Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax slaat gewichtige slag en houdt na Hansen wél groot talent binnenboord

Laatste update:

Ajax heeft een akkoord bereikt met Amourrichio van Axel Dongen over een contractverlenging. Dat melden de Telegraaf en Voetbal International maandag. De achttienjarige buitenspeler kon naar meerdere topclubs uit Engeland en Duitsland, maar besluit zijn aflopende verbintenis tot medio 2027 te verlengen. Dat in tegenstelling tot Sontje Hansen, van wie vorige week bekend werd dat hij naar NEC zou vertrekken.

Het nieuws over Van Axel Dongen hing al even in de lucht. Jong Ajax-trainer Dave Vos vertelde vrijdag al aan Voetbalzone dat witte rook aanstaande was. Van Axel Dongen geldt als een van de grootste talenten van De Toekomst en wordt verwacht binnen afzienbare tijd door te breken in Ajax 1. Blessures speelden hem tot nu toe echter regelmatig parten.

Zowel in het huidige als het vorige seizoen stond Van Axel Dongen lange tijd aan de kant met enkelblessures. Mede daardoor kwam hij nog maar tot één duel in de hoofdmacht van Ajax. Zijn debuut vond in december 2021 plaats, toen Erik ten Hag nog aan het roer stond. Sindsdien moet Van Axel Dongen het doen met wedstrijden in Jong Ajax.

Hansen, met wie Van Axel Dongen een aanzienlijk deel van de jeugdopleiding doorliep, besloot zijn heil vorige week wel elders te zoeken. De twintigjarige vleugelaanvaller verkoos een dienstverband bij NEC boven een Duits of Belgisch avontuur. Hansen had ook de optie om voor drie jaar bij te tekenen in Amsterdam, maar hij koos uiteindelijk eieren voor zijn geld. Hansen kwam tot twee duels in Ajax 1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Talent van gras, maar ballen kan hij wel!

15 mei 2023 om 10:08

Gras of glas?

15 mei 2023 om 11:34

Ben benieuwd. Hij stond al voor 784.000 euro salaris op de loonlijst. Gaat hij het waarmaken?

Hansen is toch niet zo'n groot talent meer als 2 a 3 jaar geleden?
Hij is nu al 20 en heeft nog geen degelijke indruk/impact kunnen maken.
Kan misschien nog wel met een omweg de basis van Ajax bereiken, maar itt van Axel Dongen, dicht ik Hansen geen grote toekomst (meer) toe.

15 mei 2023 om 09:53

Dat heb je met talenten, ze zijn verschrikkelijk wisselvallig. Bij NEC kan hij zich verder ontwikkelen en wie weet........

15 mei 2023 om 09:58

Heb het nooit heel erg in de Hansen gezien. Met name zijn grote waffel viel me de laatste twee jaar nog op

15 mei 2023 om 20:21

Hij is "pas" 20 natuurlijk, genoeg spelers van die leeftijd die nog niet klaar zijn voor de Nederlandse top maar daar wel komen (of nog hoger eindigen). Van Dijk speelde zich meen ik pas op zijn 20ste in de basis bij Groningen en de Veerman van PSV liep nog bij Volendam in de Kkd.
Maar de enorme potentie die hij een jaar of 3 geleden leek te hebben is er, mede door blessures in ieder geval niet uitgekomen natuurlijk.

Van Hansen was al geruime tijd duidelijk dat hij in de nabije toekomst niet zou doorbreken bij Ajax. Zijn vertrek is dus geen gemis. Bij Van Axel Dongen is dat anders. Ik beschouw Van Axel Dongen, Hato en Vos als de drie jeugdtalenten die komend seizoen al regelmatig kunnen meespelen bij het eerste.

15 mei 2023 om 09:52

En godts?

15 mei 2023 om 10:04

Godts is een heel groot talent maar wel een aankoop.

15 mei 2023 om 10:32

niet zo bescheiden, is gewoon Ajax jeugd

15 mei 2023 om 10:50

"niet zo bescheiden, is gewoon Ajax jeugd"

Precies! Net als ook Alvarez, Kudus en Tadic ook eigen jeugd zijn van Ajax.

15 mei 2023 om 11:07

Oke, ik miste het stukje jeugdtalenten idd. Ik volg de jeugd niet zo veel als voorheen maar deze vier namen zullen we wel meer van zien volgend jaar dus

15 mei 2023 om 10:07

Mee eens Suarez 7, maar ik zou daar Gabriel Misehouy en Godts toch ook bij zetten. Dat zijn nu nog talenten die met de juiste begeleiding in staat zouden moeten zijn om dat laatste stapje ook te maken. Veel zal afhangen van de juiste begeleiding door ervaren trainers. Zo zou Ajax die Dave Vos moeten proberen te behouden. Levert tot nu toe goed werk. Daarnaast zou ik het een enorme stunt vinden als Ajax in staat zou zijn om Ron Jans aan te trekken en die te verbinden aan de jeugdopleiding. Ik denkdat Jans in staat is om goed contact te onderhouden met spelers en ze ook beter te maken.

15 mei 2023 om 11:36

Er zit talent genoeg, vraag is alleen of het de echte toppers zijn. Je hebt met Hato, Kaplan, Aertssen, Timber, Vos, Taylor, Fitz-Jim, Hlynsson, Conceicao, van Axel Dongen, Rasmussen, Godts, Unuvar, genoeg talent rondlopen om in feite een heel team neer te zetten, maar de stap naar het eerste is niet makkeijl, je moetje kans krijgen en genoeg routine en kwaliteit om je heen hebben staan om het gevoel te hebben dat ze kunnen slagen. Zonder de goede mix zak je af naar begin jaren 2000.

Groot talent maar wordt wel zaak nu stappen te gaan maken. Blessures spelen hem toch regelmatig parten helaas. Eerst een jaar lang constant worden bij Jong Ajax om sporadisch mee te doen bij Ajax 1 komend seizoen! Wanneer Heitinga blijft zie ik wel kansen voor hem.

Zeer groot talent, maar moet wel een seizoen blessurevrij blijven. Blij met de verlenging.

Gefeliciteerd ..goed nieuws

Lastig perspectief wel voor Ajax toch? Met Bergwijn, Tadic, Godts, Daramy, Unuvar en nu deze speler is er wel heel veel concurrentie/opties voor de linksbuiten positie. Al zullen Daramy en Unuvar wel vertrekken denk ik? Al dan niet tijdelijk.

15 mei 2023 om 09:48

Dit is meer een rechtsbuiten dacht ik.

15 mei 2023 om 09:51

Ik zie in Daramy ook wel een optie als rechtsbuiten dus zou hem daar proberen. Heb het idee dat hij in het voetbal dat Ajax wil spelen zijn explosiviteit niet helemaal kwijt kan aan de linkerkant.

15 mei 2023 om 20:27

Ik denk eerder dat Daramy onderdeel wordt van de schoonmaak die Mislintat door mag-moet voeren.
Op rechtsbuiten heb je Kudus, Conceição en Berguis, en het halen van een vervanger voor Antony zou een van de prioriteiten zijn als je de diverse media mag geloven.
Op linksbuiten was hij niet goed genoeg, en Ajax zal daar niet met hem, Tadic, Bergwijn Godts, en Unuvar aan het seizoen beginnen.
En hem nog een jaar verhuren lijkt me ook niet zinnig

15 mei 2023 om 10:06

Tadic zal komend seizoen op die positie minder gaan spelen denk ik, maar dat er veel concurrentie op die positie is ben ik het helemaal met je een.

Goed nieuws, nu gaan vast Alvarez, Kuduz en Timber weg en daar moet je toch een mooi bedrag voor krijgen.Zou ook Wijndal in de verkoop doen want je heb eigen kweek Hato en ook nog eens Kaplan, Hato kan ook centraal.Rensch en Sanchez mogen van mij ook weg en Bassie zal ook wel verkocht worden.Regeer als rechtsachter zetten en aankopen doen voor 2 achterspeakers en zou ik gaan voor kuitenbijters als types Martinez en hopen op nog wat spelers.

15 mei 2023 om 10:23

Denk dat de clubs wel in de rij zullen staan voor Wijndal inderdaad.

15 mei 2023 om 10:35

Nee niet echt maar persoonlijk heb ik het niet zo op Az spelers die naar Ajax vertrekken, 90% slaagt niet.
En soms moet je je verlies nemen, ook bij Wijndal.

15 mei 2023 om 11:38

Ik zou Wijdal wel houden. Hato wordt links centraal verwacht ik.

15 mei 2023 om 12:00

90%? Dat vind ik nog mild. Misschien vind je Kenneth Perez en Demy de Zeeuw succesvol genoeg, maar wmb zitten die eerder tegen het rijtje Sigthorrsson, Lindenbergh, El Hamdaoui, Moisander, Viergever, Gudelj en Wijndal aan dan dat je ze noemt met succesnummers als Huntelaar, Suarez en Ziyech.

Ik vind spelers van AZ vrijwel altijd wat AZ zelf ook is: te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken. Intussen pretenderen ze wel een topclub te zijn en vragen - hun goed recht - ook prijzen voor hun spelers die daarbij horen. De pech is alleen dat het keer op keer duurkoop blijkt, de prijs die clubs zonder het door te hebben betalen voor het resultaat van gewoon een goed afgestemd team. Want dat is wat AZ jaar in, jaar uit is en de waardegroei van haar spelers verklaart. Maar zodra je Jesper Karlsson in de top van de Eredivisie de kans geeft of Ajax meent dat Tijani Reijnders veel meer gaat brengen dan Davy Klaassen kun je je hart vasthouden. Dat worden Adam Maher-achtige scenario's vrees ik.

15 mei 2023 om 20:36

Als je hem toch wil verkopen is nu misschien wel het moment. Op papier is hij de reserve linksback van Oranje. Hij heeft "maar" 10 miljoen gekost. Ik denk dat er op basis daarvan altijd nog wel een paar verdwaalde clubs zijn die iets tussen de 5 en 10 willen betalen.

15 mei 2023 om 22:07

Maar Wijndal gaat in de huidige fase van zijn carriere niet voor een club die minder is dan Ajax kiezen denk ik.

15 mei 2023 om 10:29

Als je buiten Hato nog 1 of 2 spelers kunt inpassen vanuit de opleiding, is het veel. Je moet ook maar afwachten hoe jongens met de verwachtingen omgaan. Iedereen roept nu op naar de opleiding te kijken omdat ze denken dat ze nooit slechter kunnen zijn dan wat er staat. Bovendien accepteren supporters meer van eigen jeugdspelers dan van spelers van buitenaf, waardoor bij dezelfde prestaties de invalshoek totaal draait.

Echter heeft Ajax gewoon een gigantisch probleem als het volgend seizoen ineens 4 nieuwe jeugdspelers inpast bij wijze van spreken. Jongens worden momenteel de hemel in geprezen, niet omdat ze de pannen van het dak spelen, maar omdat ze niet afgaan als een gieter. Dat merk je wel vaker als het om jeugdtalenten gaat.

15 mei 2023 om 10:54

Nou bij Ajax ligt dat denk ik wat anders. Rensch, Taylor en ook in het verleden andere namen als Blind werden of worden vaak verguisd juist als Jeugdexponenten. Heb het gevoel of je juist als Jeugdspeler een grote druk hebt, want iedereen verwacht een nieuwe seedorf, kluivert, overmars

15 mei 2023 om 11:02

Denk dat het op zich wel mee valt. Alleen Rensch en Taylor zijn gewoon niet zo goed. Ik vind ze oprecht niet goed genoeg voor het niveau dat Ajax nastreeft. Vind bijvoorbeeld Hato een groot talent die nu al laat zien meer talent te hebben dan Taylor en Rensch. En ook Gravenbergh vond ik een geweldig talent.

En Blind werd volgens mij niet verguist als jeugdexponent. De laatste jaren vind ik hem erg matig en afgelopen seizoen gewoon slecht. Daar beoordelen de mensen hem op. Vlak voor en na zijn vertrek naar en van United werd hij denk ik door veel mensen geprezen en vond ik hem ook echt goed. Maar hij is net een seizoen te lang door gegaan bij Ajax. Kan het allemaal niet meer belopen.

15 mei 2023 om 11:05

Sirius, volgens mij is Ajax op zoek naar een rechter centrale verdediger, twee middenvelders, een rechtsbuiten en een spits. Dat zouden volgens Mislintat allemaal spelers moeten zijn die er gelijk staan. Dan mag je ervan uit gaan dat Avarez, Timber en Kudus gaan vertrekken. De contracten van Lucca en Grillitsch zullen niet worden verlengd. Klaassen zal mogen vertrekken. Baas, Regeer en Fitz Jim zullen mogelijk worden verhuurd. Wat mij betreft zou Sanchez ook weg mogen en zoeken ze ook een links back. Dus die jeugdspelers zijn er nog niet, maar indien je ze goed gaat begeleiden kunnen ze er mogelijk wel komen.

15 mei 2023 om 20:48

Ik zou als ik Ajax was er toch alles aan doen om in ieder geval 2 van die 3 spelers te houden, dat zijn de enige die er ook in de eredivisie bovenuit steken.

Regeer is minder dan Rensch, die zijn trouwens bijna net zo oud (zit maar een half jaar tussen) en er is een reden dat Regeer onder zowel Ten Hag, als Schreuder als Heitinga derde keus is op die positie.

Wanneer je Wijndal en Bassey verkoopt (mogen van mij ook beiden weg) moet je eigenlijk 2 spelers halen, zeker wanner Alvarez ook vertrekt. Kaplan (als die fit en goed genoeg is) is immders al de backup van Timber en Alvarez moet nu al zo nu en dan een linie naar achter omdat er voor de 2 posities links achterin met Wijndal, Hato en Bassey nu maar 3 spelers zijn. Het zou toch handig zijn wanneer er in ieder geval een stuk of 7 basis waardige verdedigers in de selectie zitten.

Sontje was leuk maar biet top axel is een ander niveau!

Eigenlijk is het nog steeds onbegrijpelijk dat er 32 miljoen is betaald voor Bergwijn. Bergwijn was eigenlijk al niet nodig, een goede speler misschien om erbij te hebben maar niet voor 32 miljoen, wetende dat deze jongen eraan komt.

Een jaar met Tadic om links met van Axel Dongen erachter had dit seizoen prima gekund. Ondanks dat Van Axel paar keer geblesseerd is geraakt kon hij gewoon achter Tadic staan. Die wordt toch bijna nooit gewisseld.
En dan volgend seizoen meer minuten geven, daarnaast is Godts ook nog eens van de winter gekomen. Hierdoor zijn er al 2 extra mogelijkheden op links beschikbaar. Die 32 mil voor Bergwijn is echt weggegooid geld geweest.

15 mei 2023 om 20:37

Hij heeft meer dan helft van seizoen gemist door blessures dit seizoen. Vorig seizoen ook al de helft, dan noem ik wel meer dan een paar keer geblesseerd. Brobbey is ook blessuregevoelig, dus daar is Tadic ook nodig.

Is dit nou echt zo’n wereld talent? Ik vind dat het talent laatste jaren enorm tegenvalt. Ook bv. Gravenberch en Unuvar zouden de absolute top halen maar daar is niks van gebleken. Sinds de lichting uit 2019 vind ik dat geen speler in de buurt is gekomen en ik zie ook niemand daar komen op korte termijn

15 mei 2023 om 10:05

Het is geen wereld talent nee. Het zou was zijn als je die elk jaar kon leveren, haha. Beetje veel gevraagd, lijkt me. Maar het is een jongen met potentie en dat is mooi!

15 mei 2023 om 10:09

Ik weet niet hoe jij wereld talent definieert? De absolute top haalt bijna niemand.

Gravenberch heeft 103 wedstijden in het eerste van Ajax gespeeld, 11 keer uitgekomen voor Oranje en is gekocht door Bayern München. Lijkt me toch een hele aardige prestatie voor een voetballer die morgen pas 21 wordt.

15 mei 2023 om 10:22

Nou ja, als je met termen als 'wereldtalent' wilt strooien, zouden we het vooral over de Europese top moeten hebben. Sowieso worden dergelijke termen te vaak gebruikt. Verder vind ik de namen ook wel all over the place. Unuvar en deze Hansen zijn duidelijk geen wereldtalenten. Gravenberch is wel overduidelijk van een ander kaliber, al blijft het afwachten hoe hij zich ontwikkelt. Dat zal denk ik afhangen van z'n keuzes.

15 mei 2023 om 10:54

Hansen en Unuvar waren 'ooit' wel wereldtop in de jeugd vergeleken met hun leeftijdsgenoten. Maar dat is nou net het probleem met talenten, die moeten zich nog ontwikkelen. Leuk dat je op papier potentiele wereldtop bent op je 15e of 16e maar dat zijn nog heel wat stappen naar de top bij de senioren.

Hansen won als 16-jarige een EK en was topscoorder op het jeugd-WK. Dat je dan een mooie toekomst wordt toegedicht is op zich niet zo vreemd zou ik zeggen. Dat het er vervolgens niet uitkomt (door blessures of eigen ontwikkeling) is dan spijtig en maakt hem nu op zijn 20e inderdaad zeker geen wereldtalent.

Verder absoluut met je eens dat de term wereldtalent te vroeg en te vaak wordt gebruikt

15 mei 2023 om 16:05

@sirius

Het komt toch bijna niet voor dat er ergens een talent uitstroomt die echt de wereld of Europese top haalt.

Wereldtop bij Ajax dan heb je het over Johan Cruyff en van Basten.

Europese top top zou je Bergkamp, Rijkaard en Seedorf toe kunnen rekenen.

Je kan nog wel wat namen verzinnen maar het komt echt bijna niet voor.

Nou ja, zo'n groot talent is Hansen toch niet (meer)? Hij wordt over 3 dagen 21 jaar en z'n ervaring bestaat uit KKD-wedstrijden. Dat op zich hoeft niet veel te zeggen, maar in 1.264 speelminuten 'slechts' 4 goals en 3 assists in die competitie is nou niet bepaald indrukwekkend.

Met betrekking tot Van Axel Dongen valt er nog weinig te zeggen. Hij is pas 18 jaar, lang geblesseerd geweest en heeft nog maar 14 KKD wedstrijden achter zijn naam en slechts 601 speelminuten.

Hij gaat niet voor niets tekenen bij NEC, met alle respect.

15 mei 2023 om 18:27

Hij had ook bij ajax kunnen tekenen maar hij wilde zelf niet. Wat zegt dat over zijn talent? Er zijn meerdere spelers die eerst een stap terug maken en dan alsnog een grote stap vooruit gemaakt hebben.

Fijn dat het rond is, ik ben hier zeer content mee. Ik vind Amo een zeer talentvolle, moderne buitenspeler die niet alleen met de bal aan de voet sterk is maar ook het vermogen heeft om in de diepte levensgevaarlijk te zijn. Iets dat er momenteel niet echt aanwezig is in de selectie. Zo'n type zouden we eigenlijk op rechts nodig hebben, gezien Bergwijn niet zal vertrekken en dit niet bepaald in zijn arsenaal heeft. Nu is het vooral zaak om fit te blijven en begin volgend seizoen in Jong Ajax een reeks wedstrijden te spelen.

Met Godts, en daarachter nog Kalokoh die er ook aan gaat komen, zit het de komende jaren wel snor op de linksbuiten. Eerst maar eens op rechtsbuiten een kwaliteitsimpuls aantrekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren