Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax speelt in eigen huis met ADO Den Haag en legt druk bij PSV

Laatste update:

Ajax heeft zondagmiddag geen fout begaan tegen ADO Den Haag. Het team van trainer Erik ten Hag boekte in eigen huis een simpele en doelpuntrijke overwinning op de Hagenaars: 5-1, al had deze hoger kunnen en moeten uitvallen voor de Amsterdammers. Door de overwinning is het gat met de nog foutloze koploper PSV voorlopig verkleind tot twee punten, terwijl de voorsprong op Feyenoord nu voorlopig elf punten bedraagt. ADO, dat in Amsterdam niet over de geblesseerde Abdenasser El Khayati kon beschikken, blijft op een vijftiende plek staan.

Ajax startte overtuigend aan de wedstrijd en zette ADO meteen met de rug tegen de muur. Het was desondanks Sheraldo Becker die in de zevende minuut een waarschuwing aan het team van Ten Hag uitdeelde: de aanvaller ontsnapte aan de aandacht van Daley Blind en testte André Onana vanuit een lastige hoek. Luttele minuten later voorkwam Robert Zwinkels met een schitterende redding dat een duikkopbal van David Neres de 1-0 betekende. De doelman van de bezoekers werkte de inzet van de Braziliaan uit de bovenhoek.

Na een kwartier spelen nam Ajax alsnog de leiding. Neres schoot eerst tegen een speler van ADO aan, om vervolgens het leer in de verre hoek te mikken: 1-0. Zes minuten later verdubbelde Ajax al de voordelige marge. Nicolás Tagliafico kopte na een fraaie aanval raak op aangeven van Zakaria Labyad: 2-0. Na de ideale openingsfase haalde Ajax even de voet wat van het gaspedaal. ADO verkleinde via een schitterende vrije trap van Aaron Meijers de nadelige marge, maar vlak voor rust trof Ajax opnieuw doel. Een krachtig en laag schot van Matthijs de Ligt vanaf een meter of 25 betekende de 3-1.

Het ging na rust weer net zo makkelijk voor Ajax als in het eerste half uur. De Amsterdammers combineerden zich door de defensie van ADO heen en zochten naar meer doelpunten. Na drie minuten was het al raak: Wilfred Kanon stond te schutteren achterin, liet zich de bal afpakken door Donny van de Beek en de middenvelder mikte het leer vervolgens in de hoek: 4-1. Klaas-Jan Huntelaar, die de voorkeur kreeg boven Kasper Dolberg, stuitte daarna op Zwinkels en Labyad schoot over na een actie van Dusan Tadic.

Ajax bleef onzorgvuldig in de eindfase, waardoor het geduld van de fans op de proef werd gesteld. Zwinkels had een mooie redding in huis op een uithaal van Tadic, het lukte Neres niet om achter het standbeen te scoren en een knal van Blind vloog naast het Haagse doel. Waar Huntelaar het net niet wist te vinden, deed Dolberg dat wel. De na 69 minuten ingevallen Deen stifte de bal zeven minuten voor tijd fraai over Zwinkels. Neres en Becker kregen daarna nog grote kansen, maar het scorebord kwam niet meer in beweging.

Denk jij dat Ajax dit seizoen minimaal een keer aan kop zal gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Irritatie overheerst na deze pot. Je kan hier gewoon de dubbele cijfers aantikken maar er wordenzulke dikke kansen gemist. Gatverdamme zeg, waarom geen scherpte voor de goal? Saldo is zo belangrijk..

2 december 2018 om 14:10

Echt hè, als je alleen de kansen in de laatste 10 minuten al bekijkt zijn dat al 4/5 100 procent kansen..

2 december 2018 om 14:12

Ajax werd op een gegeven moment wel erg nonchalant ja. Maargoed 5-1 is verder gewoon een prima uitslag. Hoop wel dat het met Tagliafico meevalt. Wel leuk dat Sinkgraven zijn minuten heeft gekregen. Liet nog best leuke dingen zien.

2 december 2018 om 14:12

Als irritatie overheerst ben je echt te kritisch, was toch een goed potje voetbal? Vorig jaar 0-0 nu 5-1, Daley weer minuten gemaakt. Wees blij kerel!

2 december 2018 om 14:29

En vooral dat doet deugd bij mij. Sink die al rentree maakt. Hij beweegt wel weer makkelijk en soepeltjes hoor. Goed om te zien dat hij terug is.
5-1 , ja hadden dubbele cijfers moeten wezen. Tja.. nu gewoon lekker kijken naar wat PSV en Feyenoord doen.

2 december 2018 om 14:17

Niet zo overdrijven, 5-1 is gewoon een dikke overwinning, gewoon een goede wedstrijd.
Ze willen ook echt wel scoren, zie je aan de reactie van Neres na gemiste kansen, is zwaar teleurgesteld. Ook voor de spelers zelf zijn goals heel belangrijk. Goals en assists tellen voor een speler zelf zwaar aan het einde van het seizoen

2 december 2018 om 14:26

Als een 5-1 overwinning jou al irriteerd dan word het nog een lang seizoen😂 maar ik snap je punt wel. Er hadden er meer ingemogen maar goed, een 5-1 overwinning, geen blessures en Sinkgraven heeft weer minuten gemaakt. Al met al een dikke prima

2 december 2018 om 14:27

Wat is nou je probleem? PSV heeft nog +2 in het voordeel en dat halen we alleen al in met 5 verliespunten. Ik snap je punt niet zo.... We hebben ook nog een makkelijker schema tot aan de winterstop.

Gewoon een goede overwinning en +4 voor doelsaldo is altijd goed.

2 december 2018 om 15:32

@JK

Ze hadden meer kunnen scoren maar 5-1 tegen ADO den Haag is gewoon een goede uitslag. Doelsaldo is belangrijk dat zeker, met de huidige stand bij Feyenoord - PSV is dat ook compleet weggepoetst en doet het doelsaldo er niet aan toe. (Ja dit is korte termijn denken)

2 december 2018 om 17:35

Ben het absoluut met je eens, ze hadden genoeg kansen daarvoor. Huntelaar speelde uitstekend, was sterk en belangrijk met zijn loopacties, maar sjonge.. wat mist hij voor zijn doen de makkelijkste kansen.. kon vandaag makkelijk een hattrick maken.. neres is een geweldige speler, een die ons creativiteit geeft, maar op het gebied van afwerken vond ik hem vandaag best wild. Voor de rest speelde de ligt en blind uitstekend, mag wel gezegd worden, Hij is niet de beste, maar hij speelt zo slim en je ziet hem geen gekke dingen doen. Maarja, in Spanje waren ze blij geweest met 1-0, we hebben lekker weer 5 goals gemaakt, psv heeft verloren, we zijn zowel op punten als doelpunten dichterbij gekomen( 2 punten en 1 doelpunt verschil), kortom een geslaagde weekend! Alle dank naar Rotterdam-Zuid!

Dat was nou echt een makkie. Ado mag blij zijn dat het slechts 5-1 is geworden want ze maakten geen seconde aanspraak op meer..

Had 12-2 moeten zijn. Wat een kansen zeg! Wel goed gespeeld Ajax!

Goede wedstrijd gezien, jammer dat er maar 5 keer is gescoord door Ajax. Goed om te zien dat sinkgraven weer op de weg terug is.

Wat was die scheids slecht zeg. Die heeft ado echt gered een paar keer. Heerlijk goaltje van Dolberg. Jammer dat het geen 7/8-1 is geworden, want die kansen waren er.

2 december 2018 om 14:22

Maak er maar 12-13 van

2 december 2018 om 14:27

Was ADO zo sterk?

2 december 2018 om 14:31

Haha ik bedoelde 12/13-2. Excuses

Goede wedstrijd, weinig tegenstand eigenlijk van een zwak Ado. Goed om te zien dat Ajax doordrukte en we met 5-1 winnen. Enige minpunt is dat het echt makkelijk 10-1 had kunnen worden als je scherp was geweest voor het doel.

Maar goed, al met al, mooie zeg en nu maar hopen dat Feyenoord minimaal gelijk speelt vanmiddag!

Kansloze wedstrijd van Den Haag, goed voetbal van Ajax.

Nu maar wachten wat Feijenoord doet tegen Psv, verliezen ze dan zijn Ajax en PSV definitief weg van de rest.

2 december 2018 om 14:21

Feyenoord zal net zo kansloos zijn - PSV zit in een flow
Lekkere overwinning van Ajax

2 december 2018 om 14:28

Dat zou je wel mogen verwachten, maar ze spelen wel in de Kuip.

Publiek is de twaalfde veldspeler en de vraag is hoe de scheids met de druk van de Kuip omgaat.

2 december 2018 om 15:17

Volgens mij zegt de ruststand wat anders...

Erg sterk Ajax gezien, wel jammer dat je vaak soort potjes van tevoren al kan invullen. Verder een goeie invalbeurt van Sinkgraven, lekkere 5-1 op z'n Dolbergs en MOTM is voor mij Blind. Nu rustig de topper van het weekend kijken.

Geen energie verspeelt, geen blessures en 3 punten in de pocket. Het enige wat je ze kwalijk kan nemen is dat er niet meer gescoord werd. Nu lekker achterover gaan zitten en hopen dat Psv punten verspeeld.

2 december 2018 om 14:12

Geen blessures? Ik hoop dat het meevalt met Nico.

2 december 2018 om 14:28

Zytto

Volgens mij leek het mee te vallen. (hoop ik)

2 december 2018 om 14:14

Ik schrok wel ff bij die laatste sprint van Tagliafico. Was even bang voor de hamstring maar leek toch mee te vallen?

Wat heb ik vandaag genoten van Ajax zeg, heb een machine aan het werk gezien! Iedereen speelde goed vandaag en het had eigenlijk 10-1 moeten worden gezien de vele kansen die om zeep zijn geholpen. Ook blij om Sinkgraven weer te zien na zo'n lange blessure, ik blijf vertrouwen in hem houden op zowel het middenveld als linksachter zeker met de vele wedstrijden die nog gaan komen is een brede selectie belangrijk. Ook credits aan Ten Hag had vandaag een goeie opstelling en wissels.

Jammer, ik had graag el Khayati vs De Ligt willen zien.

Ajax had zoveel 100% kansen die er niet in zijn gegaan erg jammer dat het tempo ook zo laag lag maar opzich is dat logisch als je zo makkelijk voor rust al de wedstrijd gespeeld heb wordt je wat laconiek. Maar het had zeker 10-1 kunnen zijn als ajax scherper was geweest. En leuk voor sinkgraven dat die weer speelt en dan ook oo het middenveld en niet meteen weer als back

Zou lekker zijn als we na de winter stop met kishna en zhang kunnen spelen inplaats van die flapdrol van een Becker en lorenzen vooral die Becker wat kan ik me daar aan irriteren zeg laat vandaag ook weer gewoon bewust ze man lopen met ze arrogante luie houding. Verder valt er niet veel te zeggen vanaf de 1e seconde totaal weggespeeld en ADO haalde weer het slechte niveau van de afgelopen maanden dus die wedstrijd tegen Zwolle vorige week was gewoon een incident. De Chinezen willen niet verkopen maar willen ook niet investeren en met dit team maak je gewoon kans op een ticker richting de keuken divisie.

2 december 2018 om 16:42

Echt he. En laten we gerust ook necid noemen. Die is sinds die is aangetrokken een extra tegenstander gebleken. Becker wil ik geen woorden aan vuil maken.. Zit wekelijks met migraine aanvallen door die gozer. Leuk en aardig allemaal die tactieken en voorbereidingen maar het ziet er serieus niet uit dit. Idd als kishna gauw weer terug komt en zhang op niveau is fan hoop ik dat het weer gaat draaien. Als dat niet gebeurd dan verwacht ik 'n pijnlijker seizoen.

Wat een makkelijke wedstrijd weer voor Ajax...het verschil met de rest is zo groot...zelfs als Ziyech niet meespeelt is het geen probleem.

Sinkgraven ook weer terug, dat is ook echt nog steeds een zeer goede speler...
Helaas verwacht ik dat PSV simpel wint vandaag en de stand onveranderd blijft, maar ik blijf wel hopen.

Een Tadic was vandaag geweldig...wat een speler ook zeg...een koopje...en Blind begint toch wel beter te worden...is toch niet zo matig als ik dacht...moet dat toch wel terug nemen...

Ajax is heel gebalanceerd...alleen jammer dat ze niet scherp waren...had makkelijk 10-1 kunnen worden.

Goed Ajax gezien. Veel beter dan vorig seizoen. Genoeg mooie kansen, jammer dat er niet meer goals vielen. Dit Ajax raakt niet meer zomaar in de war van compact spelende teams in de Arena.

Door vervelende omstandigheden heb ik helaas de wedstrijd niet kunnen zien. Wilt iemand toelichten wat voor pot het was? Wat ik zover begrijp uit de reacties, eentje met meerdere gezichten.. 🙄

2 december 2018 om 14:15

Enkel Ajax wat de klok sloeg met een sporadische counter van ADO waaruit ze nauwelijks gevaarlijk werden door puik optreden van de verdedig en/of Onana.

Ajax kan enkel verweten worden dat ze er slechts 5 gemaakt hebben..

2 december 2018 om 15:25

Harmr, thanks voor je toelichting. En jammer dat geen dubbele cijfers waren.

2 december 2018 om 14:25

Ado was echt dramatisch slecht. Je ziet echt dat ze zonder El Khayati een behoorlijk stuk minder zijn. Persoonlijk vond ik Neres niet heel sterk spelen. Het rendement mag van mij wel omhoog gezien de kansen die Ajax gehad heeft. Ajax had echt makkelijk een monsterscore neer kunnen zetten als het nog wat scherper voor de goal was geweest. Sinkgraven heeft de laatste 20 minuten nog gespeeld en werd met een mooi applaus weer verwelkomt. Over het algemeen gewoon een goeie score en 3 punten.

2 december 2018 om 15:27

Apyro, speelde Neres wel op rechts? Op welke positie viel Sinkgraven in? Leuk voor die jongen speeltijd. Thanks voor je toelichting!

2 december 2018 om 17:21

Ook met el khayati had ADO er al 27 tegengehad en stond men 13e

2 december 2018 om 17:45

Sorry voor de late reactie kerel. Neres speelde inderdaad op rechts. Hij had een paar goede acties, maar daar bleef het bij. Ik vind echt dat hij aan zijn afronding moet gaan werken, want hij mist gewoonweg nog veel te veel kansen.

Wat betreft Sinkgraven. Hij viel in voor Labyad en speelde als vanouds gewoon op het middenveld. Ik vond hem geeneens slecht invallen en ben dan ook blij dat hij op het middenveld mocht spelen.

2 december 2018 om 14:37

Sterkte man @Sulej

2 december 2018 om 15:27

FunkeeE.. Thanks.. 😇

Blind speelde weer eens geweldig. Het is echt een gouden zet geweest om hem terug te halen. Ja het is geen geweldenaar maar hij ziet het spelletje echt goed.

Wanneer je mentaal al van af seconde één er niet in geloofd dan krijg je zulke potjes. Ik heb nog nooit zo een lamlendig ADO tegen hun aartsrivaal gezien. Want dat is het toch? Er is verder weinig te zeggen. Ajax was slordig en dat komt ook omdat het in de tweede helft nergens meer op leek. Mentaal geef je dan ook minder gas en ben je minder geconcentreerd. Eigenlijk vind ik dat echt jammer, maar goed, het werd 5-1 en ik ga dan zeuren...

Zes dagen even wat rust en dan Zwolle uit. Misschien goed voor Nico die op het eind ook een blessure leek op te lopen.

2 december 2018 om 14:24

Wij hebben dit jaar gewoon een hele matige selectie die het ook niet kunnen op brengen om een beetje inzet te tonen. Spelers zoals goosens bakker troupe Becker beugelsdijk hooi Kuipers een immers die het hele seizoen al over het veld rond wandelt alsof die er geen zin in heeft, een matige keeper die veel te oud is. De afgelopen jaren hadden we altijd een stuk of 4/5 redelijk goede voetballers waar de rest zich aan op kon trekken en op el Khayati na hebben we die spelers niet. En het is niet toevallig geven Ajax vandaag zo ADO speelt al maanden zo slecht zoals jij vandaag gezien hebt.

2 december 2018 om 14:33

De competitie is nog lang, maar hoe groot acht jij dat ADO nog in serieuze problemen gaat terecht komen? El Khayati lijkt echt als of hij alleen de kar trekt. En toch, had je vandaag niet wat meer strijd verwacht? Dan bedoel ik niet perse overtredingen maken. Gewoon vechten voor elke meter, maar waarschijnlijk kunnen deze spelers dit ook niet opbrengen tegen een rivaal die niet zo geliefd is bij de achterban.

2 december 2018 om 14:48

Zoals je zegt hebben we dit jaar niet de spelers die strijd kunnen op brengen, niet alleen vandaag maar het is iedere week zo ze lopen maar te sjokken over het veld en het lijkt ze vaak niet eens uit te maken of ze verliezen. Maar echt in de problemen komen dit seizoen zie ik niet heel snel gebeuren aangezien er nog een hele hoop clubs zijn die nog minder kwaliteit dan ons hebben en ik hoop dat wanneer kishna en zhang hersteld zijn we weer wat leuker aanvallend voetbal kunnen gaan spelen want dat is het grootste probleem op het moment we hebben geen spelers die een assist kunnen geven of kunnen scoren. Middenveld is opzich redelijk met malone immers en el Khayati. Verdedigend staat er een huurling van Utrecht en een overal mislukte Kuipers dus daar komt hopelijk een versterking. Dan denk ik dat we dit jaar op een saaie plek tussen 12 en 14 kunnen eindigen en volgend seizoen een wat beter team hebben als onze Chinese vrienden nog wat met de club gaan doen.

2 december 2018 om 17:23

Al die spelers doen echt hun best maar als je overal te laat bent dan lijkt dat zo. Potten, zoals vandaag hoop je gewoon dat je doorkomt zonder 6+ treffers tegen

Veel te veel kansen gemist maar de belangrijke overwinning is weer binnen. ADO zie ik graag zo afgaan, totaal geen aanvulling op de Eredivisie zowel voetballend als beleidsmatig gezien. Hopelijk zien we die volgend jaar alleen nog maar tegen Jong Ajax terug.

2 december 2018 om 14:28

Beetje zielige opmerking weer maar ja laat ik er maar niet op in gaan.

2 december 2018 om 14:39

Ach. Het enige lichtpuntje van ADO speelde vandaag helaas niet mee. Verder ken ik weinig zo inflexible clubs als ADO, gaat altijd voor de makkelijkste weg en die ben ik liever kwijt dan rijk. Mag je zielig vinden, ik mag het ook zeggen.

Matige wedstrijd van de Ajax aanvallers, leuk dat Sinkgraven weer terug is.

Met de rem erop spelen en dan toch ADO volledig overklassen is de rede dat er niet gewonnen werd met dubbele cijfers.

Een voorspelbare uitslag. Feyenoord zelfde cijfers maar toen was den Haag op zn sterkst nu niet.

Heb niet het idee dat psv druk voelt nu. Wel prettig ajax gezien vandaag, uitslag had iets hoger gemoeten wel. Leuk dat sinkgraven terug is. Kristensen mag meer kansen krijgen, mazraoui speelt aanvallend teveel op safe. Geweldige goal van dolberg trouwens pff

Nu maar hopen dat de hel voor Sinkgraven over is. Gun t m wel

Makkelijk potje, met meer scherpte was de 10 gehaald. Fijn dat Ajax ook goede reservespelers heeft met Labyad en Sinkgraven.
Na de winterstop ook nog Veltman, Magallan en Bande erbij. Wordt Ajax er nog sterker op in de breedte.

Was die 4-1 niet gewoon buitenspel? Leek me vrij duidelijk na het stilstaande beeld? En de VAR ziet dat ook.

Vreemd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren