste 10 minuten heeft Zwolle bar weinig laten zien.

5 oktober 2014 om 18:54

verschil: eigen huis/uit.

5 oktober 2014 om 18:56

Drie kwart heeft hier de wedstrijd niet eens gezien anders zouden ze nooit met onzin aan komen zetten dat Zwolle de bovenliggende ploeg is. Die hebben 90 minuten tegen gehouden en een paar keer van afstand geschoten. Nogmaals als je met een fatsoenlijke spits speelt dan sta je als Ajax zijnde al na 4 minuten op 1-0.

5 oktober 2014 om 19:11

In wat zorgt dat voor zo'n groot verschil dat het zelfs titelkandidaten van elkaar kan scheiden? Krijgt de thuisploeg een 1-0 voorsprong voor dat de wedstrijd begint?

5 oktober 2014 om 18:53

Ik denk dat Feyenoord met zijn betere voetbal nog heel dicht bij gaat komen!

Achja Ajax was beter en het komt dit seizoen verwacht ik ook wel weer goed, maar het oog wil toch ook wat. Dit soort wedstrijden zijn er echt heel veel en doet gewoon oprecht pijn aan je ogen. Verschrikkelijk spelbeeld. Ajax speelt altijd eerst 30 keer breed en terug voordat het eens risico neemt. Serero was afzichtelijk vandaag. Nouja bijna iedereen vanaf het middenveld was dramatisch. Ik kan me weinig positiefs herinneren. Snel vergeten maar weer, zoals zoveel wedstrijden onder de Boer.

5 oktober 2014 om 18:54

Serero was juist de beste aan de kant van Ajax vandaag... Veel ballen veroverd, goed aangejaagd, en een beetje tempo in het spel van Ajax gebracht. Met name in de tweede helft op VM was hij goed. Misschien is dat ook een betere positie voor hem omdat zijn gebrekkige efficiëntie dan geen rol speelt.

5 oktober 2014 om 19:40

Hij heeft zo bizar veel foute passes gegeven en balverlies geleden, vooral op het laatst. Hij is wel lekker fel bij balbezit tegenstander ja, en hij heeft wat afgepakt, maar ook veel domme overtredingen gemaakt en in balbezit was het dramatisch.

you mad? Prachtig die PEC fans die waren echt heer en meester qua sfeer en pec tikte ajax gewoon weg. Prachtig om te zien pec verdiende meer. Haha

Geen goede wedstrijd, wel een prima resultaat.

Tsja wat moet ik er nog van zeggen, ongeloofelijk dat Sigthorsson maar kansen blijft krijgen van De Boer. en ja verder komt het team ook gewoon kwaliteit tekort om clubs als met alle respect PEC Zwolle pijn te kunnen doen.

Zit zeker talent en aanstormend talent in deze ploeg, maar dat zijn er maar een paar, voor de rest is er een schrijnend tekort aan kwaliteit

zie doelman: (cillessen kan structureel mee)

zie defensie: (van Rhijn en Veltman kunnen structureel mee) (denswil toekomst)

zie middenveld: (schöne kan alleen structureel mee op Ajax niveau)(andersen/bazoer/klaassen toekomst wellicht)

zie aanval: (niemand met exceptionele klasse)( El Ghazi, Zivkovic, Kishna en Fischer toekomst wellicht)

Concluderend hieruit is dat Ajax slechts 4 spelers van de huidige selectie het niveau hebben waar Ajax naar toe wil, en de rest wel de potentie heeft maar dat deze potentiële spelers er bij lange na nog niet zijn. Lijkt me toch een zorgwekkende situatie, als je als 'de' grootste club van Nederland de grootste financiële middelen hebt, maar er sportief zo zwak voor staat en de allergrootste moeite hebt om van middenmoters te winnen, klopt er iets niet binnen de organisatie.

proficiat Ajax, weer een punt

Sigi is gwn slecht, klaar!

Het is irritant om kritiek te hebben op Frank de Boer omdat we 4x op rij kampioen zijn geworden maar Ajacieden zijn niet Ajacieden omdat ze Ajax alleen maar willen zien winnen maakt niet uit hoe. Wij willen gewoon mooi voetbal zien. Ik heb wel het idee dat het gestaag wat beter gaat maar Sigthorsson moet er gewoon uit. Die moet je gewoon opgeven. Mag van mij gratis weg. Als Sigthorson niet meer in de selectie zit dan kan je hem ook niet meer opstellen.

Ajacieden die roepen om een ontslag van de Boer; stuur hem maar naar Eindhoven toe, ontvang hem met open armen. 4 jaar achter elkaar kampioen wil ik graag even inruilen voor Cocu die nog niet eens een team een bal over kan laten spelen.

OT: Was van beide kanten niet veel, gelijkspelletje lijkt me terecht.

5 oktober 2014 om 19:07

Om de Boer nu te kruisigen is natuurlijk onzin, maar de fans zijn gefrustreerd omdat het voetbal met het jaar slechter wordt en dat er geen goede versterkingen komen. Het bestuur is lekker aan het sparen, maar communiceert niet met de fans. Cruijff die voor de revolutie week na week z'n commentaar gaf is nergens meer te bekennen. Was het voetbal onder Ten Cate of Jol slechter dan nu?

De Ajax fans zijn nou eenmaal verwend, maar wij eisen veel van onze spelers. In dit opzicht zijn de fans niet anders dan in Madrid, Barcelona, Munchen, Manchester en dat soort plekken. Ik denk dat we eigenlijk niks geks eisen, heb niet gehoord dat we Messi bij Ajax willen zien...

5 oktober 2014 om 19:24

dat groepje ajacieden die dat roepen zijn geen ajacieden, moeten zich schamen

5 oktober 2014 om 19:24

Ben je gek? Ik wil Frank zeker niet kwijt hoor! Dat mensen nu gaan zitten schreeuwen dat Frank weg moet spreken uit emotie (mag ik hopen) maar wanneer je je verstand gebruikt snap je wel dat onze handjes dicht moeten knijpen met een trainer als de Boer.

Ik zou dit wel willen zien.. : Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Viergever, Boilesen; Serero (cvm), Klaassen, Duarte; Schöne, Milik, Kishna.

goh beste Johan. Hoe staat het met de fluwelen revolutie? Jij als leider van de coup waarbij alle prominenten die het niet met jou mening eens waren op een zachte wijze het veld werden geruimd. Want jij pretendeerde dat je wist hoe het allemaal wel moest. Ajax moest weer herkenbaar voetbal spelen. 4-3-3 met veelal zelf opgeleide jeugd. Daarom allemaal vriendjes bij de club gehaald.
Er werden allemaal leuke Deense, Servische en andere exotische jeugdspelers aangetrokken. Niet echt conform de gedachte of Cruyff moet het ook al eens zijn met het uit het buitenland halen van kindspelertjes. Toen werden andere nikszeggende buitenlanders gehaald zoals Zimling in plaats van het vertrouwen geven van jeugdspelers als Bazoer en anderen.
Op aantrekkelijk voetbal werd bezuinigd, want er werd nagenoeg niks uitgegeven aan aansprekende spelers waar die 50k supporters elke keer voor naar het stadion komen. Maar goed, Johan, jouw vriend Marc Netto zal wel denken dat die centen op de bank de supporters warm houden. Daarom denk ik ook dat de supporters die vandaag getuigen waren van deze wedstrijd heel blij zullen zijn met een punt in de pocket tegen de andere topploeg van NL, PEC Zwolle. Ook zullen de supporters blij zijn dat het geld lekker op de bank gehouden wordt en dat er vooral niks gekocht wordt. En natuurlijk staan ze helemaal op de banken als er weer exotisch talent uit het buitenland aangetrokken wordt ipv een Tim, Bas, Jan etc.

Johan, even man tot man. Dit slaat helemaal nergens op! Doe je huiswerk opnieuw en kom met iets beters!

Bij iedere inworp sjokt Ajax naar de bal en iedere pass van een middenvelder is terug op veltman of moisander . In mijn ogen mag de Boer ook aan het einde van het seizoen vertrekken wat een aanfluiting weer .... en dan mag hij van mij mark netto ook gelijk meenemen .

Ach ja, vorig jaar aan het begin van de seizoen zaten ze ook al te zeuren dat Frankie weg moest. Toen we kampioen werden gingen ze weer met blije koppies lachen toen ze de schaal in handen hadden. Gewoon er niet op in gaan.

Mensen die schreeuwen dat de Boer uit moet, mag zich geen supporter meer noemen. Ongeloofelijk. 4 keer achter elkaar kampioen geworden. Daarvoor 7 jaar droog gestaan met schulden. We kunnen nu wel weer achterlijke bedragen betalen voor middelmatige spelers. Zit Ajax binnen 2 jaar met €0,00 in de clubkas. Wel ben ik mee eens dat Siggi geen nummer 9 meer mag zijn. Dat kan je de Boer wel aanrekenen. Moisander die mag ook per wedstrijd 10 slechte passes geven waar uit gevaar uit komt.
Deze wedstrijd wel niet goed en niet slecht. Ajax mist doelpuntenmakers.

Op een gegeven moment moet je je af gaan vragen of het wel zo door kan gaan met Ajax en de Boer. Als de Boer consequent spelers als Sigthorsson en Zimling in de basis gaat houden, gebaseerd op helemaal niets, is het de vraag of je met de Boer nog wel verder gaat doorgroeien. Ook het behouden van een Moisander in de basis terwijl hij alleen maar heel veel onrust bezorgd in de defensie en een Denswil totaal geen kans geven, kan in het rijtje misperen. Een PEC kan beter drukzetten dan Ajax en legt geregeld combinatievoetbal op de mat dat Ajax zelden kan vertonen. Het is de vraag hoe het mogelijk is dat er amper iets van progressie te zien is bij Ajax. Natuurlijk zijn de spelers vaak pure middelmaat, maar die middelmaat is altijd nog beter dan menig Eredivisievoetballer. Je moet gewoon kunnen domineren in deze competitie en dan bedoel ik niet het domineren waar de Boer het altijd zo graag over heeft.

5 oktober 2014 om 19:16

Het gaat weer alleen over Ajax.
Bah!
Alleen maar neuzen hier?
Wederom een knappe prestatie van PEC.
Dit is geen toeval meer.
Blessure van Saymak was bepalend.
Anders vertrekt mijn cluppie gewoon met drie punten uit de tweede hoofdstad van Nederland.
Trots op PEC!

En voor al die zogenaamde Ajax supporters die de Boer bekritiseren ; Ga je schamen!
Hij heeft voor Ajax begrippen beperkt materiaal.

5 oktober 2014 om 19:25

Niet heel erg raar als het de grootste club van Nederland is toch? Daarnaast heb ik al gereageerd op iemand van Zwolle en deelde ik zijn mening dat PEC zeker niet de mindere was. En waarom ik het slachtoffer moet worden van jouw probleem dat je club te weinig aandacht krijgt, is mij een raadsel.

Om over de Boer te spreken. Je hebt beperkte spelers en je hebt spelers als Sigthorsson en Zimling. Het lijkt mij niet zo moeilijk om daar keuzes uit te maken. Daarnaast is er haast geen progressie te zien in de jaren onder de Boer. Moet er dan alleen maar gekeken worden naar de resultaten of mogen we ook iets van een verbetering van het spel zien?

zo zo zo.....een paar maanden geleden werd ik nog belachelijk gemaakt dat ik een van de weinige was die de boer maar een overschatte coach vond. en dat TH van Ajax ook maar snel mag opstappen.

WAT lees ik nuuu zeg....ineens zoveel ajacieden die dit ook vinden. althans over de boer zie ik veel dingen geschreven.

en siggy....slechste ajax spits in jaren!! andersen mag blijven trainen. serero geen overzicht, niet koelbloedig. zimling? had laatst nog discussie met een mede ajacied over zimling. ik lijk wederom aan het langste eind te trekken.
boilesen, voegt helemaal niets toe de laatste maanden, behalve fouten.

ow en die overmars durft gewoon te bleren dat dit de beste ajax in jaren is. zout toch op man!

Frank de Boer rot op! Opzouten met je Kishna en die prutspelers bij Ajax. Flikker op met die kuttalenten. Tijd voor nieuwe aankopen in de winterstop. Leuk allemaal die 4 titels maar dat is niks. We willen een 5de titel maar de magie van de Boer is uitgewerkt. Onmiddelijk van Gaal terug naar Ajax of Mourinho! Het werkt gewoon niet meer.

Heel Ajax was zwak, laat dat duidelijk zijn, maar poh. Wat heb ik me weer heerlijk zitten ergeren aan Sigthorsson. Prima jongen, maar dat kan toch niet in Ajax 1.

Serero was de enige die nog enigszins lekker speelde, en heel misschien Klaassen en van Rhijn, maar voor de rest huilen met de pet op.

Serero en van Rhijn speelden beiden een prima pot. Moisander speelt de laatste tijd erg zwak. Vandaag ook weer qua luchtduels en vooral qua passing. Al in de 1e minuut schuift hij de bal in de voeten van de tegenstander. Dit deed Veltman vorig seizoen erg vaak. Nu is het dus Moisander die het doet.

Verder was ook Schöne niet echt goed. En ook El Ghazi viel erg zwak in. Kishna had die laatste bal erin moeten schieten.

Zwolle is trouwens best een leuke ploeg.

1 positief punt van deze wedstrijd; ik roep al heel lang dat Serero CVM moet spelen. Vandaag deed Frank dat en Serero speelde prima. Laten staan Frank, Viergever zowel als Zimling komen daar tekort.

5 oktober 2014 om 19:22

De vraag is alleen of de Zuid Afrikaan het fysiek wel aankan? Ik ben beng dat als het puntje bij paaltje komt dat Serero niet de angel uit een counter kan halen. Misschien nog in de eredivisie, maar in Europa? Denk niet dat hij dit kan.

5 oktober 2014 om 19:58

Klopt hij deed me in zijn manier van spelen erg denken aan hoe Anita dat invulde, gif, kort erop en de bal naar voren.

Verliezen bij Pec uit was vorigr week dus helemaal niet zo gek..

Ajax moet gewoon is gaan voetballen om te scoren inplaats van om de bal in de ploeg te houden , Bij iedere corner ,vrije trap of inworp duurt het eeuwen voor die genomen word dit zegt bij mij iets over de instelling waarmee ze in het veld staan . Kwa attractiviteit scoor de ploeg wekelijks een dikke onvoldoende er zit totaal geen lijn in iedere keer dat ze de bal hebben word die minimaal 5 keer achterin rondgespeeld en als de tegenstander weer goed staat gaan ze een aanval opzetten over 10000 schijven . Dit is voornamelijk de schuld van Frank ondanks zijn 4 titels heb ik al seizoenen niet meer genoten van Ajax en ben nu op het punt dat ik zeg laat iemand anders het maar is doen !!! Ook het eindeloze vertrouwen in bepaalde spelers die dit totaal niet verdienen en het spelers op de verkeerde plek zetten storen me ontzettend en niet alleen mij .

Veltman speelde als enige heel erg sterk. Van Rhijn redelijk en daarna Serero, al was de kleine Zuid-Afrikaan alles behalve geweldig.

Terechte 0-0 maar Kishna had wel de 1-0 moeten maken in de 90ste minuut

Een terecht gelijkspel. Vond Ajax erg statisch, weinig loopacties en diepgang. Gewoon wat menselijke vermoeidheid. Echter verdedigend gezien wel een degelijke acties weinig weggegeven en als het nodig was werd er aan de noodrem getrokken. Terecht de nul gehouden.

Natuurlijk is het onzin om al de kritiek op Frank de Boer af te schuiven, zoals al eerder aangegeven is het gewoon een kwestie van sportieve armoede, waar Frank de Boer mee te leven heeft of zich inmiddels gezien het zuinige beleid zich bij neer heeft gelegd.

Iedere andere trainer presteert/pakt evenveel dan wel minder punten dan dat Frank de Boer nu al doet, want hij haalt nu al het maximale uit de selectie, onterecht om alles op De Boer af te gaan schuiven.

Ik heb te doen met Frank de Boer. De eerste 2/3 jaar had hij nog te maken met een Ajax-waardige selectie. Ook al was het altijd even zoeken naar de winnende formatie voor de kerst, na de kerst legde Ajax toentertijd in ieder geval nog mooi en gedurfd voetbal op de plank. Daarna moesten er steeds meer spelers opstaan in de selectie die met Ajax eigenlijk hun top hebben bereikt. Enerzijds doordat de beste spelers steeds verkocht werden, anderzijds doordat de beurs niet getrokken werd. Spelers als Hoesen, Sana en Viergever kunnen misschien wel goedkoop zijn, zij zullen nooit het niveau van de eredivisie ontstijgen. Hierdoor kan Ajax onmogelijk doorgroeien en weer aansluiten bij de Europese (sub)top. De Boer kan in deze verweten worden dat hij zich te makkelijk neerlegt bij de beslissingen van zijn boezemvriend Overmars. De doorstroom van spelers uit de jeugd, zoals Fischer, Veltman, Klaassen (in eerdere jaren) en nu El Ghazi, Kishna en Andersen is mooi, maar zonder de juiste begeleiding in het veld lopen zij er ook een beetje bij als kippen zonder kop. De aanvoerder van dit Ajax zegt eigenlijk alles. Moisander, een speler die net alles niet goed genoeg kan is geposteerd als leider van dit team. Maar hoe kan hij een team op sleeptouw nemen als hij zelf nog iedere wedstrijd kinderlijke fouten maakt? Zimling aangetrokken als ervaren rot? Hoe ervaren is hij nou? Hij heeft het redelijk gedaan bij NEC en Brugge, om vervolgens te mislukken bij Mainz met alle respect. Een speler die 5 jaar geleden bij Ajax nooit was binnengekomen wordt nu gezien als het puzzelstukje dat Ajax mistte. Mocht Ajax weer een stap vooruit willen zetten zullen er andere spelers gehaald moeten worden. Niet de goedkope, die zijn niet voor niets goedkoop.

5 oktober 2014 om 21:42

ben bijna helemaal eens met jou.

enige wat ik nog aan toe wil voegen is dat ik geen medelijden heb met die de boer.
hij is zelf part of it. Hij had al lang kunnen zeggen ik wil versterking. maar nee hij houdt voet bij stuk en is heilig van overtuigd dat deze selectie de beste is in jaren.

En gaat vervolgens ook nog eens keer op keer de zelfde fouten maken. blijft maar verkeerde poppetjes op verkeerde posities zetten(denkt af en toe dat hij tovenaar is ofzo.). wissels van nix 8 van de 10 keer.

wat mij betreft mag hij weg na dit seizoen.

Klasse Ron Jans,die accepteerde geen felicitatie voor een punt omdat ze veel beter waren en 3 punten verdiende,maar die de Boer is altijd zo voorspelbaar altijd dingen zeggen waar hij beter van voor de dag komt. Maar iedereen heeft je al na 4 jaar door Frank de Boer,je bent op de Weegschaal gezet,gewogen en te licht bevonden..exit Frank de Boer na aankomende verlies tegen Twente en tegen Barcelona

5 oktober 2014 om 19:38

Wil je dan graag weer zo'n loser als trainer zoals Martin Jol? Frank is een prima trainer voor Ajax. Niet zo overdrijven man.

5 oktober 2014 om 21:29

ben helemaal eens met de stelling dat frank weg mag. sterker nog, ik zeg dit al maaaanden.

overschatte coach.

know ur facts dude....jol heeft tenminste nog 85 punten weten te halen en 100+ goals.
hij had alleen pech dat twente iets beter was met 86 punten.

frank daarentegen heeft alle geluk van de wereld gehad dat hij kampioen kan worden met zijn gemiddeld 74 punten. frankie toch het geluk lacht je gewoon toe. geluk dat er verder geen een andere ploeg was die een normaal kampioensjaar draaide met minimaal 80 punten. zoals in het verleden wel het geval was. PSV regelmaatig 80. az 80, twente 86.

frankie toch, je acts zijn allemaal leuk. leuk die frons van je als je zogenaamd boos bent. leuk al die praatjes hoe dominerend ajax wel niet was,,,,

6 oktober 2014 om 02:12

Persjia

De ondankbaarheid op deze site door sommige 'supporters' blijft me verbazen. Frank kan er niks aan doen dat ieder jaar, de beste spelers verkocht worden. Topspelers komen niet Ajax, en de revolutie is nog maar net van start. De talenten die in jeugd klaar staan, zijn er helaas nog niet klaar voor.

Pec is een goeie ploeg dit jaar , maar we dwalen wel veraf zo , ajax psv feyenoord moet er gewoon van kunnen winnen als ze normale spelers aantrekken of in iedergeval goeie spelers opleiden.

elk jaar worden spelers verkocht dat weet ik maar ik vind onze jeugd gewoon om te janken kunnen we in nederland niet gewoon opleiden tot kluivert bergkamp de boertjes.

en als dat er al niet meer zijn koop dan spelers die er gelijk staan en niet die eerst moeten wennen in ajax2.

wat heb je aan milik en zimling als je ze niet opstel , zimling speelde dan wel vandaag maar niet goed.
waarom milik huren als je zivkovic heb. alle twee jong.
waarom moet zivkovic eraan wennen en milik niet. haal die sneeuwpop uit de spits en stel zivkovic op , slechter dan sigi kan het niet zijn

dan moet het toch echt aan de trainers liggen die ze opleid, je kun niet meer spreken van incident.
ja er worden talenten van buiten af gehaald , ik zou zeggen besteed er meer geld aan , in plaats van stadion te willen kopen.

dit elftal is niet beter dan voorgaande jaren overmars.

5 oktober 2014 om 21:48

ik roep wat jij hier roept al maanden. ik heb zelfs mijn gal gespuwd op meerdere artikelen.

TH houdt ons gewoon voor de gek!!
steeds de beste spelers verkopen, om dan met net niet goedkope spelers aan te komen.

dan ook nog roepen dit is de beste ajax in jaren. Wtf?!?! hij solt met ons en nog erger,hij beledigt ons ook nog eens. hij probeert ons te laten geloven in iets wat niet waar is. alsof wij stelletjes randdebielen zijn. alsof wij geen verstand hebben.

overmars zou hebben gedacht: Als ik nou roep dat dit de beste ajax in jaren is, gaan mensen allemaal eens zijn met mij.

ga terug naar deventer gast

en oja ik als ajacied zeg we verdienen niet om kampioen te worden als het zo doorgaat, en al helemaal niet om te overwinteren laten ze maar deksel op hun neus gedrukt krijgen , en wakker geschut laten worden.

Ajax was gewoon beter, maar de eindpass was steeds slecht. Angstgegner is overdreven. Alleen bekerfinale was kansloos. JC schaal was alleen een omschakelmoment cruciaal. Al met al vrij goed veldspel van Ajax, alleen eindfase moet beter

De Boer zou de perfecte trainer zijn voor n middenmotor dat elke week punten moet sprokelen. Maar toch niet voor Ajax, wat n armoede, 4 jaar lang betonvoetbal. Ajax verdient n trainer met flair die liever voor 2-2 gaat dan 0-0. En die kan omgaan moeilijke jongens die uit eigen creatieviteit acties maken. Ajax-fan was de aflopen 4 jaar alleen leuk als je ze support via teletekstpagina 818. Wat n armoe, wat n armoe.

5 oktober 2014 om 21:20

@bayernm

Ik mis geen minuut van Psv, en ben het met je eens dat Ajax onder de Boer slaapverwekkend saai kan zijn, maar geloof me: Ik met mij bijna alle andere PSV supporters zouden ervoor tekenen om zo kampioen te worden. Wat je nu ziet is denk ik verzadiging: Je bent hier al 4x kampioen geworden, dus wie houdt je tegen? Dacht PSV in 08/09 ook. De enige reden wrm ik denk dat Ajax geen kampioen gaat worden, die verzadiging. Als zij zich daaraan kunnen onttrekken, is de weg naar 5 op een rij zo vrij. En zeg nou zelf: wie van de eredivisie speelt nou fantastisch voetbal?

Het ligt niet alleen aan Frank de Boer, maar vooral aan het TH: niet de juiste aankopen doen. En ja, voor een "topclub" heeft Ajax een armoedige selectie!

Ik heb nog nooit een spits gezien die zoveel krediet krijgt van een trainer terwijl hij er niks van bakt. Ajax speelt altijd dramatisch met Sigthorson in de spits. En tegenwoordig zet hij niet 1 maar 2 middenvelders op de flanken. Echt belachelijk, het wordt alleen maar erger. Of je nou Milik,kisnha,zivkovic of klaassen in de spits zet, die zijn allemaal beter da Sigthorson! Op de flanken zet hij schone en andersen terwijl dat middenvelders zijn, en dat terwijl hij buitenspelers genoeg heeft! Kisnha, el gazhi, Becker, acolatze, Menig enz.

Top van Zwolle. Het is Ron Jans ook zeer gegund. Ook erg fijn dat dat saaie spel van Ajax steeds minder vaak beloond wordt.

Frank de Boer heeft Ajax helemaal naar zijn hand gezet, precies zoals hij als voetballer ook was: betrouwbaar en degelijk, maar vooral ook voorspelbaar, kleurloos, saai en statisch.

Waarom niet beginnen met Kishna of El Ghazi, of met Milik zoals tegen Heracles? Verras de tegenstander eens een keer. Nu wist Ron Jans precies hoe Ajax ging spelen en had hij met zijn ploeg een simpel antwoord.

Toch is dit geen slecht resultaat. Zwolle gaat nog veel punten afsnoepen van de overige titelkandidaten.

5 oktober 2014 om 21:08

Hij bracht beide heren erin, maar ze speelden allebei slecht. Hij had dus gewoon gelijk door ze niet in de basis te zetten.

5 oktober 2014 om 21:15

Dan redeneer je denk ik iets te simpel. Invallen en in de basis starten zijn twee compleet verschillende dingen. Als ze waren gestart hadden ze meer tijd gehad in een bepaald ritme te komen, hadden ze Zwolle misschien meer kunnen verrassen en misschien hadden zij enkele van de verprutste kansen in de eerste helft wel benut.

Nu kwamen ze halverwege de tweede helft binnen in een gezapige pot, waar Zwolle het voorspelbare Ajax allang onder controle had. Het is dan heel moeilijk nog de wedstrijd te kantelen.

5 oktober 2014 om 22:14

Kishna speelde een hele helft en El Ghazi laat de laatste weken al weinig zien. Schone is onze beste man en Andersen begint in vorm te komen dus is het logisch dat ze buiten boord vielen. Bovendien zijn ze heel wisselvallig en hebben ze de neiging om grote delen van de wedstrijd te verdwijnen.

Ik hoor hier alleen maar:
1. Ajax slecht
2. de Boer slecht (oprotten, en andere onzin)
3. Sightorson slecht

Maar het draait toch alleen maar om punt 4??

4. Pec, top gespeeld! Geen toeval meer als Ajax na 3 wedstrijden 1 schamel puntje heeft weten te pakken! En allemaal nog terecht ook!

5 oktober 2014 om 21:24

Jij begrijpt t!

Grappig is dat mensen hier op reageren alsof ze dit niet zagen aankomen.
De spelersgroep vind het ook een schande dat ze niet wonnen?
Hoezo schande?? Het is geen schande voor elke ploeg om tegen dit pec gelijk te spelen.
Mensen schijnen nog steeds niet door te hebben dat pec een serieuze contender is voor de titel!

5 oktober 2014 om 21:46

Misschien zagen ze het wel aankomen maar zijn de verwachtingen nog steeds erg hoog waardoor de teleurstelling des te meer is.
Van Ajax wordt nou eenmaal verwacht dat je "elke" wedstrijd wint in de Ed.

Of dat nog realistisch is ?
Ik denk het niet.

De boer moet er uit.. wauww, ga maar slapen.. truste

mensen die roepen dat FdB weg moet snappen het niet helemaal. Frank is onderdeel van het door Cruyff samengesteld technisch hart. het voetbal dat Ajax speelt is het rechstreeks gevolg van het beleid en ideeen van de heer JC. Dus als FdB vervangen zou worden zou het zelfde beleid doorgaan.
wij moeten met z'n allen constateren dat het beleid zoals de alwijze JC die bedacht heeft niet werkt.
teveel spelers die te slap zijn. heel veel geld op de bank en niets op het veld.
Ajax is 4 x kampioen geworden maar laten wij een keer heel eerlijk zijn.
door het nog slechter presteren van de andere clubs lukte het Ajax om kampioen te worden.
Europees stelt het niks voor.
niet gaan roepen wij hebben van barca en milaan gewonnen.
Barca speelde met een b team en was al geplaats.
Milaan was toen een club met heelveel problemen.

5 oktober 2014 om 21:52

@hargle

Heel goed verwoord !
De Boer vervangen maakt idd niets uit.
De volgende trainer zal op dezelfde voet verder gaan.
Het is overigens wel knap dat de Boer met elke selectie die hij tot zijn beschikking had kampioen is geworden.

Iedereen maar fitten op de boer hier, kansloos hoor. Beetje meer respect voor hem!
Hij moet het doen met deze bagger slechte spelersgroep, elk jaar vertrekken weer de beste 3-4 spelers en er komt 0,0 kwaliteit bij! Hoe kan hij er dan in godsnaam voor zorgen dat dit elftal over pec heen dendert? Het is allemaal Marc zijn schuld, hij wil niet investeren en krijgt daar vroeg of laat de rekening van gepresenteerd, hopelijk dit seizoen. Laat ze maar keihard op hun bek gaan volgende week bij twente. Hopelijk ziet Marc dan ook eindelijk in dat er sws in de winterstop al versterking moet komen! En iedereen die Kisnha en el ghazi inde basis wil, niet aan beginnen! Zelfs Andersen speelt beter dan die 2. Vooral de houding en instelling van Kisnha is om gek van te worden. En Zimling is het toppunt van alle aankopen van Marc, hij kan er echt helemaal niks van. Frank kan niks doen aan deze matige spelers, Marc is verantwoordelijk!

ajacied020, Overmars verantwoordelijk? Waar haal jij die wijsheid vandaan? Overmars voert in samenspraak/overleg met het Technisch Hart beleid uit. Wanneer je dan toch iemand ter verantwoording wil roepen voor deze slechte spelersgroep dan kom je uiteindelijk uit bij Cruyff. Onze legendarische nummer 14 besloot vier jaar geleden dat het roer drastisch om moest. Er deugde zogenaamd niets van de jeugdopleiding en de organisatie binnen de club. Cruyff was op oorlogspad en er moesten koppen gaan rollen. Op elke belangrijke positie heeft Cruyff vrienden geplaatst die zijn beleid uit voeren. Overmars is met handen en voeten gebonden aan dit beleid en zowel het wegsturen van De Boer of Overmars zal niets veranderen zolang Ajax dit beleid blijft volgen. Ook in de winterstop zal Overmars de beurs niet trekken omdat dit haaks op het beleid van Cruyff staat. Dat de selectie Ajax onwaardig is ben ik met je eens, er zit kraak noch smaak aan dit elftal en er loopt geen 1 speler rond waarvoor je naar het stadion komt. Maar dit elftal is kwalitatief nog altijd beter dan de selectie van Zwolle en het is ronduit schandalig dat deze selectie onder de huidige technische staf zo matig presteert. Met alle respect, we speelden vandaag tegen Zwolle met een kwalitatief betere selectie en we bakten er weer niets van. Ik ben benieuwd naar de column van Cruyff morgen in de Telegraaf na deze wanprestatie. Cruyff kennende zwijgt hij weer als het graf en maakt hij zich weer drukker over Van Gaal en staat er niets in zijn column over de collectieve wanprestatie tegen Zwolle.

Sanaa,de sa,ozbiliz,jozefzoon,duarte,van der hoorn,ebecilio,milik,zimling,viergever,el ghazi,khisna enz enz allemaal dramatische spelers.

6 oktober 2014 om 00:05

milik en zimling kun je niet drama noemen hebben te weinig gespeelt daarvoor , viergever speelt niet op zn favoriete positie , elghazi en kisnha komen er wel , ozbiliz doet het goed in rusland , voor van de hoorn, duarte , ebecilio jozefzoon,sana, de sa ben ik het mee eens , maar huidige selectie , cillissen, vrhijn, veltman, klaassen , zivkovic komt er nog wel andersen begint zn draai te krijgen lijkt het , schone, fischer zijn wel goeie spelers.

we missen iemand die kar kan trekken , zimling kan het niet alleen , moisander speelt drama nu kan het ook niet.

ze moeten of investeren in spelers die er gelijk staan of beter jeugd opleiden wat dat is echt om te janken zo slecht , we kunnen niet wachten tot b1 zo ver is voor ajax1 duurt te lang

Eerlijk is eerlijk de Boer presteert vaak fantastisch, maar ik vind dat we daar ook kritisch naar mogen kijken. Het voetbal is in deze 4 jaar haast nooit spectaculair geweest, het is wel degelijk. Ik vind dat de Boer wat meer lef moet tonen om het publiek meer te vermaken, zet Kishna en El Ghazi op de vleugels, 2 echte flankspelers met een actie. Andersen is in mijn ogen een creatieve middenvelder, korte techniek en heeft een mooie steekpass (zie bijv. Apoel). Schone zou op CM kunnen. Ik denk dat Ajax zo veel leuker zal spelen en dat de resultaten weinig zullen verschillen. Zivkovic eindelijk eens opstellen zou ook een mooie extra optie zijn.

Geen plan B frank je bent een matig trainer . In de top landen word je gedood . Met je geen Messi te hebben . Serero die word elk wedstrijd ,Weg gezet krijgt geeneens de overtreding mee . Niemand neemt hem serieus . Alleen frank . Rot toch op met je keuze . Thuis niet winnen van pec . Triest

Ajax speelt al 4 jaar matig. Alleen het eerste jaar dat de Boer trainer werd, werd Ajax de terechte kampioen. De drie jaren daarna, heel veel geluk gehad.
Het transfer beleid is dramatisch, evenals de scouting.
Vroeger speelden er in sajax altijd wel de zes of zeven van de beste voetballers op de nederlandse velden. Dat is allang niet meer zo.
Wiens schuld is dat nou? Uiteraard die van JC, alhoewel hij tegenwoordig zijn kritiek op Ajax toch ook wel begint te geven in de Telegraaf. De naam die ik nooit tegen kom is die van de commissaris van Ajax, Theo van Duiovenbode. Die heeft al lang voordat hij commissaris werd gezegd dat Ajax veel te veel geld uitgaf aan spelers, dat alles veel zuiniger moest, niet zoveel meer kopen etc etc.
Het TH heeft ook altijd gezegd: geen breedte aankopen meer. alleen maar een speler aankopen, die een versreking is voor Ajax. Nou, we zien het. Het TH maakt het volstrekt niet waar. Het is dat ze de steun van de Telegraaf nog hebben, anders was het al mlang "over en uit" geweest.

Ik word doodziek van veel reacties van mijn medesupporters. Het is zo ontzettend opportunistisch allemaal. Na NAC uit was alles geweldig en nu is het opeens allemaal K?

Laten we met zijn allen even nuchter blijven aub.

Ik heb gisteren inderdaad geen swingend Ajax gezien, maar zo slecht was het ook niet. En laten we niet vergeten dat PEC gewoon een sterke ploeg heeft.

Ze wonnen niet voor niets van PSV en wat PSV liet zien tegen PEC was ech een stuk slechter dan wij gisteren. OK, ze speelden uit, maar toch.

Er is niets aan de hand, we staan op maar 2 punten van NR 1 en er zijn nog 78 punten te verdienen.

De Boer is nog zoekende, maar hoe vaak heeft hij niet bewezen een hand te hebben in het kneden van het juiste team? En is dat niet het eeuwige lot van een Ajax trainer, vanwege het feit dat ieder jaar de beste spelers worden weggekaapt?

Ik vind dat De Boer gisteren met het positioneren van Serero op CVM een belangrijke stap heeft gezet richting de ideale basis. Viergever lijkt geen geschikte 6 en ook Zimling krijgt vooralsnog het nadeel van de twijfel van mij. Maar Serero is balvast en een bijtertje, energiek en supersnel. Hij heeft ook het vermogen om sober te spelen, allemaal belangrijke kwaliteiten op die plek.

In de winter komt mss Sinkgraven erbij, Fischer komt dan terug en wie weet krijgt Zivkovic een kans in de spits? Er is nog helemaal niets aan de hand en ik word misselijk van al dat geklaag hier van mijn mede Ajacieden. Je zult toch een PSV supporter zijn en al 6 jaar geen kampioen zijn geworden en je leest dat gezeik van al die Ajacieden omdat we een keer niet winnen. Dan verklaar je ons toch voor gek, iig voor strontverwend en eigenlijk ook heel onrealistisch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren